Abramburocraţia 2012

5 mai 2012 at 12:14 34 comentarii

Între evaluarea de formă şi imposibilitatea meritocraţiei există o veche şi profitabilă relaţie tovărăşească corelată perfect cu tandemul incompetenţă  şi corupţie politicianistă. Cimentarea peste vremi şi regimuri a acestei tovărăşii organizate precum o crimă cu efect întârziat  se datorează unor spirite obtuze de o istorică perseverenţă. Că vorba aia: perseverare noneducaţionum est. Aşa că legiunile de corniţe roşii nu se dau bătute. Revenirea la elementele garante ale  mediocrităţii şi la mijloacele discreţionare de distribuire a fondurilor, trecerea grabnică la  măsuri salvatoare pentru universităţile -fabrici de bani şi beneficiarii lor, arată fără echivoc, un PSD  mereu pregătit  să ia cu asalt societatea, mizând pe revitalizarea practicilor oneroase, pe ignoranţă şi pe lipsa de înţelegere a propriilor ei interese.

Anul 2000.  Convenţia pierde alegerile, la Cotroceni se reinstalează  Iliescu, iar în capul guvernului, Năstase. Prima lovitură, abramburitoare, a noului regim, va fi aplicată direct reformei Marga- nefinisată şi extrem de vulnerabilă având în vedere că „echipajele”  iliescene din minister şi inspectorate erau, în mare, neschimbate din anii ’90 şi chiar dinainte. Doar în câteva luni, hoardele au dus şcoala înapoi în stepele Asiei. Autonomia financiară cu oportunităţile ei cu multe zerouri pentru rectorimea universitară, însă, sub comanda Abramburicii a contat suficient pentru ca  dl- Marga  să se consoleze rapid şi să preţuiască recunoscător, „reforma” lui Cati.  Ajungând ulterior să-şi  valorifice relaţia la nivel de rectori şi ca aliaţi în războiul cu Funeriu.  Motivaţia reală?  Idealul bănesc comun, asociat firesc şi cu scopul politic. Proful de socialism redevenise ce era. Şi chiar mai mult de atât.

Reformat în termeni valorici europeni şi  intrat în funcţiune în timp record,   învăţământul recent însănătoşit sub mandatul d-lui Funeriu nici n-a apucat să-şi arate roadele că a şi intrat  sub spectrul ameninţător al demolării.  Dacă remember-ul din 2000 nu e suficient, codul abramburelii lui Cati, gata să intre ca buldozerul,  fie la comanda  Corinei Dumitrescu, fie a altcuiva,  garantează dezastrul. Probabil deviza lor a rămas: „dacă vrei să-ţi baţi joc de o ţară, începe cu învăţământul”. …Ori cu justiţia?… Că toate sunt „priorităţi”. Electorale şi nu numai.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Fundătura care dă în „primăverii” Felix sau Phoenix ?… Ce alegem?

34 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 13:11

  „Aşa că legiunile de corniţe roşii nu se dau bătute. Revenirea la elementele garante ale mediocrităţii și la mijloacele discreţionare” de una-alta, nu se dau nici abătute, se umflă cantitativ într-o veselie.
  „universităţile-fabrici de bani şi beneficiarii lor, arată fără echivoc, un PSD mereu pregătit să ia cu asalt societatea, mizând pe revitalizarea practicilor oneroase, pe ignoranţă şi pe lipsa de înţelegere a propriilor ei interese”.

  Pe același mecanism s-a ajuns și cu Ponta în vârful meritocrației sălbatice, cu prezentări de modă bombonistică, propulsatoare, cu etichete pe hăinuțe nou-nouțe, aka micul și nemaivăzutul Titulică, cu laude reciproce în circuit închis și imaculata deschidere spre publicul larg de gură-cască.

  În ep. 5 și la ultimul link (articolul din Gardianul) se pot identifica notele mediocrității lui Victor Ponta- 6,5 la dreptul penal cu care se bate în piept zilnic- și colecția de baliverne ale CV-ului bun de luat la puricat de presă, ca la Dumitreasca- de la procurarea ilegală a diplomelor interne, până la cea de tip mafiot în regim de urgență din Catania-Sicilia, (obsesia întru maturizare subită a micului marsupleant).

  https://noradamian.wordpress.com/2012/04/09/cazul-panait-standard-de-lucru-in-%E2%80%9Ecooperativa-avantul5/

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 13:11

  Saluttație! 🙂

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 14:07

  De ce minte Ponta în CV, între 1995-1998, când scrie c-ar fi fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 1 ?

  Ca să dea impresia c-ar fi fost procuror 3 ani (e vorba doar de stagiatură, care nu se considera atunci vechime, era de 2 ani – lipsește un an, unde vrea să ascundă școală de ofițeri ai securității vopsite (un prim stagiu militar- la fel ca Năstase la școala de la Grădiștea- urmată de altă perioada de perfecționare).

  Ofițerul acoperit Ponta se ascunde cu dificultate în bramburocrație și CV-fals.

  (stagiatura nu era de 3 ani, Ponta nu avea cum să fie procuror stagiar timp de 3 ani, dar se dă în mod fals procuror plin între 1995-1998; abia la sfârșitul anului 2008 a fost numit prin decret în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria sector 1)

  *
  Legea nr. 118/2009 de aprobare a OUG nr. 195/2008 (pt modificarea si completarea unor acte normative din domeniul justitiei) include stagiatura în vechime și este de numai 1 an.

  3. La articolul 21, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
  *
  „(11) Perioada cuprinsa intre promovarea examenului de absolvire si numirea de catre Consiliul Superior al Magistraturii in functia de judecator sau procuror stagiar, precum si perioada in care o persoana a avut calitatea de judecator sau procuror stagiar, daca a promovat examenul de capacitate prevazut de art. 25, constituie vechime in functia de judecator sau procuror.”
  *
  http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_completare_acte_normative_domeniul_justitiei_195_2008.php

  Apreciază

 • 4. dictaturajustitiei  |  5 mai 2012 la 15:04

  Bună !
  Nora, m-ai dat gata cu titlul ! De ce nu-mi vin și mie în minte astfel de idei ? ”Abramburocraţia ” !
  Despre învățământ, ce să vă mai spun ? Pe zi ce trece se învață mai puțin.
  Oamenii proști sunt mai ușor de prostit, de manipulat.

  Apreciază

 • 5. Angajat_de_dreapta  |  5 mai 2012 la 17:22

  Nora, titlul este fenomenal! ca si articolul, de altfel….

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:24

  Seara bună prieteni! 🙂 Bsk. „Pe același mecanism s-a ajuns și cu Ponta în vârful meritocrației sălbatice” …e de mirare? Meritele sunt la latitudinea lor. Se stabilesc, politic. Cine e cu ei, e plin de calităţi, merituos si răsplătit. Altfel spus comunismul e viu si prezent în toate, desi a fost declarat mort si îngropat.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:29

  Carmen, meritul e a celor care au numit-o, inspirat, „abramburica”. Stilul ei de băbătie cumsecade care vrea înţelegere si dialog ascunde o ipocrizie iesită din obisnuit, desi ipocrizie avem gârlă-n viaţa publică.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:30

  Angajat, multzam fain, mă bucur 🙂

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  5 mai 2012 la 18:32

  bonjurici,

  ati vazut ca haita, canaliile, abjectii au inceput atacul si mai virtos?
  voiculescu din nou cere demisia, demiterea lui TBasescu
  (vezi stirea pe hotnews)

  adrian_nastase_plin_de_oua o face pe Monica Macovei procuror ceausist pe tancul antirevolutionar(atentia anti)
  (stire pe evz)

  etc!

  haita de sorginte securistica nu se lasa
  si
  vina va fi a celor care nu agreeaza (cu doi de e? sau unul singur?),
  nu agreaza turma anti-reformista care se vor lasa incalecati la alegerile mai ales cele din toamna-iarna

  Apreciază

 • 10. skorpion  |  5 mai 2012 la 18:34

  te pomenesti ca flaminda de corina dumitrescu va fi inlaturata si va fi inscaunata o si mai mare lacoma, arivista, senator, rector, gargarioaica ordinara aka ambraburica

  am ajuns sa vorbesc in epitete ca theo-nona,dar am draci pe toate lichelele astea mincinoase din usl.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:37

  Skorpion, salut! 🙂 Ăia doi sefi de haită, au procese ajunse la termen si aproape de prescriere care-i ard la kur chiar în aceste zile. Nu pot să nu sară-n sus 🙄

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  5 mai 2012 la 18:39

  lasa, nora, ca judecatorii ii vor judeca cu multa …..onestitate si dreptate.

  sa vezi ca ambii vor scapa!!!!!!

  doar o minunatie de judecatori ar fi capabili sa-i arunce pe astia 2 dupa gratii!!!!

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:43

  Skorpion, indiferent cine vine va aplica codul abramburicii! Ponta face pe prostul si nestiutorul dar de fapt, e o viclenie teribilă-n numirile astea, chiar dacă va trebui să schimbe vreo doi, poate trei propuneri. Important e semnalul pe care-l dă pe direcţiile respective ( universităţi private, oengeuri corupte etc) că e de al lor, că-i susţine si asteaptă susţinere din partea lor. Din punctul ăsta de vedere nu-i deloc prost şi n-ajută să-l subestimăm. Îi ajută mai curând lui. Pentru că cu acest soi de „inteligenţă”, adică viclenie joasă&minciuni ordinare si-a făcut drum până aici si încearcă să-şi facă si de aci -nainte, ca premier.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  5 mai 2012 la 18:44

  Skorpion, 13, posibil 😉 Încă puţin si vom afla.

  Apreciază

 • 15. snapshot  |  5 mai 2012 la 19:02

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  5 mai 2012 la 19:07

  „Guvernul Victor Ponta se naste in cap, pe beton, fara medic. Dupa ce am aflat ca a fost facut pe genunchi, pe bancheta din spate”

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/oameni-rupti-1165438

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  5 mai 2012 la 19:11

  16, 😆

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 19:57

  Harașo, harașo!
  Majorarea prețului la gaze e deja desemnată: doar un procent să-ți mai spun și te-am ars!

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12173660-daniel-chitoiu-ministrul-desemnat-economiei-pretul-gazelor-majora-din-2013.htm

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  5 mai 2012 la 20:19

  Ţineţi-vă bine, că acuşa ne arată ce pot :mrgreen:

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 20:29

  Înalta Curte de Casație și Justiție, în frunte cu Lidia Stanciu, președintele acestei instanțe și al completului de 5 judecători din recursul lui Năstase „Trofeul calității”, nu va tergiversa soluționarea încât să depășească termenul de prescripție. S-ar face de tot râsul și dacă ar da o soluție soră cu frica revenirii PSD la putere.

  Apreciază

 • 21. theo- nona  |  5 mai 2012 la 20:39

  AU FÄCUT GUVERNUL INTR-O MASINÄ;
  TOT O MINCIUNÄ:
  PONTA SI CRIN-CRETIN; AU FOST CU ELICOPTERUL;
  SI NICI NU PUTEAU CONVERSA; DIN CAUZA ZGOMOTULUI:

  PONTA ESTE UN MIZERABIL MINCINOS;
  SI CRIN-CRETIN INSOTZITOAREA TONTULUI:

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  5 mai 2012 la 21:00

  Dacă se va-ntâmpla una ca asta, ce se mai poate spune despre o asemenea „justiţie”?

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-usl-a-rasturnat-guvernul-ungureanu-ca-sa-l-scape-pe-nastase-de-dosare-979942

  Apreciază

 • 23. theo- nona  |  5 mai 2012 la 21:08

  CE AI POSTAT; NU MERGE:

  Apreciază

 • 24. theo- nona  |  5 mai 2012 la 21:11

  desigur, mafiotzii USL, fac jocurile cu banii penalilor,
  se vorbeste de sume enorme, ce au cumpärat voturi.

  magistratzilor le plac banii? vedem zilele astea,
  cat tupeu are acest escroc santajist NÄSTASE.

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  5 mai 2012 la 21:16

  Aici merge. Tot timpul , în toate agitațiile lor dinainte de ianuarie încoace, Bombo și-a manevrat useliștii pentru salvarea proprie din menghina proceselor aflate pe rol.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-usl-a-rasturnat-guvernul-ungureanu-ca-sa-l-scape-pe-nastase-de-dosare-979942.html

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  5 mai 2012 la 21:22

  Snapshot, 16, am distribuit-o 😆

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  5 mai 2012 la 21:44

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 28. luminita  |  5 mai 2012 la 22:58

  Va salut pe toti, cu prietenie!
  Am scapat precedenta postare si regret.
  Ma bucur insa ca am nimerit adineauri exact la clipul cu Queen.
  La topic nu mai zic nimic. Show-ul cocoshatzilor uslinosi e pe cale de a reincepe. Asta ma inspaimanta si ma demoralizeaza.

  Noapte buna!

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  5 mai 2012 la 23:24

  daca bombo va fi achitat merita iesit in strada pentru a protesta impotriva justitiei fricoase si obediente,
  idem in cazul felix, proces in curs

  Apreciază

 • 30. luminita  |  5 mai 2012 la 23:29

  skorpion,
  da, s-ar merita!
  Dar o sa iasa cineva?

  Apreciază

 • 31. luminita  |  5 mai 2012 la 23:33

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  6 mai 2012 la 10:02

  Ziua bună 🙂 Luminiţa, ca să scăpăm de frică trebuie să trecem prin ea. Si de ea 🙂

  Fain clip, multzam!! 🙂

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  6 mai 2012 la 10:04

  O zi luminoasă, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  6 mai 2012 la 13:28

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.327 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.327 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: