Grecia, azi

26 februarie 2012 at 11:03 137 comentarii

„De locuri te legi daca ele te fac fericit” mărturiseşte Monica Săvulescu Voudouri în „Scrisoare din Atena”(23:02:2012 revista Cultura). „Ele încep sa faca parte din biografia ta, ca puncte luminoase ale ei. De locuri te legi însa si atunci când participi alaturi de oamenii lor la o mare nenorocire. Tin minte din tinerete, ca, venita din provincie, m-am simtit cu adevarat bucuresteanca dupa cutremurul din 1977. În acele zile friguroase când armata scotea mortii si accidentatii de sub blocurile cazute, iar noi, în casa, faceam caldari de ceaiuri calde, sa le ducem soldatilor. În exil, m-am simtit olandeza în zilele în care un avion cu o încarcatura despre care s-au spus multe si nu s-a precizat nimic a cazut peste blocurile unui cartier din Amsterdam, locuit aproape în exclusivitate de emigranti. Am plâns alaturi de rudele celor mai mult de 100 de disparuti, în majoritate din Antilele Olandeze. Am urmarit cu sufletul la gura anchetele, care, dupa ani si ani de cercetari, nu au dus nicaieri. Doar la aparitia unor maladii de grup, cu simptome ciudate. Emigrata în Grecia, m-am legat de aceasta tara pentru tot restul zilelor mele, acum, când capitala ei a ajuns o ruina.

Am pornit-o a doua zi dupa noaptea de groaza spre centru. Dupa o lunga perioada de ploi, acum, ca o ironie, aparuse un soare blând, de iarna mediteraneana. Cele mai frumoase bulevarde aratau ca dupa bombardament. Lumea trecea pe lânga cladirile distruse si-si stergea lacrimile. Patruzeci de tone de marmora era facuta bucati pe trotuare. Sute de geamuri mari, cât tot peretele, facute cioburi. Interiorul cladirilor, numai fire si instalatii arse, ca niste intestine necrozate scoase la vedere. Mi-am amintit de primul meu impact, în urma cu peste 30 de ani, cu aceste locuri. De seara când am fost invitata la splendidul cinematograf ramas acum numai ziduri exterioare, înnegrite de flacari. Cinematograful de lux, care purta semnatura unui mare architect al acestui secol. Cinematograful de lux pe care nemtii, la ocuparea Atenei, au primit ordin de la superiorii lor sa îl crute. Nu l-au crutat, zice-se, niste anarhisti. Niste pusti, chipurile, cu gluga pe ochi. Asa ca, având nasul acoperit, ei nici nu au putut fi identificati. Si, deci, despre ei nu se mai vorbeste. Noi, toata ziua, în studiourile televiziunilor, vorbim de doua zile despre alegeri. Analizam sansele unui partid sau ale altuia. Analizam sansele unui candidat sau ale altuia. Muncitorii straini, care si-au gasit si ei utilitatea pentru câteva zile, tinerii afgani, alungati de razboaie, africanii alungati de foame, emigrantii deci, angajati cu ora, curata bulevardele. Ridica molozul, sterg peretii arsi, curata înscriptiile care au transformat orasul în jeg. Iar grecul de rând, stergându-si lacrimile, trece prin minunata lui capitala acum în ruina. (Monica Săvulescu Voudouri: Atena,cazuta în neagra depresie. 4 februarie 2012.)

Sâmbătă 18 februarie, a fost lansata in mediul virtual o ampla campanie intitulata „Dati Greciei o sansa” (http://www.greeceischanging.com) care are ca scop pe de o parte crearea unei imagini mai bune pentru greci si pentru Grecia, iar pe de alta expunerea limpede a sacrificiilor facute de greci in contul banilor alocati de Uniunea Europeana si FMI. Campania este o initiativa publica finantata de un grup de oameni care au afaceri in Grecia. „Scopul nostru este de a ne asigura ca sacrificiile facute de fiecare grec in parte, prin aplicarea pachetului cu cele mai dure masuri de austeritate din epoca moderna, nu sunt in zadar„, se arata in mesajul finantatorilor acestei campanii. Grupul iniţiatorilor considera ca nu pot ramane doar observatori tacuti, care au constatat ca drumul Greciei spre recuperare este umbrit de stereotipuri si resentimente, uneori violente ale europenilor. Finantatorii se declara dincolo de orice interese politice si afirma ca nu servesc un interes personal sau profesional, altul decat al Greciei. In pagina respectivei campanii sunt prezentate, in detaliu, toate masurile de austeritate implementate deja, sau care urmeaza sa fie puse in practica, europenii fiind invitati sa vada in Grecia tara care face eforturi uriase, care crede in stabilitate si care vrea sa ramana parte a Uniunii Europene si nu tara pentru care Europa face sacrificii. Pagina aminteste faptul ca in Grecia somajul este de 21%, iar acestea este cel de al cincilea an de recesiune. Campania este o incercare de a stopa actiunile de umilire si discreditare a imaginei Greciei si a grecilor, pe seama carora europenii, in special, au pus o parte din problemele lor economice. (ziare. com)

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Mărţişoare audio-vizuale Un punct de neocolit pe agenda publică

137 comentarii Add your own

  • 1. skorpion  |  26 februarie 2012 la 11:57

    neata,

    exact in urma cu o ora am intrat pe site-ul greeceischanging.com si voiam sa-l aduc aici.
    Ca mare fan al Greciei, al insulelor, al pietricelelor si pietrelor de pe malul marii, ca fan al minunatelor insule Rhodos sau Korfu, ca fan al lungilor plimbari de-a lungul marilor grecesti sau al privitului de pe virf de munte spre zare, spre continent, spre nicaieri ….

    ca fan al Nanei Mouskouri (o perfecta cetateana europeana, dar si grecoaica in acelasi timp), al lui Zorba Grecu, al lui Anthony Quinn sau al lui Demis Roussos sau al lui Nikos Kazantzakis (trebuie sa vizitez si insula Creta)
    🙂

    sper din tot sufletul ca Grecia va putea fi salvata.
    UE o sprijina, ramine ca si cei din interior sa se sprijine…

    preluat de pe blogul Monicai Macovei

    “Sistemul nostru politic este raspunzator in mod colectiv pentru toti functionarii pe care i-am angajat prin favoritisme, pentru privilegiile pe care le-am acordat prin lege, pentru cererile scandaloase pe care le-am satisfacut, pentru sindicalistii si oamenii de afaceri pe care i-am favorizat si pentru hotii pe care nu i-am trimis la inchisoare”
    a spus fostul prim ministru socialist al Greciei, Georges Papandreou, intr-un discurs tinut in Parlament in timpul dezbaterilor asupra masurilor de austeritate in Grecia.

    O radiografie reala si o recunoastere a greselilor care au contribuit major la criza economica si financiara, precum si un avertisment pentru politicieni.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:17

    Ziua bună si aici 🙂 Skorpion, de acord la virgulă cu ce comentariul tău. Ceeace spune acum Papandreu, cam tardiv, care-si recunoaste, probabil, astfel, si niste păcate proprii, se potriveste teribil cu ce constatăm la noi. Cât de greu e să vii de hac unui sistem politic bolnav, însă, văd prea puţini. Norocul că lupta cu sistemul, cu toate dificultăţile si chiar compromisurile, unele jenate, poate inevitabile se pare, a-nceput aici, mai-nainte să ajungem într-o situaţie limită.

    Apreciază

  • 3. skorpion  |  26 februarie 2012 la 12:34

    nora,
    si recunoasterea propriului esec iti confera o bila alba
    🙂

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:37

    Ce vină are cetăţeanul obisnuit ?… De unde să stie la ce-l condamnă malversaţiunile oneroase ale unor „lideri” în stare să facă asa ceva?
    Cine si cum ar putea stăvili asemenea iresponsabilităţi?…

    http://www.adevarul.ro/financiar/analiza_special/SOCANT_Cum_a_fost_Grecia_ajutata_de_un_gigant_bancar_sa-si_ascunda_datoriile_0_652134976.html

    Apreciază

  • 6. skorpion  |  26 februarie 2012 la 12:39

    nora,
    #4

    am citit vineri, este despre Goldman Sachs, nu?

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:40

    Skorpion, da! Eu am văzut cu ochi buni chiar si propunerea de referendum al aceluiasi Papandreu, un semn de luciditate măcar în ultimul ceas, în favoarea exerciţiului democratic (desi am fost combătută :))

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:45

    Skorpion, Da! O bancă de malversaţiunile căreia este legată, cu dovezi clare, scoase la iveală , criza financiară pe zona UE! Premeditat si cu sprijinul unor „personalităţi” de prim rang din chiar structurile politico-financiare ale UE.

    Apreciază

  • 9. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:47

    Skorpion, 5, multzam, o s-o citesc mintenaş 🙂

    Şi ce voiai tu s-aduci: https://www.facebook.com/GreeceIsChanging?sk=wall

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  26 februarie 2012 la 12:49

    Apreciază

  • 11. skorpion  |  26 februarie 2012 la 13:02

    splendid filmuletul
    🙂

    revin mai incolo!

    Apreciază

  • 12. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 13:16

    Saluttare!
    Atitudinea grecească prezentată în postare este deosebit de prețioasă: demnitate civică admirabilă într-o conjunctură delicată.
    Ne-ar prinde bine și nouă, măcar parțial, dar mă îngrozesc antecedentele și perspectivele. Mă gândesc la paraziții sociețății noastre civile, cum s-au adaptat metodologiei autohtone de confiscare a locurilor și pârghiilor de acțiune, a tot ce mișcă în față… pe față.
    La noi, devastatorii academici ai universității de piață s-au trezit- încă din faza embrionară- în maternala nedumerire a Pippidei față de pasivitatea străzii; cu isteria-i dolofană, ea îndemna la nașterea prematură a malformaților democrației după chipul și asemănarea ei din sămânță civilmente necesară, de dă pe-afară.
    La noi, societatea civilă-i cucuruzvelt instigatoare împotriva nomelor de conviețuire… inclusiv cu regulile democratice și constituționale, împotriva măsurilor de austeritate și a liniștii stradale.
    Pe ăștia nu-i domesticește nimeni. Ca la grămezile de rugbi și bâzâitoare, musculoase, cu trompa țintită și înfiptă permanent în materia de calitate civilă mizerabilă, se înghesuie trupa de șoc parazitar în frunte cu Pârțulescu, Ali-star de hoții, Toma credinciosul în creduli, mai noua cesemizdă Georgiana Iorgulescu și alți pre-fraudatori de înaltă ținută danga-langa ani buni și prea mulți.
    La noi e ca la nimeni… sațietatea civilă!
    S-avem milă de parazitismul ei!

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  26 februarie 2012 la 13:55

    Skorpion, 5, analiză remarcabilă, bine documentată si argumentată, spre deosebire de mult prea multe damfuri şovine şi xenofobe ale unor părerologi cu impulsuri de calomniatori mărunţi şi îndoctrinaţi în rele.

    Apreciază

  • 14. noradamian  |  26 februarie 2012 la 14:01

    Bsk, salut 🙂 autointitualata societate civilă cu vârfurile ei de lance, de reprezentare bicefală, „pre-fraudatori de înaltă ținută” 😆 pippidi şi pârvulescu, formatori -modelatori a unei noi generaţii de vietăţi-n slujba pseudodemocraţiei, buni doar de ideologi ai antenelor

    :mrgreen:

    Apreciază

  • 15. noradamian  |  26 februarie 2012 la 14:02

    …si un fragment din analiza BBC:

    Cifrele Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) arata ca, in medie, un grec munceste anual 2.017 ore, mai mult decat orice alta tara europeana membra a organizatiei.

    Intre statele membre ale OECD, Grecia ocupa locul trei din acest punct de vedere, dupa Coreea de Sud si Chile.

    Pe de alta parte, numarul de ore lucrate in medie, anual, de un angajat din Germania este de doar 1.408. Germania ocupa locul 33 dintre cele 34 de state aflate pe lista OECD.

    Doar o singura tara europeana membra afiseaza mai putine ore lucrate anual, si aceasta este Olanda, cu 1.377 ore.

    In medie, un angajat grec lucreaza cu 40% mai mult decat germanul mediu.

    Apreciază

  • 16. monica  |  26 februarie 2012 la 14:10

    Grecia,o peninsula mica,dezlegata de continent,scaldata de apele Mediteranei,este leganul culturii si artei si civilizatiei europene,creatoarea celor mai pretioase comori,cu care se mandreste astazi civilizatia universala
    Nu vorbesc numai de comorile artistice, care fac fala muzeelor din Paris,Londra,Roma,Viena sau Berlin, ci de ”bunurile” al caror pret e mai mare si cu care grecii au inzestrat omenirea pe veci.Cel mai mare dintre ele – libertatea . Pe vremea cand tota lumea era cufundata in robie,cand tiranii domneau cu puterea ori superstitia, grecii dadeau o alta dimensiune vietii, notiunea de cetateni liberi care se guvernau singuri prin magistratii alesi chiar de ei au creat ”modelul”universal calauzind omenirea spre cucerirea libertatii politice.
    Poporul acesta asa de mandru a dat universalitatii cele mai importante opere literare,cele mai frumoase poeme,cele mai incantatoare discursuri care au la baza primele filosofii, care azi reprezinta baza intelegerii si armoniei universale,tragediile create si puse in scena au ramas emblematice in arta teatrala,au fost initiatorii frumosului la un nivel atat de desavarsit ,incat nimeni nu l-a mai atins de atunci. Grecia a fost reperul , pe care au incercat sa-l urmeze toti ceilalti.
    E greu sa admiti astazi, ca macar Europa ,nu va inapoia Greciei ,neconditionat, ceea ce a imprumutat, dar si ceea ce a luat , fara onestitate , in momente de ”respiro” ale unei natii,poate obosite ,de atatea milenii de altruism .

    Apreciază

  • 17. noradamian  |  26 februarie 2012 la 14:30

    Monica, servus :)! Da, orice european autentic ar trebui să gândească-n felul ăsta. Mania distrugerii, însă, întunecă, cum se vede, tot mai mult minţile degeaba presupus „educate” ale multor europeni. Inclusiv de la noi. Nici măcar nu realizează că luaţi de vântul distrugerii isi distrug temeliile si-n cele din urmă casa-ntreagă! Să sperăm că mulţi sunt deasupra acestui impuls bolnav, imuni la curentul demolator indus nu se stie de cine si de ce, desi se poate deduce.

    Apreciază

  • 18. dictaturajustitiei  |  26 februarie 2012 la 14:43

    Bună !
    Nora ai făcut bine c-ai postat acest fragment pentru că nu cred că aveam timpul necesar să caut .
    Mie mi-a atins o coardă a inimii.
    Mă gândeam la ei, la greci, doar în mod pragmatic. Cel mai mult m-a impresionat însă faptul c-au distrus, poate chiar cetățeni născuți și crescuți în Grecia și nu ocupanți străini , un cinematograf istoric.
    Unde poate duce barbarismul !

    Apreciază

  • 19. Maria  |  26 februarie 2012 la 14:47

    ,,De locuri te legi dacă ele te fac fericit.” (Monica Săvulescu Voudouri)
    Şi cutezi să-ţi refaci, de fiecare dată, edificiul interior într-un centru spiritual ce te va însoţi pretutindeni în itinerariul vieţii. Superbă pledoarie pentru un spiritus loci. M-a impresionat, deşi am un buchet de ,,nu”-uri în braţe. Nu am ales calea exilului înainte de 1989, nu am făcut parte din diaspora după 1990, nu am vizitat măcar Grecia… decât în bibliotecă. Îmi lipsesc aproape toate atuurile pentru a înţelege pe deplin şi a simţi emoţia şi suferinţa ce răzbesc în valuri din mărturisirea citată. Şi totuşi, mare e puterea Cuvântului!

    Apreciază

  • 20. Creanga  |  26 februarie 2012 la 14:48

    Ziua bună!
    Fusei şi eu prin Grecia prin 2001, eu eram în regulă, alţi 100 şi ceva de români din satul de la malul mării nu, lucrau la negru, de fapt lucrau la albul grec, fără acte. Când mi-am terminat contractul am ajuns La măsline, înţelegere, doar verbală.
    Mai văzusem un film pe tv5, în Grecia există 2,3 propietari pe acelaşi teren. Doar Grecia şi Albania încă nu au cadastru pus la punct. Emisiunea era despre incendii, unele cică ar fi fost puse intenţionat pentru a se putea construi. Unii ar fi cosntruit case fără acte dar intrau în legalitate când făceau rost de adeverinţă de la doctor cum că sunt bolnavi de rinichi şi au nevoie de dializă. Pentru că ‘erau bolnavi’ puteau să tragă curent, astflel, intrau în legalitate. Unele sate ar fi avut peste 50% din oameni bolnavi de rinichi.
    Grecii şi-au cam furat singuri căciula, cum scris şi în articolul dnei Monica, tot imigranţii strângeau gunoiul… poate aceştia dau peste cap numărul de ore lucrate. Pe scurt, grecii s-au întins mai mult decât le-a fost plapuma, poate şi cu ceva ajutor de afară, dar pentru ei nu ar fi prima oară, istoria se repetă.

    Apreciază

  • 21. Maria  |  26 februarie 2012 la 14:57

    Am uitat să dau ,,Bună ziua!” 🙂 Spiritus loci. 🙂 În Grădină mă simt mereu ca acasă.

    Apreciază

  • 22. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 15:00

    Într-o nouă mască civilă- cu valoare de înaintare ca berbecii la înlocuire reciprocă și cu termen de garanție de oaie – ne paște stilul ciobănesc al lupului moralist, îmbrăcat în blană de miel și dornic să păzească obsesiile prioritare, ale nației , cu valoare de stână: cașcavalul, urda, udrea și alte produse stilistice… din cauza cărora se întunecă uzul rațiunii în folosul națiunii.
    Ni se înfățișează “Miorița” într-o nouă interpretare, teologică, și iz de lână electorală. Cu vocea tremurândă de febrilitate, pe-un picior mare (de plai), pe-o gură de mahala a raiului pe pământ mioritic, în scop de trai pe vătrai, ni se deschid ochii… cu grijă părintească și tact didactic. Vai, vezi Doamne, să nu pierdem cursul nou de îndrumare și să nu ne rătăcim de turmă! Ca să vezi, culmea pedagogiei! Spiritul de turmă nu mai poate să avanseze până nu se tranșează oaia neagră, fiindcă-i blondă și s-a dat cu „Tabu” într-un moment de rătăcire. Condamnată pe viață, cu executare… de câte ori se ivește ocazia, după judecata sfântului si-nod în papură.
    În noua versiune, cu baltagul pedagogic pentru orbi, așteaptă Victoria (Lipan Țăndărică, la nivelul cel mai apropiat de înaltul cerului cu „Cele zece prăjini”) cu nasul sus, atotcuprinzător și pre-simțitor al izului de lână tranșată pentru Paștele electoral.
    Cu mâinile curate… vezi labele pe oaie! Turma, cu ochii închiși, așteaptă noi indicații prețioase.

    Apreciază

  • 23. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:04

    Creangă, salut! Departe de mine de a elogia în totul si toate ce-nseamnă Grecia actuală! Dar mă feresc teribil de a cădea în generalizări xenofobe care aruncă anatema asupra acestei naţii ca asupra oricăreia! Când o ţară e condusă prost, când politicul dă tonul la smecherii si corupţie, e ca si cum s-ar infecta o societate cu bună stiinţă. De asteptat si logic ca mulţi să se „îmbolnăvească”. Asemenea supărări se fac auzite chiar acolo, între greci. Este, din nou spun, ceva care aduce izbitor aminte de ce se petrece la noi. Unde corupţia structurilor administrativ -politice „se armonizează” teribil cu a multor conaţionali. Dar niciodată n-as spune lucrul ăsta despre toţi românii si despre România în intregul ei. Chiar dac-as pleca în altă parte a lumii…

    Apreciază

  • 24. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:08

    Maria, servus, 🙂 da, si eu am remarcat acest fel mai puţin obisnuit, nobil, de a iubi locurile în care trăiesti: E foarte deosebit de acel ” ubi bene, ibi patria! Desi, in mod normal, ambele ar trebui să coabiteze armonios…

    Apreciază

  • 25. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:14

    Carmen, salut :)! Ciudat e si faptul că, spre deosebire de ce s-a-ntâmplat la noi, unde de bine de rău, în ianuarie au fost depistaţi distrugătorii, acolo nu s-au găsit. Sau nu se ştie! Asta e o chestiune chiar stranie. Sunt încă destule „secrete” a ceeace se-ntâmplă-n Grecia. Chiar si faptul că desi neoficial se stia de relaţia între criza politico-financiară si amestecul băncii americane Golden Sacks , abia acum se recunoaste deschis de către liderii puterilor occidentale acest fapt … 🙄

    Apreciază

  • 26. salomea  |  26 februarie 2012 la 15:20

    Nora, servus
    „„Grecia făcea deja parte din zona euro atunci când a demarat swap-urile. Grecia a făcut aceste tranzacţii pentru a-şi reduce ponderea datoriei în PIB, pentru că tuturor statelor membre li se cerea, prin Tratatul de la Maastricht, să-şi consolideze finanţele publice. Swap-urile au fost una dintre numeroasele modalităţi folosite de mai multe guverne europene pentru a întruni condiţiile Tratatului. Swap-urile au fost executate pentru Grecia în conformitate cu regulile Eurostat“.
    Am citat din articolul adus de tine la 4. Eu nu stiu exact ce este eurostatul, dar presupun dupa cele scrise in articol, ca este un organ regulator, cu functia de a supraveghia si de a impiedica folosirea unor mijloace ca „swap”ul. Deci Eurostatul este vinovat in masura mult mai mare decat Goldman-Sachs, in incercarea de ascunde datoriile Greciei.
    Chiar si in momentul aderarii la Uniunea Europeana , in 1981 Grecia avea datorii mari ( nu stiu exact cat, nu m-am documentat], dar Franta si Germania au hotarat sa primeasca Grecia in ciuda datoriilor.

    Apreciază

  • 27. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:23

    Bsk. 22, ce ţi-e si cu grija asta de bietele oiţe din partea îndrumătorilor, îmblăniţi civic- corespunzător, ai turmei. 😆

    Apreciază

  • 28. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 15:31

    Nora,
    Cine-i fără de păcat, să arunce primul piatra! (în oaia neagră-blondă)
    Sunt sătul de sfaturile celor mai mult ca perfectul și nu mă asociez cu nicio formă de ticăloșie din asta… fără de prihană. 🙂

    Apreciază

  • 29. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:32

    Salomea, servus, 🙂 fără-ndoială că există o ierarhizare a răspunderii. Toţi acesti factori presupus rersponsabili, au căutat, imediat ce a izbucnit criza care a aruncat Grecia-n aer, să arunce vinovăţiile
    în întregime pe grecul de rând, după ce, tot ei au generat, ca-n orice societate condusă prin mânăreli, condiţii favorabile pentru corupţie la toate nivelele societăţii. Nu stiu dacă eurostatul e implicat direct, mai curând, din câte se stie până acum e vinovat că nu si-a făcut treaba. N-a supravegheat si n-a controlat relaţiile oculte ale GS cu responsabilii de la Atena. Poate si-n această privinţă se vor afla mai multe.

    Apreciază

  • 30. monica  |  26 februarie 2012 la 15:35

    Poate ca nu as fi comentat la acest post,draga Dora,dar am observat ca iubim amandoua Grecia,dincolo de politica 🙂 Mi-au atins sufletul cele cateva cuvinte ale Monicai Savulescu,cu care-ti incepi eseul,ca si cand mi-ar fi citit gandurile “De locuri te legi daca ele te fac fericit”.Da, m-am simtit fericita in Grecia insulara ,chiar daca am stat cateva zile,pt ca acolo am descoperit ca ”viata” are alt sens pentru acei localnici ai unei mici bucati de pamant scaldata de apele marii Egee. Imi staruie si-acum in nari,mirosul graului in care se aprind lumanarile, intr-o micuta bisericuta pe care o descoperi singuratica, pe un drum prafuit,luindu-ti singur cheia de sub o piatra ce sta parca de veghe, langa usa lacasului.Incui si o pui la loc dupa ce, intre tine si Dumnezeu nu a fost decat micul zgomot facut de o flacara ce palpaie, luminand calea rugaciunii tale. Simplu,dar cat de elocvent !

    Apreciază

  • 32. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:51

    Monica, 🙂 ”viata” are alt sens pentru acei localnici ai unei mici bucati de pamant scaldata de apele marii Egee”, exactă observaţia ta! Fiecare bucăţică de Grecie, din cele vreo două sute de insule locuite, asta-n afară de Grecia continentală,are specificul si tradiţiile ei. Fie si diversitatea asta-n toate cele, afară de alte diferenţe legate de istorie, climat, moduri de vieţuire si supravieţuire-n timp, o diferenţiază, poate mai mult decât pe oricare ţară europeană, de oricare stat „adunat” teritorial si social-economic, într-un cadru omogen si controlabil.

    Apreciază

  • 33. noradamian  |  26 februarie 2012 la 15:52

    Bsk, 🙂 : 5 !

    Apreciază

  • 34. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 16:01

    Ce mi-e-n gușă și-n Grădină! În traducere: nu mi-s dus de multe ori la biserică. De asta prefer să fiu scutit de perfecțiunea întruchipată și teoria idealului prioritar pe centimetru pătrat de gargară urgentă.

    Apreciază

  • 35. noradamian  |  26 februarie 2012 la 16:09

    Bsk. nu te contrazic de loc! Da de loc 🙂 un link de al tău, găsit mai devreme la postarea precedentă, m-ar inspira să scriu o postare- orecum legată de ce spui. Orice pretenţie de a schimba sensul unei societăţi emisă de pe poziţiile unei purităţi autodeclarate, amintind de cele îngeresti, e mai degrabă, din câte stiu eu, o demonstraţie de luciferism decât de crestinism autentic ( asta fiindcă ai spus că nu esti prea dus la biserică :))

    Apreciază

  • 36. Mekone  |  26 februarie 2012 la 16:31

    Nora Damian, o plecăciune pentru tine şi una pentru Monica Vouduri, amandouă aveţi o eleganţă şi un respect aparte când vorbiţi despre Grecia, cu toate problemele ei. Si aş vrea să-i spun ceva si d-lui Creanga – nu mai generalizati, vă rog! Sunt greci care încalcă legea aşa cum sunt şi români hoţi. Unde am crescut eu în România vecinii mei bine sănătoşi n-au lucrat în viaţa lor, aveau ajutoare sociale doar pentru că totdeauna au fost în slujba partidului care dă bani – comunist sau PSD etc. Trăiesc în Korinthia de 6 ani, la ţară şi toţi vecinii mei muncesc din greu, nu sunt genul care şi-au construit casa ilegal sau trăiesc din ajutoare sociale, chiar muncesc. Şi ilegalităţile unora plus tâmpenia unui guvern socialist care a dat ţara în mana FMI n-ar trebui să fie plătite şi de grecii care muncesc cinstit.

    Apreciază

  • 37. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 16:34

    Eu n-aș putea fi atât de perfid încât să lovesc sistematic în PDL și în același timp să susțin că nu mai pot de grija PDL din cauza răului produs de rasa blondă, orice-ar face sau spune, fiindcă imaginea ei ar fi demolată de pigmenții de la geantă, ciorapi, pantofi, și alte zone tabu.
    Așa se argumentează duplicitatea ipocriziei… în două luntri.

    Apreciază

  • 38. noradamian  |  26 februarie 2012 la 16:52

    Mekone, 🙂 salut si mulţumesc cu plecăciune, la rândul meu pentru calda ta apreciere 🙂

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  26 februarie 2012 la 16:56

    Bsk, piesa muzicală e mult prea luminoasă, o iau în considerare ca atare, 🙂 deloc ilustrativă pentru atitudinea, ipocrită, de care aminteşti. Si care, din păcate, a prins ca râia la nevaccinaţii de manipulare 😉

    Apreciază

  • 40. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 17:05

    Nu, Nora, nici o clipă n-am amestecat valoarea interpretării piesei cu versiunea românească a titlului. 🙂

    Apreciază

  • 41. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 18:04

    Cătălin Spătaru = Regele PSD-ist al asfaltului Argeș, via Constantin Nicolescu (pesedistul președinte CJ Argeș).
    Resursele useliste intră la apă.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11602352-perchezitii-cinci-judete-procurorii-diicot-vizeaza-grup-infractional-care-prejudiciat-statul-20-milioane-euro.htm

    Apreciază

  • 42. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 18:27

    Rețea mare, ușor de administrat probatoriul. Când lucrezi cu facturi fictive, se ridică doar capacul și ești luat ca din oală. Probele sar în ochi din circuitul banilor și actele contabile. (așteaptă gata înregistrate, nerăbdătoare să fie luate în pimire)
    Un alt handicap în astfel de cazuri ar fi prejudiciul mare: atât de îndestulător, încât nu mai ai nevoie de confiscarea extinsă a averilor; e gata extinsă. 🙂

    Cam nervoși useliștii! Altă blondă de călcat în picioare.
    Gentlemani din toate formațiile născute și nenăscute, șo pe ea!

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11604555-schimb-replici-intre-senatorii-psd-dan-sova-mihaela-popa-pdl-ridicola-floare-blonda-democrat-liberala-sustine-sova-amenintat-calca-picioare.htm

    Apreciază

  • 43. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 19:19

    Pentru domnii dornici să calce în picioare cu eleganță, am un argument infailibil:
    Toate toantele sunt femei. 🙂

    Apreciază

  • 44. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 19:28

    Apreciază

  • 45. theo- nona  |  26 februarie 2012 la 19:45

    bascä , retragetzi cuvintele

    Apreciază

  • 46. noradamian  |  26 februarie 2012 la 19:52

    Seara bună 🙂 theo-nona, bsk n-a spus că toate „femeile sunt toante” (că n-ar mai fi iertat în vecii vecilor! :D) A zis doar că toantele sunt femei, ceeace e altceva. Un fel de „a traduce” vorbele fantelui sova.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  26 februarie 2012 la 19:56

    Si ca dovadă, uite o femeie care nu e toantă deloc, stie să ţină piept desi armate de antenisti si voiculesti nu mai prididesc să se lege de ea. Uite ce fain răspunde blonda la atacul lui varan-mitocan:
    🙂
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-felix-voiculescu-sau-securitatea-statul-si-presa-romaneasca-968379.html

    Apreciază

  • 48. oldhashu  |  26 februarie 2012 la 19:58

    Seara bună, dragilor! 🙂

    Azi debut, plus socializare locală prelungită pentru confortul lui Mme Old plus gospodărie de iarnă pe lângă casă – umplut timpul cu vârf și indesat! 😀

    @nora, mulțam pentru încurajare, e greu al naibii să evoluezi pe muchie de cuțit pentru menținerea echilibrului și linistirea atmosferei! 🙂

    O vorba a bunei mele din partea mamei – culmea, cu ceva picături de sânge grecesc în vine! – spunea că «Destept nu e ăla care învată din pătaniile lui, ci mai ales din ale altora!»

    De am fi și noi deștepți pe pătaniile grecilor!!!

    Apreciază

  • 49. Maria  |  26 februarie 2012 la 19:59

    Bască ilie, din păcate, doamna senator nu fabulează. În pauzele acestor emisiuni se spun replici. Multe. Probabil că la televiziunea respectivă, pe undeva, există şi asemenea înregistrări, care să poată confirma gestul ireverenţios, dar nu există vreun interes să fie date la iveală. Atacul verbal, ameninţarea nevoalată, e una din ,,strategiile de comunicare” ale clicii usl. ,,Las’ că găsim noi ceva; chiar dacă nu găsim, inventăm, îţi înscenăm.” Cu cât interlocutorul pare a fi mai vulnerabil (iar o femeie poate fi receptată astfel de un palavragiu superficial, incapabil să-şi evalueze adecvat contraopinentul), cu atât sunt mai incisivi. Frumuseţea, inteligenţa, educaţia, erudiţia unor doamne nu pot crea decât furii, frustări şi complexe în mintea bătăuşilor politici. Vor mai încerca să calce în picioare şi alte doamne de la PDL, indiferent de culoarea splendorii capilare. 2012 e anul mârlanilor politici în acţiune.

    Apreciază

  • 50. noradamian  |  26 februarie 2012 la 20:09

    Old, seara bună si-n grădină- Cu cât e mai greu cu atât reusita e mai semnificativă 🙂 De ţinut minte şi vorbele pline de înţelepciune ale bunicii tale. 🙂

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  26 februarie 2012 la 20:15

    Maria, după toate semnele „anul mârlanilor politici în acţiune” a debutat deja! Dacă asa îsi imaginează unii că vor învinge, înseamnă că am intrat în „anul varanului”!! :mrgreen: Toţi curajoşii ăstia care dau în femei voind să convingă naţia cât sunt de „bărbaţi”, sunt de plâns! Vai de ei politicieni, care practică asa ceva: se descalifică din start. http://www.evz.ro/detalii/stiri/sulfina-barbu-dan-sova-are-deviatii-interlope-968394.html

    Apreciază

  • 52. Maria  |  26 februarie 2012 la 20:42

    Aşa este, Nora. Vai de ei, fiindcă arată că nu doar o minimă educaţie le lipseşte, ci mult mai mult. Femeile sunt foarte atente la alegerea omului politic, om al cetăţii în primul rând, cu anumite calităţi dovedite constant, nu sinuos şi numai în perioade electorale.
    Am observat şi eu în ultimele zile că a debutat deja anul marilor ,,luptători” politici. Cum în ultimele două-trei luni am trăit cu ochii şi mintea într-ale mele, m-am cam rupt de viaţa politică. O să recuperez. 🙂

    Apreciază

  • 53. Maria  |  26 februarie 2012 la 20:44

    Am citit acum şi articolul din evz. Păi dl Sova e depăşit de multe, pare-se. Inclusiv de bunul simţ şi de măsura onestităţii.

    Apreciază

  • 54. Maria  |  26 februarie 2012 la 20:49

    Afirmaţia lui Sova, din finalul articolului, seamănă cu o ispravă rostită de Nistorescu, prin primăvară, la fosta realitateatv. Fostul om de presă s-a declarat ,,şocat” de nu mai ştiu ce discuţie. Atunci interlocutorul său din studio, deputat PDL, i-a replicat: ,,Dumneavoastră oricum sunteţi tot timpul şocat, domnule Nistorescu.” Aşa şi cu Sova. El e depăşit. Ar trebui să-şi reconsidere termenul de valabilitate.

    Apreciază

  • 55. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 20:53

    Maria 49
    N-am niciun motiv să-mi imaginez vreo minciună în cele spuse de senatoarea cu pricina blondă. De altfel, nici Șova nu neagă nimic ci se strofoacă să le dea alte sensuri amenințărilor lui masculine.
    Pe mine mă deranjează apariția unei noi specii umanoide: Homo sapiens maimuțăreala.
    Reprezentanții de seamă ai acestei specii își duc traiul și graiul după cel mai nobil instinctul primar: imitația.
    Apare motanul Felix cu o țintă blondă, hai și noi la fel, că tot n-avem alte motive, ținte, arme, muniție, viziuni etc!
    Apare altă maimuțăreală cu “Tabu” în mână, hai și noi la fel, să fim în ton cu moda imitației!
    Au secat izvoarele de inspirație. Ce noroc pe noi cu imitația de salvare națională! 🙂

    Apreciază

  • 56. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:03

    Bună seara! 🙂

    Virtuos al chitarei clasice – Costas Cotsiolis.

    Apreciază

  • 57. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:04

    Apreciază

  • 58. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:05

    Bască ilie, am înţeles de la bun început şi nici nu mi-a trecut prin minte altceva. Am dorit doar să completez cele scrise de tine, să confirm nişte stări de fapte.
    Mă tem că specia pe care ai reperat-o a apărut de mai multă vreme. I-a fost uşor să transgreseze graniţele dinspre social spre politic. Demagogia şi oportunismul frivol sunt ingredientele reuşitei lor, la acestea adăugându-se un nesperat sprijin mediatic. Cum bine spui, imitaţia e forma de multiplicare a unui prototip periculos în sute şi mii de indivizi ce susţin că fac politică, când, de fapt, se comportă ca pe maidanul periferiei. Măscărici dintr-aceştia sunt destui.
    Şi povestea cu ,,Tabu” nu ţine la omul lucid. despre fotografiile artistice din paginile revistei e vorba? Păi, dacă e aşa, şi celebrul Măzăriche de la Constanţa a pozat acolo. Şi se ştie oare în ce ipostaze?
    Fotografiile blondei incriminate nu au chiar nimic, dar absolut nimic ruşinos. Sunt pur artistice, frumoase, photoshopate, ceva de pus la portofoliu pe viaţă. Ştiu mii de femei care şi-ar dori asemenea amintiri şi splendide ipostaze.

    Apreciază

  • 59. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:07

    Apreciază

  • 60. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:08

    Apreciază

  • 61. noradamian  |  26 februarie 2012 la 21:12

    He, he, he, Freud ar spune mai multe despre specia masculilor-politicieni care alunecă pe coji de banane, cad, se ridică si alunecă din nou, precum în filmele mute 🙂 …Numai că nu-s deloc distractivi ca-n comediile alea! Dimpotrivă. 😉

    Apreciază

  • 62. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:13

    Apreciază

  • 63. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:14

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  26 februarie 2012 la 21:15

    Fini, servus, frumos sună chitara lui Costas Cotsiolis 🙂 🙂

    Apreciază

  • 65. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 21:15

    Înțeleg, Maria. A fost întrebată dacă ar mai proceda la fel, a negat , a regretat. Numai dacă i-am lua capul, ar înceta practica mârlăniei fără margini. Până și criminalii au șansa să-și cunoască limita pedepsei primite. Persistența fără măsură îmi repugnă.

    Apreciază

  • 66. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:15

    Apreciază

  • 67. noradamian  |  26 februarie 2012 la 21:16

    Minunată selecţie, Fini 🙂

    Apreciază

  • 68. Fini  |  26 februarie 2012 la 21:18

    Ce să mai spun de Iannis Xenakis? Un reformator în lumea muzicii.
    S-a născut la Brăila.

    http://www.drawingcenter.org/exh_current.cfm?exh=662

    Apreciază

  • 69. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:20

    Nora 61, cred că pentru ei ar fi de preferat alunecuşul pe coji de portocale, nu de banane. 🙂 Măcar ar avea circumstanţe atenuante. Că nişte doamne blonde sau roşcate sau brunete (rămâne să se mai gândească) le-au pus piedică. 🙂

    Apreciază

  • 70. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:20

    Servus, Fini! 🙂 În seara aceasta voi lucra pe muzică. 🙂

    Apreciază

  • 71. noradamian  |  26 februarie 2012 la 21:23

    Fini, Din Brăila cea cosmopolită cu lumea ei atât de eterogenă la răscruce de culturi au iesit multi artisti, între care si greci 🙂

    Nu stiam de Ianis Xenakis, mă bucur că ne faci cunostinţă cu muzica lui 🙂

    Apreciază

  • 72. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:24

    Pietricica mică pune piedicile cel mai mari. 🙂 Carambol usl-ist, nu alta! 🙂

    Apreciază

  • 73. noradamian  |  26 februarie 2012 la 21:25

    Maria, doamnele astea-s mai tari decât ei! Asta-i drama lor, bieţii, că nu pricep: cu mârlănia nu câstigi România 🙂

    Apreciază

  • 74. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:26

    Nora, comentariul de la 72 era în completare la 69. 🙂 Mă opresc aici cu politica, deşi nu-mi vine să o fac. 🙂

    Apreciază

  • 75. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:29

    Exact, Nora! Mârlănia lor sabotează/ faultează/ subminează România! 🙂 Doamnele votează. Ghinionul mârlăneilor!

    Apreciază

  • 76. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 21:33

    Așa-i, sunt mai tari decât ei.
    Drama vieții neputincioșilor este dependentă de faptul că acest adevăr li se pare inadmisibil. 🙂

    Apreciază

  • 77. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:40

    Bască ilie, coşmarul lor ar fi ca într-o viaţă viitoare să se reîncarneze în nişte blonde frumoase şi planturoase. 🙂 Să te ţii atunci! ,,Blestemul avatarului pierdut şi regăsit”. Un film cu Raj Kapoor.

    Apreciază

  • 78. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 21:43

    Ce idee! Mă întreci la imaginație, Maria.
    Îmi place cum gândești. 🙂

    Apreciază

  • 79. Maria  |  26 februarie 2012 la 21:53

    Anticipez atât de departe pentru că am înţeles, la un moment dat, grozăvia situaţiei actuale. Într-o singură viaţă de om nu vor fi schimbate obiceiurile proaste. Şi atâta timp cât raportul dintre aleşi şi electori rămâne viciat de false criterii de selecţie, nici nu vom scăpa de asemenea politicieni.
    Gândul karmic a venit firesc, ca o uşurare. Deci blonde să fie, da? 🙂 Şi musai foarte frumoase şi deştepte, într-o societate clădită pe mii de prejudecăţi rigide. Să are ogorul, să facă prunci mulţi şi zdraveni, să-şi împartă soţul cu încă 10 soţii etc. Cam la asta mă gândesc şi le doresc tuturor mârlanilor politici.

    Apreciază

  • 80. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:07

    False sunt criteriile și mecanismul de selecție electorală. Chiar dacă s-ar schimba în bine, tot ar fi necesare câteva legislaturi până la o competiție reală și corectă, astfel încât rezultatele să derive din statutul de alegător (nu de votant ca acum).

    PS. Dacă nimerim și noi într-o viață de câine, vom avea onoarea să-i păzim, pe mârlanii de azi, cu devotament . 🙂

    Apreciază

  • 81. Fini  |  26 februarie 2012 la 22:07

    Maria, 🙂
    70

    spor la ce lucrezi!

    Apreciază

  • 82. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:08

    Maria, ar iesi de un scenariu, aici, de discutat doar ultima propunere, cea cu împărţeala 🙂

    .

    Apreciază

  • 83. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:10

    Doi prieteni pe facebook:
    – Ai văzut? Ninge afară!
    – Dă un link să văd şi eu
    🙂
    (preluat)

    Apreciază

  • 84. Fini  |  26 februarie 2012 la 22:19

    Nora,
    71

    Xenakis este foarte cunoscut în lumea muzicii. Trebuie totuşi să te acomodezi cu ceea ce a creat el. Activitatea lui la Paris a pendulat între muzică şi arhitectură. A fost asistentul lui Le Corbusier.
    Am găsit un mic fragment din „Oresteia” lui împreună cu o prezentare a compozitorului.

    Iannis Xenakis (Ιωάννης Ιάννης Ξενάκης) (May 29, 1922 – February 4, 2001) was a Greek composer, music theorist and architect. He is commonly recognized as one of the most important post-war avant-garde composers.[1][2] Xenakis pioneered the use of mathematical models such as applications of set theory, varied use of stochastic processes, game theory, etc., in music, and was also an important influence on the development of electronic music.

    Apreciază

  • 85. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:20

    Interesant ce spune Talpeș pe B1, la Cristoiu. (tot despre devotament… între găștile formate încă din zilele revoluției, când toți cei veniți erau întrebați: Tu de unde vii? Al cui ești? Cercetarea listelor de pasageri, din cursele Tarom de atunci, ar oferi date interesante)

    Apreciază

  • 86. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:23

    Agenți fantomă (reveniți în țară, după 1990, sub alt nume)

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:29

    Fini, multzam! Interesantă relaţia muzicii cu alte arte! Formaţia complexă a unor artisti, sau, mai rar, artisti&oameni de stiinţă! Muzicieni si poeţi matematicieni, arhitecţi muzicieni… Personalităţi dăruite din plin cu talente creatoare, iesite din comun. 🙂

    Apreciază

  • 88. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:30

    Bsk. pe insul ăla nu prea-l pot vedea decât dacă mă forţez 🙂

    Apreciază

  • 89. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:31

    Acum spune povești, din 18 agenți fantomă, chemați, s-a întors în țară numai unul. 🙂

    Apreciază

  • 90. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:32

    Pe ProTV, „Discursul regelui”, filmul englezesc nu discursul lui Mihai… 🙂

    Apreciază

  • 91. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:33

    Nora, pentru noi toți mă sacrific eu. 🙂

    Apreciază

  • 92. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:36

    Se contrazice acum, dar e mai interesant: cei reveniți în țară (s-au înmulțit 🙂 ) au intrat în opoziția de atunci.

    Apreciază

  • 93. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:45

    Bsk, nici chiar asa 😆

    Apreciază

  • 94. skorpion  |  26 februarie 2012 la 22:47

    buna seara, all

    regina rosie:

    noapte buna!
    🙂

    Apreciază

  • 95. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 22:51

    Minte cu nerușinare. Cică acei agenți erau oameni de afaceri, interesați de tranziția României spre capitalism, de asa ei au organizat demonstrații anti-guvernarea de după 1990, alături de securiștii scoși din sistem. Te pomenești că l-au lăsat pe Iliescu fără personal în servicii, numai cu turnătorii civili pt mineriade și alte operațiuni. 🙂

    Apreciază

  • 96. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:54

    Stai, stai Skorpion, uite-aci ceva fain de la Sibiu, pentru toată lumea dar mai ales pentru Maria si pentru tine că sunteţi mai de ai casei 🙂
    văzut acu’ două zile la Sibiu videoclipul e de la alt spectacol, dar interpretul e acelasi, cu un dans pe muzică de Jackues Brel! Din păcate Walter Marian, tot de la teatrul Berlinez , absolut formidabil, dansând pe Lacrimosa, nu e de găsit pe youtube 🙄 Poate-l găsiţi voi, ori Fini 🙂

    Apreciază

  • 97. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:55

    Apreciază

  • 98. noradamian  |  26 februarie 2012 la 22:58

    Bsk 95, iscusite minciuni, ce să zic :mrgreen:

    Apreciază

  • 99. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:01

    Fini, 81, mulţumesc! 🙂 Ce-a fost mult a căpătat deja formă. Mai am un singur material de isprăvit. Poate că voi avea posibilităţile tehnice să vi-l arăt în curând. Sper, nu sunt încă sigură. Ar fi o mare bucurie pentru mine să vi-l pot împărtăşi. 🙂

    Apreciază

  • 100. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:03

    Nora, 82, da, un scenariu de Cotscar, nu alta. :)) Să se descurce cum vor cu împărţeala, eu promit să le adăst cu lumânarea la capete şi să le număr pruncii. :))

    Apreciază

  • 101. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:05

    Bască ilie, 80, ce scrii acolo sună bine:,,statutul de alegător”, nu de votant. Asta mă duce cu gândul la marii electori din sistemul electoral american. N-ar fi rău, chiar deloc.

    Apreciază

  • 102. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:10

    Nora, 90, superb film. L-am vizionat încă dinainte de a fi premiat. Nu spun cum am intrat în posesia lui că mă ia acta cu pacta şi… na! 🙂
    Colin Firth e de urmărit într-un rol mare. Totuşi, parcă şi mai mult mi-a plăcut în ,,Fata cu cercel de perlă”: 🙂

    Apreciază

  • 103. noradamian  |  26 februarie 2012 la 23:10

    Maria 😆 I-ai luat suta lui Creangă! Unde esti, Crengulin? 🙂

    Apreciază

  • 104. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:11

    Acuma văd c-am venit pe torente şi-am prins şi suta! 🙂
    Primesc drept cadou un film de cinci stele? 🙂

    Apreciază

  • 105. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:13

    Deci primesc un film canadian premiat la TIFF?! Adică la Toronto International Film Festival? 🙂

    Apreciază

  • 106. noradamian  |  26 februarie 2012 la 23:13

    Maria, şi mie mi-a plăcut. L-am văzut la cinematograf „Arta”, de aici de lângă noi. A fost ultimul film văzut în sală de cinema… Celălalt nu l-am văzut, da-mi sună cunoscut. 🙂

    Apreciază

  • 107. noradamian  |  26 februarie 2012 la 23:15

    Maria, meriţi asta, dar n-am în stoc 🙂 Asa că o tezaurizăm pentru viitoarele călătorii 🙂

    Apreciază

  • 108. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:17

    Nora, la cinematograful ,,Arta” (cel nou, de lângă voi 🙂 ) am văzut ,,4 luni, 3 săptămâni…”. Îmi amintesc supărarea care m-a cuprins când mi-am dat seama că au dispărut majoritatea cinematografelor din Sibiu.
    Celălalt film de care am scris e după romanul omonim al lui Tracy Chevalier, despre o pictură a lui Verhoeven. 🙂 O frumoasă poveste de iubire.

    Apreciază

  • 109. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:19

    Nora, 107, las că găsesc eu ceva în… stoc. 🙂

    Apreciază

  • 110. noradamian  |  26 februarie 2012 la 23:30

    Maria, contez pe tine 🙂

    Noapte bună!

    Somn usor, prieteni 🙂

    Apreciază

  • 111. Bască ilie  |  26 februarie 2012 la 23:31

    Somn ușor, Doamnelor și domnilor! 🙂

    Apreciază

  • 112. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:35

    Nora 🙂 🙂

    Noapte bună tuturor! 🙂

    Apreciază

  • 113. Maria  |  26 februarie 2012 la 23:51

    Nora, acum am vizionat videoclipul cu secţiunea din spectacolul de balet. În Sibiu a fost la Thalia, nu-i aşa? De la festivalul internaţional de anul trecut şi de la spectacolul de flamenco n-am mai fost la nimic… Lungă toamnă, grea iarnă…

    Somn uşor, încă o dată

    Apreciază

  • 114. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 00:05

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-caligula-s-a-inscris-in-usl-968450.html

    Apreciază

  • 115. Maria  |  27 februarie 2012 la 00:27

    Vermeer la 108, nu Verhoeven. (Verhoeven e însă tot cu filmele.)

    Aici e pictura:

    Apreciază

  • 116. Maria  |  27 februarie 2012 la 00:28

    Iar aici…

    Apreciază

  • 117. noradamian  |  27 februarie 2012 la 00:49

    Maria, da, pictură celebră, actriţă superbă Mie-mi pare, însă, o fizionomie asemănătoare cu a actriţei Gwyneth Paltrow 🙂

    Mr.B, trecem si prin California dacă tot plecăm în jurul lumii 🙂

    Apreciază

  • 118. noradamian  |  27 februarie 2012 la 00:49

    Vise plăcute 🙂

    Apreciază

  • 119. Creanga  |  27 februarie 2012 la 04:16

    Seara bună!
    Nu că m-aş da după cireş, când am scris comentariul, spusesem şi că nu toţi grecii sunt la fel, apoi am şters. Eu până la urmă spusesem ce am văzut pe viu şi la televizor, cam atât. Politicică grecească, altoită cu politică europeană, bancheri americani, niţică anarhie, puţin comunism şi iese Grecia de azi. Da, desigur, sunt şi oameni care îşi văd de treaba, la fel şi în România şi în orice altă ţară.
    Bine că nu am mai spus şi de Vanity Fair şi popimea grecească, că ajungeam la colţ. 🙂
    La sute nu mă bag, nu mi le schimbă nimeni pe aici. 🙂

    Apreciază

  • 120. noradamian  |  27 februarie 2012 la 10:54

    Ziua bună tuturor 🙂 Crengulin, stiu, că te cunosc, un pic 🙂 „Politică grecească, altoită cu politică europeană, bancheri americani, niţică anarhie, puţin comunism şi iese Grecia de azi”. Corect! Multe interese şi coterii de tot felul, amestecate acolo. Confuzia între naţie, popor şi stat (structurile politico-administrative) este, până la un punct, reală. Dar numai până la un punct. Când vorbim de democraţie, teoretic, s-ar zice că oamenii îşi aleg pe cei mai buni să-i reprezinte. După un timp, se vede că aleşii, cu rare excepţii, se reprezintă doar pe ei si slugile lor. Ca şi la noi. Şi de aici, lucrurile o iau razna. Stricăciunea din instituţiile statului riscă să contamineze mare parte a populaţiei. Fiindcă ai amintit de popime, a grecilor e cam din acelasi aluat cu cea a românilor. Dar nu se reduce naţia, şi a lor, si a noastră, oricât ar bate unii monedă pe asta, la gozuri…

    Apreciază

  • 121. noradamian  |  27 februarie 2012 la 11:01

    Şi, fiindcă nu ne dăm după arţar 🙂 uite si un ajutor folositor pentru greci (măcar de ne-ar face si nouă cineva, un pustiu de bine ca ăsta):
    🙂

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-11604541-agenti-fiscali-germani-mars-catre-lista-rusinii-din-grecia.htm

    Apreciază

  • 122. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 11:46

    Saluttare!
    Și trifoiul nostru cu 4 foi seamănă cu frunza de arțar, dar nu se potrivește. 🙂

    Apreciază

  • 123. Fini  |  27 februarie 2012 la 12:11

    Ziuă bună! 🙂

    Uitaţi-vă-n jur, pe cine să alegi?!
    Grecii au dat-o-n bară.

    Apreciază

  • 124. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 12:22

    Fini 123,

    Așa a început „Mocirița”…

    Apreciază

  • 125. noradamian  |  27 februarie 2012 la 13:23

    Ziua bună, prieteni 🙂 Habar n-am ce-nseamnă „mociriţă” dar dacă e cu trifoi si-i cântată de Anca Parghel si de Maria Trifoi, îmi place 🙂

    Apreciază

  • 126. noradamian  |  27 februarie 2012 la 13:24

    Postare nouă

    Apreciază

  • 127. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 13:56

    Mocirița este suprafața de pământ; de regulă are formă concavă și umiditate ridicată (reține un timp mai îndelungat apa)

    Apreciază

  • 128. noradamian  |  27 februarie 2012 la 14:12

    Multzam, Bsk 🙂 e bine, atunci, c-avem o mociriţă si-n grădină… 🙂

    Apreciază

  • 129. Fini  |  27 februarie 2012 la 14:15

    Servus Nora! Să ai o săptămână bună. 🙂

    Apreciază

  • 130. Fini  |  27 februarie 2012 la 14:19

    Tragi a primăvară, Old! 🙂
    Succes!

    Apreciază

  • 131. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 14:21

    Mister B, salut! 🙂

    Te-ai dat de gol, ești ardelean d’al nost’! 😆

    Apreciază

  • 132. Fini  |  27 februarie 2012 la 14:24

    Bsk,

    am căutat pe unde m-am priceput, dar nu am găsit nimica despre „mociriţă”.Antenele tale sunt mai performante; mulţumesc.
    O săptămână faină!

    Apreciază

  • 133. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 14:24

    Fini, mulțam! 🙂

    …amintiri dintr-o vreme când lucram în cea mai mare arhivă audio-video din Ro! 😀

    Apreciază

  • 134. Creanga  |  28 februarie 2012 la 04:06

    Seara buna!
    La postarea urmatoare, este o suta in asteptare. 🙂

    Apreciază

  • 135. Bască ilie  |  28 februarie 2012 la 08:23

    M Old
    Nimeni nu-i perfect. 🙂
    Mai scap și eu, ca tot omul, câte o cifră din CNP.

    Apreciază

  • 136. Bască ilie  |  28 februarie 2012 la 08:28

    Anterior i-am răspuns lui M Old pt. 131

    Fini 132
    Scuze! Ieri n-am fost pe fază cu aceste ultime comentarii.
    Și ție, o săptămână faină!

    Apreciază

  • 137. Bască ilie  |  28 februarie 2012 la 08:41

    Creangă 134
    Sper să trecem de acest hop, de la 99 spre 100, să nu ne poticnim toți grămadă ca la o margine de prăpastie. 🙂
    Cine o prinde, s-o ia! Altfel nu vom mai ajunge nici la vorba taxatoarelor de pe vremurile transportului în comun: să avansăm mai în față. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.656 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.656 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: