Prinde din urmă miracolul…

19 martie 2011 at 16:19 129 comentarii

Ca orice miracol, „miracolul japonez” nu are cum fi explicat. Putem doar să observăm şi să constatăm. De obicei de la mare distanţă, în anumite împrejurări, cum e cea tragică de acum, mult mai de- aproape. …”În patru zile, o bucată de autostradă distrusă de cutremur (din păcate, nu se specifică numărul exact de kilometri), a fost refăcută din temelii. Un miracol pentru România, nu? ( http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/despre-miracolul-japonez-si-autostrada-fara-sfarsit-219844.html)) …”Nu a fost vorba doar despre turnarea unui strat de asfalt, ci despre refacerea terasamentului înghiţit de cutremurul violent. Toate astea s-au făcut în condiţiile în care Japonia se confruntă cu cel mai grav accident natural din istorie. Autorităţile sunt condamnate să ţină sub control reactoarele nucleare de la Fukushima, să încerce să asigure furnizarea de utilităţi în zonele afectate, să caute eventuali supravieţuitori, să-şi îngroape miile de morţi. Unde au găsit materiale de construcţie, cum le-au transportat, cine a avut forţa să lucreze, rămâne aproape un mister… Dar asta nu e tot. Japonezii, inventatorii ikebanei, specialiştii detaliului şi frumosului, mari iubitori de natură, au plantat zeci de plante pe fâşia de pământ dintre benzile de mers! Nu au făcut numai un drum, l-au făcut frumos”. „Prinde din urmă şi întrece”, (Oitsuke, Oikoze) le e fără-ndoială caracteristic. Dar e vorba numai de un aspect. Pe cele de profunzime le putem doar intui plecând de la ce ştim, vedem, auzim. …”Adevarata calitate umana a poporului japonez” scrie Radu, un comentator pe blogul lui Marius de la epicentru, „ne era cunoscuta pana acum numai noua, celor care am trait printre ei un timp suficient de mult si care am fost suficient de deschisi (sau pregatiti) la a primi “lectiile” de umanitate atat de radicale – dar si atat de discrete – pe care oamenii astia ni le “predau” permanent. Nu toti sunt asa (exceptiile sunt chiar detestabile), dar marea majoritate. Intotdeauna m-am minunat cum se poate propaga in fibra lor o seva atat de frumoasa (modestie, cinste, harnicie, respect, generozitate, curaj…toate duse la extrem), atat de greu de inteles pentru lumea actuala, si de atatea secole”… Remarcabilă mi se pare şi opinia prietenului japonez al aceluiaşi comentator, un fotograf care lucrează-n România de cinci ani: „stiu ca e greu de inteles, vad ca lumea se minuneaza acum, dar la noi e ceva simplu si natural: totul vine de la respectul pentru ceilalti; de exemplu, daca te plangi cuiva de ceva inseamna ca il deranjezi pe el, ca il perturbi, ca nu-l respecti…”. …Simplu, dar atat de ne-lumesc. Un “gaman” suprem, dar sprijinit pe respect, motivat de respect. Pe scurt, un subconstient crestin, laturi ale unui ideal crestin realizate inconstient, presarate misterios intr-un arhipeleag departe si geografic si sentimental de crestinism. Cine zicea ca Dumnezeu nu exista doar pt ca nu-L intelegem noi?”
… „In ciuda dezastrului prin care trece tara” spune Constantin Chiriac managerul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, „toate companiile nipone care au confirmat participarea la Festivalul International de Teatru de la Sibiu vor veni. Daca este nevoie vor manca timp de o luna cate o lingura de orez pe zi, dar vor fi aici. Din fericire, la ei totul este foarte bine stabilit si pus la punct. Totul este gandit pe patru-cinci ani, iar finantarea (1,7 milioane de euro) este deja asigurata de EU-Japan Fest Commitett, corespondentul japonez al Ministerului Culturii din Romania, dar care nu primeste finantare de la Guvernul nipon.”

Entry filed under: Grădina de Hârtie. Tags: , , , .

La corruption roumaine Mătuşa

129 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  19 martie 2011 la 16:44

  On-topic: la oferta de ajutorare pentru un lot de sinistraţi- a prietenului Nick din Arizona, răspunsul Crucii Roşii Nipone (comentariul 162 de la postarea precedentă) poate fi văzut ca un exemplu de respect şi demnitate

  Dear Nick,
  First of all, we thank you very much for your kind offer of support to the affected population in Japan.
  The focus of our relief activities are now moving from the immediate life-saving to the activity for the massive evacuees. I must say that the situation is not yet stabilised and it is rather too early for those evacuees to think about any relocation. But certainly such offer itself is very touching and encouraging for the evacuees themselves and also for us,
  Japanese Red Cross, who have been vigorously responding to the needs of evacuees such as the provision of medical service and goods (blankets etc.).
  It would be very much appreciated if you can keep your eyes on how the situation evolves in Japan. Again, I thank you for your kind consideration.
  Japanese Red Cross Society
  International Department

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  19 martie 2011 la 16:51

  salve, all

  inca din adolescenta am admirat Japonia, poporul japonez……

  si am sperat dupa decembrie 1989 ca ne „pocneste” si pe noi un miracol romanesc.

  dar de unde sa stiu eu atunci ca un razboi mondial de citiva ani este mizilic in comparatie cu citeva decenii de comunism….care ne-a traversat si mutilat destinele.

  p.s. o prietena din sibiu vrea sa adopte un copil japonez.

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  19 martie 2011 la 16:55

  am plecat la …………restaurant………..mexican

  🙂

  pe diseara!

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  19 martie 2011 la 16:56

  Skorpion, salut! Ai dreptate: dezastre si dezastre! La noi dezastrul a atacat fibra morală cu crestinism cu tot 😦
  Mă bucură solidaritatea -planetară s-ar spune, cu japonezii. În tot tragismul, asta e partea luminoasă.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  19 martie 2011 la 16:58

  Distracţie mexicană maximă 🙂 Când te-ntorci sper să ne cânţi „Mariachi” 😀

  Apreciază

 • 6. Creanga  |  19 martie 2011 la 17:02

  Ziua buna Nora,
  Japonezi am vazut doar in piesa de teatru de la Sibiu. Dupa toate intamplarile de acum sper sa vad si eu Japonia.
  Am citit cam tot ce a scris Marius de cateva zile, inainte nu ii citisem blogul, doar il vazusem in discutii cu Theophyle. Nu stiu daca ‘l-au stricat’ japonezii sau asa era el, m-a impresionat, e un om mare.

  Apreciază

 • 7. Nea  |  19 martie 2011 la 17:08

  În România, în 4 zile nu se scria nici cererea către Administraţia Drumurilor, pentru repararea autostrăzii. Sau se scria, dar nu era adresată forului „competent” (ce oximoron!).

  Apreciază

 • 8. ela  |  19 martie 2011 la 17:23

  Multumesc,Nora 🙂
  In ciuda oricarei idei preconcepute,conform careia un subiect privitor la Japonia este neaparat despre necazuri si chin ,tu reusesti sa aduci la iveala frumosul.
  Si sunt convinsa ca oameni atat de minunati pe dinauntru vor trece peste toate pentru ca,asa cum a spus premierul japonez,”nu au timp sa fie pesimisti si vor construi Japonia inca odata.
  Nu carpesc ceea ce ramane,oconstruiesc inca odata!

  Apreciază

 • 9. Maria  |  19 martie 2011 la 17:25

  Bună ziua!

  Nora, am trecut deseori prin grădina ta, dar nu mi-am făcut curajul de a scrie vreun gând. Noaptea trecută am ajuns pe întuneric şi am găsit aici lumină. Dintr-odată m-am simţit ca acasă şi nu am înţeles de ce. Apoi am înţeles. 🙂

  Din câte am scris pe ici, pe colo, cred că toată lumea şi-a dat seama de ce mă tulbură nespus evenimentele din Japonia şi câte fire nevăzute, afective, mă leagă de oamenii acestui popor şi de toţi cei care îi iubesc şi apreciază.

  Nu m-a mirat nici ritmul rapid al reconstrucţiei, nici energia şi hărnicia lor, nici refuzul de a-şi părăsi pământul atât de instabil şi crud uneori cu aceşti oameni absolut minunaţi. Ştiu cu certitudine că nu le este uşor, iar sentimentele faţă de ceea ce li se întâmplă sunt la fel ca ale celorlalţi. Au însă un spirit de coeziune cum rar am întâlnit, cred în instituţiile lor, îşi respectă tradiţiile. Despre respectul faţă de tradiţii mi-a fost dat să aflu direct. Rugând-o pe una din prietenele japoneze să ma înveţe să prepar sushi, a dat din cap a negare şi mi-a spus zâmbind că nu se încumetă, pentru că nici măcar ea nu poate săvârşi ritualul şi oricum îi lipsesc cele necesare. Eu am înţeles-o pe deplin datorită faptului că ma avusesem experienţe direct sau livreşi de interacţiuni între culturi. Aşadar, i-am admirat spiritul şi ataşamentul nedisimulat, firec precum aerul, faţă de cultura sa ancestrală.

  Regret că FITS are loc întotdeauna într-o perioadă imposibilă pentru mine 🙂 şi trebuie să mă mulţumesc cu înregistrările video. Altfel, aş locui în inima spectacolului…

  Apreciază

 • 10. Maria  |  19 martie 2011 la 17:27

  ,,Eu am înţeles-o pe deplin datorită faptului că mai avusesem experienţe directe sau livreşti de interacţiune între culturi.”

  M-am grăbit şi am pierdut câteva litere.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  19 martie 2011 la 17:28

  Ziua bună, prieteni!
  🙂
  Creangă, dacă ai vreme citeste postarea asta: https://noradamian.wordpress.com/2010/01/06/romania-mon-amour/#comments
  Şi ultimele comentarii de acolo, începând cu 160

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  19 martie 2011 la 17:29

  Nea, asa e, am avea nevoie de o undă de soc de la cutremurul lor, dar de una morală 🙄

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  19 martie 2011 la 17:32

  Ela, multzam 🙂 asa este, nu prea au timp să-şi plângă de milă, dorinţa de a se ajuta reciproc, de a reface cât se poate si chiar mai mult, e mai puternică decât pornirea spe văicăreală…

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  19 martie 2011 la 17:41

  Maria 🙂 mă bucur că ai venit la noi, simte-te ca in grădina ta!
  Găsesc firesc să fii deosebit de sensibilă la ce se petrece acum acolo, din moment ce i-ai cunoscut la ei acasă si ai simţit ceva din esenţa felului lor de a fi. ” Au însă un spirit de coeziune cum rar am întâlnit, cred în instituţiile lor, îşi respectă tradiţiile” pentru asta, chiar si în nenorocire, sunt demni de admiraţie.

  Maria, dacă cumva ai vreme intr-un weekend din perioada respectivă, dă-mi de stire si te ghidez, atâta cât pot 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  19 martie 2011 la 17:49

  Maria, avatarul tău scris cu caractere japoneze , sau mi se apare? Înseamnă ceva anume? 🙄

  Apreciază

 • 16. Creanga  |  19 martie 2011 la 17:54

  Nora,
  Intru acum la citit, pana atunci vreau sa spun ca faza cu autostrada cred ca este exagerata. Oti fi reparat ceva la ea, o portiune, nu cred ca le ardea lor de ikebana cand altii inca mai asteapta sa fie salvati. Asta-i doar parerea mea. Cat de curand o sa poposesc si eu in Japonia.
  Maria,
  Bine ai venit si aici, ai grija te rog la arici.

  Apreciază

 • 17. Maria  |  19 martie 2011 la 17:56

  Mulţumesc pentru cuvintele calde de întâmpinare, Nora! 🙂

  De fapt, aici, în România am avut norocul să-i cunosc pe japonezi, prin intermediul unui grup format de reprezentanţi de prin toată Japonia, sosiţi tocmai pentru a ne împărtăşi tainele culturii lor. Am găzduit timp de o săptămână două persoane din grup, mama şi fiu. Dar cred că aş putea povesti într-un timp înzecit tot ceea ce am învăţat de la ei. Sunt puternici în forul lor interior, curajoşi, îi respectă pe cei din jur. Manifestă chiar o tendinţă de a imita comportamentul celor dintr-o cultură diferită de a lor, pentru a nu greşi si a-şi leza, astfel, interlocutorii. Ar urma ca prin august-septembrie să mergem noi în Japonia, dar deocamdată planurile s-au schimbat, la fel şi direcţiile. Cel mai bine ar fi să revină ei în România pentru o vreme…

  O să urmăresc programul festivalului şi îţi voi da de ştire, negreşit! 🙂 Cele mai frumoase lucruri se întâmplă spre sfârşitul primăverii, dar înainte de finalul anului şcolar. Şi FITS-ul, şi TIFF-ul… Dar poate prind vreun weekend fericit!

  Apreciază

 • 18. Maria  |  19 martie 2011 la 18:02

  Gravatarul redă numele meu, ,,Maria”. 🙂 E o caligrafie făcută de prietena japoneză pe care am găzduit-o. Mi-a spus că a folosit caractere kanji. Încă nu mă pricep prea bine la cele trei tipuri de alfabete, dar, pentru scrierea numelor străine utilizau un program de pe un minicalculator aflat tot timpul la ei. Altfel le-ar fi fost şi lor dificil. Se poate să fie şi un amestec de kanji cu katakana. Am scanat caligrafia, împreună cu altele, când am scris un text despre evenimentul cultural în sine.

  Apreciază

 • 19. Maria  |  19 martie 2011 la 18:05

  Creangă, mulţumesc şi ţie. 🙂

  Nu ştiu încă nimic despre arici, dar o să mă uit cu grijă pe aici, să nu-i strivesc vreo lăbuţă lui pogonici.

  Apreciază

 • 20. Creanga  |  19 martie 2011 la 18:09

  Nora,
  Citit, atunci eram in trecere, vad ca am scris si eu cate ceva. Marius a trecut mai rar pe aici, o sa-l mai citesc de acum in colo.
  Pana atunci eu am mai lucrat la amintirile de la firul de matase, adica din China, am deja 20 de pagini, sper la final sa fie mai putin de 30, abia atunci incepe munca, sa le rearanjez si finisez.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  19 martie 2011 la 18:10

  Creangă, fragmentul e preluat dintr-un articol din RL. În fotografia de acolo se văd pe linia de demarcaţie între benzi, un sir de tufe. Dacă ajungi pe acolo, o să te rog să ne fii „corespondent de presă” 🙂

  Apreciază

 • 22. Creanga  |  19 martie 2011 la 18:14

  Maria,
  Aici e gradina de hartie, cu animale o mie. Glumesc si eu ca asa mi-e felul. 🙂
  Acum totusi trebuie sa fiu mai serios. Am ascultat si eu de la prieteni povesti cu japonezii, ei au stat acolo o vreme, sunt altfel de oameni.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  19 martie 2011 la 18:14

  Maria, acum la ei ar trebui să fie „sakura”, sărbătoarea cireşilor. Am primit cu puţin timp inainte de cutremur, un pps incântător pe tema asta, l-am trimis forward abia zilele trecute. Frumoasă relaţia cu astfel de oameni! În privinţa festivalului, rămânem cu linia deschisă noutăţilor 🙂

  Apreciază

 • 24. Creanga  |  19 martie 2011 la 18:18

  Nora,
  Nu prea am eu incredere in presa din Romania, poze se pot pune de oriunde. Din ce am citit pe blog la Marius, ei incearca sa conecteze reteaua de drumuri pentru a ajunge la sinistrati. Eu logic as vedea sa deschida o banda sau doua si sa mearga mai departe,cel putin in zona afectata mai tare. Ei trebuie intai sa elibereze drumul pentru a cara alimente, medicamente, combustibil, nu sa se plimbe oamenii cu masinile. Cam asa vad eu, cand o sa ajung si pe acolo am sa iti povestesc, poate merg si la Marius la restaurant.

  Apreciază

 • 25. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 18:19

  Mi-e foarte greu să vorbesc despre evenimente tragice, chiar şi când sunt mai puţin impresionante decât cele din Japonia.
  N-am intenţia să minimalizez în vreun fel efectele recentului cutremur din Japonia sau motivele noastre de admiraţie faţă de atitudinea unui popor încercat atât de dur, dar nu-mi pot reprima o dilemă similară cu cea amintită de Skorpi la poz. 2 (generată de comparaţia pierderilor între comunism şi un război), de privit la noi prin prisma revoluţiei confiscării din 1989 încoace:
  – durata scurtă de distrugere a cutremurului nipon, însoţit de tsunami şi replici, ne îndreptăţeşte să evităm compararea efectelor şi atitudinii generale, întregistrate la noi, pe considerentul că durata s-a lungit pe timpul a 2 decenii?

  Desigur, e foarte dificil, nu şi imposibil, de introdus pierderile de vieţi omeneşti în ecuaţia comparativă; asta nu mă determină să ignor similitudinile pierderilor de ordinul sutelor de miliarde de euro şi diferenţele privind demnitatea caracterelor admirabile, aşa cum se vede în explicaţia „simplă şi naturală” a japonezului amintit în postare: „totul vine de la respectul pentru ceilalti”. La noi… nu mai vine, că n-are de unde… de la revoluţia confiscării încoace, până azi.

  Am vrea şi noi să prindem din urmă miracolul, dar de unde… să-l mai apucăm?

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  19 martie 2011 la 18:22

  Creangă, sunt enorm de multe lucruri de făcut, sunt oameni deosebiţi, dar nu sunt zei! Probabil e vorba de o arteră prioritară, având în vedere că în apropiere se află capitala,poate chiar pentru conectarea cu zona sinistrată.

  Crengulin, sper să vedem si ceva din „ţesătura chinezească” la care lucrezi acum 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  19 martie 2011 la 18:27

  Băscăliosul, n-am avut intenţia să ne autoflagelăm, ci doar să medităm. Poate chiar la cuvântul respect si de aici, la o multime de alte valori. Nu si-au bătut joc de „respect”, cu acceptul a multime de conaţionali, din nefericire, mai deunăzi, oamenii lui crin si ai lui vântu? Într-adevăr asemenea chestiuni „minore” distrug mai mult decât un „tsunami” 😦

  Apreciază

 • 28. ela  |  19 martie 2011 la 18:37

  @Bsk: daca facem comparatia,cred ca a fi util sa nu uitam de rasturnarea valorilor ce a avut loc in anii de comunism si in cei 21 de ani de dupa 89.
  Valoarea pierderilor este inestimabila.

  Apreciază

 • 30. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 19:04

  Nora,
  Asta ne-ar mai lipsi: autoflagerea.
  Am avut deja parte de ceva pe-aproape, seppuku în versiune românească, sepuciu’.
  Ela,
  Răsturnarea parcă a fost mai în toi cu eşalonul doi, de valoare inestimabilă. După 1990, componenţilor eşalonaţi le-a mai rămas răsturnarea din inerţie… să se dea de-a tumba.

  Apreciază

 • 31. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 19:13

  Nora 29,
  La musulmani săptămâna începe sâmbăta, ca primă zi de lucru.
  Probabil o parte din banii primiţi de francezi a fost băgată în bombele folosite acum la restituire.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  19 martie 2011 la 19:15

  Bsk, vorbeam la general, noi de fapt, suntem cei care ne opunem împingerii boborului spre sepukku ( bine zis sepuciu!) naţional de către armata esalonului doi, aceea deghizată în presă democratică… 😉

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  19 martie 2011 la 19:20

  Bsk, adineaori, unul din fiii mei, cel de la Strasbourg, mă linistise si el in privinţa lui sarko: nu-i departe de berlusconi. Fiecare din ei intr-un fel diferit, dar amândoi niste dubiosi jupâni politici… 🙂

  Apreciază

 • 34. ela  |  19 martie 2011 la 19:24

  bsk,esalonul doi a fost resapat in politician de partid istoric. La fel, personaje securiste,ca tot erau obisnuite sa lucreze sub acoperire.
  Acum continua sa ne lucreze,ascunsi dupa barili si gramezi de bani.

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  19 martie 2011 la 19:37

  Nora,
  Nici gand de zei, am zis si eu ce cred, presa romaneasca doar le umfla cam tare.
  Ce revolutie, ce cutremur, eu am zis altfel (am si dovada) la noi cutremurul a fost in ’44 cand au venit comunistii, au distrus majoritatea oamenilor drepti cu fundatia solida, asa s-a nascut omul nou. Japonezii isi revin pentru ca la ei cutremurul a fost sub pamant, la noi pe pamant. La noi sa se mai linisteasca apele, sa intelegem intai cine suntem, abia apoi ce sa facem.
  Ce as vrea eu? Sa intre la puscarie cei ce fac strazi care se srtrica peste un an, cei ce umfla facturile, cei ce.. cam multe as vrea.

  Apreciază

 • 37. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 19:44

  Ela
  Aşa cred şi eu. Sub acoperire ne-au rămas nedeconspiraţii din cele două categorii de partide: istoric şi preistoric.
  Când Bulă a avut accident, de avion, a căzut în canal fiindcă cineva i-a indicat- pe sus- unde să vadă avionul închipiuit.
  La fel ne-am trezit noi acum cu indicaţia preţioasă de a ne căuta turnătorii şi acoperiţii numai dinainte de 1990, şi ăştia cu reducere de personal din cauza dosarelor ascunse.
  Cu alte cuvinte, am fost luaţi de Bulă în masă, bulangii cu ochii pe direcţia indicată, adică după OZN-uri.
  Un accident de călcat în străchini… pe sus.

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  19 martie 2011 la 19:49

  Musai sa intrati la Marius i-a facut de trei parale pe jurnalistii lui peste prajit. Asta vara cand au fost inundatii in Galati am citit blogul lui TOG, acum citesc blogul lui Marius. Nu stiu cati oameni or citi bloguri, dar poate in viitor blogherii seriosi vor fi concurenti seriosi ziaristilor de 3 parale. Ma refer desigur la cati oameni ii privesc, calitatea e cu siguranta mai mare, blogherii o fac din placere nu cu ochii la fluturasul de salariu.

  Apreciază

 • 39. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 20:01

  Nora 33,
  Să-ţi trăiască băieţii, să-i ai aproape oricât de departe ar părea, să fie sănătoşi şi mulţumiţi în toate cele!
  Nici nu mă aşteptam să fie departe de „trunchi”. 🙂

  Apreciază

 • 40. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 20:05

  Salut
  Un roman il intreaba pe un japonez cit timp lucreaza:
  Pai zice japonezul: 2 ore pentru mine, 4 ore pentru imparat si 4 ore pentru Japonia.
  – Pai tot atit muncesc si eu : 2 ore pentru mine, imparat nu avem si , pentru Japonia de ce sa muncesc ?

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:06

  Ela, 36, super articol! De acolo se poate deduce ceva legat de valorile care fac posibil miracolul: exact cele care sunt îngrea suferinţă pe aici 😉

  Apreciază

 • 42. Creanga  |  19 martie 2011 la 20:06

  Daca va mai apuca dansatul si reogarnizati gradina, va rog sa puneti tufisul ala de ikebana langa fereastra, are nevoie de lumina. Si mai usor cu fumul ca tuseste ariciul. Sper ca n-am speriat pe nimeni.
  Noapte buna!

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:10

  crengulin, bravo lui! Mai devreme văzusem, pusă de marius in vitrină, asa cum face cu toate jegurile securiste care-l atacă, pe stimabilul humor in stilul lui inconfundabil 🙂

  om avea grijă:ai văzut că ţinem cont de recomandările tale! 🙂

  Noapte bună

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:12

  Bsk, multzam 😆

  Apreciază

 • 45. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 20:13

  N-am prins imagini cu jefuitori fiindcă au fost luaţi prin surprindere şi n-au avut timp să ajungă în Japonia.

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:14

  Tinere prieten, perfectă logica conaţionalului, nu? 😀

  Apreciază

 • 47. ela  |  19 martie 2011 la 20:32

  humor are puseuri de neputirinta in fata lui marius dinainte de campaniile electorale,pe vox, si pe Blogary,daca nu ma insel.
  Insa e o marsavie sa dai buzna in casa omului cu gumarii slinosi si cu urme de curte de pasari intre degetele de la picioare.
  Mai ales in momentele astea.

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:43

  ela, o vreme am zis si eu că diferenţa de vederi chiar exprimată mai abrupt, e o chestiune care ţine de democraţie. Pe urmă am constatat că strania similaritate a modului mitocănesc,respingător, de manifestare a unor personaje nu vine de fapt, din convingeri politice, ci reflectă exact pozitia securisto-moguliană, azi perfect reprezentată de adunătura uslamistă. Si ca o coincidenţă, toti sunt dusmani de moarte ai „dictatorului si securistului” Băsescu 🙄

  Apreciază

 • 49. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 20:46

  La serviciul „Personal” se prezinta un barbat.
  – Va rog sa ma angajati, zice el, am 9 copii !
  – Bine, bine, i se raspunde, dar ce altceva mai stii sa faci ?
  ***
  – Faceti angajari?
  -Ne pare rau, dar nu avem de lucru.
  -Pai, asta n-ar fi o problema.
  ***
  Un barbat isi suna sotia acasa si spune:
  – Draga, am fost invitat sa merg la pescuit in Canada cu seful meu si cativa prieteni de-ai lui. Vom fi plecati pentru o saptamana. Este o oportunitate pentru mine sa obtin acea promovare pe care am asteptat-o, asa ca ai putea sa-mi impachetezi suficiente haine pentru o saptamana, undita si trusa mea de pescuit? Vom pleca de la birou si voi trece in fuga pana acasa sa-mi iau lucrurile …. Oh, te rog, pune in bagaj si noua mea pijama de matase albastra.
  Sotiei i s-a parut putin dubios ce a auzit, dar, ca o sotie buna ce era, a facut exact ce a rugat-o sotul ei. Weekendul urmator sotul s-a intors putin obosit dar, de altfel aratand bine. Sotia l-a intampinat acasa si l-a intrebat daca a prins multi pesti.
  El a spus:
  – Da. O multime de somoni si cativa pesti spada. Dar de ce nu mi-ai impachetat noua mea pijama de matase bleu, asa cum te-am rugat?
  Sotia replica:
  – Dar am facut-o. Am pus-o in trusa ta de pescuit.
  ***
  Rashela ii zice lui Itzic:
  – Itzic, m-am gindit bine si am hotarat sa divortam!
  – Cum asa, mai Rashela , dupa 40 de ani de casatorie! Dar ce-ti veni?
  – Pai tu-ti dai seama, mai Itzic , ca in 40 de ani tu nu mi-ai cumparat niciodata nimic?
  – Pai, nu mi-ai spus niciodata ca ai avea ceva de vanzare.
  ***
  – Nenorocire ! Am o nevasta tanara care-i mereu bolnava.
  – Asta nu-i nimic. Eu am una batrana care-i sanatoasa tun….
  ***
  – Mami, tu esti alba, tati-i alb… eu de ce-s neagra?
  – Fata mamii, la ce petrecere a fost in noaptea aia sa-i multumesti lu’ Dumnezeu ca nu latri!

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:56

  Bsk 😆 😆

  Apreciază

 • 51. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 20:57

  recunosc ca sunt bune bancurile. Pe asta cu rashela l-am vindut deja 🙂

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  19 martie 2011 la 20:57

  Merită citit :
  🙂
  http://www.reportervirtual.ro/2011/03/sarko-pleaca-la-razboi.html

  Apreciază

 • 53. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 20:58

  Inceputul anului scolar, intr-un liceu din America, diriginta le prezinta clasei un nou coleg: Sakiro Suzuki din Japonia. Incepe ora:
  – Sa vedem, cine stie cel mai mult despre istoria Americii. Cine a zis: ‘Libertate sau moarte!’? Tacere de mormant in clasa, numai Suzuki ridica mana:
  – Patrick Henry 1775 Philadelphia.
  – Bravo Suzuki, si cine a zis: ‘Tara este poporul, de aceea poporul nu poate sa moara.”?
  Suzuki:
  – Abraham Lincoln 1863 Washington.
  Diriginta se uita peste clasa si zice:
  – Mi-e rusine pentru voi, Suzuki vine din Japonia si stie mai multe despre America decat voi! Din spate se aude o voce:
  – Pupa-ma-n fund japo imputit!
  – Cine a zis? intreaba diriginta.
  Suzuki se ridica si zice:
  – Generalul McArthur 1942 la Guadalcanal, si Lee Iacocca 1982 la sedinta actionarilor Chrysler. In clasa iarasi liniste, numai din spate se aude iara:
  – Imi vine sa vomit!
  Diriginta striga:
  – Cine a fost nemernicul!
  Suzuki:
  – George Bush senior catre Tanaka ministru japonez in timpul unei mese de serviciu, Tokio 1991.
  Inca un elev se ridica si zice:
  – Suzuki asta e un rahat mare!
  Suzuki:
  – Valentino Rossi 2002 Brazilia Superbike GP.
  In clasa e un haos total, diriginta lesina, se deschide usa si intra directorul:
  -Asa o adunatura de idioti mai mari ca voi n-am vazut in viata mea!
  Suzuki:
  – Adrian Nastase catre Tanasescu, ministru de finante, la o noua sedinta de modificare a bugetului si de creare a noi impozite, Bucuresti 2003.

  Apreciază

 • 54. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 21:10

  Într-un avion de pasageri, zburau pentru prima data împreuna un pilot evreu si copilotul care era chinez.
  Dupa o buna bucata de timp în care nu si-au spus nimic unul celuilalt, evreul rupe tacerea:
  – Sa stii ca eu va urasc pe voi, chinezii!
  – De ce? – îl intreaba surprins chinezul.
  – Pentru ca i-ati atacat pe americani la Pearl Harbor !
  – Nu noi am fost, aia au fost japonezii!!!
  – Chinezi, japonezi, vietnamezi, pentru mine sunteti toti o apa si-un pamânt!
  Chinezul înghite în sec, dar nu spune nimic.
  Dupa o noua perioada de tacere, chinezul spune:
  – Si eu va urasc pe voi, evreii!
  – De ce? – întreaba jignit evreul.
  – Pentru ca din cauza voastra s-a scufundat Titanicul!
  – Ce prostii vorbesti! Titanicul s-a scufundat pentru ca s-a ciocnit de un iceberg!!
  – Iceberg, Goldberg, Spielberg, pentru mine sunteti toti o apa si-un pamânt!

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  19 martie 2011 la 21:12

  Bsk, excelent! 😆 Esti sigur că pe unul din cei doi, oricare sau pe amândoi, de la 54, indiferent de naţie, nu-i chema csibi barna? 😆

  Apreciază

 • 56. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 21:13

  Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa guvernamentala, Primul ministru al Romaniei, s-a gandit sa aduca 9 experti japonezi pentru posturile de ministri. Iata noii ministri:

  1. Nimika Nuimoka
  2. Yaspaga Shidute
  3. Vreypostu Daybanu
  4. Undeypliku Katesparg
  5. Winoakuma Kuosuma
  6. Furatzara Kutotu
  7. Bagabany Labayatu
  8. Totkumita Madeskurk
  9. Nufurytu Furyo

  Apreciază

 • 57. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 21:21

  Un american, un japonez si un roman, se intrec in tehnologie.
  Americanul spune:
  – Am inventat o masinarie la care bagi la un capat un porc, si pe partea cealalta apar carnati, caltabos, sunca etc
  Japonezul spune:
  – Am inventat o masinarie la care bagi la un capat un sac de nisip, si pe partea cealalta apar cristale de cuart, pahare de cristal etc.
  Romanul spune:
  – La noi, s-au apucat 10 muncitori sa construiasca o fabrica de alcool la ora 8 dimineata, si la ora 10 erau beti toti !

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  19 martie 2011 la 21:29

  😆 asta cu „rachiul să-ţi spele greaţa” de dimineaţa, nici măcar nu e banc

  Apreciază

 • 59. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 21:33

  Nora,
  Csibi, Marko, Hunor, pentru mine sunt la fel… 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  19 martie 2011 la 21:34

  Bsk, deci tu esti unul din piloti ? 🙄 😆

  Apreciază

 • 61. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 21:41

  În niciun caz copchilotul lui Bombo, alt tandem înglodat în delicatese… cu moţ. 🙂

  Apreciază

 • 62. Fini  |  19 martie 2011 la 21:56

  Nora, 😥

  nu pot să comentez la temă, trăiesc de patru săptămâni coşmarul acestor cutremure.

  Apreciază

 • 63. Fini  |  19 martie 2011 la 22:00

  In lipsa unor haiku-uri lăsate discret de Francesco apelez la Macedonski.

  RONDELUL MĂRII JAPONEZE
  Alexandru Macedonski

  Smaraldul mării răpitoare
  E jocul vecinic de colori
  În verdea flacără de soare
  De lângă ţărmii ninşi de flori.

  Liliachii, se duc izvoare
  Sub pomi, plăpânzi ca nişte zori,
  Smaraldul mării răpitoare
  E jocul vecinic de colori.

  Copii, de griji neştiutori,
  Sunt japonezii-ntre popoare,
  Ş-orice dureri le sunt uşoare.
  Căci poartă-n suflet, zâmbitori,
  Smaraldul mării răpitoare.

  Apreciază

 • 64. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 22:01

  Nu-i nimic, Fini.
  Mai nou, cine nu comentează spune bancuri. 🙂

  Apreciază

 • 65. Fini  |  19 martie 2011 la 22:01

  Apreciază

 • 66. Fini  |  19 martie 2011 la 22:02

  Apreciază

 • 67. Băşcăliosul  |  19 martie 2011 la 22:04

  În seara asta voi pune numai clipul de „noapte bună!”

  Apreciază

 • 68. Fini  |  19 martie 2011 la 22:07

  B.
  64

  măcar uităm de ce-i urât. Sunt antitalent la spus bancuri, dar chiţăi când le ascult

  Apreciază

 • 69. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 22:14

  B – stii judy garland si over the rainbow a fost in top 10 ani.

  aici altceva :

  Apreciază

 • 70. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 22:18

  Summer in Siam
  When it’s Summer in Siam
  And the moon is full of rainbows
  When it’s Summer in Siam
  And we go through many changes
  When it’s Summer in Siam
  Then all I really know
  Is that I truly am
  In the Summer in Siam

  Apreciază

 • 71. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 22:21

  a murit acum 2 ani in februarie

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  19 martie 2011 la 22:53

  Seara bună din nou! Fini, postarea mea desi pe un subiect legat de o tragedie, se vrea optimistă, dar te-nţeleg perfect, my dear!
  Eu mă bucur că circulăm prin arta si muzica lor, prin clipurile aduse de tine şi, după cum văd şi de Tds care aduce ceva bijuterii din Siam ( de pe cercul de foc al Pacificului :roll:)

  Apreciază

 • 73. Fini  |  19 martie 2011 la 22:55

  Meseriaş Mcmilian! 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  19 martie 2011 la 22:57

  Bsk, multzumim pentru Keny 🙂

  Somn usor

  Apreciază

 • 75. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 23:02

  Da Nora draga,
  In seara asta cu luna la PERIGEU , cind mai ascult si Summer in Siam, imi vine sa plec undeva si sa nu mai vin inapoi. la pacific – oceanul fara amintiri – dar nu in US

  Apreciază

 • 76. Fini  |  19 martie 2011 la 23:04

  M-am înfruptat cu bancuri. 😆 Mulţumesc.

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:04

  „Une nuit de printemps au pied des montagne
  Dans mon reve toujours s’eparpillaient les fleurs”

  Kino Tsurayiuki, mort en 945

  Apreciază

 • 78. Fini  |  19 martie 2011 la 23:06

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:07

  TDS, aveam si eu până de curând, nostalgii şi doruri de ducă, dar de câtva timp parcă nu mai e pe nicăieri în lume prea grozav

  Apreciază

 • 80. Fini  |  19 martie 2011 la 23:07

  Nora, ai adus tu unul. 🙂

  Apreciază

 • 81. Fini  |  19 martie 2011 la 23:08

  Apreciază

 • 82. Fini  |  19 martie 2011 la 23:10

  Apreciază

 • 83. Fini  |  19 martie 2011 la 23:11

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:12

  Fini, bun Willie Smith, n-a mai fost pe la noi prin grădină, asa-i ?

  Apreciază

 • 85. Fini  |  19 martie 2011 la 23:12

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:13

  Fini, da, am multe, dar nu e tocmai in regulă că nu pot pune accentele din franceză 😉

  Apreciază

 • 87. Fini  |  19 martie 2011 la 23:13

  Apreciază

 • 88. Fini  |  19 martie 2011 la 23:14

  Nora, 🙂
  84

  îl aduc pentru prima dată

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:16

  Fini, eu mă tot mir cum de nu daţi de fundul sacului, mai ales tu şi TDS, cu atâtea bunătăţi risipite pe aici 🙂

  Apreciază

 • 90. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 23:18

  Nora,
  Pai tu ramii acasa. Doar n-o sa plecam toti , sa lasam tara pe mina ungurilor 🙂

  Apreciază

 • 91. Fini  |  19 martie 2011 la 23:18

  Nora, păcat pentru că sunt foarte frumoase.
  Dacă nu mă înşel şi Nichita Stănescu a scris unul.

  Apreciază

 • 92. Fini  |  19 martie 2011 la 23:22

  HAIKU
  Nichita Stănescu

  “Întunecând întunericul,
  iată
  porţile luminii.”

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:22

  TDS, asa-i! Rămân de pază!
  Impreună cu buna mea prietenă Iluş 😀

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:25

  Fini, 92, frumos. nu-l stiam! Multi spun că haiku-ul e atât de specific japonez încât orice încercare de acest fel a altora nu poate avea valoare. 🙄

  Apreciază

 • 95. Fini  |  19 martie 2011 la 23:26

  Nora,
  89

  încerc să-l ajung din urmă pe „ăl tânăr” dar nu-mi reuşeşte întotdeauna. 😥

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:28

  „Le vent du printemps disperse les fleurs de mon reve

  Eveille mon coeur en tremble encore”

  (Le moine SAYGYO, 1118-1190)

  Apreciază

 • 97. skorpion  |  19 martie 2011 la 23:29

  ce-aveti, bre, cu ungurii??
  🙂

  +

  p.s. in liceu mi-a placut mult poezia Surisul Hiroshimei de Jebeleanu.

  Apreciază

 • 98. Un tanar de stanga  |  19 martie 2011 la 23:30

  Albert Lamorisse – Balonul Rosu -1957
  Cine nu l-a vazut merita sa il vada pe tot .

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:31

  Skorpion, ai băut tequilla, ai mâncat piperat si acum vii să ne certi?

  ps. În liceu nu prea mă omoram cu literatura 😆

  Apreciază

 • 100. Fini  |  19 martie 2011 la 23:33

  Nora,

  haiku-ul este specific japonez, dar au reuşit haiku-uri frumoase şi englezii.
  Unde-o mai fi Francesco ? El ne lăsa haiku-uri frumoase. Nu am mai urmărit nici „patrupedul” poate mai apare acolo.

  Apreciază

 • 101. skorpion  |  19 martie 2011 la 23:45

  anul 2010

  Profesorul român de matematică Eduard Ţară a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de haiku, scurtă poezie tradiţională japoneză.

  „Despăturind o hartă

  petalele de cireş unesc

  Europa şi Japonia „

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  19 martie 2011 la 23:59

  tds, 98, un filmuleţ rarissim! incântător!! 🙂

  Te-mbogăţeşte pur si simplu

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  20 martie 2011 la 00:02

  skorpion, da, reusit Haiku, remarcabil succes!
  Personal cred că a scrie Haiku-uri e un exerciţiu matamatico-poetic excelent 🙂

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  20 martie 2011 la 00:04

  Fini, Francesco scrie la „În linie dreaptă” dar parcă-n ultima vreme nu l-am mai văzut 🙄

  Apreciază

 • 105. Fini  |  20 martie 2011 la 00:06

  UTS

  interesant film. Mulţumesc.

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  20 martie 2011 la 00:15

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 107. Fini  |  20 martie 2011 la 00:23

  Noapte bună, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 108. oldhashu  |  20 martie 2011 la 01:51

  De la ei a început…

  Apreciază

 • 109. Creanga  |  20 martie 2011 la 05:17

  Neatza,
  Totul in ordine, ikebana la fereastra, va avea exact 12 ore de lumina, azi avem echinoctiul, evident, de primavara. 🙂

  Apreciază

 • 110. Creanga  |  20 martie 2011 la 06:04

  Hai Bute, da-i la ficat

  http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-8407624-live-bute-magee-ora-5-00-seara-campionului.htm

  Apreciază

 • 112. Creanga  |  20 martie 2011 la 06:18

  Uraaa, Galateanul Bute ramane campion

  Repriza 10: Upercut la figura si arbitrul pune capat meciului: Magee este in genunchi… Bute si-a pastrat titlul mondial!!!

  Apreciază

 • 113. Fini  |  20 martie 2011 la 06:33

  Pierdui meciul 😥 mă trezii la cinci şi iar adormi. Poate voi vedea o reluare.
  Mă bucur pentru Bute

  Apreciază

 • 114. Fini  |  20 martie 2011 la 06:36

  NEAŢA! 🙂 vă spun cu ochii cârpiţi de somn.

  Apreciază

 • 115. Creanga  |  20 martie 2011 la 06:36

  Neatza Fini,
  Sa stii ca il bate si in reluare. 🙂

  Apreciază

 • 116. Fini  |  20 martie 2011 la 06:47

  Creangă, 🙂

  să ai o zi de primăvară cum pohteşti!
  La bucuria gălăţenilor se alătură şi bănăţenii.

  Apreciază

 • 117. Creanga  |  20 martie 2011 la 06:56

  Mulţumesc Fini, asa va fi.
  De fapt Bute este din Pechea, o comuna de langa Galaţi, e pechean si galaţean, pana la urma, român e. Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe .. unde-a plecat toata lumea?

  Apreciază

 • 118. Creanga  |  20 martie 2011 la 06:58

  Am uitat Fini, iti doresc o zi insorita!

  Apreciază

 • 119. Creanga  |  20 martie 2011 la 07:25

  http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-8408193-lucian-bute-onoare-ati-trezit-pentru-mine-sper-voi-boxa-romania.htm

  Alooo! Se aude???Nu doar poze cu el dupa ce castiga, va rog domnilor tovarasi sa va implicati!

  Ce spune Bute:

  Ma simt foarte bine, sunt fericit de spectacolul pe care l-am facut. E o onoare ca romanii s-au trezit sa ma vada, ma bucur ca au avut ce vedea. Inca nu stiu ce va urma, sper ca in aceasta vara sa boxez in Romania. Vrem sa organizam un meci acasa. Am avut promisiuni, sper sa fie in lunile iunie sau iulie. Kessler (nr. Mikkel Kessler (43-2, 32 KO) a fost prezent in sala, dar nu si-a revenit inca dupa accidentarea la ochi. Ar putea fi posibil un meci cu el in noiembrie sau decembrie.

  Nu am fost in Florida in vacanta, doua antrenamente pe zi, sase zile pe saptamana. L-am studiat mult, iar upercutul a venit singur. Mereu ma pregatesc pentru 12 reprize, boxul este periculos, trebuie sa fii tot timpul serios. Stiam ca este un boxer foarte bine, cu capul tare. L-am lovit foarte dur din primele reprize, a fost foarte greu. A fost agresiv, dar dupa loviturile de la ficat, lucrurile au inceput sa se schimbe. La acest nivel, nu trebuie sa subestimezi niciun adversar” – Lucian Bute, pentru B1TV.

  Apreciază

 • 120. Fini  |  20 martie 2011 la 07:26

  Mulţumesc rumâne! 🙂

  Apreciază

 • 121. Fini  |  20 martie 2011 la 07:35

  Creangă,

  în ce priveşte implicarea am rezerve. Să nu uităm că la noi minunile ţin trei zile, urmează uitarea.

  Apreciază

 • 122. Creanga  |  20 martie 2011 la 08:22

  Fini,
  Trei zile in care tovarasii vor face poze cu el, apoi….isi mai aduc aminte de el la alegeri.

  Apreciază

 • 123. Creanga  |  20 martie 2011 la 08:24

  Sa vedem ce spun si altii:

  http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-8408261-presa-internationala-seara-magica-romanului-lucian-bute.htm

  Apreciază

 • 124. Fini  |  20 martie 2011 la 08:41

  Apreciază

 • 126. Un tanar de stanga  |  20 martie 2011 la 12:19

  Vezi ca baietii destepti au fugit ca de dreak sa candideze la parlamentul european. Acolo daca te intinzi la o spaga, o maslina ceva … te prtnd nenorocitii de ziaristi din vest. Aici in schimb nu te prinde nimeni si te scapa toti. iar 100 mii euro mi se pare o gluma buna. Sa te prinda cu mizilicuri din astea ? 🙂

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  20 martie 2011 la 14:15

  Ziua bună pentru Bute, deci si pentru noi, prieteni români si nu numai 🙂

  Oldhasu,104, şi o continuare de doar câteva secunde

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  20 martie 2011 la 14:18

  …Vasăzică a ruginit de tot apa lui severin :mrgreen:
  Să si-o bea!
  Rusinos pentru el si ai lui, sănătos pentru noi

  Apreciază

 • 129. noradamian  |  20 martie 2011 la 14:45

  Postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: