Ia gunoiul, neamule, la anul și la mulți ani! (5)

8 ianuarie 2012 at 20:41 70 comentarii

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”

Popică, strategul de onoare al grupului gunoierilor scormoniști-reformiști, a fost deschizătorul discuțiilor despre dorința colectivului de a-și desfășura activitatea la fel ca judecătorii; tot el este chemat să încheie lucrările adunării, așa cum i-a fost scris pe una din cele 3 mari pancarte de galerie, apărute în agitația sălii ca un conspect revelator al concluziei cercetării, trio-strigături alternative. Prima:
„Facem, fără frică, ce spune Popică”
-Dragi colegi gunoieri și gunoaie, în frunte cu șefu. Ne-am adunat aici cu speranța să-l lămurim pe șefu să ne susțină motivația dorinței tuturor de a munci la fel ca judecătorii, potrivit concluziei studiului întocmit în grupul nostru de cercetători-scormonitori. Mă simt la fel de onorat să încurajez strategia viitorului mod de lucru precum mentorul meu Popa Nicolae-primul și ultimul rob din istoria României, căzut cloșcă pe Curtea Supremă, făcut judecător în 2004 și tot atunci președinte la înalta parohie, fără să fi avut înainte nici măcar o singură zi de activitate în cadrul puterii judecătorești. Duhul lui sfânt duhnește și acum în Înalta incintă a curții, ticsită de gunoaie. Preafericitul propovăduitor, după ce fu consilier la cutia milei prezidențiale de la bisericuța din curtea palatului Cotroceni, via CC, a fost hirotonisit la ICCJ după Biblia juridică inventată și reformată. S-a dovedit a fi un mare practicant al muncii de teren în zburdalnicie la nu mai puțin de patru universități în același an- „Univ. București”, ”N. Titulescu”, ”T. Maiorescu”, ”S. Haret”– așa cum rezultă din declarația de avere (*1) din 2009, scrisă cu trei luni înainte să iasă la pensie (septembrie). Cum să le ceară el celorlalți slujbași să se lepede de sutanele de euroi, adunate din cadelnița fiecărui umblăreț cu judecata pe teren, ca pe maidanul parohial, sau să-și adune zilnic- în timpul programului indemnizat- gunoaiele crescătoare în sus din cocoțata curte? Constituția le permite magistraților desfășurarea activităților didactice, dar judecata nesimțitoare intepretează totul ca un dar pentru trimișii Celui de Sus, pe Pământul făgăduinței, din cât mai multe izvoare absorbite de drept și simultan de la același uger al vacii Domnului. Știți bancul cu mecanicul, de 25 de ani, care l-a întrebat pe Sf. Petru de ce i-a fost sortit să dea ortul popii așa tânăr și a aflat că vârsta lui depășeste 100 de ani, după orele supraîncărcate în devizele de lucrări la reparații auto.

Personajele biblice din ICCJ, cu vârstele lor înaintate și încărcătura halucinogenă peste indemnizația de judecător hai-hui, se întrec în draci… ca Popa și vor să depășească cel puțin vârsta juridică a lui Matusalem. Administrarea probelor în lei noi este foarte simplă, după declarația de avere, ca Popa la 12.06.2009: judecător și președinte ICCJ=234.659, membru CSM=66.948, activitate didactică în cele 4 universități =124.749, venituri din activități independente (de-aia suntem independenți!) din drepturi de autor =29.106, pensie (ia și cumulata, neamule!) =92.556. Total 548.000 lei noi într-un singur an. Matusalem a rămas mic copil la 120 de ani, iar titlul lui Methuselah, în pericol la 969 de ani, simte în ceafă duhul nesățios. Mentorul Popa i-a îndrumat pe toți robii lui din ICCJ și le-a urat mereu, în toate ocaziile, inclusiv onomastica ficăruia, la mulți ani de la 3-4 Matusalemi în sus. Cine ajunge la jumătatea vârstei lui de fabricație biblică este deja foarte performant, fiindcă nu toți sunt membri CSM sau în cumulul indemnizației cu pensia; în schimb, toți au drum liber cu independența tot înainte, după aceleași principii de Biblie judiciară de origine pur românească. În aceeași perioadă, nu s-au lăsat mai prejos de cea mai joasă speță nici cei 2 căutători de hamangisme.
*Florin Costiniu, 12.06.2009 (*2): judecător și sef secție ICCJ=215.417, (Ed.Hamangiu +CSM comisii examinare +Institutul Național de Administrație) =16000. Total=221.000, peste doi Matusalemi. Mergea spre 3, dar l-a oprit DNA.
*Xeromona Pivniceru,14.06.2009 (*3): judecător CA Iași =133.293, activitate didactică Univ „Al. I. Cuza” =14.890, INM (membru comisii examinare) =1.026, CSM(membru comisii examinare) =5.004,venituri din activități independente (trăiască independeța!) din drepturi de autor-Ed.Hamangiu =10.466 și drepturi de proprietate intelectuală-„Alternative Sociale” Iași =2.596
Total =301.200, trei Matusalemi. N-a oprit-o nimeni și a ajuns la ICCJ+CSM.
Până n-am văzut, n-am crezut ce har are acest duet de veșnică pomenire în comun, adevărați dascăli ai ideologiei biblice, bibliotecă pentru toți la nivel înalt:
„Deontologia profesiei de magistrat. Repere contemporane” (*4)
Asta-i Biblia Hazlie! Veghează cu sfințenie, după aceleași metode de acumulare cu toată puterea judecătorească, încă de la chinurile facerii manualui cu mâna lor.
Astea-s reperele, de primă mână contemporană! Ca să ne afirmăm ca ei, vă propun teza noastră de doctorat în dehoțontologie: „Litera și spiritul gunoaielor cu grosu-n sus”. Toate se adună de jos în sus, dar curățenia se face ca la piscicultura.

Entry filed under: 7301634. Tags: , .

Însemnări din Iraq SECRETE ştiute de toată lumea

70 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 20:42

  Biblioteca de biblioraft
  *1. Popa nostru care ne ești peste tot.

  Dă clic pentru a accesa PopaNicolae11062009.pdf

  *2. Florin Costiniu

  Dă clic pentru a accesa Costiniu22.06.09.pdf

  *3. Xeromona Pivniceru.

  Dă clic pentru a accesa Pivniceru%20Mona%20Maria%20%2812062009%29.pdf

  *4. Biblia hazlie.

  Dă clic pentru a accesa 3894.pdf

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 20:43

  Saluttare!
  Nora, am linkurile în așteptare.

  @ asa se-ntâmplă când sunt mai multe linkuri într-un acelasi coment 🙂 S-a rezolvat 🙂

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  8 ianuarie 2012 la 20:52

  La mulți ani !
  Bsk, m-ai făcut ”paf” !
  Popa Nicolae e tipul care nu voia să iasă la pensie ?

  Apreciază

 • 4. Creanga  |  8 ianuarie 2012 la 20:56

  Salut!
  În piscicultură curăţenia se face cu var, în magistratură cu banii în buzunar, ani mulţi să tot trăieşti, pe meleaguri româneşti, aştia parcă sunt clonaţi, ori îi ajută nişte fraţi, în 4 locuri prezenţi dar la judecată repetenţi.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 21:02

  Dj, salut 🙂 Popa, da , un personaj de roman horror 🙄

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 21:03

  crengulin, necazul e că-n felul ăsta reusesc să ţină în „repetenţie” societatea 😦

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 21:05

  @Nora 2,
  Am vrut să fiu sigur de căutarea ta în lada de… zestre. )

  @DJ,
  La mulți ani și ție, buni și cu sănătate!
  Da, ăla-i Popa nostru, altul nici nu poate fi.

  @Creangă.
  Piscicultura asta-i cu peștișori de epocă… de aur. 🙂

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 21:12

  gunoaiele sepotrivesc cu putregaiurile:

  Deputatul liberal Relu Fenechiu a intrat sub sechestru

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 21:17

  Acolo e locul lui Fene.
  Chiar dacă iese executat, își schimbă locul, dar năravul nu depinde nici de alternanța la putere.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 21:44

  Bsk, si zilele trecute era pe o televizie, la antene, cred, combătând puternic 😆 Păcat că nu mai rezist să urmăresc posturile astea nici măcar de-o înjurătură :mrgreen:

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 21:52

  Nici eu nu mai rezist, Nora. Reușeam într-o vreme.
  Am văzut întâmplător acum vreo săptămână, într-o noapte când n-aveam somn și era o reluare pe antene, cât de pregătit se prezintă Bogdan Teodorescu. (duet cu analistul de ghiulele răsuflate, Tudor). Era evident ca la teatru, adică întrebări și răspunsuri pregătite. Unele aveau răspunsuri destul de acceptabile. La altele, îți sărea somnul. 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 22:14

  Bsk, mai devreme am dat o raită, in viteză ( ca nu rezist să urmăresc, cum ziceam) pe la televiziile patriei. Toate, dar absolut toate, intrate în transă, de amorul „eroului” care a trecut pe linia continuă asteptând ca tramvaiul să se dea la o parte, mult prea lingusitul, luce, la căpătâiul căruia a aterizat direct un gogeamite miliardaru! Ce onoare pe ţărisoară!
  Atâta sluj greţos, inclusiv la televizia naţională, te năuceste. Vai de cei care stau ca drogaţii să-i urmărească slinosii ăstia 😦

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 22:23

  Pe la 12-13 am văzut și eu cum se anunța venireaa lui Ahmetov în Băneasa. Soția m-a întrebat de ce-i atâta circ cu sosirea lui. I-am răspuns în glumă că asta-i ajută pe doctori să se decidă pentru operație și să mai aștepte un pic până vine șpaga.
  Pe la 14, doamna mea îmi anunță opțiunea pro operație. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 22:25

  Bsk 😆

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 22:37

  Hai să ascultăm cum se face justiție în țara asta! 🙂

  Apreciază

 • 16. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 22:47

  Dragi colegi gunoieri și gunoaie, în frunte cu șefu. – super introducere la sedinta gunoierilor….dragi gunoaie in frunte cu sefu,
  :mrgreen:

  mister B,
  pe dJ a facut-o paf,
  pe mine praf….

  eu efectiv nu mai am cuvinte,
  ce sa mai disec
  doar citesc, citesc,
  inghit tone de nedreptati facute in Ro….

  acum ma intreb daca hotarirea CEDO ca reducerea salariilor cu 25% nu incalca drepturile omului se va intimpla ceva concret in acest domeniu….

  nana mouskouri/iglesias……..ce tineri au fost…

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 22:51

  Bsk, frumos !! 🙂

  O „justiţie” numa’ bună de sunat retragerea

  pentru cei ce mai rămân-

  noapte linistită 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  8 ianuarie 2012 la 22:53

  skorpion, până la următorul episod, trebuie să redevenim solizi, că, după cum vezi, tot apar de astea, valuri, valuri 🙄

  somn usor!

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 22:57

  Somn ușor, Nora! 🙂

  Mr. Sk,
  Decizia CEDO le lasă pe fosilele sistemului judiciar cu urme de lovituri la oase și cu obiectul muncii de bâjbâială în tăcere.

  Apreciază

 • 20. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:00

  macar atit, mister B, oase rupte cit mai multe…
  as zice ceva mai dur, dar ma abtin…

  asa ca ma calmez cu:

  Apreciază

 • 21. Creanga  |  8 ianuarie 2012 la 23:06

  Profesori de deontlogie, Xeromona si Flooorin Costipuscarie, vai de ea judecata, dupa ureche, nu dreaptă, daca banul ai cotizat, esti mai curat şi mai uscat, nu intri la răcoare, doar câţiva ani cu suspendare. Magistraţii tot cer un munte de bani dar dreptate ca la talibani, vor doar drepturi, nu şi resposabilităţi, pentru ale lor strâmbe judecăţi. Gunoieri din toate ţările, uniţi-vă!

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:09

  Am un cuvânt incomplet unde vorbeam de Biblia Hazlie -„Deontologia profesiei de magistrat”- Veghează cu sfințenie…încă de la chinurile facerii MANUALULUI cu mâna lor.
  Aș mai zice, cu manualul cu mâna lor pentru litere de tipar la atrăgătoarea Edițtură Hamangiu, în același an inventariat pe declarațiile de avere prezentate aici:2008.
  Declarațiile din vara 2009 se întocmesc, de regulă. pentru anul anterior încheiat.

  Apreciază

 • 23. luminita  |  8 ianuarie 2012 la 23:10

  Cucurucucu….. 😆

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:13

  Mr. Sk,
  Duritatea nu stă în asprimea cuvintelor cât în desființarea unei părți, oricât de mică, din argumentele lor mincinoase, pe care se sprijină simptomatic și manipulează o țară întreagă.

  Apreciază

 • 25. luminita  |  8 ianuarie 2012 la 23:15

  Bsk, da cu metafore in ei, cu personificari, cu analogii, cu ce ai tu la indemana, dar da-le tare, sa se simta, sa-i doara in casta!

  Apreciază

 • 26. luminita  |  8 ianuarie 2012 la 23:16

  aaaaaaa, ca era sa uit,
  si noch ein mal! 😆

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:17

  mister B,
  eu ca simplu bizon nu pot sa fac absolut nimic in afara de a ma comporta corect in viata reala…

  cind citesc chestii de genul acesta

  si totusi,am fost surprinsa, eu am acces doar la realitatea tv si antena3. pina acum imi placeau programele lor, ii consideram curajosi si bataiosi,acum se pierd in penibilitate si servitudine…parca sint neam de slugi, fara mindrie..pacat

  si asta in anul de gratie 2012????
  cind eu din 2003 nu ma mai uit la latrine tv felixiste si din 2008 la irealitate….iti dai seama ce capete manipulate? oare citi or fi asa?

  Apreciază

 • 28. Creanga  |  8 ianuarie 2012 la 23:17

  Noapte buna va urez! Plec acus sa patinez. Justiţia patinează în continuare, doar peştişori la răcoare.

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:21

  Mulțumim de noapte bună, Crenguță!
  Ție, o zi bună în continuare… până la somn ușor!

  Apreciază

 • 30. Creanga  |  8 ianuarie 2012 la 23:22

  Inainte de pleca, dansul magistratilor

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:23

  Lumi-Lumi 🙂 🙂

  Apreciază

 • 32. Maria  |  8 ianuarie 2012 la 23:26

  Bună seara, Nora! 🙂 Bună seara, draguţilor grădinari! 🙂 Sunt mereu pe aici, mă preumblu prin grădină de câteva ori pe zi, măcar ca să vă privesc şi să respir în ritmul lumii. Mi-e mai greu să vă citesc. Nu mă pot concentra. Nora ştie de ce. 🙂 Am altele în minte şi pe masa de lucru. Mă mai fură din când în când doar muzica şi sufletul. ❤

  Dar dacă se iscă pe aici vreo polemică pe teme legate de istoria comunismului ori de curentele marxismului experimentate şi la noi, să ştiţi că sunt în formă şi cu mintea brici. 🙂

  Noapte bună şi liniştită vă doresc!

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:30

  Mr. Sk,
  Degeaba ne-am propune pe-aici să modelăm caractere, orientări politice sau de altă natură. Nu cred în eficiența unei astfel de muncă de lămurie. Cred în altceva: puterea jurnaliștilor și a politicienilor de bună credință (foarte puțini, dar mult mai aproape de unele pârghii de multiplicare a forței mesajelor noastre) să frâneze logoreea minciunii celor intresați și să descurajeze această practică a ultimelor 2 decenii.

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:33

  mister B,

  crezi in asta?
  foarte puțini, dar mult mai aproape de unele pârghii de multiplicare a forței mesajelor noastre

  ar fi foarte bine…..eu fiind mai sceptic..

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:34

  Salve, Maria!
  Foarte serios afirm că mai toate ceele scrise pe-aici despre justiție sunt direct legate de sechelele comunismului. Fac și astea istoria lor.
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:38

  Mr. Sk 34
  Cred. Putem să detaliem, să exemplificăm. Nu-i ora potrivită, dar să știi că am discutat deja cu Nora despre altă postare cu astfel de ținte. Ține minte: „Din X se trage în prostie”. (unde X rămâne acum o necunosută) 🙂

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:41

  OK, mister B, chiar astept exemplificarile….
  a demain, a…pe alta data!
  🙂

  gute Nacht!

  Apreciază

 • 38. luminita  |  8 ianuarie 2012 la 23:42

  Maria,
  pai daca-i vorba de marxism si comunism atunci sa-l convocam pe Ion Intaiul Nemuritorul de la Oltenitza, ca ne lamureste dumnealui, sa vezi cum pune de-un consens cu Marx si Lenin si Stalin si chiar si cu nea Nicu, intr-o teleconferintza ad-hoc, mai draga. :mrgreen:

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:48

  Unul dintre fragmentele cele mai detestate şi mai batjocorite din literatura filosofică este acel paragraf din Politica în care Aristotel afirmă, fără a clipi, că unii oameni sunt sclavi din fire: chiar dacă îi eliberezi şi îi copleşeşti cu drepturi civile, încetul cu încetul vor reveni la condiţia de sclavi, pentru că s-au născut cu spirit de slugă şi nimic nu-i va putea vindeca de asta. Ceea ce s-a scris împotriva acestei afirmaţii ar fi suficient pentru a umple biblioteci întregi.

  Apreciază

 • 40. skorpion  |  8 ianuarie 2012 la 23:49

  de aici

  http://inliniedreapta.net/dereferinta/olavo-de-carvalho-sclavi-din-fire/

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  8 ianuarie 2012 la 23:58

  Din complexe din astea, chiar merităm să murim cu mentalitatea de sclavi. Nu știu câtă greutate pot avea unele adevăruri, dar îndoielile față de caracterul lor absolut ar trebui să ne încurajeze încercarea de a le descoperi părțile vulnerabile.

  Apreciază

 • 42. Maria  |  8 ianuarie 2012 la 23:59

  Bască ilie, nu-i ora de somn. Nu încă. 🙂 Mai încolo, mai spre dimineaţă, după ce mai termin de scris vreo câteva pagini. 🙂

  Iar în privinţa sechelelor comunismului în sistemul juridic românesc nu spun deocamdată că sunt întru totul de acord cu tine. Povestim mai încolo pe tema asta, când voi prezenta, cu nume şi prenume (oricum, o fac deja, în textul la care lucrez) câţiva ,,eroi” ai neamului avocăţesc şi judecătoresc, probabil predecesori celor de azi… E trist, îţi cade basca de pe creştet, crede-mă.

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 00:00

  Noapte bună, Mr. Sk!
  Bună, bună, nu în coșmaruri din astea! 🙂

  Apreciază

 • 44. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 00:00

  Bască ilie, erată:

  ,,…nu spun deocamdată DECÂT că sunt întru totul de acord cu tine.”

  Apreciază

 • 45. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 00:02

  BI, mai am şi-o greşeală de ortografie la &42, dar te rog nu mi-o imputa!

  Apreciază

 • 46. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 00:03

  Lumi, la cât de iscusit e nenea Nelu von Olthenitza, tare mă tem că-i face ghem şi pe Marx, pe nea Nicu. Cu Lenin şi Stalin bănuiesc că se va înţelege bine, doar sunt mentorii lui ideologici.

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 00:11

  Maria,
  Eu sunt cam sceptic la capitolul eroisme, din motive de inutilitate publică în prezent și neîncredere în efectul lor pentu viitor.
  În rest, nu mă deranjează nicio formă nevoită să mă contrazică. 🙂
  Deja suntem pe cale să nu cădem de acord în privința orei de somn. 🙂
  Dacă îmi dai o întâlnire pentru când se crapă de ziuă, am sentimentul că voi crăpa de ciudă… din cauza mea. 🙂
  Mai bine să lăsăm să vină buna dispoziție la tine.
  Da? Ok, ai zis da. Somn ușor, când vei ajunge la el! 🙂

  Apreciază

 • 48. luminita  |  9 ianuarie 2012 la 00:17

  Maria, cu nea Nicu cred c-ar avea sanse sa o puna de-un consens neresentimentar , mai draga, insa cu sinistra n-o sa-i mearga, de aia si tot amana nea Nelu revederea cu sefii de promotie absolventi de comunism din talpa Iadului.

  Apreciază

 • 49. luminita  |  9 ianuarie 2012 la 00:20

  Noapte buna!

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 00:26

  Maria, nu fi așa de bănuitoare! Bănuiesc 🙂 că ai glumit cu imputarea unor (eventuale) greșeli de scriere și n-ai de gând să-mi dai de lucru cu scrisul meu, pe cale să se crispeze. 🙂
  Încă o dată, somn ușor, Maria și Lumi-Lumi, când va fi să fie!

  Apreciază

 • 51. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 11:28

  Bună ziua!

  Încerc să răspund cât mai concis, din lipsă de timp.

  BI, am pus cuvântul ,,eroi” între ghilimele tocmai pentru a-i sublinia sensul opus, adică lipsa de eroism (ori chiar antieroismul), complicitatea cu mecanismele de constrângere şi control exercitate şi prin sistemul juridic comunist. Repet: am nume din perioada 1947-1964, dovezi, le aduc la suprafaţă. Nu ne contrazicem, atâta doar că tu scrii despre o perioadă, eu despre alta, intrată deja în istorie. Actualul sistem este clădit pe cel vechi. Deocamdată atât.

  Nu sunt bănuitoare, chiar deloc. Am învăţat multe de la N. Steinhardt şi una dintre lecţiile pe care n-am s-o uit niciodată este aceea că nu e bine să fim bănuitori.

  Luminiţa, am mai fost cândva tentată să scriu ceva despre nea Nelu. Acum are o vârstă şi este încă energic. Când va împlini 90 de ani îşi va petrece aniversarea tot pe lumea aceasta, cu toate consecinţele triste şi nedorite pentru ţara noastra.

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 12:25

  Saluttare!
  Maria,
  Din păcate, eu cunosc (și am în plan să-i nominalizez- nu c-ar fi vreo listă surprinzătoare) câţiva ,,eroi” ai neamului avocăţesc, judecătoresc… și nu numai, dar care nu s-au sfiit deloc să-și manifeste actele de eroism, motivate de îndoctrinarea comunistă, nici înainte de 89, nici după. Ăștia produc și astăzi efecte. În postările ”Astă seară dansăm șpaga în familie” și „Ia gunoiul, neamule, la anul și la mulți ani!” aceste personaje sunt deja descrise, unele strigate pe nume, altele încă nu. Tiparele clanificării și ale gunoaielor se deconspiră prin efectele comune și armonizarea lor.

  Cu sau fără ghilimele, eroii rămași în trecut nu produc efecte directe, dar și-au făcut datoria de a-și lăsa mesajele menite să conserve principiilor lor pentru posteritate, cu bune și rele, mai ales indirectele prejudicii catastrofale preluate de societate ca dintr-o succesiune „meritată”. Caracteristicile care priveau cândva persoana și faptele lor nu ne mai ajută, însă, ce s-au transmis și s-au preluat păgubos în timp țin tot sechele, mentalitate, concepție de acțiune pentru cauze comune… și deloc pierdute pentru ei.

  PS. Intuiesc tenacitatea ta ieșită din comun și investițiile tale pe direcții de interes, fără să exlud, prin poziția mea față de „eroi”, utilitatea cercetării lor din punct de vedere istoric sau pentru înțelegerea unor mecanisme ale trecutului.
  Eu doar mă grăbesc să privesc cu tristețe indescriptibilă spre viitorul sumbru al celor din urma mea și prea dragi mie.
  Mă obstrucționează teribil viziunea asta, dar nu mă descurajează complet, din motive de structură încăpăținată de când mă știu… ceva mai binișor.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 14:06

  Ziua bună, prieteni 🙂 Skorpion, 38,uite că si Aristotel era „omul vremii lui” cu unele idei slujind, fără să ştie, schizofreniilor, născute din generalizare politică, peste veacuri 🙄
  Asta nu-n seamnă că nu există spirit de slugă în unii ( îi găseşti la antene zilnic, la sinteza zilei samd) dar e vorba de curvosag liber consimţit :mrgreen: Cam ca beizadelismul de huzur si distracţie de la „jean Monet”

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 14:09

  Maria, înţeleg că lucrarea ta e aproape de trecut linia de finish… Mă bucur!!! Vom avea privilegiul, sper, să aflăm direct de la tine chestiuni de maxim interes public, necesar de adus la cunostinţa cât mai multor conaţionali 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 14:10

  Bsk, un beneficiar al hamangismului de xeroprofit, e si un domn Maniguţiu, despre care am scris în „Berghebulea”, acum un an si câteva luni. Dovadă că e vorba de o xeroprofitărie naţională 🙄

  https://noradamian.wordpress.com/tag/berghebulea/

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  9 ianuarie 2012 la 14:12

  nora,
  mi-a placut cuvintul kurvassag, nu stiam ca exista
  🙂

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 14:16

  skorpion, dacă nu exista, trebuia inventat 😆

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 15:15

  Când apar în drum niște neastâmpărate, ca Nora, să te facă cu ou și oțet, nici nu-ți mai vine să candidezi la CSM. Totuși, în mahalaua noastră, încercarea moarte n-are: poate mă curăță colegii de breaslă și le iese de-o maioneză. 🙂

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 15:28

  Maria,
  M-a cam luat un val grăbit: am omis să-ți urez baftă și mulțumire deplină! M-a orientat Nora să-mi vină mințile la cap. O luptătoare ca tine are nevoie și de noroc pe lumea asta. Sper să-mi ierți rătăcirea.

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 15:29

  Bsk, fac apel la lipsa ta cronică de „descurajare” 😆

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 15:35

  Nora,
  Când cățelușul meu- micuț și scump- merge prin cartierul nostru, dealtfel și al copilăriei lui, n-are voie să miște niciun câine străin, indiferent cât de uriaș ar fi. Sare pe el, îl fugărește, îl face cu ou și oțet, mă bagă în toate boalele de teamă să nu-l rupă vreunul în bucăți. Când trec prin alt cartier, are o stăpânire de sine incredibilă, ține calea lui dreaptă și nevinovată, de ți-e mai mare dragul să mergi cu el prin lume.

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 15:39

  Nora 60,
  Nu mă-nnebuni! Din prima m-a dus gândul la o singură idee.
  Acum încerc să mă dezmeticesc, poate se înțelege altceva și mai am vreo șansă de scăpare azi.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 15:58

  Bsk, e vorba de cum am priceput eu asta:
  „Mă obstrucționează teribil viziunea asta, dar nu mă descurajează complet, din motive de structură încăpăținată de când mă știu… ceva mai binișor” 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 16:01

  Păi, da, la asta m-am gândit, dar ai și un apel acolo. 🙂
  Uită-te la lada de gunoi și mai vorbim! 🙂

  Apreciază

 • 65. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 16:07

  Bască ilie, promit să reiau, cu atenţie, toate articolele tale din ultimele două serii! Sunt cu adevărat interesată de ele, de conţinutul lor. Poate că dacă se pune cap la cap ce-i acolo cu ce voi publica eu, vom descoperi legături foarte interesante. E un domeniu pe care l-am abordat şi îndrăznesc să spun că analiza comparativă n-am făcut-o doar după ochiul de filolog, ci după principii temeinice de drept, pe care ştii că le cunosc destul de bine. N’est-ce pas?

  Să-ţi dau un singur exemplu de ce anume am mare nevoie de filtrul şi confirmarea ştiinţifică. Într-unul din procesele amintite, unul dintre inculpati, savant în fizică nucleară, a fost apărat (vorba vine, apărat) de un… Ion, scriitor celebru, avocat, mare iubitor al copiilor bla-bla-bla. L-a apărat atât de bine încât bietul om a primit ani grei de temniţă, stingându-se la Aiud din pricina regimului de exterminare prin înfometarea forţată. Dacă încep să scriu lucrurile astea acum, aşa, neancorate într-un cadru metodologic, îmi vor sări la gât toţi iubitorii de literatură dulceag-patriarhal-rustică, de clară inspiraţie sămănătoristă.

  Mai ştiu o poveste tristă, care n-are legătură cu lucrarea mea, dar am aşa un nerv s-o spun. Un alt Ion, tot scriitor, mare iubitor al micilor necuvântătoare, cu o naraţiune de o mare delicateţe şi sensibilitate, uşor naturalistă în secvenţele lacrimogene (N. Steinhardt îl aprecia enorm, fiindcă nu ştia ce ştiu eu), s-a trezit la uşă într-o bună cu fiica unei familii de evrei din vecini. Dimineaţa toată familia fusese luată şi trimisă în lagăr. Fata era la şcoală. A venit la vecinul pe care-l stima, având o mare încredere în el şi l-a întrebat ce să facă. Scriitorul i-a răspuns fără menajamente: ,,Sinucide-te”.

  Astea nu-s poveşti, ci realitatea crudă, rea, peste putinţă de înţeles, în care cobor zilnic. În miezul ei mi-am petrecut toate sărbătorile de iarnă.

  Mulţumesc pentru urări!!! Nu te-ai rătăcit deloc. 🙂 Da, am mare nevoie de noroc…

  Apreciază

 • 66. Maria  |  9 ianuarie 2012 la 16:21

  Nora, acum am citit atent ce scrie mai sus. Mai e un pic, dar merge. 🙂 Mulţumesc pentru sprijin!

  Observ că Bască ilie se află într-o situaţie tare nefericită, primind bobârnace când dintr-o parte, când dintr-alta. :)) Sunt convinsă că îi va face faţă, datorită acelei proverbiale deja structuri încăpăţânaţe.

  PS. Bască ilie, sper că ştii că te tachinez! 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  9 ianuarie 2012 la 16:41

  Ok, Maria! 🙂
  Foarte interesante și inedite urmări ale legăturilor dintre două domenii aparent separate.
  Cunosc chiar foarte detaliat cazuri similare celor descrise de tine. Este posibil să descoperi pe parcurs câte ceva din ce te interesează.
  Și povestea gunoierilor mei se va încheia cu dilema sinuciderii. 🙂
  Deocamdată, încă o dată, baftă!

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 17:19

  Baftă-ţi zic si eu, Maria!

  Şi cu lucrurile serioase, dar cu tachinatul, rămâne asa cum ne-am obisnuit 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  9 ianuarie 2012 la 17:21

  postare nouă

  Apreciază

 • 70. My Homepage  |  24 ianuarie 2012 la 19:09

  … [Trackback]…

  […] Read More here: noradamian.wordpress.com/2012/01/08/ia-gunoiul-neamule-la-anul-si-la-multi-ani-5/ […]…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: