Vreo două Românii

25 martie 2010 at 13:51 196 comentarii

Avea dreptate don’bombo când spunea că sunt două Românii. Eu numărasem  mai multe, dar cel puţin două sunt conturate limpede în aceste zile. În românia lor, a reţelei, de pildă, Senatul are fix patruzeci de potenţial-puşcăriabili, cu tensiune, copii mici şi părinţi bătrâni şi bolnavi. Şi o serie de magistraţi-doctori, plini de boleşniţe, de băgat în carantină plus poliţai şi funcţionari, sclavi ai colesterolului. România cealaltă, proasta, încă n-a învăţat cum e cu descurcăreala. Retardată cum e, dă cu piciorul la oportunităţi. Nu pricepe cât de simplu e să cumperi şi să te laşi cumpărat. Între „Românii”, însă,  prin racolări subterane, cooperări transfrontaliere, reţeaua se extinde  …He hei şi ce departe puteai ajunge în românia lu’ voicu, de pildă, care a crescut în douăzeci de ani cât camorra şi cosa nostra în mai mult de un veac! Pentru că un lucru e cert: „românia” reţelei funcţionează organizat, disciplinat, codificat şi permanent perfecţionat. Se dezvoltă armonios şi coerent, planificat, prin proiecte. Respectă canonul democrat-capitalist. Un proiect într-altul şi-ntr-altul până-n marginile reţelei, în primării şi tribunale, în poliţii  şi teve-canale, ca-n matrioşka de suflet a kaghebistului reciclat în proiectul revoluţiei. Doar câteva mii de voturi au lipsit în decembrie şi doar unul singur, ieri, în senatul României, ca proiectul iliescu actualizat, refăcut după neîmplinirile ultimelor luni, să fie relansat. Proiectul grivco- iohannis, în proiectul geoană,  geoană în proiectul antonescu, antonescu în proiectul patriciu & proiectul voicu & grivco.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Tensiune de “halat” Examene de sezon

196 comentarii Add your own

 • 1. luminita  |  25 martie 2010 la 14:16

  Nora,
  intr-adevar Nastase a folosit primul conceptul destul de straniu cu „doua Romanii”.
  Probabil ca se referea si la cele dOO Romanii ale lui.
  Astazi , dupa vreo 6 ani de la Nastase citire, constatam ca tot o Romanie exista , numai ca unii traiesc la vedere -ca noi- iar altii rontzaie cabluri si hartie de xerox prin subterane si bunkare pline de dosare si filme XXl de fitze politice -ca ei.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  25 martie 2010 la 14:28

  luminita, cel putin acuma o vedem! Spuneam si ieri ca de vreo doi ani, in mai toate postarile ajungeam la „haita”, retea”, „cartel”, „clan” „adunatura”, „serparaie” etc desi ii vedeam ici o coada, dincolo un cap etc si eram convinsa ca exista, nu aveam „poza”! 🙂 Acum iat-o a aparut, o vede toata lumea! Pe unii ii enerveaza teribil chestiunea, in fata evidentei e tot mai greu sa spuna ca nu exista. De aceea cred ca oricate convulsii ar mai urma, balaurului i se apropie funia…

  Apreciază

 • 3. luminita  |  25 martie 2010 la 14:37

  Nora,
  asa sper si eu.
  Cred totusi ca ceea ce se vede azi nu e balaurul in toata splendoarea lui 😉 ci sobolanii pe care i-a trimis la vedere si intimidare prin ingretzosare.
  Nu acesta este ultimul nivel al jocului , daca ma intelegi.
  Pana o sa ajungem la ultimul nivel o sa mai fim trantiti de pamant si o sa trebuiasca sa o mai luam de la capat de cateva ori.
  Asta nu-i Super Mario , e joc de strategie .
  Terminator.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  25 martie 2010 la 14:41

  luminita, asa e, dar capetele alea vechi, din care s-au tot multiplicat celelalte, tot din „proiectul”scafârliei iliescu, pleaca, de 20 de ani si mai bine… 🙄

  ps. Eu mereu ii dau dreptate lui bombo 😆

  Apreciază

 • 5. luminita  |  25 martie 2010 la 14:46

  nora,
  s-a orientat bine Bombo, si-a facut ferma de gaini la Cornu….
  eu ma gandesc sa fac rost de vreo 30 pentru inrosit de Paste….
  ca astea din comertz au coaja subtire si crapa la fiert.
  Oole lui Bombo tin la fiert, parc-ar fi de dinozaur. 😛
  Si sunt gata colorate , rosii de la natura.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  25 martie 2010 la 14:47

  luminita da, din oole alea iesira dihanii puzderie 😆

  Apreciază

 • 7. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 15:01

  Pfoa, ce-mi place ideea! Până acum mă revolta orice împărţire a României, fiindcă reclmanţii asociau imediat operaţiunea cu autorul de serviciu, Traian Băsescu. Acum împărţirea are de toate: înţeles, proiecte şi nişte bomboane de autorii reali, numai buni de proiectat… de pereţi. (o direcţie vizibilă).

  Apreciază

 • 8. dora  |  25 martie 2010 la 15:09

  Fara glumite,mai mult sau mai putin reusite,Romania clanurilor,retelelor s-a format rapid in aparenta ,Realitatea este insa alta-Clocitul si eclozarea puilor de mafioti s-a petrecut in 50 de ani (poate asa era si cu mamutii preistorici) de comunism si s-a definitiva, doar procesul, in deceniile de tranzitie.

  Voicu nu este singurul locotenent ajuns general.Primii milionari au lucrat in retelele serviciilor,comertului exterior,in structurile de partid si in magistratura.Toti cei in jur de 50 de ani sunt din aceasta zona. Si ca intr-o familie cu traditii „bun simt si respect” meseria se transmite.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  25 martie 2010 la 15:11

  Bascaliosul, odata cu captura acelui individ „palavragiu” cazu cortina si-i prinse cu pantalonii-n vine… Acum ar fi vremea sa priceapa macar unii, care au picat in plasa nevinovati( ca sunt si de astia) cat de artificiala, primejdioasa si paguboasa e diviziunea asta pentru societatea care-i cade victima.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  25 martie 2010 la 15:13

  dora, sigur ca radacinile sunt vechi, dar fara a avea aceste dovezi vii şi de necontestat, oricat am fi glossat nu se urnea nimic.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  25 martie 2010 la 15:14

  Acum o iau din loc! Salut my friends, ne auzim mai tarziu. 🙂

  Apreciază

 • 12. dora  |  25 martie 2010 la 15:15

  Bascaliosul,

  nu si-au dat seama magraoanii ca vorbesc din experienta proprie.Stiau ei ca apartin unei alte Romanii pe care o ascundeau vederii .Cred ca nici in visele lor cele mai urate nu si-au imaginat ca se va afla.

  Apreciază

 • 13. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 16:51

  Nora, Dora,
  Prin ce aţi comentat acum, mi-aţi amintit de 3 modalităţi prin care eu asociez postura recidiviştilor reclamagii ai împărţirii României şi a celor aidoma lor:
  -bumerangul peste nas, mai ales al celor cu nasul pe sus;
  -subestimarea adversarului, ca la şah; un risc sporit s-o încasezi, adversarii fiind noi, cei de pe margine, taxatori surprinzători ai aroganţilor;
  -principiul compensaţiei naturale; mi se pare cel mai greu de dovedit şi totuşi cea mai adevărată; confirmată de prea multe ori, dar nici eu n-am avut astâmpăr, că prea am urmărit-o… ca să mă conving că există. (uneori mi se pare că am prins o oareşce explicaţie a compensaţiei)

  Apreciază

 • 14. luminita  |  25 martie 2010 la 17:22

  Bascaliosul,
  si eu am avut o revelatie,
  de fapt Nastase a avut dreptate, exista doua Romanii -una a lui si a lor- si una a noastra.
  Aceste doua Romanii se mai intersecteaza uneori dar nu se intalnesc niciodata in acelasi punct.
  Acesta e un paradox al geometriei pe care doar Euclid l-ar fi putut explica daca ar mai fi putut trai cateva sute de ani peste limita suportabilitatii lui pamantesti..

  Apreciază

 • 15. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 18:05

  Luminiţa,
  Păi da, dar tehnica asta pesedisto-penelistă de a-şi plasa consecinţele propriilor atitudini distructive sau obstrucţioniste, cu orice preţ şi ocazie, în ograda adversarului politic, a fost tot timpul specialitatea casei. E stilul de politică falimentară: nu-şi asumă nicio răspundere, nu-şi însuşesc nicio vină, nu contribuie cu nimic la redresarea situaţiilor duse razna.

  Cea mai gravă din toate mi se pare satisfacţia (chiar bucuria) acestor irsponsabili, pe măsură ce ţara asta se confruntă cu probleme mai mari şi se mocirleşte mai adânc, pentru acelaşi motiv incredibil: doar-doar le mai iese vreun beneficiu politic din gravitatea situaţiei, întreţinerea haosului sau amplificarea instabilităţii pe cât mai multe direcţii, domenii, categorii sociale etc. Aştia nu pot fi oameni întregi la minte şi nici nu dau semne de conştientizare, cât de cât.

  Apreciază

 • 16. luminita  |  25 martie 2010 la 19:01

  Bascaliosul,
  da , am inteles.
  Este evidenta aceasta atitudine daca-i privesti pe cei care se hlizesc pe ecran , invitati permanent la „Deschide lumea cu forcepsul” sau la „Dezordinea Zilei „.
  Realizatorii acestui tip de emisiuni si moderatorii lor nu se straduiesc sa atraga atentia spre rezolvarea problemelor care se dezbat-chipurile !- impreuna cu politicienii.
  Nici invitatii politicieni nu au nici in clin nici in maneca cu problemele din realul palpabil al tarii,
  toti bat campii si bat moneda pe niste principii de nimeni recunoscute , nu dezbat concret nimic.
  Mananca rahat cu pofta insa .
  De fapt pe noi nu ne prea reprezinta nimeni , la nici un nivel de comunicare.
  Societatea civila e ca si moarta .
  Dupa ce se termina alegerile electorii sunt parasiti incet-incet si dispar din discursurile sforaitoare pana la urmatoareler alegeri.
  O demagogie totala si pe fatza practica acesti oameni politici si reprezentanti ai massmedia .
  Dinspre ei chiar totul este transpparent.
  Ignorare .
  Ignorare in discurs si in actiuni concrete.

  Apreciază

 • 17. dora  |  25 martie 2010 la 19:29

  Bascaliosul,

  da! -astia sunt distructivi!Pana si poleiala de buna intentii n-au reusit s-o gestioneze cum trebuie,.au creat atata neincredere si animozitate generala incat sunt condamnati in fata oamenilor cu judecata normala.Pana si cererile oamenilor de rand pt.conditii mai bune de viata numai sunt luate in serios din cauza mafiei sindicale aflata in cardasie cu mafia politica.

  Eu ma bucur ca au subestimat adversarul,ca au folosit o tactica neadecvata,ca n-au prevazut pasi mai multi in jocul lor de „sah”si au fost surprinsi si invinsi.Dupa declaratiile lui G.Maior,SRI avea informatii despre reteaua politico-mafiota si a incunostintat organele puterii.Guvernarea liberala si cea pesedista in concubinaj cu pedelistii n-au miscat nici un deget din motive diferite.Doar Base s-a impotrivit numirii unor personaje aflate in atentia serviciilor.Asa a fost cu Vozganian,Voicu si toata lupta din perioada guvernarii liberale.

  Apreciază

 • 18. luminita  |  25 martie 2010 la 19:40

  dora,
  ce treaba are Vosganian cu „personajele aflate in atentia seviciilor ” , cum spui ?
  Chiar sunt curioasa.
  Stiam desppre Vosganian doar ca a fost un catastrofal ministru al finantelor dar ca ar fi fost si in atentia serviciilor nu.

  Apreciază

 • 19. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 19:50

  si totusi in „Romania noastra” – a doua Ro pomenita de luminita – exista mai multe alte mici Ro….

  Romania celor corecti, onesti, muncitori, cu coloana vertebrala,
  Romania smecherilor, a celor descurcareti,
  Romania mituita si Ro care acorda mita, domn doctor, domn profesor, doamna vinzatoare (aici mai putin ca se gaseste orice produs daca ai bani), don politai, domn vames, etc..

  romania badarana, in care barbatul inca isi mai bate nevasta, nu-i da de mincare,

  romania soacrei care isi priveste nora ca pe o sluga jalnica,

  romania hoatza, angajatull care si astazi la 20 de ani pleaca din fabrica macar cu un fir de cupru in buzunar sau un sul de hirtie igienica,
  romania murdara in spatiile publice, unde se scuipa pe jos, se arunca biletul de tramvai, se tzipa, se urla, se injura ca la usha cortului,

  romania intriganta la locul de munca, cea cu teoria caprei vecinului, cea care nu apreciaza pe cel care este mai bun ca tine, ii dai in cap….

  sint atitea Romanii si printre ele inotam si noi mai mult sau mai putin onesti, mai mult sau mai putin smecheri….

  trist, dar cam acesta-i adevarul!!!!

  educatia de acasa,
  scoala,
  auto-educarea,
  acumularea de cultura, de comportament, de filozofie a vietii

  cam multe au disparut in ultimii zeci de ani, cite un pic, cite un pic…..

  pin’ce n-a mai ramas mai nimic…

  🙂

  decit ce este in gradina, sic!

  Apreciază

 • 20. clemycali  |  25 martie 2010 la 20:12

  Buna seara, buna seara. Buna tema. Chiar cred ca cuvintele lui Nastase au fost profetice in ceea ce priveste existenta celor doua Romanii. Doar ca afacerea Voicu arata fata hidoasa a Roamiei din care face parte Nastase &comp. Nu ca nu stiam de existenta acestei mocirle dar acum se arata in toata hidosenia ei.
  @skorpion, salut, subscriu total la ce ai spus la #19 🙂

  Apreciază

 • 21. luminita  |  25 martie 2010 la 20:23

  skorpion,
  opreste-te !
  Stop joc !
  Pai, ai numarat atatea Romanii ca nu ne-ar ajunge globul si nu ne-ar incape Raiul .
  Mai grupeaza-ne si tu , sa stam mai laolalta , sa ne fie cald.

  Apreciază

 • 22. luminita  |  25 martie 2010 la 20:24

  clemy,
  salut !
  ai scapat de viroza cu certitudine.
  Dar de examene ai scapat ?

  Apreciază

 • 23. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:25

  luminita,

  in gradina norei, de exemplu, este cald si bine…….

  si ce ?? nu am dreptate???

  ce-am enumerat eu face cam 18 milioane,
  caci 1.010.000 sint in Italia,
  restul prin spania, germania, franta, SUA, Canada, Palestina, Israel, Australia, Japonia etc etc etc….

  Apreciază

 • 24. luminita  |  25 martie 2010 la 20:26

  skorpion,
  acum am citit si incheierea ta in cheie de bolta.
  Te-ai facut filozof .

  Apreciază

 • 25. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:27

  lumi,

  😉

  Apreciază

 • 26. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:35

  LUMI,

  foarte frumos cintecul postat de tine la ThPh,

  bordeias……..

  nu-l cunosteam, dar este tare frumos

  Apreciază

 • 27. luminita  |  25 martie 2010 la 20:36

  skorpion,
  lasa, nu fi modest, stiu ca esti suparat ca ma contrez cu dora,
  asta-i situatia,
  i-am aruncat manusa si nu vrea sa se aplece ca s-o ridice si sa mi-o tranteasca-n ochi.
  Nu raspunde la provocari.
  Se alinta si se fandoseste.
  Nici nu stie ce pierde.
  Centura de campion mondial la karate-ikebana nu e chiar de ignorat in hyperspatiu.

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  25 martie 2010 la 20:39

  seara buna Romaniei din Gradina 🙂

  skorpion, te-am premiat! Esti membru de onoare al acestei Romanii 😆

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  25 martie 2010 la 20:40

  acum, ca sa ma explic, eu am facut impartirea in baza doi prin strictă raportare la caz, incluzand si originea „revolutionar-iliesceana” a „proiectului” 🙄

  Apreciază

 • 30. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:41

  lumi,

  m-ai provocat si pina acum m-am abtinut !! itii raspund acum:

  1. nu am nici o suparare pe tiine ; absolut deloc.

  2. ai dreptate in legatura cu dora, dar este dora noastra, nu-i asa??? si de aceea nu i-am transmis niciodata, cred, nici un repros, a primit destule si din partea lui thor, acum de la tine….da, totusi, parca i-am spus cindva la thor ca se alinta… thor a fost uneori mai dur cu ea;

  3. voi doua sinteti foarte diferite, dar fiecare are farmecul ei special.

  4. ramine cum am stabilit: avem pe dora noastra draga….
  🙂

  si of course si pe tine, fini, nora, clemy, mai sinteti multe????

  🙂

  Apreciază

 • 31. luminita  |  25 martie 2010 la 20:43

  Nora,
  si io nu-s membru de un pic de onoare?
  eeeeeee,
  ca ma supar si plec .
  😥

  Apreciază

 • 32. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:45

  nora, please, fara chestii din astea, please…..

  sint un ilustru necunoscut!!!!

  si asa vreau sa mor!
  🙂

  Apreciază

 • 33. luminita  |  25 martie 2010 la 20:47

  Apreciază

 • 34. luminita  |  25 martie 2010 la 20:48

  skorpion,
  sa crezi tu ca esti un ilustru necunoscut,
  am si ID-ul tau de messenger….eeeeeiiii,
  te fac celebru intr-o clipita .
  😛 😛 😛

  Apreciază

 • 35. luminita  |  25 martie 2010 la 20:49

  Apreciază

 • 36. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:50

  lumi,

  hai, ca am dat in mintea copiilor…

  stii de ce???

  ascult PUPAZA

  😛

  Apreciază

 • 37. clemycali  |  25 martie 2010 la 20:51

  @luminita, da, am scapat si de viroza si de examene. Cel putin deocamdata 🙂
  Si ptr ca fini si-a exprimat acum cateva zile o dorinta, astazi am cautat si am gasit.

  Apreciază

 • 38. luminita  |  25 martie 2010 la 20:51

  skorpion,
  ok, fac pace cu Dora daca si ea vrea.
  Daca nu_da.

  Apreciază

 • 39. clemycali  |  25 martie 2010 la 20:52

  Apreciază

 • 40. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:53

  lumi,

  am convingerea ca dora nu este suparata pe tine….
  🙂

  Apreciază

 • 41. luminita  |  25 martie 2010 la 20:54

  skorpion,
  de fapt nici eu pe ea.
  Dar ma omoara cu razgaialaaaaaaa…..

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  25 martie 2010 la 20:56

  skorpion, durule, delicatule, modestule, a fost doar o chestiune de subliniere a momentului… 😆

  Apreciază

 • 43. luminita  |  25 martie 2010 la 20:57

  nora,
  si cu mine cum ramane ?
  ma faci membru ?

  Apreciază

 • 44. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:58

  lumi,

  te inteleg perfect, dar fii si tu mai toleranta…

  nu ai idee ce „m-am ris” ieri (daca tot am pornit pe panta asta) cind dora a scris ca a racit, ca are febra, tuseste, etc, etc, – am uitat restul – dar am pufnit in ris cind a scris ca are si diaree….

  mai, nu te poti supara pe o asemenea fiinta..
  pe bune!
  🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  25 martie 2010 la 20:58

  luminita cu premiul e asa: ori intreg ori deloc! 😆

  In fine, adevarul e ca nici un gradinar nu scapa nepremiat!… Iar ultima de pe lista premiatilor, cu voia voastra sunt eu

  Si in plus, intr-o seara ca asta avem „K.M. von Weber” de la clemy, care aduce pace si armonie 🙂

  Apreciază

 • 46. luminita  |  25 martie 2010 la 20:58

  Nora,
  macar membru international daca nu national.
  😀 😀 😀

  Apreciază

 • 47. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 20:59

  lumi = membra aprigo-sentimentala, corect???
  🙂

  Apreciază

 • 48. clemycali  |  25 martie 2010 la 21:00

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:00

  luminita, mda, sa ma consult cu diaspora, dar cred ca n-o sa se opuna nimeni de acolo 😆

  Apreciază

 • 50. luminita  |  25 martie 2010 la 21:00

  skorpion,
  asta cu diareea mi-a scapat , din fericire sau din nefericire,
  ca nu ma pot dumiri pana nu-mi trece rasul .
  😛 😛

  Apreciază

 • 51. luminita  |  25 martie 2010 la 21:01

  nora,
  beton !
  esti de coma !

  Apreciază

 • 52. luminita  |  25 martie 2010 la 21:03

  ….si clemy se straduieste sa ne puna opera….
  eu fug ca ma rupe rasul…..
  poate mai vin….

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:03

  lumi 🙂

  Apreciază

 • 54. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:04

  lumi,

  😛
  😛
  😛

  sper ca dora acum nu se supara pe noi si ne trozneste cu niste urzici peste glezne…

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:05

  mai, da unde sa ne plangem de cate o durere daca nu in gradina? No, hai ca va tai de la premii 😦 🙂

  Apreciază

 • 56. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:06

  gata, lumi, nora isi retrage premiile
  😦

  😛

  😉

  si o pune pe dora pe locul I, cum este si corect!!!!

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:09

  skorpion, asta e un semn foarte bun! Sper sa-l urmeze cati mai multi tineri magistrati.Ei inteleg mai bine decat noi ce se petrece, cat de adanca-i mocirla. De acolo trebuie sa-nceapa miscarea de inoire, nu cu do,i trei, ci cu multi. 🙄

  Apreciază

 • 59. clemycali  |  25 martie 2010 la 21:10

  @luminita, imi pare rau ca te-am pus pe fuga 😦

  Apreciază

 • 60. luminita  |  25 martie 2010 la 21:10

  skorpion,
  daca ma taie Nora dupa ce m-am straduit atat sa ma faca membra atunci ma duc la avp ca el ma taie din prima , nu trebuie sa-mi pierd vremea prea mult .
  😀 😀 😀

  Apreciază

 • 61. luminita  |  25 martie 2010 la 21:11

  clemy,
  nicidecaum, tu insa puneai muzica serioasa iar noi ne hlizeam pe alta tema,
  despre asta era vorba.

  Apreciază

 • 62. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:12

  clemy,

  stai calma, ca din cauza mea a fugit lumi, si din respect pentru tine…

  acum ride in hohote pe linga motocoasa ei

  😛

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:13

  clemy, se mai fugaresc copiii, se mai tachineaza, se inerveaza, dar le trece, ca altfel tabarasc eu pe ei :mrgreen: 😆

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:16

  clemy, „Abu Hassan” is a German singspiel in one act by a young Carl Maria von Weber, one of his first successes, in fact, a light, vivacious work that was well received at its’ Munich premiere which took… Acum am aflat de compozitia asta 🙂

  Apreciază

 • 65. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:16

  nora,

  chiar asa???

  Ei (magistratii tineri) inteleg mai bine decat noi ce se petrece, cat de adanca-i mocirla.

  oare??

  uneori ma indoiesc de asta..
  de ce au tacut pina acum??

  cristi danilet nu a fost in urma cu citeva luni o mare dezamagire pentru multi???

  poate si ei se bucura ca se mai elibereaza un locshor pe ici pe colo, sint tineri si flaminzi…

  hai, nu TOTI !!!
  🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:18

  probabil ca intre timp au mai aflat, au comunicat unii cu altii, s-au asociat. Si acum a dat pe dinafara mizeria, s-au copt condiţiile. Sper sa le tinem isonul 🙂

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:20

  Sigur ca nu toti! În orice ofensivă primii care pornesc sunt cei cu personalitate si capabili sa antreneze si pe ceilalti.

  Apreciază

 • 68. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:24

  poate va uitati la tvr1

  discutie despre Justitie

  lume multa,

  kovesi,
  sova,
  sever voinescu

  nu i-am vazut inca pe toti

  Apreciază

 • 69. clemycali  |  25 martie 2010 la 21:24

  @nora, exact. Nici eu nu stiam de opera asta de tinerete. Dar cautand Euryante am dat peste Abu Hassan. Si m-am gandit ca doua batai strica nu doua bucati muzicale mai putin cunoscute ale unui compozitor ale carui merite nu sunt pe deplin recunoscute.

  Apreciază

 • 70. luminita  |  25 martie 2010 la 21:24

  de exemplu io.
  hihihi!

  Apreciază

 • 71. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:26

  +

  OBRAZNICA SORICA BIVOLAI

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:26

  clemy, compozitia e frumoasa, recunosti stilul lui Weber 🙂

  Apreciază

 • 73. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:27

  sorika bivolai cere palme !!!!

  Apreciază

 • 74. luminita  |  25 martie 2010 la 21:28

  Skorpion,
  ma duc sa i le dau.

  Apreciază

 • 75. luminita  |  25 martie 2010 la 21:28

  pe TVR1 ziceai ?

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:29

  oho, daca se discuta si la tvr1, e bine! I-auziti ce spun „independentii”:
  😆
  „singura speranță de reformare a PSD este DNA”.
  Această afirmație asumată chiar de către cei care au făcut până de curând parte din PSD – Cristian Diaconescu, Marian Sârbu și Gabriel Oprea – reprezintă o trimitere clară la „dosarul Cătălin Voicu” aflat în ancheta DNA.
  ( e.z)

  Apreciază

 • 77. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:32

  da, pe TVR1

  cred ca merita sa ne uitam…

  sever voinescu a fost dur si mi-a placut

  acum nu stiu cine vb

  Apreciază

 • 78. clemycali  |  25 martie 2010 la 21:35

  @nora, interesante zicerile independentilor. Ca tot sarbatorim azi Bunavestire ce sa mai adaug: sa le fie gura aurita. Si tineti-ma si pe mine la curent cu ce se mai spune pe la TVR 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:36

  skorpion, fii corespondent de presa, please, daca e ceva interesant 🙂

  Apreciază

 • 80. luminita  |  25 martie 2010 la 21:43

  Kovesi zice ca raportul pt 2009 este pozitiv.
  Ca cetatreanul de rand estevinsa interesatr de mica coruptie, cea de la piatza de exemplu.
  marea problema a ministerului public este insa mult mai grava.
  unul din 5 romani este implicat intr-un proces . (asta e statistic, nota mea )
  Avem peste 1000 de fapte care constituie infractiuni dar nu exista acte normative dupa care ele sa fie judecate.
  incheiat reportajul….astaaa….stenograma…transcriptul addica.
  Acuum vorbeste Shorica.
  intraductibil.
  Limbaj de lemn.

  Apreciază

 • 81. luminita  |  25 martie 2010 la 21:45

  Kovesi zice ca legislatia este gresita.
  Dintre doi detinuti unul primeste 7 ani iar altul 2 ani pt aceeasi fapta.

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:46

  luminita, TKS! Pe sorica nu pot, dar nu pot s-o vad, decat în jacuzzi
  cu mazăre, eventual 😆

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:47

  legile nu le face Kovesi, le face parlamentul! Si tot ei se plang ca justitia-i la pamant 🙄

  Apreciază

 • 84. luminita  |  25 martie 2010 la 21:48

  Nora,
  nici eu n-o vad, am auzit-o in casti.
  Reportaj de razboi adica.
  Sper sa ma faci membru inainte de a muri la locul conflagratiei.
  😀

  Apreciază

 • 85. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:49

  pe legislativ a pus accentul si koevesi…

  Apreciază

 • 86. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:51

  lumi,
  😛

  imi dai si mie linkul pentru TVR1???

  sau trebe un program special?

  este cam greu sa fii corespondent la tema asta….

  limbaj strict juridic!!!

  Apreciază

 • 87. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:51

  ieri un candidat la examen a picat,
  azi a reusit

  Apreciază

 • 88. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:52

  cine este mamdama asta imbracata in negru????

  Apreciază

 • 89. luminita  |  25 martie 2010 la 21:53

  skorpion,
  eeee, vrei sa-mpartim premuil ?

  Apreciază

 • 90. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:53

  haide, sa privim spre viitor spune madama in negru
  (bejinariu???)

  dar cum sa privim spre viitor fara sa facem curatenie…

  Apreciază

 • 91. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:54

  lumi,

  premiul il va lua……………………….dora

  😛

  Apreciază

 • 92. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:55

  interviul sustinut de cristian jipa in fata ……..

  hilar, cica, a fost…hilar

  Apreciază

 • 93. luminita  |  25 martie 2010 la 21:55

  Voinescu zice ca magistratii nu doresc de fapt schimbarea legislatiei si se lamenteaza de pomana

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:57

  luminita,skorpion, am incredere-n Kovesi! A pus-o Macovei, i-a infruntat pe cesemisti, a jucat baschet in Palazetto del Sporto din MEDIAS, unde am jucat si eu( hi, hi, hi) si, mai ales, fiindca geoana a spus „cu tărie” ca o va da jos de cum ajunge presedinte 😆

  Apreciază

 • 95. Fini  |  25 martie 2010 la 21:57

  Salve Grădina ! 🙂

  Am venit târziu acasă şi-s ruptă de oboseală. Nu v-am citit încă aici. Sper să recuperez.

  Apreciază

 • 96. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:58

  koevesi…

  procedura de angajare pe baza de interviu a fost criticata in ultima vreme…

  probleme legate cu angajarea pe baza de interviuri de doar 5 minuate

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:58

  unde a tinut interviul?…

  Apreciază

 • 98. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:59

  nora,

  sper sa ai dreptate cu koevesi..

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  25 martie 2010 la 21:59

  fini, servus! Hai la relaxare 🙂

  Apreciază

 • 100. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 21:59

  se vorbea de modul hilar de a-i intervieva pe cei care vor sa se angajeze la ICSJ

  Apreciază

 • 101. Fini  |  25 martie 2010 la 22:00

  BACH – Alfa şi Omega.

  Apreciază

 • 102. luminita  |  25 martie 2010 la 22:00

  nora ,
  sper sa ai dreptate cu Kovesi,
  in ultimelew luni nu mi-a inspuirat prea multa incredere.
  Mi se pare chiar cinica de multe ori.
  Si distanta.

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:01

  structurile din varful magistraturii nu doresc schimbarea, le place-n mocirla. Dar nici nu mai pot tine multa vreme lucrurile asa cum sunt acuma 🙄

  Apreciază

 • 104. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:01

  1060 posturi vacante de judecatori si procurori..

  Apreciază

 • 105. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:02

  lumi,

  cinismul + distanta nu sint intotdeauna defecte!!!

  in anumite contexte

  Apreciază

 • 106. luminita  |  25 martie 2010 la 22:02

  Nora,
  de pilda in leg cu dosarele Revolutiei ai ale mineriadelor mi-o amintesc spunand ca nu se mai poate face nimic, ca s-au studioat documentele si asta este, nu se pot lua de la capat ca ne-ar trebui inca 1000 de ani.

  Apreciază

 • 107. Fini  |  25 martie 2010 la 22:02

  Mai oţâră şi un pic şi-l ajunge pe Richter. 🙂

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:03

  fini, cu Bach ai adus energie pozitiva-n gradina 🙂

  Apreciază

 • 109. Fini  |  25 martie 2010 la 22:03

  Apreciază

 • 110. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:03

  Sever Voinescu = excelent

  promite!

  Apreciază

 • 111. luminita  |  25 martie 2010 la 22:04

  skorpion,
  nu neaparat defecte dar presupun lipsa de entuziasm si iomplicare in rezolvarea dosarelor grele care ne atarna de gat de 20 de ani.
  Astea nu pot fi tratate cu cinism si detasare.

  Apreciază

 • 112. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:04

  Sunt foarte multe moduri de a recunoaşte veridicitatea împărţirii României în două părţi… şi ceva pe deasupra. De exemplu, nu-mi iese din cap tupeul de ieri al marelui necopt-micul Puţoiaş- de a induce ideea că tot spre Băsescu se îndreaptă orice acuzaţie privitoare la eşecurile sistemului judiciar, pe simplul motiv că a fost văzut- incontestabil, ce ingenios!- în postura de preşedinte al Romaniei. În condiţiile astea, cum să nu observăm că lui Ponta i-ar plăcea nu se împartă în două şi să-i ia de bună toată lumea prostia debitată cu încredere? Din fericire, ajungem să mai recuperăm din teritoriul ocupat de visurile unor astfel de idioţi… incontestabili şi să constatăm, după criteriul enunţat şi de Skorpion, că unii fac ceva pe ideea lui.

  Ei, alţii mai fac ce fac în cealaltă parte şi se regăsesc printre trăsnăile imaturului… prematur – dotatul Ponta cu maniere de exprimare… din inerţia educaţiei pesediste de nelepădat -, iar în rest , printre cele două Românii, ar mai fi ceva într-o parte: oameni cărora nu le pasă nicicum şi de nicio culoare materia asta, dar tot mi se pare mai dreaptă perpendicularitatea lor, decât să-i ştiu în partea credulilor micului Lepădabil.

  Sintagma „celor două Romanii”, tratată doar din poziţia Bombonelului, lui îi vine normal… ca unsă.

  Apreciază

 • 113. Fini  |  25 martie 2010 la 22:05

  Adam Fulara.

  Apreciază

 • 114. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:05

  vrea sa para impartiala, probabil o dura

  Apreciază

 • 115. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:05

  sever voinescu simte ….poporul…

  Apreciază

 • 116. luminita  |  25 martie 2010 la 22:06

  Am scris cam repede si la doua maini….scuze pt literele in plus, .

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:06

  luminita, nu stiu ce sa zic! E procuror general dar are o multime de piedici din sistem. Cred c-a tras-o pe sfoara si Voinea. Evident nu bag mana-n foc nici pentru ea, dar faptul ca prosty vroia s-o dea jos, a fost ca o bila alba pentru ea…

  Apreciază

 • 118. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:07

  lumi,

  azi koevesi este mai feminina ca oricind…
  🙂

  Apreciază

 • 119. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:07

  …cum să nu observăm că lui Ponta i-ar plăcea SĂ nu se împartă în două…

  Apreciază

 • 120. luminita  |  25 martie 2010 la 22:08

  Bascaliosul,
  chiar ca „ca unsa „.
  Buna analiza ta.
  Ca de obicei.

  Apreciază

 • 121. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:08

  Mamă, ce repede se postează!

  Apreciază

 • 122. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:09

  mama, mama, lumi, ai vazut???

  shorika isi arata genunchiul sprijinit de masa

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:10

  Bascaliosul, da am folosit „viziunea” lui bombo si am explicat-o in contextul zilei! Cat despre cei care se retrag din toate un fenomen, indirect, tot legat de romania retelei, niste invinsi, daca vrei, care nici macar nu se mai obosesc sa priveasca atent si sa descifreze realitatea. 😦

  Apreciază

 • 124. luminita  |  25 martie 2010 la 22:11

  Nora, e foarte buna Kovesi, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost cu Shorica in locul ei.
  Erau doar niste mici obsrvatii din exterior, de la un telespectator adica.
  Altfel-nu-mi permit s-o judec.

  Apreciază

 • 125. Fini  |  25 martie 2010 la 22:11

  Luminoaso,
  @111

  ţi-am citit doar ultimele comentarii.
  Cinismul şi detaşarea pot fi aparente. Apoi, la ce e ea acolo nu sunt rele nici astea.
  Eficienţa în rezolvarea dosarelor depinde de legislaţia noastră strâmbă care permite amânarea termenelor până la calendele greceşti, sau mai bine spus până la prescriere.

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:13

  fini, grozav Adam Fulara, nu credeam sa se poata canta cu o asemenea virtuozitate la chitara Bach 🙂

  Apreciază

 • 127. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:13

  @fini, multam ptr Bach 🙂 Dar daca vorbim de scara Richter, eu cred ca nimic nu intrece bucatica asta…Hihi…

  Apreciază

 • 128. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:13

  Apreciază

 • 129. luminita  |  25 martie 2010 la 22:13

  Fini,
  ultimile sunt cele mai slabutze….
  Trebuia sa le citesti pe primele, atunci cand ne-am prapadit de ras si am pus eu „uvertura” cu pu-pu-pu in do minor .

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:15

  „clavecinul bine temperat” devine si „chitara bine temperata” intr-o asemenea interpretare geniala 🙂

  Apreciază

 • 131. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:19

  clemy, uvertura asta la Wilhelm Tell, e chiar ca un galop, invioreaza 🙂

  Apreciază

 • 132. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:21

  Şova Dan Coman este unul din principalii autori ai tergiversării şi, în final, ai îngropării tentativei de modificare a legii 47/1992 de organizare-funcţionare a CC, care ar fi diminuat considerabil durata proceselor amatorilor de suspendare a dosarului intre 6-9 luni la o tragere …de timp.
  Acum susţinea aceeaşi metodă de lungit boala prin CC, foarte dragă pesediştilor. De fapt încercarea de adoptare a eşuat din cauza lui Geoană, a prezidat şedinţa respectivă şi n-a ţinut cont de nişte aspecte de procedură, cu toate că au fost reacţii de contestare.

  Apreciază

 • 133. Fini  |  25 martie 2010 la 22:22

  Luminoaso,

  voi citi tot şi bineânţetes voi asculta tot.
  Acuma scriu ca naiba mănânc litere în neştire.

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:24

  Bascaliosul, boicot la vedere, sub acoperire politica. Sova asta nu-i unul din noua generatie a pesedelei ?

  Apreciază

 • 135. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:24

  bascaliosu,

  sova coman are vreo legatura cu doamna avocat sova???
  stii cumva?

  Apreciază

 • 136. Fini  |  25 martie 2010 la 22:25

  Nora
  130

  Bach a scis mult pentru chitară. Din repertoriul marilor chitarişi nu poate lipsi Bach.

  Apreciază

 • 137. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:25

  @nora, e finalul uverturii de la Wilhelm Tell iar pasajul este intitulat „Sarja cavaleriei”. Se regaseste partial si in opera in momentul in care Arnold, dupa ce striga chemarea la arme ptr eliberarea din inchisoare a lui Tell, conduce asaltul menit sa-l elibereze. Intreaga uvertura este o bucata concertanta extraordinara undeva intre Bheetoven si Wagner. Intreaga opera e dealtfel cea mai putin rossiniana decat toate. E foarte greu de pus in scena. iti trebuie o orchestra excelenta si interpreti suficienti de buni atat in belcanto si rossini dar, mai ales, si subliniez, cu voci destul de puternice ca sa treaca de orchestratia wagneriana. Greu. De asta se si joaca atat de rar. 🙂

  Apreciază

 • 138. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:27

  fini, 107, minunata micuta pianista! 🙂

  Apreciază

 • 139. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:27

  Skorpion 135
  E fiul ei.

  Apreciază

 • 140. luminita  |  25 martie 2010 la 22:28

  Lasa, Finutza , ca si eu am mancat la litere…..dar am mai pus si-n plus, are Nora grija sa ne sanctioneze ….
  ea cica ne premiaza,
  da oscaruri de blog….
  mie n-o sa-mi dea, sunt la coada clasamentului , nu ma pricep nici la opere sinici la uverturi,
  mai nimeresc si eu cate un Chopin o data la doua luni, deh !
  😉 😥

  Apreciază

 • 141. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:28

  fini, am inteles acum de ce sunnt atatea interpretari la chitara! Eu credeam ca e vorba de adaptări 🙄

  Apreciază

 • 142. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:29

  BSCLS,
  aka bascaliosu

  pai, pe ea o stiam pro-basescu sau ma insel???

  Apreciază

 • 143. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:30

  clemy, 137, e dificil de interpretat, dar dupa ce am ascultat mai-nainte merita din plin 🙂

  Apreciază

 • 144. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:30

  @nora, fini poate sa isi spuna mai multe despre Bach care a fost un compozitor care a scris ptr aproape toate insturmentele si nu doar ptr pian si vioara. Este printre putinii care au scris pagini extrem de frumoase si ptr instrumente mai putin utilizate ca solisti. Weber si Mozart sunt ceilalti doi pe care mi-i amintesc acum din goana calului.

  Apreciază

 • 145. luminita  |  25 martie 2010 la 22:30

  skorpion,
  Sova junior e fiul celebrei sale mame doamna Sova, da, aceea care tinea aproape de PDL .

  Apreciază

 • 146. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:32

  da, clemy, trebuie sa recunosc ca eu eram convinsa ca a scris doar pentru clavecin( pian) si orga…

  Apreciază

 • 147. luminita  |  25 martie 2010 la 22:33

  Pot sa va spun
  NOAPTE BUNA ?

  Apreciază

 • 148. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:33

  @fini, da iar Muti ca si Karajan, biciuieste orchestra. Un ritm infernal.
  @luminita, eu cred ca nora are premii ptr toata lumea. Eu zic ca am fost cuminti asa ca iepurasul are ceva in traistuta ptr toti.:)

  Apreciază

 • 149. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 22:35

  Skorpion 142
  Ţi-a răspuns Luminiţa, aşa ştiam şi eu, dar mi s-a părut că joacă la două capete. În ultima campanie prezidenţială a apărut pe la rtv cu ceva dovezi în suţinerea suspiciunilor mele.

  Apreciază

 • 150. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:35

  Apreciază

 • 151. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:36

  Apreciază

 • 152. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:37

  luminita, cu Chopin esti de a mea! Acolo nu fac confuzii 🙂

  Noapte buna 🙂

  Apreciază

 • 153. luminita  |  25 martie 2010 la 22:37

  Bascaliosul,
  si mie doamna Sova mi s-a parut suspecta incepand din vara trecuta,
  se chinuia sa para proBasescu dar de fapt nu era credibila.

  Apreciază

 • 154. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:39

  …sunt si la pedele niste belele… 🙄

  Apreciază

 • 155. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:40

  bascaliosu,

  niciodata nu mi-au placut oamenii care joaca la doua capete, oameni care mereu lasa un loc de buna ziua, chiar si acolo unde teoretic ushile ar trebui inchise definitiv…

  dar recunosc, ca astfel de oameni au reusit cel mai bine in Romania de dupa 1989, dar si inainte..

  Apreciază

 • 156. Fini  |  25 martie 2010 la 22:44

  Clemy,
  127

  🙂 🙂 🙂

  Încep să trag nădejde că-l voi vedea pe Riccardo Muti în direct.

  Apreciază

 • 157. Fini  |  25 martie 2010 la 22:47

  Luminoaso şi toţi cei care se culcă devreme vă doresc

  VISE FRUMOASE !

  Apreciază

 • 158. clemycali  |  25 martie 2010 la 22:49

  @fini iti tin pumnii. Si cred ca va face o treaba excelenta la Chicago. Mult mai vizibila si mai interesanta decat Dudamel la Los Angeles. Poate o sa discutam odata despre asta 🙂 Poate cand mai vii peste balta 🙂

  Apreciază

 • 159. orangeskorpion  |  25 martie 2010 la 22:50

  danke, fini

  gute Nacht!

  Apreciază

 • 160. noradamian  |  25 martie 2010 la 22:56

  noapte buna skorpion 🙂

  Apreciază

 • 161. Fini  |  25 martie 2010 la 22:59

  Skorpi, Gute Nacht und angeneme Traume !

  Apreciază

 • 162. clemycali  |  25 martie 2010 la 23:03

  Noapte buna skorpy 🙂

  Apreciază

 • 163. Fini  |  25 martie 2010 la 23:14

  Clemy,

  m-am uitat mai înainte la Chicago Symphonye Orchestra. Se prezintă cu un afiş splendid, pe care e scris „Era Muti începe”. Văd că au stagiune până în mijlocul lui august.

  Apreciază

 • 164. Fini  |  25 martie 2010 la 23:20

  Nora,

  azi am văzut în şcoală afişul cu concursul internaţional Carl Filtsch, de la Sibiu. Va fi în perioada 5-11 iulie. Nu e puţin aiurea fixat în perioada asta?

  Apreciază

 • 165. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 23:20

  Nora 134
  Scuze! N-am fost pe fază cu referirea ta neogeneraţia pesedistului Şova. E simpatic faţă de alţi din generaţia asta de bezmetici pesedişti, e agreabil prin modul cum se străduieşte să atingă argumentele, de regulă păstrează o anumită prestanţă în această privinţă, se distinge net faţă de cei preocupaţi să spună orice numai să pară luptători. Toate astea il fac mai periculos, fiindcă din postura asta aparent inofensivă loveşte şi cu gherle, de-mi vine să spun că nu-i el. Se pare că nu poate să scape de efectul adaptării la duplicitatea de tip pesedist. Oricum, în ansamblu, poate fi caracterizat ca fiind unul din puţinii pesedişti cu capul pe umeri, indiferent de generaţie.

  Apreciază

 • 166. Fini  |  25 martie 2010 la 23:24

  Mă făcurăţi curioasă. Eu, dacă nu mai uit la TV, nu-l ştiu pe Şova Jr.

  Apreciază

 • 167. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 23:31

  Fini,

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=125&cam=1&leg=2008

  Apreciază

 • 168. noradamian  |  25 martie 2010 la 23:31

  fini, in fiecare an e programat in perioada respectiva. A devenit destul de atractiv, vin si multi sibieni dar si turisti. In iulie eu nu voi fi in Sibiu

  Apreciază

 • 169. noradamian  |  25 martie 2010 la 23:35

  bascaliosul, am dat undeva de acest Sova acum de curand, tot in legatura cu cazul voicu, stiu doar ca mi s-a parut cum spui, de o falsitate bine ambalata

  Apreciază

 • 170. Fini  |  25 martie 2010 la 23:36

  Băşcăliosul,

  mulţumesc. Vorbeşte tot răspicat, la fel ca maman?

  Apreciază

 • 171. Fini  |  25 martie 2010 la 23:40

  Nora,

  concursul este greu. Pisele sunt dificile, mă refer la cele scrise de Filtsch. Or, am înţeles că fiecare concurent trebuie să cânte o piesă de-a lui.
  Perioada îmi pare aiurea pentru că se desfăşoară în plină vacanţă.

  Apreciază

 • 172. Fini  |  25 martie 2010 la 23:46

  Nora,

  uite „Cadenţe” de Carl Filtsch interpretate de Adela

  Apreciază

 • 173. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 23:46

  Da, Fini, vorbeşte răspicat. Uneori e picat şi alteori răspicat.

  Apreciază

 • 174. Fini  |  25 martie 2010 la 23:47

  Apreciază

 • 175. Băşcăliosul  |  25 martie 2010 la 23:48

  Acum e rândul meu la picat, de somn.
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 176. Fini  |  25 martie 2010 la 23:49

  Băşcăliosul, (173) 😆

  Apreciază

 • 177. Fini  |  25 martie 2010 la 23:50

  Somn uşor!

  şi eu sunt ruptă, abia mă mai ţin.

  Apreciază

 • 178. noradamian  |  25 martie 2010 la 23:57

  fini, da, e un concurs greu! A fost un mic geniu Carl Filtsch, a murit copil, ajunsese deja destul de cunoscut in cateva locuri din Europa ca interpret si compozitor. Cateva, admirabile, le-am auzit si in concertul concurs de acum doi ani 🙂

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  25 martie 2010 la 23:59

  Bascaliosu, noapte buna 🙂

  Fini, cred ca esti franta, ai avut o zi plina

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 180. Fini  |  26 martie 2010 la 00:00

  EUGEN CICERO

  Apreciază

 • 181. Fini  |  26 martie 2010 la 00:00

  Apreciază

 • 182. Fini  |  26 martie 2010 la 00:02

  Apreciază

 • 183. Fini  |  26 martie 2010 la 00:04

  E doar „Fuga”

  NOAPTE BUNĂ ! tuturor

  Apreciază

 • 184. noradamian  |  26 martie 2010 la 00:04

  fini, piese una si una de Miezonoptica, tks!

  🙂

  Apreciază

 • 185. noradamian  |  26 martie 2010 la 00:05

  Noapte buna, fini,
  somn usor tuturor.

  🙂

  Apreciază

 • 186. Fini  |  26 martie 2010 la 06:55

  NEAŢA ! 🙂

  Apreciază

 • 187. luminita  |  26 martie 2010 la 08:31

  Buna dimineata va spun si eu,
  tot cu Valeriu Sterian in gand :

  Apreciază

 • 188. Fini  |  26 martie 2010 la 08:56

  Luminoaso,

  deschide ochii mari şi fii luminoasă.

  Apreciază

 • 189. luminita  |  26 martie 2010 la 09:03

  Fini,
  splendide imagini .
  observ ca la japonezi si muzica seamana cu sunetele limbii lor ….daca intelegi ce vreau sa spun.
  O zi frumoasa!
  fug la treaba.

  Apreciază

 • 190. noradamian  |  26 martie 2010 la 10:45

  fini, luminita,
  prieteni, salut!

  Avem o petitie importanta de semnat aici:

  http://www.sar.org.ro/blog/?p=1490

  Eu am semnat

  O zi senina si plina de incredere!

  🙂

  Apreciază

 • 191. Fini  |  26 martie 2010 la 10:51

  Luminoaso,

  spor la treabă!
  Trebăluiesc şi eu, dar printre picături arunc un ochi în Grădină.
  Înţeleg ce vrei să spui. Aşa îi percepem noi. Suntem diferiţi în toate cele.
  Din punct de vedere muzical folosim scări muzicale diferite, noi folosim gamele (scări muzicale care au 8 trepte dispuse într-o ordine bine determinată), ei folosesc scări muzicale care au 5 tonuri. Diferenţă maaaare ! Să-ţi spun una – scările lor au fost numite pentatonice, într-o lucrare „unul” îmi scrie: japonezii folosesc scări muzicale pentagonice.

  Apreciază

 • 192. Fini  |  26 martie 2010 la 11:21

  Luminoaso,

  în ce priveşte gândirea şi simţirea suntem diferiţi, diferiţi……..
  Una din cărţile mele de căpătâi, la propriu , este „Carte de căpătâi” de Sei Şonagon, scrisă acum peste 1000 de ani şi care este foarte preţuită în literatura japoneză. Uite ce scrie autoarea :

  Lucruri care rămân neisprăvite:

  Îndatoririle unei zile de post.
  Pregătirile pentru o zi îndepărtată.

  Ce dispreţuieşte lumea:

  Pe omul prea bun la inimă.

  Lucruri apropiate, şi totuşi depărtate

  Fratele şi sora şi rudele apropiate între ele.
  Ultima zi din an, de Anul cel Nou.

  Lucruri depărtate şi totuşi apropiate

  Raiul
  Drumurile corăbiilor.
  Ibovnicii

  Apreciază

 • 193. luminita  |  26 martie 2010 la 12:10

  Fini ,
  foarte interesant ce-ai scris.

  Nora,
  am semnat petitia.

  Apreciază

 • 194. luminita  |  26 martie 2010 la 12:49

  Fetilii ….
  ati reusit sa vedeti filmul pus de viq in copac ?
  ca io nu.

  Apreciază

 • 195. Creanga  |  26 martie 2010 la 16:49

  Servus prieteni!

  Dna Cozma
  Esti ruda cu ortacul?
  Ca ai scuturat copacul
  Flori de mina ai aruncat
  Dora s-a cam suparat
  ‘Oame’ bune faceti pace!
  Nu e rost de dupace
  Fiecare isi are rostul
  Nu s-a terminat postul
  Hai va rog, va pupati
  Si nu va mai certati!

  Nora, in Gura Raului
  La festivalul Sibiului
  Sa aveti weekend frumos
  Linistit, nu furtunos!

  Apreciază

 • 196. noradamian  |  26 martie 2010 la 17:04

  Salut prieteni 🙂

  Creanga, multzam, pe aicea-i placut!
  La Gura Râului n-am mai fost din toamna, nici nu stiam de festival! 🙂

  Postare noua!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: