Alege, Mann…

7 decembrie 2011 at 13:09 75 comentarii

Curentul de aer, cam rece democratic vorbind, din west, identificat de altfel ca atare acolo, ajunge şi la noi, deasupra cuibului nostru de mameluken. Suntem în criză, normal. Fenomenul, bine venit în ajun de alegeri cocoţaţilor din capul trebii, se cere explicat cu răbdare însă, să priceapă tot prostul. Ca-ntr-un banc cu miliţieni, urmează să ne intre bine-n cap că fără comasarea alegerilor, fără o garnitură şi mai numeroasă de parlamentari şi, mai cu seamă, fără vechiul vot unipârvulescian serie nouă, scoasă de la coşul de gunoi, o ia Vântu‘ mamii ei de democraţie. Înţelegi, Mann? Tu eşti beneficiarul democraţiei! Vezi că te-ai prins? Ein, zwei polizei, Mann, şi nu vorbi în plus. Bucură-te că n-ai mare lucru de făcut, urmezi, ca şi pân-acum, da’ fără gălăgie, traseul cu săgeată, trandafiri şi coroana maghiară, ori ăla cu trandafiri, coroana maghiară şi săgeată. Alege Mann! Calm, Mann, că tot acolo ajungi. De restul ne ocupăm NOI. Nu uita deci, să te laşi implicat Mann, să respecţi neabătut, indicaţiile domnului Felix-Motanu. Bagă-le-n oala cu ciorbă, în plăcinta cu răvaşe, în reclama la colebil, peste tot! Urmează firul roşu al împletiturii de partide, vezi liniile directoare trasate de părintele luminat al social-liberalismului românesc şi global şi aplaudă programul său de temelie,”suspendaţi-l”! Şi nu uita: eşti om cu mine, sunt om cu dumneata! Asta-nseamnă democraţie, tovarăşe! Să moară ANI, dacă te mint! Şi DNA! La naiba şi cu Shengenu’! Referendumul mamii ei de libertate, doar nu v-aţi imaginat că o să vi-l luăm în serios!? …Întrebări?

 

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Gesturi şi gesticulaţii România din diaspora, o putere transnaţională

75 comentarii Add your own

  • 1. tunrama  |  7 decembrie 2011 la 13:56

    Povestea cu respingerea referendumului, ca asta e in fapt, mi se pare revoltatoare si din nou transpartinica (stii, Nora, ca vorbeam in alta parte). Partidul/partidele care comenteaza doar rezultatul acelui referendum nu merita sa mai intre in Parlament. Fara exceptie. M-am saturat de dumicati de democratie aruncati populatiei „proaste”. Nu ma astept ca taranul din Apuseni, spre exemplu sa ia atitudine, dar macar oamenii care inteleg regulile democratiei sunt obligati sa reactioneze. Fara referendum aplicat democratia e moarta in Romania; mai ramane sa vina ilici s-o ingroape.

    Apreciază

  • 2. Bască ilie  |  7 decembrie 2011 la 14:55

    Saluttare!
    Alege, Mann, proiectul MAI!

    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si nouă toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreabă si socoate;
    Nu spera și nu ai teamă,
    Ce e MAI ca maiul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu ramâi la toate rece.

    Apreciază

  • 3. Salomea  |  7 decembrie 2011 la 16:26

    skorpion,salut
    Multumesc pentru clipul despre Israel din postarea anterioara. E foarte frumos, si un bun mesager pentru Israel, in lume. Numai acum am citit ultimele postari, in ultimul timp sunt plecata des pentru 2-3 zile, in care nu am acces la calculator.
    Am incercat sa gasesc clipul pe youtube dar nu am reusit.

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 18:07

    Seara bună, prieteni 🙂
    tunrama, „fara referendum aplicat democratia e moarta in Romania”. Da, dincolo de asta, pare că nu ne mai rămâne nimic decât „libertatea” de a ne văicări, e drept, fără restricţii 😉 Altfel, si pe vremea lui cească se mergea la vot si votau ce li se punea sub nas să voteze. 😉

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 18:14

    Bască ilie, „Ce e MAI ca maiul trece; De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu ramâi la toate rece” … Bine spus. Da, am avut răbdare, chiar peste poate, dar a mai astepta ceva din direcţia respectivă, referitor la reformele democratice promise, pare inutil. Doar să le treacă vremea „cocoţaţilor” ăstora, să se ducă de unde au venit, ca si cum n-ar fi fost… Nu-i imposibil, încă… 🙂

    Apreciază

  • 6. ela  |  7 decembrie 2011 la 19:29

    Mei, noi chiar suntem Mameluken! Si daca facem referendum, ce?
    Il facem sa castigam puncte electorale, nu sa-l respectam.
    Ce sa facem noi cu democratia?
    Nu tine de foame, de sete, nici macar de-un dantuit de piguin.

    Apreciază

  • 7. Bască ilie  |  7 decembrie 2011 la 20:12

    Sunt și voi rămâne susținătorul (adevăratului) VU, fără nicio rezervă, fără corcituri, fără compensări, fără recuperarea perdanților, indiferent pe cine ar favoriza într-un moment sau altul. De asemenea, sunt și voi fi consecvent principiului potrivit căruia numai idioții și manipulatorii găsesc justificări ale așa-zisului protest prin absența de la urne sau votul alb (cu efect la fel de nul ca absența, dar cu un deranj în plus la secția de votare și la bibilica în stare agravantă, mai albă la partea cenușie).
    Sunt și voi rămâne susținătorul respectării voinței exprimate de mann-poporenii români la referendumul din 2009, sunt și voi fi adeptul sancționării reprezentanților disprețuitori ai românilor, pe orice cale democratică, indiferent din ce partid provin și prin ce formă amână, se eschivează, se abțin, se exprimă sau simulează, dar obțin același unic eșec, fără concretizarea rezultatului validat acum 2 ani. În acest caz, numai dacă vom ști să răspundem cu aceeași monedă, vom schimba ceva din demnitatea alegătorului român, indiferent cine sunt titularii tergiversării și acoliții lor, indiferent cât de adânci vor fi regretele, pretextele și poveștile lor tardive despre vina altora, criza de timp ș.a.m.d.

    Într-adevăr, răbdarea pierdută și sfidarea preconcepută nu sunt motive de optimism, dar “Ce e MAI ca maiul trece…” se leagă și de șansele din ce în ce mai teoretice ale PDL, de a mai ieși din această poveste fără pălitura cuvenită în moalele capului ascuns sub concepția proiectului MAI (poate, sub acest aspect, ar fi mai bine să vedem întîi comasarea bătută-n cuie; după asta, vorbim altfel despre planul diabolic de sinucidere cu maiul sau despre șansele reale ale amintitei variante teoretice).

    PS. Rezultatul referendumului din 2009 nu-i consultativ și nici obligatoriu pentru parlamentari, dar din el derivă alte obligații și se deschid alte modalități de alegere a neghinei (nu din grâu) din neghiobie.

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 20:39

    Ela, pentru niste mameluken cum suntem consideraţi de aleşi, nu de acum ci de când „revoluţionari” naţiei se făceau că lucrează-n studioul televiziunii, normal că si democraţia e doar de panaramă 😉

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 20:45

    Bască ilie, remarcabil comentariu, fără echivoc subscriu celor exprimate de tine. Cât despre PDL, cu mintea miliţianului de la MAI si colţii buldogului de la parlament, numai democraţie n-o să fie. Îmi pare rău dar se comportă de parcă abia asteaptă pălitura aia 🙄

    Apreciază

  • 10. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:03

    Bună seara !

    Thomas Alan Waits (7 decembrie 1949) este un compozitor, poet și actor american. Vocea sa particulară a fost descrisă ca fiind „înecată într-un butoi de whisky, atârnată la afumat pentru câteva luni și apoi călcată de o mașină”. Muzica sa combină blues, jazz, rock și alternativ. Waits a compus coloana sonoră a unor filme („Night on Earth”, regia Jim Jarmusch), precum și opera „The Black Rider”. Cariera sa include roluri în filmele „Down by Law”, „Coffee And Cigarettes”, „The Fisher King” („Regele pescar”, regia Terry Gilliam), „Bram Stoker’s Dracula”.

    Tom Waits – Jockey Full Of Bourbon

    Edna Million in a drop dead suit
    Dutch Pink on a downtown train
    Two-dollar pistol but the gun won’t shoot
    I’m in the corner on the pouring rain
    Sixteen men on a dead man’s chest
    And I’ve been drinking from a broken cup
    Two pairs of pants and a mohair vest
    I’m full of bourbon, I can’t stand up

    Hey little bird, fly away home
    Your house is on fire, children are alone
    Hey little bird, fly away home
    Your house is on fire, your children are alone

    Schiffer broke a bottle on Morgan’s head
    And I’m stepping on the devil’s tail
    Across the stripes of a full moon’s head
    And through the bars of a Cuban jail
    Bloody fingers on a purple knife
    Flamingo drinking from a cocktail glass
    I’m on the lawn with someone else’s wife
    Admire the view from up on top of the mast

    Hey little bird, fly away home
    House is on fire, children are alone
    Hey little bird, fly away home
    House is on fire, your children are alone

    I said hey little bird, fly away home
    Your house is on fire, your children are alone
    Hey little bird, fly away home
    House is on fire, your children are alone

    Yellow sheets on a Hong Kong bed
    Stazybo horn and a Slingerland ride
    „To the carnival” is what she said
    A hundred dollars makes it dark inside

    Edna Million in a drop dead suit
    Dutch Pink on a downtown train
    Two-dollar pistol but the gun won’t shoot
    I’m in the corner on the pouring rain

    Hey little bird, fly away home
    Your house is on fire, your children are alone
    Hey little bird, fly away home
    Your house is on fire, your children are alone

    Apreciază

  • 11. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:06

    Apreciază

  • 12. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:07

    Apreciază

  • 13. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:08

    Apreciază

  • 14. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:10

    Apreciază

  • 15. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 21:10

    Fini, servus! O descriere formidabilă a unei voci si prezenţe, pe măsură. Oricum ar fi, Toim Wats Impresionează, adesea şochează, dar într-un fel care nu seamănă cu al nimănui. Mă-ntreb dacă tot el compune si versurile, atât de bine i se potrivesc 🙂

    Apreciază

  • 16. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:12

    Tom Waits I Hope That I Dont Fall In Love With You Lyrics

    Well I hope that I don’t fall in love with you
    ‘Cause falling in love just makes me blue,
    Well the music plays and you display
    Your heart for me to see,
    I had a beer and now I hear you
    Calling out for me
    And I hope that I don’t fall in love with you.

    Well the room is crowded, people everywhere
    And I wonder, should I offer you a chair?
    Well if you sit down with this old clown,
    Take that frown and break it,
    Before the evening’s gone away,
    I think that we could make it,
    And I hope that I don’t fall in love with you.

    Well the night does funny things inside a man
    These old tom-cat feelings you don’t understand,
    Well I turn around to look at you,
    You light a cigarette,
    I wish I had the guts to bum one,
    But we’ve never met,
    And I hope that I don’t fall in love with you.

    I can see that you are lonesome just like me,
    And it being late, you’d like some some company,
    Well I turn around to look at you,
    And you look back at me,
    The guy you’re with has up and split,
    The chair next to you’s free,
    And I hope that you don’t fall in love with me.

    Now it’s closing time, the music’s fading out
    Last call for drinks, I’ll have another stout.
    Well I turn around to look at you,
    You’re nowhere to be found,
    I search the place for your lost face,
    Guess I’ll have another round
    And I think that I just fell in love with you.

    Apreciază

  • 17. Fini  |  7 decembrie 2011 la 21:20

    Servus Nora ! 🙂

    Am o slăbiciune pentru Waits, aş putea să-l ascult ore în şir.
    Nu ştiu dacă tot el face textul, voi încerca să mă informez.
    Murfi a fost cel care l-a adus pentru prima dată, în 2009, pe Waits în Grădină.
    Păcat că a dispărut în ceaţă! 😥

    Ancora până spre miezonoptică !

    Apreciază

  • 18. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 21:28

    Fini, TKS 🙂 si mie-mi place, parcă e făcut din muzica pe care o cântă! Am dat de el demult, undeva, într-o poezie,pe reţeaua literară, l-am căutat şi nu l-am găsit imediat. Pe urmă, surpriză, l-a adus Murfi în grădină. Murfi a mai adus câteva clipuri de excepţie de care aproape am uitat. 🙄

    Apreciază

  • 19. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 22:36

    🙂 Noapte bună

    Apreciază

  • 20. skorpion  |  7 decembrie 2011 la 22:56

    buna seara,
    noapte buna,
    buna ziua,
    🙂
    in functie de fusul orar….

    parerea mea: daca nu se voteaza cantitatea de 300 parlamentari & o singura camera, prezenta la urna s-ar putea sa fie de maxim 30-35%, din care 60-70% simpatizantii uslinosilor…

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 23:13

    Skorpion, servus 🙂 Păi aici e prostia, că-şi fac socotelile alea mizerabile dispreţuind total omul de rând, eludându-şi cu nesimţire responsabilităţile si nici măcar din diplomaţie să ia seama că dezamăgirea generală poate aduce schimbări pe care nu le-ar dori.. NR are, însă, un culoar excelent. Sperăm să alerge… 🙂

    Apreciază

  • 22. skorpion  |  7 decembrie 2011 la 23:16

    da, nora, ai perfecta dreptate….
    poate vine tare din urma N.R.

    un partid din Slovacia a cistigat fiind infiintat doar cu 2 luni inainte de alegeri

    deci este POSIBIL

    🙂

    Apreciază

  • 23. noradamian  |  7 decembrie 2011 la 23:16

    Skorpion, am urmărit pe-ndelete filmul cu Israelul, pus de tine la postarea trecută şi remarcat de Salomea, f.fain, merită văzut.

    Apreciază

  • 24. skorpion  |  7 decembrie 2011 la 23:18

    nora,

    m-am gindit si la salomea cind am pus filmuletul si nu numai..

    de angel mai stii ceva?

    Apreciază

  • 25. skorpion  |  7 decembrie 2011 la 23:34

    gute Nacht, fini

    🙂

    Apreciază

  • 26. Fini  |  7 decembrie 2011 la 23:49

    Skorpi,

    angenehmer Träumen !

    Apreciază

  • 27. Fini  |  8 decembrie 2011 la 07:59

    Neaţa ! 🙂

    Dă-i Doamne Românului mintea de pe urmă!

    http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10882317-istoricul-neagu-djuvara-pnl-facut-mare-prostie-cand-fuzionat-escrocul-dan-voiculescu.htm

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 10:05

    Ziua bună şi voioasă 🙂

    Fini, da, asta si pentru că, după ce am spus acelaşi lucru, destui dintre noi, vreme de vreo trei ani, acum o spune, pe şleau, istoricul Djuvara.

    Poate-i ajuta pe liberali dacă spunea lucrul ăsta prin 2009. Acum e cam târziu. Pentru el, însă e bine c-a spus-o,a scăpat de o povară jenantă, nepotrivită cu statura şi opera sa. Şi pentru societate e bine. Şi asta e mai important.

    Apreciază

  • 29. oldhashu  |  8 decembrie 2011 la 12:31

    Bună dimineata, grădinari! 🙂

    Grei de cap intelectualii ăstia liberali!
    …și, poate din nostalgie, miopi cât cuprinde!
    Altfel ar fi văzut că PNL-ul de acum, partener PSD si PC, nu mai e decât o măreață firmă sub care mișună o groază de gângănii…
    Păcat de moștenirea Brătienilor!

    Apreciază

  • 30. clemycali  |  8 decembrie 2011 la 18:31

    Buna seara, buna seara.
    Ca sa fiu la tema: ce conteaza ce voteaza descultii? Conteaza ce vor „politicienii”. trista situatie.

    Apreciază

  • 31. Fini  |  8 decembrie 2011 la 20:42

    Clemy,

    mulţumesc! 🙂

    Trec la ascultare.

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 21:35

    Seara bună 🙂 Clemy, faină surpriză; multzam 🙂 Ne spui, pe scurt si povestea? … dacă nu-i prea mult? Până atunci ne bucurăm de muzică, voci si interpretarea minunată, mai ales a lui JDF 🙂

    Apreciază

  • 33. clemycali  |  8 decembrie 2011 la 22:34

    Buna seara din nou. Sigur, pot sa va spun povestea. Un burlac batran si bogat, don Pasquale, vrea sa se casatoreasca dar este pretentios si vrea o sotie care sa fie si cuminte, si supusa, si tanara. Problema eroului nostru este ca are un nepot care cam taie frunza la caini asteptand sa ii moara unchiul si sa il mosteneasca. In plus, nepotul are o iubita, o vaduva tanara, Norina. Ceea ce evident lui Paswuale nu ii convine. Intra in scena dr.Malatesta care ii propune lui Pasquale o candidata perfecta: o tanara retrasa la o manastire, Sofronia. Fericit, Pasquale accepta ideea. Tanara de la manastire este in realitate Norina, sora doctorului Malatesta. Dar acest fapt nu il cunosc nici Pasquale si nici Ernesto, nepotul bun de nimic.Fericit de perspectiva mariajului, pasquale nu doar ca ii da vestea nepotului dar il si da afara din casa ptr ca este obraznic si ptr ca nu vrea sa renunte la relatia cu Norina. Intre timp, Malatesta o pune la curent pe Norina cu ideea lui care ar putea aduce atat fericirea ei cu Ernesto cat si pedepsirea lui Don Pasquale: sa o prezinte ca pe fata de la manastire, sa se casatoreasca cu batranul burlac printr-o casatorie falsa dar in acest timp sa il faca sa isi revizuiasca comportamentul. Zis si facut. Ernesto este dat afara din casa iar Norina apare ca Sofronia, blanda si supusa. Iar Ernesto devinefara voie martor la incheierea contractului de casatorie. Imediat dupa nunta comportamentul sotiei se schimba radical. Nu mai vorbim de o nevasta blanda si supusa ci de o femeie cicalitoare si cheltuitoare care il baga in sperieti pe zgarcitul Pasquale. Intre timp Malatesta il pune la curent si pe Ernesto cu planul de a-l pacali pe Pasquale. Asa ca batranului ii parvine „din greseala” un mesaj al lui Ernesto catre Sofronia/Norina de a se intalni in gradina la miezul noptii.Furios, Pasquale cere razbunare. In final, Pasquale si Malatesta ii prind pe Ernesto si Norina, iar Pasquale afla ca mariajul lui nu a fost niciodata valid. Bucuros ca a scapat de „fericirea” de a fi casatorit, Pasquale aproba dragostea dintre nepotul sau si Norina.

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 22:44

    Clemy, mă bucur că ne redai si povestea, TKS! Ernesto si Norina îşi joacă admirabil rolurile, dar si don Pasquale are o interpretare pe măsură. In primul rând vocea! Îmi place mult tema muzicală din uvertura, reluată pe parcurs. E minunat de „jucăusă” sugerează excelent stilul buf al operei. 🙂

    Apreciază

  • 35. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 22:47

    … Drăguţ tare episodul cu Ernesto ( JDF) dat afară, cu bagajul ( am o geantă de voiaj identică cu a lui :lol:) si racheta 😀

    Apreciază

  • 36. clemycali  |  8 decembrie 2011 la 22:48

    @nora, pe internet circula mai multe versiuni integrale ale operei. Am ales-o pe aceasta nu neaparat ptr ca in ea joaca Florez ci ptr ca are o distributie foarte omogena. Rugierro Raimondi, Pasquale, este un mare bas-bariton si un actor excelent (joaca in multe filme in Franta roluri dramatice si in care nu trebuie sa cante absolut nimic) iar Florez este Florez. Si orchestra suna mai bine. Mai bine decat a sunat la New York stagiunea trecuta unde intreaga distributie, in frunte cu Anna Netrebko nu a strallucit. Despre tenorul de la NY, Mathew Polenzani mai bine nu amintesc. Singura problema a acestei variante este ca nu este tradusa.

    Apreciază

  • 37. clemycali  |  8 decembrie 2011 la 22:51

    @nora, Florez este un pasionat si decent jucator de tenis 🙂

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 22:56

    clemy, bună alegerea ta, am observat si eu omogenitatea distribuţiei care e esenţială pentru reusita reprezentaţiei. Cu subiectul cunoscut si cu un joc actoricesc atât de expresiv, plus ce mai se-nţelege pe ici pe colo, e foarte bine 🙂 …Am trecut la (8) 🙂

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 22:57

    Clemy, chiar voiam să spun că pare obisnuit să ţină racheta 🙂

    Apreciază

  • 40. noradamian  |  8 decembrie 2011 la 23:31

    O seară muzicală minunată: multzam încă odată 🙂
    (Mi-am mai lăsat ceva si pe mâine)
    Fini, Clemy, prieteni,

    noapte bună 🙂

    Apreciază

  • 41. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:00

    Bună seara ! 🙂

    Invierno Porteño – Música: Astor Piazzolla / Letra: Eladia Blázquez

    Invernal
    porteño invierno tan puntual
    regresas una y otra vez
    no sé desde qué mundo austral

    Para llevarme a algún país
    en donde el frío más glacial
    se viste siempre con el gris
    en los vapores de tu alcohol
    me empaña el alma y el cristal
    y ya no puedo ver el sol

    Invernal
    presiento tu sabor frutal
    igual a mi tristeza igual
    que quiere abrirse en flor

    Y es cuando todo duele sin saber por qué
    y es cuando descubrimos siempre lo que nadie ve
    cuando sabemos bien que para bien o mal
    llevamos en la piel un algo de invernal

    Invernal
    como la realidad de quien
    se queda con su adiós final
    despues de ver partir el tren

    Como una vida sin niñez
    como un domingo en la ciudad
    con pesadumbre de ciprés,
    como esas gotas de dolor
    de nuestra cruda tempestad
    cuando lloramos por amor

    Invernal
    porteño invierno como vos
    soporto un frío cruel, atroz,
    mi propia soledad

    Y es cuando todo duele sin saber por que
    y es cuando descubrimos siempre lo que nadie ve
    cuando sabemos bien que para bien o mal
    llevamos en la piel un algo de invernal

    Invernal… Invernal…

    IARNA din „Anotimpurile” de Astor Piazzolla
    Daniel Baremboim – pian
    Rodolfo Mederos – bandoneón
    Din albumul: Tangos Among Friends (Baremboim-Mederos-Console)

    Apreciază

  • 42. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:03

    DECEMBRE

    George Bacovia

    Spre geamuri, iubito, priveşte –
    Mai spune s-aducă jăratec
    Şi focul s-aud cum trosneşte.

    Şi mână fotoliul spre sobă,
    La horn să ascult vijelia,
    Sau zilele mele – totuna –
    Aş vrea să le-nvăţ simfonia.

    Mai spune s-aducă şi ceaiul,
    Şi vino şi tu mai aproape, –
    Citeşte-mi ceva de la poluri,
    Şi ningă… zăpada ne-ngroape.

    Ce cald e aicea la tine,
    Şi toate din casă mi-s sfinte, –
    Te uită cum ninge decembre…
    Nu râde… citeşte nainte.

    E ziuă şi ce întuneric…
    Mai spune s-aducă şi lampa –
    Te uită, zăpada-i cât gardul,
    Şi-a prins promoroacă şi clampa.

    Eu nu mă mai duc azi acasă…
    Potop e-napoi şi nainte,
    Te uită cum ninge decembre…
    Nu râde… citeşte nainte.

    Apreciază

  • 43. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:06

    Piazzolla & Agri (viaoră)

    Apreciază

  • 44. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 21:06

    Seara bună, Fini, prieteni 🙂 Un dialog nostalgic între pian si acordeon, plin de sensibilitate: imi place 🙂

    Apreciază

  • 45. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 21:09

    (60) Ei, ăsta-i mult mai ritmat, însufleţit 🙂

    Apreciază

  • 46. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:10

    Servus Nora ! 🙂

    Piazzolla este bine venit întotdeauna indiferent de starea noastră sufletească.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 21:13

    Fini, da, muzica lui Astor Piazzola e specială, aduce instantaneu o stare de bine 🙂

    Apreciază

  • 48. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:15

    Calendaristic suntem în plină iarnă, dar văd că se lasă aşteptată şi putem să ne punem întrebarea lui Villon:

    Ballade des Dames du temps jadis

    Dites-moi où, n’en quel pays,
    Est Flora la belle Romaine,
    Archipiades, ne Thaïs,
    Qui fut sa cousine germaine,
    Echo, parlant quant bruit on mène
    Dessus rivière ou sur étang,
    Qui beauté eut trop plus qu’humaine ?
    Mais où sont les neiges d’antan ?

    Où est la très sage Héloïs,
    Pour qui fut châtré et puis moine
    Pierre Esbaillart à Saint-Denis ?
    Pour son amour eut cette essoine.
    Semblablement, où est la roine
    Qui commanda que Buridan
    Fût jeté en un sac en Seine ?
    Mais où sont les neiges d’antan ?

    La roine Blanche comme un lis
    Qui chantait à voix de sirène,
    Berthe au grand pied, Bietrix, Aliz,
    Haramburgis qui tint le Maine,
    Et Jeanne, la bonne Lorraine
    Qu’Anglais brûlèrent à Rouen ;
    Où sont-ils, où, Vierge souvraine ?
    Mais où sont les neiges d’antan ?

    Prince, n’enquerrez de semaine
    Où elles sont, ni de cet an,
    Que ce refrain ne vous remaine :
    Mais où sont les neiges d’antan ?

    Apreciază

  • 49. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:17

    Piazzolla şi Antonio Agri.

    Apreciază

  • 50. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:19

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 21:30

    Fini, în seara asta poezia concurează serios muzica! De fapt o completează minunat! Încă nu e iarnă-iarnă, dar mai e timp şi poate până la Crăciun o să si ningă 🙂

    Apreciază

  • 52. Fini  |  9 decembrie 2011 la 21:40

    Nora,

    poezia şi muzica se întrepătrund şi se completează. Se doresc una pe cealaltă.

    Apreciază

  • 53. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 21:46

    Da, Fini, în poezie &muzică, zăpezile sunt calde si ploile luminoase

    Apreciază

  • 54. clemycali  |  9 decembrie 2011 la 22:04

    Buna seara, buna seara.
    Am ajuns si eu prin gradina si mi-am clatit ochii cu o poezie superba si cu o muzica minunata. Multumesc din suflet fini ptr ele 🙂

    Apreciază

  • 55. Fini  |  9 decembrie 2011 la 22:24

    Clemy sunt bucuroasă pentru că te văd. 🙂
    Eu trebuie să-ţi mulţumesc pentru seara de ieri cu Don Pasquale. Mai am ceva restanţe de ascultat. Week-end -ul acesta le ajunge rândul.

    Apreciază

  • 56. Fini  |  9 decembrie 2011 la 22:26

    Clemy,
    @ 71

    cu mult drag. 🙂

    Apreciază

  • 57. noradamian  |  9 decembrie 2011 la 22:56

    Noapte bună, Fini, Clemy 🙂
    Somn usor, tuturor

    Apreciază

  • 58. Fini  |  9 decembrie 2011 la 23:08

    Noapte bună tuturor. 🙂

    Încă un text frumos întregit de o muzică şi o interpretare de excepţie.

    Must you dance every dance with the same fortunate man?
    You have danced with him since the music began.
    Won’t you change partners and dance with me?
    Must you dance quite so close with your lips touching his face?
    Can’t you see
    I’m longing to be in his place?

    Won’t you change partners and dance with me?
    Ask him to sit this one out. while you’re alone,
    I’ll tell the waiter to tell him he’s wanted on the telephone.
    You’ve been locked in his arms ever since heaven-knows-when.
    Won’t you change partners and then,
    You may never want to change partners again.

    Apreciază

  • 59. clemycali  |  10 decembrie 2011 la 20:55

    Buna seara din nou gradina fermecata 🙂
    @fini, ma bucur ca ti-a placut Don Pasquale:)

    Apreciază

  • 60. Fini  |  10 decembrie 2011 la 20:59

    Clemy te salut cu drag! 🙂

    Apreciază

  • 61. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:00

    Bună seara ! 🙂

    Astăzi amintesc două nume:
    Giulio Caccini
    Cesar Franck

    GIULIO CACCINI – supranumit „Tatăl belcantou-lui”.
    Este un reprezentant de seamă în muzica italiană din sec. al XVL-lea. A fost component al „Camerattei florentine”, cea care a generat opera ca gen muzical. Opera „Euridice” este una din cele dintâi încercări în acest domeniu. Este prima operă care a văzut lumina tiparului.
    Iată un minunat exemplu de belcanto:

    Apreciază

  • 62. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:02

    Apreciază

  • 63. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:04

    Apreciază

  • 64. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:12

    CESAR FRANCK (10 decembrie 1822) – compozitor, pianist, organist, profesor.
    Schimbă arhitectura muzicală a lucrărilor simfonice aducând motivul sau tema care leagă toate părţile unei lucrări. Scrie poeme simfonice și propune o inovație frapantă, prin adăugarea corului (în poemul simfonic cu cor „Psyche”), al cărui rol este de comentator, aidoma celui dintr-o tragedie greacă.

    Apreciază

  • 65. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:26

    Puţină mitologie:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Psyche

    De la „Măgarul de aur” pănă în zilele noastre povestea „Cupidon şi Psyche” a inspirat de-a lungul secolelor mulţi poeţi, sculptori şi pictori. Pentru muzicieni tema se pare că a fost mai puţin tentantă. Printre cei care s-au încumetat să o abordeze este Cesar Franck care a scris frumosul poem simfonic „Psyche şi Eros”. Iată partea I şi II :

    I. – Psyche dormind;
    II – Psyche trezită de Zephirus.

    Apreciază

  • 66. Fini  |  10 decembrie 2011 la 21:32

    Există o variantă deosebit de frumoasă a acestei piese interpretată de Willem Mengelberg. Dirijorul dă frâu liber unei expresivităţi extraordinare şi libertăţii tempo-ului. De aceea îl prefer şi în interpretarea simfoniilor lui Gustav Mahler şi pentru lucrările lui Richard Strauss.

    Înregistrare datată decembrie 1937. (fragment)

    Apreciază

  • 67. Un tanar de stanga  |  10 decembrie 2011 la 22:01

    Salut prieteni 🙂
    Pibna la ora 23 pe MEZZO: Renée Fleming cinta La Traviata la Covent Garden

    Apreciază

  • 68. Fini  |  10 decembrie 2011 la 22:09

    Salut ! 🙂

    Plus un mulţumesc.

    Apreciază

  • 69. noradamian  |  10 decembrie 2011 la 23:56

    Salut nocturn, prieteni 🙂 Splendide piese, multzam, Fini. Abia acum am intrat si eu în „Grădină”. N-am mai prins „La Traviata”… 😉

    Somn usor 🙂

    Apreciază

  • 70. maya  |  11 decembrie 2011 la 09:35

    Buna dimineata si buna sa va fie inima!
    😆

    Apreciază

  • 71. noradamian  |  11 decembrie 2011 la 10:51

    Ziua bună 🙂

    Maya, superb clip, imagini de vis.

    Multzam

    🙂

    Apreciază

  • 72. noradamian  |  18 februarie 2016 la 09:46

    Reblogged this on Gradina de hartie and commented:

    …Înţelegi, Mann? Tu eşti beneficiarul democraţiei! Vezi că te-ai prins? Ein,zwei polizei, Mann, şi nu vorbi în plus. Bucură-te că n-ai mare lucru de făcut, urmezi,ca şi pân-acum, da’ fără gălăgie, traseul cu săgeată, trandafiri şi coroana maghiară, ori ăla cu trandafiri, coroana maghiară şi săgeată. Alege Mann! Calm, Mann, că tot acolo ajungi. De restul ne ocupăm NOI. Nu uita deci, să te laşi implicat Mann, să respecţi neabătut, indicaţiile domnului Felix-Motanu. Bagă-le-n oala cu ciorbă, în plăcinta cu răvaşe, în reclama la colebil, peste tot! Urmează firul roşu al împletiturii de partide, vezi liniile directoare trasate de părintele luminat al social-liberalismului românesc şi global şi aplaudă programul său de temelie,”suspendaţi-l”! Şi nu uita: eşti om cu mine, sunt om cu dumneata! Asta-nseamnă democraţie, tovarăşe! Să moară ANI, dacă te mint! Şi DNA! La naiba şi cu Shengenu’! Referendumul mamii ei de libertate,doar nu v-aţi imaginat că o să vi-l luăm în serios!? …Întrebări?

    Apreciază

  • 73. theo  |  18 februarie 2016 la 11:11

    bunä,
    vor omorä pe rand tot ce-i deranjeazä. omul are dreptate, ANAF-u, dacä-i dai nas, poate sä-i ocupe si cäsutzele lui. mormolocul are un handycap greu de recunoscut si trecut cu vederea de cunoscätori, gasca smecherä care, de fapt, a condus primäria si l-a folosit pe mormoloc drept paravan. cred cä sunt in primärie mari escrocherii, se vor descoperi candva.

    Apreciază

  • 74. noradamian  |  18 februarie 2016 la 11:46

    bună, theo! a lăsat destui șmecherasi care l-au servit și -au prosperat (aia cu „drumul președintelui”, oengeuri în combinație cu primăria, etc) există și oameni pricepuți care au realizat ceva pentru Sibiu, în timp ce el, care n-a prea făcut nimic s-a ales cu faima! cât de priceput, harnic și dedicat societății se vede acum, de când e președinte

    Apreciază

  • 75. theo  |  18 februarie 2016 la 13:13

    si copiii cu „handicap” au abilitätzi; a avut grije ca printre cei ce il inconjoarä sä accepte si oameni capabili. asa si-a ascuns uscäturile, cä nu a plecat cu pärintzii, a fost ajutorul socrului, plus nu s-a väzut f. clar ce si cu cine „colaborau” asociatziile sasilor. in schimb sasii plecatzi nu il scuzä, chiar il acuzä.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: