Berghebulea
25 octombrie 2010 at 13:39 noradamian 34 comentarii
„41 de candidati la sase posturi de judecatori la Curtea Suprema au trecut, ieri, prin sita CSM(…) pe listă figurează judecatori cu mari pete la dosar.” (R.L. 8 dec. 2005) …Din lunga listă, deprimant de uniform reprezentată de cadidaţii judeţelor patriei -cu dosare penale, cu afecţiuni psihice şi, în general, cu „defecte” incompatibile cu calitatea de „judecător”- nominalizaţii sibieni ocupau o poziţie de top. Fiindcă are legătură cu şeful parchetului la acea vreme, amintesc doar de „Nicolae Manigutiu, vicepresedinte al Tribunalului Sibiu, om de incredere al lui Marcel Rusu, presedintele Tribunalului Sibiu (sustinut de PSD Sibiu), asupra caruia planeaza grave acuzatii de incompetenta si coruptie morala. Manigutiu este finul de cununie al familiei Berghezan (supranumit „Regele Carnatilor” ca urmare a implicarii sale in afaceri de carmangerie cu fonduri PHARE, manevrate de tatal sau, Ioan Berghezan ocupa la acea dată funcţia de şef al parchetului sibian, în timp ce sotia lui pe cea de sef de sectie la Tribunalul Sibiu). La randul sau, „ Nicolae Manigutiu este nasul de cununie al prim-procurorului din Avrig; sotia lui Manigutiu este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, un magistrat acuzat ca…)ş.a.m.d. …Trei ani mai târziu: „Zeci de magistrati sibieni au rude „in sistem”, adica in instante, parchete, avocatura, notariate etc. Asta ca sa nu mai punem la socoteala rudele cu functii in alte institutii gen SRI, Politie, ori juristii de la diferite societati comerciale sau institutii publice. Pe scurt, conform declaratiilor „de rudenie” completate „pe propria raspundere” de magistrati, justitia sibiana pare a fi o mare familie.(…) Un exemplu, din multe: „Presedinta Sectiei comerciale si de contencios administrativ de la Tribunalul Sibiu, Gabriela Berghezan imparte pasiunea pentru justitie cu sotul ei Ioan Berghezan prezent procuror in cadrul Curtii de Apel Alba-Iulia” ( „Sibianul”, 12 aprilie 2008)
Chestiunea asta n-a prea mirat lumea de pe aici. De altfel, denumirea apocrifă de „Berghebulea” conferită de folclorişti urbani ai „Capitalei culturale europene” arăta limpede percepţia publică privind grupurile de influenţă şi putere ale locului.
…La 21 februarie 2008 însă, iată că Ioan Berghezan, şeful parchetului sibian, e pus sub urmărire penală pentru mită şi trafic de influenţă. Cazul avea să scoată la iveală o „infecţie” cronică în zonă. În ce a constat „tratamentul” şi ce fel de efecte a avut n-aş putea spune, n-am urmărit decât în treacăt ştirile, cu scepticism, la fel ca marea majoritate a localnicilor. (Prezentă ca mai peste tot şi în teritoriu, de partea unuia sau a altuia din grupurile de influenţă locale, „GriveillePress” merge, cu prea puţine excepţii, pe „non combat”. Ocazional şi în reprize scurte, doar când sunt asmuţiţi de patronat, se mai încaieră câineşte. Prin urmare ştirile cu adevărat importante pentru localnici, rămân, în general, anunţurile de la mica publicitate). …Totuşi, de atunci, de la inculparea şefului Justiţiei sibiene, „Berghebulea” pare că l-a pierdut pe „Berghe”. O realizare care te-ar face să crezi că zona a devenit mai puţin poluată. Nici vorbă: n-a curs multă apă pe Cibin că „regelui cârnaţilor”, îi urmează primprocurorul Florin Apostu, inculpatul de „prestigiu” al acestor zile. Cum, între altele, cazul are în capul listei de învinuiţi pe Carabulea, celebru şi de temut potentat local, poate e timpul să dispară şi „Bulea” din toponimia neoficială a locului. Nu-i imposibil deşi „cuibul” se vede a fi, încă, extrem de puternic şi prolific.
P.S. „Intrebarile pentru candidati” (pentru posturile de judecători la CSJ)”au fost pregatite inainte cu usile inchise. Aceste intrebari vizeaza cu prioritate sase caracteristici ale viitorului judecator la Inalta Curte: impartialitate, gandire critica, autocontrol, integritate, disponibilitate pentru munca intensa si pricepere profesionala.”( R.L. decembrie, 2005)
Entry filed under: 7301634. Tags: Apostu, Berghebulea, Berghezan, Carabulea.
34 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1. Despre cazul Apostu si justitie la Sibiu | Podul Minciunilor | 25 octombrie 2010 la 16:02
[…] o postare inteligenta ce vi-o propun spre lectura. Abordeaza echidistant cazul justitiei sibiene. Cititi aici. Tweet This Post Digg This Post Facebook MySpace Stumble This Post 1 vizualizari […]
ApreciazăApreciază
2.
dora | 25 octombrie 2010 la 18:24
Salut gradina fermecata!
Am facut mai multe plimbari pe aleile voastre „incognito”,la ore tarzii,fara sa intervin.Imi prieste si cate o pauza de computer pentru sanatatea mea.
Sper ca mica reforma in justitie(recent promulgata de Base) sa faca curatenia si lumina dreptatii atat de necesara si sa solutioneze cu celeritate si cazurile locale despre care este vorba in topicul de fatza.
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 25 octombrie 2010 la 18:32
Dora, salut 🙂 Bine ai revenit!
Am fost pe fază, era mare nevoie de reforma asta 🙂
ApreciazăApreciază
4.
skorpion | 25 octombrie 2010 la 19:21
sint O-RI-PI-LAT!!!
iesi afara, javra ordinara,
Basescu – spinzurat
etc.
si cine a urlat asta astazi 25 octombrie 2010!
nimeni altcineva decit rezervistii din armata…
efectiv sint socat!!!
si revoltat!!!
este incredibil, cum autoritatea a ajuns de doi lei si asta din cauza manipularii crunte demarate in urma cu vreo 4 ani,
din cauza ignorantei,
dar si a unei imense cantitati de nesimtire ordinara din partea maimutelor urlatoare!!
este incredibil si asta pentru a doua oara in nici 2 luni!!!!
ApreciazăApreciază
5.
noradamian | 25 octombrie 2010 la 19:44
skorpion, servus, astea nu mai pot fi justificate ca manifestări de nemulţumire democratic exprimată! Sunt umori ale unor „ţesuturi sociale bolnave, otrăvite” prin corupţie şi politizare făţişă sau pe din dos. Au legătură cu manevrele reţelelor decapitate în ultima vreme şi cu aşezarea justiţiei, pas cu pas, pe un fundament mai aproape de ce trebuie să fie.
ApreciazăApreciază
6.
© HotNews.ro | 25 octombrie 2010 la 19:48
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7966258-baconschi-idiot-sustin-sunt-genul-politician-incarnat-traian-basescu-sunt-totul-alt-gen-respect-sef-stat-admir-politic-simpatizez.htm
ApreciazăApreciază
7.
skorpion | 26 octombrie 2010 la 07:28
http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-o-motiune-paralela-cu-problemele-910285.html
ApreciazăApreciază
8.
clemycali | 26 octombrie 2010 la 22:20
Buna seara, buna seara.
Am trecut sa aduc ceva vesti. Midterm la algebra a trecut cu bine 🙂 (Cel putin asa sper).
Iar tenorul preferat al gradinii a avut un succes enorm cu Elixirul dragostei la Viena (a fost bisat dupa Una furtiva lacrima :)) si va deveni tatic in aprilie.
ApreciazăApreciază
9.
clemycali | 26 octombrie 2010 la 22:21
ApreciazăApreciază
10.
clemycali | 26 octombrie 2010 la 22:25
ApreciazăApreciază
11.
noradamian | 26 octombrie 2010 la 22:31
Clemy, servus! Ambele veşti ne cad tare bine 😀
Felicitări pentru examenul de algebră!
Să-l celebrăm ascultând fermecătoarele selecţii din „Fernand Cortez” 🙂
ApreciazăApreciază
12.
noradamian | 26 octombrie 2010 la 22:32
Spontini e mexican? 🙄
ApreciazăApreciază
13.
skorpion | 26 octombrie 2010 la 22:41
bravo.. clemy,
felcitari
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 26 octombrie 2010 la 23:50
tuturor, somn uşor 🙂
ApreciazăApreciază
15.
noradamian | 26 octombrie 2010 la 23:55
Postare nouă
ApreciazăApreciază
16.
Fini | 27 octombrie 2010 la 15:10
Nora servus. 🙂
@ 12
Ştii tu bine că Spontini nu-i mexican. 😉
A fost un mare admirator al lui Napoleon şi un răsfăţat al saloanelor parisiene: Madame de Stael, Juliette Recamier şi cel al îmărătesei Josephine. Fiind romantic a tratat un subiect „exotic” – Fernando Cortez.
La ora aceasta multe din marile scene muzicale au adoptat în repertoriul lor piese legate de Mexic. Se celebrează aniversarea a 200 de ani de independenţă a Mexicului şi 100 de ani de la Revoluţia mexicană. Eu am fost la concertul omagial „Mexico 2010” dat de Chicago Symphony Orchestra, care a avut în program:
– R. Wagner – Marş inaugural pentru centenar;
– Carlos Chavez – -Simfonia India
– Beethoven – Simfonia „Eroica”.
ApreciazăApreciază
17.
Fini | 27 octombrie 2010 la 15:14
Salut Clemy 🙂
Pentru tine o arie din opera de succes „La vestale” de Gaspare Spontini într-o interpretare de excepţie:
ApreciazăApreciază
18.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 15:44
fini, servus, n-am ştiut, sau am uitat! 🙄 Merci!
Da, romanticii aveau preferinţe pentru subiecte exotice. Mă bucur ca, datorită sărbătoririi Mexicului, avem şi aici câte ceva din muzica talentatului Spontini.. Mă bucur şi că ai avut ocazia să fii la Chicago şi să ajungi la spectacolul de excepţie oferit cu acest prilej de Chicago Symphony Orchestra 🙂
ApreciazăApreciază
19.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 15:46
fini, mulţumesc pentru minunata arie, divin interpretată de Callas…
🙂
ApreciazăApreciază
20.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:01
MISHA MAISKY
În 27 octombrie 2010, violoncelistul Misha Maisky revine la Ateneul Român, după senzaţia pe care a produs-o în septembrie trecut în Festivalul Internaţional “George Enescu”.
ApreciazăApreciază
21.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:02
ApreciazăApreciază
22.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:03
ApreciazăApreciază
23.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 22:07
fini, adică astăzi ? Talentat violoncelist, interpretarea piesei lui Manuel de Fala e o probă de virtuozitate. 🙂
ApreciazăApreciază
24.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 22:10
Cuceritor Quintetul lui Dvorak la pian, dulce, blând 🙂
ApreciazăApreciază
25.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 22:14
În „The Swan” violoncelul lui Misha sună mult mai cuminte, mai graţios 🙂
ApreciazăApreciază
26.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:20
Nora,
da astăzi. În zile ca cea de astăzi îi fericesc pe bucureşteni.
Maisky este un mare virtuos al violoncelului. Vestimentaţia lui de concert este mai nonconformistă, dar el este adeptul muzicii clasice interpretată cu rigurozitate. O viaţă interesantă.
Pentru cei doresc să ştie mai multe despre Misha Maisky:
http://www.dimineatacrossover.radiocultura.ro/?tag=misha-maisky
ApreciazăApreciază
27.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:25
Aşa este Nora. ” Lebăda” lui vibrează şi totuşi emană linişte.
ApreciazăApreciază
28.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 22:27
fini, fabulos personaj, din toate punctele de vedere! Imi place ce crede despre viaţă, despre oameni, despre muzică.
…”Muzica nu cunoaşte bariere lingvistice, culturale, nu are limitări. De aceea, noi putem călători în întreaga lume şi comunica cu oameni din fiecare colţ al acestei planete, prin mijlocirea artei sunetelor, ceea ce este un privilegiu enorm. În ceea ce mă priveşte – chiar aşa este: m-am născut în Latvia, am studiat la Moscova, am emigrat în Israel, locuiesc acum în Belgia – în centrul Europei; cânt pe un violoncel italian, cu arcuşe francez şi german, cu corzi germane şi austriece, conduc o maşină japoneză, am un ceas elveţian şi un colier indian. Soţia mea este italiancă, dar tatăl ei este din Sri Lanka, iar toţi cei patru copii ai mei sunt născuţi fiecare în alte ţări – fata în Paris, băiatul cel mare în Bruxelles, băiatul cel mic (a cărui zi de naştere a fost exact la data interviului) s-a născut în Italia, iar ultimul copil, care are puţin mai mult de un an, a fost născut în Elveţia”
ApreciazăApreciază
29.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:27
erată:
@ 26
pentru cei ce doresc să ştie …….
ApreciazăApreciază
30.
Fini | 27 octombrie 2010 la 22:32
Nora,
am socotit că e bine să-l aduc şi în Grădină. Mie îmi place.
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 27 octombrie 2010 la 22:37
fini, ai fost inspirată. Misha Maysky e remarcabil 🙂
ApreciazăApreciază
32.
Fini | 28 octombrie 2010 la 00:03
Puţin jazz de bună calitate
ApreciazăApreciază
33.
Fini | 28 octombrie 2010 la 00:05
SOMN UŞOR! tuturor 🙂
ApreciazăApreciază
34.
noradamian | 28 octombrie 2010 la 00:18
fini, multzam! 🙂
Noapte buna 🙂
ApreciazăApreciază