Ţinutul abuzatorilor politici

5 octombrie 2009 at 10:52 113 comentarii

Maladiile politice nu pot fi reglate într-o societate în care  mecanismele vitale pentru democraţie, în primul rând, media, sunt stricate. Vulnerabile, societăţile posttotalitariste, sunt cu precădere expuse. Abuzul fără limite al mediei asupra societăţii este imposibil de contracarat prin lege dat fiind faptul că are loc în numele “libertăţii de exprimare” şi al altor drepturi “democratice”. Un cerc vicios din care se poate evada foarte greu, dar se poate! Există, cred, o legitate a mersului  lumii, se-ntâmplă s-o intuim uneori,  atunci când o parte a societăţii, inclusiv din media şi din politic, refuză să se potrivească acestei stări maladive devenind o forţă naturală în sensul reparării şi normalizării lucrurilor. Ca efect al relaţiei bolnăvicioase între abuzatori şi abuzaţi, politica autohtonă generează de zeci de ani corupţie. De la forme primitive, groteşti, până la cele rafinate, sofisticate, formele corupţiei născute dintr-un astfel de abuz tind să îmbolnăvească întreaga societate. Noua societate nu se poate clădi pe minciună, se striga după ’89! Ulterior unele voci s-au dovedit fariseisme, altele s-au adaptat ori au ales să tacă, astfel societatea a devenit prizoniera ei, a compromisurilor, orbirilor şi neputinţelor sale.

Abuzatorii mizează pe relaţia cu cei pe care i-au corupt (abuzat). Pe vulnerabilitatea socială adusă la paroxism prin întreţinerea stresului emoţional de joasă factură. Fără-ndoială, se va vorbi enorm despre aceste lucruri, vom rămâne sideraţi de câte anomalii ne-au marcat în aceşti ani destinul social. De pidă, despre cum a fost cu putinţă ca miliardarul de gang cu-n zâmbet superior de imperator absolut, din paginile revistei Forbes (pretendentul acela faimos la mâna Justiţiei, îl ştiţi)  să investească pătimaş, ani la rând, în abuzuri politice? Cum de azvârlitul cu bănet adversarilor aflaţi în competiţie pe autostrada mafiei, ca la chiolhanurile ţigăneşti, în ambele benzi de circulaţie politică, nu ne-a smuls definitiv din braţele democraţiei? Cum a fost posibil ca această mită slinoasă la două capete să facă fericite ilustre personaje care se voiau apărătoare de blazoane istorice şi civilizaţie europeană? Cum de şi-a imaginat o clică de pradă deghizată în uniformele social democraţiei- de-o parte şi ale liberalismului- de alta, că pot fi la nesfârşit percepuţi ca slujitori fideli ai poporului prăduit? În fine, cum de se văd tot ei, peren îndreptăţiţi să abuzeze de necazurile ţării, expunându-i durerile, uitând însă să spună că ei le-au generat, cu sadism, ca să poată cerşi “respect”?

De la abuzul fondator travestit într-o tragică revoluţie, mulţi concetăţeni s-au adaptat din mers, drumului pseudodemocratic devenit treptat, al abuzurilor politico-economice cronice. Asta însemnând consolidarea imposturii şi contrafacerii prin acceptare şi implicare în infernul corupţiei. Şi nu numai prin asta ci şi prin antrenare la spectacole mizere prin care abuzatorii atrag societatea într- un spaţiu insalubru pentru a le bloca definitiv  accesul la drumul greu cu hârtoape, dureros, opus “liniştii şi consensului” între abuzatori şi abuzaţi ca şi contra-revoltelor induse, tot de ei, la nevoie. O cale în care, peste o limită a infamiei, lucrăturile li se-ntorc împotrivă, asta ţinând, cred, de legităţile nevăzute de care vorbeam. Abuzatorii sunt dezorientaţi, nu-nţeleg ce li se-ntâmplă. Nu înţeleg că drumul abuzurilor îi duce, în final, în propria capcană.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Ioan Petru Culianu: Umberto Eco şi Biblioteca din Alexandria Leapşă de la theophyle, via codex: un motiv să-i votez…

113 comentarii Add your own

  • 1. Theophyle  |  5 octombrie 2009 la 11:57

    Nora, servus,
    Bun articol si extrem de adevarat. Posibilitate unei schimbari intr-o tara democratica este intodeuna in mana electoratului. Intrebarea ar fii, daca electoratul doreste sau intelege necesitatea schimbarii. Asta ramane de vazut in curand.

    Apreciază

  • 2. robin  |  5 octombrie 2009 la 12:12

    Nora, bine punctate „zalele din lantul slabiciunilor” de dupa 1989. Citeodata cred ca dictatura aia odioasa s-a spart in mai multe fragmente care s-au imprastiat si s-au infipt in mintile multora, de la oligarhi/moguli/ politicieni pina la cei mai simpli români.

    Electoratul.ro a tot dat examene in acesti 20 de ani. Citeodata le-a trecut, de cele mai multe ori le-a picat. In functie de cum a fost informat/manipulat. A avut si ghinionul sa incapa de la inceput pe mina unor „democrati” de fatada, de fapt „lupi imbracati in oaie”.
    Poate daca românilor li s-ar fi explicat din anii ’90 in ce consta o democratie veritabila, nu una calpa, poate am fi sarit niste etape inutile ca timp si daunatoare in consecinte.

    Apreciază

  • 3. fini  |  5 octombrie 2009 la 13:20

    Sub pretextul unei false democratizări,primele măsuri de reformă capitalistă adoptate sub bagheta lui Iliescu au permis naşterea mafiei politico-economice.Iliescu şi ai lui ne-au lăsat moştenire mineriadele, învrăjbirea,miliardarii „de carton”,degradare sistemului de valori morale,jaful ca politică de stat,mentalitatea de ciocoi a activistului comunist,devenit peste noapte capitalist feroce.
    Odată cu guvernarea Tăriceanu a dispărut ultima brumă de bun-simţ din viaţa politică românească.
    Mai sperăm? DA. Singura noastră şansă este un vot responsabil.

    Apreciază

  • 4. murfi  |  5 octombrie 2009 la 13:25

    poftiti la masa!
    avem ciorba (re)inviata si reincalzita 🙂
    daca vreocumva (re)doriti sa revedeti…

    Apreciază

  • 5. dora  |  5 octombrie 2009 la 14:10

    nora,

    de multa vreme am constatat la tine o abilitate exceptionala de a ne pune o oglinda in fatza,de a surprinde ca intr-o fotografie detaliile angrenajului politic si guvernamental romanesc.

    Asa este! Am pornit cu stangu,cu minciuna,impostura,mistificarea si hotia din /90 incoace.Firava democratie ce se infiripa a fost brutal torpilata de neocomunisti(din esaloanele 2 si 3)si cozile de topor,de hamesitii neostoiti pentru putere economico-financiara si influenta in politica.Papusarul vedeta a fost emanatul bolsevic Iliescu,iar papusa vedeta si sustinatorul principal al manipulatorului petrolistul-liberal Patriciu.Cu ochi de vultur pe resursele aducatoare de putere si sub masca ideologica liberala(incercase chiar mai multe formule) ,a jucat permenent rolul eminentei cenusii.Firul -rosu – ce-l leaga de kaghebist este maica Rusie si se incadreaza in programul premedidat de aceasta tara cu bivecuvantarea puterilor occidentale.S-au produs cateva declicuri nepravazute cand au pierdut controlul,iar acum se reinnoada scenariul cu aceeasi actori.E ste analiza mea pe baza de date.
    Dar nimic nu ma poate demobiliza si cred cu sfintenie in triumful democratiei ,macar normale,daca nu perfecte(ceea ce nu exista). 😆

    Apreciază

  • 6. dora  |  5 octombrie 2009 la 14:12

    murfi,

    eu vreau ciorba proaspata ca aia reincalzita nu e sanatoasa. 🙂

    Apreciază

  • 7. fini  |  5 octombrie 2009 la 14:34

    SAL Murfi, 🙂

    Adă-ncoace! De la tine o mănânc şi Re Re.
    Cum se mănâncă:cu linguriţa,cu lingura,cu polonicu’,sau trebuie s-o sorb,ca blănoasa, direct din blid?
    Când ne-o serveşti:dimineaţa,la prânz sau seara?

    Apreciază

  • 8. dora  |  5 octombrie 2009 la 17:49

    fini,servus!

    iar o luam de la inceput.Ungurii tradeaza iar si semneaza motiunea de cenzura.Ce rahati!

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 18:28

    theophyle, robin, fini, dora, murfi,all

    salut!

    😀

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 18:30

    robin, dora, fini,
    toate astea sunt cat se poate de evidente. Din pacate nu si pentru acea parte a compatriotilor nostri cu reactie pozitiva la infectia politica, pe care tot cei ce au generat-o, o reclama. O perversitate care va fi, cum spuneam, subiect de studiu mut timp de aci inainte.

    Apreciază

  • 11. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 18:32

    dora, multzam!

    murfi si-a redeschis blogul!!! 🙂

    Tocmai i-am facut o vizita 😆

    Apreciază

  • 12. tibi  |  5 octombrie 2009 la 18:50

    seara buna
    ALL 🙂

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 18:54

    tibi, salut! Nici n-am bagat de seama cum a trecut ziua, am avut tot felul de treburi 😀

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 18:56

    dora, ungurii nu mai fac nici cel mai mic efort sa-si apere prestigiuli care oricum e de mult timp grav deteriorat 😉

    Apreciază

  • 15. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 19:11

    Buna seara, buna seara.
    Buna analiza chiar daca e dureroasa. Pana la urma eu chiar cred ca votul romanilor timp de 20 de ani a fost legat si de gradul redus de educatie in general si mai ales de lipsa de cultura politica. Cat despre presa eu nu spun sa faca educatia politica a cetateanului, asta este imposibil, dar macar sa asigure informatia corecta. Asta ar fi dorinta mea si din pacate presa romaneasca a uitat ca asta este principala ei meserie. Si nici macar nu face jocurile editoriale din ratiuni ideologice, asa cum se intampla in SUA de exemplu, ci pur si simplu ptr ca si-au vandut constiintele ptr cateva sute de dolari.

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 19:16

    clemy,

    servus! Am lipsit toata ziua si dând o raita pe bloguri am constatat o usoara umbra de pesimism. Era de asteptat sa dea toate otravurile-n clocot, mai ciudat ar fi fost ca „fabrica” sa reduca productia. Nu cred ca la Cotroceni nu s-au anticipat miscările politico sindicale. 🙂

    Apreciază

  • 17. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 19:20

    dureroasa mi se pare reticenta unor personaje de mare „respect”, din randurile oamenilor de cultura,ca sa o iau pe limba ” realitatii” care, probabil reactionează si la intepaturile de pe blogurile portocalii. Si reactionează prost. 😉

    Apreciază

  • 18. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 19:29

    @nora, ma astept la tot soiul de marsavii in urmatoarele luni. Cat despre oamenii de cultura care ar trebui sa fie alturi de noi mai bine ma abtin de la caracterizari. Eu cred ca in mintea celor mai multi dintre ei a-l sprijini pe fata pe Basescu ar fi o dovada de scadere intelectuala. Si prefera sa ia o pozitie ambigua sau sa profeseze spleenul fata de politica pe principiul „toti m-au dezamagit, toti sunt la fel”, etc.

    Apreciază

  • 19. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 19:44

    seara buna,

    foarte buna analiza…………….si optimista….

    eu totusi am niste rezerve, pentru ca totul sau aproape totul depinde de deschiderea capului electoratului,

    de onestitatea acestuia,

    de dorinta de a participa pe partea buna a baricadei….

    stiti, exista o vorba, o formulez cum pot, raul devine stapin, atunci cind binele tace….ceva de genul acesta….

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 19:51

    clemy,

    foarte bine prinsa chestiunea celor care prefera sa se refugieze in spleen! Vanitatea provinciala este si viermele care roade cu spor din cultura autohtona.

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 19:51

    Skorpion, valurile sunt uriase, dar nu mai mult decat alta data. Mizez pe o logica a mersului lucrurilor, asa cum spuneam si in postare…

    Apreciază

  • 22. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 19:56

    Nora, dear,

    vezi ceva logic in Ro?????

    oprescu fiu de general de securitate,

    geoana fiu de general de securitate,

    UDMR, azi cu PDL-Basescu, miine cu PSD-PNL-322…

    Peter Kovacs Eckstein spune ca ungurii il vor vota pe Basescu,
    Marko Bela ii sustine pe 322-UMDR…..

    crin – are ceva logic in el???

    in aceasta imensa hazna, crezi tu oare, ca electoratul, ca sa nu zic bizonul,
    va sti sa discearna binele de rau,

    va sti sa decida: sa mearga la vot, avind presiunea uriasa a televiziunilor????

    oricum, situatia asta de-a dreptul kafkiana, chiar mai rau de atit…

    in fine, vom vedea…………

    dar optimist inca nu sint!

    Apreciază

  • 23. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 20:00

    @nora, intelectualitatea romaneasca a fost izolata de marile curente de gandire occidentale 50 de ani si a supravietuit izolata si de populatie si de colegii lor din alte zari. Si ptr ca populatia nu avea acces la intelectuali, ma refer in primul rand la scriitori, pictori si filozofi ptr ca de exemplu profesorii universitari sau medicii nu au fost niciodata vazuti ca facand parte din acest grup, si-a creat o aura speciala. Aura care s-a tot diminuat in ultimii ani. Iar punctul maxim de implicare a acestei categorii in politica l-a constituit infiintarea Aliantei Civice. Nu mai vorbesc de vanitatea provinciala care face ravagii.

    Apreciază

  • 24. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 20:11

    skorpion, tocmai asta e! Cand toate cele facute de acesti alteraţi ajung intr-un punct critic, lucrătura trebuie sa se rastoarne, cumva. Chestiunea tine de alta logica de care ei nu tin seama. E ceva ca in natura. Orice făcătura (artificială, mincinoasa) din zona naturalului, cand ajunge la stadiul de putregai, se prabuseste. Ca si cum se-nvinge singura.Ca o afacere falita.

    cred ca vederea mea in infraverde e influentata de data asta si de modul de a gandi al lui Culianu asa cum apare si din recentele postari ale lui tibi, aici si la el pe blog.

    Apreciază

  • 25. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 20:13

    Nora,

    ma bucur ca esti optimista, dar stii, ca de-a lungul istoriei s-a mers si inapoi, nu???

    poate acum se construieste masa critica a ticalosiei totale!!!

    sepr sa gresesc!

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 20:21

    clemy, izolarea asta ar fi putut sa-i faca mai onesti, mai smeriti. Mai ai locului si mai universali. Cred ca s-au izolat pe clanuri… Iar provincialismul e un fel de marca a multora din tagma, un complex de superioritate/inferioritate care nu odata-si pune amprenta pe relatiile dintre ei dar si pe relatiile lor cu puterea si cu comunitatea.
    Sau, mai degraba, pe atitudinea, pe preocuparea( sau lipsa ei) fata de problemele societătii. ( Nu vreau sa spun cu asta ca nu avem oameni inteligenti, sclipitori unii, creativi si talentati)

    Apreciază

  • 27. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 20:24

    skorpion, nu stim detaliile,dar ticalosia se va prabusi exact cand atinge masa critica. Bine spus , masa critica. O sa faca BUF, nu trebuie sa ne speriem. 😀

    Apreciază

  • 28. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 20:31

    ca un circotas ce sint…..

    si ceasca s-a prabusit……………cum?????

    inclusiv prin ajutor strain…

    acum citeam adineauri ca ambasadorul SUA il sprijina pe basescu,
    o lauda pe koevesi dar si pe gatej (prietena noastra, asa spune despre ea)

    cine este doamna Gatej??

    stie cineva??

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 20:34

    skorpion, gatej a fost prezentata nu demult prin presa ca posibila inlocuitoare a lui Boc, ca premier, daca va fi cazul. Nu retin ce studii si abilitati are doamna, dar mi s-a parut o persoana potrivita pentru acest rol intr-o perioada atat de dificila 🙂

    Apreciază

  • 30. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 20:48

    asta este??

    Apreciază

  • 31. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 20:56

    Alexandra Gatej si viata la Palat

    http://moneyexpress.money.ro/articol_18971/alexandra_gatej_si_viata_la_palat.html

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:03

    skorpion, e potrivita nu? Am citit articolul,cred ca e nevoie de asemenea persoane. Un contrast total fata de imbogatitii din jonglerii mizerabile cu statul, cu creante pe care le-au platit amaratii la care li se cere acuma „respect” 😉

    Apreciază

  • 33. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 21:05

    exact, este o persoana f.f.f. competenta si simpatica….

    cei care cersesc respect (irealitatea) merita a fi scuipati in fata cu vintu, cu liderii de sindicat in frunte..

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:07

    skorpion, o sa se scuipa singuri, cu „respect” 😆

    Apreciază

  • 35. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 21:08

    😛

    Apreciază

  • 36. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:09

    vad ca am facut un tic cu „respectul” dar prea mare e nerusinarea…. 😉

    Apreciază

  • 37. fini  |  5 octombrie 2009 la 21:20

    SALTARE GRĂDINĂ!

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:23

    sal, fini 😀

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:26

    Ti-am trimis un e-mail … azi cantam dupa note, fini 🙂

    Apreciază

  • 40. fini  |  5 octombrie 2009 la 21:32

    Ina,

    scuze,am dormit ca valiza-n gară,în dupămasa asta. Abia acum te văd când……nu mai eşti aici. „Azi o vedem şi nu e” 🙂
    Ce să spun, UDMR-ul o cârmeşte cum îi convine. Băiat dăştept. În vreme de criză ei au făcut jocurile.

    Pentru tine:

    Apreciază

  • 41. fini  |  5 octombrie 2009 la 21:34

    Mă cucur Nora.
    Sper să vă placă. Mă duc la poştă,să citesc. 🙂

    Apreciază

  • 42. fini  |  5 octombrie 2009 la 21:40

    Nora,

    murfi stă la ferestra cu zorele,la el acasă? Mă duc să-l văd. Dar oare aici vine,că ne-a promis zupă re.

    Apreciază

  • 43. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 21:43

    fini, a trecut pe aici si ne-a dat de stire discret. Bineinteles ca o sa vina si aici! E ca acasa 🙂

    Apreciază

  • 44. dora  |  5 octombrie 2009 la 21:45

    fini,

    ma cucur de cucuria ta! Si m-ai inseninat cu clipul.TKS! 😆

    Apreciază

  • 45. dora  |  5 octombrie 2009 la 21:47

    Acum,m-am si intristat.Pentru pierderea Lui Bogardo.Facea un cuplu deosebit cu sotia lui Stela. 🙂

    Apreciază

  • 46. fini  |  5 octombrie 2009 la 22:01

    Apreciază

  • 47. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:03

    Am revenit.
    @nora, sunt de acord cu tine cand spui ca la un moment dat putreziciunea roade pe dinauntru orice strucutra infectata. Asta se intampla azi cu PSD, PNL si UDMR. Rugina asta s-a strans in 20 de ani. Era momentul ca sandramaua sa se dezmembreze.
    Iar despre intelectuali si provincialismul care domneste in lumea elitelor culturale romanesti nici nu mai vreau sa vorbesc. Ce spui tu despre clanuri este perfect adevarat. Am cunoscut persoane care nu vorbeau cu anumiti profesori de la conservator de exemplu ptr ca erau amici cu un dirijor sau altul. Asta ca sa dau un exemplu. Cat despre mizeria care a domnit in scoala de coregrafie, si care cred ca domneste inca netulburata, nici nu mai merita amintit.

    Apreciază

  • 48. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:04

    @dora, din pacate Florin Bogardo nu a avut niciodata nici vizibilitatea si nici succesul pe care le-ar fi meritat.

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 22:10

    fini, pur si simplu frumos. Inaltator.
    🙂

    Apreciază

  • 50. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 22:11

    Clemy, micimea asta pare incompatibila cu inaltimea la care ne imaginasem ca se afla spiritui creatorilor de arta si cultura 😉

    Apreciază

  • 51. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:14

    @nora, cam asa iar aici se potriveste zicala ca daca iti plac salamurile mai bine sa nu vezi niciodata cum sunt produse. Asa si cu oamenii de cultura. Cand ajungi sa-i cunosti mai bine iti dai seama ca i-ai pus pe un piedestal de pomana.

    Apreciază

  • 52. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 22:23

    clemy,

    dincolo de vedetismul gaunos si de vanitatile marunte, cred ca sunt si oameni de valoare, mai apar pe ici pe colo, dar tot mai discret, ca si cum nu-si prea afla locul intr-o asemenea societate…

    Apreciază

  • 53. noradamian  |  5 octombrie 2009 la 22:25

    In seara asta ma retrag ceva mai devreme, gradina ramane deschisa….

    pe maine! 😀

    Apreciază

  • 54. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:26

    @nora, categoric exista si oameni de adevarata valoare. Dar asa cum ai spus, ei sunt cei mai discreti. In fine. Voiam sa dau o raita pe youtube si sa gasesc ceva muzica. Asa de somn usor. Nu stiu de ce aveti chef in seara asta. 🙂 Idei, sugestii?

    Apreciază

  • 55. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:27

    @noapte buna, nora. Ne citim maine. 🙂

    Apreciază

  • 56. robin  |  5 octombrie 2009 la 22:41

    Na, am venit prea tirziu, Nora s-a dus la culcare. Somn usor, Nora! 🙂

    Ma bucur ca a reaparut Murfi. Sper sa ne mai delecteze cu muzica originala.

    Apreciază

  • 57. tibi  |  5 octombrie 2009 la 22:43

    noapte buna
    gradina frumoasa 🙂 !

    Apreciază

  • 58. dora  |  5 octombrie 2009 la 22:44

    fini,clemy,tibi

    Apreciază

  • 59. fini  |  5 octombrie 2009 la 22:47

    Ina,

    în copilărie am fost vecină cu Stela.

    Apreciază

  • 60. fini  |  5 octombrie 2009 la 22:53

    Clemy
    ieri m-ai terminat cu „cessa di piu resistere” din Bărbierul. L-am ascultat de câteva ori astăzi,e pus la Favorite.
    Priveşte-l la sfârşit cum savurează aplauzele,dar cu sufletul este încă în „rol”

    Apreciază

  • 61. fini  |  5 octombrie 2009 la 22:57

    Noapte bună!
    pentru cei care pleacă pe rând la culcare:

    Apreciază

  • 62. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 22:58

    hehe, fini. Asa e. Si din cate am citit cei care l-au vazut cantand live, adica pe viu, in teatru, sustin ca omul nostru este mai bun pe scena decat se vede in inregistrari.
    Iar piesa respectiva se canta extrem de rar. Oamenii cunosc cat de cat melodia ptr ca Rossini a folosit-o si in finalul Cenusaresei insa ptr vocea de mezzosoprana.
    Si mi-a venit o idee, acum ca te-am convertit la Florez. 🙂
    Un minutel.

    Apreciază

  • 63. orangeskorpion  |  5 octombrie 2009 la 23:01

    danke, fini, fuer das Wiegenlied

    🙂

    gata, am fugit, ma asteapta miine plantatia

    noapte buna!

    Apreciază

  • 64. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:02

    Apreciază

  • 65. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:07

    Si acum doua piese din Donizetti: „La fille de Regiment”.

    Apreciază

  • 66. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:08

    Apreciază

  • 67. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:09

    Apreciază

  • 68. fini  |  5 octombrie 2009 la 23:09

    Clemy,

    Rossini obişnuia să folosească la compunerea noilor opere fragmente întregi din lucrările sale vechi.
    La premiera napolitană a lui Otello,unul din prietenii compozitorului ascultă intrigat marşul funebru,pe melodia căruia Desdemona este dusă la locul de odihnă.
    După reprezentaţie îl caută pe Rossini şi îi spune:
    Ascultă,Goacchino,motivele marşului tău funebru sunt aidoma cu „Aria calomniei” din Bărbierul.
    Ei şi? răspunde liniştit Rossini. Oare Desdemona nu este şi ea victima unei calomnii?

    Apreciază

  • 69. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:11

    @fini, exact. Sa-l asculti ca Orfeu, absolut minunat. Si in Fiica regimentului. Face toti banii. La Metropolitan a fost bisat dupa ambele arii. Publicul ii mananca din palma.

    Apreciază

  • 70. fini  |  5 octombrie 2009 la 23:17

    „Che faro senza Euridice?” de Gluck este una din cele mai divine arii.

    Apreciază

  • 71. clemycali  |  5 octombrie 2009 la 23:18

    @asa e fini. Si ptr ca suntputini tenori capabili sa cante partitura, rolul lui Orfeu este cantat mai intotdeauna de mezzosoprane.

    Apreciază

  • 72. fini  |  5 octombrie 2009 la 23:28

    Robin,

    Murfi e formidabil,caută-l pe blogul lui. Stă la ferestra cu zorele, la el acasă şi râde amar.

    Apreciază

  • 73. robin  |  5 octombrie 2009 la 23:39

    Fini, am fost azi pe acolo. Il astept si aici. Dar de ce ride amar? 🙄

    Apreciază

  • 74. fini  |  5 octombrie 2009 la 23:48

    Robin,

    râde amar în clipuri. Sau poate mai bine spus,râde scrâşnind.

    Dar tu ce faci? Nimic,nimic?

    Apreciază

  • 75. fini  |  6 octombrie 2009 la 00:01

    Apreciază

  • 76. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:03

    Apreciază

  • 77. fini  |  6 octombrie 2009 la 00:05

    Clemy,

    Philippe Jaroussky,contratenor, face un Orfeu strălucit.

    Apreciază

  • 78. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:06

    Apreciază

  • 79. fini  |  6 octombrie 2009 la 00:08

    Robin,

    un „Notorius” te rog!

    Apreciază

  • 80. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:09

    Noapte buna!

    Apreciază

  • 81. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:11

    Ok. 🙂

    Apreciază

  • 82. fini  |  6 octombrie 2009 la 00:16

    Robin,

    un mare pupic pentru Duran Duran. Doamne,de când nu i-am mai ascultat!

    Apreciază

  • 83. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:25

    DA, au fost buni. Ai vazut brosura Avon pe octombrie? Tipa de pe coperta de Yasmine le Bon, sotia lui. Are 44 de ani si arata trasnet.

    Apreciază

  • 84. robin  |  6 octombrie 2009 la 00:38

    http://www.avon-shop.ro/catalog_avon.php/catalog

    Apreciază

  • 85. fini  |  6 octombrie 2009 la 00:44

    Nu i-am văzut în clipuri. Am o placă şi casete cu ei.

    Apreciază

  • 86. robin  |  6 octombrie 2009 la 13:42

    Nora, da’ aici toata lumea doarme? Eee, ia sa va trezesc din hibernare 🙂

    Apreciază

  • 87. robin  |  6 octombrie 2009 la 13:45

    Apreciază

  • 88. dora  |  6 octombrie 2009 la 14:08

    Buna ziua gradina frumoasa.

    fini,robin v-am ascultat dedicatiile voastre si mi-au placut.O revelatie pentru mine a fost Duran-Duran,nu-i stiam. 🙂

    Apreciază

  • 89. tibi  |  6 octombrie 2009 la 19:12

    seara buna
    🙂

    ohohohoooooooo ! cite splendori ! care mai de care!

    Apreciază

  • 90. fini  |  6 octombrie 2009 la 20:35

    Ina,

    a fost o periodaă când i-am ascultat destul de mult. Au ceva de spus.

    Apreciază

  • 91. fini  |  6 octombrie 2009 la 20:37

    Robin,

    ţi-ai facut publică poza. Eşti frumoasă.Aşa cum se vede în clip eşti frumoasa Copacului.

    Apreciază

  • 92. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 20:47

    fini, robin, dora,tibi, all,

    salut!

    😀

    Apreciază

  • 93. robin  |  6 octombrie 2009 la 20:48

    Fini, nu rîdea de mine. 😦

    Apreciază

  • 94. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 20:51

    robin,

    nici n-am avut timp sa-mi anunt prezenta, am avut mult de citit si de ascultat! Si numai piese una si una!

    Ma duc s-o caut pe noruta si pe tiriplici, nu se stie daca nu va fi nevoie de ei…
    🙄

    Poate si de cactus? 😆

    Apreciază

  • 95. robin  |  6 octombrie 2009 la 20:53

    Noraaa! Salut!
    Cit ai lipsit, am mai maturat frunzele de pe alee si am dat peste Tiriplici. Stii ce s-a intimplat? S-a facut ghem in fata mea! Intelegi tu ??? In fata mea!
    Eu, care l-am introdus in lumea buna a Gradinii. 😥
    Cica nu m-a mai recunoscut. Cred ca o sa-l duc la oftalmolog. 🙂

    Apreciază

  • 96. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 21:14

    robin,

    am banuit eu ca e mana ta!

    Sa-i fi facut cineva farmece lu tiriplici? 🙄

    Oare sa-i punem niste picaturi de apa de trandafiri sau de crini?… Dar daca-si schimba preferintele politice?

    Ne mai gandim 😆

    Apreciază

  • 97. robin  |  6 octombrie 2009 la 21:33

    Pun si aici clipul pus la Copac dimineata. L-am pus in „surd”, abia acasa l-am ascultat. Mi se pare tare fain :

    Apreciază

  • 98. robin  |  6 octombrie 2009 la 21:35

    Nora, revin mai tirziu cu o blonda misto, cu un stil aparte. 🙂

    Apreciază

  • 99. robin  |  6 octombrie 2009 la 21:36

    A, da’ nu rezist. Tb sa prind 100. la Copac nu mai pot. 😦

    Apreciază

  • 100. robin  |  6 octombrie 2009 la 21:36

    And the winner is… 🙂

    Apreciază

  • 101. robin  |  6 octombrie 2009 la 21:38

    😥 😥 😥

    Noraaa! Sterge-i mesajul lui Tibi! Altfel nu mai vin la noapte. 👿
    Adio si n-am cuvinte.

    Apreciază

  • 102. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 21:52

    robin,

    esti in forma! Ne dai energie pozitiva! Te mai ajuta si animalutele, sunt sigura… 🙂

    …Despre ce mesaj vorbesti??? 🙄

    Asteptam lamuriri ( fie si muzicale :))

    Apreciază

  • 103. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 21:53

    he,he, he, a rezolvat noruta! 😀

    Apreciază

  • 104. fini  |  6 octombrie 2009 la 22:07

    Robin,

    eu am vorbit foarte serios. Nu-mi permit să râd de nimeni. Te rog să zâmbeşti.
    Dar cu Duran Duran cum rămâne? Asta-i tot? 😥

    Apreciază

  • 105. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 22:10

    cardigan duran, plus blonda misterioasa! Asteptam, pana acum, robin, nu ne-ai inselat asteptarile 😆

    Apreciază

  • 106. robin  |  6 octombrie 2009 la 23:38

    Fini, gasesti Duran cit poftesti aici :

    http://www.duranduran.com/wordpress/?page_id=14005

    Apreciază

  • 107. robin  |  6 octombrie 2009 la 23:40

    A venit Noruta si a sters cu labuta ? 🙂

    Sper ca nu s-a suparat Tibi, a fost o gluma. Doar nu-s copchil… 😀

    Apreciază

  • 108. noradamian  |  6 octombrie 2009 la 23:49

    robin, fii linistita, tibi nu-i suparacios si nici nu-i place sa supere… Asa spune noruta! 😀

    Apreciază

  • 109. tibi  |  7 octombrie 2009 la 00:05

    @ robin
    cine se supara pe tine, e mai prost decit vacarul care s-a suparat pe toti si pe toate 🙂 !
    da’ urmatoarea ‘suta’ ti-o suflu ! 🙂

    @ ALL
    Va spun cuviincios
    NOAPTE BUNA !

    Apreciază

  • 110. dora  |  7 octombrie 2009 la 00:22

    Am ajuns tarziu,dar tot va zic o noapte cu vise frumoase si ingerasi care sa va pazeasca. 😆

    Apreciază

  • 111. dora  |  7 octombrie 2009 la 00:28

    Apreciază

  • 112. noradamian  |  7 octombrie 2009 la 00:32

    tibi, noapte buna, cu intarziere, ca eram dincolo! 😀

    Apreciază

  • 113. noradamian  |  7 octombrie 2009 la 00:33

    dora, somn usor 🙂

    Jetro tull, iar ai ghicit! L-am vazut in concert live la Sibiu! De neuitat! TKS 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: