Gropiţe şi muşuroaie sub „grass roots”.
15 octombrie 2011 at 23:18 noradamian 32 comentarii
Bloguri în dispută (ca să nu spun mai mult!) Exact de asta nu era nevoie. Nevoie, ca de aer, e de cooperare civică. nu partinică, nici mixtă. Dacă există câţiva oameni politici de excepţie (poţi să-i numeri pe degetele de la o mână) în primul rând Monica Macovei, în această societate plină de animozităţi şi cicatrici dar sărăcuţă tare în asemenea personalităţi de excepţie, locul lor ar trebui să fie, în cele din urmă, în noua mişcare& republică. Nu vor fi aşteptaţi oricât, însă, numărătoarea inversă a-nceput. Privind părţile beligerante, nu vreau să vorbesc despre cine şi de ce are sau nu, dreptate, cum spuneam, nu de asta e nevoie. Cei care lucrează acum fără să piardă vreme cu învinovăţiri le vor demonta prin însuşi acest lucru. Vor fi în câştig. Când disensiunile apar mai-nainte de a se porni bine treaba, din orice parte ar veni, exact încrederea e cea care are de suferit. Când energia destinată unei acţiuni de mare importanţă începe să se scurgă aiurea în reproşuri, toată lumea are de pierdut. Pentru că reproşurile, chiar şi când au, mai mult sau mai puţin, îndreptăţire- sunt principalii dăunători, periculoşi, pentru sănătatea rădăcinilor. Concetăţenii care-şi pierduseră nădejdea c-ar mai fi posibil s-apară o mişcare nouă cu alţi oameni şi cu alt mod de a acţiona politico-civic dau peste aceleaşi ciorovăieli de talk-show. Reactivitate nocivă, mici vanităţi, băşcălii, invidii, idiosincrazii, duşmănii, chiar. Asta poate-nţelege cineva de afară. Dinăuntru, reacţiile la stimuli negativi ar trebui pur şi simplu dezavuate (să nu zic interzise că nu e correctness). Atitudinea deschide pârtie! Atitudinea e vitală. Primează în faţa angajamentelor, sloganurilor. în faţa oricărei teorii. chiar şi-n faţa chestiunilor de organizare. Cât despre implementarea în piaţa publică a interesului şi animaţiei din virtual pentru un nou curent, de altă factură (vreau să cred că vor deveni doar unul) asta e piatra de încercare. Şi nu va fi urnită altfel decât prin cooperare onestă, responsabilizare şi transparenţă. La maxim.
Entry filed under: 7301634. Tags: bloguri, dispute, numărătoare inversă.
32 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 09:44
neata,
corect, nora,
ma intreb si eu care o fi fost rostul acestor animozitati?
cum spui tu vanitati etc sau alte explicatii…
sper sa treaca………..si sa treaca la treaba
🙂
ApreciazăApreciază
2.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 10:16
http://www.neuronu.ro/cool-advertising/guerilla-marketing-contrex/
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 10:20
‘neata, skorpion 🙂 Chiar era să asurzesc de atâta tăcere 🙂 ( lucru de-nţeles )
Am citit si eu una alta pe vreo două bloguri aparţinând părţilor, destul ca să pricep că nici n-a început bine treaba si se numără ghionturile.
Sper, totusi, ca animozităţile astea (scoase la iveală chiar de protagonisti, e normal să fie luate-n seamă si de la distanţă, desi puteam să mă fac că nu le văd) ) să intre-n categoria „trecător”
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 10:25
Mortal clipul publicitar! 😆
ApreciazăApreciază
5.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 10:27
absolut demential
2 filmulete
http://www.neuronu.ro/ca-sa-intelegi-de-ce/sophia-grace-invitata-la-ellen-show/
ApreciazăApreciază
6.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 10:40
😆 😆 Copiluţe talentate născute pentru show-bizz! Aia mai grăsuţă, bruneţică, are o energie şi o dezinvoltură grozavă!E în stare să domine auditoriul…
ApreciazăApreciază
7.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 10:44
nora,
chiar fenomenala este fetita cea mare….
🙂
ApreciazăApreciază
8.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 10:46
revenind la topic,
in momentul in care a aparut M.Neamtu la televizor cu Noua Republica, am gindit ca va deveni curind partid si chiar va cistiga locuri in parlament in 2012.
cred ca m-am grabit cu optimismul….
va mai dura, in cazul in care nu se va fisii ca altele..
ApreciazăApreciază
9.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 10:48
skorpion, o bombiţă plină de talent, fericită să dea spectacol! …Ar da gata pe oricine 🙂
ApreciazăApreciază
10.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 10:52
skorpion, de chestiunile mici, depind cele mari! Uneori decisiv. Eu sper să se treacă repede şi definitiv peste aceste neajunsuri, dar asta depinde de calităţile manageriale şi umane ale leadership-ului… 🙄
ApreciazăApreciază
11.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 10:56
ce am observat adeseori in societatea din Ro, indiferent de domeniu….
idei exista, chiar stralucite, dar adeseori am constatat ca lipseste talentul de bun organizator si chestia asta costa mult !!
uneori enorm de mult…
organizare!
ApreciazăApreciază
12.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 11:05
skorpion, da, este o chestiune verificată. Nu stiu dacă e vorba numai de talent, însă 🙄
ApreciazăApreciază
13.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 11:17
aceasta-i Romania profunda:
pentru un simplu bon fiscal poti sa mori tu si familia ta…
http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Timisoara-Costel_Busuioc-amenintat-Romica_Bejenariu-Romica_Blondu_0_572942994.html
ei, cind vom putea depasi asemenea situatii absurde si nedrepte???
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 11:49
Skorpion, fii sigur că si spălătorul ăla de preşuri care l-a băgat pe Costel Busuioc în spital se plânge& protestează împotriva oricărei încercări de îndreptare a lucrurilor ( mi-am amintit de Cătălin Voicu care se văita- în celebrele stenograme- de „România lui Băsescu” în care nu mai poate omul să ajute „la nevoie”!! Aceeasi „deontologie” ca la madam bârsan. La severin. La politicieni (pesede penele pedele) cu rare excepţii! Si ca la alţii, puzderie: fie interlopi, fie magistraţi, fie „oameni de bine” 😦 (Nu că n-ar fi destule de criticat la Băsescu, mai ales în ultima vreme ;))
ApreciazăApreciază
15.
dictaturajustitiei | 16 octombrie 2011 la 11:49
Bună !
Nora ai făcut bine că ai tras un semnal, eu uitasem de Noua Republică cu totul, și sper ca animozitățile despre care scriai să se spulbere. Ar fi păcat ca un proiect bun ,care i-a speriat pe uslași rău de tot, asta am avut timp să remarc , să se piardă din cauza unei ambiții deșarte.
ApreciazăApreciază
16.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 11:51
Dj, servus 🙂 ! Asta m-a şi făcut să-l scriu…
ApreciazăApreciază
17.
dictaturajustitiei | 16 octombrie 2011 la 12:00
Nu știu dacă era mai bine cu Nicolae Manolescu președinte dar , de câte ori îl văd pe Emil Constantinescu , mă gândesc care ar fi fost viața noastră dacă doamna Ana Blandiana n-ar fi avut o poliță de plătit criticului literar. Rămâne o întrebare fără răspuns.
ApreciazăApreciază
18.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 12:06
Dj, nu cred că era mai bine! Dl Manolescu, excelent critic literar, era mult prea vanitos ( boală „profesională” pare-se la intelectualii de calibru de pe aceste plaiuri) Corneliu Coposu fiind cel care l-a caracterizat astfel…
ApreciazăApreciază
19.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 12:10
@nora,
si daca cineva i-a soptit lui Corneliu Coposu cum ca Manolescu are o boala profesionala, vanitatea?
dupa cum s-au derulat lucrurile in ultimii 21 de ani, orice este posibil, inclusiv otravuri picurate in urechi oneste si idealiste…..
ApreciazăApreciază
20.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 12:14
skorpion, evident că bârfele si intrigile îşi fac loc în orice colţisor! De-aia e nevoie de transparenţă si de spus direct, ca să se prevină asemenea lucruri. Coposu, însă, lucrase direct cu Manolescu, atunci. N-avea nevoie să-i spună nimeni. Şi nici nu era un om vulnerabil la „otrăvuri”. Dimpotrivă 🙂
ApreciazăApreciază
21.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 12:16
Oare?
🙂
ApreciazăApreciază
22.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 12:45
Skorpion, fac eforturi să-mi aduc aminte unde, în ce carte scrisă atunci imediat după ’89, o prezentare dinspre opozanţii feseneului devenit partid, mostenitor al pecere-cum s-a văzut, sunt descrise frământările, propunerile de „preşedinţi” cine de către cine! Unele chestii sunt chiar amuzante 🙂
ApreciazăApreciază
23.
skorpion | 16 octombrie 2011 la 12:47
interesant, nora,
poate iti aduci aminte…
oricum nu-l acuz de nimic pe C Coposu, pentru ca unii ca el sint naivi, de buna credinta, onesti..
ApreciazăApreciază
24.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 13:00
Am dăruit cartea respectivă, e în Franţa. Doar o răsfoisem după ce am primit-o si eu de la altcineva. Dar, cel puţin, am pe cine să-ntreb 😀
ApreciazăApreciază
25.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 13:17
Un punct de vedere lucid:
http://www.ziare.com/politica/partid/dezamagitii-care-se-tem-sa-mai-spere-1127394
Si încă unul: http://www.contributors.ro/politica-doctrine/pdl-are-o-problema-cat-casa/?cfcc
ApreciazăApreciază
26.
dictaturajustitiei | 16 octombrie 2011 la 13:46
Nici eu nu îndrăznesc nici cel mai mic gând dezaprobator în legătură cu domnul Corneliu Coposu. Nu cred că a mai fost vreunul , dintre cei pe care am avut prilejul să-i văd după 1990 , care să se ridice la nivelul său. Nu-l văd în stare de vreun compromis. Poate doar, cum bine spune și Scorpy. Cât de Nicolae Manolescu nu cred că a avut puterea să treacă peste . S-a înveninat precum Ciorbea.
ApreciazăApreciază
27.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 14:02
Dj, exact!
ApreciazăApreciază
28.
Creanga | 16 octombrie 2011 la 15:33
Ziua buna!
Unele lucruri nu trebuie scoase la suprafata, x e suparat pe y, y nu stiu ce face, samd. Da, trebuie transparenta dar nu trebuie pierdut timpul cu animozitati, daca este o problema, exista email, parerea mea.
Incep sa apara gropite, cand ne tragem de codite, tovalasa, m-a suparat, jucalia mi-a luat!
ApreciazăApreciază
29.
Sare'n Ochi | 16 octombrie 2011 la 16:01
🙂 o zi buna Nora, gradinari!
avem directia si semsnul tre buie sa fie acelasi – altfel directia nu se realizeaza.
cand se va depasi vanitatea, sunt sigur ca lucrurile se vor aseza pe un fagas. citesc si vad disensiunile – majoritate sunt induse de catre comentatori bine instruiti in insidiosenie. trebuiesc ignorati. firul discutiei pe blog trebuie sa fie cursiv si la obiect. altfel se denatureaza subiectul si ramanem cu ideile nediscutate.
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 16:14
Ziua bună din nou 🙂 Crengulin, da, asta -ncerc să spun că trebuie trecut peste gropiţe şi musuroaie, se pierde timp si energie… Păgubos e când le produc, ori le susţin prin reacţii, chiar chiar cei în cauză 🙄
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 16:15
Sare, de acord cu tine, elementele disturbatoare trebuie tratate ca atare 🙂
ApreciazăApreciază
32.
noradamian | 16 octombrie 2011 la 17:21
postare nouă-veche 🙂
ApreciazăApreciază