Un punct de neocolit pe agenda publică

27 februarie 2012 at 13:13 108 comentarii

O voce publică, de jurnalist de opinie ori analist, îşi păstrează credibilitatea atâta timp cât vorbeşte despre problemă şi nu devine o parte a problemei. Excepţie, momentele de dezechilibru primejdios pentru o societate, când „angajarea” are un scop temporar corectiv. Suspendarea lui Traian Basescu în 2007 a fost un astfel de moment de angajare voluntară, ca „parte a problemei”, adică solidară cu preşedintele, a multor personalităţi conştiente că prin abuzul legislativului era pus în pericol chiar statul de drept. „Un episod negru in istoria democratiei romanesti” pe care l-am trăit ca pe o „lovitura de stat„, cum amintea într-o emisiune recentă pe B1 Tv, Teodor Baconschi. „…Un abuz de interpretare – nimeni nu incalcase de fapt Constitutia – care m-a lovit personal (…) atât drama unui om, cât si nedreptatea acelui act unilateral si abuziv al Parlamentului suspendat impotriva legitimitatii pe care ti-o da votul

Încercarea extremă din 2007 de folosire abuzivă a Constituţiei pentru a alunga „duşmanul” nefiind sancţionată, parlamentul, în marea lui parte, susţinut de acoliţii din media dar şi din alte structuri instituţionale ale statului alergice la reforme, a continuat prin tot felul de manevre, războiul, adică acelaşi dezolant boicot „în folosul societăţii” cu efecte dramatic-regresive, atenuate, din fericire, de unele conştiinţe responsabile din palierul puterii. Atât cât a fost posibil în condiţiile unor structuri politice instabile.

Blocajele şi manipulările politico-mediatice, din ultima perioadă, mai ales, şi de slalom guvernamental cu criza &recesiunea printre bolovanii aleşilor certaţi cu morala şi statul de drept, au uzat atât politicul cât şi instituţiile statului. Progresul justiţiei, atâta cât s-a produs, în aceste condiţii, e încurajator. Totuşi, societatea dă semne de uzură nervoasă ceea ce e o mare problemă, cu atât mai mult cu cât, deşi au depăşit orice limită-n materie de grotesc, unele televizii ţin încă-n gheare, un public prizonier.

Atingerea unui maxim al abuzurilor din frontul politic-media din aceste prime două luni ale anului electoral aduce pe agenda publică o problemă de uriaşă însemnătate: „instaurarea responsabilizării şi transformarea mass-media într-o oglindă reală a societăţii româneşti (cu părţile sale bune şi rele)” fără care „nici multe dintre celelalte drepturi şi libertăţi consacrate de Constituţie nu vor putea fi respectate – sau nu vom putea evalua cât mai corect dacă acestea sunt sau nu respectate”. (Cel mai încălcat articol din Constituţia României, Valentin Mircea februarie 27, 2012, Contributors, HN)

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , .

Grecia, azi …În lustraţii să ne lustrăm?

108 comentarii Add your own

  • 1. theo- nona  |  27 februarie 2012 la 13:49

    abuzurile sunt si provocate, acum il auzeam pe tonta,
    cum vocifera, cum se dädea mare si interesant, orce
    lege trebuie discutatä, ca si orce hotärare.
    OK, dar ei USL RÄMAN IN GREVÄ.
    dar färä ordonantze.

    ei vor sä nu se i-a nici o hotärare, sä nu treacä nici o lege.
    sä rmanä acelas mucegai kgb, instaurat de ilici,
    desigur nora se referea la alt fel de abuzuri.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  27 februarie 2012 la 14:10

    Ziua bună 🙂 Da, Theo-nona, ei nu pot iesi din acest stil abuziv şi anti-social, de a face politică, în care au atras si o parte a populaţiei, din păcate. Acum, însă, uselimea a mers prea departe si n-are ce face, joacă-n defensivă. Cât îi mai ţine prostia.

    Apreciază

  • 3. Fini  |  27 februarie 2012 la 14:35

    Este remarcabil articolul lui Valentin Mircea despre „cel mai încălcat articol din Contituţia României.

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11609127-cel-mai-ncalcat-articol-din-constitutia-romniei.htm

    Apreciază

  • 4. noradamian  |  27 februarie 2012 la 14:41

    Fini, servus :)! Da, e de citit în întregime, eu am dat, în încheierea postării, doar un citat din concluziile articolului.

    Apreciază

  • 5. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 15:58

    Este un punct de neocolit, dar de ce este ocolit de două decenii?
    Când eram elev de liceu, în pauze ne întreceam în aruncarea unei monede în lungul catedrei și se acorda câte un punct de câte ori moneda se oprea la capătul opus, încât să rămână pe muchia catedrei și parțial în aer. Eram as la acest sport, aveam o tehnică de concentrare: nu urmăream să cad direct pe muchie ci ținteam o fâșie imaginară (tot la celălalt capăt al catedrei, includea muchia) cam de 10 cm. Te orientează mai ușor o vecinătate a țintei, într-o marjă, adică nu ținteam perfecțiunea ci îmi optimizam mai întâi posibilitatea să mă aflu în zona urmărită cu cât mai multe din aruncări. Implicit, o cotă parte-suficientă pentru a câștiga- îndeplinea condiția ca moneda să depășească un pic muchia și să primesc punctul în clasament.
    Cam la fel aș privi linia de separație dintre:
    -ograda A ( Dreptul la informație- art. 31 din Constituţíe- inclusiv alin 4: „Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice”)
    -ograda B (Libertatea de exprimare- art. 30 din Constituție, dar în condițiile impuse de alin 6 : „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”)

    În orice dispută dintre cele două tabere învecinate, fiecare va încerca să impingă gardul în ograda celuilalt, ca să obțină poziționarea ideală, se tinde spre discuții interminabile și tergiversarea adoptării unei reglementări printr-o lege a presei, așa cum se întâmplă de 20 de ani.

    Cei doi vecini-A(publicul) și B(presa)- sunt nu doar rivali ci mai ales complici ai tergiversării, alături de arbitrii lor oficiali- autoritățíle publice- (art 26 alin 1: „Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”; arbitrul pincipal este puterea legiuitoare), în ciuda prevederii de la art. 30, alin 8, teza finală: “Delictele de presă se stabilesc prin lege”. Care lege? Nu-i! Care delicte? Le găsim în toată splendoarea fărădelegii.
    Legea CNA nr. 504/2002 nu-i o lege a delictului de presă, este o imitație de reglementare parțială, doar pe seviciul audiovizual, cu o puzderie de artificii și simulări pentru evitarea aplicării unor sancțiuni severe, niște frecții graduale și inofensive.

    Apreciază

  • 6. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 15:59

    Cât timp părțile interesate vor fi lăsate, de capul lor, să trăncănească despre cum urmăresc perfecțiunea pentru amplasarea gardului ca linie ideală de demarcație, nu se va ajunge la un rezultat comun și eficient, iar legiuitorul va continua să fructifice acest pretext confortabil și va tolera deficitul de reglementare până la adânca bătrânețe a tranziției fără căpătâi. Se vor găsi, la fel ca până acum, săritori de teapa lui CTP și alte moașe comunale din CRP să-și exprime ba falsa indignare și invocarea necesității unei legi a presei (când se mai sare calul și în ochi), ba protestul ipocrit împotriva încălcării dreptului lor la exprimare, când se apropie o cale de adoptare a reglementării strict necesare.
    Altfel ar sta lucrurile dacă părțile și legiuitorul și-ar propune, printr-o lege a delictului de presă, să stabilească mai întâi (pentru faptele acceptate ca fiind cu adevărat grave, de netolerat), o fâșie de demarcație: în locul gardului ideal, fâșia să fie delimitată de două ziduri – a (în ograda A) și b (în ograda B), iar cine depășește zidul celuilalt să suporte rigorile clare ale legii. (între a și b se vor situa litigiile discutabile, mai ușor interpretabile, mai puțin grave, tolerabile între cele două limite).

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  27 februarie 2012 la 16:52

    Bsk. salut! Comentariile 5 si 6, perfecte de o postare, sau o partea a doua a acestei postări, ca aplicaţie necesară pentru iesirea din analiza propriuzisă si propunerea de soluţii,

    Apreciază

  • 8. noradamian  |  27 februarie 2012 la 17:06

    …Iar ţintarul, cam ca şi biliardul, nu-i un simplu joc de amuzament, cum se vede 🙂

    Apreciază

  • 9. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:11

    Nora,
    Am redus mult problematica prin eliminarea complexității aspectelor legate de interpretarea libertății de exprimare. Deocamdată, „punctul de neocolit” se află în suspans din cauze multiple: criză de inițiativă legislativă, grevă parlamentară, dificultăți la întrunirea cvorumului legal de lucru. Probabil, cazul păcătosului căpos Capatos nu va lăsa totul în aer și vor apărea niște semne de existență a unei coaliții la putere. Într-o astfel de eventualitate, am avea alt moral pentru susținerea legii delictului de presă. 🙂

    Apreciază

  • 10. skorpion  |  27 februarie 2012 la 17:17

    buna ziua,

    in tari mai civilizate ca Ro, exista lege a delictului presei?
    ca daca da, nu ar fi vreo problema sa adoptam si noi asa ceva, dar cu cine?

    alta problema, eu – personal – spun ca latrinele tv, i-rtv nu sint credibile, dar ce te faci cu acei captivi care considera, ca exact televiziunile – hazna sint cele mai credibile, ca au curaj sa spuna ”adevarul” si au curaj sa-l atace pe Basescu, dar si tot ce este impotriva lor (aka voiculescu, vintu, haita de sacali)

    Apreciază

  • 11. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:21

    Nu era țintar. Moneda aruncată în lung dintr-un capăt al catedrei, prin alunecare, trebuia să depășească puțin muchia din celălalt capăt (lățimea sau latura mică a dreptunghiului de pe suprafața catedrei), astfel încât să o poți lovi pe dedesubt și să sară în sus. Era o singură monedă, luată pe rând de fiecare jucător. Ratai, venea următorul; punctai, mai aruncai o dată.
    Țintarul sau moara se joacă în doi, cu două seturi diferite (de câte 3-5 piese identice în fiecare set). 🙂

    Apreciază

  • 12. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:33

    Alte țări au o lege a presei, dar avem în primă instanță decizii CEDO punctuale pe libertatea de exprimare. La fel cum s-au grăbit judecătorii să inventeze și să interpreteze aiurea drepturi câștigate, nu ne lipsesc nici interpreții de presă jucăușă. 🙂

    PS. Meleșcanu, momeală propusă la SIE.

    Apreciază

  • 13. noradamian  |  27 februarie 2012 la 17:35

    Am o nedumerire de ultima oră: cum se face că PDL vrea lustraţie 🙂 ) iar băsescu îl propune pe Melescanu sef la SIE ? 🙄

    Apreciază

  • 14. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:42

    Lustrația a fost lustruită deja de CCR. Încercarea de adaptare a proiectului inițial la cerințele deciziei CCR are iz electoral și șanse de materializare infime.
    Meleșcanu revine în matcă. 🙂

    Apreciază

  • 15. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:50

    Singurul motiv acceptabil pentru numirea lui Meleșcanu la SIE ar fi reglarea conturilor majorității din Senat. 🙂

    Apreciază

  • 16. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 17:53

    Ghișe e în al nouălea cer; jubilează pe B1. 🙂

    Apreciază

  • 17. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:00

    ma amuza ce zile negre are antonescu:

    – Romania, trezeste-ma!
    – Ponta pleaca singur in SUA, motivele raminerii lui crin in Ro nu sint nici pe departe cele invocate de duo victor-crin; 🙂
    – miting al liberalilor suparati pe antonescu – Prahova (azi) – un sut in poponetul lui crin pregatit de patriciu & melescanu?
    🙂
    – numirea lui Melescanu FARA ca presedintele sa se fi consultat cu uslinimea
    🙂
    adica inca un pres tras de sub picioarele adormitului…

    – melescanu accepta, sa nu uitam traseul lui melescanu: membru PCR-FSN-PDSR-APR-PNL
    waoo! are dosar beton!
    + parca fost general DIE…huhuhu…

    – un scaun de uslinos mai putin in parlament…

    nu mi-a placut la inceput stirea numirii lui melescanu, acum ma amuza!
    🙂

    Apreciază

  • 18. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:02

    adormitei – fost ministru al invatamintului si actual liberal – suparat foc si pe melescanu, si pe BAsescu

    Apreciază

  • 19. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 18:08

    Eu nu cred în versiunea destructurării PNL prin extragerea lui Meleșcanu ca pe o măsea sănătoasă și nu-s încântat de numirea lui la SIE. Nu pot să uit cât de mizerabil vorbea de TB când a fost o poveste cu vizita unui rus pe la PNL.
    Crin protestează vehement, se delimitează de relațiile directe dintre Băsescu și Meleșcanu. Vai, penelistul n-a informat forul de conducere! 🙂

    Apreciază

  • 20. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 18:09

    Mamă, ce-i manevrează Marinaru’ pe pionii ăștia din opoziție, niște bieți copilași în ale politichiei ❗

    Apreciază

  • 21. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:12

    Tinind cont de faptul ca antonescu are prezenta cca 7% in parlament, eu, acum, il inteleg, pai, fratilor, antonescu a spalat pe jos, a sters mizeria de dupa zugravit, a carat mobila, a aranjat-o in noua lui locuinta, ooo, cita munca exista in asemenea cazuri fericite
    🙂

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-penthouse-de-milioane-pentru-liderul-pnl-vezi-in-ce-apartament-de-lux-s-a-mutat-968610.html

    Apreciază

  • 22. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 18:13

    Mister B,

    Oare câtă importanță și putere are un șef politic al SIE, mai ales într-o țară NATO care nu-și mai face „jocurile” de una singură?!

    Apreciază

  • 23. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:13

    mister B,
    nici mie nu-mi place traseistul melescanu, am si aratat mai sus de ce, dar totusi miscarea este inteligenta in vederea indepartarii lui crin de la ambitiile sale prezidentiale.

    rusul = Kondyakov?
    la el te-ai referit?

    Apreciază

  • 24. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:14

    adica floricel ajunge in curind un biet……….gindecel!
    🙂

    Apreciază

  • 25. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 18:24

    M Old,
    Nu știu câtă putere, dar importanță își va da Meleșcanu. 🙂
    Dacă a primit o misiune de nerefuzat, ce să facă bietul oportunist?

    Mr. Sk,
    Da, ăla era, prin perioada acelei vizite am văzut reacția lui Meleșcanu; acum nu mai rețin sigur; conjunctura de atunci parcă era asortată cu încă un eveniment important, poate suspendarea.

    Apreciază

  • 26. skorpion  |  27 februarie 2012 la 18:32

    Bsk,
    da, era legat de suspendare, afacerea kondyakov putzind rau de tot..au mai participat la intilnirea cu K si tariceanu, si gusha si multi psedisit.

    Apreciază

  • 27. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 18:44

    Dacă îți amintești la fel, o iau ca pe o confirmare. Eu rețin mai întâi imaginea și atmosfera (tensionată de data asta), de asta nu eram sigur de perioada exactă. Nu mi-a plăcut niciodată Meleșcanu nici ca politician, nici altfel; ca jurist e catastrofal.

    Apreciază

  • 29. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 18:55

    Mr Sk
    Chiar e amuzantă numirea lui Mele. Acum îl laudă PDL-iștii (Cezar Preda la B1) și se uită urât peneliștii (nazalul Atanasiu).
    Va fi interesantă trecerea prin comisia de politică externă și votul în plen.

    Apreciază

  • 30. oldhashu  |  27 februarie 2012 la 18:56

    Mister B,

    În concluzie, cum mai zic și prietenii mai politeiști, Mele este extras din majoritatea senatorială și bagat într-o „colivie de aur” unde nici un pârț nu poate scăpa necontorizat, baza coliviei rămânând tot secundul și echipa, pe mână cu Băse! 🙂
    Al naibii Popeye, spanacu’ e bun și pentru minte, nu numa’ pentru „fibră”! 😉

    Ceasu’ lu’ Crinăucea: «ten, nine, eight, seven…» ! 😆

    Apreciază

  • 31. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 19:00

    Da, acolo sus Mele e mai util. 🙂
    Crin a ajuns în faza de a fi dorit în fruntea pnl+usl chiar și de cei ca mine. 🙂

    Apreciază

  • 32. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 19:07

    Nazalul penelist Atanasiu își amintește acum de trecutul lui Mele prin DIE, pe vreme lui Ceașcă.
    Măi, ce memorie bună au băieții ăștia! 🙂

    Apreciază

  • 33. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 19:22

    Ce-l costa pe Meleșcanu dacă și-ar fi anunțat partidul de numirea lui, măcar ca să-și optimizeze șansele de a primi votul în plen?
    Bănuiesc c-ar fi avut câteva avantaje de prezentat în fața colegilor de partid, pentru a fi de acord și să-l susțină.
    Dacă Mele nu trece de comisie și plen, nu i se poate reproșa lui TB că n-a încercat, dar cu ce ar mai rămâne Mele?
    Cu o trecere la independenți, în Senat. Ar fi interesant să mai aibă câțiva susținători din PNL, să-i tragă după el. N-ar fi destructurarea PNL, ci un cutremur de mică magnitudine. Suficient pentru tranșarea majorității în Senat.

    Apreciază

  • 34. noradamian  |  27 februarie 2012 la 19:31

    Seara bună 🙂 Bsk, Mele-moasa comunală a politichiei are iar de lucru 🙂 E ciudat, dar si teribil de amuzant ce se petrece. După păcăleala cu crin, numai asta le mai lipsea uselistilor. Vae Victis!

    Apreciază

  • 35. skorpion  |  27 februarie 2012 la 19:32

    nici mie nu mi-a placut jamais melescanu,
    dar nu am stiut ca este jurist….
    sotia lui parca era mai la locul ei, nu?

    Apreciază

  • 36. skorpion  |  27 februarie 2012 la 19:35

    inteleg ca liberalii aka athanasiu etc isi spala rufele in public?
    oricum si melescanul a fost cutra, ca nu le-a spus nimic colegilor sai de partid….

    iar basescu cu spanacul i-o fi spus lui melescanu:
    te ia mama dracului daca rasufla ceva in presa

    🙂

    si inca ceva amuzant:
    daca parlamentul nu-l va valida pe Melescanu:
    – mele out din PNL de pe acum, deci nu-l vor reprimi
    – uslinosii un vot mai putin cum spuneam si mai sus
    – melescanu va ingrosa rindurile unpr-ului,
    hihihihi…

    tare piratul cu spanacul verde!

    Apreciază

  • 37. skorpion  |  27 februarie 2012 la 19:36

    mister B,
    cu alte cuvinte ai scris cam ce am spus si eu, dar am citit abia acum,
    sorry pentru dublare
    🙂

    Apreciază

  • 38. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 19:43

    Nu-i bai, Mr. Sk. Mi s-a întâmplat și mie la fel. 🙂

    Eu cred că Meleșcanu va trece și de comisie și de plenul Parlamentului. 🙂

    Apreciază

  • 39. skorpion  |  27 februarie 2012 la 19:45

    si daca nu trece T.M. nu-i bai, pierderea este la usl, iar TB va nominaliza alt liberal
    :mrgreen:
    al dracului pirat!

    Apreciază

  • 40. Maria  |  27 februarie 2012 la 19:46

    Bună seara! 🙂

    Nora, aflu abia acum despre numirea lui Meleşcanu la SIE, din comentariile şi opiniile aduse în grădină. Încă n-am asimilat bine informaţia (am avut o zi luuunga de muncă), dar pare interesantă mutarea. Vom vedea ce şi cum va fi. Oricum, e vorba de un om cu un portofoliu politic impresionant, ce a adunat puncte de neocolit pe agenda partidelor din ultimii… 30 de ani; poate şi mai mulţi 🙂 Pare bine ancorat în tema articolului actual. Să aşteptăm, deci, reacţiile din frontul mediatic, căci cele din pnl nu întârzie să apară.

    Altfel, în seara aceasta cred că voi fi mai mult absentă din pricina stărilor febrile şi a durerilor de gât. Mă ţin în picioare cu medicamente împotriva gripei, mă pisicesc şi am chef să plâng.

    Apreciază

  • 41. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 19:56

    Da, propunerea operată de TB a fost gândită bine; am pus răul în față doar să se amuzăm cu varianta optimă: win-win. 🙂
    Meleșcanu va trece fără probleme.

    Apreciază

  • 42. skorpion  |  27 februarie 2012 la 19:57

    sa vedem, probabil ca ai dreptate, Bsk
    🙂

    Apreciază

  • 43. noradamian  |  27 februarie 2012 la 20:13

    Maria, servus, îmi pare rău, e un sezon predilect pentru viroze. Am trecut chiar zilele trecute, prin asa ceva ( sper să nu mă-ntoarcă) Pe lângă leacuri, însă, ţi-ar prinde bine două zile de stat acasă, cel puţin

    Apreciază

  • 44. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:16

    Mr. Sk
    Singura problemă ar fi dacă se trece peste trecutul lui prin DIE. 🙂

    Apreciază

  • 45. noradamian  |  27 februarie 2012 la 20:16

    Bsk şi skorpion, dacă ne imaginăm, doar, urâciunea unei guvernări crino-pontice, useliste, nici un mele nu-i prea rău 😆

    Apreciază

  • 46. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:18

    Eu zic că se vor închide ochii fiindcă e acoperit. 🙂

    Apreciază

  • 47. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:19

    Nora 45
    În ultima vreme gândesc numai ca tine. 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 48. noradamian  |  27 februarie 2012 la 20:23

    Bsk 😆 😆 😆

    Apreciază

  • 49. Maria  |  27 februarie 2012 la 20:23

    Nora, n-am ştiut! Sper să nu revină viroza; unele gripe şi răceli au prostul obicei să se întoarcă, aducând şi complicaţii pe deasupra.
    Acum nu mă mai gândesc la zile libere. Măcar pot să merg, să scriu, tensiunea pare ok. Tot e ceva faţă de perioada de nu cu mult timp în urmă… Grea iarnă. 😦

    Apreciază

  • 51. noradamian  |  27 februarie 2012 la 20:25

    Maria, virozele sunt înselătoare, ai grijă

    Apreciază

  • 52. skorpion  |  27 februarie 2012 la 20:29

    trecutul DIE este comun multora din parlament si din partide, deci se poate trece peste acest hop
    🙂

    Apreciază

  • 53. skorpion  |  27 februarie 2012 la 20:30

    nora, si eu gindesc ca tine…
    inseamna ca ne manipulezi??
    :mrgreen:

    Apreciază

  • 54. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:37

    Nora 50
    Mele are toate simptomele trecutului glorios. 🙂

    Mr Sk 53
    Noi doi, împreună, nu vom fi singuri. 🙂

    Apreciază

  • 55. skorpion  |  27 februarie 2012 la 20:39

    …………si nora…………….tace
    🙂

    Apreciază

  • 56. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:42

    Tace și ne face (un bine ?) 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  • 57. noradamian  |  27 februarie 2012 la 20:45

    Skorpion, chiar mă-ntrebam dacă nu cumva tu si cu Bsk, mă manipulaţi, după ce simptome de yesmen am 😆

    Apreciază

  • 58. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:48

    yesmadame! 🙂

    Apreciază

  • 59. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 20:57

    Dacă ținem cont de spusele lui Talpeș de ieri, și Meleșcanu a fost întrebat în decembrie ’89: „Tu al cui ești?”
    După cum a rămas în top 500, a avut un răspuns adecvat. 🙂

    Apreciază

  • 60. Fini  |  27 februarie 2012 la 21:00

    Seară bună! 🙂
    Marinarul a stârnit furtuna.

    Apreciază

  • 61. Fini  |  27 februarie 2012 la 21:01

    Apreciază

  • 62. Fini  |  27 februarie 2012 la 21:02

    Apreciază

  • 63. Maria  |  27 februarie 2012 la 21:10

    Fini, auch!!!

    Servus.

    O să-mi iasă viroza prin toţi porii. 🙂

    Apreciază

  • 64. Maria  |  27 februarie 2012 la 21:27

    Clapton! 🙂

    Apreciază

  • 65. noradamian  |  27 februarie 2012 la 21:27

    Fini, servus 🙂 Popeye a stârnit furtuna, încă una 🙂 Furtunile muzicale din grădina sunt niste replici, doar 🙂 Da’ faine 🙂

    Apreciază

  • 66. Fini  |  27 februarie 2012 la 21:28

    Maria servus! 🙂

    Ai văzut cum asudă Gary Moore ? Dacă vei face ca el, mâine vei fi ca nouă.

    Apreciază

  • 68. Fini  |  27 februarie 2012 la 21:34

    Nora,
    65

    🙂 🙂

    Apreciază

  • 69. Maria  |  27 februarie 2012 la 21:40

    Fini, 66, aplicând principiul ,,cui pe cui se scoate”, n-ar fi exclus. 🙂 Dar o să mai ascult, totuşi, Clapton. 🙂 10 minute şi 14 secunde de miracol muzical.

    Apreciază

  • 70. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 21:45

    Pentru clipuri de peste juma de oră ne-ar prinde bine niște spanac. 🙂

    Apreciază

  • 71. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 21:47

    Apreciază

  • 72. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 21:48

    La 71 vedem suspendarea din 2007. 🙂

    Apreciază

  • 73. skorpion  |  27 februarie 2012 la 21:49

    🙂

    Apreciază

  • 74. noradamian  |  27 februarie 2012 la 21:54

    Bsk 71 😆 😆

    Apreciază

  • 75. Maria  |  27 februarie 2012 la 22:05

    Fini, mi-am amintit că am în mediateca proprie două albume integrale cu concerte Eric Clapton. 🙂 Sunt pe CD-uri originale, nu sunt piratate. 🙂 Fiecare durează mai mult de o oră.

    Apreciază

  • 76. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 22:24

    Cristoiu amintește de numirea în această perioadă, în Parlament, a 2 membri CNA. Greviștii foamei de chiul din USL, prin absența lor, îi lasă pe cei prezenți să taie și să spânzure pe cine vor.
    USL le oferă celor de la putere două mărțișoare. 🙂

    Apreciază

  • 77. skorpion  |  27 februarie 2012 la 22:32

    este simpla concluzia, uslinosii sint de-a dreptul infantili….chiar nimeni nu ii trage de urechi? isi taie propria lor craca uslinoaasa

    Apreciază

  • 78. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 22:42

    Mai au cracă? 🙂

    Apreciază

  • 79. skorpion  |  27 februarie 2012 la 22:44

    mai au, mai au prin diverse locuri importante, csm, politie, pe ici pe colo
    🙂

    Apreciază

  • 80. Fini  |  27 februarie 2012 la 22:48

    Maria,
    75

    adevărate bijuterii. Poartă-le din când în când.

    Apreciază

  • 81. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 22:51

    Din cele două mărțișoare, via CNA, mi-ar plăcea într-o bună zi să ajungă un șnur la gâtul motanului.

    Apreciază

  • 82. skorpion  |  27 februarie 2012 la 22:52

    vrei sa spui fringhie?? esti prea delicat cu snurul..
    o fringhie + un scaun cazut
    🙂

    Apreciază

  • 83. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 22:54

    Mărțișoare cu frânghie colorată. 🙂

    Apreciază

  • 85. noradamian  |  27 februarie 2012 la 23:01

    Un inventar drăguţ de stiluri care produc modele intelectuale debordând de curaj: 😀

    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ziaristul-vierme-basescu-masturbator-ce-lucruri-inteligente-ne-invata-formatorii-de-opinie-din-romania-de-la-mircea-badea-la-ctp-255103.html

    Apreciază

  • 86. noradamian  |  27 februarie 2012 la 23:03

    „”O altă trăsătură frecventă printre „formatorii de opinie” de la noi este agresivitatea cu care aceştia îşi spun (răcnesc) opiniile. De pildă, o emisiune în care sunt adunaţi la un loc Mugur Ciuvică, Cornel Nistorescu, Mihai Gâdea şi Mircea Badea ( câteva exemple alese la întâmplare) poate aduce de multe ori cu disputele nocturne dintre patrupedele comunitare din spatele blocurilor. Mult zgomot, puţine idei”.

    cunosc si niste exemple, dar încă nu vi le spun 🙂 Le mai ţin la baiţ 🙂

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  27 februarie 2012 la 23:04

    Bsk, 81, poetică imagine 😀

    Apreciază

  • 88. noradamian  |  27 februarie 2012 la 23:07

    Fini, mulţi sunt supălaţi… Nu numai felix, ponta, etc… Nici nu-ţi vine să crezi pe câţi i-a ajuns supălalea
    Rea mai sunt!
    Like 😆

    Apreciază

  • 89. skorpion  |  27 februarie 2012 la 23:08

    multi idioti (inclusiv cu studii superioare) ii adora pe Mugur Ciuvică, Cornel Nistorescu, Mihai Gâdea şi Mircea Badea , mama, ce bine le-o zice…spune bizonul idiot

    Apreciază

  • 90. noradamian  |  27 februarie 2012 la 23:18

    Somn usor, prieteni 🙂

    Apreciază

  • 91. Bască ilie  |  27 februarie 2012 la 23:28

    Somn ușor! 🙂

    Apreciază

  • 92. skorpion  |  27 februarie 2012 la 23:35

    dementiale unele din pisici…
    🙂

    noapte buna!
    all!

    Apreciază

  • 93. Fini  |  27 februarie 2012 la 23:49

    Noapte bună, tuturor!

    Apreciază

  • 94. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:07

    Somn usor va spun si eu!http://www.youtube.com/watch?v=u9vBpnN9eJM&feature=youtu.be

    Apreciază

  • 95. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:09

    Apreciază

  • 96. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:12

    Apreciază

  • 97. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:17

    Apreciază

  • 98. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:22

    Apreciază

  • 99. luminita  |  28 februarie 2012 la 01:44

    Apreciază

  • 100. Sare'n Ochi  |  28 februarie 2012 la 08:42

    o zi buna gradinari!
    😀 Nora.
    Va invit la o dezbatere initiata de catre un prieten nou ce mi l-am facut prin Arizona
    http://sareinochi.com/2012/02/28/daca-vrei-si-vrei-si-vrei-muncesti-de-ti-sar-capacele-pui-deoparte-si-rabzi-faci-ce-vrei-si-obtii-ce-ai-vrut-acesta-i-visul-american-dezbatere-e-gresit-ca-un-taran-sa/

    Apreciază

  • 101. Bască ilie  |  28 februarie 2012 la 09:32

    Excelent!
    Am văzut recent filmulețul pe blogul lui Alex Mihăileanu. Bravo lui! Alex are mereu idei interesante. 🙂

    Apreciază

  • 102. skorpion  |  28 februarie 2012 la 09:51

    neata,

    LA MULTI ANI, LUMINITA, LUMINOASO, LUMI-LUMI!!!!
    🙂

    Apreciază

  • 103. Bască ilie  |  28 februarie 2012 la 10:01

    La mulți ani, Lumi-Lumi!
    Nu te lăsa nici tu de tine, să fii sănătoasă și devreme acasă!

    Apreciază

  • 104. luminita  |  28 februarie 2012 la 11:00

    Skorpion 😆 Bsk 😆 va multumesc pentru urari!
    Dedicatiile muzicale o sa le ascult mai pe dupa-amiaza, ca, vorba ceea, mai intai munca si p-orma distractia! 😛 😛 😛

    Apreciază

  • 105. theo- nona  |  28 februarie 2012 la 11:38

    am crezut intodeauna, ponta este handicapat,
    acum m-am convins. spune, bäsescu nu are incredere in nici unul dela putere, de aia la pus pe mele. dement.
    aceste posturi se dau opozitziei.
    apoi, bine cä nu a pus unul din PSD, päi nu avetzi unul?

    e grav , se invartesc dupä coadä, sunt de-o prostie crasä.

    Apreciază

  • 106. noradamian  |  28 februarie 2012 la 12:18

    Ziua bună, Fini, Maria, Bsk, Dj, Old, Skorpion, Creangă, Theo-nona, Sare,
    prieteni de Like : multzam 🙂
    ziua bună si de sărbătoare: La mulţi ani, Lumi, vestitoare de primăvară 😀 Multzam de masa cu bunătăţi-surpriză! Am trecut la o nouă postare, dar, în paralel, ne înfruptăm si de aici 🙂

    Apreciază

  • 107. noradamian  |  28 februarie 2012 la 12:18

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: