Bucate regale

10 mai 2011 at 15:37 56 comentarii

Dincolo de calitatea realizării în sine, „Discursul regelui”, filmul premiat recent cu Oscar, oferă şi răspunsuri la întrebarea de ce Anglia n-ar mai fi Anglia în absenţa monarhiei. Forţat de împrejurări să se urce pe tron, viitorul rege acceptă, întâi de toate, să renunţe la numele de botez: ăsta ar fi un prim răspuns. „Albert” sunând prea germanic, trebuia schimbat, i se spusese, cu un „George„, devenind astfel, al şaselea rege George al Angliei. Iar faptul că nedemnul său frate recunoscându-şi incompatibilitatea a fost, totuşi, suficient de demn ca s-o declare public, alegând să-i lase locul, mai oferă unul. În fine, al treilea răspuns, efortul supraomenesc de a-şi depăşi complexul legat de handicapul fizic şi, nu mai puţin, de a-şi învinge orgoliul de vlăstar regal pus la încercare pentru a deveni regele de care avea Anglia în acel moment, întregeşte modelul. A încerca, mental, să vezi prin acelaşi filtru al demnităţii maiestuoase al arborelui regal britanic, îndelung vitregita ramură monarhică de România (de azi, abia -fără Hohenzollern, că sună prea germanic? Curioasă decizie, totuşi) e un exerciţiu nici uşor, nici plăcut. Supravieţuind celor peste şaizeci de ani de comunism şi postcomunism, calea pentru a nu pierde perenitatea unei istorii sub semnul „Nihil Sine Deo” n-ar fi trebuit, nicidecum, să treacă pe la cabina teatrală a lui Duda. E adevărat că, între prinţul de scenă care făcea semne şmechereşti în spatele Margaretei şi consortul de acum, mult mai educat, diferenţa e impresionantă. Şi, până la urmă, nu de această mezalianţă e vorba, vedem bine că se poartă pe la mai toate casele regale din Europa, niciuna nefiind tocmai de idealizat. Odată cu candidatura ginerelui regal la prezidenţiale, însă, monarhia de România s-a ales nu numai cu un timbru teatral-politic, ci şi cu partizanatul neonorant al clanului pesedist-penelist; sau, după completări şi înregimentări ulterioare, uselist. Poziţia, obligatorie mai presus de politic a Casei Regale, a fost, astfel, dramatic (!) avariată. Chiar dacă şi-a retras candidatul regal (o aventură sub semnul neşansei) n-a mai contat: acceptând această ştampilă, monarhia a ieşit de bună voie din cadrul exigenţelor obligatorii ale rostului ei. Revendicată de către exact aceia care au hulit-o când le stătea în coaste, regalitatea şi-a pierdut aura. Bucătăria regală a Margaretei miroase a frigărui useliste.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Să râdem! … Să râdem? Experimentul „Gândeşti”

56 comentarii Add your own

 • 1. Fini  |  10 mai 2011 la 16:08

  Ziua bună ! 🙂

  Insirand cuvinte goale ce din Dudă au să sune:

  Principele Radu a declarat, vineri, la Arad, ca si Casa Regala a Romaniei a fost afectata de criza economica, fiind obligata sa-si reduca numarul angajatilor si colaboratorilor.
  „Casa Regala a fost foarte afectata de criza economica. In primul rand ca familia regala, ca entitate institutionala, dar si ca familie propriu-zisa, traieste in Romania. Are absolut toate legaturile si economice si culturale si spirituale cu tara.
  Din momentul inceperii crizei au fost afectate sursele de venit ale familiei de pe teritoriul Romaniei, cum ar fi padurile de la Savarsin, padurile de la Sinaia, legaturi cu anumite companii comerciale de diverse feluri. Afectarea este enorma. Am redus la aproape un sfert numarul colaboratorilor, angajatilor”, a declarat Principele Radu.
  „Si la Fundatie si la Casa Regala functioneaza acest paradox ca, pe de o parte, banii sunt foarte putini si chiar eficienta muncii este mult mai scazuta decat inainte, dar, pe de alta parte, trebuie sa tii fruntea sus si steagul sus si sa faci pentru tara poate… mai mult

  Vineri, 02 Iulie 2010

  Albionul şi muzica

  „Cheltuielile parlamentarilor britanici, sursa de inspiratie pentru compozitorul Casei Regale”

  Compozitorul Casei Regale, Peter Maxwell Davies, a dezvaluit faptul ca lucreaza la o parodie despre scandalul privind cheltuielile exagerate facute de membrii parlamentului britanic.

  Sir Peter, compozitorul Reginei, a spus ca a fost „scandalizat” de dezvaluirile din Daily Telegraph cu privire la cheltuielile sistemului si de politicieni, pe care i-a catalogat ca o „rusine publica”, scrie The Telegraph.

  „Ca toti ceilalti si eu sunt uimit peste masura de cheltuielile facute de parlamentari si imi voi exprima dezgustul prin muzica mea. Acum lucrez la o opera comica si vreau ca la premiera spectacolului sa-i invit si pe cativa membrii ai parlamentului care vor vrea bilete gratis”, a declarat compozitorul reginei.

  „Acesti oameni sunt o rusine publica si merita sa fie compromisi public, pe scena”, a adaugat acesta.

  Davies l-a criticat pe premierul Gordon Brown, acuzandu-l ca a distrus educatia muzicală clasică din scoli.

  Luni, 22 iunie 2009

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  10 mai 2011 la 16:12

  Fini, servus! 🙂 Remarcabile cele două oglinzi puse una lângă alta.
  În plus, ce scrie Daily Telegraph e încă un răspuns, la ce spuneam în postare legat de personalitatea Monarhiei Engleze 🙄

  Apreciază

 • 3. Băşcăliosul  |  10 mai 2011 la 17:04

  Saluttare!
  Merge şi-o bere la botul calului, înainte de a fi dat pentru un regat cu aromă de tocătură, făcută de oaie de când principuţul Agudel s-a lăsat sponsorizat din bani publici, prin filiera penelistă cu ochelari de cal motoderapant.
  Cică pentru pomovarea imaginii României în lume, fără frunze, cântări sau regele fotbalului, doar prin puterea teatrală proprie de a-şi juca rolul vieţii- „Regele junglei româneşti, de haram il iei şi-l cheltuieşti”- că tot n-avea cine să-i ceară cont sau decont.

  Ieşirea la rampa prezidenţială a întrecut măsura, iar retragerea a trecut, de la contestarea măsluirii primelor sondaje de opinie, la retragerea candidaturii spectaculoase în cuşca sufleorului bosumbflat. Cortina s-a lăsat, ca prosopul aruncat în ring până să înceapă distracţia, la primul gong, înainte de ultimele goange.
  Aş fi fost gata să-i susţin doctrina cu o replică din capul locului:
  -Eu sunt sătul de goangele mele, darămite de seriozitatea altora.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  10 mai 2011 la 17:15

  Bsk, salut 🙂 Înainte de a fi al Casei Regale, prinţul a fost al Casei Psedelei. Evident că ajuns în mediul regal s-a dat pe brazdă la discurs şi la maniere, ajutat fiind, cât de cât, de abilităţile deprinse în actorie. Dar apucăturile casei de origine tot l-au trădat.

  Casa Regală a mai fost atrasă-ntr-o capcană prin măreţul liberal iliescean, Câmpeanu, (tot Radu). Un precursor al marii adunări useliste. Atunci a trecut examenul. Cu duda, l-a pierdut.

  Apreciază

 • 6. Creanga  |  10 mai 2011 la 17:53

  Ziua buna,
  Dau un regat pentru un mic!

  Nora, ai uitat să anunţi postare nouă.

  Apreciază

 • 7. Fini  |  10 mai 2011 la 17:54

  Perlă:

  Karl Friedrich de Hohenzollern, actualul șef al casei princiare din care provine Casa Regală a României.

  Principele Radu, ginerele Regelui Mihai, primise titlul de Principe de Hohenzollern-Veringen la începutul anului 1999, distincția fiindu-i acordată de Friedrich Wilhelm de Hohenzollern, tatăl lui Karl Friedrich.
  Karl Friedrich de Hohenzollern, actualul șef al casei princiare din care provine Casa Regală a României. reacționa dur în interviul acordat în 2009 ziarului „Cotidianul”: “Titlul de Principe de Hohenzollern-Veringen este o farsă. Radu Duda nu poate purta acest nume legal. Nu are dreptul acesta. Este un nume pe care tatăl meu i l-a conferit fără să aibă puterea să o facă”.

  Apreciază

 • 8. dictaturajustitiei  |  10 mai 2011 la 18:08

  Bună !

  Nora, ca de obicei ai fost grozavă. Ai plecat de la film, pe mine m-a impresionat teribil când l-am văzut săptămânile trecute , și ai ajuns la prințul Duda. Care nu avea cum să fie decât o mare dezamăgire pentru cei care și-au pus vreo speranță în el. Eu din start nu am apreciat mezalianța asta care cred că doar Radului i-a adus beneficii.Poate mă înșel dar cred că este un actor de mâna a VII-a.

  Am citit și comentariile și am înțeles că nici vouă nu prea vă place.

  Dacă și englezii au o astfel de purtare ce să ne mai mirăm de ai noștri.

  Apreciază

 • 9. Fini  |  10 mai 2011 la 18:11

  Apropo de „“Albert” sunând prea germanic, trebuia schimbat.

  Actuala casă regală a Regatului Unit avea la origine alt nume, unul german: Saxe-Coburg şi Gotha. Monarhii britanici, începând cu George I de Hanovra (1714-1727), au fost practic germani. Circumstanţele Primului Război Mondila l-au obligat însă pe George V (1910-1936) să schimbe numele casei regale şi să se dezică de orice legătură cu rudele germane.
  Extras din:

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/stiati/articol/dinastia-marii-britanii-este-origine-germana

  Apreciază

 • 10. clemycali  |  10 mai 2011 la 18:25

  Buna seara, buna seara.
  Filmul este superb dar decizia lui Mihai este absolut jalnica. Asta e viata. Tata cred ca este suparat in Romania. El chiar face parte din generatia care a crescut respectand monarhia si a trebuit sa sufere pierderea ei.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  10 mai 2011 la 18:25

  Fini, cam tot atunci când George V a decis să renunţe la Saxe-Coburg şi Gotha, regeleFerdinand, Întregitorul, realizatorul ( împreună cu regina Maria!) a României Mari decide renunţarea la ascendentul german al Casei de Hohenzollern. De ce abia acum s-a hotărât lucrul ăsta, absolut firesc, are sigur niste explicaţii, dar n-a fost bine 🙄

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  10 mai 2011 la 18:27

  Dj, salut,multzam 🙂 Un film care te-mbogăţeşte pe multe planuri, asa e!
  Am fost pentru Monarhie până la apariţia lui Duda si a amestecului, volens, nolens in politică a Casei Regale. Acuma, de când cu Duda, lucrurile-s hotărâte, nu văd să se schimbe ceva! Până la decizia de a candida la presedinţie, n-a iesit in evidenţă prea mult, a fost bine. Slujind sub Năstase dar mai ales finanţat de Patriciu, a prejudiciat, mă tem, ireversibil, prestigiul monarhiei, din păcate.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  10 mai 2011 la 18:29

  Clemy, servus 🙂 exact asa socotesc si eu! Mare dezamăgire şi tristă soartă, poate nemeritată, dar nu prea mai văd cum s-o dreagă 😉

  Apreciază

 • 14. Fini  |  10 mai 2011 la 18:30

  În „prinţ-calul” Duda şi-a pus sperante doar cârpa kagebistă. Un român normal la cap nici nu l-a băgat în seamă.

  Apreciază

 • 15. clemycali  |  10 mai 2011 la 18:57

  @fini, Mihai a gresit cand a acceptat casatoria Margaretei cu Radu Duda. De atunci o tine din compromis in compromis.

  Apreciază

 • 16. Un tanar de stanga  |  10 mai 2011 la 19:18

  da clemy
  Este. e o deceptie pentru oricine e monarhist inca in Romania. Bine ca parintii mei nu au apucat sa vada asta

  Apreciază

 • 17. Un tanar de stanga  |  10 mai 2011 la 19:44

  Fini 🙂
  Sa-mi zici daca ti-a placut Rosa Passos de la postarea de ieri. Nu de alta dar sa stiu cum reglez tirul 🙂

  Apreciază

 • 18. Creanga  |  10 mai 2011 la 20:43

  Bucate regale, icrele negre. Mare gogomanii mai poate spune jurnalista lui peste prajit. Sunt mai multe specii de sturion, cel maiscump caviar este dat de morun (Huso huso) care ajunge la maturitate sexuala la 14-15 ani. Auzi la ei…. maturitate la 10 cm. Calculeaza miliarde de dolari de parca toti ar supravietui si ar fi femele. Ar mai fi de comentat, dar alta data.

  http://www.zf.ro/eveniment/salvarea-pestelui-tar-sau-cum-cresc-rusii-sturionii-sursa-pentru-faimosul-caviar-de-2-500-s-kilogramul-galerie-foto-8259585

  Apreciază

 • 19. Fini  |  10 mai 2011 la 21:01

  Bună seara ! 🙂

  În dimineaţa asta găsesc în Grădină un nume nou, Rosa Passos. Încep să ascult muzică braziliană cu ritmuri sincopate şi de o expresivitate generoasă. După un minut bun apare în clip Yo-Yo Ma. Nu se poate! Dau înapoi desfăşurarea imaginilor. El este! Apelez la google şi apare surpriza: „OBRIGADO BRAZIL” – Yo-Yo Ma.

  Yo-Yo Ma, unul dintre cei mai mari violoncelisti ai lumii, a inregistrat aproximativ 50 de albume si a castigat 14 Premii Grammy.

  In concertele de muzica clasica, ca si in explorarile formelor muzicale din afara traditiei clasice vestice, Ma se straduieste sa găseasca conexiuni care sa stimuleze imaginatia. Unul dintre obiectivele lui Ma este explorarea muzicii ca mod de comunicare si ca un mijloc de migrare a ideilor care traverseaza culturile din intreaga lume.
  Cunoşteam deja colaborarea lui cu Bobby McFerrin şi cu Winton Marsalis, dar cea cu Rossa Pasos am descoperit-o abia acum.
  O lume nouă ieşită de sub arcuşul lui Ma.

  Apreciază

 • 20. Fini  |  10 mai 2011 la 21:03

  Apreciază

 • 21. Creanga  |  10 mai 2011 la 21:04

  Fini, ai intarziat un minut, oare arcusul s-a rupt?
  Noapte buna!

  Apreciază

 • 22. Fini  |  10 mai 2011 la 21:04

  Apreciază

 • 23. Fini  |  10 mai 2011 la 21:05

  Apreciază

 • 24. Fini  |  10 mai 2011 la 21:12

  Creangă,
  @ 21

  bine că am întârziat cu un minut !
  Acum 15 minute mi-a plecat un musafir care s-a jucat la computer şi când am vrut să intru în Grădină am văzut că mi-a dispărut Mozzilla :mrgreen:

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  10 mai 2011 la 21:16

  Creangă, îţi doresc să ajungi să te ocupi de o fermă de sturioni! Sunt convinsă că ar iesi ceva grozav 🙂

  Da, iar am uitat! mi se-ntâmplă când lucrez la mai multe lucruri odată 😉 🙂

  Noapte bună

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  10 mai 2011 la 21:23

  Clemy, tare mi-ar fi plăcut să trăim în monarhie! Dar chiar ei au făcut lucrul ăsta, asa cum se vede acum, cel puţin, imposibil. Nimeni nu le-a compromis şansa mai mult decât familia regelui. Cu Margareta-n frunte.

  Pentru ce au făcut predecesorii, însă, mă refer la Carol I Întemeietorul şi Ferdinand Întregitorul, toată stima. Şi tristeţea că n-au avut urmaşi de aceeaşi înălţime şi nici vremuri normale.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  10 mai 2011 la 21:25

  Fini, în materie de muzică, vă cedez toate drepturile 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  10 mai 2011 la 21:29

  Si totusi, să fie posibil ce zice Neagu Djuvara? 🙄

  Neagu Djuvara: Singura soluţie ar fi ca tânărul Nicolae să fie naturalizat român, să înveţe carte românească, să fie pregătit pentru o posibilă înscăunare.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Neagu-Djuvara-Printul-Nicolae-Rege_0_478152715.html

  Apreciază

 • 29. Fini  |  10 mai 2011 la 21:40

  UTS, 🙂

  mulţumesc pentru surpriză. E formidabilă colaborarea Rossa Paso – Ma ! Nu ştiu ce mutră oi fi făcut când m-am prins despre ce e vorba, dar de bucurat m-am bucurat.
  Cred că până inclusiv vineri îi voi aduce în Grădină. O s-o ţin ca neamţu cu „tărăraiul”…………….
  Tu vino cu ce vrei.

  Apreciază

 • 30. Fini  |  10 mai 2011 la 21:42

  Rosa Passo – erată

  Apreciază

 • 31. Un tanar de stanga  |  10 mai 2011 la 22:32

  apoi sotii Morelenbaum s-au inhaitat cu Sakamoto. Da ! Cu Ryuichi Sakamoto !!!!

  sunt multe piese pe you tube

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  10 mai 2011 la 22:37

  După o zi destul de întunecoasă şi obositoare e plăcut s-asculţi o asemenea selecţie muzicală! Multzam 🙂

  Apreciază

 • 33. Nea  |  10 mai 2011 la 22:40

  E normal ca atunci când mergi la bordel să aduci acasă un alai de lăţei, asta dacă ai noroc şi nu te procopseşti cu un sculament, o sidă.
  Casa regală a avut noroc, s-a umplut de psd, pnl, dar se putea şi mai rău: Vântu, Voicu (sau poate că s-a ales şi cu ăştia la pachet, dar încă nu se vede, că au perioadă de incubaţie preventivă).

  Apreciază

 • 34. Un tanar de stanga  |  10 mai 2011 la 22:42

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  10 mai 2011 la 23:22

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 36. Un tanar de stanga  |  10 mai 2011 la 22:31

  Ma bucur ca Rosa Passos ti-a atras atentia.Poate oferi bucurii multe.

  Acum o introduc pe Paula Morelenbaum sau ma misc prea repede. Fiecare e un univers intreg 🙂

  Dupa ce’ o ascultati singurica, vedeti ca o gasiti impreuna cu sotul ei Jaques

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  10 mai 2011 la 23:34

  buna seara,

  asa cum partidele istorice au fost infiltrate pina la refuz de fosti ofiteri de securitate + fosti turnatori, tot asa si Casa Regala trebuie sa fie infiltrata de un membru al securitatii aka radu duda.

  tatal lui radu duda a fost bun prieten cu …..ion iliescu.
  tot tatal lui radu duda a fost si…..membru fsn.
  in biroul secretarei de partid PCR in decembrie 1989 au fost gasite niste notitze ale lui radu duda
  ghiciti ce, nu???

  asa ca este clar cui apartine la ora actuala Casa Regala?

  Apreciază

 • 38. Fini  |  10 mai 2011 la 23:52

  Clemy,
  @ 15

  iartă-mă, abia acum te-am văzut !
  Simt că-mi ies din fire când îl văd pe Duda că iese ca păduchele pe fruntea regelui şi pe Margareta privind galeş ca vaca la muls.

  Apreciază

 • 39. Fini  |  11 mai 2011 la 00:09

  UTS, 🙂

  şi eu voi trece zilele următoare pe Brazilian Portuguese, propice pentru dialog.
  Azi dimineaţă am dat şi de „Desafinado” cu Morelenbaum. Mâine dimineaţă îi voi asculta. Tu ţine de tempo-ul tău, te-ajung din urmă chiar dacă mă opresc să mai ascult şi alte piese.
  Noapte bună !

  Apreciază

 • 40. Fini  |  11 mai 2011 la 00:10

  Clemy,

  o zi faină în continuare! 🙂

  Apreciază

 • 41. Fini  |  11 mai 2011 la 00:25

  Miezonoptica:

  PATRIARHIA ROMÂNĂ, IZGONITĂ DE LA IERUSALIM.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/patriarhia-romana-izgonita-de-la-ierusalim-929788.html

  Apreciază

 • 42. Fini  |  11 mai 2011 la 00:38

  Nora, 🙂

  eu îmi fac tema cu sârg şi la 00;38 ! Capăt premiu ? ? ?

  CUM AU AJUNS REGELE MIHAI ŞI DAN DIACONESCU SUB ACEEAŞI UMBRELĂ.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-au-ajuns-regele-mihai-si-dan-diaconescu-sub-aceeasi-umbrela-929665.html

  Apreciază

 • 43. Creanga  |  11 mai 2011 la 05:58

  Bună dimineaţa,
  Casa regală a băgat-o Aguda (duda)boală, la cimitirul istoriei au ajuns, limbricii dudeşti s-au impus.

  Apreciază

 • 44. Un tanar de stanga  |  11 mai 2011 la 06:37

  Neata 🙂
  cu suedeza Peggy Lee

  Fever when you hold me tight
  Fever … in the mornin’
  Fever all through the night (WOW!!)

  Apreciază

 • 45. Fini  |  11 mai 2011 la 08:31

  NEAŢA ! 🙂

  Fesivalul de Film de la Cannes inundat de români.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cannes-2011-croazeta-franceza-e-plina-de-romani-929780.html

  O zi bună !

  Apreciază

 • 46. Un tanar de stanga  |  11 mai 2011 la 09:03

  46 🙂 Atentie la portofel

  Apreciază

 • 48. Un tanar de stanga  |  11 mai 2011 la 12:04

  19 fini
  ma bucur pentru tine, ca ai gasit legaturile ce iti vor permite sa intri adinc in fenomenul asta muzical latin realmente coplesitor. fie si pornind de la jaloane importante pentru tine ca Yo-Yo
  Ma.Apropo La mine in depozit imi face cu ochiul discul Hush din 1991 cu el si Bobby McFerrin care are cel putin 2 piese extrem de seducatoare. 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  11 mai 2011 la 12:56

  Ziua bună, prieteni 🙂

  Fini, fără scrupule, banii si interesele româno-bisericesti fac pelerinaj si la Ierusalim 😉

  DD caută orice cale de a iesi în evidenţă

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  11 mai 2011 la 12:57

  Fini, românii şi rusii au un feeling special pentru croazeta de la Cannes. Celebrul irinel, tot acolo o plimbase pe moni, pe la începuturile telenovelei: ca s-o facă cunoscută 🙂

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  11 mai 2011 la 13:00

  Creangă, da, a apărut si programul, o să selectez câte ceva din el. Festivalul e mai sărăcăcios decât în alţi ani, are multe chestii care au mai fost, poate nu-i rău pentru cine n-a ajuns să le vadă. Are si evenimente si spectacole noi. Îl urmărim 🙂

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  11 mai 2011 la 13:02

  Fini, Tds, din Brazil până-n Suedia muzica bună ne încântă şi ne bucură.
  Fiindcă merităm 🙂

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  11 mai 2011 la 13:02

  postare nouă

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  11 mai 2011 la 16:31

  Skorpion, 38, insomniacule, abia acum am dat de tine 🙂

  „tatal lui radu duda a fost bun prieten cu …..ion iliescu.
  tot tatal lui radu duda a fost si…..membru fsn.
  in biroul secretarei de partid PCR in decembrie 1989 au fost gasite niste notitze ale lui radu duda
  ghiciti ce, nu???

  asa ca este clar cui apartine la ora actuala Casa Regala?”
  Greu de ghicit, prietene, pun pariu că nici crin&varanul nu s-au prins 😆 😆

  Apreciază

 • 55. Fini  |  12 mai 2011 la 01:25

  UTS,
  @ 49

  abia acum am dat de comentariul tău. 😆
  Muzica „latină” te prinde pentru că e expresivă, dezinhibată, directă, ritmuri antrenante
  În ce priveşte colaborarea McFerrin – Ma, vino în Grădină cu piesele care-ţi plac şi dacă am şi eu ceva mă pliez. Cred că va fi fain. 🙂

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  3 martie 2016 la 11:02

  Reblogged this on Gradina de hartie and commented:

  „ Odată cu candidatura ginerelui regal la prezidenţiale, însă, monarhia de România s-a ales nu numai cu un timbru teatral-politic, ci şi cu partizanatul neonorant al clanului pesedist-penelist; sau, după completări şi înregimentări ulterioare, uselist. Poziţia, obligatorie mai presus de politic a Casei Regale, a fost, astfel, dramatic (!) avariată. Chiar dacă şi-a retras candidatul regal (o aventură sub semnul neşansei) n-a mai contat: acceptând această ştampilă, monarhia a ieşit de bună voie din cadrul exigenţelor obligatorii ale rostului ei. Revendicată de către exact aceia care au hulit-o când le stătea în coaste, regalitatea şi-a pierdut aura. Bucătăria regală a Margaretei miroase a frigărui useliste”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: