Buturugă mică caută car nerăsturnabil

15 martie 2011 at 14:18 130 comentarii

Nu-i deloc o bucurie că ne aflăm în situaţia de a scotoci printre personajele noastre politice pentru a alege ce a mai rămas bun. Totuşi, e mai bine decât dacă am fi stagnat în balta stătută a lui toţi sunt la fel. De fapt vorbim de un pas mai departe şi în înţelegerea propriei noastre stări, ca naţiune. Urmarea fiind că opozanţii politici la binele naţiei nu mai pot să conteze pe lipsa ei de orizont. Asta fiindcă segmentul electoral care va configura România – 2012 va dispune pentru alegerile viitoare măcar de un set minimal de criterii anti-corupţie, pe lângă restul. Aşa stând lucrurile, acum când a-nceput numărătoarea inversă până la o nouă sesiune electorală, marginalizatul grup Macovei are toate şansele să devină factorul perturbator al intereselor stătutei clase politice autohtone. Datorită micului grup e de aşteptat ieşirea din expectativă a segmentelor zis mai indiferente ale populaţiei. Astfel, imaginea 3 D a ravagiilor făcute de din cale afară de zeloşii slujitori ai corupţiei din prim planul scenei publice nu mai poate fi falsificată de fabricile mediei mogulizate. Într-un PDL subordonat d-lui Blaga, însă, prezenţa reformiştilor n-are cum şi nici ce răsturna: e gata răsturnat. Chiar şi pentru carul d-lui Boc e evident că acţiunile buturugii mici vor fi cu cântec dacă ne gândim la unii ca dl Buda care ar fi mai potriviţi dincolo. Percepuţi ca sursă de disconfort intern, reformiştilor le va fi greu să-şi impună criteriile de integritate. Dar în exterior? Odată ieşiţi din partidul de guvernământ, mult mai liberi în acţiuni fiind, în ciuda altor greutăţi, ar incomoda toată clasa politică. Preşedintele e primul care ia în calcul acest lucru. Chiar planul adus la cunoştinţa publicului aseară include, şi din acest motiv, grupul reformist în partidul d-lui Boc, cu toate dojenile la adresa lor; întrucâtva motivate.

Entry filed under: 7301634. Tags: , .

Dreptate pentru buldogi La corruption roumaine

130 comentarii Add your own

 • 1. tiberiuorasanu  |  15 martie 2011 la 15:08

  Salve!

  Ce titlu insPIRAT! 🙂

  Tare mi-ar plăcea ca PDL să se dovedească a fi reformabil şi în plus, să rămînă unit.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  15 martie 2011 la 15:25

  Tibi, servus! Mda, PIRATeria salvează România 😀

  Totusi, partidul fumegă! Băse a evitat să pună gaz pe foc, dar se vede că e îngrijorat văzându-şi ambarcaţiunea luată cu asalt de ai buldogului, lipsiţi de orice fair-play, decisi să pună mâna pe ea. 😉

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  15 martie 2011 la 15:33

  Dincolo de aprecierea mea pentru inegalabila M Macovei, cred, însă, că excesivitatea nefericită a lui Cristian Preda e un impediment chiar pentru scopurile grupului respectiv. CP face parte dintr-o categorie care, măsurând totul prin propria persoană, poate compromite o cauză de mare valoare. Mă refer la tonul dumnealui, nu neapărat la conţinutul spuselor sale.

  http://www.ziare.com/cristian-preda/traian-basescu/cristian-preda-demonteaza-propunerea-lui-basescu-de-scurtare-a-mandatului-sau-1081680

  Apreciază

 • 4. tiberiuorasanu  |  15 martie 2011 la 16:08

  Aşa este nora

  Cristian Preda este prea impulsiv, nu prea stăpîneşte arta dialoguluio dar, pe ansamblu, nu gîndeşte tocmai rău.
  Ai dreptate : păcat de tonul pe care îl foloseşte.

  Mno, poate mai vb. şi mai pe seară. 🙂
  O după amiază plăcută, ALL!

  Apreciază

 • 5. Arizonianul  |  15 martie 2011 la 16:15

  Iertare pentru că nu sunt la subiect!
  Pentru toată lumea…
  Dacă nu prea înţelegeţi corect ce s-a întâmplat în Japonia, mergeţi la cele 2 pagini de la:
  http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm
  Dacă megeţi cu şoarecele de la dreapta la stânga peste imaginile de dinainte de cutremur şi ţunami, vedeţi ce s-a întâmplat după.
  Cutremurător, săracii oameni!

  Apreciază

 • 6. ela  |  15 martie 2011 la 17:26

  Servus,Nora!
  e adevarat ca a evitat sa puna gaz pe foc;de altfel nici nu mai era nevoie. A suflat insa zdravan, de au sarit decorurile!
  Si eu am senzatia ca prin tonul abordat de reformisti,mare branza nu au cum sa faca. Ideile sunt excelente,ambalajul neatractiv.

  Apreciază

 • 7. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 17:27

  Saluttare!

  După cum se raportează faţă de Monica Macovei, implicit faţă de cei trei şi ideile lor tulburătoare, întâlnim 3 categorii de personaje:
  1. Duşi cu carul.
  Nu-şi pot disimula ura şi caracterul abject, se trezesc- ca somnambulii-în lumea celor care nu cuvântă atât cât zbiară şi nu judecă atât cât să-şi dea seama ce fac, precum cei din gaşca fără leac, populată cu alde:

  -Bombo de Zambuccian ( primul ministru încărcat cu trofeul cantităţii, inclusive de dosare fugărite din faţa instanţei),
  -Ponta (copchilotul de ironia sorţii şi primul lingău al robelor),
  -Dan Şova (al doilea lingău şi primul salvator al următorilor aleşi pt. noul CSM),
  -Voiculescu (mefistofelicsul cu acte în regulă),
  -Sergiu Andon (avocatul diavolului),
  -Scrofica Nicolai (ministrul justiţiei fără portofoliu),
  -Patriciu (alt grăbit să-şi dovedească nevinovăţia prin fuga de justiţie şi doritor de privatizarea ministrului justiţiei, Monica Macovei),
  -Chiulin Antologescu (Aprodul Păduche de la uşa Tribunalului Bucureşti, prezent (!) 🙂 în apărarea stăpânului),
  -Tăriceanu ( motoderapantul cu biletul roz şi primul model exclusivist… al miniştrilor incomozi, proveniţi dintr-o alianţă de pomină )
  – o ticsită listă cu parlamentari duşi cu carul, semnatari iresponsabili ai moţiunii simple prin care pretindeau demiterea Monicăi Macovei din funcţia de ministru al justiţiei (carul cu proşti s-a mobilizat cu planul A în această prioritate naţională, în februarie 2007; CCR le-a răsturnat carul, astfel că planul eliberării justiţiei şi guvernului, de sub jugul impus de Măciuca Macovei, a fost schimbat în B şi dus la îndeplinire de adunătura viitorilor USL-aşi, prin scoaterea cu forţa prostiei a băgăcioasei din guvern, în aprilie 2007, la pachet cu buldogul şi alţi afectaţi… în primul rand, de eşuarea planului A; ce amintiri frumoase îi leagă!)
  Toţi cei enumeraţi mai sus formeză grupa de şoc a şocaţilor anti-Macovei, extrapedelişti, or , să fii în PDL şi să adopţi aceeaşi atitudine şocantă, cu capul dus la repezelă, fără discernământ, asta înseamnă că aceşti pedelişti au tot dreptul să beneficieze urgent de prezumţia de prostie cu carul.
  2. Duşi cu pluta.
  Lista anti-Macovei e departe de a fi încheiată cu cei de la primul punct. Nu pot lipsi cei mătrăşiţi din noul CSM, în pimul rând datorită modificării operate, în 2005, de Monica Macovei în legea CSM, nr. 317/2004.
  Le-a lăsat o amintire pe măsură şi ne este uşor să ne imaginăm cum le prieşte naufragiul cu pluta celor trei farisei ai sistemului judiciar: Lidia Bărbulescu, Dan Lupaşcu şi Dan Chiujdea. Nici preafericitul Ali-Star-păţitul nu se simte mai bine, însă numărul celor duşi cu pluta din cauza Monicăi Macovei e mult mai mare. Printre amintitele modificări ale legii CSM se află şi o serie de măsuri preventive, anti-fraudare, în organizarea alegerilor pt CSM. Pe de altă parte, mandatele şefilor de instanţe au fost scurtate de la 5 şi 6 ani, la numai 3, cu examinare şi alte câteva treceri prin nişte filter… nu la fel de penetrabile ca brânza servită de muma Sanda şi Bombonierul de strajă legilor justiţiei din frontul de salvare cu ambulanţa naţională.
  Monica Macovei a lăsat multe urme, amintiri şi afectaţi din sau de pe lângă sistemul judiciar. Şi-a făcut mulţi prieteni, fiindcă nu ştie de glumă, nici măcar în incinta partidului (dotat cu figuri care au poftit-o în trecut, din raţiuni electorale, iar acum se miră că ea nu acceptă asimilarea ei cu bunica lui Bulă, plasată la geam pentru ochii poştaşului, numai la momentele de încasare)
  3. Reduşi la tăcere.
  Pedeliştii dispuşi să accepte situaţia şi incursiunile Monicăi Macovei -cu strângere de inimă şi dinţi- de voie, de nevoie, din comparaţia cu perspevtivele falimentare oferide de Buldogul Vasilică, ş.a.
  Aceştia sunt cei mai simpatici, după felul cum se conformează din convingere 🙂 , cu argumente şi atitudine fermă… de tăcere.
  Haide, bre! Curaj! Nu mai staţi la cotitură!
  Mai bine reduceţi câte ceva la absurd, dar trageţi o concluzie bună de declarat cu voce tare!
  Monica Macovei este unul dintre prea puţinii politicieni cu alergie la Omerta de clasă. Cine calcă legea tăcerii este condamnat la lapidare politică şi izolare concertată.
  Cei reduşi, inclusiv la tăcere, ar face bine să rupă complicităţile tacite şi de interese meschine, să facă un pas în faţă, să-i ştim şi noi… mai răsăriţi, sau s-o rupă la fuga de răspundere nedemnă, ca laşul la fundul buldogului.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  15 martie 2011 la 17:48

  Salut ela, bsk, all 🙂

  Sunt pe fugă, revin mai pe seară

  Apreciază

 • 9. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 17:54

  M-am prins că eşti pe fugă, după cum mi-ai lăsat comentariul de la poziţia 8. 🙂

  Apreciază

 • 10. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 17:55

  Acum, după ce l-ai şters, sunt eu bun de pus pe fugă. 🙂

  Apreciază

 • 11. Un tanar de stanga  |  15 martie 2011 la 18:38

  B sigur esti reincarnarea lui Cincinat Pavelescu.
  Misto comentariul – bun de articol

  Apreciază

 • 12. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 19:04

  Tinere, ce darnic eşti!
  În carne mă „gâdileşti”. 🙂

  Apreciază

 • 13. Creanga  |  15 martie 2011 la 19:04

  Seara buna,
  Sunt de acord cu tine TDS, dar eu cred ca Mr B e sparios, nu vrea sa fie postat in afis, de aceea a plecat de la Politeia, parerea mea.
  Super postare si super comentariu marca B.
  Daca mai sta mult pe acolo unii fara minte vor taia buturuga in doua.

  Apreciază

 • 14. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 19:21

  Creangă,
  Din păcate, aşchia ta despre Politeia sare prea departe de trunchiul adevărului. Mai degrabă mi-ar veni să stuchesc în sân, de câtă spaimă mă simt cuprins şi copleşit, să nu fie de deochi. 🙂

  Apreciază

 • 15. Creanga  |  15 martie 2011 la 19:26

  B
  Imi cer scuze ca mi-am bagat nasul, pana la urma nu conteaza unde te citesc, sincer, mie imi place, unde.. nu conteaza. 🙂

  Apreciază

 • 16. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 20:32

  Apreciază

 • 17. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 20:33

  Apreciază

 • 18. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 20:33

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  15 martie 2011 la 20:38

  salve, all
  salu are tt
  🙂

  buna postarea norei si foarte bun comentariul lui mister B,
  comme d’habitude, n’est ce pas?
  🙂

  o monica macovei ar trebui clonata, la fel si piratul, daca s-o putea!

  ma intreb citi pedalisti de rang superior or gindi si or actiona in directia monicai macovei.
  tare mi-e teama ca mai putini decit am crezut noi cei care am votat in ultimii ani PDL numai si numai gratie MMacovei.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  15 martie 2011 la 20:46

  Salut din nou! Bsk, ai prezentat fără cusur, concret şi sistematizat efectele ministeriatului lui Macovei. Greu de uitat cum reusea o femeie fragilă să le ţină piept haitelor atunci. Până la urmă tot ce s-a schimbat în bine in justiţia noastră, repet, a plecat de la această neobisnuită determinare a ei. Si nu se poate nega că susţinerea lui Băse a fost decisivă. Cu atât mai mult acum ar fi nevoie de revenirea ei, cu aceeasi susţinere pe cât posibil.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  15 martie 2011 la 20:47

  Skorpion, văd că avem, însfârsit, exact aceeasi părere. 😆

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  15 martie 2011 la 20:50

  Ela, dacă societatea are nevoie de grupul reformist si MM e dispusă să reintre în front, se va găsi cum si unde. Esenţial e ca acele criterii să fie acceptate politic si accesibile înţelegerii electoratului

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  15 martie 2011 la 20:51

  Crengulin, multzam!
  TDS, just!
  TKS pentru muzici, BSK!

  🙂

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  15 martie 2011 la 20:53

  nora,
  cindva nu am gindit in mod similar?
  😛

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  15 martie 2011 la 20:55

  Skorpion, mai stii ? Important e că în ce e important, nu ne putem contrazice nici dac-am vrea. 😆

  Apreciază

 • 26. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:03

  Ehe, Nora.
  În tabel n-au mai avut loc prietenii cei mai mulţi ai Monicăi Macovei: puşcăriabilii cu chemare la Ministerul Public- Parchetul General şi DNA- unde numiţii Laura Codruţa Koveşi şi Daniel Morar au fost selectaţi de MM cu mare băgare de seamă; pe urmă s-au ales cu urme adulmecate intens de adunătura USL-aşilor, cu gândul de a le şterge. Prietenii puşcăriabili ai MM la nevoie se adună şi se ajută. Se cunoaşte de la o poştă, aceeaşi de 20 de ani şi ceva.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  15 martie 2011 la 21:09

  Bsk, cred că ar fi fost nevoie de jdemii de gigabaiţii, cum ar zice Lumi, pentru a-i însira…

  Apreciază

 • 28. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:12

  Da, cu o înşiruire completă s-ar cam termina o parte considerabilă… din ţara asta. 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  15 martie 2011 la 21:19

  Arizona, 5, am văzut imaginile! Terifiante efectele distrugerii 😦

  Apreciază

 • 30. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:23

  Nu ştiu alţii cum sunt, dar potcoviţilor cu declaraţiile de avere şi interese le saltă inima de bucurie când o revăd pe Monica Macovei. Mai ales după ce a repus pe tapet varianta revizuirii constituţiei, în sensul eliminării prezumţiei caracterului licit al averilor de nejustificat.

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  15 martie 2011 la 21:24

  mister B,
  pina se va revizui Constitutia inclusiv faimosul paragraf cu averile (i)licite mai trec o suta de ani…pe buuuune.

  Apreciază

 • 32. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:30

  Skorpi,
  Din păcate, nici dacă aş vrea să te contrazic nu dispun de argumentele necesare, nu doar în privitor la averi ci în orice privinţă legată de posibilitatea revizuirii… cel puţin vreo 25 de ani de acum încolo.

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  15 martie 2011 la 21:41

  mister B,
  trist dar acesta este adevarul.

  iar daca stirea de mai jos este adevarata, atunci eu ma declar socat:

  ATITUDINE!!

  Forţele de ordine din Japonia au o nouă misiune: aceea de a-i opri pe sindicaliştii şi pe muncitorii japonezi care încearcă să vină la serviciu. “Cîteva cutremure şi un tsunami nu sînt motive suficiente pentru ca noi să nu ne prezentăm la serviciu”, a declarat Yonambani Shidaukugebu, liderul unei confedaraţii sindicale nipone. “Faptul că fabricile noastre au fost, pe alocuri, avariate de seism nu înseamnă că noi trebuie să stăm cu mîinile în sîn. Putem începe chiar prin repararea clădirilor”, a adăugat acesta. În replică, secretarul de stat Totaibanyi Dakafuryi i-a avertizat pe lucrătorii care forţează întoarcerea la serviciu cu represalii. “Vom da ordin să se deschidă focul asupra cetăţenilor care nu se pot abţine de la muncă nici măcar în aceste zile grele pentru Japonia”, a anunţat Dakafuryi.

  Pînă acum, cordoanele de poliţişti şi de militari au încercuit mai multe fabrici şi uzine din Tokyo, Kyoto şi Osaka, unde grupuri de muncitori au organizat coloane care au plecat pe jos – deoarece trenurile nu funcţionează încă – spre porţile întreprinderilor. “Facem un apel la cetăţenii noştri să înţeleagă că aceste incidente pot constitui cauză suficientă pentru a lua o pauză de la muncă”, a mai spus

  Apreciază

 • 34. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:41

  Skorpi,
  Am văzut recent, prin blogosferă, ideea optimistă despre marea susţinere de care s-ar bucura unele propuneri de revizuire. E comică speranţa că din forma posibilă de propus pentru legea de revizuire s-ar putea extrage numai articolele cu susţinere în majoritate calificată, din moment ce şi celelalte se votează pe articole cu majoritate simplă (a celor prezenţi). Cu alte cuvinte, forma finală a legii se votează pe întregul ei, cu majoritate calificată de 2/3 în fiecare cameră, nu prin extragere ca bilele de la loto sau ca măselele bune ori de minte.

  Apreciază

 • 35. skorpion  |  15 martie 2011 la 21:46

  optimismul revizuirii C este fie infantil, fie fals.

  Apreciază

 • 36. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:51

  La noi, sindicaliştii sunt mult mai înţelegători când e vorba de chiul în masă, fiindcă s-au obişnuit să fie plătiţi sau răsplătiţi cu acoperirea liderilor lor, parveniţi din te miri ce cotloane ale neadaptaţilor la muncă cinstită.

  Apreciază

 • 37. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 21:52

  Skorpi, e fals şi se întreţine cu acceptul infantil al credulilor.

  Apreciază

 • 38. skorpion  |  15 martie 2011 la 21:54

  mister B,

  daca stirea este adevarata inseamna ca intre poporul japonez si alt popor european, nu precizez, exista diferente colosale..

  si se spune ca nu exista popoare bune, popoare rele… si totusi…diferentele astea sint uluitoare…

  sa fie doar educatia „de vina”? ma indoiesc.

  Apreciază

 • 39. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 22:02

  E într-adevăr uimitoare confruntarea dintre autorităţile japoneze şi cei dornici să muncească cu orice risc. Nu doar educaţia ar fi „de vină” . Cred că ar fi de adăugat organizarea minuţioasă şi lipsa alternativelor de compensare a chiulului.

  Apreciază

 • 40. skorpion  |  15 martie 2011 la 22:04

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  15 martie 2011 la 22:13

  o rivoir, a demain!
  🙂

  Apreciază

 • 42. Băşcăliosul  |  15 martie 2011 la 22:29

  Pe azi, somn uşor! 🙂

  Apreciază

 • 43. Un tanar de stanga  |  15 martie 2011 la 22:35

  Cu toata prietenia, o surpriza marca tds : Antonio Branduardi

  Apreciază

 • 44. tiberiuorasanu  |  15 martie 2011 la 22:45

  Super melodie, tinere! 🙂

  Noapte bună, ALL!

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  15 martie 2011 la 22:57

  Ideea criteriilor de integritate începe să fie luată-n seamă:
  http://www.ziare.com/politica/partid/partidele-ar-trebui-sa-aiba-criterii-de-integritate-sondaj-1081753

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  15 martie 2011 la 22:58

  Multazm pentru muzici si comentarii, prieteni!

  Noapte bună

  🙂

  Apreciază

 • 47. Un tanar de stanga  |  15 martie 2011 la 23:02

  tibi baiatule ma bucur ca iti place .Uite din nou Sultanul Babiloniei si Prostituata in greaca impreuna cu Maxairitsas

  Apreciază

 • 48. oldhashu  |  16 martie 2011 la 00:41

  Salut, tuturor! 🙂

  Pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte și pentru că sunt „rupt” de oboseală (plantația, deh!), iată ceva ce descrie perfect efectul „directelor” lui Base la TVR.
  @ TDS, „coleg” de generație, nu se poate să nu-l știi! 😀

  Apreciază

 • 49. Arizonianul  |  16 martie 2011 la 02:12

  Skorpy dragă…
  Te uitaşi mai bine la numele „personalităţilor” citate de tine la postarea de la nr. 33?
  Cică secretarul de stat Totaibanyi Dakafuryi (Tot ai bani, dacă furi) şi leaderul sindical Yonambani Shidaukugebu (Eu n-am bani şi dau cu ghebu)!
  O glumă proastă…

  Apreciază

 • 50. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 07:04

  Angelo Branduardi e o figura foarte interesanta. Apreciat pentru muzica inovativa, un menestrel ce se fereste de prezente la San Remo si alte prostii din astea. are o popularitate mare in zona Mediteranei. Youtube nu are prea multe cu el dar daca il cautati satisfactia e pe masura

  Apreciază

 • 51. Creanga  |  16 martie 2011 la 10:44

  Ziua buna,
  Buturuga inca asteapta
  Maidanezii ce stau la poarta
  De ea se vor impiedica
  Carul cu fesenisti se va rasturna

  Apreciază

 • 52. luminita  |  16 martie 2011 la 16:17

  Salut
  nu am timp acum de pus vorbe dar va invit sa cititi ceva. Merita.
  http://www.kamikazeonline.ro/2011/03/un-japonez-din-romania-si-un-roman-din-japonia-despre-tragedia-nipona/#more-29571

  Apreciază

 • 53. luminita  |  16 martie 2011 la 19:24

  http://www.gandul.info/caricaturi/gandul-rau-15-martie-2011-8061039
  Ce-i cu linistea asta in gradina?
  Va mai aduc ceva:

  Apreciază

 • 54. skorpion  |  16 martie 2011 la 19:51

  salve, lumi,

  ai spus ca ne aduci ceva, ai pus 2 puncte si……Schluss!

  unde este acel ceva?
  🙂

  Apreciază

 • 55. luminita  |  16 martie 2011 la 20:32

  skorpion,
  era linkul catre caricatura din Gandul , dar a aparut pe prima pozitie.

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  16 martie 2011 la 20:33

  lumi,
  am banuit asta la un moment dat, dar stiindu-te riguroasa totusi am crezut ca vrei sa ne mai dai vreun link
  🙂

  liniste in gradina,
  au fugit cu totii?!

  Apreciază

 • 57. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 20:35

  Saluttare!

  Apreciază

 • 58. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 20:36

  Apreciază

 • 59. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 20:36

  Apreciază

 • 60. skorpion  |  16 martie 2011 la 20:38

  secret love?
  🙂
  cine nu are?

  Apreciază

 • 61. luminita  |  16 martie 2011 la 20:40

  skorpion,
  Schlus und fertig , ca nu e nimeni p-aci sa mai vorbeste si noi cu careva.

  Apreciază

 • 62. luminita  |  16 martie 2011 la 20:41

  S-apropie luna plina si se goleste blogul. Ca vine apoca-lipsa.

  Apreciază

 • 63. skorpion  |  16 martie 2011 la 20:41

  lumi,

  vezi, ca a venit mister B

  iar lipsa de apoca s-a cam terminat
  🙂

  Apreciază

 • 64. luminita  |  16 martie 2011 la 20:43

  Bsk,
  m-ai nenorocit cu iutubu’.
  Zi-i ceva in cuvinte verbale .

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  16 martie 2011 la 20:43

  > Daca poti incepe ziua fara cafea,
  > Daca te poti urni fara medicamente,
  > Daca totdeauna poti fi vesel , facand abstractie de durerile tale,
  > Daca te poti abtine sa nu plictisesti pe altii cu problemele tale,
  > Daca zilnic poti manca aceleasi mancaruri si poti fi recunoscator pentru ele,
  > Daca poti intelege , ca cei dragi tie sint cateodata foarte ocupati si n-au timp de tine,
  > Daca poti accepta critica si invinuirea fara suparare si ranchiuna,
  > Daca poti tolera ignoranta unui prieten si nu-l corectezi in permanenta,
  > Daca poti sa te porti la fel cu un prieten bogat ca si cu unul sarac,
  > Daca poti suporta tensiunea fara ajutor farmaceutic,
  > Daca poti sa te relaxezi fara alcool,
  > Daca poti dormi fara somnifere, atunci cand alaturi de tine sforaie cineva…….
  >
  >
  >

  >
  >
  > Description: http://kepeslapneked.lapunk.hu/tarhely/kepeslapneked/kepek/image016.gif
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > …atunci probabil esti cainele familiei !!

  😛

  Apreciază

 • 66. luminita  |  16 martie 2011 la 20:49

  Ati vazut ce cravata mov avea premierul azi la mortiune?
  Super.
  Iar Zambaccian a avut una roz , bombon cu dungi .
  Cadou de la matusi-sa , fireste.
  Apropo, a trecut mortiunea?

  Apreciază

 • 67. oldhashu  |  16 martie 2011 la 20:50

  Salut, gradinari! 🙂

  Hai să insuflețim un pic atmosfera…

  Apreciază

 • 68. skorpion  |  16 martie 2011 la 20:51

  lumi,

  se pare ca inca se mai discuta despre mortiune,
  dar cum de l-ai vazut pe nenea cornu cu cravata roz bombonel..
  eu nu l-am vazut, sic.

  Apreciază

 • 69. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 21:09

  Lumi-Lumi!
  Un pic de lila e mesajul secret al marelui zambuccian din Zambaccian.
  După linkul dat de tine, japonezi l-ar striga: oo-oo !

  Apreciază

 • 70. luminita  |  16 martie 2011 la 21:19

  skorpion,
  nu l-am vazut dar am citit undeva ca asa a aparut la mitingu’ de azi .
  Cum care miting?
  Ala de il anunta fecalitatea cu vreo 50 000 de suflete cu cotizatia sindicala la zi . Dar n-au venit decat fo 7000 , ca atatia bani au avut pentru senvishuri .

  Apreciază

 • 71. oldhashu  |  16 martie 2011 la 21:26

  Mister B, salut! 🙂

  Una bună, cu iz de autentic, „culeasă” din zbor peste umar de puști butonar (vorba vine vine, trei’jde ani de când i-am dat liber pe țeava!):

  «O gașkă de beizadele ajunge la Cornu pe sară, când nu prea se vedea bine. În curtea largă a lui Mister ING, imprăstiate prin intuneric, sute de cutii cu fantă de acces în partea inferioară, stuparii stiu de ce…
  Mihnea, băiatu’ lu’ tac’su deh, nu rată ocazia să se dea rotund:
  – Moamă, ce de cutii de mail are domnu’ Negrițoiu !»

  Apreciază

 • 72. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 21:32

  Nu stiu cum mi-a dispărut la 69 un „i” de la „japonezii”.
  Salut Mr. Old!
  Pentru mine, Bombo e modelul parvenitismului în forma cea mai obraznică.

  Apreciază

 • 73. oldhashu  |  16 martie 2011 la 21:47

  Mister B,

  Și cu un look pe măsură, grețos, evocator de ceva respingător, cu miros de unguent antihemoroidal. Bleah…

  Apreciază

 • 74. oldhashu  |  16 martie 2011 la 21:59

  Grădinari nocturni, vă las! 🙂

  Azi am avut o probă grea „la perechi” în grădina de legume…
  Noapte bună! 😀

  Apreciază

 • 75. Fini  |  16 martie 2011 la 22:00

  PRIMĂVARĂ INUTILĂ
  Ion Minulescu

  Sufocata de viata cu program
  Si de-acelasi „va urma” cotidian
  Al savantilor cu barba, cu sosoni si ochelari –
  Pedagogi si profesori octogenari
  De algebra, geografie si pian –
  Primavara
  A izbit cu pumnu-n geam
  Si-a fugit din pension
  De la „Notre-Dame de Sion”.

  I-am citit isprava-n calendar
  Si-am pornit îndata dupa ea
  S-o-ntâlnesc în Cismigiu
  Sau la Sosea,
  Cum faceam alt’data-n fiecare an,
  Când eram si eu ca ea – un licean
  Cu frecventa cursurilor pe… trotuar…

  Dar de data asta, nu stiu cum,
  N-am dat nici macar de urma ei pe drum….
  Poate n-am mai cunoscut-o eu…
  Poate drumul ei si drumul meu
  S-au schimbat de mult,
  Si-acum
  Nu mai fac acelasi drum…

  Sau pe drumul de la Ateneu
  Pâna la Sosea
  Si hipodrom
  Primavara n-a-ntâlnit în capitala nici un om
  Sa-i ureze ca pe vremuri „bun sosit”.

  Si probabil ca de ciuda în oglinda s-a privit,
  Si-a dat seama c-a visat,
  C-a spart geamul doar în vis
  Si ca visul evadarii n-a fost vis adevarat!…

  Primavara, primavara,
  Inutila mea fecioara,
  Nu cumva te-ai sinucis?…

  Apreciază

 • 76. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:03

  Mr. Old, somn uşor şi odihnă pe îndelete! 🙂

  Apreciază

 • 77. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:04

  Salut prieteni 🙂 🙂

  Apreciază

 • 78. Fini  |  16 martie 2011 la 22:04

  Îmi place Kitaro.

  Apreciază

 • 79. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:05

  Fini, tocmai mă gândeam să întreb de tine. 🙂
  Bine c-ai revenit!

  Apreciază

 • 80. Fini  |  16 martie 2011 la 22:09

  B.

  n-aţi scăpat de mine. 😆
  Mă apucă şi pe mine câte un chiul de primăvară.

  Apreciază

 • 81. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:11

  M-am gindit mult de ce ma lovesc imediat melodiile puse de Bascaliosu. Evident si cele a lui fini imi plac mult. Dar in cazul lui B abia acum m-am prins. In general sunt melodii care au prins la public inclusiv la publicul romanesc. dar nu au ajuns in top 10 across the nations. Asta face ca sa fie oarecum uitate si exhibate tot timpul desi au avut un succes cel putin sentimental. Si mai e ceva. Multe au ajuns la noi prin cintareti sau formatii italiene pt ca cele americane aveau interdictie. De aceea m-au surprins. Si mai am o convingere anume ca sunt melodii la care Bascaliosu tine , chiar i-au placut si ii plac

  Apreciază

 • 82. Fini  |  16 martie 2011 la 22:18

  UTS, 🙂

  ne repezirăm deodată la 22,04, fiind totuşi în spatele tău m-am gândit să-ţi ţin piedica. Pornire de blănoasă.
  Tu ce ne-ai adus?
  Clipurile voastre de ieri le-am ascultat azi dimineaţă.

  Apreciază

 • 83. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:18

  TSD,
  Eşti foarte pe-aproape. 🙂

  Apreciază

 • 84. Fini  |  16 martie 2011 la 22:24

  B. citeşte fiecare cuvinţel ce e scris în comentarii şi ascultă cap-coadă clipurile. Deformaţie profesională ?

  Apreciază

 • 85. skorpion  |  16 martie 2011 la 22:25

  fini,

  …….si uneori mister B……….le si reciteste!
  🙂

  Apreciază

 • 86. Fini  |  16 martie 2011 la 22:28

  skorpi,
  85

  dar l-am prins odată că nu a fost atent şi m-am încăierat cu el de nu ne-am vorbit juma de an 😆

  Apreciază

 • 87. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:30

  Pai ieri vi l-am adus pe Branduardi. Puteti asculta pe utube Le don de cerf , Il dono de cervo – o tema curenta medievala in care vinatul ii ofera vantorului trupul sau. Puteti asculta A la fierra de’lest . Am si alte bunatati daca l-ati notat pe Branduardi

  Apreciază

 • 88. skorpion  |  16 martie 2011 la 22:31

  fini,
  🙂

  Apreciază

 • 89. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:34

  Fini 84,
  Uau! Adică te surprind cu cititul şi urmărirea tuturor clipurilor, ca şi cum tu procedezi altfel, eventual cu altfel de deformaţie ? 🙂

  Apreciază

 • 90. Fini  |  16 martie 2011 la 22:34

  UTS,

  să mă duc în pădurea You Tube să caut cerbul?

  Apreciază

 • 91. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:38

  Fini 86,
  N-ai nimerit-o aici. Nu aveai cum să mă prinzi că n-aş fi citit ceva, deoarece nu în asta a constat defectul ci , din contra, într-un mesaj de-al tău… citit de mine. 🙂

  Apreciază

 • 92. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:39

  Uite un tango. Clipul imi place mult.(desi e cvasinecunoscut) Iti da bucuria ca esti barbat sau femeie si poti dansa dansul asta miraculos care e tangoul.
  Nu ?

  Apreciază

 • 93. Fini  |  16 martie 2011 la 22:39

  B.
  89

  punct lovit. Asta-i formaţie.

  Apreciază

 • 94. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:42

  Skorpi,
  Recunosc, mai recitesc, dar nu comentariile ci postările Norei.
  E o experienţă interesantă. 🙂

  Apreciază

 • 95. skorpion  |  16 martie 2011 la 22:43

  tds,
  splendid, splendid tangoul…
  de fapt acest dans are ceva miraculos de frumos in el….

  Apreciază

 • 96. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:48

  Il dono de cervo in franceza .
  utube are freo 40 de piese din care 20 medievale cu Branduardi

  Apreciază

 • 97. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:48

  TDS,
  Pe mine dansul mă zdruncină într-un mod neplăcut. 🙂

  Apreciază

 • 98. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 22:50

  De privit e o plăcere deosebită.

  Apreciază

 • 99. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 22:52

  B 🙂
  Ambasatorul chinei in 1890 la un bal la Washington. O doamna il intreaba : Excelenta nu dansati ? Ambasadorul raspunde: Doamna , am atit de multi bani incit imi pot permite sa pun pe cineva sa danseze in locul meu

  Apreciază

 • 100. Băşcăliosul  |  16 martie 2011 la 23:02

  -Domnişoară, dansaţi?
  -O, bineînţeles!
  -Atunci lăsaţi-mă să stau pe locul dv!

  Apreciază

 • 101. Fini  |  16 martie 2011 la 23:02

  UTS;

  clipul nu l-am mai văzut. Dansatorul este în schimb renumit, e Carlos Saura.
  Ştiu un alt clip cu el :

  Apreciază

 • 102. Fini  |  16 martie 2011 la 23:04

  M-am referit la clipul de la 92.

  Apreciază

 • 103. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 23:12

  Stiam ca il stii 🙂 Muzica lui Branduardi si clipul video sunt putin cunoscute

  Aici mai jos inca una daca nu va plictisesc: extrem de vie , tonica si pline de viata ca o cafea tare seara

  Apreciază

 • 104. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 23:18

  hehehe tare nu ? Mai dati si voi ceva ca sa vin si eu cu surpriza serii asteia . (Si eu ascult tot ce puneti, uneori a doua zi dimineata dar nu va iert 🙂 )

  Apreciază

 • 105. Fini  |  16 martie 2011 la 23:21

  Branduardi în clipul „La demoiselle” imită stilul trubadurilor din sudul Franţei.

  Apreciază

 • 106. Fini  |  16 martie 2011 la 23:35

  Guilaume de Machaut este unul din cei mai cunscuţi troubadouri.

  Apreciază

 • 107. Fini  |  16 martie 2011 la 23:41

  Eu nu mai am decât jazz.
  Aştept surpriza.

  Apreciază

 • 108. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 23:53

  Frumos Fini, ni-i vei da si pe cei mai necunoscuti , desigur
  De ce nu pui jazz daca ai jazz ?

  Pai in seara asta de primavara.
  Raul di Blasio – maestrul pianului in America( de sud) argentinian – cinta in formatie de tip Beatles apoi merge pe clasic la conservator si apoi se intoarce spre jazz latin si easy listening

  Ploaie de primavara –
  Lluvia De Primavera

  Apreciază

 • 109. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 23:55

  Si un clip bun cu Por una cabeza 🙂 🙂

  Apreciază

 • 110. Fini  |  16 martie 2011 la 23:57

  După ce-l ascult pe Raul aduc şi eu jazz cu suflu de primăvară.
  Îl ştiu pe Raul, l-am adus mai demult, dar nu clipul ăsta.

  Apreciază

 • 111. Un tanar de stanga  |  16 martie 2011 la 23:59

  Pe Blasio il am de la prietenul meu bun AP care de 3 ani lucreaza (o va termina) prima enciclopedie a muzicii latino scrisa de un roman, o lucrare vasta , care e pe terminatelea si… surpriza …. chiar are editor

  Apreciază

 • 112. Fini  |  17 martie 2011 la 00:00

  Ba nu. Aduc prima oară clipurile ca să pot asculta în linişte.

  Apreciază

 • 113. Fini  |  17 martie 2011 la 00:02

  Dă-ne şi nouă un semnal când apare carete, te rog.

  Apreciază

 • 114. Fini  |  17 martie 2011 la 00:03

  apare cartea, mi s-au împleticit degetele

  Apreciază

 • 115. Fini  |  17 martie 2011 la 00:04

  Somn uşor, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 116. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 00:12

  Apreciază

 • 117. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 00:16

  noapte buna
  Pacat ca e scurta

  Apreciază

 • 118. Arizonianul  |  17 martie 2011 la 02:26

  Spre înveselirea voastră, iată grupul polonz MozART, la:

  Apreciază

 • 119. Arizonianul  |  17 martie 2011 la 02:32

  Altceva…
  Mă tot foiam pe internet şi am ajuns la o pagină a Ambasadei Japoniei din Washington.
  Bieţii japonezi, au ajuns la mare greu dacă cer ajutoare din afară… Au sărit până şi ruşii (!?), chinezii şi mongolii.
  Poate găsiţi adresa de web a Ambasadei Japoniei din Bucureşti unde veţi putea afla cum puteţi să-i ajutaţi pe niponii atât de încercaţi.
  Intenţionez să iau pentru circa o lună, o familie din zona afectată, familie care e dispusă să împartă cu noi, puţinul care îl avem…
  Aştept răspuns de la Crucea Roşie Japoneză…

  Apreciază

 • 120. Creanga  |  17 martie 2011 la 05:17

  Neatza,
  Dar ce a mai dansat lumea aseara, sa pun la loc masa si scaunele. 🙂

  Apreciază

 • 121. skorpion  |  17 martie 2011 la 07:31

  O tipă se plimba pe plajă, când deodată dădu peste lampa fermecată.
  O ridică, o frecă şi apăru Duhul. Tipa încântată îl întrebă dacă îi poate îndeplini trei dorinţe.
  Duhul zise:
  -„Nu. Datorită inflaţiei, datorită veniturilor reduse în ţările lumii a treia, datorită competiţiei globale, nu-ţi pot îndeplini decât o singură dorinţă. Deci, care ar fi aceea?”
  Tipa, fără ezitare, spuse:
  – „Vreau să fie pace în Orientul Mijlociu! Vezi harta asta? Vreau ca toate ţările astea să înceteze să se războiască!” .

  Duhul se uită la hartă şi exclamă:
  – „Doamne Isuse, femeie! Aceste ţări sunt în război de mii de ani! Sunt eu meseriaş, dar nu chiar atât de meseriaş! Nu cred că asta se poate face, aşa că pune-ţi altă dorinţă!”

  Tipa se gândi un minut şi spuse :
  – „Ei bine, niciodată n-am fost în stare să găsesc bărbatul potrivit. Ştii tu, un bărbat care să fie atent şi amuzant. Căruia să-i placă să gătească şi să ajute la curăţenia casei, care să fie bun la pat, căruia să-i placă părinţii mei, care nu se uită la emisiuni sportive şi care să fie credincios.
  Asta îmi doresc… un partener de suflet!”
  Duhul privi lung, oftă adânc şi spuse:
  – „Mai dă-mi să văd, dracului, încă o dată, harta aia!!!”

  Apreciază

 • 122. Fini  |  17 martie 2011 la 09:45

  NEAŢA! 🙂

  Apreciază

 • 123. Fini  |  17 martie 2011 la 09:47

  Replică lui Arizona:

  Apreciază

 • 124. Fini  |  17 martie 2011 la 09:47

  Să vă meargă bine toată ziua! 🙂

  Apreciază

 • 125. Fini  |  17 martie 2011 la 10:04

  B.

  repliă veselă pentru clipul 116

  Apreciază

 • 126. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 11:02

  Foarte frumos clip 🙂
  O zi buna

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  17 martie 2011 la 11:32

  Salut, dragi prieteni, sunt încântată de comentariile si muzicile găsite-n grădină, multzam!

  🙂

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  17 martie 2011 la 11:35

  Clipul pe care-l pun aici e mai mult decât impresionant. Urmăriţi-l până la capăt:

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  17 martie 2011 la 11:36

  Şi o adresă cu dedicaţie pentru skorpion:

  http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/comentariu-la-buturuga-mica-cauta-car-nerasturnabil-de-catre-skorpion/sumar-articol/11051477/

  O zi insorită-n suflete s-aveţi! Ne auzim mai târziu.

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  17 martie 2011 la 14:01

  Postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: