Despre „starea de spirit a lumii” văzută dinafara grotei

30 iulie 2012 at 15:35 106 comentarii

În  lucrarea  Structura Minciunii, polonezul Piotr Wierzbicki  reuşeşte demascarea totală a sistemului de minciuni- conceptuale, informative ca şi a celor din sfera realității, folosite de regimul de extremă stângă. Citim: „Minciunile nu circulă separat. Minciunile umblă în turmă. În turme organizate. Minciunile se constituie în sisteme. Pentru a descoperi o minciună, nu e nevoie să fii geniu, însă pentru a descoperi o întreagă structură de minciuni, se cere ceva mai multă gândire“.
*

Despre ”turmă” vorbeşte şi jurnalistul român B. Ficeac în cartea sa “Tehnici de manipulare”, ba mai mult, oferă şi o sumă de sfaturi practice de rezistenţă la manipulare. Ciudat e că dl. Ficeac probează (tare prost!) la vedere, asupra altora tehnicile de manipulare studiate, în timp ce modul în care dl. Guşă, alt licenţiat în  manipulare, se străduieşte să le pună-n practică se dovedeşte  de-a dreptul hilar. Altfel spus, manipulaţi şi manipulatori formează o masă grotescă de steril.
*
Evident, un proiect de manipulare vizeaza zona psihică non-raţională. Acolo pseudoargumentele se lipesc ca marca de scrisoare. Intenţiile manipulatorului nu sunt sesizate de target. Într-un stadiu avansat de dezorientare, subiecţii nici nu mai apelează la reciclarea de argumente false ci, exclusiv, la calomnii, lozinci şi etichete. Ăsta e stadiul alienant, dincolo de care violenţa verbală poate deveni violenţă fizică.
*
Bazate pe energia urii şi răzbunării, roadele oricărui tip de manipulare de masă pot avea efecte îngrozitoare. Dacă în spiritul negru al nazismului ura era în veşmântată grandios în ideologia super-rasei ariene, dacă în comunism ura de clasă viza atingerea culmilor de bunăstare pentru omul nou, în preparativele pro-totalitarism ale acestei epoci, ura nu se mai hrăneşte cu iluzii, se hrăneşte din ea însăşi.
*
În raport cu vulnerabilitatea la manipulare, în societatea post-comunistă se disting două tipologii: una a celor imunizaţi la sminteli, care nu suportă hrana gata mestecată, în stare să gândească critic, cealaltă, a celor care au nevoie să fie minţiţi. Permeabili la minciuni, adevărul îi jigneşte: e nedrept să li se ceară atitudine participativă şi responsabilizare civică. Pentru manipulatori, targetul perfect.
*
În fine, un principiu indispensabil pentru permanentizarea legiunii minciunii se referă la strategia cooperatistă de luptă. Pentru a păstra supremația cooperativei  e nevoie de sacrificii. Fie prin spectacole sângeroase, fie prin lucrături subterane fidelizate prin corupție. Protecția legală a furăciunilor și perpetuarea puterii nu-i posibilă fără continua adaptare a tehnicilor de la o situație la alta. De la asasinarea din ’89 a dictatorului de către proprii curteni care i-au preluat democratic, agoniselile, la strădaniile infernale, post ’89, de a-l da jos pe tiranul care le-a stricat liniștea și consensul, fisurând-le ireversibil fortăreața de clan corupt, la mitomanul şantajabil împins în fruntea statului ca scut de protecție, potrivit de sacrificat, la nevoie, pentru actele gangsterești comune.

…O strategie al cărei pattern îl regăsim, în toată ticăloşia, şi în ofensiva cooperativei pregătită de luni de zile în cele mai mici detalii. Despre proiectul uselist, nu de construcţie ci de distrugere, despre 29 iulie 2012, ziua atacului la fragila democraţie românească, se va scrie adevărul, oricât ar încerca clanul să bagatelizeze faptele, ori să le rescrie pe invers, la fel cum au făcut și cu “Revoluţia” şi cu mineriadele.
*
Bântuit de temeri, probabil, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara în 9 iulie aici că dacă referendumul îi va readuce lui Traian Băsescu mandatul de preşedinte, înseamnă că „USL nu a înţeles starea de spirit a lumii.” USL n-a înțeles și nici nu va înțelege vreodată. Oricum, cu acest bluff de „revoluţie şi reformă” se-ncheie şi prizonieratul social de masă, în grota hoardelor postcomuniste. Dar pericolul n-a trecut. Rănite, fiarele devin mai agresive. Ameninţările, injuriile cu iz de canal, stârnirea demonilor de toate soiurile din hăurile istoriei, o să mai bântuie o vreme prin spațiul public. Dublate ipocrit, de îndemnul la consens. Vremea duplicității e însă, pe trecute. Pentru fondatorii celui mai mincinos regim din lume se apropie momentul în care o să-şi vadă lucrătura originală criminală, opera pustiitoare, demolată. Definitiv.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Transmisie din grotă Sminteala

106 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  30 iulie 2012 la 16:16

  Nora
  M-ai răcorit cu postarea asta.
  Detest minciuna în toate formele ei de exprimare: tacită, complice sau convenabilă; singulară, repetată sau incurabilă; intenționată, involuntară sau de pleașcă; individuală, în gașcă sau în turmă; în scopuri meschine, mizerabile sau de manipulare; din prostie, superficialitate sau ignoranță.
  Detest minciuna și mi-e scârbă de mincinoși.
  Detest minciuna jignitoare, strecurată prin desconsiderare, subestimare sau hoție, atunci când prefăcuții, ipocriții sau șarlatanii se pișă pe ideile, comentariile sau postările noastre și le bagatelizează de parcă ne-am pierde memoria în slujba minciunii; tare mă îndeamnă să nu le mai dau nicio ocazie… printr-o soluție simplă, cinstită și liniștitoare.

  Apreciază

 • 2. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 16:20

  Salut din nou 🙂 Bsk,mă bucur!! Împărtăşesc tot ce ai spus. Fiindcă pe minciună se bazează tot răul lumii. Iar totalitarismul e cel mai cumplit distrugător de constiinţe- bazat integral pe minciună.

  Apreciază

 • 3. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 16:29

  Bsk, am inclus un paragraf în postare în care mă refer si la procedeul focalizării, evident tot printr-un angrenaj grotesc de minciuni, asupra unui ins de sacrificiu, dar în trei ipostaze diferite:

  1. dictatorul real care trebuia ucis pentru a-i lua locul cei care au încercat să reconstruiască, după ce au jefuit totul, o dictatură parlamentară pentru un confort politic asigurator definitiv

  2. un portret de fals dictator în persoana presedintelui TB, singurul în stare să le arunce-n aer proiectul de dictatură parlamentară însfârsit, după lupte grele, ajuns în faza de implementare

  3. premierul mitoman, şantajabilul ideal prin care haita să-şi rezolve malversaţiunile.

  Apreciază

 • 4. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 16:31

  Punctul trei fiind inspirat direct din episodul 19 al serialului Panait şi comentariile de acolo.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  30 iulie 2012 la 16:33

  Ești o scumpă, ca întotdeauna. 🙂

  Apreciază

 • 6. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 16:54

  Bsk 😆 😆

  Să-ţi spun sincer, observ că, de la o zi la alta, interesul pentru serial creşte 🙂

  Apreciază

 • 7. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 16:55

  Merita tratat mai desfăsurat. Poate într-o postare anume. Om vedea 🙂

  Apreciază

 • 8. dictaturajustitiei  |  30 iulie 2012 la 17:09

  Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 • 9. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 17:11

  Salut, Carmen!! 🙂

  Apreciază

 • 10. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 17:19

  Iulian Urban
  „Comisia de la Veneția s-a pronuntat : ”Cvorumul asimilează absenții cu partizanii votului negativ”. Legitimitatea lui Traian Băsescu e de circa 11 milioane de voturi

  Cu toată berea oferită gratis de primarii USL și turismul electoral practicat de aceleași personaje, uniunea liber-stângistă și-a văzut năruită ambiția politică de a scăpa de Traian Băsescu printr-un abuz. Aflați față-n față cu rezultatul oficial al votului, care a invalidat referendumul prin neatingerea pragului de prezență de 50% plus unu din numărul cetățenilor cu drept de vot, „analiștii” de casă ai lui Felix au încercat să propage tot felul mesaje în care „87% dintre români vor demisia lui Băsescu” sau că „7,2 milioane de români nu îl mai vor pe Băsescu, mai mulți decât l-au ales”.Printre argumentele invocate adesea au fost și prevederile Comisiei de la Veneția, un fel de Curtea Constituțională a Uniunii Europene, un reper real după care se ghidează toate probleme de constituționalitate din întreaga Europa. Comisia de la Veneția, atât de des invocată în ultima vreme de către politicienii de la București vorbește la capitolul 7 din „Codul de bune practici în materie de referendum” despre faptul că cei care nu votează la un astfel de referendum sunt asimilați unui vot negativ.
  La capitolul 7, articolul A, Comisia de la Veneția vorbește despre faptul că „un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, îi asimilează pe cei care se abțin cu partizanii votului negativ”. Cu alte cuvinte, din cele 17.984.621 de persoane înscrise în listele electorale, raportate la cele 97,5% sectii de votare centralizate, 7.264.819 au votat „DA” pentru demiterea președintelui iar cele 10.719.802 sunt automat asimilate la „NU”. Așa cum zice și Comisia de la Veneția, cei care se abțin sunt „partizanii votului negativ”. În termeni statistici, USL a pierdut la acest referendum cu 7,2 milioane la 10,7 milioane. O victorie categorică a președintelui Băsescu și a aliaților săi politici și un vot de blam (prin participare sau fără participare) la încercarea de impunere prin forță a voinței USL de acaparare completă a întregii puteri din România. Numărul voturilor valabil exprimate la întrebarea „DA” privind demiterea președintelui Traian Băsescu a fost de 7.264.819, reprezentând 87,55 la sută. Alți 923.147 de votanți au spus „NU”, reprezentând 11,12 la sută dintre cei care s-au prezentat duminică la urne. Potrivit datelor prezentate de președintele BEC, 109.169 voturi au fost nule, reprezentând 1,31 la sută din totalul voturilor. Numai organizarea referendumului a costat circa 100 de milioane de lei iar decontul, până în prezent, s-a făcut numai din buzunarul greu încercat al românului. Când va plăti și USL pentru toate acestea?”

  Apreciază

 • 11. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 17:28

  Într-un fel o coincidenţă: postarea mea pleacă chiar de la lucrarea unui polonez, Piotr Wierzbicki. Iar adineaori am dat de opiniile bazate pe acelasi fundament valoric ale altui polonez:

  http://www.blogary.ro/2012/07/in-lumea-post-comunista-scriitorul-polonez-bronislaw-wildstein-despre-demiterea-lui-traian-basescu/

  Apreciază

 • 12. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 17:35

  Andrei Bădin: „Editorialul de azi din cotidianul de stanga german SÜDDEUTSCHE ZEITUNG propune un exerciţiu de imaginaţie. Angela Merkel, care este doctor în fizică, ar fi învinuită de plagiat, iar la auzul reproşurilor ar declara că la mijloc se află doar intriga politică ţesută de preşedintele Germaniei, Joachim Gauck. Si apoi netulburată şi-ar vedea mai departe de treabă, s-ar deplasa la Bruxelles, ar oferi interviuri, ar inaugura autostrăzi. În România însă, viaţa merge mai departe, conchide Klaus Brill”.

  Şi tot de la A B: Postul de radio Vocea Rusiei ( în urmă cu cca 30 minute) îndeamnă Useleul: „Interveniţi în forţă”

  Apreciază

 • 13. dictaturajustitieid  |  30 iulie 2012 la 17:41

  Bună !
  La fel ca în toate loviturile de stat va mai „curge mult sânge ” până ne vom liniști.

  Apreciază

 • 14. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 19:08

  Da, nu e pace si nu poate fi în viitorul apropiat la nivel politic, dar sper să devină tot mai limpede că am trecut- a câta oară?- printr-un pericol urias!
  Mai mare decât bănuiam: http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/vocea-rusiei-usl-mai-are-sanse-sa-l-demita-pe-basescu-dar-trebuie-sa-actioneze-in-forta-1181580

  Apreciază

 • 15. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 19:20

  Magda Bistriceanu:

  „Cititi ce a declarat plagiatorul mitoman, jurnaliştilor străini in urma cu cateva ore si ce a declarat in conferinta de presa din aceasta seara.
  HotNews.ro: AFP: „Mi-am invatat lectiile din aceasta perioada”, a spus Ponta, intr-un interviu acordat pentru cinci ziaristi straini, admitand ca „imaginea internationala a Romaniei a fost afectata. Nu voi cauta confruntarea cu Traian Basescu. Toata lumea va pierde daca vom continua lupta”, a declarat Ponta.

  Conferinta de presa, ora 18.30:
  Victor Ponta:”Il avertizez public pe Traian Basescu sa nu mai ameninte persoane, institutii sau trusturi media si pe 8 mil de romani care au votat. Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban.”

  Apreciază

 • 16. Luminina  |  30 iulie 2012 la 20:22

  Buna seara, dragii mei!
  10 Nora, in completarea argumentarii, recomand lectura cartii „Aristotel si furnicarul merg la Washington – mic tratat de abureala politica”, de Thomas Cathcart & Daniel Klein, in care, la capitolul „Strategia discursului inselator” este prezentata tactica erorii lunetistului texan.
  Ca sa citez din carte, „spui ca rezultatul-pleasca e exact obiectivul pe care l-ai vizat de la bun inceput. Si printr-o schimbare pronto, esecul se transforma in succes”.
  In aceasta cheie, VP este lunetisul bolsevic, cel care, pentru a-si impresiona sponsorii, trage cateva gloante in poarta colhozului si doar pe urma (!) deseneaza o tinta in jurul lor, ca sa spuna dupa aceea: „hei, popor, vedeti aici? de fiecara data chiar in centru!”
  Regasesc in carte si explicatia catorva din tacticile de abureala (argumente derivate din ura si ignoranta, nevastuiceala, argumentul pantei alunecoase), pe care politicienii USL le-au uzat din plin in campanie.

  Problema celor care au pus la cale toata aceasta masinarie propagandistica este ca proiectiile, coapte din ura si prostie, pe care le-au aruncat asupra noastra le vor exploda in fata, intreit.

  Si, ca sa revin la un comment mai vechi de-al meu, ati vazut ca particulele subatomice nu s-au lasat manipulate? 🙂

  Apreciază

 • 17. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 20:48

  Luminina, bună seara 🙂 Multzam, asta e o lectură nu numai necesară ci si atrăgătoare! De fapt genul de lectură, utilă pentru maturizarea societăţii, care ar trebui cerută si în licee.

  Da, particulele astea au fost si au rămas baza noastră 🙂

  Apreciază

 • 18. Luminina  |  30 iulie 2012 la 21:05

  Cartea vine in continuarea celei intitulate „Platon si ornitorincul intra intr-un bar…mic tratat de filosdoctica”, scrisa in aceeasi cheie 🙂

  Apreciază

 • 19. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 21:14

  Lecturi care nu trebuie scăpate! O notez si pe asta, Luminina 🙂

  Apreciază

 • 20. Nora Damian  |  30 iulie 2012 la 22:32

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 21. clemycali  |  31 iulie 2012 la 10:46

  Buna dimineata prieteni.
  Nora, absolut super post.

  Apreciază

 • 22. Nora Damian  |  31 iulie 2012 la 12:28

  Ziua bună, Clemy, multzam 🙂 Măcar de ar fi de folos ce scriem…

  Apreciază

 • 23. dictaturajustitiei  |  31 iulie 2012 la 12:49

  Dragă Nora, dragii mei, după cum ați văzut mi-a plăcut mult postarea.
  Din păcate, USL-iștii mi-au mâncat concediul de odihnă.
  Măcar o zi două trebuie să-mi mai văd și de casă.
  Acesta e motivul pentru care vă vizitez mai rar.

  Apreciază

 • 24. Nora Damian  |  31 iulie 2012 la 13:23

  Carmen, multzam, mă bucur! Te-nţeleg mai ales că si eu o să intru într-o semivacanţă 🙂 Adică o să mai lipsesc, din când în când, câte o zi, două…

  Apreciază

 • 25. clemycali  |  1 august 2012 la 08:49

  Buna dimineata din nou gradina fermecata.
  @nora, eu cred ca nu scriem de pomana.
  @nora & carmen, va inteleg perfect. Si eu iau cate o vacanta de o zi doua din cand in cand. Intr-un fel de abia astept sa se termine cat de cat tot circul asta dezgustator al USL ptr a intra macar intr-o aparenta normalitate.

  Apreciază

 • 26. Nora Damian  |  1 august 2012 la 11:04

  Ziua bună, tare bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 27. Ovidiu  |  1 august 2012 la 15:01

  Sar’ na,
  Cam liniste pe aici.
  De cand il astept pe Mister B.
  Il rog sa ma ierte c-am indraznit sa-i spun asa.

  Apreciază

 • 28. Nora Damian  |  1 august 2012 la 15:50

  Salut, Ovidiu 🙂 cred că ne-a cam răzbit oboseala, dar ne-om reveni. 🙂 Asteptăm verdictul CCR. Nu cred că poate suna altfel decât „referendum invalid”. Altfel s-ar autodesfiinţa în spirit şi-n rost.

  Apreciază

 • 29. Nora Damian  |  1 august 2012 la 15:54

  Sper că dezminţirea dată de „ORNISS”, apărută şi la B1 ceva mai devreme referitor la autenticitatea actului care a făcut atâta vâlvă, de dimineaţă, să se fi lămurit tot omul că orice vine din direcţia „jurnalistei” Ela Fica, chiar si când ne sună bine, e niţel otrăvit. Otrăvit, poate, chiar de unii din grupul asasinilor procurorului Panait care lucrează în stil „exploziv”, probabil ca să reducă complexitatea cazului si s-o direcţioneze strict spre ponta. Nu că n-ar face si el parte din cei vinovaţi…

  Apreciază

 • 31. Nora Damian  |  1 august 2012 la 16:11

  🙂 Excelent ultimul paragraf din articolul lui Dan Tapalagă (Votul morţilor vii)

  „Domnule Dan Tapalaga, vreau sa va aduc la cunostiinta o remarca personala in legatura cu participarea la vot si o sa incep cu concluzia finala: „A fost multa lume la vot, dar oameni putini.”, iar lista celor vii a lui Sova, Minciunescu si „Cacarau” are urmatoarele categorii: Viii care au votat din propria constiinta, viii care au fost santajati sa voteze, viii care au fost stimulati sa voteze, viii care au fost mituiti sa voteze, viii care au votati si pentru morti, iar ca bonus, furaciunile care au fost facute in mod cinstit, mobile si imobile, intre orele 17 si 23. Semneaza, mortul lui „Cacarau”, Ioan Ghenof, care ar mai fi trait dupa referendum, ar fi implinit 60 de ani pe data de 3 august. Cu stima si respect, mortul” (http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12930552-mortii-vii.htm)

  Apreciază

 • 32. Ovidiu  |  1 august 2012 la 16:18

  Pontanacu’ e la mare, n-are treaba cu ce se intampla. A muncit mult si musai sa se relaxeze si el putoarea natiunii.

  Apreciază

 • 33. Ovidiu  |  1 august 2012 la 16:36

  Ela Fica? trebuie ignorata!
  Vorba lu’ Mister: de 3 ori femeie si o data hermafrodisiaca.

  Apreciază

 • 34. Nora Damian  |  1 august 2012 la 21:09

  Seara bună şi pustie 🙂 Ovidiu, probabil cântă si ea după o partitură în orchestra sistemului… La fel de explozive, „bombele” ei de acu’ doi ani (dezvăluiri, denunţuri, ameninţări) erau împotriva lui Băsescu.Acum a schimbat macazul.Aceeasi marfă stridentă făcută să atragă pe nestiutori si naivi.Pe imprudenţii care-nghit tot ce le cade-n farfurie. Chiar si după ce se dovedesc a fi căcăreze,precum fonfleul cu certificatul Orniss.
  Pentru a salva neputinciosul popor român, ca-n serialele de duzină pentru prostănaci, după ce a exersat acelasi atac la Băsescu, acum madam „îl lichidează” pe Ponta! Jenant, pentru bietul popor! 🙄

  Apreciază

 • 35. Nora Damian  |  1 august 2012 la 21:10

  Sabina Fati: „Traian Băsescu trebuie să dispară de pe firmamentul politicii româneşti, indiferent cât de mult costă această operaţiune specială condusă de Ponta&Antonescu

  Cei doi vor să modifice post-factum regulile după care s-a desfăşurat Referendum
  ul pentru demiterea preşedintelui în aşa fel încât să-şi adapteze necesităţile de partid la realitatea din teren. O reţetă folosită în România vreme de 50 de ani de regimul comunist, care în spatele Cortinei de Fier nu răspundea pentru politicile sale decât în faţa fraţilor mai mari de la Moscova. În România această practică a început odată cu alegerile din 19 noiembrie 1946, când scrutinul a fost total falsificat, iar comuniştii şi aliaţii lor au câştigat scrutinul cu 70 la sută. De fapt ţărăniştii obţinuseră majoritatea voturilor, dar manevrele de culise au fost puse la punct atât de bine de Andrei Vîşinski, adjunctul ministrului de Externe sovietic, care a supravegheat de la Bucureşti transformarea ţării în colonie, încât în final rezultatele au fost inversate. România pare să-şi folosească reflexele de acum 66 de ani, când regulile existente erau încălcate fără scrupule, iar majoritatea câştigătoare putea face orice în spatele unor lideri care minţeau de dimineaţa până seara. Premierul Ponta, de pildă, după ce l-a asigurat pe şeful Comisiei Europene că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni, s-a repezit să caute argumente pentru a demonstra că preşedintele trebuie declarat demis de Curtea Constituţională.
  (…)
  Ponta&Antonescu au fost transformaţi în lideri kamikaze de cei care le proiectează şi finanţează operaţiunea specială de aruncare a preşedintelui Traian Băsescu peste bord, fiindcă viitorul lor politic este compromis de abuzurile făcute de când se află la putere:au intrat cu sacoşele pline de dinamită în fotoliul lui Băsescu, dar au aruncat în aer o ţară întreagă. Urmează a doua încercare.”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/pana-unde-pot-merge-ponta-antonescu-sau-de-ce-se-intoarce-romania-cu-66-de-ani-in-urma-272323.html

  Apreciază

 • 36. Nora Damian  |  1 august 2012 la 22:40

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  1 august 2012 la 23:05

  salut, all,

  Nu stiu ce se intimpla la latrinele_tv, dar constat ca oamenii incep sa fie imbibati tot mai tare de sentimente agresive.

  am fost in PV si azi 1 august 2012
  la inceput am fost abordati de jandarm/capitan….discutii, ca ce cautam acolo.Am invocat ca ne plimbam, lucru permis de Constitutie, dar sa nu tipam, sa nu scandam ca este FMI la guvern (ponta fiind la mare cu ala_mic),

  apoi au venit strigoii, fantomele, afise foarte simpatice, ne plimbam pe trotuar 🙂
  un tinar distribuia trecatorilor cite un afis cu strigoi, scheleti, antonescu, lenin, etc, dar am vazut ca multi nu voiau sa primeasca nici macar un afis simpatic….noi eram mortii, ei erau viii 🙂

  la un moment dat trece o gagica pe bicicleta si smulge cu furie afisul cu scheletii de pe pieptul unei fantome,….

  la nici o ora, trece un bunic cu nepotelul de doar vreo 7 ani, care era cu bicicleta si urla la nepot:
  treci peste ei!

  masinile care treceau prin fata noastra…..multi soferi miscau obscen degetul..
  tensiunea a crescut odata cu invalidarea referendumului (oare?) si nu stiu ce o va putea opri,
  caci in ritmul acesta putem ajunge ushor la violente fizice, acesta fiind doar inceputul…
  mai departe nici nu vreau sa gindesc sau gindesc, dar nu va mai spun!

  p.s.
  repet, atmosfera din PV este vesela, lumea ride, glumeste,
  se mai discuta in cite un cerc de 4-5 oameni, aici, acolo,
  dar nimic agresiv ….doar mai scandam din cind in cind jos ponta and altele

  Apreciază

 • 38. skorpion  |  1 august 2012 la 23:16

  test

  Apreciază

 • 39. Nora Damian  |  1 august 2012 la 23:22

  Skorpion, salut! Cred că n-ai lipsit în nici o seară din Piaţă. Felicitări pentru perseverenţă! Dacă eram în Bucuresti te-nsoţeam 🙂

  Apreciază

 • 40. Nora Damian  |  1 august 2012 la 23:23

  Noapte bună 🙂

  Somn usor tuturor!

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  1 august 2012 la 23:25

  nora,
  am 2 absente motivate
  😛

  oricum, tensiunea creste…..din pacate,
  iar miine – parerea mea – CCR va invalida referendumul
  si
  incepe din nou bilciul,
  dar de economia acestei tari nu se mai ocupa nimeni???
  chiul in parlament in iarna,
  guvernul chiuleste de la activititatea sa de baza – guvernarea!!!

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  1 august 2012 la 23:55

  e timp căcărău sa se pronunte cecere
  (de la banciu citire)
  😛

  Apreciază

 • 43. diablero  |  2 august 2012 la 12:18

  33, duminica noaptea doamna respectiva a aparut tam-nesam in PV (am fost zi de zi, o vedeam pentru prima data), eram vreo 20 de oameni, apoi s-a apucat sa strige cu o voce inceata „Panait! Panait!”. De acolo a venit si la resedinta de campanie a lui TB. Luni seara (printr-o alta tipa) parea ca vrea sa puna in practica o initiativa de a forma o asociatie civica (a luat legatura cu cineva din grupul in care discutam, eram de fata). Nu am informatii sa fi iesit ceva, o sa mai intreb. Pare, intr-adevar, ca unii din PV nu inteleg ca nu „tot ce zboara se mananca” (am vazut pe Facebook un „Curajoasa!”).

  Apreciază

 • 44. diablero  |  2 august 2012 la 12:23

  Oarecum intr-o ordine pe dos, buna ziua tuturor!

  Apreciază

 • 45. Nora Damian  |  2 august 2012 la 13:30

  Salut, Diablero! Da, e dezolant să vezi inşi de presupus informaţi si atenţi la surse, cum au muscat din momeală. Grupul respectiv lucrează într-un stil asemănător diversionistilor din anii ’90 dar adaptat situaţiei de azi,acelea aparent anti-securiste care s-au dovedit a lucra exact pentru serviciile lor.

  Măcar din prudenţă si ar fi trebui să cerceteze cu cine au de a face.

  Să se-ntrebe de ce această exagerat de iubitoare de Băse acum nu-şi pune cenusă-n cap pentru canonada denunţurilor si denigrărilor pline de ură la adresa aceluiaşi TB si familiei sale din acelasi Exploziv, din urmă cu 2 ani? 🙄

  Apreciază

 • 46. Nora Damian  |  2 august 2012 la 13:50

  O scrisoare de pomină:

  I ♥ Pătulete (scrisoarea lui Jose Manuel catre Victor Viorel)
  de Lelia MUNTEANU

  „Puştiule,

  M-ai bombardat cu scrisori. Esti mai prolific decât Camöes.

  Află că, după ce am primit raportul complet despre entuziasmul cu care s-a votat in România, mi-am schimbat părerea. Aveţi o democraţie frenetică: participativă, comemorativă (listele electorale îi celebrează şi pe cei ce nu mai sunt), peripatetică (alegătorii nu stau o clipă locului, se mută dintr-un judeţ în altul, încercând să onoreze cât mai multe liste suplimentare) şi, nu în ultimul rând, glumeaţă (aud că rezidenţii de la Socola mai votează şi astăzi).

  M-a impresionat enorm faptul că cetăţenii din Pătulete – (am crezut la început că e porecla Preşedintelui Interimar) – s-au numărat printre fruntaşi, cu scoruri de metropolă. Înţeleg că au dorit ca mica lor localitate să rămână în istorie, ca Posada, Podul Înalt, Rovine, afişând şi o plăcuţă comemorativă : “Aici l-am doborât pe Tiran, la 29 iulie 2012”. Mi-au dat lacrimile – ginta latină nu se dezminte.

  Strădania ta a fost remarcabilă şi nu fi trist că se va intoarce Băsescu la Cotroceni. O să-mi poţi scrie şi de la Şopîrliţa (109% prezenţă la referendum).

  Te pupă şi tanti Viviane.”

  Apreciază

 • 47. diablero  |  2 august 2012 la 13:53

  Sarut mana, Nora! In mare le-am spus tuturor din cercul apropiat (si nu numai) despre cine e vorba, le-am indicat si sursele de documentare (precizand ca raspunsurile persoanei abunda de invective, dar sunt eliptice de argumente). Cei apropiati s-au pus pe citit si cred ca si-au format o parere, cei cativa mai departati (asistenti conjunctural ai explicatiilor mele) mi-au oferit tot felul de semi-alibiuri schioape, scoase pe fuga din manualul de abureala. Acum, entuziasmul este bun, cu conditia sa nu treaca „in umbra” centrii gandirii. Totusi acordul „tacit” de a te lasa sedus fara impotrivire, probabil ca este inerent naturii umane (cunosti doar foarte folositul „minte-ma frumos!”).

  Apreciază

 • 48. diablero  |  2 august 2012 la 13:54

  45, este adevarat, Lelia Munteanu are un umor nebun!

  Apreciază

 • 49. diablero  |  2 august 2012 la 13:57

  46, din manualul de abureala pe care il folosesc fara a asimila temeinic materia…

  Apreciază

 • 50. Nora Damian  |  2 august 2012 la 14:02

  Diablero, apreciez c-ai încercat să-i scoţi din ţarc! Să se lămurească singuri. Altceva ce s-ar putea face? de-aia am si pomenit de categoria „minte-mă frumos” în postare! Dar cum să nu te minunezi când vezi că-n ţarc se simt în mediul lor si unii cu pretenţii de repere? De deschizători de minţi? 😉

  Apreciază

 • 51. Nora Damian  |  2 august 2012 la 14:05

  Tocmai a apărut stirea că MAI nu-si asumă veridicitatea listelor electorale.A 4-a zi după referendum. Cel mai perfect motiv de invalidare.Unul care i-ar servi alienatului de nicolăiescu care mai vrea unul. Să ne alieneze pe toti, definitiv!…

  Apreciază

 • 52. Nora Damian  |  2 august 2012 la 14:18

  La CCR:

  Onorată instanţă, ştiţi desigur că nu ne putem scălda de două ori în acelaşi rîu. Magiştrii noştri sofişti spuneau că nici măcar o dată nu ne putem scălda în acelaşi rîu.

  Întrucît, întocmai ca rîul, dinamica populaţiei este un proces continuu, şi în fiecare oră mor 17,11 cetăţeni cu drept de vot, iar de la referendum încoace au trecut doar 4 zile, vă rog să aşteptaţi încă puţin pînă la decizie. După socotelile noastre, diferenţa între datele de la INS şi cele de la MAI se va putea stinge natural în 3633,02 zile. Abia atunci vom putea spune clar că referendumul poate fi validat. (Marius de la Epicentru)

  Apreciază

 • 53. diablero  |  2 august 2012 la 15:03

  Cu tarcul se descurca ei, doar sa incerce sa iasa. Noua ne-ar fi trebuit un Eugene Ionesco in viata, material ar fi avut din belsug, „cacarau” de capodopere!

  Apreciază

 • 54. ActOfGod  |  2 august 2012 la 16:57

  Dupa cum am spus si duminica seara, „un bob zabava”.
  CCR a intrebat daca v-ati distrat in duminica votarii. 😉

  Apreciază

 • 55. Creanga  |  2 august 2012 la 17:06

  Ziua buna!
  Se amana pana pe 12 septembrie, chiar inainte de incepe scoala.
  Daca numara cu abacul….. Mie mi se pare destul de clar, evidenta populatiei emite carti de identitate, cand cineva decedeaza, il sterge din lista, asa ca ar trebui sa se stie in orice moment cati romani sunt. Ar fi doar o problema, cei plecati in afara tarii, foarte probabil ca inregistreaza decesul in Romania.
  Nu am participat la recensamant pentru ca nu eram in tara, dar de votat pot vota, am pasaport valabil.

  Apreciază

 • 56. andrzej  |  2 august 2012 la 17:08

  Bunaziua!
  Se pare ca tot raul e spre bine. Am citit in ultimile 3 saptamani sute de postari , pediferite bloguri si observ ca romanii au inceput sa belesca ochii si sa inteleaga marile manarii din ultimii 22 de ani de democratie. Acesta este un lucru bun pentru noi toti.
  Prost este ca eu eu unul il vad destituit definitiv pe dl. Basescu, numai si dupa recenta hotarare a CCR privinnd solutia cazului cu validarea sau invalidarea referendumului.
  In ast rastimp de 40 de zile nemernicii adunati sub sigla USL vor avea destul timp de manevra si intocxicari.
  Va doresc vacanta placuta!

  Apreciază

 • 57. Creanga  |  2 august 2012 la 17:11

  Erata, de a incepe scoala si cei plecati din tara nu inregistreaza decesul in Romania.

  Apreciază

 • 58. andrzej  |  2 august 2012 la 17:16

  …scuze! INOXICARI

  Apreciază

 • 59. andrzej  |  2 august 2012 la 17:19

  CCR, intinde covorul rosu si invita neobolsevismul sa ia in stapanire Romania.

  Apreciază

 • 60. andrzej  |  2 august 2012 la 17:24

  Circul cu amenintarea Aspaziei incepe sa devina straveziu iar implicarea MAI devine cu atat mai clar.

  Apreciază

 • 61. Nora Damian  |  2 august 2012 la 17:39

  Salut, prieteni 🙂 Creangă, în toate ţările normale guvernele fac tot ce pot ca să diaspora să rămână un factor politic-cultural si dacă se poate si economic activ al patriei mamă. Doar la noi, asemenea comunistilor dinainte de ’89, si descendenţii lor de acum fac tot ce pot să-i îndepărteze.

  Apreciază

 • 62. Nora Damian  |  2 august 2012 la 17:40

  Diablero, Eugen Ionesco ar fi niţel depăsit. I-ar trebui o vreme să se obisnuiască cu noua dimensiune la care a ajuns Absurdul în patria mumă acum…

  Apreciază

 • 63. Nora Damian  |  2 august 2012 la 17:43

  Andrzej, am observat si eu, sunt destui concetăţeni neatinsi de virusii manipulării care se simt ameninţaţi de ce se petrece. Şi vor fi si mai mulţi. Să sperăm că valul intereselor transnaţionale si mai ales anti-naţionale dinspre est care încurajează anarhia în care am intrat de vreo lună, nu ne va acoperi…

  Apreciază

 • 64. Nora Damian  |  2 august 2012 la 17:44

  Observând satisfacţia prostească, infantilă, a unor „Da-isti” pe FB, si ironiile joase la adresa „înfrânţilor” îi dau pe deplină dreptate lui Constantin Brâncuşi plecat dintr-un judeţ ajuns acuma între cele mai roşii. Au si ei o bucurie. Aia cu răzbunarea!! Sunt fericiţi! Să vedem dacă se vor bucura şi în lunile următoare când o veni valul de scumpiri si necazuri. Altfel spus, pentru ei, ura satisfăcută e pietroiul cu care se pot duce la fund, fericiti! Au realizat ceva!

  „Când am plecat de aici, v-am lăsat săraci şi proşti…
  Când am revenit, v-am regăsit şi mai săraci şi mai proşti.”
  Constantin Brâncuși

  Apreciază

 • 65. diablero  |  2 august 2012 la 17:45

  Just, efortul de a se adapta ar putea sa-i depaseasca puterile. Trebuie insa sa ne concentram pe ce facem noi.

  Apreciază

 • 66. diablero  |  2 august 2012 la 17:49

  63, cred ca se petrece si se tot petrece. Cand ai doar vocatia zaverei, a (auto)distrugerii si a contemplatiei mioritice (ridicata la mare cinstire), cum sa poti iesi din labirint?

  Apreciază

 • 67. Nora Damian  |  2 august 2012 la 17:49

  Diablero, nu mă-ncântă situaţia, desigur, dar nici nu sunt prea afectată de ce se petrece, poate si fiindcă stiu mulţi concetăţeni raţionali si animaţi de gânduri bune. Asa că om merge înainte pe calea cea bună pentru semenii nostri 🙂

  Apreciază

 • 68. diablero  |  2 august 2012 la 19:53

  We shall fight!

  Apreciază

 • 69. dictaturajustitiei  |  2 august 2012 la 20:07

  Bună !
  Nora, 63, astfel s-a exprimat Brâncuși ?

  Apreciază

 • 70. Nora Damian  |  2 august 2012 la 21:00

  Seara bună, prieteni 🙂 Da, Carmen, e spusa lui Brâncuşi revenit după câţiva ani de Paris, în ţară, la Bucureşti, Tg.Jiu, Hobiţa…

  De găsit în „Cuvinte celebre”.

  Apreciază

 • 71. Nora Damian  |  2 august 2012 la 21:00

  „Nimeni n-a câştigat nimic. Toţi am pierdut. Dar am fi putut să câştigăm toţi dacă USL n-ar fi pornit nebunia asta.S-au crezut pe vremea lui Ion Iliescu?
  S-au gândit că se mişcă repede şi într-o lună pun mâna pe întreaga ţară? De ce PSD şi
  PNL, din 2004 încoace, de câte ori au avut majoritatea în Parlament au încercat să scape de Traian Băsescu?
  (…)
  Strategia USL de astăzi, încercarea disperată de a anihila statul de drept, este o invenţie a lui Ion Iliescu, Octav Cozmâncă şi Viorel Hrebenciuc. Nu ştiu cine este autorul iniţial, dar se bazează pe violenţă de limbaj extremă propagată prin mass-media subordonată, atac la limita legii asupra instituţiilor statului, diabolizarea reformatorilor şi anihilarea adversarului politic în momentul în care se iveşte o oportunitate (vezi schimbarea majorităţii în Parlament).

  De fapt, PSD a fost şi va rămâne un partid bolşevic. În aceste zile de criză politică se vede limpede acest lucru. Nu au doctrină, nu au program, nu au decât o dorinţă feroce de a-şi anihila adversarii. Folosesc toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru asta. Ion Iliescu a fost şi a rămas liderul partidului. Acesta a ieşit la atac şi instigă din nou la schimbarea regulilor jocului. PSD e o construcţie politică ce nu inspiră pe nimeni. Voluntarii lor fac parte din lumpenul oraşelor şi al satelor, oameni fără căpătâi, manipulaţi de primari fără scrupule. Votanţii lor au rămas nostalgici după comunism şi Ceauşescu, persoane care nu s-au acomodat niciodată cu transformarea României după 1989.”

  http://www.adevarul.ro/emilian_isaila-editorial/Iliescu-un_strateg_bolsevic_7_747595234.html#.UBq9tnOS86A.facebook

  Emilian Isailă, jurnalist „Adevărul”

  Apreciază

 • 72. skorpion  |  2 august 2012 la 21:21

  +
  +
  +
  +

  RIP, Romania

  Apreciază

 • 73. Nora Damian  |  2 august 2012 la 21:24

  ???????

  Apreciază

 • 74. skorpion  |  2 august 2012 la 23:39

  Miron Damian

  Decizia CCR e grotească. În trecutul recent au invalidat legi pe motiv că un cod de bune practici electorale spune că regulile competiției trebuie modificate cu cel puțin un an înainte de desfășurarea ei. Acum, prin propria lor decizie, spun că astfel de reguli pot fi modificate la o adică și DUPĂ desfășurare.

  Precedentul creat e mizerabil, mâine orice putere va putea spune, după o rundă de alegeri care nu au ieșit cum dorește, că – citez – ”nu-și asumă răspunderea” asupra unor statistici care determină rezultatul. De exemplu, statistici care dau numărul de consilieri dintr-o localitate, sau numărul de mandate și granițele unor circumscripții pentru parlament.

  cam la astea m-am referit si eu cind am pus + si rip
  😦

  Apreciază

 • 75. Nora Damian  |  3 august 2012 la 00:12

  Da, e o decizie fără precedent. Transformă statul de drept într-o himeră. 😉

  Apreciază

 • 76. Nora Damian  |  3 august 2012 la 00:14

  Maria Ursuleasa: o pianistă celebră a murit azi la numai 34 de ani.

  Apreciază

 • 77. Nora Damian  |  3 august 2012 la 00:31

  …”Acest „iulie negru” va rămâne în istorie ca luna în care statul de drept din România a suferit una dintre cele mai violente agresiuni văzute vreodată, cu consecinţe politice şi economice atât de grave şi de profunde încât va fi nevoie de ani pentru a se reclădi ceea ce s-a dărâmat atât de fulgerător. Este firesc să ne întrebăm, aşadar, „De ce?”. De ce a declanşat USL procedura de demitere a preşedintelui acum şi nu după alegerile din toamnă, cum prevedea calendarul PSD? De ce a şters USL cu buretele separaţia puterilor în stat şi a recurs la reglementări ad-hoc, duşmanul cel mai redutabil al libertăţii şi statului de drept? De ce a torpilat USL credibilitatea şi legitimitatea singurului arbitru al jocului politic democratic, Curtea Constituţională, care, s-a văzut ieri, nu a rezistat presiunilor şi a amânat, în mod ridicol, să-şi asume invalidarea referendumului? De ce a torpilat USL legitimitatea democratică a referendumului, organizând un referendum despre care oricine ştia dinainte – inclusiv ei, pentru că din acest motiv au încercat să schimbe legea prin Ordonanţă de Urgenţă – că nu va întruni cvorumul necesar validării, batjocorind voturile celor care au crezut sincer (greşit, dar sincer) că dacă vor scăpa de Băsescu, vor scăpa de sărăcie? De ce a aruncat USL peste bord credibilitatea europeană şi internaţională a României acum, când Uniunea Europeană se pregăteşte să stabilească bugetul pe perioada 2013-2020 iar România trebuia să aibă o conduită impecabilă pentru a evita ca dorinţa unor ţări nordice de a închide punga fondurilor de dezvoltare şi de coeziune pentru ţările din Est să devină realitate? De ce are nevoie USL de o Românie în genunchi instituţional şi economic şi izolată de lumea civilizată?”
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-a-pus-usl-romania-in-genunchi-272451.html

  Apreciază

 • 78. Nora Damian  |  3 august 2012 la 00:37

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 79. Creanga  |  3 august 2012 la 14:32

  Ziua buna!
  Nu le iese socoteala, vor sa radieze romanii din afara tarii.
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12945901-taiem-sau-adaugam.htm

  Apreciază

 • 80. snapshot  |  3 august 2012 la 19:12

  Apreciază

 • 81. Nora Damian  |  3 august 2012 la 23:24

  Salut,prieteni! Crengulin, în fiecare zi suspendacii vin cu noi abjecţii! …Ne-ar radia si pe noi, ăia care nu le urmăm „directivele” 😉

  Snapshot, bine prins personajul 🙂

  Apreciază

 • 82. Nora Damian  |  3 august 2012 la 23:28

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 83. skorpion  |  4 august 2012 la 00:19

  excelent, snapshot,

  2 dementi mascarici baga haos & anarhie in Ro.
  am zis eu la 2 saptamini de la investirea lui ponta ca premier ca este foarte nasol, dar azi la nici 3 luni (care mi se par o vesnicie) Ro a ajuns un stat aproape inguvernabil.

  si intre timp se hlizesc de fericire si-si freaca miinile
  varanul,
  nastase,
  patriciu,
  etc
  etc
  doar
  citeva mii de persoane carora le-ar fi bine intr-un stat cu pumnul & bocancii in gura distrug o tara intreaga!!!

  aseara m-am conversat cu o nevasta de fost diplomat, fost ambasador. Nu vreau sa spun ce era la gura ei, efectiv urla in telefon ca nu-l mai supoooooooooooooort pe TB, ca am ajuns in familie sa ne certam pe el, unii fiind pro, altii contra TB, vreau sa-l vad pleeeeeeeeecaaaaaaaat, mi-a mincat nervii (doamna revenita in tara de curind).

  am intrebat-o calm: se uita la latrine?
  ah, nu, nu ma mai uit la nimic….doar la JO.

  in timp ce vorbeam cu ea la tf, o cheama barbat-su la televizor,
  doamna: te las, ca ma duc sa vad la antene ceva…

  uitase dupa nici 2 minute, ca m-a mintit!

  Apreciază

 • 84. lastnightmusic  |  4 august 2012 la 07:42

  Salut
  Avem o constitutie proasta si permisiva.
  Ea i-a permis lui TB sa conduca tara desi a avut guverne in minoritate, desi niciodata dreapta nu a cistigat alegerile.

  Acum Crin si Varanul incalecind constitutia vor ajunge la butoane.
  Apoi fiti siguri ca ei vor fi aparatorii constitutiei asa cum este. Nu o vor schimba pentru ca ii va ajuta sa jongleze prostii asa cum vor voi si sa conduca tara mult si bine

  Apreciază

 • 86. lastnightmusic  |  4 august 2012 la 09:48

  hehehe
  Azi sunt realist si vizionar 🙂

  Apreciază

 • 87. skorpion  |  4 august 2012 la 09:54

  ar fi naspa, lnm, sa fii vizionar azi in sensul ca ceea ce vezi acum, sa se faptuiasca in curind….

  daca TB va pleca/va fi fortat sa plece/ de la Cotroceni,
  daca vor fi alegeri generale cuplate cu cele prezidentiale,
  imi imaginez un TB preluind friiele actualei opozitii si aducindu-l pe MRU la Cotroceni, iar dreapta unita sa prinda un procent suficient pentru a smulge guvernarea din bratele caracatitzei banditesti de acum…
  vise? vise? oare?

  Apreciază

 • 88. lastnightmusic  |  4 august 2012 la 10:24

  Procentul dreptei incepe din blocul tau. Citi au votat la Referndum si citi il vor vota pe MRU la toamna ? Daca MRU cistiga in blocul tau mergem mai departe…. spre judetul Olt

  Apreciază

 • 89. diablero  |  4 august 2012 la 15:00

  Salutare @all,
  80, eu zic sa-i numere doar pe cei care s-au incumetat sa-i numere oauale lui Nastase!

  Apreciază

 • 90. diablero  |  4 august 2012 la 15:03

  87, la mine in curte (suntem 6 cu drept de vot) procentul lui MRU este 100%…

  Apreciază

 • 91. luminita  |  4 august 2012 la 19:12

  Buna seara, gradinari!
  @diablero,
  tu esti un el sau o ea?
  te intreb asta pentru ca am vazut ca tu ai continuat sa exulti dupa momentul excomunicarii mele penibile, de ieri, de pe politeia,
  iar eu nu imi amintesc de tine din anii in care am comentat pe acel blog, nu te cunosc,
  cred ca ori esti nou, ori ti-ai schimbat nick-ul .
  In orisice caz , consider ca imi esti dator cu un raspuns, cu o motivare.
  Altfel, reactia ta de ieri la mazilirea mea mi se pare exact ca si cea a doamnei proprietarese, care s-a manifestat ca si pensionara aceea isterica de la Casa Dante.

  Apreciază

 • 92. luminita  |  4 august 2012 la 19:27

  Te salut, Nora!
  si sper sa nu te fi suparat interventia mea de mai devreme.
  Pana la urma , fara ca eu sa fi vrut, ea se incadreaza in topicul postarii tale, cu privire la starea de spirit a lumii vazuta dinafara grotei.

  Apreciază

 • 93. luminita  |  4 august 2012 la 19:43

  Apreciază

 • 94. luminita  |  4 august 2012 la 20:27

  Te salut, Fini, orisiunde te-oi afla!
  imi lipsesti.

  Apreciază

 • 95. luminita  |  4 august 2012 la 21:12

  Pentru cei care nu au trecut azi pe la Copac, adusa acolo de Reddog:

  Apreciază

 • 96. skorpion  |  4 august 2012 la 22:17

  nemernici, de o mie de ori nemernici bolsevici,

  iata, ce am preluat de pe FB

  Mătuşa mea nu s-a dus la vot şi toată săptămâna au ameninţat-o notabilităţile comunei că nu va mai primi pensia, cei 350 roni, primiţi în baza platformei electorale a Alianţei Da, că nu avea decât 61 de roni, după 27 de ani de muncă la CAP. Azi a făcut infarct. Chiar acum am sosit de la ea, de la spital. Nu se ştie dacă va scăpa…

  Apreciază

 • 97. Nora Damian  |  4 august 2012 la 23:11

  Seara bună, prieteni 🙂
  Luminiţa, faină baladă, ne mai răcoreşte! Multzam 🙂

  ps. Fini se pregăteşte să treacă balta!! 🙂

  Apreciază

 • 98. Nora Damian  |  4 august 2012 la 23:14

  Skorpion, ce abjecţie!! Intimidări, ameninţări!… Ca-n grotă- e puţin spus! …Pare-mi-se a apărut o asociaţie care se ocupă de astfel de cazuri… Tot de pe FB stiu 🙄

  Apreciază

 • 99. ActOfGod  |  4 august 2012 la 23:47

  Politrukul asta de scor/pion n-a luat de pe FB si derectoarea aia care ameninta salariatii ca daca se duc la referendum, ii lasa fara serviciu? 🙂

  Apreciază

 • 100. luminita  |  4 august 2012 la 23:49

  Apreciază

 • 101. Nora Damian  |  5 august 2012 la 00:24

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 102. Nora Damian  |  5 august 2012 la 00:35

  Apreciază

 • 105. Nora Damian  |  5 august 2012 la 13:41

  Ziua bună, prieteni! Skorpion, următoarele săptămâni vor abunda în de astea, e previzibil. Un hold-up politic în care 256 de inşi au pus mâna pe ţară si ameninţă „ostatecii”…

  Apreciază

 • 106. Nora Damian  |  5 august 2012 la 13:43

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.328 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.328 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: