Colonia Anti-Băsescu

26 martie 2012 at 19:10 102 comentarii

Satiră horror

România 2089. Maşinile rulează bară la bară pe magistrala  Europa de Est. În satul Anti-Băsescu are loc sărbătoarea centenarului de la marea Revoluţie din Decembrie ’89. Se aşteaptă un număr record de vizitatori. Aşezarea, un nou punct de mare succes turistic pe harta bătrânului continent, e locul unde s-a născut prima anti-legendă. În jurul satului domneşte o pustietate selenară, nu se  observă nici o urmă de activitate umană. De cum intri-n localitate însă, atracţiile se ţin lanţ. Se bea, direct din sticlă, ţuică anti-băsescu la orice colţ. La şcoala din sat se predă o singură materie, băsescofobia activă, din manualul unic al lui Tudorică, reputatul analist militar al garnizoanei Antena 3. Locuitorii, a doua generaţie de la domnia tiranului, n-au altă ocupaţie decât Băsescu. O tradiţie transmisă din tată-n fiu. Turiştii se minunează: ce anti-imaginaţie! În sala polivalentă rulează non-stop episoadele megaproducţiei Suspendarea dictatorului, alternând cu vechile emisiuni demascatoare şi mobilizatoare. În pauze, filmuleţe ponta-sindicale, simulări 3D ale revoluţiei din ianuarie 2012, diversele tactici de atac. Un centru de documentare unde poţi răsfoi operele lui SRS, Nistorescu, etc -plus toată colecţia “Jurnalul Naţional” şi alte mărturii ale glorioasei epopei de rezistenţă. Predicile evanghelistului Gâdea, cu imaginea lui seducătoare pe copertă, într-un curs universitar al doamnei Pippidi. În mărime supranaturală, portretul părintelui Iliescu zâmbindu-le turiştilor, cu eroul Bombonel-găinarul la dreapta sa purtând un steag  găurit. Voiculescu, chiar el, fioros, cu degetul îndreptat spre dictator în mijlocul ucenicilor săi care-l aplaudă. Într-un gang, turiştii fotografiază statuia care stă să pice a unui om adormit. La teatrul-crâşmă, construit în formă de geantă Vuitton, seară de seară trupa Dogaru von Grivco joacă premiera „Demite-l”, iar la matinal, corul mixt echipat cu şepci anti-băsescu cântă piesa “Jos“. Mai avem şi corul veteranilor de la biserica anti-Băsescu, spune mândru, ghidul. Cântările sunt textele intacte compuse de sfinţii Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu- ştampilate de mucenica Laura Georgescu şi avizate de soborul CNA.

De ce ţineţi slujbe anti-Băsescu, totuşi, după atâta vreme? Întreabă, în greaca veche, o tinerică inocentă. Cu nasu-n cartea de  afurisenii, popa n-o auzi, părea cufundat în altă lume. Păi aşa am apucat din bătrâni, maică, îi răspunse o babă cucernică depunându-şi pioasă, obolul în strachina plină cu parai din stânga slujitorului aşezământului de cult. Încă de la moşu-său, Ciuvică, dac-aţi auzit de el.

Din ce trăiesc oamenii ăştia?…  Se minună altcineva cu voce tare, sorbind un şnaps tăriceanu, după ce mâncase nişte mititei la bufetul „Tănase şi Dinescu „ …Ei, din ce: din turism! De pe urma proiectului “ ţara, jaf şi pulbere”, un grant finanţat de zeci de ani din banii bine spălaţi. Se acordă şi burse de excelenţă.

…Mişto treabă, nici UE nu mai e, doar turismul anti-băsescian continuă cu folos. În Piaţă au început să se adune fiii satului şi mulţime de vizitatori de pe toate continentele. În câteva clipe va începe spectacolul aniversar “Ieşi afară javră ordinară“. Momente speciale, cu suspans: torturarea dictatorului. N-o să fie lăsat să moară, explică un ghid în limbile taiwaneză şi americană de sud, că altfel la anu’ n-o să mai vie turişti.

Up-date
La ieşire din colonie, o statuie prăbuşită legată la ochi: Justiţia! Şi o placă: „Ultima victimă a lui Băsescu„. De jur împrejur, coroane şi jerbe. Semnatari, jurnalişti şi chibiţi. De tot felul. Da’ nu mai contează cine sunt. Nişte colonişti acolo, şi ei.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , .

Monica Săvulescu Voudouri: Despre care Românie vorbim? Recomandări involuntare

102 comentarii Add your own

 • 1. Fini  |  26 martie 2012 la 20:10

  Bate un vânt de anti – modă. Auzi răsuflând uşurată suflarea cuvioşilor care au scăpat de blonda cu sâni şi picioare. Unii ne afumă cu ulciorul de tămâiat, în nădejdea că ne vor ameţi cu un surogat de etică popească.Dacă te laşi ameţit, dai cu ştampila pe pătrăţelul lui Ucigă-l Toaca.

  Apreciază

 • 2. Fini  |  26 martie 2012 la 20:12

  Apreciază

 • 3. Fini  |  26 martie 2012 la 20:14

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  26 martie 2012 la 20:19

  Seara bună, Fini 🙂 Postarea e o fantezie, evident, dar una care pleacă de la realitatea politică a ultimilor ani.

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  26 martie 2012 la 20:20

  Fado-ul mereu superb 🙂 Multzam, Fini 🙂

  Apreciază

 • 6. Fini  |  26 martie 2012 la 20:34

  Cu mult drag, Nora. 🙂
  Pentru tine am adus fado şi pentru mine am adus-o pe Mariza.

  Apreciază

 • 7. Fini  |  26 martie 2012 la 20:40

  Articolul Tiei Şerbănescu se potriveşte cu postarea Norei.

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012032770368/Bref/Dezlegari.html

  Apreciază

 • 8. Fini  |  26 martie 2012 la 20:56

  Noapte bună, tuturor ! 🙂
  Somn uşor Nora ! 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  26 martie 2012 la 20:58

  Noapte bună, Fini 🙂

  Somn usor tuturor 🙂

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  26 martie 2012 la 20:59

  Saluttare!
  Nora, bine ai revenit!
  Și eu m-am întrebat ce se va alege din țara asta, sub oblăduirea amenințarea uselistă cu bătaie lungă. N-am ajuns la o imagine atât de sumbră, probabil din cauza unei indulgențe neinspirate, gândindu-mă la dușul rece din următoarea țeapă legislativă: lungă de 4 ani, ca învățătură de minte a electoratului.
  Înspăimântătoare fantezie! Deschide ochii cât cepele. 🙂
  Parcă ar fi satul de vacanță pentru actualii amatori de coșmaruri într-un viitor garantat gargară uslistă.
  Mă aștept să nu dispară “Jos”-ul nici după retragerea din viața politică.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  26 martie 2012 la 21:16

  Somn ușor!

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  26 martie 2012 la 21:17

  Bsk, salut 🙂 Am revenit- dară plec iară 🙂 Fantezia cu satul care trăieste din băsescofobie are rădăcini perfect reale, din păcate încă şi mai sumbre, în istoria prezentă. Iar această nebunie politică se potriveste cu termenul „absurdistan”… 🙄

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  26 martie 2012 la 21:18

  Bsk , minunată piesă, ca interpretare si mesaj, cu toată încărcătura sumbră

  TKS! 🙂

  Somn usor

  ps. Ţi-am lăsat ceva şi în ladă 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  26 martie 2012 la 22:23

  Am răspuns. 🙂

  Apreciază

 • 15. CiGriArg  |  27 martie 2012 la 07:50

  Bună dimineața! Și o zi excelentă, pentru toți! 🙂

  Apreciază

 • 16. Fini  |  27 martie 2012 la 12:21

  Simpatici impresionişti. 🙂

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 12:53

  Saluttare!
  Cu toată mobilizarea trâmbițată în vederea modificării legii electorale (35/2008, în principal pt. alegeri parlamentare) continui să mă îndoiesc de disponibilitatea coaliției puterii pentru trecerea la VU (pur, necorcit). Dacă s-ar fi destrămat USL cu scandal, PSD-ului și PDL-ului le-a fi picat mai bine VU pentru diminuarea și chiar eliminarea căilor de acces în Parlament pentru partidele mai mici, inclusiv PNL. USL nu dă semne de divorț, deci încearcă să vadă cum poate fructifica mai eficient cărțile din mână.
  Cât timp se cred pe cai mari, peste 50%, nici USL-iștii nu-s încântați să riște prin renunțarea la proporționalitatea asiguratorie. USL-iștii tind să le convină trecerea la VU doar pe măsură ce le scad procentele săritoare peste ștacheta jumătății și se reduce pericolul confruntării cu un competitor reunit într-o alianță electorală în jurul PDL-ului. Cu alte cuvinte, până acum USL-iștii au crezut că își pot adjudeca alegerile parlamentare și guvernarea pe sistemul de vot actual, corcit, dar între timp le-au cam intrat la apă visele procentuale, le-au scăzut speranțele de suspendare a președintelui (implicit de desemnare a unui premier uselist) și, colac peste pupăza ademenitoare, PDL se crede cal breaz de unul singur. Toate aceste simptome conduc la VU în avantajul USL, dar ce amatori mai sunt în coaliția puterii pentru adoptarea legii de modificare?
  PDL și mai ales UNPR ar merge (separat) în alegeri cu ștreangul de gât, iar UDMR și-a manifestat de nenumărate ori alergia față de trecerea la VU. Cu VU, PPDD ar intra serios în cură de slăbire, întrucât nu are potențial să câștige colegii în detrimentul USL sau PDL. Măcar pentru atât și consolat de pierderea PDL, mi-ar plăcea să văd VU adoptat și aplicat, dar nu cred.
  Pe de altă parte, votul prin corespondnță sau înmulțirea secțiilor de votare pentru diaspora capătă interes zero pentru PDL dacă ar accepta VU, întrucât aceste voturi nu ar mai contribui cu nimic la fructificarea proporționalității (indiferent câți ar vota din diaspora, rezultă același număr de parlamentari). Nu văd calea adoptării VU; cel mult s-ar putea să încerca o altă metodă de compensare, pentru salvarea numărului de mandate proporțional cu voturile obținute la nivel național. (la nivel de circumscripție ar fi de discutat, însă nu s-ar obține regularizări substanțiale, inclusiv în diaspora).

  Decizia CCR nr. 51/25.01.2005 a avut ca obiect neconstituționalitatea legii comasării, nu legea electorală 35/2008; chiar dacă CCR a introdus în considerentele deciziei o serie de observații critice referitoare la legea 35/2008, nu a constatat texte, articole sau întreaga lege neconstituționale, astfel încât să fie suspendate de la aplicare. Din acest motiv, nici Parlamentul nu este constrâns să le rezolve prin texte noi sau modificări fără de care alegerile următoare nu s-ar putea desfășura. Decizia CCR nr. 51/2012 nu merge deschisă și citită într-o cheie obișnuită ci cu schepsis, cunoscut și avut în vedere de cei interesați.

  Parlamentarii pot să modifice legea 35/2008 numai dacă vor, nu fiindcă ar fi obligați de CCR (care a propus eliminarea unor neajunsuri pentru viitor, în cazul în care legea electorală ar fi modificată, dar nu a găsit calea constituțională și operativă prin decizia anti-comasare de a-i ordona Parlamentului să voteze într-un anume fel). Cu titlu de exemplu: Circul parlamentar- pavat cu bune intenții de ochii lumii- poate ajunge chiar și până la evitarea intrării în vigoare a unei eventuale legi de modificare, prin introducerea intenționată a unui articol neconstituțional. Cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare, legea nouă ar fi contestată la CCR , iar după descoperirea bubei se retrimite în Parlament pentru adaptarea legii la decizia Curții. Nu s-ar amâna alegerile parlamentare până își face Parlamentul timp de reparații și nici președintele nu ar putea să promulge legea de modificare, deci s-ar aplica tot legea 35/2008 în vigoare.

  Apreciază

 • 18. Catalin Tanasa  |  27 martie 2012 la 13:57

  Ziua buna!
  In satul anti Basescu, eterna carpeta rapirea din Serai va fi inlocuita cu Rapirea jurnalistilor din Irak. In teatrul vuitonistic se va juca in fiecare sambata: Alo, aterizeaza Boldea! In sala polivabaseasca va rula Pixelul si copilul.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 14:35

  Frunzăverde a întors foaia: a trecut la PNL și va candida la CJ Caraș.
  PNL-istul Eugen Nicolăescu se declară împotriva migrației politice și se bucură de primirea firească a noului venit cu brațele deschise.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 18:47

  Pe B1: Surse: „”Udrea, Anastase și Boagiu, pleacă din PDL”.
  Am eu știre dintr-o sursă mai sigură:
  Tot PDL-ul pleacă din PDL. 🙂

  Apreciază

 • 21. Fini  |  27 martie 2012 la 19:09

  Bună seara, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 22. Fini  |  27 martie 2012 la 19:18

  @ 19

  Cărăşenii sunt sătui de Frunzăverde.
  Bine că a trecut la PNL. În Caraş liberalii vor pierde pe mâna lui Sorinache.

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 19:49

  Iosif S. Crișărău în Caraș Severin… pe Frunzăverde. 🙂

  http://www.pressalert.ro/2012/03/exclusiv-papusarul-ayatollah-ului-frunzaverde-in-ancheta-spagii-de-50-000-euro-incasata-de-judecatorul-catalin-serban/

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 19:51

  Erată: Iosif S. Chișărău…

  Apreciază

 • 25. Fini  |  27 martie 2012 la 20:00

  Apreciază

 • 26. Fini  |  27 martie 2012 la 20:10

  Reşiţenii spun despre Sorinel că este întâiul beţivan al Banatului de Munte.

  Apreciază

 • 27. theo- nona  |  27 martie 2012 la 20:14

  burtäverde are fatzä de bou blajin, dar de altfel
  el este tampit de betzie.

  Apreciază

 • 28. theo- nona  |  27 martie 2012 la 20:16

  de aia fug escrocii,
  PDL SI BÄSESCU NU FAC SCUT IN FATA ESCROCILOR

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 21:03

  ADIO demitere a președintelui prin referendum după suspendare!
  A fost aprobată Legea de admitere a OUG 109/2009, după ce președintele a cerut reexaminarea. Inițial a fost lege de respingere, a circulat cu această denumire, dar azi s-a votat admiterea legii, după ce comisia juridică a intervenit cu un raport de înlocuire, în sensul aprobării proiectului de admitere a OUG 109. Printre altele, ordonanța modifică legea referendumului, 3/2000, și prevede validarea referendumului de demitere doar cu peste 50% din nr. total înscriși cu drept de vot. Adică, dacă s-ar prezenta la urne 50% +1 din cei înscriși pe listele electorale, toți ar trebui să voteze DA, pentru demitere. 🙂

  Apreciază

 • 30. theo- nona  |  27 martie 2012 la 21:08

  stie cineva ceva, unde este skorpi ???????

  E BOLNAV S-AU IN CONCEDIU:

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 21:31

  În perioada aprilie-mai 2013, Traian Băsescu va numi un judecător la CCR și va răsturna serios căruța majorității. 🙂
  Visul suspendării grabnice, din capul useliștilor, a avut în vedere și criza de timp de la începutul anului viitor, până la emiterea decretului de numire la CCR.

  Apreciază

 • 32. Fini  |  27 martie 2012 la 21:45

  Theo,
  30

  Skorpi este bine şi în concediu. Se întoarce, cred, la sfârşitul săptămânii.

  Apreciază

 • 33. theo- nona  |  27 martie 2012 la 21:51

  multzumesc,
  vä doresc somn usor, pe maine.

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  27 martie 2012 la 22:07

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  28 martie 2012 la 09:19

  Saluttare!
  Imaginea pedelistă de partid în degringoladă (cu evadări în grup, anunțate pe surse fantomă), dislocarea de pedeliști de Caraș-Severin, primirea fastuoasă a evadatului Sorin Clorofilă, nepotrivirile de caracter MRU-PDL, alte frământări interne arătate cu degetul spre un PDL perdant în viitoarele alegeri și alungat de la putere sunt binevenite pentru Bombo, înainte de pronunțarea de poimâine în dosarul Zambuccian.
  La un semn deschise calea armoniei între PNL și PSD, în culmea fericirii pesediste- împăcată subit cu ciocul mic- la împărțirea ciolanului din vârful Consiliului Județean Caraș-Severin.
  Bombosfera judiciară n-are limite.

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  28 martie 2012 la 09:34

  La toate pronunțările de până acum- din cele 3 dosare ale lui Bombo- au fost manifestări de forțe useliste amenințătoare cu revenirea la putere.
  Intimidarea judecătorilor ICCJ- ca scop primordial al Bombosferei judiciare- este o componentă constantă a mentalității inculpatului cu pricina la poponeața încurcată și nu se cade să fie tratată la capitolul coincidențe politice „absolut firești”. 🙂

  Apreciază

 • 39. theo- nona  |  28 martie 2012 la 11:57

  ce ipocritzi si perversi sunt liberalii, au mäträsit-o pe dna MUSCÄ, MELESCANU este un trädätor ,cä a luat o functzie in stat, dar BURTÄVERDE escroc recunoscut, cu dosare, ce este?

  Apreciază

 • 40. Creanga  |  28 martie 2012 la 12:42

  Ziua buna!
  Frunza Verde s-a carat, dar de statul politienesc n-a scapat. Sa nu poti cumpara ac de cravata, la 2-3 milioane o bucata?

  Apreciază

 • 41. Fini  |  28 martie 2012 la 18:55

  Bună seara, tuturor ! 🙂

  Frunză Verde la crin trage.

  http://www.ziare.com/sorin-frunzaverde/demisie/lazaroiu-frunzaverde-pleaca-in-partidul-celui-care-se-uita-pe-gaura-cheii-1158698

  Apreciază

 • 42. dictaturajustitiei  |  28 martie 2012 la 19:10

  Bună seara !
  Nora tu scrii foarte frumos . Am putea să le spunem nepoților noștri legenda ”Satul Anti-Băsescu ” Precum cele cu Iancu Jianu.
  Of!!!
  Cât va mai ține povestea asta ?
  PS Doamna Pora zice bine pe B1TV.

  Apreciază

 • 43. Fini  |  28 martie 2012 la 20:01

  Yo-Yo Ma.

  Silk Road Project, Inc este o organizaţie non-profit, iniţiată de renumitul violoncelist Yo-Yo Ma în 1998. El are ca scop promovarea colaborării între artişti şi instituţii, promovarea schimburilor multiculturale artistice şi studiul fluxului de idei între diferitele culturi existente de-a lungul Drumului Mătăsii.

  Apreciază

 • 44. Fini  |  28 martie 2012 la 20:03

  Silk Road Project este o metaforă a schimburilor de idei în cultură, aşa cum a fost reţeaua de drumuri comerciale care lega China de Mediterana între secolul al doilea î.e.n. şi secolul al XIV -lea e.n.

  Apreciază

 • 45. Fini  |  28 martie 2012 la 20:04

  Rustemul este o categorie de jocuri populare românești, bărbătești sau mixte, răspândite în Câmpia Dunării. Se disting 2 grupe: 1) Grupa oltenească care se joacă în linie cu brațele încrucișate în față sau la spate. 2) Grupa muntenească, care se joacă în cerc cu brațele prinse în lanț. Au ritm asimetric. Mișcarea este vioaie cu pași încrucișați ușor săltați care se execută pe loc și cu deplasări – înainte-înapoi – ori bilateral.

  Apreciază

 • 46. Fini  |  28 martie 2012 la 20:07

  Ansamblul Silk Road este format din 59 de muzicieni (compozitori, aranjori şi un povestitor).Sunt folosite instrumente tipice zonelor străbătute de Drumul Mătăsii ca: lăuta chinezească, duduk, fluer armenesc dublu confecţionat din stuf, shakuhachi, flautul japonez din bambus, khuur Morin (instrument cu coarde, simbol al naţiunii mongole).

  Apreciază

 • 47. Fini  |  28 martie 2012 la 20:11

  Silk Road Project a fost implicat într-un program de doi ani care a cuprins şcoli publice din New York. Scopul a fost educaţia prin integrarea artelor, fiind sprijinit de experţi din domeniul educaţiei de la Harvard Graduate School of Education.

  Apreciază

 • 48. Sare'n Ochi  |  29 martie 2012 la 07:57

  😀
  Nora!
  din turism… turism electoral.

  Apreciază

 • 49. __Vali  |  29 martie 2012 la 09:12

  Delicioasa postare, multumesc!

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 19:41

  Saluttare!
  Parșiv buldog! Buldogul la ananghie se cunoaște.
  *
  „Sorin Frunzaverde a fost un om foarte important in PDL. Deci, de-aici si pana la a-l face in fel si chip este un drum lung si nu cred ca a fost cea mai buna formula a domnului presedinte. Sigur, eu pot sa inteleg supararea domnului presedinte, dar sa nu uitam ca dumnealui a negociat intrarea in BPN a domnului Sorin Frunzaverde ca prim-vicepresedinte. Nu cu mine s-a negociat”, a spus Blaga.
  *
  Cum vine lătrătura asta oportunistă despre negocierea Boc-Frunzăverde?
  1. Este sau nu un reproș adus de Buldog, c-ar fi greșit Boc când a negociat funcția de vice cu mizerabilul evadat sau ar fi procedat ok atunci și de asta Boc ar fi trebuit să-și țină revolta în tăcere?

  2.Buldoaga Vasile vrea să zică: „Mie nu-mi puteți reproșa nimic din netrădarea omului foarte important în PDL, plecat în fel și chip la drum lung. Io mi-s curat ca lacrima, deci numai bun să-i iau locul președintelui de partid, să-i fac bagajul lui Boc și să-i dau un picior undeva”

  Astăzi s-a găsit un picior într-un bagaj al unui chinez, la aeroport. În ziua de azi e riscant să spui: „Îmi bag piciorul în bagajul tău!
  Nici nu știi cum te trezești în mai multe locuri… simultan. 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11867746-vasile-blaga-frunzaverde-fost-foarte-important-pdl-formula-folosita-emil-boc-pentru-comenta-plecarea-nu-fost-cea-mai-buna.htm

  Apreciază

 • 51. dictaturajustitiei  |  29 martie 2012 la 19:48

  Bună seara !
  Mr Bsk, de câteva săptămâni mă abțin să vă povestesc ce s-a întâmplat la ședința aceea a PDL-ului. Am fost teribil de dezamăgită și furioasă.
  Plecarea lui Frunzăverde mă bucură pentru că îmi demonstrează, am mereu nevoie de probe de genul acesta, că toate infracțiunile pe care le săvârșesc pedeleii nu sunt cu acceptul președintelui TB. După mine aș vrea să plece și Blaga și mulți alții.

  Apreciază

 • 52. Fini  |  29 martie 2012 la 19:53

  Bună sera, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 53. Fini  |  29 martie 2012 la 19:56

  Bsk,
  50

  de data asta chiar îmi este greaţă şi de Blaga şi de frunza crinului.

  Apreciază

 • 54. Fini  |  29 martie 2012 la 19:57

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 19:58

  Salut, Dragă Dictatură!
  N-ai de ce să te abții. Aici ne împărtășim bune și nebune.:)
  Îmi displac tragedia, lamentarea, bocitoarele lăsate în urmă de Frunzăverde, dar oportunismul lătrător al negociatului din vârful Senatului îmi produce scârbă.

  Apreciază

 • 56. Fini  |  29 martie 2012 la 20:00

  YO-YO MA & BOBBY MCFERRIN

  hush little baby

  cello:yo-yo ma
  vocal:bobby McFerrin
  violin:mark o’connor
  contra bass:edgar meyer

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 20:01

  Fini, salut!
  53
  Tot greață am vrut să scriu. M-am amăgit cu gândul că scârba ar fi suportabilă. 🙂

  Apreciază

 • 58. Fini  |  29 martie 2012 la 20:02

  Apreciază

 • 59. dictaturajustitiei  |  29 martie 2012 la 20:02

  Bsk,
  N-am vrut să vă transmit și vouă dezamăgirea și lehamitea ce m-a cuprins.
  Vă voi povesti pe larg în zilele viitoare.
  Acum trebuie să mă pregătesc de culcare pentru că mâine iar mă trezesc devreme.
  Vă doresc o seară plăcută la toți !

  Apreciază

 • 60. Fini  |  29 martie 2012 la 20:07

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 20:08

  Somn ușor, DJ! 🙂
  Mai găsim noi timp și dispoziție pentru alte motive de indispoziție. 🙂

  Apreciază

 • 62. Fini  |  29 martie 2012 la 20:09

  Apreciază

 • 63. Fini  |  29 martie 2012 la 20:16

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 20:49

  Cică piciorul de om, din bagajul chinezului, era o labă de urs. 🙂
  Chinezul avea de gând s-o expună într-un restaurant de-al lui din Italia. Ai noștri s-au panicat, fiindcă n-au primit la viața lor o labă de urs… măcar între ochi. 🙂

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 21:11

  Mobilizarea generală a parchetului de pe lângă ICCJ i-a simțit lipsa criminalistului Picioruș.

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 21:35

  Era un banc cu un final la fel de amestecat:
  „Unde-i baba să-i rup laba?”

  După ce vor primi mulțumiri în chineză, pentru pierderea avionului, și-l vor lăsa pe suspect să plece, procurorii se vor duce după el în Italia ca să-l încrimineze pentru braconaj. 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 21:37

  Noapte bună!
  Au mai rămas 2 zile. 🙂

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  29 martie 2012 la 21:48

  Sever Voinescu spune pe B1 că Buldogul a recomandat plecarea senatorului Radu F. Alexandru la CNA.
  Pierderea majorității în Senat nu l-a preocupat pe președintele negociat în locul prostănacului:
  Paza Buldogului trece primejdia rea în tabăra uselistă, dornică acum să revină la treaba aia de respingere a unor legi.

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  30 martie 2012 la 14:07

  Saluttare!
  După ce-au avut argumente de susținere și apreciere pentru PDL+TB, cum reușesc curvele analitice și gentlemanii adevărului duplicitar să nu-și ascundă pornirile de gentlemaniaci anti-PDL?

  1. Intră cu toate explicațiile în analele adevărului unicat. Analize și sinteze, repercusiuni și păcate, greșeli intenționate și voluntare, toți și toate scapă și încap cu ardoare în fundul Elenei Udrea, unica și cea mai cea cauză a tuturor sincopelor posibile ale PDL-ului, așa cum este reclamată- cu perfidă mândrie proletară- problema imposibilă a alegerilor locale cel puțin din București.

  2. În această guvernare, nicio măsură legislativă nu a amplificat mobilizarea uselistă împotriva puterii actuale, prin ademenirea celor afectați și îngrijorați (penali, îmbuibați fără muncă, alte categorii de profitori sau privilegiați), inclusiv cu promisiunea întoarcerii la situația anterioară?

  3. În acestă guvernare, nicio măsură de austeritate nu a atras ostilitatea oamenilor obișnuiți față de PDL și TB?

  Dacă nu-i prea complicat s-o excludem pe Udrea din șirul măsurilor de austeritate și identificăm la pct. 2 și 3 celelalte cauze inerente ale trezirii PDL+TB într-un cadru electoral ostil, eu n-am nicio satisfacție să mă plasez în postura parșivă agreată de curvele analitice și gentlemanii adevărului duplicitar prin abandonarea la greu a celor apreciați de mine anterior. N-aș fi cu nimic mai presus de un Frunzăverde sau orice alt oportunist amator de compensări aparente, incerte sau meschine.

  Nu-i cu nimic onorabilă trăsătura de caracter etalată prin întoarcerea spatelui celor care și-au riscat poziția atunci când ne-au dat satisfacție; e degradant să excelăm în pretexte pentru a-i scuipa în față, uimiți… de cât le-a scăzut valoarea de folosință îndelungată.
  Lașitatea se exprimă mai ușor la greu, iar ticăloșia ne dă lecții de moralitate… de mare greutate, la stomac.

  Apreciază

 • 70. Fini  |  30 martie 2012 la 20:01

  Tango, suflet, Yo-Yo Ma, Piazzolla.

  Apreciază

 • 71. Fini  |  30 martie 2012 la 20:03

  Bună seara, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 72. Fini  |  30 martie 2012 la 20:05

  Apreciază

 • 73. Fini  |  30 martie 2012 la 20:07

  Apreciază

 • 74. Fini  |  30 martie 2012 la 20:09

  Apreciază

 • 75. Fini  |  30 martie 2012 la 20:12

  Apreciază

 • 76. Fini  |  30 martie 2012 la 20:13

  Apreciază

 • 77. Fini  |  30 martie 2012 la 20:16

  Noapte bună, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 78. Maria  |  30 martie 2012 la 23:10

  Bună seara!

  Tango, Yo-Yo Ma, Astor Piazzolla. Unduios fondant pentru suflet.
  Mulţumesc, Fini!

  Apreciază

 • 79. Fini  |  31 martie 2012 la 04:39

  Cu drag, Maria ! 🙂

  Apreciază

 • 80. Fini  |  31 martie 2012 la 04:41

  Neaţa tuturor! 🙂

  NICHITA STĂNESCU 31 martie 1833

  Apreciază

 • 81. Fini  |  31 martie 2012 la 04:43

  Apreciază

 • 82. Fini  |  31 martie 2012 la 04:55

  NICHITA STĂNESCU

  Ce bine că esti

  E o întâmplare a fiintei mele
  si atunci fericirea dinlauntrul meu
  e mai puternica decât mine, decât oasele mele,
  pe care mi le scrisnesti intr-o imbratisare
  mereu dureroasa, minunata mereu.

  Să stam de vorba, să vorbim, să spunem cuvinte
  lungi, sticloase, ca niste dalti ce despart
  fluviul rece în delta fierbinte,
  ziua de noapte, bazaltul de bazalt.

  Du-mă, fericire, în sus, si izbeste-mi
  timpla de stele, până când
  lumea mea prelunga si în nesfirsire
  se face coloana sau altceva
  mult mai inalt si mult mai curând.

  Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt!
  Doua cântece diferite, lovindu-se amestecindu-se,
  doua culori ce nu s-au văzut niciodata,
  una foarte de jos, intoarsa spre pământ,
  una foarte de sus, aproape rupta
  în infrigurata, neasemuita lupta
  a minunii ca esti, a-ntimplarii ca sunt.

  Apreciază

 • 83. Fini  |  31 martie 2012 la 05:03

  PLOAIE ÎN LUNA LUI MARTE

  Ploua infernal,
  şi noi ne iubeam prin mansarde.
  Prin cerul ferestrei, oval,
  norii curgeau în luna lui Marte.

  Pereţii odăii erau
  neliniştiţi, sub desene în cretă.
  Sufletele noastre dansau
  nevăzute-ntr-o lume concretă.

  O să te plouă pe aripi, spuneai,
  ploua cu globuri pe glob si prin vreme.
  Nu-i nimic, iţi spuneam, Lorelei,
  mie-mi ploua zborul, cu pene.

  Şi mă-nălţam. Şi nu mai ştiam unde-mi
  lăsasem în lume odaia.
  Tu mă strigai din urma: răspunde-mi, răspunde-mi,
  cine-s mai frumoşi: oamenii?… ploaia?…

  Ploua infernal, ploaie de tot nebunească,
  si noi ne iubeam prin mansarde.
  N-aş mai fi vrut să se sfârşească
  niciodată-acea luna-a lui Marte.

  Apreciază

 • 84. Fini  |  31 martie 2012 la 05:13

  Apreciază

 • 85. Hantzy  |  31 martie 2012 la 06:34

  Buna dimineata!
  Un articol plin de speranta. Cert e ca antenistii ar trebui protejati de lege: nu pentru ca e pe cale de disparitie, ci pentru ca e singurii care-si pot aminti …

  Apreciază

 • 86. Maria  |  31 martie 2012 la 10:22

  Lorelei…

  Apreciază

 • 87. Creanga  |  31 martie 2012 la 17:57

  Ziua buna!
  Ieri am tot incercat sa intru dar nu am reusit sa sar parleazul wordpress. Vroiam sa il intreb pe Bsk pronosticul pentru Nastase Adrian, cu casa din Zambacian. Pana la urma a primit ceva ani cu suspendare.

  Apreciază

 • 88. Fini  |  31 martie 2012 la 20:00

  Bună seara, tuturor ! 🙂

  Yo-Yo Ma & Brazil

  Apreciază

 • 89. Fini  |  31 martie 2012 la 20:02

  Apreciază

 • 90. Fini  |  31 martie 2012 la 20:04

  Apele din martie.

  Apreciază

 • 91. Fini  |  31 martie 2012 la 20:06

  Apreciază

 • 92. Fini  |  31 martie 2012 la 20:09

  Apreciază

 • 93. Fini  |  31 martie 2012 la 20:24

  Apreciază

 • 94. Maria  |  31 martie 2012 la 20:44

  Bună seara!

  Fini, ce surpriză plăcută! 🙂 Braziliencele sunt veritabile modele. Mă regăsesc în muzica lor, în voce, în tot. Şi chipul lui Yo-Yo Ma radiază de încântare melomanistică.
  Rosa Passos. Trebuie să ţin minte acest nume.

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  31 martie 2012 la 22:01

  Apreciază

 • 96. Fini  |  1 aprilie 2012 la 07:12

  Salut Maria ! 🙂

  Yo-Yo Ma este un mare nume în arta interpretativă.
  Pentru tine, Rosa Passos încă :

  Apreciază

 • 97. Fini  |  1 aprilie 2012 la 07:14

  Bsk,
  95

  frumos clip.

  Apreciază

 • 98. Fini  |  1 aprilie 2012 la 07:24

  Neaţa ! 🙂

  1 aprilie 1873 Serghei Rahmaninov

  Drumeţie

  Apreciază

 • 99. Maria  |  1 aprilie 2012 la 09:15

  Bună ziua!

  Fini, 96, ce voce… Superbă piesă. Te fură din lumea ta. Mulţumesc! 🙂

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  1 aprilie 2012 la 17:53

  Salut, dragi prieteni 🙂 Am revenit după o săptămână de bolit (spital) pe neasteptate, mă bucur că n-aţi lăsat grădina în paragină!

  vă mulţumesc frumos pentru toate comentariile si clipurile 🙂

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  1 aprilie 2012 la 17:54

  postare nouă

  Apreciază

 • 102. Transmisie din grotă « Gradina de hartie  |  27 iulie 2012 la 18:30

  […] e încă în sevraj. Mărturisesc că scriind, ceva mai demult, cu tuşe groase, în “Colonia Anti- Băsescu” , despre perspectivele zonei pustiite de usele,  n-o socoteam mai mult decât o fantezie […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: