Deruta

20 martie 2012 at 12:39 97 comentarii

Reacţia,  curios de civilizată,  la investirea noului premier,  a d-lui Ponta, a fost suficientă pentru ca destule persoane din media şi nu numai,  să-i aprecieze  cu generozitate maturizarea ca politician.  În comparaţie cu Crin-  maladivul copilot  cu care face echipă  la volanul useleului-  ex-cârlanul  tocmai se arătase -în ocazia respectivă-  un ins raţional şi flexibil  capabil să se autodepăşească. Altfel spus, lăsând în urmă  glumiţele  de puber  şi  atacurile  de pudel care se crede rotweiller  ca şi etichetările injurioase pe post de opinii politice  servite pe tava cu scorneli şi minciunele,  se trezise  într-o clipă, ca-n poveşti,  un făt-frumos al politicii.

Portretizat în roz de jurnaliştii încântaţi că dl. Ponta  nu mai are probleme cu aţa de sub limbă,  adică s-a rupt de acel  prelung JOS, strident, unic şi onomatopeic mod de a se manifesta politic al  copilotului  său cu tulburări de somn,  a devenit,  prin contrast, peste noapte,  eroul  pozitiv al zilei. Aşa că,  nici n-a apucat bine să-şi schimbe culoarea la faţadă şi a  şi fost agăţat în cuiul presei din galeria bărbaţilor politici  de încredere, responsabili, capabili de  un dialog civilizat cu adversarii.

Un  tip serios, deci, care nu ştie de glumă.  Ştie doar de băşcălie.  Prin urmare, se-nţelege de ce nici el însuşi nu se aşteaptă să fie tratat altfel decât în băşcălie.  Mărturisind acest lucru ca scuză-acuză  pentru  straniul refuz al ofertei de a accepta funcţia de premier  făcută de preşedintele Băsescu,  dl.  Ponta  adânceşte misterul virajelor sale comportamentale din ultimele zile.  Pare  derutat! Mai  derutat decât societatea dusă-n derută,  de ani de zile de patronul usele&comp.  Nu se ştie ce l-a făcut să renunţe la rolul de  făt-frumos  şi  să reintre în cel  de  pudel.  Să-l fi neliniştit  anunţul neaşteptat privind  revenirea  la salariile de-acu două primăveri? …Să fi fost atât de afectat de inevitabilitatea semnării  tratatului fiscal care limitează drastic nivelul împrumuturilor? …Şi care închide astfel, robinetul şmecheriilor bugetare financiare noului guvern?  În plus,  dacă şi inflaţia a scăzut iar cifrele economico-financiare  arată un trend pozitiv,  cum  să mai apocalipsezi electoratul? …Orice ar fi,  de  câteva zile  dlui Ponta i-a cam pierit inspiraţia.  Cu  poveşti de adormit  crinul,  cu  dictatorul  care mai dă o sută de lei  sau  cu tiranul care n-o să plece de la putere, nu mai ţine  nici la fanii antenelor.  Poate,  totuşi, la OTV.

Entry filed under: 7301634. Tags: , .

Cea mai populară mişcare Monica Săvulescu Voudouri: Despre care Românie vorbim?

97 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 14:11

  Saluttare!
  -„Un ins versatil făcut exclusiv din petice cusute cu aţă roşie. Un reprezentant politic inconsistent care bravează, un incoerent care mimează siguranţa. Un miştocar obraznic care practică atacul infantil, un şmecheros care vrea să fie luat drept un individ serios. Un tip care nu ştie de glumă. Ştie doar de băşcălie. Se-nţelege prin urmare, de ce nici el însuşi nu se aşteaptă să fie tratat altfel decât în băşcălie”.
  *
  Miștocarul obraznic vrea să fie luat drept un individ serios numai după cât se dă de șmecheros și fost procuror, d-aia repetă în neștire, de vreo 10 ani la rând, bătaia lui de joc cu juridica magistrală în piept, ca amnezicul deșteptător de uituci-tv. Nici aseară la Cristoiu n-a ezitat să-și recite aceeași lăudăroasă poezie probatorie a nesfârșitei pubertăți de procuror-bășcălie, peticit cu aceeași ață roșie.

  -„Mărturisind acest lucru ca scuză-acuză privind straniul refuz al ofertei de a accepta funcţia de premier făcută de preşedintele Băsescu, dl. Ponta adânceşte misterul virajelor sale comportamentale. Pare tot mai derutat! Mai derutat decât societatea dusă-n derută, de ani de zile de patronul usele&comp. Instalarea noului premier l-a descumpănit vizibil. Dar atunci încă nu părea lovit aşa serios la cap.”

  Derutatul (se) minte și simulează la derută. Pentru că e bătut serios în cap, nu mai are cum să țină mult misterul vrajelor sale comportamentale. 🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  20 martie 2012 la 14:24

  Ziua bună 🙂 Bsk. o asemenea serie de schimbări stranii de la o zi la alta, sunt, logic, niste efecte, determinate de cauze. Deocamdată se văd efectele: virajele comportamentale odată cu efortul vizibil de a simula, se a ecrana ceva. Cauzele, mai profunde, poate, le-om afla, sper.

  Apreciază

 • 3. luminita  |  20 martie 2012 la 14:25

  Salut voios! 😆
  Nora, o mica corectura am de facut, „salariile de acum doua primaveri”, ca in iunie 2010 au fost micsorate. 😛
  Despre Ponta nu imi vine sa mai scriu. E cu vaca.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  20 martie 2012 la 14:29

  Lumi, salut de primăvară! Multzam!! 🙂 Reţinusem doar că era o chestie din luna mai! Vai,vai, vai cum trece vremea 🙄

  (Să ştii că nici mie nu-mi place să scriu despre ponta 😛 )

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  20 martie 2012 la 14:47

  🙂 Peste puţin timp, azi „la ora 17 si 14 minute, începe echinocţiul de primăvară. (…) Astrologii sustin ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, o stare de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane. In perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.” (Hot News) 🙂

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 14:57

  Bătutul serios în cap cu fapte și probe- generatoare de perturbații în conștiința bolândă- are potențialul de a expune în piața publică o elită organizată de câțiva unși cu toate alifiile din bombonieră. 🙂

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 15:10

  Nora 5
  În familia mea, transformarea asta armonioasă s-a adeverit și mă emoționează la fel nu doar în fiecare an… ci continuu. 🙂

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  20 martie 2012 la 15:17

  Bsk, 6, pentru elita din „bombonieră” se anunţă o primăvară vântoasă 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  20 martie 2012 la 15:18

  7, orice armonizare are un substrat echinocţial emoţional 🙂

  Apreciază

 • 11. skorpion  |  20 martie 2012 la 17:20

  salve,

  mai este de spus ceva despre ponta?
  numai ieri s-a contrazis de 2 ori, ba ca nu va fi jamais premier sub bagheta presedintelui TBasescu, ba ca daca i se va mai oferi acest post (de catre acelasi TBasescu), il va accepta (aseara la cristoiu).
  Nu stiu de ce moderatorii nu au sarit imediat sa-i sublinieze ca dimineata a spus altfel.

  caracterizarea facuta de @Nora este perfecta, individul fiind slab de inger, se balanseaza ca o hinta ardeleneasca ba așa, ba așa…..
  si probabil ca nici constiinta nu-i este prea curata (cazul panait, cazul fetele minore, cazul șova, bani incasati pe nemerit/nemunca)

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 17:20

  Traian Băsescu:
  „Mandatul meu nu se poate desfășura decât pe Constituția existentă”.
  Afirmația este corectă, nu are nicio contradicție între propunerile de demisie în toamnă și cea de modificare a Constituției, în sensul revenirii la mandatul prezidențial de 4 ani și implicit suprapunerea pe viitor cu alegerile parlamentare.
  Constituția revizuită s-ar aplica imediat după aprobarea prin referendum, și nu poate afecta mandatul prezidențial în curs (de 5 ani, început în decembrie 2009 sub norma constituțională veche), dar următorul președinte ales va avea un mandat de 4 ani, potrivit normei noi (dec. 2012-dec. 2016).

  Apreciază

 • 14. Fini  |  20 martie 2012 la 17:24

  Nora,
  5

  echinocţiul de primăvară a avut loc astăzi dimineaţă la ora 7,14.
  Google marchează evenimentul :

  http://www.google.ro/

  Apreciază

 • 15. skorpion  |  20 martie 2012 la 17:26

  azi – nastase_adrian la ICCJ

  Năstase consideră că este sacrificat pentru ca raportul MCV din iunie să fie pozitiv, iar România să fie primită în Schengen: „Tot ceea ce rămâne din aceste dosare este o vendetă politica, lipsită de sens”.

  bombonel chiar crede ca cineva in Ro isi permite sa-si bata joc de viata lui numai pentru ca raportul MCV sa fie pozitiv??????

  chiar ne ia de prosti?
  sper ca si cei care cred ca Soarele se invirte in jurul Terrei sa nu pice in plasa lui bombo (sint cam 42% din Ro)
  🙂

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 17:43

  Fini 13
  Dacă se reușește, s-ar rupe mâța prin acestă mișcare de revoluție în jurul cozii de băieți deștepți.
  Formularea „ar putea fi reziliate fără probleme” are iz de dispută în instanțe… dispuse, la o adică, să joace la rupere. 🙂

  Apreciază

 • 17. Fini  |  20 martie 2012 la 17:50

  Ca să fiu on topic aduc un paragraf, care-mi place, extras dintr-un articol scris de Mircea Marian.
  „V-aş propune însă o comparaţie simplă: între actualul premier desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Liderul PSD are un master în managementul politic luat la Institutul Social Democrat. Şeful SIE şi-a făcut studiile post-universitare la Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, o instituţie independentă recunoscută de către Universitatea Oxford. Ponta şi-a luat doctoratul cu Adrian Năstase. Ungureanu cu Alexandru Zub, istoric care a făcut şase ani de închisoare politică în regimul comunist. Cea mai înaltă demnitate deţinută de premierul propus de USL a fost cea de ministru pentru relaţia cu parlamentul în guvernul Boc (sic!). Actualul şef al SIE a fost timp de peste doi ani ministru de externe în cabinetul Tăriceanu. Şi, un ultim detaliu important: pe Ungureanu l-a adus în lumea politică Andrei Pleşu. Pe Ponta, Adrian Năstase. „

  Apreciază

 • 18. Fini  |  20 martie 2012 la 17:59

  Bsk,
  16

  „Să se rupă, rupă, rupă de-aruncat” din romanţa „Păsărică, mută-ţi cuibul şi te du” 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 18:39

  Cuibul de nebunii. 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  20 martie 2012 la 19:04

  Seara bună, prieteni 🙂 Fini, google stie cel mai bine: de acum e primăvară cu drepturi depline 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  20 martie 2012 la 19:06

  Skorpion, în plasa lui bombo nu mai are cin’să pice decât pretinii de partid şi din justiţie 😛

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  20 martie 2012 la 19:08

  Fini, 17, paragraful din articolul lui MM spune destul despre diferenţa totală între cei doi 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  20 martie 2012 la 19:14

  Bsk, 12, Băse e gata să renunţe la un an de mandat, iar chiulăii ăia nu se-.nvoiesc să renunţe la ambiţiile lor de frânari desi e vorba de voinţa democratică exprimată la referendum!! 😉

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  20 martie 2012 la 19:29

  cazul bombo,

  mita = din anul 2002.
  azi avocatul lui bombo a afirmat ca vreo 225 de bancnote erau din anul 2005, sa inteleg ca procurorii nu si-au facut treaba ca lumea sau este fumigina de-a avocatului…

  Apreciază

 • 25. lastnightmusic  |  20 martie 2012 la 19:52

  salut, 🙂
  Bombo ca bombo, dar voi ati vazut ce s-au pus kknarii pe Horia Patapievici ? lasul, ticalosul, antieminescul, anticristul , calutul roz
  Credeam ca timisorenii au ceva mai mult staif….
  dezamagire

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 19:58

  Nora 23
  Piratul este îndreptățit să-și mențină în agenda prezidențială propria inițiativă de revizuire a Constituției, întrucât mandatul său constituțional expiră în decembrie 2014. Își poate permite să spere la materializarea rezultatului referendumului 2009 și în ultimii doi ani de mandat, în ciuda auspiciilor jenante pentru anul în curs.
  Despre ceilalți, însă, parlamentari, susținători și alți ipocriți dispuși să arate momeala electorală- OZN-ul referendar, realizabil în 2012- printr-o simulare tardivă, pentru a minți cu folos o mulțime de pământeni gură-cască, nu am niciun fel de admirație și am mai spus-o.
  Desigur, pentru a se ascunde o parte din rahat sub preș, iar din restul să se facă un bici pocnitor, se poate merge cu circul iluzioniștilor până la voturile din plenul fiecărei camere, pentru identificarea celor absenți sau care vor vota împotrivă (votul fiind la vedere, ca în 2003), pentru a le lipi tot felul de etichete binemeritate la proxima campanie electorală, cu trimitere individuală la postura de candidat:
  – Wanted! Violator referendar!
  -V-a mințitt, nu-l votați!
  -Cine minte o dată, vă înțeapă din nou.
  -Wanted mort sau viu, dar mai sigur lipsiți-vă de el!
  -Ăsta mai vrea o dată. Nu ezitați! 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:07

  Salut, Lnm! 🙂 Adevărul în cazul lui Patapievici e pe la mijloc. Are suficient credit ca să fie onorat ca personalitate culturală, dar există, în afara poneiului acela nevinovat făcut balaur (expoziţia de la Berlin a fost văzută-ntr-o notă deloc laudativă si de critici de artă) si niste răbufniri grobiene total nelalocul lor. Mă rog, dacă vorbim sincer, fără a ne teme că am putea fi acuzaţi de politizare. 🙄

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 20:11

  26
  Completare:
  De bine, de rău, Traian Băsescu are chiar și pentru 2012 o propunere cât de cât palpabilă prin promisiunea demisiei; ceilalți n-au nimic altceva decât ipocrizia, exploatarea unei cauze pierdute, duplicitatea, ofertă pentru creduli.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:16

  DT nu pregetă să-şi jignească cititorii care nu-s de acord cu el. Şi-s tot mai mulţi. Ca si cum n-ar sti că e vorba nu de un meci cu reguli, ci de un război de uzură, nedrept şi inegal, din care nu Băsescu, ci noi toţi riscăm s-ajungem definitiv sub talpa prădătorilor a celor care tocmai au început să simtă rigorile statului de drept. Articolul fiind, în privinţa asta , exact de aceeasi calitate deontologică cu a uselistului Lecca care-si serveste zilnic o portie de anti-băsescism pe ziare.com, vărsându-şi frustrarea pe cititorii care abia- asteaptă ca să-l ia în balon.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11793556-probleme-constiinta.htm

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 20:29

  Nora 29
  DT insinuează că Ponta n-are nimic pe conștiință, iar TB minte și, pe cale de consecință, nu se va găsi nicio pată în cutiuța micului procurici politic.
  Dar dacă se va redeschide cutia craniană îndosariată, cui i-ar prezenta DT scuze? Lui Bombo? 🙂

  Apreciază

 • 32. lastnightmusic  |  20 martie 2012 la 20:32

  27 Nora
  Eu nu sunt de acord ca Adevarul e chiar la mijloc dar ma rog, fiecare cu parerea lui 🙂

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 20:33

  30
  Da, e bună. În 72 de ore nu prea mai au timp să găsească sau să planteze noduri în papură. 🙂

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:37

  Bsk, cam asa 🙂

  Apreciază

 • 35. skorpion  |  20 martie 2012 la 20:40

  pavelescu vorbeste la b1tv despre Cristian Panait – constiinta lui ponta

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:41

  Lnm, nu mă-mpac cu jignirea generalizată, indiferent ce pricini si ce împrejurări ar putea s-o justifice în vreun fel şi nu numai cu privire la neamul nost’, ci si al oricăruia. E o chestiune de structură si de viziune personală. Dar asta nici nu mă face să nu recunosc calităţile si meritele omului 🙂

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:42

  Skorpion, multzam. A apărut si pe FB câte ceva 🙄

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  20 martie 2012 la 20:51

  În emisiunea lui Turcescu cel cu părul sur nu e cumva, profesorul la care făcea trimitere Băsescu în emisiunea cu Cristoiu?

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  20 martie 2012 la 20:53

  cine este individul tip mops de linga william branza?
  ii tine partea lui ponta enorm de mult!

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 20:59

  Nicoleta Savin, la Turcescu, a exclus cazul Panait din conștiința lui Ponta cu o logică impresionantă până la lacrimi: cică, dacă Ponta ar fi avut această mustrare de conștiință n-ar fi rămas în politică, bașca până la nivelul președintelui de partid.

  Păi, întreb și eu ca prostul: Cine spune c-ar fi avut mustrări de conștiință? Nici TB nu a afirmat așa ceva (a insinuat că are o problemă de sau pe conștiință, nu că se perpelește de nu mai poate)

  Apreciază

 • 41. Fini  |  20 martie 2012 la 21:02

  Ian Anderson – Jethro Tull

  Apreciază

 • 42. Fini  |  20 martie 2012 la 21:04

  Florian Opahle & Bach

  Apreciază

 • 43. Fini  |  20 martie 2012 la 21:05

  Apreciază

 • 44. Fini  |  20 martie 2012 la 21:07

  Apreciază

 • 45. Fini  |  20 martie 2012 la 21:09

  Apreciază

 • 46. Fini  |  20 martie 2012 la 21:13

  @ 40

  Logica Nicoletei Savin e, dacă ne putem exprima astfel, nelogică.

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  20 martie 2012 la 21:21

  Bsk, 40, fini, 46, de acord 🙂

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  20 martie 2012 la 21:25

  Fini, Ian Anderson, Jethro Tull, wow, un regal 🙂

  Pentru un concert al lui Jethro Tull, băieţii mei, (o parte din ei) au plecat acum un an, parcă, la Budapesta 🙂

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 21:25

  46
  În schimb, tot Nicoleta Savin a sesizat ca suspectă expertiza psihiatrică post-mortem și anormală atitudinea necolegială a lui Ponta față de Panait (într-o emisiune tv ulterioară morții) fiindcă nu i-a luat apărarea în niciun fel. Astea două motive te pun pe gânduri.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  20 martie 2012 la 21:27

  Bsk. am intrat în anotimpul în care secrete de astea abia asteaptă să iasă la iveală 😀

  Apreciază

 • 51. lastnightmusic  |  20 martie 2012 la 21:32

  36 Nora
  Daca ai exemple te rog sa le dai . Texte ale lui Horia Patapievici din care observi ca este grobian. Texte ! Si nu ca zice Vadim ca patapievici e limbric 🙂

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 21:34

  Poate NS a ținut să dea greutate mai mare variantei implicării lui Ponta în lupta cu minorele și a spus-o în emisiune.
  Eu cred că micul Pedofante nu are doar bărbația complexată, de asta îl consider în stare să-și facă praf conștiința. Nu văd neapărat dosarul Panait ca fiind aluzia lui TB, dar sunt câteva coincidențe ciudate și ele mă conduc spre posibilitatea redeschiderii dosarului.

  Apreciază

 • 53. skorpion  |  20 martie 2012 la 21:41

  titlul postarii: deruta,
  dar vad ca si dan tapalaga este derutat…

  interesant ce scrie un comentator pe hotnews:
  Eu i-as mai recomanda dlui Tapalaga, devenit de nerecunoscut in utlimele luni bune de zile, sa-l intrebe pe Radu Tudor de la Haznaua3, daca chiar vrea sa afle cam ce probleme de constiinta are tovarasul Ponta. De ce? Pentru simplul fapt ca Radu Tudor, binecunoscuta sluga a Varanului, a fost cel care, dupa discursul tinut de copilot in parlamentul Romaniei, discurs prilejuit de ocazia investirii guvernului MRU, l-a amenintat explicit, chiar pe blogul sau personal, pe Ponta, ca va dezvalui opiniei publice lucruri neplacute din trecutul presedintelui marioneta al PSD! E limpede ca multa lume a trecut cu foarte multa usurinta peste acest aspect extrem de important devoalat de Radu Tudor. Anume acela ca Victor Ponta este santajabil si santajat. Din plin. De cine? Pai ia sa vedem noi ce avem aici… Si cui face jocurile copilotul? Pai e limpede ca Varanului Felix si somnorosului Crin Antonescu.

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  20 martie 2012 la 21:42

  Lnm, nu l-am citit niciodată pe vadim! Nici din curiozitate. Patapievici nu si-a negat textul, nici n-ar fi putut, a zis, totusi, odată, că era ceva privat. Adică e vorba de o pagină, două, dintr-o corespondenţă cu bătrânul Paleologu, publicată, însă. S-au făcut numeroase referiri la respectivul text, i s-au găsit si scuze. Dl Plesu, de pildă, spunea că si ţăranul român îşi înjură vaca şi-i zice de-alea grele, când e nervos, dar nu fiindcă n-o iubeste 🙂 ( citat din memorie)

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  20 martie 2012 la 21:46

  Skorpion, DT are din când în când ieşiri radicale, de la un timp se dă la Băsescu pe chestii punctuale, parcă vrea tot timpul să-i caute pricină. La acest fel de „evaluare”, m-am referit şi în postare, desi nu mă gândisem de fel la DT.

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 21:54

  53
  Mr. Sk
  Și acele coincidențe ciudate, sesizate de mine ( la coment 52, deocamdată nu le divulg), ca indicii pentru ideea că TB s-a putea să fi făcut aluzie la redeschiderea dosarului Panait, au de fapt la bază explicația șantajării lui Ponta din 2002 încoace. (în 10 aprilie 2002 a fost sinucis Cristian Panait)

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 21:55

  s-ar putea

  Apreciază

 • 58. lastnightmusic  |  20 martie 2012 la 21:59

  54 Nora
  Trimite-mi si mie te rog pe email textul sau linkul la care faci referire Multumesc mult 🙂
  Eu am o parere cu totul si cu totul exceptionala fata de el

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  20 martie 2012 la 21:59

  si santajul poate fi exercitat doar de un singur om care se numeste adrian_nastase, corect?
  🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 22:06

  Da, Bombo titular, însă elita organizată nu exclude componența extinsă la mai mulți șantajiști… cointeresați. Inerția evenimentelor cunoscute de mai multe persoane- inclusiv din sistemul judiciar implicat în ștergerea urmelor- produce un lanț al slăbiciunii cu numele autorului… necunoscut publicului.

  Apreciază

 • 61. Fini  |  20 martie 2012 la 22:07

  Nora,
  48

  fain de ei. Dacă mă gândesc bine, dacă aş fi fost în locul tău, m-aş fi dus şi eu cu ei

  Apreciază

 • 62. skorpion  |  20 martie 2012 la 22:10

  numele autorului sau numele autorilor?

  altul decit adrian_nastase? te gindesti la altcineva?

  oricum, in mod sigur sint mai multe persoane implicate in acest caz si se acopera teribil de bine, de nu a iesit pina acum mai nimic decit articolul doamnei Fica.

  dar cred ca autorul (moral) principal a fost adrian nastase

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 22:17

  Chiar dacă sunt mai multi autori și complici, câtă vreme procesul penal nu este început, formularea uzuală și enigmatică este la singular: „autor necunoscut”, nu autori necunoscuți. 🙂

  Apreciază

 • 64. Fini  |  20 martie 2012 la 22:19

  Noapte bună, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  20 martie 2012 la 22:20

  OK, mr.B
  🙂

  si totusi revenind la tema deruta, mie nu-mi iese din minte faptul ca ponta a tacut milc cind TBasescu i-a oferit postul de premier.
  De ce a tacut? TB zice …constiinta….
  de regula, ponta este de o obraznicie rara si, totusi, ca un adolescent rebel …..- trag concluzia – ca ii este frica de acelasi TBasescu!
  TB impune in fata lui ponta…este imatur…

  brodez si eu, ca nu-mi iese din minte cum de a tacut, el care vorbeste non-stop!

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:25

  Lnm, chestiunea petrecându-se în 1996, a găsi un link la propoziţia respectivă a d-lui Plesu dintr-o discuţie a unui articol de ziar, nu on-line, pe subiectul respectiv, e chiar o pretenţie, ce să spun! Îţi respect părerea, poate-mi dai si niste argumente pentru termenul de excepţional. I-am citit de altfel, două cărţi, eseuri, le-as lăuda cu termenul de „remarcabile”. Pe vremea aia un mare fan Patapievici era si dl Pruteanu. După un elogiu adus la o emisiune de succes de cinci minute, a mai urmat una, în care plecând de la textul respectiv, cu citate, pe lângă laude strecoară şi un fel de dojană. Doar atât:

  http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis000-protv-960624-patap.htm

  ps. Iar dacă ai răbdare răsfoieste dilemele din vremea respectivă, au fost si acolo păreri destul de diverse… 🙂

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:26

  Fini, în vara lui 2007 a concertat si în Piaţa Mare din Sibiu. Un concert de neuitat 🙂

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 22:33

  Mr. Sk
  Eu cred că problema de conștiință, insinuată de TB, NU are nicio legătură cu refuzul sau teama lui Ponta de a se încurca cu desemnarea lui drept candidat pentru funcția de premier.
  Nici TB nu face de fapt această legătură ci doar a profitat de deconspirarea stenogramei- cu scopul evident de a arăta doar fuga de răspunderea guvernării- iar în subsidiar a tras semnalul c-ar avea cunoștință de ceea ce i se pregătește lui Puțifrici.

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:33

  Fini, 64, fain de tot, danke 🙂

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 70. skorpion  |  20 martie 2012 la 22:38

  cred ca trebuie sa avem rabdare atit cu …ponta, cit si cu antonescu – vezi cazul porumbacu…

  voiam sa mai intreb ceva, credeam ca am pus intrebarea, dar n-o gasesc mai sus si anume, cum ti se pare afirmatia avocatului lui nastase cum ca banii (mita) lui nastase continea si bancnote din 2005-2006, infractiunea de care este acuzat nastase avind loc in 2002.

  mi se pare grav pentru procurori daca este adevarat…

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 22:46

  Altfel spus, TB nu rezistă tentației de a se arăta bine informat (procedură normală pt orice președinte) și în același timp nu-i convine să mai fie supus tirului de acuzații din cauza divulgării unor date cunoscute de el. Îi place să se știe că nu-i străin de unele evenimente aflate în pregătire, chiar dacă nu este generatorul lor direct.

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:46

  E interesant ce spunea Pruteanu (66) îl recomand spre lectură, că tot e de actualitate subiectul 🙂 ar merita si o discuţie, detasată, fără patimă. E adevărat că pentru asta era nevoie de (re)citit câte ceva, de fapt de „o evaluare integrală” cu lecturi si referiri la multele bune si câteva mai puţin bune. Plus textul respectiv… Ceva cam dificil… 🙂

  Apreciază

 • 73. lastnightmusic  |  20 martie 2012 la 22:47

  Frumos Fini ,
  Ultima oara i-am vazut la Sala Palatului acum citiva ani, iar spectatorii erau cam de virsta mea barbosi pletosi 🙂 a tunat si ne-a adunat 🙂 – doamnele erau tinere si frumoase , cum le sta bine lor 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:51

  Bsk &skorpion, TB. le dă ce să mestece la tocsoumeni 🙂 De fapt el le dă tonul la muzică şi lor si politicienilor. Si chiar brigăzii artistice de la OTV 😛

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  20 martie 2012 la 22:52

  Somn usor, dragi prieteni 🙂

  Apreciază

 • 76. skorpion  |  20 martie 2012 la 23:00

  good night!

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 23:08

  70
  Ca să pot răspunde la această întrebare, ar trebui să știu exact despre ce mită este vorba, fiindcă nu am cunoștință de prinderea lui în flagrant și confiscarea unei sume de bani. Acele bancnote ar putea face obiectul apărării avocatului dacă a fost ridicată ca mită și stocată la Parchet cel puțin în perioada respectivă de timp, 2002-2005(6), dar și fără îndeplinirea procedurii de înregistrare a seriilor inventariate la momentul ridicării. Dacă observația avocatului ar fi corectă, el acuză de fapt fictivitatea operațiunii de confiscare, eventual la o percheziție, or ,cât timp nu-i vorbim de mită, nu văd rostul aranjamentului fictiv plantat de procurori. Pot exista și alte explicații, depinde de situația exactă.

  Apreciază

 • 78. skorpion  |  20 martie 2012 la 23:12

  nu prea am fost atent, era vorba de niste bani trimisi de familia Paun.
  de asemenea, a mai spus avocatul ca banii – in loc sa fie in contul familiei nastase – sint in contul DNA…

  oricum sper sa citim detalii si in presa scrisa, declaratia avocatului am auzit-o la tv, dupa care vei putea comenta, explica mai bine…..

  noapte buna si din partea mea!
  🙂

  Apreciază

 • 79. skorpion  |  20 martie 2012 la 23:17

  am gasit ceva

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Familia_Nastase-ultimul_cuvant_0_667133764.html

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 23:50

  Mr Sk 79
  Scrie aici. E vorba de o sumă depusă de Păun (corpul delict, sumă primită de la Bombo), dar nu inventariată în 2002 ci în 2005+2006. Păun a folosit în 3 ani o parte din bani, a pus bancnotele la loc, bineînțeles, cu alte serii. 🙂 Procurorii DNA n-au nicio vină, n-au trucat nimic.
  Și-apoi suma totală din bancnotele contestate însemană doar 22.000 de dolari, un mizilic din cât știam c-ar fi constituit mita și foloase necuvenite (peste 1 milion euro, din care 630.000 euro foloase). Colac peste pupăză, șantajul nu se măsoară în euro sau dolari. 🙂
  *
  „Am verificat seriile acestor bancnote, aşa cum au fost ele inventariate in 2006. Am găsit 225 de bancnote emise în anii 2005 şi 2006, deci ulterior perioadei în care se presupune că s-ar fi comis faptele de corupţie. Este vorba despre 218 bancnote de 100 de dolari şi şapte bancnote de 50 de dolari”, a explicat avocatul reprezentanţilor mass-media, după care s-a întors în sala de judecată. În total, 22.150 de dolari, în care Năstase îşi pune toate speranţele. Surse din DNA susţin însă că invocarea seriilor de la bancnote este o apărare foarte fragilă: „Ioan Păun a avut banii trei ani de zile, răstimp în care a mai cheltuit din ei, apoi a completat la loc, deci e normal ca unele bancnote să nu mai fie fizic cele încredinţate de familia Năstase între 2002 şi 2004″.

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  20 martie 2012 la 23:58

  Somn ușor și vise frumoase!
  Au mai rămas 10 zile. 🙂

  Apreciază

 • 82. Fini  |  21 martie 2012 la 00:55

  Mă bucur că v-a plăcut. 🙂 Am avut emoţii, pentru că până acum nimen nu a vorbit de Ian Anderson în Grădină (aşa cred)

  Apreciază

 • 83. Fini  |  21 martie 2012 la 01:27

  UTS,
  73

  nu am ştiut că-ţi place. M-aş fi bucurat dacă aduceai una din piesele tale preferate 🙂
  Doamnele erau frumoase ? Aşa le-ai văzut ?. Semn bun,cred.
  Ţin în buzunar, de o vreme, o poezie de Zaharia Stancu; da, de Zaharia Stancu! Uite-o :

  Zaharia Stancu – Unii-mi Spun Că Eşti încă Frumoasă

  Unii-mi spun că eşti încă frumoasă
  Eu nu te mai văd azi in nici-un fel
  Altădată vietuiam în colibă
  Si visam că trăim în castel

  Poti să mă duci într-o vale adâncă
  Si să-mi spui că mă porţi pe câmpie
  Ori despre-un crâng de mărunte vlăstare
  Să-mi spui că-i o bătrână vlăsie

  Nu ştiu in ce parte se află apusul
  Nici răsăritul încotro vine
  Unii-mi spun cu cât eşti mai orb
  Cu-atât lumea o vezi mai bine

  Nu-mi mai văd nici măcar mâinile
  Când le duc la gură să mi le muşc
  Altădată ocheam Steaua Polară
  Si trăgeam în ea s-o împuşc

  Apreciază

 • 84. Fini  |  21 martie 2012 la 01:33

  Doamnele erau tinere.
  73

  Neagu Djuvara spune că TINEREŢEA ŢINE DE CHARACTER.
  Iată un articol care merită să fie citit:

  http://www.tabu.ro/neagu-djuvara-tineretea/

  Apreciază

 • 85. Fini  |  21 martie 2012 la 01:36

  Ăsta să-mi fie cântecul de leagăn pentru seara aceasta :

  Apreciază

 • 86. skorpion  |  21 martie 2012 la 08:59

  neata,

  @mister B,
  am citit articolul cu bancnotele, deci este un fîsssss
  🙂

  @fini,
  grozav si Neagu Djuvara,
  si are multa dreptate, tineretea o ai in tine,
  in urma cu citiva ani discutam cu un amic, pe care nu-l vazusem de ani buni si-i spusesem ceva asemanator lui N.Dj. si anume ca eu ma simt tot ca la 23 de ani…ca suflet, ca minte (ceva mai copt :)…dar tot pe acolo si asta te face sa infrunti mai ushor viata.
  la locul de munca am intilnit tineri de 25-30 de ani vesnic obositi, vesnic mofluzi, vesnic prost dispusi si chiar le-am spus, cum de obosesc asa de repede, cind fac totul mergind cu masina, nu au copii de crescut,….erau batrini, asta este concluzia mea.

  o zi splendida de primavara va doresc!

  Apreciază

 • 87. theo- nona  |  21 martie 2012 la 09:24

  bunä dimineatza,
  sunt intru totul de acord cu dl. djuvara,
  si viatza nu mi-a oferit nimic pe tavä
  väicärelile nu duc nicäieri, asta nu inseamnä
  cä nu am plans de mii de ori, dar te scuturi
  si mergi mai departe.
  eu nu stiu ce varstä am, cä in pass scrie 70
  nu simt nimic deosebit, decat bolicelele care se
  adunä, mai repede.DAR POTZI FII SI TANÄRE BOLNAV:

  dl. djuvara, cam ce varstä iar da lui crinolin?

  Apreciază

 • 88. theo- nona  |  21 martie 2012 la 09:26

  ASEARÄ AM VÄZUT CATEVA SECVENTZE DELA OTV
  date de turcescu in emisiune.

  d. diaconescu este un gunoi, adunä totzi asocialii le
  dä sä bea s-au ceva cadou, si ii pune sä urle.
  asta nu e emisiune, sunt läturi ce nu fac bine romaniei.

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  21 martie 2012 la 10:02

  Ziua bună, prieteni 🙂 bună si de treabă şi de plimbare, nu? 🙂

  Bsk, faină piesă, ca un parfum de primăvară, înţeleg că e contorizată într-o numărătoare inversă, dar după aia poate, începe alta 🙂

  Fini, cântecul de leagăn de ieri e bun si la cafea, azi 🙂 Minunat articolul lui Djuvara, un articol de om cu spiritul tânăr si de un optimism si o naturaleţe, rar întâlnite.

  Skorpion, Bsk. avocaţii apărării marelui Bombo, îmi par pur si simplu gargaragii: niste farseuri

  Theo-nona, crinolin e mai bătrân decât Djuvara, ai dreptate!

  Şi mie-mi face impresia că lui Turcescu îi cam place circul, între invitaţi normali aduce câte un troglodit doar pentru a crea atmosferă de bâlci. E un pic mai citav decât DD, dar adesea îi împrumută stilul.

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  21 martie 2012 la 10:05

  Bsk. Skorpion, încă o săptămână si vine, însfârsit, verdictul pentru bombo. Înţelept ar fi să nu ne facem iluzii ca să nu fim dezamăgiţi. Dar, totusi… 🙂

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  21 martie 2012 la 10:35

  Candidaţi pentru bulău, în cărţi pentru alegerile locale:

  http://www.realitatea.net/lista-usl-pentru-alegerile-locale-lotul-dna-si-ani_924893.html

  Apreciază

 • 92. theo- nona  |  21 martie 2012 la 12:13

  undeva cred cä este si vina magistratzilor, nu amanau procesele escrocilor si mafiotzilor, erau esclusi azi dela putere
  cred cä in magistraturä, este incä o retzea de mafiotzi comunisti. altfel nu se esplicä.
  trebuie schimbatä urgent constitutzia si trebuiesc date termene
  si aplicate pedepse si judecätorilor.
  DDiaconescu este un interlop, un santajist murdar, ce trebuia inchis demult.

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  21 martie 2012 la 17:57

  Skorpion, 93, altă lighioană „meritorie” prinsă cu smântână pe bot 🙂

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  21 martie 2012 la 17:59

  Theo-nona, DD n-ar face atâta tărăboi acolo la el dacă n-ar fi disperat. Probabil se teme rău de tot 🙄

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  21 martie 2012 la 18:00

  Am înţeles că PDL a propus ref. de revizuire a Constituţiei odată cu alegerile locale 🙂 Înseamnă că se poate 🙂

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  21 martie 2012 la 18:00

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: