Faceţi loc,să sune goarna, trec cavalerii de carton…

30 octombrie 2011 at 14:26 93 comentarii

Aţi observat cu cât curaj atacă dl. Crin Antonescu pe oricine-i trece pe dinainte? Ce directe fulgerătoare de stânga le trage din dreapta oricăror  persoane imprudente care-şi permit să nu umble cu poza lui în buletin? Acum, mai mult ca oricând, putem admira în domnul acesta semeţ şi preaplin de bun simţ,  virilitatea şi politeţea aristocratică a neamului uselisto- securist refăcută miraculos prin chiul şi somnoterapie.  Numai că, hârşit în lupte pe mare şi pe uscat, plin de cicatrici politice, ciuruit ca steagu’, la nevoie gardându-se cu sfinţi şi moaşte, inamicul public de la Cotroceni îşi plimbă şi acum, muşteriii prin cucuruz. Evident, pentru alde crin,  ca şi pentru-ntreaga serie de confecţii de sezon nu-i uşor să-şi  schimbe dintr-odată direcţiile şi planurile de atac. Mai ales că unităţile de credit împărţite odată cu găletuşele şi  telefoanele, oamenilor de bine, încă înainte de îngheţarea pensiilor, au rămas tot pe frecvenţa anti Băsescu. Asta nu-nseamnă că-n cabinele de manevre nu se studiază deja, multe alte ţinte: şi vechi şi noi. Vremurile se schimbă, apar noi duşmani, mulţi câţi iarba verde de acasă, prin urmare strategiile de manipulare-denigrare se cer reinventate.  Între timp cavalerii de carton vopsit exersează adică trag la nimereală în oricine-i enervează. Un lucru e limpede: vremea cu un vinovat unic la ghişeul căruia să se  direcţioneze  toate necazurile oamenilor muncii s-a cam dus.  Iar în a patra putere-n stat se simte deja o sfârşeală. Dar când viaţa-i plină de neprevăzut pentru viitor, nu se pot găsi resurse formidabile şi-n  trecut?  Nu l-au reabilitat ei deunăzi, şi pe Ceauşescu? Nu l-au repus pe soclu, ieri, şi pe Majestatea Sa ? Nu aruncă şi  DD, noapte de noapte,  din elicopterul propriu cu ciocoi în popor? Nu-i clar că, dacă interesele le-o cer, oricui, viu sau mort, i se poate găsi o valoare de întrebuinţare? Totuşi, în atmosfera politică bate alt vântu. Şi nici măcar domnul Ciorbea nu mai crede acum că Băsescu a fost principalul vinovat pentru evenimentele de acum cinsprezece ani care au dus la demiterea sa. Evident, nici un moment n-a crezut altfel, dar dacă ăsta era trendu’…

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Monarhia stă cu mitocănia la masă Trecând de vechi dureri şi de bariere noi

93 comentarii Add your own

  • 1. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 14:37

    buna postare, nora,
    salve!

    si pe mine m-a intrigat f. mult schimbarea de macaz si de directie a lui Ciorbea…

    daca timp de 15 ani ii ieseau ochii din orbite cind vorbea despre Basescu, daca timp de 15 ani turna laturi peste acesta,

    acum brusc si-a adus aminte ca emil constantinescu nu l-a sustinut, ca partidul l-a bruiat, dar in nici un caz actualul presedinte.

    mai intelegi ceva?
    eu nu!

    este vorba de oportunism sau alta ar fi explicatia pentru sucirea de 180 de grade la dreapta?!

    sau este vorba de niste fonduri sindicale?

    mister mare, mare mister pentru mine!

    si astfel de oameni fac politica in Ro (cu rare exceptii)

    alt exemplu:
    fesenistii l-au fugarit prin anii 90 pe regele Mihai,
    acum ii pupa mina….

    Apreciază

  • 2. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 14:38

    revin mai incolo,

    mergem la intilnirea cu toamna !!!
    🙂

    Apreciază

  • 3. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 14:42

    Ziua bună şi rodnică, prieteni 🙂
    Skorpion, asa e! Dar mi se pare mie sau misterele devin tot mai transparente?
    🙂

    Apreciază

  • 4. dictaturajustitiei  |  30 octombrie 2011 la 15:59

    Bună !
    Excelent ! Excelent Nora !

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 17:17

    Dj, salut 🙂 Multzam, multzam 🙂

    Dar oare, ce vrea să-nsemne „bomba” asta?
    Am crezut că SKorpion glumea ieri alaltăieri vorbind de prinţul Charles potenţial King din spiţa lui Dracula….
    🙄

    Apreciază

  • 6. dictaturajustitiei  |  30 octombrie 2011 la 17:23

    Bună !
    Nora ai fost extraordinară ! Nu, n-am uitat că am mai scris odată.
    Nu pot să aleg o frază pentru că toate îmi plac.
    ”Acum, mai mult ca oricând, putem admira în domnul acesta semeţ şi preaplin de bun simţ, virilitatea şi politeţea aristocratică a neamului uselisto- securist refăcută miraculos prin chiul şi somnoterapie. ” sau
    Numai că, hârşit în lupte pe mare şi pe uscat, plin de cicatrici politice, ciuruit ca steagu’, la nevoie gardându-se cu sfinţi şi moaşte, inamicul public de la Cotroceni îşi plimbă şi acum, muşteriii prin cucuruz. ”
    Cât despre domnul Ciorbea scriam încă din anul 2010, nu ca un profesionist ci ca un diletant care urmărește cu multă atenție scena politică ”Cert este faptul că, scandalul la declanşat Traian Băsescu care era ministru în guvernul Ciorbea. Adevărata lovitură de graţie a dat-o însă Valeriu Stoica când a anunţat că şi liberalii se retrag din guvern şi că îl susţin pe Traian Băsescu.
    Ca membru al PNŢ-CD-ului, ştiam că la Braşov se întâlniseră deja, în mare taină, colegii de partid şi complotaseră să-l schimbe pe premier şi să-l susţină pe Radu Vasile.
    Nu ştiu dacă preşedintele Emil Constantinescu a vrut cu această ocazie să scape şi el de un potenţial contracandidat sau nu.
    Ce se întâmpla cu adevărat în spatele uşilor închise ?”
    http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2010/10/14/de-ce-se-minte-victor-ciorbea-ii/

    A fost de ajuns ca să-i primească președintele pe liderii principali ai PNȚ-CD-ului, ce le-a spus rămâne o enigmă , și brusc domnul Ciorbea începe să vadă limpede ce s-a întâmplat atunci, demult.
    Tu Nora spui altfel :” Totuşi, în atmosfera politică bate alt vântu. Şi nici măcar domnul Ciorbea nu mai crede acum că Băsescu a fost principalul vinovat pentru evenimentele de acum cinsprezece ani care au dus la demiterea sa. Evident, nici un moment n-a crezut altfel, dar dacă ăsta era trendu’…”

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 17:41

    Carmen, uimitor e că brusc se văd toate limpede de parcă s-ar fi aprins luminile în toate cotloanele . Revenirea lui Ciorbea a fost cea mai tare 🙂

    Apreciază

  • 8. monica  |  30 octombrie 2011 la 18:42

    Nora,excelent post la care mai adaug si eu una -doua pareri,daca esti ,ca de fiecare data,dragutza si accepti.
    La asa politica deviata,asa locatari ce-o frecventeaza! acest garantat Quintus,ca altfel era nimeni , tinerelul de 50 si ceva de ani simte -ca orice baietzandru care-si duce steagul propriei evolutii alergand in cerc , ca trambita lui Ilici si a lui Bombonel isi descarca , innobilata de alaturarea regala,sunetele necesitatii unui candidat propriu la butoane, chit ca cei 3 uslasi de frunte si-au jurat credinta veshnica 🙄 Trezit brusc ,isi cauta bezmetic steaua,vai mama ei, ejaculandu-si propriile umori asupra oricui are curajul a-i stabili paralaxa.
    Despre bietul Ciorbea ce sa mai zicem ? frumosul personaj ce alearga si azi dupa Luminitza – cea de la capatul tunelului, este lasat din cand in cand sa se odihneasca,agitandu-se in fruntea unui grup facand joc dublu de glezne intre Calea Victoriei (fluturandu-i Rex-ului loialitatea) si Opera (unde gestul era intors-cu condescendenta majestuoasa).Se mai duce si pe la Cotroceni,ca la Masa Regala nici usturoi nu se mananca ,nici guri nu se pute,cum nici banilor sindicatului comunist,nu le-a putit urma si numarul. Dar asta o va lamuri DNA-ul

    Apreciază

  • 9. clemycali  |  30 octombrie 2011 la 18:43

    Buna seara, buna seara.
    Nora excelenta postare. Crinel este imaginea omului „nou”. Ceausescu cred ca i-ar fi admirat potentialul.
    Reconversia lui Ciorbea a fost intr-adevar colosala. Ma tot uit de cand s-a intamplat minunea pe blogurile apropiate de vechii taranisti si s-a lasat o liniste acolo… Nici un fel de comentariu, nimic. Cred ca i-a palit in moalele capului si nu stiu incotri s-o apuce. Nu pot sa-l acuze pe Ciorbea de tradare si nici nu stiu cum sa faca sa continue sa-l injure si pe Basescu si pe omul pe care l-au facut „martir”.

    Apreciază

  • 10. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 18:58

    vosganian vorbeste???

    este clar ca liberalilor uslinosi nu le convine miscarea PNTcd.
    (n-as zice ca eu sint f. incintat)

    Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian spune ca mersul liderilor PNTCD la discutii cu Traian Basescu si „pozitia umilitoare” in care acestia s-au pus echivaleaza cu o „a doua inmormantare a lui Ion Diaconescu”.

    cu cita obstinatie pronunta varujanul PD in loc de PDL
    (acelasi lucru am remarcat si la iorgulescu, si la tariceanu)

    varujan este trist din cauza taranistilor pe care i-au abandonat tot ei in perioada CDR-ului…
    dar varujan nu este trist ca are un quintus cu 185 de turnatorii la activ pe vremea comunistilor si securistilor… 185 bucati!!!

    si mai am o intrebare retorica:
    ce cauta un gunoi uman traseist ca aurelian pavelescu intr-una din fractiunile PNTcd??????????

    Apreciază

  • 11. monica  |  30 octombrie 2011 la 19:30

    Doamnelor si Domnilor ,cine si-ar putea astupa urechile cu ceara la cantecul sirenei 😉

    Rodica Culcer: În sfârşit, s-a tot vorbit de noi construcţii politice. De la ultima discuţie despre construcţiile politice, n-am văzut nici un proiect.
    Traian Băsescu: Doamnă, vi-l trimit pe domnul Lăzăroiu să vă vorbească de construcţii politice. Vă rog să-l întrebaţi pe el.
    Rodica Culcer: Nu, eu vă întreb pe dumneavoastră, dumneavoastră aţi spus că aveţi încredere şi că vă puneţi mari speranţe în Mişcarea Populară şi în acest proiect.
    Traian Băsescu: Da, dacă o fi ceva, pentru mine este foarte clar că pe dreapta a rămas un spaţiu pe care PD-L nu îl poate acoperi integral şi că este nevoie de o structură de centru-dreapta care să dea încredere celor care…
    Rodica Culcer: Cu PNŢCD cu tot?
    Traian Băsescu: Ştiu eu? Că o fi PNŢCD, că o fi Mişcarea pentru România, că o fi… ceva poate fi. Iar acum trebuie să recunosc că este destul de actual curentul monarhist. Or, PNŢCD poate fi un vehicul de absorbţie a acestui electorat pe care nu îl mai reprezintă acum decât domnul Iliescu, domnul Cătălin Voicu, i-am văzut în Parlament, domnul Petre Roman.
    Rodica Culcer: Contaţi pe electoratul monarhist?
    Traian Băsescu: Nu, PNŢCD poate conta, eu nu am nici o şansă la electoratul monarhist, din păcate.
    Rodica Culcer: Era o temă pe care aş fi vrut s-o dezvolt, dar iată, timpul nu ne permite. Avem şi noi mica noastră bucată de capitalism care este o pauză publicitară. Vă mulţumim pentru participarea la emisiunea noastră.

    Crearea unui pol de dreapta inac nu este infaptuit. Si la asta se lucreaza.De aici si supararile majore. Vedeti cum psd s-a repliat sub aripa clostei batrane iar tinerelul somnoros a ramas cu Motanul monstruos.

    Apreciază

  • 12. monica  |  30 octombrie 2011 la 19:32

    clostii -scuze !

    Apreciază

  • 13. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 19:41

    Basescu dixit:

    eu nu am nici o şansă la electoratul monarhist, din păcate.

    am un prieten in Ardeal monarhist, chiar foarte monarhist, daca se poate spune asa si acest tip a votat in 2004 cu Basescu.

    Nu stiu cum a votat in 2009, dar atunci votase cu piratul…

    Apreciază

  • 14. monica  |  30 octombrie 2011 la 19:47

    Skorpi,si acum chiar, asa diktator cum este, multi monarhisti il sustin in continuare pe Base. Nu uia minisondajul 😉

    Apreciază

  • 15. clemycali  |  30 octombrie 2011 la 19:55

    @skorpy, exista monarhisti si monarhisti. Si eu sunt monarhista si il sustin total pe Basescu. Monarhistii care sunt impotriva lui Basescu sunt fostii sustinatori ai lui Ciorbea si ai AC. Oamenii au ramas fixati pe ideea ca Basescu l-a termint pe Ciorbea si de aici ura lor.

    Apreciază

  • 16. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:00

    clemy,
    interesant ce scrii in final, lucru stiut si de mine, dar acum vine chestia nostima: oare acei oameni cu ideea fixa inoculata de presa & antibasescieni, ca insusi basescu l-a distrus pe ciorbea, isi vor schimba parerea ?

    vor sta 2 minute pe scaun si se vor intreba:
    daca totusi nu basescu l-a distrus pe ciorbea???

    p.s. cind a ajuns ciorbea premier in toamna 2006 am fost bucuros.
    cind in luna aprilie-mai 2007 nu a avut deloc curajul sa rezolve problemele economice cu minerii si altele, am pus cruce pe el cu convingerea ca ciorbea nu va face nimic nici in urmatorii ani….
    si avui dreptate

    Apreciază

  • 17. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:04

    Bună seara! 🙂

    Skorpion, în post scriptumul tău nu era cumva vorba despre anii 1996 şi 1997…?

    Apreciază

  • 18. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:06

    Monica, bună selecţia din interviu! 🙂 Nu ştiu câţi au observat, dar Băsescu tocmai a scos din teacă o sabie cu două tăişuri. Rămâne de văzut ce se întâmplă mai departe.

    Apreciază

  • 19. clemycali  |  30 octombrie 2011 la 20:09

    @skorpy, deocamdata la oamenii aia domneste nauceala. Si ai dreptate ca Ciorbea nu doar ca nu a avut curajul sa rezolve problemele economice grele din 97 dar nu a avut nici capacitatea sa le incerce. Cei care l-au ridicat pe un piedestal nemeritat pe Ciorbea uita de sedintele de guvern care incepeau la pranz si se terminau la 4 dimineata si in care nu se mai stia ordinea de zi, uita conflictele dintre taranisti si liberali, uita ca guvernul era condus de obsesiile AC si ale Anei Blandiana si, mai ales, uita faptul ca cel care a dat lovitura de gratie cabinetului Ciorbea a fost Emil Constantnescu.

    Apreciază

  • 20. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:18

    ba daaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    🙂

    sorry!

    Apreciază

  • 21. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:18

    Nora 🙂 , te rog mult să nu te superi că mă exprim abia acum asupra articolului, dar e plin de sensuri şi am impresia că la fiecare lectură văd o altă faţetă a poliedrului de înţelesuri. E cam ceea ce scriam zilele trecute despre contrariantele mişcări, piruete, fandări, alianţe contra naturii şi asocieri incongruente de valori. Parcă aşa sunau nedumeririle mele. 🙂 Omul se exprimă aşa cum ştie şi poate mai bine. Eu nu îi mai acord de multă vreme nicio circumstanţă atenuantă lui Crinuleţ cel politic. Orizontul lingvistic limitat îl dezvăluie pe cel intelectual. Apoi, felul în care se exprimă o persoană dă dovada logicii sau, dimpotrivă, a hăţişului din mintea sa. Dacă-l mai împopotănăm puţin, îl putem admira drept mascotă de Halloween, că tot se apropie sărbătoarea.
    Astăzi, pe un drum fabulos de pădure încălzită din adâncuri de ape termale şi cu iazuri cu nuferi înfloriţi, în loc sa admirăm mirajul naturii ne-am trezit vorbind despre Crin şi trăznăile sale, despre isprăvile şefului de la INS şi câte şi mai câte… Uneori mi-ar plăcea să trăiesc într-o altă lume, dar…

    Apreciază

  • 22. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:19

    Skorpy, no problem! 🙂 Eu intervenisem pentru că ceva nu-mi clipea prea bine în faţa ochilor, la nivelul anilor. 🙂

    Apreciază

  • 23. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:20

    clemy,
    am un lapsus: AC????

    Apreciază

  • 24. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:21

    Alianţa Civică

    Apreciază

  • 25. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:22

    @maria,

    iazuri……..nuferi infloriti……………b. Felix???

    (nu varanul felix, doamne fereste 🙂 )

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 20:23

    Seara bună, prieteni, mulţumesc pentru comentarii, completări si lămuriri: remarcabile!

    Monica, uitasem de Quintus! Alt personaj de telenovelă securisto-parlamentară. 😉
    Da, chiar seriozitatea si bunul simţ politic demonstrat în interviu,, l-a enervat pe Chucky 😀

    Apreciază

  • 27. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:24

    huh, Maria, uitasem de Alianta Civica….a fost si nu mai este…
    ca multe altele..

    in schimb altele supravietuiesc peste regimuri, peste tranzitii, peste partide si nu se vestejesc nici cum…….iliescu un exemplar clar..

    Apreciază

  • 28. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:25

    Nora, şi să nu uit… Am mai discutat despre jurnalismul românesc, despre cum ar trebui să fie un jurnalist (cu exemple chiar din grupul celor injuriaţi de Crin) şi despre cum nu. Aici ne-am cam făcut de cap, scoţând la iveală toate cozile de tigăi şi de vociferări isterice de pe sticlă, dar şi din presa scrisă. Asta poate şi pentru că de trei zile mă străduiesc să îndrept o grosolană mistificare apărută în presa scrisă românească. Bineînţeles, fără niciun efect. Caravana trece.

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 20:27

    Clemy, „Monarhistii care sunt impotriva lui Basescu sunt fostii sustinatori ai lui Ciorbea si ai AC. Oamenii au ramas fixati pe ideea ca Basescu l-a termint pe Ciorbea si de aici ura lor” Da, uite că acuma se vede bine cum s-au petrecut lucrurile. O lămurire bine venită.

    Apreciază

  • 30. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:28

    Skorpy 25, yes!!! 🙂 Nuferi albi înfloriţi, broscuţe ţestoase şi peştişori exotici roşii şi albaştri la Băile Felix. Numite astfel de pe vremea romanilor, ce se considerau fericiţi să ajungă pe aceste meleaguri. Că tot erau ale dacilor liberi. 🙂

    Apreciază

  • 31. monica  |  30 octombrie 2011 la 20:28

    Da,Maria ! Aceasta parte a interviului l-a facut si pe Adormitu sa sara la gatul dnei Culcer,facand-o in toate felurile .Nu ca el ar fi intzeles ceva, dar, transformarea subita a lui Ciorbea in „alba ca zapada”l-a scos din minti,nu alta 😛 Ca si pe Ciorbea insusi,de altfel .A iesit cam naucit de la convorbiri si ….

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 20:29

    Skorpion, înţeleg că mica răsucire a lui Ciorbea de acum, explică disoluţia Convenţiei.si simpatizanţilor ei şi chiar scufundarea ulterioară a PNŢCD… 🙄

    Apreciază

  • 33. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 20:30

    Maria, bine zis „o sabie cu două tăisuri” 🙂 Chiar că nu ne plictisim. Măcar atât dacă nu ne putem bucura îndeajuns de drumurile montane sau prin alte minunate locuri chiar si acuma toamna 🙂
    Nu te necăji, vezi, până la urmă mistificările ies la iveală singure când nu te aştepţi 🙂

    Apreciază

  • 34. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:38

    Monica, atunci asta e din seria ,,tactici băsesciene”, fencer Băse! 🙂 Precis anticipează ceva. Referirea la o nouă mişcare populară e benefică, în contextul actual, în care o mare parte a electoratului lucid acţionează sub impulsul resentimentelor, iar cealaltă parte, mai mică, este seminăucă.

    Apreciază

  • 35. clemycali  |  30 octombrie 2011 la 20:40

    @nora, salut. Rasucirea de acum a lui Ciorbea este un gest care trebuia facut cu mult timp in urma. Taranistii, cu Ciorbea in frunte (dar nu singur) nu au vrut sa recunoasca propriile erori si mai ales faptul ca in 2000 nu au intrat in Parlament din prostie. Daca PNTCD ,mergea singur in alegeri ar fi intrat in Parlament asa cum au facut si PNL si PD. Intrarea lor in Parlament ar fi avut doua consecinte: limita majoritatea PSD si dadea opozitiei mai multa substanta. In plus, ar fi avut darul de a coagula dreapta romaneasca mai repede si poate ca politica romaneasca astazi ar fi aratat altfel. Dar, si aici e un mare dar, taranistilor le-a fost frica sa se prezinte singuri in alegeri, s-au aliat cu dalde Vosganian, PER si alte piticanii politice sub umbrela CDR si si-au creat singuri un prag electoral de 9% pe care nu l-au obtinut. Le-a trebuit taranistilor peste un deceniu ca sa inteleaga un adevar simplu, si anume ca s-au batut singuri si ca in prostia lor si in razbunarea lor oarba au ajutat PSD-ul.

    Apreciază

  • 36. Arizonianul  |  30 octombrie 2011 la 20:41

    Să-mi fie iertată o încercare de a aduce o corectare a unui articol foarte bun scris de Nora. Mă refer la faptul că jigniţi frumoasele flori imperiale, numindu-l pe Chucky pre numele său de floare.
    Cu scuze de rigoare, Antonescul ar trebui numit Băşina Porcului… E mai nimerit numele ăsta decât orice alt nume.

    Apreciază

  • 37. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:41

    @maria,
    a trecut o vesnicie de cind nu am mai fost acolo…
    si mi s-a intiparit atit de bine micuta vacanta petrecuta la felix in urma cu sute de ani….inclusiv niste dealuri am retinut. corect?
    🙂

    Apreciază

  • 38. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:42

    Nora, am avut mare nevoie de ieşire în natură… M-a prins un aer atât de tare şi curat încât a trecut toată oboseala săptămânii ca prin farmec. Am găsit nişte colţisoare superbe, nestrăbătute până acum. 🙂

    În privinţa mistificărilor, tare m-aş bucura să se îndrepte ceva… Eu le-am adus adevărul la suprafaţă, mai rămâne doar să corecteze erorile sau să scoată articolele. Dacă n-o vor face, voi avea material didactic auxiliar pentru orele mele de jurnalism, la secţiunea exemple negative şi lipsă de profesionalism.

    Apreciază

  • 39. monica  |  30 octombrie 2011 la 20:44

    Dar ,sa nu uitam un lucru; cei care au parafa si stampila rotunda ,autentificate de Coposu& Diaconescu+Tribunal, a PNT sunt gruparea LUPU-Pavelescu si nu Ciorbea & Iliesiu& societatea civila .

    Apreciază

  • 40. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:46

    arizonaman,

    basina porcului => perfecta alegere
    🙂

    Arizona, esti ok?
    am aflat ca ai fost bolnav. Ma bucur sincer ca esti din nou fresh
    🙂

    Apreciază

  • 41. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:48

    Skorpy, locurile nu s-au schimbat prea mult. 🙂 Da, staţiunea este situată pe două costişe de dealuri situate faţă în faţă, cu o vale micuţă ce străbate centrul. Izvoarele termale ies de peste tot. Până mai ieri, o porţiune importantă dintr-un cartier al Oradiei se încălzea cu energie termală. Acum, din cauza consilierilor locali, predominant usl, ce au votat în bloc hotărârea, s-a renunţat la această formă de energie naturală şi nepoluantă, locuitorii fiind obligaţi să se branşeze la sistemul termocentralei, cea mai perdantă din ţară la nivelul costurilor. Şi uite cum am plecat iar de la mirajul naturii şi am ajuns la mlaştina politicianistă…

    Apreciază

  • 42. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:51

    maria,
    scuze, auzisem de curind ca ape termale MULTE sint in Romania, dar si in Ungaria.

    daca in Ungaria apele termale sint valorificate aproape 100%, la noi valorificarea este de max. 5%. Nu-i pacat?

    iar ce scrii despre Oradea – este clar ca au fost niste interese pentru citeva firme mina in mina cu primaria…si nimeni nu se sesizeaza, ca oamenii vor trebui sa plateasca mai mult?
    nasol!

    Apreciază

  • 43. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:51

    Monica, e trist ce scrii despre actualul PNŢ. Ştii că eu, din anumite motive, aş acorda încredere grupului Ilieşiu. Desigur, în privinţa opţiunilor politice nu avem voie să luăm hotărâri emoţionale.

    Apreciază

  • 44. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:52

    iata ce a spus Basescu in urma cu citeva minute:

    Cred ca vom avea o crestere in trimestrul III din 2011, fata de trimestrul III din 2010, de 3 procente.

    Apreciază

  • 45. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 20:53

    Dl. Iliesiu care in urma cu vreo 2 luni cerea demisia lui Basescu si era invitat la latrine???

    alt tip care m-a dezamagit….

    Apreciază

  • 46. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:55

    Skorpy, azi am aflat şi eu; mi-a povestit soţul meu. Am mai aflat că până şi mai marii pesedişti, recte Dragnea, le-a bătut obrazul băieţilor din Bihor, care s-au scuzat invocând protocolul politic cu pnl-ul (primarul Oradiei este penelist, fostul secretar al guvernului Tăriceanu). Încercând să scoată dintr-o fundătură financiară şi falimentară CET-ul, au luat nişte hotărâri aiuritoare.

    În Ungaria lucrurile stau cu totul diferit decât la noi. Cunosc foarte bine situaţia pentru că deseori mergem la ştrandurile de acolo, ocolindu-le pe cele din zonă, din motive bine întemeiate de igienă. Tot ce s-a construit în Ungaria în jurul apelor termale este o bijuterie.

    Apreciază

  • 47. Maria  |  30 octombrie 2011 la 20:56

    Skorpy 45, ştiu…

    Apreciază

  • 48. Hantzy  |  30 octombrie 2011 la 21:05

    Mda! Cavalerii de carton sunt facuti celuloza in gradina de hartie! 🙂

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 21:07

    Salutări de la grădinăriţa Fini 🙂 E încă plecată, mai rămâne si săptămâna viitoare pe coclauri. Mi-a descris ( la telefon) niste locuri superbe vizitate azi: Cheile Gârlistei. N-am auzit de ele până acum. Într-adevăr, ( citesc acuma frumoasă, excepţional de frumoasă ţară ne-a fost dată.

    Maria, splendide locurile descrise..
    La noi s-a trecut iute pe aqualandurile că aduc mut bănet…

    Apreciază

  • 50. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 21:09

    Arizona saluuut 🙂 Mă bucur că ţi-a revenit buna dispoziţie si spiritul critic 🙂

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 21:10

    Clemy, bine că au înţeles si acum. …Mintea a de pe urmă a ţărăniştilor 😀
    Skorpion, „Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian spune ca mersul liderilor PNTCD la discutii cu Traian Basescu si “pozitia umilitoare” in care acestia s-au pus echivaleaza cu o “a doua inmormantare a lui Ion Diaconescu”” Vorba lui Monica, „la asa politică deviată” un varujean se potriveste perfect 😉

    Apreciază

  • 52. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 21:11

    Hantzy, mda, ai sesizat un aspect esenţial 🙂

    Apreciază

  • 53. monica  |  30 octombrie 2011 la 21:36

    Maria,am scris ce-am auzit din gura liderului Lupu(cred ca asa il cheama pe bucovineanul mai grasutz,proprietarul multor hectare de paduri ) ,cel caruia dl Diaconescu i-a incredintat pt 6 luni conducerea PNT ca sa reorganizeze partidul.O alta grupare este a lui Ciorbea ,iar a III a a lui Sarbu.

    Apreciază

  • 54. Maria  |  30 octombrie 2011 la 22:02

    Monica, vom urmări cu atenţie. Fie şi numai pentru că Băse a spus ce a spus. 🙂

    Apreciază

  • 55. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 23:01

    pentru cei devreme la culcare, o cafea de noapte bună (si albastră :))

    Apreciază

  • 57. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 23:33

    Danke, Skorpion 🙂 si o deducţie logică (de la prietena mea Ancuţa):
    Turma de bivoli se deplasează întotdeauna cu viteza celui mai încet bivol din turmă. Când turma este vânată, de obicei este ucis cel mai slab şi mai din urmă bivol.Această selecţie naturală este benefică turmei ca întreg, pentru că astfel, prin eliminarea celor mai slabi membri, se îmbunătăţesc viteza şi sănătatea turmei.Cam în acelaşi mod, creierul uman poate opera doar atât de repede cât îi permite cea mai slabă celulă. Consumul de alcool, după cum se ştie, omoară celulele creierului, dar în mod normal prima dată omoară celulele cele mai slabe. În acest mod, consumul regulat de vin sau palincă distruge cele mai slabe celule cerebrale, făcând creierul o maşină mult mai rapidă şi mai eficientă.Acesta este şi motivul pentru care, întotdeauna te simţi mai deştept după câteva pahare…

    Întrebarea, inspirată de modelele de mai sus, ar fi cum de indivizii respectivi se simt atât de băuţi încât să li se pară mereu că sunt destepţi? 🙄

    Apreciază

  • 58. skorpion  |  30 octombrie 2011 la 23:35

    😆 nora, misto cu bivolii
    🙂
    noapte buna

    Apreciază

  • 59. noradamian  |  30 octombrie 2011 la 23:36

    Noapte bună 🙂

    Somn usor, tuturor

    Apreciază

  • 60. Hantzy  |  31 octombrie 2011 la 07:40

    Hm! noradamian, as zice ca esential era ca n-am contrazis pe nimeni.

    Apreciază

  • 61. Hantzy  |  31 octombrie 2011 la 07:45

    57.noradamian: Întrebarea, inspirată de modelele de mai sus, ar fi cum de indivizii respectivi se simt atât de băuţi încât să li se pară mereu că sunt destepţi?
    Probabil au sustras chivasul regal … ăăăăă … sau era prezidential?! ;-O

    Apreciază

  • 62. theo  |  31 octombrie 2011 la 10:48

    un articol bun, de iulia nuieleanu, in curentul,

    dar nu ratatzi poza la articol, este………………….

    Apreciază

  • 63. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 15:20

    Ziua bună si blândă 🙂

    Hantzy, acesti insi care sunt mereu beţi desi nu beau reprezintă o curiozitate a naturii. A naturii politice, desigur. 🙂

    Theo, multzam, imi plac articlolele Iuliei Neuleanu.

    Pe mai târziu

    Apreciază

  • 64. Arizonianul  |  31 octombrie 2011 la 17:19

    Articolul cu pricina, despre bp Antenescu, îl găsiţi domniile voastre, la:
    http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011103165074/Actualitate/Un-bax-de-hartie-igienica-pentru-gura-spurcata-a-lui-Crin-Antonescu.html

    Apreciază

  • 65. monica  |  31 octombrie 2011 la 22:00

    buna seara,tuturor !

    Stau si ma minunez privind la B1 tv cum, de la un film f frumos despre Transilvania ,film din care eu am inteles mai degraba ca printul Charles isi promoveaza fundatia,si pe langa ea si o parte a tarisoarei noastre, barzaunilor ro au inceput deja sa le zboare pe la cap aripioarele imparatiior cu cai verzi pe pereti,construind pe sticle povesti cu feti frumosi din….. Albion,doritori de tron liber (deja?) romanesc. . Este clar ! Basescu se joaca si acum,dupa 7 ani cu mintile gugustiucilor ro.

    Apreciază

  • 66. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 22:24

    Seara bună, prieteni 🙂
    Arizona, multzam 🙂
    Monica, Charles prinţul pare că iubeste Transilvania mai mult decât pe Camilla şi o declară public ( frumos! :)) cu fiecare ocazie. Şi nu numai că o spune mereu, dar spre deosebire de parveniţii autohtoni preocupaţi de a o deposeda de păduri si bogăţii naturale, prinţul Albionului întreprinde de ani buni acţiuni de revigorare a unor comunităţi săteşti transilvane uitate de lume, renovări de construcţii patrimoniale valoroase lăsate în paragină, mediatizarea frumuseţilor naturale ale acestor locuri…

    Asta desigur, dincolo de conspiraţii, jocuri 🙂

    Apreciază

  • 67. monica  |  31 octombrie 2011 la 22:37

    De acord,stiu si eu asta ,si-l admir pt acest lucru,dar de la a veni aici unde se simte bine si unde timpul trece mai incet,si pana la constructii bashcalioase facute cu de-alde Rosca Stanescu e cale lunga. Bine ca nu le-a trecut prin cap si divortul iminent al Margaretei 😛

    Apreciază

  • 68. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 22:54

    Monica, n-am ajuns să văd nici filmul, nici emisiunea de pe B1, ce spuneam anterior se bazează exclusiv pe ce stiam până acum despre acest subiect 🙂

    Apreciază

  • 69. skorpion  |  31 octombrie 2011 la 22:57

    @monica,

    crezi ca printul Charles isi promoveaza fundatia non-profit?

    de ce ar promova-o si de ce sa nu credem ca un englez este capabil sa aprecieze frumusetile Ro?!

    a aparut si pe discovery Wild Carpathia despre Romania.

    este rau pentru Ro?
    nu cred!
    🙂

    Apreciază

  • 71. monica  |  31 octombrie 2011 la 23:03

    Cred ca am formulat gresit,lucru pt care-mi cer scuze!

    De acord,stiu si eu asta ,si-l admir pt acest lucru,dar de la a veni aici un print care iubeste aceste locuri si vrea sa le promoveze ,si pana la a face constructii bashcalioase pe seama lui intr-un talk show cu de-alde Rosca Stanescu e cale lunga. Bine ca nu le-a trecut prin cap si divortul iminent al Margaretei 😛

    Apreciază

  • 72. skorpion  |  31 octombrie 2011 la 23:06

    monica,

    ce vrei de la niste fosti securisti ordinari ca srs si altii?

    Apreciază

  • 73. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 23:09

    Monica, Skorpion, am găsit ceva interesant si aici: http://alexaionescu.wordpress.com/2011/10/31/usl-kgb-si-scenariul-estonian-cu-charles-primadona/

    Apreciază

  • 74. monica  |  31 octombrie 2011 la 23:10

    Nu Scorpy,este intr-adevar un gest de adevarata noblete princiara vis a vis de tara noastra, m-am exprimat io gresit ! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa o faca ani multi si bine. M-au enervat indivizii din studioul B1care,ca niste tarani si-au batut joc,pur si simplu, de toata aceasta constructie inceputa cu atatia ani in urma.

    Apreciază

  • 75. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 23:21

    Încă o dovadă că nimeni şi nimic de interes public destinat naţiei, nu scapă neconfiscat de indivizii ăstia slinosi… 😉

    Apreciază

  • 76. monica  |  31 octombrie 2011 la 23:23

    Doamne! habar nu aveam de „sabloanele ” KGBiste ! Sunt convinsa ca daca apleaca, sau i se ridica la ureche asa nazdravenii Charles se duce de nu se mai intoarce !!!!!

    Apreciază

  • 77. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 23:26

    Monica, sper să nu se-ntâmple asta 🙄

    Apreciază

  • 78. noradamian  |  31 octombrie 2011 la 23:26

    Somn usor, dragilor 🙂

    Apreciază

  • 79. monica  |  31 octombrie 2011 la 23:30

    somn usor!!!!!

    Apreciază

  • 80. Sare'n Ochi  |  1 noiembrie 2011 la 08:21

    o zi buna Nora, gradinari!
    În satele din Transilvania, Ziua Morţilor are un nume foarte frumos: Luminaţia. Dacă ar fi după mine, aş trece Luminaţia în rîndul Sărbătorilor Naţionale.
    http://sareinochi.com/2011/11/01/luminatia/

    Apreciază

  • 81. Hantzy  |  1 noiembrie 2011 la 08:36

    noradamian: Hantzy, acesti insi care sunt mereu beţi desi nu beau reprezintă o curiozitate a naturii. A naturii politice, desigur.

    Reciproca ar fi ca cei ce beau sunt clari, inteligibili, lucizi. Oare?! Analogia cu turma de bivoli nu e cea mai reusita. Mai elocventa mi se pare a fi cea a lantului, care este atat de puternic cat cea mai slaba veriga a sa.
    Personal, nu am nici timpul nici dispozitia de a-i urmari fie pe unii fie pe altii. Le-am citit, doar accidental, cate un articol. Ii cunosc insa din comentarii online. Stiu, nu poti sti ce gust are prjitura pana nu musti din ea, dar daca-l cunosti pe bucatar poti intui cat de amar sau dulce e dumicatul servit.
    Retorica ce-i inconjoara pe exponentii de idei e de o stereotipie crunta: invariabil intransigenta tovarasilor de convingeri e izvorata din bunsimt, a celorlalti e cumparata. Asa ca atunci cand descoperi astfel de argumente la Mircea Marian sau Iulia Nuieleanu (ca sa numesc doar autorii aici recomandati) te intrebi daca a meritat. A-l intrece pe vreun antonescu in obraznicie nu e de aplaudat, cred. Desigur, poate aparea intrebarea daca el o face, de ce mi-e mie interzis? Pentru ca de la Basescu incoace, politicianul e exponentul sentimentelor si rabufnirilor noastre intime, e cel ce poate spune lucrurilor pe nume, luandu-ne povara de a injura noi. Pentru ca argoul folosit de ai nostri se potriveste cel mai bine, al celorlalti e mitocanie.
    Eu l-am votat pe antonescu la turul 1. Nu mi-e frica s-o recunosc, dar e evident ca n-as mai face-o. Chiar si atunci as fi preferat un alt politician, dar neajunsurile listei cu un nume m-au obligat sa aleg raul cel mic. Ca si Mircea Marian eram convins ca, daca vin ceilalti, isi vor promova „gasca proprie”.

    Apreciază

  • 82. Hantzy  |  1 noiembrie 2011 la 08:45

    Acelasi nume il are, sare’n’ochi, si in Bucovina. Varianta oficiala insa e ceva mai putin trista, dar la fel de contemplativa: „Ziua Tuturor Sfintilor”

    Apreciază

  • 83. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 11:54

    Salut, prieteni 🙂

    Sare-n ochi, multzam! O postare „luminoasă” pe măsura importanţei sărbătorii în această parte a ţării 🙂

    Hantzy, n-o lua în nume personal (cel puţin în contextul unor comentarii generate de un text -57- pe post de banc si atât)

    As comenta mai mult dar tre’ să fug la trebi 🙂

    Pe mai tîrziu

    Apreciază

  • 84. Hantzy  |  1 noiembrie 2011 la 15:59

    N-o iau in nume personal, dar nici tu n-o considera ca pe o afirmatie definitiva! E mai multa tachinarie la mijloc decat ar parea la prima vedere …in general, nu conversez pentru ca sunt convins ca am dreptate, ci dimpotriva, pentru ca „mi-e teama” ca n-am.

    Apreciază

  • 85. Maria  |  1 noiembrie 2011 la 18:06

    Bună seara! 🙂

    Nora, mi-e dor de Fini. Azi, la început de noiembrie, mi-am adus aminte că ea venea în fiecare seară, la 21.00 fix, cu splendide rememorări ale zilelor, de certă valoare culturală şi de o frumoasă diversitate artistică.

    Se poate ca 1 noiembrie să-şi aibă poveştile creatorilor săi, dar singură nu le găsesc. Mă gândesc doar la un document datat 1 noiembrie 1967, clasificat strict secret şi păstrat în arhivele fostului CC, ,,care trece în revistă aşa-numitele metode necorespunzătoare folosite înainte de 1964 de către anchetatorii Securităţii.” Cam prin sfera aceasta mă aflu cu cercetările în ultimul timp…

    Ideea e că am făcut repede analogia cu un spaţiu de excepţie situat în nordul ţării, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, aflat sub egida Consiliului Europei şi recunoscut drept loc esenţial de păstrare a memoriei europene, alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia. La începutul anilor ’50 ai secolului trecut, la închisoarea din Sighet a fost nimicită elita intelectuală a interbelicului – politicieni, diplomaţi, oameni de cultură. Realizatorii proiectului sunt inimoasa Ana Blandiana, o mare si distinsă doamnă, pe care am avut privilegiul s-o cunosc şi s-o ascult, şi istoricul Romulus Rusan. Interesant e că eforturile lor se conjugă cu activitatea Fundaţiei Academia Civică, semn că mişcarea nu a pierit, ci face lucruri cu totul deosebite pentru păstrarea memoriei. Important e să le vedem.

    Un tur virtual al muzeului se poate da la adresa următoare de pe web:

    http://www.memorialsighet.ro/

    Apreciază

  • 86. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 21:31

    Seara bună, prieteni 🙂

    Hantzy, o fi, probabil depinde de percepţia personală.

    „in general, nu conversez pentru ca sunt convins ca am dreptate, ci dimpotriva, pentru ca “mi-e teama” ca n-am”. O propoziţie remarcabilă. Îmi place.

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 21:40

    Maria, Fini e-ntr-o expediţie în zona Munţilor Banatului, organizată de o prietenă venită din Germania special în acest scop- Cât mai ţine vremea bună ( adică nu plouă si nu ninge) încă mai stau. Câţiva colegi înstăriţi din zonă le-au pus la dispoziţie locuinţele, în diferite localităţi. Mi se pare ceva xcepţional 🙂

    Fiindcă lucrezi exact în acest domeniu acum, noutăţile pe care ni le aduci la cunoastinţă sunt îmbucurătoare. Eu sunt sigură Maria, că odată cu primenirea clasei politice toate aceste aspecte atât de importante ale istoriei noastre, vor fi însfârşit, bine puse-n lumină si vor intra în constiinţa generaţiilor viitoare. Multzam de link 🙂

    Apreciază

  • 88. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 21:41

    Postare nouă

    Apreciază

  • 89. Maria  |  1 noiembrie 2011 la 22:01

    Seara bună, Nora! 🙂 Mă bucură veştile despre Fini, pe care ni le aduci de fiecare dată când poţi să iei legătura cu ea. E ceva deosebit ce descopăr mereu în Grădina ta: acea legătură dintre mediul virtual şi viaţa plină, trăită departe de desktop-uri, laptop-uri, smartphone-uri şi alte surse de conectare ce ne dau dependenţa internautica cea de toate zilele. Când ai ocazia, transmite-i din partea mea că îi doresc zile cât mai frumoase în zona aceea minunată. Am colindat mai demult munţii aceia şi sunt grozavi. Chiar dacă nu au semeţia Făgăraşilor, farmecul lor vine din altă parte.

    Documentul de care am scris parcă e croit să vină într-o asemenea zi… O întreagă galerie teratologică a monştilor ce s-au perindat prin structurile de control şi represiune o lungă perioadă de timp. De câte ori îmi spun că le-am văzut şi citit pe toate, apare câte ceva nou. Inventivitatea răului e greu de stăvilit. mă întreb uneori ce şanse avem dacă o parte semnificativă a trecutului recent a scos la lumină asemenea buruieni.

    Doamna amintită se numără printre oamenii deosebiţi care m-au susţinut moral (şi nu numai) pentru redactarea lucrării. Fundaţia de pe lângă Memorialul de la Sighet are propria editură, cu rare mărturisiri publicate şi studii de excepţie în domeniu. 🙂

    Apreciază

  • 90. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 22:11

    Maria, o să-i spun! O si invidiez un pic, pentru o asemenea vacanţă specială 🙂
    Da, sunt zile, vindecătoare, în care lucrurile noi care ies la iveală sunt un fel de curăţare. Când va iesi tot la lumină şi la judecata istoriei, nu a politrucilor, se va normaliza si lumea noastră.

    Apreciază

  • 91. Maria  |  1 noiembrie 2011 la 22:25

    Nora, ştii ce mă întristează uneori? Multe din documentele acestea au fost deja publicate, fie în ,,Raportul final”, fie în mai recenta ,,Istorie a comunismului”, redactată tot de Comisia prezidenţială. Sunt mii de pagini pentru care au lucrat mulţi cercetători din varii domenii, de la istorici până la filologi. Cu toate acestea, chiar judecata politrucilor, cum bine îi numeşti, încearcă să oblitereze evidentele adevăruri punând ,,barierele noi”, deşi ,,vechile dureri” nu s-au vindecat încă. Ce titlu sugestiv ai dat noului articol…

    Apreciază

  • 92. noradamian  |  1 noiembrie 2011 la 22:32

    Maria, da, in subtext, ce coincidenţă, intră durerile si barierele legate de escamotarea adevărului de care avem mare nevoie.

    Apreciază

  • 93. Trackback Submitter  |  4 decembrie 2011 la 06:35

    … [Trackback]…

    […] Informations on that Topic: noradamian.wordpress.com/2011/10/30/faceti-locsa-sune-goarna-trec-cavalerii-de-carton/ […]…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: