Pufuleţ, culmea consultanţei

18 august 2009 at 18:45 60 comentarii

Ascensiunea şcolii autohtone de consultanţă într-ale  manipulării (adică de a părea altceva decât eşti, în esenţă) pare să fie, în prezent, cel puţin, într-o stranie rezonanţă cu involuţia educaţiei naţionale (aceea de a ajunge om întreg, de presupus…) Corifeii acestei bănoase meserii, în mod ciudat, sunt bine cunoscuţi pentru rateurile lor spectaculoase încununate cu o formidabilă doză de ridicol. Guşă Cosmin, 2000: tânăr şi promiţător om politic, apropiat câtva timp al preşedintelui Băsescu. Reconvertit în duşman consecvent, după doar câţiva ani de neobosită agitaţie pe scenele de  talk-show, devine un prototip al eşecului (incluzând-o aici şi pe jumătatea lui politică, vechea actriţă de pin-şantan, Şandru). Ajuns, între timp, după noua tradiţie politică a locului, şi universitar, ţine un curs de… manipulare (cel puţin aşa se lăuda prin emisiunile de o monotonie egalată doar de prostie, de  pe  „Realitatea”). Iar mai nou, între două sondaje, amicul omnipotentului Vântu îl consiliază pe prezidenţiabilul Geoană.
Săftoiu Adriana, 2000.  O reuşită personificare a fidelităţii şi credibilităţii. V-o mai amintiţi, nu, pe doamna aceea  serioasă şi înţeleaptă alintată cu numele de Pufuleţ? Responsabilă şi plină de grijă faţă de starea  preşedintelui, în faţa camerelor de luat vederi de la intrarea în spitalul din Viena, acum vreo doi sau trei ani? De aparenţa ei calmă, plăcută, sugerând blândeţe şi integritate? Delicată, bucurându-se de unanimă simpatie, impunând respect, să n-o atingi nici cu un crin… Ca-n bancuri însă, fidelitatea „distinsei doamne”,  cum ar spune amicul domnului Guşe, patronul trustului de manipulare, era, de fapt, masca perfectă a imposturii; credibilitatea dumneaei, numai bună ca bancnotă de schimb, iar seriozitatea, doar în ce priveşte cura de slăbire. Cât despre competenţele din fişa postului ei de  înalt consultant capabil să le confecţioneze unor politruci autospulberaţi, imaginea de oameni responsabili, credibili, serioşi şi înţelepţi, e suficient să-l  privim pe Ludovic Orban. Un produs penelist reambalat fără chitară şi cu accesele de misoginie de maidan trecute în regim silenţios, de la care era de aşteptat să facă dintr-un rol mărunt un eveniment! Efectul Pufuleţ, it isn’t? Numai că lucrurile stau exact pe dos. Un Ludovic Orban agitîndu-se printre cabluri, fire şi hârţoage din care nu pricepe o iotă. O comedie în care, lipsit de talentele care l-au consacrat, anchetatorul Ludovic nu e decât personajul care duce tava ministresei Udrea. Nu singur, ci ajutat de consultanta  Săftoiu. Nedreaptă soartă! Şi atunci cine şi cum să-i mai vină de hac omului de la Cotroceni? Ce, partidul meu, să-i mai faci, după ce a scăpat nevătămat din operaţiunea suspendarea, viu după operaţia de la Viena, imperturbabil după trădarea săftoaicei, vesel după săritura-n cap a lui ridzi? Cum să-ţi mai facă plăcere o altă anchetă? Plus o anchetă de anchetă? „Doamnă  Săftoiu, până la urmă ce aţi reuşit să-l învăţaţi pe învăţăcel? Să cerceteze noi surse de atac la Băsescu? Să ia la şuturi un director din ministerul favoritei? Chestii răsuflate, doamnă, complot de operetă.  Sfatul meu, stimată Pufuleţ, ar fi să vă reprofilaţi. Dacă tot aţi făcut trupă cu consiliatul, mai bine să cântaţi împreună „My Way”. Cu ceva consultanţă muzicală o să aveţi succes, acuma, că tot aţi slăbit…”

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Înţopârlănirea Divertismente politice periculoase dintr-o republică gogonieră

60 comentarii Add your own

  • 1. Theophyle  |  18 august 2009 la 18:59

    Nora, servus 🙂

    Un mare filozof al blogosferei, Hultanul – declara: “Curvele batrane nu mor niciodata, ele se vand mai ieftin”, profetic 🙂

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  18 august 2009 la 19:39

    teophyle,servus!

    Mare dreptate ai, si tu si Hultanul! Eu as adauga, doar, ca alea care recunosc ce sunt, merita un pic de consideratie in comparatie cu cele care vor sa para altceva 😆

    Apreciază

  • 3. clemycali  |  18 august 2009 la 20:07

    Salut nora. Buna postare. 🙂

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  18 august 2009 la 20:37

    Clemy, servus!

    Cred ca facem punte cu postarile pe subiect!
    Trebuie sa ma scuz, insa, pentru slaba mea participare actuala, la comentarii (musafiri, treburi etc)
    🙂

    Apreciază

  • 5. dora  |  18 august 2009 la 21:46

    nora,

    din nou excelent.Ce se intampla ca mergem paralel cu livada pe aceleasi subiecte.

    Cu toate ca am fost ocupata cu vizita prietenei mele din Nemtia,tot te-am facut atenta cu cate o postare. 😆

    Apreciază

  • 6. dora  |  18 august 2009 la 21:47

    Teofil,

    te salut! N-am mai primit nici o scrisorica de la tine. 🙂

    Apreciază

  • 7. dora  |  18 august 2009 la 21:50

    fini,

    pai,n-ai stiut ca io mi-s „observatoare”cu diploma?

    Te citesc intotdeauna:daca scrii mult,daca scrii putin.

    Compensezi cu piese muzicale de mare clasa. 😆

    Apreciază

  • 8. fini  |  18 august 2009 la 22:04

    Apreciază

  • 9. robin  |  18 august 2009 la 22:14

    Criza financiara a lovit si firmele de consultanta politica, desi au incasat zeci de mii de euro intr-un singur an din trei campanii electorale – pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare.

    Astfel, Capital Promotion, firma fostilor consilieri ai presedintelui Traian Basescu, Adriana si Claudiu Saftoiu, este pe punctul de a se desfiinta, informeaza Gandul.

    Potrivit unor surse din interior, angajatii au fost deja anuntati sa-si caute alt loc de munca, insa Claudiu Saftoiu sustine ca nu va inchide firma, doar o va restrange „masiv”.

    Fostul consilier prezidential se plange capoliticienii pe care i-a consiliat anul trecut cu succes nu-i mai solicita ajutorul.

    „La noi, oamenii te cauta o data la patru ani, cand au nevoie imediata”, afirma Claudiu Saftoiu.

    Din aceasta cauza, el a decis sa restranga activitatea de marketing politic a firmei, reorientandu-se spre domenii ceva mai profitabile: „Am restrans zona de consultanta politica. Nu am renuntat. Cine are nevoie e binevenit. Dar a trebuit sa ma reorientez spre zona comerciala”.

    http://www.ziare.com/De_teama_falimentului_Andronic_si_Saftoiu_se_reprofileaza-811135.html

    Oare ce inteleg sotii Saftoiu prin „reprofilare”?

    Apreciază

  • 10. orangeskorpion  |  18 august 2009 la 22:15

    seara buna, green gradina!

    faorte misto scris….

    pufulet, da, o mare dezamagire, maaare de tot…

    si mi-aduc aminte cum se lauda pe blogul lui patrasconiu, cind s-a contrat cu thor, ca ea nu se va mai baga in politica….si minunea ei a durat doar citeva luni…
    saftoiu adriana nu ar fi singura dezamagire ca om pe esichierul politic….

    si cred ca saftoiu cea adevarata este cea de AZI!

    uite, cum te poti insela cu oamenii, chiar daca stai ani, decenii linga ei…brusc ei devin ceea ce era de fapt…

    skorpion, OUT, acum dispar ca magarul in ceatza!

    a demain!

    Apreciază

  • 11. orangeskorpion  |  18 august 2009 la 22:17

    brusc ei devin ceea ce eraU de fapt…

    Apreciază

  • 12. Theophyle  |  18 august 2009 la 22:28

    @dora, eu am trimis acum o saptamana tot ce am promis lui nora, nu am cu sa-ti trimit tie direct, nu stiu adresa ta postala 🙂 Sper ca a ajuns si nora o sa-ti retransmita ce este al tau 🙂

    Apreciază

  • 13. turnofftheglory  |  19 august 2009 la 07:37

    Nora, Pufulete e tot atat de performanta in consultanta, cat e si Andronic specialist in pierdut alegerile.

    Apreciază

  • 14. filadel  |  19 august 2009 la 11:05

    Salve Nora,
    m-am întors de curînd din oraşul duhurilor blînde şi pun şi io o-ntrebare, n-am uitat de lansarea de carte. Cam pe cînd şi unde?

    Apreciază

  • 15. Mihai F.  |  19 august 2009 la 16:00

    Nu inteleg de ce atata zbatere pt apararea Elenei Udrea si ura impotriva celor care sunt interesati de cum se cheltuie banului public. Cum de a reusit ministreasa Udrea sa cheltuiasca fonduri pe publicitate daca nu avea banii alocati pt asa ceva si nici nu puteau fi mutati de la alte capitole? Asta-i intrebarea!!!

    Apreciază

  • 16. Theophyle  |  19 august 2009 la 16:44

    @ Mihai F.
    Pentru ca Udrea nu este nici singulara si nici cea mai grava (daca este, deocamdata – totul este aer si rea vointa) Orban este o mizerie care si-a asigurat alegerile prin zeci de contracte ilegale cand a fost Ministrul Transporturilor si a bagat in seviciu sute de apropiati – auzi, sute. Si pentru ca Saftoil este exemplul lipsei de etica si moraliatate la romani – TRADAREA, frate TRADAREA – acum ai inteles? 😆

    Apreciază

  • 17. orangeskorpion  |  19 august 2009 la 18:00

    salve, green garden,

    EXCELENTA ANALIZA !!!!!!!!!!!!!

    Cazul Monica Ridzi si revelatiile care au urmat, cu privire la cazul Mazare si la cazul Tarom, au deschis o cutie a Pandorei pe care o credeam inchisa dupa angajamentele post-electorale ale anului 2004 – este vorba despre publicitatea de stat.

    Potrivit dezvaluirilor din acea perioada, intre 2001 si 2004 guvernarea Nastase folosise 64,7 milioane de euro din fondurile publice pentru a cumpara publicitate pentru institutii de stat in diverse media; intre marii cumparatori se aflau Petrom (1.5 millioane), Autoritatea Nationala de Privatizare (926,000), Guvernul (922,000), Posta Romana, (858,000) si Romtelecom (802,000); iar intre marii beneficiari din presa scrisa se numarau (conform AlfaCont Mediawatch citata de Capital, nr. 33, 2004 – si numai pentru primul semestru al anului 2004), Adevarul (contracte de 479.000 euro), Ziua (360.000), Jurnalul National (310.000), Curentul (115.500).

    Din punctul de vedere al tuturor teoriilor despre rolul mass media in sustinerea democratiei, precum si din punctul de vedere al deontologiei profesionale, un asemenea tip de publicitate reprezinta un instrument de subordonare a presei in raport cu puterea politica, deci de diminuare a rolului de ”caine de paza” al democratiei, de observator critic al politicienilor, de investigator al actiunilor guvernantilor si de demascator al abuzurilor acestora.

    Dar, si in 2004, si acum, acum au fost voci care au sustinut rolul pozitiv al publicitatii de stat; mi-aduc aminite ca un lider de presa acuza atunci regimul Basescu pentru faptul ca a scos de pe piata 60 de milioane de euro, subrezind astfel stabilitatea economica a presei.

    Iar acum, Sorin Strutinsky, actionar la grupurile constantene Telegraf Advertising si Soti Cable Neptun, beneficiare ale contractelor cu Primaria orasului Contanta, a declarat pentru HotNews.ro: “Banii vin din doua surse: de la stat si de la privati. Din domeniul privat nu se mai misca nimic. Ce o sa se intample daca nu se mai dau contracte de publicitate de la stat? O sa va concedieze pe dumneavoastra si voi fi nevoit si eu sa imi concediez oamenii.” (Arhiva HotNews.ro: Cinci contracte de publicitate acordate de Primaria Constanta unor parteneri de afaceri lui Radu Mazare) .

    Un palier superior al “cumpararii” presei – nu se mai vand spatiul si timpul, ci si constiintele

    Nu stim care este amploarea investitiilor din bani publici facute de ministere, agentii guvernamentale, prefecturi, primarii etc pentru a achizitiona spatiu si timp de publicitate; ceea ce iese insa la iveala este trecerea la un palier superior al ”cumpararii” presei – nu se vand numai spatiul si timpul, ci si constiintele.

    Din declaratiile recente transpare faptul ca se achizitionau ”stiri bune”, chiar emisiuni intregi, de preferinta talk-showuri, transformindu-se discursul jurnalistic in discurs propagandastic.

    Ceea ce naste noi intrebari: cine efectua tranzactia?, care era relatia dintre patronat si jurnalistii cu functii de conducere?, ce rol sau ce reactie aveau moderatorii si vedetele implicate?, dar reporterii? Chiar daca nu cunoastem mecanismele prin care tranzactia de la varf era implementata, chiar daca nu stim daca au existat sau nu forme de refuz ale intinarii constiintei jurnalistice, ceea ce se vede deja este efectul devastator al acestor afaceri, aranjamente si compromisuri asupra prestigiului profesiei.

    In luna iunie a anului 2009, Barometrul Global al Coruptiei realizat annual de Transparency International (TI) aducea o informatie socanta: mass-media a ajuns, PENTRU PRIMA DATA, in topul celor mai corupte institutii din Romania. Astfel, intre toate institutiile, mass-media a inregistrat cea mai spectaculoasa urcare in acest clasament, obtinand 3,4 puncte la capitolul coruptie, din maximum 5.

    Primele doua locuri sunt ocupate de Parlament si de Partidele politice, urmate de Justitie si de sectorul privat; doar 3% din cei chestionati credeau ca mass media nu este corupta, iar 43% afirmau ca este foarte si extrem de corupta (sursa: http://www.transparency.org.ro).

    Atunci cand cineva afirma ca Parlamentul sau Justitia sunt corupte, la baza opiniei sale pot sta unele experiente personale, dar predominante vor fi informatiile primite din mass media. Dar cand sustine ca presa este corupta, pe ce se bazeaza?

    Cum mass-media din Romania nu a prezentat aproape niciodata cazuri de coruptie in care sa fie implicati jurnalistii, cum redactiile sunt organizatii semi-inchise, in care publicul nu are acces si nu poate avea informatii despre jocurile de interese interne, este evident ca acest curent de opinie s-a format impotriva discursului mass mediei despre activitatile jurnalistice. Si atunci pe ce se intemeiaza opinia comuna referitoare la coruptia presei?

    “Elita” uita ca publicul nu e pasiv

    De-a lungul anilor, presa romana s-a scindat in doua grupuri: o masa de jurnalisti invizibili, care efectueaza sarcinile zilnice in mod rutinier si fara glorie si un grup restrans, o elita, care controleaza redactiile avand functii de conducere, care controleaza deciziile, avand fie pozitii de actionari, fie acces direct la grupul patronal si care controleaza gloria si vizibilitatea, fiind stapanii editorialelor si vedete ale talk-show-urilor politice.

    Acestia se considera ”lideri de opinie”, adica stapani ai opiniei publice si voturilor (cum le place sa se iluzioneze si sa-i amageasca pe politicieni).

    Ceea ce uita este ca publicul nu e pasiv: el gandeste, comenteaza, evalueaza si, mai presus de orice, nu uita niciodata. Iar publicul a putut asista la transformarea acelorasi jurnalisti-vedeta din acuzatori in promotori (si invers) ai aceleiasi figuri politice; nimic nu este mai revoltator decat partizanatul lor afisat, corelat cu o lipsa de consecventa asumata adeseori cinic.

    Publicul a inteles repede jocul si s-a aliat vocilor unor lideri politici sau unor intelectuali (putini) care au condamnat asemenea atitudini. De aici s-a nascut imaginea presei corupte – in fapt, imaginea liderilor ”spirituali” din presa (deci a exponentilor ideii de presa) ca persoane corupte si versatile.

    Daca aruncam o privire pe portalurile de stiri on-line descoperim vocile dezamagirii si nemultumirii; reactionand la diverse articole, la mesaje din bloguri sau la replicile altor cititori, acesti consumatori fideli si activi ai mass media explodeaza: ”Dragi ziaristi, care ati ajuns mai dictatori ca Ceausescu. Cine nu va face plecaciuni si nu accepta sa faceti voi ce vreti din el, trebuie sa mearga la puscarie !!!!” ; sau ” Bine ca si-a dat arama pe fata! Cristian Tudor Popescu se lauda ca este impartial si ca face doar analize pertinente ale “politicii”romanesti. Dreptul nostru de informare unde a fost atunci cind lingeau de zor mana lui nastase, ilici…. NOI NU AVEM JURNALISTI !!!!!” (sursa: comentariile postate la articole pe evz.ro).

    Alte exemple:

    ” Era si timpul ca mass-media sa fie pusa la zidul rusinii. este corupta si apara interesele de partid. Chiar s-a demonstrat ca unele ziare si posturi de televiziune private sunt aservite partidelor politice. Mai aveti curaj sa vorbiti de libertatea presei!!! O mare gogorita vopsita, un mare mot cu floare in varf!!!” (sursa: site-ul deputatului Urban); ”Ma mira atitudinea domnului Cristoiu si a altora pentru care aveam un respect deosebit, dar banii le-au luat mintile.” (sursa: forumul Realitatea); ”Ne-am saturat de Nistorescu, Ciutacu, CTP, Cristoiu, M.Badea, M.Ionita, M.Gidea, Boda, Hurezeanu, Ciuvica, Dumitrescu, Cretulescu, Sincai, Stan,etc. Astia sunt ziaristi? Niste pupincuristi pe linga moguli de ti-e scirba sa te mai uiti la televizor.” (sursa: forumul Realitatea).

    Iar un jurnalist lucid descrie acest joc al complicitatilor tacute: ”Acriti si tot mai cinici, dupa crunte dezamagiri politice, si-au leganat constiinta cu explicatii partial valabile: nu mai avem unde fugi, presa a incaput, cu mici si insignifiante exceptii, pe mana lor – a lui Vantu, Voiculescu si Patriciu. Si asa au inceput sa le faca, tot mai constient, jocurile, dar cu portofelul ceva mai plin.”

    Daca aceasta este situatia jurnalistului de rand, alta este aceea a jurnalistului-vedeta: ”Cei mai multi si-au inchiriat creierul constienti ca vor trebui sa-i faca lobotomie emisferei care produce bunul simt, logica si onestitatea. Dar cei mai multi nu si-au facut doar lobotomie, ci si firme de consultanta. Inainte sa-i vare invitatii in direct, ii trec pe la caserie. Inainte sa faca pe jurnalistii, fac pe consultantii. E un fenomen larg raspandit in unele televiziuni de stiri, ca Realitatea TV.” (Arhiva Pretul libertatii in rate la banca si altundeva).

    Criza presei din Romania este una de credibilitate. O criza morala nu se vindeca prin concedieri

    Criza presei din Romania nu este una economica, este in primul rand una de credibilitate; problemele economice, globale si nationale, nu sunt decat un catalizator al cancerului profund, care distruge, incet, dinauntru, mass media.

    O criza morala nu se vindeca prin concedieri sau influxuri de capital. Istoria ne arata ca unele institutii si unii lideri s-au salvat in asemenea situatii prin spovedanie publica, asumarea vinovatiei, penitente, exil auto-impus… Mijloacele si limbajul sunt de sorginte religioasa. Dar, pentru a le aplica, in cautarea purificarii, iti trebuie credinta.

    Prof. dr. Mihai Coman este unul dintre fondatorii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) – Universitatea Bucuresti, imediat dupa ‘89. In prezent este decanul acestei facultati.

    Articolul de mai sus a fost preluat de pe hotnews:

    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6063448-cati-arginti-trebuie-pentru-jurnalistul-tonomat-cante-struna.htm

    Apreciază

  • 18. fini  |  19 august 2009 la 21:59

    Apreciază

  • 19. fini  |  19 august 2009 la 22:02

    Apreciază

  • 20. dora  |  19 august 2009 la 22:23

    Buna seara!

    Nu ma pot abtine sa nu va destainuiesc un gand ce ma framanta de ieri.

    S-ar putea sa fiu contrazisa si trebuie sa va spun ca,aveam o parere foarte buna pana acum despre A.Marga.Dar,dincolo de notorietatea sa de realizarile sale ,eu tot in categoria Saftoaicei il includ.A ajuns sa-si pizmuiasca confratele ,nemultumit probabil ca in comisia prezidentiala a fost preferat M.Miclea.

    Am ramas oripilata cand l-am auzit impartind gratulatii Abramburicai -garantata de Almanahe -Era de acord cu Orban si R.Stanescu si se vede treaba ca-l incanta complotul pus la cale la Cluj de Geonel si Antonescu.

    Apreciază

  • 21. turnofftheglory  |  19 august 2009 la 22:53

    Marga a dat si el un sut PNTCD-ului cand horcaia. E platit zdravan cu bani nu gluma. UBB e serparie, Miclea i-a luat fata ca ministrul. E membru PNL si se simte bine in compania lui Nistorescu si Romosanu.
    Sa il ingropam pe acest intelectual cu morga de pisswasser.

    Apreciază

  • 22. dora  |  19 august 2009 la 23:09

    turno,

    daca si pe el l-a ajuns morbul invidiei sa-l copleseasca…..vorba lui papasha……da-l in masa de intelectual.

    Ma gandesc in urma si-mi face impresia ca i-am simtit de cateva ori aerul de fals politician……..nu indrazneam atunci sa-l numesc oportunist.Acum chiar nu-i o crima sa incerci sa te salvezi cand barca se scufunda cu tine,dar ramai dracului cu principiile -daca le-ai avut -nealterate.

    Apreciază

  • 23. dora  |  19 august 2009 la 23:21

    fini,

    mersi pentru melodii!

    Acum ma var in scutece ;sunt franta dupa atata hai-hui prin padure. 🙂

    Apreciază

  • 24. filadel  |  19 august 2009 la 23:44

    Buenas noches oranjadas! 😀

    Apreciază

  • 25. fini  |  20 august 2009 la 00:02

    Apreciază

  • 26. fini  |  20 august 2009 la 00:06

    Gradina,

    „Vise frumoase!”

    Apreciază

  • 27. dora  |  20 august 2009 la 18:19

    Salut gradina!

    Se zice ca,atunci cand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa.Or,nu prea vad nici un soricel de aseara.

    ***teophil,absolut de acord cu tine la comentu’ adresat lui Mihai.Orban,misoginul?Ma si mir ca mai are colege prin preajma!Pentru el femeile din politica si-au cladit cariera trecand prin paturile demnitarilor.

    Stii de ce ma mir?Are atat de multe bube canceroase pe tot corpul si inca nimeni nu i-a venit de hacSa fie sprijinit de securistii tatalui?Sau are singur activitate in servicii? 🙂

    Apreciază

  • 28. dora  |  20 august 2009 la 18:53

    fini,

    sunt atat de linistitoare clipurile tale muzicale ……si binevenite dupa o zi incarcata.

    😆

    Apreciază

  • 29. dora  |  20 august 2009 la 20:28

    tibi,

    unde ai plecat iar? 😆

    Apreciază

  • 30. orangeskorpion  |  20 august 2009 la 20:29

    salve, green garden

    NORA va saluta de pe malul unui pirias din Ardeal….

    🙂

    va reveni in curind !!

    dar aici este cam prea mare liniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiste

    SILENCE cu Pompilia Stoian

    Apreciază

  • 31. fini  |  20 august 2009 la 22:00

    Apreciază

  • 32. fini  |  20 august 2009 la 22:04

    Apreciază

  • 33. fini  |  21 august 2009 la 00:00

    Apreciază

  • 34. fini  |  21 august 2009 la 22:17

    Ina,

    poate reusesc sa te conving sa-l asculti pe Bobby Mc Ferrin 🙂
    Este un muzician complet: interpret vocal cu o tehnica vocala originala,dirijor de muzica simfonica si compozitor. Educatia muzicala si-a dobandit-o in familie. Tatal sau a fost primul bariton afro-american care a cantat la Metropolitan Opera din New York.
    Iti place Vivaldi 🙂

    CONCERT PENTRU DOUA VIOLONCELE SI CONTINUA de Antonip Vivaldi..
    B.M.F interpreteaza partitura unuia din cele doua violoncele.

    Apreciază

  • 35. fini  |  21 august 2009 la 22:51

    Erata: …..DOUA VIOLONCELE cu basso continuo” de Antonio Vivaldi

    Apreciază

  • 36. fini  |  22 august 2009 la 00:00

    Apreciază

  • 37. dora  |  22 august 2009 la 22:05

    Servus fini!

    Am ajuns si eu in gradina si am ascultat -de doua ori -piesele cu Bobby MC Ferrin.

    Obisnuiesc sa mai inchid ochii,pentru mai buna concentrare.

    La prima piesa, parca auzeam un alt instrument pe langa pian si mi se parea ca seamana cu ceva cunoscut.Si culmea ,am ajuns la concluzia ca parca e o frunza dirijata magistral.

    La cea de a doua piesa o armonizare perfecta a vocii cu violoncelele.Din pacate a fost prea scurta,or,nu s-a inregistrat integral?

    Ma duc s-o ascult si pe Ella 😆

    Apreciază

  • 38. dora  |  22 august 2009 la 22:10

    Da! Ella e o vrajitoare a cantecului. 😆

    Apreciază

  • 39. fini  |  23 august 2009 la 00:00

    Apreciază

  • 40. dora  |  23 august 2009 la 13:22

    Buna dimineata gradina!

    V-ati mutat pe terasa la o bericica?

    :lol; fini,tu vii dai o picatura de de unda muzicala si pleci.Pune si tu o vorba -doua.

    😆 skorpi,decand te-a hipnotizat spaniola luminitei esti tot in transa?

    Apreciază

  • 41. dora  |  23 august 2009 la 13:23

    fini,pe Janis Joplin nu cunosteam in acest registru vocal.E formidabila! 🙂

    Apreciază

  • 42. orangeskorpion  |  23 august 2009 la 13:29

    Liebe Dora,

    sper ca nu esti nici geloasa, nici ironica cu mine, nu???
    🙂

    Sper ca Nora a vazut FAUST la Sibiu, ia, vezi mai jos:

    citeste pe hotnews (the observer), ca vad ca nu pot da linkul….

    Apreciază

  • 43. orangeskorpion  |  23 august 2009 la 13:31

    hai, ca am reusit….=> citeste aici!

    http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-6074227-the-observer-despre-faust-regia-lui-silviu-purcarete-vinde-sufletul-mai-vad-acest-faust-data.htm

    Apreciază

  • 44. fini  |  23 august 2009 la 14:43

    Ina servus!

    Aseara am ajuns tarziu „acasa” si nu am apucat decat sa las piesa de la miezul noptii. Cuvinte nu am mai fost in stare sa las,au curs multe,multe dupamasa la o intalnire cu prieteni dragi. 🙂
    Referitor la comentariul tau de la 38,fiecare ascultam si receptam muzica in felul nostru,important este sa ne placa.
    Cred ca diseara voi fi mai cumite

    Apreciază

  • 45. dora  |  23 august 2009 la 15:47

    bine fini,te astept!:lol:

    Apreciază

  • 46. dora  |  23 august 2009 la 16:07

    Draga skorpi,

    ma poti condamna pentru o mica gelozie? Doar stii ca,sentimentul acesta (nu e viciu intotdeauna) dovedeste si intareste un alt sentiment. 😆

    Apreciază

  • 47. dora  |  23 august 2009 la 16:17

    skorpi,

    minunat.Scoala romaneasca de teatru are traditie si a supravietuit si in conditiile odioase ale vechiului regim.

    nora cred ca a vazut spectacolul,acum n-are cum,ca-s plecati protagonistii si Purcarete in Britania.

    Liantul intre comentul meu de mai sus si acest spectacol e cuvantul hipnotizat?

    😆 😆 😆

    Apreciază

  • 48. fini  |  23 august 2009 la 22:01

    Ina,

    tot Antonio Vivaldi……….
    Sunt scumpa la vorba 🙂

    Apreciază

  • 49. dora  |  23 august 2009 la 22:20

    fini,

    cu piesa asta chiar m-ai dat gata.O combinatie perfecta intre melos,instrumente si voce,adica o armonie supranaturala. 😆

    TKS 😆

    Apreciază

  • 50. fini  |  24 august 2009 la 00:10

    Apreciază

  • 51. dora  |  24 august 2009 la 00:41

    Ola-la-la-la !!!

    Numai buna sa ma var linistita in scutece.

    Noapte buna si tie! 😆

    Apreciază

  • 52. dora  |  24 august 2009 la 21:19

    Iar nu-i nimeni?

    Azi ,F.Calinescu pe care l-am porcait in perioada lui politica,si-a revenit din dementa.

    Foarte frumos a caracterizat-o pe Pufulete:tradatoare.Ea stransa de pe strazi,tinuta in palma de pirat a facut lucrul cel mai reprobabil,ticalos ce se putea.”Eu condamn si urasc pedofilia(as institui pedeapsa cu moartea pt.crima asta) si tradarea”-a zis. 🙂

    Apreciază

  • 53. fini  |  24 august 2009 la 22:27

    Apreciază

  • 54. nora damian  |  24 august 2009 la 23:40

    Gradinari si gradinarite,

    salut!

    🙂

    Inca nu stiu ce s-a mai intamplat pe aici, dar o sa ma recalibrez in in zilele urmatoare, vorba lui tibi care observ, s-a facut si el nevazut de ceva vreme. 🙂

    Din pacate nu pot sa-mi citesc nici e-mail-urile, nu vrea sa ma recunoasca domnul Yahoo. Cu pustimea care a fost gramada pe calculator ultimele trei saptamani, nu ma mir. Sper sa-i dau de capat, de maine cand va fi ceva mai multa liniste… 🙂

    Apreciază

  • 55. filadel  |  24 august 2009 la 23:43

    bine-ai revenit Nora 🙂 și aștept răspunsul la întrebarea de mai sus … pe undeva.

    Apreciază

  • 56. nora damian  |  24 august 2009 la 23:45

    fini, dora,skorpion,

    acuma ascult postarile muzicale, am inceput cu ultima postare a lui fini, Bach, interpretat de Bobby Mc ferrin…

    Apreciază

  • 57. nora damian  |  24 august 2009 la 23:47

    filadel,

    salut!

    🙂

    Fii sigur ca te anunt!

    Mai am si alte datorii de onorat la niste gradinarite… 😆

    Apreciază

  • 58. fini  |  25 august 2009 la 00:08

    Apreciază

  • 59. fini  |  25 august 2009 la 00:19

    Nora servus!

    Se invioreaza Gradina!
    Revin si eu la matca in zilele urmatoare. Nu-mi place sa-mi fac bagajul :mrgreen:

    Apreciază

  • 60. fini  |  25 august 2009 la 00:20

    Nora, Fila,

    NOAPTE BUNA!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: