Gospodăria de partid -salonul „diplome”

22 iulie 2012 at 15:46 286 comentarii

– fantezie satirică ruptă din realitate-

În salonul aranjat după gustul lui Vanghelie cu tablouri ale învăţătorilor uselişti pe pereţii tapetaţi cu roşu, se descarcă marfă: teze copertate, formulare de diplome semi-completate, procese verbale-tip gata semnate, noi masterate la pachet cu concedii în Dubai şi Maldive, doctoratul –  „două-ntr-unul, promoţie de sezon„, „honoris cauza şi magna cum laude” la discreţie, cărţi  premiate la „oferta zilei” (de completat doar  rubrica „autorul„). Bonus: CV-uri  business class, pe alese.

Şeful de sală se-nvârte nervos de colo colo. Nu-i mai place nimic. Când ajunge la standul „doctorate” îi scapă o înjurătură. Băieţii de servici se fac că n-aud. Tocmai termină de numărat ultimul pachet: dipomele roz-şobolăniu sunt pentru „drept”, cele albastre cu galben, pentru economic-finanţe-bănci, cele dungate pentru…

Hai, lăsaţi-le naibii, că le mai aranjaţi şi din mers, uite c-au apărut clienţii, îi zoreşte managerul, mai buhăit decât un preşedinte interimar sculat din somn. Imediat, însă, îşi lăţeşte faţa într-un rânjet amabil, întinzându-i clientului „meniul”.
–  Poftiţi, poftiţi, luaţi loc la masa din colţ, dau un telefon şi revin. Vă servesc băieţii!

Măi, ce cearcăne am, bombăne indispus, privindu-se-n treacăt într-o oglindă în timp ce-nchide uşa după el în Biroul cu Documente Secrete. Nici un telefon nu  mai poţi da că nu ştii cine e pe fir, fir-ar el de fătălău de la justiţie şi cine l-a pus. Că proastă mână mai are tembelu’ ăsta de premier la miniştri (muşca-mi-aş limba să nu mă scape gura nici în somn, că ăştia-s mai a dracu’ decât doi şi un sfert).

Alo, aici Gospodăria, respecte şefu’, am un prost pe cap, nu pot sta mult dar hai că acum nu ne aude nimeni, spune, care-i verdictu’? …Plagiat?? Nu se poate!!! Păi ce mai aşteptăm, nu-i dăm în judecată şi pe ăştia? …Cine ne opreşte, măi dottorele meu, cine? Ţi-e frică de madam Redding? Ori de comunistu’ de Barosso?  Of, of, vezi, de-aia nu dorm io de două nopţi şi am capu’ cât o baniţă…

Şefu’ se-ntoarce-n sală, negru sub ochi, gata să-şi verse nervii pe tâmpiţii ăia doi care de o săptămână n-au mai reuşit să vândă nici măcar un masterat. N-apucă să-njure că, dintr-odată, se luminează. Ia uite, ăsta da client! Pe masa lui, vraf de marfuri de toate culorile şi specialităţile! Client de client! Cine o fi? Roşii-n obraz  ca pălmuiţi, băieţii se-nvârt în jurul lui, îi oferă una alta, dar nu par deloc bucuroşi.
Pentru… d-tră? Se minunează cu precauţie respectuoasă şeful. Excepţionale alegeri! Felicitări! Avem şi ceva noutăţi de cea mai bună calitate, să vi le arăt?

Clientul îl priveşte cu silă nedisimulată ca pe o insectă. Nu-i răspunde. În fine se decide pentru vreo nouă bucăţi, vreo trei rozalii, două, negru-finanţ, patru cu dungi, deschide geanta cu cifru şi le dă drumul înăuntru. Şi, plictisit, deschide gura:
Nu le iau pentru mine, ce naiba, eşti picat din lună? Avem probleme grave cu învăţământu’, chiar dac-am scăpat de incultu’ de Funeriu, că de la  bacaloreatu’ lui ni se trag toate ponoasele. Dar, că veni vorba, nici dumneata n-ai ce căuta aici. N-ai competenţele corespunzătoare postului. Ar fi trebuit să mă serveşti prompt, dumneata, nu prostănacii ăştia doi. Ia uite, colo pe masă, ce zarzavaturi mi-au adus:  diplome de „spartachiada”, de „sanitarii pricepuţi”, de  „micii activişti”! Abia am găsit ceva mai acătării printre gunoaiele astea…  Sectorul academic, sub orice critică: alea-s oferte de doctorat? A dispărut imaginația din țara asta? Din cauza unor  nevolnici ca voi riscul de plagiat generalizat a ajuns iminent. Am să raportez. E nevoie de profesionişti în măsuri de siguranţă. Destul cu abrambureala! Comisia naţională de etică urmează să fie informată despre debandada de aici. Şi încă ceva, îi mai spuse, din uşă, clientul, managerului Gospodăriei. De fapt, sunt trimis special de şefu’. Vrea să ştie ce şi cum lucraţi voi în folosul învăţământului și al cercetării. Pentru partid şi popor.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avîntul”(19) Varanus emerittus

286 comentarii Add your own

 • 1. dictaturajustitiei  |  22 iulie 2012 la 16:11

  Bună !
  Nora, m-ai dat gata. Ai lipsit câteva zile dar te-ai întors triumfătoare.

  Apreciază

 • 2. luminita  |  22 iulie 2012 la 16:20

  Uau, Nora, si pe mine m-ai dat gata, ca s-o plagiez pe Carmen.
  😆

  Apreciază

 • 3. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 16:22

  Ziua bună, dragilor! 🙂 Carmen sunt pe aici, dar am avut casa plină. Plus alte trebi 🙂

  Apreciază

 • 4. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 16:23

  Luminiţa, multzam, ne mai plagiem între noi că se poartă 😆

  Apreciază

 • 5. filadel  |  22 iulie 2012 la 17:12

  😆 😆

  Apreciază

 • 6. skorpion  |  22 iulie 2012 la 17:35

  salut,

  mai contati pe inca un plagiator
  🙂

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 18:06

  Saluttare!
  Gospodăria de partid dă doctori de pus la zid. 🙂

  O operație estetică pe capul lui Paiață Crinăucul, de la Theo-Nona: față de pungă bețivă. 🙂
  *
  PS. Nora, plânge lada.

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 18:28

  Puciștii din Parlament au hotărât să aibă ultimul cuvânt după 29 iulie, dar nu în orice situație:
  „In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat”.
  *
  1. Cazul în care nu sunt îndeplinite „condițiile de valabilitate prevăzute de lege” nu atrage intervenția Parlamentului pentru a decide o procedură de urmat atunci când prezența este sub 50%; dimpotrivă, într-o astfel de situație Parlamentul ia act de hotărârea CCR și atât.
  Art. 146 lit.i din Constituție – „veghează la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului și confirmă rezultatele acestuia;”- prevede atribuția CCR de a „confirma” rezultatul, or asta înseamnă inclusiv în situația neprezentării la urne a majorității celor înscriși pe listele electorale. Asta echivalează cu respingerea de către electorat a propunerii Parlamentului, întrucât singurul rezultat- prevăzut de lege- prin care electoratul aprobă demiterea președintelui trebuie să îndeplinească 2 condiții simultan: prezența peste 50% și nr. de DA mai mare ca NU. Când nu este îndeplinită una din cele 2 condiții – indiferent care din ele – CCR va constata, printr-o hotărâre, că a fost respectată procedura de organizare/desfășurarea referendumului, va confirma rezultatul și va constata neîndeplinirea acelei condiții, iar pe cale de consecință va dispune încetarea interimatului Paiaței (de la momentul publicării hotărârii în MO) și reluarea exercitării funcției de către președintele ales. Cu alte cuvinte, Parlamentul ia act de acestă hotărâre a CCR de confirmare a rezultatului char și atunci când referendumul nu este valabil (din cauza prezenței sub 50%).
  *
  2. Parlamentarii s-au gândit la altă situație pentru care se pregătesc să decidă „asupra procedurii de urmat” și anume atunci când CCR ar constata fraudarea referendumului, adică la un nivel care influențează rezultatul.
  Or, rezultatul poate fi influențat atunci când numărul de voturi fraudate N ar fi fost în măsură să răstoarne rezultatul de la DA la NU sau viceversa, dar și dacă N ar fi răsturnat respectarea condiției de prezență (voturi în plus, peste nr. de persoane prezente la urne, în lipsa cărora prezența ar fi sub 50% ).
  a) Este puțin probabilă situația de echilibru între DA și NU încît să se producă răsturnarea rezultatului numai de la DA la NU sau invers (în timp ce condiția de prezență ar fi îndeplinită oricum).
  b) În schimb, în privința condiției de prezență, este destul de probabil să apară o astfel de răsturnare prin fraudare (prezență fictivă): vot multiplu, buletine de vot peste nr. votanților prezenți, liste suplimentare fictive, semnături false în listele electorale ș.a. Numai fraudarea constatată și capabilă să fi răsturnat rezultatul ar putea să ridice problema reluării votului fie pe țară, fie doar în câteva secții de votare. S-ar întârzia confirmarea rezultatului final la CCR și implicit Paiața ar mai rămâne călare pe interimat, iar parlamentarii ar avea de decis „asupra procedurii de urmat” prin stabilirea datei pentru referendum total sau parțial (de data asta în termen de o lună, nu mai au de ce să se grăbească).
  *
  Asta visează parlamentarii, numai că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de la casa poporului. Se poate remarca un aspect interesant: nici fraudarea – ce se răsfrânge strict asupra condiției de prezență- nu are probabilitate prea mare să fie constatată și să conducă la repetarea votului, chiar dacă s-ar descoperi un număr N de voturi înregistrate fictiv peste prezența reală. De ce?
  Fiindcă numărul N de buletine în plus (voturi fictive) reclamă doar scăderea acestuia din prezența totală, nu necestă reluarea votului pentru a restabili alt raport între DA și NU (am presupus improbabil un echilibru dintre DA și NU, dar oricum nu mai are relevanță raportul dintre DA și NU din moment ce fraudarea constatată la nivelul N , printr-un plus voturi fictive, trebuie scăzută automat la numărătoare; prezența reală s-ar determina prin simpla deducere a voturilor fraudate N (încât va scădea sub 50%, altfel nu mai este relevantă), ceea ce se traduce prin neîndeplinirea condiției de prezență, fără a mai fi necesară reluarea referendumului.
  *
  În concluzie, parlamentarii visează să intervină post-referendum, dar un alt referendum nu este posibil (nici total, nici parțial) în cazul neîndeplinirii condiției de prezență ci numai într-un singur caz: al fraudării constatate (cu potențialul de a fi condus la răsturnarea rezultatului), însă șansele sunt infime, atât în privința raportului DA/NU (întrucât nu se anunță a fi echilibrate) cât și în privința răsturnării condiției de prezență (întrucât constatarea uni astfel de fraude nu necesită reluarea votului ci doar scăderea nr. de voturi fictive pentru a se determina prezența reală… sub 50%).
  Supravegherea votului și pregătirea dovezilor de fraudare (pentru eventualitatea ca sesizarea lor să conteze) sunt cel puțin la fel de importante ca datul puciștilor peste bot… cu un strașnic boicot.

  Apreciază

 • 10. filadel  |  22 iulie 2012 la 19:28

  Tnx Mr. B.

  Apreciază

 • 11. ActOfGod  |  22 iulie 2012 la 20:59

  „Băieţii de servici?” 🙂
  La Modrogan nu se face si ortoepicul? Cursul pentru incepatori? 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  22 iulie 2012 la 21:01

  Ok, Filadel! 🙂
  *
  Monica Macovei a ținut să mai spună ceva după terminarea emisiunii, pe B1, după ce moderatoarea a anunțat expirarea timpului:
  -Mulți oameni nu vor să legitimeze referendumul, să știți! 🙂
  *
  PS. (poate nu știați 🙂 )

  Apreciază

 • 13. filadel  |  22 iulie 2012 la 21:21

  😆

  Am auzit-o!

  Apreciază

 • 14. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 21:22

  ActofGod, o fi! Despre cv-ul lui Ritzi si studiile ei multiple si extrem de aprofundate, de pildă, am scris cu acid la vremea respectivă. Dar dacă atunci (si nicicând) n-am căutat un contraexemplu din alt sediu de partid fiindcă ar fi fost un mod de a apela la ipocritul „toţi sunt la fel”, procedeul clasic folosit pentru a scoate pe unul si altul din rahat) la fel socotesc si „delicata” ta întrebare ta de acum. 🙂

  Mai ales că e vorba de un „diplomfest” sub înaltul patronaj al premierului român devenit faimos în toată lumea. 🙂

  Apreciază

 • 15. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 21:26

  Bsk, Filadel, încă n-a intervenit nimic care să mă facă să-mi schimb poziţia. NU! Nu merg la vot. Îi ascult acuma la B1, discutând pe subiect si observ că însuşi Cristoiu care era adeptul participării la referendum dă înapoi! Argumentat!! 🙂

  Apreciază

 • 16. ActOfGod  |  22 iulie 2012 la 21:42

  Vad ca aluziile nu se lipesc. S-o spun direct: „servici” este un barbarism care nu exista in DEX. Cauta singura, n-am chef sa te scolarizez eu.
  Insa „viata are haz”: sa razi de educatia altora avand asemenea lacune… Ma duc – zambind – la culcare.
  Succesuri.

  Apreciază

 • 17. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 22:36

  ActOfGod, Ha, Ha! Asta nu e „o teză”, băieţaş. Nici „bacaloreat” nu există-n Dex. Văd că şi-a făcut efectul, postarea, asteptam să văd o reacţie de la Gospodărie. Spune-i sefului că ai picat. Da’ nu-i nimic, zâmbeste, băiatu’ lu’ mang si a abramburicii că mâine o să ai şi mai mult de lucru. Odihneste-te dară, c-o s-aveţi multă treabă zilele astea, voi ăştia, gospodarii din serviciuri.

  ăsta-i expeditorul:

  Autor : ActOfGod (IP: 89.136.113.178 , 89.136.113.178)
  Email : muie@pdl.ro
  URL :
  Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/89.136.113.178

  Apreciază

 • 18. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 22:45

  Somn usor celor care au plecat la culcare 🙂

  Apreciază

 • 19. Nora Damian  |  22 iulie 2012 la 23:11

  O iniţiativă bună, vine de la epicentru 🙂

  Ştiţi desigur că un elector absent la scrutin poate fi substituit fără mai riscuri. Pentru a evita substituţia puteţi trimite un mail la AEP. În mail cereţi ca CNP-ul dv. să fie inclus într-o listă cu datele personale ale cetăţenilor care şi-au declarat public neparticiparea. Lista va putea fi lesne intersectată cu cea rezultată din procesul de votare.

  Datele personale pe care le veţi introduce în mail vor fi: Numele, CNP, Adresa (doar judeţul şi oraşul). Ele vă folosesc doar pentru a putea anula opţiunea în cazul în care vă răzgîndiţi.

  Dacă vă răzgîndiţi, puteţi trimite un mail cu cererea de radiere din lista electorilor care nu doresc să îşi exprime votul. Cheia de autentificare va fi coincidenţa originii mailului cu datele personale din cerere.

  (Daţi să circule.)

  ————————————–

  Am trimis deja la AEP un mail cu următorul conţinut:

  —– Original Message —–
  From: Marius
  To: office@roaep.ro
  Sent: Tuesday, July 17, 2012 5:23 PM
  Subject: Protecţia votului neexprimat

  (adresa)

  Stimaţi domni,

  Vă rog să publicaţi o adresă de mail la care oricine să îşi poată exprima în avans opţiunea de a NU participa la referendum.
  Formularul va cuprinde: Numele, CNP şi adresa titularului (doar Judeţul şi Localitatea)

  De asemeni, în numele transparenţei instituţionale, vă rog ca, în termen de 48 de ore de la încheierea procesului de vot, să publicaţi online, lista anonimizată a persoanelor (doar CNP, fără alte date personale) care figurează că ar fi votat.

  Din intersecţia celor două liste se pot identifica eventualele fraude.

  Vă rog, nu aş vrea să mă decepţionaţi cu tradiţionalul răspuns “nu avem bază legală”, deoarece nu vă cer să divulgaţi secrete de stat, ci să măriţi încrederea în instituţiile statului.

  Vă mulţumesc.

  Marius Mistreţu

  Apreciază

 • 20. ela  |  23 iulie 2012 la 07:16

  Buna dimineata
  Sambata, in centrul Timisoarei,chiar la usa Rectoratului condus pana mai ieri de d-l Robu s-a organizat un talcioc de doctorate plagiate. S-a putut procura o teza de plagiat avand pe coperta numele lui Ponta si o diploma 3 in 1, pentru specializari diverse.

  Apreciază

 • 21. ActOfGod  |  23 iulie 2012 la 07:41

  M-ai facut de rusine? Sau ce? 🙂
  Insa stergi/nu stergi, tot semidocta esti. 🙂

  Apreciază

 • 22. lastnightmusic  |  23 iulie 2012 la 09:17

  Ce mai faci doctorila ? Nu ti-ai gasit vre-un negru taximetrist prieten in atitia ani de revii pe blogosfera romaneasca sa mai schimbi o vorba . Sau e …. Forta Majora (traducere la aftofgod) 🙂

  Apreciază

 • 23. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:23

  ‘Neaţa prietenilor si tuturor semidocţilor 🙂 hoardele primarelui din orşova şi a altor docţi de tristă amintire, sunt la lucru. Au iesit din grote si atacă. Au ajuns si pe aici semn că se simt deranjaţi.
  … Şi asta nu-i rău 🙂

  Aşa că îi lăsăm un pic ca să se ştie ce sunt si de ce atacă. Şi ca s-avem despre ce scrie. Dup’aia îi trimitem la gunoi unde le e locul.

  Apreciază

 • 24. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:24

  „Duminica, telespectatorii au aflat cu stupoate ca primarul PNL din Orsova a smuls „Flacara Democratiei” din mana celui care o purta si a aruncat-o in Dunare.

  Daca respectiva flacara ar fi fost creatia PNL, iar gestul l-ar fi facut un primar al PDL, pana acum echidistantul Antonescu ar fi aparut negresit la televizor, ca sa arate cu degetul spre Traian Basescu, vinovat de toata tevatura.

  Nu ma inteb, deci, de ce n-am auzit ca vreo autoritate sa fi procedat dur fata de gestul grosolon al primarului, dar felul cum el a tratat simbolul democratiei cu un fel de „je m’en fiche” ma face sa cred ca nimic nu l-ar impiedica sa arunce duminica in Dunare chiar si buletine de vot, urne, liste, centralizatoare, orice ar fi „NU” si n-ar fi „DA”.

  Intrebarea principala nu se pune insa in legatura cu ce se va intampla duminica la Orsova, unde primarul PNL si-a dat arama pe fata si stim ce pot muschii lui. Intrebarea este cate asemenea Orsove sunt in toata tara si cati asemenea primari PNL sau PSD sunt instruiti sa procedeze cu brutalitate. Am zis sunt instruiti, intrucat nu mi-l inchipui nici macar pe cel de la Orsova ca a facut-o absolut pe barba lui.

  Pe scurt, problema se pune cam asa: este oare Orsova o insula izolata in oceanul luptei anti-Basescu sau face parte dintr-un arhipelag bine orchestrat de piratii USL si aflat in intregime sub controlul pontistilor si crinistilor, pregatiti sa inhate voturile cu forta, in cazul cand nu merge nici cu binisorul, nici cu fofarlica?

  Logica spune ca, daca nu le-a reusit legea privind „jumatate plus unu din cei prezenti”, n-a reusit nici incercarea votarii in 2-3 zile, nici chiar decapitarea prealabila a Curtii Constitutionale, gandita, dar abandonata intre timp, nimic nu i-ar impiedica sa incerce chiar si calea ultimei sanse: frauda de proportii. Primarul din Orsova a furat startul, din greseala.” ( Ziare.com)

  Apreciază

 • 25. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:29

  Ela, înseamnă că ne regăsim în spiritul Timişoarei! Probabil că ne-am petrecut! „3 în 1”? Da, vietăţile astea îşi regăsesc „forţa” la scorul ăsta intelectual 😆

  Apreciază

 • 26. clemycali  |  23 iulie 2012 la 09:34

  Buna dimineata gradinarilor si semidoctilor.
  @nora, nu am nici o indoiala ca vor incerca sa fure ca in codru. este unica lor sansa.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 09:36

  Saluttare!
  Un gospodar tare, ca un zid, nu bâlbâială lungă de partid:
  Dragoș Paul Aligică
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/despre-referendum-si-despre-ceea-ce-va-urma-dupa-el/

  Apreciază

 • 28. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:44

  clemy, salut! Da, nu se mai obosesc nici măcar să salveze aparenţele. Au intrat în furia instinctuală de hoardă căreia-i scapă prada îndelung pândită.

  Apreciază

 • 29. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:45

  Bsk, salut, încă n-am ajuns să-l citesc, multzam de link, fug 🙂

  Apreciază

 • 30. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 09:57

  Da, e de citit. Sper să-l citească şi cei din echipa lui TB. Iar ultima parte vine cu niste consideraţii aparte, demne de toată atenţia:

  „Mai importanta insa este structura strategica a jocului intre USL si fortele associate lui Traian Basescu. Logica loviturii de forta planuite sa aiba loc in strada este motivata de supozitia ca Basescu va iesi vulnerabilizat din referendum. Deci un sah la un rege vulnerabilizat. Ce se uita este ca si regele celeilalte grupari este si el vulnerabilizat. Mult mai tare chiar. Paria al Europei, cu o tinichea de coada, privit ca un pericol public in UE. Greu de spus daca strategia atacurilor reciproce la rege e chiar atat de promitatoare cum pare la prima vedere. Nu e clar cine va trebui sa cedeze primul.

  Lucrurile sunt de acum evidente: Oricarui atac la rege, i se va raspunde cu un atac la regele advers. Daca unii vor demisia Presedintelui, ceilalti vor vrea demisia Premierului, cu motive mult mai grele si acceptate in Europa. E simplu.

  Ce va urma de aici e o discutie in sine. In mod normal ar fi de preferat evitarea escaladarii. Si ar fi de evitat o situatie in care ajungem la mediere internationala, cu UE si SUA pe de o parte si Rusia pe de alta, plus ONU la mijloc. E pacat. Romania nu merita aceasta soarta. Deja referendumul abuziv a creat o situatie de monitorizare jenanta. Ajunge. Ar fi cazul sa ne oprim si sa realizam ca deja am ajuns prea departe.

  Nota
  Sunt intrebat insistent ce se intampla la Hotnews. Raspunsul sincer: nu stiu. Mi s-a spus ca textele mele de pe Contributors nu vor mai fi preluate o vreme pe Hotnews. Dar am fost asigurat ca totul e in regula si am fost rugat sa nu-mi intrerup colaborarea. Dat fiind faptul ca asigurarile si rugamintea au venit din partea unei persoane in care am incredere, am hotarat ca pana la noi clarificari sa continui colaborarea”.

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 10:49

  Pronosticul meu pentru prezența la urne… fixe, mobile, ambulante, provizorii, iluzorii, din bude și pisoare:
  45 % plus/minus 1. 🙂
  *
  (Marja de mică de eroare, cum niciun sondaj nu are. 🙂 )

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 10:58

  Nu mă aștept ca Paiața râmătoare interimară să iasă din cotețul politic după referendum:
  un porc n-are cuvânt; are numai guiț și grohăit.

  Apreciază

 • 33. dictaturajustitiei  |  23 iulie 2012 la 11:00

  Bună dimineața „ prietenilor si tuturor semidocţilor ” !
  N-am plagiat salutul și dacă nu mă credeți înființați degrab’ o comisie dar aveți grijă să nu se cunoască compoziția sa ! 😆

  Apreciază

 • 34. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:03

  Bsk, merg pe pronosticul tău. Plus minus 2 🙂

  Cât priveste paiaţele, acu’, în mijlocul hoardei, se simt tari. Până la urmă, însă,după ce-si pierd valoarea de unelte, chiar hoarda îi va scuipa, c-asa-i în junglă.

  Apreciază

 • 35. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:05

  Carmen, bună dimineaţa! E absolut legal să plagiem un salut 🙂

  Apreciază

 • 36. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:07

  De pe FB, (cu ocazia unor comentarii la „cazul Panait, 19)

  „VB Sarut mana, Nora! Si „Jos basca!” (salutul deja traditional) pentru Bsk!

  Nora Damian: Salut,VB! Îi transmit :)”

  🙂

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:10

  Nora
  Îmi convine.
  N-am pierdut de câte ori am mers pe intuiția ta.
  Stă bine la credibilitate. 🙂

  Apreciază

 • 38. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:17

  Nora 36
  Mulțam. S-auzim numai de bine!
  Nu mi-e rușine cu „Jos basca”, n-am chelie. 🙂

  Apreciază

 • 39. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:18

  Cam grea povară, Bsk, o fi vorba de o informaţie neasteptată din infraverde sau poate altceva. E drept că uneori m-am minunat şi eu de anume întâmplări, dar nu-mi arog nici o calitate şi niciun merit 😆

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:22

  E drept, m-ai cam sabotat, dar nu-i bai. 🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:23

  Se poartă boicotul. 🙂

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  23 iulie 2012 la 11:25

  neata,
  cu sau fara basca,
  cu sau fara chelie,

  🙂

  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/referendumul-azi-avangarde-din-nou-ccsb.html

  Apreciază

 • 43. skorpion  |  23 iulie 2012 la 11:25

  hai, la boicot, frate!

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:26

  Gândește-te numai la ce-ar fi rămas impregnat în memoria cititoare de la o maimuță fără bască! 🙂

  Apreciază

 • 46. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:27

  Că veni vorba de hoardă, primitivism, atacuri, barbarie şi neanderthalieni panicaţi, musai să-i transmit onorabilului domn uselist ţopescu un mesaj, de aici, din grădina cea paşnică:

  „S-a găsit cine să vă scape de flacăra democraţiei!! S-o confişte şi s-o arunce-n Dunăre! Esti fericit, ţopescule? Sunteţi fericiţi? Tu si penalii, puscăriabilii, uselistii trădători de ţară, slugile varanului, ultraşii cu diplome de lucrători la secu deveniţi tovarăşi şi pretini, din care cu onor faci parte? Un act de fair play, „olimpianule”, încă unul la toate cele din ultimele trei săptămâni, NU?”

  Apreciază

 • 47. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:28

  Skorpion, danke! Se anunţă interesant 🙂

  Apreciază

 • 48. dictaturajustitiei  |  23 iulie 2012 la 11:29

  Hai , la boicot ! 😆
  Nora, dup[ cum vezi devine o obișnuință !
  Ce crezi, ajung prim -ministru ? 😆

  Apreciază

 • 49. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 11:30

  Carmen, după cât esti de perseverentă şi rezistentă la tot felul de piedici, cred că ai face treabă bună 🙂

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:36

  Mr. Sk
  Aseară în PV ai purtat bluză albă și pantaloni bej?
  Fiica ta avea în păr o floare mare albă? (sau ceva de prins părul)

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  23 iulie 2012 la 11:42

  mister B,

  🙂

  aseara a fost primul gest de intimidare, cind au venit tinerii cu tortele,
  voiau sa ridice pe un tinar si sa-l duca la jandarmerie, noroc cu astia vechii, i-au luat numai datele din CI, au oprit grupul sa mai ajunga spre Centru, la universitate,
  au sabotat marsul democratiei cu torte,
  discutii cu jandarmii,

  au venit si pompierii sa stinga pantalonii si fustele manifestantilor,
  a venit si o masina de pompieri,
  jenant, penibil,

  dar au reusit sa sparga grupul!

  un prim gest de intimidare!
  urmeaza restul daca ramine usl-ul la putere,
  iar noi, toti care am fost fotografiati de catre angajatul jandarmeriei sau a…… vom primi amenzi dupa instalarea defintitiva a usl-ul la putere pentru 4 ani, 8 ani sau 100 de ani!

  deci, atentie!

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 11:46

  Am văzut aseară la B1 coloana cu torțe în mers. (transmis direct circa 2 minute). Câte doi în rând. De asta te-am întrebat. Am zărit o pereche ce-mi părea tată și fiică în același rând. Dacă mi-ai fi confirmat, mă pregăteam să-și spun că ai o greutate de 92 kg plus/minus 1. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 12:01

  Traian Băsescu a răspuns pe Hotnews:
  *
  1. Domnule Preşedinte,
  Aţi fost legitimat prin vot la alegerile trecute şi românii v-au dat un mandat de 5 ani.
  Cei care îşi doresc ca mandatul acesta să fie întrerupt înainte de termen vor merge la vot şi vor vota DA.
  Toţi ceilalţi, fie că nu se prezintă fie că votează NU, e clar că nu-şi doresc demiterea Preşedintelui, ci de fapt îşi dau acordul tacit sau exprimat prin vot pentru rămânerea sa în funcţie.
  Aşadar, nu credeţi că cifrele care trebuie comparate sunt ale celor care-şi doresc (votând DA) şi ale celor care nu-şi doresc (votând NU sau neprezentându-se la vot) demiterea preşedintelui?
  *
  2. De ce puneţi românii într-o astfel de situaţie, extrem de dificilă, îndemnându-i să meargă la vot şi să valideze prin prezenţa lor acest referendum organizat pentru a legitima o lovitură de stat?
  Nu credeţi că tocmai boicotarea acestui simulacru de referendum, ar fi un semnal extrem de puternic, transmis întregii lumi, că românii nu acceptă călcarea în picioare a democraţiei?
  trimite
  *
  (Luni, 23 iulie 2012, 11:18) raspunsuri:
  *
  1. De acord cu rationamentul tau. Singurul lucru extrem de important este legat de proportia votanti NU si cei care stau acasa, pe de o parte, si votanti DA. Eu cred ca cei cu DA vor fi mult mai putini.
  2. Stiu ca atitudinea mea ii pune pe romani intr-o situatie extrem de dificila. Trebuie sa-ti spun ca obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot romanii pot arata ca democratia este instaurata generalizat in poporul roman. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapida reabilitare ca tara in interiorul UE, pentru ca ar fi demostrat ca poporul este deasupra clasei politice. Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost minat de gindul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare.

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 12:26

  „Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost minat de gindul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare.”
  *
  Eu nu văd rapida recuperare a credibilității României printr-o prezență amețitoare la un referendum organizat ca să fie fraudat și să mușamalizeze puciul cu o imagine virtuală, vizibilă din satelit. Nu-mi imaginez nicicum prostia și orbirea oficialilor străini încât să nu realizeze ce se întâmplă cu adevărat în România. Riscăm să salvăm credibilitatea puciștilor, nu credibilitatea ipotetică a României prin complicitatea griveilor prezenți la urne. .

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 12:44

  Au și uslașii necunoscuta lor, mare cât casa de nebuni: n-au idee până unde vor fi lucrați de boicot. De asta nu mai știu cât și cum să fure, fără să sară în ochi cu un efort peste măsură. Panică mare!

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 13:45

  Și-a revenit și Bleen. 🙂
  Lămurește excelent ceea ce mă irita la culme când auzeam de nușce impulsuri (electrice?) pentru alegerile următoare.
  La asta m-am referit ieri, pe scurt:
  Culmea fuduliei griveiului la boicot!
  *
  Doi grivei discută despre strategia boicotului hotărât pentru salvarea lui Traian Băsescu.
  -Dacă aud spre seară că prezența a ajuns în jur de 45%, țuști la urnă… ca să mă aflu și eu în treabă!
  -De ce? Ca să pierdem cu fudulia mare cât a președintelui când ne cheamă la urne sau ca să părem mai mulți fuduli la alegerile următoare?
  – După ce folosești ștampila ca tesla la referendum, altfel vorbești…, iar la alegerile viitoare ne vom recunoaște câți suntem de to(n)ți după voce.
  *
  http://www.blogary.ro/2012/07/presedintele-crin-antonescu-si-sansele-dreptei-la-parlamentare/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MadameBlogary+%28Madame+Blogary%29

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:02

  Nu uitați! După răspunsul 1 (de la 53), și-a revenit și președintele:
  „Singurul lucru extrem de important este legat de proportia votanti NU si cei care stau acasa, pe de o parte, si votanti DA. Eu cred ca cei cu DA vor fi mult mai putini.”
  *
  Deci, e mulțumit dacă cei care stau acasă +votanții cu NU vor fi mai mulți decât cei cu DA.
  Asta vrem și noi, dar cât mai puțin riscant: boicotoșii + negativiștii să fie majoritari în țara lor! 🙂

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:24

  Din comentariul de la 9, rezultă de ce Traian Băsescu se ferește să spună „Nu veniți la vot!”. Useliștii- scăpați de la Spitalul 9- urmăresc să facă urât după referendum, cel puțin în două feluri:

  1. Să întârzie publicarea în MO a hotărârii CCR de confirmare a rezultatului și întoarcere a lui TB la Cotroceni, strigând de nebuni că suspendatul și PDL au sfătuit lumea să nu vină la vot și de asta nu a fost valabil, să mai vedem, să mai aibă timp Paiața să dea vreun decret pe ultima sută de metri garduri.

  2. Să fraudeze masiv, ba chiar nu le pasă dacă vor produce motive de contestare a rezultatului, astfel încât să tergiverseze pronunțarea CCR și să întârzie cât mai mult plecarea paiaței de la Cotroceni.
  *
  Nu uitați, prezența sub 50% simplifică soluționarea oricărei contestații la CCR (fraudarea nu se mai poate constata întrucât orice nereguli nu mai pot conduce la răsturnarea rezultatului, adică oricum Băsescu se întoarce la Cotroceni)_

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:30

  Ce-am scris la urmă (mai înainte) include și imposibilitatea organizării altui referendum pe motiv de fraudare.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:31

  Prezența sub 50% le dă useliștilor peste cap aproape toate planurile.

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:44

  Culmea, cel mai periculos deznodământ pentru noi, boicotoșii, îl reprezintă o mulțime prea mare de votanți cu… NU, scăpată la urne, cu ajutorul cărora s-ar atinge cvorumul.
  *
  Există o explicație pentru argumentele firave, neconvingătoare, ale lui Traian Băsescu în încercarea lui de a susține să venim la vot: a fost nevoit să le ticluiască, nu crede în ele. 🙂

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 14:54

  În sfârșit. Penaloazele comunisto-securiste-iliesciene și-au primit un răspuns pe cinste.
  *
  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/PPE-Joseph_Daul-USL-libertatea_de_exprimare-Victor_Ponta-Traian_Basescu-Parlamentul_European-Comisia_Europeana-adevarul_europa_0_742125929.html#

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 15:09

  Ori călare, ori pe jos, eu voi fi boicotos. 🙂

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 15:38

  Împuciților, mânca-v-ar alegerile următoare și lepra voastră comunisto-securistă-iliesciană!
  *
  Andrei îi salută pe împuciți:
  http://www.europalibera.org/content/article/24653099.html

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 15:47

  Eroismul perdant cu NU majoritar este pentru visători… de coșmaruri.

  Apreciază

 • 66. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 20:03

  Seara bună 🙂 Bsk asta spun din ce în ce mai mulţi oameni. Inclusiv Monia Macovei, azi, la RRA:

  Monica Macovei, azi la Radio Romania: „Din punctul meu de vedere, fiind o lovitura de stat, sa-si aduca USL pe cine vrea la referendum. Lumea de buna credinta care vrea stat de drept si democratie sa se mai gandeasca daca vrea sa legitimeze aceasta lovitura de stat.”

  Apreciază

 • 67. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 20:07

  Bsk. 64, da, neopuciul securist-comunist de la noi seamănă izbitor cu cel de acum o lună din Paraguay, asa este, dar există u mare, mare deosebire: Paraguay nu e în UE şi nici în NATO!…

  Apreciază

 • 68. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 20:08

  Mihai Razvan Ungureanu : „Nu va fi mai rău. Într-o democraţie care îşi revine nu va fi mai rău, va fi mai bine. Într-o dictatură însă, care se poate instala după 29 iulie, da, va fi mai rău. Aşa că vă invit ca toate aceste chestiuni care sunt manipulatorii şi care încearcă să vă convingă că ziua este noapte, că leul este iepure (…) la aceste lucruri trebuie să fiţi prudenţi, nedând răului vreo şansă pe 29 iulie.”

  (sursa:romanialibera.ro)
  preluat de pe FB:

  …Preluat de pe FB: „Acum am vazut lista de la tribunalul Alba cu presedintii de sectii de vot. Si ghici ce, toti cei pe care ii cunosc sunt functionari publici in primariile USL-iste”

  Apreciază

 • 69. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 20:19

  Alt comentariu preluat: „Poate fundamentaliştii civismului vor înţelege acum, că le-o spune Radu Moraru. Sau şi Radu Moraru este “vândut”?
  Celor care aşteaptă să le ceară preşedintele să nu meargă la urne duminică, le spun că Traian Băsescu nu o poate face, dar dacă încercaţi să gândiţi şi cu scăfârliile voastre, veţi realiza că totuşi a transmis acest semnal încă de la primele apariţii televizate de după suspendare, când a spus că este necinstit să trimiţi un preşedinte care a luat 51% la instalare şi după 8 ani de mandat cu o criză mondială acută, că este IMPOSIBIL să obţină 50% plus unul, dar se bate. Traian Băsescu totuşi îl transmite prin consilierii săi, care majoritatea NU PARTICIPĂ la vot duminică, prin Monica Macovei care a dat semnalul indirect, spunând că mama domniei sale, prietenii rudele nu merg duminică la vot.
  L-am votat pe Traian Băsescu în 2004, am spus nu la referendumul din 2007, l-am votat din nou în 2009. Duminică 29 iulie 2012 nu mă voi prezenta la referendum. Nu mai e vorba de Traian Băsescu, e vorba de mine, da, sunt egoist şi în egoismul meu cred că asta este soluţia, să rămână Preşedinte Traian Băsescu cu orice preţ, chiar al înfrângerii cu 99.98% dar referendumul invalidat pentru neîndeplinirea cvorumului. Tot din egoism l-am votat şi în 2004 şi 2009 şi l-a reconfirmat în 2007, nu pentru că sunt în fan-club Traian Băsescu sau în secta Traian Băsescu.
  Sunt un cetăţean al acestei ţări, proprietar de creier. „

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:04

  68
  Sunt găști de abonați pentru președinte și vice în secții de votare (pe partide, apolitici numai scriptic, după rudenii, amiciții, locuri de muncă etc. Sunt în stare de urgii și arunci când se luptă cu alții, darămite acum când sunt toți împotriva unuia.
  69
  Cam multă aroganță la un jurnalist, chit că-l cheamă Radu Moraru, într-o problemă un pic mai oablă, nu atăt de simplă pe cât ține să-și arate istețimea unică: nu e vorba de ce pricepe fiecare din unele expresii ale președintelui sau din ce are sau nu președintele să spună, ci în ce măsură va înțelege să boicoteze marea mulțime de susținători ai lui Băsescu.

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:19

  Auzi ce zice Băse chiar acum: am fi doar vreo 700.000 de boicotoși.
  Dacă doar se dublează numărul ăsta, am rupt cuiul.
  A luat destul de clar piciorul de pe pedala de accelerație a chemării la vot.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:22

  TB a găsit calea divină: îi divină intenția USL de fraudare și asta înseamnă justificare boicotul.

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:22

  boicot.

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:27

  TB a ales o metodă destul de ingenioasă ca să schimbe macazul. 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:29

  Decizia CCR în pivința programului de vot liber ales va fi… decisivă. 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:35

  8-20 nu mai lasă loc de îndoieli: înseamnă boicot fără rețineri, iar supravegherea votării devine mai posibilă.(într-o marjă utilă)
  TB a renunțat și la găselnița alergică cu masa verde. Acum s-a schimbat în iarba verde… de acasă. 🙂

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 21:59

  E simpatic președintele. E hotărât, dar vrea să lase impresia că s-ar mai codi. Va anunța boicot explicit.

  Apreciază

 • 78. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:03

  Salut, dragule 🙂

  Program infernal pe capil meu, insa imi face placerea sa te recitesc. Nu esti singur, cititorii tai fideli sunt la post 🙂

  Apreciază

 • 79. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:03

  sautare, Nora, salutare, gradinari 🙂

  Apreciază

 • 80. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:07

  Păi useliştii i-au oferit argumentele! Prin prostia lui crin care s-a dus în campanie la Timisoara, prin tâmpenia primarului din Orsova, prin toate preparativele mizerabile şi la vedere pentru fraudare!Pe cât de mincinosi pe atât de hoţi şi pe cât de hoţi, pe atât de prostălăi 😆

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:08

  Salve! 🙂
  Ai grijă să nu fii ocupat în ziua votului! 🙂

  Apreciază

 • 82. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:09

  Salut Cetăţean! O prestaţie excelentă a lui TB în seara asta la B1! Una din acelea istorice în care răstoarnă totul în favoarea lui. Pe greselile de borfaşi tâmpiţi ale pucistilor 😆

  Apreciază

 • 83. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:09

  Salut! Voi fi ocupat cu niste gratare, vorba lui @sare 🙂

  Apreciază

 • 84. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:11

  Antena zicea mai devreme că „Băsescu fuge de popor” 🙂

  Apreciază

 • 85. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:13

  O, nu, nu Basescu fuge de popor, ci USL nu poate amagi poporul.

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:14

  Da, fuge de poporul care se ține scai de el. 🙂

  Apreciază

 • 87. dictaturajustitiei  |  23 iulie 2012 la 22:16

  Bună seara !
  Bsk, la fel mi s-a părut și mie ascultându-l pe președinte.

  Apreciază

 • 88. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:17

  Cred că ăsta e punctul de inflexiune. De acum, cu antene cu tot si cu toţi postacii lor nu mai au au suficient spaţiu de manevră. S-a mai întâmplat asa ceva si în 2009. 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:17

  Astă seară, Băsescu ne-a înmulțit motivele de boicot. 🙂

  Apreciază

 • 90. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:20

  Carmen, seara bună, acum suntem boicotisti autorizaţi! Nu de Băse ci de ticălosiile puciste semnalate pe tot parcursul, cu o culme atinsă ieri, alaltăieri, semnalată în seara asta, însfârsit, si de presedinte.

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:24

  Traian Băsescu nu-și mai face griji din cauza hotărârii post-referendum a parlamentului. Acum are încredere în efectul decisiv al hotărârii CCR de confirmare a rezultatului; asta-i de fapt cheia boicotului.

  Apreciază

 • 92. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:27

  Băsescu: „pe ponta îl va tunde viaţa!”

  Apreciază

 • 93. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:27

  Cristian Patrasconiu:

  „v-am spus ca nu se incheie jocul pe 29?
  nu are cum sa se incheie, nu se poate incheia acum – nu se poate sa lasam leprele, lichele, ticalosii sa faca regula in tara asta, pentru noi si pentru copiii nostri”.

  Apreciază

 • 94. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:29

  am înţeles ( că nu mă pot uita , n-am lămâi suficiente) că la antena ( ciutacu, gâdea mariana câmpeanu) e o atmosferă usor isterică. Care se intensifică 🙂

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:30

  În sensul ăsta chiar vrem să nu se încheie pe 29. 🙂

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:31

  Nici eu nu mă pot uita la antene, dar stau bine cu imaginația. 🙂

  Apreciază

 • 97. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:34

  daca vreau sa ma binedispun, ma uit la Antene. Insa doar cand sunt nevricos 🙂

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:35

  Cetățene, ăsta-i sadism. 🙂

  Apreciază

 • 99. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:37

  o, da, insa sunt zile cand imi place sa ma uit la teatrul de paiate, imi aduce aminte de copilarie 🙂

  Apreciază

 • 100. Nora Damian  |  23 iulie 2012 la 22:38

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:46

  Amuzant Cristoiu despre paiața râmătoare! Cică paiața vorbește mult și nu zice nimic, înfoiat, caragialesc.
  Ce mai, gargara și poporul, paiața, viitorul! 🙂

  Apreciază

 • 102. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:48

  da, mi-a placut cand a zis ca Paiata se va sui pe Palatul Cotroceni.

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 22:55

  Ce fain l-au lucrat pe Ponta acum! 🙂
  Barbu a dat mai întâi o secvență din interviul de la guvern: Ponta zicea că el l-a căutat pe Barroso și l-a rugat să-l primească. Apoi a citat ce-a zis Ponta in Spiegel: A fost un șoc când m-a chemat Barroso.
  Ponta-i vraiște.

  Apreciază

 • 104. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 22:55

  a fost moooooooooortaaaal 🙂

  Apreciază

 • 105. filadel  |  23 iulie 2012 la 23:01

  Salut dragii mei!
  Numai boul e consecvent! 😆
  Acum ați recepționat mesajul. 😆

  Salut @Mr. B @cetățean @Nora @all.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:03

  Salut, Filadel!
  Da, ne-a zis-o piratul.
  Eu, de regulă, apreciez pozitiv consecvența. 🙂

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:06

  Filadel, te-ai referit la Ponta?

  Apreciază

 • 108. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 23:07

  salut, Filadel 🙂

  Consecventa si constanta sunt exceptionale insa nu in sine, ci in scopul unui bine substantial.

  Apreciază

 • 109. filadel  |  23 iulie 2012 la 23:07

  Mr. B

  😆 😆 😆

  Dar noi am fost consecvenți așa că nu ne putem reproșa nimic.

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:08

  Da, acum ne mai lipsește carul. 🙂

  Apreciază

 • 111. filadel  |  23 iulie 2012 la 23:11

  @cetățean

  Bine-nțeles. Nimic nu e gratuit. 😆 Noi vom plăti pentru concepțiile noastre dar o vom face în mod liber, conștient. Ponta trebuie să plătească indiferent de voința lui. Asta e deja comic. Dar el nu vrea să știe.

  Apreciază

 • 112. filadel  |  23 iulie 2012 la 23:15

  Mr. B

  Evident. Nedrept (recunosc) mă refer la țapul ispășitor Victor Ponta.
  Dar o merită cu vîrf și îndesat.

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:18

  Face și Banciu mișțo de el acum. Tot din Der Spiegel, cum o făcea pe niznaiu că parlamentul a vrut suspendare, el n-are treabă cu usturoiul (de parcă OUG-urile le-am scos noi pe piață)

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:23

  Antena 3 a scris în josul ecranului: Antonescu, o epavă politic.
  N-au mai găsit literele pentru Băsescu. 🙂

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:24

  politică (n-am mai găsit nici eu un ă) 🙂

  Apreciază

 • 116. filadel  |  23 iulie 2012 la 23:29

  Din întîmplare au nimerit și ei (A3) adevărul. Blasfemie.

  Apreciază

 • 117. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 23:32

  asta cand nu stii sa pui ghilimele si doua puncte.

  Antonescu: „[Basescu] o epava politica”.

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  23 iulie 2012 la 23:33

  Somn ușor, prieteni, și nu uitați să visați paiața de cuvânt… când va zbura porcul de la Cotroceni. 🙂

  Apreciază

 • 119. Cetatean  |  23 iulie 2012 la 23:43

  somn usor, mai bine sa zboare paiata peste casa…poporului! 🙂

  Apreciază

 • 120. skorpion  |  23 iulie 2012 la 23:52

  salve, all,

  mister B,
  mai adauga 5 kile,
  🙂

  cind este TB in reluare in B1TV ????

  sper ca multi sa intre la puscarie dupa 29 iulie (1-2-5 ani, nu mai conteaza), pentru ca in PV am vazut deja mici gesturi de intimidare.
  Ieri tortele au fost oprite, iar spre orele 22,30-23 tinerii au fost fugariti pe la Calea Victoriei, fiind inconjurati de multi jandarmi, tinerii au fugit ca potirnichile si nu i-a prins (ii astepta si o masina de jandrami)…

  iar azi un domn in virsta avind o torta neaprinsa (de fapt o luminare mare pe un bat), a fost agresat de1 jandarm (de fapt s-a mers pe intimidare), care i-a scotocit in punga unde era torta,
  a sarit lumea pe jandarmi, inclusiv ca i-ar fi luat bani din punga (:) buna miscare ), in final s-au potolit lucrurile…

  cam asa intra o dictatura intr-o tara..
  intii atacul asupra legilor, apoi intimidari, amenintari, etc…
  inchisoare, gura inchisa etc…

  unii stiu ce este o dictatura

  Apreciază

 • 121. skorpion  |  23 iulie 2012 la 23:55

  Athanasiu: Băsescu ar putea avea parte de un sfârşit tragic, dacă va continua să se agaţe de putere

  Apreciază

 • 122. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 00:00

  Da, skorpion, asistăm la un puci parlamentar în toată regula, a la Honduras, Paraguay, tocmai aici, în Europa. Dar cred că si-au făcut niste socoteli pripite.

  După cât sunt de disperaţi ar fi în stare de orice! Sper să fie bine păzit 🙄

  Apreciază

 • 123. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 00:02

  Somn usor, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 124. skorpion  |  24 iulie 2012 la 00:16

  cred ca ”iepoca ponta” intra in linie dreapta spre cimitir…

  sa vedem la toamna, daca pina atunci se trezesc bizonii mitraliati pe creier de latrinele_tv

  Apreciază

 • 125. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 00:23

  121
  Criminali împuciți !
  Alternativa democrației originale amenință cu moartea.

  Apreciază

 • 126. skorpion  |  24 iulie 2012 la 00:32

  sa nu uitam ca TB a primit voalat destule amenintari din partea unor politruci
  bogdan olteanu (TB sa nu termine ca ceasca…ceva de genul asta)
  geoana – deseu toxic care trebuie ingropat…
  si altele..

  este clar ca politrucii uslinosi nu au nici 1% democratia in singe

  (vezi amenintarea lui MRU – aLDO Moro sau
  olguta vasilescu tot legat de MRU)

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 00:32

  Motanul pucist Mefistofelix e disponibil pentru un arest preventiv.
  A demisionat din senat înainte să se dea în lovituri de stat cu faptele eroice; nu mai beneficiază de imunitate penalo-parlamentară și nu mai are nevoie de încuviințarea senatului.

  Apreciază

 • 128. skorpion  |  24 iulie 2012 la 00:33

  asa este, mister B,
  ma gindeam la un moment dat ca varanul o sa regrete amarnic ca a renuntat la statutul de elitist al neamului..
  dar mai stii?
  miine se baga inapoi in parlament !!!

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 00:43

  Nu se mai poate; mandatul nu-i cu autoservire. Doar la toamnă să mai tragă o dată, poate prinde o funcție… șef de celulă. 🙂

  Apreciază

 • 130. skorpion  |  24 iulie 2012 la 00:45

  deci nu se mai poate!
  excelent, varane, in sfirsit o sa ai pielea pusa pe bat,
  pe linga nastase, eu il astept de ani de zile pe acest manipulator de cea mai joasa speta!
  chiar si Goebbels l-ar fi invidiat

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 00:51

  Ca să ajungă pe lângă Năstase, Felix are nevoie de o tentativă de sinucidere. Altfel, merge direct la confort redus.

  Apreciază

 • 132. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 01:00

  Pentru un asemenea client, gardienii din penitenciar sunt gata să devină recepționeri. Contra 1000 euroi pe noapte, îi asigură garsonieră de lux să doarmă singur. 🙂
  Credeam că-mi vine somnul și nu mai vrea. Acum parcă-mi dă din nou târcoale.
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 133. skorpion  |  24 iulie 2012 la 01:00

  il ascult pe Basescu la Turcescu,
  l-am prins in reluare
  🙂

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 01:10

  Merită să urmărești emisiunea de pe B1.
  *
  Simultan, un articol despre trecutul adevărului trist… până în prezent.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/noi-si-ei-271271.html

  Apreciază

 • 135. skorpion  |  24 iulie 2012 la 01:11

  danke, mister B,
  voi citi !!!

  Apreciază

 • 136. ovidiu  |  24 iulie 2012 la 01:37

  Eu sunt bou boicotez! 🙂

  Apreciază

 • 137. ovidiu  |  24 iulie 2012 la 01:44

  Buna seara tuturor!

  Apreciază

 • 138. skorpion  |  24 iulie 2012 la 02:05

  excelent interviul cu TB.
  asta-i omul pe care-l stim.
  politician de mare calibru,
  nb

  Apreciază

 • 139. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 08:00

  Pai da, si incepusera toti binevoitorii sa il instruiasca: cum se conduce o barca, cum se face un copil, cum sa te comporti cind iti cade parul … si altele

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 08:14

  Saluttare!
  @Lnm,
  Asa se încurajează victimele între ele, ca să-l convingă pe beneficiarul consecvent- din carul cu boi- să intre cu oiștea-n gard. 🙂
  *
  http://www.contributors.ro/editorial/cele-doua-victime-ale-referendumului-din-29-iulie-2012/

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 08:23

  Și-apoi, orice-am zice, cârmaciul a avut un pic de pană la elice, chiar dacă a ieșit din naufragiu pe neobservate. 🙂

  Apreciază

 • 142. neax  |  24 iulie 2012 la 08:32

  Vă sacrificaţi?
  http://www.blogary.ro/2012/07/observatori-la-referendum-din-partea-asociatiei-blogary/

  Apreciază

 • 143. neax  |  24 iulie 2012 la 08:34

  Întrebarea completă era: Vă sacrificaţi o duminică sau un deceniu?

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 08:39

  Mă cam pune pe gânduri ceva din declarația președintelui de la Hotnews: „Serviciile secrete au performat excelent, si-au pastrat neutralitatea”.
  Mă îndoiesc c-ar fi uitat de „performanța excelentă” a șefilor de servicii de la votul din CSAT, pentru schimbarea șefului STS, Marcel Opriș. Mă îndoiesc c-ar lipsi contribuția serviciilor din spatele paiațelor.
  Îmi sună a propunere din partea lui TB, c-ar fi dispus să se prefacă afectat de-o nebăgare de seamă, or asta nu-i a bună.

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 08:41

  Neax
  Răspuns: ambele. 🙂

  Apreciază

 • 146. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 08:43

  Mda ilustrisime Ilie, cred si eu ca este vorba de o : ne facem ca nu vedem 🙂 adresata serviciilor

  Apreciază

 • 147. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 08:47

  Si chestia cu elicea, eu cred ca si-a gripat-o singur, eu cred ca de la inceput a mers pe chestia asta… ca sa nu le dea uslasilor timp prea mult sa schimbe strategia. Eu spre deosebire de tine domnu Basca , eu consider ca piratul e muuuuuult mai ticalooooooooooos decit da impresia.

  Apreciază

 • 148. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 08:49

  dar face greseli ca omu’ : o apara din nou pe Elena Udrea aseara… Ori este un desavirsit cavaler, ori domnisoara are domle ceva ce nu poate fi explicat,,,,,, si ii orbeste pe cei pe care vrea mneaiei….. eu nu mai inteleg nimic …. cum spunea Turturel 🙂

  Apreciază

 • 149. skorpion  |  24 iulie 2012 la 08:55

  neata,
  al dracului ticalos,
  🙂
  mai are si tupeul s-o apere pe dama cu posetele….

  am inteles ca este posibil ca PDL sa nu-si mai trimita reprezentantii in sectiile de votare.

  Apreciază

 • 150. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 08:57

  @Lnm
  Ne prefacem și noi nevăzători într-ale ticăloșiei, că doar n-om fi tocmai noi scutiți de greșeli omenești. 🙂

  Apreciază

 • 151. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 08:59

  Aici ii sodomizeaza complet – skorpy 🙂 sa le trosneasca sfincterele ( scuzati_pardon_bonsoar)
  Jucati-va singuri, le poate spune. ! Si europa se uita lung la ce se intimpla la noi…

  Apreciază

 • 152. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:04

  Nu cred să-i lase de capul lor pe hămesiții din secțiile de votare. Fără supraveghere, scapă totul de sub control și nu se cade așa o pleașcă pentru puciști.

  Apreciază

 • 153. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:09

  E musai ca PDL-istul din secția de votare să-și lase în loc vigilența unui observator când pleacă la budă.

  Apreciază

 • 154. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:10

  Și să aibă grijă ce bea.

  Apreciază

 • 155. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:17

  Pun pariu – pe oricâte beri virtuale sau fără alcool – că nu vor lipsi actele de violență cel puțin între reprezentatul PDL și cei ai împuciților din scțiile de votare. „Cel puțin” include și observatorii, dacă nu-s de la Pro Democrația lui Pîrțulescu.

  Apreciază

 • 156. neax  |  24 iulie 2012 la 09:21

  Încă o soluţie de anunţare a fraudelor: https://www.facebook.com/events/242265542561633/?notif_t=plan_user_invited

  Apreciază

 • 157. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:26

  La numărarea și centralizarea voturilor, reprezentatul PDL trebuie neapărat să controleze dacă în teancul buletinelor ștampilate cu DA s-au strecurat intenționat buletine cu NU.

  Apreciază

 • 158. neax  |  24 iulie 2012 la 09:44

  Da, dar mai degrabă să fie atent să nu se bage buletine de orice fel, din burtă, ca să le iasă cvorumul.

  Apreciază

 • 159. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 09:50

  Neax
  Bineînțeles! Asta-i prioritatea zero. Ce-am zis eu chiar este mai puțin important, totuși are relevanță la o adică.

  Apreciază

 • 160. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 10:09

  S-avem grijă, să nu evoluăm de la duminica orbului la duminica ortului !

  Apreciază

 • 161. lastnightmusic  |  24 iulie 2012 la 10:15

  🙂

  Apreciază

 • 162. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 10:28

  Când s-au organizat simultan alegeri prezidențiale și parlamentare și sau una din ele odată cu un referendum s-a dovedit suficient programul normal de vot până la ora 21 cu mai multe buletine și o puzderie de opțiuni pe același buletin.
  Gogoașa programului prelungit cu 50% la acest referendum doar pentru alegerea între DA și NU este pentru adormit copiii vigilenți.
  Trebuie taxată cum se cuvine la CCR.

  Apreciază

 • 163. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 10:32

  Nu se prelungește cu 50% (m-am gândit ca prostul la 8 ore în total, dar sunt 12 între 8-20) Gogoașa se umflă cu 33%. :).

  Apreciază

 • 164. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 10:37

  Ponta: criza politică afectează leul.
  Tupeu de împucit! Băsescu le-a propus să fie suspendat.

  Apreciază

 • 165. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 10:41

  Ziua bună, prieteni 🙂

  asta merită revăzută, poftiţi:

  Apreciază

 • 166. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 10:42

  Împuciții dau din coate, noi le dăm din boicoate. Ca să-i ușurăm de grija aglomerației la urne și le ajungă pe îndelete programul 8-20. 🙂

  Apreciază

 • 167. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 10:53

  Bsk, azi pedeleul va decide dacă va admite porcăria cu un pedelist la cinci pucisti în orice secţie de votare. Ca să nu mai vorbim că din partea presedintelui nu există nici un reprezentant, ca si cum ar fi condamnat!!! Presupun că nu va admite si va declara astfel, boicot la „referendumul” de legitimare a loviturii de stat parlamentare.

  Apreciază

 • 168. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 10:55

  Asta chiar dacă CCR va anula amendamentele alea borfaşe cu programul până la unşpe noaptea si cu listele date la comun.

  Apreciază

 • 169. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 11:03

  Salve, Nora!
  Abținerea de la vot este o opțiune normală, legală, cinstită și lăutărească. Asta ar fi de anunțat explicit chiar și prin termenul impropriu de boicot. Boicotul propriu-zis, prin excluderea reprezentanților PDL din secțiile de votare, nu-i de dorit, nu ajută la nimic, din contra, ne aranjează de nu ne vedem.

  Apreciază

 • 170. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 11:05

  Da, Bsk :)În plus Am înţeles si de ce TB n-a declarat din capul locului că acest „referendum” ar trebui boicotat. Poate si-a imaginat că va fi ca ălălalt, că va păstra niste aparenţe de legalitate, adică cu un minim de reglementare normală. Eu cred că mai curând a asteptat să vadă cu ce prostii apar pucistii ( că-i stie : ))) si astea n-au întârziat: participarea paiaţei Chucky la Timisoara şi discursul antologic al acestui individ bolnav de mania grandorii, împânzirea cu afise si panouri cu iz de război, anarhiste, pe toate tarlalele baronilor roşii cu deosebire. Plus o mulţime de iniţiative… :)Asa că acum i-au oferit toate motivele de a considera boicotul perfect normal, moral si legitim.

  Apreciază

 • 171. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 11:10

  Da, cu asta a lucrat excelent schimbarea de macaz.
  Cui pe cui se scoate, lucrătura pe lucrătură! 🙂

  Apreciază

 • 172. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 11:24

  Numărul fatidic 256 se ține scai de realitatea românească.
  *
  Hotnews: Actiune fara precedent: 256 de perchezitii DIICOT intr-un caz de rambursari ilegale de TVA. Prejudiciul adus statului, estimat la 40 de miliarde de lei anual. DIICOT: Senatorul Cezar Magureanu, directori ANAF si comisari ai Garzii Financiare, implicati in dosar.
  *
  Senatorul Cezar Măgureanu a fost ales din PNL și a trecut la PSD din toamna 2009.

  Apreciază

 • 173. dictaturajustitiei  |  24 iulie 2012 la 11:31

  Bună !
  Vă citesc și sunt de acord cu voi. Combat și eu cum pot.
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/07/24/precum-mihail-sadoveanu-altadata-stelian-tanase-pactizeaza-cu-diavolul/

  Apreciază

 • 174. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 11:39

  Carmen, salut 🙂 Apreciez în mod deosebit, tot ce faci 🙂

  ….stelică, dinescu, marius oprea, zoe, etc. etc. o mulţime de aciuiaţi la marea gospodărie securist-penelistă

  Apreciază

 • 175. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 11:44

  Bsk, adineaori am citit si eu stirea! Uite ce fain funcţionează justiţia spre disperarea lor! Borfaşii transpartinici si-au găsit adăpost final în usele sperând că datorită forţei mediatice si banilor marelui felix vor ajunge să demită si Justiţia!

  asa că s-au adunat acolo… ca puroiul 🙂

  Cât despre coincidenţa cu 256, numărul fatidic al puciomaniacilor, are si întâmplarea ironia ei :))

  Apreciază

 • 176. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 11:55

  De multă vreme vreau să zic ceva de Ponta (m-au luat cu una-alta și-am neglijat). De când ocupă funcția de premier are un comportament de purtător de cuvânt al guvernului, nu de prim-ministru. Pare străin de activitatea efectivă a guvernului, parcă ar fi desfășurată de alții din umbră, iar el iese în față doar ca responsabil cu propaganda, imaginea și alte făcături de ochii lumii: ba la deschideri de drumuri, festivitate de premiere la raliu, acum se burică la dotarea SMURD-ului cu un elicopter, ba pe la Barroso, ba zice una după capul lui și se execută cu totul altceva după ordinul altora, umblă teleleu și apare rupt de realitatea guvernării.
  Cel mai șantajabil premier din toate timpurile și paiața interimară de la Cotroceni sunt niște bieți executanți cu aere de titulari.

  Apreciază

 • 177. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 12:00

  La Barroso cu șocanta chemare… din propria inițiativă. 🙂

  Apreciază

 • 178. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 12:05

  Blogary angajează observatori pentru referendum.
  Sper ca mercenarii împuciților să nu se repeadă ca mireasa la pat. Recomand detectorul de minciuni. 🙂
  *
  http://www.blogary.ro/2012/07/observatori-la-referendum-din-partea-asociatiei-blogary/

  Apreciază

 • 179. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 14:08

  Bravo, Cetățene!
  N-aș avea nimic de spus în plus ci doar de împroșcat pe împuciți un jet…[scuzați!] reconfortant. 🙂
  Încă un jet… [scuzați!] pe bocitoarele puciste, nevrozate de când au auzit de abținerea de la vot cu absențe motivate. 🙂
  *
  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/24/apel-la-ratiune-desteapta-te-romane/

  Apreciază

 • 180. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 14:17

  Mai precis, al doilea jet, pe explicațiile strâmbe ale bocitoarelor puciste. Așa-i cu jeturile astea răcoritoare; până reglezi tirul, exact pe țintă, îl mai bâlbâi un pic. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 181. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 15:11

  salutare! 🙂

  Dragul meu… scuza-ma… insa trebuia sa zica cineva vorba aia mare 🙂

  In cazul acestui tip de jet, cred ca romanii vor nimeri din prima 😆

  Apreciază

 • 182. ovidiu  |  24 iulie 2012 la 15:48

  🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 183. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:03

  CCR a zis: legea privind programul de votare 7-23 este constituțională, dar să vedem când apare motivarea deciziei și dacă legea promulgată se aplică la acest referendum!
  Guvernul nu va avea voie să schimbe programul prin OUG sau HG, deci depinde numai de momentul când se poate aplica noua făcătură constituțională.

  Apreciază

 • 184. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:16

  Altfel zis, numai mâine nu-i poimâine. Dacă motivarea deciziei CCR se va publica în MO răspoimâine, noua lege de modificare a legii referendumului, 3/2000, va intra în vigoare cel mai devreme posibil pe 30 iulie.

  Apreciază

 • 185. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:30

  Nu am verificat dacă avem de-a face cu 2 proiecte de lege diferite pentru modificarea legii 3/2000 (una pt noul program și alta pentru acea libertate dată guvernului ca să schimbe programul prin HG). Dacă e una și aceeași lege pentru ambele modificări, proiectul trebuie să se întoarcă în parlament și nu mai este timp util pentru schimbarea programului, iar pe 29 vom avea vot numai între 8-20 .

  Apreciază

 • 186. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 16:38

  Mister B, salut!

  Avem de-a face cu doua proiecte de legi: una de aprobare si modificare a OUG 41, cu stabilirea intervalului intre 7 si 23 si una de modificare a legii 3/2000, cu posibilitatea Guvernului de a stabili pe viitor orele referendumului. Au fost doua proiecte de legi.

  Apreciază

 • 187. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 16:39

  Uite:

  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.OrdineZi?oid=997

  Apreciază

 • 188. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 16:41

  Insa CCR a mai zis asa (parsiva treaba):

  IV. Cu privire la cea de-a patra cauză, în urma deliberărilor, cu majoritate devoturi, Curtea Constituţională a respins, ca inadmisibilă, cererea grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la solicitarea de constatare a inaplicabilităţii la referendumul din 29 iulie 2012 a prevederilor articolului unic
  pct.4 [referitor la art.I pct.5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2012] din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi ale articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea
  Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

  Apreciază

 • 189. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:50

  Salve, Cetățene!
  Da, sunt două, am văzut acum comunicatul, iar aia mai importantă acum- referitoare la program, acel pct. 4 – cred că a fost respinsă ca inadmisibilă pe considerentul c-ar ține de interpretarea și aplicarea legii… dar care revin AEP și CCR, or asta pare să lase loc pentru a se întârzia publicarea motivării (comentariul 184). Pe 27 iulie ar fi prea târziu.

  Apreciază

 • 190. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:51

  Eu mai sper. 🙂

  Apreciază

 • 191. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 16:52

  ar fi o treaba pe 27 sau 28.

  Auzi, m-am zapacit de cap de la atatea contestatii la CCR si trebuie sa te intreb: fara publicarea Deciziei in M. Oficial legea nu poate fi promulgata? In mod normal nu as avea dubii sa zic ca NU, insa acuma sunt tehui.

  Apreciază

 • 192. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 16:52

  si eu sper pana la capatul….deciziilor 🙂

  Apreciază

 • 193. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 16:59

  Și eu mă săturasem. De asta nici nu le-am mai urmărit. 🙂
  Dacă s-ar publica motivarea deciziei CCR pe 27, ar fi o aplicare simpatică a legii compensației naturale, ca să-i învețe minte pe șmecherași după ce au pus stăpânire pe MO și i-au legat fedeleș pe judecătorii CCR cu mâinile la spate.

  Apreciază

 • 194. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:01

  daca s-ar publica pe 27 motivarea, paiata nu o poate promulga imediat?

  Apreciază

 • 195. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:07

  a, m-am lamurit:

  Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.

  Uitasem de articolul asta din Constitutie.

  Apreciază

 • 196. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:11

  A mai fost o sesizare împotriva hotărârii parlamentului din 6 iulie, pe care a respins-o ca neîntemeiată deci CCR nu s-a mai considerat necompetentă să controleze hotărârea. 🙂

  Apreciază

 • 197. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:13

  da, aici e cu skepsis. Daca au repins-o odata, au respins-o si a doua oara. Ala de la CCR care face diferenta la vot incepe sa ma calce oe nervi, oricine ar fi el.

  Apreciază

 • 198. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:18

  Neîntemeiată înseamnă că a judecat-o pe fond. Inadmisibilă ar fi fost necompetentă sub efectul OUG 38/2012; deci CCR va putea să cenzureze eventuala bazaconie a parlamentului, post-referendum. 🙂

  Apreciază

 • 199. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:20

  Ahaaaa 🙂 frate, dar greu de cap sunt azi! In mod normal nu aveam cum sa ratez diferenta intre inadmisibilitate si neintemeiere, insa stau cu ochii bolditi in texte de o cu totul alta factura si asta mi-a scapat. Merci! 🙂

  Apreciază

 • 200. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:24

  Eu știam că cealaltă sesizare împotriva legii de aprobare a OUG 38/2012 a fost programată pentru soluționare pe la toamnă, adică legea de modificare va intra eventual la promulgare și în vigoare după toamnă. Asta înseamnă că CCR a ținut cont de recenta decizie proprie -general obligatorie- și s-a pișat [scuzați!] pe OUG 38, chiar dacă nu a fost încă abrogată.

  Apreciază

 • 201. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:26

  stiam ceva de o analiza pe 14 septembrie, dar mi-a scapat legea care va fi analizata. E OUG 38?

  Apreciază

 • 202. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:30

  CCR se consideră acum competentă din nou să hăcuiască orice hotărâre a parlamentului… înainte de a tranșa sesizarea PDL la toamnă. OUG 38 este în vigoare degeaba, ca și cum n-ar exista deloc. 🙂

  Apreciază

 • 203. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:33

  Am aflat. Asta e legea de aprobare a OUG 38. S-a votat ca CCR nu se pronunta decat pe acele Hotariri care privesc valori si norme constiuttonale, nu pe Hotararile care se refera la numiri (CSM, hmmm….) si la regulamente interne.

  Dă clic pentru a accesa cd283_12.pdf

  PDL a facut sesizare. Cred ca aceasta decizie se asteapta in toamna.

  Apreciază

 • 204. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:33

  Aia ar trebui să fie la toamnă, n-am auzit să se fi soluționat (parlamentul are pretenția să existe 2 categorii distincte de hotărâri, unele lăsate la controlul CCR, alte nu).

  Apreciază

 • 205. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:33

  202. Da 🙂

  Apreciază

 • 206. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:40

  204. Da, asa are pretentia, insa mai are niste pretentii de te sperii:

  «(4) În situaţiile în care legislaţia cuprinde prevederi asupra cărora
  Curtea Constituţională nu s-a pronunţat, nefiind sesizată, dar al căror conţinut este identic sau similar cu al altor prevederi declarate
  neconstituţionale prin decizii ale Curţii Constituţionale, Parlamentul sau Guvernul, după caz, va examina conformitatea legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale.»

  Asta contrazice decizia 1615/2011 a CCR si alte decizii din perioada 3-6 iulie.

  „Sub acest aspect, Curtea constată că, potrivit jurisprudenţei sale, actele de reglementare primară ulterioare nu pot păstra conţinutul normativ al unei norme legale neconstituţionale şi să se constituie astfel într-o prelungire a existenţei acesteia (a se vedea, în acest sens, Decizia nr.1.615 din 20 decembrie 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.99 din 8 februarie 2012)”.

  Apreciază

 • 207. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:44

  De-aici aș deduce un pic de recunoștință (ca să nu zic ranchiună) a judecătorilor CCR (față de parlamentarii care i-au făcut neputincioși o vreme); au ocazia să le-o tragă [scuzați!] în compensare cu motivarea deciziei atunci când li se scoală [scuzați!] , pe 27 de exemplu. 🙂

  Apreciază

 • 208. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:46

  …și să rămână de data asta, pe 29 iulie, referendumul cu program de vot 8-20.

  Apreciază

 • 209. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 17:48

  Totul depinde de cum i se… umfla [scuzati] muschii lui Zegrean, caci el stabileste procedura. Daca pune un magistrat asistent sa scrie motivarea pe 27, e numai bine 🙂

  Insa sa vedem, vor profita de ocazie ca sa se dea…batosi cei de la CCR? 😉

  Apreciază

 • 210. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 17:55

  Dacă o vor scoate [scuzați!] motivarea mâine sau poimâine, toată teoria mea se dezumflă [scuzați!] și va atârna [scuzați!] falnic. 🙂

  Apreciază

 • 211. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:01

  sincer, parca nu i-as vedea in stare sa se tina atat de batosi sa o scoata (motivarea!) pe 27. Ar fi de coma 🙂 As vrea sa o cad, insa la cate nasoale a facut CCR in ultima vreme, cred ca ne vom dezumfla (daca eram cumva umflati …teoretic!) 🙂

  Apreciază

 • 212. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:03

  Ai zis esențialul la 209: cea mai mare parte musculoasă o are Zegrean. În ultima vreme a tot fost mică, dar până când. 🙂

  Apreciază

 • 213. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:04

  dar până când?

  Apreciază

 • 214. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:10

  sper ca o data sa i se umfla muschii pana la punctul de pocnire si sa stabileasca ziua de 27… ca zi libera la CCR 🙂 Mos Predescu sa fie dus la mall, da mana, de Iulia Motoc, iar Puskas sa ii cumpere o inghetata Aspaziei 🙂

  Apreciază

 • 215. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:13

  Nu prea optimist, îți dai seama. Ar avea ce guița paiața râmătoare în grohăiala zburătoare de la Cotroceni.
  Îmi dă niște impulsuri – cât de cât optimiste – faptul că CCR a luat totuși o măsură de precauție: să nu-l lase pe Ponta să mai intervină până pe 29 cu alt program prelungit de vot printr-o hotărâre de guvern sau ordonanță de urgență.

  Apreciază

 • 216. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:17

  Da, la asta m-am gandit si eu. Halt cu OUG-urile pe programul referendumului (din 29 si din viitor).
  Daca ar publica motivarea dupa 27, ar fi rupere, insa au curaj sa o faca? Ar vida de efecte propria lor decizie. Insa ar putea sa faca justitie cu motivarea de genul „au efecte doar pentru viitor” 🙂 Adica dupa 29!

  Apreciază

 • 217. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:22

  Se poate și să nu se întrunească până poimâine cvorumul în ședința CCR. Lucrează legal cu minim 6. 🙂 E drept, decizia au luat-o, dar nu s-a terminat lucrul pe motivare.

  Apreciază

 • 218. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:23

  Păi, cine a început primul cu specularea momentului de publicare a deciziei CCR în MO?

  Apreciază

 • 219. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:27

  o gripa, ceva? 🙂

  Auzi, dar hai sa iti spun altceva. Mi-a trasnit sa ma uit pe Hotararea Parlamentului nr. 34, pe art. 3 contestat la CCR. L-am citit cu atentie si mi-a sarit in ochi o formulare idioata despre….valabilitate:

  Dă clic pentru a accesa HP%2034-2012%20referendum.pdf

  Valabilitate?!

  Apreciază

 • 220. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:36

  Cine le-a dat bice judecătorilor CCR cu termenul de 24 de ore? Iaca acum n-au termen obligatoriu, dar mai este un aspect de luat în considerație: modificarea legislativă propusă de parlament cu mai puțin de 2 săptămâni înainte de ziua votului; dacă CCR nu s-a pronunțat azi pe interpretarea și aplicarea legii, nu înseamnă că ea însăși n-are dreptul să vadă cum se aplică odată cu veghea asupra organizării și desfășurării referendumului. Adică poate foarte bine să-i liniștească pe useliști – motivat – cu imposibilitatea aplicării oricum a noului program de vot, în 29 iulie, introdus tardiv prin noua lege; nu ar mai conta nici când e gata motivarea pentru publicare, fiindcă tot nu mai schimbă nimic, nici programul 8-20.

  Apreciază

 • 221. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:44

  Și-ar mai fi un mic schepsis, dacă judecătorilor CCR li se scoală un pic conștiința: să realizeze c-au scăpat prea tare frâiele paiațelor și-au ajuns de râsul Europei cu neputința constituțională, motiv serios pentru a spune Halt! Să nu mai riște prelungirea spectacolului și prin prelungirea programului de vot la referendum.

  Apreciază

 • 222. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:47

  Da, valabilitate apare și în legea referendumului. Ceva cam așa: referendumul este valabil dacă… (condiția de prezență intră aici)

  Apreciază

 • 223. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:48

  Numai cu un referendum valabil se aprobă demiterea. Punct.

  Apreciază

 • 224. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:49

  Ce zici tu tine de substanta motivarii deciziei si mi se par de bun simt. Deocamdata noi stim ca punctul acela cu programul 7-23 a fost declarat constitutional. Insa asta nu exclude ce spui tu – caci ar putea sa il caseze pe motivele de care amintesti. Oare e posibil? La o CCr normala, da. La asta a noastra? 50-50. Insa tot solutia cu nepublicarea deciziei mi se pare mai …muschiuloasa pe termen scurt 🙂

  Apreciază

 • 225. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 18:51

  223-224. Aha. Eu ma asteptam sa scrie de validitate. Bine ca m-am lamurit.

  Apreciază

 • 226. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:53

  Se subânțelege că aprobarea prin DA cuprinde și a doua condiție, să fie mai multe voturi cu DA decât NU.

  Apreciază

 • 227. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 18:57

  Poate fi un referendum valabil, dar de respingere a propunerii parlamentului (mai mulți de NU) sau unul nevalabil cu același rezultat: demiterea nu a fost aprobată, fiindcă, repet, se voința populară aprobă numai dacă referendumul este valabil.

  Apreciază

 • 228. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:00

  da, eu am inteles de mult, insa a propos de art. 3 din Hotararea 34, mi-am amintit zilele trecute ca exact aceeasi chestie a fost introdusa de Nicolicea in legislatie in 2007. Baietii se fac ca nu pricep ca invalidarea pe motiv de cvorum insemna readucerea automata a lui TB la Cotroceni. Eu incearca sa bage o pana in usa si sa decida tot ei.

  Daca CCR pune botul si se uita la articolul ala ca si cum ar putea fi ceva serios, isi dau cu mucii in fasole.

  Apreciază

 • 229. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:04

  CCr poate confirma rezultatul, după cum scrie în Constituție la art. 149 lit. i), dar se poate confrunta și cu diametralul opus, când va infirma (dacă va constată fraudarea printr-un nr. de voturi capabil să fi răsturnat rezultatul și implicit ar trebui repetat referendumul). Am explicat la comentariul 9 de ce această cale este foarte improbabilă, aș zice chiar imposibilă.

  Apreciază

 • 230. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:08

  Ce încredere îți inspiră visele parlamentarilor ? N-ai văzut ce sunt în stare să debiteze? Eventualitatea asta cu hotărârea post-referendum a parlamentului urmărește cazul fraudării constatate de CCR, dar… degeaba. De data asta nu-i ajută cu nimic. Poate altădată, în alți parametri.

  Apreciază

 • 231. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:14

  da, am citit postarea 9. Evident ca e dat acel articol cu dedicatie, insa citind stenograma din 2007 am vazut ca ei au im minte si altceva (caci gandesc la fel). sa zica ca e un „vid legiislativ” pe procedura (ce se intimpla daca referendumul e invalidat pur si simplu) si sa propuna ei o solutie… care evident, conturneaza CCR si in nici un caz nu insemna TB la Cotroceni.

  Apreciază

 • 232. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:14

  Numai în cazul unui echilibru între DA și NU se poate ajunhe la repetarea referendumului pe motiv de fraudare constatată de CCR. Când fraudarea se rezumă doar la influențarea condiției de prezenței, constatarea ei produce cel mult aducerea prezenței reale sub 50% și implicit referendum nevalabil, care nu are de ce să fie repetat.

  Apreciază

 • 233. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:19

  Iaca stenograma din 2007 . Vidul legislativ si frauda se ingemaneaza inca in 2007 🙂

  Nicolicea: „Vidul legislativ care urmează, în condiţiile în care referendumul nu este valabil şi, atenţie!, că valabilitatea nu este numai dacă nu s-au prezentat la vot. Imaginaţi-vă că un referendum poate să fie invalidat şi pe motiv de fraudă electorală! Deci, valabilitatea poate să fie contestată şi aprobată, stabilită de către Curtea Constituţională. Şi atunci, ce se întâmplă în situaţia în care referendumul nu este valabil? Acesta este un gol legislativ şi bineînţeles că aici nu mai este nimeni îndrituit să facă comentarii şi modificări asupra legii, aici este chemat Parlamentul să decidă, pentru că, dacă ştiţi, Curtea Constituţională are doar „foarfecă”: poate să taie un articol neconstituţional, dar nu are dreptul să legifereze sau să înlocuiască un articol sau să iniţieze un nou articol. Deci, nu are putere legislativă.

  Şi atunci, pentru motivaţiile acestea, vă dau un text pe care sper să-l aprobe şi domnul Funar, pentru că se referă la aceeaşi situaţie şi poate că este o situaţie mai bună.

  În situaţia în care Curtea Constituţională va constata că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat.

  Observaţi că vorbesc de condiţiile de valabilitate stabilite de lege, şi nu numai acelea stabilite de art. 5 alin.(2), care s-ar putea să devină neconstituţional.

  De asemenea, vorbesc de condiţiile stabilite de lege, ceea ce înseamnă că vorbesc şi de alte condiţii de valabilitate prevăzute în alte legi. Spre exemplu, ce se întâmplă în cazul unei fraude electorale? Şi consider că această formă este, pe de o parte, mai acoperitoare, acoperă toate situaţiile şi, de asemenea, dacă cumva se va întâmpla această situaţie, pe care noi nu o dorim, noi dorim ca poporul să se pronunţe „da” sau „nu”. Referendumul să fie clar. Deci, nu ştiu cine îşi doreşte ca lumea să nu se prezinte la vot şi de ce pun această ipoteză. Dar, dacă se va întâmpla, şi referendumul nu va fi valabil, dintr-un motiv sau din altul, singura autoritate care poate să decidă este Parlamentul. A nu recunoaşte rolul Parlamentului aici, înseamnă un atac la adresa democraţiei.

  Pentru aceste motive, vă rog să votaţi amendamentul propus de Grupul P.S.D”.

  Apreciază

 • 234. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:25

  La referendum cu prag, nu suntem nici măcar în situația echivalentă a moțiunii de cenzură în parlament: la moțiune, atacanții trebuie să obțină 50%+1 din total senatori+deputați. Le-ar fi mai ușor să trântească un guvern numai dacă asigură cvorum și obțin o majoritate relativă. Acestă situație din urmă este echivalentă cu cea de la referendum. (pragul impune numai asigurarea cvorumului, nu la 50%+1 de DA)

  Apreciază

 • 235. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:27

  nu la 50%+1 de DA din total înscriși pe listele electorale.

  Apreciază

 • 236. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:32

  chestia cu 50+1 din listele electorale e…sisifica. Acuma, ca aud ca si la OTV (725.000 voturi la locale) se boicoteaza in draci, si am citit ca si ce amai mare parte a maghiarimii (vreo 700.000 de voturi) vor sta acasa (astia sunt maghiari, ar il simpatizeaza pe Base), plus electoratul TB, pragul de 50+1 e al dracului de departe.

  Apreciază

 • 237. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:33

  233
  Da, la fraudă e posibil, la referendum nevalabil încă nu le-a dat nimeni peste bot fiindcă n-au ajuns într-o astfel de situație până acum, dar CCR nu are de ce să vadă vid legislativ ci constată că, odată cu neîndeplinirea condiției de prezență, electoratul nu a aprobat demiterea și nu se poate repeta referendumul la infinit, (în Constuție scrie UN referendum)

  Apreciază

 • 238. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:37

  237. DA, evident. Pana acum nu am avut reverendum nevalabil de suspendare si nu trebuie ei sa inventeze viduri legislative. Procedura e asa de bun simt („dar CCR nu are de ce să vadă vid legislativ ci constată că, odată cu neîndeplinirea condiției de prezență, electoratul nu a aprobat demiterea și nu se poate repeta referendumul la infinit”), ca numai un descreierat poate vedea aici vid legislativ sau indemn la a repeta procedura, ori cu referendum, ori cu punerea sub acuza pentru inalta tradare, cum vad ca se vehiculeaza de multe zile de cand USL se teme ca va pierde.

  Apreciază

 • 239. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:39

  Vidul e în capul împuciților. 🙂

  Apreciază

 • 240. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:42

  astia ar vedea vid si la finalul mandatelor de parlamentar, numai sa stea inca o tura. L-am vazut pe Ponta spunand ca alegerile se vor face dupa legea 35/2008 si nu era prea incintat.

  Apreciază

 • 242. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 19:48

  Nerușinarea foștilor boicotoși spune totul despre vidul din capul lor, din moment ce au tupeul să susțină acum contrariul. Ce fel de repere sunt astea? Măcar Bombo tace în rezerva lui. 🙂

  Apreciază

 • 243. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 19:53

  tace, asteapta sa vada rezultatul.

  Hai sa iti mai arat un descreierat si gandirea lui „logica”.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Sova-_Boicotarea_referendumului-prima_faza-_Etapa_urmatoare_e_interzicerea_dreptului_de_a_vota_0_742725982.html

  „Plecând de la ipoteza că indicaţia PD va fi respectată, vă rog să ne imaginăm că 1.100 de alegători, unde sunt trei partide puternice PSD, PNL şi PD, cei de la PD refuză să vină la vot şi se înregistrează 700 la zero pentru demiterea preşedintelui Băsescu. În acel moment, toată lumea cunoaşte votul fiecărui cetăţean care s-a prezentat. La o scară foarte simplă, aplicarea în practică a deciziei PDL îi va pune pe cetăţenii români în postura de a li se cunoaşte opţiunea pe care au exprimat-o la urnă, lucru care nu este permis în conformitate cu Constituţia României”, a subliniat Şova.

  sa ne imaginam ca un vot din cele 700 e anulat sau e negativ. Secretul votului e restabilit :mrgreen:

  Apreciază

 • 244. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:02

  Concluzia: la referendum este mai ușor de obținut votul de aprobare decât la moțiune, dar cvorumul este cerut la fel. Ce nu pricepe vidul din capul parlamentarilor? Procedura se încheie după un vot, indiferent de rezultat, iar neîndeplinirea unei condiții înseamnă respingere. La referendum, însă, nu ai posibilitatea reală să formezi cvorumul înainte de exprimarea votului; se verifică din mers, prin adunarea voturilor în final. La fel, dacă nu este îndeplinită una sin condiție de aprobare- stabilite de lege- rezultatul este de respingere. În cazul referendumului se supune la vot propunerea parlamentului de aprobare a demiterii, cu 2 condiții de îndeplinit simultan: cvorum și mai mulți de DA,

  Apreciază

 • 245. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:07

  N-ai ce să vezi logic în rătăcirea împuciților anti-boicot.

  Apreciază

 • 246. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 20:09

  Concluzia e ca au pus referendumul vara ca sa il demita pe TB cu ajutorul voturilor captive, de partid. Vreo 3-4 milioane de votanti si era gata. Cvorumul din liste i-a dat peste cap. Asa ca inventeaza noi proceduri de prelungit mascarada si sa nu recunoasca verdictul: respingere.

  Apreciază

 • 247. Tiberiu Orasanu  |  24 iulie 2012 la 20:09

  Pentru interesaţi: Liiceanu la Turcescu.

  Apreciază

 • 248. skorpion  |  24 iulie 2012 la 20:11

  salut,

  cit de iresponsabili sint oamenii (srs, mihalache etc) care sustin ca daca acum nu pica TB pe 29 iulie, o sa faca atitea referendumuri cite vor fi necesare, adica pina ce pica TB.

  Apreciază

 • 249. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:14

  Cine atacă are sarcina să aducă și numărul necesar de voturi. Dacă le-a scăpat din vedere opțiunea abținerii de la vot sau neîndeplinirea cvorumului, e gafa și prostia lor. Legea nu interzice abținerea; asta înseamnă vot liber exprimat, nu obligatoriu.
  Bocitoarele puciste au mizat pe prostia electoratului.

  Apreciază

 • 250. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:16

  Să-și mai pună pofta-n cui! 🙂

  Apreciază

 • 251. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 20:23

  exact! Au atacat bazandu-se pe oamenii de partid, si nu au vazut pragul de sus. Neatingerea lui inseamna invalidarea planului lor. Sunt curios cat electorat captiv anti-TB are USL. Nu vom sti niciodata cat electorat mai are TB 🙂

  Apreciază

 • 252. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 20:24

  Base la TVR.

  Apreciază

 • 253. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:30

  Aha. Mă uit. Schimbăm imaginea pentru ochi și urechi. 🙂

  Apreciază

 • 254. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 20:41

  Deci Base a investit Pupiloiul dupa ce s-a consultat cu doi oameni de mare incredere din sistem. Cine sunt acesti oameni integri!?

  Apreciază

 • 255. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 20:53

  Dacă nu-s reali, îs virtuali. 🙂

  Apreciază

 • 256. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 20:55

  Hahaha! 🙂 Toti din sistem se vor intreba ca mine: „cine sunt?” si vor vrea sa fie in locul lor.

  Apreciază

 • 257. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 21:12

  La urmă, moderatorul i-a spus direct, deci mizează pe nevalidarea referendumului; TB a zis da. (mai la început spusese să voteze ce consideră fiecare). Urma alege. 🙂
  *
  Carp pe B1 explică bine sensul valabil al bicotului: neprezentarea este un semnal mai puternic adresat clasei politice.

  Apreciază

 • 258. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 21:57

  Insa a zis ca el personal se duce la vot. Chestia asta nu mi-a placut. Suntem impreuna la boicot ori nu mai suntem 🙂 Asa ca o sa ma exprim iar.

  Apreciază

 • 259. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 22:07

  A spus că merge, nu că va vota. 🙂 Poate o face pe observatorul. 🙂

  Apreciază

 • 260. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 22:32

  Seara bună, prieteni 🙂 V-am citi cu maxim interes! Bsk., mi s-a părut că nu s-a asteptat la întrebarea asta 🙄
  În fine, nu cred că va schimba datele referendumului 🙂

  Apreciază

 • 261. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 22:35

  Un text remarcabil, preluat de pe FB

  Mircea Bozan

  „Ce inseamna sa traiesti…intens…

  Raul in care a fost aruncata Romania, nu are limite. A format o imagine negativa externa intr-o asemenea masura, incat in acest moment, datorita Romaniei bolsevicilor securisti actuali, se va modifica intreaga legislatie a Comunitatii, pentru astfel de alunecari antidemocratice si antieuropene viitoare. In aceste actiuni, au fost puse la bataie 14,8 milioane de euro. Cu atat s-a finantat Lovitura de Stat din Romania. Aceste sume au fost necesare mituirii parlamentarilor, iar mitingurile si propaganda media, produsa de grupul Intact, se ridica la alte 8 milioane euro. Deci Ponta si Antonescu sunt datori vanduti pentru rolul lor de papusi din lemn…,suma totala investita ridicandu-se la mai mult de 22 miloane de euro.
  Unde ne indreptam? Oare nu suntem constienti de consecintele care decurg de luni dimineata dupa fraudarea referendumului?. In acest caz, asa cum zicea si Tariceanu, le mai trebuiesc cam doua milioane de voturi sa le scoata de undeva…Deci, vor tipari voturi la greu, vor stampila prin parcuri si boscheti pentru a „intruni numarul necesar”. Toate aceste variante, toate combinatiile simulate in sediul USL de la Grifco, le arata „ca nu pot pierde”, ca „nu este voie sa se rateze finalizarea Loviturii de Stat”. Toate aceste miscari si combinatii, fotografii si inregistrari video, declaratii politice ale politicienilor au fost trimise tuturor cancelariilor occidentale, CE, organizatiilor de respectarea drepturilor omului, tuturor parlamentelor libere, despre premeditarea falsificarii referendumului. Prin schimbarea tuturor regulilor functionale din cadrul legilor emise abuziv de catre acest Parlament al lor. Al crimei organizate. Hotararea Parlamentului a organizat prin pucisti, prin adoptarea articolulului 3, asupra modului cum vor hatara sa decida in cazul invalidarii referendumului. Punctul majoritatii parlamentare actuale, prin care, vor decide altfel. Asa cum vor ei.
  Cancelaria germana priveste cu deosebita ingrijorare modul in care Premierul Ponta minte in continuare despre punerea in practica a punctelor oficiale pe care Dl Barroso i le-a inmanat in urma cu doua saptamani si aici este vorba despre cele doua OU pe care guvernul le-a emis antidemocratic si prin care au fost anulate toate legile democratice. Ei asteapta ca informatiile care vor veni din Romania sa vizualizeze frauda, ceea ce va declansa actiunea amanata de CE acum zece zile.
  Exista o discutie sustinuta despre unele informatii, aflate in curs de cercetare, privind implicarea „grupului Ponta”, in cadrul unei „revolutii socialiste europene”, de modificare a structurii ponderii socialiste CE in avantajul socialistilor. Dr. Martin Schulz nu este strain de aceste informatii, dar si-a exprimat ingrijorarea pentru unele din actiunile grupului Ponta-Antonescu. Va garantez ca se analizeaza foarte atent aceste informatii speculative, mai ales pentru faptul ca liberalii romani, alaturi de socialistii lui Ponta, au „organizat” sabotarea Romaniei legat de adrearea la Spatiul Schengen inca de acum doi ani, in vederea „organizarii unui spectacol de aderare dupa ce vor ajunge la putere deplin”.
  Exista apoi o alta informatie dovedita prin declaratia unor martori participanti, despre transportul unor autocare de sindicalisti romani in Franta, in timpul „demonstratiilor populare” anti Sarcosy, miscarile de strada de 1 mai din Germania sau alte greve „spontane”, actiune coordonata si finantata de USL. Li s-a promis sustinatorilor politici din Parlamentul European, acces nelimitat la piata economica romaneasca, a pietei de desfacere, a blocarii punerii in practica a controlului spalarii banilor proveniti din crima organizata europeana, de legaturile cu alte structuri din zonele de influenta a Gasprom in cadrul european, blocate si tinute sub stricta supraveghere a organismelor europene.
  Nu sunt un fanatic, dar ma intreb platonic: Oare ce spunea Presedintele despre imaturitate, despre habarnamismul din politica romaneasca, despre amatorismul care ne-a adus de cateva ori in zona colapsului? Nu invatam nimic din aceste „jucarii”, care incap pe mana acestor idioti de partid? Nu au invatzat nimic la suspendarea guvernului Boc din perioada 2009, cand leul a dat primele semne de iritare si nervozitate? Acum, chiar daca viata politica se va stabiliza intr-o oarecare masura, deprecierea va continua inca cateva luni, iar despre o stabilizare sau apreciere, ne va trebui cativa ani sa recuperam cele 6% pierdute. Care de fapt, daca nu intervenea BN, era de cel putin 10-12% in aceasta perioada… Economia este firava, fara putere de reactie, suntem dependenti de piete de desfacere controlate de catre partenerii nostri de afaceri europeni, iar instabilitatea politica ii face sa se simta incomod cu un partener ca noi…. Romanii nu au inteles ca Romania fara masurile de austeritate de pana acum, ar fi fost de mult o victima a canibalismului prostiei politice si urii manipulate mediatic, iar acest lucru s-ar fi rasfrant fara o mana ferma, in mersul stabil al economiei, in viata noastra de zi cu zi, in „siguranta zilei de maine” care a functionat cat de cat si asta o poate confirma oricine. Varianta aleasa de „mai bine mai putin decat de loc” a fost singura si logica varianta, in alternativa somajului sau al „nesigurantei de maine”. Tot mai clar si evident este mesajul dat de Presedinte legat de Lovitura de Stat, unde „scopul foarte precis de a ingenunchia Romania” pe care politicienii romani o au in vizor, devine vizibil si palpabil. Romanii nu conteaza in acest joc politic, ci modalitatea in care acestia pot fi manipulati si folositi in razboiul antidemocratic. Iar de idioti si primitivi, din pacate nu ducem de loc lipsa. Cel putin 33% din aluatul acestui popor, traieste intens …in urma cu 3-400 de ani…. Si atunci, nu este de mirare ca Romania treaza este inspaimantata de drama acestor zile privind cu speranta la orice scanteie de sprijin extern…
  In speranta ca voi fi si eu unul dintre cei arestati, ma dau prins voluntar si ma voi simti onorat sa fiu coleg de celula cu oricare dintre cei actiunati penal de catre puscariabilul Nicolescu sau Chioariu pentru delictul de subminare a imaginii Romaniei”

  Apreciază

 • 262. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 22:49

  Corect! La asta nu m-am gandit, insa va fi bine sa eliminam acest dubiu 🙂

  Apreciază

 • 263. Cetatean  |  24 iulie 2012 la 22:52

  Nora, am luat masuri pe linie de partid :mrgreen:

  va las, ma duc la somn, maine e trezire cu noaptea in cap la mine!

  Noapte buna, dragilor! 🙂

  Apreciază

 • 264. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 22:56

  A sesizat și Laura Stefan pe B1 șmecheria CCR cu soluționarea pe fond a sesizării împotriva hotărârii parlamentului (în baza propriei decizii obligatorii și prin ignorarea OUG 38, degeaba în vigoare); implicit, CCR va putea să controleze și constituționalitatea eventualei hotărâri a parlamentului post-referendum, deci useliștii nu vor avea cum să-și facă de cap peste Constituție.

  Apreciază

 • 265. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 23:00

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 266. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 23:04

  Somn ușor, Nora, și nu uita să-l visezi pe Băsescu lăudându-se că va merge la vot! 🙂

  Apreciază

 • 267. filadel  |  24 iulie 2012 la 23:06

  😆 Noapte bună tuturor!

  Nora! Grijă mare cu visele! 😆

  Apreciază

 • 268. Nora Damian  |  24 iulie 2012 la 23:11

  Dragilor, sper să nu ne întâlnim nici în vis la o secţie de votare votând! 😆

  Apreciază

 • 269. Bască ilie  |  24 iulie 2012 la 23:11

  Noapte bună Cetățean, Filadel, toată lumea! 🙂

  Apreciază

 • 270. luminita  |  24 iulie 2012 la 23:17

  Noapte buna!

  Apreciază

 • 271. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 07:49

  Haideți, Domnule Președinte, stați acasă sau la sediul de campanie, ce mama dracului! Una vorbim, alta fumăm și altceva votăm?
  *
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/traian-basescu-regele-mihai-si-testul-national-al-referendumului/

  Apreciază

 • 272. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 08:28

  Am visat frumos ieri. Decizia CCR privind programul de vot era deja motivată, pregătită de ieri pentru publicare, iar legea de aprobare a OUG 41/2012 a fost promulgată. Judecătorii CCR consideră că schimbarea orelor de votare chiar și cu o oră înainte de referendum nu înseamnă schimbarea regulilor de dans în timpul muzicii, adică nu în sensul nerecomandat de Comisia de la Veneția. De ce? Fiindcă acestă Comisie nu le-a dat judecătorilor CCR mură-n gură ce înseamnă regula jocului și uite-așa ne jucăm cu ea de-a v-ați ascunselea. Se va vota între 7-23 de-o să ne crucim.

  Apreciază

 • 273. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 08:44

  Vasile Blaga n-ar fi promulgat atât de repede legea de aprobare a OUG 41/2012 și am fi rămas cu programul orar anterior. Se vede încă o dată rolul planificării Paiaței la Cotroceni.
  Pe de altă parte, CCR a arătat ieri că și-a redobândit atribuțiile privind controlul de neconstituționalitate al hotărârilor parlamentului, dar Vasile Blaga rămâne pe centură fără să mai tragă o dată de la CCR… nădejde de restabilire a situației anterioare ca președinte al Senatului.

  Apreciază

 • 274. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 08:59

  Blaga rămâne mazilit curat neconstituțional în baza OUG 38 și a sistemului preferențial de selecție la tăiere a hotărârilor parlamentului care prezintă interes… pentru abatorul din CCR.

  Apreciază

 • 275. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 09:17

  Abia acum e groasă gluma fraudării între 7-23 și nu mai lasă loc de glume cu boicotul de luat în serios, pe șleau și fără echivoc. Neprezentarea la urne și frânarea puciștilor din furtul lor electoral fără menajamente depind de o voință extremă.

  Apreciază

 • 276. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 10:36

  Ziua bună 🙂 Bsk, l-a luat gura pe dinainte, probabil va găsi un mod de a iesi din această neinspirată zicere, cu toate damfurile anteniste care vor urma… 😉

  Apreciază

 • 277. skorpion  |  25 iulie 2012 la 10:36

  neata,

  eu nu-l mai inteleg pe TB.
  23 iulie – boicotam
  24 iulie – eu, TB, votez

  o zi frumoasa va doresc

  Apreciază

 • 278. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 10:38

  O fi adevărată asta? ( am preluat-o cu ghilimele cu tot):
  🙄
  „A pune în vedere actualei puteri să nu mai facă niciun fel de presiune asupra Justiţiei este o exagerare.”
  Crin Antonescu

  Apreciază

 • 279. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 10:39

  skorpion, servus, de acord! Inclusiv cu ziua frumoasă 🙂

  …si cu un strop de răcoare…

  Apreciază

 • 280. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 10:47

  Nu „fac cutare lucru, sau mă duc acolo ca să nu se spună că…”
  o atitudine neinspirată, conformistă care nu i se potriveste si nu conţine un mesaj în ton cu discuţia anterioară.

  Apreciază

 • 281. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 11:13

  Salve!
  Nora, nu-i bai să meargă la vot; mai sar jurnaliștii pentru un interviu, mai aruncă și subiectul o vorbă, dar nu-i benefic anunțul de a merge la vot; a avut un efect parcă demobilizator, de resădit îndoiala, neîncrederea, de parcă am miza pe un cal nărăvaș, nesigur, cu toane.

  Apreciază

 • 282. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 11:21

  Salut! 🙂
  Da, Bsk, asta e si impresia mea. A ezitat un pic până să răspundă si cred că dacă s-ar fi asteptat la întrebare ar fi chibzuit alt răspuns, mai pe stilul lui

  Apreciază

 • 283. Bască ilie  |  25 iulie 2012 la 11:32

  Se mai întâmplă. 🙂 Nu-i vorba de o demobilizare a susținătorilor lui la votare, că doar vorbim de boicot, ci induce o delăsare a vigilenței în privința supravegherii și stopării fraudei. Va fi urgie. Pucismul ne umilește fără scrupule, ne sfidează neputința de a ne opune și se pregătește cu febrilitate să-și fructifice dominația.

  Apreciază

 • 284. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 16:33

  Hello, căldură mare, fraţilor,… pustietate, secetă, uscăciune ori pur si simplu siesta 🙂

  Apreciază

 • 285. Nora Damian  |  25 iulie 2012 la 16:33

  postare nouă

  Apreciază

 • 286. noradamian  |  13 februarie 2016 la 09:00

  Reblogged this on Gradina de hartie and commented:

  Criticile și-au făcut efectul. 2012- 2015, trei ani de reformă care au dat roade: învățământul a prins aripi, iar sectorul academic alternativ e într-o continuă efervescență creatoare. Suntem mândri…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: