Cum să cumperi un elefant roşu

14 mai 2012 at 18:48 29 comentarii

Cum?… Simplu-  ca o parodie după un mit-  cu un elefant troian încărcat cu mercenari activaţi la semnal. Lucrătură la vedere: USL şi-a achiziţionat contracost un lot demnitari puşcăriabili cu care a alungat guvernul MRU  preluând puterea. Metodă de şuntat democraţia. Gangstereşte, dar legal. Cum nimeni nu plăteşte pe la noi pentru minciună şi malversaţiuni, rar pentru hoţie, şi rarissim pentru crime, inclusiv cele organizate, rezultatul, de sărbătorit cu urale şi vodka stalinskaia, pare a concura prin lipsă de scrupule cu capcana pseudo-alegerilor din 1946.

Graţie integrării în UE şi acordurilor semnate, în ciuda instabilităţii politico-economice generale, ţara noastră din răscruci nu mai e însă prada de acum şase-şapte decenii, de la sfârşitul ultimei conflagraţii mondiale. De luat în seamă totuşi că autorii morali ai ambuscadei parlamentare, promoscoviţi cu o istorie cu fir roşu uşor relativ cunoscută, au ajuns să-şi declare fără reţinere, prozelitismul.

Privind în urmă, reuşitele reformiştilor din PDL pot fi socotite miraculoase  (o analiză excelentă a lui Dragoş Paul Aligică  aici) dacă ne gândim la ostilitatea în care s-au derulat, la blocajele la care au fost supuşi de noii înscăunaţi, ca şi la nesigura lor relaţionare cu falanga roşie din dotare care dădea greutate partidului.

O relaţionare care a durat până la lăsarea întunericului când, în frunte cu Ulysse frunză-verde, au ieşit unul după altul din elefantul troian în cetatea adormită şi au ocupat-o. Faptul că au intrat buluc pe inventarul penelist cu semnătura d-lui Crin Antonescu seamănă cu neuitata ispravă a ecologiştilor Bleahu &Drimer, ingenioşii achizitori de deşeuri toxice pe post de combustibil destinat încălzirii boborului nostru, fericind o serie de ţări care găsiseră astfel, cum să scape de ele.

Mult hulitul traseism e de altfel, un fenomen sănătos când ieşirea dintr-un  grup parlamentar-maşinărie de vot are ca scop delimitarea de interese oculte şi generatoare de rău, ţării. Fiindcă odată intrat în instituţia publică numită parlament, un ales nu mai poate fi, constituţional, decât slujitorul interesului public, peste şi adesea în coliziune cu cel partinic. (O bună explicaţie avem aici La polul opus, traseismul destinat servirii unor grupuri de interese oneroase se vede a fi şi modul cel mai comod de a se  pune la adăpost al mercenarilor mizând pe justiţia protectoare a USL.

În fine,  odată ce-au demarat odiseea uselistă, autorii  vor face tot posibilul să-şi convingă electoratul că păcăleala cu „elefantul troian” e o strălucită victorie politică. Împovărat din capul locului cu Mang, Marga, ș.a. puțin probabil ca  Ponta să vrea şi să poată evada de sub tutela grupurilor de interese oculte care l-au făcut premier. Normal, fără suportul lor, ce s-ar alege de victorie? Asta deşi, cu toate laudele paterne ale lui Iliescu, dinspre Felix-Voiculescu, e înghiontit nițel. Și nu-i de mirare: cu termenele justiţiei în coaste, patronul USL ar mai forţa o ambuscadă. Altfel spus, să-şi forţeze norocul. Dacă-l mai are.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Sub zodia cancerului rozaliu Politică reptiliană

29 comentarii Add your own

 • 1. dictaturajustitiei  |  14 mai 2012 la 19:09

  Bună !
  Nora, dezamăgirea noastră a tuturor e mare. Ai mare dreptate cu tot ce scrii. Senatorul Voicu a lipsit de la judecată ca să voteze căderea lui MRU !
  Drept plată pentru ajutorul adus, va scăpa ?
  Rămâne de văzut.

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  14 mai 2012 la 19:19

  dJ,
  exact asta voiam sa spun si eu:
  cit tupeu are un catalin voicu, in loc sa se prezinte la proces, ne da cu tifla in cap cum ca el a fost baiat cuminte in parlament?!
  iti vine sa vomiti ce haznale umane haladuiesc in parlament.

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  14 mai 2012 la 19:23

  @Scorpy, e plină lumea de tupeiști dar te rog să-mi dai voie să afirm că purtarea ăstora este jegoasă și miroase și urât.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  14 mai 2012 la 19:31

  Seara bună, prieteni 🙂

  Carmen, asa e: acum toţi şerpisorii mari şi mici încep să se arate iar în public, să-şi îngăduie iar aroganţe, la gândul că se-ntoarce „vremea lor”

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  14 mai 2012 la 19:33

  Skorpion, puţin le pasă de sila multora din noi. Au văzut că prin metode oculte, marca iliescu-felix, pot păcăli democraţia.

  Apreciază

 • 6. filadel  |  14 mai 2012 la 19:34

  Cîndva filozofam pe-un blog bătrîn că ăstora nu le poate veni de hac decît propria bîtă dar am decis că nu merită să le fim asemenea.
  Azi mă întreb dacă, io personal, am făcut bine.
  Poate cineva îmi argumentează că în politică singurul lucru care contează e să iei puterea. Bag mîna-n foc că nu, mai ales în acest mod absolut grețos de detestabil.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  14 mai 2012 la 19:35

  În plus, contează pe efectele anestezice ale manipulării si diverselor abureli cel puţin până la alegerile din toamnă.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  14 mai 2012 la 19:38

  filadel,sigur, ăsta e scopul politicii de când e lumea. Dar cu cât o societate e mai permisivă cu asemenea „metode” cu atât e mai debilă şi mai vulnerabilă. În situaţia asta suntem acum, din păcate 😉

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  14 mai 2012 la 22:49

  Imi place Anca Boagiu

  În atenția Realitatea TV/ Realitatea.net
  În urma materialului referitor la autostrada Transilvania, difuzat de Realitatea TV, fac următoarea PRECIZARE:

  „Le reamintesc reprezentanților Guvernului socialist Ponta că PDL și cu mine, în calitate de ministru al Transporturilor, am fost singurii care am avut curajul să luăm taurul de coarne și să renegociem contractul Bechtel, ceea ce a dus la o economie de 6 miliarde de euro la Bugetul de stat.
  Îi avertizez pe actualii guvernanți socialiști că folosirea banilor de investiții pentru pomeni electorale va bloca procesul de modernizare a infrastructurii, va duce la creșterea șomajului și la plecarea firmelor care au mizat pe o relație corectă cu statul român. Dacă va tăia banii de autostrăzi, guvernul socialist Ponta trebuie să-și asume public acest lucru și să nu se ascundă în spatele populismului electoral”.
  Termenul pentru finalizarea tronsonului este sfârșitul anului 2012. Lucrările sunt în grafic, dar ele nu pot fi terminate, dacă actualul Guvern taie finanțarea lor pentru a avea bani pentru pomenile electorale într-o încercare disperată de a păcăli populația la alegeri. PDL a început cel mai îndrăzneț program de construcție de autostrăzi în România, la acest moment fiind în lucru peste 400 de km de autostrăzi finanțate din fonduri europene.
  Le reamintesc socialiștilor de la USL că ei au semnat, în timpul guvernării Năstase, contractul cu Bechtel referitor la realizarea Autostrăzii Transilvania, fără a respecta prevederile legii achizițiilor publice. Autostrada Brașov-Cluj-Borș a început pe baza unui contract care nu a inclus și anexele unde trebuiau stabilite prețurile, ceea ce a dus la posibilitatea includerii unor clauze care au generat costuri suplimentare (referitoare la decontarea materialelor de împrumut, posibilitatea începerii lucrărilor fără aprobarea proiectului etc). Mai mult chiar, valoarea aprobată a investiției nu a fost fundamentată pe baza unui proiect tehnic, fiind numai o estimare convenabilă (5,4 mil. Euro/km) fără legătura cu realitatea, ceea ce a dus la pierderi imense pentru statul român.
  Domnul ministru Ovidiu Silaghi ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi despre construcția de autostrăzi din România.
  Îl informez pe domnul ministru că PDL a renegociat deja contractul cu Bechtel în favoarea statului român. Îi reamintesc domnului ministru Silaghi că în urma renegocierii contractului păgubos cu Bechtel, negociere finalizată în mandatul meu de la ministerul Transporturilor și Infrastructurii, statul român a câștigat nu numai prin economiile la buget, dar și prin eliminarea clauzei care prevedea penalități de 500 de milioane de dolari dacă lucrările ar fi fost licitate la mai puțin de doi ani de la rezilierea contractului.
  Dacă vrea să se ocupe de construcția de autostrăzi, domnul Ovidiu Silaghi ar trebui să știe că avem standarde de cost încă de la sfârșitul anului 2010 și că pe tronsoanele pe care Bechtel continuă să lucreze (2B Gilău-Câmpia Turzii și 3C Suplacu de Barcău-Borș), prețurile sunt reduse conform standardelor de cost pe care le-am impus încă de la sfârșitul anului trecut.
  Îi reamintesc, de asemenea, domnului Silaghi că renegocierea contractului cu Bechtel a avut efecte și la Bruxelles, autostrada A 3 fiind inclusă din octombrie 2011 în rețeaua TEN-T a UE, devenind astfel eligibilă pentru finanțare europeană în următoarea programare multi-anuală.

  Anca Boagiu,
  Vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal

  Apreciază

 • 10. skorpion  |  14 mai 2012 la 22:58

  vad ca tot femeile din PDL sint cele vocale,
  unde sint barbatii blaga, videanu etc?

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Monica_Macovei-_-Sa_plece_si_Ponta_0_700130278.html

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  14 mai 2012 la 23:05

  Anca Boagiu, o persoană admirabilă!!
  …Nu numai vocale, ci cu spinarea dreaptă, luptătoare si credibile!

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  14 mai 2012 la 23:07

  Au început presiunile asupra televiziunii publice, altfel spus, abuzurile useliste:

  „Organizatiile semnatare protesteaza impotriva cenzurii electorale in presa.

  In ultima saptamana au fost eliminati, cu explicatii sumare, din grila de programe, emisiuni (Foc Incrucisat – Ioana Lupea si Mircea Marian, TVR Info) si moderatori (Dragos Ghitulete, RRA) cunoscuti pentru incisivitate fata de politicieni. Acest comportament se inscrie intr-o serie mai ampla de actiuni indreptate impotriva libertatii presei. Tot in ultima perioada, am vazut: amenintari in direct la TV asupra jurnalistilor (Dan Radu Rusanu, TVR Info); instructiuni directe de la un partid catre presa locala pentru scoaterea din arhivele on-line a tuturor articolelor critice la adresa candidatilor sai; eliminarea intempestiva a unui director de productie editoriala si programe la TVR prin desfiintarea postului sau, de catre consiliul de administratie.
  Condamnam intruziunile actorilor politici asupra libertatii editoriale si le consideram extrem de periculoase, mai ales in perioada electorala. Scopul principal al campaniei electorale este ca publicul sa fie informat asupra ofertei electorale si a candidatilor. Fara jurnalisti critici, capabili sa puna curajos intrebari si sa-si faca meseria onest, acest lucru devine imposibil. Excluderea recenta din grila a unor moderatori sau realizatori incomozi este un act abuziv care submineaza o dezbatere reala a temelor de interes public propuse de candidati si serveste exclusiv intereselor partidelor care sunt astfel ferite de intrebari incomode. Cel care pierde este chiar cetateanul, adica cel caruia i se adreseaza aceasta campanie.
  Cerem tuturor participantilor la campania electorala sa respecte libertatea presei si sa se abtina de orice intruziuni care ar putea afecta dreptul la informre al cetateanului. Astfel de intruziuni fac, de fapt, dovada unui grav deficit de democratie, care ii descalifica din start pe cei care folosesc astfel de practici”

  Centrul pentru Jurnalism Independent
  Expert Forum
  Freedom House

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  14 mai 2012 la 23:08

  exemplu opus Monicai Macovei

  ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare a senatorul PSD Cătălin Voicu

  judecatori lasi, corupti, santajabili, parte din fosta securitate, capuse cum ar spune theo-nona
  🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  14 mai 2012 la 23:19

  Un pas înainte, doi îndărăt 😉

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  14 mai 2012 la 23:26

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 16. skorpion  |  14 mai 2012 la 23:56

  Tom Gallagher despre marga – min.externe

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cel-mai-periculos-membru-al-guvernului-ponta-263977.html

  Apreciază

 • 17. kolesattila  |  15 mai 2012 la 00:01

  imi pare bine ca te-am descoperit!

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  15 mai 2012 la 10:29

  Salut! Şi mie 🙂

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  15 mai 2012 la 10:33

  salut, nora , intr-o zi noroasa dar placuta ca temperatura
  🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  15 mai 2012 la 10:43

  Skorpion, salut! 🙂 Socotelile păcălicilor sunt teribil de păguboase pentru noi pe termen scurt şi catastrofale pe termen lung. Dar asta e singura politică la care se pricep 😉

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  15 mai 2012 la 10:44

  vorba lui theo-nona,
  jos guvernul ponta-varan
  🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  15 mai 2012 la 11:11

  …Cin’ să-l dea?

  Apreciază

 • 24. dictaturajustitiei  |  15 mai 2012 la 11:16

  Bună !
  N-are cine. Omul de tip nou a fost creat.
  Un vălenar îmi spunea ieri că votează un candidat corupt pentru că știe meserie !

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  15 mai 2012 la 11:19

  Salut, Carmen. Ai pus punctul pe i! La asta mă gândesc de câteva zile… Amoralitatea e realitatea zilei: coplesitoare. 😉

  Apreciază

 • 26. theo- nona  |  15 mai 2012 la 20:31

  SÄ VEDEM MAINE ; CINE LESINÄ
  cine plange , cui i-a murit avocatul.

  sper ca magistratzii sä nu se facä de ras,
  ajunge , cu spälarea japitzei de nästase.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  15 mai 2012 la 21:41

  Seara bună 🙂 Theo-nona, să vedem…

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  15 mai 2012 la 21:41

  postare nouă

  Apreciază

 • […] de aici, povestea cu useliştii care vor trăi fericiţi şi bogaţi până la adânci bătrâneţi pare […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: