„Inundaţii”- iunie, 2012
11 iunie 2012 at 10:56 noradamian 100 comentarii
Ce discrepanţă între teoriile docte şi poziţiile politic-dogmatice, pe de o parte şi realitatea care le infirmă orice efect practic, pozitiv, pe de alta! Ideologică sau doctrinară, dogmatizarea politică are o legătură cu problemele boborului cât tratatul despre problemele climatice cu inundaţia din gospodăria lui nea Ion. Pe gospodar îl convinge cine-l scoate din necaz. Însă, din păcate, nu e numai asta.
La ora asta unii alegători se-nghesuie, probabil, pe la nişte sedii să-şi încaseze „drepturile„, adică să primească adidasul pereche la cel arvunit acu’două, trei zile, fiindcă la numărat a ieşit „cine trebuie„. Ori să prezinte dovada filmată cu mobilu’ că au pus ştampila „unde trebuie” ca să „capete” nişte grăunţe, aşa cum îi sfătuia, în direct, de curând, actualul ministru al grăunţelor. Şi asta nu e tot, imaginaţia în materie de păcălit democraţia fiind tot atât de bogată ca şi aceea care inventează cum să golească carduri, cum să iasă din magazine cu mărfuri dosite sub fuste.
Un câştig politic prin corupţie măruntă, un efect mare asupra unui scrutin electoral! O victorie datorată corupţiei şi pentru corupţie scoate în afara terenului de joc orice doctrină. Mult învinuita austeritate, un pretext! Edificiul corupţiei n-ar rezista fără o fundaţie bine-ntreţinută. Barometrul electoral se identifică cu al (a)moralităţii. O realitate mlăştinoasă în care cei care profită de pe urma ei, ca şi cei prostiţi dar şi duplicitarii care o aplaudă victorioşi nu simt, deocamdată, decât căldura mocirlei.
Barometrul zilei arată declasarea politicului mult sub baremul minim. A doua „Românie”, aceea de care vorbea Năstase prin 2000, a trecut pe primul loc: păcălită, cu mâna-ntinsă, pupând bocancul celui care i-a luat ţarinile şi-i promite o lună roşie. Roşie ca şi elefantul roşu (aici) cu un picior de lemn vopsit „dogmatic„.
Entry filed under: 7301634. Tags: corupţie mică, doctrine, dogme, elefantul roşu, picior de lemn.
100 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 11:14
Saluttare!
Uselinșajul a făcut din țânțar elefant și nu mai are cum să susțină că trompa țânțarului a furat mai multe voturi decât trompa elefantului.
Amu se vede ca lumina zilei ce înseamnă lucrătura prin absorbție.
ApreciazăApreciază
2.
dictaturajustitiei | 11 iunie 2012 la 11:22
Bună!
Nora sunt de acord cu tine. Ce rezultate ați avut voi la Sibiu ?
Eu sunt cu lacrimi în ochi.
ApreciazăApreciază
3.
noradamian | 11 iunie 2012 la 11:32
Ziua bună, prieteni 🙂 Bsk, s-a umflat ţânţarul de l-a- nghiţit bine de tot pe elefant şi pe păcăliţii lui& usele! Prigoană zice că se miră c-a luat cât a luat (tradus „bă proştilor, ce v-am mai dus, ce v-am făcut, da’ nu stiu dacă v-aţi prins chiar si acum”)- şi că e bucuros c-a ieşit oprescu. O să-şi mai schimbe declaraţiile de câteva ori, în stilul lui specific… 🙄
ApreciazăApreciază
4.
noradamian | 11 iunie 2012 la 11:34
Carmen, asta e! Cel puţin aşa se vede de aici spre Bucureşti, mai ales. Când mă uit spre Cluj, însă, îmi vine inima la loc. 🙂
…Nu stiu ce rezultate sunt la Sibiu, dar nu m-astept la bucurii 😉
ApreciazăApreciază
5.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 12:08
Amu urmează nota explicativă blocată în același proiect logoreic, după război:
-Tot aia, pentru eroi, e divină și-n Pleșcoi.
ApreciazăApreciază
6.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 12:17
Cine se dă erou după război ar trebui să-și asume si acele nume care n-ar fi luat bătaie de le săreau capacele, inclusiv la Primăria capitalei. Eu nu îndrăznesc să fi sperat altceva nici cu Preda sau chiar MM.
ApreciazăApreciază
7.
noradamian | 11 iunie 2012 la 12:24
Bsk. criticile de tabloid ca şi bârfele pe post de stiri care „inundau” presă si blogurierau pur si simplu mahalageşti. Nu însă si criticatul felului în care a gestionat, bâlbâit şi contradictoriu, selecţia candidaţilor PDL pentru Bucureşti, a lui prigoană mai cu seamă. Am consemnat chestia asta ca fiind de rău augur, de altfel, la momentul respectiv, răspunderea pentru nominalizarea candidaţilor PDL pentru Bucureşti, fiind, fără echivoc, a ei şi a lui blaga.
ApreciazăApreciază
8.
noradamian | 11 iunie 2012 la 12:31
ApreciazăApreciază
9.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 12:37
Unde ar fi logica unei lupte atât de disproporționate? Ne simțeam mai bine cu alți învinși snopiți, de exemplu de anvergura Monicăi Macovei? Sentimentul înfrângerii după folosirea altui armament, cel mai performant, ar fi părut un rezultat mai puțin catastrofal? Mi se pare taman invers.
ApreciazăApreciază
10.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 12:43
Și-apoi, acceptarea bătăliei mai depinde și de voința candidatului.
Preda a fost amator numai la Primăria capitalei. Făcea rahatul praf.
ApreciazăApreciază
11.
noradamian | 11 iunie 2012 la 16:23
Salut! wow ce plouată sunt! La propriu 🙂 Am alergat prin ploaie
ApreciazăApreciază
12.
noradamian | 11 iunie 2012 la 16:30
Bsk, nu m-am gândit nici o clipă la MM si nici ca CP, candidaţi, nu li se potriveste, nu-s făcuţi pentru asa ceva. Iar MM a fost extrem de transantă în privinţa asta la o întrebare pusă de Turcescu. Însă nu e admisibil ca un partid experimentat ca PDL să n-aibe o politică de resurse umane, să nu fi pregătit niste oameni pentru asemenea situaţii. Să se prezinte la alegeri ca surprinsi de o ploaie torenţială fără umbrelă 🙄
Ca mine, adineaori 🙂
ApreciazăApreciază
13.
luminita | 11 iunie 2012 la 16:31
Salutari!
Nora, ma uimesti. Scrii editoriale atat de percutante si interesante dar nu te-ai informat inca despre rezultatele din urbea ta. 😯
ApreciazăApreciază
14.
luminita | 11 iunie 2012 la 16:51
Cred ca am o explicatie pentru campania slaba si rezultatele asisderea de la locale ale PDL-ului.
Vectorul de imagine si motorul partidului a fost Basescu.
Priza la electorat a PDL-ului i s-a datorat in mare masura lui Basescu.
De aceea liderii si reprezentantii partidului nu au pus umarul la mersul inainte ci s-au multumit sa isi vada de ale lor, in propriul fief, crezand ca nimic catastrofal nu li se poate intampla.
Iata ca Basescu nu s-a mai implicat ca in trecut in mentinerea imaginii partidului, nu a mai facut pe comunicatorul la teveuri, nu a mai numit un premier de-al lor….iar ei au continuat sa nu faca nimic, nici macar in campanie, lasand lucrurile sa vina de la sine, asa cum fusesera obisnuiti.
Ramasi fara Basescu pedelistii au dovedit ca nu sunt in stare sa se lupte pentru electoratul lor. Poate ca e mai bine ca s-a intamplat asa. Stim si noi cu cine avem de a face.
ApreciazăApreciază
15.
noradamian | 11 iunie 2012 la 17:01
Luminiţa, salut! Da, cam asa stă treaba cu pedeleul. Dar nu trebuie uitat că asa eterogen si plin de contradicţii e partidul care tras de locomotiva Băsescu a urnit reformarea instituţiilor din Romania. Succesul electoral al lui Boc si simpatia care pare să crească pentru el ca si pentru mult hulitul „dictator” sunt semne că lumea a mai priceput că, cu toate neajunsurile au făcut ceva de mare importanţă pentru ţară. În primul rând în justiţie, acolo unde uselistii se pregătesc să dea atacul…
Nu stiu dacă vor urma retrageri, tăieri de capete, mai curând cred că o parte din pedele va fi nucleul de la care va pleca miscarea MRU.
ApreciazăApreciază
16.
noradamian | 11 iunie 2012 la 17:03
La Sibiu a câstigat Iohannis. Previzibil. S-au numărat foarte greu, gospodăreste, voturile 🙂
ApreciazăApreciază
17.
dictaturajustitiei | 11 iunie 2012 la 17:37
Bună ! Din nou.
Luminița 14. Ai mare dreptate. De fiecare dată au câștigat datorită staturii politice a președintelui.
ApreciazăApreciază
18.
noradamian | 11 iunie 2012 la 17:50
Salut, Carmen 🙂 Spune DT ( la fel cred si eu): „Cu aceasta opozitie totusi slaba, singura contrapondere eficienta la excesele puterii ramane justitia. Rolul ei devine de acum si mai important, responsabilitatea magsitratior creste, miza mentinerii MCV la fel. Cata vreme cele doua blocuri politice (USL si PDL) aveau forte relativ egale, opozitia politica avea capacitatea sa riposteze la derapajele guvernarii si eventual sa le corijeze. In fata unui USL care tinde sa monopolizeze puterea, justitia ramane ultima reduta capabila sa echilibreze sistemul. Din pacate, corpul magistratilor functioneaza ca un seismograf. Ingregistreaza vibratiile puterii, cel mai mic gest ostil sau atac la independenta lor si il amplifica. Daca USL decide, dupa raportul de tara din iulie, sa actioneze in forta, justitia – ultima reduta a statului de drept – va capitula in fata vointei politicienilor, ceea ce va deschide drumul catre delirul puterii totale”.
ApreciazăApreciază
19.
noradamian | 11 iunie 2012 la 17:51
E de aici: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12494193-cateva-concluzii-dupa-alegerile-locale-din-2012.htm
ApreciazăApreciază
20.
noradamian | 11 iunie 2012 la 18:01
yep! Pesedistul cindrea a câstigat sefia judeţului Sibiu. Dimineaţă sasul Botesch conducea la scor. Oricum, era de altă calitate decât uselistu’. Păcat 😉
ApreciazăApreciază
21.
skorpion | 11 iunie 2012 la 18:23
va saluta un om turbat,
80% johahahanis la sibiu, dosare penale,
cistiga alegerile oameni penali, anchetati, infractori, lenesi, hoti, demagogi, mistocari cu peste 60-65% ca oprescu, ca mazare, ca constantinescu din arges, ca proxenetul robert negoita si multi altii.
cistiga alegerile cei care au amenintat negru pe alb cu impuscarea lui MRU………..vezi javra la propriu olguta vasilescu la craiova…
BOC este acuzat de fraudarea alegerilor la Cluj
inimaginabila acuza! de o obraznicie si desantare rare….
noul primar la DEVESELU…………ppdd, partidul lui dan diaconuescu,
o alta javra ordinara prigoana
”rezultatul meu e un succes incredibil, ma asteptam la 11%”
nu-ti vine sa arunci cu flegme intre ochii lui?
dar udrea ce face?
etc etc
situatia este incredibil de urita,
TB fereasca dumnezeu de mai rau!
la ce s-o fi gindit?
dd-pp si uslinosii ======99%
ApreciazăApreciază
22.
noradamian | 11 iunie 2012 la 18:39
Skorpion, salut! Te-nţeleg dar asta e, privim realisti înainte, sperăm, vorba presedintelui, să nu fie mai rău… Dacă concetăţenii nostri vor asta, însă, n-avem ce face 😉
ApreciazăApreciază
23.
skorpion | 11 iunie 2012 la 18:39
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12493802-sociologul-barbu-mateescu-nicusor-dan-mod-sigur-ofertat-catre-anumite-forte-politice-daca-usl-comite-greseli-sau-economia-intra-crah-nu-pdl-beneficia.htm
ApreciazăApreciază
24.
skorpion | 11 iunie 2012 la 18:40
or fi vrind cetatenii ”asta” dar eu ce vina am, ca nu am vrut asta,
vei spune ca asa este in democratie, dar societatea pe care o va introduce usl-ul numai democratica nu va mai fi in curind.
ApreciazăApreciază
25.
noradamian | 11 iunie 2012 la 18:50
skorpion, asa e într-o democraţie falsificată, din păcate… O parte din concetăţeni îşi dau seama de asta dar foarte mulţi, nu. Si, ceva încă mai trist, modul antidemocratic de comportament întâlnit frecvent între membrii societăţii e un simptom deloc încurajator. 😉
ApreciazăApreciază
26.
maya | 11 iunie 2012 la 18:53
Buna ziua si buna sa va fie inima!
😆
Perioada scurta dintre doua nefericiri se numeste Fericire!
Fericirea mea la aceasta ora se numeste Emil Boc 😆
Poate ca este marunta fericirea mea,dar ceea ce este important este faptul ca ea exista! 😆
Felicitari Emil Boc!!! 😆
ApreciazăApreciază
27.
maya | 11 iunie 2012 la 18:54
Ma bucur ca v-au placut melodiile pe care vi le-am facut cadou cu mult drag la postarea precedenta! 🙂
ApreciazăApreciază
28.
maya | 11 iunie 2012 la 19:02
Marin Sorescu – Ardealul, starea mea de spirit
Ardealul, starea mea de spirit
Cu care ma gandesc la tara,
De parc-as respira lumina
Si existenta milenara.
La orice pas iti rade-o floare,
Sub orice pas e un mormant,
Ardealul intregind o roata
Sub care Horia s-a frant.
Aud un clopot sus pe-o cruce,
Batand cu limba-n ideal,
Ca-ntr-o Duminica a tarii
Vin la biserica-n Ardeal.
ApreciazăApreciază
29.
skorpion | 11 iunie 2012 la 19:02
inca o poveste halucinanta citita de mine
Nu stiu daca stiti, comuna Dumbravita ,la 1 km de Timisoara, primarul UDMR Szabo Geza, cu 3 mandate la activ,a pierdut in fata candidatului USL, cu o diferenta de 200 de voturi ! Si Dumbravita chiar se poate lauda ca arata ca o localitate occidentala, ungurul a fost un gospodar extraordinar ! Cam 25 % din populatia Timisoarei a migrat spre Dumbravita ! Eram convinsa ca si de pe catafalc, Geza ar castiga ! Si totusi, castiga un ins care anul trecut n-a reusit sa ia bacalaureatul ,la aproape 50 de ani ! Mi se face parul maciuca, la ce vad ca s-a intimplat in toata tara ! Mi se pare ca nu mai vad nici o luminita la capatul tunelului ! Imi este foarte clar ca la nivel central, conducerea pdl a facut multe blaturi cu usl, altfel nu-mi explic non-combaturile din multe zone !
ApreciazăApreciază
30.
noradamian | 11 iunie 2012 la 19:18
Maya, servus! Mă bucur tare pentru Boc! Cine si-ar fi imaginat acum vreo două luni, când încă era tratat cu ostilitate extremă, că va redeveni primarul ales al Clujului? Faptul că a intrat în lupta pentru primărie si a fost susţnut de clujeni e deoasebit de încurajator.Şi demonstrează faptul că nu e de al bevebeilor.
ApreciazăApreciază
31.
noradamian | 11 iunie 2012 la 19:25
Skorpion, se vorbeste insistent de astfel de blaturi. Probabil unele sunt reale. Despre non-combatul lui Blaga am mai vorbit, e evident. Frunză Verde, blocaje din exterior, Blaga, frânar din interior, uite asa nu mai e nici o taină cum de în câteva săptămâni a luat-o rău de tot la vale pedeleul. Cât despre Udrea, n-o văd deloc trădătoare, ci doar un manager- nu ca ministru ci politic vorbind, care si-a dovedit suficienţa.
ApreciazăApreciază
32.
noradamian | 11 iunie 2012 la 19:33
Maya, 27, ne plac darurile tale! 28, minunate versuri 🙂
ApreciazăApreciază
33.
noradamian | 11 iunie 2012 la 19:34
Şi un proiect asteptat:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/m-r-u-e-momentul-regruparii-fortelor-de-dreapta-intr-o-noua-forta-politica-nu-vrem-socialism.html
ApreciazăApreciază
34.
maya | 11 iunie 2012 la 19:36
Nora
😆
Servus!
ABadin la B1tv vorbeste de un blat la Cluj intre PD-L si PSD, contra PNL!
Mie nu prea imi vine sa cred!
Chiar daca Alin Tise a pierdut acum la diferenta de citeva sute de voturi!
Oricum felicitari si lui Alin Tise! 🙂
ApreciazăApreciază
35.
dictaturajustitiei | 11 iunie 2012 la 19:52
Nora 18, dacă salvarea noastră stă în justiție pot să-ți spun sincer că nu ne mai rămâne decât să emigrăm sau să ne punem ștreangul de gât.
Sigur că exagerez dar o fac intenționat ca să evidențiez gravitatea situației.
Zice bine și Sorpy la 17. Numai că toți cei enumerați de el ” zburdă fericiți pe câmpiile țării ” și prin alte locuri mai exotice cu sprijinul nedezinteresat al justiției.
ApreciazăApreciază
36.
skorpion | 11 iunie 2012 la 20:09
Romania intra in normalul ei?
miky spaga achitat definitiv!!!
ApreciazăApreciază
37.
skorpion | 11 iunie 2012 la 20:12
<iIVotul negativ perpetuat indica disfunctionalitatile democratiei romanesti. Avem nevoie de vot pozitiv, de votul care sustine proiecte, care sustine implicarea cetatenilor in proiectele esentiale", a apreciat Mihai Razvan Ungureanu.
In opinia fostului premier, este "momentul propice" regruparii fortelor politice din centrul si dreapta spectrului politic romanesc, regruparii cetatenilor care cred in principiile autentice de dreapta "intr-o forta politica noua in care sa se regaseasca partide, asociatii, cetateni".
"Este momentul propice al analizelor responsabile la nivelul partidelor politice existente, inclusiv in PDL, pe seama rezultatelor electorale inregistrate ieri (duminica – n.r.) si aceasta pentru ca nu vrem socialism in Romania”, precizat Mihai Razvan Ungureanu pentru Mediafax.
ApreciazăApreciază
38.
neax | 11 iunie 2012 la 20:56
Salut, strângem niţel rândurile la vreme de calamitate.
Şi un mesaj optimist de la Bleen: Rezultatele acestor alegeri locale sînt absolut perfecte. Nu bune, nu foarte bune, nu excelente. Perfecte. Mai bine de atît nu se putea. Vorbesc foarte, foarte serios. USL sub 50%, PDL implozie, Boc validat. E perfect.
Şi încă: Barbu Mateescu: La miezul nopţii, voi fi la „By Alexa”. (B1TV) Discutăm rezultatele localelor. Veţi auzi lucruri care vă vor surprinde (majoritatea în bine).
ApreciazăApreciază
39.
noradamian | 11 iunie 2012 la 21:20
Seara bună! 🙂 Ia te uită, gând la gând, neax, cam asa reflectasem si eu, să vedem ce se va spune la B1 Tv ( sunt curioasă!) Există câteva date care pot duce la concluzii nu chiar atât de pesimiste cum păreau mai devreme. Cam aceleasi de la 38 şi nu numai! 🙂
ApreciazăApreciază
40.
noradamian | 11 iunie 2012 la 21:21
Maya, blat? Nu, nu cred 🙂
ApreciazăApreciază
41.
noradamian | 11 iunie 2012 la 21:28
Carmen, 35, Skorpion, 36, e greu să fii optimist privind reformarea justiţiei,dar războiul în interiorul sistemului cu victorii si înfrângeri continuă. Încurajator e faptul că, pe lângă cei corupţi, există si un număr apreciabil de procurori si magistraţi care au dovedit că sunt independenţi si profesionisti.
ApreciazăApreciază
42.
noradamian | 11 iunie 2012 la 21:44
Phiii, ce iese mocofănia din ei, din gusă, teodorescu si dorel sandor! Vor să pară serioşi, seriozitatea-ntruchipată, dar sunt niste pachete de falsitate.
ApreciazăApreciază
43.
skorpion | 11 iunie 2012 la 21:47
nora,
de fapt niste javre bascalioase tipic dimbovitene,
rid ca niste derbedei,
fac mistouri in legatura cu MRU, Boc, etc.
te apuca scirba
ApreciazăApreciază
44.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 22:01
Salut și eu mesajul lui neax.
Poate nu-i optimist, dar e realist punctul de vedere al lui Bleen.
Corul bocitoarelor demonstrează doar ipocrizie: după ce au susținut măsurile de austeritate impuse de Băsescu, caută acum alte scuze și pretexte ale înfrângerii pe-acolo unde le pică mai confortabil… doar cât să pară că n-au avut, nici în clin, nici în mânecă, de-a face cu usturoiul piratului.
La fel cu VU. Eu n-aș putea să mă prefac în asemenea hal, după ce l-am susținut din toată inima, să mă lamentez acum că n-ar mai fi OK, doar fiindcă avantajează USL-ul.
Cu principii din astea oscilatorii, după cum bate vântul rezultatului și se înclină fesul interesat, mai bine mai tragem un pic de aer… în piept, ne ridicăm, ne scuturăm de praf și încercăm să mergem mai departe.
De-o fi una, de-o fi alta, bucuroși nu le-om duce toate, dar măcar să nu uităm ce-am acceptat cu seninătate și ne-am asumat într-un fel sau altul consecințele.
ApreciazăApreciază
45.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 22:16
În loc să ne mândrim cu principii din astea oscilatorii…
ApreciazăApreciază
46.
noradamian | 11 iunie 2012 la 22:25
Interesantă discuţia la Cristoiu! Tapalagă e cu totul de altă factură decât gargaragiii ăia trei de la emisiunea lui Turcescu. 🙄
ApreciazăApreciază
47.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 22:26
Arta contrazicerii, din ipocrizia dezicerii, e înclinația oamenilor slabi.
ApreciazăApreciază
48.
noradamian | 11 iunie 2012 la 22:28
Da, si-au scos în evidenţă ce voiau s-ascundă 🙂
ApreciazăApreciază
49.
noradamian | 11 iunie 2012 la 22:30
Spre deosebire de cei trei, DT( cu care nu sunt totdeauna total de acord) îmi place fiindcă e onest, raţional si are convingeri sincere
ApreciazăApreciază
50.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 23:01
La 47 era în continuarea gândurilor mele de la 44; mai exact mă refeream la arta contrazicerii pe sine, din ipocrizia dezicerii, poate prostimea receptivă- de jur împrejur- nu observă și aplaudă.
ApreciazăApreciază
51.
noradamian | 11 iunie 2012 la 23:14
Da, Bsk, desi e foarte usor de observat 😉
ApreciazăApreciază
52.
skorpion | 11 iunie 2012 la 23:43
cum era cintecul acela?
partiiiiidul, ceauuuuusescu, rrrrromaniaaaaa?
🙂
ApreciazăApreciază
53.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 23:46
ApreciazăApreciază
54.
skorpion | 11 iunie 2012 la 23:49
subscriu 90% articolului lui Dan Tapalaga de pe hotnews.ro
ApreciazăApreciază
55.
skorpion | 11 iunie 2012 la 23:50
omg, mister B,
cred ca ar trebui totusi dat mai des asemenea filmulete…
bleah
ApreciazăApreciază
56.
noradamian | 11 iunie 2012 la 23:54
Ionuţ Popescu socoteste că odată cei peste treizeci de deputaţi uselisti care au câstigat la locale iesiţi din parlament, PDL îsi recâstigă majoritatea. 🙄
Bine ar fi! Dar si asa, Blaga nu va dori să introducă moţiune de cenzură ca nu cumva să destabilizeze ţara 😉
ApreciazăApreciază
57.
noradamian | 11 iunie 2012 la 23:55
Somn usor, prieteni 🙂
ApreciazăApreciază
58.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 23:56
Ideea asta a lui Ionuț Popescu mi-a scăpat. 🙂
ApreciazăApreciază
59.
Bască ilie | 11 iunie 2012 la 23:58
Un motiv serios… de somn ușor! 🙂
ApreciazăApreciază
60.
skorpion | 12 iunie 2012 la 00:01
nice, Albinoni, nice,
noapte buna
ApreciazăApreciază
61.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 00:47
O analiză a „Evenimentului zilei”, realizată pe baza opiniilor unor reputaţi analişti, indică trei cauze principale care au condus la scorul slab obţinut de PDL la locale.
-Primul motiv a fost pierderea guvernării prin căderea Guvernului Ungureanu, situaţie care a dus la degringoladă politică şi absenteism a electoratului de dreapta.
-Al doilea motiv a fost lipsa implicării lui MRU în campania PDL, care ar fi adus un plus de imagine.
-De abia în ultimul rând, între cauze, se află nemulţumirea socială provocată de criza economică.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/analiza-evz-trei-motive-pentru-care-pdl-a-pierdut-alegerile-986260.html
ApreciazăApreciază
62.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 00:51
http://hydepark.ro/articol/articol/despre-victoria-zdrobitoare-a-usl-in-alegerile-locale-917.html
ApreciazăApreciază
63.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 01:21
http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012061273117/Comentariu/Matematica-pe-limba-lui-CTP-2+2-fac-Jos-Basescu.html
ApreciazăApreciază
64.
oldhashu | 12 iunie 2012 la 05:42
Bună dimineața, grădinari! 🙂
10 iunie 2011 – votul urii și al prostiei! Urmează decontul…
@Mister B, sanatate! 🙂
Ce așteptai de la „subiectul” lui Dan Badea, un cappătrat cu mintea-n colțuri ajuns sculă de basculă ca nepot de iulian secu…
Dupa tot serialul Cristi Panait, o idee de slogan pentru la toamnă:
«Victorponta nu uita, ai și tu fereastra ta!»
ApreciazăApreciază
65.
skorpion | 12 iunie 2012 la 09:25
Bulgaria – azi
fotografii
http://www.boston.com/bigpicture/2012/06/scenes_from_bulgaria.html
ApreciazăApreciază
66.
noradamian | 12 iunie 2012 la 12:43
” De ani de zile va tot spun… Cum au putut romanii sa fie atat de lasi si de amatori de compromis cu tiganimea condusa de Iliescu?!! Cum?!! Cum isi poate spune „roman” acela care din gretoase motive ce tin doar de stomac si de interesele personale sa arunce probleme si mai mari spre rezolvare in viitor copiilor sai?!! Cata lipsa de rusine pentru un barbat sa se ascunda in dosul cuvintelor „eu am familie” cand pune viata sa si a familiei sale in mainile unora precum Vanghelie, Antonescu, Voiculescu, Ponta, sau Iliescu?!! Nu va este voua rusine?!!”
ApreciazăApreciază
67.
noradamian | 12 iunie 2012 la 12:45
Ziua bună, prieteni! Citatul e de aici:
http://irinoiucristi.blogspot.ro/2012/06/romania-ce-ai-facut.html
ApreciazăApreciază
68.
noradamian | 12 iunie 2012 la 12:48
Si un articol de excepţie semnat de Vlad Mixich, aici:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12499194-autoportret-primari-penali-nicusori-dani-mama.htm#.T9cBddKsET4.facebook
ApreciazăApreciază
69.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 18:58
Saluttare!
Ce-i cu autoservirea asta parlamentară?
Mare batjocură!
Nu-i nici măcar o hotărâre și măscăricii o numesc deja decizie?
Dacă Traian Băsescu ar accepta o asemenea sfidare, s-ar face de cârpă, ceea ce nu vreau să-mi imaginez.
ApreciazăApreciază
70.
Doina | 12 iunie 2012 la 19:21
Nici eu.Problema este ca in momentul de fata nu s-a lansat un inlocuitor valabil la Basescu.Ca daca ar exista cred ca Basescu ar provoca suspendarea. Dar daca se produce acum suspendarea care este alternativa cu sanse acum imediat ?
ApreciazăApreciază
71.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 19:30
Crinăucul se visează alternativă tot timpul, chiar și dacă se întâmplă să fie treaz. N-are răbdare; până în 2014 i se usucă vopseaua de la muci în freză. El se vede avantajat de bătaia fierului cât e cald.
Rezultatele de la locale li s-au urcat useliștilor la cap, dar cu suspendarea nu văd nicio cale de reușită anul acesta. Tocmai li s-au subțiat majoritatea după trecerea unor zeci de parlamentari în teritoriul local. (parcă așa se spune; eu nu i-am numărat).
ApreciazăApreciază
72.
noradamian | 12 iunie 2012 la 19:36
Seara bună, oricum 🙂
uite aici un comentariu pertinent la netrebnicia din parlament:
„Din momentul în care a încălcat Constituţia, Parlamentul şi-a pierdut definitiv legitimitatea. Nu mai sunteţi moralmente obligaţi să respectaţi nicio lege emisă de ticăloşii parlamentari” (Marius dela epicentru).
ApreciazăApreciază
73.
noradamian | 12 iunie 2012 la 19:44
Minerii se-ntorc si pe FB-. Tocmai au pus de o „cauză” cu ameninţări, pentru suspendarea lui TB. Doar se-mplinesc 22 de ani de la bestiala mineriadă din iunie ’90, nu? Şi dac-au văzut că le-a mers, că-n ciuda instalării prin forţă la putere, tot ei sunt cei „iubiţi de popor” vor să le amintească românilor de ce sunt în stare dacă se supără.
ApreciazăApreciază
74.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 19:56
72
Da, foarte inspirată observația lui Marius. Nu-mi trecuse prin cap: eram prea obișnuit cu amatorismul parlamentar. 🙂
ApreciazăApreciază
75.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 19:58
O împărțire oarecare a prerogativelor se poate accepta, dar nu în forță și cu astfel de artificii imbecile.
ApreciazăApreciază
76.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 20:06
Piratul se întoarce (zice el). 🙂
ApreciazăApreciază
77.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:17
Le-a demontat stratagema cu Constituţia-n mână. În plus le-a arătat „slăbiciunea” 🙂
ApreciazăApreciază
78.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 20:31
Le-a dat și temă pentru acasă, pe mâine…. mai pe după-miază, ca să aibă timp ziariștii să se pună la punctul de pornire.
ApreciazăApreciază
79.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:36
CONCLUZIE: pm ponta + câteva sute de parlamentari habar n-au de instituţiile si regulamentele de funcţionare ale Uniunii Europene în care România e membră din 2007.
ApreciazăApreciază
80.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 20:37
pm. 🙂
ApreciazăApreciază
81.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:40
😀
ApreciazăApreciază
82.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:43
Pfui, ce minte-greblă se dă în stambă acuma la Turcescu!
ApreciazăApreciază
83.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 20:44
Doctorul tre să-și ia doctoria: o supradoză constituțională.
ApreciazăApreciază
84.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:51
Sunt varză, şmecheraşii! Au crezut că-i pot păcăli si pe legiuitorii UE.
ApreciazăApreciază
85.
noradamian | 12 iunie 2012 la 20:58
Ce penibilitate de parlamentar e acest greblă! „conflict, conflict” Vaaaai, ce ar pofti la un conflict acum că s-au văzut majoritari! Doar, doar o să găsească motive de suspendare! Constituţia? Un moft!
ApreciazăApreciază
86.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 20:59
S-au grăbit cu mascarada de azi, fiindcă nu mai au cu cine să voteze după distribuirea mandatelor locale. Tot din cauza asta s-au gândit la devansarea alegerilor. ( Azi i-au cooptat și pe UDMR-iști, înțeleg, deci uselișrii s-ar putea să aibă un aranjament cu ei, dar nu-s siguri pe ei). Nu știu exact numărul de useliști pe cale de dispariție din Parlament; dacă sunt premize pt. răsturnarea guvernului, începe distracția.
ApreciazăApreciază
87.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 21:09
Băsescu a intrat la Turcescu si a început să dea cu grebla pe jos. 🙂 După Tratatul dela Lisabona, Parlamentele funcționează pe principiul subsidiarității, nu sunt titulare în relația cu organismele europene.
Grebla a luat-o peste bot și începe să facă urât.
ApreciazăApreciază
88.
noradamian | 12 iunie 2012 la 21:50
Măi ce catastrofe de alesi avem, ce preocupaţi sunt de binele naţiei! Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns 😉
ApreciazăApreciază
89.
noradamian | 12 iunie 2012 la 22:02
ApreciazăApreciază
90.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 22:18
Ăsta-i parlamentarul român!
*
Se întreabă Cristoiu de ce președintele nu se adresează CCR; de asta i se pare ceva în neregulă.
Chiar ar fi în neregulă… dacă s-ar adresa CCR, fiindcă nu are decât calea sesizării unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlament, or, Curtea poate să constate că nu există așa ceva în baza unui act inexistent, ar respinge acțiunea, iar parlamentarii abia așteaptă să se bucure: ar zice, uite, a pierdut la CCR!
ApreciazăApreciază
91.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 22:22
Plânge lada…. de când am intrat în grădină. 🙂
Somn ușor!
ApreciazăApreciază
92.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 23:08
Există totuși și o variantă de interpretare a declarației de azi, urmare prevederii din Legea 47/1992 a CCR, potrivit căreia aceasta se completează cu normele Codului de procedură civilă. Asta înseamnă că, atunci când un act de procedură este botezat greșit, se ia în considerație valoarea lui corectă. (de exemplu, când depui o cerere de apel și de fapt ai dreptul numai la recurs, acea acțiune se va lua totuși drept recurs). La fel ar putea să procedeze și CCR: să ia acea adoptare de azi drept o hotărâre.
Se mai poate interpreta și după art. 114 alin 1:
*
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege*
*
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o declarație și, după cum zice alin 2, îi mai lipsește… moțiunea de cenzură.
*
alin. 3:
Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
ApreciazăApreciază
93.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 23:19
În concluzie, unul din președinții celor 2 camere ar putea să se adreseze CCR și să spună cam așa : Luați-o cum doriți porcăria asta, hotărâre sau declarație asumată de Ponta în numele Guvernului, dar- fiindcă ea a fost adoptată de parlament- trebuie să fie constituțională și uite că nu este din următoarele motive… afectează atribuțiile președintelui ales și se constituie într-o dispoziție dată președintelui de către Parlament, ceea ce Constituția interzice.
ApreciazăApreciază
94.
noradamian | 12 iunie 2012 la 23:23
Bsk, mi se pare o idee bună. Poate o ia cineva în considerare 🙂
ApreciazăApreciază
95.
noradamian | 12 iunie 2012 la 23:24
Somn usor 🙂
ApreciazăApreciază
96.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 23:31
Somn ușor și nu uitați să visați! Frumos! 🙂
ApreciazăApreciază
97.
skorpion | 12 iunie 2012 la 23:42
dormiti?
acum il ascult pe TB,
nu l-am ascultat, din pacate, la orele 20.
nora,
lada este plina
🙂
gute Nacht!
ApreciazăApreciază
98.
Bască ilie | 12 iunie 2012 la 23:45
Trec și alin 2 din art. 114, să se vadă toată tărășenia:
*
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113
*
Încă un motiv de neconstituționalitate este însăși nerespectarea procedurii prevăzute de acest art. 114.
ApreciazăApreciază
99.
Bască ilie | 13 iunie 2012 la 00:30
http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-a-venit-vremea-unui-partid-de-dreapta-adevarat-986444.html
ApreciazăApreciază
100.
noradamian | 13 iunie 2012 la 12:16
postare nouă
ApreciazăApreciază