Efectul Băsescu se extinde

14 august 2011 at 21:07 33 comentarii

După ce a făcut ravagii în ţară, după ce a produs crize şi recesiune, pivnicerisme şi efecte meteo neobişnuite, Băsescu s-a oprit din plouat. Presa, însă, continuă să scoată apa din studiouri de tocşouri iar domnul Pleşu stă permanent cu umbrela antibăsescu deschisă când scriitoriceşte. Despre Băsescu, fireşte. Fie aşa, fie altminteri. Cu un pas înaintea tuturor, dictatorul a trecut la acţiuni şi mai groaznice: a aprins fitilul în Orientul Mijlociu, a declanşat canicula în Africa, a încărcat mitraliera lui Breivik la Oslo, a dat foc Londrei, a scos lumea-n-stradă la Tel-Aviv. Iar acum se distrează aruncând bursele-n aer, antenele-n cosmos şi sticle incendiare pe unde apucă. Istoria naţională, cea europeană, în curând a lumii-ntregi se aruncă-n lupta cu Băsescu. Dar cine să-l oprească? Media, că vorba aia, la nevoie se cunoaşte. Şi din prăpastie. Ca şi vorba ailaltă (cine o zise) fiecăruia după nevoi şi de la fiecare cât poate. Cu cât poate şi ea, săraca, că nu prea mai are de unde. Şi dă-i şi luptă, cu cât pot şi ei, săracii, intelectualii felixieni ai patriei. O soartă de uzură şi o viaţă de ură dedicată eliberării de sub dictatură! Şi uite aşa, începe lumea să se trezească şi caţavencii iar să ostenească. Băştinaşii, etniile şi cumetriile locului, precum şi popoarele din uniuni şi din separeuri conştientizează că trăiesc un moment epocal: sunt contemporanii celei mai grandioase bătălii planetare din istoria antică, medievală, modernă şi postcontemporană: lupta cu Băsescu! În frunte, generalii crin şi ponta, crunţi ca nişte parpangheli, răzbat prin explozii şi ruine. Dar când e să n-ai noroc, n-ai: împărţită, juma’ spre băsescu şi juma’ spre naşu’, forţa-crin se dezintegrează. Încă un proiect fisionabil marca Felix care dă chix.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

RIO, Nao existe otro igual. O privire spre Şcoala Finlandeză

33 comentarii Add your own

 • 1. Tiberiu Orasanu  |  14 august 2011 la 21:21

  Sara bună! 🙂

  Excelent nora, excelent!

  Chiar încep să mă întreb ce se întîmplă cu d-l Pleşu. 🙄

  O explicaţie satisfăcătoare, a dat # eugeni, la Copac : doi masculi alfa, care se înfruntă deşi, fiecare pe alt domeniu, chiar dacă la un moment dat, au avut un domeniu comun : scurta perioadă pe care D-l Pleşu, a petrecut-o la Cotroceni, în postura de consilier al preşedintelui.

  Am mai spus că vederile lor geopolitice nu au coincis. Dar de aici şi pînă la atac după atac, la care preşedintele nu răspunde, e totuşi, o cale lungă.

  Păcat. 😦

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  14 august 2011 la 21:24

  Seara bună 🙂

  Tibi, multzam 🙂 mare păcat, insistenţa asta nefericită-l poziţionează exact în zona uslinoasă, pe care n-o fi admirând-o, dar în felul ăsta-i face jocul. 😦

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  14 august 2011 la 22:02

  buna seara,
  saptamina trecuta am fost mirati ca A.Plesu il ataca pe Basescu.
  iata ca in ultima dilema veche acelasi filozof din nou il comenteaza pe același basescu.

  ne intrebam saptamina trecuta de ce o face?

  as intreba din nou: de ce, mr. Plesu?

  ciudatenii:
  – zvonuri ca patriciu ar putea sa fie nominalizat de basescu ca prim-ministru……….bla-bla…(informatie de o anumita factura dintr-o anumita directie)
  – plesu lucreaza la adevarul & dilema veche unde proprietar este patriciu..

  ceva nu se leaga!

  ce vrea totusi sa ne demonstreze Plesu?
  chiar ca nu inteleg absolut deloc.

  atacurile lui plesu la adresa lui basescu au fost citeva in ultima vreme (sa nu uitam ca plecarea lui plesu de la cotroceni s-a produs in urma cu ceva ani………..de ce acum iese plesu la rampa?)

  basescu doar a avut un singur comentariu: il roaga pe plesu sa aiba decenta..ca altfel iese si el la atac

  culmea culmilor, majoritatea tot pe basescu il blameaza, cum mama naibii are tupeul asta….un presedinte trebuie sa taca!!

  ciudat, totul este ciudat in aceasta chestiune..

  Apreciază

 • 4. Sare'n Ochi  |  14 august 2011 la 22:06

  seara buna gradinari!
  io cred ca Basescu are o vina si-n mare Big-Bang – cine stie cu ce s-o fi jucat, ce i-o fiscapat din mana… 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  14 august 2011 la 22:08

  Skorpion, salut! Sincer îmi pare rău pentru d-lui, nu mi-as fi imaginat în ruptul capului, nu cu mult timp în urmă, să involueze astfel 😉

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  14 august 2011 la 22:11

  Sare’ salut! Posibil 🙂 Până la urmă trebuie să existe o explicaţie poate o s-o aflăm. Neonorantă atitudinea d-lui, în orice caz. 🙄

  Apreciază

 • 7. dictaturajustitiei  |  14 august 2011 la 22:18

  Bună !
  Nora, ca de obicei îmi place.
  Le întorci cuvintele, le sucești, le răsucești , le turtești, le umflii ca apoi să le dai drumul să zboare inconfundabil.

  Credeam că Scorpy știe ce l-a apucat pe domnul Pleșu să -și povestească memoriile cu întârziere. Ceva se coace dar nu -l cred pe președinte că l-ar desemna pe Patriciu premier. S-a ars cu Tăriceanu, suflă în oricine.

  Apreciază

 • 8. Tiberiu Orasanu  |  14 august 2011 la 22:19

  Sare

  Neee! Băsescu are o vină în marele big crash al uslinoşilor. 😛

  Apreciază

 • 9. Nea  |  14 august 2011 la 22:38

  Am participat demult la un proiect în care trebuia să evaluăm nişte candidaţi. Era procedură complexă, erau puşi în nişte situaţii în care trebuiau să se descurce.
  Cei care ne coordonau ne-au spus ceva esenţial:
  Nu daţi atenţie la ce spun candidaţii (să facem, să dregem) ci la ce fac ei efectiv.
  Dacă ne uităm la ce a făcut Pleşu după bursulica din Germania şi deportarea nemiloasă la conacul din Tescani (pentru că a participat la o meditaţie transcendentală) care l-a calificat după 90 la diverse demnităţi publice, vedem că a fost ministrul culturii lui Iliescu, ministrul externelor lui Umilică şi şef pe la CNSAS. Şef la Dilema, şef la Colegiu, etc.
  În plus, a fost o figură publică emblematică, dar nu ţin minte să fi făcut ceva concret în vreunul dintre momentele critice prin care am trecut din 90.
  CNSAS a eşuat în ineficienţă în anii când l-a cârmuit el şi Dinescu.
  Cunosc 2 cercetători de acolo care şi-au dat demisia şi au dat conducerea CNSAS (inclusiv pe Pleşu) în judecată pentru obstrucţii şi ilegalităţi.
  Dacă unim punctele, începe să se contureze silueta unui oportunist şarmant. Poate şi nişte pete foarte vechi pe conştiinţă, acoperite în stil românesc, prin noi compromisuri.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  14 august 2011 la 22:43

  Dj, servus , mă bucur 🙂 Ce se petrece cu oameni pe care-i consideram demni de tot respectul e tare ciudat si neasteptat. Normal să trezească curiozitate şi presupuneri. Si totusi, cum se poate asemenea inabilitate? 🙄 Iar zvonul cu Patriciu premier, o scorneală , se vede, în buna „tradiţie” a vieţii noastre publice 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  14 august 2011 la 22:46

  Nea, asa socotesc şi eu. De fapt, acum se vede tot mai limpede, si din avion 🙂

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  14 august 2011 la 22:47

  ca ministru de externe, Plesu a fost intr-adevar sarmant, am citit vreo 2 discursuri tinute, unul fiind un discurs in Austria, absolut superb,

  – sa nu uitam cele 2 scrisorele de amor trimise lui ceausescu dupa pasul gresit cu meditatia transcendentala, chiar plesu recunoscind oficial ca a gresit (lasitate),

  revin: de ce greseste acum atit de tare mr. Plesu???

  incepem sa dezgropam tot felul de chestii neplacute

  parca el cere sa fie biciut
  🙂

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  14 august 2011 la 22:49

  skorpion, de la sarm si detasare la târzie ofuscare 😆

  Apreciază

 • 14. Tiberiu Orasanu  |  14 august 2011 la 22:50

  Nea,
  Nu te contrazic.

  Sper numai ca, să nu transformăm orice intelectual, fie el chiar şi d-l Pleşu într-un soi de duşman al normalităţii, numai pentru că îndrăzneşte să nu fie de acord cu preşedintele Băsescu, eventual atacîndu-l chiar şi în mod nepermis de insistent.

  Am mai spus : ce face d-l Pleşu în viaţa publică este una, ce va rămîne după după el ca operă a unui intelectual veritabil, este alta.

  Ce greşeli face preşedintele este una, ce va rămîne în istorie din ceea ce bine face, este alta.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  14 august 2011 la 23:19

  Tibi, opera lui Plesu nu intră-n discuţia asta, pentru noi, sper.
  Posibil ca pentru unii, om si operă să fie la pachet, cum am mai văzut de atâtea ori. Dar înaintea de toţi si de toate, cel care trebuie să-şi apere nu numai imaginea publică ci si opera, e dl Plesu în persoană. Intervenţiile lui recente sunt atât de insistente şi lipsite de noimă încât te duc cu gândul că se află sub o anume presiune. Cui prodest? 🙄

  Apreciază

 • 16. skorpion  |  14 august 2011 la 23:21

  sub o anumita presiune sau vraja??

  🙂

  hai, ca ai pus punctul pe i….

  ce-l preseaza pe AP sa tot iasa la rampa?

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  14 august 2011 la 23:25

  skorpion, efectul Băsescu care arde tot. Si situaţiunea si comprehensiunea …

  Apreciază

 • 18. skorpion  |  14 august 2011 la 23:27

  nora,
  ce arde, ma rog?
  😛

  ii arde pe toti care uneori au probleme cu coloana vertebrala, pe ici pe colo cite o operatie

  🙂

  p.s. Opera lui Plesu este una, caracterul & faptele = altceva.
  idem la Basescu

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  14 august 2011 la 23:29

  Skorpion, de acord 🙂

  Apreciază

 • 20. Nea  |  14 august 2011 la 23:30

  Tiberiu,

  Pleşu poate avea orice opţiuni personale, e dreptul lui. Dar să fie opţiuni.
  Dacă azi îmi zice psd câh, aş vrea să-mi zică acelaşi lucru până ce psd nu mai e câh (la paştele cailor, probabil).
  Are dreptul şi să nu aibă opţiuni sau să şi le schimbe pe drum. Dar atunci ar fi cazul să coboare de pe soclul ăla şi să nu mai dea lecţii despre moralitate, îngeri şi adevărurile lui Patriciu de la toate tribunele.
  Îmi aduc aminte că am citit nişte memorii ale lui Dan Petrescu (fostul lui adjunct la cultură) de unde reieşea că, în urma unor divergenţe cu acela, l-a ameninţat în stil mafiot că nu va mai pupa vreun post prin Bucureşti. Şarmant, şarmant, dar nu pentru căţei.

  Apreciază

 • 21. Tiberiu Orasanu  |  14 august 2011 la 23:36

  Dragă nora, dragă skorpi

  Am spus eu altceva ?
  Omul este un capitol, opera este alt capitol, indiferent dacă este vorba despre Pleşu, Băsescu, Marele George Călinescu, sau nu mai are rost să spun acum, cine. (Păunescu – de exemplu – rugă pentru părinţi).

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  14 august 2011 la 23:37

  Tibi, de fapt nu noi îi transformăm, teama e că ei se transformă, adică unii dintre ei între care, ciudăţenie mare, a intrat si Plesu.

  O perspectivă nu tocmai roză: http://www.adevarul.ro/international/Datoria-creste-fiecare-secunde-dolari_0_535746817.html

  Dar să nu ne-ngrijorăm.

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 23. Tiberiu Orasanu  |  14 august 2011 la 23:40

  OK Nea, OK!

  Nu ţin cu tot dinadinsul să fiu avocatul domnului Pleşu.
  Cît despre domnul Petrescu, cumnatul lui Culianu, aş fi ceva mai precaut. Dar, nu mai insist.

  ALL

  Noapte bună!
  Vă mai citesc cu drag, şi mîine! 🙂

  Apreciază

 • 24. de-a dura lex  |  14 august 2011 la 23:47

  seara bună, tuturor!

  subscriu la ce a spus Tiberiu Orășanu (postarea 14).

  rolul lui Băsescu, om de acțiune și demnitar, este să facă,
  iar al lui Pleșu, om de cugetare, să spună lucruri inteligente (=utile pentru cei inteligenți).
  deci, Nea, în cazul ultimului, nu trebuie să fim atenți la ce face, ci la ce spune.

  exceptând timpul scurt în care Pleșu a fost ministru, el nu a fost nimic altceva decât intelectualul care s-a implicat în maniera specifică intelectualului: vorbind.
  ne plângem în permanență că intelectualii stau ascunși – ei, iată unul care n-a stat ascuns, ci s-a implicat așa cum a trebuit.
  este ultimul căruia să-i reproșăm ceva.
  dacă Pleșu spune că Băsescu a făcut ceva greșit, gestul normal din partea noastră ar fi să cugetăm asupra faptei respective, greșite sau corecte, nu să ne ancorăm la nivel de persoană.

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  14 august 2011 la 23:58

  de-a dura lex,

  si daca Plesu greseste?
  sau din punctul tau de vedere Plesu Nu poate gresi absolut deloc!?
  oare?

  iar onestitatea trebuie sa fie in toate taberele,
  si la oamenii de actiune,
  si la filozofi,

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  15 august 2011 la 00:01

  De- dura, în principiu e corect. Undeva însă, apare o fisură logică. Nici una din intervenţiile critice ale lui Plesu, cu care iese sistematic, de la o vreme, nu are ca ţintă ce face Băsescu ( mă refer la acţiunile şi proiectele sale de reformare a statului) ci e ancorată la nivel de persoana… Iar portretele pe care i le face cugetătorul sunt ale naibii de asemănătoare cu cele ale unora prea cunoscuti de la Vox Publica &other, nu-i nominalizez. Şi iar întreb: cui prodest ? 🙄

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  15 august 2011 la 00:02

  Somn usor tuturor 🙂

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  15 august 2011 la 00:07

  e ancorată la nivel de persoana…si se inspira dintr-o experienta pe care APlesu a avut in urma cu vreo 4-5 ani..

  de ce acum?

  Apreciază

 • 29. Nea  |  15 august 2011 la 07:25

  Tiberiu, ştiu că nu vrei să fi avocatul din oficiu al lui Pleşu şi nici eu nu am nimic anume cu el, nu vreau să fiu acuzatorul lui. Chiar e fascinant uneori, mai ales în comparaţie cu alte personaje de prin plan. Tocmai fascinaţia asta mă face să fiu mai precaut uneori, să râcâi poleiala ca să văd ce găsesc sub ea.
  Cât despre Dan Petrescu nu e nici el vreun etalon aur, ştiu.

  Apreciază

 • 30. Fini  |  15 august 2011 la 08:36

  NEAŢA! 🙂

  Ziarul de dimineaţă:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-soricelul-liberal-tropaie-asurzitor-941765.html

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  15 august 2011 la 11:34

  buna dimineata,

  la multi Ani, Mariilor si Marinilor care citesc acest blog
  🙂

  un articol interesant va recomand sa cititi

  http://www.bloombiz.ro/finante/pestisorii-din-lacul-tanganyika-si-criza-mondiala_1494487/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic

  Apreciază

 • 32. nora damian 1 (@noradamian)  |  15 august 2011 la 13:06

  Prieteni, salut 🙂
  Skorpion, n-o fi bine dar cu atâtea informaţii,măcar nu se plictiseşte lumea de azi 🙂

  Apreciază

 • 33. nora damian 1 (@noradamian)  |  15 august 2011 la 13:06

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.656 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.656 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: