Soluţii politice, dincolo de „Jos”

23 ianuarie 2012 at 16:52 136 comentarii

JOS! Nici mai mult, nici mai puţin, decât un mod de a trăi politic dintr-o lozincă! Cu un „jos” ameninţător, strident, sirena opoziţiei anunţă, neîntrerupt, bombardamente. Asta e politica parlamentaro-mediatică de ani buni la noi. Pe asta îşi motivează ei câştigurile exorbitante, evident, tot din banii noştri. S-a muncit şi mai-nainte pentru „reformatorul program politic”, căruia acum i s-ar putea spune „JOS USL” după această necontenită strigătură ultraşă cu care se identifică uniunea respectivă. Un manifest-puşchea, nevindecabil,de pe limba opoziţiei, nemaiîntâlnit în vreo ţară democratică, cu care au reuşit să contamineze parte din populaţie. Mult sub ce calculaseră, însă! Pierderile se văd deja cu ochiul liber. Asta în afară de timp, finanţ, nervi. Un punct de unde merită să fie speculată, analitic, situaţia creată. Mai întâi, e posibil să regrete că au deschis cutia pandorei. Tot jucându-se cu şerpii din ferma de partid, e foarte probabil să se trezească muşcaţi. S-a mai întâmplat.

Dar ce cărări de ieşire din actuala stare de lucruri declanşată de şerpărie, se prefigurează? Sebastian Lăzăroiu identifică trei posibile direcţii: (Lovitura de stat – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-lovitura-de-stat-962720.html#ixzz1kHTUD6io)
1-O grupare autoritară să preia în continuare întreagă energie şi să spulbere sistemul democratic.
2- Violenţele să apară iar în stradă cu o amploare şi mai mare şi să provoace costuri enorme întregii societăţi.
3- Apariţia unei noi forţe politice care să absoarbă întreaga energie şi să o canalizeze spre un alt tip de politică.

Este însă aceasta posibilă? Se-ntreabă autorul şi continuă: Din punctul meu de vedere, mai bine o „lovitura de stat” în interiorul fiecăruia din partidele existente, decât o lovitură de stat la nivelul instituţiilor naţionale.

Vreau, nu vreau, înclin să-i dau dreptate. Am mai zis asta când nu bănuiam ce pun la cale, politicienii lui „Jos” dar se întrezăreau semnele unui posibil moment de criză politică. Apariţia unei forţe politice competitive, adică a unui partid politic nou, e o şansă a înnoirii de mult aşteptată. Însă ceea ce e normal într-un climat politic obişnuit devine riscant într-o situaţie neprevăzută. A-ţi lua dorinţele drept realizări, devine o periculoasă lipsă de viziune într-un context de criză politică ca acela în care ne aflăm. Ideea de a da cioara din mână pe vrabia de pe gard, acum, ar fi calea aproape sigură spre 1 şi 2, adică spre cele două ieşiri la scara de incendiu. În asemenea conjunctură e nevoie ca personalităţi de încredere care se simt responsabile, indiferent de orientarea civic-politică, să iasă din turnuleţe şi să caute un drum, drumul cel mai puţin riscant spre normalizare. Ajutată de un minuscul grup politic reformist şi cu susţinere civică în creştere, Monica Macovei e singura, avant la letre, care nu s-a lăsat până n-a dat o astfel de lovitură de stat în partid forţând acceptarea criteriilor de integritate şi punerea lor pe rol. În PDL. În situaţia de acum, neîndoielnic, e exact persoana pe care se poate conta într-o astfel de întreprindere cu viziune realistă, corectivă, pentru un viitor cu potenţial de înnoire politică. Un drum viabil, cred, şi pentru ca formaţiuni tinere şi nepătate politic, de aici plecând, să acceadă cu şanse certe, la o competiţie normală. Lăsând în seama istoriei, evaluarea critică a programului „jos” şi a efectelor sale.

Dar, aceeaşi spinoasă problemă: poate fi aşa ceva posibil- întreb şi eu- într-un ţinut al orgoliilor, al ambiţiilor de supremaţie care nu odată, ne-au dus în înfundături?

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Autopsie preventivă Politica cataclismelor

136 comentarii Add your own

  • 1. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 18:37

    Saluttare!
    Cea mai caraghioasă formă de condamnare a obsesiei cu JOS-ul, pronunțată de corul criticilor sugestionați prin inducție nemăsurată, se prezintă sublim de câte ori își etalează, la rândul lor, obsesii identice și la momentul adevărului crunt: când interesul imaginar poartă fesul strâmb.
    Eu nu mai pot să văd nimic altceva, atâta timp cât nesuferita aia de Udrea nu-i la locul ei, JOS, fiindcă taman ea dă JOS și guvernul, pe care numai sugestionarea colectivă îl vrea tot JOS, fiindcă, vorba aia, nimeni nu se mai contrazice dacă toți o țin în cor, una și bună, cu unica trânteală în JOS. Ce mai contează dacă mă voi trezi și eu pe aceeași cale lactee, comună, josnică, dar demnă de forța atracției universale, din moment ce vom avea toți același lăptic de papat la micul dejun, prânz și cină? 🙂
    *
    “Un drum viabil, cred, şi pentru ca formaţiuni tinere şi nepătate politic, de aici plecând, să acceadă cu şanse certe, la o competiţie normală. Lăsând în seama istoriei, evaluarea critică a programului “jos” şi a efectelor sale.”
    *
    Nora, ai atins punctul cel mai sensibil: “competiția normală”.
    Eu tocmai îmi propusesem în gând s-o las baltă cu încercarea mea de a-mi exprima îndoielile- interpretate greșit și nedrept, ca potrivnice suflului nou de accedere în viața politică- dar nu mă pot abține după această provocare din fraza postării tale.
    Am motive întemeiate să cred că iluzia competiției reale va tulbura speranțele insuficient fondate, după ce se vor fi consumat într-o decepție post-alegeri. De aici poate veni și neinspirația post-mortem a evaluării tardive, după ce criticile premature “ a programului JOS şi a efectelor sale” se vor fi dovedit fără efectul scontat. Și aici se potrivește modul de operare prin autopsia preventivă.

    Pe scurt și mai clar, voi cita tot din Grădina fer(m)ecată:
    *
    „A-ţi lua dorinţele drept realizări,devine o periculoasă lipsă de viziune într-un context de criză politică ca acela în care ne aflăm. Ideea de a da cioara din mână pe vrabia de pe gard, acum, ar fi calea aproape sigură spre 1 şi 2, adică spre cele două ieşiri la scara de incendiu.”
    *
    PS.
    1. „Ideea de drept nu este decât ideea de virtute introdusă în lumea politică.”-Tocqueville
    2. „Ideea de drept se pierde când calea aleasă nu-ți arată și cum să introduci ideea de virtute în lumea politică”.- necunoscutul ilie, ăla cu josu-n sus.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 19:44

    Bsk, perfect de acord cu aceeasi chestiune privită şi prin ochii tăi 🙂

    Sunt convinsă, de altfel, că am atins un punct vulnerabil care nu e împărtăsit, deocamdată, de prea mulţi 🙄

    Apreciază

  • 3. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 19:55

    Readucerea în discuţie a persoanei d-nei Udrea, de ce nu? 🙄
    ( Mă rog, nu la un nivel de politică mare 😆 )

    Dar nu acum. În acest moment, o asemenea „distracţie” nu e altceva decât un mod de a mai contribui la cresterea tensiunii politice.
    La astea se adaogă si gesturile, total gresite, ale lui Boc care-l demite într-un moment extrem de nepotrivit pe Baconschi, si al lui Ialomiţeanu care, speriat de revoluţionari, revine asupra hotărârii de a nu le mai acorda indemnizaţii.
    În această situaţie, retragerea penalilor din parlament pare aproape un gest de curaj. Din păcate.

    O atitudine politică cu totul de alt gen : http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=910

    Apreciază

  • 4. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 20:03

    Nora,
    Așa-i, dar nu-i bai. Fiecare e liber să digere ce-i place și cât își permite, de bună voie și nesilit de nimeni. 🙂
    Mie nu-mi impune nimeni ce și cum să gândesc, iar la rândul meu nu-i cer nimănui să-și însușească punctul meu de vedere. Din moment ce nu se va înțelege nici acest elementar principiu, voi considera libera exprimare o nucă prea tare pentru cei grăbiți să confunde miezul cu coaja de nepătruns.

    Apreciază

  • 5. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 20:11

    Da, oricând, dar acum bârna din ochi e prea mare și arzătoare pentru a ne preface descoperitorii așchiei din rimelul Elenei Udrea.
    Eu, până una-alta, o urmăresc fără patimă sau prejudecăți, o compar cel mult cu adevăratele catastrofe vechi din politică și găsesc resurse să apreciez importanța celor spuse de ea.

    Apreciază

  • 6. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 20:13

    Bsk, lucrurile se precipită. Nu strada, forţează asta, ci useleul care „se acoperă” cu strada! Oricum, alegerile anticipate devin plauzibile.Nu si sigure. Iar asta ar cere un efort mai puţin obisnuit, de a privi lucrurile din perspectiva binelui societăţii, si nu cea personală sau de grup. Lucru aproape utopic, la noi

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 20:17

    Bsk, asta e campanie electorală în stilul autohton, bine cunoscut. Când a fost cazul, în vremi linistite, am scris despre d-na respectivă cât si ce era de scris. Acum n-am de ce să-i dau atenţie, cum n-am dat nicicând tehnicilor electorale de acest calibru.

    Si încă ceva: eu, ca blogger pot să scriu despre orice aspect, persoană, gest, mai mărunt sau mai important, n-am nici un interes privat, ca să zic asa. Dar în momentul în care esti formaţiune politică, responsabilitatea si pretenţiile sunt cu totul altele.

    Apreciază

  • 8. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 20:25

    Exact asta mă deranjează acum (mai tare decât anterior): să merg cu privirea pe direcția și sensul indicațiilor prețioase ale provocatorilor useliști. Cum mai ziceam, evit postura lui Bulă din accidentul de avion, fiindcă nu mă reped unde îmi arată unii OZN-urile, când știu că riscul real-urmărit de ei- poate fi canalul din fața mea… într-o nerăbdătoare așteptare. 🙂

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 20:27

    Bsk 😆 Deocamdată cam multe priviri se-ndreaptă spre ozeneuri

    Apreciază

  • 10. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 20:32

    Nora, intrarea în Parlament nu se realizează printr-o competiție onestă și nici pe o cale accesibilă oricui, or, cine nu are în vedere obstacolele reale nu le va depăși decât cel mult prin excepții insuficiente. Astea nu se desființează cu frecții la un picior de damă.

    Apreciază

  • 11. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 20:40

    Bsk. în orice moment raţiunile electorale pot fi înţelese. Într-un moment grav, de cumpănă socială, orice gest capătă o altă încărcătură. Si orice vorbă, atitudine, devine test de responsabilitate civică.

    Apreciază

  • 12. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 20:45

    Nici eu n-am interese ascunse; n-am fost, nu sunt și nu voi fi membrul sau simpatizantul necondiționat al vreunui partid. Îmi iubesc țara și mai ales pe cei apropiați mie, din aceste motive nu-mi este deloc indiferent ce se va întâmpla cu toți și toate cele legate de cei dragi. Toate până aici! 🙂

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 20:50

    Bsk, stiu 🙂

    Apreciază

  • 14. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 20:54

    salve,
    dam vrabia pe cioara de pe gard?
    🙂

    enumar 2 formaţiuni tinere şi nepătate politic:
    – Noua Republica (in curs de a deveni partid)
    – PP-DD – deja partid….

    si poate si alte partide si partidulete la orizont.

    vor fi ele gata sa schimbe clasa politica?
    eu nu cred, mai ales pp-dd este o adunatura de oameni retardati (chiar cu tatal lui serban huidu inclusiv), oameni care nu stiu pe ce lume traiesc, oameni care nu sint capabili sa inteleaga ca dan diaconescu fuge de catuse prin crearea acestui partid, fiind ajutat si de celalalt dan varan voiculescu…

    iar pesedistii & liberalii nu au intuit nici o clipa ca diabolizarea la infinit a lui basescu & pdl le va veni ca un bumerang inapoi….

    si uite unde am ajuns!

    mici pasi spre anarhie (2) sau grupare autoritara (1).

    Apreciază

  • 15. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 21:00

    Bună seara! 🙂

    Edouard Manet 180 ani 23 ianuarie 1832

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:01

    skorpion, salut, asa zic si eu: raţiunea trebuie să primeze în astfel de situaţii, chiar dacă asta ar trebui să însemne, temporar, a ţine orgoliul si ambiţiile în lesă 🙄

    Apreciază

  • 17. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 21:02

    Apreciază

  • 18. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:04

    Fini, servus! E viitorul mare precursor al impresionismului, înţeleg, copilul frumos din imagine 🙂

    Apreciază

  • 19. oldhashu  |  23 ianuarie 2012 la 21:05

    Bună seara! 🙂

    @Nora, @Mister B, spuneți-mi că mă înșel, că am îmbătrânit și nu mai înteleg nimic, da’ nu că ați ajuns și voi doi să vă contrati pe vuitonu’ lu’ EU?!
    Părerea mea despre acest „subiect”, alaturi de alte două:

    http://copaculdinpadure.wordpress.com/2012/01/21/cine-se-aseamana-se-aduna/#comment-53518

    Scuzați un bătrân băgăreț…

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:07

    17, superb 🙂

    Apreciază

  • 21. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 21:07

    Nu m-a deranjat când EU a fost criticată anterior; am considerat în mare parte întemeiate motivele și n-am găsit de cuviință să am vreo poziție contrară. Ba pot spune că m-au afectat o serie de nedreptăți și unitățile de măsură ale perfecțiunii în evaluarea lui Boc, știi asta. Nu concep să cântăresc rolul și activitatea cuiva decât în ansamblu, cu bune și rele, cu avantaje și dezavantaje, astfel încât rezultatul să reflecte adevărul nedeformat de ponderea amănuntelor sau a elementelor insuficient de semnificative când tragem linia. Superficialitatea în evaluarea unei persoane poate fi mai mare când nu reușim să distingem între criterii- ca pondere- în raport cu greutatea totală.

    Apreciază

  • 22. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:12

    Bsk, da criteriile, amestecul lor, folosirea lor politică, denotă superficialitate si politicianism mărunt 😉

    Apreciază

  • 23. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:14

    Sper să nu semneze Boc protocolul cu mercenarii revoluţionari, că si-ar semna singur condamnarea politică.

    Apreciază

  • 24. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 21:14

    poate aveti rabdare si cititi articolul pina la capat si va uitati pe fotografii (eu zic ca merita)

    http://www.decatorevista.ro/frate-te-iubesc/

    Apreciază

  • 25. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 21:15

    Nora,
    Îți voi trimite în următoarele 2 minute doar 2 rânduri în ladă.

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:36

    Skorpion, chiar impresionant 🙂 Danke!

    Apreciază

  • 27. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 21:37

    Bsk, OK 🙂

    Apreciază

  • 28. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 22:34

    Nicio remaniere nu va scăpa de bălăcăreala uselistă, prin minimalizare și alte interpretări tendențioase, în sensul confirmării incompetenței/ineficienței guvernului, necesare în susținerea fixațiilor useliste cu demisiile și anticipatele, pentru blocarea funcționării instituțiilor fundamentale ale statului și uzura politică a PDL.

    Apreciază

  • 29. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 22:39

    nora,
    lada este iarasi plina
    🙂

    Apreciază

  • 30. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 22:41

    Bsk, dar tot repetând, bieţii, aceleasi texte, sunt din cale afară de plictisitori. Iar plictisul nu tocmai un bun agent electoral 🙂

    Apreciază

  • 31. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 22:41

    Skorpion, am înţeles, să trăiţi 🙂

    Apreciază

  • 32. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 22:56

    Recunosc ca sincer acest stil nu-mi place

    „Boc penibil. Baconschi demis inexplicabil. Igas reconfirmat. Jenant. O tzara in care dosul face mai mult decit capul. Sorbona pleaca. Ramin cârnații de Pleșcoi”, scrie Mihail Neamţu, pe Facebook.

    http://www.realitatea.net/unul-din-intelectualii-lui-basescu-ataca-boc-e-penibil_906940.html

    Apreciază

  • 33. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 23:00

    Tocmai am aflat câte ceva despre cauzele acestei demiteri. Nu stiu cât e de real. Om vedea 🙄 Despre exprimarea respectivă de pe FB n-am nimic de zis bun. Vorbe antenesti. Deci, tac.

    Apreciază

  • 34. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 23:06

    nora, intra pe facebook la mihail neamtu.
    citatul pe care ti l-am transmis mai sus este de la mihail neamtu via facebook

    Apreciază

  • 35. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 23:09

    Am văzut adineaori 😉

    Apreciază

  • 36. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:10

    Mr Sk 31
    Mi se pare de-a dreptul amuzant. Nu glumesc. 🙂

    Apreciază

  • 37. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 23:12

    @ 31

    🙄 🙄 🙄

    Apreciază

  • 38. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 23:14

    amuzant?

    trist de amuzant, nu-i asa?
    pai, daca si mr. Mihail Neamtu adopta limbajul din piata universitatii cu cirnatii acum, cu dosu, urmeaza altele si mai si in viitorul apropiat…

    copilaros,
    jenant de pueril!

    Apreciază

  • 39. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 23:15

    Un Bach………………………

    Apreciază

  • 40. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 23:18

    Fini, un Bach în interpretarea lui Bobby Mc Ferrin ! Tare, tare fain :))

    Apreciază

  • 41. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 23:20

    „Trebuie să scoatem o sută de mii de români în piaţă, ca să forţăm demisia lui Băsescu” Vanghelie dixit (tocmai întors dintr-o vacanţă amoroasă)

    Apreciază

  • 42. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 23:21

    Skorpi,

    limbajul este al lui.
    Să-şi lege o pancartă de gât pe care să fie scris „Nu sunt ce par a fi!” (vorba lui Minulescu)

    Apreciază

  • 43. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:23

    37
    Păi, tocmai vorbeam de câte ceva serios și- hop!- amuzamentul bate la ușă cu cioc-boc, la un loc și tot pe loc. 🙂

    Apreciază

  • 44. Fini  |  23 ianuarie 2012 la 23:25

    Nora,

    Parpanghel vorbeşte cu bărbăţie. Doamne, mare Ţi-e grădina!

    Apreciază

  • 45. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:28

    Încă vreo două amuzamente din astea și voi începe să cred într-o inflație de candidați nerăbdători de alegeri prezidențiale anticipate.

    Apreciază

  • 46. skorpion  |  23 ianuarie 2012 la 23:31

    traiasca vesnica mediocritate!!!

    asta vad non stop cu rare exceptii si pauze…
    😦

    Apreciază

  • 47. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:34

    Am văzut la viața mea suficienți indivizi transformați complet de apropierea unei funcții, nu mai zic de ocuparea ei.

    Apreciază

  • 48. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:40

    Portretul robot ne face din ochi.

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  23 ianuarie 2012 la 23:41

    Banciu e total în seara asta, vorbind de „masacrul” de la Universitate, în transmisia voiculescului: am râs cu lacrimi 😆

    Apreciază

  • 50. Bască ilie  |  23 ianuarie 2012 la 23:47

    Îl consider pe Banciu de-al nostru „din cauza” prea multor coincidențe în pozițiile exprimate pe chestiuni esențiale.

    Apreciază

  • 51. skorpion  |  24 ianuarie 2012 la 00:02

    azi l-am ascultat pentru prima data pe banciu, dar foarte putin, nu-mi prea place dictia lui sau vocea, habar nu am ce…dar il voi urmari, sa vad de ce il lauda atita lume

    p.s.
    risnita gradinaresei sefe este iarasi k.o.
    de miine sau cel tirziu poimiine va fi o.k.

    eu va u(d)rez noapte buna
    🙂

    Apreciază

  • 52. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 00:15

    Are personalitate și curaj în exprimarea unor adevăruri fără echivoc, în probleme delicate. Partea a doua a emisiunii este mai puțin interesantă, de umplutură.

    Apreciază

  • 53. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 00:29

    Gânduri liniștite pentru somn ușor!

    Apreciază

  • 55. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 08:00

    Neaţa! 🙂

    Ziarul de dimineaţă:

    http://www.mediafax.ro/politic/cristian-diaconescu-propunerea-pdl-pentru-sefia-mae-9170002

    Apreciază

  • 58. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 08:32

    Apreciază

  • 59. theo- nona  |  24 ianuarie 2012 la 17:06

    in articol, acelas trädätor, specificä.

    am fost instigat sä …………………………………

    Apreciază

  • 60. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 19:51

    Seara bună, prieteni 🙂

    Fini, blues kaki!!! Esti mortală 😆

    Multzam de linkuri: serbările anteniste sunt pe sfârsite.

    Apreciază

  • 61. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 19:53

    Theo-nona, partea interesantă e că băiatul va trebui să spuie si să dea cu subsemnatura, cine l-a instigat! Iar cu legile militare nu-i de glumit…

    Apreciază

  • 62. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 20:42

    Seară bună tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 63. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 20:45

    Nora servus! 🙂
    @ 59

    Andrieş e formidabil. Îl ascult întotdeauna cu plăcere.

    Apreciază

  • 64. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 21:00

    Anul Nou chinezesc.

    Astăzi a început Anul Dragonului.

    Apreciază

  • 65. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 21:02

    Revelion chinezesc.

    Apreciază

  • 66. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 21:04

    Apreciază

  • 67. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 21:09

    Fini, la noi a-nceput „anul serpilor”! Au iesit de prin cotloane si se dau dragoni 🙂

    Apreciază

  • 68. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 21:09

    Erhu – instrument tradiţional chiez. Are un timbru plăcut.

    Apreciază

  • 69. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 21:11

    Nora,
    @ 67

    şi Iovan Iorgovan nu mai vine! 🙂

    Apreciază

  • 70. Un tanar de stanga  |  24 ianuarie 2012 la 21:14

    Salut

    Slogan
    TB or not TB that is the question ! 🙂 🙂

    Apreciază

  • 71. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 21:21

    Fini, faine „chinezisme” 😀

    Tds, salut! Hamletiană chestie 😀

    http://www.a1.ro/news/politic/sondaj-a1-ro-traian-basescu-ramane-principalul-favorit-pentru-functia-de-presedinte-al-romaniei-189129.html#

    Apreciază

  • 72. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 22:00

    Dacă nu el, cine?! 🙄

    Apreciază

  • 73. Hantzy  |  24 ianuarie 2012 la 22:00

    daca-i bal, sa fie bal!

    Apreciază

  • 74. Fini  |  24 ianuarie 2012 la 22:08

    Milonga-n două părţi.

    Apreciază

  • 75. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 22:11

    Fini, 69 😆

    Hantzy, 73 😆

    Apreciază

  • 76. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 22:34

    „PNL nu a fost decat gaselnita lui Iliescu ;

    La ordinul lui Iliescu , toti securistii din tara si din diaspora s-au bagat in PNL . Pe retele de ei stiute , au inteles ca nr de telefon dat la ziar e ala care trebuie si ca securistii , pardon – „liberalii” sunt chemati de urgenta sa se adune la Kuki acasa si sa puna bazele unui partid care urma sa insemne ceva in Romania . Era vorba de securistii care statusera in carca auteticilor liberali , ai familiilor decimate ale acestora .
    Astfel , tortionarii au luat locul in viata publica celor pe care vreme de 45 de ani i-au prigonit , bagat in puscarii , omorat , violat neveste si fiice , jefuit de bunuri .
    Incepand cu 1947 i-au dat afara din case si s-au mutat ei , iar din 1990 le-au cumparat ; de cele mai multe ori au facut abuzuri , le-au cumparat drepturile litigioase pe nimic .
    Incepand cu 2005 , prin Legea 247 s-a dat startul la revendicarile de avere cu acte false . „Legea” fusese de mult pitrocita in laboratoarele liberalilor , era cunoscuta si de oameni ai lui Nastase – dar si de la alte partide . Mai avusesera nevoie de bani , asa ca impreuna cu „geniul” Rusanu au trecut de la smekeriile cu TVA returnat – tot pe acte false si la altele numai de cei de la finante stiute , la „despagubiri” ale statului pe legi aiuritoare : romanii platesc despagubiri celor care pasami-te au avut averi in teritoriile romanesti pierdute prin diferite tratate .
    Iarasi sumedenie de acte falsificate .
    Tot cu acte falsificate s-au demolat bancile romanesti pana in 2000 , romanii sanctionand PNTCD si pt distrugerea sistemului bancar romanesc . Mii de indivizi cu buletine false au luat imprumuturi si nu au mai dat banii inapoi . Unii au fost insa si sfidatori , au luat imprumuturi cu numele lor , bazandu-se pe „sistem” . De fapt „sistemul” i-a incurajat sa faca imprumuturi cu nume propriu ca sa ii aiba la mana pt ca ei erau necesari ca rotite in planurile „Cupolei” .

    S-a mai hotarat , undeva in sferele ascunse ale puterii care i-a venit de hac lui Ceausescu in Romania , ca si aia care ii urmarisera pe masoni , pe transcedentali , sa se alipeasca de cei urmariti , sa se dea „baieti buni” si sa acapareze structurile acestora , de fapt sa penetreze in strainatate .
    Asa se face ca avem nu numai PNL – Securitate ci si Masonerie – Securitate . De fapt , Masoneria insemna structurile de varf ale Securitatii – dar nu „Cupola” .
    Adrian Nastase , fost „cercetator” juridic pana in 1989 , devine mason si ajunge premier ; Tariceanu , devine mason si ajunge premier ; Radu Vasile ajunge premier cu binecuvantare ; Isarescu ajunge premier ; Petre Roman ajunge premier – sa ma ierte daca am uitat de vreunul ”

    ( comentariu de pe ziare.com)

    Apreciază

  • 77. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 22:36

    Drăguţe de tot diminutivele mai marilor liberali:
    „kuki” and „chucky” 🙂

    Apreciază

  • 78. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 23:00

    Saluttare!
    TB a așteptat mai întâi să afle ce va spune CCR în legătura cu comasarea.
    Prin numirea lui Diaconescu s-a schimbat compoziția politică a guvernului, față de ea din momentul când parlamentul i-a acordat votul de încredere, întrucât înainte nu exista UNPR în această compoziție. S-a cooptat un nou partid în guvern.
    Pe Hotnews am contracarat doar intenția exprimată de Corlățean, ca PSD să sesizeze CCR pe această temă, or ei n-au calitatea asta, iar cererea lor ar fi automat respinsă. Pe fond, însă, ei pot să sesiseze instanța de judecată.
    Când le e lumea mai dragă, Diaconescu ar putea să-i lase cu buzele umflate dacă ae prezenta o dovadă că începând de astăzi nu mai este membru UNPR ci independent. (exclus sau demisionar)

    Apreciază

  • 79. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 23:09

    De fapt, în guvernul inițial nu doar Oprea a fost ministru independent, ci și Baconschi ( a intrat ulterior în PDL, dar asta nu are relevanță în privința compoziției politice din momentul învestirii guvernului). Adică, chiar dacă Oprea n-ar fi făcut parte din Guvern, ca independent, acum UNPR-istul Diaconescu l-a înlocuit pe independentul Baconschi din compoziția inițială, când UNPR oricum nu se afla printre partidele cooptate în guvern.

    Apreciază

  • 80. noradamian  |  24 ianuarie 2012 la 23:25

    Bsk, am înţeles că deja s-a sesizat ponta, că a sărit să denunţe „ilegalitatea”ca de obicei. A explicat si Dan Tapalagă chestiunea, a citit si un articol din constituţie., nu-i nici un bai! Dar n-au decât să sesizeze,doar ce altă treabă fac?

    Apreciază

  • 81. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 23:33

    Nu știu ce a spus Tapalagă. Ilegalitatea există pe fond, fiindcă nu se face nicio distincție în Constituție dacă partidul nou cooptat în guvern este sau nu un partid parlamentar. Diaconescu este UNPR-ist, dar are avantajul că nu trebuie să-și prezinte demisia din grupul parlamentar al UNPR și să treacă la independenți; face parte deja din grupul independenților deoarece UNPR nu a participat la alegeri, nu era constituit. Dar este totuși membrul unui partid și poate să demisioneze… doar în culise. 🙂

    Apreciază

  • 82. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 23:44

    M-am uitat acum pe înregistrare, pe la ora 21:46 și DT zice c-ar fi Ok, dar se contrazice: știe că un nou partid intrat în guvern înseamnă schimbarea compoziției, dar nu înțelege că UNPR nu era în compoziția inițială.

    Apreciază

  • 83. Bască ilie  |  24 ianuarie 2012 la 23:53

    În Grădină ne permitem să spunem adevărul și numai adevărul, fără să ascundem nimic din ceea ce știm că în afară dăunează grav sănătății useliștilor. 🙂

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 00:04

    Bsk, asa e, mă bucur că spui asta 🙂

    Apreciază

  • 85. Bască ilie  |  25 ianuarie 2012 la 00:07

    Somn liniștit! 🙂

    Apreciază

  • 86. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 00:11

    salve,

    am cam picat la spartul tirgului, dar nu-i bai, ca ascult acum IS IT TRUE – nice song!
    🙂

    mi-a placut teribil @tds
    TB or not TB, that’s the question
    chiar asa stam in prezent…TB putind fi interpretat in ambele variante

    Abia astept sa-l vad pe TB tomorrow

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 00:49

    …cică azi ne-a lovit o teribilă furtună magnetică!

    Am aflat adineaori! 🙄

    Apreciază

  • 88. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 00:50

    Frumos cântă Yohanna! 🙂 Multzam, prieteni

    Somn usor

    Apreciază

  • 89. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 00:56

    http://exploziv-news.ro/special/826-atentat-la-viaa-preedintelui-.html

    Apreciază

  • 92. theo- nona  |  25 ianuarie 2012 la 08:54

    bunä dimineatza,

    cred cä ar trebuii sä se audä, si din popor, cä romanilor

    nu le plac criminalii, si nici manipulärile fäcute de voiculescu-SRS-diaconescu, dar dacä romanii tac, este greu sä fie crezut inafarä.

    presedintele trebuie sustzinut, singurul care a fäcut ceva pt. romania si pt. moldova.

    Apreciază

  • 93. Fini  |  25 ianuarie 2012 la 09:40

    Nichita Stănescu:

    „Tu mă strigai din urmă: reăspunde-mi, răspunde-mi,
    cine-s mai frumoşi: oamenii?….ploaia? ”

    Apreciază

  • 94. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 11:11

    Le film de Dieter Auner , intitulé „Off the beaten track” („Hors des sentiers battus” en version française) va sortir dans les cinémas de France 25 Janvier 2012. Le film est co-produit par Cristian Mungiu (Palme d’or a Cannes 2007) et a déjà été sélectionné dans les plus grand festivals d’Europe et a reçu plusieurs prix („Lessinia d’Argento” au 17e Festival du film della Lessinia, Italy; „Grand Prix Award” au Jahorina IET Film Festival en Bosnie-Herzégovine et un Special Award au Astra Film Festival, Romania).

    la bande annonce:http://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=19279466&cfilm=198034.htmlle

    synopsis:OFF THE BEATEN TRACK est la chronique d’un monde pastoral, inchangé depuis des siècles. Et qui doit faire face à de profonds bouleversements. Depuis l’adhésion à l’union européenne, les Roumains peuvent aller travailler à l’étranger comme ouvrier agricole et gagner plus en un mois, que leur activité de berger leur rapporte en un an.Pour comprendre cette mutation, le réalisateur Dieter Auner nous fait partager un an de la vie et du travail d’Albin Creta , un jeune berger du nord de la Transylvanie. Les moissons à la main, la fabrication des fromages, la toilette des moutons sont autant d’activités ancestrales en proie à de profonds bouleversements. Albin et sa famille font face devant ces nouveaux défis que leur impose la mondialisation. Des petits changements, annonciateurs d’un nouveau monde.

    Dieter Auner sas din Medias stabilit in Irlanda.

    Nora, ai auzit de el?

    Apreciază

  • 95. Bască ilie  |  25 ianuarie 2012 la 14:01

    Gata, prieteni! Așteptările optimiste s-au fâsâit odată cu nesuferita comasare. Urmează un trai și-o viață parlamentară, numai bune să ne culcăm pe laurii victoriei împotriva useliștilor și să închidem ochii odată cu prăvălia. Vigilența mai ajută doar la ascultarea poveștilor despre adevărul țintelor pierdute.

    Apreciază

  • 96. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 14:26

    mister B,

    inteleg ca nu este ok cu nevalidarea comasarii alegerilor?!

    este atita disperare fatisa pe fetele uslinosilor cu voiculescu in frunte
    (citeste ce a spus azi despre basescu), incit cred ca in ultimele zile uslinosii au scazut dramatic in sondaje.

    iar situatia lor nu se poate imbunatati, din contra…

    mai ales sa vedem si cu ce noutati va veni piratul
    🙂

    Apreciază

  • 97. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 19:29

    Sa cazi, dar sa cazi frumos! De pe un cal breaz .. sau dintr-o telegondola noo:

    Apreciază

  • 98. dictaturajustitiei  |  25 ianuarie 2012 la 19:53

    Bună seara !

    Nora, mi-a plăcut ce-ai scris și sunt de acord cu tine în totalitate dar ”A-ţi lua dorinţele drept realizări, devine o periculoasă lipsă de viziune într-un context de criză politică ca acela în care ne aflăm. Ideea de a da cioara din mână pe vrabia de pe gard, acum, ar fi calea aproape sigură spre 1 şi 2, ” acest citat este chiar extraordinar.
    Le tot spun colegilor mei care sunt aproape în totalitate de stânga, bun, pică și după aceea ce va fi ?

    Scorpy, fără să știu că și ceilalți îl urmăresc pe Banciu mă uit la el cu încântare. El își exprimă părerile sale. Acestea coincid de multe ori cu ale noastre.

    Apreciază

  • 99. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:34

    Seara bună, dragi prieteni… ) Vreau să vă salut si să vă mulţumesc, nu rămân prea mult nici în seara asta. Dar voiam să vă spun, că, pe lângă poziţionările previzibile ale diferitelor grupuleţe sau personaje, ce s-a petrecut în aceste zile a fost şi o bună ocazie pentru a observa nebănuite viraje comportamentale, schimbări ciudate de atitudini si alte aspecte interesante. Iar asta, dintr-un punct de vedere, nici nu-i prea rău. 🙂

    Apreciază

  • 100. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:38

    Old, 19, cam asa 😉

    Skorpion, 95, poate-l si cunosc! Dar atât numele de ” Auner” cât si cel de „Dieter”, sunt foarte comune în Medias. Am văzut si filmul respectiv, în toamna 2007, la Astra Fest. 🙂

    Apreciază

  • 101. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:40

    Bsk, cu sau fără comasate, mergem înainte. Va fi costisitor, va fi cu circ, dar asta e! 🙄

    91, ca-ntr-o telenovelă politică, pentru cel mai prost-fudul, paranoic personaj, sfârsitul nu poate fi decât cel din zicerea cu „cine sapă groapa altuia” 🙂

    Apreciază

  • 102. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 20:42

    @nora,

    l-ai ascultat pe Basescu?
    sau ai citit discursul lui?
    ce parere ai?
    TB or not TB, that’s the question
    🙂

    Apreciază

  • 103. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:44

    Creangă, 54, Fini, 92, Hantzy, 98, multzam!

    🙂

    Apreciază

  • 104. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:46

    Theo-nona-93, de acord cu tine 🙂

    Fini, 94, minunat clip( muzica, versurile :))

    Apreciază

  • 105. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:47

    Skorpion, am prins doar sfârsitul, sunt în curs de documentare 🙂

    Apreciază

  • 106. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 20:49

    astept parerea ta, cind vei putea
    🙂

    Apreciază

  • 107. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:51

    Dj, 99, da, suntem cam pe aceeasi lungime de undă, si asta mă bucură 🙂 Mă gândesc, însă, ce greu trebuie să-ţi fie când, în jurul tău, se cântă pe atâtea voci, ariile antenelor 😉

    Apreciază

  • 108. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:51

    Vine, Skorpion, vine 🙂

    Apreciază

  • 109. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 20:53

    @nora damian,
    ai luat suta, bag-o la pusculita sa plecam cu totii in caraibe
    🙂

    Apreciază

  • 110. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 20:54

    Daca as fi condus eu PDL, ar fi fost condus mult mai bine (Basescu dixit),

    si as mai adauga: daca ar fi fost premier….hohoho, eram mult mai departe azi…dar aici nu putem schimba nimic

    Apreciază

  • 111. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 20:57

    Plecăm, Skorpion, planul e făcut, banii se adună, echipaj de o corăbioară, avem… 🙂

    Apreciază

  • 112. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:01

    Luati-l si pe capitan!

    Apreciază

  • 113. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 21:10

    Hantzy, dac-ar fi glumă, as înţelege-o.

    Apreciază

  • 114. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:32

    Glumesti, nora!

    Eu ma refeream la el:

    Ce-ati crezut?

    Apreciază

  • 115. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 21:37

    21:32 – 21:01 = 31′
    cam mult, cam mult….

    Apreciază

  • 116. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 21:39

    Hantzy, ja, presupun că si dacă spuneai „pirat” în contextul acestei postări politice, sau a oricărei alta, tot la Jack Sparow te gândeai.

    Apreciază

  • 117. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:40

    Deh, scorpy, am tras o vizita intre timp la sare-n ochi:

    http://sareinochi.com/2012/01/25/ipocrini-si-ipocrine-efecte-al-sindromului-down-basescu/#comment-9794

    Apreciază

  • 118. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:41

    Nora, ar fi fost prea evident … dar numai el e din caraibe!

    Apreciază

  • 119. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 21:42

    skorpion&other, daţi-mi voie să vă spun că, în ciuda celor afirmate zilele trecute (cu ciudă) despre Andreea Pora, o apreciez. Nu vă mai explic de ce, evident că din ce s-a petrecut în ultimele două zile si din atitudinea ei de acum: verticală si fără echivoc.

    Apreciază

  • 120. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:42

    si se si recomanda: „Capitain”

    Apreciază

  • 121. Hantzy  |  25 ianuarie 2012 la 21:47

    Eu n-am considerat-o niciodata pe Pora verticala … doar vehementa poate!
    De cateva zile o apreciez insa: subtilitatea acelui „aproape spontane” e o pirueta de care n-o crezusem in stare.

    Apreciază

  • 122. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 21:52

    nora,

    ceva indicii legate de Pora?
    nu stiu nimic…la ce te referi?

    Apreciază

  • 124. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 22:00

    http://www.revista22.ro/articol.php?id=13043

    ??

    Apreciază

  • 125. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 22:04

    În pincipal, pentru incidentul cu Dinescu de zilele trecute şi pentru comentariile ei ( argumentate) post-discurs Băsescu din seara asta.

    Apreciază

  • 126. skorpion  |  25 ianuarie 2012 la 22:06

    aha,
    nu am urmarit-o, inteleg ca ti-a placut..
    daca ai chef lasa niste cuvinte aici..
    eu ma retrag..

    Apreciază

  • 127. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 22:26

    🙂 Într-un sat, un preot merge la slujbă. Lângă biserică, vede un măgar mort într-un accident de maşină şi sună imediat la poliţie.
    – Sunt preotul satului. Am găsit un măgar mort.
    – Şi ce, zice poliţistul ironic, vreţi să-l îngropaţi cu popă?
    – Nu, zice preotul, eu doar am anunţat familia.

    Apreciază

  • 128. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 22:26

    Somn usor, skorpion 🙂

    Apreciază

  • 129. noradamian  |  25 ianuarie 2012 la 23:12

    Ninge, plouă, ce contează?
    🙂 Noapte bună!

    Apreciază

  • 130. Creanga  |  26 ianuarie 2012 la 00:42

    Seara buna!
    Ninge, ninge, ninge, drumu-i inghetat, deja se stie, Base-i vinovat, iarna nu-i ca vara iar vrabia nu-i ca cioara.
    Somn usor!

    Apreciază

  • 131. My Homepage  |  26 ianuarie 2012 la 06:08

    … [Trackback]…

    […] Read More Infos here: noradamian.wordpress.com/2012/01/23/solutii-politice-dincolo-de-jos/ […]…

    Apreciază

  • 132. Bască ilie  |  26 ianuarie 2012 la 14:14

    Saluttare!
    Nora 128,
    Sigur te-ai gândit numai la familia polițistului? 🙂

    Apreciază

  • 133. noradamian  |  26 ianuarie 2012 la 15:13

    Ziua bună, prieteni 🙂

    Bsk, sigur.
    Orice asemănare cu realitatea e întâmplătoare.

    Măgarul, măgar, na ce să-i faci!
    Poliţaiul, destept si fericit, ca oricare.
    Preotul, om între oameni! Doar că e inventat.

    Apreciază

  • 134. noradamian  |  26 ianuarie 2012 la 15:16

    Crengulin, ninge si la noi, ger de ger.

    În plus, ai prins, ca, deobicei, esenţialul, în câteva cuvinte.

    Apreciază

  • 135. noradamian  |  26 ianuarie 2012 la 15:16

    postare nouă

    Apreciază

  • 136. Bască ilie  |  26 ianuarie 2012 la 15:37

    Până una-alta, ladă!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: