Muzeul Brukenthal
25 februarie 2010 at 12:55 orasantiberiu 97 comentarii
Postat de tibi în „biblioteca din chioşc”
Pe 25 februarie 1817 îşi deschidea porţile pentru publicul larg, cel mai vechi muzeu din ţară, Muzeul Brukenthal din Sibiu, adăpostit în Palatul cu acelaşi nume, construit de baronul Samuel von Brukenthal între anii 1778 şi 1788. Practic, colecţiile de artă ale muzeului au fost accesibile publicului încă din 1790, cu trei ani înainte de inaugurarea muzeului Luvre din Paris. Puţini îşi amintesc faptul că în 1968, muzeul a fost călcat de hoţi, care şi-au însuşit opt pînze celebre, ( Moartea Cleopatrei – Anton van Dyck, Bărbat cu pipa la fereastră – Frans van Mieris cel Bătrîn, Portret de bărbat – Jorg Breu, Bărbat cu haină de blană – anonim, Portret de bărbat – Cristof Amberger, Ecce homo – Tiziano Vecello da Cadore, Portretul unei tinere femei (miniatură pictată pe fildeş) – Rosalba Carriera, şi cea mai valoroasă, Bărbat cu craniu în mînă – Maestrul legendei Sfîntului Augustin, un discipol de al lui van Eyck), a căror valoare în acel moment, era estimată la circa 25 de milioane de dolari. Ancheta a fost condusă de celebrul Ceacanica, dar în ciuda tuturor eforturilor echipei sale de circa o sută de miliţieni, nu a condus la nici un rezultat. Prilej pentru a emite felurite legende, dintre care cea mai verosimilă pare a fi aceea, că pe acolo îşi cam vîrîse coada nu Aghiuţă, ci Securitatea, şi anume ramura ultra fidelă clanului ceauşeştilor. Muzeul cuprinde mai multe secţii, respectiv Galeriile de Arta, Biblioteca Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Vînătoare. Merita vizitat.
Up-date (Nora)
Putini mai sunt acum in viata pentru a se bucura de revenirea acasa a superbelor lucrari de arta (patru dintre ele regasite in America si repatriate in 1998), iar cei care mai traiesc o fac si astazi cu amintirea terifiantelor nopti de ancheta in incaperile intunecoase ale Palatului Brukenthal, intesate cu securisti si militieni adusi in pragul exasperarii de ingeniozitatea unor hoti, dar si de lipsa de prevedere a administratiei din acea vreme a muzeului.
Un mare mister al Romaniei postbelice
Opt tablouri, evaluate in perioada respectiva la peste 25 de milioane de dolari, au fost furate in noaptea unei frumoase duminici de mai (26 mai 1968) si scoase din tara intr-un timp-record, de numai trei zile. Locuri faimoase dintr-un Sibiu romantic, personaje de legenda ale militiei comuniste, securisti verosi si fara scrupule, valori de patrimoniu furate si doar partial regasite, toate acestea se amesteca inca in cel mai mare mister al Romaniei postbelice: disparitia tablourilor lui Brukenthal.
Pictori celebri pe simezele Brukenthal
Pieter Brueghel I
reprezentant al Renasterii flamande
Uciderea pruncilor (ulei pe lemn)
Pieter Brueghel cel Batrân a fost un artist vizionar, extrem de popular, preocupat de viata cotidiana a contemporanilor sai, pe care a reprezentat-o cu slabiciunile si excesele sale. Uciderea Pruncilor este o alegorie religioasa, plasata într-un peisaj glaciar flamand, personajele legendare fiind înlocuite de tarani autohtoni. Lucrarile lui Pieter Brueghel cel Batrân reprezinta dovezi icono-grafice ale unor aspecte sociale si de cultura populara din secolul al 16-lea.
Jan van Eyck
reprezentant al Renasterii flamande timpurii
Barbat cu inel /
Omul cu tichie albastra
(ulei pe lemn)
Jan van Eyck a perfectat tehnica picturii în ulei, generând stilul „van Eyck”. Dupa moartea artistului, au ramas 10 lucrari semnate de acesta, aspect foarte inedit pentru acea perioada. Omul cu tichie albastra uimeste prin realizarea tehnica, simbolistica continuta de lucrare, complexitatea intelectuala si realismul personajului, fiecare detaliu fiind menit sa preamareasca creatia divina.
Tiziano Vecellio da Cadore
reprezentant al Renasterii italiene târzii
Ecce Homo – lucrare recuperata în urma furtului din 1968.
(ulei pe pânza)
Titian a fost liderul scolii Venetiene de pictura în secolul al 16-lea si a uimit prin tehnica sa, care dadea viata lucrarilor, dupa cum spunea biograful sau, Giorgio Vasari. Titian, ca si ceilalti pictori din scoala Venetiana, a acordat o mare importanta culorii, pe care o procura din nordul Europei sau din Asia. Ecce Homo este o dovada în acest sens, culoarea fiind cea care sugereaza tragedia, tensiunea si intensitatea experientei.
David Teniers II
(cca. 1610-1690)
reprezentant al barocului burghez flamand
Consultatia / Consult medical
(ulei pe lemn)
David Teniers cel Tânar a fost un ambasador al artei în timpul sau, îndeplinind pe lânga rolul de pictor de curte si pe acela de curator al colectiei regale; în ceea ce priveste picturile sale, acestea abordeaza momente din viata cotidiana a taranilor, dar si a burghezilor, scene religioase si mitologice, portrete, adoptând un ton ironic si moralizator. În anul 1663, artistul fondeaza Academia de Arte din Antwerp.
Antonello da Messina
(cca. 1430-1479)
reprezentant al Renasterii venetiene timpurii
Rastignirea lui Christos
(ulei pe lemn)
Aceasta Crucificare, cunoscuta si sub numele de Crucificarea din Sibiu, este prima dintr-o serie de trei, celelalte doua aflându-se la Antwerp si la Londra. Influentat de studiul artistilor flamanzi, în special al lui Jan van Eyck, Antonello da Messina a introdus la Venetia pictura în ulei si tehnicile stilistice ale artei flamande.
Hyacinthe Rigaud
(1659-1743)
reprezentant al picturii baroce franceze
Le Notre, gradinarul lui Ludovic XIV
(ulei pe pânza)
Hyacinthe Rigaud a fost pictorul curtii franceze în timpul lui Ludovic XIV. Majoritatea picturilor sale sunt influentate de Van Dyck si scot în evidenta pozitia sociala a personajului, reprezentând importante referinte pentru moda vremii.
Maestrul Legendei Sfântului Augustin
(sf. sec XV)
reprezentant al Renasterii flamande timpurii
Barbat cu craniu
lucrare recuperata în urma furtului din 1968.
(ulei pe lemn)
Maestrul Legendei Sfântului Augustin, artist primitiv flamand, a fost influentat de Jan van Eyck, dar si de Renasterea italiana. Lucrarea Barbat cu craniu este o meditatie pe baza temei „Memento mori”. Personajul apare resemnat în fata mortii, enuntând fragilitatea si constrângerile existentei.
http://www.brukenthalmuseum.ro/index_en.htm
Entry filed under: 7301634. Tags: Brukenthal, sibiu.
97 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
amanda13 | 25 februarie 2010 la 16:41
sa stii ca nicaieri nu am fost mai mandra de Romania ca la Bruckenthal unde l-am dus pe sotul meu acum vreo 4 ani. la iesire mi-a spus ceva de genul „la noi nu gasesti asa ceva”. 🙂
ApreciazăApreciază
2.
tibi | 25 februarie 2010 la 16:42
bine ca mi-ai spus 🙂
ApreciazăApreciază
3.
Camil Stoenescu | 25 februarie 2010 la 18:09
frumos muzeu. am fost la Bruckental in vara lui 2008 si am ramas placut surprins de calitatea picturilor
ApreciazăApreciază
4.
clemycali | 25 februarie 2010 la 20:12
Buna seara, buna seara.
Intr-adevar, Bruckental este un muzeu de o caltitate exceptionala.
Revenind la furt. Eu stiam, poate gresit, ca tablourile au fost totusi recuperate.
ApreciazăApreciază
5.
tibi | 25 februarie 2010 la 20:15
seara buna !
Numai patru dintre ele au fost recuperate si repatriate in 1998.
ApreciazăApreciază
6.
clemycali | 25 februarie 2010 la 20:28
@tibi, salut voios de pionier. 🙂 Deci stiam ceva dar nu complet. Buni hotii aia daca nu i-au prins nici in ziua de azi. Nu ar fi fi de mirare ca furtul sa fi fost unul comandat ptr piata neagra a operelor de arta. In alta ordine de idei raportez gradiii ca ieri era sa adorm in clasa la ora de istorie si cand m-am intors acasa mi-am gasit unul din motani schiopatand.
Cand reusesc sa ma trezesc cat de cat pun si ceva muzici 🙂
ApreciazăApreciază
7.
tibi | 25 februarie 2010 la 20:34
Clemy
In 68 cidnd a fost comis furtul, muzeul era pazit doar de un paznic de noapte. Furtul a fost comis in noaptea de duminica 26 mai, parca, si a fost descoperit marti, luni muzeul fiind inchis. E clar ca era vorba despre pro. 🙂 Muzica se potriveste perfect cu pictura !
ApreciazăApreciază
8.
clemycali | 25 februarie 2010 la 20:41
ApreciazăApreciază
9.
clemycali | 25 februarie 2010 la 20:47
ApreciazăApreciază
10.
clemycali | 25 februarie 2010 la 20:53
ApreciazăApreciază
11.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:01
ApreciazăApreciază
12.
tibi | 25 februarie 2010 la 21:02
Eu le ascult sa stii 🙂
ApreciazăApreciază
13.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:04
@tibi, ma bucur. 🙂
ApreciazăApreciază
14.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:12
ApreciazăApreciază
15.
tibi | 25 februarie 2010 la 21:17
Stiu clemy 🙂
Pe unde or fi gradinarii ?
Se uita cum maninca bataie Urziceni de la Livrpool ? Deocamdata este 3/1.
ApreciazăApreciază
16.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:20
ApreciazăApreciază
17.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:23
@tibi, nu stiu. Si pe mine ma mira linistea care s-a asternut in gradina. Ma rog, nora e plecata in vacanta cateva zile. Asa ca absenteaza motivat. Skorpion cred ca combate pe blog la theophyle. Luminita are copilul bolnav. De dora nu stiu nimic. Sper sa nu se fi suparat ca viq l-a cam scuturat pe Bocut. Ma tem sa nu se fi inrautatit sanatatea socrului. Fini o sa apra cu siguranta mai tarziu.
ApreciazăApreciază
18.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:25
@tibi, poate. Chiar nu stiam ca e meci de fotbal azi. S-ar putea sa fie si asta o cauza. Desi a te uita cum ii mascreaza Liverpool pe amaratii aia de la Urziceni nu mi se pare cine stie ce distractie. ;(
ApreciazăApreciază
19.
tibi | 25 februarie 2010 la 21:26
Skorpi nu e nici la Teofil, de Dora nu stiu dar sper sa fie bine, de lumi stiu, iar fini cred ca o sa apara ! 🙂 Si n-ai de ce sa te miri. Fara nora … 🙂
ApreciazăApreciază
20.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:32
ApreciazăApreciază
21.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:33
mda, aici ai dreptate.
ApreciazăApreciază
22.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:38
ApreciazăApreciază
23.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:45
ApreciazăApreciază
24.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:49
ApreciazăApreciază
25.
clemycali | 25 februarie 2010 la 21:57
La favorita este una din cele mai frumoase opere pe care le-a scris Donizetti si una din operele pe care s-a cladit legenda lui Aflredo Kraus.
ApreciazăApreciază
26.
clemycali | 25 februarie 2010 la 22:02
ApreciazăApreciază
27.
clemycali | 25 februarie 2010 la 22:03
Si nu pot sa inchei periplul muzical in lumea fascinanta a lui Donizetti fara preferatul meu si demnul urmas al lui Alfredo Kraus. 🙂
La favorita in varianta lui JDF.
ApreciazăApreciază
28.
tibi | 25 februarie 2010 la 22:04
Ascult clemy, ascult … 🙂
ApreciazăApreciază
29.
clemycali | 25 februarie 2010 la 22:07
🙂
ApreciazăApreciază
30.
tibi | 25 februarie 2010 la 22:22
TKS ! clemy ! 🙂
ApreciazăApreciază
31.
clemycali | 25 februarie 2010 la 22:36
@tibi, ma bucur ca ti-auplacut clipurile 🙂
Maine am sa incerc sa pun niste extrase din Lucrezia Borgia cu Mariela Devia si Marcelo Alvarez si Maria Stuarda cu aceeasi Mariela Devia si Fernando Meli. Donizetti, in opinia mea ca si Rossini, este uneori considerat pe nedrept ca fiind inferior lui Verdi. Eronat spun eu.
ApreciazăApreciază
32.
tibi | 25 februarie 2010 la 22:38
De acord ! 🙂
Skorpi a aparut la Teofil ! E lupta mare acolo 😀
ApreciazăApreciază
33.
clemycali | 25 februarie 2010 la 22:53
@tibi, am vazut. Am stat departe de lupta din motive obiective. E mai usor sa rezolvi ecuatii cu muzica lui Donizetti in urechi decat sa tii un ochi pe lupte si altul pe algebra. Se apropie un midterm, asa ca trebuie sa stau cu mana pe creion 🙂
ApreciazăApreciază
34.
clemycali | 25 februarie 2010 la 23:04
Si acum va parasesc. Fug cu Mr.Tux la veterinar. Dupa cum am scris mai devreme ma ingrijoreaza ptr ca schioapata rau cu unul din picioarele din spate. S-ar putea sa aiba o labuta scrantita dar ptr ca e piciorul din spate si ptr ca e motan castrat, am decis cu sotul sa il ducem la doctor. Sa nu aiba cumva probleme la rinichi. Va tin la curent cu rezultatul dela doctor maine. Pupici si noapte buna tuturor.
ApreciazăApreciază
35.
tibi | 25 februarie 2010 la 23:08
Pe miine clemy 🙂
ApreciazăApreciază
36.
Fini | 26 februarie 2010 la 07:02
NEAŢA! 🙂
Ultima mărgică de plantaţie a săptămânii în Grădină.
ApreciazăApreciază
37.
Fini | 26 februarie 2010 la 07:03
ApreciazăApreciază
38.
Fini | 26 februarie 2010 la 07:14
ApreciazăApreciază
39.
orangeskorpion | 26 februarie 2010 la 07:30
neata, gradina
am citit tot repejor acum…
la Bruckenthal am fost de mai multe ori; un muzeu superb;
de fapt, si miine m-as muta la Sibiu
🙂
Dora, cred, ca are probleme cu socrul….
Nora este o fericita
🙂
va doresc o zi superba
ApreciazăApreciază
40.
clemycali | 26 februarie 2010 la 18:58
Buna seara, buna seara.
Intai sa raportez gradinii ca Mr.Tux nu are nici un picior rupt si nici probleme cu rinichii. Are in schimb o zgarietura pe una din pernitele de la piciorul drept din spate. Doctorul i-a recomandat odihna 🙂 Si in stil pisicesc se lafaie pe canapeua din sufragerie 🙂
ApreciazăApreciază
41.
orangeskorpion | 26 februarie 2010 la 19:02
salve, salve,
clemy,
ma bucur ca mr. Tux este ok…
clemy, cred ca am mai scris ca noi avem 4 pisici adorabile.
este unul din ei bolnav…o chestie care mi se pare f. ciudata.
il cheama Coditza, este foarte calin, blajin, repet incredibil de calin.
sufera de constipatie cronica; asa ceva nu am mai auzit…
de vreo citeva saptamini, in ciuda unor medicamente date, el este mereu constipat, iar copiii mei il duc la veterinar pentru clisma… vine acasa traumatizat si foarte murdar, trebuie sa il spalam….dar nu vad vreun viitor sanatos pentru el, nu este batrin, mi-ar parea rau sa moara de ocluzie intestinala….
si azi a fost dus la doctor, acum este in baie, urmeaza sa fie spalat….bietul de el….
stii vreun alt remediu decit clisma asta barbara???
multumesc.
ApreciazăApreciază
42.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:22
@skorpion, imi pare rau sa aud de situatia lui Codita. Nu cred insa ca exista si alt remediu in afara de clisma daca medicamentele nu functioneaza.
ApreciazăApreciază
43.
orangeskorpion | 26 februarie 2010 la 19:23
nasol
😦
ApreciazăApreciază
44.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:24
Am promis ieri ca postez niste clipuri din doua opere de Donizetti care nu sunt prea cunoscute in Romania dar care se prezinta destul de des, mai ales in Italia. E vorba intai de Maria Stuarda in interpretarea unei mari dive a belcantoului, Mariela Devia.
ApreciazăApreciază
45.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:25
ApreciazăApreciază
46.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:26
ApreciazăApreciază
47.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:28
ApreciazăApreciază
48.
orangeskorpion | 26 februarie 2010 la 19:29
beautiful, clemy
ApreciazăApreciază
49.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:32
ApreciazăApreciază
50.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:36
ApreciazăApreciază
51.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:37
ApreciazăApreciază
52.
clemycali | 26 februarie 2010 la 19:38
@skorpion, tibi oare ar trebui si sa povestesc ce se intampla in scenele respective care sunt si oarecum scenele cheie din opera?
ApreciazăApreciază
53.
tibi | 26 februarie 2010 la 19:52
seara buna ! 🙂
@ clemy
Doua trei vorbe ar fi binevenite, bineinteles !
ps.eu am tehnicianul acasa ; compu meu a luat-o iar razna. sint pe faza numai din cind in cind, de pe un notebook prapadit. 😦
ApreciazăApreciază
54.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:07
Tibi, pai sa spun atunci cateva vorbe. #45, 46, 47:Maria Stuart este prizoniera verisoarei ei regina Angliei. Singura, Maria isi plange prizoniratul cand iubitul ei secret, contele leicester vine sa ii spuna ca Elisabeta vine sa o vada si, poate ii va reda libertatea.
Intalnirea dintre cele doua femei, atatata de gelozia Elisabetei care la randul ei il iubeste pe Leicester, nu decurge potrivit planului. Maria ii cere iertare Elisabetei dar regina Angliei o acopera de injurii pe regina Scotiei care, la randul ei ii intoarce insultele. Infuriata, Elisabeta o condamna pe Maria la moarte.
#49: Elisabeta debate daca sa crute viata Mariei sau nu. In cele din urma ordona executia.
#50, 51 reprezinta rugaciunea finala si moartea Mariei. Inainte de executie, Leicester, caruia Elisabeta i-a ordonat sa asiste la executie, intra in scena si jura sa razbune moartea Mariei. Dar regina condamanta il roaga pe Leicester sa se stapaneasca constienta ca moartea ei va aduce pacea in Anglia si ii cere sa o lase sa moara fericita ptr ca are langa ea pe barbatul iubit.
ApreciazăApreciază
55.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:08
Sa nu uit, la premiera din 1835, Maria Stuart a fost cantata de Maria Malibran.:)
ApreciazăApreciază
56.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:10
Si cateva fragmente din Lucrezia Borgia cu JDF Genaro (fiul pierdut si regasit al Lucreziei), Daniela Barcellona (prietenul lui Genaro), Mariela Devia Lucrezia Borgia.
ApreciazăApreciază
57.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:10
ApreciazăApreciază
58.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:11
ApreciazăApreciază
59.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:20
ApreciazăApreciază
60.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:23
ApreciazăApreciază
61.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:25
ApreciazăApreciază
62.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:30
ApreciazăApreciază
63.
clemycali | 26 februarie 2010 la 20:36
ApreciazăApreciază
64.
CDP | 26 februarie 2010 la 20:47
ApreciazăApreciază
65.
CDP | 26 februarie 2010 la 21:17
In fine, am gasit si prologul, in care Lucrezia (mama) si fiul (Genaro) se regasesc, fara ca intai Genaro sa stie ca se afla fata in fata cu propria mama 🙂 Interpretarea apartiene mariela Devia (Lucrezia), Marcelo Alvarez (Genaro), Daniella Barcellona (orsini, prietenul lui Genaro), Michele Petrusi (ducele, sotul Lucreziei).
ApreciazăApreciază
66.
CDP | 26 februarie 2010 la 21:18
ApreciazăApreciază
67.
tibi | 26 februarie 2010 la 21:26
@ viq
Superbe melodii ! 🙂
ApreciazăApreciază
68.
CDP | 26 februarie 2010 la 21:28
@tibi, sunt eu clemy, care in acelasi timp scriu postul cel nou ptr copac !!
ApreciazăApreciază
69.
CDP | 26 februarie 2010 la 21:30
ApreciazăApreciază
70.
tibi | 26 februarie 2010 la 21:32
OK clemy ! 🙂
Am mai deslusit un mister … 🙂
ApreciazăApreciază
71.
CDP | 26 februarie 2010 la 21:42
ApreciazăApreciază
72.
tibi | 26 februarie 2010 la 21:51
Noapte buna sau dupa caz, o zi buna va urez tuturor ! 🙂
ApreciazăApreciază
73.
clemycali | 26 februarie 2010 la 21:53
Noapte buna tibi. Ne mai citim si maine 🙂
ApreciazăApreciază
74.
noradamian | 26 februarie 2010 la 23:01
Salut grădinari, târziu in noapte! 🙂
Salut si initiativa lui tibi, o surpriză pentru mine.
Despre istoria, misterele şi pinacoteca muzeului Brukenthal, s-a scris şi se vor mai scrie multe lucruri, fiind o sursa tematică culturală, romantică, generoasă si originala, poate un incitant subiect pentru un roman poliţist şi de aventuri!
Mie nu-mi ramane acum decat sa up-datez cateva date-n plus inainte de o noua postare.
ApreciazăApreciază
75.
noradamian | 26 februarie 2010 la 23:04
clemy, servus, elegantele saloane ale muzeului Brukenthal, sunt cat se poate de potrivite pentru muzica postata de tine aici
O sa le mai ascult si maine. 🙂
ApreciazăApreciază
76.
Belle de Jour | 27 februarie 2010 la 00:03
La Paris a fost expozitie Colectia Bruckhental timp de luni de zile. O expo foarte buna cu situl inca activ
http://www.culturespaces-minisite.com/brukenthal/index.html
🙂
Weel end placut
🙂
ApreciazăApreciază
77.
noradamian | 27 februarie 2010 la 00:08
Belle de Jour, multam de informatie! Acusi ma duc pe site, sunt curioasa! 🙂
Noapte buna, draga Belle si weekend placut!
🙂
ApreciazăApreciază
78.
Fini | 27 februarie 2010 la 06:53
NEAŢA! 🙂
Ceaiul nostru cu iasomie:
ApreciazăApreciază
79.
Fini | 27 februarie 2010 la 06:55
Îl bem ascultând „Jasmine flower”
ApreciazăApreciază
80.
Fini | 27 februarie 2010 la 06:59
N-am înţeles! Nu vreţi ceai? Vreţi cafea.
Poftim cafea!
ApreciazăApreciază
81.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 10:13
neata,
chiar m-am aruncat pe ceaiul de iasomie…
imi place mult aroma,
deci beau acum: ceai de iasomie si 2 stacane de cafea
danke
🙂
p.s. si la propriu si la figurat, pe buuuune
🙂
ApreciazăApreciază
82.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:03
‘mziua! Fini, dear, ce matinala esti sâmbata! 😆
Miroase a cafea buna si a iasomie muzicala de weekend
Skorpion, dragutule, vad ca te-ai indurat si mi-ai lasat si mie o cescuta de ceai si o cafeluta mica
😆
ApreciazăApreciază
83.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 11:04
bine ai revenit, Nora,
cum a fost „plimbarea”, ai fost pe dealurile duhurilor blinde?
te-ai catzarat pe ele sau nu ai apucat?
cum se numeste dealul acela?
buz sau bulz
🙂
ApreciazăApreciază
84.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:07
skorpion, n-am fost pe dealuri(inca), urmeaza 🙂
Te referi la soseaua Baznei? 🙄
ApreciazăApreciază
85.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 11:09
cred ca este prin zona aia….
este si o ferma construita acolo cu fonduri europene (parca) apartinind probabil transgazului sau vreunui mahar local
🙂
ApreciazăApreciază
86.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:10
skorpion, nu stiu! In orice caz nu prin preajma 🙄
ApreciazăApreciază
87.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 11:11
ferma aia are scopuri turistice,
are citeva case vechi, una chiar de prin 1860, mori aduse din delta dunarii,
oricum este f. fain
ApreciazăApreciază
88.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:13
skorpion, interesant! O sa fac cercetari! Sau poate afli tu mai mult 🙂
ApreciazăApreciază
89.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 11:16
nora,
am gasit. uita-te si la fotografii, sint 15 poze…
acolo am fost in 2008
http://www.daforaturism.ro/binderbubi/ferma-trei-stejari/
ApreciazăApreciază
90.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:22
skorpion, frumos!! Dar asta-i in cealata parte a orasului, pe dealurile Buzdului, spre sud 🙂
ApreciazăApreciază
91.
noradamian | 27 februarie 2010 la 11:22
Postare noua 🙂
ApreciazăApreciază
92.
orangeskorpion | 27 februarie 2010 la 11:24
da, corect,
Buzd, eu am spus buz sau bulz..
uitasem…
acum am observat ca postarea bruckenthal apartine lui tibi, asa-i?
😆
😛
ApreciazăApreciază
93.
angel | 1 martie 2010 la 06:05
Gradinari minunati-Buna ziua si va ofer un martisor tuturor!
Am lipsit motivat-am lasat placutul pentru util..nevoita si nu cu draga inima.
Minunat subiectul-vazut cu ochii mei, intr-adevar, parca ai fi in epoca medievala cind vizitezi acest muzeu.
Ca de obicei-gazde perfecte: muzica aleasa si ceai si cafea, dupa gust.
Multumesc de noua delectare.
ApreciazăApreciază
94.
tibi | 1 martie 2010 la 12:32
Servus angel !
Stim ca tu lipsesti numai motivat ! 🙂 dar esti binevenita oricind !
Multumesc pentru vizita si pentru vorbele frumoase. 🙂
ApreciazăApreciază
95.
noradamian | 1 martie 2010 la 13:02
angel, servus, bine ai revenit in gradina cu prieteni si martisoare!
O zi primavarateca si o primavara minunata iti dorim!
🙂
ApreciazăApreciază
96.
Belle de Jour | 6 martie 2010 la 23:23
Sper ca ai gasit inca anuntul cu expozitia de la Paris-cea trecuta
multumesc pentru vizita
o seara placuta
🙂
ApreciazăApreciază
97.
noradamian | 6 martie 2010 la 23:33
Belle de Jour, sigur, ba chiar am observat ca s-au dus multi in vizita la adresa expozitiei de la Paris 🙂
O noapte frumoasa 🙂
ApreciazăApreciază