Cu cuţitul la os
12 noiembrie 2011 at 11:43 noradamian 72 comentarii
Ce se-ntîmplă când într-un stat controlat de reţele corupte în economie, justiţie, în mai toate punctele sale vitale, cineva încearcă, cât de cât, să le pună stavilă? Dacă un preşedinte, un premier, unul-doi oameni politici se pun de-a curmezişul intereselor oneroase ale clientelei transpartinice &oligarhice care dispune de domenii media? Nu e de aşteptat ca, furioşi, rechinii de toate soiurile să-nceapă o campanie de defăimare de n-a văzut Parisul alta la fel decât, poate, în „România lui Băsescu”? Nu e dureros că în loc să vadă colcăiala de interese murdare dar şi prăpastia care se cască dincolo de zidul de calomnii, o parte din populaţie, sensibilizată, desigur, şi de măsurile de austeritate, sare peste graniţa criticii, civic indispensabile, de supărările normale şi cade în capcana făcăturilor mediei? Contaminată de o ură oarbă, nevindecabilă indusă cu metode ştiinţifice de rinocerizare-n masă şi de produs anarhie? …Şi că susţinând criminalitatea financiară, susţin căderea ţării odată cu a lor şi a copiilor lor? …Ei bine, nu la prizonierii autohtoni ai gânditului prin procură distribuit pe reţetele de la Sov&Antene mă gândisem de fapt, ci la virulenta ofensivă defăimătoare anti-Papandreu şi anti-popor grec care a prins şi la mulţi conaţionali ai noştri chiar şi la unii grozav de scîrbiţi de posturile tv ale oligarhilor-moguli de presă- acele personaje emblematice de cinemaprădat cu reţetele capitalismului lor cu tot.
*****
Desi socialist, Giorgios Papandreu a introdus politici reparatoare încercând să reconstruiască instituţiile roase de corupţie şi să stopeze jefuirea bogăţiilor ţării de către marile familii oligarhice care pun în pericol stabilitatea şi suveranitatea statală, atacând direct cauzele profunde ale actualei tragedii greceşti: criminalitatea financiară, evaziunea fiscală şi corupţia. Măsuri care la nivelul omnipotentelor structuri blindate birocratic si sindical, s-au lovit de o rezistenţă uriaşă. Cu câteva zile-n urmă, fostul premier a venit în parlament cu date alarmante privind activităţile suspecte ale unor bănci elene dar şi informaţii privind un trafic de petrol inter-balcanic care ar costa Grecia aproape trei miliarde de euro în fiecare an. Era deja prea mult! Împotriva inflexibilului Papandreu clanurile au intensificat la maxim, în media pe care o controlează, ofensiva denigratoare cu priză până-n media estului cel oligarhizat. Pe reţete asemănătoare, cu efecte identice, dar cu specific local.
*****
Acum, oligarhii greci dar şi companii europene pândesc momentul în care vor putea să se năpustească asupra activelor publice pe care guvernul – potrivit planurilor de salvare, va trebui să le vândă. Cu o economie în cădere liberă de doi ani încoace, valoarea acţiunilor unor întreprinderi profitabile s-a prăbuşit. Concret, conglomeratele oligarhice aşteaptă să pună mâna pe orice acţiune la mai puţin de 5% din valoarea sa reală. Astfel, statul elen nu câştigă mai nimic, şi în cinci sau zece ani, fericiţii cumpărători vor încasa beneficiile. Unii chiar pariază pe o ieşire a Greciei din zona euro, astfel încât să poată cheltui miliardele de euro pe care le-au scos din ţară în drahme ieftine. (http://www.presseurop.eu/ro/content/article/1152111-oligarhii-asteapta-sa-le-vina-randul ) La două zile după apariţia, în Financial Times, a articolului, a fost numit premier Lucas Papademos, bancher bine cotat ca profesionist, neafiliat reţelei locale de oligarhi. Va salva, oare, statul?
Entry filed under: 7301634. Tags: campanie defăimătoare, moguli greci, Papandreu.
72 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 12:45
buna dimineata,
gind la gind cu si despre Grecia.
Intotdeauna in asemenea cazuri denigrarea unei tari are efectele pe care le asteapta diversi profitori si speculatori si induc in opinia publica internationala date gresite despre un popor sau altul..
acum este cazul Greciei despre care multi vorbesc in termeni negativi, uitind sau omitind faptul ca si in Grecia sint oameni care lucreaza, sint corecti si onesti, isi platesc darile catre stat….la fel ca peste tot in lume…
nu neg faptul ca si guvernele grecesti au gresit, nu neg faptul ca clasa lor politica este mediocra/roasa de coruptie (dar cum altfel este clasa politica din Italia, de exemplu, sau chiar alte state vest europene? la fel de mediocra, dar au un background/osinza mai fericit /a), nu neg faptul ca coruptia in Grecia este mai mare decit in Germania, sa zicem, dar mereu revin asupra ideii ca nu trebuie generalizat, ca nu trebuie condamnat / hulit un popor intreg… nu este drept!
si pentru ca aseara (o fi fost telepatie cu tema aleasa de tine, nora?) am ascultat un interviu cu Nana Mouskouri – o grecoaica 100% dar si un veritabil cetatean european aduc aici si interviul cu ea.
(are 2 parti, cine vrea gaseste pe youtube si partea a II.)
ApreciazăApreciază
2.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 12:48
Cu cutitul la os – titlul postarii tale – sint multe tari nu numai Grecia, vezi Portugalia, Italia, Irlanda, Spania….dar oricind poate sa ajunga si Ro si alte tari, chiar din cele tari ca Franta sau Germania…
cu globalizarea asta sintem legati in lanturi invizibile ….
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 12:55
Bună ziulica si aici 🙂 Skorpion, telepatie, de bună seamă 🙂
Excelent interviul, sincer, reponsabil si plin de suflet, de aplaudat ca si muzica ei 🙂
ApreciazăApreciază
4.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 12:59
nora,
abia astept s-o vad in carne si oase pe Nana Mouskouri pe 4 decembrie in Bucuresti…
🙂
imi place ideea spusa de N.Mouskouri (auzita atit la ea, cit si la altii) ca ramine grecoaica (Grecia este alaturi de/in ea tot timpul) dar si europeanca, ca este o grecoaica europeanca…la fel ca un francez european, german european si poate intr-o buna zi si la un roman/european
🙂
ApreciazăApreciază
5.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 12:59
Skorpion, în finalul articolului din FT, autorul apreciază în Papandreu ultimul care ar fi putut să scoată Grecia din şanţ. După datele apărute, Papademos îmi pare, totusi, capabil… 🙄
ApreciazăApreciază
6.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 13:02
legat de Papademos am citit azi citeva comentarii, in majoritatea lor pozitive…
sa vedem cum va putea scoate Grecia din prapastie cu miliarde de euroi care au luat drumul pribegiei (spre Elvetia), va fi f. greu, probabil ca 1-2 generatii vor fi sacrificate in mod sigur..
dar mai exista si varianta raminerii in UE dar renuntindu-se la moneda euro, ultima noutate pe plaiurile UE. Sa vedem care tara UE va opta pentru aceasta posibilitate/oportunitate.
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 13:04
Skorpion, există variante dar mai toate sunt privite cu mult scepticism de către analiştii financiari, în special 🙄
ApreciazăApreciază
8.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 13:06
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-10676922-video-fac-macel-hit-rasist-impotriva-romanilor-lansat-italia.htm
ApreciazăApreciază
9.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 13:11
Cu cîteva zile înainte de demisie, la întrunirea liderilor europeni de la Cannes cuplul Merkozy a pus pentru prima dată, transant, chestiunea debransării unor ţări de la UE, începînd cu Grecia. Întors rapid la Atena (unde, fusese informat, se punea de o juntă militară) Papandreu a propus acel referendum, un gest fără doar si poate sinucigas politic, de care era constient. În condiţiile avertisementului ameninţător dinspre mai marii UE si ale ameninţării interne, însă, absolut de înţeles. 😉
ApreciazăApreciază
10.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 13:12
cred ca numai o junta militara nu-i lipsea Greciei
+
http://www.tagesspiegel.de/berlin/polizei-justiz/zwei-polizisten-bei-praesidenten-besuch-verletzt/5824152.html
ApreciazăApreciază
11.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 13:13
skorpion, replici si contrareplici din astea susţinute de prosti şi iresponsabili, din păcate, se văd a fi tot mai numeroase. 😦
ApreciazăApreciază
12.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 13:14
in vreme de criza intotdeauna „strainul” este de vina pentru esecul lor…lucru viabil de mii de ani…
ApreciazăApreciază
13.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 13:25
skorpion, o atitudine care pare incorigibilă, din nefericire.
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 13:31
Pînă la urmă, revenind la greci, prins între interesele mai marilor UE+bănci si cele contrare ale politicienilor&oligarhilor, victima e exact poporul! Cu doi trei politicieni care-si asumă scosul din rîpă, si aceia vînaţi de media, cum spuneam, viitorul nu arată prea bine.
Cauzele fiind aceleasi, nu numai partida ci si „campionatul” pare a fi cîştigat tot de cei puternici cu bani. Ceea ce-nseamnă că Italia, Portugalia, Spania, Franţa, cel puţin, sunt pe aceeasi cale 🙄
ApreciazăApreciază
15.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 13:35
este timpul sa aflam cum „cei puternici si cu bani” si-au cladit imperiul. nu cumva tot fraierind zeci si sute de milioane de cetateni de pe acest mapamond? se poate face ceva? prea putin!
revin mai incolo
🙂
ApreciazăApreciază
16.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 14:13
Bună ziua! 🙂
Off topic, le doresc tuturor grădinarilor un week-end senin precum un zâmbet auriu de toamnă. 🙂 Plus câteva perle pe măsură. 🙂
O noua descoperire a oamenilor de stiinta britanici: creierul feminin este de doua ori mai frumos decat cel barbatesc!
…………………….………
Cele mai multe minciuni se spun înainte de alegeri, în timpul sexului şi după pescuit!
………………………..
Seara soţ şi soţie, vizioneaza unui film de groază. Dintr-o data apare pe ecran un monstru.
Sotia: – Oh, mama!
Sotul: – Da, asa pare …
……………………..
Oamenii de stiinta britanici, in urma cercetarilor privind efectele alcoolului asupra organismului uman, au stabilit urmatoarele:
Vodka + gheata = afecteaza rinichii
Rom + gheata = afecteaza ficatul
Whisky + gheata = afecteaza inima
Gin + gheata = afecteaza creierul
Cine ar fi crezut ca nenorocita aia de gheata poate afecta in asemenea hal organismul?!?
…………………………..
Un tip cu doua gagici la o terasa, apare chelnerul si intreaba:
-Cu ce va servim?
-O bere la tap, si la caprele astea cate o limonada…
…………………………….
La întrebarea: ce preferi – blonde sau brunete?
– un bărbat adevărat trebuie să răspundă: – Da!
…………………………
D-zeu a creat in primul rind barbatul, dupa aia a creat femeia, si cand a vazut ce a facut, a creat alcoolul…
………………………………….
Pentru a păstra liniştea şi pacea în familie, aveţi nevoie de răbdare, dragoste, înţelegere şi de cel puţin două televizoare.
…………………………..
Savantii au descoperit , in sfarsit ce vrea femeia . Dar aceasta s-a razgandit…
……………………………
…………………………..
Ce credea cainele lui Pavlov despre stapanul lui:
– Uite, domnule, ce reflex conditionat are mosu’ asta…. cand se aprinde becul, imi aduce de mancare…
………………………….
Un fost student la politehnica s-a transferat la Institutul Teologic. La o prelegere atipeste… Parintele se apropie si-l intreaba:
– Ce este forta Dumnezeiasca?
Studentul trezindu-se, raspunde repezit:
– Masa Dumnezeiasca inmultita cu acceleratia Dumnezeiasca!!
……………………….
Doi tipi discuta: – Stii care-i deosebirea dintre nenorocire si catastrofa?
– Da’ ce, nu-i acelasi lucru?
– A, nu! Dumneata te uiti la tv ? Stii candelabrul ala urias de cristal din Camera Deputatilor? Daca asta ar cadea pe politicieni, ar fi o catastrofa, nu?
– Da, si?
– Nenorocirea e ca nu cade…
…………………………………..
🙂 🙂 🙂
……………………………..
Sotul, tot rosu si transpirat, calcand rufe, o intreaba pe nevasta-sa:
– Draga, esti sigura ca asta e cura cu fier pe care mi-a prescris-o medicul?
………………………..
O femeie tot venea la doctor cu genunchii juliti. Dupa o vreme doctorul o intreaba:
− De ce va tot juliti la genunchi?
− Pentru ca fac sex in pozitia capra.
− Pai si ce, nu stiti si alta pozitie?
− Eu as sti, da’ tapul nu!
……………………………
Profesorul preda un curs de istorie unui grup de 20 de blonde.
Prima întrebare: unde este America pe hartă?
Nicole se ridică şi găseşte locaţia pe hartă.
– Foarte bine, foarte bine!, spune profesorul.
A doua întrebare: Cine a descoperit America?
19 blonde se ridică brusc şi spun la unison:
– Nicole!
ApreciazăApreciază
17.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 14:15
Încă una şi mă duc. Logica feminină e imbatabilă! 🙂 Voila!
Merg cu autobuzul catre casa.
Autobuzul este plin. Nu vreau sa ma inghesui pana la aparatul de compostat, mai bine rog o doamna sa imi composteze biletul.
Dar cum sa ma adresez oare? Sa o tutuiesc sau sa ma adresez cu Dvs ?
La penultima statie nu a coborat, deci merge pana la capatul de linie.
Ma uit mai atent la ea, are o sticla de vin, adica sigur merge la un barbat.
Vinul nu este cel mai ieftin, deci barbatul arata bine.
In satul meu sunt doi barbati care arata bine: sotul meu si amantul meu.
La amantul meu sigur nu poate merge deoarece eu acolo ma duc acum.
Inseamna ca merge la sotul meu.
Sotul meu are doua amante: Claudia si Rodica.
Claudia e in delegatie…
„Rodica, poti sa-mi compostezi si mie acest bilet, te rog ?”
Rodica: „De unde ne cunoastem?!”
ApreciazăApreciază
18.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 14:17
Să aveţi o duminică frumoasă şi senină! 🙂
ApreciazăApreciază
19.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 14:20
Maria, salve 😆 Făinuţe de tot, glumele şi binevenite, mai risipesc din nori şi îngrijorări.
Multzam! Duminică plăcută si relaxantă îţi doresc 😀
ApreciazăApreciază
20.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 14:27
Mulţumesc mult, Nora! 🙂 Esteeee! 🙂
Mă bucur că-ţi plac zâmbetele de mai sus. Avem nevoie de asemenea raze luminoase din când în când. 🙂
ApreciazăApreciază
21.
monica | 12 noiembrie 2011 la 16:52
Nora,
poate ca ce i se intampla acum Greciei ,ne era predestinat noua ,daca in urma cu ceva timp,dupa cum spui, 3 barbati de stat. nu ar fi riscat cariere politice (unele terminate) pt interesul national. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Isarescu, care daca n-ar fi avut o viziune clara asupra dimensiunii Crizei si nu ar fi avut stiinta de ocolire a ei cu pierderi cat mai mici,dar si lui Basescu si Boc,elevi silitori si ascultatori,care si-au asumat cu barbatie comunicarea dezastrului in care puteam intra ,dar si orice derapaj al lipsei de comunicare .
Cum sa-i explici insa lui ”nea” ca stam inca ”bine” ca suntem priviti inca ”stabili” si ca acesti factori sunt esentiali in atragerea investitorilor si deci a bunastarii,cand el este bombardat zilnic cu atacuri marsave la adresa comunicatorilor guvernamentali?
O sa tragem concluzii si din aceasta experienta ,atunci cand o sa intelegem ca intr-o batalie in care ti-a trecut glontul pe la ureche,pt viitorul atac trebuie sa-ti asiguri un transeu mult mai securizat .Al doilea atac va fi si mai dur si asta se vede,deja 👿
Si sa speram ,in continuare,ca sifonarea avutului national va fi stopata !
Maria ,de pomina rationamentul feminin 😛
ApreciazăApreciază
22.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 17:39
@monica,
din lista celor 3 barbati, ordinea – dupa mine – ar fi urmatoarea:
1. Basescu – pentru ca a avut curajul sa introduca masurile dure (inca neterminate), pentru ca a inteles in timp util (fata de alte tari) ca ajungem in prapastie daca nu se reformeaza ceva in Ro. Pentru luciditate la momentul oportun, chiar daca asta l-a costat enorm de mult in popularitate…
2. Isarescu – in calitate de consilier al lui Basescu, i-a explicat absolut tot ce era de explicat si l-a indrumat. Nu l-as elogia atit de mult pe Isarescu, dar asta este alta problema.
3. Boc – pentru ca – intr-adevar – si-a riscat cariera politica aplicind masurile cu hais si cea, cu inainte si inapoi pe care i le-a impus efectiv Basescu.
Dar nu-i exclus sa iasa intarit din asta si sa devina politicianul care nu se intinde la ciolan ca ceilalti 99%
🙂
ApreciazăApreciază
23.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 17:39
@maria,
😦
😦
😦
p.s.
am glumit la glumele tale
🙂
p.s.
da, femeile sint intotdeauna perfecte
🙂
ApreciazăApreciază
24.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 19:10
Seara bună 🙂 Monica, asa e! După cum o luaseră pe arătură mai an „masele revoltate” de sindicalişti ai lu’ petcu, marica, luca şi alţi asemenea lideri cinstiţi si săraci ghidaţi de politrucii usele am fi fost deja în cădere liberă, ceea ce s-a petrecut între timp, cu Grecia, cam din aceleasi cauze.
ApreciazăApreciază
25.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 19:15
Monica, Skorpion, de acord cu enumerarea, eu as pune-o în top pe Macovei ( fără ea am fi rămas la justiţia de pe vremea lui năstase)
Pe de altă parte, regret sincer greşelile, unele din nepricepere altele voluntare, din cauze încă obscure la ora asta, ale lui Băsescu, pe de o parte si ale lui Boc pe de alta. Oricum, nu li se poate sterge meritul de a fi ţinut ţara pe linia de plutire. Cel puţin pînă acum. Şi poate, de a fi deschis cărare, cu sau voia lor, Noii Republici, miscarea care nu are nici un fel de obligaţii faţă de actualii jucători de pe scena politică.
ApreciazăApreciază
26.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 19:17
Mony, chiar e de pomină. 😀 Şi să mai spună cineva că o femeie deşteaptă nu-i în stare să găsească acul în carul cu fân, gaura din cer, musca de pe căciulă, scheletul din dulap, colacul de peste pupăză, castraveţii vânduţi grădinarului, pielea ursului din pădure, iapa cu şaua bătută şi alte splendori precum acestea. :))
A propos, am primit mailul cu imbatabilul raţionament feminin cam în perioada când Nora postase articolul ,,Je suis roumain”. Mă amărâsem şi eu, la fel ca toată lumea, conştientizând că un complex de situaţii externe generează prejudecăţi şi nevindecabile prejudicii morale. Apoi mi-a trecut fulgerător prin minte o replică, o parafrază hazlie, pe care ar fi putut-o rosti, de pildă, unul dintre personajele micului text comic: ,,Je suis roumaine et je m’appele Rodica. Je suis roumaine et je m’appele Rodica…” Mi-a trecut rapid amărăciunea şi am lăsat-o să-mi cânte în cap. :))
ApreciazăApreciază
27.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 19:20
Skorpion, nu fi trist. 🙂 🙂 🙂
p.s.
Mă bucur. De aceea am adus glumiţele în Grădină, exact aşa cum le-am primit şi eu de la cumnata mea, Elena. 🙂
p.s.
Da. 🙂
ApreciazăApreciază
28.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 19:23
replica la #8 de mai sus:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/mae-condamna-emisiunea-de-la-postul-de-radio-italian-in-care-romanii-sunt-ironizati-953617.html
ApreciazăApreciază
29.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 19:34
Mă gândesc că aceia care se-ncumetă să-şi asume responsabilităţi riscante cunosc asta: „Intai te vor injura. Pe urma, vor rade de tine. Apoi, te vor declara nebun. Dupa ceea, vor incerca sa te compromita. Intr-un tarziu, vor face tot posibilul sa te lichideze. Daca scapi cu viata din toate acestea, vei fi un OM MARE„… – Mahatma Gandhi
ApreciazăApreciază
30.
monica | 12 noiembrie 2011 la 19:51
Buna seara la toti !
asa imi si incepusem comentariul,dar din neatentie l-am pierdut !In graba refacerii am uitat de binetea ce trebuia s-o dau si am facut varza o fraza care n-are verbe 🙂 Ce sa mai vbim !
Maria ai dreptate si ce frumos o zici tu! uite o sa caut si sa pun aici ,daca-mi da voie Nora un film in acest sens .Nu numai ca e haios ,dar si instructiv 💡
Scorpy,nu am cautat neaparat o ordine a celor 3,ii gasesc la fel de importanti, in aceeasi echipa.Amintiti-va de consultarile de pe vremea caderii guv Boc !Atunci Romania a fost in mare pericol !Iar Isarescu i-a dat tot concursul lui Basescu !
Nora,cred ca dna MM nu si-a pierdut asa mult din popularitate,asta pt ca proiectul pe justitie este un subiect care ”place” inca romanilor,dar si ea stie sa-l tina ”fierbinte”.De aceea as fi raspuns azi la tine pe perete,ca da, s-a facut mult in 2 ani de zile ,dar nimeni nu s-a atins in mod serios de Minerva :)) Acolo,este cea mai mare coruptie si cred ca observati cum Mona Pivnicereasa a iesit la atac imediat ce Basescu a cerut o structura de control care sa (re)constitue ” legaturile” intre cele 3 capete ale justitiei
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 19:59
Monica, cu mare plăcere 🙂
ApreciazăApreciază
32.
monica | 12 noiembrie 2011 la 20:00
ApreciazăApreciază
33.
monica | 12 noiembrie 2011 la 20:08
Nu ma pricep altfel sa il pun !La mine imi iese,aici nu si nu 😦
Vedeti ca AP are mai multe conferinte,am ales una ,la intamplare. Omul asta a ramas falit si a inceput sa desfaca firul in patru,de ce ?
ApreciazăApreciază
34.
clemycali | 12 noiembrie 2011 la 20:22
Buna seara, buna seara si bine va revad.
Grecia se afla in situatia de acum si ptr ca oamenii onesti s-au complacut in situatia politica economica a status-qvoului. Spun asta cu durere in suflet si ca om care a vizitat Grecia in numeroase randuri si care a vazut cum traia la mijlocul anilor 90 clasa mijlocie greceasca.
ApreciazăApreciază
35.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 20:36
Monica încearcă să lipeşti doar link-ul scurt, eliminând extensia de la semnul ,,&” (inclusiv) încolo. Să rămână doarhttp://www.youtube.com/watch?v=5loKLhLIofs
Pare interesant. Chiar acum îi dau drumul filmuleţului. 🙂
ApreciazăApreciază
36.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 20:38
Clemy 🙂 servus, da, e vorba de exact acelasi gen de complacere ca si la noi! 😉 Uite, de vreo două zile în presă a apărut stirea că civilizata noastră urbe depăşeşte media pe ţară privind numărul celor cu false pensii de boală si handicap! Între ei numeroase notabilităţi locale: directori, consilieri judeţeni etc. Citim, înjurăm si atât! Ce am putea face?? 🙄 De iesit în piaţa mare nu mai iese nimeni pentru chestii duin astea si chiar altele mult mai grave( dac-ar fi să ne gândim fie si numai la potlogăriile devenite publice ale unor procurori etc)
ApreciazăApreciază
37.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 20:40
Monica, am văzut cam jumătate, cealaltă am lăsat-o pe mai târziu. Lucruri serioase si instructive spuse într-un stil amuzant 🙂 Îmi place!
ApreciazăApreciază
38.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 21:00
Bună seara, tuturor! 🙂
Jale la început de noiembrie – Lucian Blaga
Ascultă pe drumuri
de cer, pe înalte,
cohorte de pasări
sălbatice-n noapte.
Ce-ţi lasă în urmă?
Ce-ţi lasă în faţă?
Tomnatic imperiu,
izvoare ce-ngheaţă.
Curînd căpriorul
la ochiul de apă
închis – cu copita
zadarnic mai sapă.
Şi încă vedea-vei
ce jaf în lumină
va fi, şi ce jalnic
verdict în gradină.
Atît îti rămîne:
pămînt în tenebre
şi inima arsă
de grijă şi febre.
Din cîntec, din caldul,
nimic nu mai este,
ah, nici în viaţă,
şi nici în poveste.
Ia seama ca mîne
cocorii în seară
vor duce şi luna,
furînd-o din ţară.
ApreciazăApreciază
39.
clemycali | 12 noiembrie 2011 la 21:01
@nora, salut. Asa este. Am citit stirea. Problema nu este de ieri de azi ci dureaza de peste 15 ani.Iar lumea a acceptat situatia ptr ca foarte multi conationali ai nostri au beneficiat de aceste pomeni nemeritate. Vinovata mai este si mentalitatea care spune ca bugetul este o punga fara fund. Lucrurile astea se razbuna la un moment dat.
ApreciazăApreciază
40.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 21:04
Intru foarte greu în Grădină. 😥 😥
ApreciazăApreciază
41.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 21:08
ce ziceti de cifrele astea?
Compania elveţiană de servicii financiare UBS a prezentat un top al ţărilor cu datorii, aflate în pericol să intre în incapacitate de plată. Paradoxal, nu Grecia sau Italia ocupă primele locuri în această analiză de risc.
Indicatorii luaţi în calcul sunt datoria publică raportată la PIB, raportul creditelor faţă de depozite bancare (ceea ce indică stresul bancar),nivelul creditelor bancare faţă de PIB (care indică stresul pieţei de credit). Afectarea pieţei de creditare este importantă, pentru că marile companii pot avea probleme în a-şi finanţa datoriile.
În rândul celor 19 ţări evaluate de UBS, România ocupă „doar” poziţia 17 cu un scor de 5,1 (cu cât scorul este mai mare, cu atât situaţia este mai gravă) la egalitate cu Norvegia sau Canada.
19. Statele Unite ale Americii: scor 4,8
raport credite/PIB: 5,1%
raport împrumuturi/depozite bancare: 147%
datoria publică faţă de PIB: 92,7%
18. Polonia: scor 4,8
raport credite/PIB: 24,6%
raport împrumuturi/depozite bancare: 106,3%
datoria publică faţă de PIB: 54,2%
17. România: scor 5,1
raport credite/PIB: 21,2%
raport împrumuturi/depozite bancare: 113,3%
datoria publică faţă de PIB: 35,3%
16. Norvegia: scor 5,1
raport credite/PIB: 24,8%
raport împrumuturi/depozite bancare: 214,9%
datoria publică faţă de PIB: 54,3%
15. Canada: scor 5,1
raport credite/PIB: 23,4%
raport împrumuturi/depozite bancare: 199,3%
datoria publică faţă de PIB: 81,7%
14. Italia: scor 5,2
raport credite/PIB: 25,3%
raport împrumuturi/depozite bancare: 165,2%
datoria publică faţă de PIB: 118,4%
13. Finlanda: scor 5,3
raport credite/PIB: 19,9%
raport împrumuturi/depozite bancare: 156,4%
datoria publică faţă de PIB: 50%
12. Bulgaria: scor 5,3
raport credite/PIB: 36%
raport împrumuturi/depozite bancare: 102,6%
datoria publică faţă de PIB: 16,6%
11. Olanda: scor 5,4
raport credite/PIB: 15,7%
raport împrumuturi/depozite bancare: 158,7%
datoria publică faţă de PIB: 66%
10. Suedia: scor 5,4
raport credite/PIB: 27,3%
raport împrumuturi/depozite bancare: 237,6%
datoria publică faţă de PIB: 41,7%
9. Belgia: scor 5,5
raport credite/PIB: 22%
raport împrumuturi/depozite bancare: 98,1%
datoria publică faţă de PIB: 100,2%
8. Franţa: scor 5,5
raport credite/PIB: 19,4%
raport împrumuturi/depozite bancare: 163,6%
datoria publică faţă de PIB: 84,2%
7. Danemarca: scor 5,6
raport credite/PIB: 44,1%
raport împrumuturi/depozite bancare: 346,1%
datoria publică faţă de PIB: 44,2%
6. Ungaria: scor 5,8
raport credite/PIB: 21%
raport împrumuturi/depozite bancare: 123,6%
datoria publică faţă de PIB: 85,3%
5. Marea Britanie: scor 6
raport credite/PIB: 35,2%
raport împrumuturi/depozite bancare: 150,5%
datoria publică faţă de PIB: 76,7%
4. Grecia: scor 6,1
raport credite/PIB: 55,7%
raport împrumuturi/depozite bancare: 117,7%
datoria publică faţă de PIB: 130,2%
3. Spania: scor 6,3
raport credite/PIB: 66%
raport împrumuturi/depozite bancare: 223%
datoria publică faţă de PIB: 63,5%
2. Portugalia: scor 7
raport credite/PIB: 53,6%
raport împrumuturi/depozite bancare: 189,2%
datoria publică faţă de PIB: 83,1%
1. Irlanda: scor 7,6
raport credite/PIB: 56,1%
raport împrumuturi/depozite bancare: 187,3%
datoria publică faţă de PIB: 99,4%
nu m-as fi asteptat ca Marea Britanie sa stea atit de rau….
sper ca cifrele sa fie corecte!
ApreciazăApreciază
42.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:14
Fini, servus 🙂 frumoasă melancolie de noiembrie a versurilor lui Blaga şi bine armonizată cu toamna lui Vivaldi!
ApreciazăApreciază
43.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:17
Da, Clemy, si acuma mulţi consideră că trebuie să li se dea, desi sacul e gol si trăim din imprumuturi. Pe de altă parte si greselile economice ale guvernului, plus slaba accesare a fondurilor europene îşi spune cuvântul. Şi nici segmentul celor treji, corecţi si pusi pe treabă n-a reusit să schimbe fundamental lucrurile pe aiciîn cei douăzeci de ani. Am avut totusi noroc cu „ciuma portocalie”, o alternativă salvatoare-n 2008; numai că între timp, a luat-o la vale. S-a erodat rău de tot si nu numai din cauza crizei. Asta nu schimbă cu nimic situaţia jalnică a usele care-i gata erodat înainte să ajungă unde poftesc ( ptiu, drace!) 😉
ApreciazăApreciază
44.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:19
Skorpion, nu stiu ce să zic! Cifrele agenţiilor de rating încep să-şi piardă credibilitatea. Ultima boacănă ( voită sau nu 🙄 ) aparţine agenţiei Standard and Poor’s care a trecut „din greseală” Franţa pe lista ţărilor gata să intre-n incapacitate de plată 🙄
ApreciazăApreciază
45.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 21:22
nora,
si, totusi, nici Franta nu se simte prea bine…
de acord cu agentiile de rating care facusera o boacana si cu S.U.A. cind agentiei ii disparusera din calcule citeva miliarde de dolari…pe care le-a depistat un tinar consilier american din stafful guv…. agentia nu a negat greseala, dar nici scuze nu si-a cerut..
ApreciazăApreciază
46.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 21:23
Ura faţă de politicienii greci este mult mai intensă decât furia faţă de creditorii ţării, UE şi FMI.
„Sunt impresionat că oamenii nu au dat fuga în Parlament, să-i ardă pe politicieni de vii, ca pe un souvlaki”, a declarat Dimitris, un şofer de TIR pensionar, care şi-a trimis de curând economiile de o viaţă (aproxiamtiv 69.000 de dolari) în Suedia, pentru că, în opinia sa, „Grecia este falimentară”.
ApreciazăApreciază
47.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:29
Skorpion, are dreptate! Politicienii respectivi legaţi prin mii de fire cu oligarhii trădători sunt cei care au făcut din Grecia o ţară de nerecunoscut.Trist e faptul că totusi n-a apărut o nouă miscare, un partid mai curat, că de atâta vreme destinul Greciei e dirijat doar de Pasok( Stânga) si Noua Democraţie( dreapta) care au doctrine aparent diferite dar la corupţie sunt gemene 😉
ApreciazăApreciază
48.
monica | 12 noiembrie 2011 la 21:34
si in America sunt semne de mare ingrijorare
http://www.hotnews.ro/stiri-international-10678629-primarul-michael-bloomberg-new-york-acesta-putea-inceputul-declinului-celui-mai-mare-motor-economic-creat-vreodata-sua.htm
ApreciazăApreciază
49.
clemycali | 12 noiembrie 2011 la 21:39
@fini, bine te regasesc 🙂
@skorpion, grecilor le-a convenit situatia. Erau deplin constienti de coruptia care domnea la nivel politic dar nu se revoltatu ptr ca practicau la randul lor o coruptie mica. Stiu cazuri concrete. Oameni care erau oficial in somaj dar care lucrau la firme particulare care ii plateau in cash, venituri neimpozabile ptr „angajat” si scutire de oblgatii taxabile ptr angajator. Cunosc cazuri in care proprietati au fost trecute pe numele bunicilor nonagenare ptr a se evita plata impozitului pe proprietate.Oameni angajati la stat oficial cu norma intreaga si care munceau doar jumatate de norma ptr ca mai aveau inca un servici la particular fara plata taxelor aferente, etc. Bani din inchirierea caselor de vacanta fara ca veniturile sa fie inregistrate la fisc, Braconaj la greu, etc.
ApreciazăApreciază
50.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 21:45
Vară de noiembrie
Iubito-mbogăţeşte-ţi cântăreţul,
mută-mi cu mâna ta în suflet lacul,
şi ce mai vezi, văpaia şi îngheţul,
dumbrava, cerbii, trestia şi veacul.
Cum stăm în faţa toamnei, muţi,
sporeşte-mi inima cu-o ardere, cu-n gând.
Solar e tâlcul ce tu ştii oricând
atâtor lucruri să-mprumuţi.
O, lumea, dacă nu-i o amăgire,
ne este un senin veşmânt.
Că eşti cuvânt, că eşti pământ,
nu te dezbraci de ea nicicând.
O, lumea e albastră haină,
în care ne cuprindem, strânşi în taină,
ca vara sângelui să nu se piardă,
ca vraja basmului mereu să ardă.
ApreciazăApreciază
51.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 21:49
Clemy,
te salut cu bucurie.! 🙂
ApreciazăApreciază
52.
skorpion | 12 noiembrie 2011 la 21:49
nora,
inseamna ca nici la greci nu functioneaza justitia…
si in mod sigur nu au o DNA !!!
caci nici la noi justitia nu functioneaza (ma refer la verdicte definitive) dar cred ca dosarele anchetate de DNA pentru f. multi politruci & functionari publici vor baga pina la urma spaima in restul, adica cei care inca nu au fost prinsi…
ApreciazăApreciază
53.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 21:51
Computerul meu e nebun. Nu ştiu dacă mai pot intra.
ApreciazăApreciază
54.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:55
Clemy (intervin si eu, scuze) da, sunt destui de ăstia! Paralela cu corupţia mică de la noi, de altfel, e edificatoare. Dar sunt si ceilalţi carora nu le-a convenit câtusi de puţin, care sunt cu totul de altă factură, care suferă enorm acum fără vină şi care n-au avut cui să se plângă si, practic, ce să facă. Asta e tragedia, când oameni de bună credinţă, popoare, trebuie să ducă crucea oprobiului public din pricina unor mizerabili care aparţin aceleiasi naţii. Cel mai recent exemplu concret este chiar „entuziasmul” dusmănos cu care italienii fredonează cântecelul batjocoritor la adresa românilor (proxeneţi, hoţi, violatori etc) desi în Italia numărul românilor care-şi văd de treabă si-si dau obolul statului italian este incomparabil mai mare. Şi asta în timp ce italienii înşişi au o destui conaţionali de ai lor certaţi cu legea. O escaladare a acestor acuze generalizate, umilitoare (care-nseamnă altceva decât necesara analiza critică a fenomenului)nu conduce decât la degradarea relaţiilor interumane si interstate.
ApreciazăApreciază
55.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 21:57
Fini, ai făcut ceva vrăji şi ai adus si vara în noiembrie 😆
ApreciazăApreciază
56.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 22:03
Skorpion, cred că lui ponta, crin, voiculescu li se pusese pata pe DNA dinainte de uselizare. De fapt tocmai de-aia au si înfiinţat useleul! Iar geoană promisese chiar cu voce tare în noaptea aceea de pomină din decembrie 2009, că primul lucru pe care-l face odată instalat la Cotroceni, e s-o zboare pe Kovesi. Fireşte asta era un „comunicat” pentru urechile lui Sov în primul rând 😆
ApreciazăApreciază
57.
Fini | 12 noiembrie 2011 la 22:08
O noapte bună, tuturor! 🙂
ApreciazăApreciază
58.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 22:15
Noapte bună, Fini. Mulţumesc pentru Tchaikovsky… 🙂
ApreciazăApreciază
59.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 22:17
Fini, multzam 🙂
noapte bună
ApreciazăApreciază
60.
noradamian | 12 noiembrie 2011 la 22:38
Somn usor, dragilor 🙂
ApreciazăApreciază
61.
Maria | 12 noiembrie 2011 la 23:10
Somn uşor, Nora 🙂
ApreciazăApreciază
62.
skorpion | 13 noiembrie 2011 la 00:15
fini,
splendid Ceaikovski…………..acum il ascult
ApreciazăApreciază
63.
Fini | 13 noiembrie 2011 la 08:20
Neaţa, tuturor! 🙂
ApreciazăApreciază
64.
noradamian | 13 noiembrie 2011 la 11:16
Ziua bună, my friends 🙂
Bună-bună si cafeluţa muzicală, TKS, Fini 😀
ApreciazăApreciază
65.
noradamian | 13 noiembrie 2011 la 12:27
Maria, 26 😆 „Je suis roumaine et je m’appele Rodica. Je suis roumaine et je m’appele Rodica…” Mi-a trecut rapid amărăciunea şi am lăsat-o să-mi cânte în cap.
(ascult muzică, recitind comentarii :D)
ApreciazăApreciază
66.
Maria | 13 noiembrie 2011 la 12:39
Servus, Nora! 🙂 Pe aici sunt şi eu acum. 🙂
Splendidă muzică mi-a fost dat să (re)descopăr în ultimele zile şi să mă îmbogăţesc sufleteşte odată cu ea…, după o perioadă destul de agitată şi tensionată.
ApreciazăApreciază
67.
Maria | 13 noiembrie 2011 la 12:45
Nora, la rândul meu, am recitit şi reaudiat în mijlocul nopţii. 🙂 Ştii ce sonorităţi au căpătat deodată, în nocturna silenţioasă, versurile lui Lucian Blaga, aşternute de Fini pe canavaua muzicii lui Tchaikovsky?!
,,Iubito-mbogăţeşte-ţi cântăreţul,
mută-mi cu mâna ta în suflet lacul,
……………………………………………..
Cum stăm în faţa toamnei, muţi,
sporeşte-mi inima cu-o ardere, cu-n gând.”
Mirabile mistere ale lumii…
ApreciazăApreciază
68.
noradamian | 13 noiembrie 2011 la 14:50
Maria, da, muzica are virtuţi vindecătoare, înălţătoare, misterioase, pe care din când în când le observăm, cu mirare si bucurie chiar asupra noastră, a fiecăruia dintre noi 🙂
Fini are o aptitudine, mai bine zis un talent special de a armoniza muzica cu versurile si cu imaginile. Mă bucur că ai remarcat si tu 🙂
ApreciazăApreciază
69.
noradamian | 13 noiembrie 2011 la 14:51
postare nouă
ApreciazăApreciază
70.
Maria | 13 noiembrie 2011 la 19:07
Nora 🙂 , da, e aşa cum prea bine scrii. 🙂 Fie şi numai cuvintele tale evocatoare despre muzica mântuitoare îmi umplu sufletul. Dar când mai dăm şi drumul sunetului să-şi poarte elanurile, mirările şi dorurile în sufletele şi trupurile noastre… 🙂
Am observat de un bun timp talentul lui Fini. Muzica şi versurile şi imaginile, aşa cum le găseşte ea mă ajută să înţeleg ce se întâmplă în mine. Deseori mă exprim mai bine prin muzică şi poezie decât prin cuvintele prozaice ale comunicării cotidiene. 🙂
Se întâmplă că Lucian Blaga, la fel ca Nichita Stănescu, are un loc la mine în viaţă. A propos, recent am căutat nişte vechi hărţi şi imagini ale Sibiului. Mă invadau nişte gânduri şi rememorări. Am fost uimită şi surprinsă descoperind strada Lucian Blaga într-un loc anume pe care-l ştiam altfel.
ApreciazăApreciază
71.
dictaturajustitiei | 14 noiembrie 2011 la 17:03
Bună seara !
Nora, draga mea Nora, cât mă bucur că exiști !
Dacă nu citeam la tine, veșnic ocupată și preocupată cum sunt, nici nu aflam de această schimbare.
ApreciazăApreciază
72. Elektrische Zahnbuerste | 1 decembrie 2011 la 21:38
… [Trackback]…
[…] Read More here: noradamian.wordpress.com/2011/11/12/cu-cutitul-la-os/ […]…
ApreciazăApreciază