Je suis roumain

3 noiembrie 2011 at 22:35 50 comentarii

Si vous ecutez uniquement ce que racontent vos ministres et vos media, votre perception des Roumains restera pauvre et deformee”…( 29 octombrie, 2011, orele 14, Paris, Parvis des Droits de l’Homme la Trocadero)

Un prieten fizician îmi povesteşte primirea la coborârea din avion pe pământ englez, de care a avut parte micul lor grup de cercetători români invitaţi la un congres ştiinţific, în timp ce se interesau de adresa la care trebuiau să ajungă. „Alţi ţigani de români, nu mai scăpăm de ei„,  se atenţionaseră unul pe altul,  nişte oameni de ordine şi englezi de bine din preajmă. Deşi a trecut ceva timp prietenul meu nu poate uita scena. Îmi pare nespus de rău oricând imaginea unui om despre o ţară se fixează în astfel de împrejurări. Şi, incomparabil mai  rău, când văd ce ravagii pot face dispreţul şi prostia din nişte bieţi boahtări chiar dacă sunt din mândra ţară a Albionului şi vorbesc limba lui Shakespeare. A denigra  şi batjocori un popor în funcţie de animozitatea trezită de o serie de indivizi certaţi cu civilizaţia şi morala, sau din oricare alte pricini, poartă un  nume precis: nazism. Un  germene care poate fi  identificat din ce în ce mai des. Îl descoperi direct în  declaraţiile seci ale unor somităţi financiare mondiale care consideră necesară aplicarea de tehnici de exterminare în masă de vreme ce resursele planetei s-au împuţinat. Din alte părţi răsuflă, ca din guri uitate de canal, în antisemitism. Îl vezi  în cruzimea cu care se ucide, în conflictele interetnice, interconfesionale, revoluţii, prin unele părţi ale lumii. Îl descoperi în informaţiile despre prigonirea creştinilor cu mii de victime în ţări africane şi asiatice cu regim fundamentalist. (Ceva neinteresant pentru cucernicii slujbaşi ortodocşi, ei având treabă cu teoriile conspiraţiei sioniste mondiale, cum se vede pe o serie de bloguri). Se face auzit şi unde şi de la cine nu te aştepţi!  În fine, chiar  dac-am băga capul în nisip, tot ar trebui să ne pese de curenţii de anti-românism de la est de Prut şi de la vest de Tisa şi prin mai toată Europa. Îndreptăţiri pentru rele primiri şi atitudini superioare se găsesc oricând, câte trebuie. Oameni contra oameni, naţii contra naţii. Vi se pare ceva nou?

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Trecând de vechi dureri şi de bariere noi Whisky-party

50 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  3 noiembrie 2011 la 22:51

  buna seara,

  nu mi se pare nimic nou,
  istoria se repeta,
  oamenii nu invata niciodata din trecut,
  doar ca acum daca ar exploda bomba financiar/sociala/economica, efectele ar putea fi de-a dreptul catastrofale pentru chiar globul pamintesc,

  dar sper sa nu ajungem pina acolo……
  poate va invinge latura umana pozitiva in detrimentul distrugatorului din om aka din specia umana,

  traim vremuri fantastic de tulburi si ma gindesc la generatiile tinere & viitoare, le-as vrea ferite de ororile razboaielor……de care nu este ferita specia umana.

  p.s.
  am citit despre elucubratiile diferitelor personalitati
  (inclusiv Bill Gates cu vaccinurile sale) cu privire la reducerea omenirii la cifra de 500 milioane (acum existind pe glob cca 7 miliarde)

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  3 noiembrie 2011 la 22:54

  din pacate imaginea unui popor se creeaza din frinturi, din mici fotografii umane care duc la generalizari..

  acum cu grecia, papandreu a scos pastila cu referendumul
  (chiar daca a renuntat intre timp la el), se poate vedea peste tot: pe globuri, la televiziuni, la luari de pozitie a liderilor tarilor UE: toata lumea este super suparata pe Grecia, pe greci, dar nu toti grecii, nu tot poporul merita blamul..

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  3 noiembrie 2011 la 23:06

  Seara bună 🙂
  Skorpion, germenele de care vorbesc se dezvoltă de minune în minţi obtuze şi caractere slabe, exact în asemenea împrejurări. Un popor, ca entitate, integrează o puzderie de persoane, de tipuri umane, caractere, destine, situaţii, suferinţe, context etc.etc. A-l injuria în corpore e cea mai joasă atitudine cu putinţă. Evident e bine măcar, că s-a depăsit faza cu referendumul în Grecia, dar situaţia de acolo rămâne incertă. Si a Europei, aussi 🙄

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  3 noiembrie 2011 la 23:14

  si pe mine, @nora, ma indispun generalizarile facute pe cite un popor…este adevarat, insa, ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita,
  sa ne uitam putin la Polonia, care gratie unor conducatori excelenti a reusit sa treaca prin criza generala fara efecte negative, care a fost in stare sa absoarba fondurile suta la suta, 100%, iti dai seama, iar noi ne kikiim cu cca 5%…

  totusi o fi poporul doar de vina cum spun unii???
  n-as vrea sa arunc anatema asupra lui – numai…
  asa o fi
  🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  3 noiembrie 2011 la 23:21

  Oricum, Skorpion, la ora asta în Europa, cel puţin, între naţiunile care nu se bucură de cine stie ce respect ( ca să nu spun mai mult) din pricini pe care le ştim, românii ocupă un loc de frunte 😉 Mulţi conaţionali au ajuns să -şi ascundă identitatea prin occident, ceea ce e teribil de înjositor. A avea, atunci, ca român, o atitudine de superioritate faţă de alte naţii, seamănă perfect cu atitudinea unor slugi care se dau mari faţă de altii mai mici în ierarhie. Ba uneori sunt mai necruţători cu cei „inferiori” decât ar fi chiar stăpânii….

  Apreciază

 • 6. skorpion  |  3 noiembrie 2011 la 23:22

  pentru @fini si nu numai
  🙂

  Eine kleine Nachtmusik, urindu-ti noapte buna, nora,

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  3 noiembrie 2011 la 23:22

  Danke, Skorpion, gutte Nacht 🙂

  Apreciază

 • 8. skorpion  |  3 noiembrie 2011 la 23:24

  apucasem sa citesc #5 inainte de a inchide pravalia
  🙂

  da, corecta observatia ta,
  complexul de inferioritate adeseori dublat de compl.de superioritate..

  si mai este o boala raspindita prin Ro:
  lipsa modestiei,
  iar cine este modest este considerat/tratat ca fraier

  gute Nacht,

  Apreciază

 • 9. Nea  |  4 noiembrie 2011 la 05:59

  Toate bune şi frumoase, dar ce înseamnă „boahtăr”?

  Apreciază

 • 10. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 06:53

  Buna dimineata!
  Oarecum la tema:

  Apreciază

 • 11. dictaturajustitiei  |  4 noiembrie 2011 la 07:36

  Bună dimineața !

  Nora de război mă tem și eu. Sărăcia duce la exacerbarea naționalismului dar de vină sunt și politicienii și jurnaliștii unei nații.
  Pentru că ei prin locul pe care-l ocupă în societate au un anumit rol .
  Importanța roluli lor e mare dar, din păcate, nu și-l execită cu demnitate. De ce prefer să vă citesc pe voi decât să mă uit la mass-media care bate câmpii ?
  Filmulețul postat de Hantzy îmi pare interesant. Cine-i respectivul europarlamentar ?

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 09:08

  😛
  😆

  Guvernul a modificat legea anvelopelor de iarna

  Premierul Emil Boc a semnat în această dimineaţă noua lege a anvelopelor (Legea 1234 x yz /2011), act care intră în vigoare imediat! şi care modifică substanţial prevederile anterioare. Totuşi, şoferii nu trebuie să fie speriaţi: noua lege va fi disponibilă de mîine în toate benzinăriile din ţară. Broşurile costă 10 lei şi achiziţioarea lor este obligatorie.
  Iată care sînt principalele modificări pe care le aduce noua lege:

  1. Cauciucurile de iarnă devin obligatorii pentru toate categoriile de participanţi la trafic, indiferent dacă este vorba de autoturisme, motociclete, biciclete, role, cărucioare de butelie sau cizmele de cauciuc folosite la promenadă prin noroaiele drumurilor comunale şi judeţene. Legea nu face discriminări, aşa că fiţi cetăţean corect!

  2. Fac exceptie de la această regulă cazurile sociale, care-şi pot dovedi starea pauperă cu talonul de la Audi Q7 sau Mercedes SLK.

  3. Cauciucurile de iarnă vor fi în trei variante diferite: pentru polei, pentru gheaţă şi pentru ninsoare. Cetăţenii sînt obligaţi să folosească tipul corect de cauciuc pentru fiecare situaţie. În caz ca situaţia pe teren este amestecată, conducatorii auto trebuie să folosească cel puţin un cauciuc din fiecare tip.

  4. Poliţia va verifica în mod minuţios orice conducător de Logan. Dacă acesta este în regulă, oamenii legii au obligaţia să constate dacă respectivul individ are trusa de prim ajutor, roata de rezervă, ratele plătite la bancă, unghiile tăiate şi, evident, şapcă.

  5. Cetăţenii de etnie rroma care-şi pun lanţuri la cauciucuri sînt rugaţi ca, mai întîi, să le scoată de la gîtul nevestelor.

  6. Cauciucurile all-seasons vor fi interzise. Prin această măsură Guvernul vrea să impulsioneze industria românească de cauciucuri importate.

  7. Cetăţenii sînt obligaţi să-şi monteze cauciucuri de iarnă chiar dacă nu intenţionează să meargă cu maşina în timpul iernii. Aceasta ar putea fi furată pînă la primăvară şi nu putem pune hoţii – nişte cetăţeni nevinovaţi – în pericol.

  🙂

  Apreciază

 • 13. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 10:17

  dictaturajustitiei,
  Nigel Farage e, prin vehementa-i caracteristica, un fel de CVT al ingezilor. L-am vazut in trecut adesea pe BBC. El este un fost conservator, declarat insa impotriva UE. S-a retras de la conservatori atunci cand acestia au semnat Tratatul de la Maastricht si din 1999 are propria formatiune, UK Independence Party, cu care a reusit sa ajunga in PE. Probabil pentru a demantela UE din interior, fiind impreuna cu Speroni lider al fractiunii EFD (Europe of Freedom and Democracy).
  El a facut si niste dezvaluiri nu prea placute despre Barosso si Barrot, iar acum este un declarat adversar al politicii de Bail-Out in favoarea Greciei, pe care o considera doar o manevra, un precedent pentru Italia si Spania.

  Apreciază

 • 14. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 10:22

  Personal, in problema Greciei nu m-ar fi deranjat referendumul lui Papandreou, dar as fi preferat un referendum in tarile dispuse sa ajute. Tocmai pentru a-i intreba pe contribuabilii respectivi daca sunt de acord ca impozitele lor sa fie folosite si in acest scop.
  Si, ca sa nu fie dubii, eu as fi votat DA, adr nu ca sa sustin o politica asistentiala, de stanga, a doamnei Merkel, ci pentru ca inteleg ca nepasarea fata de soarta altora e inca mai periculoasa decat condamnarea sa la a fi ajutat.

  Apreciază

 • 15. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 10:28

  management de criza

  Un lord se duce in Africa la vanatoare si isi ia si catelul cu el.Intr-o zi, catelul se indeparteaza de grup, se pierde si incepe sa
  vagabondeze prin padure….

  Deodata, vede cum vine in alergare, de departe, o pantera enorma
  Crezand ca pantera o sa-l devoreze, se gandeste repede ce sa
  faca. In acel moment, vede o gramada de oase de-ale unui animal mort si incepe sa le molfaie.

  Cand pantera era cat pe-aci sa-l atace, catelul zice :
  – „Ah, ce pantera gustoasa am terminat de mancat! ”
  Pantera, auzindu-l, franeaza brusc si isi zice in sinea ei,descumpanita :

  – „Cine stie ce animal mai e si asta ??? … Daca ma mananca si pe mine???”

  O maimuta, care era intr-un copac pe-aproape, vede si aude toata
  tarasenia si da fuga dupa pantera care se indeparta sa-i povesteasca cum a inselat-o catelul :
  – „Doar nu esti tembela ! Oasele alea erau acolo ! Si e doar un biet catel !”

  Pantera, foarte nervoasa, se intoarce in fuga catre catel cu maimuta
  agatata de umarul ei. Catelul, vede de departe ca pantera se intoarce cu maimuta si isi da seama ca maimuta l-a turnat .

  Tremurand de frica, isi zice : „Si acuma ce fac?”.

  Dar, in loc sa fuga, se intoarce cu spatele spre cele doua si, ca si cand nu le-ar fi vazut, si zice nervos :

  – „Curva asta de maimuta! Am trimis-o de mai bine de juma’ de ora sa-mi aduca alta pantera si inca nu apare!”

  Morala:
  In momente de criza, imaginatia e la fel de importanta ca si cunostintele, curajul – mai important decat fortza ;
  Inlaturarea fricii poate contribui mai mult impotriva raului si a atacurilor periculoase.

  STRADUIESTE-TE …sa ai o imaginatie precum cea a catelului
  EVITA … sa fii atat de tembel ca pantera si…
  NICIODATA … sa nu fii „curva” ca maimuta !!!

  🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 11:20

  Ziua bună, amici 🙂

  Nea, boahtăr= paznic 🙂

  Dj, Hantzy, l-am mai adus pe NF în grădină si cu alte ocazii în care mă deranja unanimitatea-n bocanci în aruncarea de acuze, din spaţiul presei noastre inamică a gânditului liber, inclusiv cea blogeristică. Extremismul lui NF (mai bine zis poziţia lui singulară) pleacă de la un simţ democratic exacerbat, inoperant în condiţiile europene actuale,pe când cel al lui CVT, dintr-o natura umană alterată de grobianism dictatorial. De aceea, în ciuda asemănărilor privind vehemenţa, cred că e vorba de conduite total opuse.
  Skorpion, 12, maaare grijă de hoţi 🙂

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 11:28

  14, Hantzy, de acord. La ora asta, însă, mecanismele democraţiei clasice au fost trecute pe linie moartă si înlocuite cu sedinţele cu usi închise ale bancherilor si politicienilor (din subordine) de la etajul de comandă.

  Un articol bun, care vine cu un punct de vedere diferit, diferit pe ici pe colo si de ceea ce cred eu ( Grecia nu poate merge-nainte fără măsurile de austeritate referitoare la reducerea birocraţiei! )
  http://www.contributors.ro/dezbatere/democratia-intr-un-tomberon-de-gunoi/

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 11:31

  Skorpion, 15, mă bucur tare pentru căţelus! Însfârsit, măcar într-o fabulă, e luat în serios 😆

  Apreciază

 • 19. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 13:58

  16. noradamian,
  eu am spus doar „prin vehementa-i caracteristica” … greseala e ca am uitat sa spun si prin ce se diferentiaza de CVT. Multumesc deci pentru completare!

  Apreciază

 • 20. oldhashu  |  4 noiembrie 2011 la 18:40

  Seară bună, grădinari! 🙂

  Nora, una peste alta n-are de ce să ne fie rușine, loaze sunt la toate „casele”, și mari, și mici!

  Ocupat până peste cap cu treburile pentru intrarea în iarnă, nu știu unde am auzit o găselniță trăznet pentru un „person” amintit mai sus:

  „SCorneliu VT” 😆

  OFF, am scăpat de „Cârcotașul in Maramu”, am ajuns acas’! 😀

  Apreciază

 • 21. oldhashu  |  4 noiembrie 2011 la 18:52

  Skorpy, salut prietene! 🙂

  Ocupat cu tarlaua (mă bate gândul ca la iarna să-mi pun experiența intr-un Indreptar pentru fermierul de oraș 😉 ), mi s-a cam atrofiat mușchiul „cerebral” și luasem de buna varianta ta la Legea cauciucurilor de iarna!
  Ori o fi prea bună?! 😀

  Apreciază

 • 22. Arizonianul  |  4 noiembrie 2011 la 21:20

  Oameni buni, niciodată nu am ascuns că sunt român, deşi sunt cetăţean american. Mă doare sufletul din cauza nenorociţilor care ne-au terfelit neamul, numele şi ţara.
  Chiar aşa de este, că suntem „o ruşine” pentru europeni, ţineţi capul sus, însă!

  Apreciază

 • 23. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 21:33

  In firma unde lucrez suntem deja patru romani. Eu am fost al treilea, dar desi lucrez doar de 10 luni, al patrulea fu angajat tocmai pentru ca este roman. Se poate … si desi in Ro eram neamtu’, nazistu’, capitalistu’, hitleristu’, hans, adolf, svabu’, iar in D sunt „Aldo, der rumäne”, nu m-am simtit niciodata strain niciunde.

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 22:11

  oldH,
  hai, ca m-ai facut sa rid
  🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 22:31

  Seara bună, prieteni 🙂
  OldH, loaze sunt si or mai fi, dar important e să se afle despre ce-i vorba, să se ştie că-s loaze… 😀

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 22:38

  Arizonianu’ nu se poate spune chiar asa, dar se-ntâmplă multe situaţii neplăcute pentru români si teribil de nedrepte. Asta-n Europa. Nu si peste baltă

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 22:43

  Hantzy, mă bucur. Dar sunt cazuri si cazuri. Sunt si români care au parte de respect şi de deosebită apreciere în mediul profesional sau instituţional unde lucrează, în special, sunt si altii care nu sunt la fel de fericiţi. Cunosc un fost mare handbalist din Sibiu, băiat fain, român, care „dincolo” a fost înghesuit de nevastă si familia ei să-şi ia numele lor nemţesc. Le era jenă cu cel românesc 😉
  Diverse cazuri, diferiţi oameni.

  Apreciază

 • 28. Hantzy  |  4 noiembrie 2011 la 23:01

  noaptebuna!

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 23:11

  dar conteaza ce natie esti?

  sau conteaza sa fii OM?

  🙂

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 23:25

  Diferente de mentalitate

  Reprezentantii mai multor natiuni se intalnesc intr – un restaurant .. Toti au cerut cate un pahar de vin , dar cand au adus vinul , in fiecare pahar era o musca .

  Neamtul a cerut alt vin in acelasi pahar .
  Englezul – vin nou in pahar nou .
  Finlandezul a scos musca si a baut vinul .
  Rusul a baut vinul cu tot cu musca .
  Chinezul a mancat musca , dar nu a baut vinul .
  Evreul a prins musca si a vandut -o chinezului .
  Romanul a baut trei sferturi de pahar si a cerut sa -i fie schimbat .
  Norvegianul a prins musca si s-a dus la pescuit .
  Irlandezul a maruntit musca si i-a trimis paharul englezului .
  Americanul a inceput proces impotriva restaurantului si a cerut 5 mil dolari daune morale .
  Scotianul a prins musca de gat si a zis : – Chiar acum sa scuipi tot ce ai baut !!

  😛
  😛

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 23:32

  Hantzy,excelentă piesă, multzam 🙂

  Skorpion, nici nu stiu care-mi place mai mult 😆

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  4 noiembrie 2011 la 23:33

  Ioi, de două ori mi se opri râşniţa, mă tem că mă lasă 😉

  Pentru orice eventualitate,

  noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  4 noiembrie 2011 la 23:55

  noapte buna

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  5 noiembrie 2011 la 00:07

  He, he, thank you, Skorpion, în 9 noiembrie îi vedem live, aici, la sala Transilvania 🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  5 noiembrie 2011 la 00:07

  somn usor 🙂

  Apreciază

 • 36. clemycali  |  5 noiembrie 2011 la 20:31

  Buna seara sau noapte buna tuturor. Din nou ajung la spartul targului 😦
  Trista postare nora dar extrem de adevarata. Am simtit pe propria piele astfel de generalizari.

  Apreciază

 • 38. Un tanar de stanga  |  6 noiembrie 2011 la 09:51

  salut prieteni. Si eu simt aceste generalizari pe pielea mea dar trebuie sa recunoastem, si sa recunosc ca in 80 % din situatii sunt adevarate. Adevarul este ca ne complacem.
  Uite despre unguri de ce nu zice nimeni ca sunt tigani- cind e plin de tigani acolo, Pentru ca ungurii au avut curaj in tara lor si s-au delimitat de tigani. Asa ca in UK un ungur e un ungur iar un tigan-ungur e tigan.
  Hai sa il dam noi pe mina flicului pe borfasul tigan roman pe champelize si diferenta incepe sa se faca. si daca nu ne place cum ne strica firma in strainatate, sa actionam aici cind putem.

  Apropo de titlu: JE SUIS ‘MEN se auzea in cinematograf in romania ca spune Marlene Jobert in Alexandre le Bienheureux film din 67. Cenzura ciupise un pic din text. 🙂

  Apreciază

 • 39. andrzej  |  6 noiembrie 2011 la 11:10

  Gabriel Mark Hasselbach peace song

  Apreciază

 • 40. andrzej  |  6 noiembrie 2011 la 11:11

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  6 noiembrie 2011 la 11:22

  neata,

  ungurul este ungur pentru ca român-ul este (rom)ân.

  nu mai stiu cine a introdus prostia absoluta cu transformarea numelui de tigan, gipsy, Zigeuner, cigany in

  rrom sau rom,

  dar stiu sigur ca iliescu a acceptat cu bratele si sufletul deschise….

  o prostie mai mare ca asta nici ca se putea!!!!

  si cum cultura generala chiar in tarile vestice este, adeseori, precara atunci bizonii lor cred ca românii sint romi…….

  ar trebuie o revenire la traditionala denumire neumilitoare pentru tigani adica tigan, Zigeuner etc…..

  Apreciază

 • 42. Un tanar de stanga  |  6 noiembrie 2011 la 12:23

  Aici nu e vorba sk draga de coincidenta de nume. Tiganul. spune ca e roman cind cerseste sau cinta in metrou in strainatate. El spune ca e tigan/rom cind vrea el.

  Parizianul nu il prea vede pe colegul de la etajul 3 de la IT ca e roman, in schimb cu romanii tuciurii se intilneste zilnic in strada.

  Acum fie vorba intre noi daca s-ar fi numit nu romi si suezi ar fi crezut lumea ca tiganii sunt suedezi ? Si noi ne complacem , si dam vina pe Iliescu, in timp ce tiganii sugruma /ocupa centrul istoric al Timisoarei

  Apreciază

 • 43. monica  |  6 noiembrie 2011 la 16:49

  http://www.nasul.tv/

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 22:50

  Bună seara, prieteni 🙂

  Clemy, 36, puţini din cei care au luat drumul străinătăţii n-au simţit asta, direct sau indirect. Chiar privind la un post TV dintr-o ţară străină o emisiune în care poporul de care , oricât de departe ai fi, rămâi legat, nu se poate să nu te afecteze 😉

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 22:52

  Monica, TKS pentru link. 🙂 Frumos articol, deşi nu sunt întrutotul de acord cu ce spune AP.

  Andrzej, minunată piesă, multzam 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 22:57

  Tds, Skorpion, chiar si când spunem „ne complacem” e o generalizare nu prea fericită, având în vedere că eu în calitate de cetăţean nu pot suplini factorul politic si nici pe cel juridic, nu pot decât „să mă indignez”, să scriu si să semnez apeluri publice privind defecţiuni legate de chestiune ale politicului si nu ale ţiganilor.
  Problema cu etnia care ne dă de furcă nouă si Europei, e mai întâi una politică- discriminatorie faţă de români prin confuzia numelui, cel puţin, apoi încă una tot politică, de corupţie (altfel locuitorii palatelor cu turnuleţe ar fi plăit din greu impozite şi n-ar fi invadat centrul Tiimisoarei) şi în fine, la fel de importantă, cea juridică, legată de celelalte două, care se referă la îngăduinţa cu care sunt trataţi interlopii ( nu etnia) Iar toate astea ţin de statul de care aparţinem, cu instituţii corupte de care vorbim zilnic si încă n-am reusit mare lucru. 😉

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:00

  Skorpion, aici e tragedia! De la un popor care era socotit vesel şi fericit, acum e în totală confuzie, iar spitalele de psihiatrie si boli nervoase dau pe dinafară. 😦

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:00

  postare nouă

  Apreciază

 • 50. Elektrische Zahnbuerste  |  30 noiembrie 2011 la 14:13

  … [Trackback]…

  […] Read More: noradamian.wordpress.com/2011/11/03/je-suis-roumain/ […]…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.991 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.991 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: