(De)cuplaje

25 iunie 2012 at 15:42 46 comentarii

Convertirea rapidă a comerţului socialist la cel al economiei de piaţă are pe  stoc puzderie de exemple de procedee,  simple, ale unor ingenioşi dezvoltatori de economie, cultură şi învăţământ. Între preparatorii de băuturi contrafăcute în cada de baie (precursori timpurii ai marilor tunari deveniţi milionari) şi preparatorii de diplome şi titluri ştiinţifice la pet sau la butelie, de pildă, diferenţa ţine doar de domeniu de activitate. Odată impostura scoasă la iveală, pentru a se salva, contrafăcătorii de onoare şi onoruri (că nici contrabandişti nu merită numiţi) recurg la soluţia de avarie prin decuplarea de la punerea-n aplicare a legii pentru cei prinşi cu etichete false de burrbery pe diplomele lor de mari personalităţi publice.

Cu oarecare pretenţii de avangardă, de curent politic fresh ieşit de la beauty-salon, pedeleul, iată, tocmai îşi scoate buldogul mănuşă- de-fier, la înaintare.  După decuplările din mai, acele manevre comerciale cu pedelişti contrafăcuţi prin care au adus useleul la putere ca să implementeze programul anotimpul ororilor,  în aşteptarea balului de toamnă se anunţă  şi alte (de)cuplări de  la „statul poliţienesc„, vorba d-lui Frunză Verde. Eşalonul doi din pedele, cel aflat sub experimentatul patronaj al penalilor, ţine să-şi proclame autonomia faţă de Băse& Macovei. Să se pună la adăpost de justiţia cea crudă şi lipsită de omenie pe care o apără Macovei. Îpoteza refacerii unei punţi pdl-pnl, prin cuplarea Blaga-Tăriceanu, la vârf,  cu trimiterea pe tuşă a lui Băsescu şi Antonescu prinde contur. Curat (de)cuplăraie! Eventual cuplată cu referendumul de demitere a lui Băsescu.

Ipoteza (Dan Paul Aligică),  aici –  iar aici, demonstraţia (Radu F Alexandru)

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

„Revoluţia bunului simţ”, note de subsol Revolta instituţiilor

46 comentarii Add your own

 • 1. neax  |  25 iunie 2012 la 18:24

  Bună ziua, oameni buni.
  Vin şi eu netam-nesam cu o idee: sunt vremuri tulburi pentru democraţie şi urmează altele şi mai şi dacă Ponta, Crin şi Felix au un cuvânt de spus. Avem puţine arme iar presa liberă e pe cale să se asfixieze. Hai să-i dăm un balon de oxigen. Eu, de exemplu, mi-am făcut abonament la Kamikaze. 85 de lei pe un an, cu TVA şi impozit deductibil. Au şi abonamente online, mai ieftine. Puteţi face cadou câte un abonament şi prietenilor, e ceva deosebit şi pentru băieţii ăia contează mult. Iar pentru noi contează şi mai mult ca ei să fie în viaţă.
  Nu sunt acţionar sau angajat la K.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  25 iunie 2012 la 18:41

  Ziua bună 🙂 Neax, e o idee bună, ai dreptate! Multzam 🙂

  Apreciază

 • 3. neax  |  25 iunie 2012 la 18:49

  Atunci, daţi zvon şi pe Facebook, care aveţi. Eu sunt fără de facebook.

  E momentul să cam strângem rândurile.

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 20:41

  Saluttare!
  Politica reptiliană (botezată de Nora) se întoarce… fâța-fâța cu fața la o altă instanță și coada la ICCJ, într-o tergiversare de pomină precum Codul de procedură penală, vopsit după chipul și asemănarea varanului.
  S-a apropiat prea tare de pronunțarea sentinței în ICCJ- ca primă instanță competentă după calitatea de parlamentar a făptuitorului- și s-a gândit s-o dea la întors… înapoi, la Tribunalul București, prin demisia din Senat.
  Instanța TB redevine competentă- după materie- adică pentru judecarea infracțiunilor de spălare de bani; se reia procesul de la cap la Tribunal și i se rupe din coadă o perioadă de aproape 3 ani, pierdută la ICCJ.
  Dacă fapta pentru care este judecat nu are legătură cu activitatea de parlamentar- și înțeleg că n-are, întrucât a fost comisă înainte de a deveni senator prima dată în dec. 2004- ICCJ va trimite dosarul la TB, în urma demisiei de azi.
  Dacă în decembrie 2012 ar fi reales în Parlament, dosarul va merge iarăși fâța-fâța la ICCJ (probabil se va lecui de parlamentarism, fiindcă l-ar aștepta la cotitură ICCJ cu barda pregătită)
  Deocamdată scapă și se târâie la tribunal ca racul.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 20:55

  Mefistofelicsul varan ar fi în stare să candideze în toamnă, doar cât să mai tragă o plimbare de dosar de la TB la ICCJ, apoi să demisioneze iarăși la momentul potrivit și să-și bată joc de sistemul judiciar cu o nouă fâța-fâța dus-întors. Acest cerc vicios nu s-ar mai fi creat dacă, de atâta vreme consumată în amânări, ICCJ ar fi catadicsit să pronunțe sentința. Acum, cu Bomba lui Bombo, a speriat reptila… senatorială.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:03

  Seara bună 🙂 Bsk. da, asta e explicaţia. Miscare reptiliană clară! După like-urile de pe FB pentru gestul „demn” al varanului, s-a descoperit si motivul real, prin dedesubturile penale ale individului.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/fuga-de-justitie-adevaratul-motiv-al-demisiei-lui-dan-voiculescu-din-senat-988710.html

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 21:23

  Felix se cuplează la justiție și se decuplează, după pofta inimii, și încă nu are nici măcar o primă hotărâre de condamnare. Dacă ICCJ s-ar fi pronunțat până acum, ar fi urmat recursul la aceeași instanță în complet de 5 judecători; după revenirea la Tribunalul București, mai câștigă o cale de tergiversare la Curtea de Apel și abia la a treia încercare va ajunge în final cu recursul la ICCJ.
  ICCJ ar putea reține dosarul acum ca primă instanță numai dacă infracțiunea comisă în 2004- prin exercitarea influenței ca președinte de partid- a avut vreo formă continuată după decembrie 2004 în calitate de senator, dar nu cred să fie într-o asemenea situație (dacă s-ar fi încadrat astfel, dosarul ar fi fost trimis de la început la ICCJ- în 2008- chiar dacă a mai demisionat o dată în mandatul trecut, or prima instanță învestită a fost TB, iar acum se produce o întoarcere la adăpost).

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 21:31

  Nora,
  Nu are nicio rațiune schimbarea competenței instanței când inculpatul a dobândit ulterior calitatea de deputat sau senator.
  Asta-i făcătură parlamentară!

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 21:32

  Casa Popo(r)ului, refugiul infractorilor!

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:36

  Bsk. întrebarea e dacă boborul va accepta în continuare si de la toamnă, supremaţia reptilelor! 🙄

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:37

  La TVR1, cea mai liberă şi mai naţională televizie,revine CENZURA 😉

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-turturica-scos-fara-explicatii-din-grila-tvr-988675.html

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 21:46

  Calitatea făptuitorului din momentul comiterii faptei nu se schimbă indiferent în ce se metamorfozează ulterior. După câștigarea mandatului de parlamentar nu are statutul de scutit de lege, nu se suspendă judecarea cauzei (în cazul Președintelui se suspendă fiindcă e singurul ales, pe când parlamentarul e în gașca chiulangiilor, are timp de proces și nu perturbă funcționarea parlamentului cu absența lui), deci nu are nicio logică să-l plimbi pe parlamentar de la o primă instanță la altă primă instanță.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:47

  „Cică s-a interceptat o convorbire intre avocat si Dan Voiculescu. Spunea avocatul: ”Nea Felixe, judecatoarele astea de la ICCJ sunt nebune; nu mai tin cont de senatori, de moguli, de prim-ministri, astea leaga tot. Trebuie sa scapam de ele, sa mai tragem de timp macar pana cand vom avea un back-up, pana cand aliatul nostru, Crin ajunge la Cotroceni. Noi scriem de-acum decretul de gratiere si-l pui matale pe Gadea sa faca o emisiune in care sa ceara ca decretul de gratiere sa devina act aditional la protocolul USL…Nea felixe, da-ti demisia ca e groasa !” ( IP)

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:49

  Bsk. o precizare bine venită. E de presupus ori că felix ori gâzii lui nu stiu treaba asta, ori că are alt motiv. Evident nu pretextul invocat că e supărat rău că nu s-au majorat pedepsele pentru evazionişti

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:53

  MM evocă precedentul Copos… 🙄

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  25 iunie 2012 la 21:54

  O prezentare remarcabilă: http://blog.webphoto.ro/politica/va-prezint-un-sinucigas-fata-de-care-ati-uitat-sa-aveti-compasiune/
  „Nu știu care grup e mai numeros în societate. La mitingul de la spital, pensionarii pro-Năstase au fost mai mulți decât tinerii de la marșul parodic cu fulare. (Deși, e posibil ca noi să fi avut infiltrați și acolo, care să fi dat tonul la Altă dată o s-o facem și mai lată sau la La mulți ani!). Cert e că în media suntem prezenți absolut disproporționat: ei pe televiziuni, noi pe o bucată de Facebook. În primul rând, cred că avem și noi dreptul nostru, măcar la hazul de necaz, că multe nu ne-au mai rămas. Nu a murit nimeni, nici nu știm dacă a fost rănit. Avem dreptul să ne amuzăm, după decenii întregi de umilințe din partea acestei caste a nomenclaturii, care și-a schimbat doar numele partidului. În calitate de păgubiți ai contractelor cu Bechtel, cu câmpurile petroliere ale Petrom, cu precontractul secret pentru Roșia Montană, pentru privatizarea Sidex la un preț recuperat din primul an, pentru fregate, pentru mușamalizarea anchetelor la FNI sau RAFO, pentru inventarea băieților deștepți, în cinstea premierului care a inventat baronii omnipotenți: Sechelariu, Mazăre, Mischie, Oprișan, Mitrea, DIP și pentru un milion de alte motive. Lăsați-ne măcar dreptul de a râde.
  Colegii de jaf (politicienii) și răspândacii lor din presă au un nou mesaj al zilei, pe care ni-l bagă în urechi fără oprire de câteva zile. De dincolo de ecrane, ni se spune cu insistență că nu suntem umani, că nu avem sentimente firești, că nu ne cutremură solemnitatea morții și gestul abisal al sinuciderii. Ba uite că avem. De aceea, vreau să vă fac cunoștință cu un sinucigaș:…. „

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 21:58

  Nora,
  Ei cunosc toată treaba asta oferită de legea penală în vigoare și o speculează optim. Ce-am zis eu despre lipsa de rațiune se referă la cum ar trebui să fie schimbată legea pentru a se pune capăt plimbărilor de tergiversare.
  Păi, miniștrii inculpați de ce rămân cu procesul la aceeași instanță după ce nu mai sunt miniștri? La fel ar trebui să se întâmple cu cei care nu au nicio calitate specială în momentul săvârșirii infracțiunii, indiferent ce calitate dobândesc ulterior.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  25 iunie 2012 la 22:00

  Bsk. da, e limpede

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:06

  Nora 13
  Convorbirea confirmă că judecătorii ICCJ au speriat reptila.
  N-ar fi de mirare nici o grațiere prin lege în mandatul useliștilor 2012-2016.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  25 iunie 2012 la 22:08

  Te cruceşti: Conferinţa „Diaspora în cercetarea ştiinţifică şi învăţământul superior din România” Bucureşti, 25-28 Septembrie 2012, Bucuresti

  Sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta, se va desfasura la Bucuresti, in perioada 25 – 28 septembrie 2012, cea de-a treia editie a conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”

  Organizat sub sloganul „Seminte de Viitor – Seeds for the Future”, evenimentul isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatori romani, indiferent de locul unde traiesc si lucreaza, continuand seria intalnirilor comunitatii stiintifice romanesti din tara si strainatate inceputa in anul 2008.”

  …nu-i miştocăreală, e doar neruşinare. Fără limite, fără frontiere.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:11

  Pericolul grațierii colective prin LEGE USELISTĂ ar fi de inclus în temele electorale de toamnă. 🙂

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  25 iunie 2012 la 22:12

  BUNA seara,

  sa inteleg ca avocatii văranului sint mai buni decit ai lui nastase?

  ca daca nastase isi dadea demisia din parlament inainte de 31 ianuarie, atunci azi era inca pasare libera.

  ma insel?

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:19

  Spre deosebire de Felix, Năstase era parlamentar și ministru când s-a înfruptat din Trofeul calității, iar fapta lui de corupție a avut legătură și cu funcția de prim-ministru, nu numai cu cea de lider PSD.
  Nu avea aceeași salvare.

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  25 iunie 2012 la 22:22

  multumesc, Bsk

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:33

  Nora 16
  Scriu degeaba serialul cazului Panait. Autorul articolului greșește. Planul de eliminare a lui Panait a fost stabilit și pus în aplicare în perioada 12-19 februarie 2002, înainte să-i fie repartizat dosarul Lele (la 27.02.2002). La Oradea a fost forțat- cu cele mai josnice forme de presiune- să meargă și să mai rezolve o ultimă treabă murdară… fiindcă știau dinainte că va fi făcut dispărut.

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:44

  Cu alte cuvinte, Panait nu a fost executat pe motive de Oradea, Tărău sau Lele ci din cauza dosarelor instrumentate anterior lunii februarie 2002 în defavoarea PSD-iștilor și a apropiaților importanți ai acestora, așa cum a fost judecătoarea CAB Valentina Tătulescu, pentru care s-a luptat Ponta cu toate armele .

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 22:50

  PSD-iștii afectați de curajul lui Panait au fost Viorel Gheorghiu, socrul acestuia Bebe Ivanovici și Antonie Iorgovan (ultimul nefinalizat).

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  25 iunie 2012 la 23:09

  Bsk. serialul merge pe firul faptelor, foloseşte toate elementele apărute-n media, e o investigaţie făcută cu minuţiozitate, episod cu episod demonstrând tot hăţisul de cauzalităţi si complicităţi. .

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  25 iunie 2012 la 23:12

  E util în măsura în care există persoane din sistemul juridic la vârf, interesaţi de adevăr, de reluarea dosarului si a întregului lanţ de vinovăţii.

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  25 iunie 2012 la 23:18

  http://blog.activewatch.ro/diverse/sinucigasii-lui-ponta/

  este vorba si de Cristian PaNAIT

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 23:19

  Călăilor le este convenabilă versiunea că Panait ar fi fost afectat de ce s-a întâmplat la Oradea: îi protejează, s-au străduit din răsputeri să inducă această versiune, în acest mod ascund mobilul crimei legat de dosarele lucrate de Panait înainte de februarie 2002. Mă revoltă când văd cum se reia aceeași cacealma cu Oradea.

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  25 iunie 2012 la 23:27

  Bsk. s-a încetăţenit versiunea populară cu ponta care-l face să sară de pe terasă sau chiar îl împinge, pentru că circulă de multă vreme. O fi mai convenabilă, dar nu si dacă factori de decizie ar trece la redeschiderea dosarului

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 23:29

  Ghinea sesizează corect încercarea lui Ponta de a se sustrage de la întrebările și dicuțiile despre plagiat+sinucigaș, se străduiește să atragă probleme economice serioase și nu reușește. Lui Ponta nu-i convin temele momentului. 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 23:36

  Nora,
  În penultimul episod (19), primul punct atrage atenția asupra versiunii false cu Ponta în vizită la Panait. Eu nu mi-am propus să-l protejez pe Ponta, dar nu se poate merge pe minciuna asta; nu așa înțeleg eu să ne apropiem de adevăr. El este implicat cu vârf și îndesat, însă în cu totul alte forme, din interese care nu au nicio legătură cu Oradea ci cu judecătoarea Tătulescu și comenzile lui Năstase.

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 23:44

  30
  Mircea Toma revine cu aceeași făcătură legată strict de Oradea.

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  25 iunie 2012 la 23:48

  Oradea este ținta manipulatoare, pe un drum înfundat, contradictoriu și fără noimă.

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  26 iunie 2012 la 00:14

  Să ne fie rușine! Credem în povești vânătorești cu polițiști amenințați prin CEDO peste vreo 5 ani și-o vară, la pulivară.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/politistul-catre-nastase-impuscat-sa-ti-fie-rusine-sa-ti-fie-rusine-988790.html

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  26 iunie 2012 la 01:10

  Familia vânătorului a dat în mintea mistreţilor!

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  26 iunie 2012 la 01:11

  Noapte bună:)

  Apreciază

 • 40. Dictaturajustitiei  |  26 iunie 2012 la 10:15

  Bună !
  Din păcate ai dreptate. De la început m-am gândit că soluția PDL-ului va fi Blaga. Salvarea tuturor greilor partidului.
  Până la urmă, fiecare are dreptul să-și aleagă calea de sinucidere. Politică sau fizică. 😆

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  26 iunie 2012 la 11:19

  Ziua bună 🙂 Carmen, încă nu-s sigură ce se joacă acolo da’ nu-mi miroase a bine. Uite ce doreşte un fost stâlp al pedeleului de până mai ieri:

  Frunzăverde ar vrea desființarea DNA: „Atentează la democrația statului român!”Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/frunzaverde-ar-vrea-desfiin-area-dna-atenteaza-la-democra-ia-statului-roman_956254.html#ixzz1yswzZQio

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  26 iunie 2012 la 12:46

  Mihai Politeanu

  „Alooo, PDL, iesiti dracu’ si cereti demisia imediata a lui Rus!”

  Apreciază

 • 43. Dictaturajustitiei  |  26 iunie 2012 la 13:21

  @Nora, 41 , niciodată n-am crezut că Frunzăverde fuge din PDL din alt motiv decât corupția și fuga de răspundere.

  Apreciază

 • 44. snapshot  |  26 iunie 2012 la 13:57

  si un decupaj de la mine:

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  26 iunie 2012 la 15:23

  Apreciază

 • 46. Sare'n Ochi  |  26 iunie 2012 la 16:10

  pentru doritori:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: