La corruption roumaine

17 martie 2011 at 13:30 232 comentarii

Romania va trebui sa faca numeroase imbunatatiri cat mai repede in ceea ce priveste cadrul legal, instituţional şi practic pentru infractiunile de coruptie si in domeniul finantarii partidelor politice, se arata intr-un raport al Grupului Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei, publicat marti, 15 martie 2011. Alcătuit din 47 state europene plus Statele Unite, Grupul de State impotriva Coruptiei (GRECO) a fost creat de Consiliul Europei in anul 1999 cu scopul de a monitoriza modul in care statele respecta standardele anti-coruptie.
Raportul precizeaza ca, pentru România, este foarte important ca reformele anticorupţie, sa fie implementate cat mai rapid, in contextul in care finantarea politica a fost inconjurata de numeroase acuzatii de practici dubioase. GRECO cere autoritatilor romane sa-şi prezinte punctul de vedere pana pe 30 iunie 2012 cu privire la incriminarea coruptiei si transparenta finantarii partidelor.
*****
…În 2005 o decizie a CCR îi prelungeşte d-lui Năstase imunitatea şi după părăsirea cabinetului, prevedere de care, de atunci, beneficiază toţi miniştrii care au avut şi au asemenea probleme. Iar parlamentul, se ştie, solidar şi consensual, a făcut din imunitatea politică, betonul armat de protecţie pentru delicte comune.
…În 2004, Alain Juppé, prestigios politician francez al celei de a cincea republici, preşedintele partidului de guvernământ şi protejatul preşedintelui Chirac la acea vreme, acuzat pentru folosirea abuzivă de fonduri publice în interes de partid (nu pentru mită şi foloase personale) a fost condamnat la optsprezece luni închisoare cu suspendare, privarea de drepturi civice timp de cinci ani şi privarea de dreptul de a candida pentru o funcţie politică timp de zece ani. Dat jos din toate funcţiile până la ispăşirea pedepsei (redusă la un an şi două luni), Juppe a fost ulterior, reales primar al oraşului Bordeaux, iar din februarie 2011 e ministru de externe.
*****
…Parcă şi la noi se mişcă lucrurile. Da’ mai mult se-nvîrt pe loc. Cum să se mai ştie cât au riscat din dragoste fierbinte de partid, gestionarii, cu cât s-au omenit personal, din bugetul naţional, câţi ani le-ar ajunge, pentru penitenţă şi purificare? Şi cine să inventarieze generaţiile de tunuri ale armiilor politice? Cum să se descâlcească traseele sifonăriilor, dedicaţiilor, sinecurilor, suveicilor, bonificaţiilor, de prin cancelarii, regii, agenţii? Şi de unde finanţ pentru unităţi de cazare, că nici casa poporului nu i-ar încăpea pe toţi? Nu-i mai economic să se mănânce între ei? Poate speră la fonduri de coeziune anti-justiţie? Liberte, solidarite, fraude! Cum necum, plebei îi revine cinstea şi onoarea de a asigura nevoile revoluţionare crino-pontice ale mahărilor sindicali, ale pensionaţilor şi handicapaţilor politici la normă, ale truditorilor extenuaţi de prin paradisuri parlamentar-fiscale. Adică a numerosului second-people cu şpăgărimea aferentă. Plus salariul pentru dl.Crin.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Buturugă mică caută car nerăsturnabil Prinde din urmă miracolul…

232 comentarii Add your own

 • 1. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 16:32

  Saluttare!
  La corruption, birjar!
  Birjarii politici ai maidanului românesc n-au încredere în forţele electorale proprii. Din acest esenţial motiv, se văd nevoiţi să mizeze pe puterea lor de cumpărare a voturilor, dar vânătoarea exacerbată de fonduri priveşte cu ardoare primordială partea leului, cuvenită pentru nevoile personale şi de famiglie. De aici se trag o serie de alte avantaje ale călăreţului cu birja plină de foloase cuvenite, atrase pe diferite căi de rulare, mai ales când hăţurile puterii facilitează agoniseala pentru justa cauză.

  Printre avantajele birjarului, blagoslovit cu ovăz pentru toată herghelia din dotare, ar fi de remarcat competiţia electorală inegală (şi mai inegală, pe măsură ce trecerea de la un mandat la altul înseamnă acumulare de experienţă pentru transformarea banului public în surse de eternizare a democraţiei confiscării)

  Mai întâi de toate, banul îl face pe om birjar cu atestat de primar, consilier sau parlamentar, mandatat să aibă grijă cum îşi aşterne patul germinativ pentru mandatul următor. De parcă n-ar fi suficient, intervine şi legea în favoarea celui aflat în exerciţiul funcţiunii; bineînţeles, vorbim de legi adoptate de birjari pentru birjari şi comunitatea lor sortită conservării prin perpetuum mobile, după principiile economiei de piaţă la spartul târgului cu mandate:
  -„primul venit, primul servit… cu atuuri ale concursului electoral inegal”;
  -„negustorul neprins e mai cinstit decât săracul nemuritor iliescian”;
  -„cine împarte îi dă la o parte pe noii veniţi de departe fără parte… cu şanse din părţi”
  -„rău cu rău, dar e mai rău cu birja pe centura politică” (altfel zis. „la spartul târgului legislativ, haideţi să renunţăm la îndârjirea negocierilor prin parlamentarism isteric, să mai lăsăm din preţ, adică să ne favorizăm între noi cu orice preţ la următoarele alegeri!”)

  Printre avantajele birjarului aflat în funcţie:
  – pentru candidaţii independenţi, pragul electoral mai dur, spre imposibil, şi eliminarea căii de redristribuire a voturilor (normă de peste 50% din voturile valabil eprimate într-un colegiu);
  -transformarea sintagmei de „partid parlamentar” într-un dat, asigurat pe linia de start prin diverse facilităţi de natură electorală;
  -teritoriul rural -maidanul fraudelor -este marcat de birjarul local, asistat amical de organele de ordine la furat şi alte forţe mobilizate prin stimulare şi instruire la locul de muncă prin fraudare; cine „aduce voturi” în ziua alegerilor, încalcă -fără repercusiuni -legea superficialităţilor electorale, în schimb este încurajat să participe direct la întrecerea premiată cu trofeul „cine fură, mai mult, câştigă”.

  Cea mai gravă componentă a democraţiei confiscării este însăşi nevoia de fonduri electorale, atrase cu concursul permisivităţii materializate prin corupţia generalizată, dar mai ales prin protecţia şi paza asigurate de legile birjarilor.

  Pe scurt, repet:
  -O ţară privată de alegeri corecte are o democraţie de privată.

  Apreciază

 • 2. ela  |  17 martie 2011 la 17:30

  salutare!
  Bsk: birjarii politici romani nici nu au nici nu au avut vreodata forta electorala proprie. O imprumuta de la sponsor.

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  17 martie 2011 la 17:53

  Bună!
  Foarte bine scris! Noroc cu GRECO! Acum înţeg de ce preşedintele Băsescu a ridicat mai dăunezi problema sponsorizării partidelor.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  17 martie 2011 la 18:00

  Prieteni, salut!
  🙂
  Bsk. pentru birjarii politici români, toate drumurile încep prin corupţie, se desfăsoară multilateral dezvoltat, într-un cadru considerat aproape oficial, deci normal,pe care l-ai descris corect si, eventual, se-ncheie prin retragere -n huzur şi plictis,

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  17 martie 2011 la 18:02

  Ela, asa e, asta însemnând că democratia originală e doar un paravan pentru un concubinaj perpetuu prin care finanţul dictează politicului 😉

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  17 martie 2011 la 18:05

  DJ, presedintele e mereu cu un pas înaintea lor. Prin asta a reusit, cel puţin până acum, să mai pună capăt dezmăţului politic, al risipei fără limite. Cu ajutoare precum Greco, sa sperăm că se vor mai rări birjarii corupţiei.

  Apreciază

 • 7. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 18:16

  Sunt uimit de termenu-l de gândire şi exprimare- acordat de GRECO pentru un (abia) punctuleţ de vedere, tocmai în iunie anul viitor, adică după ce vor fi trecut încă două alegeri (locale+ parlamentare) şi puzderia de mandate pe următorii 4 ani, din aceleaşi finanţări de pomină.
  În 2016, probabil vom fi reuşi să exprimăm o virgulă de vedere, cu semnul mirării.

  Apreciază

 • 8. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 18:18

  În 2016, probabil vom şi reuşi…

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  17 martie 2011 la 18:24

  Bsk, acuma văd si eu: iunie 2012! Cam târziu. Dar vor mai apărea si pe aici ceva criterii, un inceput există, DEJA.
  Luptele sunt în desfăsurare, le urmărim, le comentăm 🙄

  Apreciază

 • 10. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 18:35

  Termenele astea le priesc de minune birjarilor noştri, marcaţi de ritmul de lucru după obiceiul hergheliei:
  -„anul şi cârlanul”;
  -„numai mutu’ crede că va înţărca iapa”;
  -„calul putere din herhjelia noastră de partid vă lucrează ca-n bancul cu măgarul: fapte, tovarăşi!”

  Apreciază

 • 11. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 18:50

  Ela 2,
  Te cred. 🙂

  Apreciază

 • 12. ela  |  17 martie 2011 la 19:16

  Domnilor si doamnelor,s-au deschis conturi la crucea rosie romana,pentru ajutoare.
  Aveti curajul sa incredintati banutii vostri doamnei cu rujul,”dragostea mea” ?

  Apreciază

 • 13. ela  |  17 martie 2011 la 19:17

  off,am uitat sa anunt off topic 😆

  Apreciază

 • 14. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 19:24

  Dragostea lui e-n toate, deci in-topic, oricum am lua-o. 🙂

  Apreciază

 • 15. oldhashu  |  17 martie 2011 la 19:54

  Salut, dragilor! 🙂

  @ ela, no 12:

  Oh, da, da, desigur că nu!

  Apreciază

 • 16. ela  |  17 martie 2011 la 19:58

  Salut,hashule!Stiam ca stai cu banul in mana sa i-l dai 🙂 Te duceai in zbor.
  Am vazut intamplator la protv si m-am grabit sa va anunt!

  Apreciază

 • 17. oldhashu  |  17 martie 2011 la 20:05

  Nora & Mister B, salut! 🙂

  Inventarăți ceva nou, contribuția în părti egale! 😀

  Asa că stau în scaun ca arbitrul aiurit si mă intreb ce să dau: as ori punct din returul de serviciu… 😆

  Ia să inventez și eu ceva nou: fifty-fifty! 😉

  Apreciază

 • 18. oldhashu  |  17 martie 2011 la 20:09

  ela,

  Erau exact banii ăia de-mi rupeau buzunaru, numa’ pagube-mi făceau… 😀

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  17 martie 2011 la 20:52

  salut,

  GRECO s-a luat de GR(IV)CO???

  faorte bine!

  Apreciază

 • 20. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 21:02

  Salut
  Salut

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  17 martie 2011 la 21:02

  Ela, 12, primii pe lista madamei ar putea fi cei din clanul costea, ar avea ocazia să li se mai ierte din păcate 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  17 martie 2011 la 21:06

  Oldhasu, salut, da, mr Bsk găseste aspectele concrete potrivite subiectului şi le prezintă cât se poate de tehnic şi sistematic. Postarea mea, mai cu parfum de literatură, cum zicea cineva odată 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  17 martie 2011 la 21:07

  skorpion, salve, ar fi trebuit atunci să se numească, special pentru România, grupul anti-grivco 🙂

  Apreciază

 • 24. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 21:11

  Poate ati vazut filmul. Eu l-am vazut exact acum 21 ani la NewYork. Esta ziua sfintului Patrick
  ……………

  Mai sunt 108 mile pina la Chicago,avem rezervorul plin cu benzina, e deja intuneric si purtam ochelari de soare

  Sweet home Chicago – O versiune f buna si cu Eric Clapton Buddy Guy etc..

  Apreciază

 • 25. Fini  |  17 martie 2011 la 21:34

  Seară bună! 🙂

  Am vorbit acuma cu Nora şi e necăjită că nu mai poate intra în Grădină.
  Trec să vă citesc şi să vă ascult.

  Apreciază

 • 26. Fini  |  17 martie 2011 la 21:35

  Astăzi râul Potomak e verde.

  Apreciază

 • 27. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 21:41

  Apreciază

 • 28. Fini  |  17 martie 2011 la 21:45

  Fain Blues Brothers !

  Apreciază

 • 29. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 21:47

  Mic dicţionar explicativ al birjarilor politici.

  1. Dezbatere parlamentară = teoretic, există creduli căcălău care văd utilitatea acestei gargare, preferată de opoziţia minoritară şi independentă de majoritatea decidentă; practic, este ocazia birjarilor de a se simţi în largul lor şi de a-şi vorbi pe limba lor.

  2. Sponsor de lux = optimist deponent la „Caritas” electoral, organizat de birjari; cine nu riscă câştigă după sponsorizare simultană în dreapta şi-n stânga.

  3. Sponspor din simpatie = a fost odată, ca niciodată, şi, de-ar mai fi, vă vom povesti; deocamdată, la noi ca la nimeni şi nici nu se văd semnele poveştilor despre simpaticul orizont de primenire în mentalitatea birjarilor şi a clienţilor lor .

  4. Îndemânare promisă de birjari = „prin modelarea noastră, vom face din rahat bici pocnitor, pentru a evita, pe cât posibil, intrarea cu oiştea-n 1000 de km garduri, construite pe cap de locuitor”.

  5. Imaginea birjarului conducător = organul suprem… al calului.

  Apreciază

 • 30. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 21:52

  Apreciază

 • 31. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 21:53

  Apreciază

 • 32. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 21:55

  Apreciază

 • 33. Fini  |  17 martie 2011 la 22:00

  Rudolf Nureev 17 martie 1938

  Apreciază

 • 34. Fini  |  17 martie 2011 la 22:03

  Ieri a fost pe TVR o emisiune faină despre Fleetwood Mac

  Apreciază

 • 35. Fini  |  17 martie 2011 la 22:05

  Apreciază

 • 36. Fini  |  17 martie 2011 la 22:06

  Emoţionează acest „Preludiu la după-amiaza unui faun”

  Apreciază

 • 37. Fini  |  17 martie 2011 la 22:09

  The Perfect Partnership: Fonteyn and Nureyev

  Apreciază

 • 38. Un tanar de stanga  |  17 martie 2011 la 22:10

  My friends before I leave for granparents I just wanted to say! Have Yourselves a great St. Patrick’s Day! Take Care!

  beer- beer – beer

  Apreciază

 • 39. Fini  |  17 martie 2011 la 22:11

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  17 martie 2011 la 22:17

  Seara bună din nou, prieteni! Nu stiu ce se petrece cu râsniţa mea, ca să folosesc o vorbă de a lui skorpion, văd că mă lasă aici dar a pierit sonorul, nu pot s-ascult muzica 😉

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  17 martie 2011 la 22:18

  Wow, si ce bunătăţi aţi adus! Mă simt pedepsită 😦

  Apreciază

 • 42. Fini  |  17 martie 2011 la 22:21

  Apreciază

 • 43. Fini  |  17 martie 2011 la 22:25

  Salut Nora! 🙂

  Calculatorul tău e tare de urechi săracu’ sau e într-o ureche?

  Apreciază

 • 44. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 22:25

  Nora,
  Fiindcă nu-i problemă de ORL, nu-i bai, sonorul revine mai uşor. 🙂

  Apreciază

 • 45. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 22:30

  Fini,
  Ne-am lăsat duşi simultan într-o ureche. 🙂 (cu gândul)

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  17 martie 2011 la 22:32

  Bsk, tocmai s-a rezolvat 🙂 Acum sunt abia la „the brotherblues”
  Multzam, Tds, super băietii ăstia 🙂

  Apreciază

 • 47. Fini  |  17 martie 2011 la 22:36

  B.

  bine că mi-a rămas cercelul. 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  17 martie 2011 la 22:53

  Fini, excelentă selecţia de clipuri cu Nureev 🙂

  Apreciază

 • 49. Fini  |  17 martie 2011 la 22:56

  Nora, formidabil Nureev.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  17 martie 2011 la 22:59

  Fini, unic si inegalabil. Se potriveste cu Margot Fonteyn, mai ales.

  Apreciază

 • 51. Fini  |  17 martie 2011 la 23:00

  Nat King Colle 17 martie 1919
  Era să uit. 😥

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  17 martie 2011 la 23:08

  Fini, numai delicatese: simpaticii the Platters, fraţii Clancy si berea cu care ne îmbie de sf. Patrick, irish drinking song .
  Bonus, Nat king Cole 🙂

  Apreciază

 • 53. Fini  |  17 martie 2011 la 23:17

  Apreciază

 • 54. Fini  |  17 martie 2011 la 23:18

  Apreciază

 • 55. Fini  |  17 martie 2011 la 23:19

  Apreciază

 • 56. Fini  |  17 martie 2011 la 23:22

  Somn uşor, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  17 martie 2011 la 23:23

  Fini, muzica asta relaxantă e chiar ce trebuie acum 🙂

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  17 martie 2011 la 23:24

  Fini, multzam,
  noapte bună!

  tuturor, somn usor 🙂

  Apreciază

 • 59. Băşcăliosul  |  17 martie 2011 la 23:27

  (de) somn usor!

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  17 martie 2011 la 23:31

  Multzam, Bsk!

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 61. oldhashu  |  18 martie 2011 la 02:55

  din partea unui insomniac pentru toate doamnele de aici

  Apreciază

 • 62. Creanga  |  18 martie 2011 la 05:12

  Neatza,
  Daca Nora joaca tenis cu B uite ca vine si baiatul de mingi, adica io.

  Tara corupta fara corupti
  Cu romani in spate rupti
  Ascunsi in bunkare Nastaseii
  Impart prada cu derbedeii
  Caciula singuri ne furam
  Aceiasi Taratza(Tritza) votam
  Pana cand nu ne-om (si) implica
  Aceiasi gasca va defila

  Apreciază

 • 63. Un tanar de stanga  |  18 martie 2011 la 08:00

  Neata
  Multa muzica merci 🙂 Am ascultat-o in dimineata asta

  Si fiindca spuneti ca v-au placut Blues Brothers il pun aici cu ei in carne si oase in filmul de care ziceam 🙂

  Apreciază

 • 64. Un tanar de stanga  |  18 martie 2011 la 08:14

  Aici Belushi si dan Akroyd cu Aretha Franklin

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  18 martie 2011 la 12:00

  Salut, prieteni!
  🙂
  Oldfield, via Oldhasu, faină muză, super song! Multzumim 🙂

  Creangă, am sentimentul că implicarea de care tot vorbim, se -ntâmplă. De folos, da, fiecare-n felul si după puterile lui. O vioiciune asociată unei inţelepciuni mai rară azi la tineri, ca a ta, nu poate avea decât efecte bune.

  Tds, „fiorosi” fraţii, dar fermecători când cântă: seducătoare blues-uri! TKS 🙂

  Apreciază

 • 66. Fini  |  18 martie 2011 la 12:29

  Salut! 🙂

  Băieţii au venit în Grădină cu daruri faine, muzici şi versuri. Mulţumesc.

  Apreciază

 • 67. Fini  |  18 martie 2011 la 12:43

  Old, 🙂

  ai pornit-o pas cu pas de la Vanghelis la Jean Michel Jarre ca să ne aduci la Mike Oldfield. Era de aşteptat.
  Cred că sunt 20-25 de ani de când nu am mai ascultat Oldfield. Stau casetele pe undeva prăfuite şi uitate. Le-am ascultat până la saturaţie şi o luam în fiecare zi de la capăt.
  Bună idee ai avut.

  Apreciază

 • 68. Fini  |  18 martie 2011 la 12:45

  NIci nu am ştiut că mi-e totuşi dor de Oldfield!

  Apreciază

 • 69. Fini  |  18 martie 2011 la 12:46

  Apreciază

 • 70. Fini  |  18 martie 2011 la 12:47

  Apreciază

 • 71. Fini  |  18 martie 2011 la 12:50

  Cu ecourile sărbătorii de St. Patrik în minte:

  Apreciază

 • 72. Creanga  |  18 martie 2011 la 13:28

  Ziua buna Nora,
  Stiu ca se schimba, incet, dar se schimba. Mai dau si eu tonul la cantec, ca un baiat de mingi ce sunt.

  Fini,
  Tot spuneai de St Patrick

  A friend is like a four leaf clover, hard to find but lucky to have.

  Apreciază

 • 73. Fini  |  18 martie 2011 la 14:36

  Cerangă,

  🙂 🙂

  Apreciază

 • 74. Galeata cu pixeli  |  18 martie 2011 la 15:15

  Daca ai aduna numarul de ani de puscarie pe care ar trebui sa-i faca politichia romaneasca, s-ar strange de o ditamai era geologica 🙂

  Apreciază

 • 75. Creanga  |  18 martie 2011 la 15:26

  Fini,
  🙂 🙂 Asa deci, ce_rangă, ce_ rangă dom’le. Cre’ca ai gresit la tastat, pana la urm a iesit ca sunt rangă fără să fi baut nici o bere de Sf Patrick’s day. 🙂

  Apreciază

 • 76. Fini  |  18 martie 2011 la 15:44

  Blondule,

  😆 😆
  încurcai literele! De parcă aş fi eu mangă, deşi n-am băut nici măcar un strop de berică neagră. Guiness să trăiască! Bună şi Silva. Te magnetizezi de ele.

  Apreciază

 • 77. oldhashu  |  18 martie 2011 la 16:53

  Salut tuturor din Grădina de liniste! 🙂

  De la oldh by Oldfield, cu speranța de a nu stârni gelozie:

  Apreciază

 • 78. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 18:08

  Saluttare!

  Apreciază

 • 79. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 18:11

  Apreciază

 • 80. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 18:13

  Apreciază

 • 81. Creanga  |  18 martie 2011 la 18:53

  Fini,
  Balai eram odata ca niciodata, acum s-a intors cea roata.

  Oldashu,
  In gradina de hartie, mai mereu e veselie, dar si liniste uneori, cand oamenii-s muncitori.

  B
  Iar se supara Lumi ca n-ai mai multe cuvinte, chiar asa, pe unde o fi?

  Apreciază

 • 82. Creanga  |  18 martie 2011 la 19:10

  Noapte buna,
  Daca dansati din nou, va rog sa puneti scaunele si masa la loc, nu de alta, dar eu vin pe intuneric si iar imi belesc nasul.

  Apreciază

 • 83. Un tanar de stanga  |  18 martie 2011 la 19:35

  TDS contraataca:
  Am vazut ca va cam place Mike Oldfield
  Atunci TDS – o prezinta pe sora lui Mike : SALLY OLDFIELD !!!
  Cu Mirrors – din albumul Water Bearer

  Mai intii reclama care s-a facut pt Chanson-d’Eau

  Apreciază

 • 84. Un tanar de stanga  |  18 martie 2011 la 19:36

  Iar aici Mirrors integral

  Astept sa va aud spunind : Minunat !! 🙂

  Apreciază

 • 85. luminita  |  18 martie 2011 la 19:51

  Guten Abend!

  Apreciază

 • 86. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 19:51

  Minunat!
  Acum încep să ascult. 🙂

  Apreciază

 • 87. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 19:52

  Gută, Lumi-Lumi! 🙂

  Apreciază

 • 88. luminita  |  18 martie 2011 la 19:52

  Mai intru si eu, mai citesc titlurile videoclipurilor, mai cant in gand melodiile….de-astea, chestii simple, de emigrant.

  Apreciază

 • 89. luminita  |  18 martie 2011 la 19:55

  Dar la clipul cu catelul care-si proteja prietenul ranit l-am vazut . De doua ori. Si ecspre n-am scris „catelul japonez”, pentru ca toti cainii sunt capabili de asa ceva.
  Cum zicea si un clasic in viata, iubiti si cainii vagabonzi , ca si ei sunt lorzi.

  Apreciază

 • 90. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 19:59

  Aduc şi eu reclamă la o apă.

  Apreciază

 • 91. luminita  |  18 martie 2011 la 20:01

  Acuma , la tema, adica la topic.
  Ce observam noi , emigrantii, citind titlul postarii ?
  Noi observam o aluzie nemascata si in acelasi timp percutanta in directia ei epicentrala indreptata spre cele doua verbe pe care profa mea de franceza ni le toca incontinuu:
  avoir si etre .

  Apreciază

 • 92. luminita  |  18 martie 2011 la 20:04

  Bascaliosul,
  am rugamintea ecspresa sa vorbesti si tu ca oamenii , adica cu tastele si nu cu iutubul.
  Viel danke.

  Apreciază

 • 93. luminita  |  18 martie 2011 la 20:06

  Tinere,
  te rog sa dai muzica mai incet ca bruiezi RadioRomaniaActualitati.
  Viel danke si tie.

  Acuma trec la continutul postarii.

  Apreciază

 • 94. Un tanar de stanga  |  18 martie 2011 la 20:06

  B Merci pr apa de pI0aie 🙂

  Apreciază

 • 95. luminita  |  18 martie 2011 la 20:09

  Asteptati un pic sa-l citesc.
  Dar imi revin repede.
  Ca trebuie sa-l traduc din romana in germana si dupa aia invers.
  Pentru un emigrant e floare la ureche.

  Apreciază

 • 96. luminita  |  18 martie 2011 la 20:11

  Deci l-am citit.
  Concluzia e una singura: avoir sau etre.

  Apreciază

 • 97. luminita  |  18 martie 2011 la 20:17

  Va multumesc pentru schimbul de idei, stiam eu ca n-o sa ma lasati sa vorbesc singura cu mine insati.

  Apreciază

 • 98. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 20:22

  Lumi-Lumi!
  Ce şi cum să fac ?
  M-am adaptat şi eu la obiceiurile grădinii.
  Când intru în casa cuiva, mă simt dator să joc cum mi se cântă şi viceversa. 🙂
  În principiu mă abţin de la abuzuri: pun 3 clipuri pe seară şi unul de noapte bună!
  În niciun caz nu mi-am propus să-ţi sfidez „cartela”. M-am gândit că poţi face abstracţie de clipuri… ca şi cum nu le-aş pune deloc. 🙂

  Apreciază

 • 99. luminita  |  18 martie 2011 la 20:37

  O sa-mi fac abonament.

  Apreciază

 • 100. luminita  |  18 martie 2011 la 20:38

  😆 SOS

  Apreciază

 • 101. luminita  |  18 martie 2011 la 20:41

  BascaliosuL,
  eu glumeam, daca nici tu nu te mai prinzi inseamna ca mi-am pierdut simtul umorului cu nemtii astia.

  Apreciază

 • 102. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 20:53

  Lumi-Lumi?
  Adică vrei să zici că te-am luat în serios?
  Eu n-am observat aşa ceva. 🙂

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:04

  Seara bunăi! Ascult Oldfield, acuma, urmează delicata Sally, Bellamy Brothers, Little Richard, bj Tthomas! Asta da, încărcare a bateriilor pentru weekend !… 😀

  Apreciază

 • 104. luminita  |  18 martie 2011 la 21:05

  Bascaliosul,
  in Austria e la moda Helena Fischer . Eu o mai ascult la tv doar pentru ca imi plac versurile si dictia ei perfecta
  Pun o melodie la intamplare, toate sunt la fel, seamana ca doua picaturi de apa :http://www.youtube.com/watch?v=PJRfERx3Igk

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:06

  Lumi, cu franceza stai bine!
  Pentru germană apasă tasta 2 si pentru noi

  🙂

  Apreciază

 • 106. luminita  |  18 martie 2011 la 21:11

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:13

  Lumi, în plus e frumoasă şi cântă bine 🙂

  Apreciază

 • 108. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 21:14

  Lumi-Lumi, la 104, cu Helena ai nimerit-o… chiar la tema postării.
  A zis ceva de şpagen. 🙂

  Apreciază

 • 109. luminita  |  18 martie 2011 la 21:16

  Ja, ja , schpagen si vergessen….hihihihi. 😆

  Apreciază

 • 110. luminita  |  18 martie 2011 la 21:19

  .schpagen,vergessen und
  LOOOOOSSSSS !!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:20

  Fini, 66-68, stiu băietii muzică, n-am cuvinte!

  Spagen, Fergessen, asta-i din Austria cu dedicaţie 🙂

  merci Lumi :))

  Apreciază

 • 112. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:23

  Gcpixeli, 74, era să pierd poanta: da, cât cambrianul cel puţin 😆

  Apreciază

 • 113. noradamian  |  18 martie 2011 la 21:48

  Ceva special (de sf. patriciu, o fi? 🙄 )

  Apreciază

 • 114. luminita  |  18 martie 2011 la 21:51

  Apreciază

 • 115. luminita  |  18 martie 2011 la 21:56

  Apreciază

 • 116. luminita  |  18 martie 2011 la 21:57

  Apreciază

 • 117. luminita  |  18 martie 2011 la 22:01

  Apreciază

 • 118. Fini  |  18 martie 2011 la 22:03

  PLOAIE ÎN LUNA LUI MARTE
  Nichita Stănescu

  Ploua infernal,
  si noi ne iubeam prin mansarde.
  Prin cerul ferestrei, oval,
  norii curgeau în luna lui Marte.

  Peretii odaii erau
  nelinistiti, sub desene în creta.
  Sufletele noastre dansau
  nevazute-ntr-o lume concreta.

  O să te ploua pe aripi, spuneai,
  ploua cu globuri pe glob si prin vreme.
  Nu-i nimic, iti spuneam, Lorelei,
  mie-mi ploua zborul, cu pene.

  Si mă-naltam. Si nu mai stiam unde-mi
  lasasem în lume odaia.
  Tu mă strigai din urma: raspunde-mi, raspunde-mi,
  cine-s mai frumosi: oamenii?… ploaia?…

  Ploua infernal, ploaie de tot nebuneasca,
  si noi ne iubeam prin mansarde.
  N-as mai fi vrut să se sfirseasca
  niciodata-acea luna-a lui Marte.

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:04

  Lumi, minunaţi, The Cramberries! multzam, mai ales că ne răsfeţi pe noi in timp ce nu poti asculta

  Apreciază

 • 120. Fini  |  18 martie 2011 la 22:05

  Ce să fac prima dată? Să vă citesc? Să vă ascult?

  Apreciază

 • 121. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:08

  Fini, e si vreme de ploaie (nu chiar infernală şi mai e si lună neagră, zice-se, în noaptea asta! Poezia , insă e deosebită! Ca si zborul lui Pink Floyd prin nori 😀 ( Na , că gresisem zâmbăretul :lol:)

  Apreciază

 • 122. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 22:09

  Nora 119,
  Lumi ne-ar da tot iutubu’… să ne spălăm pe cap cu el. 🙂

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:10

  Fini, când una, când cealaltă, desi nu-i simplu 🙂

  Apreciază

 • 124. luminita  |  18 martie 2011 la 22:11

  Apreciază

 • 125. luminita  |  18 martie 2011 la 22:13

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:14

  Luminita, revelaţie, plăcut de tot Justin Bieber! Si mesajul si vocea 🙂

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:15

  Bsk, văd! Piese una si una! Cu Kitaro a nimerit-o pe Fini sigur 🙂

  Apreciază

 • 128. luminita  |  18 martie 2011 la 22:15

  Bascaliosul 122………….
  ……………………………………………………………………………..hihihihihihihihhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  Apreciază

 • 129. luminita  |  18 martie 2011 la 22:17

  La 125 e cu LUNA PLINA, atentiiiiiiieeeee.

  Apreciază

 • 130. luminita  |  18 martie 2011 la 22:19

  Si io ascult, ca mi-am facut abonament.

  Apreciază

 • 131. luminita  |  18 martie 2011 la 22:21

  Nora, 127,
  de-men-ti-al !!!!!!!!!!!
  de mult n-am mai ras asa , singura, cu laptopu’ .
  😆 😆 😆

  Apreciază

 • 132. Fini  |  18 martie 2011 la 22:23

  Luminoaso, dacă tot vorbeşti de text adă-l la suprafaţă. Măcar refrenul că-i de week-end: 😆

  Und morgen früh küss ich dich wach
  und wünsch mir nur diesen Tag
  Mit dir allein so wie so,
  auf einer Insel irgendwo
  Und Morgen früh küss ich dich wach,
  dann bleibt die Zeit für mich stehn
  Und du wirst sehn auch ohne dich
  wird die Welt sich weiter drehn
  Und du wirst sehn, auch ohne dich
  wird alles weiter gehn.

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:24

  Da la 113 v-ati uitat? Ăsta e dintr-o serie adusă de Fini si TDS 😀

  Apreciază

 • 134. Fini  |  18 martie 2011 la 22:26

  The Cranberries erau preferaţii lui Robin

  Apreciază

 • 135. luminita  |  18 martie 2011 la 22:27

  Fini,
  te rog sa nu te superi , cred ca ti-au cazut CD-urile pe sub masa vazand cu ce selectie m-am prezentat eu adineauri.
  Eu am epuizat stocul, trec la ascultare.

  Apreciază

 • 136. luminita  |  18 martie 2011 la 22:32

  Fini,134
  da, si mie imi plac , dar pentru Robin i-am pus .
  Sunt sigura ca Robin vine mereu sa-si caute ariciul, sau harciogul, sau ce animalutz adusese ea aici.
  Oricum , tin minte ca era cu tzepi si ca Nora TREBUIA sa aiba grija de el.
  Eventual sa-i dea si Tiramisu din cand in cand. Asa-i , Nora?

  Apreciază

 • 137. oldhashu  |  18 martie 2011 la 22:33

  Bună seara! 🙂

  …de undeva, de departe din tinerețea mea, cântecul amintirii: semnalul Radio Vacanța.

  Apreciază

 • 138. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:34

  Lumi, da, Robin e la curent cu ce se-ntâmplă aici, cred că uneori mai vine si cu păpiţă pentru Tiriplici ( eu fiind uneori o grădinăriţă cam denaturată, mai uit de el. :lol:)

  Da, in mod sigur se va bucura de The Cranberries 🙂

  Apreciază

 • 139. noradamian  |  18 martie 2011 la 22:36

  Thank you, Old, bună idee, fermecător cântec, mereu tânăr 🙂

  Apreciază

 • 140. Fini  |  18 martie 2011 la 22:46

  Luminoaso,

  m-ai nimerit în pălărie cu Kitaro.
  Şi eu am păţit-o ca tine, „de mult n-am mai ras asa , singura, cu laptopu’”. Obosii râzând 😆 😆 😆

  Apreciază

 • 141. Băşcăliosul  |  18 martie 2011 la 23:08

  Apreciază

 • 142. luminita  |  18 martie 2011 la 23:17

  Eu va spun noapte buna.
  M-a bucurat intalnirea cu voi.

  Apreciază

 • 143. skorpion  |  18 martie 2011 la 23:20

  bonsoir, buna seara, guten Abend, dobrii vecer, jo estet

  🙂

  si gute Nacht, lumi , am ratat intilnirea cu tine azi, dar n-au intrat zilele in sac, nu-i asa???

  p.s.
  am mai ris noi doi intr-o seara rau de tot,
  ti-aduci aminte?
  ceva cu ….. o diaree
  ne-a mustruluit atunci doamna Nora, draga de ea!

  Apreciază

 • 144. noradamian  |  18 martie 2011 la 23:34

  Skorpion, ai umblat creanga si ai venit si tu la spartul chefului 🙂

  Apreciază

 • 145. noradamian  |  18 martie 2011 la 23:35

  Keny G, bine venit pentru somn usor si odihnitor 🙂

  Fini, Lumi, Tds, Creangă, Bsk, Old, Skorpion, prieteni,
  plăcută seară,
  Multzam!

  Noapte bună 🙂

  ps. skorpion, dacă tot esti pe aici, strânge tu mesele si scaunele, că ne rugă Creangă (82) dacă vine pe-ntuneric să nu se-mpiedice 😀

  Apreciază

 • 146. skorpion  |  18 martie 2011 la 23:43

  sa traiti, nora,

  am strins totul, @creanga poate sa umble si pe intuneric,
  nu-si va rupe oscioarele
  🙂

  Apreciază

 • 147. noradamian  |  18 martie 2011 la 23:48

  Nobile Skorpion, esti de nădejde!
  Danke!

  🙂

  Apreciază

 • 148. skorpion  |  18 martie 2011 la 23:49

  @nora,
  take care si somn ushor!

  eu mai umblu……..creanga prin gradina
  🙂

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  18 martie 2011 la 23:51

  Skorpion, plimbare plăcută, ai ce asculta 🙂

  Apreciază

 • 150. skorpion  |  18 martie 2011 la 23:53

  asa este, nora,

  mi-a placut si helene fischer, de care habar nu am avut pina acum, multumiri luminitei..

  Apreciază

 • 151. Fini  |  18 martie 2011 la 23:57

  Skorpiiii. 😆 😆

  şi io am râs atunci dar ca să nu mă vadă Nora. Râd şi acuma Poate să mă vadă Nora că nu acum râde şi ea. 😆

  Apreciază

 • 152. Fini  |  18 martie 2011 la 23:59

  151 Uite ce prostii scriu! Râsul ăsta nu-i a bună.

  Apreciază

 • 153. skorpion  |  19 martie 2011 la 00:00

  fini,
  😆

  deci atunci am fost 3 nazdravani, asa-i?

  Apreciază

 • 154. Fini  |  19 martie 2011 la 00:01

  Apreciază

 • 155. Fini  |  19 martie 2011 la 00:04

  Sk.

  râd şi acum! 😆
  Tu şi Luminoasa aţi râs în văzul lumii şi le-aţi luat pe coajă.
  Eu am râs pe-nfundate până mi s-a făcut rău.

  Apreciază

 • 156. Fini  |  19 martie 2011 la 00:05

  Apreciază

 • 157. Fini  |  19 martie 2011 la 00:07

  Apreciază

 • 158. Fini  |  19 martie 2011 la 00:08

  Apreciază

 • 159. Fini  |  19 martie 2011 la 00:11

  Somn uşor, pentru somnoroşi! 🙂

  Apreciază

 • 160. skorpion  |  19 martie 2011 la 00:14

  super cintecele, fini……

  dar tiptil tiptil ma retrag si eu, acusi apare crenguta
  🙂

  noapte buna!

  Apreciază

 • 161. Fini  |  19 martie 2011 la 00:20

  Sk, 🙂

  olivoa şi „vise frumoase!”

  Apreciază

 • 162. Arizonianul  |  19 martie 2011 la 03:35

  On-topic: la oferta de ajutorare pentru un lot de sinistraţi, a prietenului Nick din Arizona, răspunsul Crucii Roşii Nipone (comentariul 162 de la postarea precedentă) ne oferă încă un exemplu de respect şi responsabilitate.

  Dear Nick,
  First of all, we thank you very much for your kind offer of support to the affected population in Japan.
  The focus of our relief activities are now moving from the immediate life-saving to the activity for the massive evacuees. I must say that the situation is not yet stabilised and it is rather too early for those evacuees to think about any relocation. But certainly such offer itself is very touching and encouraging for the evacuees themselves and also for us,
  Japanese Red Cross, who have been vigorously responding to the needs of evacuees such as the provision of medical service and goods (blankets etc.).
  It would be very much appreciated if you can keep your eyes on how the situation evolves in Japan. Again, I thank you for your kind consideration.
  Japanese Red Cross Society
  International Department

  Voi reveni…

  Apreciază

 • 163. Creanga  |  19 martie 2011 la 05:13

  Neatza,
  Skorpi e de nadejde, scaunele sunt la loc, nu a trebuit sa mai bajbaiesc. Ce ‘v-ati mai râs’ fara mine, nu mai mai joc.

  Apreciază

 • 164. Creanga  |  19 martie 2011 la 05:14

  Sa vad daca nimeresc intrerupatorul

  Apreciază

 • 165. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 05:24

  hehe –

  Apreciază

 • 166. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 05:26

  Apreciază

 • 167. Fini  |  19 martie 2011 la 07:34

  NEAŢA! 🙂

  Merge şi un ceai?

  Apreciază

 • 168. Fini  |  19 martie 2011 la 07:36

  Hi, hi,hi, cocoşii cântă dimineaţa devreme. 🙂

  Apreciază

 • 169. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 07:37

  Da ., 🙂
  Un ceai pentru 2
  E pe utube in toate versiunile posibile plus un Louis de Funes

  Apreciază

 • 170. Fini  |  19 martie 2011 la 07:38

  Ceai în trei deocamdată.

  Apreciază

 • 171. Fini  |  19 martie 2011 la 07:40

  Apreciază

 • 172. Fini  |  19 martie 2011 la 07:43

  Dacă tot fac pe gheişa, domnul a fost servit după dorinţă. 🙂

  Apreciază

 • 173. Fini  |  19 martie 2011 la 07:52

  O zi după pofta inimii vă doresc tuturor. 🙂

  În chioşc găsiţi ceai cât vreţi.
  Trecătorii sunt poftiţi să grebleze niţel.

  Apreciază

 • 174. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 08:13

  Pentru ceaiul de dimineata Nick Drake
  (cine mai vrea poate sa incerce si Saturday sun )

  Apreciază

 • 175. luminita  |  19 martie 2011 la 08:16

  Buna dimineata, prieteni!
  skorpion si Fini,
  poate va amintiti la ce postare am ras noi atunci, as vrea sa o recitesc, ca mi-a facut bine dixtractia de aseara , am dormit pleazna. 😆

  Apreciază

 • 176. luminita  |  19 martie 2011 la 08:19

  Apreciază

 • 177. luminita  |  19 martie 2011 la 08:20

  Apreciază

 • 178. luminita  |  19 martie 2011 la 08:21

  Apreciază

 • 179. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 08:23

  Neata Luminitzo si ceilalti.
  una la omleta:

  Apreciază

 • 180. luminita  |  19 martie 2011 la 08:24

  Pentru tanarul nostru de stanga ceva spre aduceri aminte:

  Apreciază

 • 181. luminita  |  19 martie 2011 la 08:25

  tot pentru tanarul,

  Apreciază

 • 182. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 08:26

  Dragostea murit-a oare ? Bineinteles ! she mai intrebi ?

  Apreciază

 • 183. luminita  |  19 martie 2011 la 08:28

  tinere,
  Bee Gees, daaaaaaaaa, faini baieti, faine vremuri…..

  Apreciază

 • 184. luminita  |  19 martie 2011 la 08:31

  Gata, la treaba !
  Pe cai , ostenii mei !
  Iar daca n-aveti cai….atuncea
  pe carand !

  Apreciază

 • 185. luminita  |  19 martie 2011 la 08:32

  hihihi….pe curand …..nu-i a buna cu rasul asta , si-a mai fost si luna plina.

  Apreciază

 • 186. oldhashu  |  19 martie 2011 la 08:39

  TDS,

  Fiindcă pomeniși de omletă, o mai ții minte p’aia din tineretea noastră:

  «întrebare: – Unde sunt oole lu’ BeeGees?»

  «răspuns: În piept la Amanda Lear!» 😉

  Apreciază

 • 187. Creanga  |  19 martie 2011 la 08:51

  Uite ca venit si tanarul, dupa ce eu am aprins deja lumina. A venit si Fini sa toarne un ceai. Lumi ne face sa ne radem. Oldul numa ce-a iesit din glod, ori poate azi are vikend.

  Apreciază

 • 188. oldhashu  |  19 martie 2011 la 08:58

  Salut, Rămurică! 🙂

  Nici o speranța de vichend, Mme Old face isi incalzeste oasele după tavaleala de ieri!
  Nu umbla cu gându’ la alte alea, aș vrea eu, da’ nu mai ține… 😀
  Acuși, acuși ma scoate din linie, asa că profit și eu cât pot. 😉

  Apreciază

 • 189. Creanga  |  19 martie 2011 la 09:09

  Old, 🙂
  Eu sunt mic, nu stiu nimic, vecinu-n pod mulgea o vaca.
  Eu nu umblu decat creanga, la alte chestii nu ma bag ca ma bate mamuca ori ma lasa fara tzoale. 🙂

  Apreciază

 • 190. oldhashu  |  19 martie 2011 la 09:12

  Gata, am ieșit din linie, ne vedem mai târziu! 😀

  Apreciază

 • 191. Creanga  |  19 martie 2011 la 09:36

  Oldashule, sa ai spor, iar la anu sa-ti iei tractor, ori macar o motocoasa, cum avea Lumi pe langa casa. 🙂

  Apreciază

 • 192. Fini  |  19 martie 2011 la 10:38

  Luminoaso,
  175

  „poate va amintiti la ce postare am ras noi atunci, as vrea sa o recitesc,” dacă EU o dau pe goarnă acum iese cu ţunami în Grădină. Nu o fac pentru nimic în lume.
  Chiţăi şi acum de nu mă mai pot opri 😆 😆
  Skorpi ţi-a spus că găseşti cheia în cuvântul „diaree” 😆
  Mamăăă, ce de nuiele aţi luat de la Nora şi eu mă tăvăleam de râs. Ţie ţi-a mers limba şi Skorpi le-a încasat, cum s-ar spune capra face şi oaia pate.

  Apreciază

 • 193. luminita  |  19 martie 2011 la 10:53

  Fini,
  da , cheia este „diaree” dar nu cred ca e continuta in titlul acelei postari.
  Stiu cine era cu problema si statea cu laptopul pe tronul regal , scre…..pardon, scriind.
  Da-mi si tu un indiciu simplu, luna si anul , ca o gasesc eu.
  Pana atunci tine-te de shttp://www.mediafax.ro/politic/vanghelie-primul-pas-spre-normalitate-in-politica-romaneasca-momentul-cand-guvernul-vine-catre-un-primar-din-opozitie-8073848/caun si citeste coleasha ce i-a mai fatat mintea lu’ Vanghelie:

  Apreciază

 • 195. luminita  |  19 martie 2011 la 10:55

  S-a intercacalat linku’ aiurea .

  Apreciază

 • 196. Creanga  |  19 martie 2011 la 10:57

  Lumi & Fini,
  Aud ca ati facut-o de pomina, iau si eu la scotocit, Imi aduc aminte ca odata ca niciodata Dora ar fi spus ceva de niscaiva probleme, nu stiu daca are legatura cu ce spuneti voi acum.

  Apreciază

 • 197. luminita  |  19 martie 2011 la 10:59

  Creanga,
  hai, ca ai un indiciu, zi-mi ziua , luna si anul ca de gasit le gasesc eu dup-aia . 😆

  Apreciază

 • 198. luminita  |  19 martie 2011 la 11:00

  Creanga,
  uite, iti cedez suta pe care am castigat-o aseara

  Apreciază

 • 199. luminita  |  19 martie 2011 la 11:01

  Si inca dOO sute pe care le incasez acum

  Apreciază

 • 200. luminita  |  19 martie 2011 la 11:01

  2OO

  Apreciază

 • 201. luminita  |  19 martie 2011 la 11:04

  Creanga,
  fii generos ca si io-s .

  Apreciază

 • 202. skorpion  |  19 martie 2011 la 11:05

  neata,

  😛
  😛
  😛

  Apreciază

 • 203. Fini  |  19 martie 2011 la 11:05

  Luminoaso,
  183

  nu mă apuc să caut că nu merită. Râsul mare a fost în poşta cu e.-mailuri dintre tine şi Skorpi şi cloşca Grădinii credea că plângeţi.
  Râsu-plânsu.

  Apreciază

 • 204. luminita  |  19 martie 2011 la 11:08

  Fini,
  bun indiciu. extraordinar de bun.
  Sa vad daca nu am sters boalilii emailurile alea.
  Daca da, le are skorpi, la sigur.

  Apreciază

 • 205. Fini  |  19 martie 2011 la 11:12

  Creangă,
  196

  :P: :P: :P:

  tata-n pod…………

  Apreciază

 • 206. Fini  |  19 martie 2011 la 11:17

  Ies din Grădină că obosii dând cu hârleţul.

  Apreciază

 • 207. Creanga  |  19 martie 2011 la 11:20

  Sa spun si eu ca Tibi, nu trageti in pianist. Nu stiu cum si cand, dar cred ca ‘ne putem rade’ si acum.

  Lumi, asa ,a sa pune la pusculita, vin vremuri grele.
  Fini, am zis de vecin la 189, ca asa-i in povestea lu al batran. Are tata pod, facut cu stuf.
  🙂

  Apreciază

 • 208. Creanga  |  19 martie 2011 la 11:23

  Fac si eu gura mica, acus vine Nora. 🙂

  Apreciază

 • 209. Creanga  |  19 martie 2011 la 11:38

  Eu zic sa aveti grija la sapat, e terenul moale pe unde e postarea, daca spuneti ca ala e cuvantul cheie.

  Apreciază

 • 210. skorpion  |  19 martie 2011 la 12:28

  Un ţigan excentric şi-a botezat copilul …George

  Întâmplare inedită în comuna ilfoveană Ştefăneşti. Un ţigan din localitate, cunoscut pentru gesturile lui extravagante, a ţinut neapărat să-şi boteze copilul George. Pe consătenii lui i-a amuzat întâmplarea şi spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Pentru mulţi, e prima oară când aud de un ţigan pe care să-l cheme George.
  Iată ce a declarat Exponatu, unchiul dinspre mamă al băieţelului: “Păi, dom’le, ăsta nici nu-i nume de rom, e nume de cal. Şi-a bătut joc de copil.”
  Nici Expertiza, mama lui George, nu a fost de acord cu numele, însă nu a avut cu cine să se înţeleagă. Bărbatul ei a altoit-o brutal de fiecare dată când a avut ceva de comentat. Deşi a încercat să-i sugereze subtil variante precum Termopan, Lamborghini şi Leptop, bărbatul nici n-a vrut să audă şi a ţinut-o pe a lui: Ori George, ori Alexandru.
  Carusel Potârcă, tatăl copilului, şi-a justificat încăpăţânarea în felul următor: Nu vrea ca fiul lui să ajungă o persoană fadă, care nu iese în evidenţă prin nimic. “E mai bine să râdă lumea de el decât să nu-l bage în seamă”, a precizat Carusel.

  Apreciază

 • 211. noradamian  |  19 martie 2011 la 12:38

  Salut prieteni! 🙂
  iar am de alergat după voi
  😆 😆 😆

  Da’ mai târziu!

  Apreciază

 • 212. skorpion  |  19 martie 2011 la 12:39

  http://alexaionescu.wordpress.com/2011/03/19/uslamismul/#comment-3228

  Apreciază

 • 213. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 12:46

  Saluttare!
  Mr. Sk, mi-a plăcut tare şi nu se ştie cât de serioasă va poate fi ziua toată.
  Deja mă pippidisem de râs, de când am văzut cum se caută cu lumânarea un motiv al râsului până şi în arhivele dinainte de era noastră. 🙂

  Apreciază

 • 214. skorpion  |  19 martie 2011 la 12:48

  mister B,

  ce ti-a placut „tare”????

  chestiunea cu george sau cautarea diareei???

  😛

  Apreciază

 • 215. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 12:55

  Chestia cu George.
  Abia acum am citit despre uslamism. Faină sintagmă!
  Dacă au nevoie de un stâlp ca Mecca, le pot recomanda unul preferat de căţeluşul meu, când iese pe-afară. Se repede la el cu gesturi la fel de meccanice precum uslamiştii.

  Apreciază

 • 216. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 13:13

  Cealaltă chestiune se află şi în discoteca Radio Erevan, de când un ascultător a întrebat :

  -Putem face baie când avem diaree?
  -Da, dacă aveţi destulă.

  Apreciază

 • 217. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 13:32

  Nora 211
  „iar am de alergat după voi”.
  Fugăreşti musafirii prin grădină, în timp ce ei se dau pe după tufiş din diverse motive, inclusiv diareice. 🙂

  Apreciază

 • 218. Creanga  |  19 martie 2011 la 13:42

  B
  Pentru probleme … e bun orezul, chinezii stiu de ce. 🙂
  PS
  Merge greu tare platforma, multe comentarii si muzici.

  Apreciază

 • 219. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 13:58

  Ram,
  Acum înţeleg şi legătura cu ochii lunguieţi. 🙂
  Ne lucrăm platforma cu mâinile noastre, ca să dăm o nouă dimensiune timpului… (de) pierdut cu aşteptarea, dar recâştigat cu noua postare.

  Apreciază

 • 220. Creanga  |  19 martie 2011 la 14:09

  B
  Pai daca baga in ei prea mult orez … le iese ochii apoi, intelegi tu. De aceea la final ne dadeau mereu pepene.
  Pana vine noua postare eu ma duc pe la soare.

  Apreciază

 • 221. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 14:21

  Cu pepenele faci ochii cât bostanul dăbuleanului, n-ai timp de alungire ca în cazul forţei împrejurărilor asiatice.

  Unii gloggeri impun restricţia de maximum un clip şi cu şanse mai mici de deturnare de la tema postării. Aici, timpul pierdut cu forţarea platformei poate fi recuperat cu noua postare, neîncăracată de clipuri şi ochi deformaţi… „dar nu se ştie, nu se ştie până când”:

  Apreciază

 • 222. Creanga  |  19 martie 2011 la 14:35

  B
  Cred ca aflasera cam tarziu treaba cu pepenele, dupa ce deja li se lungisera ochii.
  Aici e gradina de hartie, cateva comenturi la postare, restul veselie, pana cand? asta nu stiu, si sper sa nu aflu prea curand.

  Apreciază

 • 223. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 14:46

  Veselia are rostul şi limitele ei; te asigur că le confer şi le recunosc caracteristici în concordanţă cu oficiile nepreţuitei noastre gazde.

  Apreciază

 • 224. ela  |  19 martie 2011 la 14:53

  Salutare! V-ati ascuns in gradina? V-am prins!

  Apreciază

 • 225. ela  |  19 martie 2011 la 14:57

  nu preae de ras ceea ce se intampla acolo, vad ca a inceput dansul!

  Apreciază

 • 226. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 15:02

  Sal’t, Ela!
  Numai ramul încrengăturilor s-a ascuns după un tufiş. Nu spun ce face acolo, însă el zice că nici nu vrea să afle până când. 🙂

  Apreciază

 • 227. ela  |  19 martie 2011 la 15:05

  Aha,vad ca la el e soare. La mine e innorat si urat.

  Apreciază

 • 228. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 15:12

  Aşa-i pe la noi. Unii se udă în timp ce alţii se usucă.

  Apreciază

 • 229. Creanga  |  19 martie 2011 la 15:19

  Daca-i cu stropi cred ca te uda, pana cand s-ajungi la buda, cand o sa aflu va zic si voua, dar acu-i uscat, nu-i pic de roua.

  Apreciază

 • 230. Creanga  |  19 martie 2011 la 15:23

  Gata, mie-mi ajunge, ca altfel o sa fie aici gradina de … pepeni copti.

  Apreciază

 • 231. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 16:41

  210 bancul lui Skorpy , Si in SUA negrii isi pun nume extravagante exact ca tiganii nostri

  Apreciază

 • 232. noradamian  |  19 martie 2011 la 16:46

  Postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: