Duhuri de comori şi duhori de vânători

3 iunie 2011 at 14:04 33 comentarii

Unu’ care trage-n tot ce-i iese-n cale: trafic de frontieră, contrabandă cu petrol sub embargou internaţional, jocuri de noroc, şmecherii financiare, evaziune fiscală cu voie de la emanaţii revoluţiei; pământ, cu zecile şi sutele de mii de ha. Portret robot de vânător de comori post’89. Leit Ovidiu Tender, s-ar zice, deşi destule alte exemplare seamănă picătură de petrol cu prototipul devenit comun încă din prima decadă postdecembristă. Dar abia între 2000-2004, tot sub înaltul patronaj iliescean, puşcaşilor de comori din cuferele statului li se deschide larg poarta noii epoci de aur. Astfel, nemulţumit de ce strânsese din modestele ciuruieli din provincie, antrenatul ţintaş timişorean atacă hotărât obiective naţionale din energie- petrol, gaze, dar şi armament; preia, ca de pe tarabă, firme strategice: echipamente pentru centrale nucleare, prospecţiuni şi carotaj, reţele de asigurare, servicii, imobiliare, turism, solvenţi, etc. Argint şi aur. Spălare de bani, contracte fictive, inginerii financiare, reţele mafiote, scandaluri internaţionale. Distrugător, suflul fiecărei bombe care explodează-n economia statului şuieră a jale şi pustiu prin buzunarele boborului, dar cine să-l audă? Şi cine să-i oprească pe tunari? Vreunul din zeloşii roboţei făcători de legi cu chei? Gangsterismul politico-revoluţionar de stat îşi ştia asigurate din capul locului comorile puşcate, constituţional, cum le ştie la adăpost şi acum. Chelner, ieri în Timişoara, azi imperiu-n toată ţara! Fără riscuri şi fără victime, nici când o parte a corpului judiciar, cea independentă, începuse să deranjeze reţelele de trăgători. Tagma se ştia protejată de cealaltă, a casei, mai mare şi cu-ntăriri parlamentare. Din care, destui ochitori nu pregetau să-şi dea coate oferindu-şi nurii ca piţipoancele de cartier. Cu mândrie de fruntaş în slujbă de ţintaş,soldatul Ponta demonstrează la vedere, în 2006, ce-nseamnă respectul său de parlamentar român faţă de gradatul Tender cercetat atunci pentru spălare de bani! Ieşind tip-til din necaz (firesc, nu?) ca şi din prim planul presei, Tender pistolar şi Frank Timiş, vânător de calibru planetar, îşi extind, mai nou, aventurile umanitare pe alte continente. Că bănet au adunat, mitraliorii, Dunăre! Cât să vâneze toate comorile din toată Africa. Deocamdată, dezvăluie temerarul gringo din estul cel sălbatic, au prins doar jumătate din Gambia, pradă de milioane, unde au liber la exploatarea rezervelor de petrol şi a resurselor de orice fel, vreme de un sfert de secol. La rând, alte ţărişoare: Senegal, Guineea Bissau, Guineea Conakry, plus un perimetru marin din Atlantic. „Acum vreau doar să am linişte în ţară ca să mă pot dezvolta în Africa”, spune hârşitul puşcaş.În România e bine: afacerile le merg şnur, banii curg, comorile-s la loc sigur şi încă s-ar mai găsi: Gabriel Resources a înregistrat, recent, o decizie prietenoasă din partea Tribunalului Bucureşti, a zecea în vreun an şi ceva, în procese cu asociaţii ale societăţii civile.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Pielea motanului din pădurea de antene Inbal Pinto and Avshalom Pollak Dance Company (ISR) la Sibiu: două spectacole, două lumi

33 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  3 iunie 2011 la 16:49

  excelent,

  dar si interesant,
  habar nu am avut ca gangsterii nostri s-au mutat si in africa.

  daca aici justitia nu si-a facut treaba, poate acolo ii maninca leii

  🙂

  Apreciază

 • 2. Bășcăliosul  |  3 iunie 2011 la 17:31

  „Cu mândrie de fruntaş în slujbă de ţintaş, nedând două parale pe incompatibilitatea poziţiei sale de deputat cu rolul de avocat (legea 161/2003)soldatul Ponta demonstrează fără echivoc, în 2006, ce-nseamnă respectul său de parlamentar român faţă de gradatul Tender cercetat atunci pentru spălare de bani! Stai şi te-ntrebi: câte zerouri o fi avut motivaţia cârlanului politician, fost procuror, ca să-şi flituiască confraţii, aceia străini de deontologia sa juridico-partinică?”
  *
  De data asta voi fi avocatul micului copilot al diavolului profund bombon și voi încerca să elimin, pe scurt, confuziile citite în ultima vreme în privința acelei incompatibilități din 2006.

  În principiu, detest interpretările tendențioase sau cele producătoare de euforie nefondată- oferite pe calea blogosferei și susținute de comentatori de bună credință, dar induși în eroare- cu pronosticuri gâdilitoare la urechile scăpate în delir sau cu propuneri de soluții în care fictivitatea se ia la întrecere cu iluzionismul servit și-așa pe săturate de fariseii politici și traducătorii de presă. Dacă ne amăgim și între noi, mai bine ne vedem de o cauză mai nobilă, fiindcă nu vom realiza nimic prin alimentarea direcțiilor false, amăgitoare și perdante, oricât de tentante ne-ar suna născocirile clopoțelului pentru recreația mare.
  Până una-alta, să fim cinstiți cu noi înșine și corecți în utilizarea unităților de măsură!

  Evident, motivaţia cârlanului politician este egală cu zero, indiferent câte zerouri l-au motivat în postura de avocat interzis prin lege. N-are nicio scuză, mai ales după ce ne toacă sistematic la cap cu leitmotivul atotcunoașterii din memorabila și inepuizabila experiență de procuror, din cauza procurării simptomului obsesiv-compulsiv, demonstrativ cu titulatura-n piept aproape la fiecare ocazie de pe sticla TV.
  Cu toate astea, asocierea incompatibilității marelui procuror obsesiv cu riscul de a-și pierde de-acum încolo mandatul de deputat, pe ideea că incompatibilitatea ar fi imprescriptibilă, trebuie privită prin prisma legilor, inclusiv nr. 161/2003, care de fapt nu interzice ci stimulează incompatibilitatea, fiindcă oferă un termen de două luni și jumătate în care să te faci băiat cuminte, dar nici asta nu-i bai.

  Numai dacă parlamentarul persistă în incompatibilitate după această sublimă perioadă de grație- prevăzută de lege ca permisivitate în zburdălnicie- se pune problema ca el să suporte consecințele, or micul procurici a ieșit imediat din starea de incompatibilitate, datorită constatării ei în instanța de judecată a sponsorelului Tender ; altfel o ținea lungă și lată la fel ca toți parlamentarii incompatibili care fructifică șansele de neaplicare a legii dincolo de limitele permisivității nesimțite, de două luni și jumătate. (timpul cumulat din alineatele 1 (15 zile) și 2 (60 zile) ale art. 83 Lg 161/2003)
  *
  Art. 83 alin. 3 din legea 161/2003:
  „După expirarea termenului prevăzut la alin. (2), DACĂ STAREA DE INCOMPATIBILITATE CONTINUĂ SĂ EXISTE, deputatul sau senatorul este considerat demisionat din funcţia de deputat sau de senator”
  *
  Pe de altă parte, incompatibilitatea în situația avocaților, apărători în cauze interzise, nu este continuă ci se desăvârșește accidental, după chemarea oferită de inculpatul de ocazie. Astfel, dacă nu e contestat de nimeni în instanță, un parlamentar avocat poate să intre în incompatibilitate de câte ori dorește- pe câte o durată de până în 75 de zile- și să nu suporte nicio consecință majoră, fiindcă după alin 3 de mai sus poate invoca de fiecare dată- la fel ca obsesivul procurel, de data asta- ieșirea din compatibilitatea care NU MAI CONTINUĂ SĂ EXISTE.

  Alții parlamentari incompatibili continuă să existe, nederanjați cu anii în două-trei luntri cumulate pe nesăturate, iar ANI se face că-i descoperă într-un târziu, în timp ce se preface că nu înțelege ce trebuie să se întâmple în cazurile de persistență diabolică cu incompatibilitatea peste acel termen limită de 75 de zile, după cum prevede partea esențială a alin 3:
  „deputatul sau senatorul este considerat demisionat din funcţia de deputat sau de senator”

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  3 iunie 2011 la 20:49

  Seara bună, prieteni si pe repede-nainte 🙂

  Skorpion, da, la asa o bulimie, fascinantă, cred mai curând că ajunsi acolo, gangsterii nostri o să-i mănânce ei pe lei 🙄

  http://www.money.ro/tender-stapaneste-o-jumatate-de-tara-africana–cu-acte–pentru-25-de-ani_975826.html

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  3 iunie 2011 la 20:54

  Bsk. bune lămuriri şi necesare 🙂 Totusi, n-am pledat si nici măcar sugerat, că m-as astepta ca respectiva incompatibilitate, stimulată sau nu de o lege schioapă făcută tot de ei, să aibe repercursiuni asupra cârlanului sau a altcuiva. (0 s-o si tai,multzam :)))Nu reiese lucrul ăsta din postare, pentru că nu cred că e posibil acum, din tot ce se vede, indiferent de euforiile unora sau altora ( nu le stiu că n-am avut vreme de răsfoială zilele astea :)) constatarea de fond e faptul că soldatul s-a pus de la înălţimea mandatului său de deputat, nu în slujba electoratului, ci a gradatului jefuitor de electorat.

  Apreciază

 • 5. Bășcăliosul  |  3 iunie 2011 la 21:08

  Nora,
  Nici eu n-am afirmat că tu ai fi pledat sau sugerat. 🙂
  Am scris despre „confuziile citite în ultima vreme” fiindcă tot veni vorba în postare de incompatibilitatea procariciului de pe vremea procesului lui Tender.
  Pot să dau mai multe linkuri, dacă insiști, dar de data asta prefer să mă crezi pe cuvânt.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  3 iunie 2011 la 21:15

  Bsk, te cred, cum să nu 🙂 Din situaţiile descrise în articol, bine cunoscute, de altfel, în diverse de variante, cu diferiţi protagonisti, îmi pare că e absolută şi urgentă nevoie de schimbare constituţională.

  Apreciază

 • 7. Maria  |  3 iunie 2011 la 23:11

  Bună seara, prieteni!

  Nora, excelent articol! De citit şi recitit cu atenţie, mai ales că aduce la lumină o densitate nefastă de fărădelegi săvârşite la adăpostul multor guvernări recente. Se vede bine acum imaginea oribilă a realităţii, cu faciesuri de dihori ce emană duhori… Da, avem mare nevoie de o modificare constituţională.

  Apreciază

 • 8. Maria  |  3 iunie 2011 la 23:15

  Nora, am reuşit, într-un fel, să mă conectez la evenimentele culturale sibiene. 🙂 În seara aceasta am preferat să privesc Piaţa Mare, publicul, vechea arhitectură luminată de proiectoarele imense. 🙂

  http://www.sibiu.ro/LiveOK/cam5.html

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  3 iunie 2011 la 23:37

  Maria, servus 🙂 multzam! Va fi o bătălie crâncenă, clanul vânătorilor va face tot posibilul şi imposibilul s-o blocheze 🙄

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  3 iunie 2011 la 23:40

  Da, Maria, multzam de link, Piaţa Mare şi încă niste zone din Centrul istoric se pot vedea si de acasă ( si cu acasă!! :)): e animaţie şi la ora asta, măcar că a fost furtună mai devreme.
  Eu plec dimineaţă la Păltinis asa că în seara asta n-am mai circulat 🙂

  Apreciază

 • 11. skorpion  |  3 iunie 2011 la 23:41

  salve, Nora,

  eu sper ca de data asta Basescu alaturi de partea pozitiva din PDL (Monica Macovei, Sever Voinescu, Cristian Preda, T. Paleologu etc) + alaturi de un electorat maturizat si doritor sa se implice

  sa reuseasca/sa reusim sa avem o noua Constitutie!

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  3 iunie 2011 la 23:42

  @maria,
  m-am delectat pret de citeva minute cu linkul adus de tine la #8.
  mersi

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  3 iunie 2011 la 23:52

  Skorpion, servus, dacă există suficientă maturitate, să sperăm, ar fi normal ca si cei mai inversunaţi adversari ai lui Băsescu, considerând că vor binele aceste ţări, să susţină proiectul noii constituţii.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  3 iunie 2011 la 23:53

  Noapte bună şi linistită, prieteni
  multzam.
  si pentru „like”!
  🙂

  Apreciază

 • 15. Maria  |  3 iunie 2011 la 23:54

  Nora, şi eu mă tem că, după duşul rece primit odată cu proiectul de revizuire şi primele momente de buimăceală , se va declanşa o aprigă formă de opoziţie la această iniţiativă ce vizează, de fapt, demararea mult aşteptatului proces de modernizare instituţională a României. Vom vedea ce va fi.

  Apreciază

 • 16. Maria  |  3 iunie 2011 la 23:58

  Nora, călătorie frumoasă! Păltinişul e spendid şi cu soare, şi pe ploaie, şi acoperit de zăpadă. 🙂

  De Sibiu şi de acasă 🙂 , ce să mai vorbesc… Piaţa e încă plină şi concertul în toi, ca în orice week-end. 🙂

  Noapte bună şi frumoasă!

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  3 iunie 2011 la 23:59

  Maria, opoziţia la o chestiune atât de sensibilă nu le va aduce nici simpatie si nici popularitate opozanţilor Ceea ce nu-i va împiedica să dea ca berbecii în proiect. Si asta nu-i rău 🙂

  Apreciază

 • 18. Maria  |  4 iunie 2011 la 00:00

  Skorpion, mă bucur că am avut inspiraţia de a da linkul. Sunt mai multe camere web în centrul istoric, toate cu o perspectivă foarte frumoasă. 🙂

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  4 iunie 2011 la 00:01

  Multumesc, Maria. Mi-ar fi plăcut să pot fi în mai multe locuri odată 🙂

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 20. Maria  |  4 iunie 2011 la 00:05

  Aşa e, Nora. Vom asista probabil la unele dintre cele mai penibile reacţii. Sper ca majoritatea lucidă, cu putere de decizie, la care se referea şi Skorpion puţin mai sus, să ia în considerare aşteptările electoratului. Altfel, nu ştiu cine mai poate salva România.

  Apreciază

 • 21. Maria  |  4 iunie 2011 la 00:05

  Somn uşor, Nora! 🙂

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  4 iunie 2011 la 09:04

  salve,

  Nora, vei avea o zi splendida la Paltinis.
  ce frumos este acolo.

  daca ai putea sa faci drumul invers pe jos de la Paltinis pina la Rasinari…….un drum superb, il stii precis, sus pe creasta…

  Apreciază

 • 23. Creanga  |  5 iunie 2011 la 05:59

  Bună dimineaţa!
  Dar ce linişte! Oare aţi plecat în căutare de comori?

  Apreciază

 • 24. Un tanar de stanga  |  5 iunie 2011 la 08:47

  buna crengulin
  Cind v-am spus data trecuta ca un blog semi inchis vegeteaza daca animatorul (Nora sau Theophyle) nu sta tot timpul sa ii mingiie pe crestet pe vizitatori , ati sarit ca muscatzi de albina 🙂 🙂 Ia intrati si vorbiti intre voi , ca asa sta bine unei comunitati 🙂

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  5 iunie 2011 la 08:49

  buna dimineata, TDS,
  🙂

  buna dimineata, creanga,
  🙂

  hai, sa vorbim!
  😛

  Apreciază

 • 26. skorpion  |  5 iunie 2011 la 08:50

  tds,
  nu este vorba de ceea ce spui tu, ci faptul ca majoritatea celor care comenteaza pe aici au avut treburi …..
  nora la paltinis, de exemplu, restul – fiecare stie unde a fost

  :angel:

  Apreciază

 • 27. Un tanar de stanga  |  5 iunie 2011 la 09:29

  Skorpi se putea sa nu ma contrazici tu ? 🙂

  Nu pleci cu bicicleta azi ?

  Apreciază

 • 29. Creanga  |  5 iunie 2011 la 15:22

  Ziua bună!
  TDS, unde-ai albina, unde-i albina? Dimineaţa doar am întrebat, apoi picioarele în spate am luat. Să vorbim despre comori şi tot felul de dihori?

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  5 iunie 2011 la 17:36

  Ziua bună, prieteni 🙂

  skorpion, nu-mi amintesc să fi văzut un Păltiniş atât de însorit până azi! Şi încă ceva ce am descoperit abia acum: la mică distanţă de Păltiniş, pe drumul spre Sibiu, există o porţiune cu o anomalie magnetică ( parcă si in Moldova mai există un astfel de loc) unde masina urcă pe o pantă fără motor… 🙂

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  5 iunie 2011 la 17:37

  Tds, o comunitate relaxată 🙂

  Sare-n ochi, salut 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  5 iunie 2011 la 17:51

  Crengulin 🙂 tocmai am pus alte comori, de alea adevărate, inainte s-o iau din loc

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  5 iunie 2011 la 17:55

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: