Brendu’

23 februarie 2010 at 16:29 116 comentarii

Deasupra patriei un liliac îşi întinde iar aripile, dar nici noaptea neagră nu-l mai ascunde şi nici ursul nu-l mai crede. Acum, din ce în ce, se vede cum se născu brendu’ ca şi trendu: din artificii-n sacrificii, din şmecherie-n hoţie, din minciuni în prădăciuni, din manipulare-n falsificare (Dracula din Carpaţi e îngeraş pe lângă Potlogar’ din Emanaţi!) Cum dosare-şi fac singuri, ai dracului brendelei şi pe urmă-şi caută locu’ cu trocu’ şi ciracii cu vracii, viitoru’ se arată negru cu coperţi maro; chiar de bombo-trend din ou de şarpe-şi făcu scut şi brend-papasha, din șapcă, pălărie. Bingo! Brend din trend și trend din brend. Pe vecie! (Cu ceva sprijin popesc, se ştie, treaba-i şi mai zbanghie). Dar de ce plecaţi? Urmează încă o reprezentaţie! Magie! C-abia acum începe circul. Nebunie, pandelie! Enterteiment, veselie! Cu sau fără vântu-n vrie, ţara-i toată armonie. Generale ponta, de justiție să-i feri, pesedeii-ţi cer, chiar de-ar fi un sociolog să scoţi (erou de brend, din pălărie, al naibii) cu-n decalog pe decalog călcând… Și-o  închipui vreun prostolog, c-aşa un trend va fi cu happy end?

up-date
În discursul de investire de la Romexpo din 2010, Victor Ponta a vorbit despre un sociolog de o mare probitate morală care l-ar fi consiliat încredințându-i un decalog despre cum ar trebui să se reformeze partidul. Un decalog care ar fi fost și condiția pentru ca respectivul sociolog să intre în partid. Evident, toată presa s-a întrebat. cine o fi misteriosul guru? Întrebat dacă şi-a inventat sociologul din umbră, VVP a recunoscut că e doar o tărășenie de cucerit pesedimea și opinia publică. “Da, e un sociolog ideal.” Inventat. Adică un fel de păcălici făcut din vorbe. O fantoșă care pare că de atunci se distrează într-una pe seama inventatorului. O fantoșă și el.
P.S. Tot vineri, înainte de congres şi Năstase dădea drumul unui decalog… Probabil, de aici și ideea ucenicului. Înțolit de ocazie cu decalogul moralității, precum mazăre prin carnavalele care l-au făcut celebru, Ponta a devenit alesul. ”

l

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Noroc din ghioc, paranghelie, măi dragă Muzeul Brukenthal

116 comentarii Add your own

  • 1. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 16:53

    De-ar fi doar un prostolog,
    Pe posturi şi post de dog,
    Chiar aş fi prostit de trend
    Şi aş striga: Happy end!

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  23 februarie 2010 la 16:59

    Bascaliosul, salut! Daca un procuror poate fi asa farseur, prostologia va deveni antologie 😆

    Apreciază

  • 3. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 19:24

    Salut, Nora! Ca de obicei, postarea ta mă provoacă… la tăcere, fiindcă n-am cuvintele potrivite, dar am dar la cutiuţă.

    Crinuleţ şi Victoraş au însuşirile şi poziţiile optime pentru stârnirea invidiei lui Bulă în privinţa iluzionismului, practicat de pe vremea când îşi ţinea bunica în geam pentru atragerea convingătoare a poştaşului cu pensia.
    Evoluţia de două decenii a iluzionismului politic ne-a adus în stadiul să vedem deosebirea faţă de motoda de lucru a depăşitului Bulă, pentru că acum bunica a fost înlocuită chiar cu cei doi lideraşi, aflaţi într-o întrecere de toată băşcălia:

    -Care din cei doi păcălici- împinşi, de partidele şi susţinătorii lor, cu mecla cât mai lipită în geam – reuşeşte să atragă mai mulţi creduli, prin ascunderea imposturii, parvenitismului, superficialităţii, derivatelor şi combinaţiilor acestor calităţi de pomină între ele sau cu alte porniri din familia păcălicilor, clasa mitomanilor, grupa aparenţelor pe faţă.

    Îmbârligarea calităţilor de ochii lumii se face din mers, după ureche, inspiraţie la repezeală, luptă permanentă cu autodeconspirarea din nebăgare de seamă sau din cauza invaziei contradicţiilor, emanate în consens cu propria constituţie.
    După specificul fiecărui păcălici se văd sau se ascund combinaţiile derivate, la alegerea discernământului privitorului: impostura superficialităţii, superficialitatea parvenitului, parvenitismul impostorului, neputinţa mediocrităţii, răsputinţa tupeistului şi altele, dar toate s-au cultivat şi perfecţionat datorită mediului propice creat pentru ei şi conservat… prin ei înşişi.

    Aceşti doi păcălici excelează în impostura din acest mediu sumar prezentat.

    Totul pentru imaginea iluzorie, totul pentru atragerea credulilor disponibili, totul pentru confortul nesimţirii! În locul poştasului lui Bulă, ei atrag în poştă prostimea şi încă prostesc populimea.

    Intrarea la spectacol e liberă, dar ne costă cât nu face. Cu cît vor intra în jocul lor mai mulţi, dispuşi să-i creadă şi să-i aplaude, cu atât iluzioniştii vor vedea că au motive să se simtă în largul lor, în mediul lor ideal.

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  23 februarie 2010 la 19:51

    Bascaliosul, sper sa intre cat mai putini, tot mai putini! Chiar daca e greu sa ne mai surprinda ceva din ce fac acesti indivizi, cand am dat peste dezlegarea farsei cu sociologul, mi-am zis ca e chiar prea de tot! O reiau:

    De pe “vox publica”:
    În discursul de la Romexpo, Victor Ponta a vorbit despre un sociolog, o personalitate pe care toţi am cunoaşte-o care i-a dat un decalog despre cum ar trebui să se reformeze partidul – acestea ar fi fost condiţiile pentru ca respectivul sociolog să intre în partid. O inventie, de fapt, cum recunoaste “cu snceritate” dupa ce s-a ispravit targul, ceva pentru efect!
    “eu mi-am scris decalogul.(…) Am scris acel decalog între 1 şi 4 dimineaţa vineri, înainte de congres. “Da, e un sociolog ideal.”
    Cum se vede si din postarea de mai sus, farsa cabotinului, a depasit limitele obisnuite ale vicleniei…

    Apreciază

  • 5. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 20:24

    Nora,
    Pentru tine e de prisos completarea, însă, pentru orice eventualitate de interpretare, cred că e necesară: anterior, în rândul al doilea, nu m-am referit la un dar din cutiuţa mea.

    Acum aflu despre acest episod al „necunoscutului” prostolog cu prologul cunoscut. În schimb, înţeleg mai bine de ce n-am găsit nimic impresionant în decalogul lui, ba chiar regret că n-am găsit un moment să-mi fi exprimat-motivat- sentimentul indus de câţiva banalişti , după ce i-au apreciat pozitiv programul-minune: ceva între dorinţa de a-mi reclama nedumerirea şi plăcerea (mea) de a gusta reclama scârboasă a prezentatorilor de senzaţie.

    Apreciază

  • 6. clemycali  |  23 februarie 2010 la 20:30

    Buna seara, buna seara 🙂
    Buna ideea brandului care nu exista. Eu sper ca mistocariile astea sa inceapa sa si dispara.
    PS: vesti bune de la New York 🙂 atat de vineri seara cat si ptr sezonul care urmeaza 🙂

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  23 februarie 2010 la 20:32

    Bascaliosul, o sa pun si un up-date. Nu „decalogul” e problema, ci faptul că individul e lipsit de orice scrupul, poate inventa orice, se poate impauna cu orice si ca aceasta farsa nu deranjeaza, ba unii poate o considera o culme de inteligenta politica.

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  23 februarie 2010 la 20:33

    clemy, salut! Sper sa le aflam si noi 🙂

    Apreciază

  • 9. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 20:38

    Am înţeles semnificaţia. Eu mai adăugasem un aspect tangenţial, legat de lipsa mea de reacţie în timp util.

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  23 februarie 2010 la 20:43

    Bascaliosul, right, am priceput si io! 🙂
    Din nefericire trucul cu tinutu-n geam pentru pacalit postasu e tot mai folosit…

    Apreciază

  • 11. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 20:47

    Nora,
    Eu citisem doar despre presupunerea unui blogger, că discursul ar fi fost scris de bărbosul ăla nespălat, Bogdan Teodorescu.

    Apreciază

  • 12. noradamian  |  23 februarie 2010 la 20:52

    Bascaliosul, da, nu numai bloggeri, poporeni si unii din noi, cei gura-casca, dar si ziaristi incercati au dat-o cu presupusul, banuind, cativa ca e vorba de barbosul nespalat! Ei, cum spune si Sorin Ionita, B T a infirmat si pan’la urma ponta s-a laudat!( Pentru el asta fiind o isprava grozavă, nu?)

    Apreciază

  • 13. Băşcăliosul  |  23 februarie 2010 la 20:56

    Se pare că în subconştientul meu, nu mă împăcam cu statutul de victimă colaterală, de asta aş fi vrut să-mi exprim acea nedumerire. E comic că mi-au luat-o înainte cu brio… mai mulţi decât bănuiam.

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:03

    Bascaliosu, da! Pe mine asta m-a cam infuriat :mrgreen:

    Apreciază

  • 15. clemycali  |  23 februarie 2010 la 21:07

    @nora, vineri a fost ultimul spectacol cu Fiica Regimentului la New York si JDF s-a prezentat mult mai bine. A cantat ca un inger desi inca il durea gatu si a si tusit usor intre arii. Dar publicul l-a ovationat si a inceput sa aplaude de la primele momente in care a intrat pe scena.
    In sezonul urmator face premiera absoluta la New York cu Contele Ory de Rossini. Si un alt preferat al gradinii, Jonas Kaufman debuteaza ca Sigund in Walkyria. 🙂 Iar Angelica noastra va canta Julieta in Romeo si Julieta alaturi de Piotr Beczala.

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:15

    clemy, daca si angelica va canta Julieta, inseamna ca vine cu adevarat, primavara 🙂

    Apreciază

  • 17. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:16

    Platforma ma cam chinuie in seara asta 😦

    Apreciază

  • 18. clemycali  |  23 februarie 2010 la 21:25

    @nora nu doar platforma ta se chinuie. Si computerul meu merge ca naiba.
    Si am sa pun un link ptr o fotografie promotionala ptr Contele Ory 🙂
    http://www.metoperafamily.org/metopera/season/subscriptions/

    Apreciază

  • 19. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:31

    clemy, TKS, un model elegant de publicitate 🙂

    Apreciază

  • 20. clemycali  |  23 februarie 2010 la 21:35

    @nora, poza intreaga am vazut-o pe un forum. E mortala. JDF imbract ca o calugarita sic, strangand intr-o mana un rosariu si mirosind delicat un boboc de trandafir 🙂
    PS. Cineva care a fost la spectacol vineri seara spunea ca la final, dupa ce s-a intalnit cu fanii, a semnat autografe, etc, JDF a plecat cu sotia pe jos de la opera catre hotel. Si-au pus glugile peste cap, s-au luat de brat si s-au pierdut in multime. Nu limuzina, nu bodyguarzi, nu nimic.

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:42

    clemy, simpatic, rafinat, cu simtul umorului!
    🙂
    Cat despre modestie, e normal! Prin contrast, parvenitii si neamurile proaste ale natiei, cu girofarurile si mitocania lor sunt tot mai dezgustatori 😉

    Apreciază

  • 22. clemycali  |  23 februarie 2010 la 21:43

    @nora, decalogul lui Ponta, decalog inventat, este o rusine. Tocmai am vorbit cu parintii la telefon si mi-au spus ca „reforma” in PSD sub regimul Ponta a inceput cu interzicerea intrarii in curtea partidului cu masinile 🙂 Sau cel putin asa a inteles mama de la televizor.

    Apreciază

  • 23. clemycali  |  23 februarie 2010 la 21:50

    @nora, m-a mirat ptr ca am avut ocazia sa vad cum se comporta diverse stelute de muzica pop si rock. Iar ce nu am vazut cu ochii mei mi-a fost relatat destul de exact de oameni care lucreaza in entertaiment industry. Si e de-a dreptul ridicol sa vezi cum diverse personaje cat de cat cunoscute, calatoresc cu un intreg anturaj, inconjurate de garzi de corp, cu ochelari de soare in miez de noapte, si cu pretentii si ifose de neanchipuit.
    Ma gandeam, si episodul asta imi confirma teoria, ca JDF este atat de iubit si ptr ca se comporta absolut normal si ca nu i s-au urcat vedetismele la cap. Este, asa cum spun americanii, the boy next door. Publicul simte asta si ptr ca se regeste in normalitatea comportamentului lui il adora pur si simplu.

    Apreciază

  • 24. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:54

    Pai, da! Astea-s masurile de modernizare la care faceam referire in precedenta postare.

    Cat despre decalog nici daca i l-ar fi scris bona filipineza nu era asa de penibil 😆

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  23 februarie 2010 la 21:55

    clemy, la noi asta e unul din aspectele-simptom ca suntem o societate denaturata, cu elite de carton… 😦

    Apreciază

  • 26. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:01

    @nora, bine spus „elite de carton”. Desi este extrem de trist. Dar asta este realitatea. O sa mai treaca inca multa apa pe Dambovit pana ne vom apropia de normalitate.

    Apreciază

  • 27. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:03

    BUNĂ SEARA!

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:05

    clemy, da! 😦

    Tupeul, aroganţa, arivismul, cinismul, la maxim.Daca vanghelie zicea ca vrea s-ajunga.n varful piramidei, de ce n-ar zice si d-lui::
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887484/Ponta-se-gandeste-deja-la-Cotroceni/
    ( e adevarat ca acest soi uman imi repugna; poate e si ceva subiectiv)

    Apreciază

  • 29. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:06

    Apreciază

  • 30. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:08

    fini, servus! 🙂 Uite, muzica e locul minunat si accesibil,unde putem gasi normalitate, frumusete si bucurie 🙂

    Apreciază

  • 31. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:10

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:11

    Frumos, nostalgic, notturno tango 🙂

    Apreciază

  • 33. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:11

    @fini, bine te regasesc 🙂
    Nu m-am putut abtine sa nu pun un mic clip. Florez avea 25 de ani !!

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:14

    clemy, nu stiu subiectul, probabil ar fi interesant de stiut de ce e imbracat in calugarita 😀

    Apreciază

  • 35. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:17

    @nora, bon. Imediat. Si intreb. Vrea cineva sa vada si unclip filmat vineri seara cand JDF a cantat bolnav ?

    Apreciază

  • 36. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:20

    Apreciază

  • 37. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:20

    clemy, cum suntem cam putini acum pe aici iti raspund pentru toti si pentru cei care mai vin: sigur ca da! 😆

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:21

    fini, ce frumusica -i Isabel! Si ce voce sprintara are 🙂

    Apreciază

  • 39. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:23

    Clemy,

    te salut. Un Florez proaspăt. 🙂

    Apreciază

  • 40. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:25

    Actiunea operei se petrece in vremea cruciadelor iar unul din seniorii locali, contele de Formontiers, a plecat sa elibereze tara sfanta dar isi lasa sotia singura acasa. Contele ory simte ca este o ocazie buna ptr a castiga dragostea contesei. Asa ca se deghizeaza intai in pustnic si se da mare cunoscator in problemele inimii. Doar ca printr-un concurs nefericit de intamplari, Ory este demascat si treubuie sa inventeze un alt plan.
    In actul doi, il gasim ascuns intr-un grup de calugarite care se plang ca au fost gonite de raul conte Ory. Contesa, miloasa, o lasa pe sora Colette (contele Ory deghizat) sa se refugieze la castel, unde, ghinion, in loc sa reuseasca se intre in gratiile amoroase ale contesei, contele este pacalit din nou si trebuie sa scape cu fuga impreuna cu coconspiratorii lui, de mania seniorului local intors de la razboi.
    E vorba de o farsa, de o comedie a erorilor in traditia comediei del arte.

    Apreciază

  • 41. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:29

    Apreciază

  • 42. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:29

    clemy, o opera bufa nu prea cunoscuta, cred, pare tare placuta 🙄

    Apreciază

  • 43. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:34

    @nora, este vorba de o comedie pura. Se joaca destul de rar. E vorba si de traditie aici. In general oamenii vad opera ca un gen in care curg rauri de lacrimi la final unde cel putin unul din eroii principali moare. Iar Rossini este greu de cantat desi pare tare usor cand este ascultat.

    Apreciază

  • 44. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:36

    Da, e vorba de obisnuinte, de rutina, de preferintele cantaretilor…

    Apreciază

  • 45. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:38

    Nora,

    este o soprană canadiană de origine armeană. Aici e în Don Giovanni

    Apreciază

  • 46. Fini  |  23 februarie 2010 la 22:44

    Uite aici un clip interesant. Câtă un fel de doină armenescă acompaniată de un cvartet de interpreţi la duduc, un fluer armenesc.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:44

    fini, frumos! 😀

    Apreciază

  • 48. amanda13  |  23 februarie 2010 la 22:47

    eu una nu pot sa inteleg cat de sudata este aceasta clica. se stiu unii pe altii, se urmaresc unii pe altii, toti arunca vorbe aiurea si raman tot impreuna.

    se pare ca pe diaconescu l-au retras dupa ce a fost prins in „ipostaze intime”

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:56

    amanda, servus! Da, un fel de „Misterele Bucurestiului” pe stil nou, postcomunist! 🙂 Dacă e reala, insa, treaba cu bietul diaconescu urmarit si filmat, ca l-au „prins” deghizat prin locuri ascunse si l-au santajat, asta e chiar o comedie a ororilor…

    Apreciază

  • 50. clemycali  |  23 februarie 2010 la 22:57

    @fini, superb.
    @amanda, eu pot sa inteleg foarte bine. Oamenii astia se cunosc inca de pe vremea UTC-ului (Nastase, geoana, Diaconescu, etc) si provin din aproximativ aceleasi strucutri politico-familiare. Vanghelie este singurul care nu face parte din casta fiilor de fosti securisti si nomenclaturisti oplositi sub pulpana lui tata Ilici. Se comporta exact ca orice organizatie mafiota.

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  23 februarie 2010 la 22:58

    fini, 46, chiar interesanta e piesa asta, imi aminteste si de doina dar si de anumite piese folk, ca acelea cantate de Adriana Auch

    Apreciază

  • 52. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:31

    buna seara,

    excelenta postare….doar laude norei??
    niciodata nu scrii ceva nashpa, ca sa te si criticam??
    🙂

    apropo:
    crin + ponta = 2 politruci de joasa speta.

    am si o nedumerire oarecum ipocrita: de ce cu rare exceptii in politica ajung doar oameni de proasta si foarte proasta calitate???

    Apreciază

  • 53. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:38

    skorpion, servus 🙂 Ai uitat cum trecura „frontiera” dintr-un regim in altul, pe furis, cu neamuri in carca, cu dosare, amante, relatii etc?

    Apreciază

  • 54. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:40

    nu am uitat nimic!

    dar trecerea pe furis a fost „aprobata” de ……?
    🙂

    Apreciază

  • 55. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:41

    de ?… :mrgreen: 😆 … si „poporul muncitor”

    Apreciază

  • 56. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:42

    Hai ca tu l-ai „mangaiat” numindu-l papasha 😆

    Apreciază

  • 57. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:42

    in primul rind de ….80% care au votat in 1990 cu papasha…
    dupa care bulgarele a pornit la vale pina in zilele noastre…

    Apreciază

  • 58. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:43

    papasha…
    incerc sa ramin politicos
    :mrgreen:

    Apreciază

  • 59. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:45

    skorpion, asa-i, din pacate! De-aia iau foc cand apar alti pacalici, precum pontologul! Deja e prea mult 😦

    Apreciază

  • 60. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:45

    skorpion, observ 🙂

    Apreciază

  • 61. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:45

    waooooo, urla politrucul

    crin

    Presedintele PNLCrin Antonescu sustine ca rolurile de pe scena politia vor fi impartite, in 2012, intre doua partide, unul de dreapta si unul de stanga, iar PD-L va fi SPULBERAT, din punct de vedere electoral.

    waoo, se sparie gindul, ce planuri marete are
    🙂

    Apreciază

  • 62. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:46

    douazeci de ani…..este intr-adevar mult pentru o viata de om…

    Apreciază

  • 63. orangeskorpion  |  23 februarie 2010 la 23:49

    nora, citeste gargara cu pioneze a lui crin,
    elucubratii putin spus..

    http://www.ziare.com/actual/politica/02-23-2010/antonescu-pnl-va-spulbera-in-2012-gogoasa-pd-l-997655

    si acum o sterg englezeste,
    noapte buna
    🙂

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:49

    skorpion, de fapt lupta va fi intre cei doi latrai!
    Dar daca pedeleul defileaza-n continuare cu politruci de acelasi soi, cum o sa se şi uzeze din pricina crizei, orice e posibil 😦

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  23 februarie 2010 la 23:50

    noapte buna si odihnitoare, skorpionule 🙂

    Apreciază

  • 66. Fini  |  24 februarie 2010 la 00:01

    VISE FRUMOASE!

    Apreciază

  • 67. amanda13  |  24 februarie 2010 la 00:07

    scuze, nora, dau cate o raita pe bloguri mai pe sarite in timp ce ma ocup de altele. insa da, faza cu Diaconescu e penibila 😦

    iti doresc o noapte frumoasa!

    Apreciază

  • 68. nora  |  24 februarie 2010 la 00:18

    fini, multzam pentru ” round midnight” cu Montgomery!

    Somn Usor si tie 🙂

    Apreciază

  • 69. nora  |  24 februarie 2010 la 00:20

    Amanda, da, parca mi-e si mila de el! Ciudata soarta politica 😉

    O zi frumoasa-n continuare 🙂

    Apreciază

  • 70. Fini  |  24 februarie 2010 la 06:44

    NEAŢA!

    Apreciază

  • 71. Fini  |  24 februarie 2010 la 07:08

    Victor Ponta, pseudoliderul PSD „ales“ de congres, are şanse de succes în noua etapă a carierei sale politice. Un succes care nu va fi însă al lui decât în aparenţă. Va fi un lider ascultător, acel lider respectuos cu „democraţia de partid“ pe care Mircea Geoană ar fi încălcat-o, aşa cum am auzit în acuzaţiile pe care i le-au adus adversarii săi din interiorul partidului. Acest „respect“ se va manifesta prin executarea, întocmai şi la timp, a directivelor trasate de cei care controlează PSD, adică baronii de partid.
    Victor Ponta este reprezentantul social-democraţiei româneşti. Nu cred în renaşterea social-democraţiei prin indivizii pe care el îi reprezintă. Social-democraţia a apărut în istorie ca o mişcare muncitorească de stânga. PSD nu are absolut nimic de-a face cu muncitorimea, cu ţărănimea, cu oamenii săraci. Am o singură mulţumire în urma congresului PSD, anume că asistăm la ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI Partidului Comunist Român.

    Apreciază

  • 72. noradamian  |  24 februarie 2010 la 10:54

    fini, servus! De acord cu Florin Chilian! 🙂
    Si cu ce spui tu!
    O realitate incontestabila aratata si aici:
    „Victor Ponta a fost propulsat in fruntea partidului de Adrian Nastase, Miron Mitrea si Ion Iliescu, care voiau sa scape de Mircea Geoana. Marioneta a fost schimbata, dar sforile au ramas. Nu le mai tine in mana Marian Vanghelie, ci batrani papusari cu experienta. Trei papusari cu dosare penale grele vor conduce PSD printr-un procuror” (www.ziare.com)
    O relansare a vechilor aranjamente de politici manipulare si spoliere, cu sfori si papusari uzati, are un singur rost istoric: sa se compromita iremediabil. Speram cat mai curand si fara sa dauneze si mai mult sanatatii natiei.

    Apreciază

  • 73. tibi  |  24 februarie 2010 la 15:23

    servus ! 🙂

    Pe mine nu m-a lasat platforma sa intru astazi toata ziua. La voi ???

    Apreciază

  • 74. noradamian  |  24 februarie 2010 la 16:55

    tibi, salut! 🙂

    Da, ceva nu merge ca deobicei 😦

    Apreciază

  • 75. orangeskorpion  |  24 februarie 2010 la 18:58

    salve, nice garden!

    🙂

    pe mine ma lasa???

    oh, da, cei care au sufletul curat sint lasati in gradina!
    😆

    :mrgreen:

    persoanele de fata sint excluse din gindirea mea de mai sus

    🙂

    Apreciază

  • 76. clemycali  |  24 februarie 2010 la 19:04

    Buna seara, buna seara.
    Mitrea nu cred ca a fost de acord cu Ponta ci doar cu inlocuirea lui Geoana.
    @fini, sper din tot sufletul sa asistam la sfarsitul PCR prin ce se intampla acum la PSD. Ar fi si cazul dupa 20 de ani.

    Apreciază

  • 77. noradamian  |  24 februarie 2010 la 19:46

    skorpion, clemy, salut! Diaconescu, prima din, cele trei plecari „grele”, care tocmai se anunta, vor reduce putintel din aroganta lui bombo-ponta. Oricum, vin vremuri interesante 🙂

    Apreciază

  • 78. noradamian  |  24 februarie 2010 la 20:10

    Dragi prieteni, lipsesc doua trei zile, plec intr-o scurta vacanta
    (Gradina n-o iau cu mine, insa, va ramane-n grija 🙂 )

    All the best 🙂

    Apreciază

  • 79. orangeskorpion  |  24 februarie 2010 la 20:14

    drum bun,nora,

    vom avea grija de gradina !!!!

    🙂

    Apreciază

  • 80. noradamian  |  24 februarie 2010 la 20:17

    skorpion, multzam! Sa fiti cuminti 😆

    Apreciază

  • 81. tibi  |  24 februarie 2010 la 20:37

    OK nora !

    Fii fara grija ! 🙂

    Apreciază

  • 82. clemycali  |  24 februarie 2010 la 21:34

    @nora, calatorie placuta. Sa ai grija de tine 🙂

    Apreciază

  • 83. tibi  |  24 februarie 2010 la 21:46

    seara buna clemy !

    Are grija nora, are ! 🙂

    ps. Ce-ar fi sa pui tu o postare muzicala intre timp ?

    Apreciază

  • 84. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:29

    ok, tibi. preferinte?

    Apreciază

  • 85. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:30

    Apreciază

  • 86. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:32

    Apreciază

  • 87. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:33

    Apreciază

  • 88. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:34

    Apreciază

  • 89. tibi  |  24 februarie 2010 la 22:35

    Multumesc frumos clemy 🙂

    Apreciază

  • 90. clemycali  |  24 februarie 2010 la 22:36

    Si acum fug la ora de istorie. Pupici si vizionare si ascultare placuta 🙂
    PS: in ultimele doua clipuri apare tenorul preferat al gradinii 🙂

    Apreciază

  • 91. tibi  |  24 februarie 2010 la 22:56

    Stiu clemy, stiu ! 🙂 Pe miine ! Multumesc. Asemenea. 🙂

    Apreciază

  • 92. Fini  |  25 februarie 2010 la 06:41

    NEAŢA! 🙂

    „Voci româneşti pierdute” deşi ar mai fi avut multe de spus.

    Apreciază

  • 93. val  |  25 februarie 2010 la 07:53

    Buna dimineata Nora si tuturor celor din Gradina de Hartie!

    Ce se intampla in Romania ma preocupa, ca pe toata lumea Este atat de aiurea, incat ne-au zapacit, nu mai stim ce e cu noi.
    Dar, astazi dimineata, asa cum se intampla uneori, m-am trezit din senin cu senzatia ca totul mi se limpezeste si ca stiu ce e de facut. Si, tot atat de inexplicabil am intrat in Gradina de Hartie, pe care, iarasi nu stiu dece, inca nu o vizitasem.
    Ti-am citit ultimile postari sii Iti spun foarte sincer ca m-au impresionat. Nicaieri nu am gasit atata apropiere de adevar, atat de bine atins esentialul.!

    Primeste-ma si pe mine sa vin din cand in cand pe aici!

    Apreciază

  • 94. Fini  |  25 februarie 2010 la 09:03

    Val te salut! 🙂

    Nora şi-a luat câteva zile de vacanţă şi îţi va răspunde când se întoarce.
    Până una-alta „Bine ai venit!”. Uite şi o cafea:

    Apreciază

  • 95. val  |  25 februarie 2010 la 09:28

    Iti multumesc, Fini!

    Apreciază

  • 96. Creanga  |  25 februarie 2010 la 09:59

    @Fini
    Neatza!
    Pai o bagi asa pe sest?
    Ai uitat oare de test?
    In gradina bine se stie
    Aduci flori sau poezie
    Deci Valule ce ne aduci?
    Muzici sau un kil de nuci?

    Apreciază

  • 97. Fini  |  25 februarie 2010 la 11:18

    Creangă salut! 🙂
    Văd că ceri plocunu’.

    Apreciază

  • 98. Fini  |  25 februarie 2010 la 11:24

    Val,

    şezi blând. Creangă-i mucalit.
    Scrie ce-ţi vine cu năduf sau cu drag pe vârful condeiului.

    Apreciază

  • 99. Fini  |  25 februarie 2010 la 11:33

    Trec la temă.
    PSD devine istorie prin retragerea din politică a lui Ion Iliescu. PSD este acum controlat de membrii „eşalonului doi“, mlădiţele tinere ale PCR din anii ‘80. Miron Mitrea, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Adrian Severin, Marian Oprişan pot fi consideraţi noii stăpâni peste moşia social-democrată. Plecarea lui Iliescu le oferă o libertate de acţiune aproape nelimitată. Alegerea lui Victor Ponta, acest personaj amuzant, cu chip de adolescent întârziat, tributar dorinţei de a fi considerat de ceilalţi bărbat matur, exprimă noua strategie a baronilor PSD. „Tinerii lupi“ ai eşalonului trei, adică indivizi ca Victor Ponta, Valeriu Zgonea sau Titus Corlăţean, vor fi purtătorii de drapel în prima linie a luptelor politice. În spatele lor stau de veghe „bătrânii“ baroni ai PSD. Castanele vor fi scoase din foc de cei tineri. Caimacul afacerilor cu statul, atunci când PSD va fi adus la guvernare, îl vor lua „înţelepţii“ eşalonului doi.

    Cine ia „suta” să ia şi ploconu’ !

    Apreciază

  • 100. Băşcăliosul  |  25 februarie 2010 la 11:36

    Apreciază

  • 101. Creanga  |  25 februarie 2010 la 11:42

    Am stat si am asteptat
    Bascaliosul suta a luat
    Ai luat ploconul frate
    Dai si mie jumatate?

    Apreciază

  • 102. Fini  |  25 februarie 2010 la 11:47

    Uite încă un Tudor Gheorghe!

    Apreciază

  • 103. Fini  |  25 februarie 2010 la 11:48

    Creangă,

    voi împărţiţi ploconu’ şi eu cânt cu ghirozana. 🙄

    Apreciază

  • 104. Creanga  |  25 februarie 2010 la 11:55

    @Fini
    Aoleuu ce-i aia ghirozana?
    E o toba fara blana?
    Ploconul a fost saltat
    Bascaliosul l-a luat

    Apreciază

  • 105. Băşcăliosul  |  25 februarie 2010 la 11:58

    @Creangă
    M-ai prins. Am vrut să scriu introducerea „Vă salut de o sută de ori!”, dar am renunţat, ca să nu-mi deconspir prea uşor intenţia şi-apoi mi-am zis că ar putea fi suficientă interpretarea clipului.

    De vrei juma’ de plocon,
    Nu-i bai, ba-i ceva cu ton,
    Mai bine zis, e cu toane
    Şi chef, fără ghinioane.

    Apreciază

  • 106. Creanga  |  25 februarie 2010 la 12:07

    @Bascaliosul
    Centa la centar trage
    Pe mine nu ma atrage
    Oare Valu s-a speriat?
    Cal si soacra a saltat?

    Apreciază

  • 107. Fini  |  25 februarie 2010 la 12:22

    Apreciază

  • 108. Băşcăliosul  |  25 februarie 2010 la 12:23

    Mi-a plăcut gândul lui Val,
    Cum l-a prins de dimineaţă,
    Nu uscături, nici banal,
    Ci grădina cu verdeaţă.

    PS
    Cât ne-om ploconi în rime,
    Cu veselie şi prime,
    Sper ca după a lui rugă
    Să nu se pună pe fugă.

    Apreciază

  • 109. Băşcăliosul  |  25 februarie 2010 la 12:28

    „Sper ca după AŞA rugă
    Să nu se pună pe fugă”

    Poate e un… ea.

    Apreciază

  • 110. Fini  |  25 februarie 2010 la 12:40

    Creangă,

    ai fost absent la cursul de Teoria instrunetelor!
    Ghirozană – vioară în Banat.

    Din ce ai scris văd că presupui că Val e fetiţă. Ba nu, la #96 zici că-i şi albă,da-i şi neagră. 😆

    Acum plec „la datorie”.

    Apreciază

  • 111. Băşcăliosul  |  25 februarie 2010 la 12:51

    Când stăpâna nu-i acasă,
    Joacă rimele pe masă,
    În timp ce şi masa plânge
    Că nu sunt postări la sânge.

    PS.
    Revenirea din periplu
    Îmi va taxa scăfârlia,
    Simt cum va fi noul titlu:
    „Hai, gata cu băşcălia!”

    Apreciază

  • 112. Creanga  |  25 februarie 2010 la 13:42

    Cu noua postare
    Am fost trimisi la plimbare
    De fapt doar la muzeu
    Sa comentezi e cam greu
    Val, orice culoare ai avea
    Sper ca nu te-i supara
    Am rimat prieteneste
    Fii bun(a) si pofteste!

    Apreciază

  • 113. val  |  25 februarie 2010 la 16:00

    Fini si Bascalios
    M-au primit foarte frumos,
    Si tu, Creanga , dar e clar
    C-ai pretins in schimb un dar.
    Cum sa-i zic, sa nu gresesc?
    Obicei cam… romaneasc!

    Apreciază

  • 114. tibi  |  25 februarie 2010 la 16:09

    Ziua buna 🙂 ALL !

    @val draga ! Esti binevenita !
    Creanga este un alt soi de bascalios ! 🙂 Glumet, da’ e baiat salon 😀

    Apreciază

  • 115. val  |  25 februarie 2010 la 19:25

    Tibi, mii de multumiri !

    Apreciază

  • 116. noradamian  |  27 februarie 2010 la 11:06

    Prieteni gradinari, bine va regasesc!
    🙂
    val, salut! Ma bucura prezenta ta
    🙂
    Si, cum vad, pe toti ne bucura!
    🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: