Presa incendiară sub comanda pompierilor politici

13 iunie 2010 at 21:24 95 comentarii

Anglia, martie 1939,
...Churchill îi spunea Marthei Bibescu: “Va fi război. Praf şi pulbere se va alege din imperiul britanic. Moartea ne pândeşte pe toţi. Iar eu simt că întineresc cu douăzeci de ani“. …”Cu cât îţi merge mai rău, cu cât sunt greutăţile mai imense, cu cât eşti mai lovit, mai împresurat ori mai supus atacurilor, cu cât nu mai întrevezi vreo nădejde probabilistică şi raţională, cu cât cenuşiul, întunerecul şi vâscosul se intensifică, se puhăvesc şi se încolăcesc mai inextricabil, cu cât pericolul te sfruntează mai direct, cu atât eşti mai dornic de luptă şi cunoşti un simţământ (crescând) de inexplicabilă şi covârşitoare euforie. Eşti asaltat din toate părţile, cu forţe infinit mai tari ca ale tale: lupţi. Te înfrâng: le sfidezi. Eşti pierdut: ataci”. (Aşa vorbea Churchill în 1940).  Soluţia aceasta, fireşte, presupune o tărie de caracter excepţională, o concepţie militară a vieţii, o formidabilă îndârjire morală a trupului, o voinţă de oţel înnobilat şi o sănătate spirituală adamantină... ( Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii: testament politic)” …Începuse războiul, Londra era bombardată cumplit, dar englezii îşi vedeau de viaţa obişnuită.  Salutaseră, chiar, decizia lui Winston Churchill, de a se renunţa la alarmele care anunţau raiduri aeriene, de fapt, ziceau ei, nişte surse inutile de stres si panică.
România, ianuarie 2010
Nici nu trecusem bine în noul an, că s-a şi pornit bombardamentul cu ştiri înfricoşate. Ca nişte baborniţe duşmănoase, canalele de ştiri ne anunţau cu o bucurie acră, că valurile crizei o să ne acopere de tot, că ne aşteaptă vremuri grele, că armatele sindicatelor sunt gata de asalt! Apelate, clarvăzătoarele se-nghesuiau şi ele pe sticlă să prevestească catastrofe de tot felul, boli, cutremure, inundaţii şi  puzderie de rele nebănuite. Voci lugubre şi feţe sumbre, seară de seară cetepeau pe toate canalele cu gândul că în curând biata naţie va ajunge o adunătură de psihopaţi. La câtă acreală nocivă ne-au turnat mai an, prin antene, pe toate undele, prin hornuri şi pe sub uşi, emisarii de presă nu-s mulţumiţi, se aşteptau la mai mult. Cum românii pare că nu se lasă, încă, năuciţi în masă, avalanşa de prevestiri negre, proorociile ameninţătoare, miştourile încrâncenate,  desluşirea semnelor aducătoare de nenorociri, se intensifică isteric culminând zilele acestea cu atacuri incendiare „a la stalingrad” de panică politică, simulate şi stimulate de pompierii ponta şi crin aflaţi la tulumbe.
Toata lumea e în criză, să ştiţi, nu e numai România în dificultate. Dar nicăieri în lume nu exista o asemenea abordare catastrofală. Şi SUA e în criză. Şi Germania e în criză. Sistemul bancar european este şi el în dificultate. Dar la ei n-o să vedeţi atâţia politicieni ieşind la tv pe la diverse talk-showuri şi speriind lumea cu ceea ce ne aşteaptă” ( Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, Hot News)


Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

La răscruce „Fraţilor”, destul!

95 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  13 iunie 2010 la 22:03

  salve, NOra,

  misto postarea,
  itneresante citatele,
  chiar nu le stiam!

  mai nou, criza este adincita si de………canicula,
  se incearca pe la televiziuni s-o prezinte ca pe o catastrofa apocaliptica,
  lesina lumea in strada, vezi doamne,

  desi si in alte tari este canicula si nici o televiziune serioasa la 37 de grade nu prezinta apocalipsa….nu prezinta primul lesinat pe strada!

  cred ca televiziunilel aplica si aici (ma refer la caldura) tehnica manipularii, sa induca in oameni o stare perpetua de stress, de nesiguranta, de disconfort psihic,

  pentru ca la momentul Z sa se produca asaltul asupra …..tiranului….asupra dictatorului!

  paharul fiind umplut gratie ticaloaselor televiziuni!

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  13 iunie 2010 la 22:11

  skorpion, servus! Sunt doua ipostaze in postare, complet opuse, care pot explica destine diferite! Poate e bine sa ne privim in cele doua oglinzi. … Nicicand englezii, însă, n-au avut parte de mutanti politici de teapa celor prezentaţi, atat de degradaţi incat să fie in stare sa prapadeasca o tara pentru un pumn de parale 😦

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  13 iunie 2010 la 22:15

  nora,
  cred ca nicaieri in europa de vest nu a existat o asemenea clasa politica mizerabila, lacoma, parvenita, perfida..

  dar ce vorbesc, cred ca nici in fostele tari socialiste nu exista la ora actuala o cantitate atit de mare de politruci cleptocrati si pucisti…

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  13 iunie 2010 la 22:18

  skorpion, la noi s-a strans cea mai mare mizerie politica umana 😦

  Apreciază

 • 5. skorpion  |  13 iunie 2010 la 22:20

  intrebare intrebatoare:

  de ce oare???
  cred ca atunci cind vom avea raspunsul, vom gasi si solutiile;
  caci nu as putea sa spun ca doar regimul dictatorial (cel mai crunt din europa de est) ar fi de vina…

  or fi si alte tare…..

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  13 iunie 2010 la 22:21

  Astia sunt , de fapt catastrofa, si exact din motivul asta ne streseaza cu metoda bau-bau-lui sub toate formele, doar doar ne termina psihic! S-o creada ei 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  13 iunie 2010 la 22:23

  skorpion, eu zic ca e vorba de un complex de factori… Si mai cred ca s-a facut si se face tot posibilul ca sa ne pierdem stima de sine, ca oameni si ca natie. E si asta un mod de a distruge… Cel mai perfid 🙄

  Apreciază

 • 8. skorpion  |  13 iunie 2010 la 22:26

  de ce?
  pentru ce??

  doar pentru bani?
  doar pentru a arunca tara in haos si in „alte brate”???

  sper ca per total, natia va reactiona pozitiv…

  acum ma retrag,

  predau stafeta lui fini, care isi soarbe tacticos ceaiul de iasomie dar tace chitic

  🙂

  iar apoi sper sa vina clemy & altii !

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  13 iunie 2010 la 22:28

  skorpion, somn usor! Nici eu nu raman prea mult. Mai e si maine o zi 🙂

  Apreciază

 • 10. Fini  |  14 iunie 2010 la 06:45

  NEAŢA ! 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  14 iunie 2010 la 09:17

  fini, servus, ziua buna tuturor!

  🙂

  Cam bleaga ziua, insa, cu vreme intunecata la Sibiu, dupa canicula de ieri. Asa ca „black cofee” vine tare bine… )

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  14 iunie 2010 la 10:34

  Le-am descoperit abia acum, merita citite:

  http://cetateanx.blogspot.com/2010/05/scandaloasa-grecie-vazuta-de-greci.html
  „mic tratat de propaganda” indeosebi episoadele despre frica:
  http://cetateanx.blogspot.com/search/label/Politic%C4%83

  http://cetateanx.blogspot.com, un blog remarcabil

  Apreciază

 • 13. Lucidu  |  14 iunie 2010 la 11:28

  Presa apoasa supt camanda chiombilor&blondelor !

  Despre fostul p.m. alcoolic si dobitoc ce ne-a VANDUT (ca pe vite ) lui Stalin, aflandu-se in delirium-tremens cronic (la Yalta) e prea posibil sa nu cunosti (dar poate dadeau un „sarci” pe goagal si aflai ) iar despre ghermanica si iunaitad-steits vezi cat ie p-acolo ajutorul de somaj ,ala socialu’ ,nivelu’ de trai si cosu’ zilnic ,si apoi sa gavaresti daspre „incendiatori” 1

  C-o sa ne ia doamna Naiba ,nu-i greu de prevazut cu ipochimenii din capu’ Statului care ,sanchi (s) ,se preocupeaza de …una si alta -adeca sa-si traga iei mld. de E -si cetateanul …da-l in ma-sa ! Pe gheata . Capisci ?

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  14 iunie 2010 la 11:47

  Lucidu, un comentariu absolut delirant, veritabila confirmare a ce spuneam. Danke! 🙄

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  14 iunie 2010 la 12:28

  Cu acceptul Nicoletei Savin, postez:
  „Întrebări de bun simţ adresate ex-liderului PSD Mircea Geoană şi oamenilor lui

  – Este adevărat că în cursul anului 2009, într-o fază a campaniei prezidenţiale, importante întreprinderi de afaceri din Federaţia Rusă au primit o solicitare de sprijin financiar pentru PSD?

  – Este adevărat că, în propria prezentare, PSD afirma că este partidul cel mai important, cu 45% din intenţiile de vot ale românilor în 2009, cu membri în cea mai mare parte tineri, adepţi ai unei politici stabile şi apropiate faţă de ţara vecină, Federaţia Rusă?

  – Este adevărat că, tot în propria prezentare, PSD şi-a făcut un titlu de glorie din demiterea guvernului Boc şi din încercarea permanentă de a obţine demiterea/demisia preşedintelui României, precizând că Traian Băsescu şi PDL sunt aliaţii Vestului şi au o orientare pro-americană şi pro-occidentală?

  – Este adevărat că, în octombrie 2009, pe canale neoficiale (confidenţiale), o scrisoare semnată de Radu Mazăre, primarul Constanţei, a ajuns pe masa şefului guvernului rus, Vladimir Putin?

  – Este adevărat că Mazăre, în numele PSD, cerea guvernului rus o colaborare pe patru proiecte distincte: a. – Contract de pregătirea şi livrarea de gaze naturale din Rusia către România? b. – Înfiinţarea unei societăţi (firme) comune în România pentru exploatarea/prelucrarea, întreţinerea, transportul şi depozitarea gazelor naturale? c. – Participarea industriei ruseşti şi a antreprenorilor ruşi în construcţia şi modernizarea unui terminal de containere în portul Constanţa, cu o opţiune de privatizare în viitor? d. – Sprijin financiar şi politic pentru PSD din partea Moscovei pentru alegerile prezidenţiale?

  – Este adevărat că o delegaţie a PSD compusă din Radu Mazăre, Liviu Dragnea, Sorin Strutinschi şi încă un personaj (nu-l numesc, încă, nu e Mircea Geoană) s-a deplasat la Moscova, pentru pregătirea discuţiilor şi tratativelor ulterioare?

  – Este adevărat că delegaţia PSD a fost primită la cel mai înalt nivel, că şeful Comitetului de primire a fost Serghei Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse?…

  – Este adevărat că experţii şi consilierii economici ruşi prezenţi au pus întrebări şi despre pregătirea contractelor, dar problema principală a fost aprovizionarea cu gaze a României de la furnizorul Gazprom, în volum de mai mult de câteva miliarde de metri cubi, însă tot prin intermediari.

  – În aceste condiţii, dacă Moscova a fost atât de receptivă, putem vorbi de un scrutin electoral corect? În cheia acestui ajutor frăţesc, cum să interpretăm comportamentul PSD în desfăşurarea crizei actuale din România?

  Nu mă aştept ca liderii PSD să confirme informaţiile. Sau, şocaţi de exactitatea lor, ar putea da o serie de explicaţii colaterale, fără a îndrăzni să infirme fondul.

  Ele nu provin din România, ci din surse europene verificate şi în afară de îndoieli.

  Mă întreb, ca un simplu cetăţean român,

  – în ce calitate şi-ar permite un partid, oricare ar fi acela să antameze astfel de proiecte şi angajamente secrete în numele României, în plină confruntare electorală, cu un adversar tradiţional al NATO şi UE, structuri din care facem parte, cu obligaţiile de rigoare?

  – Are cunoştinţă CSAT de existenţa acestor discuţii şi tratative? Occidentalii ştiu, serviciile lor de informaţii se pare că nu dorm.

  – Ce fac serviciile noastre de informaţii? L-au informat sau nu pe decidentul Traian Băsescu despre iniţiativele PSD?

  Mai mult nu comentez, vă las să judecaţi singuri a ce miroase toată povestea asta.”

  Apreciază

 • 16. dora  |  14 iunie 2010 la 12:39

  Salut gradina!

  Nora,binevenita postarea ta.Paralelismul este potrivit.In toate timpurile au existat exaltati,oameni care se hranesc din evenimente si stiri producatoare de panica in masa ,de exacerbarea unor sentimente ca frica ,dezorientarea ,fuga din fata greutatilor.
  Churchill a gasit raspunsul la excaladarea unor asemenea manifestari panicarde.

  In zona romaneasca totul atinge paroxismul.Eu incerc sa ma protejez si sa ripostez ori de cate ori am ocazia. 🙂

  Apreciază

 • 17. dora  |  14 iunie 2010 la 12:46

  Lucidu,

  inainte de a deveni cum te identifici ,nu ti-ar strica un tratament de specialitate.

  Tu stii la ce distanta istorica se afla dezvoltata Germanie de noi?Cand vom avea si noi un plan Marshall vom mai discuta.

  Apreciază

 • 18. dora  |  14 iunie 2010 la 12:51

  nora,trebuie sa ma racoresc…e cel mai placut sa ascult..

  Apreciază

 • 19. dora  |  14 iunie 2010 la 12:52

  Apreciază

 • 20. dora  |  14 iunie 2010 la 13:50

  Pucistii mizeaza pe udemeristi.Nu-i vorba au si ei scapari,uneori capitale,dar intalnirea cu presedintele Parlamentului european le-a limpezit mintile.Nu exista alta alternativa decat reducerea drastica a cheltuielilor care sa faca balansul intre venituri si cheltuieli si fara angrenarea intregii societati ,NU ESTE POSIBIL!

  Pana si Tanasescu,pe care nu-l suspectez de nici un joc politic(indiferent de apartenenta sa la tabara stangista) recunoaste necesitatea masurilor dure de austeritate.Dincolo de ruperea din context al declaratiilor sale,pareaza categoric pe masurile unanim acceptate in spatiul european.Mi s-a parut ca el se delimiteaza de pozitiile politicianiate ale colegilor de partid,asa cum au facut-o(poate mai partinic) social-democratii ardeleni,cu reprezentantul lor notoriu V.Dancu. 🙂

  Apreciază

 • 21. dora  |  14 iunie 2010 la 14:17

  Lucidu si ALL asemenea!

  Obiectivismul meu se traduce si prin aprecierea unor voci din tabara opozitiei.Cu regret constat ca ,liberalii cu care am votat din /90(impreuna cu taranistii) si pt.CDR si chiar in 2004 cu ADA ,m-au dezamagit profund.Astia nu sunt liberali… s-au dovedit doar fripturisti ,falsi reprezentanti ai dreptei,mai stangist uneori i decat aliatii lor atat de agreati din tabara social-democrata(ei se dovedesc a fi paraziti).S-a dovedit ca unii de stanga gandesc mai nuantat si s-au desprins de cloaca cleptocratilor(cloaca din care fac parte,fara discutie si pedelisti,sa fie clar!) 🙂

  Ma intristeaza opacitatea liberalilor,lipsa lor de viziune,cantonarea in dispute politice de uzura ,ura viscerala impotriva singurului politician de anvergura ,care este Basescu,si al partidului pedelist ,singurul aliat natural de care ar trebui sa tina seama.

  Combateti-ma va rog,nu ma supar! 🙂

  Apreciază

 • 22. dora  |  14 iunie 2010 la 15:08

  Imi pare rau ca nu sunteti pe receptie! 🙂

  Am si eu un program de care nu ma pot deroba.

  Revin cand am timp. 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  14 iunie 2010 la 19:46

  Seara buna!

  Deocamdata un „plus” : 🙂

  http://www.ziare.com/ccr/stiri-ccr/iulia-motoc-a-primit-votul-senatului-pentru-un-mandat-de-judecator-la-ccr-1021919

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  14 iunie 2010 la 19:46

  dora, servus! 🙂

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  14 iunie 2010 la 19:50

  o veste buna intr-un ocean de esecuri, frustrari….

  iulia motoc

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  14 iunie 2010 la 19:54

  skorpion, salut! Abia am sosit, ma gandeam ca jegul de melescanu va fi pe lista, nu pot sa nu ma bucur! Motoc e de exceptie! 🙂
  Sa vedem ce urmeaza 🙄

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  14 iunie 2010 la 19:55

  n-am motive de optimism.
  cu o floare nu se face primavara.

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  14 iunie 2010 la 19:57

  skorpion, ar trebui doua… sa vedem!

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:02

  cine se lupta cu cine:

  http://badeadan.blogspot.com/

  Tot pe blogul lui Badea in articolul de ieri era preluat un material TV, in care se aude „mele” dictând o falsificare a unor voturi :mrgreen:

  Apreciază

 • 31. dora  |  14 iunie 2010 la 20:13

  Se pare ca e o goana furibunda dupa resurse.

  Tarile care si-au epuizat rezervele sunt mai putin interesante.

  Sa fie asa?

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:14

  skorpion, nu stiu daca asta ii va face mai fericiti pe oamenii de acolo, după experienta tarilor nedezvoltate si cu guverne corupte unde resursele sunt cedate altora spre exploatare sau vândute pe comisioane fabuloase 😉

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:15

  dora, da, cam asa stau lucrurile. Inclusiv la noi 😦

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:17

  „Sunteţi pe Titanic, dar în loc să vă gândiţi la bărcile de salvare, aţi smuls vâslele şi vă pocniţi cu ele în capete!” – iată cum văd câţiva români plecaţi situaţia din ţară. Aşa e. De la politrucii anonimi din parlament la ultima căzătură din televiziuni, parc-am asista la un ospăţ al canibalilor. Plăcerea de a vedea cum se duce totul de râpă a învins până şi instinctul de conservare.

  ( M. Mihaies in Evz)

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:23

  skorpion, mda, nici macar regulile elementarenu le respecta! Doamne, cata ticalosie 😦

  Apreciază

 • 37. dora  |  14 iunie 2010 la 20:25

  Ma simt depasita de tehnologie.

  am trimis mesaje,comenturi si toate s-au evaporat.
  Ultima mea interventie se referea la Theo care a decis sa voteze pt.motiunea de maine.

  Se confirma ceea ce spuneam deunazi .ca untanar politician poate fi derutat in momente de cumpana.Nu este suficient sa fii de buna credinta si sa-ti urmaresti proiectul personal pt.care ai intrat in politica:ai si responsabilitati si obligatia de a achiesa la politica partidului pe care l-ai preferat si ales.
  Eu am sustinut-o si am felicitat-o pt. succesul ei.Am avut insa o retinere,poate exprimata mai palid ,tocmai ca face parte din categoria mea intelectuala.Si m-as intoarce in trecut si as spune ca alti candidati,contestati furibund,erau mai utili pt.partid.Nu reiau disputa,dar se pare ca am flerul politic potrivit. 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:29

  dora, am laudat-o pentru ce era de laudat, dar politic, am avut o oarecare retinere. 😉

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  14 iunie 2010 la 20:36

  dora,

  foarte corect ai spus!

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  14 iunie 2010 la 20:55

  skorpion, ca voteza motiunea e una, dar ca trece la PC e chiar mizerabil! Mai ce penurie de caractere in ţara asta 😦

  Apreciază

 • 41. dora  |  14 iunie 2010 la 21:16

  nora,

  n-am dat crezare zvonurilor si se pare ca prietenia lui Theo cu Piedone nu este ceva de ordinul fantasmagoriei.

  Imi amintesc ca in momentul candidaturii ei,spuneam ca,nu este suficienta notorietatea ei si unicul proiect,valabil de altfel, de a-i ajuta pe copiii uitati de soarta.A fi politician inseamna cu muult mai mult.Si acest lucru este la fel de valabil la alti intelectuali,impinsi poate fara a avea chemare pt.politica.Acolo este o lupta acerba si se vede tot timpul.Pe mine ma intereseaza mai putin unele declaratii date intr-un anumit moment,pe mine ma intereseaza responsabilitatea ,actiunea concreta si urmarirea unei viziuni constructive.Si o asemenea viziune nu trewbuie sa fie de moment,trebuie sa aiba bataie lunga. 🙂

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  14 iunie 2010 la 21:19

  dora, asa este. Din pacate mai sunt si altii in PDL ( am mai vorbit despre ei) care numai de responsabilitate n-au dat dovada. Sunt cei despre care Basescu a spus nu demult ca au boicotat guvernul din interior si implicit, partidul si pe el ca presedinte.

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  14 iunie 2010 la 21:20

  „Nascuta in 1967, Iulia Antoanella Motoc este cel mai tanar magistrat la Curtea Constitutionala din istoria Romaniei. Cu un CV impresionat, Motoc este o personalitate recunoascuta international in domeniul Justitiei si Dreptului Constitutional.
  Frankfurter Allgemeine Zeitung a afirmat despre Motoc ca este una dintre cele mai relevante voci din Europa de Est in domeniul dreptului. Acest fapt este evident, doar lecturand punctele principale din CV-ul Iuliei Anttoaneta Motoc”
  ( din ziare.com)
  CV-ul Iuliei Moţoc:

  Dă clic pentru a accesa Motoc_Iulia.pdf

  Apreciază

 • 44. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:39

  Buna seara, buna seara.
  Trist de tot ce face Theo. Si cand te gandesti ca am sustinut-o. Dar e sigur ca trece la PC?

  Apreciază

 • 45. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:41

  Apreciază

 • 46. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:42

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  14 iunie 2010 la 21:45

  clemy, servus! Framantari mari 🙄

  Ma bucur ca ai venit cu Paisiello 🙂

  Apreciază

 • 48. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:46

  @nora, am promis sin intre drumuri si framantari muzica asta are un caracter linistitor. 🙂

  Apreciază

 • 49. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:46

  Apreciază

 • 50. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:47

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  14 iunie 2010 la 21:48

  clemy, e necesar,ca prea traim in tensiune 🙂

  Apreciază

 • 52. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:48

  Apreciază

 • 53. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:50

  @nora, am postat in ordine: uvertura, cavatina contelui (tenorul nu e intr-o forma grozava dar muzica e dvina), aria calomniei, cavatina lui Figaro si o arie a Rosinei.

  Apreciază

 • 54. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:51

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  14 iunie 2010 la 21:51

  Alt „barbier” ceva mai linistit 🙂

  Apreciază

 • 56. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:51

  Apreciază

 • 57. clemycali  |  14 iunie 2010 la 21:53

  @nora, un barbier mai romantic.Premiera barbierului lui Paisello a avut loc in 1786. Este lumea dinaintea Revolutiei franceze, lumea care traieste in muzica lui Paisiello si Mozart, a tablourilor lui Watteau si Fragonard, a pastoritelor Mariei Antoninetta.

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:01

  clemy, o lume romantica si o cultura a frumosului, a gingasiei si a pastelului. Imi amintesc de cateva din tablourile celor doi, mai ales un Fragonard mi-a ramas intiparit in minte, în care o tanara numai voaluri, se da în leagan, un legan superb, imens, dintr-un parc 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:02

  skorpion, acolo ar trebui puse tulumbele de apa 😆

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:03

  „rosii” practica terorismul parlamentar! Cumplit 🙄

  Apreciază

 • 62. Fini  |  14 iunie 2010 la 22:08

  BUNĂ SEARA !

  Astăzi nu mi-am făcut temele. 😳
  Norocul meu cu Clemy. 🙂
  Voi fi un ascultător cuminte a lui Paisiello.
  Sper să fiu mai cumite la Miezonoptică, dacă nu adorm ca ieri.

  Apreciază

 • 63. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:11

  @nora, cred ca stiu despre ce tablou vorbesti.
  @skorpion, am vazut videoul. Mde. Cred ca se tem ca le cam scapa toata conspiratia din mana.

  Apreciază

 • 64. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:12

  @fini, am promis si in cele din urma am reusit sa ma tin de cuvant. Sper sa va placa. Cel putin cavatina contelui si concertul asta ptr harpa mie mi-au mers la suflet.

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  14 iunie 2010 la 22:16

  clemy,

  conspiratie – corect!

  intra pe blogul nicoletei savin!

  Apreciază

 • 66. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:19

  @skorpion, da-mi linkul.

  Apreciază

 • 67. skorpion  |  14 iunie 2010 la 22:22

  doamna este servita

  🙂

  http://nicoletasavin.wordpress.com/2010/06/14/mic-chestionar-pentru-mircea-geoana-si-psd/

  gute Nacht!

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:24

  fini, servus! 🙂

  Apreciază

 • 69. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:24

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:25

  clemy, skorpion, la 15 aveti intrebarile Nicoletei Savin, le-am pus de azi dimineata dupa ce i-am cerut voie 🙂

  Apreciază

 • 71. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:25

  @noapte buna skorpion si multumesc.
  Si am pus din nou cavatina contelui in varianta orchestrala asa cum a facut parte din coloana sonora a filmului Barry Lyndon de Stanley Kubrik.

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:26

  skorpion, noapte buna 🙂

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:27

  clemy, superba cavatina contelui in ambele variante 🙂

  Apreciază

 • 74. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:29

  Si raman la parerea ca Florez ar trebui sa inregistreze aria asta ca si altele din Paisiello, Mozart si Cimarosa. Are o voce si o tehnica ideala ptr un astfel de repertoriu. 🙂

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:33

  clemy, da, aici „dulceata” vocii lui Florez ar fi extraordinar de bine pusa in valoare 🙂

  Apreciază

 • 76. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:40

  @nora, am sa vin maine cu noutati despre el. In seara asta e premiera cu La donna del lago la Paris 🙂
  Si tot pe maine am sa mai pun si alte bucati muzicale. Un concert ptr pian de acelasi Paisiello si poate ceva din Cimarosa. Sa facem putina excursie in lumea marilor precursoir ai belcantoului 🙂

  Apreciază

 • 77. clemycali  |  14 iunie 2010 la 22:44

  @nora, gradina fermecata. Trebuie sa ma duc catre niste treburi. Cand ma intorc intru sa vad daca mai sunteti pe aici. Daca nu va spun de acum noapte buna in acordurile harpei lui Paisiello. 🙂

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  14 iunie 2010 la 22:45

  clemy, multzam! O zi placuta si spor in toate 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  14 iunie 2010 la 23:39

  Noapte buna tuturor!

  🙂

  Apreciază

 • 80. Fini  |  15 iunie 2010 la 00:02

  Apreciază

 • 81. Fini  |  15 iunie 2010 la 00:04

  NOAPTE BUNĂ ! tuturor

  Apreciază

 • 82. Fini  |  15 iunie 2010 la 00:05

  Apreciază

 • 83. Fini  |  15 iunie 2010 la 06:21

  NEAŢA ! 🙂

  Music by Romanian composer Tudor Chiriac
  Chorus and orchestra from Chisinau Philharmonic
  Solist: Olga Ciolacu

  Apreciază

 • 84. Fini  |  15 iunie 2010 la 06:23

  Apreciază

 • 85. Fini  |  15 iunie 2010 la 06:24

  Apreciază

 • 86. Fini  |  15 iunie 2010 la 06:26

  Apreciază

 • 87. clemycali  |  15 iunie 2010 la 09:45

  @fini, buna dimineata 🙂

  Apreciază

 • 88. Fini  |  15 iunie 2010 la 09:50

  Clemy, 🙂

  Neaţa!
  Astă noapte ai fost pe baricade. Te-am citit.
  Totul e bine când se termină cu bine.

  Apreciază

 • 89. clemycali  |  15 iunie 2010 la 09:57

  @fini, am fost pe baricade. Dar imi dadea mana: la mine era o dupa amiaza linistita si torida. Si stau pe baricade si acum. Azi e o zi grea. Avem un hop mare de trecut 🙂

  Apreciază

 • 90. Fini  |  15 iunie 2010 la 10:22

  Aici aerul este abia respirabil, la propriu şi la figurat.
  ” Căldură mare” mon cher. Astă noapte s-a stârnit o furtună şi acum este zăpuşeală.
  Hop-ul de care zici îl face Guvernul. Sper să aterizeze cu bine. Să vedem acum ce face „Ceata lui Piţigoi” 🙄

  Apreciază

 • 91. clemycali  |  15 iunie 2010 la 10:26

  @fini, Ponta conduce sindicalistii catre Parlament. Ticalos ca si Iliescu. Va fi circ in Parlament azi.

  Apreciază

 • 92. Fini  |  15 iunie 2010 la 10:44

  Clemy,

  nu am deschis încă televizorul, mi-e că-mi stric ziua.
  Ponta este învăţăcelul silitor al cârpei kegebiste, al lui Tase, ăl cu ţinta-n oo şi mai este şi ginertele lui popa cu alice-n oo-le pe care nu le mai are.
  Blehhhhh, ce îmbârligare !
  Visul vieţii lui – Ministerul de Justiţie Râsul curului.

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  15 iunie 2010 la 11:40

  Ziua buna fini, clemy, prieteni!
  🙂

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  15 iunie 2010 la 11:46

  Asaltul final al minerilor politici chiar in data de 15 iunie! Ce coincidenta! Blestemul „papasha” a facut atat de mult rau acestei ţari si a durat atat de mult si datorita necontenitei, intensivei manipulari a milioane de concetateni de toate varstele, de catre profitorii nelegiuirilor batranului kgbist. Desi aceasta orbire a produs fracturarea societatii pe termen lung, mulţimea manipulatilor e demna de milă. Cred ca a sosit momentul acum ca abuzatorii lui ilici & comp au adus balamucul cote maxime, sa fie luat taurul de coarne, să intre pe rol statul de drept, sa se lamureasca lucrurile definitiv. 🙄

  Apreciază

 • 95. Fini  |  15 iunie 2010 la 12:33

  Nora,

  o zi bună şi ţie şi nouă tuturor.
  Momentul a sosit acum 20 de ani, dar ni s-a prelins printre degete. „Măi animalule !” a dat cu laba şi a întors în sens invers acele ceasornicului, dar paradoxul este că suntem totuşi mai bătrâni cu 20 de ani.
  Statul de drept este rahitic, are capul mare şi picioare moi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 934.229 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.454 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 934.229 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: