Criză după criză. Pleaşcă după pleaşcă?
9 august 2011 at 12:26 noradamian 62 comentarii
Că statul actual s-a născut dintr-un ţesut politic amoral, stricat ca o carne de mici lăsată-n căldură şi bâzâită de muşte roşii e ceva ştiut: acelaşi soi de ceauşism, recuperat însă şi cultivat în dulcele cadru democratic în care negustorii cinstiţi sunt chiar hoţii neprinşi de prietenii lor hoţi, din justiţie. Aceeaşi justiţie. Vine, însă, şi momentul să ne-ntrebăm până unde poate duce un astfel de hibrid. Să constatăm că, realmente fiind înafara oricărui cadru ideologico-doctrinar şi politico-economic, organismul anormal rezultat din simbioza monstruoasă a două regimuri intră-n autodistrugere. Din momentul în care s-a atins nivelul critic al substanţei roase din el însuşi, urmează declinul. Mai lent într-un climat de stabilitate mondială, abrupt, în condiţii de criză, dar implacabil. Asta dacă nu intervine ceva, chiar şi-n ultimul ceas, care să schimba cursul abrupt al decăderii. Neîndoielnic că momentul memorabil din noaptea de pomină în care ţara era gata să intre în regimul Geoană, unul dintre subordonaţii Vântului, rămâne unul de pus în ramă. Statul român scăpase atunci ca prin urechile acului de un coşmar ale cărui posibile efecte abia se-ntrezăreau. Acum se văd clar. Că între ce se vede şi ce se spune, diferenţele uriaşe de interese veroase se menţin, e trist. E exact ce ne poate-ntoarce la mâncatul tragic din osânza proprie într-un moment mult mai critic decât în 2009 când nici diriguitorii politici nu ştiau ce-nseamnă o criză mondială, dar-mi-te boborul. Astfel că supărările electoratului generate de programul de criză erau de-nţeles, nu şi strâmbele celor care păpaseră creşterea economică cu care se lăudau. Se poate spune că reluarea mandatului, în situaţia de atunci, de către preşedintele-n funcţie a-nsemnat exact ceea ce dl.Toader Paleologu numise „pleaşcă”. „Pleaşca” a preluat statul cu un buget-schweitzer, cu povara crizei care se făcea treptat simţită, cu beţele-n roate bevebist-transpartinice, cu bâlbele guvernului (pe care oricum nu-l putea schimba din pricini de piedici parlamentare). Însă cel mai tare efect de pleaşcă într-o ţară în care opoziţia funcţionează de ani de zile, cu programul unic îl suspendăm, s-a dovedit a fi faptul că justiţia a scăpat de pericolul de reîncarcerare în regim de urgenţă, cum ar fi ajuns, potrivit promisiunii făcute cu tărie, atunci, de preşedintele de o noapte. Dar nici o pleaşcă nu e perfectă şi nici de neînlocuit…
va urma…
Entry filed under: 7301634. Tags: "negustorii cinstiţi" din justiţie, subordonaţii vântului.
62 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
filadel | 9 august 2011 la 12:34
Mare adevar, Nora. Am avut citeva noroace monumentale.
ApreciazăApreciază
2.
noradamian | 9 august 2011 la 12:39
Ziua bună, prieteni 🙂
Filadel, multzam:) Am avut, asa-i. Oare ce om merita în continuare? 🙄
ApreciazăApreciază
3.
Turnofftheglory | 9 august 2011 la 13:09
Optimism, Nora, optimism.
Totusi am impresia ca nu vom fi cu pantalonii in vine ca in 2008-2009.
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 9 august 2011 la 13:11
Tog, nu se poate fără 🙂 Bineînţeles, un optimism bazat pe raţiune…
ApreciazăApreciază
5.
filadel | 9 august 2011 la 14:21
Un optimism temperat cu ratiune. Il meritam de la noi insine. 😀
ApreciazăApreciază
6.
Sare'n Ochi | 9 august 2011 la 14:42
o zi buna tuturor!
„noroacele” noastre sunt cei 50,80% dintre romanii cu drept de vot care l-au lasat pe Geoana sa topaie „decat” o noapte.
sunt bloggerii si jurnalistii si cititorii lor care nu au pus botul linsajul mediatic executat asupra lui Traian Basescu si Emil Boc pe banii furati/devalizati de catre Vantu – ia sa-l intrebam pe Nistorescu cum se simte acum ca s-a redeschis dosarul FNI si el este parte a noului dosar: http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011080961905/Actualitate/Nistorescu-implicat-in-noul-dosar-FNI-de-catre-Parchetul-General.html – pe banii furati/devalizati de Patriciu si Voiculescu samd.
liberatatea de expresie si conexiunea de net sunt „noroacele” noastre – ca avem cum si putem sa ne „vorbim” si prin aceasta aratam ca nu suntem singuri, voci singure, vopsite de altii in „oranjgutaniul” propriilor lor uri.
ApreciazăApreciază
7.
dictaturajustitiei | 9 august 2011 la 15:22
Bună !
Mare dreptate ai !
Nu mă gândisem că , până la urmă, am avut noroc să ne conducă în criză tocmai ” marinarul de cursă lungă”.
Ce am fi pățit dacă ne erea Geonă președinte ?
ApreciazăApreciază
8.
noradamian | 9 august 2011 la 17:58
fila , norocu nost’ c-avem 🙂
ApreciazăApreciază
9.
noradamian | 9 august 2011 la 18:02
sare’ , servus! Justă privire: fără ei ( 50 si ceva %) şi fără noi cei care „stăm de veghe-n lanul de ocară” eram ai vântului, acuma, vai de mama noastră. Ceea ce am scris despre momentul cu „pleasca”, de pus în ramă, conţine implicit, acest adevăr,cred. Multzam că l-ai scos în evidenţă. Deobicei nu prea ne lăudăm pe noi înşine, poate ar trebui 🙂
ApreciazăApreciază
10.
noradamian | 9 august 2011 la 18:09
Carmen, salut 🙂 nici nu vreau să mă gândesc. Toată ţara asta ar fi devenit un rai al hoţilor şi netrebnicilor, al nistoreştilor etc şi, în răstimpuri, al răfuielilor interclanuri.
S-ar fi nupuit toate dosarele care rulează acuma nonstop, pe hotnews, si altele, grele de tot, deschise-ntre timp, justiţia rămânea să pedepsească găinarii, sau, cine stie, să treacă la persecuţii politice. Adio net, libertate, totul sub privirea lui big brother vântu , interlopilor politici, greţoşilor şi obedienţilor lui brotheri, prea supuselor lui slugi. Scenariu exagerat, totuşi, probabil toate astea nu s-ar fi-ntâmplat dintr-odată, nici imediat, dar, în timp, plauzibil.
ApreciazăApreciază
11.
skorpion | 9 august 2011 la 18:45
bonjurici, dragii mei,
daca in 2004 nu ar fi cistigat basescu si daca in 2009 iarasi nu cistiga basescu, azi eram intr-o situatie mult mai grea ca Grecia….
revine criza, au fost unii care in urma cu un an si chiar 2 ani au spus ca criza va fi in forma de W, dar se pare ca foarte putine tzari au luat aceasta posibilitate in calcul, ma refer la liderii tarilor occidentale…
noi ca tzara sintem cu capul deasupra apei ….inca nu ne inecam si s-ar putea sa scapam mai ieftin ca alte tari daca izbucneste ai mai brutal a II. a criza….
ApreciazăApreciază
12.
maya | 9 august 2011 la 18:50
Buna ziua si buna sa va fie inima!
😆
Si eu 😆 like this post! 😆
Ceea ce trebuie sa se intimple, se intimpla!
In acest sens se vor crea toate conditiile necesare oricit de absurde/imposibile ar parea ele!
Cei 51% au format masa critica! 😆
ApreciazăApreciază
13.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 19:45
Salve Grădină! 🙂
Ce pot să spun ? Văd siderat cum nimeni nu vrea să recunoască jaful făcut de tărtăriceanu + psd, jaf din cauza căruia s-au făcut tăierile de salarii, şi văd că nici măcar faptul că Ro stă mai bine decît PIIGS, uslinoşii, nu vor să recunoască.
ApreciazăApreciază
14.
Sare'n Ochi | 9 august 2011 la 20:25
@Tiberiu, d-aia intru eu in ei cu sapa pe unde-i prind 🙂
ApreciazăApreciază
15.
Sare'n Ochi | 9 august 2011 la 20:27
@Nora, trebuie sa ne mai si laudam, sa ne creasca rangul :). ca de ocarat ne ocarasc destui. am avut dreptat in ceea ce am facut ca jurnalist timp de 21 de ani (am fost in tabara „buna”) motiv pentru care acolo si raman. de hoti si banditi si slugile lor mieroase in tastatura sunt satul.
ApreciazăApreciază
16.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 20:41
Sare
Habar nu ai ce meciuri am avut eu, cu. Dar, am obosit.
ApreciazăApreciază
17.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 20:41
Preşedintele la tvr.
ApreciazăApreciază
18.
noradamian | 9 august 2011 la 20:44
Seara bună, prieteni 🙂
Skorpion, asa e, fiind mai departe de marile centre financiare ale lumii, socul, probabil va fi mai mic. Dar va fi 🙄
ApreciazăApreciază
19.
noradamian | 9 august 2011 la 20:49
Maya, da, bună să ne fie inima, în ciuda agitaţiei din jurul nostru. La atingerea masei critice au contribuit atât jurnalisti neangajaţi si competenţi,cum spune Sare, o serie de bloggeri de acelasi calibru 🙂
ApreciazăApreciază
20.
noradamian | 9 august 2011 la 21:00
Sare’ , de acord 🙂 dar mai trebuie subliniat că bloggerii au fost şi ei, la rândul lor, ajutaţi de comentariile si postările prietenilor virtuali.Între ei mulţi cu remarcabilă constiinţă civică si pricepere şi plăcerea de a însufleţi şi de a dărui scânteioare de cultură, de aici si din vecini nu-i numesc fiindcă i-aţi citit si-i stiţi, inclusiv pe grădinari de ai nostri care şi-au adus din plin contribuţia. Dar, mai important decât toate a fost si rămâne echilibrul, buna credinţă, capacitatea de a discerne corect, rezistenţa la manipulare a multor concetăţeni.
ApreciazăApreciază
21.
noradamian | 9 august 2011 la 21:02
Tibi, da, greu de înţeles atitudinea unor compatrioţi, dar nu imposibil. Negarea atâtor urâciuni evidente care pe măsură ce trece timpul ies tot mai multe la iveală, nu le foloseste, ba dimpotrivă. De aia trebuie lăsaţi să-şi debiteze minciunile până la saturaţie. Oricum de altceva nu sunt în stare. 🙂
ApreciazăApreciază
22.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 21:30
Salve nora! 🙂
Remember ? Exact în urmă cu doi ani, am spus (cam neacademic 🙂 ) : dacă nu facem sacrificii acum, draku ne ia pe toţi!
Probabil că uslinoşii exact! asta regretă : că ţara nu s-a scufundat de tot, mama lor de netrebnici.
ApreciazăApreciază
23.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 21:38
Şi nora dragă, din păcate, şi în actuala coaliţie sunt destui care ar cam vrea să dea drumul la pomeni electorale. Cam asta a spus şi preşedintele : NU este bine să se facă aşa ceva. Este nevoie de a menţine restabilirea echilibrelor macroeconomice.
ApreciazăApreciază
24.
dictaturajustitiei | 9 august 2011 la 21:43
@Nora10,
Cam cum descrii tu s-ar fi întâmplat.
Din păcate, urmează încă multe zile grele pentru români și sunt tare îngrijorată ce se poate întâmpla după alegerile din 2012.
Justiția este în continuare un factor decisiv. Ați văzut cu toții că doamna Mioara Roman, care din 2008 nu-și plătește chiria , a găsit clemență în justiție. Degeaba vedem stenograme în presă, judecătorii fac doar ce vor ei indiferent de probele de la dosare.
@Tibi 13,
Să știi că nu îmi tace gura explicându-le celor care îmi citează din Realitatea și Antena 3 ( ce se vorbește acolo zi și noapte) că de vină sunt de fapt liberalii și pesediștii. Îmi dau peste nas, interlocutorii mei, afirmând că nici pedeliștii nu sunt prea cinstiți. Că practică aceleași obiceiuri proaste cu licitațiile trucate, etc. Ce pot să mai zic în aceste situații ?
ApreciazăApreciază
25.
noradamian | 9 august 2011 la 21:44
Tibi, mi-amintesc 🙂 Asta vor, cu siguranţă. Să prade si ce a mai rămas. După modelele ( pentru ponta, după cum declarase zilele trecute, cele mai bune modele de premier : năstase şi tăriceanu.

ApreciazăApreciază
26.
noradamian | 9 august 2011 la 21:53
Carmen, si in justiţie sunt diferenţe uriase de caractere si de profesionalism. Faţă de 2005, a crescut numărul celor competenţi si corecţi din sistem, dar mai e mult până departe, asa cum spui. Ca să nu mai vorbim de faptul că unii de la care asteptam cu totul altceva, precum Danileţ, dezamăgesc tot mai tare.
Cât despre cei care vin cu argumentul corupţiei din PDL, au dreptate, asta e necazul! Chiar dacă e mult mai redus decât în rest, există si contribuie din plin la corupţia transpartinică împovărând a naibii pe cei care se străduiesc să facă lucruri bune si-n condiţiile astea. Rămâne de observat care-i grâul si care-i neghina. O face, tot mai frecvent, si cu referire la pedelistii, chiar Băsescu.
ApreciazăApreciază
27.
noradamian | 9 august 2011 la 21:57
Tibi, 23, da, tentaţia e mare, usele-ul presează, caractere puternice nu-s tocmai multe in actuala coalitie, asa că , din păcate, există acest risc 🙄
ApreciazăApreciază
28.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 22:03
Carmen
Eu nu mai ascult de mult ce spun a3 şi iRe. Se repetă la nesfîrşit.
Nora
Riscul există dar, atîta vreme cît nu se formează o altă majoritate parlamentară în actuala legislatură, cred că Boc va ţine situaţia sub control.
ApreciazăApreciază
29.
dictaturajustitiei | 9 august 2011 la 22:05
Nora, chiar dacă eu îl susțin pe președintele Băsescu și îi înțeleg logica faptelor nu cred în povestea cu justiția. Și nici în cea cu DNA-ul. Experiența mea mă edifică mai mult decât orice discurs.
Polițiști, procurori și judecători care formează grupuri infracționale cunosc. Nu faptul că eu am pierdut niște procese mă supără , am atâta inteligență să iert pentru a mă liniști sufletește , ci mă îngrozește structurile mafiote formate de cei care ar trebui să ne apere de infractori.
Spune-mi de o decizie definitivă și irevocabilă prin care un mare politician sau afacerist corupt să fi fost condamnat ?
Am citit de judecătoarea care a murit într-un mod ciudat, cea care instrumenta dosarul lui Vântu, și despre procurorul Panait. Atâta știu.
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 9 august 2011 la 22:13
Carmen, oricât ai fi de dezamăgită, (pe bună dreptate!) s-au produs diferenţe semnificative, încurajatoare, faţă de acum sapte ani (desi mult mai puţine decât am dori). Dacă n-am vedea si aspectele pozitive, chiar n-ar avea rost să mai credem că se se poate schimba ,de-acu-nainte ,ceva în bine – adică să ne menţinem optimismul.
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 9 august 2011 la 22:14
Tibi, si eu cred asta
ApreciazăApreciază
32.
dictaturajustitiei | 9 august 2011 la 22:15
Tibi, nici eu nu cred în ce debitează ” a3 şi iRe” . Am afirmat că sunt mulți care citează din ele ca din Scriptură.
ApreciazăApreciază
33.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 22:26
Carmen
Aceştia sunt fie direct interesaţi, fie idioţi, fie postaci cu ordin.
Ne aşteaptă vremuri fluide pentru că nimic nu se poate prevedea pe termen scurt.
De termen mediu este improbabil, iar pe termen lung este pur şi simplu, loterie gen Mafalda.
Mă uit la ce se întîmplă la Londra, şi-mi amintesc îndemnurile de ieşire în stradă, proferate de crin şi de ponta, anul trecut.
Deci ?
ApreciazăApreciază
34.
noradamian | 9 august 2011 la 22:37
Tibi, ba chiar si in Israel…
ApreciazăApreciază
35.
dictaturajustitiei | 9 august 2011 la 22:48
Ați văzut ce scrie pe iRe ?
Tănase afirmă că președintele Băsescu duce negocieri cu Patriciu ca să-l desemneze premier. E intoxicare ?
ApreciazăApreciază
36.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 23:05
Nora
Am văzut că şi în Israel.
La începutul acestui an, i-am spus Silviei, că am prins probabil ultimul tren favorabil catre. Atunci nu m-a crezut; acum, da. 😦
Carmen
Intoxicare securistă în cel mai pur stil.
Tănase este un maaaare ticălos.
Mai ticălos chiar, decît Dinescu.
ApreciazăApreciază
37.
Tiberiu Orasanu | 9 august 2011 la 23:24
Noapte bună, Grădină! 🙂
Vă mai citesc cu drag, şi mîine!
ApreciazăApreciază
38.
noradamian | 9 august 2011 la 23:35
Noapte bună, Carmen, Tibi,
prieteni 🙂
ApreciazăApreciază
39.
skorpion | 9 august 2011 la 23:47
da, este intoxicare pura.
interesant de stiut cine a comandat-o.
caci tanase este doar un catzelush lacom dupa bani.
o fi fost patriciu cel care a comandat intoxicarea?
ApreciazăApreciază
40.
Tiberiu Orasanu | 10 august 2011 la 00:02
DA! skorpi; şi tot păturiciu a comandat şi atacul lui dinescu asupra lui crin.
Am mai spus : păturiciu nu este mai inteligent decît un şofer de taxi.
ApreciazăApreciază
41.
skorpion | 10 august 2011 la 00:41
@tibi,
prost nu este patriciu, dar are o viclenie smechera, dezgustatoare, securistica..arivista
de parca ar exista o viclenie in sens pozitiv,
🙂
p.s. dar nu cred ca il va pacali pe Basescu
ApreciazăApreciază
42.
skorpion | 10 august 2011 la 01:18
http://www.revista22.ro/festival-interna355ional-de-film-la-media351-11073.html
ApreciazăApreciază
43.
skorpion | 10 august 2011 la 01:50
articol de Plesu,
nora, vezi ca vorbeste de Sibiu, de o cafenea Imperium, stii unde este?
🙂
http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Netrebnicie_7_532816717.html
ApreciazăApreciază
44.
Salomea | 10 august 2011 la 07:01
ApreciazăApreciază
45.
Salomea | 10 august 2011 la 07:37
Buna dimineata, tuturor
Clipul de mai sus, 44, este in spiritul demonstratiilor de la noi, din ultimele saptamani
Textul si muzica apartin lui Eti Ankri, si ceea ce a fost scris in urma cu ani (2004) a devenit azi foarte actual.
Tradus pe scurt:
Stiu ca banul nu e important, azi s-a dus , intr-o zi se va intoarce
Dar cineva m-a strivit azi si nu pot sa ma ridic
Luna aceasta am castigat destul de bine,si totusi au venit si mi-au confiscat televizorul si dulapul….
Am incercat sa spun ca taxele nu au logica, mi s-a raspuns ca ei nu fura, ca totul este legal
Ca mine sunt milioane, se rostogolesc pe strazi,ca mine sunt milioane, sub toate formele, ca mine sunt milioane, muritori de rand,
FARA BANI, EI NU FAC DOI BANI
TII minte pe Suzana de la banca? O impresionasem prin simplitatea mea, si aveam cale spre inima ei
N-a durat mult pana cand ea a inteles situatia si si-a schimbat atitudinea. Ea a inteles ca nu am bani si mi-a luat Demnitatea.
……………..
ApreciazăApreciază
46.
Nea | 10 august 2011 la 08:32
Formidabil articol.
De câte ori mă gândesc la noaptea aceea de decembrie mă ia cu fiori.
Îmi imaginez un guvern pus de Geoană, cu Cătălin Voicu la interne (nu e glumă).
ApreciazăApreciază
47.
oldhashu | 10 august 2011 la 12:25
Salut, dragilor! 🙂
@ Salomea, touche! 😀
Songul country nascut in cea mai puternică țară a lumii (a cărei febra actuală a contaminat întreaga lume) combinat cu mesajul coroziv în limba celor asociați de două milenii de istorie europeană cu banul dă un efect surprinzător!
…sau poate despic eu prea mult firul în patru! 😆
ApreciazăApreciază
48.
noradamian | 10 august 2011 la 13:06
Ziua bună, prieteni 🙂
skorpion, „Imperium”, un pub destul de insalubru, bine poziţionat în centrul istoric, vecin cu librăria Humanitas are faima de a găzdui unele mici evenimente artistice( jazz, stand-up-uri, piese „one woman-show” etc) De fapt e o pivniţă, nu prea atrăgătoare ca ambianţă, asta si fără nesimţirea „barmanului” şi lipsa de civilizaţie semnalată de dl. Pleşu.
ApreciazăApreciază
49.
noradamian | 10 august 2011 la 13:09
skorpion, tibi, evident că patriciu încearcă să profite de o conjunctură pentru a-şi corija cât de cât imaginea după uriasele prostii politice făcute de el personal, sau sub influenţa si cu banii lui, anterior. Miscare pe care am tratat-o cu oarecare înţelegere într-o postare. Afară de asta cred că a intervenit si un conflict personal între el si chucky. Cu mircică &stelică, caraghiosii ăia doi, însă, are toate sansele să nu poată face nici măcar asta. Oricum, si fără noile jocuri patriciene, peneleul pare că si-a mâncat creditul politic.
ApreciazăApreciază
50.
noradamian | 10 august 2011 la 13:14
Salome, tristă situaţie, după atâta timp de evoluţie model a micii voastre ţări. Am citit zilele trecute că vreo 18 familii superbogate de acolo, deţin cam tot ce-nseamnă, material si financiar, Israelul, azi. Logic ca o asemenea polarizare la un moment dat, să producă dezechilibre cu efecte explozive.
Nea, multzam! Da, trebuie curaj si pentru a ne imagina asa o oroare.
ApreciazăApreciază
51.
oldhashu | 10 august 2011 la 13:14
Nora, salut! 🙂
Patriciu încearcă a-și mentine îndemânarea de „arhitect de punți politice” pentru propriul spate in afaceri fără frontierele legalității.
Dar vorba bunei mele: „Încearcă și el marea cu degetul!” 😀
ApreciazăApreciază
52.
noradamian | 10 august 2011 la 13:19
Oldhasu, salve 🙂 Da, cam asa stau lucrurile. Grea încercare si greu de a lua schimbarea de atitudine ca pe o schimbare de fond ( aici e drama lui). Iesirile cuplului de muppets, stelică&dinescu, oricum nu i-au făcut un serviciu.
ApreciazăApreciază
53.
noradamian | 10 august 2011 la 13:28
Skorpion, 42, se anunţă interesant, festivalul de la Medias, Radu Gabrea, ca preşedinte, fiind o garanţie de calitate 🙂
ApreciazăApreciază
54.
Salomea | 10 august 2011 la 13:43
Nora, servus
Ai intuit bine situatia de la noi: cam 15 familii detin tot capitalul ,si in ultimii 30-40 de ani sistemul capitalist a devenit tot mai crud. Protestul actual este al clasei asa zisa „de mijloc’, cei foarte saraci nu-si pot permite nici macar sa ia parte la protestul general, ei sunt oameni care lucreaza dar de fapt e un fel de sclavie , moderna.
Ceea ce vor demonstrantii este schimbarea radicala a sistemului, nu in comunism, dar intr-un capitalism care sa asigure mai multa „dreptate sociala”.
Oldhashu, salut, si in America tot acelasi sistem, nu-i asa?
ApreciazăApreciază
55.
noradamian | 10 august 2011 la 14:28
Salomea, da, grea perioadă, noroc că statul Israel dispune de mecanisme democratice prin care, cred, se vor găsi soluţii de reglare ale situaţiei.
ApreciazăApreciază
56.
lastnightmusic | 10 august 2011 la 14:48
Salut prieteni 🙂
54,55
Chava Alberstein a participat la proteste
ApreciazăApreciază
57.
Salomea | 10 august 2011 la 14:57
Nora, mecanismele democratice capitaliste nu pot oferi sulutii instant la multimea de revendicari si probleme . Parerea mea: s-a asteptat prea mult, s-a asteptat pana cand ‘a ajuns cutitul la os”. Acum, eu cred ca pe cale pasnica nu se va obtine nimic, si previziunea mea este ca se va trece in curand la violenta. Din pacate.
ApreciazăApreciază
58.
skorpion | 10 august 2011 la 21:10
mesaj de la amica mea dinIsrael, dupa ce am intrebat-o ce se petrece la ei..
raspuns:
dragul meu, stai linistit,
Suntem bine iar eu am impresia ca demonstratia asta e facuta
de oameni care se plictisesc si au gasit cu ce sa se
distreze poate si atitati de cei care vor sa-i ia locul lui
Nataniahu. Stii tu, scaunul de prim ministru ii tenteaza pe
multi
ApreciazăApreciază
59.
Salomea | 10 august 2011 la 21:39
Scorpion, salut
In ultima sambata ,seara ,300000 de persoane au demonstrat, in Tel-Aviv si Ierusalim, eu nu cred ca din simpla plictiseala, dimpotriva, este o dovada minunata de solidaritate a intregului popor, care se uneste in cerinte si petitii din cele mai indreptatite. Eu n-am nici o indoiala ca o schimbare va veni. Si da, liderii nostrii de acum si cei dinaintea lor sunt vinovati pentru faptul ca aveau cunostinta de toate problmele sociale, si timp de ani de zile nu au facut nimic ca sa le rezolve. Au asteptat pana la izbucnirea revoltei si acum sunt in panica.
ApreciazăApreciază
60.
skorpion | 10 august 2011 la 21:49
SAlomea,
eu te cred si chiar nu am inteles raspunsul amicei mele, care are alt ton decit cei 300.000 mentionati de tine…..
who knows, pentru ca la nivel de Israel amica mea este destul de saraca….
ApreciazăApreciază
61.
noradamian | 11 august 2011 la 15:09
Ziua bună, prieteni 🙂
Skorpion, Salomea, tensiunile cresc peste tot, la fel nemultumirile. Dar oricât ar fi de mare nevoia de dreptate socială, violenţa nu trebuie acceptată nicodată, sub nici un motiv. De aici vin rele incomparabil mai mari si mai greu de stăvilit.
ApreciazăApreciază
62.
noradamian | 11 august 2011 la 15:09
postare nouă
ApreciazăApreciază