Telegrame

29 martie 2011 at 10:49 122 comentarii

Nu ştiu cum se face că, în momente critice, pare că de undeva ni se-ntinde o mână, o sfoară, o casetă, nişte cablograme wikileaks, un petcu, o ruşine naţională, ceva salvator, exact când să ne ducem pe copcă. Ba şi după ce am călcat pe gheaţa subţire, apare unu’ de prin boscheţi şi ne-mpinge la mal. Păi n-ar fi frumos să ne arătăm recunoştinţa? Cu nişte telegrame de dragoste, aşa cum ne-a-nvăţat partidul mai-nainte de a-l trimite pe lumea ailaltă pe iubitul său prim secretar? Dar cui să-i trimiţi mai întâi?

– Voiculescului, pentru sacrificiul necurmat de a suspenda stat, preşedinţie, guvern, legi, culminând cu fasta inspiraţie de a aduna oligărhimea sub antene?
Prostănacului care, pentru a ne feri de catastrofa de a ne fi preşedinte, în noaptea alegerilor a renunţat la orice prudenţă , dând fuga la chemarea stăpânului?
Patriciului, pentru costisitoarele achiziţii de gogomani politici care au compromis nu numai liberalismul, dar şi ideea de politică? Ori doar pentru caseta de patrimoniu naţional, bună pentru un muzeu al erorilor/ororilor de manipulare?
Vântului, pentru stilistica maioresceană a limbajului său de manual şi pentru generozitatea de nabab cu care a făcut milionari din nişte troglodiţi de ziaristi?
Gazosului severin, pentru adulterul cu Moscova şi abila colaborare cu Sunday Times plus superglu-ul rusesc care-l ţine cu fundul lipit de plushul ruşinii?
Faunei administrative, baronilor ghiftuiţi şi liotei de servitori care şi-au făcut stână pe brânza statului? Că dau vina pe Băsescu pentru tot ce au făcut, fac şi vor face? Oligofurăcioşilor care se ceartă cu accent kgbist, prin tocşouri ?
Dictatorului de la Cotroceni? Păi lui, de ce? Fiindcă-i lasă să piară pe limba lor în loc să-i adune grămadă şi să-i trimită la canalul Bâstroe ori în Insula Şerpilor?

 

Entry filed under: 7301634, Grădina de Hârtie. Tags: , , , , , , , , .

Cerere Mecanisme de salvare

122 comentarii Add your own

 • 1. de-a dura lex  |  29 martie 2011 la 12:03

  Nora, nimic din ceea ce s-a vehiculat în ultimele zile ca fiind wikileaks nu este ca atare.
  sunt doar niște minciuni ale bandiților de la wikileaks-ro, care n-au nicio legătură cu adevăratul wikileaks.
  găsești aici tot ce a lansat wikileaks despre România.

  Apreciază

 • 2. ela  |  29 martie 2011 la 12:32

  Nora draga,i-as trimite lui Assange si cui a scos acum cablogramele pe piata supararea mea.
  Iar nu apucam sa vedem platforma Crinului? Se scutura acusi,si ce ne facem? 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  29 martie 2011 la 13:27

  Salut 🙂

  De-a dura, fără să ştiu asta am menţionat că-s lucruri pe care le ştim, de fapt. Dar, acum îmi dau seama că e de asteptat ca oligoelementele prăduirii naţionale să găsească-n modelul wikileaks o sursă de inspiraţie, mai ales că şi-au cam epuizat rezervele din bunkerele laboratoarelor de manipulare.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  29 martie 2011 la 13:29

  Ela, da, bună idee 🙂 se poate si o anexă la telegramă, că de, nimic nu trebuie să umbrească interesul pentru operele politice asteptate de la chuky. Probabil că munceste la ele de ani de zile de când si-a luat liber pe durată nedeterminată de la parlament 🙂

  Apreciază

 • 5. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 14:59

  Saluttare!

  „Nu ştiu cum se-ntâmplă dar, în momente de cumpănă, parcă de undeva ni se-ntinde o mână, o sfoară, o casetă, o telegramă, un petcu, o ruşine naţională, ceva salvator, exact când să ne ducem pe copcă”
  *
  Există o explicaţie: ştim ce-ar fi de făcut, dar nu ştim să ieşim din tiparele eşecului. Tiparniţa ne lucrează cu stereotipia, într-o veselie: mulţi viteji în teorie, practica… de băşcălie. Cum zicea Nora recent într-o faină postare, CUM nu-i totuna cu CE să facem.

  Iaca d-aia! Ori ne facem că facem, ori ne facem de băşcălie, dar mai gravă mi se pare tocmai neputinţa de a ieşi din tiparele eşecului. De aici ni se trage şi iluzia (încă) netipizată, când avem senzaţia „Hai, că se poate!”, speranţa ne furnică parcă altfel, dar tiparele eşecului se dovedesc de nestrămutat şi, după un timp de lecuire, ajungem tot in jurul cozii, la aceeaşi concluzie: mai mică şi mai mică, e tot aia… de furnică.

  De exemplu, până la telegrame ne mănâncă sfântul Petcu speranţa de „se poate”, că tot de la el ni s-a tras ultima tresărire.
  CE s-au gândit procurorii? Hai, că se poate!

  Şi CE frumuseţe de flagrant i-au aranjat liderului CNSLR „Frăţia cu hoţia”! Soră cu puşcăria, nu altceva. Au realizat înregistrări, au prins declaraţia prealabilă a mituitorului (spetit sub taxele lunare de recunoştinţă şi protecţie a continuităţii afacerilor infracţionale), au stabilit întâlnirea de pomină şi pomana porcului. Să fie primit (!) mai sigur într-o carcasă de arest preventiv, banii au fost marcaţi cu semnul distinctiv „mită”, ca să nu se işte vreo ceartă cu patrupedul sindical, adică să nu apuce să susţină că tocmai s-a descălţat şi a scos banii păstraţi la ciorap. L-au lucrat ca la cartea de bucate.

  CUM să-l mai ascunzi în coteţul hoţilor şi să instrumentezi un dosar betonat, cu o justiţie făcută praf – din faşă – de un judecător dotat cu apucăturile formate la crescătoria de hoţi?
  Astfel de exemplare asomează justiţia şi apoi ne-o arată în spiritismul tiparelor eşecului.

  În loc să observe tupeul porcului sindical de a obstrucţiona aflarea adevărului prin negarea evidenţei… marcate, apărându-se cu tiparul împrumutului de băşcălie şi să-i lase procurorului condiţiile optime pentru administrarea probelor-fără riscul ca mituitul să-şi continue opera de negare şi să afecteze mersul anchetei prin acoperirea unor probe sau influenţarea martorilor – judecătorul Anca Alexanderescu, de la CAB la coadă (aia de învârteală!) a respins cererea de arest preventiv. În loc să prezinte o motivare temeinică şi convingătoare, s-a apucat să scrie pentru Petcu un Curriculum Vitae: are studii superioare, căsătorit, are 3 copii, este lider sindical.

  În loc să… tot stea pe loc-în tiparul eşecului- justiţia are, printre altele, menirea să descurajeze practica infracţională şi să impună sentimentul de încredere a populaţiei în actul de justiţie. CUM ?

  1. În niciun caz prin înfrânarea şi înfrângerea activităţii Ministerului Public cu pârghiile mentalităţii judecătorilor, puse de-a curmezişul evidenţei infracţionale la nivel înalt. (colac peste pup încrederea în justiţie, astea sunt taman cele expuse publicităţii în zona notorietăţii şi recepţionate în masă)

  2. „În niciun caz” prin a le oferi viitorilor şi actualilor învinuiţi sau inculpaţi liniştea infracţională garantată, încurajaratoare şi confortabilă, odată cu instituirea scutirii de arestul preventiv… dacă n-au antecedente penale, sunt căsătoriţi, au studii superioare sau copii.

  3. „În niciun caz” prin a arăta că între subiecţii de drept mituiţi şi omul de rând, adică dintre curriculum vitae şi vite, diferenţa o face curriculumul funcţiei, ca cea de lider sindical, scăpat astfel de tiparele eşecului prin aplicarea legii… inegale pentru toţi.

  Din încrederea în actul de justiţie vin teama de aplicarea legii şi siguranţa cetăţeanului; ori, fără dovada în formă continuată că sistemul judiciar veghează la domnia legii, avem caricatura statului de drept pierdut în tiparele eşecului, iar neîncrederea în justiţie- transformată ea însăşi în pericol public- menţine tiparniţa infracţionalităţii şi reduce menirea justiţiei la procese de conştiinţă în necunoştinţă de cauză şi spiritism solemn.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  29 martie 2011 la 16:01

  Bsk, salut! În războiul cu caracatiţa asta a crede că specia de „judecătoare de protecţie” precum AA ar fi în extincţie, de bună seamă că e o naivitate. Să ne încurajăm cu faptul că se întrevede o tendinţă de reducere şi să susţinem trendul ăsta e tot ce putem face. Pentru că totusi, în ultima vreme au apărut si cazuri cu judecători de soiul ăsta care au picat în propria plasă, cu CV-ul lor impecabil cu tot 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  29 martie 2011 la 16:07

  http://www.ziare.com/dan-voiculescu/senator/dan-voiculescu-reclamat-la-parchet-pentru-fals-in-declaratii-1084775#comentarii

  Păi să nu-i trimitem varanului, telegramă de mulţumire? 😀

  Apreciază

 • 8. TANO  |  29 martie 2011 la 16:26

  disctractia de acum va incepe. cine are exclusivitate pentru aceste barfe, kamikaze, jurnalul national si adevarul. patronatul vantu, voiculescu, patriciu. ca sa fie mai credibili cand vor incepe circul i-au lasat pe hotnews sa pape o bucata de paine

  Apreciază

 • 9. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 16:42

  E un schepsis legat de dosarul penal al motanului şi posibilitatea condamnării pentru fals în declaraţii, dpdv al intenţei de a comite fapta.
  În cazul Monei Muscă urmărire penală s-a stins cu NUP,pe motivul că nu s-a probat „intenţa”, ca element constitutiv al infracţiunii, adică ea a apreciat că legăturile ei cu securitatea nu înseamnă „poliţie politică” (după formularea OUG din 2006, de modif. a legii CNSAS) şi a fost sinceră în declaraţia dată în 2004.
  Legea CNSAS s-a modificat printr-o OUG în 2006.
  Motanul a dat declaraţii sub regimul acestor reglementări , dar şi pentru alegerile din 2008. Se spune că în utima declaraţie ar fi scris doar că există un proces pe rol, adică de această dat nu s-a confomat obligaţiei de a declara DA ori BA, ceea ce înseamnă că nu a respectat obligaţia legală, cerută candidaţilor în orice alegeri. Pe de altă parte, sintagma „poliţie politică” a dispărut din lege şi nu mai contează ce crede mincinosul, fiindcă orice formă de colaborare îl incriminează chiar dacă nu semnifică poliţia politică (din reglementarea anterioră).

  Culmea, chiar acţiunea motanului la CCR a condus la modificarea legii CNSAS (prin altă OUG, din 2008, începutul anului) or, trebuie văzut dacă în declaraţia din toamna 2008 a negat în fals colaborarea. Dacă da, nu va avea aceeaşi şansă cu a Monei Muscă.
  Cu toate astea, durata procesului nu-i poate afecta nici mandatul până în 2012, nici nesimţirea de genom.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  29 martie 2011 la 17:00

  Tano, salut, eu mă mir, totuşi, cum de reusesc să se manipuleze, de jurnalisti vorbesc, unii pe alţii! Sigur că de aici va iesi alt circ, dar unul fără miză. Faptul, însă, că o sursă wikileaks falsă ar fi livrat marfă contrafăcută, nu aduce nimic surprinzător sau nou pe piaţa manipulării de presă.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  29 martie 2011 la 17:01

  Bsk, deci să-nţelegem că după noua lege, varanu n-are cum iesi spălat dar procesul se va lungi atâta cât vrea muşchii lui? Oare funcţionează au ba mica reformă care scurtezaă procesele? 🙄

  Apreciază

 • 12. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 17:42

  Da, diferă condiţiile şi interpretarea între legile veche şi nou, prin dispariţia sintagmei salvatoare de „poliţie politică” , dar motanul trebuie să aibă o declaraţie în care să fi scris că NU a colaborat. Or eu am înţeles că înainte de alegerile din 2008 a refuzat să scrie NU ori BA, ci s-a făcut că plouă şi a răspuns la o cu totul altă chestiune, ca şi cum i s-ar fi cerut să declare dacă are sau nu un proces pe rol. (ca să evite declaraţia falsă).
  Dacă e aşa, comisia de validare a senatului i-a acoperit nerespectarea condiţiilor legii electorale, nu a sesizat plenul, iar mandatul lui Felix a fost validat în plen.
  Dacă a scris negru pe alb NU, poate fi tratată altfel problema intenţiei.

  Dacă îţi mai aminteşti de PD-listul Brandusel Nichitean, candidat de Suceava din partea ADA în 2004; a ratat mandatul de senator-prin invalidare propusă de comisie şi votată în plen.
  Aici a funcţionat prezumţia de nevinovăţie… bună pentru invalidare, fără nicio sentinţă sau decizie de condamnare.

  Nu mai ştiu dacă ulterior a fost sau nu condamnar, dar a trecut la PNL şi în 2008 a fost ales consilier judeţen de Suceava.(va candida şi în 2012).
  Să nu uităm! Comisia de validare din senat şi plenul, după ultimele alegeri (în decembrie 2008), aveau majoritate PDL+PSD. Ori l-au făcut scăpat pe Felix, prin nebăgare de seamă, ori nici acum nu-s capabili să-şi repare greşela -cu sau fără declaraţie în fals- cu „prezumţia” de benenficiar irevocabil al unei decizii ICCJ.

  Apreciază

 • 13. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 17:59

  Altfel zis, comisia de validare este permanentă, ar putea acum, în ceasul al XIII-lea, să observe că varanul i-a păcălit, cel puţin prin neîntocmirea declaraţiei conform legii, înainte de alegerile din 2008.
  Ar fi o acţiune mai rapidă şi eficientă, decât procesul penal pentru fals în declaraţie.
  Declaraţia mea, pe propria răspundere, nu este declaraţia instanţei.

  Apreciază

 • 14. Nea  |  29 martie 2011 la 18:42

  Dar ai uitat să-i mulţumeşti Demiurgului, lui Iliescu, care i-a scos pe toţi din eprubetă ca Lâsenko, având grijă ca fiecare să aibă defectul lui genetic, să nu fie nici un individ sănătos printre ei.

  Apreciază

 • 15. oldhashu  |  29 martie 2011 la 19:40

  Bună seara, dragilor! 🙂

  Grădina mea, cea de lângă casă care „plânge” dupa mine acu la început de sezon, îmi rărește aparițiile pe aici, dar nu înseamnă că nu trec prin zonă.
  („F22 Raptor”, gravatarul meu, asta vrea să spună: nu mă vezi, dar sunt aici :! )
  Părerea mea referitoare la propunerile de schimbări ale Norei: eu sunt „pentru contra”! 😉
  Nora, ăsta-i farmecul „Gradinii” tale, oaza de verdeață care creste după regulila „cât mai puține reguli”. Singura adiere de „regula” pe care am sesizat-o eu e „bunul simt”al ficaruia care intră…
  Până acum a funcționat perfect în parametrii lui „Noblesse oblige”. 😀

  Despre wikilicuri ce să zic, nu mă surprind, sunt nascut doar în tara „Scrisorii pierdute” care, în sfârșit, „Pac, la Rezboiul…”, nu ?!
  Da’ pe de alta parte, nici biblie nu-mi fac din ele!

  Efect de turnesol, „rosii” sunt scoși la iveală, asta e partea benefică!
  Revin după ora 22, la „cafenea”! 😆

  Apreciază

 • 16. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 19:57

  Salve, Mărite Old!
  Ai fi de acord risca să mă primeşti în grădina ta, să te lucrez după regulile ştiute de mine în domeniul plantaţilor de… te cruceşti?

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  29 martie 2011 la 19:57

  Seara bună, prieteni 🙂

  Bsk. deci s-ar putea ca varanu să fie făcut scăpat pe chestiunea că şi-a ascuns coada-n parlament. Poate da, poate nu, s-avem puţintică răbdare. Mai ales că există şi precedentul Brânduşel 🙂

  Apreciază

 • 18. Fini  |  29 martie 2011 la 19:58

  Bună seara 🙂

  Nu este în temă dar nu mă pot abţine.
  Nemernicii au zis că au scăpat de coşmarul voturilor lucide.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/votul-prin-corespondenta-n-a-trecut-de-senatorii-juristi-925323.html

  Apreciază

 • 19. plastikboy  |  29 martie 2011 la 19:59

  O constatare socanta pentru mine: vizionand programele principalelor tv de stiri di ro. ramai cu senzatia ca ai vizitat spitale de nebuni…..

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:00

  Nea, phiii, cum am uitat, ultimul, cu voia noastră, ar trebui să fie venerabilul kaghebIlici, că doar el a pus steagul la stâna cu mutanţi 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:02

  Fini, nemernicia se luptă cu România! Dar mai există şansa ca legea să fie adoptată de camera deputaţilor, asta fiind camera decizională 🙄

  Apreciază

 • 22. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 20:03

  Nora, pariez că nu s-a gândit nimeni la Brânduşel, la vreo asociere cu el sau cu vreo iniţiativă a invalidatorilor pentru votul în plen, ca formă de restabilire a ordinii de drept.

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:08

  Oldhasu, asa zic si eu, noblesse oblige, uneori si platforma. Doar atât. În rest toate bune, suntem aceiasi, sper, o discutie-test n-are cum să ne afecteze prietenia dacă există asa ceva, poate doar s-o probeze. Între programul de postări care nu e tocmai planificat şi celelalte intervenţii, se poate grădinări în voie. Şi cât încape mai spre sfârşitul săptămânii 🙂

  Apreciază

 • 24. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 20:09

  @ plastikboy
  Eu mă tratez preponderent cu fuga de balamucul televizat şi mă simt mult mai bine decât atunci când mă mănâncă accidental în curiozitate. 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:10

  Bsk, nu pariez că pierd 🙂

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:11

  plastikboy, de-aia nu mă mai uit de o bună bucată de vreme: face rău la sănătate să-i vezi şi să-i auzi. Ne informăm de pe aici, e mai sănătos 🙂

  Apreciază

 • 27. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 20:12

  Am şi o dovadă. Cum am tras cu coada ochiului, deja am scris „blamucul” în loc de „balamucul”. 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:16

  Bsk. înseamnă că si eu mă uit cu coada ochiului că mereu păţesc de-astea 🙂

  Apreciază

 • 29. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 20:32

  Măcar avem o scuză rezonabilă.
  Nici coada de peşte nu se simte mai bine. 🙂

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  29 martie 2011 la 20:37

  Bsk, aşa o fi 🙂

  Apreciază

 • 31. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 20:47

  Aşa pot să explic şi de ce tragem cu coada ochiului la ora 22. 🙂

  Apreciază

 • 32. skorpion  |  29 martie 2011 la 20:54

  adulterul cu Moscova a lui severus porkus

  accent kgbist

  🙂

  Inca din 2004 l-am vrut pe pirat….am intuit incotro va bate vintul daca iese el, chiar daca am considerat „tepele din piata victoriei” doar o metafora…

  adeseori ma gindesc ce s-ar fi intimplat daca in 2004 nu cistiga Basescu, daca in 2009 nu ar fi cistigat al doilea mandat….

  nu-i asa ca uneori aceasta tara are si noroc????

  Apreciază

 • 33. luminita  |  29 martie 2011 la 21:06

  Am voie sa va salut la ora asta?
  scz, n-am apucat sa citesc postarea. 😳

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:06

  mister B,

  varanul i-a păcălit……..nu i-a pacalit deloc, toti politrucii cleptocrati pucisti stiu cine este varanul si ce hram poarta, dar pe de o parte haita este solidara, pe de alta parte multi au aceleasi muste duhnitoare securistice pe cefele lor groase….

  Apreciază

 • 35. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:08

  fini,
  #18

  super nasol daca este adevarat
  (votul prin corespondenta -> un njet hotarit politruc)

  Apreciază

 • 36. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 21:09

  Mister S,
  Pe lăngă norocul ăsta, nu-mi iese din cap ghinionul măscăricilor ocupaţi cu munca în zadar din opoziţie şi sub povara fricii că altă dată, urmăroarea, se vor frige iarăşi. Şi dacă chiar se mai întâmplă, ţara asta trece la noroc orb.
  Ei, aici cred că nu se cuvine să uităm:
  -Norocului trebuie să-i faci puţină curte!

  Apreciază

 • 37. luminita  |  29 martie 2011 la 21:10

  Toata lumea vorbeste la topic acum?
  Nu de alta dar scrieti asa de mult ca n-apuc sa va citesc, bre.
  Pot sa zic si io ceva offtopic?

  Apreciază

 • 38. luminita  |  29 martie 2011 la 21:12

  Bsk,36
  nu-i suficient numa’ curte . Tre’ sa-i faci si vila.

  Apreciază

 • 39. luminita  |  29 martie 2011 la 21:14

  Fini,
  scrii si tu ??????
  asa mi s-a parut.
  ma duc sa te citesc.

  Apreciază

 • 40. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:17

  msiter B,

  asa este: norocului trebuie sa-i mai faci curte, ceea ce, trebuie sa recunoastem, ca in 21 de ani nu prea am facut, doar mici curticele (februarie 2007/MMacovei, aprilie/mai 2007 / mobilizrare la referendum si cireasa de pe tort au pus-o „ratacitii” in Occident/ decembrie 2009/ piratul pt a II.a oara etc)

  Apreciază

 • 41. Fini  |  29 martie 2011 la 21:17

  Luminoaso,
  39

  nu mă fă să MĂ râd! 😆 😆 😆

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:18

  Luminita,
  luminoasooo,
  lumi-lumi

  poti sa scrii ce vrei si ce nu vrei,
  zau, asa, tu te formalizezi?

  🙂

  scrie doar!!
  vorba ceea scrieti, scrieti…..

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:24

  Skorpion, salve, vorbind de gloanţele care ne-au tot şuierat pe la urechi de prin 2004, chiar că pare a fi noroc, problema e că nu stiu câţi îşi dau seama 🙄

  Apreciază

 • 44. luminita  |  29 martie 2011 la 21:24

  skorpion,
  as scrie eu dar nu stiu care e tema postarii .
  S-a aprobat regulamentul?
  Am si io o derogare de fus orar ?
  Ca daca nu, nu.
  Io ma duc la Kamikaze. Au astia niste cablokilograme….sa tot fugi.

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:25

  Lumi, servus, văd că ne serveşti cu pastile austriece, cam rosii 🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:28

  luminiţa, până s-o traducă sk. în austriaca de la munte, poţi să zburzi precum Heidi 😀

  Apreciază

 • 47. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 21:28

  Lumi-Lumi,
  Nu cumva să iei din pastilele doamnei tale din Austria! 🙂

  Apreciază

 • 48. luminita  |  29 martie 2011 la 21:30

  Nora,
  n-am priceput .

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:31

  L,

  ti-am spus ca ai derogare,
  nora, asa este????
  🙂

  Apreciază

 • 50. skorpion  |  29 martie 2011 la 21:32

  nici eu nu am priceput #45

  Apreciază

 • 51. Fini  |  29 martie 2011 la 21:34

  Am încuviinţarea Norei ca începând de mâine să intru cu zdrăngăneaua la ora 21,00. Asta pentru cei osteniţi rău în fapt de seară.
  Discuţiile on topic pot continua nestânjenite, aşa cum ar spune Creangă harababura, oricum ne vom înţelege.

  Apreciază

 • 52. Fini  |  29 martie 2011 la 21:37

  Skorpi,
  35

  o mizerie.

  Apreciază

 • 53. luminita  |  29 martie 2011 la 21:38

  Bsk,
  aici nu se egzista sa iei pastile decat daca esti pe moarte.
  Asa ca pianista mea nu are pastle, ca sa i le subtilizez io prin efractie .
  Da’ , in aceeasi ordine de idei, voi ce-aveti azi? ca prea v-ati pus pe scris .
  V-ati temut ca publica Nora stenogramele?

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:40

  Luminita, nu esti intr-o staţiune montană din nordul Austriei? N-ai văzut filmul cu Heidi, cea zburdalnică şi sufletistă, cel mai îndrăgit film pentru copii si nu numai, a cărui acţiune se petrece în Alpii Austrieci? 🙄

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:43

  Luminita, da’ tu te superi dacă mai şi scriem? Că noi nu ne supărăm pe tine că ne iei la întrebări 🙂

  Apreciază

 • 56. Fini  |  29 martie 2011 la 21:44

  VANGHELIS (Evangelos Odysseas Papathanassiou) 29 martie 1943.

  Apreciază

 • 57. luminita  |  29 martie 2011 la 21:46

  Nora,
  pe Heidi o cunosc.
  Locuieste pe aceeasi strada cu mine aici.
  Cateodata ma si mir cat de bine seamana cu fetitza din film.

  Apreciază

 • 58. Fini  |  29 martie 2011 la 21:48

  Astăzi mi-a fost foarte greu să aleg clipurile; multe frumuseţi au rămas pe uliţă. 😥

  Colaborare Vangelis – Jon Anderson

  Apreciază

 • 59. Fini  |  29 martie 2011 la 21:49

  Apreciază

 • 60. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 21:50

  Lumi 53,
  Aşa s-au legat ideile, fără frici sau alte stimulente interioare. 🙂

  Apreciază

 • 61. Fini  |  29 martie 2011 la 21:51

  Apreciază

 • 62. Fini  |  29 martie 2011 la 21:53

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:55

  fini, skorpion, luminiţa,
  my friends, serios, unde vedeţi voi că am impus ceva? Cererea nu era pentru un program rigid decis de mine ci pentru a vă cere să priviţi gospodăreşte grădina. Din toate părerile puse la un loc reiese că e bine si că se poate si mai bine 🙂

  Apreciază

 • 64. Fini  |  29 martie 2011 la 21:55

  Noapte bună, celor osteniţi. 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:56

  Fini, multzam, eu o să gust niţel din Vanghelis si mă duc la culacre 🙂

  Apreciază

 • 66. luminita  |  29 martie 2011 la 21:56

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  29 martie 2011 la 21:58

  Oho, uite că l-ai adus şi pe Jon Anderson, într-o vreme îl ascultam ore-n sir 🙂

  Apreciază

 • 68. Fini  |  29 martie 2011 la 22:00

  Nora, 🙂

  Grădina este a noastră, dar am socotit că e bine să-ţi cer încuviinţarea.

  Apreciază

 • 69. luminita  |  29 martie 2011 la 22:02

  Nora, @63,
  eu te-am inteles perfect, din prima.
  Scuze pt glumele nereusite.

  Apreciază

 • 70. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 22:02

  Ultimul meu clip, separat, va ţine loc de „noapte bună!” fără alte cuvinte.
  Să nu spuneţi că m-am dat dispărut, fără salut!

  Apreciază

 • 71. Fini  |  29 martie 2011 la 22:03

  Nora,

  Vangelis – Jon Andeson este o încântare.

  Apreciază

 • 72. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 22:03

  Apreciază

 • 73. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 22:03

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:08

  Lumi, ” qui aime a taquiner” parc-asa se spune 🙂 ( pe germană, nu stiu)

  Apreciază

 • 75. Maria  |  29 martie 2011 la 22:10

  Bună seara, Nora@ friends! 🙂

  Topicul l-am citit de mai multe ori astăzi, ajungând la concluzia că toate aşa sunt: triste şi adevărate. Mă mir că românilor le-a mai trebuit o doză de wikileaks pentru a vedea, ca într-o oglindă, starea de fapt.

  Mai departe, dacă e şi Vangelis prin grădină e semn că nu mai plec de aici prea curând. 🙂

  Apreciază

 • 76. Fini  |  29 martie 2011 la 22:10

  Luminoaso,
  66

  ai ales bine clipul. Aşa, îl vedem şi noi pe Vangelis.

  Apreciază

 • 77. luminita  |  29 martie 2011 la 22:13

  Nora,
  adica e ok, sper ca nu m-ai inteles tu gresit.
  Sunt doar obosita si nu-mi gasesc cuvintele .
  M-a facut si Fini praf cu Vangelis….
  pe maine.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:13

  Fini, Lumi, Bsk, s-a luminat seara cu muzicile voastre, superbe!

  Mai rezist un pic, trebuie 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:16

  Lumi dragă, păi de aia ne-nţelegem asa fain, că si eu sunt obosită 🙂

  Somn usor

  🙂

  Apreciază

 • 80. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 22:19

  Nora 78,
  Cam târziu mi-a picat fisa.
  Programata 22 şi-un pic era de fapt ora de culcare. 🙂

  Apreciază

 • 81. Băşcăliosul  |  29 martie 2011 la 22:20

  Apreciază

 • 82. Fini  |  29 martie 2011 la 22:21

  Maria, 🙂

  seară bună!
  Cred că suntem mulţi cei care ascultăm cu plăcere Vangelis. Mai ales seara este binevenit.

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:25

  Maria, servus! Da, sunt triste, mizerabile, mai ales că au fost clocite în numele democraţiei, adică cu suportul nostru. 😉

  Mă bucur că-ţi place selecţia muzicală din seara asta, e remarcabilă 🙂

  Apreciază

 • 84. Fini  |  29 martie 2011 la 22:25

  Luminoaso,

  vise frumoase! 🙂

  Nora,

  cu(l)că-te! Ascultă restul dimineaţa. Somn uşor! 🙂

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:26

  Bsk, e cam dificilă adaptarea la ora de vară 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:28

  Adele, o voce si o interpretare impresionantă!

  Bsk, multzam

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 87. Maria  |  29 martie 2011 la 22:30

  Fini,

  Multe din preferatele mele de la Vangelis sunt aici, pe pagină. 🙂
  Îmi place mult şi colaborarea cu Jon Anderson.

  Apreciază

 • 88. Fini  |  29 martie 2011 la 22:33

  Mă bucur Maria. 🙂

  Apreciază

 • 89. filadel  |  29 martie 2011 la 22:39

  Salutare tuturor!

  Nora ai facut o observatie foarte atenta. Am sesizat si eu „potrivelile” de acest fel. Care ar putea fi explicatia? Eu am numai SF-uri la tema asta. 😀

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  29 martie 2011 la 22:41

  Fini, Maria,
  friends, o seară frumoasă-n continuare ( nici nu se poate altfel cu asemenea muzici :))

  Somn usor celor care se culcă

  🙂

  Apreciază

 • 91. skorpion  |  29 martie 2011 la 22:49

  somn ushoooooooooooooooooooooooooooooor,

  🙂

  Apreciază

 • 92. Maria  |  29 martie 2011 la 23:10

  Nora,

  Somn uşor! Eu mai rămân la audiţii. 🙂

  Apreciază

 • 93. Maria  |  29 martie 2011 la 23:11

  Skorpi,
  Nu pleca inca! Am ramas datoare cu un raspuns de la postarea precedenta.

  Apreciază

 • 94. Maria  |  29 martie 2011 la 23:19

  Skorpi,
  Mi-am seama mai demult ca e vorba de Medias in amintirile tale dar vroiam sa le lamuresc pe ale mele cu Sibiul. 🙂

  Ma leaga multe de Medias, unde am inca multi prieteni. În plus cand aveam vreo 16 ani, adica in 1986, am fost la Mediaş înr-o tabără PTAP şi am făcut… armată adevărată. Ce aventură, ce vacanţă… Armată! Cu un locotenent major de infanterie, de la unitatea 01520 (parca) din Sibiu cu marşuri de 12 km până în poligon, unde am trimis cartuşele alea pe coclauri etc. Lt.-majorul ne-e pedepsit sa facem de planton o noapte intreaga, fiindca am sarit intr-o buna zi gardul, din dorinta de a vedea si noi Mediasul. SI-am dat si vreo 10 ture de teren de fotbal la 5 dimineaţa tot pentru trăznăi asemănătoare. 🙂 In schimb locotenentii de la aviaţie din Mediaş au fost băieţi jos pălăria.

  Te rog să mă crezi că mi-e tare drag oraşul tău natal.

  Apreciază

 • 95. Maria  |  29 martie 2011 la 23:24

  Sau 01512… Nu mai stiu, parca a trecut o viata de atunci…

  Apreciază

 • 96. Maria  |  29 martie 2011 la 23:28

  Noapte bună tuturor! 🙂

  Pe mâine seară!

  Apreciază

 • 97. oldhashu  |  29 martie 2011 la 23:35

  Am revenit! 🙂

  Mister B no 16,

  Nu sunt atât de individualist să vaduvesc Gradina gazdei noastre de contribuția celui mai in tema cu problemele de legislatie, „cosmarul” de acum câteva luni al „săndeilor mamii lor” și partener de la egal la egal al Cetăteanului pe Politeia unde eu sunt în „silentio stampa”…
  Să scormonesti pământul e o muncă trudnică, să desțelenești mintile oamenilor e infinit mai important si valoros!
  Asa ca multumesc pentru ofertă, dar nu te pot plăti la adevărata valoare! 😉

  @Fini,
  Poate din intâmplare, azi mi-ai servit o „felie de tort” Vangelis, unul din cei patru muzicienii moderni, autori de mare scoală pe care îi apreciez foarte mult: Vangelis, Jarre, Oldfield și Kitaro! Multumesc!:D
  Incerc o palidă revansă cu o piesă muzicala, preferata răposatei mele mame, pe care de câte ori o ascult îmi aduce lacrimi în ochi, prin dubla încărcătură emoțională:

  Apreciază

 • 98. oldhashu  |  29 martie 2011 la 23:56

  Maria, salut! 😀

  De la un fan Vangelis, una din primele colaborări ale grecului cu contratenorul Jon Anderson:

  Apreciază

 • 99. Fini  |  30 martie 2011 la 00:07

  Old, 🙂

  nu a fost o întâmplare, Vangelis s-a născut în 29 martie.
  Văzând Vangelis m-am gândit la tine, îţi cam ştiu preferinţele muzicale. Îmi pare bine că ţi-am făcut o bucurie. Pentru mine este fain dacă zilnic măcar unul din trecătorii prin Grădină pleacă mulţumit că a ascultat ceva plăcut şi să uite de cele rele.
  Mulţumesc pentru „Un bel di, vedremo”, o arie frumoasă în interpretarea Angelei Gheorghiu care parcă înfloreşte de la o zi la alta.

  Apreciază

 • 100. Fini  |  30 martie 2011 la 00:09

  O noapte lină tuturor!

  Apreciază

 • 101. Fini  |  30 martie 2011 la 00:16

  Am luat şi eu o firimitură din „The Friends of Mr. Cairo ” înainte de culcare.

  Apreciază

 • 102. Maria  |  30 martie 2011 la 00:25

  Oldhashu, salut! 🙂

  E binevenită orice piesă ce ilustreaza colaborarea lui Vangelis cu Jon Anderson! ,,The Friends of Mr. Cairo” se potriveste perfect cu povestioara mea despre armata si poligon. 🙂 Doar băieţii răi sunt alţii…

  Apreciază

 • 103. Un tanar de stanga  |  30 martie 2011 la 05:40

  Neata 🙂
  Pentru cafea e bun si Nestor Torres – Café con Leché (e pe utube)
  Flautist de jazz originar din Puerto Rico.

  revenind la Provincia Europa satul balcania : Pentru postarea de acum 3 zile, Johnny Raducanu este destul de bun la contrabas. De multi ani el a cinta la pian. Sfatul TDS : ascultati inregistrarile vechi cu el la bass. Nu sunt prea multe pe utube.Cele multe si bune au fost inregistrate in club A in anii 70 dar vad ca nu au aparut la suprafata.

  Apreciază

 • 104. skorpion  |  30 martie 2011 la 07:09

  @Maria,
  7 hours ago,
  🙂

  sinistra tabara pentru o fata…..
  dar ramin amintirile…frumoase, de regula,
  ma bucur ca ti-a placut micuta bijuterie mediasul

  Apreciază

 • 105. skorpion  |  30 martie 2011 la 07:14

  OldH,
  nu ma mir ca-ti dau lacrimile…..madame Butterfly

  Apreciază

 • 106. Un tanar de stanga  |  30 martie 2011 la 07:23

  Old H 🙂 – cu cei 4 pusi (Vangelis, Jarre, Oldfield și Kitaro)- muzica de relaxare si meditatie scrie pe fruntea ta . Probabil ca ii adaugi si pe
  Adiemus
  Enigma
  Oliver Shanti
  Deep Forest
  Era
  🙂 daca te opresti la astia de mai aproape.

  Apreciază

 • 107. oldhashu  |  30 martie 2011 la 08:26

  Bună dimineața! 🙂

  Multumiri pentru răspunsuri si recomandări, mă duc să servesc „un strop” de relaxare pe „plantatie”!

  Ne intâlnim mai târziu! 😀

  Apreciază

 • 108. Fini  |  30 martie 2011 la 09:00

  NEAŢA! 🙂

  Vă servesc cu cafeua preparată de UTS

  Apreciază

 • 109. Creanga  |  30 martie 2011 la 10:05

  Salutare,
  Gradina nu este a noastra, este a urmasilor urmasilor nostri in vecii vecilor aferim!
  E trecut de ora zece, cablograma nu e rece, o parte-s adevarate, altele sunt aranjate.

  Apreciază

 • 110. Fini  |  30 martie 2011 la 12:09

  Dacă aveţi puţin răgaz peste zi cred că e interesant de citit:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dinu-c-giurescu-ce-fel-de-tara-mai-e-si-romania-925371.html

  Apreciază

 • 111. Maria  |  30 martie 2011 la 12:20

  Bună ziua!

  Skorpi 104, 🙂
  Pe atunci şi mie mi s-a părut sinistră. Ulterior mi-a fost dat să văd altele, mult mai cutremurătoare, iar experienţele din tabăra militară au devenit floricele la urechi. Astăzi mă uit chiar cu drag şi nostalgie la pozele păstrate de la Mediaş.

  Apreciază

 • 112. theo  |  30 martie 2011 la 12:47

  cred cä putem sä trimitem la parlament, o petitzie,

  SECURISTII AFARÄ DIN PARLAMENT;

  DECE SÄ FIE TOT ACESTI SECURISTI IN PARLAMENT; SI

  PLÄTITZI DE ROMANI:

  SI PROCURATURA; PUTEM SÄ O SEZIZÄM CU O PETITZIE:

  Apreciază

 • 113. theo  |  30 martie 2011 la 12:49

  de cateva zile urmäresc B1 TV

  este un canal ANTENÄ- LA FEL DE MIZERABILÄ;DE TENDENTZIOASÄ:

  inafarä de turcescu, totul este pro-USL

  Apreciază

 • 114. theo  |  30 martie 2011 la 12:51

  SCUZE;

  vä salut pe tozi , cu mult drag:

  Apreciază

 • 115. theo  |  30 martie 2011 la 12:53

  hai sä facem si noi o petitzie.

  afarä cu securistii din parlament

  si.

  cine nu vine la parlament si nu stä in salä,
  sä nu primeascö leafä.

  eu iscälesc imediat

  Apreciază

 • 116. noradamian  |  30 martie 2011 la 12:59

  Ziua bună şi bună să vă fie inima! 🙂

  Am băut o cafea tare aromată aici, pe tăcute( fini, multzam :)) în timp ce scriam noua postare. Jon Anderson e la fel de şarmant, pentru mine, ba a si câştigat prin asociere cu excelentele muzici de aseară si din dimineata asta.
  “Un bel di, vedremo”, Vanghelis, Nestor Torres: superbe.

  Să vă meargă din plin pe plantaţii 🙂

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  30 martie 2011 la 13:01

  Maria, Skorpi, când vorbiţi de Mediaş, văd dealurile şi vechea cetate, înainte de orice. Plus colegi de şcoală, prieteni… 🙂

  Apreciază

 • 118. noradamian  |  30 martie 2011 la 13:02

  Creangă, asa e: Grădina e si a urmasilor nostri 😀

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  30 martie 2011 la 13:04

  Theo, nu prea mă uit la teve, dar nu mă mir nici de B1 😦
  si eu iscălesc că prea-şi bat joc de ţara asta :mrgreen:

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  30 martie 2011 la 13:10

  postare nouă

  Apreciază

 • 121. theo  |  30 martie 2011 la 17:23

  nora,

  sper intr-o zi, sä väd si eu, maleagurile voastre, care sunt si a sträbunicilor mei.

  Apreciază

 • 122. noradamian  |  24 februarie 2014 la 11:18

  Reblogged this on Gradina de hartie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: