Contăm pe uselism

28 mai 2012 at 14:19 41 comentarii

Ajuns într-o fază de putreziciune care aminteşte neliniştitor de gargara greţos- duplicitară a socialism-comunismului, politicianismul acestor zile nu e decât încununarea luptei cu dictatura lui Băsescu, devenită cauză cetăţenească. După ce au infestat atâtea minţi neimunizate, poate, la malversaţiuni,  satisfacţia lor pare fără limite. Iar nonşalanţa cu care sunt încălcate norme civic-etice elementare, ca să nu mai vorbim de legalitate, are ceva izbitor de bocanc totalitarist. După ce au adus antibăsescismul până la o stare maladivă de obsesie-n masă, inducând ură iraţională-n atâtea suflete  (luate de val şi nu din defecţiuni de caracter, aş vrea să cred)  se simt deja siguri pe victorie. …Victorie? Pentru cine şi contra cui?

Din păcate, oportunismul deja funcţionează prin atitudini duplicitare care amintesc de frica organică dinainte de ’89. Într-o societate fragmentată, dezorientată valoric, lipsită de solidaritate firească spre binele comun nu e ceva care să ne mire. Climatul politic pare un neguros sfârşit de vară care  anunţă curenţi reci, asiatici.
…Semnez petiţia pentru respectarea voinţei populare exprimate prin referendum, pentru un parlament unicameral cu un număr de 300 de parlamentari. Nu m-aştept să producă efecte şi nici măcar indignare din partea unei societăţi obişnuită să fie dispreţuită şi manipulată. Arunc o privire peste cele mai votate petiţii de acest fel din anul în curs. Pe primul loc, cea pentru solidarizarea cu Raed Arafat, urmată de petiţia pentru autonomia universitară la Tg. Mureş, petiţia anti-ACTA, cea de stopare a exploatării gazelor de şist. Îmi amintesc de declaraţia apărută recent în Adevărul- în care un Hrebe mulţumit mărturiseşte, cinic (acum îşi permite) că „acţiunea” -recte „Revoluţia din Ianuarie” e o făcătură politic-securistă.  Ceaușismul-securist a învins, s-a metamorfozat în fesenism, ulterior într-un șir de derivate, cu ajutorul boborului bine preparat a atins concentrația maximă în uselism, cu toate componentele sale- tot mai originale, cârlănismul- secondat cu devotament firesc de penelismul frățesc.

 

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Antenavizion Aşii stabilităţii

41 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 16:41

  Saluttare!
  Victoria cârlănismului cu față (gug)umană securizată.
  De bună seamă, aș semna și eu o petiție… pentru băgarea în seamă a celorlalte petiții.

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 17:11

  M-am gândit acum la Fini. O fi un semn.
  Să vină Fini! Să se facă lumină! 🙂

  Apreciază

 • 3. luminita  |  28 mai 2012 la 17:16

  Salutari!
  A trecut vremea petitiilor online, e timpul protestelor serioase.
  Altfel, hidra securisto-comunista va face prapad.

  Apreciază

 • 4. luminita  |  28 mai 2012 la 17:16

  PS: sa vina Fini! 😆

  Apreciază

 • 5. theo- nona  |  28 mai 2012 la 17:54

  este intradevär tipul de proteste,
  altfel escaladeazä enorm. trebuie fäcut urgent ceva.

  remus c. ratatul ce la 38 de ani , nu are nici carte de muncä,
  a fost räsplätit, pt,. cä a organizat, prin internet si SMS,
  demonstratziile dela piatzä, golanul ästa pervers cu revolutzionarii
  cei bätrani si securisti, au adunat totzi asocialii si i-au plätit sä urle. asta este singurul merit a acestui PERVERS cernea r.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:08

  L-am furat de la Ela.
  Ce înfierbântare de creier ne guvernează! Ala micu. 🙂
  http://www.realitatea.net/ministrii-spun-lucruri-traznite-romania-nu-poate-continua-cu-aceasta-guvernare-minicinoasa_946778.html

  Apreciază

 • 7. oldhashu  |  28 mai 2012 la 18:25

  Mister B, salut! 🙂

  Două comentarii la mai sus:

  – o Suzie (cât) Quatro dieci Mandinga’s !
  – ce face o laringită bine stăpânită? Scoate Bonnie Tyler dintr-o blondă, mă rog, șatenă obișnuită! 😉

  Sănătate tuturor grădinarilor! 🙂
  …că eu am cam dat-o în bară cu agricultura! :mrgreen:

  Apreciază

 • 8. oldhashu  |  28 mai 2012 la 18:27

  Mister B, te joci de-a „uite-o, nu e” ?!

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:29

  Salve M Old!
  Le fel și ăla micu. 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  28 mai 2012 la 18:37

  Ziua bună, prieteni 🙂 Cu petiţiile, ca formă de protest, ne-am cam lămurit. Le putem folosi, dar să nu ne punem speranţele-n ele. Au o valoare cel mult simbolică, sau de semnal.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:37

  La 9 e răspunsul meu pentru 7. 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  28 mai 2012 la 18:38

  Până când concetăţenii nostri nu vor ajunge la un mod de a gândi personal care ţine de gândirea critică, până nu vor abandona gândirea prin procură-vor fi victimele perfecte ale manipulării.Afectele maladive şi iraţionalitatea (cârlănismul, altfel spus) vor rămâne un teren perfect pentru tehnicienii în manevre ticăloase.

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:40

  10
  Semnal M!
  La fereastra ta, târziu, pun petiția în viu. 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:53

  Pentru întârziatul Șova.
  Monica Macovei și-a publicat mapa profesională în ianuarie 2008.
  Haideți și voi la rând, în frunte cu cârlanul, școlitul acoperit!
  http://www.mediafax.ro/politic/ministerul-public-a-facut-publica-mapa-profesionala-a-monicai-macovei-2334745

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 18:59

  Aveți ocazia să vedeți cum va sări CSM-ul ca ars.
  Va striga sus și tare că mapa profesională se poate publica… numai cu acordul CSM, adică nu se poate.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  28 mai 2012 la 19:03

  Monica Macovei e ţinta useliştilor care asediază acum, justiţia ( cu precădere DNA-ul dar si ANI şi DIICOT)

  Corlăţeanu,Şova, Chiuariu etc…

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  28 mai 2012 la 19:03

  Status Update
  By Sebastian Lazaroiu
  Natangul

  Ma indoiesc ca Ponta a premeditat trecerea ISC in subordinea lui, precum si numirea lui Grajdan. Sa va spun si de ce. E prea fricos si prea preocupat de imaginea proprie in an electoral. Stie ca fiecare gafa se contabilizeaza si, undeva la toamna, cel mai tarziu, se poate face deja o lista lunga a erorilor guvernarii. Presedintele insusi ar putea sa i-o inmaneze dupa parlamentare cand va veni iar cu caciula in mana sa se ceara seful guvernului.
  Atunci ce s-a intamplat? Cred ca Ponta a cazut intr-o cursa intinsa de Adrian Nastase sau oamenii lui Adrian Nastase. Priviti cu atentie lucratura. ISC trece de la MDRT in subordinea premierului. Prima intrebare: de ce trebuia sa treaca de la MDRT la premier? La urma urmei Grajdan putea fi numit si cu mana lui Helvig, liberal. Era suficienta rugamintea lui Crin sau Ponta. Da, dar cei care au facut lucratura stiau ca scandalul este inevitabil. O alta intrebare. Daca stiau ca scandalul nu poate fi evitat, la ce a folosit toata tarasenia cu Grajdan in procesul lui Nastase? Au mai spus si altii deja. Nastase n-a vrut decat sa mai treaca un termen ca sa se apropie de prescriere. Nu si-a imaginat vreodata ca o hartie semnata pe sest, fara avize, care va produce un mare scandal, va folosi la achitarea sa.
  Iata povestea: Nastase sau un locotenent al sau i-a cerut lui Ponta sa treaca ISC in subordinea sa si sa il numeasca pe Grajdan. Grajdan a fost prelucrat dinainte. Sunt sigur ca totul a avut un pret. Lui Ponta i s-au spus niste baliverne. I s-a prezentat probabil un smen obisnuit de partid. Grajdan trebuia sa dea niste avize sau bani cuiva pentru binele partidului. Ponta a inghitit momeala. Atentie! Cei care au lucrat povestea au avut grija sa-l scoata pe Grajdan de sub patronajul liberalilor dintr-un motiv simplu: sa nu arunce in aer USL. Imaginati-va ce magareata ar fi cazut pe liberali daca omul din subordinea lui Helvig ar fi comis matrapazlacul. Si inchipuiti-va cum ar fi sarit in sus oamenii din PNL cand s-ar fi prins de miscare. Sa va mai amintesc de declaratia lui Crin Antonescu? „Daca va fi condamnat, Nastase va trebui sa faca un mare pas in spate” Asadar totul trebuia sa ramana in familie. Cand Ponta va fi inteles cursa in care a fost tras, a inghitit in sec. Pana la urma poti sa te superi pe taticu’?
  Asta nu il absolva pe Ponta cu nimic. El ramane dator cu niste raspunsuri fata de public. In acest moment stie exact cine i-a facut pocinogul. Mai mult decat atat, demiterea lui Grajdan este total insuficienta. Hartia exista si deja a amanat un termen in instanta facand ca visul lui Nastase (prescrierea faptei) sa fie mai aproape de implinire. Ponta ar fi trebuit sa trimita urgent corpul de control la ISC. De ce? Pentru ca in decurs de doua luni acolo s-a trecut de la un prejudiciu de 70 de miliarde la prejudiciu zero printr-o simpla semnatura.
  Pana la comiterea faptei Ponta nu poate fi considerat a fi mai mult decat un natang. Dupa ce s-au consumat ororile el devine complice. Pentru ca evita sa raspunda la cateva intrebari elementare. In primul rand, cine l-a lucrat? Daca ar spune ce stie, Nastase ar fi arestat imediat pentru ca e clar ca judecat in stare de libertate poate influenta procesul. Complice si pentru ca nu trece la actiune. Hartia inca poate produce efecte cata vreme nu se elucideaza oficial „schimbarea schimbarii” de la ISC. Pana una alta poate n-ar strica ca procurorii sa il cheme si pe premier la o discutie prieteneasca.
  P.S. Ponta se intalneste in aceasta saptamana cu Barroso pentru a discuta despre MCV. Interesant! Am cerut deja celor care ma reprezinta in Parlamentul European sa puna pe agenda presedintelui CE, printr-o simpla scrisoare, si cateva intrebari pe care Ponta le-a lasat fara raspuns aici in Romania. Poate Barroso va scoate mai multe de la el. Ar fi extrem de relevant pentru MCV.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  28 mai 2012 la 19:09

  Lumi, servus! Hidra are toate sansele să se mănânce pe ea. Trebuie, însă, s-o ajutăm un pic 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 19:11

  Simpatică incursiunea lui Lăzăroiu!
  Îl dovedește pe marele Nătâng. 🙂
  (mai puțin chestiunea prescripției; nu stă în picioare din motive de suspendare a cursului prescripției pe perioada când Bombo s-a bucurat de tergiversarea prin CCR)

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  28 mai 2012 la 19:11

  Lumi, Bsk, si eu o astept pe Fini! A trecut printr–o problemă de sănătate destul de serioasă. O s-apară de-ndată ce se va simţi mai bine. 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  28 mai 2012 la 19:12

  Bsk, îmi plăcu si mie 🙂 Mai ales asta: „Dupa ce s-au consumat ororile el devine complice. Pentru ca evita sa raspunda la cateva intrebari elementare. In primul rand, cine l-a lucrat? Daca ar spune ce stie, Nastase ar fi arestat imediat pentru ca e clar ca judecat in stare de libertate poate influenta procesul. Complice si pentru ca nu trece la actiune”.

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 19:23

  Intreruperea nu-i totuna cu suspendarea cursului perscripției.
  Legea prevede un termen de prescripție a răspunderii penale egal cu o dată și jumătate din prescripția specială oricâte întreruperi ar interveni,(nu oricâte întreruperi și suspendări ar interveni)
  Bombo are un termen general de 5 ani, iar prescripția specială ar fi 7,5 ani care s-ar fi împlinit în iunie 2012 dacă nu avea și suspendarea judecății cât a durat soluționarea excepțiilor la CCR.
  Dacă s-a suspendat, să zicem, 9 luni, de la iunie 20012 mai punem cele 9 luni și termenul de prescripție s-ar împlini în martie 2013.

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 20:01

  MRU la Turcescu.

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  28 mai 2012 la 20:26

  salve,
  aterizai si eu,
  bun MRU!

  va incepe sa verifice cum s-au produs migratiile tradatorilor pdl
  (chiar MRU a exprimat acest cuvint)

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 20:29

  Autoservice și votoservice!

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 20:35

  Autoservire din votoservice cu prelată!
  Așa-i în famiglie la nunta cu dar în cort…ca la ușa cortului. 🙂

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  28 mai 2012 la 20:35

  MRU
  sanctionarea traseismului
  cica exista un proiect de lege

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  28 mai 2012 la 20:37

  le promit celor care au tradat
  ca voi urmari cu atentie motivele lor
  (MRU dixit)

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  28 mai 2012 la 21:08

  ong
  ICCD
  initiativa civica centru dreapta……..asa vede MRU viitorul lui politic, probabil ca la inceput

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 22:01

  MRU pare mai hotărât ca înainte să intre în joc.

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  28 mai 2012 la 22:57

  Seara bună 🙂 Am fost plecată si nu l-am prins pe MRU decât din relatări! Mi se pare interesantă ideea cu ICCD! Asta-nseamnă selecţie şi recuperare… 🙄

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  28 mai 2012 la 23:07

  Eu am fost la fumat când a zis de ICCD (am citit ulterior despre asta). Dacă aș fi fost pe fază nu mai ziceam banalitatea de la 30. 🙂

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  28 mai 2012 la 23:13

  http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2012/05/28/tvr-influenta-politica-si-drepturile-de-autor/
  +
  @nora,
  nu am reusit sa-ti transmit mai multe din cele spuse de MRU,
  dar poate gasesti tu undeva inregistrarea

  fini = OK?

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  28 mai 2012 la 23:47

  Skorpion, multzam 🙂

  …merge spre bine.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  29 mai 2012 la 00:33

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 36. skorpion  |  29 mai 2012 la 08:25

  pentru nora, daca nu l-ai urmarit aseara pe MRU

  http://inregistrari.b1.ro/view-28_May-2012-sub_semnul_intrebarii-88.html

  Apreciază

 • 37. snapshot  |  29 mai 2012 la 13:56

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  29 mai 2012 la 14:24

  Snapshot, multzam, numa’ chiuariu mai lipsea din formaţia de denigratori 😆

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  29 mai 2012 la 14:25

  Salut! Skorpion, multzam 🙂 Interesant, foarte!! Pe FB are deja un val de simpatizanţi care creste. Asta-nseamnă că vor pune si mai abitir, tunurile pe el. Ca si pe Monica Macovei. Doar că efectul începe să fie invers 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  29 mai 2012 la 14:25

  postare nouă

  Apreciază

 • 41. theo- nona  |  30 mai 2012 la 19:28

  bunä
  chiuariu, tipul rahitic cu 2 neuroni, care se teme de mäminca,
  este o marionetä o zdreantzä carachioasä, ce s-a fäcut de ras, se pare este tot plagiator si studii la repezealä.pervers,
  haita mai laträ si in cor, cand nu au argumente.

  dar acum e randul romanilor, sä nu voteze USL, haitä de
  copii prost crescuti, mafiotzi si hotzi.nu statzi departe, nu asteptatzi, inülicati-vä, sä nu fie votatzi.
  e singura voasträ sansä.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: