Adăugând încă un an…

31 decembrie 2011 at 16:52 94 comentarii


I. Ia gunoiul, neamule, la anul și la mulți ani! (1)

(ultima şedinţă din 2011 a companiei REBU, povestită de Bască ilie)

Compania REBU, adunare generală anuală cu toţi lucrătorii din serviciul de salubritate, pe tema: „condiţiile de muncă”. Unul încearcă nişte propuneri.
-Şefu’, ştii ce m-am gândit? Ar fi bine să organizăm o mare mişcare de protest şi să cerem modificarea Constituţiei. Să ni se interzică s-avem afaceri sau să ocupăm alte funcții de demnitate publică. Pe chestia asta ne alegem cu salarii mai mari şi pensii de serviciu, ca la judecători. Am văzut la televizor c-aşa-i la ei.
Şefu face un schimb de șoapte cu jurista de lângă el, din prezidiu, apoi dă verdictul:
-Bă, nu merge. Voi nu aveţi şcoala lor, ei au răspundere, judecă, bagă frica în infractori, ne scapă de ei, ne dau în mână dreptate pe pâine. O săptămână fără justiţie ar fi nenorocire, ca atunci când îşi cereau lefurile mărite tot de ei prin procese tranşate în câteva zile şi-apoi făceau urât cu săptămânile, de nu mai judeca niciunul din ei. Tot la televizor am văzut şi io. Ei sunt stâlpii societăţii şi merită bani mulţi; noi suntem doar nişte ţăruşi, ne sar toţi în cap dacă cerem lefuri mărite.
-Şefu, eu am o propunere mai bună- sare altul mai în vârstă. Fără să cerem lefuri mărite, fără să ne certăm pă Constituţie. Să-ţi trăiască mătuşa dacă te mint!
-Ia zi, Popică!
– Cu aceleaşi salarii, da’ numai să lucrăm la fel ca judecătorii. Asta se poate?
-Nu-mi dau seama ce vrei să spui. Cum adică la fel ca ei?
– La fel de organizaţi, la fel de ordonaţi, harnici, silitori, cum ne învăța la şcoală.
-Bă, io zic că se poate, de ce nu? Un om cu judecată ştie ce face, îşi dă sema pă unde calcă, ce vrea, ce e mai bine decât rău. Mai precis, la ce te-ai gândit?
-Păi, şefu, numai la un singur lucru mă gândesc, la operaţia cea mai importantă a curățeniei: ridicarea gonoaielor. La fel ca judecătorii, venim la muncă, ne adunăm, ne ducem la treaba noastră, vedem despre ce e vorba, ne uităm după gunoaie, cât şi unde se adună, dar treaba noastră este să le ducem la groapa cu mormane de la Glina. Ei, propunerea salvatoare este să tratăm gunoaiele cu indiferență și dispreț. Le măsurăm câte un pic din ochi și le lăsăm la locul lor, amânăm faza asta pentru zilele următoare şi tot aşa… zilnic; doar sărim ca să trăncănim “mai curat și mai cu spor”, ca să părem ocupați. La fel ca judecătorii.
-Nu se poate, băi. Vorbeşti aiurea. Avem cazuri urgente, prioritare, obligaţii, ordine.
-Lasă şefu, că nu la cazurile urgente și din obligaţii m-am gândit. Să-mi sară ochii dacă te mint. Astea le dăm gata, aşa, printre picături. Eu vorbesc de grosul gunoaielor. Să nu le mai ridicăm deloc, le lăsăm la locul lor până se fac cât casa.
-Tu îţi dai seama ce atmosferă primitoare se face în tot oraşul, dacă noi nu ridicăm gunoiul timp de o săptămână? Băi, ne linşează lumea, da’ nici comisia FMI-ului nu ne mai calcă p-acilea cu lovele, nici UE, turistii, provincia, nimeni. Din micul Paris vom face marele verde de Paris, otrăvim lumea, iese vreo epidemie din asta, nu se poate aşa ceva. Băi Popică, ce-a fost în capul tău?
– Nu vorbesc aici de capul meu, şefu. De la şedinţa de anul tecut noi am format un grup de studiu, cercetare şi inovaţii în ergonomia serviciului de salubritate.
-Un ce?
-Da şefu, are şi un nume: „Grupul gunoierilor scormonişti-reformişti”. Deviza noastră este „Spune-mi unde pui gunoiul, ca să-ţi spun cine eşti!”. Ne-am adunat din toate sectoarele şi meseriile, ca să urmărim toate mişcările legate de munca noastră: şoferi şi însoţitori, manipulanţi şi manipulatori, mecanici şi tinichigii de la tomberoane, măturători şi stropitori, operatoare calculatoare şi telefoane, contabili şi economişti, un responsabil de imagine și purtător de cuvânt, ce mai, suntem vreo 50 de toţi. Numai jurist nu avem, dar ne ajută fata lui Stângaciu, piranda de la drept. Asta-i concluzia studiului: să nu mai ridicăm gunoaiele. În ultimele două rânduri scrie ce rezolvăm cu ideea asta. Numai puţin, să-l iau şi să citesc!
-Măi Popică, stai o ţâră! Nu-i chiar aşa simplu, citeşti degeaba. Nu prea cred că schimbăm ceva în bine cu ideea voastă trăsnită. Păi, tocmai asta-i munca noastră, să ridicăm gunoaiele, să facem curățenie și pentru asta suntem plătiți; cum adică să nu ne mai facem treaba? Și-apoi toate oalele s-ar sparge în capul meu, mă dă conducerea afară şi-o să vină în locul meu unul de-o să vă facă să plângeţi în grup cu toată deviza aia a voastră.
Din sală, ridică mâna doamna Safta de la contabilitate; şefu îi permite să vorbească:
-Domnule şef, eu ţin să-mi exprim indignarea vis a vis de atitudinea dv. nepoliticoasă faţă de colegii mei gunoieri. Nu aveți idee cât am muncit cu toții la acest studiu, un an întreg și în afara orelor de program. Am fi meritat măcar un pic de respect și să să-l lăsați pe Popică să fi citit ultimele rânduri din concluzia motivată a studiului. Dacă ne-ar fi dat o mână de ajutor duduia juristă de lângă dv, poate l-am fi încheiat mai repede, dar ne-a refuzat, se fandosea că ea n-are timp. Păi da, știm și noi cum e ocupată să meargă de colo-colo cu șefu aflat alături de ea, în timpul pogramului și mai ales după, iar probele sunt anexate la studiu. În lucrare n-am mai analizat cum ar reacționa soția dv. dacă va citi dosarul, dar ne imaginăm și ne declarăm mulțumiți de rezultat.
-Șefule, eu sunt purtătorul de cuvânt. Ai cuvântul meu că-i groasă rău partea șefului din dosarul ăsta. L-am studiat filă cu filă, ca să știu ce vorbesc. Și mai lată decât o urmărire penală din care ieși doar cu o suspendare de executare. Dacă o soție te lasă neexecutat după un asemenea roman horror, ceva nu-i în regulă cu ea. Or, noi știm că aveți o soție inteligentă și demnă, ceea ce ar băga groaza în orice bărbat cu mintea la cap. La mulţi ani!
(partea doua la anu’)

II Aho, aho, copii şi fraţi (nu şi cumetri ori cumnaţi), de viaţă bună să vă bucuraţi!
Că anul ăsta suntem mai modeşti, ştiţi bine, de ce. …Unde-s revelioanele de altă dată, cu bucate-mpărăteşti şi surprize de poveşti? …că până şi zăpezile-s afectate de criză! Dar dacă n-au reuşit să ne sperie până acum, bocitoarele neamului, nu cred să mai poată de-acu-nainte! N-au decât să se sperie de ei înşişi! Să le ţină de urât avertismentele diviziilor de melisse şi vanesse ieşite, odată cu democraţia originală şi capitalismul de cumetrie, din spuma revoluţiei secu! Să se simtă-n mediul lor acolo, în depresiunea politică, morală, juridică,etc pe care au săpat-o naţiei, noi n-o să-i ajutăm să iasă din ea.Ne vedem de ale noastre, bune şi rele, cu încredere, linişte, pace şi dragoste. Să ne amuzăm, să ne bucurăm, să dansăm, să cântăm,să ne dăruim gânduri bune şi frumoase, unii altora. Şi, pentru că peste câteva ore -ncepe numărătoarea inversă spre 2012,înainte de a gusta bucate alese şi muzici frumoase, s-aveţi un AN NOU BINECUVÂNTAT!
– vă urează Nora-

Entry filed under: 7301634.

Jurământul lui Byrocrate Semne bune criza are…

94 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  31 decembrie 2011 la 17:05

  Aho, aho, copii și soro!
  Am venit, precum salariul,
  Și vă strig a mea urare:
  -Vă urăsc tristele gânduri
  Și oricare suferință,
  Dar mi-e drag să vă știu bine,
  Sănătoși și-n cont cooloși,
  Mulți ani de-acum înainte!

  La anul, sper să găsim împreună măcar o rimă.
  La mulți ani prieteni și restul lumii, oriunde vă duceți traiul și graiul românesc!
  Din toate câte sunt pe lume, eu doar atâtea vă urez:

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  31 decembrie 2011 la 17:07

  excelenta povestirea, mister B aka basca Ilie (grrrrrrr, ce a gunoier suna 😛 )
  minunat ceseme-ul din glina
  :mrgreen:

  astept si partea a II.a, zgircitule!!!!

  tuturor cetatenelor si cetatenilor din Ro, dar si celor aflati in Austria, Germania, SUA, Canada, Australia, Italia, etc.etc.

  un minunat si puternic An Nou va doresc!

  sa fiti puternici in continuare!

  ahooo, ahoooooo!
  🙂

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  31 decembrie 2011 la 17:08

  gazdei @Nora un recunoscator MULTUMESC pentru tot ce face aici in gradina!

  🙂

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:11

  Şase, cinci, patru… 😆

  Ziua bună Bsk, faină URARE ! O-mpărţim cu grădinarii, cu prietenii,toţi, ca să sporească şi să dureze 🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:12

  Skorpion, Happy new year! Toţi contribuim la ce avem aici. Şi la ce-om mai avea 😆

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:13

  Multzam mult 😆

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:14

  Bsk, după trilogia de zilele trecute( excelentă, măi fratele meu :D) şedinţa REBU era exact ce trebuia! Logic şi normal 😆

  Apreciază

 • 8. dictaturajustitiei  |  31 decembrie 2011 la 17:19

  ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

  *Gandurile lor merg catre tine!

  -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. – balantza.com

  -Să vă fie zilele senine, fericite, sănătoase și norocoase! Ada Pavel – adapavel.wordpress.com

  – Să vă dea Dumnezeu un An nou fericit, cu tot ce înseamnă asta pentru voi! Adela Onete – http://www.danap.ro/

  – Un 2012 mai bun pentru toata lumea! – http://diversediversificate.wordpress.com/

  – Anul NOU ce vine,
  Să-ți aducă ce-ți dorești;
  Zile senine și fericite,
  Pe cei dragi să-i fericești !

  La ANUL și LA MULȚI ANI !
  Aliosa.
  http://aliosapopovici.wordpress.com/

  Anul 2012 să vă aducă pace în suflet, fericire în inimă și multă, multă sănătate ! La Mulți Ani !
  Cu multă dragoste Carmen Amza
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  31 decembrie 2011 la 17:20

  traiasca gunoiul uman din Ro!
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:21

  Skorpion 😆 Că dă „energie biodegradabilă… 😆

  Apreciază

 • 11. skorpion  |  31 decembrie 2011 la 17:23

  pai, vezi, nora, ca si gunoiul este bun la ceva?!
  🙂

  p.s. dar ce este mult strica!

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 17:28

  Da, ar fi nevoie de o groapă ecologică maaaare de tot! 🙂

  Apreciază

 • 13. Maria  |  31 decembrie 2011 la 17:33

  Frumoasă postare la ceas de trecere spre un nou an şi de mare sărbătoare! 🙂 Vă salut cu drag, Nora, prieteni, cititori ai Grădinii, şi vă doresc un an mai bun, înfloritor şi neapărat, aşa cum bine scrie gazda noastră caldă şi primitoare, BINECUVÂNTAT! Să vă bucuraţi de tot ce-i bun şi frumos!

  La mulţi ani!

  Apreciază

 • 14. Arizonianul  |  31 decembrie 2011 la 17:41

  Din toată inima (vă asigur că aşa e), vă urez La Mulţi Ani de acest Nou An şi fie ca venirea lui să vă aducă sănătate, prosperitate, noroc mult şi împliniri de dorinţi (şi doruri), într-un cuvânt: FERICIRE!

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  31 decembrie 2011 la 17:55

  Saluttare, saluttare!
  Așa-i soro! Multe se leagă și ne lasă cu iluziile într-o eternă nedezlegare.
  Dragă Robin,
  M-ai lucrat ca pe Iuda: când am anticipat reapariția ta, la un moment festiv precedent, am ratat; când nu mă mai așteptam, am greșit din nou. Mi-ar plăcea să cred că, într-un extremis al viitorului incert, mi-ai reabilitat parțial nesiguranța și mi-ai putea reda încrederea în însănătoșirea mea grabnică, dacă și numai dacă voi cădea pe cheie cu proxima ocazie.
  Dau în bâlbâială și îți repet urările de la poz.1, cu o mică adăugire explicativă: ești cea mai sclipitoare nălucire dintre minunile vieții reale. La mulți ani și împliniri pentru întreaga ta familie!

  Apreciază

 • 16. dictaturajustitiei  |  31 decembrie 2011 la 18:38

  Bună seara !
  @Nora, îți mulțumesc ție, ca gazdă. cât și prietenilor tăi pentru căldura cu care m-ați primit alături de voi în minunata Grădină și vă doresc din tot sufletul ca Anul Nou să vă aducă pace în suflet, fericire în inimă și multă, multă sănătate ! La Mulți Ani !

  @Bsk, am reușit să citesc postarea ta și vreau să-ți spun că e cu adevărat reușită. M-am distrat pe cinste.

  La mulți ani ! De o mie de ori la mulți ani !

  Apreciază

 • 17. clemycali  |  31 decembrie 2011 la 18:40

  Super postare!!! Si La multi ani tuturor!!!

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  31 decembrie 2011 la 18:48

  Ultimul meu salut de mulțumiri pe acest an și urări călduroare, cu drag și cele mai frumoase gânduri, în ordinea astronomică la zi: Misterioase Nora, Fini, Lumi-Lumi, Maria, Maria, Maria, Dictaturo, Salomea, Argentina, Clemy, Mărite Old, Misteri(oșii) Filadel, Skorpi, Creangă, Nick. 🙂
  La mulți ani!

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 18:52

  Maria, La mulţi ani! Cum vezi, Bsk e-n formă, nu-i scapă nici sedinţele REBU 🙂
  Te considerăm de-a grădinii, asa că musai să fim „în floare” !

  An nou cu bucurie 😀

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 18:53

  Arizonianu’ An nou cu sănătate, rodnicie si prieteni. La mulţi ani, cu bucurii şi viaţă bună 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 18:55

  Carmen, îţi mulţumesc la rândul meu, pentru susţinere si apreciere, pentru postările tale pline de naturaleţe şi farmec! Anul Nou să-ţi aducă bucurii, sănătate si prosperitate ţie si ceor dragi ţie. La mulţi ani 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 18:56

  Clemy, la mulţi ani cu sănătate, energie, inspiraţie si reusite în toate. Poate găsim o cale să diversificăm tematica postărilor, sunt lucruri pe care le apreciez ca si tine( am reţinut de ieri dintr-un comentariu al tău la precedenta postare) si care ar merita să le punem în pagină

  🙂

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  31 decembrie 2011 la 18:57

  S-aveți grijă să nu dați peste vreun stâlp de-al societății!

  Apreciază

 • 24. clemycali  |  31 decembrie 2011 la 18:59

  @nora, ar fi o idee excelenta. La multi ani inca odata. Si asa cum spunea bunica in fiecare seara de Anul Nou: cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele. Un an nou plin de bucurii si impliniri.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 19:01

  Bsk 😆

  Până la miezul nopţii mai cenusărim, după aia ne punem si noi niste ţoale mai acătării 😀

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 19:02

  Clemy, multzam! Te gândeşti, mă gândesc. Va iesi ceva fain 🙂

  Apreciază

 • 27. clemycali  |  31 decembrie 2011 la 19:09

  @nora, ne gandim, ne gandim 🙂

  Apreciază

 • 28. ela  |  31 decembrie 2011 la 19:20

  Dragi gradinari, Nora si, nu in ultimul rand,domnule Basca!
  Scriu cu greu, ca imi fug destele pe taste de atata ras! Si-mi revin, ca e de plans.
  Va doresc un an nou luminos, sanatos si fericit alaturi de cei dragi. Si multe, multe minunatii pe care le asterneti aici, spre incretirea si descretirea fruntilor.
  La multi ani!

  Apreciază

 • 29. luminita  |  31 decembrie 2011 la 19:23

  Bsk,
  in primul rand vreau sa iti multumesc tie, ca n-ai uitat ca eu sunt Lumi-Lumi, ceea ce m-a facut sa ma simt alintata intr-un fel special.
  Foarte pe repede inainte le multumesc intr-o dezordine necontrolata celorlalti,
  lui Skorpi, Guten Rutsch! Alles Gute im neuen Jahr!
  pentru Fini am cele mai speciale ganduri de bine, esti o minunata, Fini!
  pentru Carmen-Dictatura Justitiei- toata aprecierea mea, plus sentimentul regasirii de sine pe care mi-l dai gratis doar intrand la tine pe blog.
  pentru Tibi- tot inainte, esti pe drumul cel bun.

  …………..Nora, tu esti cea care a facut posibila intalnirea noastra, intr-un cadru absolut superb,
  tot binele din lume ti-l doresc, sa fii fericita!

  LA MULTI ANI, tuturor!

  Apreciază

 • 30. andrzej  |  31 decembrie 2011 la 20:01

  La multi ani!

  Apreciază

 • 31. andrzej  |  31 decembrie 2011 la 20:02

  Apreciază

 • 32. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:01

  Petrecere frumoasă tuturor! 🙂

  ODĂ BACHICĂ Ştefan Octavian Iosif

  Poate ai vreun dor să-ți vindeci,
  Ori te paște vreun blestem?
  Dragul meu prieten,vin’, deci,
  Toarnă în pahare vin, deci,
  Și să bem!

  Că beția-i rost de glume,
  E uitare de necaz…
  Crezi că Dumnezeu anume
  Când creă această lume
  Era treaz?

  În beția lui divină
  Lumea el când o născu,
  „Fiat lux!” cu gura plină
  Zise, și pe loc lumină
  Se făcu…

  Și de-aceea are vinul
  Darul de la Dumnezeu
  Să coboare-n ochi seninul
  Și s-adoarmă-n inimi chinul
  Cel mai greu!

  Știe-apoi și din Scriptură
  Cel din urmă bun creștin
  Să se ia de Paști, în gură,
  Sfânta cuminecătură
  Tot cu vin!

  Și-orice-ar zice fariseii,
  N-a schimbat c-un gest divin
  Însuși regele Iudeii,
  Christ, la Canna Galileii
  Apa-n vin?!

  Chiar poetul când se-mbată
  Nu-i mai inspirat la scris?
  În lumină-adevărată
  Toate-atunci lui i s-arată,
  Ca un vis…

  Până când, deci, urcă-n vie
  Vreji de viță pe haraci,
  Sus paharele, frăție!…
  Și pe urmă… pot să vie
  Mii de draci!

  Apreciază

 • 33. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:04

  Apreciază

 • 34. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:06

  Apreciază

 • 35. skorpion  |  31 decembrie 2011 la 21:07

  Dalida – « Pour ne pas vivre seul »

  Apreciază

 • 36. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:10

  Anul acesta a fost an centenar Maria Lătăreţu. N-aş vrea să treacă şi să nu amintesc de „Privighetoarea Gorjului”.
  Iată o imprimare făcută pe la 1930:

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:14

  Seara bună de sărbătoare-n continuare 🙂

  Ela, grădinăritu’ fără gunoitu’ nu se poate. Buuun îngrăşământ 😆

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:16

  lumi dragă, si tu, si voi faceţi posibile toate astea ! La mulţi ani voiosi si sănătosi! 🙂

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:18

  Andrzej, multzam, mulţi ani rodnici si spornici, cu sănătate si bucurii, să ai! 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:19

  Skorpion, Dalida, voce si interpretare de sărbătoare, oricând, dar mai ales într-o seară ca asta 🙂 Merci!

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:24

  Fini, mă bucur s-o avem pe Maria Lătăreţu, „privighetoarea Gorjului”, invitată la sărbătoare! Mare voce, interpretare fără egal :)Iar imaginile pastorale olteneşti sunt pe măsură: pline de farmec 🙂

  Apreciază

 • 42. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:34

  Nora,

  petrecere frumoasă! 🙂

  Apreciază

 • 43. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:35

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 21:40

  Fini, si cu ai casei si cu ai grădinii 😆

  Faină era Leliţa la vremea ei 🙂

  Apreciază

 • 45. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:42

  Trio Charivari

  Apreciază

 • 46. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:45

  Nora,
  @ 43

  a trecut vremea stahanovistelor care ţeseau la 10 războaie deodată!

  Apreciază

 • 47. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:47

  Apreciază

 • 48. Fini  |  31 decembrie 2011 la 21:59

  Luminoaso, 🙂

  gândurile mele bune se îndreaptă spre tine. Anul ce vine să-ţi împlinească ce doreşti.

  Apreciază

 • 49. theo- nona  |  31 decembrie 2011 la 22:00

  La multzi ani!

  LINISTE SUFLETEASCÄ;SÄNÄTATE SI IUBIRE:

  Apreciază

 • 50. monica  |  31 decembrie 2011 la 22:00

  UN AN 2012 MINUNAT ,intr-o atmosfera la fel de placuta, ca si pana acum .LA MULTI ANI sanatosi si voiosi ,dragi gradinari !
  @Fini ,multam !(@ 35)

  Apreciază

 • 51. Fini  |  31 decembrie 2011 la 22:08

  Bască,

  La mulţi ani cu sănătate!

  Dacă mai ţâu bine minte cânticu’ ăsta e ăl de-ţi place:

  Apreciază

 • 52. Fini  |  31 decembrie 2011 la 22:16

  Monica,
  @ 49

  cu mult drag! 🙂
  Un an nou cu bucurii!

  Apreciază

 • 53. dora  |  31 decembrie 2011 la 22:38

  La multi ani,dragi gradinari din gradina fermecata!

  Apreciază

 • 54. dora  |  31 decembrie 2011 la 22:40

  nora,

  Spune-i anului ce vine,
  sa-ti aduca numai bine….
  si mai spune-i sa iti dea
  tot ce vrea inima ta.

  La Anu’! si La multi ani!

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 22:58

  La mulţi ani luminosi si plini de evenimente plăcute si bucurii, Monica 🙂

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 22:59

  La mulţi ani cu bucurii, cu pace, prosperitate si sănătate, Theo-nona 🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  31 decembrie 2011 la 22:59

  Dora, ce frumoasă urare! Să se-mplinească si la mine si la tine! Si la noi si la voi! La mulţi ani luminosi si voiosi 🙂

  Apreciază

 • 58. lastnightmusic  |  31 decembrie 2011 la 23:40

  La multi ani prieteni !

  Apreciază

 • 59. Andrei  |  31 decembrie 2011 la 23:47

  La multi ani Nora, La multi ani prieteni din Gradina de Hartie! Un an mai bun si cu impliniri. Sanatate si fericire. La multi ani!

  Apreciază

 • 60. Tiberiu Orasanu  |  31 decembrie 2011 la 23:48

  La mulţi ani prieteni dragi, LA MULŢI ANI! 🙂

  Apreciază

 • 61. Fini  |  1 ianuarie 2012 la 00:10

  An Nou Fericit tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:15

  La mulţi ani,Lnm! 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:17

  Un an 2012 cu realizări decisive, Andrei! La mulţi ani cu sănătate si bucurii 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:17

  La mulţi ani, dragă Tibi 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:18

  Happy new year, fini, for all our friends 🙂

  Apreciază

 • 66. filadel  |  1 ianuarie 2012 la 00:27

  La mulți ani din suflet!

  Apreciază

 • 67. My Homepage  |  1 ianuarie 2012 la 00:33

  … [Trackback]…

  […] Read More: noradamian.wordpress.com/2011/12/31/adaugand-inca-un-an/ […]…

  Apreciază

 • 68. Tiberiu Orasanu  |  1 ianuarie 2012 la 00:33

  La început de an nou, pentru că tot socotim anii anii dpdv istoric de la naşterea lui Iisus, vă ofer un cadou: un colind din Biserica Nativităţii :

  La Mulţi Ani! 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:36

  La mulţi ani, Fil! Tocmai ne-am petrecut 🙂 Şi pe aici gălăgie, dar mai easy, ca-n provincie 😀

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 00:37

  Tibi, frumos colind, minunat dar! Să ne fie de folos în anul în care tocmai am intrat 🙂

  Apreciază

 • 71. Fini  |  1 ianuarie 2012 la 01:22

  Să păşim cu dreptul în noul an! 🙂

  Should old acquaintance be forgot,
  and never brought to mind ?
  Should old acquaintance be forgot,
  and old lang syne ?

  CHORUS:
  For auld lang syne, my dear,
  for auld lang syne,
  we’ll take a cup of kindness yet,
  for auld lang syne.
  And surely youll buy your pint cup !
  and surely Ill buy mine !
  And we’ll take a cup o kindness yet,
  for auld lang syne.

  CHORUS
  We two have run about the slopes,
  and picked the daisies fine ;
  But weve wandered many a weary foot,
  since auld lang syne.

  CHORUS
  We two have paddled in the stream,
  from morning sun till dine† ;
  But seas between us broad have roared
  since auld lang syne.

  CHORUS
  And theres a hand my trusty friend !
  And give us a hand o thine !
  And well take a right good-will draught,
  for auld lang syne.

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 01:37

  Gataaa! Am intrat în 2012! Cu dreptul! 😀
  „For auld lang syne, my dear,
  for auld lang syne,
  we’ll take a cup of kindness yet,
  for auld lang syne”…
  Tks, Fini 🙂

  Apreciază

 • 73. Fini  |  1 ianuarie 2012 la 06:53

  Un An Nou aşa cum vă doriţi!
  Neaţa!

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 07:50

  Sorcova, vesela,
  Să trăiți, să-nfloriți, în Grădină să tot fiți,
  Ca să nu îmbătrâniți și să vă înveseliți!
  Cine-i cu săgeata, s-o aibă ca piatra
  Și, ca înainte, ținere de minte,
  Iar scumpele stele, bucure de ele,
  Ca de sănătate, viață-mbelșugată!
  Anii să vă fie mulți, cu bucurie!

  Cu toate urările declarate, împrospătate pentru toți cei amintiți și repetate celor reveniți un pic mai târziu: Ela, Monica, Theo, Dora, Andrzej, distinsul nostru tânăr lastnightmusician de stânga și, ultimul sosit în ordine aproape alfabetică, Tibi.

  Fini, mulțumesc! Ai nimerit, chiar mă ciugulise pe-o sprănceană, când am aminitit de păcatele grele, de după cele ondulate în ritmuri.
  Lumi-Lumi, aș vrea eu să uit multe, dar nu mă lasă inima.

  Am fost constrâns să lipsesc un pic, dar tot am prins, odată cu răcoarea dimineții, ceva din bucuria de Grădinalion și prospețimea de An Nou împreună. Să urmărim din start mișcările tomberoanelor!

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 08:10

  În principiul bulgărelui de zăpadă… tot cu albul de poveste. 🙂

  Apreciază

 • 76. Nea  |  1 ianuarie 2012 la 10:06

  La Mulţi Ani cu bucurii, Nora şi toţi cei de aici!

  Apreciază

 • 77. andrzej  |  1 ianuarie 2012 la 10:43

  http://www.trilulilu.ro/Cornelul/ef8652e71461d7

  Apreciază

 • 78. skorpion  |  1 ianuarie 2012 la 10:49

  hai la joc!
  🙂

  si sa umplem tomberoanele cu chestiile murdare

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 13:27

  Bună si-nsorită zi de-nceput de an, prieteni! 🙂

  Potrivită pentru cele săltăreţe, Bsk, hai că m-am înviorat 🙂

  Nea, mulţumim, bucurii si împliniri să-ţi aducă noul an! La mulţi ani 🙂

  Skorpion, să le umplem , da… Mai e de treabă… Încă o zi, două si trecem la şmotru 😆

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 13:35

  Sare, Sare, Sare!
  Cu scuzele de rigoare, pentru enumerare cu omisiunea involuntară de-aseară, la pregrădinalion (să-mi sară ochii dacă te mint! 🙂 , chiar mi-a sărit în ochi propria-mi săritură, așa, de-odată, din memorie sau de nu știu unde), îți urez împliniri pe toate planurile, sărituri peste obstacole și mai ales peste planul de acțiune.
  La mulți ani cu sănătate și bucurii!

  Apreciază

 • 81. Maria  |  1 ianuarie 2012 la 13:55

  Revenită mai târziu pe acasă, după o trecere splendidă spre noul an, dar reîncărcată cu elanul şi voioşia nopţii tainice, vă doresc tuturor un An Nou fericit, care să vă aducă ceea ce vă doriţi mai mult! 🙂

  La mulţi ani, Nora! La mulţi ani dragi grădinari! Happy New Year!

  http://www.youtube.com/watch?v=2mc1vlCmJx0

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 14:03

  Salutări-resaluttare!
  Urgența sare înainte de toate.
  În rest, doar un pic de mahmureală, dar cu chef de sorcoveală. Scuze la cea de dimineață, nu a fost cea mai șugubeață! După așa paranghelie, mi-ar mai lipsi ca, din beție, să-mi faceți „Șo pe scăfârlie!”, șapcă pentru Bască ilie. 🙂

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 14:14

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 14:17

  An nou cu bucurie, Maria 😀

  ilie, ia-ţi gândul de la şapcă, e marcă privată originală, costă prea mult… 😆

  Maria, Bsk, multzam pentru inspiratele iutuburi 🙂

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 14:17

  Apreciază

 • 86. skorpion  |  1 ianuarie 2012 la 14:40

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  1 ianuarie 2012 la 16:48

  Sorcova gunoierului.
  *
  Sorcova, otova,
  Ordin de la Morscova,
  Ca după revelioane
  Să umblăm la tomberoane,
  Să vedem sub robe,
  Să aducem probe
  Mai tari ca piatra,
  Drepte ca săgeata
  Și să batem fierul
  Iute ca ardeiul,
  Să se dea just durul
  De pământ cu nurul,
  Că cerșește numai bani
  Tot anul și la mulți ani!

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 16:58

  …sorcova via Moscova
  să le fie-n pălărie
  de la ilie,

  😆

  skorpion, danke! Strauss forever.
  Am prins niţel si din concetrul de Anul Nou. 🙂

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  1 ianuarie 2012 la 16:58

  postare nouă

  Apreciază

 • 90. robin  |  2 ianuarie 2012 la 15:31

  2.01.2012 :mrgreen:

  Salutari din nou, dragi gradinari

  Multumesc mult pentru urarile frumoase, m-am bucurat sa vad ca „robin” inca nu a fost scoasa din fotografia de grup a Gradinii, desi au trecut 2 ani. 🙂
  Recunosc totusi ca m-am intors dintr-o curiozitate care ma roade de cind am citit comentariul dlui Basca Ilie, cunoscut de mine ca „Bascaliosul”. Problema mea e ca nu inteleg ce am facut de merit asemenea elogii; nici macar nu-mi aduc aminte sa fi interactionat prea mult, astfel incit nu pricep de ce o persoana de calibrul domniei sale are o parere exagerat de buna despre o persoana definita doar de un nickname. Ma simt stinjenita, mai ales ca mi s-a dat de inteles ca am o oarecare responsabilitate in ceea ce priveste starea de sanatate a domniei sale. Iar mica adaugire explicativa m-a confuzionat si mai mult.
  Dle Basca Ilie, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati potoli curiozitatea si m-ati asigura ca nu interferez in nici un fel cu starea de sanatate a domniei voastre, pe care de altfel v-o doresc sa fie infloritoare. 🙂

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  2 ianuarie 2012 la 16:19

  Doamnă Robin,
  V-aș fi recunoscător dacă mi-ați permite să nu divulg nimic din ceea ce știu despre posibilitatea potolirii acelei curiozități, amintită în cererea dv de deconspirare a mea ca la poligraf. Nu de alta, dar mi-aș da peste cap toată strategia ascunsă cu sfințenie în sufletul meu, ca o taină mare, și m-aș face de bășcălie.
  Desigur, invocarea sănătății mele a fost o glumă, nu neapărat inspirată, totuși binemeritată de mine drept pedeapsă cruntă pentru atrofierea galopantă a puterii mele de anticipație. Numai un om indiferent de propria soartă și-ar permite bucuria apropierii de opusul a tot ce a simțit în trecutul propriu (mai apropiat de magia vrăjelilor albe, decât de atrăgătorul Alzheimer- un mare adversar al conexiunilor necesare și insuficiente pentru prevederea mișcărilor tulburătoare ale viitorului).
  Cu aceeași considerație, repet memorabilele mele urări de An Nou și de „Nou non-bun-venit!”. 🙂

  PS. Nu neg aceeași stânjeneală. 🙂

  Apreciază

 • 92. robin  |  2 ianuarie 2012 la 16:52

  Constat ca misterele Gradinii se adincesc, asa ca nu mai insist.
  In concluzie, dle Basca Ilie, nu pot sa va fiu recunoscatoare, dar consideratia mea pentru dumneavoastra ramine aceeasi. 🙂
  Un an cu bucurii, sanatate durabila si cu impliniri pe toate planurile existentei.

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  2 ianuarie 2012 la 16:58

  Așa să fie, cum bine sună viitorul din ultimele rânduri, de ambele părți aparent litigioase!

  PS. „nu pot sa va fiu recunoscatoare”. Nici dacă promit solemn și cu mâna pe inimă să spun adevărul și numai adevărul la viitoarea revedere?

  Apreciază

 • 94. Fini  |  2 ianuarie 2012 la 18:36

  Sunteţi atâta de drăgălaşi amândoi încât îmi vine să vă ronţăi cu pene cu tot! 😆

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 935.896 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.455 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 935.896 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: