Profesionişti şi artizani

21 septembrie 2009 at 13:23 315 comentarii

Din când în când profesionişti ai scrisului pun în discuţie rostul blogosferei. Cei mai mulţi o văd ca o formă underground de socializare şi de relaţionare, uneori şi culturală (în sens general) alţii o văd ca pe un mod de subminare a statutului şi poziţiei scriiturii consfinţite prin criteriile de breaslă şi cele de marketing. De pe poziţiile lor de consacraţi au, fără îndoială, dreptate. Numai că profesionismul în blogosferă, deşi foarte important, are „un stand limitat”. iar adevăraţii profesionişti ai scriiturii simt ei înşişi nevoie de ieşirea din rutină. de dezgheţ. de reîncărcarea cu energie creativă de la izvoarele gratuităţii. prin care îşi pot regăsi mereu înnoit, spiritul. De aceea, mă gândesc, artizanul, cel care aduce prospeţimea şi aventura în locul rutinei, are indiscutabil un rost anume. Când spun asta mă refer la cei ce se bucură de binecuvântarea nevăzută, neştiută, poate, a spiritului gratuităţii de care vorbeşte Noica în „Mathesis şi bucuriile simple”… „Mă gândesc câteodată”, spune Noica „la soluţia pe care ne-o oferă ataşarea de marile probleme. Prezenţa lor nu te consumă niciodată. Sunt atât de vaste, încât te uiţi pe tine în ele. Febra ta dureroasă de până atunci, ca şi febra ta plăcută, dureroasă încă, cedează. Marile probleme se discută cu patimile înăbuşite. Nimic nu te angajează-n ele. Moartea vecinului tău te doare. Moartea cosmică are ceva grandios, în faţa căruia fiinţa ta încetează a mai avea orice veleitate. Iată atunci, că pot să mă păstrez. Iată un mijloc de a mă cantona în virtualitate.(…) Dacă suflă vântul mai cu putere, te mişcă din loc. Dar mişcarea grandioasă a pământului te lasă-n pace (…) Dacă vrei ca viaţa să nu te obosească (…) dacă vrei s-o ocoleşti ca să fii liber, ca să fii tu- pierde-te în marile probleme sau cheltuieşte-te în micile aventuri.(…) Micile aventuri sunt mai ales actele gratuite. Gratuitatea e printre singurele valori de viaţă suportabile, realizabile fără durere, practicabile fără consumaţie efectivă…  Ceva ce are nevoie doar de <încrederea ta>”, spune filozoful.
…Oare  şi de încrederea mea? Și a multor altora? aşa vreau să cred. că „artizanatul” nu e scutit de riscul de a se osifica, de a îmbătrâni rămânând captiv imaginii din tinereţe, nu-i mai puţin adevărat. Riscul dispare, însă, când locul bucuriilor deşarte  e luat de cele simple.  Atâta vreme  cât aventura vieţii reale ca şi a celei virtuale e sub semnul gratuităţii. Adică, înainte de orice altceva,  să credem că putem contribui cât de puţin la (re)însufleţirea acestor valori.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Culianu si revolutia romana Agnes Desarthe: Mănâncă-mă

315 comentarii Add your own

 • 1. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 14:40

  Buna ziua, gazdei si tuturor celorlalti! O idee pentru o tema actuala.
  Stimata doamna am sa abuzez de bunavointa dvs. cu o interventie off-topic, propunand o tema viitoare tema legata de un interviu publicat azi de R.L .Iata motivul : http://www.romanialibera.ro/a165272/aparatorul-lui-hayssam-si-patriciu-adversarul-propriilor-elevi-in-instanta.html
  Modul de abordare a temei, data si oportunitatea vor fi , evident la alegerea gazdei.
  Multumesc pentru bunavointa!

  Apreciază

 • 2. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 14:42

  P.S. Legat de tema propusa de dvs. voi reveni imediat ce voi avea o clipa de ragaz.
  Multumesc pentru intelegere.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 16:00

  andrzej,

  multumesc pentru link. Interesant personajul, interesant interviul. N-ar fi rau sa pregătească cineva, poate tu, o mică sinteză. Daca poti asta ne spui. 🙂

  Apreciază

 • 4. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 16:16

  Buna ziua Nora Damian!
  Multumesc pentru incredere, insa trebuie sa recunosc nu am talent iar bunavointa nu cred ca e suficieta. Nu refuz, dar va fi o sarcina extrem de dificila pentru mine.
  Am doar o rugaminte in momentul in care icropirea mea va fi gata te rog sa o citesti si sa o deparazitezi astfel incat sa poata fi citita si inteleasa.
  daca esti de acord te rog sa-mi trimiti acordul tau pe adresa mea de e-mail pe care evident o ai.
  Multumesc pentru incredere si ajutor!

  Apreciază

 • 5. ionut  |  21 septembrie 2009 la 16:32

  Profesionisti si artizani.Intelectuali si autodidacti.
  Magnific spectacolul de peTV3 cu Dna Angela Gheorghiu.A fost divina si sigur are
  cea mai mare voce din lume la capitolul muzica clasica.Totul a fost perfect:orches
  tra,corul,sonorizarea.Enervante au fost minutele bune de publicitate.
  Statul roman ar trebui sa-i ofere toate onorurile si distinctile ce le are si poate fi numita ambasadorul cultural al nostru in lume.Saptamanal ar trebui ca TV NATIONALA sa dea o vreme acest spectacol,fara publicitate.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 16:34

  andrzej, nu-i sarcina, ce vorbesti! 🙂 Usa bibliotecii din chiosc e deschisa cu invitatia pentru toti cei care cred ca pot spune, ceva interesant, pentru comentatori si vizitatori.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 16:35

  ionut,

  merita, intr-adevar 🙂

  Apreciază

 • 8. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 17:33

  OK, Ddoamna Damian, atunci va rog sa-mi indicati adresa la care sa trimit textul.

  Apreciază

 • 9. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 18:07

  Justitia din Romania un triungi mortal pentru dreptul la dreptate
  Vezi linck:http://www.romanialibera.ro/a165272/aparatorul-lui-hayssam-si-patriciu-adversarul-propriilor-elevi-in-instanta.html

  Interviul de azi 21.09.2009 din Romania Libera al carui protagonist a fost maestrul Gheorghita Mateut m-a facut sa inteleg mai bine mecanismele compicate ale justitiei romanesti.
  Cine este Ghoarghita Mateut: Este doctor in stiinte juridice din 1995. A facut stagii de pregatire si documentare la Universitatea din Paris si la Universitatea Oxford. Este specialist in procedura penala, materie pe care o preda la Facultatea de Drept din Cluj Napoca si la INM. A publicat noua carti despre proceduri penale si drept penal.
  Stalucit avocat a pledat cu succes in cauze controversate cu nume sonore in viata economica si politica din Romania, printre care celebre sunt:
  Ovidiu Tender acuzat de infractiuni economice in dosarul Rafo-Carom. Eliberat pe motive medicale.
  Mihai Necolaiciuc acuzat de abuz in serviciu. A fugit in SUA, unde nu exista aceasta infractiune. In tara are patru dosare.
  Dinu Patriciu acuzat de spalare de bani si manipularea pietei de capital. Eliberat din cauza unui viciu de procedura.
  Omar Hayssam acuzat de terorism. Diagnosticat cu cancer. Eliberat pe motive medicale. A fugit in Siria. Este urmarit international.
  Gigi Becali acuzat de sechestrare de persoane. A fost eliberat prin inlocuirea masurii de arest cu interdictia de parasire a tarii.
  Gheorghita Mateut un reputat specialist specializat in drept procedural afirma ca justitia din romania este tributara, nesigurantei legiuitorului si incoerentei in reglementare.
  Intrebat daca a fost consultat ca reputat specialist dl. Mateut a negat afirmand ca doar a facut obsevatii …
  Interesant personaj, respectabil , cu raspunsuri „avocatesti”, totusi am reusit sa inteleg ca in justitia romaneasca triunghiul:procuror- avocat –judecator, tide sa devina cerc, si acela vicios.
  Din afirmatiile onorabilului avocat am dedus ca atat procurorii care instrumenteaza cazuril, cat si judecatorii au singura grija procedura iar sarcina avocatilor este de a descoperii „erorile”.
  Toti sunt cu ochii cat cepele pe proceduri, procurorii cum sa le ocoleasca , avocatii cum sa le dibuiasca iar judecatorii cum sa le interpreteze.
  Interesant si socant este sa descopar ca asazisele erori procedurale se „strecoara „, culmea tocmai in procesele grele cu implicatii si nume importante.
  Jenant a fost sa constat ca un avocat renumit este doar un maestru combinator, meschin si profitor al unui sistem care se pare ca ii vine ca o manusa.
  In Romania dupa 20 de ani de „democratie” toti , dar mai cu seama justitia este acoperita de lege, dar dincolo de lege.

  Apreciază

 • 10. luminita  |  21 septembrie 2009 la 18:25

  andrei,
  Stimabilul domn avocat Mateutz se pare ca are mana buna la ales clientela .
  Toti unul si unul , incepand cu Tender si terminand-deocamdata – cu Becali.
  Sunt sigura ca si onorariile domniei sale au fost pe masura marimilor lor onor clientii.
  Si coana Justitzica iar si-a inchis ochii si s-a impiedicat printre viciile de procedura ale Codului penal….

  Apreciază

 • 11. luminita  |  21 septembrie 2009 la 18:28

  Ca sa fiu ontopic adaug ca onor magistratul Mateutz este un adevarat profesionist al Dreptului si un artizan al slalomului printre articolele de lege din Codurile de procedura penala.

  Apreciază

 • 12. luminita  |  21 septembrie 2009 la 18:36

  Tocmai am auzit-o pe Viorica Costiniu zicand ca revendicarile magistratilor sunt sunt tratate cu dispret si aruncate in derizoriu de catre politia politica a lui Basescu !!!!!!!
  Etete , ca Basescu are si politie politica !
  Nu aflasem amanuntul acesta .
  Muream si nu stiam ! 😛

  Apreciază

 • 13. andrzej  |  21 septembrie 2009 la 18:50

  Buna seara Luminita! Onorabilul maestru mateut are si mana buna, dar e si ca uns cu miere,…..
  Radem noi dar din pacate acum in Romania se judeca doar proceduri nu si cauzele.
  Asa a ajuns justitia stat in stat.
  Multumim legiuitorului, onor parlamentul roman.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 18:50

  luminita, andrzej, salut!

  🙂

  pe mine materialul ma lamureste odata-n plus asupra utilitatii acestei institutii , asa cum functionează ea acum.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 19:24

  Andrzej,

  mecanismele acelea prin care avocati de case mari se-mbogatesc pe seama unor clienti ca nastase, hayssam, patriciu,necoliciuc etc nu deranjează catusi de putin conducerea asociatiei magistratilor, cesemeul… Asta desi toata natia vede circul cu procedurile, le stie de ani de zile ispravile…. 😦

  Apreciază

 • 16. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 19:33

  Salutare popor, sal’tare Lumi , sal’tare everybody !

  Apreciază

 • 17. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 19:36

  Cineva mi’a tras un sut undeva si mi’a adus aminte ca lumea „cilivizata” anunta oficial retragerea din viata publica…… Eu am tot incercat de ceva timp sa mai intru si prin alte bloage dar m’am lasat pagubas si pagubos …. Cineva (o pasarica, nu spui cine !) mi’a soptit la urechea’mi canadiana ca parte dintre Domniile Voastre v’ati strans randurile pe bloaga lui Nora………Asa ca iaca’ta’ma’s !

  Apreciază

 • 18. tibi  |  21 septembrie 2009 la 19:41

  salutare ALL 🙂

  Bun venit noilor veniti !

  Apreciază

 • 19. tibi  |  21 septembrie 2009 la 19:44

  Sigur ca profesionistii scrisului pun in discutie blogosfera; am impresia ca au inceput sa se simta amenintati;informatia circula in timp real si nu mai merge manipularea cu atita usurinta.

  Apreciază

 • 20. tibi  |  21 septembrie 2009 la 19:51

  “Mă gândesc câteodată”, spune Noica” la soluţia pe care ne-o oferă ataşarea de marile probleme. Prezenţa lor nu te consumă niciodată. Sunt atât de vaste, încât te uiţi pe tine în ele.”

  Nu prea pot fi de acord cu maestrul Noica aici! E cunoscuta inapetenta pentru politica a domnului Noica.

  Problemele vaste ii coplesesc numai pe nechemati; iar din pacate spatiul nostru public, e plin de figuri triste; de habarnisti. De impostori. Si sigur ca marile probleme isi asteapta rezolvarea; de 20 de ani tot asteapta. Si se tot acumuleaza; si se acutizeaza. Sper sa putem exorciza raul acesta odata si odata. A devenit insuportabil.

  Apreciază

 • 21. luminita  |  21 septembrie 2009 la 19:51

  Salutare , canadianule ! 😆
  Da’ pi undi mi-ai umblat , bre , atata amar di vriemi ?

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 19:51

  canadianu’ saluuuut!

  bine ai venit!!

  trupa peregrinilor o sa-si faca casa noua, io-i sustin, vom colabora, ne vom vizita ….

  😆

  Apreciază

 • 23. luminita  |  21 septembrie 2009 la 19:54

  tibi,
  curat insuportabil !
  si s-a umplut blogosfera de marlani ….ceva de speriat ! 😛
  astia mananca pateuri de-acelea aburinde , de care zicea robin deunazi si zic ca-s bune . 😛 😀

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 19:54

  tibi, servus! 🙂

  Eu nu stiu daca spunand”marile probleme” Noica se gandea la politica… Pentru noi sunt „mari” fiindca miza e destinul tarii…

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 19:56

  lumi,

  blogosfera e o imagine virtuala a realitatii cu relele si bunele ei. Mai mult rele… ( am in imagine pateurile de care ne povestea robin… :lol:)

  Apreciază

 • 26. tibi  |  21 septembrie 2009 la 19:59

  servus nora

  Eeeee sigur ca Noica se gindea la altceva; am facut si eu o mica tragere la problemele noastre si gata! Vii tu repede si zici : haţ ! te-am prins 😀 !

  Apreciază

 • 27. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 20:01

  Si atunci tatal, a taiat berbecul cel mai gras, la intoarcerea ratacitorului CANADIAN !!! 🙂 🙂

  Apreciază

 • 28. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:01

  nora,
  hihihi!
  le mai pui si tu un pic de sare pe rana….

  Apreciază

 • 29. tibi  |  21 septembrie 2009 la 20:03

  servus luminita

  Mirlanii au fost in blogosfera de la bun inceput, numai ca o parte dintre ei, au reusit sa se prefaca atit de bine, ca ii credea lumea ca au intentii bune :); numa’ ca pian la urma, damblaua tot iese la lumina 🙂 hi hi hi !

  Apreciază

 • 30. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:03

  tinere,
  sper c-ai dat si cep la butoiul cu vin .

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:03

  lumi, pe pateu… 😆

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:03

  tibi,

  uite asa se nasc disputele 😆

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:06

  tds,

  dar recunoaste ca a aterizat la fix canadianul nost’
  Bine ca testoasa s-a ferit la timp… 😆

  Apreciază

 • 34. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:08

  nora,
  dar pe ceva tare tot a aterizat canadianul, ca nu prea mai are piuit , vaz….
  sper ca n-a picat peste ariciul robinei .
  hihihi!

  Apreciază

 • 35. Carol  |  21 septembrie 2009 la 20:11

  V-ati dat examenul de maturitate si…nu l-ati trecut!

  De unde mama dracului ati ajuns la ideea ca un posesor de blog trebuie sa intruchipeze, mereu, educatoarea frumoasa, cultivata, eleganta, sclifosita si rusinoasa care nu injura, nu are voie sa greseasca sau nu are voie sa se enerveze, ca nu cumva sa ne streseze pe noi, „copilasii blogului” si sa ne bage la psihiatrie!?
  „Copilasii” n-au decat sa se supere si sa-si adune jucarelele. Sunt 1000 de bloguri pe care se pot duce sa-si descarce frustul, nu-i asa? Unii pe buna dreptate, altii luati de val.
  Din ce rarunchi ati scos ideea ca posesorul de blog n-are voie sa se enerveze si sa reactioneze ca oricare dintre noi? Ce sa faca? Sa-si inchida blogul de fiecare data si sa-si faca altul? Mereu cu alti oameni?
  Aruncati la gunoi, mult prea usor si totodata cu un infantilism care nu e nicidecum specific varstei voastre, anii de zile in care v-ati petrecut mii de ore, cumulate, schimband pareri, razand, injurand sau meditînd.
  Uite-asa, pur si simplu, dintr-o data toti isi calca-n picioare propriile principii, doar pt ca la un moment dat posesorul blogului si-a permis sa-si iasa din pepeni. Hai sa-l omorâm! I-aratam noi lui! Si deja ne-am aplecat dupa pietre!
  Toti avem dreptul la nervi si e bine ca exista aceasta supapa, altfel nu ne-ar ajunge sapele cu care sa ne dam in cap, la propriu!

  Böses blut! Sehr böse!

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:13

  lumi, sper sa ne spuna… Sa nu ramana cu impresia ca-i o gradina cu vietăti periculoase 😆

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:14

  Carol, salut!

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:15

  Hai ca m-am inervat! 🙂

  Apreciază

 • 39. tibi  |  21 septembrie 2009 la 20:17

  carol, salut !

  Apreciază

 • 40. tibi  |  21 septembrie 2009 la 20:20

  imi traduce si mie cineva, ce inseamna

  Böses blut! Sehr böse! ????

  Apreciază

 • 41. Carol  |  21 septembrie 2009 la 20:20

  „inerveaza-te”, fii rea, descarca-te..dar fa-o spontan, fara premeditare si fara resentiment!.
  Toti gresiti!

  Eu, niciodata!

  Apreciază

 • 42. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 20:21

  Ce sa fie ? Nu-i nimic , A trecut acceleratul …… 🙂 🙂

  Apreciază

 • 43. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:22

  Carol,
  salut !
  insa nu ai dreptate .
  si tine cont ca nu te-am contrazis niciodata pana acum.
  de data aceasta insa o fac.
  Sper sa imi raspunzi calm si amiabil sau daca nu mai bine nu-mi raspunde.

  Apreciază

 • 44. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:24

  tibi,
  cred ca inseamna „sefu-i sef si-n santz „.

  Apreciază

 • 45. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:28

  Carol,
  eu ma bucur ca n-am trecut examenul de maturitate.
  Vreau sa merg inapoi la scoala , ca scoala ii invata pe copii si pe tineri ce e viata si ce vrea ea .

  Apreciază

 • 46. tibi  |  21 septembrie 2009 la 20:28

  luminita
  Cred ca ai dreptate ! in dictionarul on-line nu am gasit acest cuvint; probabil ca se refera la seful lui carol, care apropo, de bine crescut ce e, nici la ziua buna nu raspunde; prefera injuraturile ca la usa cortului si chestia aia de elan parjita in ulei de motor.

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:32

  Oare cine nu injura, nu proferează obscenităti, nu raspunde la provocări, o face din rautate? Premeditat? Nu stiu! Ma intreb si eu 😉

  Apreciază

 • 48. tibi  |  21 septembrie 2009 la 20:33

  carol
  esti in pericol sa fii si tu dat afara daca nu ne injuri ? hai flacau, stiu ca poti sa injuri chiar mai bine decit menthorul tau ! fa-o , si lasa-ne in greselile noastre; Bine ?

  Apreciază

 • 49. robin  |  21 septembrie 2009 la 20:44

  Saluti! 🙂

  Nu prea stiu ce sa spun la tema 🙄
  Nora, din postare inteleg ca esti optimista in ceea ce priveste influenta dezbaterilor din blogosfera asupra vietii reale. Eu sint sceptica. Recent am gasit un studiu asupra blogosferei din RO, care indica cit de insignifiant e fenomenul blogging in raport cu nr. utilizatorilor de net, ca sa nu mai spun raportat la intrega populatie.

  Poate peste ceva mai mult timp blogurile vor avea relevanta. Desi nu cred ca vor depasi vreodata ultimele trasnai in ale comunicarii : FB, TW s.a.

  Apreciază

 • 50. Carol  |  21 septembrie 2009 la 20:45

  Nu fiti rai cu mine pt ca nu merita. E pacat de timpul pierdut.
  Ati inteles foarte bine ce-am avut a spune. La un mod cat se poate de general. In rest…fiecar dupa posibilitati.

  Apreciază

 • 51. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:46

  robin,
  in RO internetul a patruns mai tarziu si nu e accesibil in aceeasi masura ca televiziunea , de ex.

  Apreciază

 • 52. oldhashu  |  21 septembrie 2009 la 20:46

  N-o face poate pentru că și-a rezolvat pentru sine dilema lui Stefan cel Mare („Apus de soare”): <>.
  Un salut tuturor de la un refugiat de la Coty si EVZ pe unde tot soiul de vietati au stricat aerul. Canadianul poate sa confirme…

  Apreciază

 • 53. luminita  |  21 septembrie 2009 la 20:48

  Domn’ profesor,
  am inteles !
  putem sa iesim in recreatie ?

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:49

  Carol, nici gand! Ti-as spune ca unele comentarii ale tale la vremea cand mai circulam pe acolo, nu le-am agreat catusi de putin, altele mi s-au parut excelente. Dar probabil vei spune caasta e lipsa de spontaneitate si prefacatorie. Alte argumente, acum, n-am 😉

  Apreciază

 • 55. robin  |  21 septembrie 2009 la 20:51

  Dar bloggingul are darul de a facilita accesul spre implinirea profesionala a unor persoane inteligente si talentate. Se pot face mult mai repede cunoscuti si apreciati in mediul in care performeaza decit daca s-ar prezenta pe la concursuri cu un CV care nu le arata capacitatile la valoarea lor reala.

  In cei 2 ani de cind umblu pe net am descoperit anonimi care au ceva de spus/ de aratat de 100 de ori mai bine decit „consacratii”, fie ei jurnalisti sau scriitori. Ce sa mai spun de fotografii amatori!
  Exista si reversul medaliei : „profesionisti” cu CV-ul doldora de „realizari marete” s-au dovedit niste impostori, niste baloane de sapun. Nu numai d.p.d.v. profesional, ci si uman.

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:52

  robin, tu stii, eu vad adesea lucrurile corect, in „infraverde” dar in acelasi timp plutesc un centimetru, doi deasupra solului. Asta e un fel de a-mi mentine optimismul. Un motor indispensabil 🙂

  Apreciază

 • 57. oldhashu  |  21 septembrie 2009 la 20:52

  CORECTARE
  noradamian 47
  N-o face poate pentru că și-a rezolvat pentru sine dilema lui Stefan cel Mare (”Apus de soare”): Să mă cobor pna la tine sau sa te ridic pana lamine?!.
  Un salut tuturor de la un refugiat de la Coty si EVZ pe unde tot soiul de vietati au stricat aerul. Canadianul poate sa confirme…
  Scuze, un oldh schimba mai greu reflexele.

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 20:55

  oldshashu, salut,

  e o dilema, intr-adevar… De refugiat si noi suntem refugiati, nu stiu de cand n-am mai citit opiniile acelora, inspecial de la Cotidianul. Iar vietăţilor… ce sa le faci?

  🙂

  Apreciază

 • 59. civiq  |  21 septembrie 2009 la 20:58

  Ins-PIRAT de grădiniţa Norei, am sădit un copăcel :

  http://copaculdinpadure.wordpress.com/

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:00

  robin,

  „In cei 2 ani de cind umblu pe net am descoperit anonimi care au ceva de spus/ de aratat de 100 de ori mai bine decit “consacratii”, fie ei jurnalisti sau scriitori. Ce sa mai spun de fotografii amatori!
  Exista si reversul medaliei : “profesionisti” cu CV-ul doldora de “realizari marete” s-au dovedit niste impostori, niste baloane de sapun. Nu numai d.p.d.v. profesional, ci si uman.”

  de fapt asta-i sensul postarii. Doar profesionistii care devin din cand in cand”artizani” sunt cu adevarat creatori. Sun asemenea unor expeditionari, mereu in cautare de locuri neumblate 🙂

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:02

  Vick, arta cu tendinta! Excelent!

  Mucalita mai e natura asta… 😆

  Apreciază

 • 62. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:02

  UTdS

  hai sa’ti spun un banc. E cam vechi are vreo cateva saptamani ….

  Itzic lucra pt Saddam Hussein. La un moment dat

  Saddam are accident,are nevoie de transfuzie urgenta,

  singurul cu aceeasi grupa: Itzic.

  Itzic speriat se duce la rabin si il intreaba ce sa faca.

  – Fiule da-i sange, e si el om ca si noi, faci o fapta

  buna, salvezi o viatza…

  Isi revine Saddam si il umple pe Itzic de bogatzii, masini,

  femei.

  Se repeta intamplarea, iar se duce Itzic la rabi, acelasi

  raspuns, Ii da iar sange si cand se vindeca Saddam ii trimite

  cadou un buchet de flori si o sticla cu vin.

  Se mira Itzic, asta este!! Se repeta a treia oara toata intamplarea,

  Saddam ii trimite o scrisoare de multumire.

  Itzic foarte confuz se duce la rabin:

  – Pai bine mai rabi, prima oara averi, apoi o sticla cu vin…

  ma rog, da’ acu’ pur si simplu o felicitare?? doar i-am

  salvat viata, a treia oara, nu??

  – Vezi mai Itzic, a inceput sa aiba sangele nostru!!

  Apreciază

 • 63. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:04

  Ma numesc XXXXXXXXX, am 34 ani, trebuia sa am 39, dar nevasta-mea mi-a mancat 5 ani din viata. Intelectual de rasa, am liceul inceput si facultatea terminata si un fizic deosebit de atragator; obiecte ca : farfurii, linguri, carti efectiv se lipesc de mine, este adevarat, asta si pentru ca ma spal destul de rar.
  Nu-mi este frica de munca, dorm langa ea si sunt o persoana foarte comunicativa, cand vorbesc de la telefonul firmei.
  Am o experienta semnificativa in vanzari, de mic copil obisnuiam sa vand lucrurile parintilor din casa, sunt o fire foarte dinamica, dar dupa orele de program; pana acum nu am avut antecedente penale si sper ca pana ma voi angaja la firma d-vs nici sa nu am.
  Autodidact in marketing, sunt un fin observator al oricarei investitii, eliminand din start orice fel de cheltuieli colaterale sau fara rezultate.
  Spre exemplu, eu am ami trimis o scrisoare de intentie + CV si firmei XYZ din Constanta. Daca raspunsul dvs este pozitiv si ma angajati, inseamna ca automat banii pe care i-am investit pentru a trimite faxul la Constanta i-am pierdut si asta se intampla acum doi ani, cand leul era mai puternic. Nu mai vorbesc de faptul ca iata, eu am terminat scrisoarea, iar dvs. nu m-ati chemat pentru interviu. Mie aceste lucruri imi dau de gandit si nu pot sa nu sesizez anumite tertipuri la care dvs. apelati; va folositi de massmedia ( dati anunturi prin ziare ), este clar un atac la adresa mea.
  In primul rand nici nu ma cunoasteti si in al doilea rand nici nu sunt obligat sa ma angajez la firma dvs. in speranta ca v-am facut sa zambiti putin ( lucru care in procesul de vanzare reprezinta un atuu important), daca vreti sa va las fara clienti, n-aveti decat sa ma angajati!

  Ma puteti suna la…..

  PS. M-ar interesa daca se poate sa imi dati concediul de odihna la inceput.

  Apreciază

 • 64. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:05

  Carol, te-am apreciat mereu datorita stilul frust-cinic de abordare a temelor, dar si pt simtul umorului. Iar IQ-ul tau e la cote remarcabile.

  Spui ca sintem infantili. Tu ai citit mizeriile scrise in ultimele zile Acolo? Chiar azi am fost atacate cu un strat gros de dejectii.
  Ai inteles de la ce a pornit totul? Ca eu nu.
  Pentru ca dispun de timpul si vointa mea libera de a vorbi cu unul, cu altul? Pentru asta s-a atacat T? Atunci, asta da semn de maturitate!!!

  Ce s-a intimplat Acolo e la scara mica ce se intimpla in societatea.ro. Se pot discerne aceleasi tipologii :
  – razvratitul, care amendeaza aberatiile sefului. Cind nu mai suporta, isi da demisia

  – inteleptul-neutru-ipocrit, care se face ca nu vede/n-aude. Inodor, incolor, insipid…se are bine cu toti; cind e sefu de fata..”asa-i, sefu” ; cind nu e sefu.. „al dracu’ sefu asta”

  – lingaul, cel mai destestabil personaj… „Da, sefu” ; „Sa traiti, sefu” ; „Aveti dreptate, sefu” ‘; „Bine i-ati facut, sefu; trebuia sa-l ardeti si mai rau”

  Am uitat pe cineva?

  Apreciază

 • 65. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 21:08

  Carol tata,
  Lectia de maturitate.
  Posesorul de blog 🙂 🙂 🙂 (misto exprimarea ta ) este posesor de vint. Un stup fara albine. Posesorul de blog a promis ca daca plecati de la stupul lui Patrasconiu gasiti la el mai multa libertate de exprimare a credintei voastre. Nu a fost asa.
  Cei goniti sunt exact cei veniti in august 2008 sa umple cotezul wordpress. Le-a ajuns. Au fost cei mai tari. Altii ca cp_away au plecat la prima adiere proletcultista.

  Tocmai aniversasem fiecare din cei vechi cele 500 de ore din viata fiecaruia din noi, care nu mai vin inapoi , nepretuite, consumate voluntar , impreuna pe blog. Acestea sunt pretioase si nu se vor pierde.

  Apreciază

 • 66. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:08

  Fartatzilor , surioarelor , priviti inainte….. lasati praful sa se astearna pe urmele dvs. Daca tot o sa va uitati in urma mai ramaneti si cu gatul stramb, la naiba !

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:11

  canadianu’

  mortala „scrisoarea de intentie” Merita angajat! Si fara interviu 😆

  Apreciază

 • 68. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:18

  http://www.diseara.ro/ro/fun/poza-zilei/poza-zilei-2009-08-12.html?top=4

  Link-ul e pentru amicul meu UTdS
  In rest sa ne auzim numai de bine…..

  Apreciază

 • 69. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:20

  Ca ziceti de asta? 🙂

  Capitala gazduieste, in perioada 30 septembrie – 2 octombrie, prima editie a Forumului Energetic si Economic Marea Neagra, eveniment la care participa lideri mondiali, reprezentanti marcanti ai mediului de afaceri si personalitati politice.

  Participantii se vor intruni pentru discutii asupra problematicii energetice in regiunea Marii Negre si a Marii Caspice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, remis Ziare.com.

  Forumul va fi prezidat de senatorul Chuck Hagel, presedinte al Consiliului Atlantic, Dinu Patriciu, CEO al Rompetrol Holding si membru al Comitetului International de Consultanta al Consiliului Atlantic, precum si de catre Paolo Scaroni, CEO al Eni S.p.A.

  http://www.ziare.com/business/economie/09-21-2009/dinu-patriciu-prezideaza-forumul-energetic-si-economic-marea-neagra-892716

  Apreciază

 • 70. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:21

  Vedeti cine mai este invitat. 😀

  Apreciază

 • 71. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:22

  Canadiene, de unde iei bancurile? De pe net sau ai alte surse? Cred ca e un hobyy 😀

  Apreciază

 • 72. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 21:24

  Canadianule ai dreptate: Trebuie privit inainte. De aceea geamul din parbriz e mare, iar oglinda retrovizoare e asa de mica.
  Te astept la copaculdinpadure.wordpress.com 🙂

  Apreciază

 • 73. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:25

  Luminitzo ,

  bre vecino, fusai prin imprejurimi dar n’am reusit sa sar gardul; asa ma bucur cand iti citesc moldovinestile….. Hai saru’mana , ce’i ziceai lui UTdS de butelca aia ?

  Apreciază

 • 74. luminita  |  21 septembrie 2009 la 21:27

  Eu am fost la noul blog si mi-am ales deja o creanga.
  Sa stiti ca e a mea si n-o dau la nimenea ! 😛

  Apreciază

 • 75. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:27

  robinutzo,

  pai suntem multi romani in Canada cam vreo 130 de mii , umbla bancurile prin retelele de internet mai ceva ca vrabiile prin fan…..

  Apreciază

 • 76. luminita  |  21 septembrie 2009 la 21:28

  canadianul,
  ii ziceam sa desfaca cepul la butoiul cu vin ca io am dat sampania sambata seara.

  Apreciază

 • 77. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:30

  Canadiene, de ce nu-ti faci un site cu bancuri aranjate pe subiecte? Am mai cautat si eu bancuri pe net, cu un anumit subiect, dar nu m-au multumit. Cam incilcita cautarea.

  Lumi, vezi ca eu am inceput deja cu nazurile. :mrgreen: Da mie mi-ai retinut o creanga? Vezi sa fie una solida 😆

  Apreciază

 • 78. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:31

  bre UTdS,

  eu am o slabiciune la scrisul lui Nora , asa ma ma mut mai greu de la un blog la altul …. chestia aia cu „blog social comun” suna cam a pleonasm pentru mine….
  La Nora nu ma deranjeaza decat culoarea asta de fundal…… florile de sus imi plac…

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:34

  robin,

  simplu si cumplit de trist: intr-un un timp record, egal cu al tinerei noastre democratii, adica 20 de ani, patriciu uzurpatorul a ajuns sa ocupe acolo locul de drept cuvenit statului român. Un stat, bietul, lasat de asociatia clanurilor politice cunoscute, in fundul gol….

  😦 😦 😦

  Apreciază

 • 80. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:35

  Robinutzo ,

  pasarica aia de ai afisat’o la nume e chiar un robin….. unul de ala de vine primavara devreme si ne canta frumos seara inainte de culcare….. anul asta a fost un an cam rece pentru ei la inceput si nu prea i’am vazut asa ca in anii trecuti !
  pare a fi un robin american !?!?!?!?

  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Robin

  sa nu spui ca’mi esti vecina ????

  Apreciază

 • 81. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 21:36

  Canadianu’ 🙂
  O s-o rezolve baiatii by trial and error – E inca imperfecta dar bine ca este.
  In rest , la Nora imi place inclusiv verdele 🙂

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:37

  canadianu, si pe mine ma deranjează un pic. Chem zugravii… 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 21:38

  tds,

  asadar sunteti in padure? La copac? O sa ma mai catar si eu… 😆

  Apreciază

 • 84. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:42

  UTdS ,

  apropos de mare si mic ( ca tot vorbeai de ferestre) …. ia uite aicea :

  Doi politisti pe un aeroport:
  – Mai, eu nu pot sa inteleg cum poate un terorist sa deturneze ditamai avionul, care e asa de mare…
  – Mai tampitule, nu-l deturneaza cand e la sol, ci in aer sus cand se face mic de tot…

  Sau :

  Admitere la Academia de Politie
  Chestionar de unica folosinta
  Timp limita: 3 saptamani

  1. Care este limba oficiala in Franta ?

  2. Sustineti o dizertatie despre resursele economice ale Babilonului antic SAU spuneti care este prenumele lui Ovidiu Ioanitoaia (subiect la alegere)

  3. Ce facea William Shakespeare de obicei ?
  a) construia poduri
  b) pilota elicoptere
  c) SCRIA PIESE DE TEATRU !!!

  4. Care este orientarea religioasa a PAPEI (alegeti raspunsul corect)
  a) Cultul mozaic
  b) Catolicism
  c) Budism

  5. Transformati 0 metri in centimetri

  6. Cum se numes locuitorii orasului Buzau ?
  a) BUZOIENI
  b) Constanteni
  c) Aradeni

  7. Despartiti in silabe:
  Ou………………………..
  Mar……………………….
  Exhaustiv……………….

  8. Doi regi ai Romaniei au purtat numele de Carol. Cel de-al doilea se numea Carol al doilea. Cum se numea primul?

  9. Puteti explica pe scurt Teoria Relativitatii a lui Einstein?
  a) Da
  b) Nu

  10. La ce sunt folosite mingile de fotbal ?

  11. Explicati principiul lui „Le Chatelier” (facultativ) si spuneti cine l-a enuntat prima data (obligatoriu)

  12. Cine l-a ucis pe Kennedy ?

  13. In ce zona a Romaniei sunt mai multi canguri?
  a) Banat
  b) Moldova
  c) Dobrogea
  d) IN ROMANIA NU SUNT MAI MULTI CANGURI

  14. Daca aveti trei mere si mancati un sandvis cate mere va raman ?

  Semnatura…………………

  Apreciază

 • 85. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 21:45

  Gata v’am pupat si salutata pe toti ! Sa aveti o seara domoala si fara impiedicaturi !

  Apreciază

 • 86. robin  |  21 septembrie 2009 la 21:55

  Noapte buna, canadiene! Sau o zi buna? 🙂

  Apreciază

 • 87. maria  |  21 septembrie 2009 la 21:57

  Robin,

  Eu am o viata reala .Nu sunt pe net sa-mi fac prieteni virtuali , sefi sau subalterni .Nu fac parte din nicio gasca , din niciun joc virtual , sunt un om in carne si oase , am familie , pieteni . Si sunt interesata de politica si parerea altora pe subiect , nu de prietenii pe internet .

  Eu nu vreau sa particip la socializare de grup , nu ma interseaza .Daca presa n-ar fi ajuns in halul in care a ajuns nici nu cred c-as fi ajuns vreodata pe vreun blog .Si oricum dupa alegeri imi vad de treaba mea .Nu ma intereseaza sa traiesc intr-o lume paralela .E treaba fiecaruia sa faca ce vrea ,ca atare te-as ruga sa pastram limitele .

  Intr-un singur punct m-ai nimerit , imi place mai mult balega cenusie a lui Emil .

  Si inca ceva , cu toate ca sunt sigura ca ai facut referire si la mine , nu m-am simtit jignita .Am vrut doar sa intelegi cam cu vad eu treaba cu virtualul si cu razboaiele astea ireale .

  Nora , scuze c-am dat buzna .

  Apreciază

 • 88. Carol  |  21 septembrie 2009 la 22:01

  @luminita

  Cand am scris ca ” voi toti gresiti” si „numai eu am dreptate”, a fost o simpla ironie adresata noua, tuturor.

  Apreciază

 • 89. fini  |  21 septembrie 2009 la 22:01

  Apreciază

 • 90. Arizonianul  |  21 septembrie 2009 la 22:09

  Nora, pricepi engleza?
  Sunt tare curios…

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:12

  Arizonianul, SALUT!

  aia citita binisor. Cea vorbita satisfacator. 🙂

  Apreciază

 • 92. robin  |  21 septembrie 2009 la 22:14

  Maria, cam asta e si conceptia mea despre locul meu in blogosfera politica. Numai ca vreau un spatiu de dezbatere decent si neincorsetat, in care sa ne stimulam unii pe altii sa dam ce avem mai bun, nu ce avem mai rau.
  Intuiesc din opinia ta o acuza subtila ca m-ar interesa agatzamentul. Draga mea, pai as cauta asa ceva pe blogurile politice ?
  Exista pe net site-uri speciale pt asta si cai mult mai atractive de „agatare” decit sa vorbesc despre sansa RO de a avea un comisar UE sau despre hibele constitutiei.

  In rest, iti doresc numai bine si …Pofta buna! 😆

  A, sint curioasa : in care dintre profiluri te-ai recunoscut? 🙂

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:14

  Maria,

  OK

  Apreciază

 • 94. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:18

  Buna seara, buna seara. Pe fuga, la subiect.
  Eu am spus nu odata ca intelectualii, scriitorii de meserie privesc noua medie (internetul, paginile de web, blogurile si bloggerii) ca pe un dusman ptr ca se produce o democratizare a opiniei si a informatiei. In elita intelectuala de la Bucuresti la New York si de la Paris la San Francisco domneste ideea ca doar intelectualii rasati au dreptul la opinie ptr ca ei sunt mai pregatiti decat vulgul. Aparitia blogurilor a surpat de la radacina aceasta cutuma.
  In al doilea rand bun venit canadianului, arizonei si lui carol.

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:18

  eu am prieteni pe internet!Asta e si subiectul postarii 🙂

  Apreciază

 • 96. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 22:22

  Howdy Arizona ! How’s the life ?

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:22

  clemy,

  servus! Intre timp a aparut si inca un blog, cel al trupei de peregrini si prieteni: http//:copaculdinpadurewordpress.com

  🙂

  Apreciază

 • 98. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:24

  alut. Ia sa trag si eu o raita pe acolo sa vad cum arata copacul ala. 🙂

  Apreciază

 • 99. canadianul  |  21 septembrie 2009 la 22:25

  My best wishes for California !

  ce dreptate ai ! bloagele sunt pentru oamenii de litere precum pozele digitale pentru pozarii de profesie ….. dusmani de moarte….

  Apreciază

 • 100. maria  |  21 septembrie 2009 la 22:27

  Robin,
  Acum chiar imi pare rau ca ti-am raspuns .
  Eu ce sa va zic , sa fiti sanatosi ca sa puteti rezolva problemele astea existentiale !

  Apreciază

 • 101. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:28

  @canadiene, ce bine imi pare ca te regasesc? A venit deja iarna la voi ca la mine in batatura se anunta temperaturi de 40 de grade ptr saptamana asta?

  Apreciază

 • 102. robin  |  21 septembrie 2009 la 22:28

  Tibi, ti-as fi recunoscatoare daca nu ai mai apasa si tu „pedala”.E mai bine sa nu te amesteci in treaba asta urita si ciudata.
  Eu continui sa pastrez amintiri placute despre perioada petrecuta in Livada, dar limitele au fost depasite. Puntile taiate definitiv. Nu ma simt vinovata cu absolut nimic, am comentat acolo cu buna credinta si cit m-a dus capul. Cind a fost cazul si am luat peste picior pe cineva, mi-am cerut scuze.
  Nu condamn pe nimeni din cei ce comenteaza acolo, nu vad de ce nu ar continua sa o faca de vreme ce ei nu au fost afectati.

  Nu as mai deschide subiectul deloc, dar tb sa raspund la „provocari”. Asta e tactica lui Base, nu? 😀

  Apreciază

 • 103. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:30

  Am fost in vizita la copac, am lasat acolo o frunzulita si eu. 🙂

  Apreciază

 • 104. Arizonianul  |  21 septembrie 2009 la 22:30

  There was this goat…
  Two rednecks are out hunting, and as they are walking along they come upon a huge sink hole in the ground. They approached it and are amazed by the size of it.The first hunter says ” Wow, ‘at’s some sink hole, I can’t even see the bottom, I wonder how deep it is?”
  The second hunter says” I don’t know, let’s throw something down and listen and see how long it takes to hit bottom.” The first hunter says: „There’s this old transmission here, give me a hand and we’ll throw it in and see”
  So, they pick it up and carry it over, and count one, and two, and three, and throw it in the sink hole. They are standing there listening and looking over the edge and they hear a rustling in the brush behind them. As they turn around, they see a goat come crashing through the brush, run up to the sink hole, and with no hesitation, jump in head first.
  While they are standing there looking at each other, looking in the sink hole, and trying to figure out what that was all about, an old farmer walks up.
  „Didn’t happen to see my goat round here, did ya?”
  The first hunter says ” We sure nuff did. We was justa standin here a minute ago and yer goat come running out of them bushes over yonder doin’ bout a hunert miles an hour and he jumped headfirst into this here sink hole!”
  And the old farmer said, „That ain’t possible: I had him chained to a transmission!”

  Apreciază

 • 105. robin  |  21 septembrie 2009 la 22:32

  Maria, mie nu-mi pare rau. Meritai o explicatie.
  Banuiesc ca nu esti curioasa sa afli care mai e pozitia ta in top. Esti destul de inteligenta ca sa stii cum stai. 🙂

  Apreciază

 • 106. tibi  |  21 septembrie 2009 la 22:36

  robin
  Care pedala ???

  Apreciază

 • 107. Carol  |  21 septembrie 2009 la 22:42

  @robin

  Da. Acum e din ce in ce mai greu pt ca intre timp „au cazut” tot mai multe cuvinte. Si de-o parte si de cealalta. Va descurcati voi cumva.

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:43

  clemy,

  am văzut! E promitator 🙂

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 22:44

  Arizonianul,

  nostima poveste ! Au si caprele rostul lor 🙂

  Apreciază

 • 110. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:45

  @nora, cred ca noul blog se afla deocamdata in probe tehnice dar, vorba ta, este promitator. Doamne ajuta.

  Apreciază

 • 111. robin  |  21 septembrie 2009 la 22:50

  Carol, important e sa am constiinta impacata. Si o am. Pentru mine asta e pe primul plan.

  Apreciază

 • 112. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 22:53

  @carol, cuvintele nu le-am spus noi. Eu cel putin stiu ca nu am acuzat pe nimeni de nimic. Nu mi-au placut anumite lucruri, am luat distanta, am intrat in silenzio stampa. Chiar daca noi ne-am contrat in trecut, nu am ajuns si la invective si la acuze asa cum s-a intamplat acum cateva zile. Nora poate sa-ti confirme ca nu a fost prima data cand am luat distanta si m-am refugiat in gradina ca sa nu dau ocazia la discutii nefericite.

  Apreciază

 • 113. robin  |  21 septembrie 2009 la 22:59

  Atit mai spun, cu scuzele de rigoare Norei ca i-am transformat Gradina in cimp de bataie :

  Carol, am impresia ca tu vrei sa adoptam pozitia PDL, care nu riposteza cind primeste suturi din toate partile. Ei bine, cu ocazia asta poate invata si pdl-istii ceva de la noi, 😆

  Apreciază

 • 114. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:00

  @clemy. @robin

  De acord, exista niste limite care, odata depasite, nu mai exista drum de intoarcere. Da’ nu-i bine.
  Daca pana si eu „pacifistul plin de tact si de blândete” am ajuns la concluzia asta…

  Apreciază

 • 115. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:01

  Lumiiii, de ce m-ai lasat sa ma bat singura cu fantomele trecutului?
  Noroc de Clemy, a venit cu niste argint nou. 🙂

  Apreciază

 • 116. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:02

  Pai nu-i bine. Da-i just.

  Apreciază

 • 117. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:05

  @robin

  Eu sunt prea democrat ca sa-mi permit criticile in public. Ma duc cu Basescu la furat cai, noaptea sau in miezul zilei iar daca greseste, ii atrag atentia, soptit, la ureche. Nu urlu-n piata.
  Altfel, la ce naiba-s buni prietenii? Chiar numai asa, sa te faca de rahat?

  Apreciază

 • 118. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:11

  @robin

  N-au ce sa invete de la noi pt ca noi suntem la baza.. Ei sunt organismul iar noi suntem celulele care-l compunem. Avem acelasi ADN 🙂

  Apreciază

 • 119. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:15

  Foarte fromos, Carol. Si civilizat.
  Dar cine a vorbit de prieteni? Cine cu cine e prieten? Eu nu-s cu nimeni in blogosfera. Am mai zis, folosesc netul pt dixtractie si informatie. Prietenii sint in viata reala. Putini, da’ buni.

  Asa, si ce fac cind „pretenul” e apucat de amoc si ma injura fara motiv? Care e protocolul in cazul asta? Hai, da-mi o idee, Elvetia e tara civilizata, nu ca RO.

  Apreciază

 • 120. tibi  |  21 septembrie 2009 la 23:17

  robin

  Pai daca tot a inceput carol sa ceara explicatii, datii-le domne o data pe toate astazi. Nu vad de ce s-ar mai innoda acest subiect si miine. Luni in sir gradina a stat fara discutii de genul acesta, iar acum s-a dus linistea si armonia, pentru ca nu stiu ce …blogher … a ramas singur, dupa ce a injurat intr-un mod inimaginabil pe toata lumea, numai pentru ca era convins ca devenise proprietarul postarilor tuturor celor care i-au trecut pragul.

  Apreciază

 • 121. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:19

  @robin

  M-am referit strict la politica.

  Apreciază

 • 122. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:25

  Tibi, promit ca de la ora 24.00, 22.09.2009 sa nu mai discut despre asta in Gradina. Bine? 🙂

  Carol, in seara asta esti neinspirat. In politica cu atit mai putin gasesti asa ceva. Hai sa inchidem subiectul, incep sa a plictisesc. Pierdere de timp.
  Retine o idee : in cei 2 ani de net nu am fost injurata aproape niciodata. Cel putin nu la „cota” asta. Si cind s-a intimplat, am avut nickname de baiat.

  Apreciază

 • 123. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 23:25

  Carol 🙂
  Reciteste – Ferma animalelor a lui Orwell
  Dar nu noaptea

  Apreciază

 • 124. Serloc  |  21 septembrie 2009 la 23:28

  salve 🙂

  am primit un email si am zis sa dau si eu un semn 😉

  salutam gazda, in al doilea rand pe cei cu care mentin legatura pe email 🙂

  cateva observatii:

  1. Nora, daca ai parte de circulatie crescuta 🙂 , eu as zice sa schimbi background-ul blogului, culoarea asta este obositoare pt ochi; ca si fontul, care ar trebui marit plus schimbat culoarea, pt contrast.

  2. AVP-ul este un troll si trebuie tratat ca atare.

  3. succes!

  Apreciază

 • 125. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 23:30

  @tibi eu nu vreau sa contiunam discutiile pe tema asta. Dar daca insisti am sa spun pe scurt punctul meu de vedere. Eu m-am suparat cand am vazut tratamentul jenant la care au fost supusi viq si filadel care au fost decazuti din drepturile lor de administratori dupa ce au muncit luni de zile ca niste robi si au adus si imbunatatiri blogului cu pricina. Apoi limbajul folosit a fost de-a dreptul jignitor. Asta m-a determinat sa ma retrag. Si spun odata ptr totdeauna ca nu m-a suparat faptul ca nu au mai fost permise alte postari decat cele ale proprietarului blogului, adica nu m-am suparat ca mi-a fost anulat dreptul de autor. Chiar ma gandeam sa renunt la postarea saptamanala din ratiuni de timp inca inainte de cutremur. Si sti de ce: ptr ca am reanceput facultatea si am mult mai putin timp decat aveam inainte. Asa cum sti, ma rog Carol poate nu stie, ca am mai petrecut un timp in gradina intr-un exil autoimpus dupa atmosfera incarcata cauzata de afaceea MIR.

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:32

  salut, all!

  serloc, ce faci cu pistolul ala? S-au speriat animalutele!

  …am priceput, ar fi trebuit sa schimb de mult background-ul, tks 🙂

  Apreciază

 • 127. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:35

  UTS

  Da, ferma aia e exclusiv, diurna 🙂

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:35

  tds, calul din ferma a trecut si el pe aici. Cred ca va ajunge si la copacul din padure.

  🙂

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:36

  robin,

  nu stiu unde e pisica! Chiar cand gasisesm pianul… 😆

  http://5121954zfdsr.spaces.live.com/blog/cns!5E1F186C16A6C!816.entry

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:37

  stai, ca l-am pierdut in padure. Da-l gasesc eu 😆

  Apreciază

 • 131. tibi  |  21 septembrie 2009 la 23:38

  clemycali

  Stiu mai bine decit le place unora sa creada, ce s-a intimplat, incepind cu istorii vechi … poienite … samd. Stiu EXACT si conduita ta, si a altora; imi pare bine ca robin a zis la 122 ce a zis! Am aceeasi parere ! De miine, gradina trebuie sa revina la ce a fost, pina sa incerce unii sau altii, sa tulbure apele linistite de aici.

  Apreciază

 • 132. gabhryel  |  21 septembrie 2009 la 23:40

  Nora
  da, e cam crud verdele ăsta…
  pentru stilul (blogului) tău (chiar dacă aici e o grădină 🙂 , dar, stai!, că-i de hîrtie… 🙂 )

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:40

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:41

  gabhryel, servus! 😆

  Apreciază

 • 135. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:41

  @robin

  daca in 2 ani de net n-ai fost niciodata injurata inseamna ca ai pierdut vremea degeaba 🙂

  Apreciază

 • 136. clemycali  |  21 septembrie 2009 la 23:42

  @tibi, intru totul de acord. Intindem pelteaua fara nici un rost discutand despre evenimente care fac parte deja din trecut. Si cred ca subiectul trebuie inchis ptr totdeauna.

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:43

  clemy, tibi, all! Am ajuns si la concluzia fireasca.

  Apreciază

 • 138. tibi  |  21 septembrie 2009 la 23:44

  Carol

  Tu ai fost ? 🙂 Ca daca ai pierdut si tu vremea degeaba … 😀

  Apreciază

 • 139. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:45

  Nora 129, ce-i cu site-ul ala? imi aminteste de Fini. 🙂

  Si cine-i Serloc? Fa prezentarile. Are permis de port-arma ? 😀

  Apreciază

 • 140. Carol  |  21 septembrie 2009 la 23:47

  nu schimba verdele!
  E amprenta ta, personala..de ce sa-l schimbi? Mie-mi place o culoare, altuia alta culoare. Tu unde ramai? Cui trebuie sa-i faci pe plac? Lasa-l asa. 🙂

  Apreciază

 • 141. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:48

  robin,

  nu stiu cine e serloc. E misterios. N-am auzit nici o impuscatura, cred ca pistolul e din acela de gradina, asa ca nu l-am somat. Mai vine el 😆

  Apreciază

 • 142. robin  |  21 septembrie 2009 la 23:48

  Va rog sa o lasati in pace pe Nora. Nu-i mai dati atitea sfaturi cum tb sa arate „casa” ei. Incepem sa devenim niste musafiri stinjenitori. Nora, spune sincer : cite matanii bati in fiecare seara ca sa scapi de noi? 🙂

  Apreciază

 • 143. Un tanar de stanga  |  21 septembrie 2009 la 23:48

  Musafirii spune o vorba americana sunt ca pestele proaspat.
  Dupa 3 zile incepe sa miroasa. 🙂 🙂

  Apreciază

 • 144. Serloc  |  21 septembrie 2009 la 23:49

  @nora: cu mult timp in urma, am participat si eu pe la diverse dezbateri. m-am retras la un moment dat :). Cu cativa am tinut legatura pe email, uneori numai cu mass email, dar tot legatura se cheama 😉 Intre timp, pt ca am ajuns la concluzia ca sunt multi imbecili in blogosfera, imi schimb periodic nickname-urile, pe blogurile care permit asta. Pe cele care nu permit, nu scriu. Punct.

  avatarul? 🙂 m-am ocupat cu „monitorizarea”; in principiu a diverselor canalii peneliste, dar si de alte culori politice, pe diverse bloguri.
  Pe blogul lui thor nu aveam chef sa ma impiedic mereu de comentariile alora cu care v-ati certat voi, ca ma plictiseau :mrgreen:
  citeam comentarii pe sarite, si cam atat.

  dar sa nu ma pierd.. cu pistolul 🙂 . Ultimul care a muscat-o urat de tot, pe un anume blog, a fost AVP-ul. Cred ca mai urla si acum de usturime. Asta e povestea avatarului.

  Apreciază

 • 145. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:51

  robin,

  am depasit momentul gazdei luate pe nepregatite, ma tem acuma ca o sa-mi lipseasca galagia si ciorovaielile 😆

  Apreciază

 • 146. gabhryel  |  21 septembrie 2009 la 23:53

  Apreciază

 • 147. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:54

  serloc,

  interesant! Eu ma retrag deobicei prima din mediile alterate. Le presimt timpuriu, ca mâţele cutremurul , de-aia mi-a adus robin pisica aici. Plus ca stie sa cante la pian. ( pisica) 😆

  Apreciază

 • 148. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:55

  tds, te conduc, sa fiu sigura ca pleci 😆

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:57

  gabhryel, incantatoare

  TKS 🙂

  Apreciază

 • 150. luminita  |  21 septembrie 2009 la 23:57

  Nu plecati !
  abia acum am reusit si eu sa-mi inving juniorul la puncte si sa ma l;ase la taste !1
  Pls !
  eu cu cine mai vorbesc ?

  Apreciază

 • 151. luminita  |  21 septembrie 2009 la 23:58

  De ce sa plece tanaru’ ?

  Apreciază

 • 152. tibi  |  21 septembrie 2009 la 23:58

  luminita

  Ca de obicei, numai cu cine vrei tu ! 🙂

  Apreciază

 • 153. luminita  |  21 septembrie 2009 la 23:59

  Nora,
  putzina pacientza !
  de maine nu o sa m,ai facem galagie , promit io !

  Apreciază

 • 154. noradamian  |  21 septembrie 2009 la 23:59

  luminita, cred ca o sa incep sa fac io, atunci! 😆

  Apreciază

 • 155. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:00

  Apreciază

 • 156. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:00

  lumi,

  las’ ca vine el… Mi-a spus cand l-am condus 😆

  Apreciază

 • 157. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:01

  TDS 143 😆

  TDS, n-ai si un prenume mai „ortodox”? 🙂

  Nora, vad ca ai si bodyguard acum. De, vremuri grele si violente. Vezi cum se sparg bancomatele ca pe nuci in fiecare zi…
  Tocmai voiam sa-i atrag atentia lui Serloc asupra cui sa fie cu ochii in 4, dar vad ca nu mai e nevoie. Avem aceeasi „tinta” 😀

  Apreciază

 • 158. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:02

  tibi,
  nici nu mai nimeresc tastele de emotie , daca mi-a furat cineva creanga mea de pe dreapta din copacul din padure ?
  ca l-am lasat pe junioru’ sa se socializeze cu prietenii si am pierdut timpu’ prin curte ….
  eeeeeiiii!

  Apreciază

 • 159. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:02

  fini, ai intrat tiptil chiar cand era sa trag alarma 😆

  Apreciază

 • 160. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:04

  robin,

  aici e fara incuietori! Hotii ar fi cazul sa aduca 😆

  Apreciază

 • 161. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:05

  nora,
  semnalu’ de alarma il trag io , n-ai nici o grija , am expertiza in chestia asta, .
  Cat am calatorit io cu trenuriliii….

  Apreciază

 • 162. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:06

  Acuma am X5 , na!
  sa crape dusmanii de ciuda .

  Apreciază

 • 163. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:08

  finutzaaaaaaaaaaaa,
  baga un rock underground !

  Apreciază

 • 164. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:10

  Robin,
  la 139

  😆

  Apreciază

 • 165. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:11

  finiiiii,
  si pe mine ma lasi neconsolata in amoarea mea ?

  Apreciază

 • 166. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:13

  Lumi, hai da-o ‘ncolo, bre! Stii ce febra musculara am de la bataile cu fostii „soti”? 😀

  Ca asta e atitudinea lor, cu pretentii de proprietate si fidelitate vesnica. 😆

  Ce zici, am parat bine?
  Vezi ca s-ar putea sa nu-ti mai gasesti creanga, incurca obiectivul si a fost incolacita momentan in jurul trunchiului. Acum ia si cerseste loc de la altii. De la mine sa nu ceri. Fiecare pe cont propriu 😀

  Apreciază

 • 167. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:13

  Apreciază

 • 168. AVP  |  22 septembrie 2009 la 00:13

  luminita spus,

  Pls !
  eu cu cine mai vorbesc ?

  Vbeste cu Serloc 🙂 Tocmai i-a spus Norei ce viteaz a fost el cand s-a batut, in deplin anonimat, cu trollu AVP si, evident, l-a invins 🙂 Lucru pentru care gingasa si civilizata gazda a gasit ca este „interesant” 😉 , iar Robin, care a stat de cand se stie cu ochii pe troll, desi se prefacea ca nu-l baga-n zeama, l-a asigurat pe viteazu pistolar ca are aceeasi tzinta : trollu (adicatelea un oarecare auctor al Poemului de otzel, al Apelului catre Europa, al samizdatului „NU!” si-al Planetei Ou…,

  Apreciază

 • 169. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:13

  Rogu-vă,

  daţi-mi şi mie cheia de la „copaculdinpădure”. Încercai,da nu se deschide. 😥

  Apreciază

 • 170. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:15

  lumi

  Apreciază

 • 171. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:15

  Cine nu asculta melodia mea sa-i creasca par in urechi , pe bune !
  sunt clarvazatoare , bre , stiu ce spiun ! 😛

  Apreciază

 • 172. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:16

  Fini, da, 139. Care-i misterul? E site-ul tau?

  Lumi, ce-i aia X5? Un medicament? Un joc? Un gadget? 🙂

  Apreciază

 • 173. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:18

  Fini, apasa aici :

  http://copaculdinpadure.wordpress.com/2009/09/21/un-nou-inceput/#comment-58

  Apreciază

 • 174. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:19

  robin,
  nu, bre, e motocoasa mea.

  Apreciază

 • 175. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:20

  Lumi, melo-ul pus de tine a fost postat acum citva timp si de Maria. Cam neinspirata alegere, chiar daca melo e buna. :mrgreen:
  Asa ca, o sa-mi creasca par in urechi. 😆

  Apreciază

 • 176. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:21

  Lumiiiii!
  la 165

  por amor, că văzui că e vorba de agaţamete.

  Apreciază

 • 177. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:21

  Saptamina asta nickul meu va prezinta:

  Apreciază

 • 178. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:23

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:23

  „show must go on” it’s true!

  clarvazătoareo, in gradina cultura părulu, chiar si-n urechi, se banează fiindca face pere padureţe….

  Apreciază

 • 180. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:26

  robin, auzisi? Altfel intram cu spectacolul in prelungiri…Nu ca n-ar fi interesant, dar unii il iau personal 😆

  Apreciază

 • 181. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:27

  Robin,

  mulţumesc pentru Copacul. Dă-mi ţi mie cheia

  Apreciază

 • 182. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:28

  erată: şi

  Apreciază

 • 183. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:28

  Noapte buna gradina agitata, dar, inca, vesela. Faine melodii la final 😆

  Apreciază

 • 184. robin  |  22 septembrie 2009 la 00:29

  Ziua de 22 incepe nasol. TOG se lasa de blog. 😦

  Noapte buna!

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:29

  http//: copaculdin padure wordpress.com

  Apreciază

 • 186. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:30

  Lumi,

  bag acum! mie îmi place Angus!

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:32

  robin,

  tare rau imi pare…

  😦 😦 😦

  Apreciază

 • 188. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:32

  noapte buna
  nora

  🙂

  Gradina va fi din ce in ce mai frumoasa !

  Apreciază

 • 189. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:33

  noapte buna

  fini, lumi, robin, tibi,

  all

  Apreciază

 • 190. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:36

  Lumiiii îţi place?
  Să-mi spui când să mă opresc,că pe ăştia i-aş asculta până dimineaţă.

  Apreciază

 • 191. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:39

  hanibal
  Intentiile bune sint de laudat; dar razboiul in gradina, S-A INCHEIAT !!!

  Apreciază

 • 192. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 00:39

  hannibal,

  programul de lupte e permis doar ziua intre doi si trei! Da? Si doar pana se epuizează toate gloantele. Dupa aia continuam cu gradinaritul.

  Apreciază

 • 193. fini  |  22 septembrie 2009 la 00:41

  Apreciază

 • 194. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:42

  finutza,
  nu pot sa mai ascult rockul tau pt ca am inchis statia , doarme copilutzu’
  sorry,!
  castile le-am spart .

  Apreciază

 • 195. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:43

  Cine e Hannibal ?
  il provoc la o karata !

  Apreciază

 • 196. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:46

  robin,
  TOG se lasa de blogul lui ca sa tina aproape de noi , nu trebuie sa iei asta in tragic.
  Pur si simplu ii este greu sa tina singur fraiele ….dar nu pleaca din blogosfera.

  Apreciază

 • 197. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:49

  lumi

  Bre ! Da’ melodia mea catre tine, ai ascultat-o ? Eiiiiiiiiiiiiiiii ! Ca te vezi si tu cu urechile pline de lighioane 🙂

  Apreciază

 • 198. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:51

  Apreciază

 • 199. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:51

  Lumi

  TOG va reveni ! Sint sigur de asta ! Are numai niste dezamagiri trecatoare !

  Apreciază

 • 200. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:52

  tibi,
  am dat sonorul la mic si o ascult acum.

  Apreciază

 • 201. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:52

  deci 🙂

  Apreciază

 • 202. tibi  |  22 septembrie 2009 la 00:54

  Si mi-ai ‘suflat’ si sutarele 😛 !

  Apreciază

 • 203. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:54

  fini,
  ACDC , YEEEEEEES !

  Apreciază

 • 204. lector in fabula  |  22 septembrie 2009 la 00:55

  @Nora, e blogul tau, faci ce crezi cu el 🙂 Dupa cum spuneam, ma ocup cu stocarea de informatii, asa incat stiu despre AVP mai multe decat stiti voi 🙂
  AVP e in stare sa se angajeze la Nistorescu, daca ii da un os de ros 😆

  oricum, eu trecusem numai sa salut „noul blog” si sa stiti de unde ma luati, daca mai apar vreodata pe aici 🙂
  E strict treaba voastra daca vreti sa va conversati cu AVP, pe mine nu ma intereseaza personajul, decat in masura in care ma impiedic de el si de acolitii lui.

  Apreciază

 • 205. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:57

  tibi,
  tu la ce postare erai ?
  hihihi!
  haidi, bre , ca am ascultat, dar in surdina , ca doarme asta micu’ si toata instalatia e in camera lui ….
  ce sa fac , acum eu i-am daruit-o , eu sunt o intrusa.
  Mi-am cumparat insa biletul de intrare.

  Apreciază

 • 206. luminita  |  22 septembrie 2009 la 00:59

  Domnu’ cu fabula ,
  stati un pic !

  Apreciază

 • 207. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:00

  lector

  Nu este vorba despre avp; ce face el, e treaba lui; problema este ca acesta gradina, este o oaza de liniste; simplu ? Adica fara razboaie. 🙂

  Apreciază

 • 208. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:01

  Domnu’ cu fabula,
  voiam sa va intreb de unde v-ati procurat pistolul , ca mai am si eu niste 7,62 nefolosite dar in garantie . 😆

  Apreciază

 • 209. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:04

  luminita

  Ce se mai schimba cifrele astea de la postari ! Mai sa fie ! O fi platforma defecta ???? Sau nu mai primeste ‘sopirle’ in gradina ! :rool: 😀 😛 Tu ce crezi ???

  Apreciază

 • 210. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:05

  tibi,
  abia acum realizez cati stateau in umbra blogului de unde am plecat .
  Dovada este ca se tin dupa noi.
  De ce nu ieseau la vedere cand eram dincolo ma intreb ?

  Apreciază

 • 211. lector in fabula  |  22 septembrie 2009 la 01:09

  (nora spune ca aici nu-i poligon de tragere)

  Apreciază

 • 212. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:11

  Tibi,
  eu cred ca daca ne uitam la numele celor care s-au adunat in gradina norei numai in ultimele trei zile putem sa fim siguri ca virtualul bate realul !

  Apreciază

 • 213. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:12

  Eh, luminita

  E prea mult de spus pe tema astaaaaaaaaaa ! 🙂

  Sint destui care au vocatzia distrugerii; ce sa le faci ? :rool:

  Numa’ ca acilisea, este o gradina fermecata : lighioanele dispar ca prin minune !

  Asa e setata platforma, DESIGUR ! 😉

  Apreciază

 • 214. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:14

  tibi,
  desigur !
  Noapte buna , prietene !

  Apreciază

 • 215. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:16

  lector

  repet : bunele intentii, sint calea cea mai directa spre derizoriu, daca nu sint bine canalizate; si repet : platforma asta nu primeste sopirle in aceasta gradina. Limpede ?

  Apreciază

 • 216. cioaca -politist texan  |  22 septembrie 2009 la 01:16

  Domnu’ Gicu ,
  lasati chistolu’ ca s-a dat stingerea ! 😛

  noapte buna!
  stingeti tigarile !

  Apreciază

 • 217. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:20

  Ce-mi plac glumele mele ! 😛 😀

  Apreciază

 • 218. luminita  |  22 septembrie 2009 la 01:21

  tibi,
  pt conformitate, Cioaca eram eu , ce boalilii ,
  cred ca nu te-ai speriat .

  Apreciază

 • 219. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:24

  Noapte buna luminita

  Noapte buna prietena draga ! 🙂

  Apreciază

 • 220. just Elodia  |  22 septembrie 2009 la 01:29

  Noapte buna tuturor 🙂

  Apreciază

 • 221. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:30

  lumi

  Stiu ! M-am amuzat ! 🙂

  lector

  Noapte buna !

  Apreciază

 • 222. tibi  |  22 septembrie 2009 la 01:39

  noapte buna

  TUTUROR !

  🙂

  Apreciază

 • 223. Elodia  |  22 septembrie 2009 la 01:51

  glumeam. gata, m-am plictisit.

  acum da, noapte buna

  Apreciază

 • 224. angel  |  22 septembrie 2009 la 05:40

  Buna ziua, tuturor ! Mi-a luat ceva timp sa va citesc si…si mai mult sa incerc sa pricep.M-am lasat pagubasa: sunt chestii pe care sigur nu le stiu si altele pe care sgur, nu as vrea sa le stiu.
  Revin la tema principala: in general, in viata,cei consacrati se tem de cei nou veniti.Cei care si-au creat un nume, transpirand din greu,sau nu, au teama de ceea ce poate sa schimbe ”ordinea” cea atat de prielnica…
  Dupa un timp, inchisi in turnul de fildes,profesionistii in orice, probabil ca si scriitorii, se anchilozeaza, isi pierd rapiditatea si elasticitatea gandirii.Contactul cu cei nou sositi in domeniu, cu noi idei si noi probleme, implicarea la propriu sau doar pur literara in probleme nou aparute, sunt , cert, un castig .Din schimbul de idei intre mentor si discipoli ies castigati cu totii: mentorul castiga auditoriu , iar discipolii traiesc de aproape ”aerul creativ”.
  Internetul ajuta mult la apropierea intre oameni, la socializare din care de cele mai multe ori nu iese nimic decat ”vorbe in vant”, dar, cate o data….

  Cate o data informatia ajunge direct , rapid si eficient la cel care are nevoie de ea.

  Cate o data, frumusetea (in fapte, in gand, in litere, in relativ, in absolut….etc) ajunge sa fie cunoscuta de masa larga de oameni doritori de asa ceva.
  Cate o data se leaga prietenii frumoase ( asa cum, sub mantia anonimatului, cativa se simt bine injutand, violentant simtul estetic si nu numai al celor din jur), trainice. O sa fac o divagatie aici: traind ”prin strainatati” multi ani, am fost permanent in cautare de prieteni, de sprijin .Cred, acum, ca prietenii sunt un dar primit pentru a fi pe langa noi in momente anume, cu scop anume.Dac ei ”pleaca ” de langa noi, inseamna doar ca si-au indepplinit rostul . Sa nu privim cu amaraciune la ceva ce nu rezista in timp…
  Gradina de hartie a Norei si a voastra m-a atras pentru sentimentul de liniste spirituala si calm.Sentimentul ca pot spune ceea ce gandesc, fara a ma ascunde , dar cu respectul parerilor divergente.Faptul ca niste profesionisti mai pot asculta si discuta si cu niste amatori.Am cautat sa fiu constructiva in modul in care v-am abordat, admir multe din cele spuse de voi aici, felul in care le spuneti.Scopul vostru, prieteni, este atins.La asta a contribuit, cert, internetul si blogul.

  Apreciază

 • 225. Stavrache  |  22 septembrie 2009 la 08:10

  hai ma, ca am glumit. a doua oara.

  Apreciază

 • 226. murfi  |  22 septembrie 2009 la 08:16

  salut tuturor 🙂

  Apreciază

 • 227. murfi  |  22 septembrie 2009 la 08:17

  Apreciază

 • 228. murfi  |  22 septembrie 2009 la 08:18

  fini
  un clasic in viata, la pian 🙂

  Apreciază

 • 229. murfi  |  22 septembrie 2009 la 08:19

  petrecere frumoasa! 🙂

  Apreciază

 • 230. Stavrache  |  22 septembrie 2009 la 08:20

  murfi, stai asa, nu pleca:

  Apreciază

 • 231. Stavrache  |  22 septembrie 2009 la 08:30

  pai ce facem, nu ne mai jucam, pe astea nu le mai stergi? 😦

  Apreciază

 • 232. fini  |  22 septembrie 2009 la 08:58

  SALUT VOIOS GRĂDINĂ!

  Apreciază

 • 233. fini  |  22 septembrie 2009 la 09:00

  Nora,

  mă duc să sacrific viţelul cel gras!

  Apreciază

 • 234. fini  |  22 septembrie 2009 la 09:09

  Mufi 🙂 🙂 🙂

  Ascultă, MUZICA este atât de mare încât eu nu am îndrăzneala să mă gândesc că aş putea-o cuprinde.
  Când intri tu eu ascult şi învăţ. Mulţumesc.

  Apreciază

 • 235. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 10:12

  salut gradinari, artizani si profesionisti!

  salut si noii veniti, stavarache multzam de muzici 🙂

  Apreciază

 • 236. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 10:13

  angel, m-a uns la suflet comentariul tau 🙂

  Apreciază

 • 237. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 10:18

  fini, te aprob! Sa taiem vitelul cel gras!

  murfi, bine ai revenit! Ne bucuram tare … 🙂

  Apreciază

 • 238. luminita  |  22 septembrie 2009 la 10:53

  Nora,
  Buna dimineata !

  Murfi,
  salutari !

  Apreciază

 • 239. luminita  |  22 septembrie 2009 la 10:54

  Fini,
  salutari !

  acum fug, am o agenta supraincarcata azi, sorry !

  Apreciază

 • 240. luminita  |  22 septembrie 2009 la 10:56

  Nora,
  era sa uit , sa ne pui in blogroll .

  Apreciază

 • 241. luminita  |  22 septembrie 2009 la 10:59

  Teophyle,
  iarta-ne pentru ambuscadele create fara intentia de a complica peisajul incantator al gradinii Norei !
  O zi buna !

  Apreciază

 • 242. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 11:13

  lumi,

  salut! Copacul din padure e la vedere in gradina 😆

  Apreciază

 • 243. turnofftheglory  |  22 septembrie 2009 la 11:18

  Murfi te cauta Imperialistul bre. 😀

  Apreciază

 • 244. cc  |  22 septembrie 2009 la 11:28

  http://www.asociatia21decembrie.ro/?p=4141

  Apreciază

 • 245. luminita  |  22 septembrie 2009 la 11:59

  turnof,
  Imperialistul a deschis casieria ?
  Ma duc si eu sa-mi numar postarile de la el ….poate-mi trimite si mie ceva cash pe card .

  Apreciază

 • 246. AVP  |  22 septembrie 2009 la 13:35

  ( nora considera ca aceste reactii n-au nici un rost)

  Apreciază

 • 247. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 13:49

  Salut again,lumi, tog, avp!

  AVP, please, faza e depasită
  Chiar nu agreez stilul „reprosează, zgandăre, aţâţă, etichetează, acuză”
  N-am editat niste reguli pentruca in proportie covarsitoare cei care vin aici n-au nevoie. Ei au imprimat o anume atmosfera aici, ceilalti, putini, care sunt in trecere, au de ales, daca le convine sau nu

  Daca da, sper sa gaseasca o cale ca s-o arate,

  Apreciază

 • 248. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 13:53

  Ti-am spus tie pentru ca te cunosc si ai destule lucruri pe care le apreciez . Nu-i nevoie sa le faci praf!!!

  Apreciază

 • 249. AVP  |  22 septembrie 2009 la 14:12

  ( nora spune ca rafuielile interpersonale nu-si au locul aici)

  Apreciază

 • 250. luminita  |  22 septembrie 2009 la 14:24

  Nora,
  un porumbel alb te asteapta in balcon .

  Apreciază

 • 251. cc  |  22 septembrie 2009 la 15:04

  ( nora va roaga sa nu interveniti cu jigniri si etichete)

  Apreciază

 • 252. AVP  |  22 septembrie 2009 la 15:13

  ( nora spune ca rafuielile interpersonale nu-si au locul aici)

  Apreciază

 • 253. cc  |  22 septembrie 2009 la 15:18

  ( nora spune ca aceste discutii nu duc la nimic bun)

  Apreciază

 • 254. luminita  |  22 septembrie 2009 la 15:29

  Ce naibilii de franco-romana mai e si asta ?
  Constans,
  tu chiar nu mai ai nimic de facut?
  te tzopai de colo-colo si ai uitat limba romana mai ceva decat Ramona Badescu.
  Fara salutari.

  Apreciază

 • 255. andrzej  |  22 septembrie 2009 la 15:36

  Buna ziua gazdei si celorlati prezenti acum!
  In primul rand cer scuze pentru disparitia subita, generata de un accident tehnic .
  Am citit cam pe sarite ceea ce s-a discuta pe aici.
  Acum voi citi integral postarile si bucurandu-ma de compania dvs. voi mai da cand si cand un refresh incercand sa recuperez…

  Apreciază

 • 256. Carol  |  22 septembrie 2009 la 15:38

  Profesionisti si artizani.

  (sau „ataşarea de marile probleme” )
  Care-s problemele alea? Ca fiecare are cate una, a lui, pe care-o considera cea mai…

  In România actuala nu exista nici profesionisti, nici artizani. Doar diletanti. Nu ma refer aici la bietii bloggeristi care incearca sa-si etaleze, fiecare, ba cunostintele muzicale, ba cele filozofice, ba cele dobândite prin renumitele „15 minute de glorie”)

  Ma refer la cei care au datoria de a indica macar o directie. Jurnalisti consacrati, scriitori, filozofi, ganditori sau simpli „freigeist”

  Intelectualitatea româneasca actuala (cea care are datoria morala de a fi „artizanul” ideilor politice clare, fara echivoc) e atât de diversificata in conceptii si crezuri incat este imposibil sa dai tuturor dreptate. Macar un sfert din ei sunt dusi cu mintea pe coclauri iar ceilalti 3/4 se contrazic grosolan.
  Este imposibil sa-i iei in serios pe toti, cu toate diplomele lor si cu cartile lor publicate (sau nu), din moment ce 1/4 din ei sunt de partea turnatorilor, 1/4 de partea comunistilor, 1/4 de partea democratiei iar 1/4 de partea liberalismului clocit de Patriciu.

  Asa ca, profesionisti si artizani or fi toti, (in felul lor) dar care sunt cei care au dreptate? Care sunt cei care gresesc?

  Apreciază

 • 257. luminita  |  22 septembrie 2009 la 15:38

  Auzi la el , o monitorizeaza pe Luminita !
  Doamne, apara si pazeste !
  E plina blogosfera de zabauci .

  Apreciază

 • 258. Carol  |  22 septembrie 2009 la 16:50

  Cred ca articolul de mai jos se potriveste ca o manusa la tema „profesionisti (si) artizani”

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6181985-lista-lui-ursu-lista-lui-vantu.htm

  Apreciază

 • 259. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 17:08

  carol,

  ne straduim cu calm sa deslusim si ce e bun si ce poate fi mai bun si sa ne creem astfel repere. Exista alt drum?

  Apreciază

 • 260. Carol  |  22 septembrie 2009 la 17:40

  @noradamian

  Exista, sigur ca exista. Insa nu pt societatea actuala romaneasca.

  Apreciază

 • 261. canadianul  |  22 septembrie 2009 la 18:03

  Hai sal’tare la tata lumea !

  Nou pe ziua de azi :

  „Ai facut armata ?”!
  >
  > – „Da, raspunde omul.. Am fost in Afganistan timp de 2
  > ani”.
  >
  > – „Bun, asta iti va aduce niste puncte
  > suplimentare”, zice
  >
  > angajatorul.
  >
  > – „Ai fost ranit sau ceva de genul asta ?”
  >
  > – „Da, zice omul, o grenada a cazut langa mine si mi-a
  > smuls
  >
  > testiculele”
  >
  > – „Foarte bine, zice angajatorul. Esti angajat. Vino
  > maine dimineata pe la
  > 10”.
  >
  > Omul intreaba surprins:
  >
  > – „Dar daca programul este de la 8 la 16, de ce
  > trebuie sa vin eu de la 10
  > ?”
  >
  > – „Pai, zice angajatorul, asta e o slujba la Banca,
  > primele doua ore stam
  > degeaba si ne scarpinam la c**ie. N-are rost sa vii si tu
  > pentru asta…
  >
  > > Doua femei stateau de vorba in parc despre viata lor
  > sexuala. La un moment dat
  > una o intreaba pe cealalta:
  >
  > – Auzi, draga, tu vorbesti cu sotul tau in timp ce faci
  > sex?
  >
  > – Da, daca ma suna!
  >
  > =========
  >
  > Intr-o companie de barbati, toti se veselesc, numai unul e
  > trist.
  >
  > – Ioane, de ce esti trist?
  >
  > – Am aflat ca sotia are SIDA…
  >
  > O pauza lunga…
  >
  > – Am glumit, baieti. Ce v-ati ingalbenit asa???
  >
  > =========
  >
  > ==========
  >
  >
  > Un turist
  > aflat in Scotia viziteaza Loch Ness-ul in speranta de a-l
  > vedea pe Nessie.
  >
  >
  > Dezamagit
  > dupa o lunga asteptare, omul isi face curaj si intreaba un
  > localnic:
  >
  > –
  > Cand se arata monstrul,
  > de obicei?
  >
  > –
  > Dupa cinci pahare de
  > scotch, ii raspunde acesta.
  >
  >
  > ==========
  >
  > La
  > farmacie se prezinta
  > un barbat care ii spune farmacistei:
  >

  > Dialog
  > intre trei nebuni.
  >
  > Primul: Eu
  > sunt trimisul lui
  > Dumnezeu!!!
  >
  > Al doilea:
  > Ba eu sunt trimisul
  > lui Dumnezeu!!!
  >
  > Ultimul:
  > Sunteti amandoi
  > nebuni? Nu am trimis pe nimeni!!!
  >
  > ==========
  >
  > Gheorghe: Ba, Ioane, tie iti plac femeile grase?
  >
  > Ion: Nu.
  >
  > Gheorghe: Tie iti plac femeile cu fundul mare?
  >
  > Ion: Nu, mai.
  >
  > Gheorghe: Tie iti plac femeile cu celulita?
  >
  > Ion: Nu, mai.
  >
  > Gheorghe: Atunci de ce te culci, mai, cu
  > nevasta-mea?
  >

  >
  > Se intalneste Bula cu un prieten. Bula il intreaba:
  >
  > – Ce faci maine?
  >
  > – Pai, merg cu fiul meu sa lansam un zmeu. Dar tu?
  >
  > – Ceva asemanator. Facem o excursie la munte cu
  > soacra-mea!
  >
  > ==========
  >
  > Intr-o zi un barbat vede un cersetor pe strada. Se duce la
  > el si ii spune:
  >
  > – Daca nu mai cersesti, iti voi da 1.000 de dolari pe
  > luna.
  >
  > Cersetorul ii raspunde:
  >
  > – Hai, cerseste alaturi de mine si iti voi da 5.000 de
  > dolari pe luna.
  >
  > ==========
  >
  > Doua tipe
  > stateau de vorba.
  >
  > – Te-ai uitat vreodata in ochii sotului tau in timp ce
  > faceai sex?
  >
  > – Da.
  >
  > – Si ce mutra avea?
  >
  > – Statea in usa ca prostul!…
  >
  > ==========
  >
  > Discutie intre Lulu si un amic:
  >
  > Lulu: – Aceasta-i una dintre fotografiile cu nevasta-mea,
  > Danutza, la care eu
  > tin cel mai mult.
  >
  > Rarisima, de-a dreptul.
  >
  > Amicul: – Nu vad nimic deosebit, e poza nevestei tale,
  > Dana, si atat.
  >
  > Lulu: – Am prins-o cu gura inchisa!
  >
  > ==========
  >
  > Sotia primarului se duce la toaleta publica. Cabinele fiind
  > ocupate, ea
  > asteapta sa-i vina randul. La un moment dat, apare o
  > prostituata locala, careia
  > i se face imediat loc. Manioasa, primarita se plange
  > sefului. Acesta, ridicand
  > din umeri, raspunde:
  >
  > -Va rog sa fiti intelegatoare! Pe dumneavoastra va asteapta
  > numai stimabilul
  > nostru primar, pe ea, insa, tot orasul.
  >

  Apreciază

 • 262. canadianul  |  22 septembrie 2009 la 18:13

  Nora ,

  imi place articolul tau ….. Nu pari sa fii doar o scriitoare de „virtual” ….. ai publicat ceva , prin vreo hartzoaga publica ?

  Apreciază

 • 263. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:23

  Nora, salve! Vad ca au intrat limacsii si aici. Vezi ca Tiriplici e un ajutor de nadejde in stirpirea lor. Poate nu stii de ce:

  De mai mulţi ani, ariciul s-a plasat înaintea pisicilor şi câinilor în topul animalelor de companie preferate ale danezilor. “Verificăm cu stricteţe ca aricilor să le fie asigurate condiţii de existenţă bune. În primul rând, pe terenul din jurul casei trebuie să fie cultivate tufe corespunzătoare, sub care ariciul să-şi poată construi un adăpost; în al doilea rând, proprietarii trebuie să facă dovada că nu stropesc plantele cu pesticide”, a explicat preşedintele organizaţiei “Prietenii aricilor”.

  Explicaţia prieteniei

  De altfel, popularitatea fantastică de care aricii se bucură în Danemarca are raţiuni practice: acestea sunt singurele animale care apără în mod eficient câmpiile şi grădinile danezilor de limacşii de tip Iberia, care au fost aduşi în urmă cu decenii din Spania. În Danemarca, Norvegia şi Suedia, aceşti limacşi sunt consideraţi adevăraţi dăunători, deoarece se comportă ca lăcustele, distrugând totul în calea lor. Nu există în Danemarca un “inamic natural” pentru limacşi, iar utilizarea substanţelor chimice contravine convingerilor ecologiste a nordicilor.

  Şi dintr-odată a apărut vestea cea bună că “veneticii spanioli” au un duşman natural: aricii scandinavi au gustat din creaturile scârboase la înfăţişare şi le-au inclus în regimul lor alimentar. Un arici poate mânca până la 50 de limacşi pe zi, iar un cuplu de arici pripăşit într-o gospodărie daneză îi va învinge cu succes pe “spanioli”.

  Danezii s-au îndrăgostit atât de tare de arici, încât i-au ridicat la rang de animale naţionale.

  Apreciază

 • 264. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:25

  Am uitat sa intreb : a fost cumva ziua ta ieri? 🙄

  Apreciază

 • 265. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:25

  salut lumi, andrzej, carol, canadianu, all;

  🙂

  canadianu, prind ocazia sa-ti spun ca si mie-mi plac bancurile tae, sunt absolut savuroase.

  Da, scriu intr-un saptamanal din nordul tarii( Jurnalul de Vineri , se cheama) si intr-o revista de cultura sibiana inaugurata de curand Despre aceasta din urma chiar intentionez sa va tin la curent. 🙂

  Apreciază

 • 266. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:27

  robin, servus, a trecut! 😆

  … ariciul, locatar de onoare al gradinii! Am luat aceasta decizie acum, pe loc! Nu mai explic de ce… 😆

  Apreciază

 • 267. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:37

  Tocmai mi-am dat seama de ceva. Nu cred ca ai scapat de noi, doar ne-am adunat sub coroana unui copac, copac care este tot in Gradina. Doar e Copacul din Gradina, nu? 🙂
  Nora, Zina buna a Gradinii. 🙂

  Apreciază

 • 268. luminita  |  22 septembrie 2009 la 18:42

  robin,
  e copacul din gradina din padure.

  Apreciază

 • 269. luminita  |  22 septembrie 2009 la 18:44

  Nora,
  sa ti se indeplineasca toate dorintele si sa fii sanatoasa !
  La multi ani !
  imi pare rau ca nu m-am prins ieri ce a vrut sa zica fini….
  😀 😀 😀 😀 😀

  Apreciază

 • 270. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:45

  Nu sint mare amatoare de bancuri, habar n-am de ce. Trebuie sa-l suport cu stoicism pe cumnatul meu, care ne bombardeaza atunci cind se intruneste familionul. Dar, cu toate ca e bancher, are simtul umorului. Normal, doar e din Vaslui? Auzi, Lumi? 😀

  Canadianul are bancuri hazoase si, ce e mai important, acum ma pot lua la intrecere cu cumnatu’ 😀

  Nora, nu te fofila. A fost sau nu ziua ta? Cineva a spus ieri La Multi Ani!

  Apreciază

 • 271. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:46

  robin,

  tks, danke, spasiba merci! Super!

  ( sper sa nu starnesc niste invidii :))

  Apreciază

 • 272. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:47

  Salut, Lumi! Eu astept confirmarea, care vad ca nu mai vine. 😦

  Apreciază

 • 273. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:47

  multzam fetelor! A fost si echinoctiul! ( o coincidenta :lol:)

  Apreciază

 • 274. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:48

  lumi, multumesc si pentru porumbel. 🙂

  Apreciază

 • 275. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 18:49

  robin, da, dar a trecut cu bine! 😆

  Apreciază

 • 276. robin  |  22 septembrie 2009 la 18:56

  Aaaaa! Deci a fost! Ti-ai sarbatorit majoratul, asa-i? 🙂 Si noi ne-am dat in stamba aici, in loc sa iti aducem flori si tort 😦

  La Multi Ani, Nora!
  Multa sanatate, inspiratie si spor in tot ceea ce-ti doresti. Sa iti fie implinite cit mai multe dorinte si sa te bucuri de ai tai.
  Starea de bine pe care o raspindesti in jurul tau sa se propage la mii de kilometri de Gradina si sa-i faca pe oameni mai buni. 🙂

  Apreciază

 • 277. luminita  |  22 septembrie 2009 la 18:59

  robin,
  cum il cheama pe cumnatul tau si la ce etaj sta ?
  poate-l cunosc. 😆

  Apreciază

 • 278. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 19:00

  robin,

  multumesc! Nu singura, n-am cum, cu voi, prin voi, se va intampla lucrul asta. Sunt tot mai increzatoare 😆

  Apreciază

 • 279. robin  |  22 septembrie 2009 la 19:03

  Apreciază

 • 280. robin  |  22 septembrie 2009 la 19:07

  Nora, ti-am pus un cadou, dar l-a papat platforma. Stiu eu d ce, e acolo un tort delicios. Du-te repede si ia-l, ca nu mai gasesti nimic. Platformee astea-s mari mincacioase. 🙂

  Lumi, nu mai sta de multi ani in VS. E in BV acum, dupa ce a stat in Iasi. Si nu a a stat la bloc, a stat la casa. 🙂

  Apreciază

 • 281. luminita  |  22 septembrie 2009 la 19:24

  robin,
  glumisem , mai .

  Apreciază

 • 282. robin  |  22 septembrie 2009 la 19:27

  Lumi, si crezi ca n-am priceput, mai? 🙂

  Imi pare rau ca iar ai probleme de sanatate in familie. Observ ca in ultima vreme nu te ocolesc problemele astea. Sanatate si recuperare rapida sotului!

  Apreciază

 • 283. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 19:39

  robin,

  tare gustos! Si aratos 🙂 Sa ajunga pentru toti TKS!

  Apreciază

 • 284. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 19:40

  lumi,

  insanatosire grabnica sotului tau!

  Apreciază

 • 285. robin  |  22 septembrie 2009 la 19:43

  Nora, da. Tare apetisant. mai, mai, sa-mi bag lingurita in el. Ai grija unde il pui, Noruta-pianista e mare amatoare de prajituri de cind i-am dat tiramisu. 😆

  Apreciază

 • 286. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 19:46

  robin,
  a devenit suspect de blândă 😆

  Apreciază

 • 287. robin  |  22 septembrie 2009 la 19:53

  Spuse Zina catre Vrajitoare… 😆

  Apreciază

 • 288. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:05

  robin, nu si invers?

  Hai ca din cand in cand mai sunt si „zână” dar nu prea mult ca nu ma recunosc 😆

  Apreciază

 • 289. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:05

  vrajitoarea stie de ce 😆

  Apreciază

 • 290. robin  |  22 septembrie 2009 la 20:12

  Nora, nu stiu, dar am senzatia ca in Gradina ta sint multe secrete. Enigme, sharade, insinuari, schimbari de roluri, personaje/nick-uri exotice etc. Cred ca te-ai procopsit cu niste elfi, spiridusi poznasi care fac farse musafirilor.
  Bineinteles ca nu ar face asta daca nu le-ai da tu „unda verde”. 😀

  Apreciază

 • 291. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:23

  robin,

  diversitate, mister, chiar si o multime de elodii(care vii, care stafii…. ) politisti rataciti, pistolari insomniaci, trubaduri 😆

  Apreciază

 • 292. robin  |  22 septembrie 2009 la 20:27

  Hm, si nu te-a obosit forfota asta? Fii cu ochii pe cactus ! 🙂

  Apreciază

 • 293. robin  |  22 septembrie 2009 la 20:28

  Lumi, stai pe-aproape! E rost de 300 de euroi! 🙂

  Apreciază

 • 294. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:31

  robin,

  vreo două zile ( de joi pana duminica), ies putin din decor si fac o cura de dezblogizare

  Da dupa aia, sa ma vezi !!!! :mrgreen:

  Apreciază

 • 295. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:32

  robin, cactusul si-a mai revenit! Pe la amiaza era vânăt 😆

  Apreciază

 • 296. robin  |  22 septembrie 2009 la 20:42

  joi, vineri, simbata, duminica = 4 zile 😦

  Dar cred ca Gradina are nevoie de o pauza, tb facuta curatenie generala. Cred ca o sa-ti trebuiasca niste PUR sa scoti direle libidinoase ale limacsilor. 😆

  Apreciază

 • 297. robin  |  22 septembrie 2009 la 20:47

  Daaa, i-am vazut haloul incandescent de la servici ! 🙂

  Revin mai tirziu. Daca te culci mai devreme, cred ca esti frinta dupa zilele astea, somn usor! 🙂

  Apreciază

 • 298. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 20:53

  robin,

  ai inteles perfect 🙂 🙂

  Apreciază

 • 299. fini  |  22 septembrie 2009 la 21:04

  Eu ies joi din cadru.

  Apreciază

 • 300. canadianul  |  22 septembrie 2009 la 21:07

  Stapana blogului spune :

  „……Din când în când profesionişti ai scrisului pun în discuţie rostul blogosferei….”

  Blogosfera pune in discutie rostul monopolului instaurat de profesionisti ai scrisului in viata noastyra cultural-literara…..

  Adica mai pe limba pacatosului , blogosfera reprezinta dorinta de sindicalizare ale celor oprimati de sistemul monopolist impus in ultimele sute si mii de ani de profesionisti…..

  Asta ai vrut sa spui ?

  Apreciază

 • 301. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 21:09

  fini,

  servus 🙂 Vorbim pana atunci.

  Apreciază

 • 302. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 21:13

  canadianu, servus. Din cand in cand personalitati din cultura jurnalistica „denunta” nocivitatea fenomenului. Adica a bloggeritului. S-a mai discutat lucrul asta, au fost si postari la tema. De unii „contestatari” de elita chiar ne-am minunat. Parca nu-ti venea sa crezi ca sunt atat de inafara! 😉

  Apreciază

 • 303. clemycali  |  22 septembrie 2009 la 21:19

  @canadiene, salut, asta am spus si eu, anume ca blogosfera sparge monopolul impus asupra informatiei si opiniei de catre asa zisii specialisti si democratizeaza acest domeniu. Si nu doar atat. Mai avem de a face si cu spaima intelectualului din turnul de fildes, superios, fata de vulg. Aici e toata problema. Nimic nou. Doar ca in Romania aceasta situatie incepe sa devina evidenta acum pe cand in Occident, si mai ales in SUA, situatia asta a devenit vizibila de cativa ani buni.

  Apreciază

 • 304. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 21:22

  clemy, da, postarea ta la tema a limpezit aspectele astea.

  Din fericire sunt si intelectuali de alta factura, nu prea multi, care vad in blog cu totul altceva, mai concret oportunitati excelente de comunicare interactivă prin care-si regasesc tonusul creativ… 🙂

  Apreciază

 • 305. canadianul  |  22 septembrie 2009 la 22:13

  Off topic !

  pentru UTdS si altii cu dragoste de canadieni :

  Şocul
  > cultural al întoarcerii este la fel de traumatizant ca şi
  > emigrarea în sine. Sindromul este, spun psihologii, cu
  > atât mai evident cu cât repatriatul a părăsit mai de
  > timpuriu ţara natală şi cu cât a petrecut mai mult timp
  > afară. Conform raportului „International Migration and
  > Development”, al Naţiunilor Unite, se apreciază că
  > peste 180 milioane de indivizi trăiesc în afara ţărilor
  > în care s-au născut.
  >
  >
  >
  >
  > #yiv867471125 st1:*{}
  >
  > În momentul emigrării, conform
  > rezultatelor unor studii efectuate de Departamentul de
  > Psihologie al Universităţii San Diego, California,
  > individul traversează, în general, următoarele etape:
  >
  > • Luna de miere –
  > în această etapă, diferenţele între locul lăsat în
  > urmă şi cel nou, în materie de hrană, peisaj, climă
  > sunt percepute de imigrant într-o lumină romantică.
  >
  > • Etapa de investigare –
  > în această etapă imigrantul compară totul din jur cu
  > ceea ce-a lăsat în urmă: gustul hranei este diferit,
  > ritmul vieţii este ori prea alert, ori prea lent, vecinii
  > sunt dezgustători şi iritanţi, cei din jur sunt sub
  > aşteptările sale. Imigrantul manifestă adesea „mood
  > swings” (nr. toane), ori cade în depresie.
  >
  > • Etapa de acomodare iniţială
  > – imigrantul intră în rutină, viaţa lui
  > capătă un ritm, devine destins şi găseşte similitudini
  > cu ceea ce îi era familiar înainte de a pleca, observă
  > şi află despre oamenii din jur, află despre evenimentele
  > din localitatea sa, recunoaşte obiectivele şi are reperele
  > geografice relativ solide.
  >
  > • Entuziasmul –
  > imigrantul se simte ca acasă. A adoptat multe dintre
  > obiceiurile alimentare locale, nu mai compară, în general,
  > cele două lumi, funcţionează foarte bine ca individ în
  > noua societate şi a adoptat mult din comportamentul cerut
  > de noul loc.
  >
  > • Şocul cultural al
  > reîntoarcerii – dacă un imigrant decide să se
  > reîntoarcă, el parcurge aceleaşi etape descrise mai sus.
  > Cel mai adesea efectele sunt şi
  > mai evidente asupra individului decât adaptarea
  > iniţială. În subconştient apare culpa de a fi plecat
  > fără să fi încercat „aventura” până la
  > capăt.
  >
  > Portretul emigratului
  >
  > Ajunşi în etapa de adaptare propriu-zisă, imigranţii
  > pot fi clasificaţi astfel:
  >
  > • Neadaptaţii – sunt
  > indivizi pentru care adaptarea în ală ţară este
  > imposibilă. Ei rămân în enclava geografică (getto-ul)
  > care e format din acelaşi grup etnic, unde pot vorbi limba.
  > Au o percepţie ostilă despre ţara de adopţie.
  > Manifestă, în schimb, aceleaşi mari probleme de adaptare
  > şi dacă decid să se repatrieze. Statistic, circa 60%
  > dintre imigranţi se comportă astfel.
  >
  > • Adaptaţii – o altă
  > categorie de imigranţi optează pentru integrarea completă
  > în ţara de adopţie şi îşi
  > pierd, în scurt timp, identitatea etnică. Ei rămân în
  > ţara de adopţie pentru totdeauna. Circa 10% dintre
  > imigranţi fac parte din această categorie.
  >
  > • Cosmopoliţii – Unii
  > imigranţi reuşesc să proceseze elemente ale culturii şi
  > vieţii din ţara de adopţie pe care le consideră
  > pozitive, favorabile în timp ce îşi păstrează
  > identitatea etnică. Cu inteligenţă, îşi crează acel
  > melanj identitar confortabil traiului. Aceştia nu au
  > probleme dacă sunt puşi în situaţia de a opta pentru
  > întoarcerea în ţara de origine, la fel de bine cum se pot
  > reloca oriunde. Circa 30% dintre imigranţi pot fi definiţi
  > drept cosmopoliţi.
  >
  > În baza acestor definiţii, putem spune că, în marea lor
  > majoritate, românii din Canada sunt cosmopoliţi. Aceştia
  > nu au format ghetto-uri, indiferent de vechimea de la sosire
  > şi, conform datelor Statistics Canada, sunt
  > repartizaţi proporţional cu numărul total al etnicilor,
  > în toate marile aglomeraţii urbane din ţară.
  >
  > Sursa: Ziarul Acasă, din
  > Canada

  Apreciază

 • 306. clemycali  |  22 septembrie 2009 la 22:14

  @nora, intr-adevar. Dar noi nu discutam de exceptii acum ci de majoritatea intelectualilor si a ziaristilor. In Romania framantarile astea de abia se fac simtite dar in SUA ele sunt demult subiect de discutie atat in blogosfera cat si in randurile academiei, ziaristilor de profesie si in general tot ce se numeste intelectualitate din marile centre urbane ca New York-ul sau Los Angelesul. Si da, taberele sunt impartite, dar majoritatea prezinta un profund dispret fata de „incultii” si „descultii” din blogosfera care prin actiunile lor detroneaza „nobila” meserie a jurnalismului. In momentul de fata cea mai buna ancheta jurnalistica americana a fost facuta de doi pusti costumati care au trimis la podea unul din bratele forte ale stangii americane. Dar bineanteles ca in Romania episodul este necunoscut. Poate am sa scriu despre episodul asta. Nu de alta dar sunt convinsa ca Romania este aproape in totalitate decuplata de evenimentele internationale importante.

  Apreciază

 • 307. canadianul  |  22 septembrie 2009 la 22:28

  Si ca sa aveti o noapte usoara va trimit ultimele glume pe ziua de azi :

  > Cand era
  > insarcinata nevasta-mea, i-am zis:
  > – Iubito, daca o sa semene cu tine, o sa fie magnific.
  > La care ea mi-a raspuns:
  > – Si daca o sa semene cu tine, o sa fie miracol.
  >
  >  
  > Dupa o aventura
  > de doua luni, o tanara il întreaba plina de emotie pe
  > iubitul ei:
  > – Cand o sa ma prezinti rudelor tale?
  > – Draga mea, deocamdata e imposibil. Copiii sunt la tara
  > ,  iar nevasta-mea e plecata intr-o
  > delegatie!
  >
  > Mamico, nu pot sa
  > dorm! Spune-mi, te rog, o poveste!
  > – E trecut de 1 noaptea. Las’ ca vine taticulimediat si
  > cand o sa-l intreb pe unde-a fost, o sa ne spuna el o poveste!
  >
  > In sala de
  > asteptare trei barbati stau cu sufletul la gura.Iese moasa
  > si il felicita pe primul:
  > – Felicitari aveti gemeni!
  > – Doamne, ce coincidenta, eu chiar lucrez la
  > Minessota  Twins…
  > Dupa o ora iese aceeasi femeie si spune celui de al doilea
  > tatic:
  > – Incredibil, aveti tripleti!!! – Nu pot sa cred, ce coincidenta, eu
  > lucrez la 3MCompany. Al treilea lesina…
  > – Ce s-a intamplat, intreaba moasa?
  > – El lucreaza la 7UP…
  >
  > Sotul asteapta
  > langa salonul de infrumusetare. Dupa un timp indelungat iese de acolo
  > sotia sa… El se uita la ea, respira adanc si spuse : Bine, macar ai
  > incercat!
  >
  > Dragostea e
  > oarba, dar casatoria ii reda
  > vederea.
  >
  > Femeile sunt ca
  > medaliile olimpice: trebuie sa lupti pentru ele, apoi iti atirna de
  > gat o viata intreaga.
  >
  > – Mamico, de ce
  > te-ai maritat cu tati de fapt?
  > – Vezi, mai – nici copii nu inteleg de
  > ce…
  >
  > Tatal vine de la
  > cresa cu copilul, mama isi pune mainele in cap:
  > – Ma, asta nu-i copilul nostru!
  > El, mirat:
  > – Ce importanta are, maine tot la cresa il
  > duc.
  >
  > Casnicia este
  > foarte asemanatoare cu mersul la restaurant in grup. Comanzi ce vrei,
  > pe urma vezi ce au luat altii si  brusc nu iti mai place ce ai tu..
  >
  > Barbatul nu este
  > complet pana nu se casatoreste. Pe urma este
  > terminat.
  >
  > Un baietel il
  > intreaba pe tatal lui: „Tati cat costa sa te
  > casatoresti?. Tatal i-a raspuns: „Nu stiu
  > fiule, inca platesc.”
  >
  > – Tati este
  > adevarat ca in unele parti din Africa , un barbat nu isi cunoaste
  > sotia pana nu se casatoresc?
  > – Asta se intampla peste tot fiule.
  >
  > Nu am cunoscut
  > fericirea adevarata pana nu m-am casatorit.
  > Pe urma a fost prea tarziu.
  >
  > Cand un barbat
  > iti fura sotia, cea mai nasoala revansa este sa il lasi sa o pastreze!
  >
  > Prietena mea mi-a
  > spus sa fiu mai afectiv. Acum am doua
  > prietene.

  > Unui barbat i s-a
  > furat cardul de credit. Nu a depus plangere deoarece hotul cheltuia
  > mai putin decat nevasta-sa.
  >
  > Un om sparge o
  > Banca si ia cativa ostateci… Intreaba  agresiv pe
  > primul retinut: „Spune-mi m-ai vazut jefuind
  > Banca?” Ostatecul raspunde: „Da!” Fara sa mai
  > stea pe ganduri, hotul il impusca in cap.. Apoi intreaba acelasi lucru
  > pe cel de-al doilea ostatec. Al doilea ostatec
  > raspunde: „Eu nu te-am vazut, … dar te-a vazut
  > nevasta-mea.
  >
  > Tupeu este atunci
  > cand un barbat se intoarce acasa la 4 dimineata mirosind a parfum de
  > femeie, cu urme de ruj pe camasa, intra in casa si vazand-o pe
  > nevasta-sa cu o matura in mana ii zice:
  > – Nu te enerva, ca tu urmezi!
  >
  > Grija mare pe
  > intuneric. Doua doamne tinere, de mult timp prietene, dar de ceva timp
  > casatorite, se hotarasc sa iasa fara soti in oras. Dupa cateva ore
  > petrecute la un bar, pe inserate, se intorc pe jos acasa. La un moment
  > dat una zice:
  > – Fata, ce ma fac? Fac pe mine! Nu mai pot sa tin
  > pana  acasa. Cealalta rapunde:
  > – Si eu la fel! Hai sa intram aici in cimitirul asta, ca e intuneric
  > si nu ne vede nimeni..
  > – Bine, dar cu ce ne stergem?
  > – Eu cu chilotii si apoi ii arunc.
  > – Eu nu renunt la chiloti, dar o sa gasesc o solutie.
  > A doua zi se intalnesc barbatii.
  > – Oare unde au fost, mai, nevestele noastre aseara? A mea a venit
  > acasa fara chiloti.
  > – Tu stai bine.. A mea a venit cu o panglica in fund pe
  > care  scria „Nu te vom uita niciodata. Fratii
  > Ionescu!”
  >

  > Un studiu
  > sociologic arata ca barbatii, in general, ies la baut din doua motive:
  > 1. N-au nevasta 2. Au nevasta

  Apreciază

 • 308. robin  |  22 septembrie 2009 la 22:40

  Canadiene, 😆

  Deci luni tema bancurilor e „matrimoniale”.Astept tema de marti. Imi fac un fisier, dau copy-paste la bancuri si fac concurs de bancuri in familie. 🙂

  Apreciază

 • 309. robin  |  22 septembrie 2009 la 22:41

  Ups, azi e marti! Cred ca ar fi mai bine sa ma duc la somn. 😀

  Apreciază

 • 310. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 22:52

  clemy,

  interesanta chestie cu pustii aia! N-ar strica sa ne mai aduci la cunostinta intamplari de pe acolo. Vezi bine ca suntem inca, destul de inafara lumii desi toate usile-s deschise 🙂

  Apreciază

 • 311. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 22:56

  canadianu, n-ar strica mai incolo, după alegeri, spre Craciun, sa organizezi aici int-o zi ( ma rog, sau noapte) un concurs cu premii…

  nu-i banc! 😆

  Apreciază

 • 312. noradamian  |  22 septembrie 2009 la 22:57

  robin,

  peste o oră e miercuri!… 🙄

  Noapte buna 🙂

  somn usor, all 🙂

  Apreciază

 • 313. filadel  |  23 septembrie 2009 la 08:56

  Salve all
  păcat că n-am apucat să particip şi eu. 😦

  Apreciază

 • 314. noradamian  |  23 septembrie 2009 la 09:59

  filadel,

  servus!

  chiar acum ii spuneam lui gabriel, la noua postare, ca subiectul poate fi reluat 🙂

  Apreciază

 • 315. noradamian  |  27 februarie 2017 la 12:35

  A republicat asta pe Gradina de hartie și a comentat:

  „„Mă gândesc câteodată”, spune Noica „la soluţia pe care ne-o oferă ataşarea de marile probleme. Prezenţa lor nu te consumă niciodată. Sunt atât de vaste, încât te uiţi pe tine în ele. Febra ta dureroasă de până atunci, ca şi febra ta plăcută, dureroasă încă, cedează. Marile probleme se discută cu patimile înăbuşite. Nimic nu te angajează-n ele. Moartea vecinului tău te doare. Moartea cosmică are ceva grandios, în faţa căruia fiinţa ta încetează a mai avea orice veleitate. Iată atunci, că pot să mă păstrez. Iată un mijloc de a mă cantona în virtualitate.(…) Dacă suflă vântul mai cu putere, te mişcă din loc. Dar mişcarea grandioasă a pământului te lasă-n pace (…) Dacă vrei ca viaţa să nu te obosească (…) dacă vrei s-o ocoleşti ca să fii liber, ca să fii tu- pierde-te în marile probleme sau cheltuieşte-te în micile aventuri.(…) Micile aventuri sunt mai ales actele gratuite. Gratuitatea e printre singurele valori de viaţă suportabile, realizabile fără durere, practicabile fără consumaţie efectivă… Ceva ce are nevoie doar de ”, spune filozoful.
  …Oare şi de încrederea mea? Și a multor altora? aşa vreau să cred. că „artizanatul” nu e scutit de riscul de a se osifica, de a îmbătrâni rămânând captiv imaginii din tinereţe, nu-i mai puţin adevărat. Riscul dispare, însă, când locul bucuriilor deşarte e luat de cele simple. Atâta vreme cât aventura vieţii reale ca şi a celei virtuale e sub semnul gratuităţii. Adică, înainte de orice altceva, să credem că putem contribui cât de puţin la (re)însufleţirea acestor valori.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.325 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.325 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: