Cui foloseşte revolta anti-ACTA?

16 februarie 2012 at 14:56 47 comentarii

În lumea noastră imperfectă, orice proiect, acţiune menită s-aducă etica şi echitatea-n societate are, precum medicamentele, şi efecte nedorite. Destule medicamente, de altfel, sunt cu două tăişuri, iar unele se dovedesc în timp a face mai mult rău decât bine. Modul, mai rău sau mai bun, în care reguli, legi funcţionează într-o ţară, depinde de nivelul etic al oamenilor ei şi de exigenţele societăţii în cauză. Chiar democraţia se ştie, e defectă dar, până la ora asta, nu s-a inventat ceva mai bun în loc.

Preluat în virtual ca ameninţare la adresa libertăţii de comunicare, recentul proiect de Acord Comercial de Combatere a Contrafacerii a prins mulţime de popor virtual într-o „revoluţie” din care numai ultraşii mai lipseau! Cei mai mulţi, neştiind prea bine de ce protestează, dar sufocaţi de indignare la aflarea urmărilor catastrofale ce vor urma! Nici un internaut nu poate rămâne indiferent vizionând filmuleţe care te paraşutează direct în imperiul cu sârmă ghimpată al vreunui Kim Jong!

Totuşi, unii dintre ei, mai neîncrezători în genul ăsta de inflamaţii de masă or fi observat, poate, că sub lozinca-paravan cu salvaţi „libertatea de comunicare„, în plan secund apar alte aspecte legate mai cu seamă, de echitatea aprovizionării libere, gratuite, ca de la o Alma Mater, virtuală, aşa cum are loc acum. Privit astfel, ACTA pare un act menit să stopeze oarecare fărădelegi, unele mai mari (interesând mai ales sectoarele economic-financiare) altele, găinării, ştiute, dar socotite ca nişte beneficii normale. Sigur că, pentru toţi care se servesc ca din cămara proprie,acum, de prin rafturile acestui hipermarket virtual global care lasă uşa deschisă sau cheia sub preş asta e ceva foarte plăcut. Iar unii se servesc din greu din tot ce poftesc şi adesea, asta le aduce bani ori foloase (ne)cuvenite. Iar faptul că bunurile astea în care se investeşte muncă, inteligenţă creatoare şi bani, n-ar mai fi la liberă servire gratis, stârneşte nemulţumire, este aidoma cu ce se-ntâmplă într-un stat asistenţial supus reformării. În cazul de faţă fiind vorba de unul de dimensiuni globale. O reglementare responsabilă în această situaţie poate fi văzută ca un cumplit abuz! Pe de altă parte, anumite aspecte existente în forma actuală a proiectului ar trebui regândite pentru a împiedica motivarea unor restricţionări excesive pe plan local de către guvernele unor ţări semnatare. Oricum, proiectul nu prea pare implementabil. Însă, dincolo de asta, revolta „anti-ACTA” e încă un exemplu, un caz şcoală de isterie indusă-n virtual de niste supăraţi că nu mai pot fura pe internet. …Ceva ce seamănă teribil cu blocajul mental şi isterizarea-n masă produsă la noi, de manipulările mediei useliste.

Pe acelasi subiect:
http://www.adevarul.ro/liviu_avram-editorial/Ai_citit_ACTA_7_646805315.html

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Un gorobete de dragobete’s day Noaptea dinozaurilor

47 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  16 februarie 2012 la 15:16

  bonjurici,
  chiar nu stiu ce sa spun despre ACTA

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  16 februarie 2012 la 15:18

  Pe 31 martie, Anonymous vrea să atace câteva servere DNS majore, ceea ce va opri Internetul câteva ore sau zile.
  Probabil că iniţiativa nu e fericită, dar mi-a atras atenţia citatul cu care începe manifestul lor:

  The greatest enemy of freedom is a happy slave.

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  16 februarie 2012 la 15:20

  Ziua bună 🙂 Citeste si articolul din Adevărul. Dacă ai urmărit dezbaterile de pe diverse bloguri ai dat si peste un filmuleţ, cel puţin, pe temă. Cel mai hazos mi s-a părut ideea că-ţi pot fi controlate muzicile din telefoanele mobile si alte astea. Dar si altele asemenea. Imaginează-ţi o tărăsenie ca asta la îmbarcare într-un avion… 🙄 🙂

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  16 februarie 2012 la 15:22

  se pare ca este o idiotenie cit Terra de mare
  🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  16 februarie 2012 la 15:22

  Anonymous sunt chiar ultrasii de care pomenesc 😆

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  16 februarie 2012 la 15:25

  Skorpion, Anonymous, sunt grupul de hackeri în numele cărora anumite site-uri (In-politics, de pildă) promiteau că vor face dezvăluiri incendiare despre MRU. Site-uri care au aruncat, avant la lettre niste mizerii comparabile cu filmuleţul cu Boc, ulterior contrazise de respectivii hackeri!! Care au si ei, onoarea lor, nu? 😆

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  16 februarie 2012 la 15:28

  Scuze pentru like, era destinat articolului din Adevărul 🙂

  Apreciază

 • 8. skorpion  |  16 februarie 2012 la 15:34

  @nora,
  nu ai idee cite mailuri cu diverse articole anti-MRU si anti-infamul_Basescu primesc zilnic de la prietenii mei anti
  🙂

  revin later
  🙂

  Apreciază

 • 10. valiotronic  |  16 februarie 2012 la 15:41

  mda…uite asa se trezește vorbind nu-știu-cine….

  (4) O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale
  administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online
  să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al
  cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului
  a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de
  comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de
  informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective. Aceste proceduri sunt puse
  în aplicare astfel încât să se evite crearea de obstacole în calea activității legitime, inclusiv comerțul
  electronic și, în conformitate cu legislația părții respective, respectă principii fundamentale precum
  libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private (citat din http://www.minind.ro/acta/ACTA_ro_01022012.pdf )

  Romania a făcut și face dovada încălcărilor drepturilor omului flagrant …ce sa mai vorbim de textul ambiguu ACTA …care lasă deschisa poarta oricăror abuzuri…mai ales din partea unor grupări de avocați avari…gen BSA,ORDA ,ect…principiul copyright-ului … după mine corupt pana în măduva oaselor…nu va mai avea multe zile…. crează discriminare …de ce un tapițer nu ți-ar cere drepturi de autor atunci când oferi un scaun altcuiva….nu mai vorbesc de ipocrizia de stat romana….de la ministere pana la ultima scoală, spital, primărie,…folosesc și cheltuie din banii noștri…pe licențe de sisteme de operare scumpe și proaste (sper sa ma audă nemții și francezii care au Linux Mandriva în toată administrația)… în școli se preda (se dau examene) pe soft-urile unei firme private (Microsoft) …. cu procesoare de text ale aceleași firme… când exista sute de distribuții Linux http://www.linux-romania.com/ absolut gratuit ….cu LibreOffice http://www.libreoffice.org/download/ gratuit chiar și pentru firmele comerciale….dar probabil îmi bat „gura” degeaba… http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2012/01/30/acta-top-cinci-probleme

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  16 februarie 2012 la 15:51

  skorpion, si eu primesc, sunt niste făcături grosolane, cusute cu aţă din izmenele lui felix, care par destinate unor retardaţi!! Evident, fără să fie nominalizate sursele, investigatorii si cei care-si asume răspunderea. 😉

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  16 februarie 2012 la 16:25

  Valiotronic, salut, depinde căror interese li se acordă mai multă atenţie, asta e clar. Dar nici sperietoarea cu nu-s ce pedepse pentru descărcarea de muzici MP3 si controale securiste la utilizatori nu ţine. Eo glumă de speriat copiii! Şi, de fapt, tehnic, e ceva imposibil. Mai curând la surse, la furnizori, poate fi intervenit prin lege. Dar si aia e complicat. Probabil de aceea, dac-am auzit bine, Germania a si renunţat. Până la urmă, desi stiu că sunt furat furaţi niţel, si furnizorii o lasă mai moale: fără să lase oarece libertăţi dintr-astea utilizatorilor, ar păgubi mai mult. Asa că mai mare daraua decât ocaua. Presupun că înspăimântătorul proiect nu va fi aprobat de PE. Nu sunt suficiente garanţii de bună aplicare (asta apropo de ce spuneai legat de copyright si protecţia proprietăţii intelectuale în scumpa noastră patrie, poate si-n altele ) dar, din nou presupun, nici companiile nu vor insista pentru ceva ce li s-ar putea întoarce împotrivă.
  Faptul că nu se poate găsi o soluţie rezonabilă fără efecte secundare nedorite pentru a a preveni si stopa pirateria, sumedenia de „subtilizări” şi de „ciupiri” care se petrec în lumea virtuală în continuă expansiune,este,din punctul meu de vedere,o tristă relitate. Deocamdată.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  16 februarie 2012 la 16:31

  Breaking news: antena 1 a fost sancţionată cu pedeapsa maximă : 200.000 LEI.
  …si o întrerupere de 10 minute a programului de emisie în prime time.
  Vaa!, ce lovitură, bietul felix&capatos& comp!

  Asteptăm justiţia!

  Apreciază

 • 14. theo- nona  |  16 februarie 2012 la 17:04

  sunt de acord cu nora, toate actiunile anonymus,acta,
  boc,jos bäsescu, sunt fäcäturile securistului VOICULESCU SI SRS

  Apreciază

 • 15. theo- nona  |  16 februarie 2012 la 17:05

  DL: BOC: TREBUIE SÄ-I DEA IN JUDECATÄ ;SALA SI ANTENELE

  s-ar putea ca sala sä apartzinä tot lor, s-au sä-si fii instalat
  camere.

  Apreciază

 • 16. Creanga  |  16 februarie 2012 la 17:10

  Salut!
  200.000 sunt pentru OTV, antena a luat 10 minute de pauza, asa am inteles eu.

  Apreciază

 • 17. Creanga  |  16 februarie 2012 la 17:15

  La copac s-a scris despre ACTA

  http://copaculdinpadure.wordpress.com/2012/02/12/actul-acta/

  Eu nu am citit proiectul, asa ca nu imi pot da cu parerea.

  Apreciază

 • 18. Creanga  |  16 februarie 2012 la 17:32

  Ce faceti in august?

  http://www.fanfest.ro/

  Apreciază

 • 19. theo- nona  |  16 februarie 2012 la 17:32

  eu evit sä merg la copac, cat timp, militeazä disperatzi, loda,purli si ridichea comunistä.
  poate cand vine FILi, sä-.i steargä, nu fac bine ,
  deruteazä si infecteazä, asta si vor, sper sä-i steargä FIL:

  Apreciază

 • 20. theo- nona  |  16 februarie 2012 la 17:33

  CRENGUTZÄ;

  TREBUIE SÄ-I DEA IN JUDECATÄ

  Apreciază

 • 21. Creanga  |  16 februarie 2012 la 17:40

  Theo,
  Fiecare face ce vrea in casa sau copacul lui, eu unul mi-am luat talpasita, intru rar pe acolo.
  Pe cine sa dea in judecata?

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  16 februarie 2012 la 17:41

  Salut, prieteni, 🙂
  Crengulin, da, m-am grăbit 😦 sancţiunea financiară e pentru OTV, cealaltă ,cu întrerupere de 10 minute. e pentru antena. Tare-l mai iubeste cna-ul pe felix! :mrgreen:

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  16 februarie 2012 la 17:45

  theo-nona, voiculescului tocmai i s-a închis un rezervor de bani murdari, Metropolis, sau asa ceva, prin justiţie. Mai are si altele pe rol. Se simte tot mai „hărţuit” , bietul, de justiţie. Oricum nu se simte în largul lui, de-aia iese varanul din el 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  16 februarie 2012 la 17:50

  Crengulin, eu am evitat să-mi dau cu părerea despre ACTA până acum, am mai citit pe ici pe colo, în general doar proteste furioase, am dat si câte un like la niste invitaţii la „cauză”, la-nceput, pe neverificate , adică din prietenie 🙂 dar, repet, nu m-am pronunţat până azi când văd mult mai nuanţat niste lucruri. Iar din ce am scris în postare, plus opinia, diferită a lui Valiotronic, plus articolul din Adevărul, plus ce mai stim si noi, putem să ne facem o imagine, cât de cât, apropiată de adevăr si de exigenţele personale.

  Apreciază

 • 25. theo- nona  |  16 februarie 2012 la 17:54

  asa este crengutzä, nu vreau sä mä enervez, ei asta si vor,sä distrugä copacul, cum au fäcut cu poenitza.

  Apreciază

 • 26. Fini  |  16 februarie 2012 la 20:05

  Bună seara! 🙂
  Din câte bloguri am frecventat, singurul care m-a înlăturat a fost Copacul. Culmea absurdului este că iniţial am fost poftită.
  Totuşi mă duc acolo ca să citesc postările lui Clemy; merită citite.
  Nu-mi cobor privirea spre comentarii.
  Am acolo prieteni la care ţin, dar…………………

  Apreciază

 • 27. Fini  |  16 februarie 2012 la 20:13

  Nora,

  ACTA asta mi se pare că bâjbăie în ceaţă. Informaţia este ţinută sub cheie şi este firesc să genereze suspiciuni, proteste pe nu se ştie ce, istrie în masă.

  Apreciază

 • 28. Fini  |  16 februarie 2012 la 20:30

  Predica în pustiu:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-966733.html

  Apreciază

 • 30. Fini  |  16 februarie 2012 la 20:58

  Din noiembrie nu mai deschid televizorul pentru că nu mai vreau să văd rictusul kagebist, istericale crinăuciste, cârlăneală, izmeneală putere-opoziţie, scriitori părăsiţi de muză dup-o carte, două, actori rataţi sau sastisiţi care bălesc după rolul de politician, cântăreţi uitaţi şi-îmbătrâniţi şi manelişti notorii şi burtoşi, telenovelişti şi fotbalişti, politicieni de talk-show şiii… Becaliiii cu toată becalimea cu nuanţe de rom cusher – ghiveci naţional.
  S-a declanşat noua ediţie a becaliadei mioritice:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/gigi-becali-vreau-sa-fiu-premier-atunci-o-sa-fiu-generalul-lui-hristos-966759.html

  Apreciază

 • 31. Fini  |  16 februarie 2012 la 21:03

  BAROCUL VENEŢIAN

  Apreciază

 • 32. Creanga  |  16 februarie 2012 la 23:08

  Nora, eu mai studiez despre ACTA. 🙂
  Dar ce liniste, toate lumea e la meci?

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  17 februarie 2012 la 00:51

  o fi adevarat??????????

  Apreciază

 • 36. skorpion  |  17 februarie 2012 la 09:55

  Comunicat al Asociatiei 21 Decembrie 1989 16 februarie 2012

  SEMNAŢI PETIŢIA ÎN LIMBA ENGLEZĂ PENTRU SALVAREA LUI MĂRIEŞ ŞI A COLEGILOR LUI: „Save the life of hunger strike protestors!”

  Petiţia poate fi semnată on-line la adresa http://www.change.org/petitions/save-the-life-of-hunger-strike-protestors

  Antropologul Alin Rus, membru de onoare al Asociatiei 21 Decembrie 1989, profesor la Worcester University din Statele Unite, a publicat acum trei ore o petiţie pentru salvarea vieţii lui Teodor Mărieş care se află în a 88-a zi de grevă a foamei pentru adoptarea Legii lustraţiei, a Legii imprescriptibilităţii crimelor împotriva umanităţii şi a Legii recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste. Solidari cu Teodor Mărieş, trei colegi ai acestuia se află de asemenea în greva foamei: Vlad Ciobanu (vicepreşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, 67 de zile de greva foamei), Firimiţă Marian (54 de zile de greva foamei) şi Savin Eugeniu (51 zile de greva foamei).

  http://www.change.org/petitions/save-the-life-of-hunger-strike-protestors

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  17 februarie 2012 la 09:56

  Comunicat al Asociatiei 21 Decembrie 1989 16 februarie 2012

  SEMNAŢI PETIŢIA ÎN LIMBA ENGLEZĂ PENTRU SALVAREA LUI MĂRIEŞ ŞI A COLEGILOR LUI: “Save the life of hunger strike protestors!”

  Petiţia poate fi semnată on-line la adresa http://www.change.org/petitions/save-the-life-of-hunger-strike-protestors

  Antropologul Alin Rus, membru de onoare al Asociatiei 21 Decembrie 1989, profesor la Worcester University din Statele Unite, a publicat acum trei ore o petiţie pentru salvarea vieţii lui Teodor Mărieş care se află în a 88-a zi de grevă a foamei pentru adoptarea Legii lustraţiei, a Legii imprescriptibilităţii crimelor împotriva umanităţii şi a Legii recunoştinţei faţă de eroii revoluţiei anticomuniste. Solidari cu Teodor Mărieş, trei colegi ai acestuia se află de asemenea în greva foamei: Vlad Ciobanu (vicepreşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, 67 de zile de greva foamei), Firimiţă Marian (54 de zile de greva foamei) şi Savin Eugeniu (51 zile de greva foamei).

  Apreciază

 • 38. theo- nona  |  17 februarie 2012 la 10:20

  bunä dimineatza,

  skorpi a postat ceva despre, fam. plesu,

  despre caracterul si jocurile pe care le-au fäcut si le fac,
  se vorbea de mult timp.este mai murdar decat isi poate
  inchipuii cineva, ca om.vor iesii toate la ivealä.
  nu mä refer la profesiunea lui,.

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  17 februarie 2012 la 10:20

  @Nona,

  nu garantez ca este si adevarat….
  tu ce crezi?

  Apreciază

 • 40. theo- nona  |  17 februarie 2012 la 11:29

  noi am auzit de mult, si el si dinescu, s-au falfait mult prin germania, miorläindu-se, cat au fost de persecutati,
  dar s-au intrebat multzi, cum erau ei persecutatzi, cand erau la sindrofii si petreceri cu ambasadorii.AU IESIT AFARÄ
  cand dinescu a fost trimes in diferite täri comuniste
  in asa zise colective culturale s-au campuri, si desigur
  au descoperit multe contradictzii. chiar au crezut cä cei din
  west le inghit toate minciunile, am auzit plesu nu era prea iubit
  era arogant si chiar plagia cu pläcere.

  asa o fii?????????

  Apreciază

 • 41. theo- nona  |  17 februarie 2012 la 11:30

  SKORPI;
  PUNE TE ROG AIA CU PLESU SI LA POM:

  Apreciază

 • 42. Creanga  |  17 februarie 2012 la 13:58

  Neata!
  Fini, semne bune anul are, dar (încă) prea puţini la răcoare.
  În alte ţări îşi dau demisia doar dacă sunt suspecţi, Năstase şi Severin, de scaune se tot ţin.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-11531927-ultima-ora-germania-presedintele-christian-wulff-implicat-intr-scandal-coruptie-urma-isi-anunte-demisia-vineri.htm

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  17 februarie 2012 la 14:23

  Ziua bună, prieteni 🙂 Skorpion, …Plesu? 🙄 Surprize, surprize!

  Nu ştiu ce să mai zic de labirintul misterelor revoluţiei cunoacute de toată lumea si încă nerezolvate oficial 🙄

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  17 februarie 2012 la 14:24

  Fini, 31, fain 🙂

  35, un link numa’bun, l-a luat ca sursă şi la noua postare.

  Multzam,

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  17 februarie 2012 la 14:25

  theo-nona, 39, mai dvereme sau mai târziu ies toate la iveală 😉

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  17 februarie 2012 la 14:26

  Crengulin, parcă-ncepe si aici un vânt răcoros de ăsta 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  17 februarie 2012 la 14:28

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.326 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.326 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: