“Arc peste timp”

7 iunie 2009 at 17:08 34 comentarii

Ţineţi minte clişeul, nu-i aşa? Un titlu obişnuit, din rezervele de recuzită poetic-comunistă, frecvent întâlnit în epocă  prin tipăriturile şi referatele  politico-culturale-ideologice de atunci. Asta mi-a venit în minte când am sesizat zelul utecist al aripii de tineret din PDL. Într-o postare mai veche salutasem neaşteptata frondă a Ebei contra gafei la fel de neaşteptate (cu iz şmecheresc) a Alinei Mungiu Pippidi şi a mârlăniilor  presei de gang. Am privit-o cu bunăvoinţă, nu neapărat din perspectiva mea subiectivă de potenţial alegător( aşa cum, poate, s-o fi înţeles) ci, încercând să anticipez efectul acestui moment pe scena politică. Anticiparea mea s-a adeverit. Cele două elemente au propulsat-o mai mult decât orice campanie politică. Sub bombardamentul mediei, „succesurile” Ebei au apărut electoratului de rând, pe bună dreptate, mult mai simpatice decât „serviciurile” oratorului Crin plus atâtea „gogoşele şi chifteluţe ” oferite de personaje importante, amintite-n treacăt sau trecute cu vederea de presă.  O  presă ale cărei reacţii iresponsabile  în problema Becali l-au readus, ca şi pe Vadim pe lista candidaților eligibili la alegerile prezente.

Era firesc ca Eba să valorifice o asemenea oportunitate ivită exact la momentul potrivit.  Indiferent de aprecierea privind calităţile ei de politician şi om public, independenţa ei declarată şi asumată  în situaţia creată era garanţia unei politici demne de atenţie şi respect. O politică altfel decât cea indecentă, de cuib al corupţiei, a reţelei opozanţilor. O campanie în care tânăra candidată a surprins din nou, plăcut, depăşind prin bun simţ şi firesc pe mulţi politicieni de carieră. Doar că „independenţa ei” s-a dovedit rapid a fi o perdea de fum, de acelaşi soi cu aceea a peneleului din trecuta guvernare sub control pesedist a lui Tăriceanu! Sau a „independentului”  Oprescu. Modul în care s-au recoltat semnăturile pentru candidatura “independentei” Eba, detaşarea unei aripi pedeliste „total independente” pentru a-i  asigura votul, îmi readuce involuntar în memorie stilul găunos de muncă al foştilor utecişti sub coordonarea cadrelor bătrâne de partid.  Şi mai întristătoare însă îmi par aplauzele pentru această comedie a duplicităţii. Indiferent de rezultatul votului, mă întreb dacă e posibil ca o asemenea „contribuţie” la nivelul civic-etic al politicii autohtone,  să inspire încredere în posibila refacere a cadrului moral-juridic, acela pe care ne imaginăm că-l merităm, pe care să se fundamenteze alt metabolism politico-social, unul sănătos, altă conduită comunitară, civilizaţie…   Scopul scuză mijloacele! Mă-ndoiesc că mijloacele scuză scopul acestor utecişti teleportaţi, cu năravuri cu tot, în degringolada  societăţii noastre actuale pe care au pretenţia să o reformeze moral. Şi dacă tot am făcut o previziune logică legată de ascensiunea Ebei atunci când încă mai era considerată o „glumă” , îmi permit să mai fac una: pe termen scurt, poate, PDL va fi câştigat prin această manevră şmecherească. Nu şi pe termen lung. Credibilitatea e ceva pe cât de preţios, pe atât de pretenţios. Tare aş vrea să fiu combătută! Somebody like hot! Nu cu argumente de genul nimeni nu e perfect”, că-mi aduc aminte de altă comedie, ceva mai bună ca asta…

 

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Bucureşti, Budapesta, Viena şi retur – impresii fugare Mark Lilla: SPIRITUL NESĂBUIT Intelectualii in politica

34 comentarii Add your own

  • 1. tibi  |  7 iunie 2009 la 18:35

    servus
    TUTUROR

    Relativ recent, am sustzinut ca gestul domnisoarei Basescu de a demisiona din PDL, este un gest de curaj, in vadita opozitzie cu modul rusinos in care Norica si de exemplu tinara doamna Ponta, se pun la adapost de un eventual esec, pe listele de partid.
    Daca oamenii nostri politici cred ca a fi in PE, nu este decit un soi de sinecura de unde vin bani multzi, oarecum degeaba, se pare ca nu prea mai merita sa ne batem capul cu dumnealor.
    Iar daca SI pdl incepe sa creada ca deja are un electorat captiv caruia ei pot sa- bage pe git pe oricine, probabil ca a vernit vremea sa-l trezim la realitate.
    Acum, cind vad limpede ca gestul candidatei ( dar nu si candidei !) EBA, ( un pseudonim mai idiot nu cred ca putea sa-si aleaga E BA ) nu a fost decit o smecherie gen vanghelie sau Oprescu si filiale intregi au primit ordin sa o voteze pe fata lu’ tata, ca nu cumva sa ramina fara coledzi, incep sa ma gindesc pina cind ma voi mai lasa pacalit de pacalicii nostri politici.
    Am promis ca voi vota la acest scrutin PDL si ma voi tzine de cuvint.
    Am spus ca il vota pe Basescu atunci cind va veni vremea, la sfirsitul anului, dupa care ma voi mai gindi ce am de facut.
    Are si capacitatea mea de a fi tolerant o limita.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  7 iunie 2009 la 18:45

    tibi,

    pe mine chiar nu ma deranjează „Eba”! Nici ea nici pseudonimul ei. Nu-l acuz nici pe „tătic”! Nici vorba! Psihologic il inteleg si sunt de partea lui. Motivatia atitudinii lui e cu totul alta fata de a „tinerimii” zeloase şi obediente din PDL! 😉

    Apreciază

  • 3. dora  |  7 iunie 2009 la 19:21

    nora,servus!

    Nu vreau sa -i apar pe tineri.Ai dreptate in privinta zelului cu care se implica in politica.Dar,nu crezi ca tinerii isi sustin secretarul organizatiei lor,pe aceeasi pe care au ridicat-o in functie?

    Nu vreau sa caut vinovati pentru situatia asta paradoxala,nu pot insa sa nu ma gandesc la d-na scupuloasa care a declansat tarasenia.Daca e vorba numai de tinerii activisti +cei racolati din cei pasivi pana acum ,inca nu este grav.Sa nu fie vorba de activistii partidului ,ei sunt mai experimentati si isi potenteaza interesele. 🙂

    Apreciază

  • 4. dora  |  7 iunie 2009 la 19:31

    Tibi,

    servus!

    Scuza-ma ca nu ti-am scris la frumoasa ta tema de Jurnal de calatorie.Iti admir talentul de povestitor si specialist in arhitectura.In Viena n-amfost decat in trecere,in Buda-Pesta am fost de multe ori.

    Imi amintescde prima mea vizita.Eram copil in jur de 3-4 anisori.Din tren am vazut prima data gaste si eram tare mirata ca sunt asa de mici viteii.Sa nu razi!Nu vazusem animale domestice si in capsorul meu era o nebuloasa. Apoi in capitala Ungariei imi amintesc de gradina zoo,unde m-a dus tata si de plimbarea cu trasurica trasa de ponei.

    In celelalte vizite am fost fascinata de arhitectura,de Parlamentul tarii si de frumoasele poduri de pe Dunare.De fiecare data mi s-a parut ca sunt in alta lume.

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  7 iunie 2009 la 19:37

    dora, servus!

    Cand am spus ca „mijloacele scuza scopurile” acestor „utecisti” exact la asta m-am referit! Nu de dragul Ebei mor ei, ci pe ei insisi se iubesc!
    Pana la urma, cazul Eba poate fi vazut ca un indicato de duplicitate!
    Nu pot sa laud intr-o parte ceea ce încriminez la adversari!
    Presupunand prin absurd ca as fi facut parte din tineretul pedelist si „o sefa” sau niste sulfe batrane mi-ar fi cerut asta, as fi refuzat pur si simplu!( „Nu fac asa ceva, ne facem de bafta. A ales să fie independenta, nu?”)
    Pe aici, prin vecinătate, Dora,exaltarea tinerilor pedelişti pentru cauza Ebei n-a fost prea bine văzuta… Unii nu s-au mai grăbit la vot…

    Apreciază

  • 6. dora  |  7 iunie 2009 la 19:59

    nora,

    si presa e vinovata 75% pentru excesiva mediatizare a EBei,asa cum l-au adus din nou in scena pe trinebun si berbecali.Mass-media a facut si va mai face mult rau romanilor.I-am invinuit de incompetenta.Nu!!!Sunt parsivi si calauziti precis in directia manipularii.

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  7 iunie 2009 la 20:08

    Asa e, Dora! O armata de psudojurnalisti iresponsabili si năimiţi care produc numai pagube democratiei. Si presei, insasi. 😦

    Apreciază

  • 8. tibi  |  7 iunie 2009 la 21:57

    dora

    🙂

    Dar ‘specialist in arhitectura’ ??? Io’ ???

    Nici pe departe. Am expus citeva pareri strict personale despre modul in care am peceput eu atit B. cit si V.

    Apreciază

  • 9. tibi  |  7 iunie 2009 la 22:00

    Acum, oarecum la tema :

    Da! Acum e clar!

    PSD si PDL sint la egalitate, pentru ca bazinul electoral al fiecarei formatziuni dintre acestea doua, este la paritate. Probabil ca nucleul ‘dur’ al votantzilor ficarui partid dintre acestea doua, a votat in sperantza ca se poate face o diferentziere intre cele doua partide.

    Inca nu se poate face o ierarhie intre aceste doua partide, pentru ca prea multzi dintre cetatzenii cu drept de vot, nu si-l exercita. Sunt dezgustatzi. Probabil, ca pe buna dreptate.

    Nu stiu daca acest veritabil test electoral va avea o semnificatzie majora pentru prezidentziale. Sint totusi, doua tipuri de scrutin, cu motivatzie complet diferita.

    Si e si mai clar, din punctual meu de vedere, ca Romania mai are de asteptat pina sa-si clarifice optziunea de viitor. Deocamdata, romanii oscileaza intre o promisiune de pomeni electorale – respectata in buna parte -, pentru ca inca nu au scapat de spectrul unui stat care sa le dea , si sint inca neincrezatori ca noii ofertantzi politici, chiar pot sa invinga imobilismul manifestat atit la nivel de administratzie, cit si imobilismul manifestat pina in cele mai simple actziuni cetatzenesti.

    Cum ar fi de exemplu, chiar increderea ca votul fiecaruia dintre noi, chiar conteaza.

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  7 iunie 2009 la 22:08

    tibi,

    smecheriile nu duc prea departe! In fine, sper ca totusi PDL, ca singurul partid in care sunt si personalitati reformatoare, sa fie capabil sa dea o alta directie politicii romanesti! Daca vor fi lasate, respectivele persoane, sa faca asta…

    Deocadată. ca tara, cu nebunii aia doi gata sa-si ocupe locurile in fotoliile PE, plus UDMR-ul din nou in carti, am facut iar un pas inapoi! Evident, nimeni nu se gandeste( vorbesc de presa, de gargaragiii de pe sticla, de cei din opozitie dar si de la putere) ca ar avea vreo responsabilitate in chestia asta!

    Apreciază

  • 11. dora  |  7 iunie 2009 la 22:15

    nora,

    a iesit pana la urma bine.Vezi si tu! 🙂

    Apreciază

  • 12. tibi  |  7 iunie 2009 la 22:21

    nora

    Pe mine ma nedumereste scorul obtzinut atit de UDMR, cit si de PRM.
    Ambele formatziuni politice, sint cred eu supra- dimesionate pentru ca ele, avind un nucleu ‘dur’ de votantzi, s-au bucurat de o participare la vot mult mai substantziala decit a votantzilor partidelor de pe primele doua locuri.

    Cit despre ‘gargaragii’ din presa, sper ca poate isi vor da seama vreodata, cit de mult rau fac ei, bucurindu-se de niste salarii nerusinate, in timp ce …

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  7 iunie 2009 la 22:37

    Dora,

    Politicienii nostri vor fi nevoiti sa-şi schimbe stilul, doar atunci cand, o parte dintre noi, macar, nu vor mai admite compromisuri şi „funduri in doua luntri”.
    Pana atunci, daca merge „si asa” ne vor pacali si ne vom pacali in continuare, nu-ncape indoiala.
    Pana cand, stiind ca nu vor fi iertati daca nu-si respecta declaratiile, asumarile publice, vor face tot ce e posibil sa se achite de promisiuni, sau vor demisiona! Simplu!

    Apreciază

  • 14. robin  |  7 iunie 2009 la 22:38

    Imi dati voie sa pun o melodie? Cred ca da 🙂

    Nelly Furtado I’m Like a Bird

    Apreciază

  • 15. noradamian  |  7 iunie 2009 la 22:40

    robin,

    era chiar prea sobra atmosfera in gradina! Multzam!( Nely Furtado ii place lui Mimi, nepotelul meu :))

    Apreciază

  • 16. robin  |  7 iunie 2009 la 22:45

    Sa-ti creasca mare si sanatos Mimi! Are gusturi bune 🙂 de la ce vine Mimi?

    Apreciază

  • 17. tibi  |  7 iunie 2009 la 22:48

    @ robin

    Cui poate sa nu ii placa Nelly Furtado ???

    Daca a promovat-o Timbaland, este clar ca este o valoare !

    🙂

    Apreciază

  • 18. robin  |  7 iunie 2009 la 22:50

    Tibi, nu stiam ca a fost promovata de Timbaland.
    Stiu ca tipul are fler la artisti.

    Apreciază

  • 19. noradamian  |  7 iunie 2009 la 22:52

    Si mimi al meu are fler la artisti! 😆

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  7 iunie 2009 la 22:54

    Fiindca asa-si spune el! Il cheama Mihai. Mihaita. Acuma incet, incet, parca vrea sa renunte la Mimi…Desi mie-mi place! 😀

    Apreciază

  • 21. tibi  |  7 iunie 2009 la 23:04

    robin

    Desi NU sint DJ. 🙂 din cind in cind ascult muzica; atunci cind am timp si disponibilitate pentru. Din punctul meu de vedere, Timbaland este un muzician cu mare fler, as spune ca are chiar HAR. Nelly, are un stil interpretativ chiar distinct.

    Apreciază

  • 22. tibi  |  7 iunie 2009 la 23:08

    bon !

    cred ca va spun cuviincios
    noapte buna
    TUTUROR.

    🙂

    Ne mai citim si miine.

    Apreciază

  • 23. noradamian  |  7 iunie 2009 la 23:09

    Noapte buna, tibi! 😀

    Apreciază

  • 24. dora  |  7 iunie 2009 la 23:50

    Va zic si eu noapte buna,pe maine 😆

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  8 iunie 2009 la 00:50

    Noapte buna, Dora!
    😀

    Apreciază

  • 26. maya  |  8 iunie 2009 la 10:11

    tibi
    😆
    Multumesc pentru frumoasa excursie pe care mi-ai oferit-o chiar daca este virtuala!
    Apreciez atit maiestria utilizarii cuvintul cit si plasticitatea cu care ai redat sinceritatea trairilor!

    Am fost la Budapesta,dar la Viena (inca) NU!
    Imi amintesc si acum faptul ca atunci cind am ajuns la Budapesta am ramas cu gura cascata si la propriu si la figurat! 😆
    Era noapte deja si multitudinea luminilor ce impinzeau orasul,podurile,aerul occidental ce „respira prin toti porii” au fost un soc pentru cineva venit din „noaptea comunista”!

    Fiind o „cooproductie” romano – maghiara am fost si sint de multe ori pusa in situatia de a fi fie de o parte fie de cealalta,desi trebuie sa recunosc sincer ca de cele mai multe ori „partea romaneasca” cistiga.

    Dar evidenta este evidenta si trebuie dat Cezarului ce e al Cezarului!
    Ungaria si ungurii sint din punct de vedere al civilizatiei cu multe clase deasupra noastra,asta (si) ca si consecinta a faptului ca au facut parte atitia ani din imperiul austro-ungar.

    Alt stil,alta educatie,alta natie! Asta este adevarul! Ca ne place,ca nu ne place!
    Sint mai civilizati nu neaparat mai inteligenti decit romanii;si ceea ce face diferenta este „unitatea” disciplina si spiritul competitiv! Asta este opinia mea! 🙂

    Din fericire pentru Ardeal au reusit sa aduca si sa transfere acest „spirit”si aici!

    Problema este la noi ca si popor; valoarile spirituale si culturale sint „oaze in desert” din care „lumina ” razbate prea putin si prea rar.NU exista UNITATE!

    Intelectualitatea romana este elitista si a aplicat si aplica de cele mai multe ori
    metoda – „retragere in munti”; in ochii lor un act de supravietuire prin separare.
    Din punctul meu de vedere este un act de lasitate!

    Intelectualitatea „a creat” intotdeauna istoria,iar abdicarea de la aceasta datorie a intelectualitatii romane (exceptia confirma regula) este mai vinovata decit tot spectacolul jalnic ce se desfasoara pe plaiurile mioritice.

    Numai faptul ca am avut 25 de ani un presedinte „cizmar” atesta acest lucru;ceea ce a urmat confirma incapacitatea societatii civile, a intelectualitatii de a se pune „stindard” in fata poporului derutat de iesirea din nopatea neagra a istoriei.

    Totusi gasesc o scuza poporului de pe acest „picior de plai”;”puterile” occidentale cu care inainte de al doilea razboi mondial am fost aproape umar la umar,ne-au „tradat si ne-au vindut” fara nici cel mai mic scrupul!

    Lectia de viata este a natiei si speranta sta in recistigarea respectului de sine si a adevaratelor valori spirituale. Iar acest lucru nu se face stind „acasa” pe motiv ca nu am pe cine sa votez!Este un act de „autoexcudere” la viata cetatii ceea ce incontestabil a dat si da posibilitatea intregii clase politice sa-si faca „mendrele”.

    Pacat de noi, 😦 NU de ei! „EI” se 😆

    Apreciază

  • 27. maya  |  8 iunie 2009 la 10:12

    Va datorez scuze! 😆

    Buna dimineata si buna sa va fie inima!
    😆

    Apreciază

  • 28. maya  |  8 iunie 2009 la 11:02

    Ziua Sfintei Treimi sa infloreasca Coroana de Lumina asupra voastra insotita de caldura dulce si inmiresmata ca un nectar dumnezeiesc a Iubirii!
    Sarbatori fericite! 🙂

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  8 iunie 2009 la 11:50

    draga Maya,

    salut!

    Rusalii fericite, cu dragoste si lumina!

    🙂

    Apreciază

  • 30. noradamian  |  8 iunie 2009 la 12:00

    maya,

    tot in calitate de „coproductie”(dar alta mixtura) sunt gand la gand cu tine!
    Cred ca e vorba de un dar al tau, anume, acela de a intra in rezonanta cu ceea ce poate aduce un pic de bine si frumos, de natural si optimist in lumea noastra… 🙂 dar si de a cauta, atat cat se poate, cauzele neputintei si dezamăgirilor noastre…

    Apreciază

  • 31. hultanul  |  8 iunie 2009 la 18:46

    Nora, nu stiu daca in cazul cadidaturii Elenei Basescu a fost vorba despre intamplare sau strategie. O tanara mult prea ambitioasa pentru posibilitatile ei sau o miscare electorala? Sa analizam a doua posibilitate. Spui ca este intristatoare duplicitatea si modul in care s-a raportat PDL la acesta candidatura. Daca numarul se semnaturi pentru candidatura, dar mai ales numarul de voturi obtinute in urma alegerilor se datoreaza partidului, dincolo de aspectele de legate de oportunitatea morala, am putea vedea o capacitate organizatorica impresionanta. Din nefericire pentru PDL, nu cred ca este cazul. Cred insa ca Elena Basescu a gasit o anumita nisa electorala neexploatata pana acum.
    Pe de alta parte consider ca ai o viziune sa zicem „romantica” asupra rolului si mecanismelor unui partid politic. Reforma morala a unei societati nu poate fi facuta de catre un partid, indiferent care ar fi acesta. Astfel de schimbari pot fi facute daca societatea insasi isi doreste sau este capabila de acest lucru. Oamenii unui partid politic nu sunt mai buni sau mai rai decat oamenii care alcatuiesc societatea iar partidul ca atare ii reprezinta stric pe cetatenii care il voteaza. Aleg un partid sau altul pentru ca acesta promoveaza anumite valori in care eu cred. Eu, alegatorul, sunt sursa puterii unui partid, iar inteligenta si talentul unui om politic consta tocmai in faptul ca poate reprezenta ideatic unui numar cat mai mare de indivizi. Partidele si oamenii politici sunt atat de buni, morali si respectabili in masura in care alegatorii rezoneaza la aceste valori.
    Ideologiile totalitare si-au dorit intodeauna sa schimbe oamenii din dorinta de a crea o societate perfecta. In fapt, societatile in care s-a promovat si impus schimbarea de sus in jos de anumite grupuri (indiferent de ideologie) au esuat in totalitarisme de tot felul. Rolul unui partid nu este sa produca mutatii in societate, ci doar sa ne reprezinte pe noi, cetatenii. In concluzie, Gigi Becali si chiar Elena Basescu pot constitui pentru anumite categorii din populatie niste persoane care merita sustinute si votate. Din acest punct de vedere nu exista alegeri bune sau alegeri proaste, pentru ca in fond, aceasta este esenta democratiei.

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  8 iunie 2009 la 19:17

    Inteleg, hultanul, ce spui, dar eu sunt din aceia care nu pot accepta orice „in numele unei cauze”. Nu pot sa sustin niste persoane daca ma conving ca folosesc aceleasi manevre ca si opozantii lor! Adica una spun si alta fac.
    Poate ca asta e „romantism”, dar, mai curand, e vorba de niste aspecte cu care nu mai reusesc nici să rezonez. Nici macar sa le trec cu vederea!

    De fapt asta inteleg eu chiar din acest pasaj scris de tine:
    ” Aleg un partid sau altul pentru ca acesta promoveaza anumite valori in care eu cred. Eu, alegatorul, sunt sursa puterii unui partid, iar inteligenta si talentul unui om politic consta tocmai in faptul ca poate reprezenta ideatic un numar cat mai mare de indivizi. Partidele si oamenii politici sunt atat de buni, morali si respectabili in masura in care alegatorii rezoneaza la aceste valori”

    M-au dezamăgit tare, mai întai, procedurile pe care le-au folosit la Sibiu. Pe urma am auzit ca la fel s-a petrecut lucrurile peste tot.

    Exista, totusi, un nucleu in PDL in care continui sa am incredere. E cam putin, dar nu mai vad pe altii, inafara lor.

    Mai cred ca fără o reactie de dezaprobare a acestui tip de manevre incorecte, pe termen lung le facem rău si lor si noua.

    Apreciază

  • 33. hultanul  |  8 iunie 2009 la 23:04

    Nora, nu stiu daca sunt altfel sau pot face o altfel de politica. Nu imi fac iluzii. Insa succesul, si asta cred sincer, nu se poate obtine decat prin efort si lupta. Scrupulele de natura morala te pot pune in inferioaritate fata de adversar. Aminteste-ti perioada in care PD-ul a fost scos de la guvernare. Una din conditii, pusa de liberali, era sa se renunte la Monica Macovei. Nu au cedat, dovedind ca pot apara un principiu. Gestul lor a fost apreciat atunci ca un act de slabiciune iar in momentul de fata nu este amintit nici macar in cheia ironica, atat de obisnuita pentru presa noastra.
    Sunt un sustinator al presedintelui Basescu, dar asta nu pentru ca este un individ moral si un model de civilizatie si comportament. Il sustin pentru ca cred ca omul acesta isi iubeste sincer tara, are o viziune in ceea ce privieste viitorul acesteia si face tot ce este posibil pentru a-si duce la indeplinire obiectivele. „Tot ce este posibil” in cazul lui Basescu poate insemna orice, pentru ca nu cred ca se impiedica de scrupule, de orice natura ar fi acestea, iar din punctul meu de vedere, acest fapt reprezinta o calitate. Dar obiectivele lui nu urmaresc atingerea unui ideal de natura etica, ci au in vedere dorinta ca societatea noastra sa devina functionala si echitabila.
    Oricum, cred ca in Romania „Partidul Cinstei si Adevarului” alcatuit din oameni integrii si principiali, ar avea foarte putin succes sau deloc. Inaltele virtuti nu au avut si nu vor avea succes la individul comun.
    Astfel revenim la intrebare: se face politica pentru a se schimba societatea sau pentru a fi reprezentantii acesteia?

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  8 iunie 2009 la 23:35

    Hultanul,

    sunt doua aspecte aici:

    – pe de o parte cel moral. In ceeace am scris, problema e, de fapt, la mine, la cat pot suporta… Nu din partea presedintelui, aici iti dau perfecta dreptate(ii accept si scaderile si slabiciunile pentru ca a facut ce n-a facut nimeni altcineva pentru statul pe care-l dorim) ci din partea unor arivisti din partid.
    – de cealalta parte sunt aspectele luptei politice, unde criteriile, strategia nu prea tin cont de scrupule, intra-adevar (aici ajungem la Machiaveli)

    Uneori, insa, cele doua se intersecteaza!
    Acum e un astfel de moment, de care, cred, ar fi bine sa se tina seama in perspectiva unei politici pentru binele societatii, inainte de cel al reprezentantilor…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: