Mărţişoare audio-vizuale

24 februarie 2012 at 14:48 131 comentarii

Privindu-şi retrospectiv opera colectivă, după ce au produs psihoze publice pe care le recunosc unii dintre ei, oamenii mediei, ei înşişi, pare c-au intrat în depresie de presă. Unii cred chiar, că aniversarea de un sfert de secol până la care mai avem puţină vreme, a libertăţii de exprimare va fi, din pricinile amintite, comemorativă. Mortificarea libertăţii acesteia fundamentale producându-se pe măsura transformării ei în libertate de descărcare fiziologică în direct– mai mult de atât nu pot face decât canalele cu pătrăţel roşu. Din canal în canal până-n terminal, cum s-ar spune. Isprăvit bun simţ, respect, onoare, toleranţă, şi tot ce ţine de astea. O duzină de scatofili plus gâdea le-au pus capăt. Pare că tot ce a cumulat rău istoria lumii poate fi găsit, concentrat şi diversificat, în meniul editorial ale acestei lumi înlocuitoare şi suprapuse celei reale. Intrigi, prostituţie, inchiziţie, calomnii, şantaj,etc, rulează non-stop prinzându-i pe amatorii de mizerii. Or fi şi lucruri bune-n lumea asta-n care am picat prizonieri? Necontrafăcute? Nemurdărite? Poate, dar e tot mai greu de făcut distincţie.

Dacă locul partidelor politice, uneori şi a instituţiilor statului, e aşa cum se vede, ocupat de atotputernicele televizii, tot ce ţine de transformările social-politice în curs, implicând şi pe cele de atitudine, va fi legat de schimbările care se petrec pe acest front. Iar asta pare a fi deasemeni un motiv de depresie pentru canalele care simt că dominaţia lor absolută se-ncheie. Cum cui pe cui se scoate, spargerea monopolului oteve-antenist asupra educaţiei socio-politice naţionale ar putea infirma diagnosticul pus zilele astea de unii infirmieri ai audio-vizualului, din sălile de operaţii pe creier.

Să privim cu interes, deci, primenirea respectivă, fără să ne facem speranţe prea mari, dat fiind prin câte dezamăgiri am trecut. Noua televiziune TVH 2.0 care a şi fost lansată, ieri, 23 februarie 2012, va aduce în peisaj, după cum a declarat managerul proiectului Romania 2.0, sociologul Sebastian Lazaroiu, mai multe componente, printre care un post de radio, un institut de sondaje si o scoala pentru tineri lideri politici. Cel puţin ideea că incercam cumva sa schimbam modul de comunicare publica in societate si sa fim orientati mai mult spre viitor decat spre prezent sau trecut pare altceva decât molfăiala indigestă a ştirilor cu care ne-au obişnuit tokşoumenii momentului. Şi încă ceva deosebit: se lucrează cu oameni noi, mai putin cunoscuti, foarte buni, recrutaţi chiar si dintre studenti. Nu se pune accent pe vedete.

Iar la 1 martie operatorul RCS&RDS va lansa postul de stiri Digi 24 care va fi transmis in format full HD. Printre membrii echipei Digi 24 se numara Luca Niculescu, Cosmin Prelipceanu si Razvan Mitroi. Mai putin talk-show si mai multe stiri”, a spus George Orbean, managerul priectului. În grila de programe apare o emisiune de stiri in direct care dureaza 9 ore: emisiunea „Romania in direct”, 60% din programul de emisie se va difuza de luni pana vineri intre orele 10.00-19.00. Postul oferă şi 30% programe educative, culturale şi religioase şi 10%, divertisment.

În fine, mai e şi Transilvania Live, lansată din 19.12.2011 de grupul pesedist de la Cluj, post regional încă în construcţie. Din ceeace scrie Vasile Dâncu, liderul PSD pe blog, Transilvania Live a fost construit drept un proiect pozitiv, o scena, o vitrina, tablouri care sa arate lumii ceea ce avem noi mai interesant. Dl Dâncu ţine să ne asigure că Nu vom face politica vreunui partid ( :)) dar nu ne vom feri sa spunem ceea ce gandim despre societate sau politica. Consider ca este o lasitate sa te ascunzi dupa false echilibre statistice sau fluxuri de stiri fara de relevanta pentru oameni.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Consilierul diavolului Grecia, azi

131 comentarii Add your own

  • 1. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 15:27

    Saluttare!
    Depresia de presă ne presează cu cele mai înalte posturi morale: nesimțirea și îndobitocirea.
    Să nu uităm de „Nașul TV”!.
    Vasile Dâncu se simte mult mai credibil din poziția de membru PSD. Ține să-și păstreze imunitatea politică față de neutralitate. 🙂

    Apreciază

  • 2. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 15:48

    Este cât se poate de explicabilă tulburarea lui Gâdea, din moment ce și-a justificat apelativele „nesimțit” și „dobitoc” cu cerere lui imperativă de medicamente. 🙂

    Apreciază

  • 3. noradamian  |  24 februarie 2012 la 15:50

    Ziua bună 🙂 Bsk, „Naşul TV” e Digi 24 (în loc de 10 TV), o să precizez 🙂 Dâncu e un „mânuitor” de clasă, ce-i a lui e a lui 🙂

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  24 februarie 2012 la 15:51

    Bsk, absolut exact! Se simte, deja, „hingherit” 😆

    Apreciază

  • 5. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 16:37

    Nu cred. Nașul lui Radu Moraru ar trebui să fie diferit de Digi.

    Apreciază

  • 6. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 16:49

    Radu Moraru a divorțat neamiabil de RDS&RCS; nu mi-l imaginez întors spășit la Digi-24.
    http://www.nasul.tv/2012/02/24/prima-emisiune-nasul-tv/

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  24 februarie 2012 la 17:02

    BSK, ai dreptate ( ce de obicei :)) Deci si „Nasul TV” vine de mărţisor 🙂 Nu pot decât să-l salut. Îmi pare bine 🙂

    Apreciază

  • 8. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 17:09

    Vai, s-a autosesizat CSM în cazul deciziei CAB, de anulare a condamnării lui Dinel Staicu Niță. Ori o spală, ori o scaldă, fiindcă n-are cum să infirme soluția instanței, ci doar să aplice cel mult o sancțiune disciplinară de mare ecou. Să sară cu sancțiunea în ograda lui Dan Lupașcu și să sporească neîncrederea în justiția păstorită de el? Mă îndoiesc.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11589680-inspectia-judiciara-autosesizat-dupa-curtea-apel-bucuresti-anulat-condamnarea-sapte-ani-inchisoare-lui-dinel-staicu.htm

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  24 februarie 2012 la 17:16

    „… Oficiali ai Curtii de Apel Bucuresti au explicat ca la Craiova, in recurs, s-a judecat o plangere facuta de un petent nemultumit de o decizie a procurorilor craioveni care il scoteau de sub urmarire penala pe Dinel Staicu. La acel moment, instanta craioveana a respins plangerea acelei persoane, constatand astfel, definitiv, ca Dinel Staicu nu este vinovat de faptele pentru care a fost judecat in dosarul BIR”

    Si astfel, un răspuns cu care s-a-nchis gura, pe moment, petentului nemulţumit, a putut fi ulterior folosit pentru a-l scoate din cauză pe celebrul furăcios! Mai mult decât straniu 😦

    Apreciază

  • 10. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 17:46

    Da, la Craiova se impun săpături adânci, arheologice, poate va fi depistat un judecător bun de condamnat și s-ar relua circul ceva mai încolo, dacă nu intervine între timp prescripția miraculoasă în favoarea lui Dinel.

    Apreciază

  • 11. skorpion  |  24 februarie 2012 la 20:26

    buna seara,

    pe blogul lui, danilet este f. mindru ca justitia a luat-o inaintea parlamentului si guvernului si presedintiei, dar tipul nu realizeaza ca, practic, daca la data efectuarii sondajului justitia a fost mai sus decit celelalte institutii ale statului este tot meritul lui Basescu.
    of, of, mai, mai…

    cifre:

    răspunzând la sondajul de opinie din luna februarie, 30% dintre români au declarat că au încredere multă şi foarte multă în justiţie. Distinct, 35% au încredere în DNA. Încrederea în Parlament este de doar 21%, în Preşedinţie de 23%, iar în Guvern de 29%.

    Apreciază

  • 12. skorpion  |  24 februarie 2012 la 20:28

    – daca DNA are „distinct” 35%, inseamna ca judecatorii au numai 25%, nu?
    😛

    Apreciază

  • 13. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 20:41

    Depinde ce înțelege fiecare respondent prin justiție. Dacă ar identifica-o toți cu DNA, justiției i-ar reveni -5% (minus 5%), dacă jumătate din cei 35 % pro DNA ar crede că-s totuna, 17-18% au acord aceeași încredere în justiției, iar diferența până la 30% vine de la alții 12-13%. 🙂

    Apreciază

  • 14. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 20:42

    17-18% au acordat

    Apreciază

  • 15. skorpion  |  24 februarie 2012 la 20:45

    esti sigur pe cifra 17-18% ?

    Apreciază

  • 16. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:03

    Bună seara! 🙂

    MICHEL LEGRAND – a 80-a aniversare. (24 februarie 1932) Pianist, dirijor, aranjor, compozitor (3 premii Oscar, 5 premii Grammy)

    When lonely feelings chill
    The meadows of your mind,
    Just think if winter comes,
    Can spring be far behind?

    Beneath the deepest snows,
    The secret of a rose
    Is merely that it knows
    You must believe in spring.

    Just as a tree is sure
    Its leaves will reappear;
    It knows its emptiness
    Is just the time of year.

    The frozen mountain dreams
    Of April’s melting streams,
    How crystal clear it seems,
    You must believe in spring.

    You must believe in love
    And trust it’s on its way,
    Just as the sleeping rose
    Awaits the kiss of May.

    So in a world of snow,
    Of things that come and go,
    Where what you think you know,
    You can’t be certain of,
    You must believe in spring and love.

    Apreciază

  • 17. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:05

    Comme une pierre que l’on jette
    Dans l’eau vive d’un ruisseau
    Et qui laisse derrière elle
    Des milliers de ronds dans l’eau
    Comme un manège de lune
    Avec ses chevaux d’étoiles
    Comme un anneau de Saturne
    Un ballon de carnaval
    Comme le chemin de ronde
    Que font sans cesse les heures
    Le voyage autour du monde
    D’un tournesol dans sa fleur
    Tu fais tourner de ton nom
    Tous les moulins de mon cœur
    Comme un écheveau de laine
    Entre les mains d’un enfant
    Ou les mots d’une rengaine
    Pris dans les harpes du vent
    Comme un tourbillon de neige
    Comme un vol de goélands
    Sur des forêts de Norvège
    Sur des moutons d’océan
    Comme le chemin de ronde
    Que font sans cesse les heures
    Le voyage autour du monde
    D’un tournesol dans sa fleur
    Tu fais tourner de ton nom
    Tous les moulins de mon cœur
    Ce jour-là près de la source
    Dieu sait ce que tu m’as dit
    Mais l’été finit sa course
    L’oiseau tomba de son nid
    Et voila que sur le sable*
    Nos pas s’effacent déjà*
    Et je suis seul à la table
    Qui résonne sous mes doigts
    Comme un tambourin qui pleure
    Sous les gouttes de la pluie
    Comme les chansons qui meurent
    Aussitôt qu’on les oublie
    Et les feuilles de l’automne
    Rencontre des ciels moins bleus
    Et ton absence leur donne
    La couleur de tes cheveux
    Une pierre que l’on jette
    Dans l’eau vive d’un ruisseau
    Et qui laisse derrière elle
    Des milliers de ronds dans l’eau
    Au vent des quatre saisons
    Tu fais tourner de ton nom
    Tous les moulins de mon cœur

    Apreciază

  • 18. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 21:05

    Nu-s sigur de nimic fiindcă nu am de unde să știu ce au gândit respondenții. Pot să spun, însă, cum ar fi fost mai corect să fie formulate întrebările pentru a se elimina confuziile.

    Având în vedere că actul de justiție este înfăptuit de judecători, iar Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege:

    1. Aveți încredere în justiția înfătuită de judecătorii ICCJ?
    a) foarte și peste poate;
    b) mare
    c) mică
    d) jenant de mică
    2. Aveți încredere în actul de justiție înfătuit de judecătorii instanțelor inferioare din judecătorii, tribunale și curți de apel?

    Având în vedere că procurorii apără interesele generale ale societăţii, ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor:
    3. Aveți încredere în activitatea procurorilor DNA?
    a,b,c.d
    4. Aveți încredere în activitatea procurorilor, alții decât ai DNA?
    a,b,c,d

    Apreciază

  • 19. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:07

    Apreciază

  • 20. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:09

    On peut marcher sous la pluie
    Prendre le thé à minuit
    Passer l’été à Paris
    Quand on s’aime
    On peut se croire à New York
    Cinq heure du soir, five o’clock
    Ou dans un square de Bangkok
    Quand on s’aime

    On peut marcher sur la mer
    Danser autour de la terre
    Se balancer dans les airs
    On peut tout faire
    Quand on s’aime
    Quand on s’aime

    Écoute, écoute le temps
    Moi, moi je le trouve hésitant
    Puisqu’il parie tout le temps
    Entre beau fixe et le printemps
    On peut voler de soleil en soleil nuit et jour
    Quand on s’aime
    Oui, quand on s’aime

    On peut marcher sous la pluie
    Prendre le thé à minuit
    Passer l’été à Paris
    Quand on s’aime
    On peut se croire à New York
    Cinq heure du soir, five o’clock
    Ou dans un square de Bangkok
    Quand on s’aime

    On peut marcher à New York
    Prendre le thé à five o’clock
    Passer l’été à Bangkok
    Quand on s’aime

    On peut marcher sur la terre
    Ou danser autour de la mer
    Prendre l’été pour l’hiver
    Quand on s’aime

    Écoute, écoute, écoute le temps
    Moi je le trouve hésitant
    Puisqu’il varie tout le temps
    Entre beau fixe et printemps
    On peut voler de soleil en soleil nuit et jour
    Quand on s’aime
    Oui quand on s’aime

    On peut voler de soleil en soleil nuit et jour
    Quand on s’aime
    Oui quand on s’aime

    Apreciază

  • 21. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 21:09

    Ar merge încă 2 litere la fiecare întrebare:
    e) nu știu, nu răspund:
    f), nu știu, dar am răspuns. 🙂

    Apreciază

  • 22. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:10

    Apreciază

  • 23. skorpion  |  24 februarie 2012 la 21:11

    m-ai prins, fini, cu nana mouskouri,
    cred ca sint maniac dupa ea
    😛

    Apreciază

  • 24. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:11

    Apreciază

  • 25. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:12

    Skorpi,

    ştiu! 🙂

    Apreciază

  • 26. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:13

    Apreciază

  • 27. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 21:21

    Apreciază

  • 28. Fini  |  24 februarie 2012 la 21:33

    Bsk salut!
    27

    Lisboa Electrico.

    Apreciază

  • 29. skorpion  |  24 februarie 2012 la 21:33

    splendida plimbarea cu tramvaiul prin Lisboa, ce frumoasa Amalia Rodriguez pe un afis, stradutele alea inguste si tramvaiul serpuind printre ele…superb
    🙂

    Apreciază

  • 30. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 21:55

    Fini, salut!
    Am vrut să-l impresionez și eu pe Mr. Sk. 🙂

    Apreciază

  • 31. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 22:03

    După câte „mărțișoare audio-vizuale” avem de oferit, tre să începem cu o săptămână mai devreme. 🙂

    Apreciază

  • 32. Fini  |  24 februarie 2012 la 22:09

    Bsk,

    Primul mărţişor oferit este pentru Skorpi 🙂

    Apreciază

  • 33. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 22:11

    Schimbăm ordinea firească de când s-a întors lumea cu cucuruzvelt în sus. 🙂

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  24 februarie 2012 la 22:11

    Seara bună 🙂 Acusi am sosit si eu, gata impresionată, de la o gală de balet! Am cam abuzat dat fiind că am o răceală rebelă, cred, totusi, că mi-a făcut bine! Iar în grădină acuma e destul de cald si de plăcut 🙂

    Apreciază

  • 35. theo- nona  |  24 februarie 2012 la 22:31

    bunä seara,
    am venit sä vä spun, cä vä iubesc.

    Apreciază

  • 36. skorpion  |  24 februarie 2012 la 22:33

    baietii….martisor??
    ooo, doamne
    🙂

    Apreciază

  • 37. Fini  |  24 februarie 2012 la 22:46

    Bsk şi Skorpi,
    33 36

    Am extras din „Rânduieli” de Marin Sorescu două versuri:

    ” Nu mai sunt rânduielile alea,….”
    „Se-ntroarce lumea cu curu-n sus şi se scufundă pământul.”

    http://oblivionesse.com/2009/05/13/randuieli-marin-sorescu/

    Apreciază

  • 38. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 22:57

    Baconschi, întrebat la Cristoiu de Mișcarea Populară: coagularea forțelor de dreapta, dar și cu o dimensiune civică, ONG-uri ș,a. Se adresează clasei de mijloc, întreprinzătorilor, profesiunilor liberale…

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  24 februarie 2012 la 22:58

    Theo-nona, si noi te iubim 🙂

    Apreciază

  • 40. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 23:02

    Theo-Nona ține motivele la secret. Poate i-a plăcut oferta noastră de tramvaie portugheze. Nu-i așa, Nona? 🙂

    Apreciază

  • 41. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:02

    Miscarea Populara…..am ceva dubii privind succesul acesteia.
    va fi un conglomerat de de toate?
    intii intelesesem ca PDL pe de o parte, MP pe de alta parte,
    ulterior am citit ca PDL va fi inclus in MP alaturi de PNT/cu nasolul de pavelescu, cu udmr, chiar, cu pp-dd???

    adica o varza totala!

    Apreciază

  • 42. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:02

    Fini, ….”Casa lor bătrână, de moşneni domoli şi aşezaţi,
    Intra încet în pământ.”
    …o poezie-istorie dureros de adevărată. Cuprinde-n ea ceva din tragedia profundă a lumii în care trăim.

    Nici nu-mi vine să cred că Sorescu s-a dus de atâta vreme 😉

    Apreciază

  • 43. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:05

    Michel Legrand, Nana Mouskouri, Diana Krall, Lisboa… Ce de mărţisoare! Minunate 🙂

    Apreciază

  • 44. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:07

    mie, personal, mi se pare ca poezia lui Sorescu contine o doza mare de misoginism….este frumoasa poezia, dar in Ro misoginismul atit dinspre barbati, cit si dinspre femei este mult mai pronuntat decit in tarile vestice….

    Apreciază

  • 45. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:12

    Si misoginismul e parte a lumii, Skorpion, partea rea şi mohorâtă, aceea care intră în pământ 🙄

    Apreciază

  • 46. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 23:12

    Mr. Sk
    Nu noi vom avea puterea să decidem ca Mișcarea asta să aibă sau nu izbândă. Nu depinde de noi, nici de sfaturile și nici de impedimentele noastre. Dacă vor ști cum să se organizeze și vor reuși să se opună USL-ului, în condițiile și amenințările extreme ale prezentului, se cer soluții extreme. Nu văd de ce să mă revolte eventuala lor inspirație. Își vor clarifica varza în felul lor și nu avem decât să nu le acordăm neglijabilul sau uriașul nostru vot, dacă nu ne va plăcea oferta lor și vom prefera altceva.

    Apreciază

  • 47. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:13

    in curind vin ploile…
    va place Enya?

    Apreciază

  • 48. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:15

    corect, mr.B, sau stam pe loc…
    dar vorba Norei, mai demult spusese ca ea „merge” acolo unde va fi si Monica Macovei, cam asa gindesc si eu
    🙂

    Apreciază

  • 49. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:18

    Sk, dacă te gândesti la „alternativa” USL, mai că-ţi place si varza 🙂

    Apreciază

  • 50. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:20

    varza a la cluj?!
    😛
    imi place foarte mult! chiar am sa comand zilele astea o portie macar
    😆

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:23

    „You must believe in spring” cum ne spune Jessie Norman (16) 🙂

    Fini, fain si inspirat clip 🙂

    Apreciază

  • 52. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:23

    Theo ne iubeşte de Dragobete. 🙂

    Apreciază

  • 53. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:26

    Skorpion, în „Turnisor”, cartier mai de curând anexat Sibiului ( era comună săsească mai demult) există şi o stradă a „verzăriei” 😆

    Apreciază

  • 54. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:27

    Nora,
    42

    mie mi-e drag Marin Sorescu. Poate pentru că de o viaţă de om tăiesc printre olteni.

    Apreciază

  • 55. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:27

    Apreciază

  • 56. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 23:28

    Mr Sk
    Ai un motiv foarte bun. Să-ți trăiască, să-l respecți cum se cuvine și să-ți ofere satisfacție. E și un motiv foarte potrivit să nu-ți mai faci nervi și frământări cu alte opțiuni super-tentante.
    Dacă ar exista 10.000 de votanți/musafiri ai Grădinii, dispuși să se supună orbește indicațiilor noastre prețioase, n-am reuși să le oferim garanția că-i aranjăm nici măcar cu un deputat. Nici cu doi-trei câștigători pe mâna noastră nu am reuși să răsturnăm majoritatea parlamentară. 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 57. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:35

    Skorpi,
    44

    zău că nu ai dreptate. Sorescu este purtătorul de cuvânt (în versuri) al oltenilor. Oltenii, mai ales cei de la ţară, aşa au gândit şi din păcate muuulţi, prea mulţi mai gândesc şi acum aşa ca în „Rînduilei”, misogini sadea.
    Citeşte poezia lui de dragoste şi ai să vezi că de el nu s-a lipit misoginismul.

    Apreciază

  • 58. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:37

    Mr.B,
    chiar nu ma framint cu nimic, doar un singur nu-mi doresc, sa ma trezesc cu uslinosii pe cap!
    in rest de acord cu ultimele 2 propozitii ale tale
    😛 😛

    Apreciază

  • 59. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:37

    Skorpi,

    Marin Sorescu nu iubeşte ca olteanul. 😉

    Apreciază

  • 60. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:38

    vrei sa spui, fini, ca nu este misogin?

    Apreciază

  • 61. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:40

    mii de scuze, Fini, nu am vrut sa te supar, nici pe M.Sorescu

    Apreciază

  • 62. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:40

    Fini, 54, si mie -mi plac poeziile lui Sorescu- au o sevă specială a locului. E foarte oltean dar si foarte român si foarte poet. E unic. 🙂

    Apreciază

  • 63. skorpion  |  24 februarie 2012 la 23:42

    😥

    Apreciază

  • 64. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 23:42

    Ați văzut recentele poze cu „Micii Cowboys”, trimise de Nick?
    Mi-au plăcut la nebunie. 🙂

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:44

    Bsk, 27, lisboa story, foarte specială 🙂
    Si replica lui Fini, Lisboa electrico îi vine perfect 🙂

    Noutăţi faine, faine de tot 🙂

    Apreciază

  • 66. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:47

    Skorpi,

    exact!
    Îţi spun încă odată: în poezia „Rânduieli” ne transmite felul de a gândi al olteanului. Asta nu înseamnă că şi el e de acord. Dacă vei citi volumul „La lilieci” , crede-mă că merită, vei vedea că este o frescă a vieţii olteneşti de la ţară. „Rânduieli” face parte din acest volum. Eu citesc şi recitesc această poezie zâmbind.

    Apreciază

  • 67. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:51

    Skorpion, Oltenia are spiritul ei, vreau să spun că-n alte părţi ceea ce poate fi considerat misoginism, la olteni ţine de niste exigenţe tradiţionale care s-au pierdut…
    Cu ocazia asta simt nevoia să recitesc câte ceva din Marin Sorescu, că s-a cam asternut praful si pe poeziile lui si pe ale altora…
    Se vede a fi Tot un efect al scufundării pământ 🙄

    Apreciază

  • 68. noradamian  |  24 februarie 2012 la 23:53

    Wow, ce povesti senegaleze aud acuma la B1, povestite de Banciu!!! Incredibil ce a ajuns să facă tâlharul de Tender în ţara aia de amărâţi :mrgreen:

    Apreciază

  • 69. Fini  |  24 februarie 2012 la 23:56

    O nu, Skorpi, nu m-ai supărat!
    Eu te înţeleg, eşti ardelean.
    Mi-a venit foarte greu în primii mei ani de şedere aici să înţeleg multe lucruri. Acum, ori le trec cu vederea ori, unele mi se par savuroase, le gust ( cum s-ar zice).
    Ai scris tu bine „mie, personal, mi se pare ca poezia lui Sorescu…..”
    Ţi se pare doar. 🙂

    Apreciază

  • 70. Bască ilie  |  24 februarie 2012 la 23:58

    Ne exprimăm opiniile, încercăm să le susținem și să le apărăm. ca orice neastâmpărați cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul nostru.
    Fiecare are libertatea să țină sau nu cont de ele. Dacă unii le vor respecta, bine, dacă nu, poate fi și mai bine. 🙂 În niciun caz nu înțeleg erijarea în mentori sau să fim porniți într-o campanie de îndoctrinare. Asta ar tinde să se transforme în manipulare, prin subestimarea discernământului celorlalți și desconsiderare.
    Nu cred să-și aibă rostul o astfel de atitudine nici pentru cauze mai nobile. 🙂

    Apreciază

  • 71. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:01

    Nora,
    67

    încă nu s-au pierdut. 😆
    Mereuţ se vor da şi ei pe brazdă.

    Apreciază

  • 72. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:01

    Nora,
    Reținusem cu mult timp în urmă plăcerea lui Mr. Sk să vadă străzi înguste, pe muzică portugheză. 🙂

    Apreciază

  • 73. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:02

    E miazonoptica!

    Apreciază

  • 74. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:04

    Bsk. îmi place asta cu „neastâmpăraţi”! Pe lângă faptul că sună tare plăcut, înseamnă o contrapunere serioasă la orice „campania de îndoctrinare”. Serioasă şi necesară 🙂

    Apreciază

  • 75. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:04

    Ilie,
    72

    tu ne contorizezi plăcerile? 🙄 😆

    Apreciază

  • 76. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:05

    Fini, tu stii mai bine 😀 Mă bucur!

    Apreciază

  • 77. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:09

    Nu, Fini. Era o coincidență cu ce-mi place și mie, de aia am reținut-o. 🙂

    Apreciază

  • 78. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:11

    Fini, Miles Davis &Michel Legrand, minunat, induce o stare plăcută, relaxată.
    🙂
    E nevoie de asta, face mai suportabil articolul, excelent de altfel, al lui Dan Badea. Ia vedeţi grozăvii pesediste aici:
    http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012022469132/Actualitate/Specialistii-confirma-ca-firma-cu-iz-pesedist-care-distribuie-gazele-la-Sighetu-Marmatiei-

    Apreciază

  • 79. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:13

    Mă mai impresionează plăcut: ploaia și atmosfera de după ploaie, ninsoarea cu fulgi mari și lenți, mirosurile de cărbune din gările mici și de vreascuri arse când vine primăvara, și mai altele secrete. 🙂

    Apreciază

  • 80. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:15

    Bsk. ce frumos 🙂 Şi ce familiar! Parcă mi-e cunoscut!? 🙂

    Apreciază

  • 81. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:17

    Mi-a scăpat unul: revederea locurilor copilăriei.:)

    Apreciază

  • 82. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:19

    Filmuleţele trimise de Nick sunt deosebite. Din păcate, de când mi-am schimbat râsniţa, nu le mai pot deschide, musai să-mi instalez programul… Urmează… Până atunci le ţin într-un folder 🙂

    Apreciază

  • 83. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:22

    Bsk, da, asta nu-i de uitat, chiar dacă, uneori, îmi vine greu.

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:26

    Acum ascult Nana Mouskouri &Michel Legrand ( că merg înapoi :))

    Mai că mi se face somn. Aoleu!… Iar am ajuns la ore mici 🙂

    Apreciază

  • 85. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:28

    Skorpi,

    uite una simpatică:

    Frescă

    În iad păcatoşii
    Sunt valorificaţi la maximum.
    Femeilor li se scot din cap
    Cu o pensetă
    Clamele, agrafele, inelele, brăţările,
    Pânzeturile, lenjeria de pat.
    După aceea sunt aruncate
    În clocotul unor cazane,
    Să fie atente la smoală,
    Să nu dea in foc.

    Apoi unele sunt transformate în sufertaşe
    Cu care se cară la domiciliul dracilor pensionari
    Păcatele calde.

    Barbaţii sunt şi ei folosiţi
    La cele mai grele munci,
    Cu excepţia celor foarte păroşi
    Care sunt torşi din nou
    Şi făcuţi preşuri.

    Apreciază

  • 86. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:29

    Uitai să scriu că autorul este Marin Sorescu

    Apreciază

  • 87. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:30

    Când avea vreo 14 ani, m-am decis să parcurg de nebun o distanță de peste 30 de km, cu o bicicletă împrumutată de la un prieten, până în localitatea din care mă mutasem cu 6 ani în urmă, ca să-l revăd pe cel mai bun prieten al meu: îngrijitorul școlii, un bătrân cu barbă și pipă. El întorcea în fiecare seară toate băncile din toate clasele și mătura. În curtea școlii avea un bordei al lui, unde petreceam cu el mult timp la povești.
    Nu vă pot descrie ce bucuros a fost când s-a trezit cu mine la casa lui și ce emoționat eram. Mi-a dor de el și de locul copilăriei mai mici, n-am avut astâmpăr.
    La întoarcere spre casă mi-a bătut un vânt puternic din față și nu puteam să merg pe bicicletă deloc. Mă mai salva câte o căruță, mergând în spatele ei. Am ajuns seara târziu. Mă aștepta un consiliu familial de pomină și de neutat. 🙂

    Apreciază

  • 88. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:34

    Încă una:

    ADAM
    Marin Sorescu

    Cu toate ca se afla in rai,
    Adam se plimba pe alei preocupat si trist
    Pentru ca nu stia ce-i lipseste.
    Atunci Dumnezeu a confectionat-o pe Eva
    Dintr-o coasta a lui Adam.
    Si primului om atat de mult i-a placut aceasta minune
    Incat chiar in clipa aceea
    Si-a pipait coasta imediat urmatoare,
    Simtindu-si degetele frumos fulgerate
    De niste sini tari si coapse dulci
    Ca de contururi de note muzicale.
    O noua Eva rasarise in fata lui.
    Tocmai isi scosese oglinjoara
    Si se ruja pe buze.
    „Asta e viata!” – a oftat Adam
    Si-a mai creat inca una.
    Si tot asa, de cate ori Eva oficiala
    Se intorcea cu spatele
    Sau pleca la piata dupa aur, smirna si tamiie
    Adam scotea la lumina o noua cadina
    Din haremul lui intercostal.
    Dumnezeu a observat
    Aceasta creatie desantata a lui Adam
    L-a chemat la el, l-a sictirit Dumnezeieste
    Si l-a izgonit din rai
    Pentru suprarealism.

    Apreciază

  • 89. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:36

    Bsk 🙂 🙂

    Apreciază

  • 90. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:38

    Fini, ironicul Sorescu, de fapt, era un romantic 🙂

    Apreciază

  • 91. Fini  |  25 februarie 2012 la 00:40

    Mie-mi place cum povesteşte Bsk.

    Apreciază

  • 92. skorpion  |  25 februarie 2012 la 00:41

    da, mr. B, asa este, ai retinut bine, ulitele alea, ca practic sint niste ulite pe care serpuieste tramvaiul….trebuie sa ajung odata si odata si la Lisboa
    🙂

    Apreciază

  • 93. skorpion  |  25 februarie 2012 la 00:44

    cedez suta lui creanga,

    noapte buna, all
    🙂

    Apreciază

  • 94. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 00:45

    Somn ușor! 🙂

    Apreciază

  • 95. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:46

    Fini, da, ne cam surprinde uneori, mr. B, plăcut 🙂

    Apreciază

  • 96. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:47

    Skorpion, păi de ce strângem sutele ? Mergem si la Lisboa 😀

    Apreciază

  • 97. skorpion  |  25 februarie 2012 la 00:49

    ..doar uneori?
    🙂

    gute Nacht!

    Apreciază

  • 98. skorpion  |  25 februarie 2012 la 00:51

    cind sa inchid computerul dadui peste siteul NR.
    pe 3 martie a IV.a Conferinta Nationala
    participa: MOnica Macovei.

    taxa de participare: 100 lei.

    Apreciază

  • 99. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:53

    94, superb 🙂

    Multzam fain, prieteni!

    🙂

    Noapte bună

    Apreciază

  • 100. noradamian  |  25 februarie 2012 la 00:55

    Skorpion, am vrut să zic că, între chestiunile profesioniste, uneori vine si cu mici istorioare cu impresii proaspete, plăcute, absolut deosebite 🙂

    …să vedem încotro o va lua si Monica Macovei ( vorbesc legat de alegerile din toamnă). Pentru opţiunile noastre asta va fi esenţial 🙂

    Somn usor!

    🙂

    Apreciază

  • 101. Fini  |  25 februarie 2012 la 01:04

    Noapte bună, tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 102. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 02:11

    http://hydepark.ro/articol/articol/interviul-d-lui-lazaroiu-623.html

    Apreciază

  • 103. Creanga  |  25 februarie 2012 la 07:18

    Ziua bună!
    Suta era deja încasată, suntem domni, trebuie cedată, mai ales de Dragobete, mărţişoare pentru fete.

    http://www.montrealenlumiere.com/nuit-blanche/default.aspx

    Apreciază

  • 104. dictaturajustitiei  |  25 februarie 2012 la 07:26

    Bună dimineața !
    Dragă Nora, dragii mei, cred că Nașului i-a fost intinsă o cursă ca să nu mai poată să ” lupte ” alături de TB sau împotriva majorității formate din jurnaliști vânduți Diavolului.
    Pentru că, vă rog să mă scuzați, în tot acest timp, de la evenimentele din decembrie 1989 și până azi, înainte nu citeam presă, puțini reprezintă pentru mine, cine sunt eu or să-și spună ei , repere morale.

    Apreciază

  • 105. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 10:25

    Saluttare!
    Mr. Sk
    Țin să clarific un aspect important, legat ce comentariile mele de la 46+56. Aici am încercat să punctez numai rostul disputelor dintre noi, vizitatorii Grădinii, cu risipa de energie și speranțe iluzorii, fiindcă este neglijabilă contribuția noastră de „mentori”, (îndrumători, formatori sau agenți electorali). Nu-i necesar să ne convingem aici, unii pe ceilalți, pentru a vota într-un fel anume sau pentru a adera la ideea sau alta, la o mișcare politică sau alta. Eu pot să susțin aici una și să să votez altceva, dar nici asta nu ne ajută cu nimic în influențarea opțiunilor dintre noi, fiindcă, repet, numeric ne bate oricum în clasamentul adevărului raza noastră mică de acțiune. Între noi n-avem de ce să ne convingem de nimic și nici să ne afecteze faptul că alt comentator are opinie diferită. Între noi este suficient să ne confruntăm în idei și argumente cu bună-credință.
    Cu totul altă problematică se naște când țintim cu vreo ghiulea în ograda decizională a vreunui partid, când sperăm ca o anumită idee să ne fie preluată și fructificată. Pentru asta este mai mult decât suficient să ne citească cine trebuie. O persoană-două de la care să se declanșeze analiza la nivelul lor politic, fiindcă tot ei decid nu ce soluție le-am oferit noi ci care le convine lor cel mai tare. În concluzie, modul cum se poate transmite o idee acolo unde ar avea vreun rol, nu-i totuna cu explozia ghiulelei în ograda vizată și oricum nu are nevoie de sacrificii în cercul nostru de-aici, încât să ne scoatem ochii între noi pentru a ne convinge… să fim mai mulți, musai pe aceeași direcție. 🙂

    Apreciază

  • 106. skorpion  |  25 februarie 2012 la 10:28

    neata,
    intr-o zi insorita de final de februarie (gerar, parca)
    mister B, nici eu nu am zis altceva sau…?
    🙂

    Apreciază

  • 107. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 10:47

    Nu, n-ai spus altceva. Nici eu. 🙂

    Apreciază

  • 108. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 11:30

    Mr. Sk
    Poate știi ceva de Filadel. Sper să fie bine, sănătos și doar ocupat cu ceva mai important pentru viața lui. 🙂

    Apreciază

  • 109. oldhashu  |  25 februarie 2012 la 14:10

    Salut, grădinari! 🙂

    Probleme tehnice cu enelul și netul m-au ținut departe de Grădină și alte bloage drage!

    @skorpy, nu te supara pentru corectare: februarie > făurar (denumirea populară).
    Curios, în latinește „faber” (foarte posibilă rădăcină pentru febrar) înseamnă chiar făurar!

    @Mr B, văd că ești în elementul tău aici, în Grădină! 😉
    Ce e drept că și atmosfera este foarte relaxantă…
    Despre Filadel am aflat de la Viq că a „obosit” prestând la Copac și și-a luat o pauză.
    Nu stiu cât voi putea să-l suplinesc eu la Copac, dar amicul Viq mi-a oferit un rând de chei. De mâine intru în pâine…

    Apreciază

  • 110. Bască ilie  |  25 februarie 2012 la 14:38

    M Old, salut!
    Mulțumesc pentru răspunsul legat de Filadel.
    Îți doresc inspirație și baftă la utilizarea cheilor.
    Am descoperit într-un colț al Grădinii un nuc, după un cireș, și mă simt în elementul meu, la umbra lui, când mă retrag din bătaia razelor orbitoare. 🙂

    Apreciază

  • 111. theo- nona  |  25 februarie 2012 la 17:39

    eu il cred pe filadel, copacul nu numai oboseste, dar sunt asa multe gangänii, ce enerveazä, nu intodeauna esti dispus
    sä räspunzi s-au spuportzi obräznicii s-au ineptzii.

    Apreciază

  • 112. theo- nona  |  25 februarie 2012 la 17:41

    filadel, cu sigurantzä e f. ocupat, dar este f. delicat
    f. sensibil.

    Apreciază

  • 113. theo- nona  |  25 februarie 2012 la 18:43

    un parlit ca si loda, ce fac parte din aceias fam.
    atacä furibund pe blog. scopul este distrugerea blogului
    a copacului, cum a fäcut cu poenitza.

    Apreciază

  • 114. Fini  |  25 februarie 2012 la 20:40

    Bună seara, tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 115. Fini  |  25 februarie 2012 la 20:42

    Bsk salut!

    Dacă ţi-e dor de Fila, îl poţi găsi pe blogul lui. 🙂 🙂

    Apreciază

  • 116. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:00

    Aniversare ENRICO CARUSO – 25 februarie 1873

    Lucrarea muzicală „La Danza” a lui Rossini face parte din ciclul „Les soires musicales”( 1834), care are la origine cântece tradiţionale italiene şi fragmante ale formei originale a dansului tarantella.

    Apreciază

  • 117. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:02

    Tarantella
    este un dans popular ce provine din sudul Italiei; poate începe într-un tempo lent ca apoi să treacă într-unul foarte alert; cu succesiuni neîntrerupte de fomule ritmice, sugerând un perpetuum mobile; tarantella se dansează de una sau mai multe perechi, dansatori care se pot acompania la chitară, tamburină, castagnete (în Sicilia) şi uneori cântă şi cu vocea.

    Apreciază

  • 118. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:04

    Denumirea tarantellei provine de la oraşul Taranto (sud-estul Italiei) sau de la păianjenul Tarantula, care trăieşte în această zonă a Italiei, iar dansul ar fi un remediu împotriva otravii Tarantulei. În secolul XIX pătrunde în muzica cultă şi este tratat ca o piesă de virtuozitate (Weber, Rossini, Mendelssohn-Bartholdy, Liszt, Glinka, Raff, Ceaikovski, Prokofiev, A. Castaldi, M. Negrea etc.).

    Apreciază

  • 119. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:06

    Apreciază

  • 120. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:10

    Apreciază

  • 121. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:14

    Apreciază

  • 122. Fini  |  25 februarie 2012 la 21:25

    Nora transmite salutări trecătorilor prin Grădină. În seara aceasta a lăsat ancora.

    Apreciază

  • 123. skorpion  |  25 februarie 2012 la 22:09

    ce parere aveti?

    Trebuie vazut rapid, ca va fi scos de pe Youtube. – > mesaj primit via email

    Apreciază

  • 124. Fini  |  26 februarie 2012 la 08:39

    Neaţa! 🙂

    Apreciază

  • 126. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:13

    Ziua bună 🙂

    Crengulin, 103, Montrealul nu poate lipsi din programul călătoriei noastre! Pregăteste-te să ne fii ghid 🙂

    Theo-nona, copacul nu se usucă, vine primăvara… 🙂

    OldH, cu tine la butoane, înseamnă că e tot pe mâini bune 🙂

    Apreciază

  • 127. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:14

    Carmen,104, Naşul si-a creat un public al lui care, cred, abia-l asteaptă. Şi noi îl asteptăm 🙂 Iar faptul că vor fi mai multe televizii „normale”, că va exista o concurenţă, nu poate fi rău. Se mai termină cu supremaţia antenelor si otv.

    Apreciază

  • 128. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:17

    Bsk, bună idee, 🙂 cred, împărtăşită de grădinari: „…altă problematică se naște când țintim cu vreo ghiulea în ograda decizională a vreunui partid, când sperăm ca o anumită idee să ne fie preluată și fructificată. Pentru asta este mai mult decât suficient să ne citească cine trebuie. O persoană-două de la care să se declanșeze analiza la nivelul lor politic, fiindcă tot ei decid nu ce soluție le-am oferit noi ci care le convine lor cel mai tare”. Ca si cea de principiu, din acest spaţiu: „Între noi n-avem de ce să ne convingem de nimic și nici să ne afecteze faptul că alt comentator are opinie diferită. Între noi este suficient să ne confruntăm în idei și argumente cu bună-credință”.

    Apreciază

  • 129. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:26

    Skorpion, 🙂 drept să spun cam sumbră perspectivă. Trăim deja, se vede, într-un război virtual 😦 Măcar stim…

    Apreciază

  • 130. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:28

    Fini, bine venite clipuri, pline de vioiciune. Vestitoare, parcă, de primăvară. aduc sănătate 🙂 Cel cu Anjuta,interpretată de Maximova a mai fost în grădină, (dar să mai tot fie, ca si multe altele) e admirabil. Plus coffe cold! 🙂 Excelentă legătura dintre tarrantela populară si lucrarea muzicală “La Danza” a lui Rossini(“Les soires musicales”1834), interpretată de Carusso!!! 🙂

    Danke şi de link! Despre destrămarea respectivă vorbim, de câtva timp, si noi pe aici…

    Apreciază

  • 131. noradamian  |  26 februarie 2012 la 11:32

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: