Jăratecul, resursă de partid
22 mai 2012 at 12:45 noradamian 31 comentarii
“Oamenii se lucrează pe computere“. O propoziţie, din multele, memorabile, ale filozofului Marga. Cum se ştie, orice mişcare de subordonare a justiţiei e blindată de cel puţin un ideolog harismatic. Dacă se mai pune şi scăparea ideologică a lucrătorului Hrebe (aici) extrasul din gândirea revoluţionarului Marga are valoare de program antidictatură. O gândire peste vremi, cu efect primăvăratic mondial de la Bucureşti la Chicago şi de-acolo-n Afganistan. Vorba aia: peste tot, Absurdistan. Geniului absurdului nu i se pot pune veşnic în cale, dictatorii. “Foarte curând se va reveni la sistemul din 2004, când numirea procurorului general şi a şefului DNA depindea doar de CSM“. La anunţul războinic al cârlanului mâncător de jăratec din grajdul lui Ilici, armata de târâtoare a lui felix , nechează: se vede deja, herghelie.
“Salvarea lui Adrian Nastase a fost unul din motivele pentru care a cazut Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Dupa schimbarea de guvern si venirea “instrumentului Corlatean” – îi spun instrument pentru ca a spus ca procurorii trebuie arestati daca Nastase e achitat sau a facut alte afirmatii din care rezulta clar ca il apara pe Nastase sau alti inculpati din PSD impotriva justitiei”. ( Monica Macovei, aici)
“Mecanismul de Cooperare si Verificare prevede ca procedura de numire si revocare a procurorului-sef al DNA sa nu se schimbe si sa nu se schimbe nici institutia, cadrul legal si institutional“. Se vede că pm. Ponta, dedicat slujitor al naţiei, ori n-a auzit de MCV, ori e decis să lupte şi împotriva dictaturii de la Bruxelles, că de aia se auto-invită acolo. Ca să le necheze hahalerelor cum stă treaba cu DNA-ul: “este un sistem politizat adus de doamna Macovei”. Cât despre miniştrii săi, nu mai trebuie prezentaţi, s-au făcut deja, de jăratec – pe tot mapamondul.
Entry filed under: 7301634. Tags: adrian nastase, DNA, MCV, Monica Macovei, MRU, ponta.
31 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
filadel | 22 mai 2012 la 12:54
Salve Nora!
Discreditare externă pe față. Dispreț față de români (mai degrabă cred că este ură). Cîrlanul poate să mănînce tot jăratecul din lume tot răpciugos va rămîne.
Nu există altă opțiune pentru România decît să le taie accesul la putere – defintiv.
ApreciazăApreciază
2.
noradamian | 22 mai 2012 la 13:05
Salut, Fila! În două săptămâni şi-au demonstrat, singuri, valoarea cât n-ar fi reusit s-o facă o armată de combatanţi. Încep să cred că era nevoie de asta, pentru limpezirea lucrurilor. Definitiv.
ApreciazăApreciază
3.
Bască ilie | 22 mai 2012 la 15:49
Saluttare!
Nora, mă ții pe jar din cauza cârlanului mâncător de nechezol în ba ligă mare, baligă cu moț, până îl va înțărca iapa cu o potcoavă norocoasă peste botniță.
ApreciazăApreciază
4.
dictaturajustitiei | 22 mai 2012 la 19:37
Bună !
Nora, ești grozavă cu ideea ta. Nu înțelegeam ce caută Ponta la Bruxelles.
ApreciazăApreciază
5.
skorpion | 22 mai 2012 la 20:49
mi-este asa o sila de acest guvern,
de tot ce a facut de cind s-a instalat,
de dispretul fatis pentru electorat,
auzi, CINCISUTE DE PARLAMENTARI in loc de 300 (vezi referendumul)
de demagogia, obraznicia nemasurata a pulifriciului ponta la adresa unui presedinte, la adresa sefului de la CCR (Zegrean), asemenea chestii in pozitii cheie ca cea de premier pur si simplu nu se fac!!!!
oare pina la toamna/iarna bizonul se va trezi?????????
+
http://doc.hotnews.ro/poveste-cu-pdl-daca-n-ai-cap-prime%C8%99ti-un-%C8%99ut-in-tur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InventarulStricaciunilorPolitice+%28Inventarul+Stricaciunilor+Politice%29
ApreciazăApreciază
6.
noradamian | 22 mai 2012 la 20:59
Seara bună! Bsk, deocamdată în ba-ligă se joacă tare. Şi împrăştiat.
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 22 mai 2012 la 21:01
Carmen, nu stiu ce vrea ponta să caute acolo, altceva decât să se bage-n seamă. Probabil jurnalistii vor fi ceva mai corect informaţi asupra problemelor de aici, decât ar vrea el.
ApreciazăApreciază
8.
noradamian | 22 mai 2012 la 21:03
Skorpion,impresia de moment e că acceptă să fie dispreţuit, că puţin îi pasă dacă nu i se ia în considerare nici o opţiune democratică, din păcate! Cel puţin asa pare acum. Dar nu se ştie până la urmă…
ApreciazăApreciază
9.
skorpion | 22 mai 2012 la 21:31
comme d’habitude Nora este optimista si asta nu este rau..
🙂
ApreciazăApreciază
10.
skorpion | 22 mai 2012 la 21:42
waooo,
Ministrul de Externe, Andrei Marga, are un trecut complex şi controversat.
A fost activist, la cel mai înalt nivel, în timpul studenţiei şi după terminarea facultăţii.
Specializat în Filozofie marxistă, a obţinut o bursă în Germania federală.
În acea perioadă Marga a profitat de un scandal sexual la vârf, între activişti UASCR, şi a luat-o de nevastă pe nepoata nomenclaturistului Ion Ursu, iubitul Elenei Ceauşescu
waoo,
😀
miine in evz articolul complet
ApreciazăApreciază
11.
noradamian | 22 mai 2012 la 21:56
Skorpion, cu optimismul în echilibru pe sârmă 🙂 Troschneider 😀
ApreciazăApreciază
12.
noradamian | 22 mai 2012 la 21:58
Măi, cu ce exemplare defilează useleul! Depăşeşte imaginaţia!
ApreciazăApreciază
13.
skorpion | 22 mai 2012 la 22:27
a fost adoptat în Camera Deputaţilor proiectul de „uninominal pur”, first pass the post.
Dacă trece de Curtea Constituţională şi se aplică pentru alegerile din toamna asta, vom avea un parlament cu USL 70-80%, UDMR şi alte minorităţi vreo 10% şi 10-20% PDL şi Dan Diaconescu. Întrebarea care se pune e dacă ne putem aştepta la o derivă ca în Ungaria.
În Ungaria, combinaţia explozivă a fost între sistemul de vot şi uşurinţa modificării Constituţiei. În România, teoretic e mai greu să modifici Constituţia, fiindcă (1) e necesar un referendum şi (2) unele prevederi nu pot fi modificate. Totuşi nu e greu să organizezi un referendum şi să-l prelungeşti până strângi numărul necesar de voturi, cum a făcut Năstase în 2003. Iar prevederile nemodificabile din Constituţie sunt destul de vagi, depinde cum le va interpreta Curtea Constituţională. Ca să fie siguri pe partea asta, probabil vor trebui să aştepte jumătatea lui 2013, când se schimbă 3 din cei 9 membri a Curţii.
Aşa că pe partea instituţională nu ar fi diferenţe majore faţă de Ungaria. Sunt unele diferenţe pe partea politică. USL este o alianţă şi probabil că vor ajunge să se certe la un moment dat. E posibil ca la anul PSD să guverneze singur (plus ceva traseişti), cu peste 50% din parlamentari, dar sub două treimi. Poate PSD va încerca să forţeze anticipate, împreună cu prezidenţialele din 2014 sau mai înainte, unde să ia peste două treimi pe cont propriu, cu acelaşi sistem de vot. Sau poate PNL va încerca asta, depinde de performanţele economice din următorii 2 ani. Oricum, situaţia politică sugerează că riscul imediat al unui derapaj nu este foarte mare. Dar riscul pe termen mediu rămâne. Diverse accidente economice sau politice pot conduce la supermajorităţi care nu sunt contrabalansate de instituţii solide şi de o societate civilă serioasă.
ApreciazăApreciază
14.
noradamian | 22 mai 2012 la 22:56
La precedentele alegeri, psd&pnl au aranjat legea electorală curveşte potrivit situaţiei de atunci. Acum au dat-o la întors, tot ei, potrivit situaţiei actuale. Iar pedeleul a alunecat pe propria coajă de banană.
ApreciazăApreciază
15.
noradamian | 22 mai 2012 la 23:17
„Cum de încălcat angajamentele în materie de deficit – aşa cum a făcut-o guvrnul Tăriceanu în 2008 – nu se mai poate pentru că de data asta se prevăd sancţiuni, Ponta încearcă să îl împiedice pe Băsescu să angajeze răspunderea viitorului guvern faţă de politicile europene. Disputa privind reprezentarea la Bruxelles nu este aşadar o joacă de orgolii copilăreşti, ci o bătălie pentru viitorul politicii româneşti şi pentru viitorul (non)european al României. Pentru că din disperarea lui Ponta rezultă că cei care se află în spatele actualului guvern NU doresc să îşi asume prea multe din politicile convenite la nivelul Uniunii. Întrebarea este „Cât de antieuropene sunt politicile pe care le pregăteşte USL după câştigarea alegerilor, eventual cu o majoritate de 67% care le va permite modificarea Constituţiei?” ( Cristian Câmpeanu RL)
ApreciazăApreciază
16.
noradamian | 22 mai 2012 la 23:47
Noapte bună 🙂
ApreciazăApreciază
17.
Bască ilie | 22 mai 2012 la 23:57
13
„Ca să fie siguri pe partea asta, probabil vor trebui să aştepte jumătatea lui 2013, când se schimbă 3 din cei 9 membri a Curţii.”
*
Fals!
Cei trei expirați din CCR până în iunie 2012 sunt fosti PSD-iști, or unul din ei va fi numit de Președinte, iar ceilalți nu contează fiindcă indiferent cine ar fi numiți nu vor schimba echilibrul în favoarea USL ci îl păstrează. Deci numai Președintele poate înclina balanța în favoarea sa, iar USL nu are ce să spere decât să-l suspende înainte de luna…. aprilie 2013, altfel va apuca să facă numirea noului CCR-ist (legea permite numirea cu 3 luni înainte de data expirării) 🙂
Somn ușor! 🙂
ApreciazăApreciază
18.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 00:06
Cei trei expirați din CCR până în iunie 2013 ( nu 2012)
ApreciazăApreciază
19.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 00:19
L-au șters pe Pontifrici la bot de pe lista principală de la Bruxelles.
Ce răi sunt europenii ăștia, domnule! 🙂
ApreciazăApreciază
20.
theo- nona | 23 mai 2012 la 10:04
bunä,
este inpresionant, cum crin-cretin este supärat,
cicä bäsescu nu iubeste intelectualii, adicä pe
comunistul MARGA:
asta este intelectualul lui antonescu, omul admiratziei sale
inbeciulul porumbac, nu putea iubii si admira, decat un gunoi
ca el
ApreciazăApreciază
21.
skorpion | 23 mai 2012 la 10:22
neata,
iata, nona, cine este andrei marf(g)a
http://www.evz.ro/detalii/stiri/legatura-intre-andrei-marga-si-elena-ceausescu-982805.html
ApreciazăApreciază
22.
Doina | 23 mai 2012 la 10:29
Ce tablou :
http://www.blogary.ro/2012/05/fenomenul-frunzaverde-ambiguitati-care-necesita-o-clarificare-urgenta/
ApreciazăApreciază
23.
noradamian | 23 mai 2012 la 10:35
Dragilor, ziua bună! E adevărat, vestile nu prea ne-ncântă azi 🙄
ApreciazăApreciază
24.
theo- nona | 23 mai 2012 la 10:39
DACÄ NU-L CONDAMNÄ PE NÄSTASE;
MAGISTRAGII SUNT O MAFIE JEGOASÄ:
ApreciazăApreciază
25.
skorpion | 23 mai 2012 la 11:03
procesul lui bombo aminat pentru 30 mai si apoi sine die!
ApreciazăApreciază
26.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 12:26
Saluttare!
Doina 22
Interesant articol! Ca de obicei de la Dragoș Aligică.
Nici eu nu cred în efectele fraternității lui Frunzăverde pe linie masonică. Frunzăveștejită e frate cu infractorul oportunist, dornic de protecție politică, dar acoperirea asta nu poate funcționa la infinit. Vine câte o zi când acoperișul nu se mai nimerește deasupra capului.
ApreciazăApreciază
27.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 12:41
Pe când niște bani din fondul de rezervă al primului-ministru sau de oriunde pentru impresionarea instanței lui Bombo?
Să le-o zică verde-n față:
-Ia de la Ponta, de sufletul inculpatului, pardon, pentru salvarea sufletului rătăcit în numele tatălui-adoptiv! 🙂
ApreciazăApreciază
28.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 12:57
Curtea Constituțională va avea serios de lucru.
I se deschide un larg front de salvare națională.
Legea electorală pt. VU nu poate fi declarată neconstituțională pe motivul nerespectării rezultatului referendumului din 2009, fiindcă acel rezultat nu are caracter obligatoriu pentru parlamentari și nici nu există vreo pârghie constituțională pentru a-i obliga să voteze într-un fel anume. Pot să existe interdicții de natură constituțională care impun evitarea lor- sub sancționarea ulterioară posibilă, nu certă, pe motiv de neconstituționalitate- dar rezultatul referendumului nu se înscrie nici măcar într-o astfel de situație.
ApreciazăApreciază
29.
Bască ilie | 23 mai 2012 la 13:07
Cu așa alternanță a putorilor la putere, vai de stabilitatea cadrului legislativ, invocată în multe cazuri de CCR ca o necesitate!
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 23 mai 2012 la 14:15
Salut! Bsk, de data asta pare că putorile s-au pregătit, au folosit toate portiţele şi gangurile legii
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 23 mai 2012 la 14:15
postare nouă
ApreciazăApreciază