Războiul lui Boc

8 ianuarie 2011 at 12:13 130 comentarii

Exact când pe meleagurile noastre o mână de aventurieri sub călăuza Iliescu făceau „revoluţie” şi îşi treceau, pe şest, România în posesie, dincolo de Ocean, Canada capitalistă trecea printr-o criză financiară majoră. Cu un deficit bugetar de 9% din PIB şi perspective economice sumbre, avea însă, parte de un guvern liberal decis, care a trecut repede, la măsuri dure. Dacă azi, în plină criză globală, canadienii nu trebuie să suporte reduceri de salarii sau majorări de taxe se datorează premierului Chretien care n-a ezitat să aplice soluţia „măcelului bugetar”. Cu excepţia pensionarilor, toate celelalte categorii au suportat diminuări drastice ale veniturilor. Bugetul de cercetare a fost înjumătăţit, subvenţiile pentru agricultură, sănătate, transport, educaţie etc. au fost reduse, în medie, cu 20%. Zeci de mii de medici şi de asistenţi medicali, de profesori şi funcţionari din sistemul public au devenit şomeri. Un regim de austeritate severă prin care, între 1992 şi 1996, premierul Jean Chretien a transformat uriaşul deficit în creştere economică. De imaginat că aceia care au suportat un cost atât de greu n-au fost deloc fericiţi, cel puţin o perioadă! Soluţia Chretien, însă, a devenit temă de studiu în economia modernă iar cetăţenii ştiu că restructurarea bugetară profundă de atunci le-a salvat ţara de la colaps. Urmarea: recesiunea ocoleşte constant Canada ferind-o de datorii primejdioase; siguranţă şi stabilitate pe termen lung; o calitate superioară a vieţii. …Neîndoielnic că „soluţia canadiană” a fost luată în considerare şi de atât de huiduitul guvern Boc. Nu imediat şi nu fără greşeli mai ales în 2009 (aspecte care au mărit costul social!). Dar, evident că, de luni bune, premierul a intrat în apa rece a realităţii şi a reuşit să ia decizii indispensabile pentru ieşirea din recesiune şi crearea premizelor de creştere economică. Dacă mai punem şi condiţiile de extremă ostilitate generate de interesele personale ale politicienilor şi jurnaliştilor-bodyguarzi, micul premier a făcut, pentru anii care vor veni, un pas mare…

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Eticul şi peticul Some like it shit

130 comentarii Add your own

 • 1. Războiul lui Boc - Ziarul toateBlogurile.ro  |  8 ianuarie 2011 la 12:30

  […] Războiul lui Boc Sat Jan 08, 2011 12:13 pm Exact când pe meleagurile noastre o mână de aventurieri sub călăuza Iliescu făceau “revoluţie” şi îşi treceau, pe şest, România în posesie, dincolo de Ocean, Canada capitalistă trecea printr-o criză financiară majoră. Cu un deficit bugetar de 9% din PIB şi perspective economice sumbre, avea însă, parte de un guvern liberal decis, care a trecut […] […]

  Apreciază

 • 2. Băşcăliosul  |  8 ianuarie 2011 la 12:58

  Saluttare!
  Canadienii au avut parte de un Chretien, noi ne-am ales cu chretineii opoziţiei, o gaşcă de gură-cască, aşteptând să le cadă din criză mălăiaţa pleaşcă a profitului politic. Teama lor cea mai mare a nu vine din efectele dezastruoase ale crizei; dimpotrivă, se tem de redresarea economică şi mai ales prin efctele pozitive ale măsurilor guvernului Boc. Le-ar cădea şi plombele de oftică, atât de mare e interesul chretineilor opoziţiei pentru soarta României. Meschinăria lor infantilă e în pericol de pieire pe lemba de lemn din esenţă moale… ca brazii din defrişarea masivă.

  De aici li se tage precipitarea cu planurile salvatoare de suspendare prezidenţială şi demitere a guvernului.
  Criza lor de timp şi neputinţă ar deveni una de nervi, transparentă, întrucât efectele măsurilor guvernului Boc lasă chretineii opoziţiei în foondul gol.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 13:03

  Băscăliosul, 🙂 salut, exact asa stau lucrurile. Criza lor are cu totul alte motive decât cea a ţării. Fiecare zi în care se face ceva util la ei se consemnează la „pagube”. Au contat enorm pe efectele recesiunii şi, ca să vezi, nici asta nu le iese 🙄

  Apreciază

 • 4. Băşcăliosul  |  8 ianuarie 2011 la 13:45

  Infantilismul precoce e la el acasă… în Casa Poporului, populată pe alese. În loc să fie închiriată, e dată fără noimă unor sugative nesătule, păguboase şi imperturbabile, dispuse să-l ducă pe proprietar de nas… până la insolvenţă.
  La 4 ani, termenul de scadenţă, indolenţa proprietarului îl îndeamnă să joace, de bucurie, ca la loz în plic, hârtie bună, dai un ban, câştigi… mai trage o dată! Şi tot aşa… popor, mare jucător!

  Apreciază

 • 5. Băşcăliosul  |  8 ianuarie 2011 la 13:53

  La trecutu-ţi mare, mai vrei viitor?

  Apreciază

 • 6. Nea  |  8 ianuarie 2011 la 14:00

  Da, Canada, ţara unde nu se întâmplă nimic, nici mineriade, nici recesiuni, ce plicticoasă o fi acolo meseria de vuvuzea sau, cum bine i-ai spus,de jurnalist-bodyguard.

  Apreciază

 • 7. Razboiul lui Boc | Măsuri asumate  |  8 ianuarie 2011 la 14:17

  […] citeste articol integral […]

  Apreciază

 • 8. Galeata cu pixeli  |  8 ianuarie 2011 la 16:49

  Nu stiu cat de adevarata e informatia sau daca nu cumva e rastalmacita, dar se pare ca salariile nesimtite ale directorilor de agentii vor redeveni cele dinainte de masurile de austeritate.

  Nu am nicio indoiala ca Boc va ramane cel mai detestat prim-ministru postdecembrist. Comparatia cu canadienii insa e fortata. Acolo masurile de austeritate au fost luate cand si unde trebuia, de aici si lipsa „victimelor colaterale”, iar guvernul canadian nu cara dupa sine o pletora clientelara vorace.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 17:27

  Ziua bună!
  🙂

  Băscăliosul, păi trecutul ăsta si l-au transformat în viitor, dacă s-ar putea, pe vesnicie 😉

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 17:28

  Nea, au îndurat si canadienii, vreo patru ani! Despre perioada aceea se pot afla multe si acum. După cât stiu măsurile lui Chretien au fost extrem de controversate la acea dată. După ce s-au aşezat lucrurile, însă, situaţia a apărut în altă lumină.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 17:33

  Gcpixeli, a nega tot e la fel de distructiv ca si a lăuda tot- în general când se-ncearcă o schimbare riscantă dar necesară, in acest caz, in special. Nu i-am pus nicicând lui Boc aripioare de îngeras şi nicicând nu i-am trecut cu vederea lucruri neplăcute care trebuiau spuse. Nici acum nu sunt convinsă că altcineva n-ar fi fost mai rapid şi mai eficient.
  Nu numai startul întârziat şi unele măsuri greşite sau ineficiente (în treacăt amintite şi în postarea de faţă) ci, mai ales, chestiunea corupţiei partidului care-l susţine (cu puţine excepţii, dar oricum mai multe decât la restul clasei politice) rămâne o mare dezamăgire pentru toată lumea si cel mai serios obstacol pentru însuşi Boc! Privind, însă, tot ce s-a făcut în condiţiile existente cred că n-a avut de ales! Un război cu grosul pedelist (bine totusi, că au iesit din schemă BVB) acum ar fi stopat tot! L-ar fi lipsit de minima susţinere pentru trecerea celor câteva legi deosebit de importante. Aici, în această rezistenţă a reţelei transpartinice a corupţiei, cred că da, e o mare diferenţă faţă de mediul politic în care guvernul Chretien şi-a pus planul în acţiune.

  Apreciază

 • 12. Galeata cu pixeli  |  8 ianuarie 2011 la 18:05

  Partidele au doua categorii de clienti. O categorie majoritara numeric, formata din bazinul votantilor obisnuiti, acest bazin e unul singur pentru toate partidele si si-l disputa intre ele plusand, guvernare dupa guvernare, prin masuri sociale si populiste nefaste. Si a doua categorie, a clientelei putin numeroase dar foarte potenta financiar.

  Prima categorie are o noima politica, e firesc sa atragi electoratul cu promisiuni. A doua categorie insa nu aduce niciun beneficiu politic. Singura explicatie pentru care ea exista, e ca banii pe care politicul ii distribuie acestora prin contracte avantajoase, se intorc intr-un fel sau altul in buzunarul politicienilor.

  Daramarea sistemului actual trebuie facuta prin implozie. Pana nu vom ajunge la faliment total, aceasta clasa politica corupta nu va dispare.

  Din nefericire, noua ne-a ramas doar sa preferam hotzii dupa culoarea nadragilor de pe ei. Doar prin asta se mai disting unii de altii. 🙂

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 18:24

  Gcpixeli, o implozie anarhică e la fel de nefericită (pentru noi, pentru ei dimpotrivă!)ca şi o „revoluţie” controlată de gangsteri politici (am avut niste mostre prin toamnă) Cu atât mai problematică e situaţia într-o vreme de recesiune ca aceea în care încă ne aflăm (doar o dărâmare generală ne-ar mai lipsi, adică exact ce şi-ar dori „nădragii politici cu buzunare”) Eu nu văd altă ieşire decât această trecere prin câteva legi esenţiale care să ne ducă spre un drum ceva mai normal. E o trecere extrem de îngustă, pentru mulţi (poporeni, nu politicieni) neplăcută, dar unde decizia şi controlul aparţin, de bine de rău, câtorva persoane mai responsabile.

  Apreciază

 • 14. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 20:43

  Nora, 🙂

  dependenţa întreţinută a românilor de un stat social trebuie înlăturată. O dovedeşte ancheta din care rezultă că regimul Ceauşescu este regretat de 61% din populaţie. La prima vedere poate fi un blam pentru actuala guvernare.
  Dacă privim drept vedem că guvernul şi preşedintele au avut parte de o opoziţie malefică şi neconstructivă care a blocat reformele agitând isteric lozica „Jos Băsescu!”.
  Adevărul este că întreaga clasă politică a ultimilor 20 de ani este dezavuată.

  Apreciază

 • 15. Nea  |  8 ianuarie 2011 la 21:08

  Ia clătiţi-vă niţel pe la urechi:
  http://ionbogdanstefanescu.ro/video/

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:13

  Fini 🙂 , e tare dificil procesul ăsta după toţi anii de inconştienţă în care s-a cultivat dependenţa de stat, adesea ca formă insidioasă de mituire! Sunt destule de reprosat si lui Băsescu şi lui Boc, dar nu si faptul că încearcă, mai bine, mai rău, să facă un stat normal dintr-unul handicapat din start, în ciuda calităţii tot mai proaste a clasei politice.

  Apreciază

 • 17. graphite  |  8 ianuarie 2011 la 21:15

  Fini, Nora: din păcate, generaţia pensionară s-a obişnuit aşa. Regretă vremurile în care Partidul lua deciziile iar ei supravieţuiau ciupind de ici, de colo (deşi am impresia că mulţi îşi regretă pur şi simplu tinereţea…). Responsabilitatea doare, şi riscul propriilor decizii sperie. În plus, sunt dezorientaţi. Au trăit într-o vreme rea, dar stabilă. Acum lucrurile se schimbă mai repede decât pot ei percepe, şi ei sunt în permanenţă în urma timpului prezent – de asta unii din ei demonsrtează o oarecare ciudă/ură/invidie iraţională şi neexplicată la adresa tinerimii.
  Dincolo de necesitatea -clară – de a scăpa de statul-doică, aş spune că mare parte din deciziile austere ale premierului sunt faultate de fauna de răsfăţaţi financiar ai Puterii, oarecum inatacabili. adică nu cu justiţia de care dispunem în prezent.
  În parte, datornicii de care nimeni nu se atinge: fraţii Micula (European Drinks, National TV), 60 de milioane de euro, Dinu Patriciu: 309.535 euro, Zoltan Teszari (RDS, RCS, Digi): 425.822 euro, Adrian Sârbu 2.389.573 euro, apoi regiile (CFR, Romsilva, Regia autonomă a Huilei) care sunt de-a binelea găuri negre în ce priveşte banii.
  Apoi, minstere ca al Elenei Udrea, care primesc perferenţial şi nejustificat hălci imense din PIB, în detrimentul Sănătăţii, Educaţiei şi altora. Pur şi simplu, aici Boc e legat şi la mâini, şi la gură. Şi nu poate recupera prin austeritate cât pot ăştia să fure.
  În Canada a mers treaba aia pentru că justiţia era cam aceeaşi pentru toţi. La noi, câtă vreme cei care fac legea sunt deasupra ei, nu văd luminiţa aia…
  Curăţenia de primăvară ar trebui începută în Justiţie. Fără asta, ne învârtim în cerc. Vicios,dar viciile ălora, noi le plătim.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:32

  Nea, veselă deschiderea muzicală din „bucătărie”, remarcabile piesele orchestrale. Multzam! 🙂

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:36

  Graphyte, asa e, cu bolovani de ăstia atât din partea adversă cât şi din ograda puterii ne cam învârtim în cerc! Totusi cu cele trei , patru legi asumate şi dacă-n justiţie încep să se miste lucrurile, greu, dar se va rupe cercul. Curăţenie, DA, numai că e nevoie de maximă precauţie pentru a se face în limite constituţionale -mai ales acum că adunătura de lighioane care-şi zic opoziţie are pe agendă, o singură idee: suspendarea!!! 🙄

  Apreciază

 • 20. Nea  |  8 ianuarie 2011 la 21:37

  Cu plăcere, l-am văzut în câteva ocazii pe diverse scene, e remarcabil şi ca prezenţă, viziune, nu doar prin talentul de flautist.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:38

  Nea, o să-l trecem la favoriţi 🙂

  Apreciază

 • 22. Galeata cu pixeli  |  8 ianuarie 2011 la 21:44

  Dupa ce obtin majoritate in parlament, o sa mai aiba niste idei, tot fixe: sa strice legile reformei si sa le faca inutilizabile. De asta zic eu ca trebuie resetata radical si irecuperabil aceasta clasa politica. Cu pretul oricaror costuri.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:46

  Phiii, cât ar putea face statul cu bănetul respectiv, dacă i-ar „executa” pe amărâţii de milionari cum ar fi normal- ca să-şi recupereze din datorii 🙄

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 21:52

  Gcpixeli, nu zicem altfel, dar, practic, cum?? Şi cu ce costuri? Pentru cine? Eu am adus de aproape un an în discuţie ideea unei formaţiuni construite în jurul Monicăi Macovei. M-am bucurat când a iesit s-anunţe public posibilitatea asta. … Va fi?? Să vedem 🙄

  Apreciază

 • 25. Galeata cu pixeli  |  8 ianuarie 2011 la 21:59

  Eu zic sa ne luam gandul de la o viitoare formatiune politica frecventabila in urmatorii 4-5 ani, timp in care se creaza si consolideaza si capata relevanta in sondaje, plus inca 4-5 pana ajung sa obtina puterea in legislativ. La data respectiva exact undeva ma va durea de viata politica din Romania, fiind deja prea batran sa-mi pierd vremea in intreprinderi naive. 🙂

  Apreciază

 • 26. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 21:59

  Graphite,

  ai pus degetul pe rană, la noi justiţia nu e oarbă, ea trage cu ochiul la ban.

  Apreciază

 • 27. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:02

  JEAN SIBELIUS

  Sibelius înseamnă Finlanda

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 22:03

  Gcpixeli, logica spune că atunci când vrei, speri, să trimiţi la naiba o clasă politică care e irecuperabilă din punct de vedere civic, trebuie să ai imaginea a ceea ce va fi în loc. Si mai ales cum se va ajunge la asta. Altfel, după un dezastru, urmează unul şi mai mare…

  Apreciază

 • 29. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:04

  Sinteza Suomi.

  Suomi la finlandezi înseamnă „patrie”, înseamnă „limba naţională”

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 22:05

  Fini, au mai apărut si câţiva tineri, necontaminaţi, vreau să cred, în structurile justiţiei… 🙂

  Apreciază

 • 31. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:10

  „Suomi” de Sibelius este imn naţional. Face parte din poemul simfonic Finlandia

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 22:12

  Fini, splendide, serene, misterioase locuri, ca si muzica gravă a lui Sibelius (Într-un lac ca acela din clip am făcut baie, dar în Suedia nu in Finlanda. Am identificat în clip, o plantă, cu o floare albă mică, cu sapte petale: era emblema regiunii în care am fost ( Karlstadt) 🙂

  Apreciază

 • 33. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:12

  Nora,

  sper din toată fiinţa că justiţia se va curăţa. Când? Nu ştiu, eu am răbdare. Semne bune anul are.

  Apreciază

 • 34. Galeata cu pixeli  |  8 ianuarie 2011 la 22:14

  Nora, tocmai aici facem noi un calcul gresit, inchipuindu-ne ca va fi mai rau. fireste, o perioada, scurta, dar numai asa scpai de un rau atat de profund.

  Solutia la disparitia acestei clasei politice o vad doar printr-o autentica revolutie de tip francez. Dupa ea, fireste, au urmat Teroarea si disparitia unei intregi epoci de iresponsabilitate si a unei clase dominante, aristocratia, setata pe huzur si consum. Abia pe urma Franta s-a putut primeni si redeveni o mare putere politica.

  Pe acestia de acum ii apara sistemul (politie corupta, justitie si mai corupta, imunitate parlamentara, legi strambe), apatia societatii si conformismul pagubos.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 22:23

  Gcpixeli, revoluţiile trec germenele răului în altă formă si-l reciclează. IPlus că pentru nici o schimbare, oricât de dorită, nu merită sacrificată nici o viaţă de om! Dacă vizitezi Conciergeria din Paris, te trec toţi fiorii să vezi câţi din cei care au luptat crezând în idealurile revoluţiei au fost victimele ei (pe lângă aristocraţia care depăsise orice limită în viaţa de huzur)

  Apreciază

 • 36. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:28

  Nora,

  în gândirea finlandezilor dominante sunt elementele naturii care se regăsesc în creaţiile materiale şi spirituale. Pădurea este marea lor fascinaţie.
  Vestitul arhitect Alvar Aalto sunea: „Am pretins cândva că cel mai bun „comitet de standardizare” este natura însăşi. Dar în natură standardizarea intervine aproape exclusiv la nivelul celor mai mici unităţi. Adică al celulelor. Aceasta are drept consecinţă milioane de combinaţii suple în care nu se poate descoperi nici un fel de formalism. De aici şi imensa bogăţie şi eterna diversitate a formelor care cresc în chip organic. Acesta e drumul pe care trebuie să-l ia standardizarea arhitecturală”.

  Apreciază

 • 37. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:30

  Apreciază

 • 38. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:31

  Apreciază

 • 39. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 22:33

  Antonio Vivaldi îmbracă perfect natura finlandeză

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 22:35

  Fini, genială viziune! Noutate pentru mine 🙂
  Felul de a gândi al finlandezilor se vede în viaţa, civilizaţia, în specificul lor demn de admirat.

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  8 ianuarie 2011 la 22:58

  I like this very very much

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  8 ianuarie 2011 la 22:59

  good evening,

  jos basescu,
  jos boc,
  jos basescu,
  jos boc!

  sus varanul, sus crinel-aburel

  :mrgreen:

  buna seara, all

  Apreciază

 • 43. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 23:00

  Nea, 🙂
  15

  mulţumesc, clipul e formidabil, pantomimă şi flaut. Abia acum am ascultat
  Ion Bogdan Ştefănescu este cel mai bun flautist român. Este soţul Emiliei Popescu.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 23:01

  Skorpion, salve! 🙂

  Apreciază

 • 45. Fini  |  8 ianuarie 2011 la 23:09

  Skorpi salve, 😆

  vin şi eu cu pancarta „Jos, jos”

  Este minunat „Valsul trist”. Karaian cred că a avut o adevărată slăbiciune pentru Sibelius, i-a dirijat toate cele şapte simfonii..

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 23:14

  Revin la temă fiindcă am uitat să precizez ceva legat de împărţirea PIB-ului. Doar despre principiu, vreau să amintesc, adică ce e schimbat în acest buget de „criză”. Într-adevăr s-au tăiat „hălci” din PIB care altcum ar fi mers la sănătate, educaţie etc, dar exact asta e „hăcuirea” pe modelul soluţiei Chretien, pentru iesirea din recesiune( nu asa a făcut si premierul Canadei într-o situaţie comparabilă?)”Hălcile” s-au distribuit sau ar fi trebuit să se distribuie „preferenţial” în investiţii pentru relansare economică şi creare de locuri de muncă. Dacă şi cum se fură din banii alocaţi investiţiilor respective, însă, n-am de unde să ştiu… 🙄

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 23:18

  Gata! Revin la Sibelius, la valsul trist, dar atât de armonios, de mângâietor 🙂

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  8 ianuarie 2011 la 23:40

  ma bucur ca va place valsul trist de Sibelius; mie mi se pare fascinant.

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  8 ianuarie 2011 la 23:48

  legat de postarea Norei, as mai adauga ca pasul lui Boc va deveni unul profitabil pentru intreaga tara daca numarul bugetarilor va ajunge la cca 900.000 bucati.

  va putea Boc, se va putea realiza asa ceva?????????

  masura este dura, foarte dura pentru 200.000-300.000 concediati, inseamna lezarea a inca 200-400.000 persoane din jurul acestor bugetari…

  vom vedea!

  raho are o postare buna!
  http://rahoveanu.wordpress.com/2011/01/08/%C2%AE-da-schengen-asta-ce-ne-da-maica/#comment-7005

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  8 ianuarie 2011 la 23:52

  Skorpion, l-am marcat! 🙂

  Apreciază

 • 51. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 00:08

  Nora,

  am uitat de dans. De mult n-am dansat. Într-o seară mă gândesc să ne reamintim de Milonga.
  Astăzi altceva.

  Apreciază

 • 52. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 00:10

  Noapte bună tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 00:11

  Fini, bună alegere 🙂

  Apreciază

 • 54. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 00:12

  Apreciază

 • 55. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 00:14

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 00:15

  Fini, două clipuri, două lumi muzicale! Ambele pline de farmec 🙂

  Danke

  Gute Nacht!

  🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 00:19

  Plus Laura& Charlie Parker!
  🙂

  Somn usor, tuturor 🙂

  Apreciază

 • 58. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 00:24

  Somn uşor Nora. 🙂

  Apreciază

 • 59. angel  |  9 ianuarie 2011 la 02:03

  Buna seara, dragi gradinari!
  ma hazardez sa intervin si eu. Incalc tacerea autoimpusa din motive de necunoastere, justificata de asemanarea situatiei cu aceea de la ” noi”.
  O imagine cunoscuta: un guvern care, las, paraseste cimpul de lupta pentru a nu plati costul politic al unor masuri antipopulare. Un guvern de centru-stinga isi asuma ingratul rol de a salva , de unul singur, tara de la faliment. In corul unanim al hiduielilor si acuzelor partidelor de opozitie.
  Un popor dezorientat si care plateste, uneori vinovat si uneori nevinovat, un pret urias pentru redresarea economiei nationale.Un popor care, pe linga faulturile din partea unor straini care, aparent, stau mai bine, isi mai trage si singur presul de sub picioare, isi pun piedica unul altuia.
  Uitate sint valorile morale in fata intereselor materiale.
  S-a ajuns la fundul gropii si solutia e una doar: munca si economia …de si la toate.
  Balcanicii insa nu sint canadieni. E vorba si de constructii diferite psihologice. Canadienii, in masa, au acceptat tributul de singe , pentru binele comun. La noi, aici si la voi, acolo, cam acelasi lucru se intimpla, dar invers decit la canadieni. Batrani si tineri, ar vrea altii, mereu altii, sa plateasca acest tribut. Acei altii sint cei ce nu au pe nimeni acolo sus…dar , sper eu, sint si cei care mai stiu ce inseamna moral si moralitate. Pentru ca, nu stiu cum, dar ne intoarcem din nou si din nou, la aceleasi valori reale decazute din locul lor cuvenit.
  PS. Cu o mica intirziere, pentru ca am fost in circuit de urat la multi ani, urez si eu, acum , celor ce au serbat ieri, un sincer „La multi ani!”

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 11:02

  Ziua bună!
  🙂
  Angel 🙂 La mulţi ani!
  Da, imaginile se repetă, cu unele diferenţe ce se-ntâmplă , şi acolo si pe aici, pare din acelasi film… 😉
  …Construcţiile psihologice, ai dreptate, fiind diferite, atitudinea civică, comportamentul sunt diferite. As adăuga doar ( si nu cred că în favoarea noastră) faptul că si istoriile diferite, îşi pun amprenta asupra modului de construcţie a viitorului unei ţări 🙄

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 11:07

  Pentru o zi bună, şi un pic de înviorare: 🙂

  Apreciază

 • 62. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 11:26

  NEAŢA! 😆

  Apreciază

 • 63. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 11:36

  Angel, 🙂

  LA MULŢI ANI!

  Tu, din nefericire, trăieşti şi cu cei de acolo şi cu cei de aici necazule acestei periode.

  Apreciază

 • 64. angel  |  9 ianuarie 2011 la 16:36

  Fini, nu ai idee ce adevar mare ai spus! sufar de doua ori.. si oricit as vrea sa imi linistesc constiinta ca exemplul propriu e bun…simt ca parca as fi vinovata si eu. Aici si acolo. Acolo si aici.

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  9 ianuarie 2011 la 17:21

  Tipul uman pentru care cititul, cultura, dezbaterea intelectuală au preţ şi relevanţă nu e în atenţia publică, nu se manifestă, nu iese la rampă.

  Săptămâna trecută deplângeam, între altele, ieşirea din scenă a câtorva teme de reflexie altădată curente şi scăderea generală a interesului pentru lectură. Cineva mai tânăr decât mine şi, probabil, mai inteligent, mi-a atras atenţia că, totuşi, târgurile de carte sunt întotdeauna aglomerate şi că o bună parte din vizitatori sunt oameni din noua generaţie. Pline, cu aceeaşi categorie de vârstă, sunt şi unele librării (Cărtureşti, de exemplu). Aşadar, amatori de carte şi de idei există.

  Problema ar fi alta: tipul uman pentru care cititul, cultura, dezbaterea intelectuală au preţ şi relevanţă nu e în atenţia publică, nu se manifestă, nu iese la rampă. Şi nu e încurajat să o facă. „Modelele” societăţii româneşti de azi nu fac parte din această specie. De aceea, cei care se ocupă cu „dulcea zăbavă” a lecturii, pasionaţii de texte şi de viaţă spirituală trăiesc discret, în cercuri restrânse, lipsite de vizibilitate şi prestigiu.

  Ei există, dar în penumbră.

  Ceea ce le lipseşte este atenţia noastră, promovarea adecvată, contextul care să-i stimuleze şi să-i pună în lumină.

  Cunosc eu însumi o sumedenie de asemenea tineri. Unii şcoliţi în marile universităţi ale lumii, alţii grădinărindu-se singuri, autodidacţi străluciţi, formaţi inexplicabil în ciuda unei ambianţe opace. În genere, sunt marginali, neapreciaţi şi sub sau ne-nefolosiţi. Catedrele diferitelor facultăţi sunt un fel de rezervaţii inexpugnabile, recalcitrante la orice tentativă de împrospătare. Presa preferă condeieri nervoşi, rapizi, fără prea multe „fasoane” culturale. Cei mai mulţi dintre „analiştii” noştri sunt, la bază, caftangii calificaţi.

  Vedetele care defilează pe micile ecrane sunt, într-o proporţie zdrobitoare, întruchipări bălţate ale neruşinării vesele, ale ignoranţei arogante, ale improvizaţiei.

  Succesul se obţine pe altă claviatură decât pe aceea a studiului, a seriozităţii, a inteligenţei prompte şi a bunei cuviinţe.

  Trebuie doar să ai mult tupeu, o tandră iubire de sine, câteva relaţii şi o proastă cunoaştere a limbii române. Cultura, fie ea şi de nivel strict gimnazial, nu se vinde. Mi se va spune că specimene din această zoologie există în toată lumea. Da, numai că ele nu ajung niciodată să ocupe scena, să domine piaţa publică, să se caţere la vârf în marile topuri „naţionale”: nu moderează, săptămânal, emisiuni de mare audienţă, nu devin „vip”-uri, nu fac cariere spectaculoase în văzul lumii.

  Pe scurt, nu sunt niciodată selecţionaţi în echipa de „elită” a ţării.

  La noi, lucrurile se petrec exact pe dos. Niciunul dintre tinerii valoroşi de care pomeneam mai sus nu intră în vreun lot reprezentativ. Din când în când, unii din ei sunt preluaţi, sezonier, în câte o întreprindere politică de conjunctură, pentru a decora snob griul din jur. Dar, în realitate, nu de calităţile şi de competenţele lor e nevoie, ci de numele lor încă inocent, de pigmentul exotic al siluetei lor şi, eventual, de buna lor credinţă.

  Într-o ţară în care elitele sunt culpabilizate şi dispreţuite, în care tot felul de caraghioşi volubili, de semi-docţi pociţi dau de pământ cu minţile de calibru ale momentului, pentru că nu le plac opţiunile lor politice, într-o ţară în care Dan Diaconescu e tratat cu drăgălăşenie de oameni politici marcanţi, în care tabloidele triumfă şi o publicaţie ca „Idei în dialog” moare, într-o astfel de ţară degeaba există tineri care citesc şi gândesc.

  Nu se văd. Nu ei fac rating, nu ei dau tonul istoriei noastre contemporane.

  Andrei Plesu

  Apreciază

 • 66. Nea  |  9 ianuarie 2011 la 18:03

  Îmi pare că Pleşu tocmai a făcut portretul robot al prietenului său vaDinescu.

  Apreciază

 • 67. tiberiuorasanu  |  9 ianuarie 2011 la 18:33

  Servus !

  De obicei, tac.

  Acum, îmi vine să întreb : de ce „Dilema Veche” trăieşte iar „Idei în Dialog” nu ?
  Întreb ! Poate că domnul Pleşu are un răspuns, poate că, NU are…

  Apreciază

 • 68. dictaturajustitiei  |  9 ianuarie 2011 la 18:46

  Aş fi în totalitate de acord cu ceea ce scrieţi în articol dacă în aceste luni, fiind bugetară nu m-aş fi tot gândit :
  1. Când PSD-ul a părăsit puterea în 2000 erau circa 900 000 bugetari. Cei angajaţi de PNL sunt, nu în şcoli şi spitale, ci ŞEFI prin ministere. Nu ar trebui reduse aceste posturi?
  2.De ce în regiile autonome nu s-au micşorat salariile? Nici Metroul ,nici Pădurile, lista poate să continue, am scris cu literă mare ca să scot în evidenţă, nu le-a adus nimeni de acasă, sunt ale noastre ale tuturor.
  3. De ce, în timp ce nouă o să ne crească veniturile după socotelile făcute strict matematic, doar cu 7,5 % faţă de salariul avut la începutul anului 2009, celor cu salarii mari din regii,AGA şi ce o mai fi , le revine salariul în totalitate?

  Lipsa coerentă de comunicare a guvernului este la fel de periculoasă ca şi Antenele şi Realitatea.

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:09

  Seara bună! 🙂

  Nea, ai nimerit-o 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:10

  Skorpion, sunt de acord la virgulă cu ce scrie dl. Pleşu. Nu-nţeleg totuşi, de ce n-a făcut ceva concret pentru a face cărare acestor tineri valoroşi atunci când ar fi putut, din pozitiile de putere pe care le-a ocupat în stat în cele două decenii. Acum, chiar dacă observă cu luciditate aceste aspecte, e cam târziu 🙄

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:12

  Tibi, mi-ai luat-o înainte cu întrebarea… Poate se-ntreabă şi dl. Plesu?… 🙄

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:16

  Dictatura justiţiei (singura dictatură de dorit :)) nu vă contrazic. O lămurire a motivului pentru care actualul guvern „i-a uitat” pe acesti oameni în posturi e obligatorie. Ca si cea legată de regii.

  Apreciază

 • 73. Galeata cu pixeli  |  9 ianuarie 2011 la 19:22

  Dilema veche e plina de tineri stralucitori, unii au implinit frumoasa varsta de 70 de ani. 🙂

  22 e pe duca iar Dilema e mai fada si terna ca oricand.

  Apreciază

 • 74. skorpion  |  9 ianuarie 2011 la 19:28

  GcPx,

  re. Dilema – nu-i chiar asa, fiica mea o citeste saptaminal si nu o face de complezenta sau mai stiu eu ce….

  Apreciază

 • 75. tiberiuorasanu  |  9 ianuarie 2011 la 19:35

  Nora dragă,
  ştii bine că de o bună bucată de timp, nu mai comentez la subiectele politice, nu mai scriu despre ele, pe scurt, am intrat într-un soi de expectativă.

  Sigur că şi eu sînt dezamăgit de TOT ce se întîmplă. Sigur că este loc de mai bine. Sigur că domnul Boc nu a făcut întotdeauna la timp ce ar fi trebuit să facă. Dar, măcar a încercat să facă CEVA!

  Tîrîş-grăpiş, a început să urnească reforma!
  Chiar nu văd ce alt premier ar fi înghiţit toate jignirile, toate vicisitudinile, toate piedicile şi să meargă suveran, mai departe, neabătut.
  Chiar nu-mi pot imagina alături de care alt premier, preşedintele Băsescu ar fi putut să străbată acest uriaş ocean de ură, la adresa sa…

  Ce vreu să spun ? NIMIC altceva decît că, eu sînt unul dintre puţinii care, încă mai crede că toate aceste acţiuni ale guvernelor Boc au coerenţă şi eventual, pot avea şi rezultate bune.

  Mai bine mai tîrziu decît DELOC, nu ?
  Vom vedea, ce şi cum…

  Apreciază

 • 76. skorpion  |  9 ianuarie 2011 la 19:40

  interesante concluziile acestui sondaj

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/dincolo-de-alianta-pnl-psd-pc-romanii-si-criza-un-sondaj/

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:51

  Tibi, asa gândesc si eu. E atât de întunecat, nociv şi antinaţional tot ce face restul clasei politice, încât, dincolo de aspectele criticabile de care nu l-am scutit deloc, trebuie să recunoastem că acest guvern e singurul care-ncearcă să scoată ţara din şanţ.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 19:58

  Gcpixeli, mai sunt vreo doi care merită citiţi acolo, între ei, primul fiind, dl Pleşu. Probabil că în sinea lui nu e tocmai fericit a fi pe statul de plată al nababului petrolist cu dosare penale şi datorii neplătite statului român. Probabil!

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 20:00

  Skorpion, materialul şi concluziile sunt argumentate perfect! Între ele am reţinut:

  „Clivajul dintre discursul mass media dominant privind starea economica a romanilor pe de o parte si pe de alta modul in care isi percep romanii propria viata, asa cum e el relevat in raspunsurile din studiu de mai sus, este masiv”

  Concluziile finale:
  1. Una pentru opozitie: Cand strategiile tale politice se bazeza nu pe analiza sociala ci pe exaltarea produsa de imbatarea cu apa chioara a propriei propagande, probabil ca strategiile in cauza nu te vor duce prea departe.
  2. Una pentru putere: Cand strategiile tale politice se bazeza nu pe analiza realitatilor sociale si economice ale tarii pe care o conduci ci pe sperante, imagini si iluzii – fezandate din cand in cand de sperietura data de miturile circulate de propaganda opozitiei – probabil ca strategiile in cauza nu te vor duce nici pe tine prea departe.
  3. Si una pentru noi toti: Cand discursul public si opinia publica dintr-o tara europeana a secolului 21 floteza intr-un spatiu lipsit de reperele minime date de cercetarile empirice prin care stiintele sociale ne racordeaza la realitatile societatii noastre, avem o problema. Nu una teoretica si stiintifica, ci una practica. Si nu una neglijabila. Ci una majora.

  Apreciază

 • 80. Galeata cu pixeli  |  9 ianuarie 2011 la 20:03

  Salutare, Nora! Asta ziceam si eu, ca-n afara de Plesu si Cezar Paul-Badescu, eu nu prea gasesc pe nimeni interesant in revista aia. Il mai citeam pe Baconschi pana sa devina ministru. Are si Andrei Plesu socotelile lui, cred. 🙂

  Apreciază

 • 81. Un tanar de stanga  |  9 ianuarie 2011 la 20:07

  Buna prieteni 🙂
  Buna N0ra, Fini
  De ce iubim femeiIe ?

  http://www.artgallery.lu/digitalart/women_in_art.html

  Apreciază

 • 82. Francesco  |  9 ianuarie 2011 la 20:08

  A Riddle – On Snow
  James Parton

  From Heaven I fall, though from earth I begin.
  No lady alive can show such a skin.
  I’m bright as an angel, and light as a feather,
  But heavy and dark, when you squeeze me together.

  Though candor and truth in my aspect I bear,
  Yet many poor creatures I help to insnare.
  Though so much of Heaven appears in my make,
  The foulest impressions I easily take.

  My parent and I produce one another,
  The mother the daughter, the daughter the mother.

  Apreciază

 • 83. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 20:14

  Saluttare!
  Dictatura,
  Nora nu a afirmat că toţi paşii lui Boc sunt mari şi perfecţi, de asta nici nu se pune problema să fii de acord în totalitate cu ce a susţine în postarei.
  Şi eu sunt aproape de acord cu ce ai scris.

  1. PSD nu a părăsit puterea în 2000. A pierdut-o în 2004.

  2. De acord cu observaţia. Printre cele mai valoroase surse de venit pentru partid(e), nu de plecat, se află în regii. Cotizantul de nădejde îşi găseşte locul pe bază de încredere (a partidului în el) chiar dacă ulterior ar vrea să rămână un simplu simpatizant. Tot în acest domeniu, chiar justiţia a autorizat autoserivirea ca la mama acasă (procese penale ale iluzioniştilor achitaţi pentru licitaţii trucate, achiziţii de orice-unele utile- la preţuri (g)astronomice).

  3. Contradicţie cu pct. 2. Cum să revină în regii salariile nemicşorate ? S-a inventat un memorandum, bun de memorialul durerii, de-ţi stau memoria şi venitul… în loc.

  http://www.ziare.com/politica/guvern/salariile-nesimtite-revin-in-agentiile-si-companiile-de-stat-1066690

  Apreciază

 • 84. baricada  |  9 ianuarie 2011 la 20:30

  Nora, ca de obicei, excelent articol! Pilda este exemplară şi ar fi un progres în materie de atitudine publică posibilitatea ca măcar cititorii şi comentatorii de aici să-şi asume sarcina analizei, dispersată la nivel de masă, a materialului… Altfel, mi-ai permite preluarea şi publicarea articolului cu România ce se aruncă de la balcon, într-o provincială revistă periodică de stimulare a iniţiativei şi implicării sociale?

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 20:31

  TDS, salut, da, sfinte, clasice, romantice, suprarealiste, toate seamănă ca de-o mamă! Dar parcă n-am văzut-o pe cea a lui Picasso care-i cerea Monalisei s-o pupe-n ochi… 😆

  Multzumim!! Frumos site 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 20:32

  Baricada, multzam, da, sigur 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 20:33

  Francesco, mulţumesc, mi-ai deschis o fereastră… 🙂

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 20:35

  Băscăliosul, salut, multumesc, binevenită intervenţia ta 🙂 „Revenirea la salariile nesimţite” încă o diversiune ! 😉 Tot în ziare.com, o stire la fel de „profesionistă” ne informa despre intervenţia consilierei Vass pentru o investiţie din partea ministerului sănătăţii legată de o boală a copilului ei! Un copil perfect sănătos cum avea la scurt timp, să se afle.

  Apreciază

 • 89. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 20:59

  Nora,
  Da, am dat linkul mai mult ca sursă de pornire… în investigaţie, mai puţin de informare.
  Legat de ce am scris la pct. 2, aş aminti de dosarele penale ale pesedistului achitat, Ion Dumitru, prin 2003-2004 director în Regia fostelor păduri… ăla cu tancul cumpărat prin colegul Surupăcenau la un preş supărător, cu ace de cravată pentru mistreţi, la preţ de 3 cravate pentru porc, alte ace, brice şi mai ales carice.

  Apreciază

 • 90. skorpion  |  9 ianuarie 2011 la 20:59

  subscriu celor scrise la # 75 & # 77.
  o spun aici si nu dincolo, ca sa nu supar….

  Apreciază

 • 91. tiberiuorasanu  |  9 ianuarie 2011 la 21:05

  Salut Băşcăliosul ! 🙂

  TKS ! Skorpion!

  Apreciază

 • 92. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 21:07

  Skorpi 90
  Nici eu… 🙂

  Tibi,
  Salut, sănătate, la mulţi ani!

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 21:09

  Băscăliosul, era a doua pomenire a chestiunii salariilor respective, am luat-o ca atare, părea să fie certă. Achitarea respectivului ion dumitru e revoltătoare 😉

  Apreciază

 • 94. tiberiuorasanu  |  9 ianuarie 2011 la 21:11

  SKS, BSK

  Eu am reprodus comentul nr. 75 de aici, ŞI acolo. De ce NU ? 🙄

  Apreciază

 • 95. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 21:18

  Cine are ceva, de spus, spune.
  Cine n-are… citeşte. 🙂

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 21:24

  Ia te uită, ar putea să fie mai precauţi prietenii din UE în poziţia faţă de noi: 🙂

  http://ziarero.antena3.ro/1294477009-Amenintarea_Romaniei_starneste_teama_in_Europa

  Apreciază

 • 97. skorpion  |  9 ianuarie 2011 la 21:28

  nora
  am citit #96

  acolo scrie: Traian Băsescu, a declarat că va reduce securitatea de la graniţă,

  nu cred ca basescu a spus asta, ci a spus, ca nu va mai investi inca 270 milioane euroi pina nu se clarifica data intrarii in spatiul Schengen..

  deci nu reduce nimic, ci doar amina investitia preferind s-o dea la IMM-uri…

  deci presa, presa/…..draga de ea

  Apreciază

 • 98. tiberiuorasanu  |  9 ianuarie 2011 la 21:31

  Nora dragă,

  Deşi nu am spus nimic, mie poziţia adoptată de Baconski mi-a produs confort intelectual; să-i fie de bine coanei Europa dacă, s-a simţit bine atunci cînd bombo făcea cadou după cadou iar, atunci cînd piratul le-a dat peste nas celor care veneau să-şi ia tainul, le-a mirosit a aroganţă, punct.

  Bon. Vă urez o seară plăcută în continuare sau după caz, o zi bună sau o noapte liniştită, TUTUROR ! 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 21:31

  skorpion, au citat puţin deformat, si ei drăguţii! Termenul de deontologie e total străin în presa d-lor.

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 21:34

  Tibi, nu chiar tot, dar asta cu protecţia graniţelor a fost bine spusă

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 101. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 21:37

  Nora 96,
  Simplificare cu şpagă de trecere uşoară!
  Eram în spaţiu… trecător, azi îl vedem şi-nU. E. 🙂

  Apreciază

 • 102. Nea  |  9 ianuarie 2011 la 21:39

  Fini, am fost la concertul lui Bogdan Stefanescu de la Ateneu, ce e în clipuri e nimica. A recitat, a dansat, a cântat la vreo 5 feluri de flaut, până şi muzica româmnească contemporană suna cumva în flautul lui. (Nu toate bucăţile, ce e drept, nu poţi face din coadă de câine sită de mătase şi să mai facă şi plici, dar el a scos tot ce se putea.)
  În schimb, în sală 2/3 din locuri goale, mai mulţi invitaţi vin la ziua unui copil la McDonalds decât la aşa ceva. E drept, nu-s decât 3 milioane de locuitori în bucureşti.

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 21:40

  Băcăliosul, din ce în ce mai simplificată trecerea, nu ? 🙂

  Apreciază

 • 104. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 21:48

  UTS, 🙂

  mulţumesc!
  Îţi place Art digital? E interesantă.
  Mi-a scăpat printre degete în august concertul lui Yo-Yo Ma de la Festivalul Ravinia. 😥

  Apreciază

 • 105. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:00

  Nea, 🙂

  fain că ai putut să-l asculţi!
  El s-a format pe muzică clasică, dar s-a specializat mai ales pe muzică contemporană. Nu este de mirare că a avut audienţă slabă. Ca să asculţi astfel de muzică trebuie să te cultivi.
  E strălucit ca instrumentist şi are farmec.
  Spune că a abordat şi melodii din folclor şi jazz. Când voi avea timp voi căuta să găsesc şi astfel de clipuri.

  Aseară am ascultat doar primul clip, abia azi dimineaţă reascultându-l am văzut că are continuare. 😆

  Apreciază

 • 106. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:03

  Astor Piazzolla.

  Sunt frumoase „Anotimpurile”. Astăzi „Oblivion”

  Apreciază

 • 107. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:06

  Apreciază

 • 108. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:08

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 22:09

  Fini, frumoasă piesă şi bună orchestra& solistul de la oboi 🙂

  Apreciază

 • 110. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:11

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 22:12

  Interesante versiuni, fiecare recrează piesa în alt fel 🙂

  Apreciază

 • 112. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:13

  Apreciază

 • 113. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:18

  Nea,

  Bogdan Ştefănescu a abordat şi „Tango” de Piazzolla. L-a căntat în concert sau a cântat doar muzică românească ?

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 22:23

  Fini, elegant Piazzolla Tango!

  Apreciază

 • 115. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:26

  Nora,

  aseară am spus că aduc dans, m-am gândit la Milonga. Dar parcă mi-a venit mai bine Oblivion.
  Milonga rămâne pentru altă seară.
  Ştiu că-ţi place, aduc un aperitiv: Nora şi Ion.

  Apreciază

 • 116. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 22:29

  Nora,
  114

  cred că ai găsit termenul cel mai potrivit.
  La Milonga se schimbă pălăria.

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 22:36

  Fini, da, Milonga energizează atmosfera 🙂

  Apreciază

 • 118. Băşcăliosul  |  9 ianuarie 2011 la 22:51

  Nici miloaga nu-i mai presus!
  Apropo de spaţiu… strâmt.
  *
  Când eram mai mici, odată,
  Noi aşa ne-am învăţat,
  Să pupăm ce ni se-arată,
  Stând cu capul aplecat:

  Pup-pup-puup, poop-poop-poooop,
  Puping-ul nu e de joacă,
  Pup-pup-puup, poop-poop-poooop,
  Pupi până ţi se apleacă.

  Am ridicat niţel capul
  Şi-n lume ne-am uitat,
  Dar pornirea cu pupatul
  Nu ne-a dat loc de schimbat.

  Pup-pup-puup, poop-poop-poooop,
  Cine să ne mai dezveţe?
  Pup-pup-puup, poop-poop-poooop,
  Popouri şi poponeţe.

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 23:01

  Băscăliosul, prea multă miloagă! De şpagă ce să mai vorbim! Cu puţin efort, însă, poate va-nvăţa si ea, ţărisoara, să ţină capul sus! Si, poate, o vor aprecia până si milogii ei,pentru asta 🙂

  Apreciază

 • 120. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 23:13

  Mi-am amintit de „Milogul” lui Nechifor Crainic. Tristă poezie.

  Apreciază

 • 121. noradamian  |  9 ianuarie 2011 la 23:25

  Fini, da,există si dintr-acestia şi pe seama lor n-as glumi nici măcar când sunt folosiţi ca „scuturi umane” de politicieni în disputele lor ipocrite.
  Amărâţii de politicieni care plâng de mila ţării şi a săracilor, în timp ce-si umflă buzunarele 😉

  Apreciază

 • 122. Fini  |  9 ianuarie 2011 la 23:59

  Apreciază

 • 123. Fini  |  10 ianuarie 2011 la 00:01

  Noapte bună tuturor.
  Somn uşor Nora! 🙂

  Apreciază

 • 124. noradamian  |  10 ianuarie 2011 la 00:07

  Miezonoptica Bach’s Blues!
  Multzam Fini,
  noapte bună!

  Somn usor, prieteni

  🙂

  Apreciază

 • 125. skorpion  |  10 ianuarie 2011 la 07:26

  da, miloaga, milogeala,
  pupincurismul

  si

  inca ceva: vesnica circoteala…nimic nu le place, totul le pute..cu circoteala nu se poate construi.

  Apreciază

 • 126. skorpion  |  10 ianuarie 2011 la 07:26

  +

  a revenit Tom Gallagher

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/vadim-e-perimat-dar-mostenirea-sa-dainuie-212541.html

  Apreciază

 • 127. Nea  |  10 ianuarie 2011 la 08:01

  Fini, la concertul de la Ateneu din 2010 la care am fost a avut clasică şi contemporană, străină şi românească. Nu ţin minte Tango. Sunt clipurile în care e îmbrăcat în negru.

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  10 ianuarie 2011 la 13:25

  Ziua bună, prieteni!
  Skorpion, da, după articol as zice că e în formă 🙂

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  10 ianuarie 2011 la 13:26

  postare nouă 🙂

  Apreciază

 • 130. Despăducheaţi statul! | Gradina de hartie  |  29 ianuarie 2014 la 15:09

  […] fi avut şanse de reuşită Războiul lui Boc?… Vopsită în negru uselist în ianuarie 2012, lebăda a precipitat evenimentele, oricum […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 932.952 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.449 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 932.952 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: