Whisky-party

6 noiembrie 2011 at 22:31 72 comentarii

Deşi până mai ieri situaţia precară a economiei globale şi a stabilităţii lumii era un subiect neinteresant pentru pământenii de rând  exceptând fonfleurile apocaliptice ale tabloidelor,  peste noapte a devenit o chestiune bulversantă  la ordinea zilei.  Brusc, valuri de indignare s-au pornit  şi continuă să se reverse prin părţile mai civilizate şi mai puţin civilizate ale lumii. Răbufnesc  ba ici – ba colo, mai ales în locurile unde se găsesc marile rezerve de  know-how ale lumii în materie de revoluţii probate cu sinistru succes în experimente istorice devastatoare. În ton cu tradiţiile şi stilul local.  Prima la apel, ca la răzbel, stângimea roşie-şi recrutează soldăţeii şi iese la atac, cum se ştie, în numele tuturor oamenilor muncii de la oraşe şi sate, ca proprietară prin uzucapiune a indignamentului local şi mondial! Revoltată că ar putea fi deposedată de dreptul ei de a reaşeza lumea în glorioasele utopii fondatoare de nazism şi comunism îşi revendică până şi ideea de revoluţie odată cu dreptul la indignare, ca pe un fel de dat divin. Sau marxist. Iar prin părţile noastre se revoltă chiar în numele celor pe care revoluţionarii din remorcă i-au prăduit şi de speranţe după ce s-au văzut cu sacii în noua căruţă a istoriei. Uşuraţi de iluzii  au  destule indignări în stoc care, la nevoie, pot fi recomunizate. Anesteziate,  eventual, cu alcooluri tari, nedepistabile de codul penal.
*****
Că democraţia pare să fie răpită, ca Europa de un taur, nu prea interesează. Mulţi s-ar şi lepăda de ea pentru o bucată de pâine sigură şi un acoperiş deasupra capului. Nu prin referendum, la ce bun asemenea mofturi democratice când vistieriile statelor se golesc ca ciuruite? Ungurii au spus-o direct într-un sondaj mai deunăzi. Iar recenta tentativă, tristă, de referendum grecesc, s-a lăsat cu huiduieli aproape unanime. Tardiv. Făclia democraţiei şi a fair-play-ului dă să se stingă la ea acasă. Vinovaţi,  şi-n Olimp şi la Bruxelles, din Nord până-n PIIGS  şi din UK în PE, dar asta nu mai are  relevanţă. Dacă statele asistenţiale sunt cele dintâi victime ale  corupţiei politice, soluţiile corective şi inovative pentru susţinerea clasei de mijloc şi echilibrul social întârzie. Poate şi pentru că  motorul economiei şi autoreglarea societăţii nu se mai văd a  fi o chestiune de bună rânduială democratică şi pragmatism economico- social înainte de orice doctrină.  Cât despre  capitalismul sănătos,  generator de echilibru, de locuri de muncă  şi bunăstare socială, pare c-o ia la vale odată cu democraţia şi cu toţi banii lumii  spre  gropile fără fund ale speculatorilor planetari. Probabil indignaţi şi ei, săracii, astăzi, de Ziua transferului bancar  s-or fi adunat la un pahar de whisky&fronda.  Lăsând un strop  să se scurgă  de pe fundul paharelor lor în cele de tea-party. Aşa, ca anestezic.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Je suis roumain Cu cuţitul la os

72 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  6 noiembrie 2011 la 22:37

  salve, nora,

  despre ce sondaj la unguri ai vorbit mai sus?

  legat de postare, sa nu uitam rolul absolut demolator si distrugator pe care l-au avut in ultimele decenii……….bancile, care in proportie covirsitoare ne-au adus la criza de acum, greu de stopat cu politicieni absolut mediocri, ma refer la liderii statelor dezvoltate, UE, SUA (exceptie facind Canada, care nu cunoaste criza sau Polonia din UE)

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  6 noiembrie 2011 la 22:48

  In sustinerea celor de mai sus, iti transmit si un filmulet
  (tradus) merita sa te uiti peste el

  Titlul filmului – Bancherul

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  6 noiembrie 2011 la 22:57

  decenii de austeritate si de saracie ii asteapta pe greci….spune Tom Gallagher,

  eu as mai adauga a oricind ar fi posibil si un razboi la nivel european, acum stam pe un butoi de pulbere…sper sa nu faca poc…

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/lectiile-crizei-grecesti-243680.html

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  6 noiembrie 2011 la 22:58

  noapte buna,

  🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:07

  Skorpion, seara bună si aici! Zilele trecute am dat peste informaţia privind sondajul respectiv,. Ceva care mi s-a părut semnificativ, desi nu prea i s-a dat importanţă 🙄

  Apreciază

 • 6. dictaturajustitiei  |  6 noiembrie 2011 la 23:08

  Bună seara !
  De la începutul crizei mă tot rog la Dumnezeu să ne ferească de război. Restul le vom duce cumva dar războiul …
  Bun articolul Nora ! Dar care articol de-al tău nu-i bun ?
  Noapte bună !

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:08

  Multzam de link-uri si de filmuleţ 🙂
  Noapte bună

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:09

  Dj, servus si multzam 🙂
  Ca si tine mă rog si eu

  Noapte bună

  Apreciază

 • 10. filadel  |  6 noiembrie 2011 la 23:45

  Nora

  sondajul nu reprezintă tot spectrul politic al Ungariei. Mediafax face o mică și nevinovată!?! manipulare cum îi stă în obicei ala USL. E vorba de procente din Jobbik (un fel de PRM) și bucățele din alte căcănețuri stîngiste care dacă vine vorba de asistență socială sînt în stare s-o vîndă și pe mă-sa. Și în România, sau aiurea, numeroși cetățeni ar renunța bucuroși la democrație pentru pomeni pentru care n-au muncit. Una peste alta ai dreptate: sînt prea mulți cei care ar face asta chiar dacă nu sînt majoritari. Din nefericire pentru aceștia ceilalți nu mai sînt dispuși să spunk the monkey, să umfle salteaua, de florile mărului.

  Și au dreptate.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  6 noiembrie 2011 la 23:50

  filadel, nu stiam că si Mediafax e a USL 🙂 Sperăm să nu se-ntindă molima 🙄

  Apreciază

 • 12. Galeata cu pixeli  |  7 noiembrie 2011 la 08:27

  Atacul la banci e perfect justificat, ca si acela asupra Bursei. Acolo s-au strans o adunatura de specimene care l-ar vinde si pe dracu pentru bani. Ca la orice revolta justificata, stanga trage pe spuza ei capital politic si o confisca, e de stiut…

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  7 noiembrie 2011 la 09:52

  „IN ZIUA IN CARE M-AM IUBIT CU ADEVARAT” – poem scris de Charlie Chaplin

  ”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Si atunci, am putut să mă linistesc. Astăzi, stiu că aceasta se numeste … STIMĂ DE SINE. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că nelinistea si suferinta mea emotională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, stiu că aceasta se numeste … AUTENTICITATE. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viată diferită si am început să înteleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, stiu că aceasta se numeste … MATURITATE. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greseală să fortez o situatie sau o persoană, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiti si că nu este momentul … Astăzi, stiu că aceasta se numeste … RESPECT. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, ratiunea mea numea asta egoism. Astăzi, stiu că aceasta se numeste … AMOR PROPRIU. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber si am renuntat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place si în ritmul meu. Astăzi, stiu că aceasta se numește … SIMPLITATE. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înselat. Astăzi, am descoperit … MODESTIA. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viată. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Si aceasta se numeste … PLENITUDINE. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că ratiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios. şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiesti cu adevărat.”

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  7 noiembrie 2011 la 12:30

  Ziua bună si cu soare 🙂

  Gcpixeli, asta zic si eu!! E cea mai corectă formă de respingere a acestei dictaturi insidioase si primejdioase pentru toată omenirea. Mă-ndoiesc, însă, de rezultate.
  Revolta, civic- democratic vorbind, e normală si necesară. Rău e când o confiscă politicul. Stim mai bine, poate, de cât alţii ce pagube produce lucrul ăsta. Iar Stânga prin tradiţie, e specializată-n treburi de acest fel. Pericolul de derapaj apare când intră şi cu extrema-n joc: comunistii si nazistii 🙄 😉

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  7 noiembrie 2011 la 12:33

  Skorpion, minunat poem si frumos acest fel de „iubire de sine”, mi-as dori asta si pentru mine. Poate, într-o oarecare măsură, nu chiar mulţumitoare, o si am 🙂

  Apreciază

 • 18. monica  |  7 noiembrie 2011 la 20:18

  Buna seara ,tuturor 🙂

  Nora ,ca de obicei, excelenta poză,a unei lumi care, intr-o degringolada nemaipomenita de la razboi incoace,isi cauta si nu-si gaseste starea de liniste 😉 Citisem de azi dimineata ,dar nu am avut timp sa zabovesc mai mult.

  Uite ,scriam prin octombrie ca Europa judeca diferit si nu totdeauna democratic o constructie care se vrea a deveni la un moment dat SUE. O data ca nu stie daca vrea( si ma refer desigur la tarile dezvoltatea),pe de alta parte ,nu e pregatita, ea insasi nedetinand inca, adevarul si calea solutionarii problemelor ,ci bajbaie necontenit, in cercuri concentrice, ca dupa aruncarea pietrei in apa, cand cercurile se maresc, dar isi si dilueaza si fragmenteaza contururile, odata ajunse spre mal.

  Grecia nu a avut constrangeri in ZONA EURO,ascendenta milenar istorica a democratiei i-a dat dreptul sa se comporte cum a vrut ,i s-au facut toate voile,iar smurdul european degeaba survoleaza azi condescendent prapastia in care ea a cazut ; cand o vor scoate de-acolo,cu toate tehnicile de resuscitare, nu o vor mai putea invia. Au intarziat prea mult, plus ca i-au permis Greciei,o alintata a Europei si a lumii sa bata din picior chiar si atunci cand facea prostii.
  Sau Europa este o batranica ce nu-si mai poate duce zilele, sau judeca in doua registre, din cauza complexelor si intereselor.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  7 noiembrie 2011 la 20:58

  Seara bună, prieteni 🙂

  Sare, privind chestiunea grecească sunt aspecte în care gândim la fel, altele în care văd puţin diferit situaţia.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  7 noiembrie 2011 la 21:10

  Monica, multzam, problema de fond pentru noi toţi înainte de toate este chiar gândirea defectă democratic a construcţiei europene. Un punct vital, compromis din concepţie, asupra căruia au atras atenţia nu numai euroscepticii de servici. Vladimir Bukovski, de pildă, arătând concret similitudinile cu fostul bloc sovietic spunea „eu am trăit în viitorul tău si nu a funcţionat” ( Am scris o postare despre asta) Ce se petrece acum pare să-i dea dreptate. Chiar propoziţia „i s-au facut toate voile” din comentariul tău nu e decât un altfel de a spune că acest tip de relaţii într-o uniune de state duce, logic, la un singur deznodământ. De plătit însă, plătesc si o mulţime de nevinovaţi din Grecia si, mai apoi, posibil, si din întreaga uniune,

  Apreciază

 • 21. monica  |  7 noiembrie 2011 la 21:31

  Nora,in „Doua,trei ,,,,registre” 😉 mi-am expus tocmai aceasta ingrijorare, ca plata no sa fie in nici un caz la varf ,ci la baza piramidei ,model dupa care vad io ca se vrea SUE 🙂

  Apreciază

 • 22. monica  |  7 noiembrie 2011 la 21:32

  scuze de „n-o” !

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  7 noiembrie 2011 la 21:41

  Monica, da, câstigurile se capitalizează sus, pierderile la bază 😉

  Apreciază

 • 24. Nelu Tăiţelu'  |  8 noiembrie 2011 la 00:28

  Dai şi dugi, apoi dugi şi dai, cu sau fără ragumente şi logică. 🙄

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 00:50

  🙂 Noapte bună

  Apreciază

 • 26. skorpion  |  8 noiembrie 2011 la 11:19

  la multi Ani, tuturor Mihai-lor & Mihaele-lor & Gabriel(le)lor

  super filmuletul #25
  🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 11:22

  Ziua bună 🙂 Skorpion, mă alătur urărilor… Am si pe aici vreo doi 🙂

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  8 noiembrie 2011 la 11:29

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 11:32

  Merci, Skorpion 🙂

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 11:37

  „Japonezii au returnat echivalentul a 78 de milioane
  de dolari, bani găsiţi în portofelele care s-au recuperat
  după tsunami” …Cum să nu reziste oricăror încercări asemenea oameni, o societate atât de principială si solidară?

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  8 noiembrie 2011 la 11:38

  ai dreptate, la noi s-ar fi furat – poate – tot!

  doamna profesoara Vladutiu azi 90 de ani
  🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 11:42

  Oooo! Cred că e singura supravieţuitoare din generaţia respectivă de dascăli! La mulţi ani, îi doresc 🙂

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  8 noiembrie 2011 la 11:59

  doamna prof. Capșa cred ca traieste si ea
  🙂

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  8 noiembrie 2011 la 12:09

  Sempre sint in flores… 🙂 Mă bucur 🙂

  Apreciază

 • 35. clemycali  |  8 noiembrie 2011 la 19:02

  Buna seara, buna seara si La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui.

  Apreciază

 • 36. skorpion  |  9 noiembrie 2011 la 00:08

  poate ati citit deja, dar il semnalez si eu

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-sfarsitul-lumii-asa-cum-o-stiam-952955.html

  mi-a atras atentia asta:

  ….probabil, cel mai decent premier pe care l-a avut Grecia în ultimii ani e silit să abandoneze…

  Apreciază

 • 37. Mircea Suman  |  9 noiembrie 2011 la 00:57

  Taurul-Zeus a imbatranit. Nu mai rapeste democratia. In schimb o fugareste ajutat de o turma de berbeci.

  Apreciază

 • 38. dora  |  9 noiembrie 2011 la 11:24

  Salut gradina!
  @nora,teama ta nu poate decat sa ne dea la toti fiori.
  S-a instalat pe furis dictatura banului si a institutiilor financiare care-l gestioneaza.De la aceasta megaputere financiara a pornit degringolada ce a tulburat toate mintile -de la politic,la juridic,la ideologic si la viata modesta a palmasilor.S-au lansat doctrine apocaliptice, au fost resuscitate teorii de esenta nazista,s-a permis escaladarea conflictelor si urii fara limite.

  Toate prevestesc zile sumbre ,sunt premisele unui conflict mondial.Mi-a fost greu sa rostesc acest cuvant infricosator si tare-mi doresc sa ma insel.

  Apreciază

 • 39. dora  |  9 noiembrie 2011 la 11:47

  skorpion,servus!

  Nu inteleg ce a vrut sa spuna S.Ionita.In ce sens a fost cel mai decent premier grec? Ca a uitat robinetul deschis ,a lasat consumul sa depaseasca veniturile,a raportat UE date economico-financiare false?Sau pt.ca a vrut -democratic,nu-i asa-sa consulte poporul daca e de acord cu masuri de austeritate?Or,pentru ca a fost un sincer reprezentant al socialismului european?

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  9 noiembrie 2011 la 18:38

  Seara bună 🙂

  Clemy, multzam 🙂
  Skorpion, am citit articolul lui Ioniţă, e f. bun, de bun simţ si bine documentat.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  9 noiembrie 2011 la 18:39

  35, respecte 🙂 de la „berbeci” si neberbeci 🙂
  Ca să dau un răspuns simplu as spune că nici Europa, nici lumea nici mitologia greacă şi nici prezentul articol nu sunt de fel preocupate de persoana la care vă referiţi.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  9 noiembrie 2011 la 18:41

  Dora, „s-a instalat pe furis dictatura banului si a institutiilor financiare care-l gestioneaza” da, din păcate asa stau lucrurile, acum le constată mai toată lumea.
  …De ce să-mi fie teamă? Nici vorbă 🙂 Nu trăiesc regretînd trecutul, nici speriindu-mă de viitor, ci doar în prezent.

  Dora, dacă citeşti fie şi numai articolele din „presseurop” despre chestiunea greceasă apărute în ultima săptămînă e suficient ca să-nţelegi că lucrurile nu-s chiar atît de simple, asa cum rezultăsi din analiza făcută de dl.loniţă dar si de alţi publicişti si comentatori de presă europeni pe acest subiect.

  Apreciază

 • 43. skorpion  |  9 noiembrie 2011 la 20:59

  salve,

  ma amuza scandalul ponta-geoana, dar inca nu-mi dau seama de unde ii vine curajul asta la geonel
  ( o fi vreun vaccin primit in SUA? ca dupa vaccinul de la Moscova a reusit sa topaie doar o noapte
  🙂 )

  si sa mai zica cineva ca DNA este un organ politic al lui Basescu indreptat doar spre oamenii opozitiei…
  iata, bica, apostu, etc……

  baga mina in albia de miere si ramin cu minutzele minjite…

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  9 noiembrie 2011 la 23:37

  Skorpion, simţea si el nevoia să fie băgat în seamă.. Că oricum nu mai avea ce pierde. Probabil stia ce declansează cu plimbărica în state. Si iacătă-l acum zburînd ca o cucuvea deasupra lui ponta 😆

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  10 noiembrie 2011 la 00:41

  noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 46. skorpion  |  10 noiembrie 2011 la 08:37

  neata,
  cred ca cucuveaua care zboara deasupra lui ponta aka geoana
  🙂 a fost in SUA si pentru „operatiunea” Deveselu.
  Parlamentul trebuie sa aprobe urgent instalarea scutului antiracheta!

  Apreciază

 • 47. dora  |  10 noiembrie 2011 la 14:49

  Salut!

  Eu am cam obosit de mai multa vreme.Iertati-mi „tradarea”!

  Apreciază

 • 48. dora  |  10 noiembrie 2011 la 17:39

  nora,servus!

  Din art. lui Sorin Ionita am retinut ca nu impartaseste opinia lui C.Preda,care nu considera ‘ajustarile salariale”drept populiste.
  El, insa , se pricepe la principiile de integritate si la aplicarea lor in partid ,referindu-se inclusiv la primarul Apostu.

  Situatia de la Cluj e destul de complicata.Mie imi pare rau pt.ca poate fi considerata si ca o lovitura dura impotriva lui Boc. Sunt totusi de acord cu aplicarea Codului etic. Nu trebuie sa existe jumatati de masura.

  Pe de alta parte ,se dovedeste ca justitia nu este influentata pe partidul de la putere.

  Apreciază

 • 49. clemycali  |  10 noiembrie 2011 la 21:46

  E tarziu, stiu dar de „noapte buna” indraznesc sa postez un clip.

  Apreciază

 • 50. clemycali  |  10 noiembrie 2011 la 21:46

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  10 noiembrie 2011 la 23:35

  nice, clemy, very nice
  🙂

  @nora isi cere scuze pentru absenta ei temporara, dar va reveni curind in forta

  Apreciază

 • 52. skorpion  |  11 noiembrie 2011 la 00:05

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/adio-ponta-antonescu-244206.html

  Apreciază

 • 53. Sare'n Ochi  |  11 noiembrie 2011 la 09:41

  Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile – aceasta va fi știrea care va fi tocată mărunt în mass media. Cu patimă, cu ură jubilativă, pe alocuri – ură ce se va răsfrânge și asupra celor considerați apropiați – la câtă educație a urii primesc prin televiziunile de știri sub-oamenii nu este de mirare că apar pe bloguri, inclusiv pe acesta, mesaje de la handicapați de genul: “Va veni o zi can si ti (sic!) Jony boy va trebui sa raspunzi! Nu ti-e frica? Ar trbui (sic!), Billi Boy! Cianuri, aur, non angajat,etc…..”. Adică orice angajament politic trebuie taxat cu măsura “cine nu-i cu noi, este împotriva noastră”, atâta-i duce mintea pe troglodiți.
  http://sareinochi.com/2011/11/11/da%e2%80%99-ai-nostri-unde-sunt/

  Apreciază

 • 54. skorpion  |  11 noiembrie 2011 la 20:01

  buna seara,
  dupa cum stiti vinticelul, luca si turcanu sint arestati.
  avocata voia recuzarea judecatorului.
  mi-a placut discursul judecatorului:

  Vîntu scapă de judecătorii indezirabili

  La acelaşi proces, avocatul lui Vîntu, Alice Drăghici, a făcut o cerere de recuzare a judecătorului Mitu Stegaru, pe motiv că acesta a mai făcut parte dintr-un complet de judecată care, în aprilie 2011, a dispus arestarea afaceristului.

  Cererea a fost respinsă, cu o completare din partea judecătorului: „În ceea ce priveşte cererea de recuzare formulată de către inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu, (în nota obişnuită, de altfel, inculpatul, în cauzele pe care le are pe rolul instanţelor, prin apărătorii aleşi, încearcă să scape de judecători, pe care îi consideră „indezirabili” şi din nefericire uneori şi reuşeste) instanta o apreciază ca inadmisibilă, fiind respinsă ca atare”.

  Avocaţii lui SOV, specializaţi în maieutică

  Motivele de respingere a cererii lui Drăghici sunt prezentate concis şi ironic de Stegaru: „Într-o construcţie logico – juridică, demnă de o cauza mai bună sau de maieutica lui Socrate (…), apărătorul a arătat instanţei că este incompatibil deoarece l-a mai arestat în urmă cu câteva luni pe acelaşi personaj”.

  Şi continuă. „Astfel, cu minimum de imaginaţie al orcărui apărător care se respectă nu există motiv de recuzare care nu poate fi agăţat de vreunul din cazurile de incompatibilitate, prevazute de lege”.

  Vasalul şi regele aflaţi în duşmănie

  Magistratul face chiar o analogie între cererea avocatei Drăghici şi recuzarea unui judecător, formulată pe motiv că ” într-o viaţă anterioară, judecătorul a fost suveran, iar inculpatul vasal, între aceştia existând însă relaţii de duşmănie”.

  În concluzie, acesta explică avocatului că cererea de recuzare este inadmisibilă pe motiv că textul de lege invocat de apărător „se referă la o antepronunţare cu privire la soluţia din cauza prezentă şi nici de cum din alte cauze care nu au absolut nimic în comun”, se mai arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

  va place, nu?

  bravo pentru judecator!
  🙂

  Apreciază

 • 55. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 21:00

  Bună seara şi bun găsit! 🙂

  TOAMNA – Ion Pillat

  Au vuit prelung ca vântul pasările migratoare
  Peste casa părintească unde ieri m-am regăsit
  Singur cu lumina, care galbenă venea din soare,
  In odaia de-altădată să-mi ureze bun sosit.
  Toamnă, iată-ne-mpreună, gospodină ce porti cheia
  Ruginită, ca o frunză, a trecutului meu mort.
  Tomnă, iata-ne alături, noi cu visul, pe aleia
  Nucilor ce ancorează pentru iarnă-n al tău port.
  Precum seara, pe câmpie când fâşii se prinde ceaţa,
  Tot auzi sunând vecernii şi nu ştii de unde vin,
  Sub frunzarele rărite amintirea cheamă viata,
  Dar trecutul ii răspunde ca un clopot in declin.
  Zile albe, zile negre… ce străine, ce departe,
  Buclele in care dorul meu de cer l-am ingropat…
  Toamnă, lasă-mă să mângăi părul tău de frunze moarte,
  Părul tău de aur roşu şi de soare întrupat.

  Apreciază

 • 56. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 21:05

  O toamnă minunată şi o melodie frumoasă în câteva variante.

  Apreciază

 • 57. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 21:07

  Apreciază

 • 58. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 21:09

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  11 noiembrie 2011 la 21:10

  salve, Fini,

  herzlich willkommen,
  bine ca ai aparut si esti in forma maxima.
  ti-am cam simtit lipsa pe aici in gradina
  🙂

  acum ascultam…

  Apreciază

 • 60. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 21:31

  Salve Skorpi! 🙂

  Mă bucur şi eu că te văd.

  Apreciază

 • 61. Maria  |  11 noiembrie 2011 la 22:04

  Bună seara!

  Fini, bine ai revenit!!! 🙂 Splendide frunze ai răsfirat în Grădină… De aur pur!

  Aşa e, cum scrie Skorpi mai sus: ţi-am simţit lipsa. 🙂

  Apreciază

 • 62. Fini  |  11 noiembrie 2011 la 22:23

  Maria, oseară bună şi ţie! 🙂
  Mă bucur că-ţi place.
  Încă o variantă frumoasă pentru tine:

  Apreciază

 • 63. oldhashu  |  11 noiembrie 2011 la 22:51

  Seara bună, grădinari!

  Bine ai revenit, Fini! 😀

  Apreciază

 • 64. Maria  |  11 noiembrie 2011 la 22:55

  Fini, mulţumesc mult, ca de la suflet la suflet! 🙂
  E mângâietor şi tandru, precum o seară frumoasă de toamnă… când îţi vine să aprinzi o ţigară şi să laşi calde amintiri şi reverii să curgă în fluidul sunetului.

  Apreciază

 • 65. oldhashu  |  11 noiembrie 2011 la 23:04

  Un cântec de demult când nici nu gândeam că odată va veni și toamna. Aveam doar 20 de ani…

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 66. skorpion  |  11 noiembrie 2011 la 23:27

  Apreciază

 • 67. Fini  |  12 noiembrie 2011 la 00:09

  Salut Old! 🙂

  Toamna e frumoasă! Dacă deschizi larg ochii şi o priveşti cum se primeneşte zilnic vei vedea că îi stă bine cu orice culoare.

  Apreciază

 • 68. Fini  |  12 noiembrie 2011 la 00:13

  Noapte bună, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 69. oldhashu  |  12 noiembrie 2011 la 00:26

  Fini, mulțumesc! 🙂

  Nici nu-mi închipuiam ca motivul „Micii sirene” se va potrivi ca o mănușă peste imaginea toamnei ! 😉

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  12 noiembrie 2011 la 12:00

  Ziua bună şi-nsorită, prieteni 🙂 Salutăm întoarcerea grădinăriţei Fini si minunatele piese cu care a revenit aseară 🙂
  Fini, admirabile clipuri de toamnă 🙂
  Sare-n ochi sunt puţintel rămasă-n urmă dar recuperez 🙂
  Clemy 50, multzam, luminează grădina pur şi simplu
  Skorpion, „Aventurile penale ale lui Sov&comp.” volumul doi e si mai palpitant 🙂 De cîntecele Nanei Mouskouri nu te saturi oricît le-ai asculta.
  Maria, sensibilă la muzică si tot ce-i frumos… 🙂
  Old, superbă piesă dar si muză!
  🙂

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  12 noiembrie 2011 la 12:00

  postare nouă

  Apreciază

 • 72. Elektrische Zahnbuerste  |  4 decembrie 2011 la 15:23

  … [Trackback]…

  […] There you will find more Infos: noradamian.wordpress.com/2011/11/06/whisky-party/ […]…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: