„O să vă judece colega mea, academiciana de renume mondial…”

1 iulie 2012 at 16:36 241 comentarii

În Rusia lui Putin au loc baluri fastuoase după modelul celor din saloanele somptuoase ale ţarilor. Pentru spectatori, un spectacol inedit, un carnaval nostalgic. Dar dacă te gândeşti că amfitrionii sunt, poate, profitorii asasinării aristocraţilor, ai celor autentici pe care i-au aruncat în gropi comune dându-le de lucru şi istoricilor de acum, asemenea distracţii  sfidează, într-un fel, istoria.

*****
Pe acelaşi calapod, în România postdecembristă, membrilor aparatului comunisto-securist instalaţi prin crime şi înscenări la putere şi, nu mai puţin, servilor lor, huzureala, etalarea unui lux sfidător, mai strident decât al bolşevicilor- aristocraţi nu le e suficientă Ca repere ale parvenitismului rezidual comunist dumnealor li se cuvine orice vor. Şi vor totul!  Inclusiv onoruri intelectuale. Pentru aceşti impostori un titlu ştiinţific are valoare de abţibild- precum o medalie de gâtul unui orangutan. Cu fiecare diplomă cumpărată,  vipurile politico-mafiote şi prozeliţii lor lovesc cumplit în şcoala naţională, în societatea românească, devalorizează cercetarea şi creaţia autentică. Pe acelaşi tipar, prin achiziţionare, pe alese ori la kilogram, de  titluri ştiinţifice, după mai bine de două decenii şi o revoluţie, modelul „academicianei de renume mondial” continuă să fie un neruşinat hobby de clan.

Ne privim unii pe alţii şi nu-nţelegem de ce se-ntâmplă toate astea. Cum de am ajuns  în acelaşi loc  de unde am plecat. Descoperim cu stupoare că stăpânitorii arealului nostru socio-politic  seamănă izbitor cu cei de sub care ne eliberasem cu jertfe grele.  Cultul lui „totdeauna altul e de vină, aşa fac toţi şi nu se poate altfel” bate tot. Generalizarea acoperitoare, un nou record al rinocerismului!  Pentru ca nişte maimuţoi impostori să fie spălaţi, orangutanismul cu fund roşu scuipă pe toate reperele culturale ale lumii. Dacă mai punem şi înnobilarea  politicului rezidual comunist prin agăţarea regelui la butonieră,  sistemul pare mai carnavalesc decât cel de la  curtea lui Ceaşcă.  Cum poţi crede că societatea civilă cultivă  valorile morale şi intelectuale când vezi că sub acoperişul ei s-a clocit atâta impostură? De unde atâta colegialitate? De ce atâta îngăduinţă faţă de şobolanii din cotloanele universităţilor? De ce indignarea n-a răbufnit mai devreme în locurile invadate de  rozătoare? Şi de ce să ne mirăm atunci, că un severin, un ponta ajung să ne  reprezinte ca embleme ale societăţii?

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

A trăi într-o farsă Împotriva unui parlament legitimat de „Grivco”

241 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  1 iulie 2012 la 17:13

  Inspirată analogie cu asasinii aristrocraților ruși! Nu m-am gândit niciodată la asta.
  Avem și noi groparii noștri.
  Fanfaronada lor n-are margini și nu le pasă de adâncimea prăpastiei.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  1 iulie 2012 la 17:38

  Salutări şi aici, prieteni 🙂
  Bsk, urâciunea fanfaronilor se vede acum mai mult ca oricând chiar la marginea prăpastiei unde o groază de onguri par să se ocupe de focuri de tabără. Pippidi de la SAR, de pildă, sau de la „România Curată” pozează de ani de zile drept o necruţătoare apărătoare de valori. VAX!!! O impostoare care apără impostura. Zilele trecute într-o peltea de articol din RL încerca să bagatelizeze cazul ponta, să generalizeze chestiunea, de parcă era în duet cu ministrul rus la antene!!! Ca să nu mai pomenesc de Pârvulescu si atâţia alţii… 😉

  Apreciază

 • 3. dora  |  1 iulie 2012 la 17:58

  Comunistii din toate tarile se unesc ,sa nu ne miram.Sunt fanfaroni care epateaza si se cred urmasii nobilimii si aristocratiei, dar nu li s-a sters de pe maini sangele victimelor nici in Rusia lui Putin,nici in Romania lui Ilici-Ponta.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  1 iulie 2012 la 18:03

  Dora, salut! Asa este! Dar asta se-ntâmplă pe fundamentul unei mentalităţi păguboase a societăţii. Din păcate asa-zisa societate civilă de la care asteptam să contribuie activ la reformarea societăţii nu-i prea diferită de clasa politică.În general „se face că lucrează”, asta când nu cultivă direct mentalităţile de care vorbim.

  Apreciază

 • 5. ela  |  1 iulie 2012 la 18:06

  Salut
  Mi se pare excelenta comparatia.Si unii si altii valseaza peste adevaratele valori.Din pacate, cei care si-au obtinut titlurile prin munca onesta vor suferi de aici incolo.
  Toata impostura asta ma aduce la disperare.

  Apreciază

 • 6. dora  |  1 iulie 2012 la 18:11

  Pe Ponta nu stiu cat il afecteaza,ela. El detine puterea si n-o lasa,dar imaginea Romaniei a facut-o praf.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  1 iulie 2012 la 18:12

  Ela, servus! Cum instituţiile statului par lipsite de anticorpi împotriva corupţiei si imposturii, intrarea în acţiune a unor ONG-uri pe aceste ţinte ar fi trebuit să aibe efecte. Nu e vorba de a face declaraţii, ci de a acţiona. De a vâna impostura precum Ellie Wiesel, nazistii! De a-i acţiona în justiţie, asa cum procedează Nicusor Dan cel „nesuferit”, singurul oengist pe care-l stiu care nu se face că lucrează doar ca să fie băgat în seamă, ci concret, în folosul comunităţii. Dar el e o excepţie. Aşa ceva ne lipseşte.

  Apreciază

 • 8. ela  |  1 iulie 2012 la 18:17

  Asta ar fi una din viitoarele noastre directii de actiune. Pentru cine doreste, ResPublica va incepe sa incarce materiale in 2-3 saptamani.
  Va marturisesc ca ne-am „inspirat” inclusiv din comentariile de pe bloguri si din linkurile FB pentru a defini directii de actiune, si pentru asta va multumesc.

  Apreciază

 • 9. dictaturajustitiei  |  1 iulie 2012 la 18:19

  Bună !
  Nora, plagiez din Bsk, nu-mi venea ideea cu țarii.
  Mă miră , tot așa m-am mirat și în 1990 când românii îi aplaudau pe mineri, cum se bagatelizează un furt. Furt intelectual.
  Nu ar trebui ținând cont de câte persoane mi-au reproșat că nu sunt în stare să dau cu sapa.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  1 iulie 2012 la 18:27

  Carmen,salut, furtul ăsta, ca si al lui mang,si aldumitreascăi, ar fi rămas nestiut dacă personajele n-ar fi ajuns în prim planul vieţii politice. Asemenea lor, însă, sunt mii şi mii! Nimeni nu s-a sesizat că la rubricile de mica publicitae curgeau anunţurile cu vânzări de lucrări de licenţă si chiar de doctorat. Şi asta de ani de zile! Dacă societatea civilă s-a dovedit complet dezintereată de fenomen, dacă mediile universitare s-au complăcut în asemenea promiscuitate, era de asteptat ca la un moment dat să se spargă buba! Spre rusinea întregii Românii!Şi spre paguba celor care trudesc din greu pentru o diplomă.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  1 iulie 2012 la 18:37

  Ela, 8 Bravo! 🙂 Vă susţin si vă doresc succes!

  Apreciază

 • 12. luminita  |  1 iulie 2012 la 19:13

  Nora,
  super postare!
  De la tine venind, ar trebui sa nu ma mai mire, dar tin macar sa te felicit si sa-ti spun ca pentru mine ceea ce scrii tu chiar conteaza.
  O seara frumoasa, tuturor!

  Apreciază

 • 13. luminita  |  1 iulie 2012 la 19:17

  Apreciază

 • 14. luminita  |  1 iulie 2012 la 19:20

  M-am gandit ca se potriveste aceasta melodie a trupei Phoenix cu introducerea ta referitoare la urmasii Marelui URSS, inspirata analogie ai facut.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  1 iulie 2012 la 19:41

  Lumi, servus, multzam 🙂 Tot ce spunem pe aici, contează! .

  Se potriveste, piesa, la fix 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  1 iulie 2012 la 19:44

  Se pune-n gardă si CSM-ul, atacurile useliste la justiţie sunt fără precedent: http://www.evz.ro/detalii/stiri/patru-membri-din-csm-solicita-mentinerea-monitorizarii-justitiei-sunt-riscuri-la-adresa-989.html

  Apreciază

 • 17. fini  |  1 iulie 2012 la 20:01

  De domeniul absurdului :

  Liviu Pop s-a declarat extrem de multumit de activitatea sa ca ministru interimar al Educatiei. „In cele 45 de zile am facut in mediul academic mai mult decat au facut alti ministri”, a spus Pop.

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12671633-liviu-pop-premierul-ponta-putea-cere-cnatdcu-daune-morale-45-zile-facut-mediul-academic-mai-mult-decat-facut-alti-ministri.htm

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  1 iulie 2012 la 20:14

  Fini, discurs de politruc cu obrazul cât talpa. Oricâtă nesimţire am fi întâlnit în toţi anii ăstia, acest păduche de sindicalist are încă resurse nebănuite. Mare potriveală cu cu stăpânul premier-plagiator

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  1 iulie 2012 la 20:44

  „Iubitori de Blaga, Ponta tocmai speră că Blaga va fi un lider mai deschis al PDL cu care se va putea înţelege şi chiar va conduce el partidul, nu Băsescu ca pînă acum”. (F N, pe facebook)
  Sunt de aceeasi părere:
  Blaga vrea să-i pună-n umbră pe Băsescu, pe Macovei si miscarea lui MRU.
  E omul-masinărie, o fi ideal pentru interior, poate,dar n-are priză în afară, la electorat.

  Apreciază

 • 20. ela  |  1 iulie 2012 la 21:38

  Membrii CNATDCU au anunţat, vineri, că fac un apel la solidarizare către întreaga lume academică, cu privire la dizolvarea Consiliului pe criterii politice, în urma analizei tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.””Noi, membrii Consiliului General al Consiliului Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), întrunit astăzi, 29 iunie 2012, luând notă de ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial, în timpul desfăşurării şedinţei privind revocarea Consiliului General şi abrogarea regulamentului CNATDCU, în scopul subordonării activităţii acestui consiliu, precum şi a comisiilor de specialitate organului executiv, având în vedere tentativa de blocare a activităţii CNATDCU cu privire la cazuri grave de încălcare a unor norme elementare de etică şi integritate academică, cu referinţă specială la plagiat în teze de doctorat, având în vedere misiunea şi obiectivele cu care a fost legal investit CNATDCU, în scopul creşterii performanţelor ştiinţifice şi academice, ne declarăm indignarea şi protestăm vehement faţă de modul arbitrar şi nemotivat cu care am fost revocaţi”
  (realitatea-net)

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  1 iulie 2012 la 23:06

  ponta a ajuns si pe wikipedia
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_plagiarism_incidents

  salve, all!

  Apreciază

 • 23. skorpion  |  1 iulie 2012 la 23:45

  Mă gândeam, așa cum m-am gândit toată viața cu invidie, la colegii mei universitari din Germania. Nici unul nu se culcă seara pe creier cu Helmuth Kohl și nu se scoală dimineața pe creier cu Angela Merkel. De ce trebuie eu să adorm seara cu sinuciderea lui Năstase în gând și să mă scol dimineața cu plagiatul lui Ponta?
  (Liiceanu pe contributors.ro)

  chestia asta am patit-o si eu de citeva ori in ultima saptamina….
  este incredibil cum ne macina viata asta politica aberanta!
  chiar mi-as dori si eu sa ma „plictisesc” cum se plictisesc cei din vest: munca, munca, relaxare, putina politica….

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  1 iulie 2012 la 23:49

  Andrei Nastase la Antena 3:

  Imi voi dedica viata pentru a demonstra toate neregulile care au dus la aceasta condamnare, care au facut din Adrian Nastase un detinut politic

  aschia nu sare departe de trunchi.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  2 iulie 2012 la 00:56

  Somn usor, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 12:27

  Saluttare!
  Reiau comentariile 81,82 și 83 de la postarea precedentă, înainte să aflăm de la CCR de ce legea VU este neconstituțională și înainte ca parlamentarii să se repeadă în gol 🙂 la reparații capitale prin adaptarea legii la cerințele deciziei CCR,

  81
  NR avea șanse infime să acceadă în Parlament pe VU și candidând de sine stătător, dar într-o coaliție și pe legea 35/2008 reușește sigur tocmai fiindcă pragul electoral nu o afectează, iar proporționalitatea îi face loc.

  82.
  Tot timpul din 2007 încoace, prima țintă a parlamentarilor anti-Băsescu a fost să-l acuze de înaltă trădare cu 2/3 din numărul senatorilor și deputaților. N-au avut și nu vor avea niciodată siguranța întrunirii unei astfel de majorități, încât să încerce marea cu degetul.

  83.
  Era cât pe ce să le iasă pasiența asta… dacă aveau inspirația să adopte VU în 2011. 🙂
  *
  PS. Ultimul tren a fost în 2011; acum mai pot să repare doar calea de rulare înainte să-i calce acceleratul. 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 12:29

  Ultimul tren personal a fost în 2011.

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 14:10

  Am o bănuială despre ce-ar putea să calculeze și să negocieze parlamentarii useliști pe șestache: trântirea a două guverne consecutive pentru devansarea alegerilor, bineînțeles, după prima mișcare a demisiei prim-plagiatorului.
  Majoritatea uselistă (plus atrași prin negociere) ori își salvează pielea prin devansarea alegerilor în jur de septembrie și prevenirea toboganului, ori se resoarbe și riscă instalarea unui alt guvern prin moțiune de cenzură ( nu mai organizează alegerile, nu mai numește procurorul general, nu mai distribuie fonduri electorale preferențiale etc)

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 14:16

  Mai am o bănuială, de reținut: la alegerile parlamentare după legea 35/2008, cel puțin unul din capii useliști nu va prinde mandatul de parlamentar. 🙂

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  2 iulie 2012 la 14:22

  Ziua bună 🙂 Bsk. datele sunt clare, presupoziţiile tale mi se par logice si plauzibile. Să vedem ce se-ntâmplă. …Curând 🙂

  Apreciază

 • 31. dictaturajustitiei  |  2 iulie 2012 la 14:23

  Bună 1
  Eu nu-mi amintesc să fi trăit ceva asemănător. Doar mineriadele m-au mai îngrozit astfel.

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 14:24

  Salve, Nora!
  La 29 pun pariu pe oricâte beri virtuale sau fără alcool. 🙂
  Îl definitivăm după ce ne convinge CCR de intangibilitatea legii electorale.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 14:30

  Salve,DJ!
  Mi se pare convenabilă toată atmosfera de groază. 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 16:25

  Nevastă-mea îmi prepară azi:
  -ciorbă la xerox de-alaltăieri;
  -plagă împușcată;
  -desert: minciunele de rahat.
  Am voi să optez doar pe sistemul de scrutin uninominal: fiindcă sunt singurul candidat, câștigătorul ia totul. 🙂

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 17:37

  O să vă judecăm academic, nemernicilor!

  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/02/protestul-ghilimelelor/

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 17:43

  Na, m-am antepronunțat. 🙂

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  2 iulie 2012 la 18:09

  Salt din nou 🙂 Bsk. la ora asta a-nceput protestul „ghilimelelor”. Si-n Bucuresti si la Timisoara, probabil si la Cluj! În parlament, în schimb, useleul vrea să ne pună pe noi, ca societate în paranteze! 🙄

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  2 iulie 2012 la 18:11

  Uite ce spune Sergiu S de la Evz:

  „Ponta il suspendă pe Basescu. Reciproca este valabila

  Victor Ponta l-a invitat pe Traian Basescu sa demisioneze impreuna pentru a lasa electoratul sa decida de cine vrea sa fie condus. Astazi USL analizeaza declansarea procedurilor de suspendare a sefului statului.
  Intrebarea este: poate presedintele, la randul sau, sa-l suspende pe Ponta. Poate. Premierul a incalcat deja legea in momentul in care s-a dus la Bruxelles fara a avea mandat de la seful statului. Pe numele sau a fost depusa deja plangere penala, de catre mai multi cetateni, din cate am inteles. Traian Basescu a dat asigurari, saptamana trecuta, într-o încercare de adormire a simțurilor adversarilor, că nu va depune niciodată plângere penală. De aceea informația că va da în judecată guvernul a transpirat pe surse, cu câteva ore înainte de declarația de presă a șefului statului. Pentru a putea fi negată de președinte. Cu tărie. Pentru a fi ”credibil”.

  Nu este însă nevoie ca președintele să dea în judecată guvernul pentru ca șeful statului să îl poată suspenda din funcție pe Ponta. E suficient ca împotriva lui Ponta să depună plângere penală orice cetățean. Vă mai aduceți aminte cazul fostului ministru al Apărării, Teodor Atanasiu? El a fost reclamat în justiție de Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, și a fost imediat pus pe liber de președinte. Istoria se poate repeta și în cazul lui Ponta, pentru că, nu-i așa, cei care nu-și cunosc istoria riscă să o repete. Legea răspunderii ministeriale este foarte clară. Doar Camera Deputaților, Senatul și Președintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârșite în exercițiul funcției lor. Președintele României este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cazul in care s-a cerut urmarirea penala impotriva unui membru al Guvernului, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestuia din functie. Singura problema ar fi ca dosarul este trimis la Cotroceni de catre Procurorul General sau de catre seful DNA. Acesta este motivul pentru care Titus Corlatean, ministrul Justitiei, se grabeste sa faca noi propuneri. Traim vremuri interesante. dar, cum spunea un proverb chinezesc, sa te fereasca Dumnezeu sa traiesti vremuri interesante”.

  Apreciază

 • 39. andrzej  |  2 iulie 2012 la 18:12

  Salut!
  Mi se pare ca nu am avut singur initiativa unor demonstratii zilnice pasnice, dar insistente. Aud ca la Cluj ar fi o astfel de manifestrare zilnica.
  Poate ca si alte mari orase vor urma exemplul.
  Cu rabdare, conscventa, imaginatie aceste manifestari vor lua amploare in Romania si vor face exprimata dorintele electoratului altul decat USL.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  2 iulie 2012 la 18:24

  Andrzej, salut! Da,asa sper si eu.

  Apreciază

 • 42. Doina  |  2 iulie 2012 la 18:40

  Am incercat azi de doua ori sa postez aici un link la revista kamikaze. Nu trece .Bsk – e pentru tine.

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 19:52

  Salut, Doina!
  Păi, nu știu de ce nu trece; dacă sunt două linkuri simultan sigur comentariul se duce la triaj.
  Dacă nu merge, sunt suficiente de spus aici câteva cuvinte de referință: locul, titlu, orice elemente ajutătoare și îl găsim până la urmă. 🙂

  Apreciază

 • 44. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 19:58

  salutare tuturor! 🙂

  Sa traiasca Parlamentul care numeste si revoca judecatorii CCR incomozi, conform USL 😉

  Apreciază

 • 45. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 19:59

  Antonescu la Antena si Iordache la B1 delireaza tremens pe tema CCR.

  Apreciază

 • 46. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:01

  Inamovibilitatea e bullshit, buna numai pentru Sandei, nu si pentru CCRei :mrgreen:

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:01

  Trăiască useleala patologică!
  Tocmai spuneam la 33: mă ajută să mă simt mai confortabil. 🙂

  Apreciază

 • 48. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:04

  sa inceapa balul, si sa dansam in robe stacojii 😆

  Apreciază

 • 49. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:08

  Mister B, atat de frumoasa a fost contestatia USL pe comasarea alegerilor ;-), incat CCR a ramas marcata de propria argumentatie si a preluat-o in decizia pe legea VU. Zic si eu.

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:11

  Orice ar încerca pe linia revocării unor judecători CCR au două probleme majore: neretroactivitatea legii noi (împiedică afectarea mandatelor începute), constituționalitatea, promulgarea în timp util și impresia artistică în fața lumii, oriunde s-ar afla. 🙂

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:12

  Cele 2 probleme sunt 3, cele 4. 🙂

  Apreciază

 • 52. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:16

  Traiasca alta sesizare facuta de PSD in 2005 🙂 Ai grija ce scrii in sesizari in care aperi inamovibilitatea, iti vor exploda in fata 7 ani mai tarziu 🙂

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:23

  Nu știu pe unde am comentat odată pe acestă temă: se poate obține un efect serios din pericolul potențial, nematerializat (asociasem cu sabia lui Damocles, persistentă deasupra capului), dar nu-i de neglijat nici legea compensației naturale (îți oferă un efect compensatoriu când ți-e lumea mai dragă). 🙂

  Apreciază

 • 54. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:27

  sabia lui „Da…mucles!” era asociata de tine cu dilemele Sandeilor.

  iar Decizia din 2005 a fost atunci cu dus…. acuma e cu intors pentru PSD!

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:31

  Condamnarea lui bombo este un exemplu cât se poate de potrivit: și-a creat cu mâna lui o siguranță judiciară și l-a tot mâncat până a picat în ea. 🙂
  Mâncărimea asta e poponautică naturală. 🙂

  Apreciază

 • 56. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:41

  mi-a placut motivarea Tribunalui Bucuresti de azi. Iar DNA nu are incredere in Burlane, s-a adresat ICCJ.

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:44

  Cetățean 49
  Fii sigur că altfel nu aveau cum să considere întreaga lege pe VU neconstituțională. (Nu te mai gândi la obligația respectării rezultatului de la referendumul din 2009; asta nu are cale de aplicare- acel rezultat este doar o susținere populară a unui proiect de revizuire pe care Președintele avea dreptul la fel de bine să-l inițieze și fără referendum).

  Apreciază

 • 58. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:47

  sunt aproape sigur ca au repins-o pe forma, pe Venetia. La referendum nu ma mai gandesc.

  Antonescu tocmai a declarat ca vor sa il suspende pe Basescu saptamana asta, insa cu conditia ca CCR sa fie pusa cu botul pe labe. Ce incredere au baietii 🙂

  Apreciază

 • 59. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:51

  „Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine”, a declarat liderul PNL, la Antena3.

  Eu, Somnorescu, consider ca inca dorm.

  Apreciază

 • 60. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:52

  Astia chiar si-au propus sa intarate CCR 🙂

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 20:52

  Infantilismul amatorilor nu se dezminte, recidivează. 🙂

  Apreciază

 • 62. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 20:57

  Infantilismul se manifesta prin atacul la baioneta impotriva CCR, de parca CCR se poate teme de niste crinauci si pontanaci. Oricum ar da-o, ca sa ajunga la Basescu trebuie sa treaca de CCR, iar ca sa treaca de CCR, trebuie sa treaca pe la CCR, chiar si in caz de urgenta legislativa 😉 Vigoarea legii obliga la control de constotutionalitate a urgentei 😆

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:01

  Doc avea vreo două articole argumentate foarte bune pe tema asta cu interzicerea modificării legii electorale în ultimul an de mandat.
  Eu aș interzice cu 2 ani înainte de expirarea mandatului. Înainte cu un sfert de mandat se pot aprecia șansele și sistemul optim, dar la mijlocul mandatului e mai dificil; cu regula jocului nu-i de joacă. 🙂

  Apreciază

 • 64. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:04

  merge si 2 ani 🙂 daca CCR le-a dat doar un an cu suspendare, e oricum rau pentru ei la acest moment.

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:12

  USL-iltii n-au avut fluid în instalație și capacitatea să-și măsoare corect șansele, încât să fi fructificat trecerea la VU în 2011; și asta-i o consecință a legii compensației: au vrut să fie mai siguri pe baza proporționalității aparent facile în trend destul de favorabil, dar cine nu riscă nu câștigă pe măsura riscului. Cine joacă la pariuri sportive cote mici și sigure, câștigă sigur… o laie mică. 🙂

  Apreciază

 • 66. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:14

  sau pierde o …laie mare posibila 🙂

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:19

  Ce mi-ar plăcea să se adeverească speranțele Norei din momentul trântirii guvernului MRU! Ea avea puterea să mai mizeze pe compromiterea useliștilor până în toamnă; eu nu eram deloc optimist. 🙂

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:24

  66
  Se poate spune și așa; de regulă, mai alternează pierderile și câștigurile mici, dar e greu să se compenseze, fiindcă oricum intervin surprizele care îl dărâmă pe tremurici (când pierde tot) și îl consolează cu puțin când rezultatele sigure se adeveresc (din cauza cotelor mici).

  Apreciază

 • 69. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:24

  atacul la disperare impotriva CCR e expresia incapacitatii de a castiga alegerile altfel decat prin manareala. Compromiterea e ireversibila, in opinia mea, acuma sa vedem cat rezista institutiile.

  Apreciază

 • 70. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:27

  eu sunt tare curios sa vad cum judeca CCR conceptul de „reprezentativitate” a Parlamentului, in conditii de un singur tur. Asta daca nu au evitat fondul si au respins-o pe forma.

  Apreciază

 • 71. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:31

  Crinaucul:

  „D. Grecu: Depuneti cerere de suspendare a presedintelui Traian Basescu saptamana aceasta?

  C. Antonescu: Da. Eu cred chiar ca putem sa si votam saptamana asta, daca avem o Curte Constitutionala careia conform normelor in vigoare ii solicitam ca intr-un anumit termen, ca noi putem sa facem o solictare de suspendare, e dreptul nostru, si CCR, dl Zegrean zice, suntem obositi, plecam vreo 3 luni in concediu si, prin noiembrie sau decembrie, va dam raspunsul, avizul ala obligatoriu, conform sau consultativ… Poate sa faca orice CCR, ca, nu-i asa, e independenta, este expresia varfului de independenta juridica”.

  Ce ieftin, obligarea CCR sa de aviz consultativ la minut 🙂

  „D. Grecu: Ati dat un termen limita pentru ca juristii sa vina cu o solutie pentru modificarea componentei Curtii?

  C. Antonescu: Da. Nu este public. Cat mai repede. Incercam sa rezolvam in termenul acesta de 3-4 zile cat am putea sa facem o sesiune extraordinara aceste probleme. Daca putem, daca nu, plecam in vacanta”.

  Nu doar avizul, ci si schimbarea componentei la minut.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:35

  Sunt sigur 100% că Traian Băsescu cunoaște exact implicațiile lui Ponta în moartea lui Cristian Panait, fiindcă adevărul rezultă din evidențele serviciilor de informații- servicii de protecție a criminalilor acoperiți de tăcere, în complicitate cu magistratura de serviciu.
  TB nu poate să vorbească și să divulge secretele crimei organizate. Superputerea comunisto-securistă nu permite glume din astea, iar la baza tăcerii (asiguratorie) stau schimburile de experiență și trocurile criminale dintre taberele rivale.

  Apreciază

 • 73. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:37

  ponta insa se cam foieste incomodat, il dottore 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:43

  70
  Până acum au fost mai multe tururi la parlamentare sau condiția de prezență minimă? N-au avut grețuri din aceste puncte de vedere și nu văd de unde le-ar veni alte pretenții acum.

  Apreciază

 • 75. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:46

  nu, nu au avut, insa judecau in teremeni de reprezentare proportionala. Eu as fi curios sa stiu daca ei sunt mental legati de reprezentativitatea gemerata de votul proportional sau gandesc in orizontul unor alegeri pe VU in colegii uninominale.

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:46

  69
  Ponta nu-și poate prezerva funcția de premier după alegri cu piratul în funcție și implicit se bulversează ordinea uselistă pe funcțiile repartizate.

  Apreciază

 • 77. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:49

  insa nici antonescu nu ar vrea sa isi asume functia, de aia ar vrea ca Antonescu sa fie Presedinte, macar pentru o zi, sa il nominalizeze.

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 21:54

  75
  Înțeleg, dar ăsta nu poate fi un motiv de neconstituționalitate atât de radical încât să ducă la sancționarea întregii legi. Adică ar fi sancționat doar articole incidente, fiindcă VU în sine nu-l văd neconstituțional și nici CCR nu a lăsat vreodată de înțeles așa ceva; și-apoi, în legea 35/2008 au fost mai reprezentativi cei de pe locurile 3 sau 4 doar fiindcă proporționalitatea distribuie mandatele pe partide?

  Apreciază

 • 80. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 21:58

  exact!

  eu consider, cum am zis mai sus, ca unanimitatea a fost cauzata de respingerea pe forma, seaca si fara interventii pe fond. Insa spre deosebire de 2008, judecatorii din 2012 par mai dezghetati la explciarea fondului unor chestiuni. Curiozitatea mea cu reprezentativitatea e pur intelectuala, la fel cu ce a zis CCR de referendum (insa nu ma astept la minuni).

  Apreciază

 • 81. fini  |  2 iulie 2012 la 22:01

  Bună seara, tuturor !

  Ecoul gafelor se propagă :

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/laureati-ai-premiului-nobel-apara-icr-de-atacul-guvernului-ponta-989955.html#ixzz1zTWIMQSi

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:06

  Vom vedea. Într-un mesaj al dnei Iulia Moțoc de pe FB, lasă de înțeles că vor fi surprize cu scorul, adică nu va fi 5:4, or asta denotă considerente convingătoare pt ambele tabere. (era o replică pt rătăcitul Corlățean; mai urmează să vedem la ce decizie s-a referit)

  Apreciază

 • 83. fini  |  2 iulie 2012 la 22:07

  „luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă….”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/valentin-nicolau-dezastru-tvr-sie-989884.html

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:14

  Doina 79
  Mulțumesc. Mi-a plăcut.E mai precis și mai coerent ca altădată.
  Asta-i interesantă:
  Alexandru Lele: Nu e un cerc, ci mai degrabă o spirală. Adrian Năstase a acționat la comandă în acest caz, ceea ce dovedește că este o creatură a acestor servicii. Probabil a ajuns la scadență și contractul lui cu Diavolul și s-a trezit în această fază, în care răspunde pentru multele infracțiuni pe care le-a comis.

  Apreciază

 • 85. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 22:28

  Mister B, a zis de o supriza la opiniile separate, insa nu cred ca era la VU, unde a fost unanimitate, ci se referea la problema Bruxelles. Cred ca alde Predescu a fost de partea lui Basescu 😉

  Apreciază

 • 86. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 22:29

  Mister B, 84:

  exceptional paragraf! l-am remarcat si eu. Lele sugereaza ca sistemul retelistic nu are de gand sa il scoata pe Nastase, ci il lasa din brate ca sa se salveze. Daca tot l-a inhatat Justitia, baietilor le convine ca ea sa ii scuteasca de o treaba.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:33

  La VU a fost unanimitate, nu la ea m-am referit.
  Au fost vreo 3 pronunțări în acea zi; cel mai probabil la conflict s-a referit, așa cum zici.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:35

  Cetățean 86
  Am mai spus-o: eu mă aștept la lucrături mai prăpăstioase. 🙂

  Apreciază

 • 90. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 22:37

  nastase a luat cur/v/b/e periculoase si sistemul a decis sa il lasa peste bord.

  Apreciază

 • 91. skorpion  |  2 iulie 2012 la 22:41

  un ghilimel raporteaza si aici
  🙂

  buna seara,

  nu credeam ca vom fi chiar atit de multi….cu ghilimele, cu copiatul este pontagios, demisia, ponta,
  l-am vazut si pe Biris si desigur pe @caiine_rau 🙂
  apropo, caine rau, ai remarcat niste carti aduse de unii si altii, inclusiv codul penal, dar si Barbarii 🙂 persoana cu cartea era ….fiica mea.
  am pornit de la muzeul de geologie prin fata la Antipa, spre Calea Victoriei, pe dedesubt pina la Guvern, unde jandarmii speriati ne-au oprit, ca nu avem voie, s-au dus parlamentari, dar noi am fost mai cuminti si mai civilizati,
  unii s-au strecurat printre jandarmi, dar pentru ca ceilalti nu au fost lasati, ne-am intors la grup si NE-AM PLIMBAT inapoi 🙂
  ne-am intors la Antipa, dar la stopul de la kiseleff ne-au asteptat jandarmii asa ca frumusel rizind am luat-o spre muzeul de Geologie, intorcindu-ne insa spre semaforul Aviatorilor, acolo dreapta inapoi la Antipa si tot asa…..noi am stat cam 75 de minute…

  unele masini ne-au si claxonat in semn de solidaritate,

  televiziunile, inclusiv B1TV au venit f. tirziu, cam pe la 19,50, iar plimbarea incepuse la 19.

  tineri si tinere, senioare si seniori, cu carti, cu hirtii format A4 cu ghilimele, cu scurte lozinci (cica din acest motiv nu aveam voie sa ne plimbam prin fata guvernului ca lumea avea coli A4 inscriptionate), oameni de buna calitate ……

  am ajuns acasa si aflu ca dementii nu se lasa si vor sa-l suspende pe TB.
  ce vremuri absurde traim…..

  p.s.
  confirm ca am fost cca 250-300
  nu l-am vazut pe MRU

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:42

  Cetățean
  Scorul CCR la conflict miroase a 7:2 🙂

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:44

  Bravo, mr. Sk!
  O sută aș fi considerat-o performanță.

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:51

  Cetățean 87
  Mai corect spus, la VU se exclude. Mă referisem și la asta, dar mi-am amintit apoi de unanimitate.

  Apreciază

 • 95. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 22:51

  eu mergeam spre 6 la 3, insa 7 la 2 ar insemna doar Predescu si Gaspar. 🙂

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 22:53

  Și unanimitatea de la VU confirmă sancțiunea cu anul și cârlanul. 🙂

  Apreciază

 • 97. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 22:55

  anul si carlanul ar explica solutia de avarie: suspendare TB, ca alt plan nu mai este.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:01

  Simt și ei cârlanul sau au aflat din culise; au anunțat la derută adunarea parlamentară pt repararea legii.
  USL-iștii s-au debusolat rău de tot.

  Apreciază

 • 99. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:03

  evident, mos Predescu mai sifoneaza informatii. poate de la el au aflat. sesiunea extraordinara e pentru plan extraordinar, nu pentru alt ceva, nu au ce corecta.

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:07

  Vacanța parlamentară se mută cu intermitențe mai spre poolivară. 🙂

  Apreciază

 • 101. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:10

  astia vor sa rezolve intre 3 si 7 ce nu au facut in 3 sau 7 ani 🙂

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  2 iulie 2012 la 23:15

  Seara bună, prieteni 🙂 Tom Galagher cu întrebări pe care ni le punem si noi:

  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.romanialibera.ro%2Fopinii%2Fcomentarii%2Fse-lasa-romania-ingenuncheata-de-copy-lot-269320.html&h=tAQFnnm2o

  Apreciază

 • 104. skorpion  |  2 iulie 2012 la 23:17

  adineauri am citit asta

  MEETING APROBAT, joi, ora 18, Piata Revolutiei! Este invitata toata lumea, toate partidele care sunt impotriva restauratiei neocomuniste USL contra statului de drept in Romania!

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:20

  Cetățean
  Am mai amintit pe aici. Cam din aprilie 2013, președintele trebuie să numească un judecător CCR; pleacă din iunie 3 din ramura PSD-istă. În cel mai rău caz, președintele echilibrează dezechilibrul. Și de aici vine setea uslașilor de suspendare și pornirea anti-CCR.

  Apreciază

 • 106. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:26

  dragul meu, daca ti-as spune ca am asta in cap de mult timp, de cand i-am cautat de mandate si am dat peste Gaspar din 2004… am citit si comentariul tau la care te referi 🙂

  Apreciază

 • 107. fini  |  2 iulie 2012 la 23:27

  Pentru cine încă nu ştie unde este mintea de pe urmă a PDL – ului :

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/radu-f-alexandru-blaga-va-asigura-totala-independenta-a-partidului-fata-de-basescu-268510.html

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:29

  Eu nu-mi bag în cap noutăți mai vechi de 10 ani, ca să nu-mi supraîncarc memoria. 🙂

  Apreciază

 • 109. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:32

  eu am luat contact cu problema mandatelor CCR abia prin 2007, inainte eram paralel, de atunci am recuperat mult 😆

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:33

  Fini,
  Independența are două tăișuri: de obicei e mai ascuțită în partea cu mintea cea de pe urmă. 🙂

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:38

  Nora 93
  La fix articolul lui Tom Galagher.
  Ponta și Corlățean ne rezolvă multe dileme. 🙂 Începe să-mi placă prim-planul lor.

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:42

  Desfiintarea Consiliului confirma plagiatul.
  Perfect spus! Și-au dat cu tesla-n dubii.

  Apreciază

 • 113. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:45

  iar daca CCR a invocat Venetia („Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin- ele pot fi întotdeauna
  îmbunătăţite – ci modificarea lor frecventă sau cu puţin timp (mai puţin de un an) înainte de alegeri. Chiar în absenţa unei intenţii de manipulare, modificările vor fi dictate de interesele iminente ale partidului politi”), degeaba amana pana in martie, ca sunt numai 9 luni.

  Apreciază

 • 114. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:51

  http://www.gandul.info/news/usl-a-discutat-retragerea-mandatului-judecatorilor-cc-numiti-de-parlament-sau-actiunea-in-justitie-9806567

  astia nu au citit motivarea, insa se exprima de parca o stiu deja.

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:52

  Cea mai devastatoare concentrare apare în criza de timp. 🙂

  Apreciază

 • 116. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:55

  au sarit ca prostii pe comunicatul de presa, de parca ala era motivarea din M. Oficial

  Apreciază

 • 117. Cetatean  |  2 iulie 2012 la 23:56

  chestia cu actionarea in Justitie pentru abuz e tare 😉 numai dark horse corlatean si sova puteau scorni asa ceva.

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  2 iulie 2012 la 23:59

  USL-iștii au probleme fără soluții și se concentrează, cugetă la mare adâncime… se scufundă. 🙂 ,

  Apreciază

 • 119. Cetatean  |  3 iulie 2012 la 00:05

  pariez pe o motivare de efect a CCR cu mentionarea suprematiei Constitutiei si a obligatiei Parlamentului de a respecta searatia puterilor pe principiul „ridem, glumim, dar in incinta! ” 🙂

  („Un gropar…in cimitir…trebuia sa sape o groapa. sapa ce sapa, si deodata vede o mana iestita dintr un cavou; isi aprinde o tigara, si sapa in continuare, se uita iar la cavou a doua mana iesita; mai sta ce sta iese mortul din cavou si o ia sa sara gardul; deodata mortul se trezeste cu o lopata pe spate, administrata de gropar, care ii zice: : radem, glumim dar incinta nu o parasim!”)

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 00:08

  Judecătorii CCR se adaptează din mers; e normal să-și îmbunătățească motivarea după ideile oferite de isteriile idioților.

  Apreciază

 • 121. Cetatean  |  3 iulie 2012 la 00:11

  mai ales ca o motivare ca asta dureaza si 3 saptamani pana iese 🙂 si se citeste in plen forma finala, de la Zegrean citire. Cert e ca atacul la rupere suna ami mult a rupere in figuri de baietasi de cartier, nu de juristi de mare clasa, cu doctorat.

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 00:12

  Nu râdeți! Am părăsit incinta.
  Somn ușor și nu uitați să visați o țară ca nicăieri!

  Apreciază

 • 123. ovidiu  |  3 iulie 2012 la 00:13

  Domnilor sunteti deliciosi! 🙂
  Multumesc!

  Apreciază

 • 124. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 00:14

  Ce clasă? A parveniților cu fițuici la kg.

  Apreciază

 • 125. noradamian  |  3 iulie 2012 la 00:25

  Bsk, Cetăţean, plăcut, instructiv dialogul vostru! 🙂

  Somn usor, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 126. Cetatean  |  3 iulie 2012 la 00:30

  somn usor, ma duc si eu 🙂

  Apreciază

 • 127. fini  |  3 iulie 2012 la 09:19

  Neaţa ! 🙂

  Ziarul de dimineaţă:

  „PNL nu mai există”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-blaga-la-b1-pnl-nu-mai-exista-exista-doar-psd-cu-un-nou-nume-usl-990056.html

  Apreciază

 • 129. fini  |  3 iulie 2012 la 11:47

  @ 127

  Ahaaaa! Cu puţintică răbdare am aflat pentru ce „PNL nu mai există”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-ia-in-calcul-revocarea-din-functie-robertei-anastase-si-a-lui-vasile-blaga-990075.html

  Antonescu şi Zgonea – succesori.
  Ce vrea Antonescu: preşedinte al României sau preşedenţia Senatului? Sau vrea şi una şi alta?

  Ponta nu ştie nimic despre cererea de revocare a preşedinţilor celor două camere. 🙄 Sau „eu sunt mic, nu ştiu nimic, tata-n pod beleşte capra?

  Apreciază

 • 131. fini  |  3 iulie 2012 la 15:07

  Să vorbeşti de-a-n boulea de una singură, aproape o zi, este o perfomanţă pe care nu mi-am întrevăzut-o. 😆

  Apreciază

 • 133. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 15:09

  Ce vorbești, soro? Saluttare! 🙂
  Fraților și surorilor, nebunii ăștia din USL și acoliții lor vor să evadeze din UE și să ne nenorocească pe toți.

  Apreciază

 • 134. fini  |  3 iulie 2012 la 15:18

  Mih,
  132

  mulţumesc. Tocmai am vrut să aduc şi eu acest link.

  Apreciază

 • 135. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 15:20

  Repet comentul 33 din postarea precedentă, de acum 3 zile:
  Rătăciții din Useleala patologică vor acționa ca animalele încolțite, la rupere din disperare, ca și cum n-ar mai avea nimic de pierdut și se hazardează în orice sporturi extreme.

  Apreciază

 • 136. fini  |  3 iulie 2012 la 15:24

  „Salutare, umbră veche, primeşte-nchinăciune” !
  @133

  Ăştia se şterg la fund cu legile tale !
  Sunt furioasă.

  Apreciază

 • 137. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 15:26

  Ale mele?
  Sunt furios.

  Apreciază

 • 138. dictaturajustitiei  |  3 iulie 2012 la 15:29

  Bună !
  Fini, 131, cred că toți suntem în acest moment oripilați de ce se întâmplă.
  Nici măcar somnul de după amiază nu m-a mai apucat. Ce se întâmplă acum e mai grav decât un cutremur.

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  3 iulie 2012 la 17:53

  Salut, prieteni! Pe la noi a venit vacanţa cu avionul din Franţa! S-a umplut casa, păcat că nu suntem la fel de veseli ca deobicei. Suntem la curent cu ce se-ntâmplă, e o zi neagră pentru noi toţi, dar n-au intrat zilele-n sac si nici binele acestei ţări.

  O să revin, când se poate, asa, printre picături.

  Apreciază

 • 144. fini  |  3 iulie 2012 la 18:24

  A fost bine şi plăcut, atât cât a fost, în Grădină.
  Ultimul meu comentariu în Grădină:

  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1409

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 19:09

  Ăștia-s în stare să folosească forțe de represiune. Nu glumesc.
  Nebunia lor se manifestă ca și cum se bazează pe o finalitate în forță, inclusiv asupra Președinției. Serviciile au dat semnalul de încurajare; de-acolo ni se trage. Bunicuța veghează cu forțele proprii, formate, devotate și recunoscătoare.

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 19:17

  Ordinea de drept e compromisă total. Vorbim degeaba de încălcarea Constituției și a legilor. Asta-i ultima grijă a nebunilor.

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 19:28

  Se joacă o carte decisivă; a început să curgă un moment istoric, greu de uitat și, în același timp, singura noastră șansă.

  Apreciază

 • 148. noradamian  |  3 iulie 2012 la 19:45

  Dan Tapalaga:
  „Aveti incredere in legi si institutii! Am spus si o repet. NU suntem singuri!”

  Apreciază

 • 150. noradamian  |  3 iulie 2012 la 19:50

  Mihai Razvan Ungureanu a ajuns in Piata Victoriei: „Sint solidar cu cei care sunt aici. M-am saturat”

  Apreciază

 • 151. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 19:58

  Nora,
  Îți dai seama cât de nepotrivită ar fi acum o postare de-a mea.
  Sună ca naiba ep. următor: lasă impresia că l-aș apăra pe Ponta, fiindcă enumăr toate falsurile din articolul (de fapt întregul articol) scris de Simona Ela Fica în primăvara anului trecut în Exploziv; nu asta mi-am propus ci să arăt că invențiile autoarei mai mult îl ajută pe micul securist prin argumentele ei care cad ca popicele pe o direcție falsă, departe de adevărata motivație a implicării lui Ponta.
  O lăsăm pentru un moment mai potrivit, da? Dacă mai apucăm.

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:01

  MRU pe B1, cu Cristoiu și Turcescu.

  Apreciază

 • 153. Maria  |  3 iulie 2012 la 20:07

  Bună seara.
  Bsk, nu trebuie să abandonăm. Trebuie să credem cu tărie că mai apucăm, că vom reuşi să apărăm instituţiile democratice, în orice fel, de asalturile nemernicilor.
  TREBUIE să continuăm.

  Apreciază

 • 154. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:12

  Salut, Maria!
  Tocmai citeam acum pe Politeia c-ar fi unul sau vreo doi reținuți de la protestul ghilimelelor.
  Tot aici citeam de Ela Fica, cea vizată de mine la coment 151, c-ar avea date despre niște pensionări forțate, ciudate, în SRI.

  Apreciază

 • 155. Maria  |  3 iulie 2012 la 20:21

  Bsk, ce simt acum seamănă izbitor cu revolta ce mă cuprinsese în ’90, ’91, ’92 şi toţi anii aceia tulburi. Atunci eram, împreună cu colegii mei de studenţie din Timişoara, în mijlocul protestelor şi al tuturor formelor de susţinere pentru cei din Bucureşti. Acum e mai greu, mă încearcă un sentiment de neputinţă, de aici de departe e greu să faci ceva concret.

  Doamne, ce supărată sunt!

  Cu sinceritate îţi spun că nu o citesc pe Ela Fica, deci nu ştiu care-i sunt sursele.

  Apreciază

 • 156. Maria  |  3 iulie 2012 la 20:25

  Unde-i Piata Victoriei în Bucureşti? Cum ajung din Unirii în Piaţa Victoriei?

  PS. Sunt întrebări serioase. Sper să continue protestele şi de luni încolo.

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:27

  Are articole curajoase, uneori corecte. Eu am ceva de tranșat cu ea din cauza alergiei mele la minciună.

  Apreciază

 • 158. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:29

  Două stații. De la Unirii iei metroul spre Piața Romană și la următoarea e Piața Victoriei.

  Apreciază

 • 159. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:33

  Trei stații- nu știu la ce mă gândeam.(până la Romană mai este Piața Universității)

  Apreciază

 • 160. Maria  |  3 iulie 2012 la 20:35

  Bsk 158, mersi. O să mă descurc.

  Cu 157 sunt în afara chestiunii. Poate că o să ne lămurească viitorul tău articol.

  Apreciază

 • 161. Maria  |  3 iulie 2012 la 20:35

  Declaraţia lui Traian Băsescu

  Apreciază

 • 162. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 20:45

  TB: subordonarea justiției-ținta finală.
  Recenta agitația a lui Stan-plătitul confirmă forțarea șantajabilului Ponta să-i facă jocurile Varanului.
  Numirile în Parchetul General sunt cruciale.
  În plus, condamnarea lui Năstase l-a băgat pe Ponta în priză. Vrea să-și salveze cu orice preț pe Tartorul-adoptiv .

  Apreciază

 • 163. noradamian  |  3 iulie 2012 la 20:59

  Maria, salut! Spun si eu: trebuie să continuăm!

  Apreciază

 • 164. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:02

  A fost tare lucrătura DNA în dosarul Năstase de la Tribunalul București (întreruperea executării pedepsei). DNA a cerut strămutarea cauzei în altă localitate și au termen de soluționare la ICCJ pe 29.08.2012. Năstase avea termen pe 5 iulie și putea să scape destul de repede. Din cauza cererii de strămutare, a rămas blocat în spitalul penitenciarului până în septembrie. Probabil avocații vor încerca să obțină o preschimbare a termenului la ICCJ, să-l aducă mai aproape.
  Preocuparea lui Ponta este să nu-l lase pe Bombo să ajungă din spital în penitenciar. Micul securist e îngrijorat acum și se pripește. Agreează orice răsturnare a statului de drept.

  Apreciază

 • 165. noradamian  |  3 iulie 2012 la 21:02

  Bsk. serialul Panait va ajunge la capăt. Şi sper ca justiţia să nu fie legată de mâini si de picioare si cu călusul în gură asa cum vor mafioţii…

  Apreciază

 • 166. noradamian  |  3 iulie 2012 la 21:04

  „Nu credeam ca pot sa ma mai intreb asa ceva: in conditiile in care o forta politica se sterge pe picioare cu Constitutia si toate legile, ce trebuie sa faca Armata ?Nu credeam ca pot sa ma mai intreb asa ceva: in conditiile in care o forta politica se sterge pe picioare cu Constitutia si toate legile, ce trebuie sa faca Armata ?” ( Ionuţ Popescu)

  Apreciază

 • 167. noradamian  |  3 iulie 2012 la 21:06

  „Dragă domnule Traian Băsescu – Preşedinte al României

  În numele poporului român, vă rog să iniţiaţi procedura de dizolvare la CCR, a următoarelor formaţiuni politice: PSD, PNL şi PC, întrucît au încălcat în mod repetat şi periculos, Art.40(2) din Constituţia României.

  Poporul vă este alături.

  Al dumneavoastră cu credinţă,

  Marius Mistreţu
  Hiroşima”

  Apreciază

 • 168. Maria  |  3 iulie 2012 la 21:07

  Nora, să ne ferească Dumnezeu de ce-i mai rău… Deci continuăm!

  Presa străină reacţionează dur, cu analize lucide ale situaţiei din ultimele zile:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/deutsche-welle-compara-actuala-situatie-politica-din-romania-cu-cea-din-germania-nazista-990233.html

  La noi, postacii uslaşi au năclăit deja forumurile. Au pornit mineriada mediatică.

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:08

  Ce-i asta?… procedura de dizolvare la CCR?

  Apreciază

 • 170. Maria  |  3 iulie 2012 la 21:12

  Bsk 169, nici eu nu înţeleg… Mai bine ar dizolva parlamentul trădării naţionale.

  Apreciază

 • 171. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:12

  Traian Băsescu a asemănat evenimentele de azi cu mineriada 13-15 iunie 1990; asta înseamnă, zic eu, implicarea serviciilor și a altor structuri represive. Altfel, ce asemănare ar mai fi? E groasă.

  Apreciază

 • 172. Maria  |  3 iulie 2012 la 21:13

  171, da. E posibil.

  Apreciază

 • 173. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:24

  Mai lipsesc minerii, poate sunt mobilizați în caz de necesitate, pentru intimidare, la escaladat cel puțin sediul CCR.
  Nu degeaba am simțit la 145 pericolul unui plan de folosire a forței; au o nonșalanță greu de explicat altfel.

  Apreciază

 • 174. Maria  |  3 iulie 2012 la 21:26

  Bsk, în ianuarie şi-au făcut doar încălzirea.

  Apreciază

 • 175. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:30

  O următoare etapă-deloc surprinzătoare- este amenințarea în cele mai grave modalități a procurorilor, ca pe vremurile din 2001-2002. Acum nici judecătorii nu stau prea bine. La acestă mobilizare, serviciile au un rol determinat, așa cum s-a întâmplat tot în acele vremuri. Ăsta-i standardul de lucru în Cooperativa Avântul!

  Apreciază

 • 176. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 21:37

  Încălzirea, da. Era mai frig și cam devreme pentru asaltul decisiv.

  Apreciază

 • 177. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 22:08

  Nora 147
  Acel articol 40 alin 2 din Constituție nu are înțelesul că la CCR ar exista o procedură de dizolvare a partidelor;
  Este o problemă de interpretare/aplicare a acestei dispoziții care excede competenței CCR și oricum nici nu există o cale de sesizare.
  Numai prin acțiune în instanța de judecată se poate constata dacă un partid este sau nu pasibil de sancțiune după această prevedere.

  Apreciază

 • 178. Maria  |  3 iulie 2012 la 22:10

  Presa străină continuă reacţiile:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12691390-reuters-france-presse-comenteaza-evolutiile-politice-bucuresti-romania-situatie-ingrijoratoare-dupa-ofensiva-majoritatii-aflate-putere.htm

  Între timp, asalturile continuă în parlament, precum tancurile sovietice.

  Apreciază

 • 179. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 22:23

  Uite că m-am pripit. Există o cale de sesizare a CCR, la art. 146 lit.k: hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic;

  Apreciază

 • 180. skorpion  |  3 iulie 2012 la 22:25

  nu mai pot citi nimic,
  mi-au venit sute de emailuri de pe blogurile pe care le citesc…

  dictatura pe care am vazut-o inca la 14 zile de la inscaunarea lui ponta este in plina realizare…..

  😦

  Apreciază

 • 181. skorpion  |  3 iulie 2012 la 22:26

  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1409

  Apreciază

 • 182. skorpion  |  3 iulie 2012 la 22:27

  am fost si azi in p.v.

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 22:35

  Nu am cunoștința de pronunțarea unei asemenea hotărâri la CCR, de dizolvare a unui partid. Calea asta n-am avut-o în vedere: odată ce este prevăzută, ar fi interesantă o saftea de bumerang. 🙂

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 22:56

  Și totuși nu se poate dizolva gașca uselistă, fiindcă pe calea prevăzută la art.146 litera k ar fi necesară reinstalarea unuia dintre președinții anteriori ai camerelor sau alt guvern:
  art. 39 alin 2 din legea 47/1992 de org și funcț a CCR:
  Contestaţia privind constituţionalitatea unui partid politic poate fi formulată de preşedintele uneia dintre Camerele Parlamentului sau de Guvern. Preşedintele Camerei poate formula contestaţia numai pe baza unei hotărâri adoptate de Cameră cu votul majorităţii membrilor săi.

  Apreciază

 • 186. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:02

  N-am mai zis de majoritatea necesară în camere pentru adoptarea hotărârii de sesizare a CCR, deci nu se poate.

  Apreciază

 • 187. noradamian  |  3 iulie 2012 la 23:05

  Da, despre mânărelile care se derulează acum pentru ca aceste abuzuri constituţionale să fie „legale” scrie si DT aici: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12691853-strigatul-neputintei.htm

  Apreciază

 • 188. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:08

  În instanța de judecată este posibilă dizolvarea după
  art. 46 din legea partidelor:
  (1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
  b) cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice;
  c) cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;

  Apreciază

 • 189. skorpion  |  3 iulie 2012 la 23:09

  o sa avem razboi civil?

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:14

  Până s-ar judeca o astfel de cauză trec alegerile parlamentare; apoi, dacă partidul sau partidele ar fi dizolvate, useliștii aleși rămân oricum parlamentari independenți.

  Apreciază

 • 191. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:35

  S-a întors împotriva președindelui ideea lui de a propune numirile directorilor SRI și SIE din opoziție.

  Apreciază

 • 192. skorpion  |  3 iulie 2012 la 23:46

  da, se pare, ca da,

  oricum TB intra in istorie ca cel mai democrat presedinte postdecembrist!!!!

  Apreciază

 • 193. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:48

  USL-iștii vor să-i intimideze pe judecătorii CCR să nu se opună suspendării; chiar dacă s-ar vota suspendarea în plenul camerelor reunite (fără avizul obligatoriu sau fără motiv), Crin nu poate ajunge la Cotroceni în lipsa hotărârii CCR prin care constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte; dacă CCR se opune, asta ar însemna fie să sancționeze hotărârea de susendare, fie referendum de demitere fără plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, dar CCR mai trebuie să valideze rezultatul referendumului. Nu-i așa de simplu.

  Apreciază

 • 194. Bască ilie  |  3 iulie 2012 la 23:56

  Hotărârea cu interimatul lasă în hopțai jongleria cu Monitorul Oficial, useliștii nu mai pot să boicoteze publicarea din moment ce ei au nevoie de hotărîre favorabilă și publicată, nu alții. Idem cu validarea referendumului.

  Apreciază

 • 195. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 00:04

  Noi pe-aici nu ne-am deranjat cu niciun fel de încredere în caracterul lui Gabriel Oprea. N-avem ce să ne reproșăm în privinșa lui. Poza de la ziua lui Iliescu, de la ultimul Sfântu Ion, mi-o amintesc destul de des.

  Apreciază

 • 196. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 00:08

  Îmi vine să urlu când îl văd pe Crinuc explicând cum s-a respectat Constituția.

  Apreciază

 • 197. noradamian  |  4 iulie 2012 la 00:15

  Eu nu pot să-l văd! Nici pe el nici nerusinaţii ăilalţi!

  Apreciază

 • 198. noradamian  |  4 iulie 2012 la 00:16

  Noapte linistită!

  Apreciază

 • 200. skorpion  |  4 iulie 2012 la 00:27

  Apreciază

 • 201. skorpion  |  4 iulie 2012 la 00:36

  idem si eu cind vad gunoaie umane abjecte, care prin rapt au furat miliarde de euroi, si cind sa dea seama, fug ca dracii,
  manipuleaza prostimea,

  imi venea azi sa sparg tv cind il auzeam pe antonescu cu democratia lui, si alte blabla-uri

  scuze am pus 2 virgule in plus, dar sint…

  Apreciază

 • 202. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 00:36

  Noapte cu somn!

  Apreciază

 • 203. noradamian  |  4 iulie 2012 la 00:43

  Despre nişte „pezevenghi” de care depinde soarta ţării:

  http://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/caraghioslic-bizdic-balamuc

  Apreciază

 • 204. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 01:11

  Acum aflu de renunțarea lui Bombo la cererea de întrerupere a executării pedepsei. L-a ținut Ponta la curent cu planul de bulversare democratică și i-a promis o soluție mai directă.

  Apreciază

 • 205. noradamian  |  4 iulie 2012 la 01:46

  „În fapt, USL a dat frâu liber unui plan care, în mod deschis, subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat: reprezentarea ilegală a ţării la Consiliul European; înlocuirea Avocatului Poporului şi a preşedintelui Senatului prin încălcarea regulilor de procedură, tentativa de a modifica legea de funcţionare a Curţii Constituţionale şi de a înlocui judecătorii acesteia, fabricarea unor aşa numite hotărâri de urgenţă ale Guvernului pentru a împiedica aplicarea regulilor constituţionale, şi aşa mai departe”

  Wilfried Martens, preşedinte PPE

  Apreciază

 • 206. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 08:09

  Saluttare!
  Nu pot să cred că un parlament de descreierați poate să desființeze principiul separației/echilibrului puterilor, prin confiscarea atribuțiilor unor instituții ale statutului, și în același timp să mai aibă vreo șansă de supraviețuire a relațiilor cu statele europene.
  Ori învățăm limbile rusă și chineză, ori ne rezervăm locuri la balamuc.

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 08:42

  În spatele ușilor închise ale structurilor de informații, s-a îndopat monstrul acoperit al superputerii comunisto-securiste; a fructificat în taină mediul propice – anume conceput să-i permită funcționarea ca malformație separată și necontrolabilă – iar acum a ales să-l răpună pe Traian Băsescu prin reprezentatul crescut de mic, acoperit în scutece de premier, format să rămână nesimțit până în măduva oaselor și devotat cauzei.

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 09:15

  Încercați să vă amintiți argumentele juridice ale cameleonului incurabil Ponta când își însușea pt PSD funcția de președinte Senat, pierdută de Geoană: o considera funcție câștigată pe 4 ani de la prima licitație (apărată la fel ca CCR pentru Năstase în 2005); argumentul era corect până la un punct (nu se mai potrivea cu retragerea sprijinului politic pentru Geoană, echivalentă ca efect cu demisia și ducea la alegeri noi ca la început). Acum ar fi în stare să spună orice pentru viceversa cu un tupeu nelimitat în privința Robertei Anastase. Cu astfel de catastrofe ca Ponta nu se poate comunica rațional.

  Apreciază

 • 209. skorpion  |  4 iulie 2012 la 09:16

  “Nu e clar ce i se reproşează de data asta (preşedintelui – n.red), deoarece nu le-a întors nici o lege, nu s-a opus la numirea miniştrilor şi a făcut pasul îndărăt de la Bruxelles. Cum lasă Băsescu capul jos, cum devine evident ceea ce USL şi trâmbiţaşii lor s-au chinuit să ascundă de prin 2007 încoace: anume că lupta lor nu e atât cu preşedintele, cât cu normele şi spiritul statului de drept”

  crede Sorin Ioniţă.

  Apreciază

 • 210. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 09:26

  E doar o componentă lupta cu normele și spiritul statutului de drept, fiindcă președintele le încurcă mai multe socoteli; ca și cum unul își bate sistematic nevasta de când o înșală, iar Sorin Ioniță constată că bărbatul se luptă cu ea fiindcă nu-i place cum gătește.

  Apreciază

 • 211. skorpion  |  4 iulie 2012 la 09:52

  Zgonea, noul preşedinte al Camerei:
  Voi vorbi cu premierul Ponta despre ce vrea de la acest for legislativ

  prostie absoluta, slugarnicie totala?

  Apreciază

 • 212. luminita  |  4 iulie 2012 la 10:06

  Buna dimineata!
  in vartejul evenimentelor de ieri cred ca v-a scapat felul in care Fini si-a luat la revedere.
  De ce ne faci asta, Fini?
  ––––––––––––––––––––––––––––
  144. fini | iulie 3, 2012 la pm 18:24

  A fost bine şi plăcut, atât cât a fost, în Grădină.
  Ultimul meu comentariu în Grădină:
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1409
  ––––––––––––––––––––––––––––

  Apreciază

 • 213. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:09

  Traian Băsescu are o calitate deosebită pentru un politician: nu se fofilează când se pune în discuție o problemă punctuală; se concentrează să răspundă strict la ea, chiar dacă mai este nevoit uneori să ascundă câte ceva, să fie nesincer sau să aibă scopuri diferite de cele declarate.
  Dizgrațioasă este obișnuința fariseilor de a deturna sensul întrebării sau al discuției, de a răspunde la altceva, de a schimba cu nerușinare chiar și problema pusă: de ex. îi întrebi dacă are intenția să voteze pentru o anume lege și începe să spună că problema-i alta, dacă legea va fi aplicată și își va atinge scopul, bla,bla, bla, iar curiosul abia își mai amintește ce a întrebat.

  Apreciază

 • 214. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:11

  211
  E jale mare.

  Apreciază

 • 215. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:19

  Vom vorbi în gol de-o să ne sară capacele.
  Pe mine nu mă liniștește nici dracu, dar e păcat de energia consumată împotriva nesimțirii mafiei comunisto-securiste, dureros de sfidătoare prin nepăsarea dusă la extrem; nici aparențele nu se străduiesc să mai le înșele: ne scuipă-n față.

  Apreciază

 • 216. skorpion  |  4 iulie 2012 la 10:21

  215,
  nu inteleg ce spui…..

  o zi buna!

  Apreciază

 • 217. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:24

  am vrut să zic: să salveze aparențele; se înțelege și-așa. 🙂

  Apreciază

 • 218. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:28

  Cum ce-am vrut să spun? Mafia comunisto-securistă ne tratează ca pe niște gunoaie. Mafioții se cred supremi în toate cele, în vorbe și fapte orice-ar spune sau ar face, ne sfidează prin batjocoritoarea lor existență.

  Apreciază

 • 219. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:33

  Ăștia încă nu și-au scos toate armele: se vede de la o poștă potențialul lor nevalorificat.

  Apreciază

 • 220. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:41

  L-am auzit ieri pe Toni Greblă la microfonul Senatului, în susținerea trântirii lui Blaga, cum citea taman din decizia 601/2005 care motivează exact contrariul (numai grupul care l-a propus poate cere revocarea lui din funcție), or el o folosea ca argument batjocoritor înainte de votarea revocării abuzive.

  Apreciază

 • 221. luminita  |  4 iulie 2012 la 10:46

  Va salut iar!
  Pe mine nu ma vede nimeni?
  am un comentariu mai sus. 😉

  Apreciază

 • 222. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:48

  Lumi, te salut și eu iar, dar ce te face să crezi că ne-a scăpat ceva?

  Apreciază

 • 223. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 10:54

  De Greblă îmi amintesc foarte bine cum a zis la un moment dat că citează din decizia CCR 6601/2005 (a băgat încă un 6 în față, să iasă peste șase mii, ca și cum ar arăta că nu contează nici numărul, nici ce conține decizia; n-aș zice c-ar fi o întâmplare din greșeală, din moment ce a citat o frază contrară celor pretinse la microfon)

  Apreciază

 • 224. dictaturajustitiei  |  4 iulie 2012 la 11:01

  Bună !
  Vă urmăresc din umbră. Sunt atât de revoltată încât nu mai am cuvinte. Nu sunteți singuri.

  Apreciază

 • 225. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:17

  Apar unele teorii ciudate și interpretate cu o seninătate amețitoare. De ex, c-ar fi o soluție urmărită de useliști prin asumarea răspunderii guvernului pe o nouă lege VU sau de modificare a legii referendumului. Prin asumare nu scapă de controlul de constituționalitate, iar pentru promulgare-chiar dacă ar ajunge la Cotroceni un interimar- nu se poate emite decret indiferent dacă decizia CCR de sancționare este sau nu publicată în M Of.
  Adică nu ajută la nimic tergiversarea publicării în MOf a deciziei CCR care constată neconstituționalitatea legii asumate de guvern și nu se poate nega existența acestei decizii doar prin nepublicare. Abia aștept să văd cum Monitorul Oficial triază și confiscă actele primite spre publicare.

  Apreciază

 • 226. luminita  |  4 iulie 2012 la 11:30

  Bsk,
  crezi ca se vor mai impiedica ei de ceva?
  ii vor schimba si pe judecatorii de la CCR iar noii numiti vor declara constitutionale toate faradelegile uselistilor.

  Apreciază

 • 227. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:31

  Ce curvăsărie, trântită pe față, de la mitomanul incurabil Ponta:
  „exista batalii politice, dar Guvernul nu s-a implicat – nici eu personal nu am fost in Parlament pentru a nu interveni in proceduri parlamentare”.

  Apreciază

 • 228. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:32

  Nu au nicio șansă să schimbe judecători CCR, orice-ar încerca.

  Apreciază

 • 229. luminita  |  4 iulie 2012 la 11:32

  Bsk, @222, ok, inseamna ca mi-a scapat mie ceva, mai din urma.

  Apreciază

 • 230. Tiberiu Orasanu  |  4 iulie 2012 la 11:34

  Salutare tuturor!
  lumi şi bască, parcă aveam o contrazicere în urmă cu doi ani:
  cum rămîne cu suspendarea? Că atunci m-aţi cam luat la mişto.

  Apreciază

 • 231. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:35

  Doar dacă ar avea cu ce să-l șantajeze pe vreunul din CCR și să-l determine să demisioneze, dar asta ar fi posibil cel mult între foștii pesediști și nu se cade un asemenea deranj.

  Apreciază

 • 232. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:41

  Lumi, de la mintea uselistă te poți aștepta să se creadă în stare de orice ispravă, însă pe parcurs sunt nevoiți să le pice fisa c-au luat-o razna și să rămână doar la încercarea de a-i intimida pe judecătorii CCR; numai că atentatele astea se pot întoarce mai cu spor împotriva lor.

  Apreciază

 • 233. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 11:48

  Tibi, salut!
  Nu-mi amintesc să te fi luat la mișto pe tema suspendării. Eu cred și acum că Traian Băsescu are posibilitatea să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituțională între parlament și Președinte, la un moment anume calculat, încât votul de suspendare să rămână fără obiect- demers pe care președintele nu l-a fructificat în 2007. A trece direct la suspendare fără avizul prealabil (și obligatoriu de cerut) de la CCR este neconstituționalitate crasă, iar suspendarea fără motiv nu mai trebuie tolerată.

  Apreciază

 • 234. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 12:02

  Când spun demers pe care președintele nu l-a fructificat în 2007, mă refer la justificarea CCR a diferenței de acum față de jurisprudența din 2007 și să pronunțe o decizie favorabilă președintelui, general obligatorie , fără să mai fie nevoită să sancționeze hotărârea de suspendare în baza legii CCR modificată după amendamentul Șova.

  Apreciază

 • 235. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 12:10

  Pe de altă parte, useliștii s-ar expune prea grosolan dacă și-au propus să ignore la infinit CCR doar pe seama nepublicării deciziilor și hotărârilor aceste curți. Depind ulterior tot de CCR, așa cum a comentat mai sus, când vor interveni momentele stabilirii condițiilor interimatului și validarea rezultatului referendumului.

  Apreciază

 • 236. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 12:16

  Dacă useliștii au în cap să intre cu armata și securitatea la Cotroceni, ca să-l evacueze pe președinte, nu mai vorbim de suspendarea nerecunoscută de CCR, ci de o oaste criminală într-un stat de drepți.

  Apreciază

 • 237. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 12:23

  O ordonanță de urgență abuzivă poate fi contracarată în regim de urgență de puterea judecătorească: se inițiază rapid o acțiune în instanță, se ridică excepția de neconstituționalitate, iar instanța trimite rapid cererea la CCR, unde se poate soluționa imediat.

  Apreciază

 • 238. Tiberiu Orasanu  |  4 iulie 2012 la 12:55

  Bască
  Despre ce sesizări vorbeşti? Sub ochii noştri, se desfăşoară
  O LOVITURĂ DE STAT!!!

  Apreciază

 • 239. noradamian  |  4 iulie 2012 la 13:01

  Ziua bună şi fără reprosuri, dacă se poate, dragi prieteni 🙂

  Bsk. „A trece direct la suspendare fără avizul prealabil (și obligatoriu de cerut) de la CCR este neconstituționalitate crasă, iar suspendarea fără motiv nu mai trebuie tolerată”. (…) Dacă useliștii au în cap să intre cu armata și securitatea la Cotroceni, ca să-l evacueze pe președinte, nu mai vorbim de suspendarea nerecunoscută de CCR, ci de o oaste criminală într-un stat de drepți”.

  Ziua de mâine e în mâna instituţiilor si a societăţii civile necontaminate politic. Tocmai am aflat că oengeul lui pârvulescu refuză să se asocieze oengeurilor care protestează.

  Apreciază

 • 240. noradamian  |  4 iulie 2012 la 13:02

  postare nouă

  Apreciază

 • 241. Bască ilie  |  4 iulie 2012 la 13:09

  238
  Tibi,
  Așa-s eu, mai tâmpit de felul meu, vorbesc aiurea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: