Perpetuarea răului: noduri şi intersecţii (2)
14 ianuarie 2010 at 18:13 noradamian 226 comentarii
Un rău care nu conteneşte să ne demonstreze alte şi alte modalităţi de expresie, reorganizare şi funcţionare devine prin repetiţie, asemenea unei boli ereditare pe care eşti tentat să n-o mai bagi în seamă dacă te-ai convins că n-are leac. Mai ales dacă aceia pe care i-am luat drept doctori mai curând o folosesc spre câştigul şi parvenirea proprie. Ar trebui, deci, să-mi pun optimismul pe pilot automat, dar, cel puţin pe moment, nu merge. Mă preocupă, de câtva timp, chestiunea cu diferenţa dintre politica ideală şi cea pragmatică lansate de purtători onorabili şi credibili (cel puţin până deunăzi) ai stindardului înnoirii. Chestiune numai bine pusă pentru a ne aminti că idealismul comunist trăit, până la punctul de trezire, în multe conştiinţe, cu sinceritate, a fost malformat, mai departe, prin frică şi corupţie, de pragmatismul grotesc şi obscen al unei structuri care, mental, se perpetuează şi astăzi. Între ele, un deşert de minciună şi falsuri care s-a întins saharian până la dispariţia orizontului „societăţii multilateral dezvoltate”. Diferenţe între ceea ce se spune şi ceea ce se face, în limite de toleranţă fireşti, sunt acceptate şi discutate în orice societate democratică. Pe drumul unui proiect intervin frecvent elemente imprevizibile care impun o recalibrare. Pentru factorii responsabili rezolvarea lor ţine de o disciplină a proactivismului pro-comunitar, având susţinere (feed-back) din partea cetăţenilor. Când, însă, din start, interesele unui pragmatism de agendă dublă deschide drumul unui deşert al valorilor în care nici după următoarea dună nu se-ntrezăreşte vreo oază, a vorbi de idealism e mai mult decât nesimţire. După atâtea furtuni de nisip şi morgana-reality show-uri „pragmatice”, s-a făcut linişte. Nici cămilele nu mai au chef să tracteze dosare de securişti bătrâni, bolizi de cartier cu ifose de Monte-Carlo, finanţe descântătoare cu mărţişoare ale vreunui dănutz -srl, mape profesionale pline de praful corupţiei.
Entry filed under: 7301634. Tags: deşert, idealism, linişte, pragmatism.
226 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 20:53
Buna seara, buna seara.
Nora, am sa incep cu un comentariu la up-date: bravo lui Funeriu care arata prin miscarea asta ca este unul din putinii ministri capabili ai guvernului.
Acum la subiect. Diferente intre ideal si practica in politica vor exista intotdeauna. Si plecand de la aceasta evidenta, in democratiile consolidate, diferenta dintre ideal si practica este relativ mica. Asta este secretul. Idealul nu poate fi atins niciodata sau aproape niciodata iar practica politico-guvernamentala trebuie sa faca si concesii care, atentie, nu trebuie sa se indeparteze prea tare de la imaginea ideala. or asta nu s-a inteles la PDL ca diferenta dintre imaginea pe care au proiectat-o in electorat si ceea ce fac acum este uriasa.
ApreciazăApreciază
2.
orangeskorpion | 14 ianuarie 2010 la 21:00
va salut si eu
Calde salutari si lui TIRIPLICI,
te vad, te vad……
ma bucur ca ai dat iama prin gradina, tiriplici
🙂
p.s. nu trebuie sa spun cine este tiriplici, nu???
🙂
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:01
clemy, servus! Asta am incercat sa arat in postare pornind de la atitudinea multora dintre portocalii de a ne considera naivi! M-au impresionat neplacut mai ales punctele de vedere ale lui TRU si Sever Voinescu in acest sens!( de la ei aveam cu totul alte asteptari)In loc de asta politicianism subtire si chiar cinism( la TRU)
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:02
skorpion, servus, nu stiu, nu cred 🙄
ApreciazăApreciază
5.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 21:05
seara buna !
nora, clemy, skorpion.
In serara asta, tiriplicu’ fu mandea! 😛
ApreciazăApreciază
6.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:07
tibi, servus! Şi tu, tiriplici? 😆
ApreciazăApreciază
7.
orangeskorpion | 14 ianuarie 2010 la 21:09
inseamna ca m-am pacalit, credeam ca a fost altcineva,
dar nu-i bai!
🙂
ApreciazăApreciază
8.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:09
@nora, Sever Voinescu si-a nuantat mult pozitia. Pe TRU insa nu-l pot ierta ptr pozitia adoptata cand s-a anuntat prima formula de guvern.
@skorpion, tibi salut voios de pionier. Ma rog, de mielusea incolonata in turma lui JDF. 🙂
Apropo, ce se intampla cu dora? N-am mai vazut-o de multisor pe aici.
ApreciazăApreciază
9.
orangeskorpion | 14 ianuarie 2010 la 21:11
clemy,
si eu m-am intrebat in copac ce-i cu dora, cu luminita…
dora – socru bolnav de multa vreme..
lumi – who knows ce s-a intimplat?
speram ca fetele vor reveni..
ApreciazăApreciază
10.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:13
@skorpion, ma tem ca in cazul dorei starea socrului sa nu se fi agravat. Stiam ca e bolnav. Sper ca fetele sunt bine si vor reveni. Sper ca pe dora nu a suparat-o prea tare atitudinea noastra critica la adresa PDL.
ApreciazăApreciază
11.
orangeskorpion | 14 ianuarie 2010 la 21:14
clemy, nu cred,
dora este eminamente o persoana toleranta…
ApreciazăApreciază
12.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:15
clemy, sper ca dora să nu fie bolnava. Poate ca ne-am indepartat putin in aprecierile politice, dar de regula ea e o partenera de discutie cu vederi largi. Mai stiu ca are probleme de sanatate cu „bunuţu”, tatal sotului ei.
ApreciazăApreciază
13.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:17
skorpion, da, pe lumi n-am mai vazut-o demult, pe nicaieri! Perioade si perioade. Pentru fiecare. Poate si pentru mine 🙄
ApreciazăApreciază
14.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 21:18
Si eu nora ! 😆
ps. nu cred ca dora este suparata pentru parerile noastre politice. Din cite tin eu minte, avea probleme. 😦
ApreciazăApreciază
15.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:20
tibi, a mai avut ea perioade de „recalibrare”, mai ales legate de sanatate.(Termenul de recalibrare iti apartine, e foarte util, dupa cum vezi il folosesc mereu) 🙂
ApreciazăApreciază
16.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:21
ApreciazăApreciază
17.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 21:25
nora
Toti avem perioade in care simtim nevoia de redefinire.
Nu este nimic rau in chestia asta. NU ? 🙂
ApreciazăApreciază
18.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:27
ApreciazăApreciază
19.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:31
tibi, cam asa! Eu ma suspectez acum de asa ceva 🙂
Muzica, insa, are un efect benefic asupra mea, de multe ori mă remontează ca prin farmec! Am impresia ca nu sunt singura 😆
ApreciazăApreciază
20.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:34
clemy, muzica lui Rossini are o forta si armonie 🙂
ApreciazăApreciază
21.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 21:35
nora
Un lucru este foarte sigur : dupa aita amar de campanie electorala care s-a dovedit a fi mincinoasa chiar si de la cei in care ne-am pus nadejdea, chiar avem nevoie de muzica pentru a iesi din starea asta de leahmite.
Mai stii vorba ta ? : „Mergem mai departe” ! 🙂
ApreciazăApreciază
22.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:35
@nora, nu esti singura pe care muzica o remonteaza. Acum, daca ieri tot am fost considerata o seherezada, continuu cu La donna del Lago. 🙂
ApreciazăApreciază
23.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:36
ApreciazăApreciază
24.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:37
mergem, tibi, mergem! 🙂
Uite, cel bagat in ultimul moment in guvern in locul sindicalistului ales din prima, Funeriu, are un start mai mult decat incurajator! Sper sa nu ramana o exceptie 🙂
ApreciazăApreciază
25.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:39
@tibi, mare adevar ai spus. Intr-adevar, o campanie electorala mincinoasa. Ce trist.
@nora, Rossini de abia acum incepe sa fie vazut la adevarata lui valoare. Iar la Paris s-a inteles un adevar fundamental pe care Rossini si Bellini il aplicau acum aproape 200 de ani, si anume ca o opera are nevoie de un ansamblu omogen ca valoare. Asta se numeste modernism acum. Deci, la Paris in iunie, ptr prima data in multi ani, La donna del lago va avea o distributie excelenta: Joyce di Donato, Juan Diego Florez, Daniella Barcellona si Fernandro Meli. Iar primii trei au cantat mult impreuna, sunt amici, si, in plus sunt cei mai buni interpreti rossinieni actuali.
ApreciazăApreciază
26.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:39
clemy, asemenea cicluri de clipuri pe o anumita opera, interpret, compozitor, ne formeaza si tabloul intregului 🙂
ApreciazăApreciază
27.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:42
ApreciazăApreciază
28.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:44
Da, clemy, nu conteaza doar opera, sau un anume interpret, conteaza tot ansamblul! Probabil aceasta viziune moderna si inspirata plus alte exercitii neconventionale ca aceea din Mercado din Valencia, vor spori interesul publicului 🙂
ApreciazăApreciază
29.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:44
@nora, startul lui Funeriu este mai mult decat incurajator si este o palma grea data tutror celor care l-au desconsiderat si care au preferat in locul lui un sindicalist fara nici un fel de viziune si relatii internationale. Eu zic Doamne ajuta. Si sper ca Funeriu, Baconschi si tanarul de la agricultura sa faca cat mai multe lucruri bune. Poate asa renaste speranta.
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:48
clemy, in acestia am mare incredere si, cum se spune, ei vor face diferenta! :)De ce nu s-a vrut ca si la ministerele de” forta”( inclusiv financiara) sa fie persoane de alt calibru si viziune, nu stiu! Greu de inteles si de acceptat 😉
ApreciazăApreciază
31.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:48
@nora, sti, pe mine ma mira ca managerii teatrelor de opera descopera America, ca sa spun asa si readuc in prim plan conceptul echipelor, al ansamblului. Rossini si Bellini faceau asta acum aproape 200 de ani!! Rossini isi scria intotdeauna operele in functie de ce oameni aveau angajati teatrele. Si asa avem opere cu 2-3 tenori, cu doua soprane, etc. Bellini a dus conceptul chiar mai departe. Puritanii a fost scris avand in vedere patru cantareti mitici: Tamburini (bariton), Grisi(soprana), Rubini (tenor) si Lablache (bas). De asta a avut succes opera in momentul premierei si de asta reluarile moderne, in care accentul cadea mai intotdeauna pe soprana (cazul Somnambulei de asemenea) nu au avut succe. Ptr ca nu era ansamblul inchegat, nu avea o valoare unitara. Cand ai interpreti de valori forte diferite intregul sufera.
ApreciazăApreciază
32.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 21:50
clemy, bine ca au redescoperit-o si acum! Altfel treptat ramaneau salile goale 🙂
ApreciazăApreciază
33.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:52
@nora, cand ma gandesc la caricatura de Vladescu si la angajatii lui: Andrei Gheorghe si Dan Bittman, mi se face rau.
ApreciazăApreciază
34.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 21:53
nora, clemy
Pina una alta, astept sa vad intentia lui Funeriu transformata in fapta. Pina atunci, ma abtin.
Nu pot sa uit ca in momentul in care Patapievici le-a spus rinocerilor din comisia pentru cultura, ca daca i-au taiat din fonduri, prezenta Romaniei va fi cu 30 % mai putin vizibila in lumea culturala , un nesimtit a spus : FOARTE BINE ! 😦
ApreciazăApreciază
35.
orangeskorpion | 14 ianuarie 2010 la 21:53
fiti optimisti!
asa un pic…..
🙂
ApreciazăApreciază
36.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:55
@skorpion, eu sunt optimista. Nu mult dar parca, parca….
ApreciazăApreciază
37.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 21:58
@tibi, imi amintesc episodul. Venea si dupa asa zisul scandal al Poneiului roz. In mintile multora Romania nu trebuie sa treaca de Carul cu boi, calusari si naiul lui Zamfir.
ApreciazăApreciază
38.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:01
BUNĂ SEARA!
Nadia Labrie – flaut şi Annie Labrie – chitară
ApreciazăApreciază
39.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:02
@fini, bine te regasesc 🙂
ApreciazăApreciază
40.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:03
clemy, am vazut pe undeva un articol despre realizarile, firmele si averile lui vladescu… Of!
In arfara de asta, mi se pare ca fostul negustor de martisoare desi difera total de poetul vozganian, e tot atat „artist” in materie de finante. 😉
ApreciazăApreciază
41.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:03
fini, servus! 🙂
ApreciazăApreciază
42.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:05
Surorile Labrie urează „SOMN UŞOR!” celor care se culcă devreme.
ApreciazăApreciază
43.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 22:06
skorpion
Optimismul meu debordant, s-a transformat in realism.
Vrei sa te citez ? Parca si tu spuneai ca 20 de ani … au cam trecut … cu ce rezultate ? HM ? Tu spuneai asta, si n-ai spus-o o singura data.
Sa fiu optimist ? Sint : ca baiatul meu va reusi.
Stii ca am avut la copac o controversa. Stii ce nu am spus atunci din politete ?
Ca mare parte dintre cei care posteaza acolo, fie traiesc in afara, fie isi au copiii stabiliti in strainezia.
Si chestia asta este din pacate foarte generalizata. Din pacate.
ApreciazăApreciază
44.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:07
Clemy, Nora,
o „Seară bună!” 🙂
ApreciazăApreciază
45.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:07
fini, finuta piesa, tare placuta, ca si cele doua fete 🙂
ApreciazăApreciază
46.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 22:08
IoI ! o vinit fini! 🙂
Ia sa videm ce zbintuiala ne propune dupa tura de aseara. 🙂
ApreciazăApreciază
47.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:09
fini, ai haz 😆
ApreciazăApreciază
48.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:09
@fini, meditatia din Thais e una din cele mai frumoase bucati muzicale scrise de Masssnet. O poezie pe coarde.
ApreciazăApreciază
49.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:10
tibi, 43, realista constatare, intr-adevar 🙄
ApreciazăApreciază
50.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:10
ApreciazăApreciază
51.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:12
iar surorile Labrie sunt niste muziciene pe cat de frumoase pe atat de talentate 🙂
ApreciazăApreciază
52.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:15
clemy, 50, dramatica arie! O voce clara si puternica are Barcellona! Contraalto, nu?
ApreciazăApreciază
53.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:20
Clemy,
„Meditaţia” lui Massenet am ascultat-o în multe variante frumoase.
Jules Massenet e delicat.
http://www.youtube.com/user/01allgeek#p/a/f/2/N0amy-0_F-8
ApreciazăApreciază
54.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:22
@nora, da, contralto. Si dupa umila mea parere este cea mai buna contralta actuala. Si nu numai. Probabil cea mai buna a ultimilor 30 de ani. Din pacate nu o ajuta statura sa joace roluri mai feminine. O vedem mai mult in travestiuri, roluri care au fst scrise initial ptr castrati. Desi extraordinara de sensibila in interpretare, are alura de fundas la rugby.
ApreciazăApreciază
55.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:26
clemy, 😆
ApreciazăApreciază
56.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:26
@fini, asa e. Si are pasaje orchestrale de o finete deosebita, mostenire a predecesorilor Mayerbeer, Gounod.
Am vazut productia cu Thais anul trecut de la Metropolitan cu Renee Fleming si Thomas Hampson. Thomas a flescait notele in primul act rau de tot 😦 Si-a revenit oarecum pana la sfarsit. Inceputul a fost insa jalnic.
ApreciazăApreciază
57.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:31
@nora, serios. E inalta si solida. Cred ca am vazut pe youtube niste imagini cu ea si Florez. Ii scuipa seminte in cap. Si e dubla si in gabarit. Daca poti trece peste diferenta asta, mai ales ca in opera de obicei tenorul si interpreta principala, se iubesc, e ok. Daca nu, si cand diferenta e prea mare e imposibil, oricat de minunat ar canta protagonistii, publicul se stramba de ras. N-am sa uit cate zile oi trai o gala la Viena in care Monserat Caballe si Jose Carreras cantau duetul de dragoste din Bal mascat. Bietul Carreras ca sa o ia de mana pe Caballe a trebuit sa fuga in jurul ei. Nu cred ca am fost singura care a ras cu lacrimi. Barcellona e constienta de statura ei impunatoare si evita situtiile de acest gen pe scena. Altfel este o interpreta absolut remarcabila.
ApreciazăApreciază
58.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:34
Massenet are şi opera „Cenuşăreasa” unde frecvente sunt ariile de coloratură.
Am găsit însă o altă „Cendrillon”,cea de Prokofiev, cu ………..
.http://www.youtube.com/watch?v=_wNYGEisTgc&feature=related
ApreciazăApreciază
59.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 22:34
OK !
O vinit ora să vă urez cuviincios, Noapte Bună ! 🙂
ApreciazăApreciază
60.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:36
ApreciazăApreciază
61.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:38
clemy, mare necaz trebuie sa fie pe asemenea fiinte talentate!
Pe de alta parte scene de felul descrise de tine taie orice emotie dramatica a scenei, operei respective! Ramane doar admiratia pentru voce, dar intr-un spectacol asemenea nepotriviri anulează tragismul, sentimentul si chiar succesul …
ApreciazăApreciază
62.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:42
fini, superba Alina Cojocaru in Cinderella 😀
ApreciazăApreciază
63.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 22:44
@tibi, noapte buna.
@fini, recunosc ca nu stiam de „Cenusareasa” lui Massnet. Alina Cojocaru este o balerina foarte buna.
@nora, exact. Este si motivul ptr care prima reprezentatie a Traviatei de Verdi a fost un esec stralucit. Interpreta principala era o doamna sanatoasa si solida care trebuia sa intruchipeze o femeie care moare de tuberculoza. Ori la vrmea respectiva publicul stia foarte bine cum arata un astfel de bolnav. Asa ca radea in hohote de cate ori venea vorba de boala eroinei.
ApreciazăApreciază
64.
tibi | 14 ianuarie 2010 la 22:48
Inainte de a pleca : Tudor Gheorghe pe tvr 3. 🙂
Pe miine !
ApreciazăApreciază
65.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:50
Clemy, persoanele cu fizic nepotrivit, au totusi, alternativa selectiei unor roluri cat de cat mai potrivite, a liedurilor si a altor genuri in care gabaritul lor nu transforma spectacolul din tragedie in comedie 🙂
ApreciazăApreciază
66.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 22:51
Clemy,
ApreciazăApreciază
67.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 22:51
tibi, pe maine! Multzam! Nu l-am ascultat de mult in concert 🙂
ApreciazăApreciază
68.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:02
Alina Cojocaru devine în 2001 primbalerină a Royal Ballet din Londra.
ApreciazăApreciază
69.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:09
ApreciazăApreciază
70.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:09
fini,
Royal Balett merita felicitari! A stiut ce alege!
E stralucitoare, Alina 🙂
ApreciazăApreciază
71.
clemycali | 14 ianuarie 2010 la 23:09
@fini, superbe fotografiile Irinei in Giselle ! parca zboara !
Iar Cenusareasa lui Massnet o adevarata surpriza. Multam 🙂
ApreciazăApreciază
72.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:23
Nora,
Alina Cojocaru a făcut carieră prima dată la Baletul din Kiev; era un copil.
Daniella Barcellona este mezzosoprană. Lisa Gerrard,cea propusă de Tibi recent, este contraalto, este mult mai profundă.
ApreciazăApreciază
73.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:23
Salut prieteni 🙂
ApreciazăApreciază
74.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:25
Interesanta Alina. E prima oara cind o vad
ApreciazăApreciază
75.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:26
fini, multzam! Auzisem de Alina Cojocaru ccred ca deatunci, de cand ajunsese la Kiev! 🙂
ApreciazăApreciază
76.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:26
tds-eugene, salut! 🙂
ApreciazăApreciază
77.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:28
ApreciazăApreciază
78.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:29
salut nora, am mai pus ceva verdeata si poduri suspendate la puravida
ApreciazăApreciază
79.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:30
E formidabilă scena morţii din Romeo şi Julieta!
ApreciazăApreciază
80.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:32
Hai sa pun si eu ceva :
It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing) primul cintec care introduce notiunea de swing.
E un clasic interpretat de multi cintareti faimosi – Dau citeva interpretari ca sa arat bogatia de expresie a jazzului. Florian Lungu avea (are) citeva zeci de interpretari diferite. Merita sa ascultati macar 3 – sii nu cred ca veti zice ca ati pierdut timpul
ApreciazăApreciază
81.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:32
ApreciazăApreciază
82.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:33
ApreciazăApreciază
83.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:33
Românii noştri încă nu au invitat-o pe Alina Cojocaru pe scena Operei!!! 🙄
ApreciazăApreciază
84.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:33
ApreciazăApreciază
85.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:34
fini, emotie si gratie Sunt buni şi potriviti, dar parca cuplul de la Scala mi s-a parut si mai bun 🙂
ApreciazăApreciază
86.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:34
fini, nu-mi vine sa cred! 😦
ApreciazăApreciază
87.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:35
tds, execelent! Ai intrat cu brio in programual „miezonoptica” 😆
ApreciazăApreciază
88.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:38
tds, cred ca si noaptea e frumoasa Pura Vida, plina de misterul tropicelor 🙂
ApreciazăApreciază
89.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:43
Chiar mi-ar place sa le ascultati pe toate 4 si sa le comparati 🙂
ApreciazăApreciază
90.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:49
Nostalgia unei lumi apuse.
Jazzul anilor ’20-’30: popular, exuberant, superficial, puţin cabotin şi strălucitor ca trusa de farduri a unei starlete.
Jazzul făcut în proporţie zdrobitoare de negri şi consumat exclusiv de albi.
Salut UTS!
O iau „de la Adam şi Eva” 😆
ApreciazăApreciază
91.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:51
ApreciazăApreciază
92.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:52
ApreciazăApreciază
93.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:53
ApreciazăApreciază
94.
Un tanar de stanga | 14 ianuarie 2010 la 23:54
pozele sunt grozave 🙂 fini
ApreciazăApreciază
95.
noradamian | 14 ianuarie 2010 la 23:55
Am trecut prin ele si le-am degustat! Va trebui sa le reiau. Parca tot Nat King Cole e fruntea! Dar fiecare are ceva special 🙂
ApreciazăApreciază
96.
Fini | 14 ianuarie 2010 la 23:55
Trec la ascultarea clipurilor UTSeului!!!
Mâine voi contiua. 🙂
ApreciazăApreciază
97.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 00:01
fini,in clipurile astea pur si simplu lumea aceea exuberanta reinvie!
🙂
ApreciazăApreciază
98.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 00:05
fini, tds,clemy, prieteni,
noapte buna 🙂
si
zi buna 🙂
ApreciazăApreciază
99.
Un tanar de stanga | 15 ianuarie 2010 la 00:08
Dragi prieteni inca ceva frumos de tot
Tea for two din musicalul No no Nanette , cintat de multi negri buzoshi 🙂 si celebri dar pe care v-il dau in 2 variante inedite
Sostakovici
ApreciazăApreciază
100.
Un tanar de stanga | 15 ianuarie 2010 la 00:11
Si… numai pentru cei ce l-au vazut pe primul urmeaza al doilea 🙂
ApreciazăApreciază
101.
Un tanar de stanga | 15 ianuarie 2010 la 00:22
Roaring 20 interesant. Iar pe motanul ala care cinta goodnight Irene , il ascult de multe ori seara 🙂
ApreciazăApreciază
102.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 00:40
Placuta seara!
De neegalat comicii franţuji 😆
tds, cu „tea for two”, mi-am amintit si de frumosul vals al lui Shostakovich,( asta de somn usor):
ApreciazăApreciază
103.
orangeskorpion | 15 ianuarie 2010 la 07:19
tibi,
de acord cu constatarea ta; este si constatarea mea.
tu macar vei putea sa fii linistit dintr-un punct de vedere, dar nu pe 22 ianuarie, ci in maxim 1-2 ani….
asta este, 20 de ani trecuti, scapati printre degete, dar…..
sa fim optimisti, nu???
🙂
prostul sau naivul daca nu este optimist, innebuneste sau devine lichea/ticalos
🙂
si nu vrem asta!
ApreciazăApreciază
104.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 07:53
NEAŢA! 🙂
CAFEAUA DE DIMINEAŢĂ e servită în Grădină, cred că la Copac s-a rupt creanga.
E fierbinte încă!
ApreciazăApreciază
105.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 12:16
prieteni, salut!
🙂
fini, cafeaua ta e buna si rece 🙂 TKS!
ApreciazăApreciază
106.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 12:18
skorpion, tibi, eu zic ca o sa cedeze, vrand nevrand,
si nodurile raului
(retelei, cum i se mai spune)
O zi frumoasa!
🙂
ApreciazăApreciază
107.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 15:44
Vorbind despre nevoia de criterii si proactivism, interesant de revazut ce afirmau Monica Macovei şi Cristian Preda in articolul de mai jos din vara. Acum se vede clar ca doar cu ei si cu un mic grup in jurul lor de persoane publice consecvente principiilor, e aproape iluzoriu sa vorbim de inoire. Totusi, poate ca succesele de ultima ora, Funeriu si Ciolos să fie „oazele” care anunta o schimbare de paradigmă politica, un pas spre progres…
http://www.ziare.com/basescu/basescu/macovei-si-preda-la-tv-ziare-com-incercam-sa-facem-curatenie-803602
ApreciazăApreciază
108.
clemycali | 15 ianuarie 2010 la 18:39
Buna seara, buna seara.
Ideala muzica asta ptr mine la cafea 🙂 Cu totul si cu totul adorabila.
@nora, m-a bucurat enorm succesul lui Ciolos votat cu unanimitate in comisia ptr agricultura.
ApreciazăApreciază
109.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 19:46
clemy, servus! Stiam ca o sa te bucuri!
De acum si agricultura romaneasca trebuie sa arate ce poate 🙂
ApreciazăApreciază
110.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 19:50
Seara bună !
E chiar o mare realizare a lui Cioloş ! Respect !
ApreciazăApreciază
111.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 19:54
tibi, servus! Eu zic ca asta e o batalie castigata pentru agricultura, economie si pentru prestigiul Romaniei (acel „motor” de care vorbisem intr-o postare anterioara). Cred ca Ciolos va raspunde asteptarilor… 🙂
ApreciazăApreciază
112.
Un tanar de stanga | 15 ianuarie 2010 la 19:56
Salut Nora ,tibi, Clemycali. Din pacate ne-ar trebui un Ciolos si aici la noi. Poate peste 4 ani va reveni si va fi ascultat in tara.
ApreciazăApreciază
113.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 19:57
Da nora
Numai ca ma ingrozeste ideea ca daca banii europeni nu ajung ‘la cine trebuie’ nu sunt accesati deloc. Inconstientii nostri prefera sa-i piarda decit sa ajute te miri pe cine 😦 .
ApreciazăApreciază
114.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 19:58
Salut uTdS !
Sper sa ai dreptate.
ApreciazăApreciază
115.
Un tanar de stanga | 15 ianuarie 2010 la 20:15
Hai cu ceva frumos de la Berlin
I found a Million Dollar Baby -Ich habe leider kein Vermögen, Polydor 1932
cu misteriosul Adolf Ginsburg
ApreciazăApreciază
116.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 22:03
HEITOR VILLA- LOBOS ,cel mai cuniscut compozitor brazilian
Bidu Sayao – câtăreaţă de operă braziliană.
ApreciazăApreciază
117.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 22:10
Cele nouă ” Bachianas Brasileiras” sunt cele mai cunoscute lucrări ale lui Villa-Lobos. Toate sunt frumoase dar „Bachiana” no. 5…………….
ApreciazăApreciază
118.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 22:10
Salut fini ! 🙂
ApreciazăApreciază
119.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:12
tds-eugene, salut! imagini, muzica, excelent asociate 🙂
fini, servus! ce frumuseti ai descoperit acolo! 🙂
ApreciazăApreciază
120.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 22:13
Celor care se culcă rând pe rând,un Villa – Lobos cu Maria Bethania.
ApreciazăApreciază
121.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:14
117, Bachiana nr 5, fini? Da, e remarcabila( dulce, suava… :))
ApreciazăApreciază
122.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 22:14
ApreciazăApreciază
123.
orangeskorpion | 15 ianuarie 2010 la 22:15
salve, gradina,
hop si eu in sfirsit in gradina….
deci, cum sta treaba in Romania???
dusuri reci si dusuri calde???
avem motive de optimism + bucurie, din cind in cind, de furie/indignare tot din cind in cind…
si in ritm de melc totusi progresam, pastrind cu cerbicie diferenta dintre noi si europa de vest, ne ambitionam sa n-o reducem deloc

ApreciazăApreciază
124.
Fini | 15 ianuarie 2010 la 22:17
SALUT, 🙂
Nora,Tibi şi pe toţi cei care trec prin Grădină.
ApreciazăApreciază
125.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:19
skorpion, bine ai venit! Daca ce spune Monica Macovei in articolul de mai jos ar ajunge sa fie pus in practica, averile de furat( ma rog, alea care nu pot fi justificate)
indiferent de culoarea stapanilor ne-ar scoate din criza:
http://www.ziare.com/actual/eveniment/01-15-2010/tv-ziare-com-macovei-acumularea-ilegala-de-avere-ar-trebui-sa-fie-infractiune-987772
ApreciazăApreciază
126.
orangeskorpion | 15 ianuarie 2010 la 22:22
MMacovei:
„Cred ca asta ar rezolva foarte multe probleme”, a declarat Macovei, adaugand ca in Romania exista o prevedere care specifica faptul ca dobandirea ilicita se prezuma.
„Aceasta prevedere nicaieri in lume nu mai exista, dar politicienii nostri tin cu dintii si cu degetele de aceasta prevedere care ii salveaza de foarte multe lucruri”, a europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei.,/i>
nu am inteles ce prevedere nu exista in lume!
„ca dobindirea ilicita se prezuma?” adica????
nu inteleg!
ApreciazăApreciază
127.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:23
fini, ce placut recita si canta, brazilianca, are o voce usor dogita dar asta-i da farmec 🙂
ApreciazăApreciază
128.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:27
skorpion, nu cunosc termenul, dar inteleg ca, ceea ce nu poate fi justificat, nu trebuie sa le apartina! Oricum, prin „dedicatii” legale destule averi uriase ar fi scutite de „emotii” si daca s-ar corecta legea! Evident ” alesii” vor face tot posibilul ca lucrurile sa nu se schimbe, dar poate va trebui sa ne aliniem si in aceasta privinta la standardele europene 🙂
ApreciazăApreciază
129.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:33
O surpriza placuta ( am primit-o de la Theo, prin e-mail):
ApreciazăApreciază
130.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 22:35
Maria Bethania imi este si mie adresata, ca si eu ma retrag mai devreme uneori ! 🙂
Multumesc fini ! Chiar este superba !
ApreciazăApreciază
131.
orangeskorpion | 15 ianuarie 2010 la 22:37
Un tip se duce la preot: > – Parinte am pacate mari. > – Spune fiule, D-zeu e mare si iarta. > – Parinte in timpul razboiului am ascuns un evreu in beci. > – Fiule, asta nu e pacat i-ai salvat viata. Mergi cu Domnul linistit acasa. > > – Da Parinte. Dar i-am cerut 20 de dolari pe zi. > – Fiule, asta nu este prea bine. Ai profitat de necazul lui. Dar totusi > i-ai > salvat viata. Mergi acasa tine post 2 saptamani si fa rugaciuni. > Omul pleaca, nu prea convins, si dupa 5 minute bate la usa preotului din > nou. Intra si il intreaba pe preot: > – Parinte, crezi ca ar fi bine sa-i spun ca s-a termninat razboiul? >
ApreciazăApreciază
132.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 22:39
skorpion 😆 😆 😆
ApreciazăApreciază
133.
tibi | 15 ianuarie 2010 la 22:48
😆
Totusi, ma retrag si eu. Noapte buna sau dupa caz o zi frumoasa, tuturor ! pe miine ! 🙂
ApreciazăApreciază
134.
orangeskorpion | 15 ianuarie 2010 la 22:49
ne citim si miine, tibi, nu?
🙂
ApreciazăApreciază
135.
noradamian | 15 ianuarie 2010 la 23:09
clemy,fini,angel,tibi,skorpion,
prieteni,
noapte buna 🙂
si
zi buna 🙂
ApreciazăApreciază
136.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:19
Întârziai!! Îmi pare rău.
ApreciazăApreciază
137.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:21
ApreciazăApreciază
138.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 00:24
fini, ti-am lasat un biletel la Hultanul! 🙂
Asta e ceva dintr-un spectacol! Frumos, dar pacat ca are o defectiune de redare a sunetului
ApreciazăApreciază
139.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 00:25
In schimb la 139 se aude perfect! Imi place ca e ceva vesel, „traznit” 😆
ApreciazăApreciază
140.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 00:26
Multzam, fini, somn usor 🙂
ApreciazăApreciază
141.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:30
ApreciazăApreciază
142.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:34
ApreciazăApreciază
143.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:36
ApreciazăApreciază
144.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:38
ApreciazăApreciază
145.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:42
ApreciazăApreciază
146.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 00:46
fini, am ramas s-o ascult pe Bessie Smith si nu-mi pare rau
Blues-uri adevarate, de la mama lor, a jazz-ului din Saint Louis! Plus bonusul cu Louis Amstrong! Poate trece si tds, sunt sigura ca o sa aprecieze 😆
ApreciazăApreciază
147.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 00:49
VISE FRUMOASE! Nora dragă.
Pentru astăzi 🙂 un Răsărit de soarew frumos cu Villa-Lobos.
Mă duc să caut bileţelul
ApreciazăApreciază
148.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 00:53
fini, TKS! Somn usor si vise frumoase! 🙂
ApreciazăApreciază
149.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 01:30
Nora,
ţi-am răspuns la Hultanu. 🙂
ApreciazăApreciază
150.
angel | 16 ianuarie 2010 la 09:07
http://www.romedia.gr/index.php/romania/special/850-magia-cuvintelor.html
ApreciazăApreciază
151.
maya | 16 ianuarie 2010 la 09:32
Cafeluta de dimineata, ce frumoasa este viata!
😆 😆 😆
http://www.trilulilu.ro/magda1952/895aa3de396f73
ApreciazăApreciază
152.
maya | 16 ianuarie 2010 la 09:55
RAUL este mai putin BINELE!
Am ” inlocuit” in forul meu interior cuvintul care incepe cu R cu mai putin BINELE
Oricit este de paradoxal unul fara de altul nu pot exista asa cum fara ideal nu exista practica.
Idealul ca si Binele sint „motorul” care au „impins” innainte evolutia omenirii atit in planul obiectiv cit si in cel subiectiv.
Idealul este o tzinta; practica este reprezentata de totalitatea metodelor prin care ajungem/macar incercam sa ajungem la acel ideal, atit in plan personal cit si in plan social.
Abdicarea de la „ideal” indiferent de domeniul in care el se manifesta NU inseamna altceva decit o renuntare sau abdicare in fata datoriei de a perpetua valorile morale pe care societatea umana, indiferent de vicisitudinile istorie, s-a straduit de mii si mii de ani sa le duca „innainte”!!!
ApreciazăApreciază
153.
maya | 16 ianuarie 2010 la 09:59
Felicitari ministrului Funeriu si lui Dacian Ciolos!
🙂 🙂 🙂
Speranta EXISTA! 🙂
ApreciazăApreciază
154.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 12:38
Gradina-n iarna, salut!
Salut prieteni!
Angel, servus, ma bucur! E undeva acolo ceva de corectat: secolul xix, in loc de xviii 🙂
ApreciazăApreciază
155.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 12:39
fini, servus 🙂
ApreciazăApreciază
156.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 12:40
maya, salve, buna cafeluta ta! Am retinut ideea: binele si mai putin ( uneori mult mai putin) binele 🙂
ApreciazăApreciază
157.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 15:03
Maya, Nora,
servus! 🙂
ApreciazăApreciază
158.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 16:22
Fini excelent comme d’habitude
Nora, normal ca apreciez- am primit freo 700 bluzuri noi – adica nu le aveam – dar inca sunt la rag si dixieland clasic
Intre kestiile bune dar nu prea cunoscute Bud Freeman- am cautat Kobenhagen – un dixie pe care nu il gasesc pe utube, dar de acelasi cintaret pot sa va dau Sweet Georgia Cred ca il veti mai cauta pe Bud 🙂
ApreciazăApreciază
159.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 16:33
Eu cu recomandarile sunt asa cu multa grija dar le fac. Cui ii place va merge mai departe de minuta cu mine 🙂 si poate asculta si urmatorul: Sugar
Azi 2 melodii texane de vacar – evident mai putin cunoscute dar nu mai putin bune.
Prima din ele e la genericul unui film teribil pe care il recomand din suflet -imi place nespus – azi l-am revazut: Secondhand lions cu Michael Cain si Robert Duval
si texas playboy rag
ApreciazăApreciază
160.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 17:16
fini, spectacol de inegalabila gratie si forta artistica, boleroul lui Ravel dansat de trupa lui Maurice Bejart. Poate doar Maia Plisetskaia sa fi impresionat, dansându-l, in aceeasi masura 🙂
ApreciazăApreciază
161.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 17:21
tds-eugene, placuta dupa amiaza pe aici cu Sweet Georgia, dar si cu sprintarele muzici ale vacarilor texani. Haios Rolling Stone din Texas! TKS 😆
ApreciazăApreciază
162.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 17:49
Buna Nora, 🙂
Cum mai e pe podisul transilvan in simbata asta seara ?
ApreciazăApreciază
163.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 17:58
tds, servus, e liniste, mohoreala si blegeala! La mine mai putin desi sunt racita cobza 😆
ApreciazăApreciază
164.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 18:08
he he he – cum sa fie mohoreala si blegeala ? Daca nu e frumos afara, atunci faceti joucuri de cabana la caldura.
ApreciazăApreciază
165.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 18:35
uite nora pentru mohoreala o piesa „mare” my favorite valentine cintata aici de Chet Baker ea fiind cintata de multi buni: Miles Davis Harry Connick Jr, Etta James,
ApreciazăApreciază
166.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 19:02
tds, multumesc pentru leac, e buuuun, observ ca are efect 🙂
ApreciazăApreciază
167.
clemycali | 16 ianuarie 2010 la 19:14
Buna seara, buna seara.
Am ajuns si eu in gradina 🙂
@tds, dar ce bunatati ai postat 🙂
ApreciazăApreciază
168.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 20:05
Multumesc Clemy
Pentru niste doamne rafinate ca voi nu pot pune decit lucruri speciale. 🙂
Uite aici un Mr Bojangles de exceptie intr-o interpretare de exceptie a lui Robbie Williams
Aceiasi piesa este interpretata minunat de Sammy Davis Jr (e pe utube)si Nina Simone
ApreciazăApreciază
169.
clemycali | 16 ianuarie 2010 la 20:24
@tds, excelenta interpretarea lui Robbie Williams 🙂 Uneori stau si ma intreb ce mai face Robbie? Nu l-am mai auzit cantand de multisor. Ultimul lui disc a aparut acum cativa ani buni.
ApreciazăApreciază
170.
clemycali | 16 ianuarie 2010 la 20:51
ApreciazăApreciază
171.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 21:20
Prezentare moda H&M (ei imi vind camasile 🙂 ) excelent organizata de Sonia Rykiel
Univers magic, glamour, copilaresc. A fost in recembrie.
ApreciazăApreciază
172.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 21:23
Misto Jane Birkin – Am povestit saptamina trecuta aici 🙂 pocinogul de la arhitectura cind eram studinte
ApreciazăApreciază
173.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 21:31
clemy, servus, da, tds a venit cu surprize placute 🙂
ApreciazăApreciază
174.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 21:34
eugene, Sonia Rykiel nu e o tanara ( relativ) creatoare britanica? Mai nonconformista, in materie de fashion? Gresesc?
ApreciazăApreciază
175.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 21:41
Si ca sa vedeti de de iubeste tds femeile 🙂 va dau un clip mai jos care imi permite sa va arat fotografii facute de Henry Clarke – un american la Paris, care venit in 49 a facut poze pentru Vogue sirevistele de moda ale timpului fotografiind multe vedete si modele. Muzica e frumoasa pozele sunt minunate. Poate mai vedeti si in alta parte. Henry Clarke
ApreciazăApreciază
176.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 21:43
Nora asa este doar ca
sonia e o tinara de vreo 75 ani 🙂
ApreciazăApreciază
177.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 21:56
tds, te cred: muzica, frumusete, eleganta pariziana 😀
Draguta Sonia, dupa ce spectacol fashion a imaginat! Nu ma mir ca am luat-o drept altcineva 😆
ApreciazăApreciază
178.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 22:07
BUNA SEARA! 🙂
eu vin cu pata de culoare – Dvorak. Poate disonant, poate nu.
ApreciazăApreciază
179.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 22:11
ApreciazăApreciază
180.
Fini | 16 ianuarie 2010 la 22:22
UTS, Nora,
mi-aţi sugerat să urc în podul bunicii, plin cu reviste zdrenţuite şi plăci de patefon. E fascinant. Răsfoiesc albumul bunicilor, al părinţilor cu poze în sepia şi ascult muzica anilor ’20-’30. La miezul nopţii tot acolo voi asculta muzici. Multe sunt prospături pentru mine.
ApreciazăApreciază
181.
Un tanar de stanga | 16 ianuarie 2010 la 22:27
Nora . Spre ca ti-au placut fotografiile lui Henry Clarke de la clipul cu Madeleine Peyroux
Buna Fini 🙂
ApreciazăApreciază
182.
orangeskorpion | 16 ianuarie 2010 la 22:28
buena sera,
o mica atentie din partea mea – Il Canto / Luciano Pavarotti –
dar imi place si videoclipul, este haios…
ApreciazăApreciază
183.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 22:56
salut fini, skorpion! Madeleyne Peyroux, Dvorak cu cello concert si slavonic dance, Pavarotti! Rafinamente muzicale,unul si unul!
tds, pe fotografiile lui henry Clarke ar putea fi invidioasa si Angelina Jolie 🙂
ApreciazăApreciază
184.
noradamian | 16 ianuarie 2010 la 22:59
fini, un pod cu fotografii vechi, reviste fara coperti si placi de patefon e totdeauna un loc plin de mistere 🙂
ApreciazăApreciază
185.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:01
ApreciazăApreciază
186.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:02
ApreciazăApreciază
187.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:03
ApreciazăApreciază
188.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:04
ApreciazăApreciază
189.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:05
ApreciazăApreciază
190.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:12
Una din piesele pe care le-aş asculta iarăşi şi iarăşi, iarăşi şi iarăşi………………….
ApreciazăApreciază
191.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 00:23
GUTE NACHT! 🙂
ApreciazăApreciază
192.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 00:39
fini, am intarziat( ma uitam la filmul de pe tvr2 cu chopin si george sand)
Vad ca ai gasit comori prin pod!
Ascult, ascult 🙂
TKS!
Noapte buna 🙂
Zi buna 🙂
ApreciazăApreciază
193.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 00:41
da, fini, 190 e o piesa de ascultat mereu 🙂
ApreciazăApreciază
194.
Fini | 17 ianuarie 2010 la 08:48
Bună dimineaţa!
Am găsit expus într-un blog calendarul din 1909, care are imagini cu gâşte şi lebede. Au anexat la el un clip simpatic. Poate reuşesc să vă fac să zâmbiţi puţin.
ApreciazăApreciază
195.
maya | 17 ianuarie 2010 la 09:16
Buna dimineata si buna sa va fie inima!
😆
ApreciazăApreciază
196.
maya | 17 ianuarie 2010 la 09:16
Acum, o cafea cu lapte!!!
😆
ApreciazăApreciază
197.
maya | 17 ianuarie 2010 la 09:17
fini
😆
Servus!
ApreciazăApreciază
198.
maya | 17 ianuarie 2010 la 09:20
nora
😆
Servus!
Si eu am revazut filmul cu George Sand si Chopin!
F.LIszt,Delacroix! Excelent!
Cite genii, la un moment dat!
ApreciazăApreciază
199.
maya | 17 ianuarie 2010 la 10:02
La o (alta) cafea! 😆
ApreciazăApreciază
200.
maya | 17 ianuarie 2010 la 10:05
Maria Gheorghiu – Singura
Excelenta voce, superb clip!
ApreciazăApreciază
201.
maya | 17 ianuarie 2010 la 10:12
Maria Gheorghiu – Cintec fara rost
ApreciazăApreciază
202.
maya | 17 ianuarie 2010 la 10:25
Acum un cintec vesel sa cintam!
😆 😆 😆
Vank – 1000
ApreciazăApreciază
203.
Un tanar de stanga | 17 ianuarie 2010 la 12:12
Fotografii facute pt Vogue de Henry Clarke, unde vezi ca un deux pieces, dupa cum e croit, purtat, fotografiat poate contine mai multa arta decit o vinterpretare a lui Pavarotti (unele din ele) 🙂
http://ana-lee.livejournal.com/94187.html
ApreciazăApreciază
204.
Andrzej | 17 ianuarie 2010 la 12:12
Buna ziua tuturor!
Nora felicitari pentru interviul din RoMedia.
Mi-ar face placere sa cumpar cartea dvs. .
As dori ca in viitor sa ne informati macar aici pe blog depre viitoarele carti. Eu as fi unul din cititorii interesati sa si cumpere.
ApreciazăApreciază
205.
maya | 17 ianuarie 2010 la 12:31
nora damian
😆
Ma bucur sa te „cunosc” si prin intermediul acestui interviu!
Felicitari,felicitari,felicitari!
Sint onorata! 🙂
ApreciazăApreciază
206.
maya | 17 ianuarie 2010 la 12:32
Un tinar de stinga
😆
Servus!
ApreciazăApreciază
207.
maya | 17 ianuarie 2010 la 12:33
Andrzej
😆
Servus!
ApreciazăApreciază
208.
Un tanar de stanga | 17 ianuarie 2010 la 12:38
Buna Maya 🙂
ApreciazăApreciază
209.
Andrzej | 17 ianuarie 2010 la 12:47
Buna ziua, Maya, UTS!
ApreciazăApreciază
210.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 12:58
Salut prieteni gradinari! La Sibiu e soare de zici ca-i vreme de plaja 🙂
ApreciazăApreciază
211.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 12:59
maya, servus, buna cafeluta ta la orice ora! Mai ales ascultand-o pe maria Gheorghiu! Ma bucura aprecierea ta 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
212.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 13:00
andrzej, salut, multumesc mult. O sa va dau informatiile, promit 🙂
ApreciazăApreciază
213.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 13:02
tds-eugene, salut, fotografii superbe (fara a umbri interpretarile lui Pavarotti :)) Arta de inalt rafinament fashion, o incantare! Cred ca se potriveste cu stilul Gradinii!
Multzam 🙂
ApreciazăApreciază
214.
viq | 17 ianuarie 2010 la 13:53
Buna, Nora !
Trec sa-ti las un pupici pentru interviul din Romedia
Mi-a foarte placut.
😀
ApreciazăApreciază
215.
Un tanar de stanga | 17 ianuarie 2010 la 13:54
E bun Pavarotti Nora, Din pacate pentru mine artele majore nu ma mai incinta. De pilda ascult o simfonie dar nu pot asculta opera sau opereta – vocea umana mi se pare imperfecta in rraport cu instrumentele.
Dar ascult jazz si muzica lejera intre 1920 si maxim 1980, Imi plac artele minore:street fashion, artele decorative, filmele bune, fotografia, cafeaua artistica.
Nu suport poezia. Ma imbolnaveste 🙂
ApreciazăApreciază
216.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 14:02
viq, salut! Multumesc frumos, ma bucur 😀
ApreciazăApreciază
217.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 14:11
tds- eugene, ce bine ca avem de toate aici! Pretuiesc diversitatea, si apreciez incantata si „artele minore” cum le spui. E acolo de explorat,un univers al frumosului in tot felul de forme. Excelent!
ps. Tocmai ma gandeam ca e vremea sa plantez si cateva fire de poezie 😦
( te faci ca n-o vezi cand o s-apara :))
ApreciazăApreciază
218.
dora | 17 ianuarie 2010 la 15:21
nora,
nu ma pot tine departe de optimismul si vesnica tinerete sufleteasca pe care o degajezi in permanenta,ori de cate ori te exprimi.
Interviul din RoMedia te reprezinta si sunt fericita ca te-am cunoscut si m-ai acceptat prietena ta virtuala. Harul tau trebuie sa-l cultivi si sa ne bucuri cu el si pe noi „tinerii”tai prieteni.
„Flecirari!” 😆 😆 😆
ApreciazăApreciază
219.
dora | 17 ianuarie 2010 la 15:33
M-a induiosat grija voastra.
Si va multumesc tuturor:nora,clemy,skorpi.tibi…..
Familia mea trece prin momente grele.Este dureros cand ramai complet dezarmat in fatza implacabilului.Esti neputincios: ramane doar suportul moral pe care-l sustinem.
ApreciazăApreciază
220.
angel | 17 ianuarie 2010 la 15:42
Dora, imi cer scuze ca nu am inteles ca treci prin momente grele.Prinsa de cele proprii…aici se zice , din inima, „Perastika!” adica, trecatoare sa fie toate necazurile…
ApreciazăApreciază
221.
angel | 17 ianuarie 2010 la 17:22
@Dora,
Enigmatici şi cuminţi,
Terminându-şi rostul lor,
Lângă noi se sting şi mor,
Dragii noştri, dragi părinţi.
—>
Cheamă-i Doamne înapoi
Că şi-aşa au dus-o prost,
Şi fă-i tineri cum au fost,
Fă-i mai tineri decât noi.
Pentru cei ce ne-au făcut
Dă un ordin, dă ceva
Să-i mai poţi întârzia
Să o ia de la început.
Au plătit cu viaţa lor
Ale fiilor erori,
Doamne fă-i nemuritori
Pe părinţii care mor.
Ia priviţi-i cum se duc,
Ia priviţi-i cum se sting,
Lumânări în cuib de cuc,
Parcă tac, şi parcă ning.
Plini de boli şi suferinţi
Ne întoarcem în pământ,
Cât mai suntem, cât mai sunt,
Mângâiaţi-i pe părinţi.
E pământul tot mai greu,
Despărţirea-i tot mai grea,
Sărut-mâna, tatăl meu,
Sărut-mâna, mama mea.
Dar de ce priviţi aşa,
Fata mea şi fiul meu,
Eu sunt cel ce va urma
Dragii mei mă duc şi eu.
Sărut-mâna, tatăl meu,
Sărut-mâna, mama mea.
Rămas bun, băiatul meu,
Rămas bun, fetiţa mea,
Tatăl meu, băiatul meu,
Mama mea, fetiţa mea
Andrei Paunescu
ApreciazăApreciază
222.
dora | 17 ianuarie 2010 la 17:30
angel,
iti multumesc mult pentru cuvintele tale calde si mangaietoare.Ruga pentru parinti ma face mereu sa-i trec cu vederea imbecilitatile de comportament – poetului AP. TKS!. 🙂
ApreciazăApreciază
223.
noradamian | 17 ianuarie 2010 la 19:23
angel, dora servus!
dora, multumesc mult pentru „flecirari” 🙂
imbecilitatile de comportament sunt intr-o parte, „Ruga pentru parinti” in alta. Asta-i. 🙂
ApreciazăApreciază
224.
angel | 17 ianuarie 2010 la 20:33
Da, cerd ca istoria ne va judeca pe fiecare-suna bombastic..
istoria literaturii cred ca l-a judecat deja-pentru ceea ce a scris bun sau rau.la parti bune eu nu uit ajutorul dat multor artisti vestiti azi si care se „jeneaza” sa o recunoasca…
Cele rele…le uitam noi la unii fara merite, sa i le iertam si lui , sau sa le ignoram.
Scuze, stiu ca vorbesc de la distanta..
ApreciazăApreciază
225.
Belle de Jour | 20 ianuarie 2010 la 17:38
🙂
pentru up-date-urile 1 si 2: nu sunt negative, rau, rau
deci nu se vad in magma de stiri – care sunt negative prin definitia lor
🙂
o saptamana buna
🙂
ApreciazăApreciază
226.
noradamian | 20 ianuarie 2010 la 20:18
Belle de Jour, salut!
Aşa este! Cele doua stiri vin in contradictie cu „deontologia” jurnalistica obisnuita pe la noi 🙂
A bien tot 🙂
ApreciazăApreciază