Diferenţe

19 ianuarie 2010 at 13:52 153 comentarii

Generată de membrii ei, cultura unei naţiuni se regăseşte, mai mult sau mai puţin şi în cultura organizaţiilor societăţii respective, inclusiv a partidelor. Pe de o parte prin apartenenţa la cultura naţională fiecare membru va contribui într-un anumit grad prin influenţa sa, fie pozitivă, fie negativă, mai mult sau mai puţin conştient la cultura organizaţiei, iar pe de altă parte, o revigorare a societăţii poate fi adusă prin înnoirea programată a culturii specifice a organizaţiilor mai ales a partidelor.  (Lucruri învăţate, probabil, de majoritatea politicienilor, prin universităţi de aici şi de aiurea, dar, din ce se vede, la ce bun?) …Dacă în unele ţări socotite în general a fi slab dezvoltate, distanţele ierarhice tradiţionale au ca efect o profund înrădăcinată inegalitate de şanse, în altele (SUA, Canada) unde  se asigură egalitatea șanselor, subordonaţii pot promova rapid pe principiul meritocraţiei, a iniţiativei şi creativităţii. Dacă în societăţile individualiste, puterea îşi asigură, cum se întâmplă şi la noi, privilegii cultivatoare de nemulţumiri, crize, incertitudine socială şi instabilitate economică, inechităţi şi corupţie odată cu o dependenţă accentuată a indivizilor de cei ce o deţin, în cele opuse, deţinătorii de funcţii sunt şi deţinători de riscuri, eşecurile fiindu-le, în mod firesc, atribuite.  …„Prima data cand am facut o afacere cu Guvernul, mi s-a propus o intalnire in afara biroului pentru a afla mai multe despre traditii”, a declarat un antreprenor francez, care are o afacere de mai multi ani in Romania, scriu jurnalistii de la La Croix. Prin „traditii” se întelege mita care va merge către oficialii care se ocupă de caz, care reprezinta 15-20% din valoarea de pe piață. „Nu putem merge împotriva curentului”, a mai spus antreprenorul. „Companiilor care refuză acest sistem nu le merge foarte bine”, a mai spus acesta (…)”. „Legile romanesti sunt neclare si sunt adesea modificate. Este haos” (Andreea Ghinea , ziare. com). …În paralel citesc ce scrie recent domnul Sever Voinescu pe blogul său: „Ar fi bine daca toti cei care vor sa participe la aceasta schimbare, ar rosti in sinea lor cit de des se poate aceasta mica rugaciune a Sfintului Francisc din Assisi: „Doamne, da-mi serenitatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a stii diferenta dintre ele”. Rămâne de aflat care ar fi lucrurile care se pot schimba şi care nu. Şi de a descoperi diferenţa între ele. Rămâne de văzut cine sunt cei ce vor ca lucrurile să se schimbe şi ce vor face pentru a traduce în practica politică autohtonă această perenă rugăciune.

Entry filed under: 7301634. Tags: , .

La PRIMAVERA Sandro Boticelli Criterii sănătoase în societate sănătoasă

153 comentarii Add your own

 • 1. dora  |  19 ianuarie 2010 la 17:36

  „Rămâne de văzut cine sunt cei ce vor ca lucrurile să se schimbe şi ce vor face pentru a traduce în practica politică autohtonă această perenă rugăciune.”

  Nu cred ca S.Voinescu a citat la intamplare rugaciunea Sf.Francisc din Assisi. Eu am retinut o alta declaratie a sa::daca as avea posibilitatea sa fac eu un partid dupa criteriile mele ,partidul n-ar lua mai mult de 2% din optiunile electoratului”.

  Si uite cum ne apropiem atat de mesajul calugarului franciscan cat si de gandirea tanarului politician intelectual S.Voinescu.

  In esenta,modernizarea nu inseamna neaparat schimbarea de persoane,ci a REGULILOR,care sa duca la deschidere .Cu alte cuvinte , nici epurarile sau rotatia cadrelor nu sunt utile daca in interior se practica aceleasi cutume.

  Pilda Sf.Francisc este atotcuprinzatoare: sa fii umil,sa refuzi privilegiile,sa te apleci la nevoile oamenilor de rand,sa aduci pacea si unirea unde e dezbinare,sa descoperi calea adevarului si sa indrepti greselile.

  S.Voinescu este constient ca, numai daca esti sigur pe capacitatile tale de a produce schimbarea,e necesar, intai, sa determini oportunitatea schimbarii,s-o definesti in termeni cat mai clari, si apoi sa-ti asiguri un nr.suficient de sustinatori ,de aceeasi convingere,pentru implementare ei. Nu poti predica in pustiu :n-ai nici o sansa! Si nici sa faci schimbari de dragul schimbarii,poti cadea usor in capcana versatilitatii personale.
  Tot in spiritul gandirii Sfantului ,”revolutionarii”din PD-L au nevoie de calmcelebral si sufletesc(desigur si de motivatie) pentru a intreprinde ceva benefic colectivitatii caruia ii apartin si in final celor pe care-i reprezinta.

  🙂 Parerea mea si traducerea pe care am atribuit-o temei de la care am pornit. 😆

  Apreciază

 • 2. dora  |  19 ianuarie 2010 la 17:39

  Acum am vazut ca am incropit mai mult decat un comentariu.

  Scuze!
  😆
  nora,daca-ti place o poti utiliza la teme politice.

  Am intentionat sa completez postarea ta reusita si am comis-o!

  Apreciază

 • 3. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 18:06

  servus !

  The Serenity Prayer
  by Reinhold Niebuhr (1892-1971)
  Complete, Unabridged, Original Version

  God, give us grace to accept with serenity
  the things that cannot be changed,
  Courage to change the things
  which should be changed,
  and the Wisdom to distinguish
  the one from the other.

  Living one day at a time,
  Enjoying one moment at a time,
  Accepting hardship as a pathway to peace,
  Taking, as Jesus did,
  This sinful world as it is,
  Not as I would have it,
  Trusting that You will make all things right,
  If I surrender to Your will,
  So that I may be reasonably happy in this life,
  And supremely happy with You forever in the next.

  ***

  Rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi

  Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
  Acolo unde este ura s-aduc iubire,
  Acolo unde este ofensa s-aduc iertare,
  Acolo unde este dezbinare s-aduc unire,
  Acolo unde este greseala s-aduc adevar,
  Acolo unde este neincredere s-aduc credinta,
  Acolo unde este disperare s-aduc speranta,
  Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta,
  Acolo unde este tristete s-aduc bucurie.

  O, Stapane, nu te-am cautat atat
  Spre a fi consolat… cat pentru a consola,
  Spre a fi inteles… cat pentru a intelege,
  Spre a fi iubit… cat pentru a iubi.

  Deoarece:

  Dand… primesti,
  Pierzand… gasesti,
  Iertand… esti iertat,
  Murind… reinvii la viata eterna!

  Apreciază

 • 4. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 18:09

  Parerea mea este ca pragmaticii care nu vor sa se schimbe nim ic – vezi mita de 15/20 % pentru aprobari, se tem nu de faptul ca spaga va fi eradicata ci, ca va fi culeasa de altii si n u de ei !

  Apreciază

 • 5. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 18:16

  buna seara,

  corect, tibi, #4.

  asa gindeste si majoritatea bizonilor; practic multi bizoni ii admira pe hoti, ii invidiaza ca ei insisi nu pot fura (la fel ar proceda daaca ar fi in locul lor) si de aceea avansam atit de greu in societatea asta….

  Apreciază

 • 6. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 18:35

  servus !
  nora,dora, skorpion

  Niciodata nu vor fi pozitii conciliate in nici-o fomatiune politica ROMANEASCA. Este in firea omului sa fie hraparet, iar o data ajuns in fruntea bucatelor nu lasa puterea pentru nimic in lume.

  Asta este tot : batalia pentru putere in interiorul gastilor care se auto-intituleaza partide, iar din timp in timp intre acestea p[rin recurgerea la tragicomediile denumite tururi de scrutin – VOT.

  Niste bizoni flaminzi isi aleg din vreme in vreme ce bizoni mai hrapareti sa ii calareasca. Teorii politice ? Reforma ? Drept si justitie ?

  Haida-de ! Ce glume bune !

  Apreciază

 • 7. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 18:37

  tibi,

  ti-aduci aminte ca in urma cu citiva ani, basescu a afirmat ca societatea din romania a decolat, politicienii raminind la sol …

  …i eu zic ca are dreptate, dovada esecul lui prigoana. vezi comentariul meu la theopyl.

  Apreciază

 • 8. Camil Stoenescu  |  19 ianuarie 2010 la 18:42

  o schimbare, cât de mică, poate începe cu fiecare dintre noi. apoi, poate, se va propaga

  Apreciază

 • 9. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 18:50

  Imi amintesc tot skorpion. TOT !

  Am inceput sa-mi doresc sa pot uita.

  Am citit la Teofil, da’ nu mai scriu acolo decit rar.
  E limpede ca baietii care scriu acolo sunt mult mai bine informati.
  Citesc si tac. 🙂

  Apreciază

 • 10. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 18:55

  Camil

  Cu toata stima, dar asta este EXACT ce le place politrucilor sa auda : autovictimizarea electoratului ca daca eu, cetateanul obisnuit, nu ma schimb, ce pretentii am de la ei, mariile lor politicienii ?

  Asta este fundamental gresit ! Ei, politicienii au la indemina pirghiile necesare sa introneze legea, dar nu vor, pentru ca ar trebui sa inceapa cu ei, care chiar sunt cei care oplosesc marea coruptie.

  Dintre noi astia amaritii, cine calca pe bec si nu are protectia banilor, o ia pe coaja si-gur. Despre asta este vorba.

  Apreciază

 • 11. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:08

  Va salut baieti!

  E plina de invataminte rugaciunea Sf.Francisc,dar el a trait in alta dimensiune, pe care si-a creat-o, slavindu-l pe Dumnezeu.

  Si politicienii traiesc in lumea lor si nu „slavesc”pe nimeni!

  Apreciază

 • 12. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 19:23

  Buna seara, buna seara.
  Interesant post si interesanta discutie.
  @dora, noi am mai discutat pe tema asta si ieri la copac. La o gandire mai atenta cred ca ai pe undeva dreptate si ca de fapt Sever Voinescu face un apel la calm si intelepciune in modul in care se va purcede la reformarea PDL. Cu toate acestea raman ferma pe pozitia ca nu sunt suficiente clarificarile ideologice si schimbarile de statut si ca este mai mult decat necesar ca sa se opereze si schimbari la nivelul liderilor ptr ca altfel riscam ca toate modificarile de statut si program sa ramana litera moarta.
  @skorpion, Basescu este singurul pollitician roman care a evoluat cat de cat in sincronicitate cu societatea.

  Apreciază

 • 13. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 19:28

  dora
  Sf Francisc a trait intre 1185/6 (nu este sigura data) si 1226.
  A creat un ordin religios respectat in intreaga lume. Este patronul spiritual la Italiei, iar la Assisi este o constructie unica in lume : trei biserici suprapuse una peste alta.
  Tot la Assisi este reswedinbta de vara a suveranului Pontif.

  Sparlamentarii nostri traiesc netulburati in citadela aia faraonica si au produs, patroneaza si intretin praduiala si nelegiuirea.
  Asta slavesc ei.

  Apreciază

 • 14. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 19:30

  salut clemy !

  Si eu cred ca Sever face un apel la moderatie.
  Ma intreeeeeb, daca moderatia VA FOLOSI LA CEVA.

  Apreciază

 • 15. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:32

  servus clemy,

  stiu ne-am spus parerea fiecare.

  Ieri aveam de discutat punctual un esec politic,azi avem de discutat principii si cai prin care se poate deschide un partid ,dupa mine de viitor si f.probabil modern. 🙂

  Apreciază

 • 16. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 19:35

  @tibi, nu stiu daca va folosi. Inclin sa cred ca nu dar este opinia lui Sever Voinescu. Dar sa vedem. Poate SV stie lucruri pe care noi nule cunoastem si are feelingul oamenilor din interiorul partidului. Desi cu lasi din astia care te sprijina fara sa-i stie „seful” nu mergi prea departe.
  @dora, adevarat. Dar raman la parerea ca esecul ala politic putea fi evitat. Si da, PDL are sansa sa devina un partid modern si important. Pana la urma depinde si de noi sa implusionam schimbarea asta.

  Apreciază

 • 17. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:37

  tibi,mersic!

  Vorbind de sediul faraonic al sparlamentarilor ii dai dreptate lui Prigoana senior.Cu gaselnita asta si-a castigat colegiul.Si nu pot sa nu-i dau dreptate.

  Apreciază

 • 18. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:47

  clemy,

  in fond dorim aceleai obiective sa se infaptuiasca.Daca nu esti in interior este mai greu sa te pronunti.De asta sunt atat de atenta la nuante si la mesajele transmise de politicieni. 🙂

  Apreciază

 • 19. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:49

  tibi,

  comentul meu nu l-ai citit.Nu are nimic cu talibanismul.Este mai mult un raspuns dat norei,care se tot intreba dece SV.L-a citat pe Sf.Francisc si de fapt ce a vrut sa-i transmita prietenului sau C.Preda. 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 19:50

  dora, clemy, camil, skorpion, tibi, prieteni, salut!…

  O discutie cu care aduce mai multe puncte de vedere între care si firesti intrebari si iindoieli, e binevenita 🙂

  Apreciază

 • 21. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 19:54

  dora
  recunosc ! 😦

  Am vrut mai intii sa in drept eroarea cu citatul, apoi m-am luat cu alte treburi.

  Si daca nu te superi pe mine, stiu ca avem diferente de opinie de un timp incoace. Daca pe viq l-am contrazis, nu vreau sa mai incep discutia in contradictoriu si cu tine.

  Iarta-ma dar, de data asta as spune cam ce spune clemy.
  La ce bun sa mai spun si eu ?

  Apreciază

 • 22. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 19:55

  servus nora ! 🙂

  Apreciază

 • 23. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 19:56

  @nora, salut 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 19:56

  dora, servus! Cu rugaciunea, atat de simpla si de naturala a Sf. Francisc sunt in gand cu tine, e frumos ca Sever Voinescu a adus-o la cunostinta noastra. Mai departe, insa, nu pot sa nu-mi pun niste intrebari! Dora, vezi tu, intre pietatea afisata si actiunile oricarui om fie el persoana publica sa nu, trebuie sa gasesti o potrivire. Eu incerc sa fac asta, dar cu toata sinceritatea in cazul de fata am indoieli, cu tot respectul cuvenit domnului Sever Voinescu. 🙂

  Apreciază

 • 25. dora  |  19 ianuarie 2010 la 19:57

  Proaspat primit din Nemtia

  Apreciază

 • 26. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 20:01

  @dora, mde ce sa spun. Mie Mariah nu mi-a placut niciodata. Nici cand era asa zisa rivala a lui Witney Houston si nici acum cand canta un mix de hip-hop pop si disco. In plus ei coverurile dupa hituri mai vechi nu i-au reusit niciodata prea bine.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:04

  clemy, servus, inteleg rezervele tale,societatea noastra inclusiv actiunile politicenilor ei nu dovedeste că ar avea ceva comun, nici cu pietatea nici cu responsabilitatea ori viziunea reformatoare reala Ca sa nu fiu nihilista, n-a venit cu pareri categorice ci doar cu indoieli, cum spuneam 🙂

  Apreciază

 • 28. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 20:12

  @nora, te inteleg. Si eu am indoieli, intrebari. Este firesc sa fie asa. In momentul in care incepi sa ai certitudini si nu accepti ca poti gresi te afli pe un drum gresit.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:13

  tibi, servus! Superba rugaciune! Iar Sf. Francisc are una din cele mai impresionante vieti, adevarat!

  Revenind la societate si politica, cred ca dl. Sever Voinescu, in calitate de politician, ar fi trebui sa ne explice doua lucruri:
  daca isi asuma si dumnealui esecul tanarului sau favorit, asta fiindca orice asemenea pozitie include in sine si o responsabilitate( cel putin asa se-ntampla in societatile avansate, asa cum aratam in postare)
  a doua se refera la ce spuneam in incheierea postarii: cum vede traducerea in fapt a rugaciunii avand in vedere adancirea coruptiei( nu se poate trece cu vederea CUM a ajuns sa fie propus prigoana junior in candidatura respectiva!) 🙄

  Apreciază

 • 30. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 20:17

  si severin + dora au dreptate:
  daca as avea posibilitatea sa fac eu un partid dupa criteriile mele ,partidul n-ar lua mai mult de 2% din optiunile electoratului”.

  ce am vazut pe insula rhodos anul trecut, biserica + statuia lui francisc de assisi:

  Apreciază

 • 31. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:19

  Si asta

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:20

  Camil, salut, de acord cu tine, schimbarea mentalitatii individuale, e tot atat de importanta, daca nu si mai importanta! Si intr-o oganizatie, ca si in societate….Intrebarile , nedumeririle, indoielile si dezamăgirile, exigentele exprimate aici exact asta vor. 🙂

  Apreciază

 • 33. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:22

  nora,

  inteleg scepticismul tau. Vezi firea mea mai toleranta ma face sa vad partea pozitiva a lucrurilor si pe urma cea contrara.

  Si aici,ca in cazul unei terapii nu te pronunti pana nu vezi efectul final. 🙂

  Apreciază

 • 34. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 20:23

  @nora, chiar acum imi dau seama ca Sever Voinescu ar trebui sa explice esecul tanraului Prigoana. Doar l-a sustinut. Vad ca tace. Ar trebui sa-si asume esecul candidaturii de la sectorul 1 daca tot vine cu citate din Sf.Francisc. Chestie de maturitate pana la urma. In viata trebuie sa iti asumi atat victoriile cat si infrangerile.

  Apreciază

 • 35. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 20:23

  nora

  In momentul in care Catalin Avramescu a renuntat sa mai candideze – nu insist – afost vehiculata ideea ca si Sever ar putea sa faca la fel. Atunci, in urma cu ceva timp, am spus ca nu, Sever nu se va retrage. Am spus si de ce : Sever este mai intii de toate politician, a fost daca nu ma insel, consul in State. Deci, nu ma astept sa-si asume eroarea. Dimpotriva.

  E limpede pentru mine faptul ca Sever a inceput sa se bazeze pe memorie – care joaca feste – cind foloseste citate. Am demostrat la post nr. 3 acest lucru. Asa ca nu ma astept la nuantari din partea sa, prea curind. Nu mi-am pierdut increderea in el. Deocamdata.

  Apreciază

 • 36. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:28

  tibi,

  am fost in contradictie intr-o singura problema.De unde tragi tu concluzia ” ca avem diferente de opinie de un timp incoace?”.

  Oi fi devenit eu de ceva vreme mai scortoasa? ….cu problemele mele nici n-ar fi de mirare.Numai ca eu tot toleranta ma „vad”si chiar nu-mi place sa ridic „sabia”la nimeni. 🙂

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:31

  skorpion, servus! Nu severin ( oh :mrgreen:) De acord cu tine sever si dora au dreptate. SV ne arata acum o fata blanda si luminoasa. As fi vrut sa cred, insa, ca in partid exista o framantare legata de mult asteptatele intentii reformatoare, incepand cu organizatia lor. Pozitia lui partizana fata de candidatul prigoana, neexplicata ( o candidatura trebuie sa fie deopotriva rezultatul unei evaluari severe(sic!) a competenţelor persoanei cat si un calcul privind sansele acestuia) ma face tare sceptica. 😉

  Apreciază

 • 38. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 20:33

  dora
  Probleme avem cu totii. Poate ca exagerez. Scuze.

  Totusi. Tin prea mult la modul tau senin si tolerant – de a vedea lucrurile, incit sa te mai contrazic. Pliiiiz intelege-ma. Pliiiiz. 🙂

  Uite, aici o contrazic pe clemy : si mie imi place Mariah. 😆

  Apreciază

 • 39. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:37

  clemy,

  nici mie nu prea imi plage genul.Mi-a recomendat-o fiica mea.Ce vrei?La varsta ei ,alte gusturi se potrivesc. 🙂

  Apreciază

 • 40. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:42

  skorpi,

  nu-mi place ca am fost adaugata cu un + la Severin.Personajul ma irita la culme .

  Of,ai gresit tu :e vorba de Sever si nu h2o.

  Macar tu sa-mi dai cat de cat dreptate …..cu gradinarii si gradinaresele cam intru ca oistea-n gard. 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:42

  dora, spuneam eu „ca-mi pun optimismul pe pilot automat” dar, inainte de asta, fie si doar ca schita, ma straduiesc sa vad lucrurile prin cauzele si conexiunile lor, nu numai prin ce doresc! Ori, deocamdata, domnul Voinescu ne spune( frumos!) ce doreste, numai ca asta nu se prea potriveste cu recentele sale pozitionari politice si de aceea nu ma convinge.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:44

  tibi, chestiunea cu Cristian Avramescu n-o stiam 🙄

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:46

  clemy, 34, asa e!

  Apreciază

 • 44. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 20:47

  doraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

  scuze, mii de scuze,

  of course era vorba de SEVER VOINESCU si nu severin…
  oh, my god, ce greseala

  🙂

  neintentionata!

  Apreciază

 • 45. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 20:48

  nora,

  cristian avramescu cine este?????
  🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 20:52

  skorpion, profesor universitar, in prezent consilier prezidential. A fost intre primii matrasiti de la defunctul Cotidianul. E si in blogroll( dar vad ca de multa vreme n-a mai scris nimic)
  http://web.me.com/avramescu/Avramescus_Site/Blog/Blog.html

  Apreciază

 • 47. dora  |  19 ianuarie 2010 la 20:53

  tibi,

  mici daca vrei noi doi nu ne putem supara.Avem mai multe in comun decat ceea ce ne desparte.

  Cu Mariah Carey m-am exlicat.Frumoasa mea copila este entuziasmata de cele doua cantarete pe care vi le-am prezentat si voua.Sunt intr-o stare incompatibila cu genul mai „involburat”de muzica.Imi prieste acum Vivaldi. 😆

  Apreciază

 • 48. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 20:56

  nora,

  este vorba cumva de catalin avramescu????
  🙂

  pai, pe ala il stiu, dar nu il stiu pe cristian avramescu….

  Apreciază

 • 49. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 20:56

  @tibi, e ok ca nu suntem intotdeauna pe aceeasi linie muzicala. 🙂
  @dora, nu trebuie sa-ti faci problme. O ascult si pe Mariah chiar daca nu e nr.1 in preferintele mele muzicale. Rihanna este un talent autentic si sper sa iasa cat mai curand de sub umbrela artistica a cuplului Beyonce Jay-Z.

  Apreciază

 • 50. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 21:02

  un articol f. bun de aligica

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6829255-pdl-vesti-proaste-pentru-sustinatori.htm

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:02

  tibi, 10, schimbarea noastra de mentalitate, vorbind de membrii societatii n-are absolut nimic cu „autovictimizarea”, dimpotriva! Este singura cale prin care vom ajunge sa-i determinam pe cei ce ne reprezinta sa o faca cu responsabilitate! E ideea cu care incepe postarea. 🙂

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:03

  skorpion,

  cristian- catalin 😆

  sever-severin 😆

  Apreciază

 • 53. dora  |  19 ianuarie 2010 la 21:05

  nora,

  gresesti de doua ori:consilierul prezidential este Catalin Avramescu si….

  S.Voinescu impreuna cu Boc,Blaga si presedinta C.Deputatilor R.Anastase si-au exprimat parerea.N-au luat-o tragic,stiind conditiile desfasurarii campaniei -coalitie si marea miza pt.liberali….ba,mai mult juniorul a obtinut aproape scorul partidului 30%.Stroie a acumulat scorul de la toate celelalte partide si organizatii–de tot felul.

  La ultimul coment ai dreptate.Se intampla nu ceea ce iti doresti,ci ceea ce se poate. 🙂

  Apreciază

 • 54. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:05

  @skorpion, am citit articolul lui Algica. Atinge in el subiecte nevralgice.

  Apreciază

 • 55. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 21:05

  NOra,

  😛

  Apreciază

 • 56. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 21:05

  nu stiu la voi cum e, dar mie refreshul imi functioneaza cam ca reforma din Ro : incet, catre deloc. 🙂

  Cred ca este o problema, IAR, pe wordpress, sau la nivel local, in reteaua unde sunt abonat. Daca ma mai lasa, o sa mai intervin. Daca nu …

  Apreciază

 • 57. dora  |  19 ianuarie 2010 la 21:07

  skorpi,

  mi-am dat seama de eroare.Recunosc,am vazut stele verzi citind severin. 😆

  Apreciază

 • 58. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 21:07

  Dora,

  prigoana a fost o alegere extrem de proasta!!

  tibi,
  nu ai romtelecom? ala mere bine!!!

  Apreciază

 • 59. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:08

  @dora, dar juniorul a castigat mai putin decat candidatul PDL-ist la alegerile generale. Atunci omul partidului a obtinut in jur de 33% si nu a intrat in Parlament. Prigoana a pierdut undeva intre 5-10% din voturi prin absenteism. Absenteism inregistrat in randurile votantilor lui Basescu si ai PDL. Oamenii astia trebuiesc convinsi cumva sa voteze. Si nu o poti face cu candidati de genul Prigoana jr.

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:13

  dora, imi asum confuzia de nume 🙂 in rest pot sa spun ca a doua „greseala” ar fi ca l-am pomenit doar pe Sever Voinescu si nu si pe ceilalti responsabili. Asa e: de la toti acestia asteptam mult mai mult decat sa treaca senini peste infrangerea dura de dumineca trecuta. 🙄

  Apreciază

 • 61. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 21:13

  nora

  Inclin sa-ti dau dreptate. Tooootusi, dupa parerea meeeea, o societate nu poate sa se bazeze exclusiv pe ideile nobile a componentilor sai.

  Nu vad cum. Poate ca sufar de cecitate, dar din cite stiu eu, orice societate functioneaza pe legi aplicabile tuturor membrilor sai.

  Incepind cu cei care sunt alesi tocmai sa o fereasca pe ea, societatea, de faradelegi. La asta ma refeream eu. La 10.

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:15

  skorpion, dur articolul lui Aligica! Cred ca Basescu a stiut ce spune cand a declarat categoric ca nu se mai intoarce in PDL. Problema e ca promisiunile de reformare statala par sa se -ndeparteze de la o zi la alta 😉

  Apreciază

 • 63. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:16

  @nora, eu de la grupul Blaga-Berceanu-Videanu nu mai astept demult nimic. In schimb de la Sever Voinescu am inca oarece pretentii. Faptul ca s-a trecut en passant pe langa infrangerea rusinoasa de duminica nu e datator de sperante.

  Apreciază

 • 64. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:19

  @nora, Basescu nu mai are de ce sa se intoarca in PDL. Cat priveste reformarea statului, aceasta se va face dar mai greu decat ne-am fi asteptat. Franele vin inclusiv din interiorul PDL si nu doar din opozitie unde, punctual, poate s-ar gasi mai mult sprijin in conditiile unor noi presdeinti la PNL si PSD si cu oarece diplomatie in negocieri. Basescu chiar cred ca si-a luat mana de pe PDL si in mare masura si de pe guvernul Boc.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:22

  tibi, n-am vorbit de noblete in postare! In schimb, comparatia intre societati( ţari) se refera la faptul ca bunul mers al celor dezvoltate este urmarea lipsei de privilegii in exercitarea puterii (si implicit egalitatea fata de lege). Iar aceasta constructie statala nu poate fi impusa de nimeni altcineva decat de membrii societatii, in masura in care stiu ce vor si actioneaza, civic, in consecinta.

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:23

  clemy, tocmai de aceea ma refer la el! Fiindca, mai ales din partea aceea asteptam startul schimbarii!

  Apreciază

 • 67. orangeskorpion  |  19 ianuarie 2010 la 21:36

  Scrisoarea unui mexican care lucrează la Volvo

  În curând se împlinesc 18 ani de când am început să lucrez la Volvo, o întreprindere suedeză. A lucra cu ei este ceva foarte interesant. Orice proiect ia aici 2 ani pentru a se concretiza, oricât de ingenioasă sau simplă ar fi ideea. Este o regulă.
  Procesele de globalizare cauzează în noi (mexicani, brazilieni, argentinieni, columbieni, peruani, venezuelieni, australieni, asiatici etc…) o anxietate generalizata în căutarea de rezultate imediate. In consecinţă, stilul nostru rapid nu se încadrează deloc cu termenele întârziate de scadenţă ale suedezilor.
  Suedezii dezbat, şi iar dezbat, organizează „n” şedinţe, efectuează evaluări, etc…, ŞI LUCREAZĂ … după o schemă mult mai încetinită. Ceea ce este uimitor, este că acest stil dă tot timpul rezultate, în timpul lor (al suedezilor), astfel că punând împreună maturitatea necesităţii cu tehnologia potrivită, nu prea înregistrează pierderi.

  Pe scurt:
  1) Suedia este o ţară de mărimea unui singur stat federal din Mexic;
  2) Nu are decât 8 milioane de locuitori;
  3) Cel mai mare oraş, Stockolm, abia dacă are 1,5 mil. de locuitori, aşa ca o mică localitate din Mexic;
  4) În Suedia îşi au sediul mari întreprinderi cu capital autohton: Volvo, Scania, Ericsson, Electrolux, ABB, Ikea, Nobel Biocare, etc. Pentru a avea o idee de importanţa lor ajunge să menţionez că Volvo face motoarele propulsoare ale navetelor NASA.

  Nimic rău în asta, nu-i aşa? Poate se înşeală suedezii, dar ei sunt cei care-mi dau mie salariul. Trebuie sa menţionez ca nu cunosc un alt popor care să aibă o cultură colectivă ca a suedezilor.

  Vă voi povesti o scurtă istorie, doar ca să vă faceţi o idee:
  Prima dată când m-am dus în Suedia, în 1990, unul dintre colegii mei suedezi mă aducea la serviciu în fiecare dimineaţă cu maşina lui. Era în septembrie, era frig şi fulguia. Ajungeam foarte repede la întreprindere şi el parca maşina tot timpul foarte departe de intrare. În fiecare dimineaţă veneau cu maşina la serviciu în jur de 2 mii de angajaţi…
  În prima zi nu am făcut nici un comentariu, nici în a doua sau în a treia, dar în una din zilele ce au urmat, cu un pic mai multa încredere, l-am întrebat pe colegul meu:
  – Aveţi locuri de parcare fixe aici? Am văzut că parcarea este complet goală când ajungem şi totuşi tu parchezi la mare distanţă de intrare….
  Iar el mi-a răspuns simplu:
  – Nu, dar cei care ajung foarte devreme, au tot timpul sa meargă până la intrare, dar cei care ajung mai târziu, au mai multă nevoie să găsească locuri aproape de intrare, nu crezi?
  Imaginaţi-vă ce faţă am făcut. Această întâmplare a fost suficientă ca să-mi schimbe în profunzime mentalitatea.

  Mai nou, în Europa există un curent denumit „Slow Food” (Slow Food International Association). Asociaţia internaţională a alimentaţiei cu răbdare, al cărei simbol este melcul, îşi are centrul în Italia. Ceea ce predica mişcarea „Slow Food” este că oamenii trebuie să prepare mâncarea lent, pentru a se bucura de procesul respectiv, apoi să mănânce şi să bea lent, pentru a savura mâncarea împreună cu familia, cu prietenii, fără grabă şi de calitate.
  Ideea este de a se contrapune spiritului „Fast Food” şi a tot ceea ce reprezintă el ca stil de viaţă. Surpriza este că, după cum scrie revista Business Week în ultimele sale ediţii europene, mişcarea „Slow Food” serveşte ca bază pentru o mişcare mult mai amplă numită „Slow Europe”. Totul a pornit de la punerea în discuţie a grabei şi nebuniei generate de globalizare, de dorinţa de bunuri în cantitate mare, opusă celei de a avea calitate, mă refer la calitatea vieţii şi la calitatea umană.

  Conform revistei Business Week, muncitorii francezi, chiar dacă lucrează mai puţin (35 de ore pe săptămână), sunt mai productivi decât colegii lor americani sau britanici. Şi germanii, care în multe întreprinderi au introdus săptămâna de lucru de 28,8 ore, au văzut productivitatea crescând cu un lăudabil 20%. Aceasta atitudine, numită „Slow Attitude”, atrage atenţia până şi americanilor, discipolii lucrului rapid, imediat şi în serie mare. Pe de altă parte, această atitudine fără grabă nu înseamnă să se facă mai puţin, nici să se obţină calitate şi productivitate mai mici, ci mai multa perfecţiune, atenţie la detalii şi mai puţin stress.

  A practica acest lucru în viaţă, înseamnă o întoarcere la valorile familiei, ale prietenilor, ale timpului liber, ale bunului simţ, ale vieţii în micile comunităţi. O întoarcere la AICI, prezent şi concret, opus lui MONDIAL, nedefinit şi anonim. Înseamnă a relua valorile esenţiale ale fiinţei umane, a micilor plăceri ale cotidianului, ale vieţii simple şi ale convieţuirii, ale religiei şi credinţei. INSEAMNA UN MEDIU DE LUCRU MAI PUŢIN COERCITIV, MAI VESEL, MAI CALM, ŞI TOTUŞI MAI PRODUCTIV, MEDIU ÎN CARE TOŢI OAMENII FAC CU PLĂCERE CEEA CE ŞTIU EI MAI BINE SĂ FACĂ.

  E recomandabil sa ne gândim mai în amănunt la toate acestea. E posibil ca vechile proverbe: „Cu răbdarea treci marea” şi „Graba strică treaba”, să merite din nou atenţia noastră în aceste timpuri de nebunie. Nu ar fi bine ca întreprinderile din comunitatea, oraşul, statul sau ţara noastră sa înceapă a dezvolta programe serioase de calitate, fără grabă, chiar pentru a mări productivitatea şi calitatea produselor şi serviciilor, fără a pierde calitatea umană?

  In filmul „Parfum de femeie” există o scenă de neuitat. Orbul, interpretat de Al. Pacino, invită o fată la dans. Tânăra îi spune:
  – Nu pot, logodnicul meu va sosi dintr-o clipă în alta.
  La care orbul îi răspunde:
  – Ştii, viaţa se trăieşte într-o clipă!
  Şi o duce pe ringul de dans. După unii cel mai bun moment al acestui film e acest tangou care durează 2 – 3 minute.

  Mulţi trăiesc alergând după timp şi îl ajung doar când mor, fie de un infarct, fie de un accident pe autostradă pentru că goneau prea tare pentru a ajunge la timp. Alţii sunt prea nerăbdători să trăiască în viitor, şi uită să trăiască în prezent, care este unicul timp care există cu adevărat.

  Toţi avem pe această planetă acelaşi timp, nici mai mult, nici mai puţin de 24 de ore pe zi. Diferenţa stă în utilizarea acestor ore de către fiecare din noi. Trebuie sa învăţam să profităm de fiecare moment, pentru că, după cum zicea John Lennon: „Viaţa este ceea ce se întâmplă în timp ce noi planificăm viitorul”.

  Apreciază

 • 68. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 21:40

  Asa este nora

  Te citez :

  „Dacă în unele ţări socotite în general, a fi slab dezvoltate, distanţele ierarhice tradiţionale au ca efect o profund înrădăcinată inegalitate de şanse, dimpotrivă în altele (SUA, Canada) unde se urmăreşte egalitatea în drepturi… ”

  La acest aspect incercam si eu sa ma refer. Nu am reusit ? Regret.

  Apreciază

 • 69. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:42

  Apreciază

 • 70. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 21:43

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:44

  skorpion, foarte interesant text! Merita studiat 🙂

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 21:57

  tibi, aici suntem in acelasi gand. Ce vreau eu sa spun dincolo de asta, este ca, presupunand ca aceasta clasa politica a noastra ar ajunge sa conduca alta societate, ar fi rapid sanctionata, fortata sa se plieze pe exigentele electoratului. La asta ma gandeam cand vorbeam de nevoia de schimbare a mentalitatii. 🙂

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:01

  clemy, giovana d’arco, remarcabila, profunda voce 🙂

  Apreciază

 • 74. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:06

  @nora, e Daniella Barcellona intr-una din lucrarile mai putin cunoscute ale lui Rossini. E vorba de cantata Giovanna d’Arco, scrisa in 1832, la trei ani dupa ce Rossini renuntase sa mai scrie opere. Eu cred ca Rossini le-a scris ptr placerea lui si tocmai de aceea sunt diferite de restul lucrarilor lui. Au ceva verdian in ele.

  Apreciază

 • 75. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 22:16

  Multumesc nora

  Tocmai ai pus punctul pe I 🙂

  Daca aceasta clasa politica ar ajunge sa conduca alta societate …

  Daca. Numai ca pina sa conduca alta societate, aceasta clasa politica este aleas de aceasta societate, in care traim, chiar si daca unii dintre noi, nu se complac.

  OK ! Va urez noapte buna! sau dupa caz, o zi buna! tuturor.
  Pe miine. 🙂

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:18

  clemy, scuza-mi ignoranta, Daniela Barcellona,mi-am amintit, cantareata cu alura de jucatoare de rugbi! 😀 Vocea insa, interpretarea e deosebita.

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:19

  tibi, servus, noapte buna 🙂

  ps. Nu te uiti la patinaj artistic? 🙂

  Apreciază

 • 78. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:20

  Apreciază

 • 79. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:21

  @nora, campionatele europene de patinaj artistic?

  Apreciază

 • 80. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:21

  @tibi, noapte buna 🙂

  Apreciază

 • 81. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:28

  Apreciază

 • 82. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:30

  Apreciază

 • 83. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:32

  Inchei periplul muzical din seara asta cu trei extrase din Otello de Rossini: Desdemona (aria Salciei), duetul de amor Otello-Desdemona si aria lui Rodrigo. Undeva, in 2014 sau 2015, Florez urmeaza sa reia Otello de data asta cantand rolul titular. Sa asteptam.

  Apreciază

 • 84. dora  |  19 ianuarie 2010 la 22:33

  skorpi interesanta scrisoarea mexicanului.Ceva fragment ne-ai mai dat nu demult.

  Am citit ,cam 1 ora art.scris de P.Aligica.Este densa si trebuie rumegata pe indelete.

  Stii ce ma bucura? Imi certifica in multe privinte opinia cu privire la doctrina populara.si Doamne cat m-am luptat in anii trecuti pe forumuri(de bloguri nu stiam) pentru a explica necesitatea reconsiderarii intregii gandiri politico-sociale in noile conditii istorice.

  Mi-a fost confirmata si recenta opinie despre strategia PDL care trebuie sa faca o deschidere sa nu neglijeze componentele doctrinare ale dreptei,sa nu recurga la epurari sau marginalizarea unor lideri pe motiv de simpatii doctrinare.

  Mi-a placut ideea respingerii „puritatii” ideologice,ceea ce in Europa este demult practicat Popularii trebuie sa coalizeze toate tendintele de dreapta sub o conducere politica unitara ,altfel pierd culoarul dreptei.

  Apreciază

 • 85. dora  |  19 ianuarie 2010 la 22:34

  Am obosit,ma duc la nani.Daca aveti ceva sa-mi raspundeti va citesc maine.

  Gute Nacht! 😆

  Apreciază

 • 86. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:35

  @noapte buna dora 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:38

  clemy, da! Proba de perechi! Iar peste putin timp vine si Olimpiada 🙂

  Imi place muzica din Othelo de Rossini! Toate trei sunt frumoase, dar mai ales aria lui Rodrigo in interpretareal lui JDF. 🙂

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:39

  dora, noapte buna! 🙂

  Apreciază

 • 89. tibi  |  19 ianuarie 2010 la 22:43

  nora

  Sigur ca ma uit ! 🙂

  ps. Ti-am adresat o rugaminte in birloaga mea.

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:44

  tibi, ok! Ma duc 🙂

  Apreciază

 • 91. clemycali  |  19 ianuarie 2010 la 22:53

  @nora, stiu ca vine Olimpiada. Oare noi avem reprezentanti la campionatul european de patinaj?
  Iar despre JDF nu mai zic nimic 🙂 Ar insemna sa ma repet. 🙂

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  19 ianuarie 2010 la 22:56

  clemy, habar n-am! O sa primesc de la o prietena de acolo informatii „in direct” adica prin e-mail 😆

  Despre JDF, as spune cat mai multe repetitii, in sensul de a-l vedea si auzi in cat mai multe roluri 🙂

  Apreciază

 • 93. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:04

  MOOD INDIGO

  Apreciază

 • 94. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:05

  Apreciază

 • 95. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:05

  Apreciază

 • 96. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:06

  Apreciază

 • 97. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:07

  Apreciază

 • 98. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 00:08

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  20 ianuarie 2010 la 00:12

  fini, servus! Bunatati pe alese! 😆

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  20 ianuarie 2010 la 00:21

  fini, Duke Ellington & Louis Amstrong, pe podium si de data asta 🙂

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  20 ianuarie 2010 la 00:24

  fini, prieteni,

  noapte buna & zi buna,

  🙂

  Apreciază

 • 102. Camil Stoenescu  |  20 ianuarie 2010 la 01:02

  @ tibi – nu vorbeam de politica. ma refeream la ce putem face fiecare in jurul nostru. preferam sa nu deviem inspre politica…din ratiuni evidente

  Apreciază

 • 103. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 10:09

  @!Camil – ok; fiind vorba despre o postare cu temă politică, intitulată „diferenţe” , credeam că te referi la subiect.

  Din cîte am văzut, nici pe blogul tău politica nu lipseşte.

  Apreciază

 • 104. Camil Stoenescu  |  20 ianuarie 2010 la 11:16

  nu lipseste, nu lipseste, ca nu prea putem face abstractie de ea. nu traim in elvetia 🙂
  (insa mai mereu e nevoie de multe lamai dupa ce scriu despre politica. si nu doar cea romaneasca)

  Apreciază

 • 105. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 14:25

  @ Camil

  Asa este frate : citrice din belsug ! 🙂

  Apreciază

 • 106. dora  |  20 ianuarie 2010 la 15:18

  Salut gradina fermecata din coltisorul meu de Ardeal proaspat nins. 😆

  @tibi si aici ninge cu fulgi diafani de zapada. 🙂

  Apreciază

 • 107. dora  |  20 ianuarie 2010 la 15:24

  tibi,

  nu mi-ai spus daca ti-a placut peisajul de iarna.

  Apreciază

 • 108. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 15:49

  servus dora ! 🙂

  Apreciază

 • 109. dora  |  20 ianuarie 2010 la 15:54

  @ finiiii servus!

  Iarta-ma ca nu ti-am raspuns la gingasele tale atentii de acum cateva zile.Erai deja plecata …si cum bine stii pe tine te prind numai cu „arcanul” 😆

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  20 ianuarie 2010 la 20:24

  dora, fini, tibi, camil, skorpion,

  prieteni, salut! 🙂

  O s-ajung târziu in gradina in seara asta,
  ( daca ajung) 🙂

  Apreciază

 • 112. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:01

  CLAUDE DEBUSSY şi dansul

  Apreciază

 • 113. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:01

  Apreciază

 • 114. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:02

  Apreciază

 • 115. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 22:05

  Seara buna fini !

  Ascult eu acum, Debussy.

  Apreciază

 • 116. dora  |  20 ianuarie 2010 la 22:28

  finiiiii,tu mai smechera imi raspunzi pe note 🙂

  😆 😆 😆

  Apreciază

 • 117. Un tanar de stanga  |  20 ianuarie 2010 la 22:28

  Buna tibi,
  buna fini . Debussy hai ? Clair de lune ? Moonlight ? din Suite bergamasque ? nu estem ? 🙂

  Apreciază

 • 118. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 22:32

  dora
  Ce te miri ? muzica este viata si modul de a se exprima al dragei fini. 🙂

  salut uTdS !
  Estem ! 🙂

  Apreciază

 • 119. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 22:33

  servus dora !

  Sigur ca ti-am raspuns da’ nu stiu daca ai vazuuuut … 😆

  Apreciază

 • 120. dora  |  20 ianuarie 2010 la 22:37

  Cand il asculti pe Claude debussy nu posti stabili o preferinta.Dar,parca te copleseste jocul clapelor de pian.

  Da-mi aripi frumusete melodica si invata-ma sa uit durerea

  Fini,TKS 😆

  Apreciază

 • 121. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:46

  Ina,

  te-am prins! :lol Sau m-ai prins :roll::

  Se pare că eşti într-o dispoziţie „aparte” . Cred că te nimeresc. 🙂

  Apreciază

 • 122. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:47

  Apreciază

 • 123. dora  |  20 ianuarie 2010 la 22:50

  tibi,

  tu crezi ca nu stiu ? De ce crezi ca o iubesc pe fini? 🙂

  Apreciază

 • 124. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 22:53

  UTS,

  salut! Asta-ţi place? 😆 E cu Stokovski!

  Apreciază

 • 125. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 23:00

  UTS;

  mai ţine un Debussy!

  Apreciază

 • 126. dora  |  20 ianuarie 2010 la 23:04

  fini,esti nemaipomenita! 🙂

  Mi-ai dat prim ajutor,mi-am pansat rana.

  Parca niciodata nu m-a fermecat pianul ,asa, ca in seara aceasta. 🙂

  Apreciază

 • 127. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 23:06

  Tibi,

  numai mâine nu-i poimâine! 😥

  Apreciază

 • 128. dora  |  20 ianuarie 2010 la 23:07

  Apreciază

 • 129. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 23:07

  Tibi,

  aceeaşi Mărie cu altă pălărie. 🙂

  Apreciază

 • 130. Fini  |  20 ianuarie 2010 la 23:18

  Vă place Claude Debussy? Înseamnă că vă plac şi impresioniştii.

  Apreciază

 • 131. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 23:21

  Mulţumesc tare mult fini !

  Sînt deja senin. Ştiu că e de bine, trec şi orele rămase din azi, trece şi ziua de mîine, vor mai trece o zi sau două pînă să aflu veşti.

  Lucrurile sunt cît de cît pe făgaş, Nu pleacă în total necunoscut. 🙂

  Mulţumesc ! 🙂

  Apreciază

 • 132. dora  |  20 ianuarie 2010 la 23:24

  O pictura muzicala,asta da comuniune perfecta cu natura.

  De asta am ramas atat de impresionata….simti reconstituirea atmosferei naturale prin sunete,prin limba muzicala. 🙂

  Apreciază

 • 133. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 23:25

  OK !

  Noapte bună tuturor !

  @fini
  Impresioniştii ? Mie sigur îmi plac. Cred că ştii.

  Apreciază

 • 134. dora  |  20 ianuarie 2010 la 23:35

  tibi,

  m-am strecurat pe furis in scorbura ta si am citit.E ok.

  Noapte buna si nu fii trist ca-ti pleaca juniorul.Junioara mea e plecata de 10 ani. E soarta noastra de parinti. 🙂

  Apreciază

 • 135. dora  |  20 ianuarie 2010 la 23:36

  Ma duc si eu in lumea viselor.

  Noapte buna! 🙂

  Apreciază

 • 136. tibi  |  20 ianuarie 2010 la 23:50

  bine dora !
  Mulţumesc. Noapte bună şi vise frumoase. 🙂

  Apreciază

 • 137. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:01

  UTS,

  MOONLIGHT, hai?!

  Apreciază

 • 138. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:04

  Apreciază

 • 139. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:05

  Apreciază

 • 140. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:06

  Apreciază

 • 141. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:06

  Apreciază

 • 142. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:07

  Apreciază

 • 143. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:10

  NOAPTE BUNĂ! tuturor.

  Apreciază

 • 144. tibi  |  21 ianuarie 2010 la 00:11

  fini
  Seriooos?

  Tinerelu’ cre’ ca mai viseaza pe undeva in Costa Rica.

  Ce parere ai despre ?

  Apreciază

 • 145. Fini  |  21 ianuarie 2010 la 00:50

  Tibi,

  pare un număr de circ.

  Apreciază

 • 146. tibi  |  21 ianuarie 2010 la 01:12

  Este fini, este. 😦

  Nu este toată comedia în care avem neşansa de a trăi, un circ ?

  Apreciază

 • 147. Creanga  |  21 ianuarie 2010 la 09:53

  Buna dimineata gradina
  Parca se face lumina
  Postarile s-au cam rarit
  Timpul e de negasit
  15% tre’ sa dai comision
  Sau blana de la palton
  Spaga-i prima pe lista
  Tara noastra tot mai trista
  Fonduri europene se pierd
  Parca doar 10% cred
  Triplu axel si pirueta
  Noi ne hranim cu creta
  Mama lor de comunisti
  Nu te lasa sa existi

  Apreciază

 • 148. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 13:42

  Salut prieteni, salut grădină înzăpezita!
  Am ajuns la „Hot Vintage”…
  🙂

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 13:53

  fini, servus, debussy&picturi ale impresionistilor, un REGAL!

  „La Pie, Effet de Neige” , in mod deosebit, dar si sanatoasa iarna canadiana pe muzica, plus moonlight Jazz…

  Excelente, toate 😆

  Apreciază

 • 150. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 14:02

  dora, salut, ma bucur ca pianul, „dansurile” ilustrate de superbe picturi impresioniste ale muzicii lui Debussy aduse de fini, iti plac si iti fac bine 🙂

  Apreciază

 • 151. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 14:09

  tibi, servus, despre „Hot vintage” am o părere foarte buna si eu! Ceea ce nu pot spune si despre „circul” politic cu toata cohorta de numere cu clovni, flacari si iluzionisme demne mai degraba de plâns decat de râs( in fine, de amândoua 😉 :lol:)

  Apreciază

 • 152. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 14:11

  tds-eugene, servus, cum vezi „provocarile” tale inspira lucruri care de care mai faine… 🙂

  Apreciază

 • 153. noradamian  |  21 ianuarie 2010 la 14:21

  crenguta inflorita si cu rod permanent, salut! In postarea de azi tocmai arat de ce cred ca e nevoie de reorientarea subiectelor pe alte criterii, unele dintre ele fiind cele de „serenitate” civica (necrutatoare, insa… 🙂

  Postare nouuuuuaaa! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.991 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.991 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: