Albă, ca zăpada, da’ şi-un pic de mov

27 august 2011 at 13:12 25 comentarii

Cu fiecare zi se dovedeşte că, dacă n-ar fi existat, domnii Ponta şi Antonescu ar fi trebuit inventaţi. Adversari ideali într-o competiţie politică. Mai ales într-o vreme de cumpănă atât în context intern cât şi extern. Cred că dl.Lăzăroiu nu exagerase vorbind de ajutorul dat de portocalii în acest scop. Chiar aşa: ce poate fi mai bine venit decât acest cuplu funny montat în capul opoziţiei adunate sub comanda celui mai notoriu securist-politician al tranziţiei postdecembriste? Ce poate fi mai amuzant decât felul în care aceste două personaje, destinate parcă unui film de desene animate, îşi joacă rolurile? Cineva necunoscător al teatrului politic al ultimelor stagiuni ar putea crede că protagoniştii au fost anume selecţionaţi de un regizor al naibii de hâtru. Şi că acelaşi vizionar care le dă indicaţiile de regie artistică le scrie şi replicile. Dar cine ştie dacă nu întregul festival politic o fi regizat de undeva din umbră, în acelaşi sens de teorie a inspiraţiei? 🙂 Dacă nu şi pe alte planuri se conlucrează la acest bluff teribil? Ai putea intui că într-o vreme de lehamite, de slabă nădejde de schimbare a clasei politice, atacurile pe sticlă la simpla aducere-n discuţie a unei asemenea oportunităţi urmăresc de fapt, să stârnească interesul! Chiar şi o etichetă ca aceea de Mafalda dedicată d-lui Lăzăroiu, de pildă, pusă evident, de televiziile de comedie politică, generează simpatie cât n-ar fi în stare o armată de echipe de intervenţie rapidă pe model postăcesc. Dacă se are-n vedere şi războiul OTV-ului (cuibuşorul, recent dibuit, al unor ciocoi pedofili) cu superciocoiul de la comenduirea capitalei se conturează întreg tabloul unei măcelăriri în grup ca la carte! În fine, atinsă de tăciune, dantura din gura presei îşi exhibă la rândul ei, magistral, decadenţa. Totuşi, de ce s-or fi rărit ameninţările cu suspendarea preşedintelui? Să sperăm că se vor relua în toamnă. Şi n-ar fi rău dacă Albă ca Zăpada ar purta şi ceva lenjerie mov…

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Calcule Goethe

25 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  27 august 2011 la 15:28

  bonjurici,

  Totuşi, de ce s-or fi rărit ameninţările cu suspendarea preşedintelui?

  si-or fi dat seama cit de goi sint, fara idei, fara propuneri, fara nici o actiune in afara de vesnicul indemn schizofrenic: jos, basescu!

  nici la toamna nu o sa inceapa nimic…

  am citit un articol din care a rezultat ca crinel-pantofel i-a provocat pe membrii PNL pentru organizarea unui congres extraordinar. in mod suprinzator (sau nu) membrii au tacut ca niste lasi, le tzitzie incredibil koorul…

  cele 2 maimutzele (crin&ponta) reprezinta un esec de decizie politica gindit de iliescu/bombo pe de o parte si patriciu pe de alta parte.

  foarte bine!
  😛

  am fugit la o bere rece
  🙂

  p.s.
  nu ma incinta deloc o alianta cu partidul lui d.d…..lucru insinuat de sever voinescu.

  Apreciază

 • 2. emily  |  27 august 2011 la 16:36

  servus Nora 🙂 si @skorpy 🙂 eu inca mai cred in movul original purtat joia 😆 …care nu au nici o legatura cu fularele partizane de mov-tziganesc :mrgreen: cat despre alba ca zapada cu sclipiri de mov original…sustin ca este o necesitate vitala in alegerile care vin 🙂 cand or veni si daca vom mai fi in pozitia de a ne mai arde de alegeri si de politica in general….ma tem ca vom fi in situatie de forta majora si vom fi norocosi sa-l mai avem pe pirat imparat unic peste timona si nava 😉 atat de repede se misca tzunamiul din largul lumii catre tzarmurile noastre…

  Apreciază

 • 3. emily  |  27 august 2011 la 16:41

  PS…imi place nespus textul tau Nora…te invidiez pt.umorul si scriitura ta…cinematografica 😆

  Apreciază

 • 4. dictaturajustitiei  |  27 august 2011 la 16:59

  Bună !

  Citind : ”Totuşi, de ce s-or fi rărit ameninţările cu suspendarea preşedintelui? Să sperăm că se vor relua în toamnă. Şi n-ar fi rău dacă Albă ca Zăpada ar purta şi ceva lenjerie mov… ” nu mi-am putut abține un zâmbet larg iliescean.
  Apoi am văzut că și Scorpy a reacționat la același pasaj.
  Încă nu te invidiez, sunt convinsă că emily a vrut să evidențieze , ceea ce simt și eu, o admirație pentru cum mânuiești cuvinele dar și pentru cum observi fără să-ți scape nimic.
  Eu de ce nu am realizat că s-a făcut tăcere în legătură cu suspendarea ?

  Apreciază

 • 5. emily  |  27 august 2011 la 17:51

  @Dj,servus 🙂 tot la pasajul cu a.c.z. si lenjeria mov am facut si eu referire….cred ca Nora a facut aluzie la aceiasi nuanta de mov ca si mine si nu la movul-spalacit al partidului din buzunarul de ciocoi ddd-otv :mrgreen: nu cred ca SL ar avea vreo ,,atingere,, cu populismul otv…cat despre partidele parlamentare acum…cu politrucii lor fsn in baronie,nu au nici o sansa daca apar miscari noi si credibile in piata electorala…poate de asta usl si nu numai ei nu mai au nici timp si nici..curaj sa se mai imbete cu apa suspendarii….care ar putea sa le stea in gat 😆

  Apreciază

 • 6. emily  |  27 august 2011 la 17:54

  pe Nora o ,,invidiez,, desigur metaforic si cu prietenie pentru talentul ei autentic 🙂

  Apreciază

 • 7. luminita  |  27 august 2011 la 18:21

  Salut, Nora!
  Salutiru, gradinari!
  Nora, cred ca Lazaroiu s-a referit la ajutorul pe care scalambaiala celor doi martzafoi-Cretinel si Tontonel- l-a dat PDL-ului si nu ca PDL-ul i-ar fi ajutat pe ei.
  De altfel si incadrarea lui Tontonel la categoria „slujbas pe ogoarele PDL” era tot o ironie apropo de datul la gioale pe care il practica Tontu de capul lui, vai de capul lui!
  Cat despre Crizel….e campion national, a dus arta pupatului de unul singur in fund pe culmi nebanuite, Everestul ramane mic.

  PS: de ce nu ma mai mir ca PDL-ul nu stie sa profite de pe urma gafelor catastrofale pe care cei doi papitzoi le comit cu nonshalantza?

  Apreciază

 • 8. clemycali  |  27 august 2011 la 18:37

  Buna seara, buna seara.
  Mare adevar ai spus nora. Astia doi sunt exemplari ptr prostia care domneste in politica romaneasca. Din pacate sunt insa in functii de conducere in propriile partide. Asta este problema ptr ca altfel erau doar doua personaje pitoresti.

  Apreciază

 • 9. emily  |  27 august 2011 la 18:42

  @luminita 🙂 Nora are dreptate …pd-l a dat o mana ,,logistica,,de ajutor in teritoriu ca pontacu sa ajunga pres la psd 😉

  Apreciază

 • 10. luminita  |  27 august 2011 la 19:46

  emily,
  posibil, dar asta nu s-a facut la vedere.
  Ceea ce se poate remarca insa chiar si de pe Marte este ca cei doi papitzoi-Crin si Ponta-ii aduc zilnic servicii gratuite PDL-ului, dandu-si cu stangul in dreptul de cate ori deschid gura.
  Din pacate PDL-ul nu stie sa profite de pe urma deselor derapaje si gafari ale maimutzoilor. Ramane intepenit.
  Sa vedem ce va face in campanie, ma tem ca nu prea multe.

  Apreciază

 • 11. clemycali  |  27 august 2011 la 19:59

  @luminita, absolut exact. Asta este si supararea mea, ca PDL nu reuseste sa profite de idiotenia astora.

  Apreciază

 • 12. dictaturajustitiei  |  27 august 2011 la 20:05

  @emily,
  Nicio clipă nu mi-am închipuit că vreunul dintre noi simțim pentru Nora altceva decât ”prietenie pentru talentul ei autentic”. Ea, fiind atât de bună, atrage doar persoane de calitate. Cel puțin astfel gândesc eu.
  Despre mov, sper încă să nu fi dispărut bunul simț tradițional al românului și DDD să obțină doar atât cât merită.
  @luminita, dă-mi voie să te salut și să-ți dau dreptate când afirmi : ”Din pacate PDL-ul nu stie sa profite de pe urma deselor derapaje si gafari ale maimutzoilor. Ramane intepenit.
  Sa vedem ce va face in campanie, ma tem ca nu prea multe.”

  .

  Apreciază

 • 13. ela  |  27 august 2011 la 20:05

  Buna seara
  Intr-o lume normala, as fi spus ca nici daca toata conducerea pdl-ul s-ar fi straduit,nu ar fi putut pune niste sefi de partide adversari mai potriviti. In timp ce ei se se scalambaiau pe sticla, faceau programe fantasmagorice, pdl-ul ar fi putut sa -si vada de treaba.

  Apreciază

 • 14. emily  |  27 august 2011 la 20:50

  @lumi 10 🙂 ca si tine si multi alti prieteni @clemy @Dj si chiar si SL suntem nemultumiti de intzepeneala si lipsa de abilitate a pd-l de a puncta pe gafele celor doi uslinosi sefi…am impresia ca se vor duce cu totii stanga-dreapta de cumetrie,pe toboganul electoral in jos…sper ca se vor alatura cei nepatati din pnl si pd-l la o miscare noua de dreapta….ca pe stanga vine tare unpr si ddd 🙂 din pacate baronetul si clientela acestora sufoca pdl si faulteaza guvernul…noi ne stropsim numai la boculetz si nu intotdeauna pe drept…de multe ori nu are cu cine,este catrodata pur si simplu sabotat…daca nu ar depinde de majoritatea aia fragila din parlament ar fi dat cu multi ministri de pamant…asa sta pe sarma si-si mananca zilele cu borfasii transpartinici 😉

  Apreciază

 • 15. emily  |  27 august 2011 la 20:52

  este cateodata…

  Apreciază

 • 16. emily  |  27 august 2011 la 21:05

  @Dj 12 🙂 absolut de acord cu tine in cea ce o priveste pe gazda noastra 🙂 cat priveste movul eu m-am referit la…flacara mov de inspiratie TB …si cred ca la asta s-a gandit si Nora 🙂

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  27 august 2011 la 21:24

  Seara bună, prieteni 🙂 Am sughiţat un pic mai devreme si nu stiam de ce 😆 Dj, Clemy, Emily, Luminiţa, Ela, Skorpion, mulţumesc de comentarii şi aprecieri. Absolut de acord cu voi că PDL pare să rateze, cel puţin până acuma, sansa oferită de cei doi tontonei ca si de toată sandramaua uselistă. Ratează, însă, fiindcă au si ei, pe ici pe colo prin părţile esenţiale, aspecte de loc de laudă. Dar lucrurile se pot schimba, poate o s-apară şi mult pomenita Albă ca Zăpada, mai stii? 🙄
  …Referirea la mov vine, într-adevăr, si de la flacăra cu pricina, dar face trimitere si la un banc 🙂

  Apreciază

 • 18. andrzej  |  27 august 2011 la 21:42

  Salut prietenilor de pe aici!
  Buna remarca norei ca intreg contextul polititicii romanesti pare a fi un scenariu cand si cand amendat de regizori nazurosi si tiranici.
  Ca o prima senzatie de regie proasta (cred ca am mai spus-o pe undeva) a fost aparitia si discursul lui Iliesci I. la tv,r atunci la prima sa aparitie(in plina „revolutie”).
  Si acum, vorbind de aparitiile tv ale celor doi „cprifei” am senzatia ca cineva le-a amstecat foile de scenariu fiecare din cei doi dand repica celuilalt si invers , iar in final apar ca doua marionete cu sforila incalcite.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  27 august 2011 la 22:24

  andrzej, salut 🙂 ” am senzatia ca cineva le-a amstecat foile de scenariu fiecare din cei doi dand repica celuilalt si invers”
  Corect 😆

  Apreciază

 • 20. skorpion  |  27 august 2011 la 23:37

  daca la cei 2 corifei il mai adaugi si pe mazarel ot ferentari + altii, ponderea de imbecili politici sau bastarzi politici (oldhashu dixit) este uriasa in usl.

  p.s.
  nora, mai stii ceva de mister B????????????
  nu l-am mai vazut de foarte multa vreme.

  Apreciază

 • 21. eugeni  |  28 august 2011 la 02:18

  Nora,
  sara buna

  Vorba ceeia:” da sa aiva sh’un pic di mov”

  Ce calitati trebuie sa aiba ACZ ca sa aiba si un pic de mov?
  1. Sa aiba mana mica – adica sa nu se infrupte la bunatatzuri necuvenite, aproape incoruptibila s-ar zice-(Picul mov: pe tot ce pune mana sa i se pare mare
  2. Sa stie matematica – aici este Lazaroa sef cu statistica. (Picul de mov: sa stie sa faca opturi)
  3. Sa fie copilaroasa- Ingenua, neprihanita sa fie victorioasa in luptele cu baba cloanta (USL) (Picul de mov: ca pe tot ce pune mana sa duca la gura)

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  28 august 2011 la 15:04

  Salut, dragilor 🙂
  eugeni, da’ vorba ceeia 😀 cam astea-s pretenţiile, omeneşte vorbind 😆

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  28 august 2011 la 15:05

  Postare nouă

  Apreciază

 • 24. ela  |  29 august 2012 la 19:52

  Cata dreptate ai avut,Nora 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  29 august 2012 la 19:58

  Seara bună, Ela, multzam. Am văzut în „bucătăria” blogului că cineva a reperat-o, corespunde, ce-i drept, asa că am trimis-o pe FB 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.055 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.453 de urmăritori
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.055 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: