Vrăjeli

15 decembrie 2011 at 12:24 91 comentarii

MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ„. O ştampila pe prima pagină a unui număr din JN de mai an pe care eu o văd în premieră. Interesant! Chenarul roşu orizontal cu titlul sângeriu pe un ziar vertical trimite cu gândul la neînfricatele lupte de partizani. La eroii apărători ai sărmanilor, care lovind în orânduirea cea crudă şi nedreaptă de undeva din munţi, înfruntând primejdii de moarte  zi şi noapte, nu pregetă să se sacrifice renunţând la tot ce au pe lume, înafară, desigur, de respect şi onoare. Instantaneu îmi vine-n cap imaginea bunkerului lui Felix-Grivco, mai marele peste partizani şi Mişcarea de Rezistenţă,  locul acela  filmat din elicopter şi prezentat de curând în emisiunea lui Turcescu pe B1 tv. Un domeniu, uriaş, inaccesibil, de magnat postrevoluţionar, o reşedinţă prohibită, loc perfect pentru partizani.

Accesul fiind interzis pe domeniul de sute de hectare înconjurat de ziduri,  nu putem, deci, decât să ne imaginăm cum  stau de veghe acolo, eroii partizani ai naţiunii păzind-o de abuzurile puterii. În salonul de lucru îl poţi zări pe eroul Badea Mircea dormind învelit în ziare cu gura deschisă. Gesticulează şi-n somn. Lângă coşul cu ouă de la mânăstirea avicolă Cornu, stă de veghe, vertical, Valentin  Stan. Le păzeşte ca pe ochii din cap până şi de nevricalele Danei. Din când în când îi cade capul pe piept. Între sforăieli tresare, zice „Băsescu” şi râde isteric ceea ce-l enervează groaznic pe Gâdea care-şi pregăteşte o emisiune de rezistenţă cu Ioan Olteanu. „Deştept băiatu’ ăsta„. Că de ăştilalţi e sătul. I-ar trimite în Turnul de veghe. Să reziste! Cum rezistă şi Năstase. „Ca să nu mai vorbim de bietele vrăjitoare„.

Aşadar, cu toate greutăţile, mişcarea de rezistenţă rezistă! Fără-ndoială că asta se datorează responsabilităţii, maturităţii, grelelor sacrificii ale luptătorilor Ponta şi Crin. Ca victime politice ale şefului statului, normal să ocupy fără rezistenţă, rolurile de capi ai rezistenţei. Doi tunari de onoare  care apără drepturile celor sărăciţi trăgând vitejeşte foc după foc din turnul de veghe al fortăreţei Grivco! Lupte crunte, explozii, cine să reziste? Închizi televizorul şi fugi! Martirii, însă, rezistă:”Puterea e toata a lui Basescu. Cat o sa ne mai scoata vinovati pe mine si pe Ponta?”

http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/antonescu-cat-o-se-ne-mai-scoata-basescu-vinovati-pe-mine-si-pe-ponta-1129335

http://www.jurnalul.ro/politica/antonescu-basescu-599228.htm

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Prafuri de lăcrimat Moş Crăciun sau moş-bombonel?

91 comentarii Add your own

 • 1. Sare'n Ochi  |  15 decembrie 2011 la 15:30

  Mafia magistratilor si-a dat mana cu cea a PSD-PNL. Unul dintre cei care l-a achitat pe Adrian Nastase este cel care l-a arestat pe Apostu. Ca, ulterior, monitorizând presa, să aflu că s-ar putea să nu fie ÎNTÂMPLĂTOR faptul că am avut un judecător clujean în completul de recurs al primarului Sorin Apostu, arestat pentru presupuse fapte de corupție. Judecătorul Sandel Lucian Macavei (care a judecat si in dosarul Zambaccian -Adrian Nastase), avansat la Înalta Curte de la Curtea de Apel Cluj (sectia penală, ai cărei judecători, conform Gazeta de Cluj, întotdeauna dau soluții de arestare în dosarele propuse de procurori), a facut parte din completul de trei judecători care a decis respingerea recursului primarului Sorin Apostu şi omului de afaceri Călin Stoia privind măsura arestării preventive. “Promovarea la ICCJ a judecătorului Săndel Macavei poate defini exact criteriile în baza cărora CSM face promovările. Săndel Macavei s-a înscris la două concursuri de promovare la ICCJ anunţate de CSM. Interviurile pentru ambele concursuri au avut loc în aceeaşi zi. Dimineaţa, Macavei nu a ştiut răspunsurile la întrebările puse de membrii CSM. După-amiaza însă, a fost excepţional şi a fost admis. Parcursul judecătorului Macavei a rămas şi acum un mister pentru magistraţii protestatari.”
  http://sareinochi.com/2011/12/15/matusa-tamara-se-poate-odihni-in-pace-un-prea-cuvios-rip-din-partea-magistratilor-romani/

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 15:31

  Ne vrăjești la cel mai înalt nivel. 🙂

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 16:08

  Mai înainte m-am adresat Norei.
  Am vrut doar să clarific, nu insinuez că Sare n-are de-a face cu vraja’n ochi. 🙂

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 17:44

  Ziua bună 🙂 Sare, DNA-ul e considerat organismul de maximă eficienţă al justiţiei noastre care se bucură de încredere si-năuntru si-n afară. Când spunem DNA ne gândim, însă, la Moraru, Kovesi, Probabil prin ţară sunt si alţi procurori asemeni lor, dar imposibil să nu fie şi unii de „drept comun”, dintr-aceia care-l acuză pe Băsescu şi Boc că se află în spatele unor procese „politice” desi realitatea demonstrează exact contrariul. Fără s-avem habar ce se petrece în interior, se observă, însă, o diferenţă uriaşă între atitudinea justiţiei faţă de Apostu (tratat în termeni de judecată militară, dacă nu chiar de vendetta, cu corul unei prese necruţătoare) si atitudinea blajină faţă de nepoţelu Tamarei, hoţomanu stiut de o lume, care fuge fără jenă, de ani de zile, de justiţie chiar cu acordul, tacit, al justiţiei… Dacă tot era vorba de lungit boala până la achitare, (chestiune usor de ghicit din declaraţiile lui ponta si iliescu din aceste zile), de ce nu s-o fi prezentat după la al zecelea, al douazecilea, termen? 🙄

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 17:49

  ilie, salut, vrăjelile mele contra vrăjelilor lor 😆

  cât despre achitarea nepotelului cel fricos, văicăros şi furăcios, eu zic că asta e o victorie a la Pirus 🙄

  Apreciază

 • 7. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 18:11

  salve, nora,

  crezi ca este posibil sa gasim dreptate in justitie?

  ai vazut ce a spus dinozaurul iliescu? ca s-a judecat CUM TREBUIA si nu CORECT!!

  cred ca doar 20% din judecatori sint corecti, onesti, drepti, restul se lafaie in haita iliesciano-mafioata!! fie fiind santajati, fie sint fosti securisti, fie sint atit de lacomi incit nu pregeta sa-si indoaie constiinta!
  ce-i lipsea familiei birsan incit sa accepte zboruri, cazari platite?
  la 200.000 euro/an/familie birsan trebuia sa fie profesionisti, dar ….

  oricum recunosc ca nu ma asteptam la achitarea javrei de la cornu….
  ramin un naiv !

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 18:15

  Skorpion, servus, eu m-am asteptat de când l-am auzit pe ponta spunând că-l vor sprijini.Era ca un anunţ cu cod. Si oricum, ar fi fost cu suspendare!Dar, repet, e o victorie a la Pirus: o să-i coste când le-o fi lumea mai dragă.

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 18:18

  @nora,

  ma bucur ca esti optimista in continuare…
  eu nu!
  astept de 22 de ani!!!!!

  Apreciază

 • 10. dictaturajustitiei  |  15 decembrie 2011 la 18:20

  Bună seara !
  Scriu ce-am scris și la Sare pe blog : Nu mă așteptam să-l condamne și ca urmare pentru mine nu-i o surpriză. Mă întreb doar cât din casa mătușii Tamara se găsește la cei care-au făcut parte din completul de judecată ? Pentru că să știți , nimic nu-i gratuit pe lumea aceasta.

  Credeți că degeaba am numit blogul Dictatura justiției ?
  Ei n-au nicio lege !

  Apreciază

 • 11. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 18:21

  dJ,
  ei nu au constiinta !!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 18:21

  adica vrajeli, vorba norei

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 19:00

  Piruieta victoriei lui Pirus va produce amețeli din cauzele cunoscute, rămase spre soluționare.
  Eu pun pariu acum, aici, pe-o bere virtuală sau 10 de-adevăratelea, fără alcool. Condamnarea lui Năstase va interveni în cel puțin unul din celelalte 2 dosare, pe la începutul anului viitor.

  Apreciază

 • 14. Sare'n Ochi  |  15 decembrie 2011 la 19:44

  domnule Basca Ilie, nu am vrajit pe nimeni niciodata (poate pe sotia mea, dar i-a trecut, acum ma vede si cu defectele din dotarea de baza si, slava Domnului, dupa 23 de ani, ma accepta cu tot cu ele :)). eu evidentiez ceea ce-mi sare in ochi. sau arunc in ochii altora ceea ce nu le pare evident. sa-mi intaresc afirmatiile:
  “Potrivit unor surse dintre cele mai credibile, la întâlnirea pe care au avut-o cu juriştii europeni aflaţi la Bucureşti pentru a evalua starea reformei Justiţiei, judecătorii Înaltei Curţi au recunoscut că nu îl vor condamna niciodată pe Năstase. Scurt, brutal, fără ruşine şi atât de cinic încât bieţii europeni au rămas cu gurile căscate.”
  citatul este de aici:
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ucis-nastase-justitia-247802.html

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 20:08

  Sare,
  Cu cât vor fi mai mulți amatori de pariu, bazați pe asemenea probe, cu atât mă vor aranja mai tare.
  Să curgă berea râuri! Aștept provincia. 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 20:23

  Dj, salut 🙂 Da, ei n-au lege! 😉 dar, repet, infamia s-a petrecut sub ochii publici. Nu cred să fie bine primită această achitare

  Apreciază

 • 17. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:31

  mister B,

  si tu, vad, ca esti 8-imist
  🙂

  dau si 15 beri daca ai dreptate ca la anu (si nu la multi ani) fiinta asta nastase_adrian va fi si condamnat….

  amin!

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 20:34

  Singura mea temere este să nu devin alcoolic. 🙂

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:34

  mister B,

  este posibil atita cinism?

  Potrivit unor surse dintre cele mai credibile, la întâlnirea pe care au avut-o cu juriştii europeni aflaţi la Bucureşti pentru a evalua starea reformei Justiţiei, judecătorii Înaltei Curţi au recunoscut că nu îl vor condamna niciodată pe Năstase. Scurt, brutal, fără ruşine şi atât de cinic încât bieţii europeni au rămas cu gurile căscate.

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ucis-nastase-justitia-247802.html

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 20:34

  Bsk mă gândesc si eu că, după absolvirea de smenul de 400 de mii de dolari, în unul din celelalte două dosare mult mai usurele, va fi condamnat cu suspendare. În felul ăsta, justiţia va proba că e „incoruptibilă”, o să se astupe si gura lumii adică o s-o facă să zică ceea ce zicea ieri şi inculpatul: „si ce, 3700 de euro înseamnă mită? Ce, asta-i mare corupţie?”

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:45

  legea poate fi si nerespectata!

  cine s-o respecte?

  madam birsan?
  madam pivniceru?
  lidia-barbulescu?
  familia costiniu???
  lupascu,

  ufff, ca sint inca multi

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 20:50

  skorpion, turcescu apreciază chiar acum cât de „vizionar” a fost ponta vorbind de nevinovăţia lui năstase cel iubit de mătusa Tamara si de partid…

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 20:52

  În ce priveste cum se vor respecta legile de aici înainte, e prea devreme să fim „vizionari”

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:52

  cel iubit de matusa Tamara, de partid si de…………..judecatoare!!!

  cred ca dreptatea o va vedea nastase doar cu ocazia intilnirii cu matusica sa bogata intr-o garsoniera cu o avere de 1 milion de euro…

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 20:52

  Mister Sk
  Nu ți-a sărit nimic în ochi la comentariul 14.
  Nora,
  Îmi place cum jubilează susținătorii lui Bombo. De inculpatul achitat nu mai zic. Vai de imaginile DNA, PG și a susținătorilor lor europeni!
  Lupta împotriva… anticorupției are ceva din soarta mătușii Tamara, ne-a luat-o înainte, cu picioarele.

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:53

  apropo de vizionarism……………cred ca in 22 de ani ne-am cam lamurit, iar citatul dat la # 19 spune totul !!!!!

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 20:57

  Repetitia – mama invataturii
  🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 20:58

  Skorpion, Bsk, e drept că si-au bătut pur şi simplu joc de actul de justiţie si de statul de drtept, că s-au sters pe picioare cu anticorupţia si că ne-au umilit ( a câta oară?) dar nu cred că asta le va fi de folos 🙄

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:01

  liviu luca va dormi bine pina in ….2015

  http://cursdeguvernare.ro/cese-catre-romania-liviu-luca-poate-fi-revocat-doar-de-consiliul-european.html

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:07

  nora,#29

  cum nu le va fi de folos??

  le-a fost, le este si le va fi de folos

  o mica declaratie de avere a familiei birsan….

  Dă clic pentru a accesa document-2011-10-7-10340893-0-declaratie-avere-gabriela-barsan.pdf

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 21:08

  hmmm 😉

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:08

  Aha-aha, Nora 29!
  Tot l-ai adus pe Pirus în actualitate.
  Ar fi cazul să lucreze cât de cât și pentru justiție.

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 21:10

  Bsk, cu o bere-n faţă, poate ar fi mai usor de spus. Totusi, să-ndrăznim: …urmează 🙂

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:14

  Adriane, nici nu știi cât de mare-ncepi să fii!
  Să tot revii, să tot revii…unii te cred tot printre vii. 🙂

  Apreciază

 • 36. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:19

  mister B,

  umbla zvonul in lumea virtuala cum ca urmeaza la adrian nastase urmatorii pasi:

  1.) detronarea pacaliciului ponta
  2.) depunerea candidaturii sale la prezidentialele din 2014.

  eu nu cred punctul 2, dar punctul 1 nu este exclus, prea a dat claponul fiert cu m…in fasole pentru usl.

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:19

  Ce aduce anul, nu aduce cârlanul: satisfacerea poftelor pesediste în plinătatea lor.

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:20

  Sk
  21:19 🙂

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:24

  🙂

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:25

  Nora, mă cam mănâncă degetele (de la tastatură) 🙂

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:35

  cristi danilet la tvr1.

  am rezistat sa-l ascult doar…..3 minute.
  vorbeste cu o privire fixa ca un robotzel penibil…

  plictisitor !!!!

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:39

  pentru bucuresti

  mi-au atras atentia tinerii mei asupra unui posibil candidat la primaria generala a capitalei. Ei s-au hotarit deja ca il vor vota

  http://www.contributors.ro/administratie/intalnire-online-cu-nicusor-dan-despre-lupta-sa-pentru-bucuresti-miercuri-ora-14-00/

  Apreciază

 • 43. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:47

  iata ca exista si preoti adevarati, dar ghinionisti

  https://www.facebook.com/SalveazaCraciunul

  http://salveazacraciunul.gandul.info/

  fiecare LIKE dat de voi aduce 1 euro pentru bietii copii….

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 21:49

  Bsk, înţeleg 🙂 oK

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 21:50

  Sk
  Danileț nu poate să se lepede de golurile lui dovedite:
  când vorbește de legi pentru justiție, critică parlamentul și ministrul justiției cu formula „nimeni nu i-a oprit să adopte măsura X”
  -când X reprezintă niște frecții la un picior de lemn (de ex. magistrații condamnați să nu mai beneficieze de pensie specială; îți dai seama câți de mulți vor fi prinși și afectați)
  -când X = măsuri serioase (sancținile disciplinare, eliminarea piedicilor și pretextelor privind confiscarea averilor, cum ar fi prezumția de liceitate), se implică direct să împiedice apariția unor astfel de legi.
  .

  Apreciază

 • 46. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:53

  nora,

  am un comentariu in asteptare,

  am pus din greseala 2 linkuri, please, elibereaza-ma
  🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 21:54

  Skorpion, Nicusor Dan, băiat fain din Făgăras ( liceul Negru-Vodă) fost olimpic cu medalii internaţionale, revenit de câţiva ani în ţară, a înfiinţat un institut naţional de matematică. Mai departe nu stiu…nici ce apartenenţă politică are. Poate nici nu e acelasi 🙄

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:55

  ai citit linkul?
  cred ca este aceeasi persoana si cred ca este independent!

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 21:57

  wow! Skorpion, ăsta-i! 😀

  Apreciază

 • 50. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:58

  mister B,
  #45,
  de danilet noi ne-am cam lamurit
  🙂

  cred ca pe el il intereseaza un singur lucru: banul !!!!!!

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 21:58

  tinerii mei il vor vota, s-au hotarit de azi!
  🙂

  Apreciază

 • 52. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 22:53

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ii-cere-socoteala-lui-rusanu-nu-am-ovationat-acum-25-de-ani-nu-o-fac-acum-udrea-95806.html

  interesanta pozitia lui rusanu (cu f. multe bube penale)

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 22:56

  skorpion, ciudate miscări 🙄

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  15 decembrie 2011 la 22:56

  noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 55. skorpion  |  15 decembrie 2011 la 22:59

  incredibil ce atitudini au unii politruci.

  tariceanu i-a spus lui Boc sa-si tina gura inchisa (legat de buget etc), iar culmea obrazniciei de maidan, de derbedeu acneic dintr-o mahala sordida a reprezentat-o poanta care l-a apelat pe Boc cu tovarase emil bobu…..
  bietul Boc s-a ridicat si a iesit din sala parlamentului in urletele opozitiei.

  mie o asemenea atitudine mi se pare anormala si chestia asta are efect asupra multor oameni (asa zisi de pe strada), tineri sau batrini, prin faptul ca nu au si nu vor mai avea respect pentru autoritati, inclusiv se va rasfringe in continuare asupra politicienilor.

  noapte buna!
  🙂

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  15 decembrie 2011 la 23:04

  Deja v-ați reorientat și știți unde vă veți plasa voturile din familie. 🙂
  Somn ușor!

  Apreciază

 • 57. dictaturajustitiei  |  16 decembrie 2011 la 09:04

  Bună dimineața !
  Eu nu știu cu cine voi vota.
  Faptul că mă tot amenință USL-ul cu suspendarea președintelui mă poate însă arunca într-o anumită direcție.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 10:18

  Saluttare!
  Sk,
  Te văd cum te-agiți pentru un miting de protest anti-justiție, din cauza achitării corupției, cu NR și 10.000 oameni.
  Hai să-ți strig și eu ceva:
  -Sk, bună dimineața, trezește-te! 🙂

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  16 decembrie 2011 la 10:22

  neata,

  mister B,
  ti se pare ca sint naiv?
  eu m-am trezit demuuuuuult, ma refer la ani si nu la dimineata asta
  🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 10:52

  Nu naiv: prea optimist, din mai multe pdv:
  -de unde atâta mobilizare? (și de 5 ori mai mică ar fi optimistă)
  -ce să rezolve în rândul judecătorilor?
  Aceeași tagmă judecătorească se preface că nu vede și nu pricepe promițătoarea presiune uselistă asupra justiției, în apărarea lui Năstase, pornită isteric de câteva săptămâni cu amenințătoarea revenire la putere. Nu doar pentru intimidarea judecătorilor ci mai ales pentru a le face cunoscute garanțiile de protecție: oferta electorală a USL pentru (răs)cumpărarea puterii judecătorești.
  În fața unui eventual protest al NR, cu totul altfel ar reacționa aceleași personaje cu robe, îngrijorate de noile modificări ale legilor legate de justiție, cei din CSM, ICCJ și acoliții lor: presiunea asupra justiției, (se pretinde schimbarea soluției în recurs, pentru condamnarea lui Năstase), atac împotriva statului de drept etc.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 11:05

  Nu uita cel puțin 2 indicii!
  -se știa că urmează pronunțarea în dosarul lui Bombo:
  -isteria useliștilor a escaladat după arestarea lui Apostu, nici n-au mai avut putere să fructifice momentul, erau prea îngrijorați de ce ar putea împotriva oamenilor lor.

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 11:05

  ce ar putea urma

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 12:24

  Ziua bună si relaxantă, prieteni 🙂

  Dj, asa e: în momentul de faţă s-a instalat o mare confuzie şi neîncredere. Dar nu cred că vor rămâne lucurile astfel mult timp 🙄

  Skorpion, să sperăm că majoritatea conaţionalilor nostri sunt treji 🙂

  Bsk, comentariul tău ar fi fost numai bun pentru o postare pe subiect. Ce zici? 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 12:24

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  16 decembrie 2011 la 12:37

  mister B,

  presiune u-slinoasa asupra justitiei de azi exista inca din negura anilor 90.

  ce sa rascumpere?
  ca este deja rascumparata cu virf si indesat.

  in privinta un miting protest NR – da, iti dau dreptate, ca o sa apara hot lips vociferind si zbierind in salvarea in folosul u-slinosilor a justitiei..

  mister B,
  optimism mai mare am tot vazut la Nora,
  la mine este mai moderat….

  Apreciază

 • 66. skorpion  |  16 decembrie 2011 la 12:38

  nora,
  cit de treji sint cei care in proportie de 40% cred ca soarele se invirte in jurul terrei,
  omg

  🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 13:48

  Sk
  Cumpărarea și răscumpărarea puterii judecătorești- la talciocul cu tarabe, poreclite instanțe- sunt de o actualitate din ce în ce mai explozivă: produc cea mai periculoasă bombă cu ceas, amplasată chiar în centrul din piața statului organizat pe principiul separației și echilibrului între doritori și mironosița care se trage doar la separeu (ține la intimitate și la prețul satisfăcător). În piața publică se prezintă ca o sfântă, dar e obsedată să ascundă cât e de fierbinte, cum arde… de nerăbdare să toarne cât mai multă materie explozivă, fără să-și dea seama de efectul autodistrugător (inconștientă în ultimul hal).

  Nora,
  Am în gând ceva, mai arzător decât puterea mironosiței; oricum toate drumurile duc la ea.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 14:16

  Nu aduce anul ce aduce ceasul la numărătoarea inversă.

  Apreciază

 • 69. Creanga  |  16 decembrie 2011 la 14:19

  Ziua buna!
  Vrajeala de judecata, mi l-au scos basma curata, cu asa Sandei corupti… cu morile de vant te lupti, in piata de strangi zeci de mii, ei elibereaza pe copii, cei ce fac accident mortal, ori scandal pe la un bal.
  Si eu sunt optimist, se schimba cate ceva in Romania dar nu destul de repede pe cat am vrea noi. Important e sa ne adunam mai multi ‘nebuni’, parerea mea.

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 14:54

  Saluttare, Creangă!
  Ai impresia că nu suntem deja destui nebuni?

  Apreciază

 • 71. Creanga  |  16 decembrie 2011 la 14:58

  Salutare mr B,

  Eu cred ca nu destul de nebuni. 🙂

  Cica ar fi fost condamnat deputatul PNL Virgil Pop la 5 ani de inchisoare. Normal, poate face recurs.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  16 decembrie 2011 la 16:58

  Crenguță,
  Da, sună mai încurajator. 🙂
  Și condamnarea asta încurajează ca o ofertă supralicitată de justiție în schimbul lui Bombo: unde dai și unde crapă dreptatea; când ajunge la cine se nimerește, probează că în justiția naturală totul se transformă, dar suma anilor de condamnare este constantă.

  Apreciază

 • 73. Fini  |  16 decembrie 2011 la 21:00

  LUDWIG VAN BEETHOVEN – 16 decembrie 1770

  „Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc” – Ludwig van Beethoven

  Apreciază

 • 74. Fini  |  16 decembrie 2011 la 21:03

  Bună seara ! 🙂

  „Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde” -Ludwig van Beethoven

  Apreciază

 • 75. Fini  |  16 decembrie 2011 la 21:05

  Apreciază

 • 76. Fini  |  16 decembrie 2011 la 21:07

  Apreciază

 • 78. Fini  |  16 decembrie 2011 la 21:41

  Romain Rolland despre Appassionata:

  „Desăvârşirea Appassionatei ascunde două pericole contrarii. Se caracterizează prin dominaţia raţiunii asupra forţelor dezlănţuite. Vai de acei ce vor urma, fără să aibă pumnii şi bicepşii lui! Beethoven a dat drumul, în muzica Apusului, unor elemente sălbatice, pe care numai mâna sa puternică era în stare să le înfrâneze.
  Cealaltă primejdie este la polul opus al celei dintâi. În opera lui Beethoven totul se află la paroxism: furia patimilor, dar şi străşnicia raţiunii voluntare”.

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 22:01

  Seara bună 🙂 Crengulin, ai vedere bună si de la asemenea distanţă. Da, în ciuda tuturor dezamăgirilor, se va urni şi lumea noastră, dar mult prea greu 😉

  Bsk, 72, asta e ca la un examen la care trec toti neisprăviţii, numai ultimul venit e picat, nu de alta dar nu cumva să se spună că n-a fost un examen corect 😉

  Apreciază

 • 80. Fini  |  16 decembrie 2011 la 22:04

  Noapte bună tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 22:04

  Fini, Beethoven: romantism, trăiri furtunoase, armonii impresionante.

  Îmi place 🙂

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 22:09

  Fini, multzam! Ne-mbogăţim sufletul ascultând 🙂

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 83. skorpion  |  16 decembrie 2011 la 22:59

  salve, all,

  abia acum sint si eu in gradina.
  multumesc, mister B, pentru raspuns…

  fini,
  super, super Beethoven

  salve, creanga!
  optimist, ca doar este tinar si departe de nebunia de aici…
  si cu nebunia de care vorbesti ce putem sa facem noi?
  nada!
  🙂

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 23:16

  Salve Skorpion 🙂

  Crimele nu se prescriu:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/cedo-a-respins-recursul-guvernului-in-dosarul-revolutiei-247921.html

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  16 decembrie 2011 la 23:42

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 86. BM  |  17 decembrie 2011 la 00:28

  eu in viata ma insel rar. presimt ca bombonel va fi viitorul presedinte al tarii. USL-ul dupa alegeri se rupe

  Apreciază

 • 87. Fini  |  17 decembrie 2011 la 02:08

  Nora
  @ 81

  Beethoven the great classic – the first romantic

  Somn uşor Nora. 🙂

  Apreciază

 • 88. Fini  |  17 decembrie 2011 la 02:31

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  17 decembrie 2011 la 14:41

  Salut 🙂 Fini, am adormit cu Beethoven, azi sunt, încă de dimineaţă, tot cu muzica sa. Danke 🙂

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  17 decembrie 2011 la 14:42

  BM, n-ar fi rău să renunţi la „drobul” ăsta 😀 Ne-ar face bine la toţi, nu crezi?

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  17 decembrie 2011 la 14:42

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: