Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avîntul”(19)

19 iulie 2012 at 14:04 232 comentarii

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”

    2      3      4      5    6         8        10    11    12   13   14   15    16    17   18   19  20  21   22  23

36. Ia „Explozivul” țeapă, neamule! Ticsit cu falsuri bine primite.

Articolul publicat la 17.03.2011 în ziarul „Exploziv-News”, sub titlul „Victor Ponta este asasinul procurorului Panait”- semnat de jurnalista Simona Ela Fica, trimite cazul Panait pe o pistă păguboasă, ticsită de date false, fictivități stridente, probe ale minciunii, superficialiții și manipulării. Curajul jurnalistei de a-l înfrunta pe Victor Ponta și mai ales aducerea cazului Panait în actualitate m-au determinat o vreme să manifest o politicoasă reținere în lansarea unor critici sau observații, până la un punct (de inflexiune): lăudata ei posesie a unui dosar  Panait, 177/P/2002, este contrazisă de conținutul articolului și de conexiunea acestuia la lumea reală. În acest episod voi demonstra realitatea virtuală și minciunile virtuoase din articolul-țeapă.

a) Rechizitoriul crimei arată infractorul cu degetul mâinii stângi.

Simona Ela Fica și-a început articolul cu precizarea calității materialului ei probator -„rechizitoriul crimei”- cu degetul acuzator al mânii stângi îndreptat spre Victor Ponta. ”Si-l arat cu degetul pe asasin: fostul procuror Victor PONTA! Il arat cu degetul mainii stangi, pentru ca in mana dreapta tin dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica. Obiectul acestuia este „Moartea violenta a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”. Dosarul a fost tinut timp de noua ani “la secret”. Ela Fica scoate prima probă crucială din „dosarul cel de taină”: „În urma evenimentului produs la 10.04.2002, ce a constat în caderea lui Panait Nicolae Cristian de la înaltimea terasei propriei locuinte, pe partea carosabila a strazii Logofat Stroici, nr. 35, Sectorul 2, Bucuresti, ne-am deplasat la fata locului si am efectuat cercetarea în scopul descoperirii, fixarii si stabilirii pozitiei si starii mijloacelor materiale de proba. În pofida tratamentului chirurgical aplicat si a masurilor de resuscitare întreprinse de medicii Spitalului Clinic de Urgente Bucuresti, la ora 20,30 s-a înregistrat decesul lui Panait Cristian. Cercetarile s-au desfasurat în cadrul unor versiuni de ancheta elaborate în raport de persoana victimei, profesia si functia sa, locul de munca, anturajul sau, etc. La stabilirea formei judiciare a mortii s-au avut în vedere cele 3 posibilitati de suprimare a vietii: omuciderea, caderea accidentala si sinuciderea.” Prescurtat, voi denumi acest text „fragmentul roșu”; cine îl citește înțelege că autoarea l-a extras din dosarul ținut în mâna dreaptă, nr 177/P/2002. În continuare, după regula convingătoare „ce-i în mână nu-i minciună”, Ela Fica explică proveniența fragmentului roșu: „asa incepe raportul criminalistului din cadrul IGPR, referitor la evenimentul macabru din seara zilei de 10 aprilie 2002. Mai departe, in rechizitoriul procurorului care cerceta moartea violenta a lui Panait (in dosarul real al cauzei, si nu in cel fals […] ) se spune că… Destul cu manipularea!  Să vedem mai întâi de unde provine fragmentul roșu și-apoi vom înțelege ce motive avem să credem în ceea ce mai citește… în continuare! Simona Ela Fica pretinde că ne citește- „mai departe”- din dosarul „real”, nefalsificat, acela din mâna dreaptă, încheiat cu un rechizitoriu împotriva singurului inculpat, Ponta. Evident, așa-zisul dosar fals este cel clasat oficial de Parchetul General la 21.08.2002, soluționat cu concluzia sinuciderii. Cu alte cuvinte, dacă mama și mătușa lui Panait sau orădeanul Alexandru Lele ar solicita la Parchetul General consultarea dosarului 177/P/2002, l-ar primi din arhivă pe cel clasat în urma stabilirii sinuciderii. O astfel de solicitare a fost aprobată. Să vedem la ce ne ajută! 

b) Ela Fica a mințit; în mână nu ținea un dosar, nici real, nici fals.      

În 2007, după insistențe de lungă durată, vreo 5 ani , procurorul suspendat Alexandru Lele a reușit să obțină accesul la dosarul 177/P/2002 – „Moartea violentă a procurorului Panait.” La 26 noiembrie 2007 a publicat în „Gazeta de Bistrița” și „Gazeta de Cluj” articolul intitulat „Cum se îngroapă oameni și dosare în România” din care am preluat declarațiile unor martori și vi le-am prezentat în ep. 11 (pct. 17) și ep.18 (pct. 34 lit. A). Acel articol reproduce la subtitlul „Sec” un extras din dosarul de anchetă a morții lui Panait: fragmentul roșu scris de Ela Fica în articolul ei din 17.03.2011 aici nu provine dintr-un dosar procurat de ea, așa cum pretinde, ci fost preluat prin copy-paste din articolul lui Alexandru Lele, publicat la 26.11.2007 apărut şi în „Gazeta de Cluj”-aici). Jurnalista a mințit sec: nu a avut niciun dosar (nici real, nici fals); dacă l-ar fi ținut în mână, ar fi scris după o filă de-acolo, nu avea nevoie să copieze din articolul scris de Lele cu trei ani jumătate anterior publicării „rechizitoriului” ei. A copiat cu certitudine și are mare relevanță acest fapt; argumente:

b1) Ghilimelele cu nasul sus nu se lasă mai prejos. 

Nu există niciun semn distinctiv în textul fragmentului roșu din cele două articole. Nu se pune virgulă între numele străzii și numărul imobilului, nici înainte de „etc”, dar niciunul din cei doi autori – Fica și Lele- nu a scris normal, fără virgulă între „Stroici” și „nr.35” sau între „anturajul său” și „etc”. Cea mai edificatoare dovadă de copiere, după semne, se vede după poziția ghilimelelor: Ela Fica a scris  cu ghilimele din față-jos numai la începutul frazei roșii și „moartea violentă…”(la fel ca la Lele), or peste tot în restul articolului a scris cu ghilimelele din față sus.

b2) Poza de top ten, fără ten.

Probă fără niciun echivoc: poza documentului, atașată la ambele articole, ordonanța din dosarul „Lele” 102/P/2002 din 29 martie 2002, semnată de Ovidius Păun (dispune „punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Lele Alexandru Florian”). Poza acestui act nu-și avea rostul în articolul Elei Fica, nu era din dosarul „Panait” 177/P/2002 „ținut în mână” și nu pomenește niciun cuvânt despre semnificația sau justificarea prezenței acestui act fotogenic; s-a gîndit doar că „dă bine” să apară ceva sub formă de document, enigmatic, cu scrisul aproape indescifrabil într-o imagine foarte neclară, așa cum a preluat-o din articolul de ziar. (Lele avea motive să prezinte acea ordonanță în propriul articol, era cauza lui, dovedea intervenția fără drept a procurorului milițian Ovidius Păun în dosarul luat abuziv de la Panait; s-a întâmplat să-i iasă poza neclară, dar la Ela Fica apare  doar ca material de umplutură, semn că dosarul ținut în mână era atât de inexistent încât nu-i oferea niciun alt act bun de prezentat ca probă; a pus o poză pentru gură-cască). Ca să nu mai aveți îndoieli în privința copierii operate de Ela Fica din articolul procurorului Lele, încercați să salvați ambele poze ale ordonanței! Va apărea același nume de poză: „10_top”. Q.E.D. Ela Fica nu deținea dosarul lăudat ci doar a furat de la Lele și a ascuns adevărata proveniență. Întregul articol al Simonei Ela Fica a fost inventat, presărat cu date false și trasferate forțat din alte vremuri, preluate superficial din amintiri și de nicăieri; a ținut să pară convingătoare cu așa-zisa posesie a unui dosar, inclusiv prin copierea frazei roșii și a actului pozat în ceață, pentru ca astfel să includă lejer celelalte inepții. Această scamatorie, copy-paste de la Lele, probează intenția autoarei și îi demolează întregul edificiu; celelalte date nu prezintă nicio credibilitate, dar voi demonstra și punctual adevărul despre minciună.             

c) „Mai departe”, inepțiile citite din același dosar de nicăieri.     

Cu o imaginație ciudată, Ela Fica ne citește „mai departe” despre puterea lui Ponta, halterofilul în stilul aruncat oameni cu o constituție fizică de două ori mai mare decît a lui, dar cu o precizie de poveste, așa cum i-a fost scris în rechizitoriu: de 2 ori pe fereastră și o dată de pe terasa blocului. Ponta tocmai mai aruncase și o privire în ochii mătușii lui Panait, când îi deschisese ușa de intrare la o cafea. În ultimul episod, nr. 20, voi prezenta concluziile mele- fără să le atribui pretențiile  unui rechizitoriu- or, pentru a evita repetarea unor idei, nu voi mai pierde timpul acum să demontez inepția despre singurătatea aruncătorului inculpat. Reamintesc  pe scurt ce am susținut anterior: Ponta a declarat public că nu s-a văzut niciodată cu Eleni Dumitru, nu o cunoaște, iar mătușa lui Panait nu a infirmat acest aspect; a scris în cererea înaintată la ICCJ în 6.12.2002 despre spusele nepotului ei „Câinele de Ponta m-a aranjat”, dar nu a susținut că aceste cuvinte le-a auzit după aruncarea de pe terasa blocului ci cu 12 zile înainte de acest tragic moment.

 d) Un procuror fantomă acuză, dispare și rămâne necunoscut.

„Procurorul care a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui PONTA a fost, in doi timpi si trei miscari, pensionat fortat, de catre ministresa Rodica STANOIU. Un alt procuror a luat “cazul” si, la ordinele lui Botos – procurorul de casa al lui Nastase si Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel incat moartea procurorului panait sa para o sinucidere.” Fals și imposibil! Teodor Ovidiu Sârbu  a fost desemnat procuror de caz de la începutul anchetei și a instrumentat fără întrerupere dosarul „Panait” 177/P/2002 (alături de Ilie Picioruș) până la 21.08.2002, când a dispus clasarea prin ordonanță semnată de el. (fapt confirmat și de Alexandru Lele în articolul menționat). În acestă continuitate a procurorului Ovidiu Sârbu nu avea cum să se interpună ca titular de caz niciun procuror fantomă, dar nici Ovidiu Sârbu nu a fost cel pensionat forțat și înlocuit, întrucât el a ieșit la pensie abia la 01.03.2009 (aici). Am prezentat în ep. 16 pct. 27: presa l-a identificat pe procurorul Ovidiu Sîrbu de la începutul investigației; „Adevărul” din 12.04.2002: „Dupa ce au aflat identitatea victimei, politistii bucuresteni, insotiti de procurorii Ilie Piciorus si Ovidiu Sarbu, din cadrul Parchetului General, s-au deplasat la fața locului.” (aici). Ulterior, Sârbu este prezent în mai multe conferințe de presă, cum ar fi din 30.07.2007, cu 3 săptămâni înainte de clasarea dosarului: „şeful secţiei Criminalistica din cadrul Parchetului Curţii Supreme de Justiţie, Ovidiu Sîrbu (procurorul care conduce ancheta în cazul Panait)”(aici) Convingătoarea autoare de povești citește din actele procurorului fantomă, dar nu-i știe numele; asta nu merge nici în glumă.      

e) Procurorul Ilie Botos practica hipnoza de la distanță?  

Să ne înțelegem! Până la clasarea dosarului- la 21.08.2002 – are sens să invocăm  posibile intervenții pentru distorsionarea adevărului și schimbarea rezultatului real al cercetării judiciare prin falsificare, mușamalizare, ignorarea intenionată a unor probe etc, dar după închiderea dosarului – odată cu stabilirea sinuciderii ca formă judiciară a morții violente- nu mai poate fi vorba de nicio răsturnare a concluziei. Desigur, astfel de practici neortodoxe sunt posibile și după clasarea dosarului, însă cel mult pentru menținerea și protejarea rezultatului fals, nicidecum pentru răsturnarea situației de fapt și a rezultatului anchetei. Or, Simona Ela Fica prezintă o fantasmagorie ordonată de Ilie Botos (Un alt procuror a luat “cazul”) și s-au  falsificat probele „astfel încat moartea procurorului Panait să pară o sinucidere”, adică până la clasarea dosarului în data de 21.08.2002; or, Ilie Botos lucra în acea perioadă la Parchetul Militar Cluj (până la 1.09.2002), nicidecum în Parchetul General. (aici). Era imposibil să dea vreun ordin în PG sau, dacă vreți, ar fi reușit doar paranormal, dacă ar fi practicat hipnoza de pe dealul Feleacului. Abia la 1 septembrie 2003 a fost numit procuror general, după ce fusese adjunctul lui Amarie în autonomul și independentul P.N.A.(aici). Astfel de trimiteri scrise fără menajamente, ca pentru cititori de gură-cască, îmi repugnă.

f) Dosarul Gheorghiu, prima ficțiune: Ponta l-a luat de unde nu-i.

Crima fără mobil este ca gluma nesărată, iar Ela Fica a înțeles condiția asta stringentă și a motivat crima inculpatului Ponta cu o poftă nebună: să smulgă din mîinile lui Panait dosarele avute în lucru la acea vreme- aprilie 2002- și să le dea dispărute, mai exact, să le facă moarte, după cum ne-a lămurit ea în încheierea articolului. Povestitoarea nu uită să menționeze cât de periculos devenise Panait pentru șefii lui, ordonatorii mobilizării criminale pentru vînătoarea de dosare, dar nu oricare ci doar cele nominalizate de ea cu o precizie de invidiat: „Sa vedem insa de ce devenise Panait atat de periculos pentru sefii lui incat sa ii ordone suprimarea, iar executantul Ponta sa o si duca la indeplinire. DOSARELE LUI PANAIT: In primul dosar, procurorul ancheta furtul masinii deputatului PSD Viorel Gheorghiu. In urma anchetei, Panait a stabilit ca deputatul si-a inscenat furtul autoturismului BMW, pentru a obtine, in mod ilegal, 2,2 miliarde de lei, valoarea asigurarii.” Minciună sfruntată! Panait încheiase de multă vreme ancheta în cazul respectiv, iar Ponta nu avea cum să mai vîneze acel dosar; urmărirea penală a deputatului Gheorghiu fusese finalizată în urmă cu două luni de la data morții lui Panait, 10.04.2002; mai exact, dosarul Gheorghiu a fost încheiat prin rechizitoriul din 12 februarie 2002 și înaintat imediat ministrului justiției, pentru inițierea procedurii de ridicare a imunității în Camera Deputaților; vedeți proba mea, adresa Ministerului Justiției nr. 101/18.03.2003 (însoțită de dosarul penal 446/P/2001), înregistrată la Camera deputaților sub  nr. 184/18.03.2002 „Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție a finalizat cercetările și prin rechizitoriul din 12.02.2002 a dispus trmiterea în judecată a inculpaților Săsărman Ion Nocolae, Bobu Mihai Cătălin, Pășălău Nicolae și Iosif Robert și au disjuns cauza în ce îl privește pe deputatul Gheorghiu Viorel. Vă solicit: ridicarea imunității parlamentare și încuviințarea trimiterii în judecată a domnului deputat Viorel Gheorghiu.” (aici-pag.3)    

g) Dosarul „Daniela Năstase” nu a fost radios ci Radio Erevan.

„Un alt dosar pe care Panait il avea in lucru era cel al soţiei lui Adrian Năstase, care era cercetată pentru apariţia īntr-un cont bancar a 400.000 de euro nejustificabili.” Minciună ca-n bancul cu Radio Erevan: Daniela Năstase nu a avut dosar la Parchetul General ci la Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (OPCSB); cazul referitor la acea sumă nu avea cum să ajungă la PG până în 2002 ci, dimpotrivă, fusese mușamalizat din fașă încă din ianuarie 2001, la OPCSB, de noul șef- Ioan Melinescu- numit de Năstase prin HG 1.399/30.12.2000. Probez cu sentința nr. 1.743 pronunțată la 15.12.2011 de ICCJ în dosarul „Mătușa Tamara” (nr. 8.237/1/2009); instanța a reținut contribuția lui Melinescu la îngroparea dosarului OPCSB nr. S3439/1999 prin decizia de clasare nr.10 din 24.01.2001; nimeni nu contestă acoperirea cazului și chiar dispariția completă a dosarului (au fost audiați martori în proces pe acest aspect); clasarea din ianuare 2001 a blocat raportarea cazului la PG și nu s-a săsuflat nimic până în 2006. (pag 18 și 40-aici). Dosarul „Dana Năstase”, o ficțiune proast ticluită.

h) Fictivitatea continuă: Panait a cercetat un dosar „Stănoiu” inexistent.      

„Alte dosare aflate in lucru ale lui Panait: spalare de bani Ovidiu Tender, si modul în care a vândut fraudulos, către Petrom, o casa din domeniul public, însăși ministresa de atunci a Justitiei, Rodica Stanoiu.”. Aberant! Casa și terenul aferent, din Filiași, vîndute de Rodica Stănoiu în octombrie 2001 cu peste 100.000 dolari, nu au format obiectul unui dosar penal la PG nici până în martie-aprilie 2002, nici anterior, nici ulterior: Panait nu avea cum să aibă în lucru un dosar inexistent. În cele cîteva luni de la tranzacția perfectată de Stănoiu, nici presa nu a avut timp să afle despre această vînzare, cu atât mai puțin n-a fost vreme să apară vreo sesizare penală împotriva ministresei justiției; abia la sfîrșitul anului 2002 au început să se agite zvonurile de presă și spiritele liberale, în frunte cu contabilul- purtător de cuvânt Eugen Nicolaescu: atunci -la 09.12.2002- a apărut una din primele solicitări adresate autoritatilor statului sa verifice modul in care ministrul justitiei a perfectat afacerea. (aici) Nici urmă de vreun dosar Stănoiu în mîinile lui Panait: asta-i o minciună mare cât casa vîndută la un preț de vreo 40 de ori mai mare decît valoarea reală. De altfel, Rodica Stănoiu nu avut niciun dosar în perioada mandatului PSD, 2001-2004; primele dosare de cercetare penală au vizat-o abia în 2005, la sesizarea noului ministru al justiției, Monica Macovei, cu privire la stenogramele PSD și pensia de serviciu încasată fără drept.  

i) Ați mai văzut dosar înregistrat înainte de săvîrșirea infracțiunii?

Vedeți acum, în închipuirea producătoarei de dosare fictive! Cazul Tender, inclus de Ela Fica printre minunile lucrate de Panait, bate la toate capitolele povestea despre ce-a fost mai întâi, oul sau găina? Dosarul sau infracțiunea? Ambele au lipsit cu desăvârșire până în aprilie 2002. Era imposibil ca Panait să fi avut în lucru un dosar înregistrat la PG înainte ca Ovidiu Tender să comită faptele. A fost acuzat, dar ulterior, de mai multe infracțiuni pentru fapte comise alături de alți tovarăși… după iunie 2002. Vă demonstrez aici cît se poate de simplu și direct: până în aprilie 2002 nu existau nici dosarul penal, nici faptele lui Tender; au fost reținute fapte de natură penală – inclusiv spălare de bani – comise de Ovidiu Tender în dosarul RAFO-Carom, dar este precizată negru pe alb perioada infracțională – după iunie 2002 – în motivarea deciziei pronunțate la 5.06.2008 de Curtea de Apel București : „procurorii au reținut o perioadă mai lungă de timp ca perioadă infractională, respectiv iunie 2002-decembrie 2004, deși în primele acte de urmarire penală au avut în vedere perioada ianuarie-decembrie 2003”(aici) Cu toată extinderea cercetării în perioada dinainte de ianuarie 2003, nu există fapte penale comise înainte de iunie 2002; ca să nu mai fie niciun dubiu legat de vreun dosar, vedeți comunicatul Ministerului Public din 23 august 2006, cu poze colorate, de unde rezultă fără echivoc: SC Tender SA Timișoara nici nu a dobîndit înainte de iunie 2002 calitatea de acționar sau asociat la SC Carom SA Onești sau altă societate comercială din cele enumerate. (aici). Doar cu mașina timpului dat înapoi ar fi ajuns dosarul „Tender” la Panait, până în aprilie 2002.  

j) Pierderea noțiunii timpului (ne) trimite în realitatea virtuală.

„In urma disparitiei tragice a procurorului Panait, cloaca din spatele lui Ponta l-a recompensat generos, pentru crima savarsita, pe imberbul “procuror”: in acelasi an a devenit, hodoronc – tronc, sef al corpului de control al Primului-Ministru Nastase.” Incredibil de imposibil ! In urma disparitiei tragice a procurorului Panait, în 10 aprilie 2002,  Ponta nu a fost recompensat „cu hodoronc-tronc în același an”, fiindcă era deja șef al corpului de control al PM încă din aprilie 2001 (a se vedea ep. 5). Aceeași întoarcere aberantă în timp este repetată uimitor și mai cu spor în finalul articolului fantasmagoric, pentru a reda din nou mobilul crimei pe direcția falsă a dosarelor anume vânate de Ponta, ignorând lamentabil faptul că acesta nu mai exercita funcția de procuror în PG de un an de zile: „Imediat dupa moartea lui Panait, aceste dosare (mai putin al procurorului Lele) i-au fost date lui Ponta. N-a apucat nici macar sa le rasfoiasca pentru ca, nu-i asa, a fost numit sef de control guvernamental. Si le-a facut sa dispara! Moarte, precum colegul pe care l-a impins pe fereastra cu sange rece!” Fără scrupule! Toate dosarele plasate de Ela Fica în mobilul crimei și date post-mortem lui Ponta, precum rechizitoriul susținut de minciuni de la A la Z, au căzut ca vacile din biblioteca Radio Erevan. Jurnalista doar a aruncat bolovanul și a fugit cu satisfacția de a fi păcălit o mulțime de cititori de bună-credință, dar grăbiți să digere făcătura pe nemestecate.

37. Qui prodest? Șantajiștilor (!) Da, șantajiștii l-au dus de nas, din toate pozițiile, pe cel mai șantajabil premier din toate timpurile.  

Jurnalista Simona Ela Fica, administrator și acționar unic „Exploziv-News”, l-a lucrat pe Ponta după comanda clientului: șantajistul. Momentul ales pentru lucrătură: primăvara anului 2011, când Ponta promitea să devină premier, după un an de conducere a PSD; altfel, șantajistul și jurnalismul de șantaj nu ar mai fi stârnit cazul la 9 ani de la moartea lui Cristian Panait. Scopul comandat: șantajistul își va fi asigurat statutul de privilegiat în coasta lui Ponta, prin manipularea acestuia după pofta inimii (Ponta poate fi suspectat de orice, dar în niciun caz de inteligență; șantajistul aspirant la funcții de prim-plan și/sau pentru protecție judiciară, în fază procesuală avansată, l-a făcut pe micul șantajabil așa cum a poftit și l-a dus de nas acolo unde-i profitabil șantajul de optimă folosință). Cerințele comenzii primite de coautoarea Ela Fica de la șantajistul de serviciu: a) articolul-sperietoare a fost planificat să-l bage pe Ponta în toate boalele, să mizeze în primul rând pe implicarea reală a lui Ponta în moartea lui Panait, dar să folosească date fictive (altfel n-ar mai fi fost șantaj, ci denunț… care ar lovi și șantajistul deținător de date reale; faptele reale se țin secret, tocmai pentru a obține efectul șantajului); b) să țină aprinsă permanent flacăra manipulării micului șantajat, prin menținerea amenințării cu divulgarea altor secrete încriminatoare, ca sabia lui Damocles deasupra capului lui Ponta (a se vedea în articol, pe lânga așa-zisa posesie a unui dosar, provocarea de cacealma prin invitarea lui Ponta într-o emisiune TV cu dosarul pe masă, impresie lăsată de jurnalista de șantaj cum c-ar fi hotărâtă să-l facă praf pe măsură ce articolul „VA URMA!”- scris ca niciodată cu majusule săritoare în ochi, dar în realitate Ela Fica doar făcea jocul șantajului comandat; a stors tot ce însemna minciună și nici nu avea ce să mai urmeze… conform înțelegerii cu șantajistul principal); c) șantjistul se obligă, față de jurnalista de șantaj în consens, să-l liniștească pe șantajat, încît să nu reacționeze față de autorul articolului de presă, iar astfel șantajistul își adjudecă o cotă suplimentară de influență profitabilă din partea premierului victimă; cu alte cuvinte, Ponta știe cine i-a dat asigurări că va lua măsuri ca Ela Fica să nu continue serialul divulgărilor periculoase: acela-i șantajistul, iar cel mai șantajabil premier nu și-a dat seama de existența unei înțelegeri prealabile între șantajist și executantul de presă complice; d) comanda de șantaj jurnalistic împotriva lui Victor Ponta mai are ascuns un aspect: cum este posibil ca Ponta să nu reacționeze în niciun fel față de șirul de minciuni cuprinse în articol? Simplu: pe de o parte, nici Ponta nu le-a sesizat, dar pe de alta, char dacă le depistează și se agită în vreun fel, primește de la șantajist o explicație cutremurătoare: jurnalista i-a arătat doar ce-i în stare să inventeze, dar nu-i recomandabil s-o provoace să arate și datele reale, devastatoare; e) jurnalismul de șantaj are partea cuvenită, înflorește și etaleză fără jenă cazul Panait cu puzderia de falsuri și minciuni vîndute înclusiv la export, ca pe un titlu de glorie, adaptat și la cerințele evenimentelor la zi, repetitiv, în același grafic… al sabiei lui Damocles pe capul șantajabilului; așa cum apare din 26.06.2012 încoace (aici); f) în fine, înțelegerea dintre jurnalismul de șantaj și șantajiștii arondați pe lângă funcțiile profitabile, cum ar fi cele de președinte PSD și premier, creează premisele șantajului organizat pe același cap de victimă șantajată și deconspiră existența implicațiilor reale în cazul Panait, nu doar ale micului șantajat; șantajiștii, la fel de cunoscători ai trecutului criminal – ca Adrian Năstase,  procurorul George Bălan, alți șantajiști de serviciu, cu și fără interpuși – transmit involuntar temerile adevărului cum ar fi concluzia că moartea procurorului Cristian Panait nu a fost elucidată, nici pe departe, prin clasarea dosarului redus prin absurd la tăcerea sinuciderii. O răscruce de drumuri – al autorilor crimei de acum 10 ani și respectiv al șantajului reactualizat- pare să atragă în sfârșit și destinele unor români fericiți.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , , , .

România din remorca usele Gospodăria de partid -salonul „diplome”

232 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  19 iulie 2012 la 14:10

  Saluttare!
  Un bonus cât o sugestie.
  *
  Adrian Năstase pe B1- 24.03.2011- exact la o săptămână după apariția articolului din Exploziv – „Victor Ponta este asasinul procurorului Panait”.
  *
  Cristoiu: Nu vă recunosc. Dv la 61 de ani sunteți resemnat?
  Năstase: Nu. Eu cred că am înțeles diferența dintre putere și influență.
  (Cristoiu și Turcescu- un pic de pauză, căzuți pe gânduri).
  Cristoiu: A, aa, aicea, ee, aicea !
  Turcescu: Da, da, da, da.
  Cristoiu: Gata, am înțeles!
  Turcescu : Deci, cine deține puterea de președinte al PSD are o influență teribilă asupra actualului președinte al PSD, Victor Ponta.
  Năstase: N-am spus asta.
  Turcescu: Am tradus eu…
  Năstase: Eu am crezut, cînd ați făcut pauza aceea, că veți da un moment de publicitate.
  Turceascu: Ne-ați lăsat fără…
  Năstase: Știu, mi-am dat seama.
  Cristoiu: Foarte interesant. Credeți că politicianul român se mulțumește cu această poziție să se știe influent și nu puternic?
  Năstase: De la anumită vârstă și după o anumită experiență, eu cred că mulți înțeleg lucrul ăsta; și eu l-am înțeles destul de târziu.
  *
  minutul 16:
  *

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  19 iulie 2012 la 14:11

  Altă sugestie, de precauție:
  Ar fi Ok să apucați să salvați articolul publicat în Exploziv la 17.03.2011 – primul link din postare – până nu intervin niște modificări de surprinzătoare bună-credință.
  Nu de alta; nu-mi convine să pic de fazan și să mă fac de râs.

  Apreciază

 • 3. diablero  |  19 iulie 2012 la 14:57

  Buna ziua tuturor si, asa cum am zis deja, „Jos basca!” pentru investigatia jurnalistica impecabila. Am salvat acel articol, si eu ma gandeam ca pot interveni modificari. Inca o data, multumiri Bsk!

  Apreciază

 • 4. dictaturajustitiei  |  19 iulie 2012 la 15:19

  Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 • 5. dictaturajustitiei  |  19 iulie 2012 la 15:31

  Bună !
  Bsk, îți mulțumesc nu de o mie de ori ci un milion de ori !
  De ani de zile mă tot întreb ce joc face doamna Fica.
  La varianta asta nu mă gândisem cu toate că și Dan Diaconescu a fost închis tot pentru un astfel de procedeu penal .

  Apreciază

 • 6. dictaturajustitiei  |  19 iulie 2012 la 16:48

  Bună !
  Bsk, cred că un comentariu de-al meu a ajuns la spam.
  O să încerc să-l refac.
  Îți mulțumesc de un milion de ori pentru acest articol. Mi-ai destupat mintea în legătură cu Simona Fica. O citeam acum vreo câțiva ani dar văzând, că oficial nu se întâmplă nimic, nu am mai navigat pe site-ul ei.
  La șantaj nu m-am gândit, mea culpa, când știam despre motivul pentru care a fost reținut Dan Diaconescu.

  Apreciază

 • 7. Cetatean  |  19 iulie 2012 la 17:52

  Salutare! 🙂

  Superba atentie la detalii si excelent far pus in ochii explozivi ai Simonei Fica. Cand cooperativa Avantu isi pune ceva in cap, nimic nu ii sta in cale, nici macar „independenta” jurnalistilor de investigatie, care poate fi folosita pentru protejarea seifului Tartorului, prin santajarea trepadusilor care au depus in el probele slugarniciei.

  Apreciază

 • 8. Nora Damian  |  19 iulie 2012 la 19:18

  Salut prieteni! Cetăţean, odioase standardele de lucru ale „cooperativei”si mizerabili cei care le acceptă serviciile şi şantajul. Meritul investigaţiei lui Bsk e că nu s-a lăsat păcălit de urmele false si a reusit s-ajungă la interfaţa amăgitoare folosită de tartori pentru acoperirea acestui iad. Cât despre ai nostri concetăţeni care după atâtea păcăleli se-mpiedică mereu în aceleasi ţepe puse de aceiasi tartori, asta e mai mult decât trist.

  Apreciază

 • 9. Nora Damian  |  19 iulie 2012 la 23:07

  Somn usor, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 10. Cetatean  |  19 iulie 2012 la 23:52

  noapte buna 🙂

  Apreciază

 • 11. Ilie – Ilinca « Tiberiuorasanu's Blog  |  20 iulie 2012 la 10:03

  […] Un subiect fierbinte AICI . […]

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  20 iulie 2012 la 10:47

  NEATA,

  noroc cu mister B, ca altfel nu mai stii ce sa crezi, nu mai stii unde si care este adevarul.

  la multi ani, Ilie, cu sau fara basca proletara
  🙂

  Apreciază

 • 13. Tiberiu Orasanu  |  20 iulie 2012 la 12:32

  La mulţi ani! Ilie! 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 13:28

  Saluttare!
  Oameni buni, mulțumesc pentru urări! Le iau de bune și le voi transfera acolo unde le este locul. 🙂 Ele sunt ori cam devreme, ori prea târzii. N-am tangență cu Sfântul Ilie, cel mult cu ilie pronosport. 🙂
  Vă felicit și eu pentru inspirație: mi-ați transmis urările in-topic, adică umblați cu date false, la fel ca Simona (Minciun)ela Fica.

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 14:07

  Eu mi-s de fapt ilie pronostic (îmi place să anticipez), un fel de plagiat după mascota „Ilie (Iliuță) Pronosport”.
  Acum ne-am pricopsit cu mascota USL- Paiața Crinăucă- și cu modul de operare al loviturii de stat: mercenariatul șantajabililor în slujba serviciului comunisto-securist.
  *
  Mr, Sk,
  Ești un prefăcut mizerabil: hoț de buzunare. Operezi fără rușine în Piața Victoriei printre demonstranți și în mijloacele de transport. Te dai drept protestatar și apărător al statului de drept, dar îndrăzneala de a te pune în ghilimele este de fapt singura ta scăpare sinceră. Am martori, fotografii și imagini filmate din PV: apari alături de fiica ta; un tandem al furtului: ea le distrage atenția persoanelor cu care intri în contact, în timp ce tu îți strecori mâinile prin buzunare și poșete. Deposedați ca-n codru oameni creduli; ei n-au altă vină decât aceea că te confundă cu un om cumsecade. Hoțule! Hooțuleee!

  Apreciază

 • 16. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:12

  Ziua bună, prieteni, hop si eu! 🙂

  La mulţi ani, Ilie al nostru!

  Apreciază

 • 17. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:15

  Da, prieteni, toate cuvintele si demersurile protestatarilor sunt prezentate pe dos! Toţi apărătorii democraţiei sunt hoţi. Toţi cei însetaţii de lege si dreptate sunt socotiţi dusmani!

  Apreciază

 • 18. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:22

  Bsk. materialul e de citit si de recitit. De legat de celelalte episoade si de confruntat cu explozivul si scopurile şantajistilor care acum sar în ochi!

  O singură observaţie am de făcut, una în apărarea celor ce s-au lăsat dusi cu presul, creduli, de fapt ca si noi, până la un anumit moment. Vreau să zic că, fără materialul investigator pe care l-ai prezentat din cele 19 episoade am fi gândit pe tiparul din exploziv… 🙄

  Apreciază

 • 19. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:23

  O după amiază linistită vă doresc, dacă se poate si puţintel răcoroasă, revin mai pe seară 🙂

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 14:26

  Ultimele imagini le-am surprins de la protestul ghilimelelor din ianuarie, când ai profitat de aglomerație și starea de spirit revoluționar. Îți amintești când ne-ai povestit cât de frumos era afară, seara, în drum spre Piața Victoriei? Declarația aia se află în dosar; s-a dispus începerea acțiunii penale împotriva ta în decembrie, după înregistrarea plângerilor penale ale unor ghilimele sub acoperire; te-au surprins la ultima ta demonstrație de hoție: o zi cu ghinion, a XIII-a zi la PV, numărată și anunțată recent chiar de tine, nemernicule!

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 14:34

  14
  Și tu, soro?
  Mulțumesc, ca la 12. 🙂

  Apreciază

 • 22. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:55

  Nu, my friend, dar e un bun prilej de a ne gratula! Nu ne face rău… 🙂

  Apreciază

 • 23. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 14:57

  Nu pot pleca până nu vă mai spun ceva la care m-ar interesa si părerea voastră ( poate dă pe aici si Cetăţean! 🙂

  Citez: …”referendumurile merita castigate daca sunt organizate corect, nu daca sunt capcane din care nu exista iesire. Aveti tot dreptul sa mergeti increzator spre capcana, sperand ca veti scapa si de data aceasta la mustata, insa nu aveti dreptul sa cereti poporului roman sa isi prinda mana cu ştampila in ea. Uneori poporul are obligatia de a-si atentiona Presedintele ca excesul de eroism poate fi la fel de catastrofal pentru tara ca o abdicare rusinoasa”…

  Nu e un punct de vedere singular, multe personalităţi ale societăţii civile, ziaristi, politologi, destui bloggheri- între care mă număr, îndeamnă la a nu legitima făcătura prin prezenţă, spun acest lucru de vreo două săptămâni. Şi cu cât sunt mai multe voci, cu atât mai bine, asta înseamnă că s-a format un curent de opinie puternic care creste de la zi la zi.

  Dar în privinţa mesajului adresat presedintelui TB, am, totusi, o observaţie. Din toate iesirile publice ale lui TB se-nţelege clar detaşarea lui faţă de ilegitimitatea acţiunilor useliste-n general culminând cu referendumul de suspendare. Dar cum referendumul se află sub incidenţa unei decizii de constituţionalitate, TB nu-şi poate permite să aibe o poziţie pro-boicot, asa-zisul lui îndemn adresat întregului electorat nu e însoţit de nicio pledoarie, e pur si simplu formal.TB trebuie să-si de astă dată să fie deasupra unor asemenea atitudini (pentru noi fireşti), fiindcă o astfel de poziţie ar fi imediat folosită ca încă un prilej de încriminare pentru el!

  Asta spre deosebire de susţinătorii săi care au libertatea „constituţională” de a nu legitima prin prezenţa lor un demers ticălos de a spune de ce si de a cere altora acelasi lucru.

  În plus, nu stiu dacă termenul de boicot e potrivit. De boicotat îl boicotează, de fapt, uselistii prin apeluri înfierbântate, prin „spune DA şi să scăpăm de el”, „Demite-l” etc, si alte asemenea îndemnuri tovărăşesti ameninţătoare si agresive. Pentru ceilalţi pur si simplu evenimentul nu merită oboseala…

  Apreciază

 • 24. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 15:01

  Acum chiar că plec, ne citim mai târziu!

  Până atunci să fiţi cuminţi si calmi- ca mine, cel puţin :mrgreen:

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 15:01

  Nora 16
  „în apărarea celor ce s-au lăsat dusi cu presul, creduli, de fapt ca si noi, până la un anumit moment.”????
  Da, ca și noi, atât timp cât n-am găsit de cuviință să ne întrebăm cel puțin
  -„De ce acum, după 9 ani?”
  -„De unde atâta curaj jurnalistic?”
  -„De ce Ponta tace ca mutu-n păpușoi?”
  -„Cum naiba rezistă psihic un om politic murdărit în Exploziv?”/
  *
  „ Vreau să zic că, fără materialul investigator pe care l-ai prezentat din cele 19 episoade am fi gândit pe tiparul din exploziv…”
  *
  Ei, da, dar am impresia că tiparnița asta va funcționa și după ce voi fi încheiat episodul ultim, 20. După aprofundarea cazului Panait, unele din întrebările firești de mai înainte, au reclamat reformularea lor:
  –„De ce acum, după 10 ani, funcția mai creează organul?”
  -„De unde atâta tupeu jurnalistic fără repercusiuni?”
  -„De ce Ponta a tăcut ca mutu-n păpușoi, în fața atâtor falsuri și minciuni evidente, de parcă i-ar fi convenit?”
  -„Cum naiba de mai prosperă viața politică a unui explodat în Exploziv?”

  Apreciază

 • 26. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 15:02

  Bsk. bune întrebări! Dar abia de acum vor putea fi puse 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 15:31

  Nora 21
  Despre referendum, privit prin prisma cvorumului, mi-am spus punctul de vedere înainte să apară problema condiției de prezență în decizia CCR (ca unică posibilitate de salvare a lui TB) și după pronunțarea deciziei CCR (ca semn al neîncrederii mele într-o atitudine unitară pro-boicot pentru Băsescu).
  Constat fără surprindere, dar cu profundă dezamăgire din cauza crizei de timp, că unii abia inventează apa caldă, cugetă adânc și exprimă niște opinii… de parc-ar fi nou-nouțe, fătate din cuget proaspăt în loc să se fi încheiat dilema din timp (ori la bal, ori la spital), iar alții s-au răzgândit pe viceversa și au amplificat riscul cel mai mare: bifurcarea susținătorilor lui Băsescu în hăis și cea!
  Este adevărat că chiar Traian Băsescu a bulversat cel mai mult luciditatea susținătorilor, probabil se va alege o strategie mai clarificatoare pt săptămâna viitoare, dar dilema majoră nu se pune în rândul celor care urmăresc blogosfera ci în teritoriu;
  Chiar dacă TB spune una și gândește altceva împreună cu PDL+staff, continuarea acestor apucături contradictorii va produce pagube și trebuie să înceteze într-un fel. Asta nu-i strategie, ci debusolare de perdant.

  Apreciază

 • 28. Nora Damian  |  20 iulie 2012 la 15:35

  Da, Bsk, posibil ca pentru zonele mai îndepărtate şi mai puţin informate ale electoratului să fi apărut si o confuzie. Sper să fie risipită la timp… 🙂

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 15:47

  Pentru susținătorii lui TB este perdantă și poziționarea contradictorie din blogosferă; dacă nici aici nu s-a ajuns la o concluzie unitară și temeinică, ce pretenții să avem pe coclauri?
  Eu mi-am cam diminuat elanul expunerii argumentației, tocmai fiindcă nu-i văd utilitatea nici în sublimele chinuri ale facerii blogosferice. Prea multe icnete pro și contra pe chestiuni complicate chiar de interpreți, fiindcă sunt tratate superficial și lăsate sub influența intepretărilor celor interesați de demiterea lui TB.

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 15:56

  Cu prea multe moașe, iese adevărul strâmb.

  Apreciază

 • 31. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 16:04

  Salutare! 🙂

  E clar ca TB se afla prins intr-o dilema din care nu vrea (inca) sa iasa: sa ceara neprezentarea la referendum sau sa para hotarat sa lupte pana la capat. Deja aud voci de pesedisti disperati care condamna indemnurile PDL-istilor de a boicota referendumul pentru a nu se implini conditia de cvorum. Duvaz era nervos ca Presedintele cere oamenilor sa vina la vot, iar PDL zice ca NU.

  Evident ca TB nu are cum sa zica acuma, la acest moment, „nu veniti la vot”, insa saptamana viitoare, dupa data de 24, ar cam fi vremea sa smunceasca oficial de volan. Decizia ar avea timp sa ajunga in teritoriu, amplificata de mass-media si nu va mai putea fi intoarsa. Insa la o asa decizie, ca ea sa aiba efect, virajul trebuie sa fie de ultim moment.

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 16:05

  Cei mai eficienți agenți perturbatori sunt ai noștri, din tabăra pro-Băsescu. 🙂
  Din cauza contradictorialității tratate superficial și după elemente nerelevante (sperietori pentru caractere sensibile), cei mai mulți perdanți suntem noi; ne mai lipsește voința perdantului principal și ne-am aranjat.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 16:35

  Victoriile estetice se mai regăsesc în visele ființelor gingașe, necălite sau obișnuite cu realizări facile, comode, fără bătăi de cap.
  Victoriile acaparatoare, și cu slănina-n pod și cu mălaiul în traistă, sunt ale invadatorilor și ale celor lacomi. Noi, ăștia pro-Băsescu, suntem în defensivă, iar soluția optimă nu-i ideală, nici frumoasă, nici spectaculoasă, ci cu pierderi minime, pe cât posibil.
  Creșterea riscului de a-l pierde pe suspendat- din cauza urmăririi unor satisfacții depline, pe toate gusturile… mofturoase – înseamnă să ne merităm rezultatul.

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 16:47

  Salut, Cetățene!
  Ce se mai poate face util, eficient… și suficient, după ce se va fi găsit o cale comună, asta-i problema în scurtul timp rămas. O primă linie de recepție se va găși și-n ultima zi de campanie, la o adică, dar eu, ca lemn Tănase: și cu asta ce-am făcut?
  Până și programul de vot, lăsat în extremis la cheremul CCR, nu ține de normalitate.
  Noi visăm ca idioții soluții normale împotriva armelor neconvenționale.

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 16:58

  De la prea multe moașe, ni se trage apropierea galopantă de o problemă imposibilă, or, unde nu-i nicio soluție, nici strategia nu se simte mai bine.

  Apreciază

 • 36. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 17:01

  Salut! 🙂

  Exact: visam ca idiotii la normalitate, cand normalitatea este definita prin OUG si Decizie (complice) a CCR. Dilema moral-politica: cum sa iesi din starea de exceptie cu mijloace normale? Cum sa te aperi constitutional cand insasi regulile constitutionale sunt date peste cap?

  Apreciază

 • 37. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 17:01

  „insesi”.

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 17:14

  Am spus de anormalitatea programului la cheremul CCR, gândindu-mă la o prevedere din Legea referendumului care interzice schimbarea regulilor de organizare cu 15 zile înainte de votare. Asta înseamnă că modificarea sau abrogarea acestei norme (din legea în vigoare) prin proiectul de lege ajuns acum pe masa CCR afectează procedura aflată deja în desfășurare, adică noua lege intervine retroactiv, iar CCR ar trebui să permită aplicarea noului program 7-23 numai la un referendum viitor.
  CCR are atribuții constituționale să vegheze la desfășurarea referendumului, inclusiv să interpreteze și să aplice legea de data asta.

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 17:19

  Ce încredere să am în CCR, când totul depinde de ungurul bulan? El și alții într-o majoritate decisivă, pot zice una și bună- „norma de procedură este de aplicare imediată”- adică se fac că plouă și o lasă că merge și-așa, retroactivă.

  Apreciază

 • 40. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 17:27

  Asa este. Eu m-am cam saturat de acel ungur (macar de la Predescu si Gaspar nu am nici o pretentie, iar Aspazia a crescut putin in ochii mei dupa ce a avut tupeul sa citeasca cum trebuie art. 80 din Constitutie) care decide in functie de cei 70% pensionabili maghieri din Romania si de cei 0,000000000001% maghiari care ii conduc de peste 20 de ani sub titulatura de ude mereu.
  Iar daca CCR o face lata si cu schimbarea regulilor cu 15 zile (de ce nu cu o ora?) inaintea referendumului, sa se duca invartindu-se statul lor de drepti.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 17:32

  În ochii mei, Aspazia Cojocaru nu a crescut: dacă era scorul de 5:4 aș fi fost convins de importanța decisivă a votului ei (fiindcă președintele votează ultimul și aș fi presupus că s-a trezit în față cu 4:4 (dacă intra și el în majoritate) sau cu 5:3. Or, scorul acela cu Aspazia Cojocaru în minoritate a fost 6:3 și nu-mi spune nimic serios, dimpotrivă.

  Apreciază

 • 42. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 17:41

  Ma refer la decizia privind reprezentarea Romaniei la Bruxelles (683/2012), unde a fost 5 la 4, cu cei 4 fiind Gaspar, Predescu, Toader si Puskas. Absolut jenante opiniile separate, la mos Predescu cel putin argumentele tradeaza senilitate clara.

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 17:59

  Ei, da, aici așa-i, și se vede importanța votului la 5:4 M-am gândit la aia cu Blaga, crucială pt ce-a urmat.
  Normele tehnico-organizatorice nu se referă explicit la programul de vot, dar acele zile tabu definesc intervalul de timp până când guvernul poate să emită o hotărâre. Or, dacă Guvernului i se permite orice prin noua lege, va înțelege să schimbe și programul de votare (în cazul în care noua lege n-ar intra în vigoare până pe 29). Pe de altă parte, regula jocului stabilită în ultimele 2 zile de campanie înseamnă să lăsăm campania- stabilită de lege să fie minim 20 de zile- fără strategie, caz concret acum cu urmărirea pragului după programul de vot, adică nu se știe în cele minim 20 de zile ce opțiuni să discut cu electoratul.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:01

  Mai corect : Or, dacă Guvernului i se permite orice prin noua sau vechea lege…

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:08

  Cu alte cuvinte, CCR ar trebui să nu permită nici schimbarea programului de vot 8-20 și nici să ia în considerare o eventuală HG de schimbarea a acelui interval orar, dar să lămurească asta în motivarea deciziei sau altfel, încât să se știe dinainte de 29. Nu-i normal să vegheze la desfășurarea referendumului și să tacă; are dreptul să se autosesizeze cu orice problemă.

  Apreciază

 • 46. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:12

  As avea o tona de comentat pe marginea meandrelor din mintea judecatorilor CCR si a imaginarului lor parlamentaro-iorgovanian de la decizia 683 si cea cu CJNC-ul, insa nu mai am rabdare si timp. Insa cand te uiti la salva aia de decizii din acele zile, iti dai seama ca s-a atins limita si la CCR cu „reformismul” si cu statul de drept. Iar deciziile privind programul la referendum nu ma fac sa fiu optimist, cand stiu ce colcaie prin mintea celor de la CCR, forta scrupulosi cu neretroactivitatea legii cand vine vorba de anumite aspecte legate de inamovibilitatea judecatorilor (decizia 375/2005) dar posibil foarte lacsi cand vine vorba de referendum.

  Apreciază

 • 47. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:16

  Dragul meu,

  Cand ma uit la tine si la mine cum ne strofocam sa gandim logico-juridic si cand compar asta cu opiniile unor judecatori de la CCR, ma intreb cine sunt cei sariti: cei care interpreteaza cu bun simt sau cei care abuzeaza de dreptul de a scrie orice sub pretext de interpretare a Constitutiei. Eu personal nu am vazut decat la Iulia Motoc argumentare in fata careia sa imi scot palaria.

  Normal ca CCR nu ar trebui sa permita schimbarea programului, insa mai stii? La cum considera 5 de la CCR suveranitatea Parlamentului si a Guvernului asupra Constitutiei, orice e posibil, inclusiv lungirea referendumului pana la alagerile parlamentare, si astea decalate.

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:24

  Iulia Moțoc, o nesuferită. (nu pentru noi 🙂 )
  Oameni ăștia din CCR n-au respect de sine; au doar tupeul să întrețină un haos în jurisprudență încât să-și permită și cele mai previzibile soluții: alea întâmplătoare. 🙂

  Apreciază

 • 49. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:26

  Respectul de sine la unii de la CCR e direct dependent de modul in care inteleg sa apere libertatea si statul de drept. Cine a trait jde ani la treuca Partidului sau atarnat de lantul coperativei Avantul nu stie ce insemna aerul tare al adevarului si libertatii.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:36

  Prin haosul în jurisprudență, CCR a încurajat tot felul de forme de instabilitate legislativă și nu de puține ori a motivat anumite soluții cu necesitatea stabilității legislative. E o contradicție flagrantă. De asta s-au schimbat legile electorale sau cea a referendumului în timpul campaniilor începute. Așa cum poate decide să nu se mai modifice legea electorală în ultimul an, legea referendumului de ce să nu aibă stabilitatea ei, inclusiv în privința zilelor sau orelor de vot?

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:39

  Până acum au apărut legi noi ale referendumului cu dedicație: Jos Băsescu!

  Apreciază

 • 53. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:42

  Evident! Mai ales ca imi aduc aminte parca de un fragment din respingerea comasarii in care sa invoca principiul securitatii juridice si necesitatea stabilitatii legislatiei.

  „Dreptul la alegeri libere impune respectarea unor exigente, intre care si aceea a stabilitatii normelor juridice in domeniul electoral. Intr-un plan mai larg, stabilitatea acestor norme constituie o expresie a principiului securitatii juridice, instituit, implicit, de art. 1 alin. (5) din Constitutie, principiu care exprima in esenta faptul ca cetatenii trebuie protejati contra unui pericol care vine chiar din partea dreptului, contra unei insecuritati pe care a creat-o dreptul sau pe care acesta risca s-o creeze, impunand ca legea sa fie accesibila si previzibila. Intr-o bogata jurisprudenta, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a subliniat importanta asigurarii accesibilitatii si previzibilitatii legii, inclusiv sub aspectul stabilitatii acesteia, instituind si o serie de repere pe care legiuitorul trebuie sa le aiba in vedere pentru asigurarea acestor exigente …” (Decizia 51/2012).

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:45

  Sigura excepție, cu 9 milioane de DA pentru demitere, nu a avut zile multe, tot din cauze de stabilitate… a instabilității legislative.

  Apreciază

 • 55. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:47

  Pescuitorii in ape tulburi au nevoie mereu de un complice care sa agite apa cu batul.

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 18:47

  Accesibilitatea și previzibilitatea… demiterii cu orice preț a unui președinte ales degeaba.

  Apreciază

 • 57. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 18:57

  Esenta „parlamentarismului” romanesc, descoperit mai ales dupa ce Ion Iliescu nu mai este Presedinte.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:01

  Eu aș considera cel târziu înregistrarea în parlament a cererii de suspendare, în vederea demiterii președintelui prin referendum, aplicabilă numai legea în vigoare la acel moment. Orice lege nouă de la acea înregistrare, aplicabilă la altă suspendare. Nici așa nu-i în regulă să schimbi legea, cu dedicație, cu o săptămână-două înainte de depunerea inițiativei de suspendare. Nu-i în regulă să începi un mandat de președinte cu o regulă și să te termine alta.

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:04

  Președintele modelat și disciplinat de parlament se numește paiață.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:06

  Până și veșnicia are limitele ei: nemuritorul Iliescu ne îngroapă pe capete.

  Apreciază

 • 61. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:08

  Si ce este mai interesant e o paata atarna intotdeauna e multe sfori, de care trag mereu multe maini, lasate in voia constiintei si a mandatului reprezentativ, iar nu imperatuiv. Expresia a actiunii de clan auto-reproductiv.

  56: CCR trebuie sa ia clar in evidenta data de incepere a suspendarii si de acolo sa spuna: halt! gata cu modificarile din mers. Insa exact asta le place unora de acolo: fandarile din mers.

  Apreciază

 • 62. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:10

  „Eu cred ca vesnicia s-a nascut in Parlament. Aici orice vot e mai incet” (parafraza dupa Blaga).

  Nu atat de incet ca mersul lui Ilici spre locul unde se miroase iarba de la radacina.

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:14

  Orice criteriu, condiție, principiu etc invocate de CCR după toane, așa cum apelează alternativ la stabilitatea legislativă, echivalează cu acceptarea caracterului aleatoriu al normelor.

  Apreciază

 • 64. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:19

  Aleatoriul normelor e tantatia suprema la CCR. Aici se vede extractia „parlamentarista” a unr jidecatorii stacojii. Proveniti din randurile legislativului si stiind ca atunci cand o norma te incurca, o poti schimba fara oprelisti, acei judecatori alesi pe sprinceana si trimisi la CCR procedeaza la fel, garantand aleatoriul de la inaltimea statutului dobandit pe 9 ani.

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:21

  De exemplu, dacă parlamentarii pușcăriabili și acoliții lor și-ar da o lege de amnistie în materie penală, atunci accesibilitatea, previzibilitatea și stabilitatea ar însemna ca următorii aleși ai neamului să procedeze oricând la fel. 🙂

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:28

  Dacă nu erau europenii cu ochii pe noi, dublarea sau triplarea zilelor de vot la referendum s-ar fi operat fără reținere. Parlamentarii ăștia neciopliți au un dispreț față de lege și oameni, încât orice prostie de-a lor capătă supremație.

  Apreciază

 • 67. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:32

  64. Nu am nici o indoiala. La 63 mai ma gindesc, orice e posibil 🙂

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:33

  Cetățene, cunosc destul de bine diferența dintre soluționarea unei cauze urmărind aplicarea legii și căutând pretexte de eludare a legii (care să sune cât mai plauzibil); a doua practică a ajuns la nivel de deformație profesională (nu-ți mai vine să judeci normal 🙂 )

  Apreciază

 • 69. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:35

  Imi acord o pauza, cu invoirea ta. Nu de alta, insa iau foc fizic pe scaun, iar mintea mea e deja in flacari 🙂

  Apreciază

 • 70. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:36

  Te cred ca le cunosti. Ma intreb daca cei care le practica le mai disting. Oamenii normali o fac, insa cei care au facut din asta sport, ma intreb daca mai disting adevarul de minciuna.

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:39

  La fel procedează și fariseii democrației din parlament: nu-i interesează ce spune legea, ci cum să justifice mai convingător săltărețele lor încălcări ale legii sau Constituției. Ăștia sunt irecuperabili.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:42

  nu-i interesează să respecte ce spune legea

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:49

  Apar multe comentarii admirabile pe bloguri și forumuri, numai după reguli elementare de bun-simț, care combat foarte bine anomalii juridice, fără să aibă cunoștințe în domeniu. E suficientă judecata normală, pe când viceversa, practicată de cei cu deformația sus amintită, produce niște spectacole de un ridicol sublim.

  Apreciază

 • 74. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:52

  evident! Jucata normala bate mereu elucubratia juridica, mai ales acolo unde aceasta e bagata in ultimele transee, intrucat nu mai poate fi practicata ca pe vremuri: fara publicarea legislatiei.

  Apreciază

 • 75. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:53

  citeam intr- carte scrisa de un fost detinut politic ca pe vremuri, ca simplu cetatean, nu aveai accesa la Codul Penal, nu era public. Nu am stat sa verific, am citit cartea de mult, insa nu m-ar mira sa fi fost adevarat.

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:56

  Decepțiile mele cele mai mari, pe bloguri, rămân superficialitatea și gargarismul. (adică trecerea cu vederea peste teme concrete, semnificative, utile de aprofundat, și respectiv pierdere mare de timp cu vorbe goale).

  Apreciază

 • 77. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 19:56

  Basescu la Digi, acuma la .

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 19:57

  Așa cum pierdem noi doi timpul acum. 🙂

  Apreciază

 • 79. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:00

  la ora 20 vroiam sa zic.

  Gargarismul si superficialtatea, daca sunt asezonate cu entuziasm tamp, devin militantism gol.

  Apreciază

 • 80. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:01

  ei pe naiba, nu pierdem timpul, ci il folosim.. cat a mai ramas 🙂

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:09

  A mai rămas foarte puțin. 🙂

  Apreciază

 • 82. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:10

  Putin? Nu. Trebuie sa invatam de la Iliescu: intotdeauna e destul timp, daca ai rabdare sa iti atingi scopurile 🙂

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:10

  N-aș fi știut de Digi, dacă nu-mi spuneai. Îl ascult pe TB: pare mai apropiat de PDL acum. 🙂

  Apreciază

 • 84. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:12

  Apropierea-departarea e un joc subtil, in functie de necesitati.

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:12

  Acum zice de președintele disciplinat de parlament, prin amenințarea permanentă cu suspendarea. 🙂

  Apreciază

 • 86. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:13

  da, Presedintele ca slugoi parlamentar.

  Apreciază

 • 87. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:14

  e a doua oara cand il aud pe TB laudand pe fata Pupiloiul 🙂 Prima data a fost tot la un interviu, acum cateva zile, in fuga.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:17

  Îndrăzneț TB! Românii vor vota NU majoritar (asta înseamnă participare)

  Apreciază

 • 89. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:18

  Mereu a spus asa. Oficial nu a spus niciodata altfel.

  Apreciază

 • 90. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:20

  Desi, pentru cine stie sa citeasca cu atentie mai ales primele mesaje, indemnurile la invalidare sunt manifeste.

  Cred ca are studii sociologice despre categoriile de votanti care trebuie dislocate de la USL.

  Apreciază

 • 91. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:24

  Basescu a folosit sintagma „lovitura de stat” la CCR.

  Apreciază

 • 92. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 20:29

  In chestiuna validarii, TB joaca moral-politic: hai sa aratam ca poporul este capabil sa corecteze prin vot atitudinea clasei politice.

  Eu prefer varianta juridica. Chestie de apetit de risc.

  Insa B prezinta corect si varianta cu invalidarea: ma intorc la Cotroceni 🙂

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:45

  Ar fi 2 explicații posibile pt apelul lui la participare : vrea să vadă până unde se poate apropia cu NU de DA (și-apoi să decidă în extremis dacă apelează sau nu la boicot) sau chiar vrea să riște oricum (nu-și dă seama că va pierde).
  Își dorește de la români susținerea politică de altădată și nu-i place interpretarea juridică a nevalidării referendumului.
  Sună ca naiba: vrea să transforme sancțiunea (propusă de parlament) într-o competiție electorală nepropusă de nimeni (adversarii lui nu participă la întrecere și de asta suportă nicio consecință în cazul victoriei lui TB).
  Spunea Cărtărescu azi în Evz: Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici.
  Eu zic: Vom merge la urne ca oile la abator, în frunte cu un berbec perdant triumfător.

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:53

  Dacă CCR menține programul de votare 8-20, TB va accepta tacit boicotul.

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:56

  Adică TB va da liber PDL-ului să propage ideea absenteismului.

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 20:58

  TB e foarte nesigur. Naufragiază. Îmi pare rău pentru el.

  Apreciază

 • 97. Cetatean  |  20 iulie 2012 la 21:05

  91. Asa e cu competitia electorala, nu de poate dezbara de modul asta de a face politica, o ia personal, desi zice ca nu. Da, e posibil sa vrea sa smulga cat mai multi de NU, si apoi sa ii converteasca in ultima clipa in boicot (desi nu cred ca o va face). Daca nu intelege ca eroismul gratuit il va pierde, va merge la referendum gandindu-se ca el si-a facut datoria politica, cind de fapt varianta juridica e cea mai convenabila.

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 21:11

  Sigur că da. Nevalidarea referendumului nu poate să oprească în niciun fel întoarcerea lui TB la Cotroceni. Restul e gargara. 🙂

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 21:13

  Orice discuție de la acest punct e gargară păguboasă.

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  20 iulie 2012 la 21:20

  Nu exclud ca TB să vadă în nevalidare pericolul unui atentat.

  Apreciază

 • 101. skorpion  |  20 iulie 2012 la 23:53

  salve,

  a 19.a zi in PV
  am crezut ca vor veni mai multi, dar nu, cam aceiasi oameni, +/- mai noi sau unii care revin dupa o mica absenta. Virsta majoritara de la 45 de ani in sus..

  ma amuzi, sarbatoritule ilie, deci in curind voi avea dosar penal?
  vom avea? ca familia sa fie intregita, nu?
  vii cu sufertasul si cu berica?
  🙂

  despre ziua de azi in PV:
  s-a cintat Gaudeamus Igitur…un grup de femei inimoase cintau in cerc, frumos, frumos, apoi au cintat Desteapta-te, romane, unei femei la vreo 78 de ani (mi-a spus ea) i-au dat lacrimile spunindu-mi ca este foarte ingrijorata,
  iar mosul pe care l-am contrazis in urma cu vreo 2 zile, umbla azi cu 2 ziare in mina…nu stiam ca ma cauta pe mine, sa-mi demonstreze negru pe alb, ca TB a spus sa mergem la vot si nu sa boicotam. In sfirsit m-a gasit…din nou explicatii, i-am dat diverse argumente (Laura Stefan inclusiv) dar el cuminte si ascultator, nu si nu, TB ne spune sa mergem la vot. Spre sfirsitul intilnirii din PV dupa ce a mai vorbit si cu altii a inteles oarecum care-i spilul, era mai linistit, mai putin dispus sa ma includa in tabara diversionistilor. I-a si scris lui TB la adresa de email @presidency.ro, dar i-am spus ca s-ar putea sa nu aiba acces presedintele la acel email….

  apropo de unguri,
  am prieteni prin nordul Ro, unguri get-begeti, am vorbit azi cu ei si fara sa-i intreb, mi-au spus foarte clar ca ei nu se duc la vot, pentru a nu legitima lovitura de stat.

  au fost in piata si fluturasi cu cele 2 paiate plagiatarorul & paiata, sforile fiind trase de vintu, patriciu, voiculescu etc..

  +

  ceva nostim,
  un ciine lup care are atirnat o pancarda,
  cind cineva striga DEMISIA, ciinele latra de 2 ori,
  chestia asta repetata de multe ori,
  demisia, demisia,
  ciinele latra!
  🙂

  o sa-l rog pe filadel sa puna poza la copac,
  o s-o vedeti acolo…

  sper ca nu v-am plictisit!!!

  Apreciază

 • 102. skorpion  |  20 iulie 2012 la 23:57

  cine este Pupiloiul?
  🙂

  Apreciază

 • 103. skorpion  |  21 iulie 2012 la 00:48

  mister B
  spui: TB e foarte nesigur. Naufragiază. Îmi pare rău pentru el.
  acum am terminat sa-l ascult (digi24)……….Nu mi s-a parut deloc ca ar fi nesigur, ca ar naufragia. Tu cum ai ajuns la concluzia asta?

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 06:45

  Saluttare!
  Mr. Sk.
  La 13+18 am vrut să văd dacă observi inadvertențele strecurate de mine, la fel cum Ela Fica l-a acuzat pe Ponta. N-am vrut să te amuz. 🙂
  Uite un mesaj propagat de Simona Ela (de la Marcela) Fica pe FB. Confirmă ce-am scris în finalul postării despre misiunea ei de a ține aprinsă flacăra amenințătoare din șantaj, deasupra capului lui Ponta. Ultimele evenimente politice au depins foarte tare contribuția lui Ponta și uite că au mai apărut două noutăți de la Ela Fica: acel procuror fantomă a fost omorât (care l-a acuzat pe Ponta în dosarul ținut de ea în mâna dreaptă) și a găsit un martor, un fost director de bancă, omorât și ăsta. Nu spune numele niciunuia-fantome, fantome!
  *
  „SUNT ATATIA ANI DE CAND URLU DESPRE ACEASTA CRIMA ! LASATI PLAGIATUL , LUATI IN CALCUL ASASINATUL ! NU MAI BAGATI CU TOTII CAPUL IN NISIP FACANDU-VA CA NU VEDETI ! O LUCRARE DE DOCTORAT POATE FI RECUZATA , DAR VIATA UNUI MARE PROCUROR NU MAI POATE FI RECUPERATA ! PONTA , ESTI UN CRIMINAL DE FACTO SI DE JURE SI IMI ASUM, CU RESPONSABILITATE, ACUZATIA ! CE NU STITI : PROCURORUL CARE A FACUT DOSARUL ASTA , E MORT ! CRIMINALISTUL DE CAZ – MORT ! MARTORUL , FOST DIRECTOR AL UNEI BANCI , MORT SI EL , GASIT DE FAMILIE , IN MAI 2002 , INJUNGHIAT IN CASA . MAI VRETI ?”
  ***
  Da, mai vrem, vrem, mai întâi să spui de ce nu te oprești din lanțul de falsuri și minciuni prezentate punct cu punct în postare?
  Aberezi, femeie! Nu ești în stare să spui nici măcar numele celor 2 fantome, fiindcă poveștile de adormit copiii au o limită peste care ai trecut fără rușine.

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 06:51

  În privința naufragiului, este vina mea că n-am specificat: m-am referit la argumentele lui TB legate de chemarea oamenilor la urne.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 07:26

  Mi-am propus de la începutul acestui serial să incit interesul cititorilor prin detalierea contradicțiilor și ajunsesem la un moment dat, pe la ep, 12, să scot în evidență nepotrivirea dintre declarațiile martorilor (preotul de peste drum, alți vecini, preșa) care nu au văzut-o pe mama lui Panait după căderea de pe terasă și declarațiile mătușii, Eleni Dumitru, din care rezultă că erau amândouă acasă. Am încercat să presupun că cele două doamne ar minți, dar ulterior m-am simțit jenat de acestă formă neinspirată a mea de a răscoli situația de fapt. Chiar mi-a părut rău și era doar un aspect trecător, ce urma să se lămurească, fiindcă ele nu aveau interes să mintă, au demonstrat asta la sfârșitul anului 2002, când s-au adresat ICCJ și nu l-au omis pe Ponta celor care știu ce s-a întâmplat cu Panait. Când Eleni Dumitru a declarat ziarului Adevărul ce a apărut în articolul din 7 mai 2002, nu a fost menționat și numele lui Ponta, fiindcă jurnalistul l-a omis intenționat, așa cum tot cei de la Adevărul au mințit când au spus în alt articol că au 22 de file ciorne de-a lui Panait, dar nu-s de la Picioruș. Numai de la Picioruș puteau să le capete, conlucrau împreună la inducerea unor direcții false. Pe de altă parte, Cristian Panait mergea la biserica Icoanei, la preotul Ioan Popescu, (de lângă parcul Ioanid) nu la cel de peste drum, deci era posibil ca acesta din urmă să nu o fi recunoscut pe mama lui Panait în fața blocului după cădere.(dacă Panait ar fi fost enoriaș de-al preotului de peste drum, ar fi fost de presupus că i-ar fi făcut cumva cunoștință cu mama lui, de-a lungul timpului, cînd mai venea de la Târgovoște)
  M-a frământat fiecare idee, fiecare nepotrivire, detest minciunile cum nu vă imaginați și nu concep să le tolerăm cu atâta indiferență. De asta proliferează; nu le arătăm cu degetul mâinii drepte!

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 07:34

  nu l-au omis pe Ponta din rândul celor care știu ce s-a întâmplat cu Panait.

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 07:47

  Tot suntem tratați ca niște absorbanți de minciuni, grivei, lătrători în gol, oi sau maimuțe rătăcite în mediul propice propagării minciunilor. Superficialitatea și gargarismul ne lucrează de peste 20 de ani.
  Am mai reduce din proliferarea lor și am schimba cîte ceva… zilnic, dacă le-am arăta adevărul… cu degetul:
  *
  http://media.photobucket.com/image/fuck%20you/jamielebish/Facebook/New%20Album-7/168303_1718114785685_7397635_n.jpg?o=56

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 08:10

  De citit:
  http://www.blogary.ro/2012/07/tradare-tradare-dar-s-o-stim-si-noi/

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 08:17

  „Prefer să nu pot vota decât să validez prin votul meu o lovitură de stat (ducând la atingerea pragului de 50%). Pe de altă parte, dacă USL aduce la vot peste 50% din listele electorale înseamnă că lovitura de stat are susţinere populară şi iarăşi votul meu este irelevant”, a spus Laura Ştefan,
  *
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/farsa-usl-nu-trebuie-legitimata-pucistii-ponta-si-antonescu-te-vor-la-vot-ignora-i-992892.html

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 09:39

  Uitati-vă aici! Ela Fica a publicat ieri un alt articol în Exploziv și prezintă transcriptul unei convorbiri înregistrată de SIPA între Ponta și judecătoarea Valentina Tatulescu. A se vedea episodul meu nr. 17 despre acestă judecătoare și… aceleași expresii (cuvinte) amintite de mine din repertoriul aceleiași judecătoare, dar nu cu ponta ci cu unul Chelu, despre incomodul Valerian Stan -fostul șef control în guvernul Ciorbea, discuție din 1997, apoi deconspirată în presă la 26.01.2001 (articolul Judecătoarea ucigașă).
  Ela Fica vine cu o nouă făcătură: adică avea de anul trecut 23 de transcripturi și le-a ținut numai pentru ea, acum s-a hotărât- ca să vezi, minune!- să ne-o prezinte pe judecătoarea Tătulescu.

  Valentina Tatulescu nu a fost niciodată judecătoare la Curtea Supremă de Justiție cum susține superficialitatea și minciuna în persoană Elei Fica; până în 1999 a funcționat la judecătorie (președinte la sector 1), când a trecut la Curtea de Apel București, iar din 2003, președinte secția a IV-a civilă tot la CAB, până la pensionare în 2010. (voi pune linkul doveditor la comentariul următor).
  *
  http://www.exploziv-news.ro/categoryblog/section-blog/151-abc/1042-victor-ponta-qprim-ministrulq-direct-beneficiar-de-pe-urma-loviturii-de-stat-din-romania-este-asasinul-procurorului-panait.html

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 09:51

  HCSM nr. 1713 din 08.10.2009- pensionare judecător Valentina Tătulescu de la Curtea de Apel București, președinte secția a IV-a civilă, începând cu data de 2.11.2009.
  *

  Dă clic pentru a accesa 14_10_2009__27262_ro.pdf

  Apreciază

 • 113. skorpion  |  21 iulie 2012 la 09:59

  neata,
  cindva am crezut in cele scrise de ela fica, acum totul a explodat in exploziv.
  oare de ce procedeaza asa?
  doar din superficialitate|?
  cred ca nu, asa cum demonstreaza si mister B

  Apreciază

 • 114. skorpion  |  21 iulie 2012 la 10:00

  am vazut ca si mister B a adus postarea lui bleen despre tradare….
  mi s-a parut corect articolul.

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:06

  Eu sunt postacul trimis să împrăștie, iar , aceleași minciuni și falsuri despre Simona Marcel Fica? Atunci de ce nu mă contrazice, să-mi arate unde greșesc?
  *
  Acum 17 ore pe FB, Simona Ela Fica:
  „AZI AM PUBLICAT INCA O PROBA DIN DOSARUL CRIMEI SAVARSITE DE CATRE PONTA IN 2002 , SI TOT AZI SI-AU TRIMIS POSTACII SA IMPRASTIE , IAR , ACELEASI MINCIUNI SI FALSURI FACUTE DE EI, DESPRE SUBSEMNATA ! DOAR CA SUBSEMNATA , CAND VREA SA CAFTEASCA , CAFTESTE ! IN SPIRITUL SI LITERA LEGII !…”
  *
  Serios? 🙂 🙂 🙂 Hai, nu-mi vine să cred: spiritul și litera legii?
  *
  http://www.facebook.com/explozivenews

  Apreciază

 • 116. clemycali  |  21 iulie 2012 la 10:13

  Buna dimineata tuturor. Am citit cu multa atentie postul. Ciudate lucruri se intampla si asta imi intareste convingerea ca Ponta a avut un rol hotarator in moartea lui Panait. Dar ptr a duce in derizoriu intregul efort de a se afla adevarul se arunca pe piata diversiuni. Parerea mea.

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:17

  Mie-mi convine să apară probe ale legăturii dintre judecătoarea Valentina Tătulescu și Victor Ponta (așa cum în ep. 17 susține acel cadru MAI , fost prieten de-al lui Cristian Panait, în scrisoarea trimisă la ziarul Bună ziua, Ardeal); și eu mă străduiesc să demonstrez aceeași legătură, dar ce încredere să mai am în dovezile și afirmațiile Elei Fica, din moment ce muțenia pare să-i fie cel mai bun partener de protecție a probelor științifico-fantastice din articolul ei de bază, din 17.03.2011?

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:23

  Clemy,
  Exact asta se întâmplă, se aruncă în derizoriu și se bulversează ideea în sine privind implicația șantajabilului Ponta.
  Și parcă te lovești de un zid al tembelismului: Simona Ela Fica nu se poate opri din maniera ei alunecoasă, incoerentă, buimacă.

  Apreciază

 • 119. clemycali  |  21 iulie 2012 la 10:27

  Nici una Mr.B. Poate ca Ela Fica a avut acces la niste informatii. Poate ca si-a aruncat un ochi si pe niste dosare. DAR faptul ca incurca datele si se balbaie in cronologii si alte „amanunte”, ii duc credibilitatea la zero. Poate chiar mai jos. Am scris prea mult in viata mea ca sa nu stiu ca acuratetea afirmatiilor sustinute de date este piatra de temelie a oricarui demers investigativ.

  Apreciază

 • 120. maya  |  21 iulie 2012 la 10:33

  Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Foaie verde usturoi,
  Referendumul nu-i cu/de noi!

  La soare o sa ma bronzez
  „lovitura”, boicotez!

  Daca ninge, daca ploua
  va trimit mesaje voua! 😆

  Apreciază

 • 121. clemycali  |  21 iulie 2012 la 10:34

  @maya, buna sa-ti fie inima. Nu ma trambalez pana la Los Angeles nici sa ma plateasca. 🙂

  Apreciază

 • 122. maya  |  21 iulie 2012 la 10:35

  Basca Ilie
  😆
  Felicitari de un qatralion de ori! 😆

  Pentru si de Sfintul Ilie, „La multi ani cu sanatate” ca-i mai buna decit toate! 😆 😆 😆

  Apreciază

 • 123. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:38

  Clemy,
  Materialul Elei Fica nu conține unele sau mici greșeli ci etalează nulitatea integrală a probelor și afirmațiilor ei și mai degrabă l-aș numi rechizitoriu de favorizare a infractorului. După astfel de probe, prezentate într-o instanță, inculpatul Ponta ar fi achitat cu felicitări, iar judecătorii ar trebui să-i prezinte scuze pentru deranj.

  Apreciază

 • 124. maya  |  21 iulie 2012 la 10:38

  Clemy
  😆
  Servus!

  Ma bucur tare,tare mult „sa te vad”!!!
  Eram ferm convinsa ca prezenta masiva la vot este solutia,dar acum trebuie sa jucam dupa „regula” impusa de tradatorii de tara si de neam!

  Apreciază

 • 125. clemycali  |  21 iulie 2012 la 10:41

  @mr.B eu am vrut sa fiu eleganta. Si La multi ani chiar daca e cu o zi intarziere.
  @maya, nu am avut prea mult timp sa stau pe internet in ultimul timp. A trebuit sa-mi dramuiesc participarea. Asta nu inseamna ca nu am tinut un ochi si pe straturile de flori din gradina.

  Apreciază

 • 126. skorpion  |  21 iulie 2012 la 10:42

  si de ce, ma rog, face ela fica o asemenea varza totala?
  pierdere de timp din partea ei, pierdere de timp din partea cititorilor.
  oricum n-o mai citesc.

  salve, maya!!!
  ma bucur ca ai aparut si tu pe aici.
  boicot!

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:42

  Până și gogorița de presă a Elei Fica are o latură iresponsabilă când susține- la export, în engleză- că premierul Ponta este acuzat de omor. Tocmai asta-i nenorocirea: nu-i acuzat de nimeni, oficial.

  Apreciază

 • 128. maya  |  21 iulie 2012 la 10:45

  skorpion
  😆
  Servus!

  USL -ul e un ciot
  merita doar un boicot!

  Bunul simt si l-au pierdut
  Tara, neamul, l-au vindut!

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:48

  Clemy 123
  Da, am înțeles eleganța ta din trimiterea la acuratetea afirmatiilor.

  Apreciază

 • 130. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:49

  Maya,
  Mulțumesc și bine ai revenit! 🙂

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 10:56

  Mr. Sk 124
  „si de ce, ma rog, face ela fica o asemenea varza totala?”
  *
  În scop de șantaj împotriva lui Ponta, la comanda lui Bombo și a SRI, ca să-l țină în priză pe cel mai șantajabil premier din toate timpurile. Am explicat în postare, ultima parte. La șantaj, probele reale nu se scot pe tarabă.

  Apreciază

 • 132. skorpion  |  21 iulie 2012 la 10:59

  banuiam si eu ca este vorba de santaj,

  bombo il ameninta din puscarie, dar degeaba, ponta si hoarda isi vad de ale lor.

  Apreciază

 • 133. clemycali  |  21 iulie 2012 la 11:04

  Da, si varza asta este o sabie cu multe taisuri. Nu stiu ce efect are santajul asupra lui Ponta. Inclin sa cred ca nici nu-i mai pasa ca mentorul lui e in puscarie. Partea cea mai proasta este ca ezinformarile din material dinamiteaza credibilitatea dezvaluirilor cu adevarat socante in legatura cu moartea lui Panait. Cand te confrunti cu doua seturi de informatii concurente, chiar daca esenta este aceeasi, incepi sa te intrebi in care sa pui baza. Credibilitatea surselor este extrem de importanta atat in jurnalism, in mediul academic cat si in domeniile legate de mersul justitiei.

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 11:04

  Simona Ela Fica s-a născut în Leningrad (1970).
  Panimaieși? Harașo! Și bate toba că Ponta nu are nicio legătură cu Rusia, bagă ea mâna-n foc… în loc să spele putina în presa de șantaj.
  Știți cum se spală Putina?
  Cu grijă, de fiecare dată când se întoarce acasă la Putin, după ce s-a întâlnit cu amantul la „Hotel Siberia”. 🙂

  Apreciază

 • 135. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 11:18

  Dacă nu aveți răbdare, mergeți direct la minutul 5!
  Moskova nu crede în baliverne melodioase.
  *

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 11:21

  Asta-i scurtă! Plângere penală fâs împotriva lui George Roncea.
  *

  Apreciază

 • 137. maya  |  21 iulie 2012 la 11:39

  Apreciază

 • 138. Tiberiu Orasanu  |  21 iulie 2012 la 13:57

  Ziua bună!

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 14:06

  Salut, Tibi!
  Dacă tot sunt singur, vorbesc singur. 🙂

  Apreciază

 • 140. maya  |  21 iulie 2012 la 16:16

  Nu stiu daca ati urmarit emisiunea, dar daca nu, eu zic ca merita…
  …chiar daca dureaza aproape 2 ore.

  Este un alt fel de „a vedea” ceea ce ni se intimpla!
  Informatii interesante despre presedintele Traian Basescu,
  „Ponta” , „Antonescu”, noi ca si popor!

  http://inregistrari.b1.ro/view-360-75.html

  Apreciază

 • 141. theo- nona  |  21 iulie 2012 la 16:57

  mister B,

  este fascinant cum scrii .

  Apreciază

 • 142. ovidiu  |  21 iulie 2012 la 17:49

  Multumesc Mister!

  Apreciază

 • 143. ovidiu  |  21 iulie 2012 la 17:56

  La multi ani! Cu sanatate!
  Nu doar pt. ieri 🙂

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 17:58

  Mulțumesc, Theo-Nona, Ovidiu!
  Uselistului netot,
  Îi tragem un boicot,
  Peste bot! 🙂

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 18:05

  Semne și semnale! 🙂
  Adrian Papahagi:
  „Răspunsul cetățenilor onești nu poate fi decât unul singur: NU trebuie să legitimăm acest simulacru de referendum.”
  *
  http://www.contributors.ro/dezbatere/farsa-sinistra-caut-legitimitate/

  Apreciază

 • 146. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 18:06

  Ori nu, ori nu! Nu? 🙂

  Apreciază

 • 147. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 18:10

  Dacă nu contăm nici să boicotăm, atunci nu contăm deloc! 🙂

  Apreciază

 • 148. maya  |  21 iulie 2012 la 18:18

  La Iasi am vazut o pancarda pe care scria (aproximativ)
  „ati plagiat pina si sinuciderea”

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 18:21

  Originală plagiatură! 🙂 N-am știut de ea.

  Apreciază

 • 150. maya  |  21 iulie 2012 la 18:38

  😆

  Apreciază

 • 151. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 18:47

  Dictatura Justiției,
  Întâmplător am descoperit acum comentariile tale de la 5 și 6. (au apărut ulterior, via spam)
  Se deosebesc șantajele de presă practicate de Dan Diaconescu și Simona Marcela Fica. La primul a fost șantaj neautorizat. 🙂

  Apreciază

 • 152. maya  |  21 iulie 2012 la 19:00

  Parapsihologul Iordanescu in emisiunea de la B1:

  la „Ponta” – (citez aproximativ) – exista
  „o tulburare la nivelul corpului calos/ o ubicuitate/ o convingere deliranta, unde totusi nu lipseste logica”

  „la „Ponta” totul e ferm/are momente cind este mitoman(specific)”
  „in subconstient: „eu am fost victima”- ”

  „psihic este cel mai putin pregatit pentru aceasta functie, de aceea
  a si fost trimis inainte”

  Apreciază

 • 153. maya  |  21 iulie 2012 la 19:04

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012072074554/Actualitate/Ponta-speakerul-lui-Stanchev-bulgarul-judecat-la-Inalta-Curte-pentru-spionaj-impotriva-Romaniei.html

  La scurt timp de la preluarea mandatului de premier, Victor Ponta era anunțat cu mare pompă drept vorbitor de vază la o conferință despre politicile mondiale în materie de energie și despre energie și democrație, organizată la Viena.

  Nu știm care sunt competențele lui Ponta în materie de energie și democrație, dar funcția l-a recomandat cu siguranță, pentru că în dreptul numelui său este trecută și poziția sa , cea de prim- ministru al României. Ceea ce atrage atenția este însă gazda acestei conferințe: o organizație non-guvernamentală, intitulată sugestiv Centrul pentru Dialog Global și Cooperare (Centre for Global Dialogue and Cooperation).

  Cine credeți că se află printre membrii fondatori ai acestui ONG cu nume prețios? Chiar Stamen Stanchev, bulgarul implicat într-un scandal imens de trădare și spionaj în România, alături de foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy.

  Prin rechizitoriul nr. 222/D/P/2006 din 18.04.2007 DIICOT a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Stanchev Stamen, Mucea Dorinel Mihai și Donciu Mihai Radu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și spionaj, respectiv trădare prin transmitere de secrete.

  Dosarul a capatat laCurtea de Apel numarul 2753/2/2007prin conexarea cu un alt dosar de spionaj si trădare in care era judecat celebrul spion Benyatov Vadim, fiind ulterior declinat la Instanta Suprema in anul 2009. În data de 24.06.2010 judecatorii Inaltei Curti au dispus conexarea acestui dosar la dosarul 2816/1/2009 in care fostii ministry Codrut Seres si Zsolt Nagy sunt judecati pentru trădare prin transmitere de secrete urmatorul termen este in 6 septembrie 2012.

  Apreciază

 • 154. skorpion  |  21 iulie 2012 la 19:10

  Papahagi ne da cam multe variante:

  Singura acțiune legitimă este boicotarea votului

  sau,

  dacă chiar debordăm de elan referendar, punerea ștampilei pe NU.

  too much!!!

  Apreciază

 • 155. maya  |  21 iulie 2012 la 19:17

  Fostul adjunct al ORDA a explicat că, „în ordine logică şi juridică”, această Comisie de Etică a Universităţii Bucureşti era prima care trebuia să se pronunţe, urmând ca decizia ei să ajungă la Ministerul Educaţiei, dar şi la Parchet, „care are de făcut o cercetare potrivit art. 41 din Legea Drepturilor de autor.

  Eugen Vasiliu a mai precizat şi că Parchetul este în măsură să se autosesizeze în acest caz. Conform procedurilor în vigoare ORDA are obligaţia să întocmească un document după o constatare tehnico – ştiinţifică

  http://www.puterea.ro/articol/eugen_vasiliu_plagiatul_se_pedepseste_penal

  Apreciază

 • 156. maya  |  21 iulie 2012 la 19:27

  skorpion

  Curtea Constituţională a României şi UE/USA – au susţinut pragul de 50%+1 la referendum.

  Presedintele Basescu NU poate sa ceara – LIVE – boicotarea referendumului,chiar daca este lovitura de stat.
  Este ca si cum si-ar da cu stingul in dreptul

  La o lovitura de stat, poporul…..reactioneaza……

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 19:38

  Maya 153
  Mucea Dorinel Mihai a fost șeful direct al căpitanului SRI Sorin Crivăț (prezentat în episodul 8- în 2006, când lucra la Ministerul Economiei și Comerțului, condus de Codruț Sereș).

  Apreciază

 • 158. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 20:28

  Seara bună, dragi prieteni 🙂 După o zi de muncă fizică, pe căldură, as putea să mă duc direct la culcare. Dar mai stau un pic 🙂

  Apreciază

 • 159. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 20:36

  Skorpion, 132, „banuiam si eu ca este vorba de santaj,
  bombo il ameninta din puscarie, dar degeaba, ponta si hoarda isi vad de ale lor.”

  cam asa 🙄

  Adrian Papahagi : „Ceea ce ni se pregătește în 29 iulie este o farsă sinistră. Poporul român este chemat la urne pentru a legitima politic o procedură viciată, un referendum la limita de jos a legalității, smuls prin siluirea instituțiilor statului și batjocorirea Constituției, legilor și regulamentelor Camerelor.
  Răspunsul cetățenilor onești nu poate fi decât unul singur: NU trebuie să legitimăm acest simulacru de referendum. Președintele Băsescu rămâne legitim până în 2014 prin votul din 2009, prin aprecierea internațională de care se bucură, prin lupta pe care o duce pentru Justiție, un Stat modern și o Românie europeană.”

  Asta am găsit eu adineaori. Şi asta am zis si noi, nu?
  .

  Apreciază

 • 160. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 20:44

  clemycali „Nu stiu ce efect are santajul asupra lui Ponta. Inclin sa cred ca nici nu-i mai pasa ca mentorul lui e in puscarie.

  Partea cea mai proasta este ca dezinformarile din material dinamiteaza credibilitatea dezvaluirilor cu adevarat socante in legatura cu moartea lui Panait”

  Cred că de aceea e necesar si important serialul lui Bsk. Demontând o istorie falsificată, dezarmează, în această zonă, cel puţin, personajele care au lansat-o si o întreţin de ani de zile.

  Întâmplător, musiu Bălan si încă unul din reţea exact în aceste zile îsi povestesc isprăvile la DNA 🙄

  Apreciază

 • 161. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 20:52

  maya, 140, mulţumesc de link!

  „Cine credeți că se află printre membrii fondatori ai acestui ONG- Centrul pentru Dialog Global și Cooperare cu nume prețios( (Centre for Global Dialogue and Cooperation)? Chiar Stamen Stanchev, bulgarul implicat într-un scandal imens de trădare și spionaj în România, alături de foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy.

  Prin rechizitoriul nr. 222/D/P/2006 din 18.04.2007 DIICOT a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Stanchev Stamen, Mucea Dorinel Mihai și Donciu Mihai Radu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional și spionaj, respectiv trădare prin transmitere de secrete.

  Dosarul a capatat laCurtea de Apel numarul 2753/2/2007prin conexarea cu un alt dosar de spionaj si trădare in care era judecat celebrul spion Benyatov Vadim, fiind ulterior declinat la Instanta Suprema in anul 2009. În data de 24.06.2010 judecatorii Inaltei Curti au dispus conexarea acestui dosar la dosarul 2816/1/2009 in care fostii ministry Codrut Seres si Zsolt Nagy sunt judecati pentru trădare prin transmitere de secrete urmatorul termen este in 6 septembrie 2012”

  Cum se leagă toate!!! Trădătorii si vânzătorii României atacă furibund. Şi au susţinători destui în populaţie, nu toti cretini cum s-ar crede, unii şcoliţi şi bine informaţi. Iar asta mi se pare cel mai trist 😉

  Apreciază

 • 162. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 21:04

  Bsk, ţinând cont că primele episoade nu anunţau surpriza pe care ai devoalat-o în episodul 19, pe neprevăzute, nu pot să nu te-ntreb: de când te-ai prins? 🙄 🙂

  Apreciază

 • 163. maya  |  21 iulie 2012 la 21:17

  Bască ilie – 157
  aceiasi actori in piese diferite – cheagul coaguleaza
  cit va mai dura „stagiunea”???? 😦

  Apreciază

 • 164. maya  |  21 iulie 2012 la 21:21

  Nora
  😆
  Servus!

  Cu mare placere!!!
  Informatii de alt gen, interesante si care complecteaza tabloul!!!
  NU trebuiesc neaparat crezute, dar este bine sa fie stiute !!! 😆

  Apreciază

 • 165. dictaturajustitiei  |  21 iulie 2012 la 21:32

  @Bsk, 151, cu șantajul neautorizat m-ai băgat de tot în ceață !

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 21:38

  Dragă Nora 162,
  Isteață întrebare!
  Am comentarii vechi, nu mai știu de când, unde îmi exprimam niște rețineri. Rețin 2 discuții cu mr. Sk despre articolul Elei Fica: una foarte veche, în care i-am spus că existența unui aruncător de pe terasă nu stă în picioare, apoi alta cu îndoiala mea c-ar fi avut posibilitatea să vadă ambele dosare și să le compare pt a face diferența ( cum le-a poreclit ea: real și fals); altădată, tot lui mr. Sk i-am spus că eu intenționat nu fac în serial intenționat nicio referire la articolul din Exploziv, ca să vedem dacă în final ajungem la aceeași concluzie. Acele câteva observații mai recente adresate lui Mircea de pe Politeia aveau o completare la urmă (c-aș avea mai multe de zis, dar mă opresc.
  În concluzie, de multă vreme am constatat existența câtorva inadvertențe (vreo 60%) , iar pe celelalte -neverificate-știam că urmează să le controlez, însă nu mă așteptam la un randament al minciunilor de 100% din material. 🙂

  Apreciază

 • 167. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 21:47

  DJ 165
  Cum așa? Autorizarea vine de la o… autoritate.
  Dan Diaconescu s-a dat la șantaje de capul lui.
  Simona Ela Fica a fost autorizată, are acoperire și este înconjurată de persoane interesate s-o atragă în munca de șantaj.
  De la Bombo și SRI, șantajiștii veghează pentru tine. 🙂

  Apreciază

 • 168. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 21:50

  Victoria puscăriabililor asupra statului de drept ar avea consecinţe devastatoare. Să nu uităm, că peste războiul intern există si cele de afară, din ce în ce mai fără scrupule pentru acapararea de resurse. Despre interesele prietenilor de la răsărit care ne-au încălecat si-n ’44,erau gata s-o facă cu concursul lui ilici si revoluţionarii lui ( astia care fac contramanifestaţii agresive, ca azi la Iasi) au mai tatonat pe parcursul celor 22 de ani ( inclusiv în 2007) si acum iar au prins o carte bună cu cei doi valeţi-paiaţe si mânuitorii lor din spate…

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 21:59

  Nora,
  Vom ajunge să ne identificăm mai ușor, mai cu spor… și mai puțini, cei care nu suntem acoperiți la secu, dar nu ne-ar strica să știm câți am mai rămas se toți. 🙂

  Apreciază

 • 170. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:03

  Maya 163
  Avem sezon permanent. Se racolează de nu mai știm câți am rămas de toți pe dinafară. 🙂

  Apreciază

 • 171. maya  |  21 iulie 2012 la 22:15

  Apreciază

 • 172. maya  |  21 iulie 2012 la 22:19

  Apreciază

 • […] invit sa urmariti articolul de mai jos, postat aici cu acceptul autoarei. Dupa articol, o sa va indic cateva surse care fac referire la Simona Fica – activitate […]

  Apreciază

 • 174. maya  |  21 iulie 2012 la 22:22

  Apreciază

 • 175. maya  |  21 iulie 2012 la 22:25

  Am inteles de la CDiaconescu (B1TV) faptul ca Ion Ilici si Emil au telefoane/linii securizate!!!

  Sa declare public ca nu este asa!

  Apreciază

 • 176. maya  |  21 iulie 2012 la 22:28

  Basca ilie – 170

  important este sa formam totusi o masa critica; ea incepe de la minim 2 persoane, conditie indeplinita deja! 😆

  Apreciază

 • 177. maya  |  21 iulie 2012 la 22:29

  Apreciază

 • 178. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:30

  Nora 173
  Uite-așa se leagă informațiile! 🙂 Paginile Brașovene încheie interesant:
  „O singura nelamurire am : ce a determinat-o sa intoarca penita si sa stearga mute posturi? Eu cred ca instabilitatea…”
  *
  Și eu, și eu. 🙂

  Apreciază

 • 179. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:32

  Maya 176
  Da, începem noi doi… să ne criticăm unul pe celălalt. 🙂

  Apreciază

 • 180. maya  |  21 iulie 2012 la 22:33

  @all
  😆

  Noapte buna, vise frumoase si colorate! 🙂
  Ingerasii sa va aiba mereu in grija! 🙂

  Doamne, ocroteste tara mea si pe toti cei care o iubesc!

  Apreciază

 • 181. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 22:34

  Bsk. de două zile aud niste păreri de la insi cunoscuţi de pe aici care nu pot fi trecuţi nici la furie în categoria retardaţi. Şi mulţi nu-s de trecut în rândul spălaţilor pe creier ai antenelor, chiar dacă se regăsesc, se simt acasă, în realitatea măsluită prin media. Ce-i mână atunci pe acesti stimabili, oameni de bine, prieteni, vecini de omenie, colegi cumsecade, etc.să-mpingă ca nebunii, ţara, spre prăpastie? Spre nefericirea celor care trăim acum aici, dar si a generaţiilor viitoare? Cum se explică această iraţionalitate care a prins în copca iresponsabilităţii atâta bobor?

  Apreciază

 • 182. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 22:37

  Bsk. hopa! 🙄 …A sters posturi? Ai avut si de astă dată un feeling perfect!

  Apreciază

 • 183. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 22:38

  Somn usor, dragă maya! Multzam de comentarii. Remarcabile!

  🙂 De câte ori vii pe la noi, aduc o adiere de bunătate şi speranţă:

  Zic si eu cu tine: „Doamne, ocroteste tara mea si pe toti cei care o iubesc!”

  Apreciază

 • 184. maya  |  21 iulie 2012 la 22:40

  Basca ilie -179
  😆
  Daca critica e constructiva, nu-i nici un bai! 😆
  Dar nu E cazul 😆 de critica, pentru ca eu zic 😆

  Jos palaria! 🙂 🙂 🙂
  Multumiri!

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:44

  181
  Mă crucesc și eu de la o zi la alta.
  Din acestă dilemă nu vom ieși.
  M-ar fi consolat măcar dacă aș fi fost luat prin surprindere.

  Apreciază

 • 186. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:46

  Noapte bună, Maya!
  Nu uita să visezi frumos! 🙂

  Apreciază

 • 187. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 22:49

  Bsk, 173, auleo! S-a grăbit tare si a considerat că „sefa” -ca să citez un prieten- e si autoarea 😉

  Mă duc să-i trimit un mesaj!!

  Apreciază

 • 188. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:51

  Stai liniștită, nu-i bai!
  Doar dacă ți-e rușine cu mine. 🙂

  Apreciază

 • 189. maya  |  21 iulie 2012 la 22:53

  Nora
  😆
  Noapte buna! 🙂

  Formarea unedi mase critice este printre primele conditii ce trebuiesc „indeplinite”conform profetiilor celestine!!!

  „Odată ce ai devenit conştient de întrebările pe care ţi le pui la un moment dat, primeşti un fel de direcţionări care ţin de intuiţie:
  ce să faci, unde să te duci… Vezi, într-un fel sau altul, pasul următor
  Şi asta întotdeuna.

  Singura dată când acest lucru nu se întâmplă este atunci când întrebarea pe care o ai în minte este greşită, nepotrivită.

  Vezi tu, problema în viaţă nu constă în a primi răspunsuri, ci în a-ţi identifica întrebarea pentru momentul în care te afli. Odată ce ştii să ceri – şi acel lucru este oportun – vine şi răspunsul. Intotdeauna. ”

  Profetiile de la Celestine /autor James Redfield

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:59

  Maya 189
  Mă regăsesc fantastic în cele scrise.

  Apreciază

 • 191. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 22:59

  Bsk, s-a rezolvat! …Riscam să fiu plagiatorre, nu? 😀

  Apreciază

 • 192. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 22:59

  De-am risca numai atât. 🙂

  Apreciază

 • 193. maya  |  21 iulie 2012 la 23:00

  Nora
  😆
  Eu era sa iau bataie intr-o farmacie de la un domn in virsta pentru ca dupa ce a intrat intr-o discutie ce nu avea nimic cu politica, l-am intrebat de ce il face chior pe marinar!

  A fost dur si amenintator,dar nu m-am lasat si i-am spus ca la virsta lui ar trebui sa ii fie rusine!

  Dar in sinea mea tot mi s-a facut pielea ca de purice!!!

  Apreciază

 • 194. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:01

  Maya. 189, multzam! Sunt cuvinte de care avem nevoie, mai ales acum 🙂

  Apreciază

 • 195. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:05

  Maya 193, da, din nefericire un simptom care a devenit comun.
  Ura abrutizează, tâmpeste. Unii din cei afectaţi par irecuperabili. Vor rămâne în stadiul ăsta si postBăsescu.Sunt marcaţi „în cugetul lor”…
  Te felicit pentru curaj.

  Apreciază

 • 196. maya  |  21 iulie 2012 la 23:08

  Basca ilie
  188 –
  chiar deloc!!!! 😆

  189\ Profetiile de la Celestine /autor James Redfield

  o carte extraordinara ce merita neaparat citita/ acum ceva ani cind am primit-o de la cineva, am copiat-o cu mina rind cu rind!!!!
  Si nu pentru ca nu as fi avut acces la un copy – xerox!!! 😆

  Acest fapt m-a ajutat sa-mi „intre” in minte, dar mai ales in suflet!!!

  Noapte buna!
  😆

  Apreciază

 • 197. skorpion  |  21 iulie 2012 la 23:15

  salut,
  azi a fost a 20.a zi PV.
  putini, foarte putini, aud ca in PU sint mereu mai multi…dar le replic: aia sint pe bani, noi pe credinta in cel mai de calibru politician la ora actuala in Ro aka TB.

  in PV, ne povestea un domn ca la Universitate (angajat acolo) s-au facut presiuni f. mari la chestiunea plagiatului politrucului de ponta, inclusiv de catre….rectorul Universitatii (of course, ati ghicit, pesedist).

  un tinar ne povestea ca in satul Moara Vlasiei in campania din 10 iunie mama lui a primit de 3 ori cite 150 de lei (de la fiecare partid in parte). 150 lei………pentru ”la tara” mi se pare enorm.
  va dati seama daca acolo s-a dat de 3 ori cite 150 lei la o persoana/familie, ce suma astronomica s-a facut la nivel de tara?
  si este vorba de spaga care se pedepseste cu inchisoare (dar nu in Ro)
  a cerut si pustiul bani (la misto), i s-a spus ca nu figureaza pe liste…

  acum a fost din nou acasa, despre referendum lumea nu stie nimic (ma intreb faptul ca primar a devenit un …pedelist ar fi o explicatie?), lumea discuta la circiuma doar despre porumb, recolta, agricultura, tinarul intilnind oameni care nici nu stiau ca va avea loc un referendum…dubios, nu?

  cita abjectie daca este adevarat ca ilici-kgb si infrintul emil au serv. telef. securizate, iar presedintele ales nu. abjectie totala.

  si in concluzie:
  pe 29…….merem sau nu merem????

  Apreciază

 • 198. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 23:15

  Maya 196
  Mulțumesc, la 188 mesajul meu era pentru Nora (187), da-mi place cum gândești. 🙂 🙂 🙂
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 199. maya  |  21 iulie 2012 la 23:17

  Nora
  😆

  „Când dobândeşti destulă energie, eşti gata să începi în mod conştient evoluţia, chiar să-i determini cursul, să iniţiezi procesul de curgere a lucrurilor spre coincidenţele care te vor duce înainte. Porneşti spre evoluţie în felul tău, determini desfăşurarea lucrurilor. ”

  Profetiile de la Celestine /autor James Redfield

  Ceea ce trebuie sa recunoastem ca nu este putin lucru!!!
  Nimic nu este intimplator……

  Noapte buna!
  😆

  Apreciază

 • 200. maya  |  21 iulie 2012 la 23:19

  😆 😆 😆

  Apreciază

 • 201. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:19

  Bsk, unde esti? Vai şi auleo!! Am citit vreo două articole din link-urile la care face trimitere „pagini brasovene”.(sătmăreanca etc) Ce-i pe acolo: de groază!! Minciuni la kilogram. Şantajul si extazul!! M-am dus să pun poza de la 108, era cât se poate de potrivită. Văd că nici pe asta nu mi-o ia 😉

  Apreciază

 • 202. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 23:24

  201
  Nora, ești culmea. Eu îmi propusesem să le citesc mâine. 🙂

  Apreciază

 • 203. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 23:29

  Lasă poza! Asta e.
  Ți-am zis că-i importantă (pentru mine), da’ tu… Batman, Batman! 🙂

  Apreciază

 • 204. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:40

  Bsk 😆 😆

  Apreciază

 • 205. Bască ilie  |  21 iulie 2012 la 23:42

  Maya,
  Bravo! Ai prins 200. Noroc de mine. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 206. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:51

  Skorpion, 197, am auzit ieri că varanul ar fi pus la bătaie o sumă fabuloasă pentru reusita loviturii! Bagă bani cu ghiotura în hienele din media, în primul rând, dar si în teritorii, în acţiuni anti , peste tot: acum ori niciodată.

  Doamne, sper să nu le reusească mârsăvia nici de astă dată!

  Apreciază

 • 207. Nora Damian  |  21 iulie 2012 la 23:52

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 00:03

  Dacă iese tot bau-bau e ceva necurat la mijloc. 🙂
  *

  Apreciază

 • 209. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 00:05

  Somn ușor și nu uitați să mințiți mai cu perdea! 🙂

  Apreciază

 • 210. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 00:17

  197
  Mr. Sk
  Pe 29 merem. Să vedem unde? 🙂

  Apreciază

 • 211. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 07:19

  Culmea griveiului la boicot!
  Doi grivei discută despre strategia boicotului hotărât pentru salvarea lui Traian Băsescu.
  -Dacă aud spre seară că prezența a ajuns în jur de 45%, țuști la urnă… ca să mă aflu și eu în treabă!
  -De ce? Te aștepți să întorci roata cu mai mulți de NU sau nu-ți dai seama că cineva, ocolo sus, te iubește și te cheamă ori degeaba, ori ca să salvezi în extremis cvorumul la referendum?
  -Ca să-mi dau un bot în propriul boicot.

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 07:54

  Culmea culmelor griveiului la boicot!
  Doi grivei discută despre strategia boicotului hotărât pentru salvarea lui Traian Băsescu.
  -Dacă aud spre seară că prezența a ajuns în jur de 45%, țuști la urnă… ca să mă aflu și eu în treabă!
  -De ce? Dacă nu contăm nici la boicot, atunci nu contăm deloc.
  -Ca să aduc pierderea la un scor mai strâns, ca să nu mai lăsăm cancelariile europene să plângă după Paiața interimară și Sperietoarea guvernamentală din cauza diferenței mari de scor și a referendumului nevalidat.

  Apreciază

 • 213. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 08:35

  Culmea fuduliei griveiului la boicot!
  Doi grivei discută despre strategia boicotului hotărât pentru salvarea lui Traian Băsescu.
  -Dacă aud spre seară că prezența a ajuns în jur de 45%, țuști la urnă… ca să mă aflu și eu în treabă!
  -De ce? Ca să pierdem cu fudulia mare cât a președintelui când ne cheamă la urne sau ca să părem mai mulți fuduli la alegerile următoare?
  – După ce folosești ștampila ca tesla la referendum, altfel vorbești…, iar la alegerile viitoare ne vom recunoaște câți suntem de to(n)ți după voce.

  Apreciază

 • 214. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 09:30

  Proba de imagine a griveiului tăntălău.
  *
  Mă crucesc când văd ce le fată mintea unor grivei. Cică, dacă tot suntem furați drastic de useliști la referendum, pentru imaginea României ar fi mai bine să apară o papară mai puțin amară, cu ceva mai mulți de NU la număr. Să fie acolo… la imagine.
  Adică susținătorii lui Băsescu să contribuie la imaginea FALSĂ a României, în spatele căreia să ne ascundem hoții de voturi la referendum. Să părem și noi mai în rând cu lumea.
  Perdanții- cu oricâți de NU în clasamentul adevărului- ar da o mână de ajutor pentru prosperitatea fraudeontologiei referendare, binevenită la mâna hoților; o mână spală pe alta și ambele spală rufele murdare în familie.
  Trăiască și înflorească imaginea falsă a Românie!

  Ba să-i vedem pe hoți rămași în hopțai, fie să nu mai aibă pe să paseze frauda masivă, fie mai ușor de identificat, fie de văzut din satelit de ce-i în stare imaginea României, dacă tot ne vom fi pricopsit cu puciștii în toată splendoarea lor.
  Abia așa ne-am da o șansă imaginii României… mai ca lumea!

  Apreciază

 • 215. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 09:32

  fie să nu mai aibă pe unde să paseze frauda masivă

  Apreciază

 • 216. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 09:56

  În cazul victoriei useliste – repet, din cauza furtului masiv și evident la referendum – numai nerecunoașterea puciștilor în plan internațional și aplicarea unor sancțiuni i-ar mai trezi din adormire pe griveii puși să latre în fața faptului împlinit; le-ar deschide ochii griveilor cu mintea românului cea de pe urmă… până la alegerile parlamentare și prezidențiale.

  Apreciază

 • 217. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 10:00

  Câteva sacrificii până la alegri, de ordinul lunilor, ne-ar da o șansă pentru schimbarea mandatelor parlamentare (și poate prezidențial) ale puciștilor și o altă imagine a României pe o durată de ordinul a anilor. (4-5)

  Apreciază

 • 218. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 10:01

  de ordinul anilor.

  Apreciază

 • 219. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 10:10

  Altfel, vom fi beliți de vii, mâncați și cu pielea întinsă pe tobe ideale pentru trâmbițat democrația puciștilor comunisto-securiști.

  Apreciază

 • 220. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 10:22

  Mă știți cât de înverșunat susținător al președintelui am fost și cred că mai sunt, dar ce ne propune Traian Băsescu – prin boicotarea boicotului – este un risc inconștient și mult mai egoist decât încearcă să lase impresia.

  Apreciază

 • 221. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 13:14

  Ziua bună 🙂 Bsk, împărtăsesc tot ce ai spus, mai puţin ideea că din egoism TB ne-ar îndemna să onorăm „referendumul”.

  Deja TB + un grup din preajma sa sunt acuzaţi că denigrează ţara etc. Vreau să zic ( am spus-o si ieri, a spus-o si Maya, tot ieri, mai târziu) că nu e bine acum, ca TB, subiectul si scopul formal al acestui act samavolnic dar acoperit constituţional, să ceară altceva.

  Dar uite ce spune Sebastian Lăzăroiu:
  „Daca ascultati discursul lui Ponta de la Iasi o sa vedeti ca deja merg pe planul B: „Inalta tradare”. Cu referendumul stiu ca au esuat. Pentru inalta tradare e nevoie de 2/3 din Parlament. Deci tre’ sa iasa la cumparaturi de saptamana viitoare :)”

  Apreciază

 • 222. skorpion  |  22 iulie 2012 la 13:19

  salve

  si mai spune ceva lazaroiu

  Sebastian Lazaroiu
  45 minutes ago near Bucharest ·

  As vrea atunci cand faceti analiza acestor evenimente si legati totul de 29 iulie 2012 sa aveti in vedere ca situatia este mult mai complicata decat pare la prima vedere. As vrea in primul rand sa luati in calcul un adevar: lucrurile nu se vor termina pe 29 iulie, indiferent de rezultat. As vrea, de asemenea, sa luati in calcul inca alte multe variabile pe care de obicei noi toti le ignoram. Din pacate as vrea sa scriu mai mult, dar, deocamdata, nu pot.

  Apreciază

 • 223. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 15:22

  Saluttare,
  Da, Nora, poate egoismul sună prea dur sau un pic nedrept, dar, dacă TB nu poate spune ceva, asta nu înseamnă că ne-a îndemnat la boicot ci să venim la urne, or eu mi-am exprimat dezacordul exact față de consecințele acestei strategii puse în practică și susținută de o motivație insuficientă (neconvingătoare, cu cai verzi și putere ipotetică)

  Apreciază

 • 224. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 15:26

  N-are cine știe ce relevanță acum amenințarea cu înalta trădare. Adică ce? Din cauza acestui plan B al puciștilor, TB ar trebui demis la referendum, ca să scape de-o viitoare grijă?

  Apreciază

 • 225. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 16:02

  Bsk eu nu mă duc la vot. O mulţime nu vor merge la vot. Categoric şleahta face calcule şi ia în considerare posibilitatea invalidării prin neatingerea pragului de 50+1 care devine tot mai plauzibilă cu fiecare zi. Nu mie-mi aparţin temerile respective sau nu contează atât părerea mea cât a celor din imediata lui apropiere. Cum ar fi S.L. Şi nu numai el. În fine, o să fim foarte atenţi si la ce se-ntâmplă si la ce se spune în următoarele zile.

  Apreciază

 • 226. Luminina  |  22 iulie 2012 la 16:10

  va salut, prieteni

  maya, 180 – am sa preiau ruga ta, cu o nuanta: „Iti multumesc, Doamne, ca-mi ocrotesti tara si pe toti cei care o iubesc!”

  Perceptia mea este ca oamenii se orienteaza dupa lumina si nu vor valida o schimbare care nu le aduce nimic bun.

  Nu-mi pun nadejdea intr-un singur om (TB), eu cred ca ar trebui sa ne preocupe ce urmeaza. Este capabila Romania sa dea acea echipa tanara, unita, puternica si capabila, cu care sa depasim pericolele? Vom depasi mentalitatea de colonie? Vom reface (in sens invers) istoria din ’46? Indraznesc sa cred ca da, chiar daca va fi un proces dureros si pe termen lung.

  die gedanken sind frei 🙂

  Apreciază

 • 227. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 16:20

  Salut Luminina! Da, nădejdea trebuie să meargă mai departe de 29 iulie, indiferent ce se-ntâmplă-n acea zi. Sper să nu le reusească mârsăvia si, dincolo de asta, sper în reasezarea forţelor sănătoase în miezul societăţii noastre.

  Da, gândirea în spiritul credinţei şi adevărului, ne dă libertate si ne îndreaptă destinul.

  Apreciază

 • 228. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 16:21

  postare nouă

  Apreciază

 • 230. Barfe Baimarene  |  4 august 2012 la 17:03

  Observatii pertinente. In rest, doar normalitate romaneasca. Cristi Panait avea doar 29 de ani. Era un om deosebit. Un profesionist. Vertical, integru si suficient de naiv incat sa creada in suprematia legii, a probatoriului. Un om caruia nici prin cap nu-i trecea sa se sinucida. Cert este ca ultima persoana cu care a stat de vorba Cristi a fost Victor Ponta. Dar ce mai conteaza ?

  Apreciază

 • […] CV-uri de procurori cu caș la gură? Citez din materialele publicate pe Grădina de hârtie (Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avîntul”): “Cu toată această colecție el (Victor Ponta, nașul lui Cazanciuc – n.m.) […]

  Apreciază

 • […] Episoadele anterioare, aici: 1      2      3      4      5    6     7      8     9    10    11    12   13   14   15    16    17   18   19 […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: