Reduceri de sezon

19 noiembrie 2012 at 16:04 74 comentarii

N-o să lăsăm ca România să devină colonie, ţipă voci din partea puterii. Adică  ale baştanilor care o parazitează politico-economic cu voie de la popor.  Şi ce dacă i-au fost subtilizate hocus-pocus, agoniselile de către iluzioniştii circului Ilici? Şi ce dacă resursele naţiei au fost împărţite  frăţeşte de gangurile mafiote? Nu de-aia au făcut revoluţie? Asta-i lumea! Prostimea înţelege că nu-i proastă: totul e de vânzare. sau de furat. Ceeace e cam tot aia. Partidele vând şi cumpără oameni precum gigi stelaru fotbalişti.  Recent, au trecut la lichidări de stocuri. Se vând pe bucăţi şi engros. Marfă de sezon cu reduceri  la spartul târgului. În mare, cu oarecare excepţii, negustorii politici s-au înţeles;  mai sunt de pus la punct detaliile. …Ce urmează? Păi, după toate aparenţele, a venit şi rândul ţării! Cu sau fără VETO.

Din cauza lipsei programate de alternative, în alegerile parlamentare de la noi, de pierdut, oricum ar vota, pierde electoratul. O  „Magna alba-neagra” făcută anume să lovească-n  statul de drept; cu votul cetăţenilor. Până şi Becali a priceput. Ăsta nici machiavelism nu poate fi numit. Raţional, constatarea te îndeamnă la defetism. Totuşi, se mai întâmplă ca raţionalul şi calculul să fie infirmate de ceva neprevăzut. Şi oricum, dacă te prezinţi la examen ai măcar o şansă. Dacă refuzi, n-ai niciuna.

Curăţarea ARD-ului de marfa stricată ar fi fost, într-adevăr, o şansă. Singura!  Numai că nici nu începuseră preparativele pentru alegeri că a şi fost spulberată. O comisie de integritate reprezentând formaţiunile cu veleităţi înnoitoare nu e de folos decât dacă e integră; în întregul ei. Sau măcar, majoritar! În care nişte inşi care nu obosesc recitând „corupţie, toleranţă zero” nu dau înapoi când ajung în situaţia să-l transforme-n fapt. Şi în model politic. Unul care ar fi putut reporni inima României. Dar aşa cum Băsescu e de vină pentru infama negustorie politică care ne scoate la vânzare cu totul, tot aşa Macovei e de vină că n-a venit cu criterii pe calapodul vânzătorilor.  Iar dacă Bombonel are motive ştiute de toată lumea pentru care n-o scoate din „Jeanne d’Arc” pe blogul personal, cam toţi cărora le miroase urât justiţia folosesc acelaşi cod. Inclusiv „integrii” ARD-ului” supăraţi că le-a ieşit la iveală ipocrizia. Reducerile de sezon politic n-ar fi fost posibile fără cele de caracter.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Comisarii de politizare Urma şi turma

74 comentarii Add your own

 • 1. luminita  |  19 noiembrie 2012 la 19:08

  Nora, te salut!
  Ai mare dreptate, nu exista alternativa credibila la oferta mizerabila a USL-ului.
  S-a infoiat MRU un timp, dar nu l-a tinut mult.

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  19 noiembrie 2012 la 19:26

  de acord, nora,
  dar pentru propozitia asta Inclusiv “integrii” ARD-ului” supăraţi că le-a ieşit la iveală ipocrizia. ai putea sa-mi dai niste exemplificari? te referi la blaga, cezar preda?????

  cit despre MRU – parerea mea trista – a fost o cometa, care s-a terminat/consumat/obosit prea repede….:(

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  19 noiembrie 2012 la 19:45

  Bună !
  Nora,și mie mi-a plăcut mult expresia „Inclusiv “integrii” ARD-ului” supăraţi că le-a ieşit la iveală ipocrizia ” dar, vorba lui Scorpy, ce ai văzut de te-a determinat să fii atât de tranșantă ? Sau cine ?

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  19 noiembrie 2012 la 19:55

  iata, ce spune un @Mihai pe articolul lui Barbu Mateescu de pe contributors.ro

  este revolta intruchipata…si subscriu si eu celor spuse:

  Cam acesta este si raportul intre oamenii cu un IQ foarte scazut si oamenii inteligenti.
  Cam acesta este si raportul intre campania declansata acum citiva ani de Oculta Retrograda (cele mai toxice, cele mai nocive, cele mai murdare, cele mai corupte forte politice) si campania dusa de ARD. Cum te poti apara, cind o armata foarte bine dotata si finantata, abate de ani de zile asupra ta, torente de minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si manipulari ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind in toate zonele tarii, agentii Ocultei Retrograde i-au indobitocit pe locuitori cu minciunile lor ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind in toate zonele, agentii Ocultei Retrograde au angajat batausi si agitatori care sa-i alunge pe cei din ARD, sa le rupa sau sa le acopere afisele electorale ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind nu ai suficienti buni comunicatori, care sa explice si sa convinga electoratul ca de vina pentru problemele actuale sunt exclusiv criza economica mondiala, devalizarile si dezechilibrele provocate de fostele guvernari psd si pnl ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind nu ai suficienti buni comunicatori, care sa explice si sa convinga electoratul ca fara masurile corecte si absolut necesare de austeritate, adoptate de guvernul Boc, tara ar fi fost astazi in faliment, in colaps economic, in incetare de plati, ca salariile si pensiile ar fi fost mult mai mici, nu s-ar fi putut plati cu lunile, ca somajul ar fi fost foarte mare, ca inflatia ar fi fost scapata de sub control, ca moneda nationala s-ar fi prabusit ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind nu ai suficienti buni comunicatori, care sa explice si sa convinga electoratul ca absolut toate defectele PDL se regasesc inzecit, insutit sau chiar inmiit la partidele din usl ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind nu ai suficinti buni comunicatori, care sa explice si sa convinga electoratul ca nu poti compara un partid in care maximum 10% sunt posibil corupti, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro, cu partidele din usl, unde cel putin 90% sunt sigur corupti, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta le tergiverseaza de ani de zile ?
  Cum iti poti face campanie electorala cind nu ai suficinti buni comunicatori, care sa explice si sa convinga electoratul ca cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari lichele s-au coalizat impotriva Presedintelui si a PDL-ului, doar cu scopul de a ajunge la putere pentru a fura si pentru a-si inchide dosarele lor penale, de mare coruptie la nivel inalt ? Pentru a-si pastra liberatea si averile colosale, obtinute prin furt, banditii din usl sunt in stare de orice.

  Apreciază

 • 5. fini  |  19 noiembrie 2012 la 20:07

  Buna seara ! 🙂

  Apreciază

 • 6. fini  |  19 noiembrie 2012 la 20:08

  Apreciază

 • 7. fini  |  19 noiembrie 2012 la 20:56

  Chanson d’automne – PAUL VERLAINE

  Les sanglots longs
  Des violons
  De l’automne
  Bercent mon coeur
  D’une langueur
  Monotone.

  Tout suffocant
  Et blême, quand
  Sonne l’heure,
  Je me souviens
  Des jours anciens
  Et je pleure ;

  Et je m’en vais
  Au vent mauvais
  Qui m’emporte
  Deçà, delà
  Pareil à la
  Feuille morte.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 21:32

  Seara bună 🙂 Lumi, adineaori la B1 Tv, Blaga reconfirmase indirect prin răspunsurile la întrebările moderatorilor că nu prea pune preţ pe aliaţi, respectiv pe Mru (pe care-l critică pentru prestaţia din campanie!)
  În schimb, Dl Blaga speră să intre-n parlament si să bea bruderschaft cu pnl, indiferent dacă va fi sub sefia lui căcărău ori a lui tăriceanu. Plus udmr. Măi frate, si ce mai vitupera contra lor azi vară! v-amintiţi de corul de huiduieli al susţinătorilor la adresa căcărăilor din Piaţa Victoriei? Acuma vede în ei o soluţie… 😉

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 21:34

  Fini, tocmai am dat drumul la muzică! „Chanson d’automne”, Verlaine, mereu încântător 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 21:50

  Skorpion, nici analistii profesionisti de bună credinţă nu prea au cum, chiar cu o evaluare cantitativă de acest fel, să influenţeze percepţia electoratului. E greu pentru niste pigmei politici să ţină piept unor giganţi mafioţi! Şi măcar dacă pigmeii şi-ar fi făcut curat! Ar fi crescut rapid în ochii electoratului chiar si al ălora cu IQ mai mic. Dar când şi printre pigmeii ăstia sunt lăsate cu bună stiinţă niste loaze, ce şanse să le mai dai? Cât să-i susţii si să-i creditezi când tu însuţi esti dezamăgit de ei? Singurul criteriu rămâne dezgustul faţă de ceilalţi, dar mă tem că n-ajunge… Despre asta e vorba si în postare 😦

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 21:57

  Fini, 5, clipul ăsta nu-l stiam! Nice, very nice 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:06

  Skorpion, în privinţa „integrilor”, dacă încă nu stiţi cine pe cine au reprezentat cei din comisia de etică a ARD, adică din parohia noastră, ca să zic asa, de ce să mai cântărim păcatele useleului? „Roadele” se văd în succesul pe care-l au în campanie! Şi nu pot fi negate de nimeni! Aşa că deontologii din ARD care vor s-o muşte pe Macovei s-ar putea să-şi rupă dinţii. Cu musiu Blaga, însă, e altceva: si-i rupe singur.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:09

  Fini, 6, să tot fie toamnă pe asa un cântec 🙂

  Apreciază

 • 14. luminita  |  19 noiembrie 2012 la 22:12

  Nora,
  tocmai ce-l vazusem pe Bleaga in toata nimicnicia lui, la B1,
  am apucat sa scriu ceva la Copac, ca impresii imediate, nu mai reiau aici.
  Crede-ma ca vreau sa ma abtin.
  Sunt mai degraba consternata decat dezamagita.
  PDL-ul si apoi ARD-ul au avut atatea motive puse pe tava de catre idiotii din USL, incat faptul ca nu si-au injghebat o campanie electorala frumoasa si dreapta si motivata, bazata si pe intentiile lor de reformare a statului dar si pe greselile flagrante ale USL-ului,
  ocazii pe care zilnic dobitocii din USL li le-au oferit pe tava.
  Numai ca dumnealor nu le-au trebuit.
  Imi pare rau.
  Suntem nu la o rascruce de vanturi astazi,
  suntem in bataia vanturilor.

  Apreciază

 • 15. Maria  |  19 noiembrie 2012 la 22:17

  Bună seara 🙂

  Nora, zilele trecute am recitit nişte articole din vară şi mi-am amintit de evenimentele de atunci. N-ar fi chiar nerelevantă o paralelă cu ceea ce se întâmplă acum. Senzaţia resimţită în vară a fost cea pe care ar trăi-o un vizitator la zoo, complet absorbit la vederea trăznăilor din cuşca maimuţelor. La un moment dat începusem să mă binedispun la gândul că usl-ul îşi taie singur craca de sub picioare, deschizând neted calea spre o nouă reconfigurare a zonei de dreapta. Oricum, nu trebuie înţeleasă starea ca o bună dispoziţie în adevăratul sens al cuvântului, ţinând seama de faptul că aveam nenumărate motive de poticneală sufletească, de revoltă, de oroare. Dar, să revin. De câtva timp îmi dau seama că dreapta n-a înţeles, ori n-a vrut să înţeleagă, că acestea sunt ultimele şanse şi nu trebuie irosite. Au ratat momentul unei serioase primeniri a candidaţilor proprii, au încondeiat din fugă un program redundant şi fixat pe obiective limitate. Acum şi-o ard singuri. Campania va continua. Vom mai avea multe momente de stupefacţie.

  Apreciază

 • 16. oldhashu  |  19 noiembrie 2012 la 22:21

  Bun găsit, tuturor! 🙂

  Ceva toamnă românească ?

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:25

  Carmen, 3, stii filmele alea destinate cinefililor, unui public avizat, de elită, filme care lasă spectatorul în final, să cugete la ce a văzut, să se-ntrebe ce i-a scăpat si ce ar mai putea urma…
  Glumesc 🙂 Dar vorbind serios, postarea chiar este o invitaţie la a observa tot ce se-ntâmplă si ce influenţează ce se-ntâmplă, în campania ARD. De la promisiunile de luptă ale asociaţilor cu corupţia de azi-vară, la blegeala de acum, si de la chix-ul comisiei respective la discursul de ieri al lui Băse din care reiese clar că şi-a luat mâna de pe toţi. Şi ca un detaliu extrem de important, presedintele o susţine de ani de zile pe MM, mai concret a încurajat absolut toate eforturile ei nu numai în vremea când lupta să pună DNA şi ANI pe picioare ci si de când se se străduieşte să pună pe rol criteriile de integritate.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:29

  Da, OldH, Nicu Alifantis ne luminează nostalgic toamna cu cântecul ăsta! Minunat 🙂

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:33

  Lumi, cu declaraţia lui Blaga din seara asta (pe care am văzut-o si-n presă zilele trecute, întărită si de sulfina!) se-nţelege perfect de ce având „atatea motive puse pe tava de catre idiotii din USL, nu si-au injghebat o campanie electorala dreaptă” asa cum am sperat 😉

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  19 noiembrie 2012 la 22:38

  Maria, primo: „n-au vrut să înţeleagă, că acestea sunt ultimele şanse şi nu trebuie irosite.”Asa e: lipsă de voinţă ca şi de putinţă. N-au avut nici o strategie si acum, cu atât mai puţin de când Blaga le-a tăiat tot avântul.
  secundo:”Au ratat momentul unei serioase primeniri a candidaţilor proprii, au încondeiat din fugă un program redundant şi fixat pe obiective limitate. Acum şi-o ard singuri”. Exact!

  Cam asta e piesa electorală care se apropie de final. În care cei mai păcăliţi sunt figuranţii. Adică noi 😉

  Apreciază

 • 21. skorpion  |  19 noiembrie 2012 la 23:10

  cred ca fereastra 2005-2012 va ramine in istoria acestei tari,
  o splendida fereastra spre Vest, spre Civilizatie si Civilitate,
  pacat ca nu a putut fi valorificata in intregime…iar in decembrie 2012 Ro va fi preluata de anti_occidentali cu ajutorul a citorva milioane de manipulati, dar si cu ajutorul unor lideri din opozitie care nu cred in nimic, ci vor doar niste scaunele in Parlament….

  Apreciază

 • 22. luminita  |  19 noiembrie 2012 la 23:11

  Nora,
  noapte buna!

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 00:00

  Skorpion, 21, după cum stă treaba acum, n-am argumente să te combat! 🙄

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 00:03

  Luminiţa, noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 00:03

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 26. neax  |  20 noiembrie 2012 la 08:53

  În 1989 (şi în 1987, la Braşov) mii de oameni au fost în stare să iasă în stradă să protesteze împotriva dictaturii. Azi putem spera să iasă cel mult tinerii decerebraţi convocaţi prin SMS de Felix (contra 30 de lei) sau militarii lui Dogaru (ăia de militează pentru demnitatea ofiţerilor care au împuşcat oameni în 89).

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  20 noiembrie 2012 la 09:01

  Cornel Sămărtinean, candidat ARD la Timișoara, a împărțit în scop electoral lenjerie intimă purtându-i chipul. Din ciclul ”Dați un chilot pentru un vot”. Sau ”Alegeți dresul drept”.

  😛
  🙂
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 28. dictaturajustitiei  |  20 noiembrie 2012 la 09:17

  Nora 17,
  I-o fi ajuns cuțitul la os și președintelui dacă a exprimat ce am văzut noi toți, și mă refer doar la cei de bună credință, de atâta timp.
  Poate voi dezamăgi pe mulți dar nici măcar Emil Boc nu l-a ascultat pe președinte.

  Apreciază

 • 29. dictaturajustitiei  |  20 noiembrie 2012 la 09:17

  Bună dimineața tuturor !
  Eu sunt pe fugă.

  Apreciază

 • 30. oldhashu  |  20 noiembrie 2012 la 12:47

  Salut! 🙂

  @skorpy, coment 27:
  «ARD pornește inima României, da’ nici de proțap nu uită!» 😀

  Ptiu, drace, poate dau idei ălorlalți! :mrgreen:

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 18:52

  Seara bună 🙂 Carmen, acum se vede mai bine ce echilibristică a trebuit să facă Boc, de nevoie, între presiunile usele si cele ale nucleului dur din pedele. Iar criticile postfactum ale lui Băsescu sunt binevenite si obiective. Chiar dacă stie care erau limitele lui Boc, cât au putut forţa amândoi niste legi în condiţiile respective si de ce nu s-a putut mai mult. De altfel el a anticipat că Boc va reveni în aprecierea publică lucru care s-a şi văzut. La Cluj şi nu numai 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 18:54

  Skorpion, ăsta nu-i ARD-ist e măzărist! 😆

  „azi în Timisoara, mâine-n toată ţara?” 🙂

  Apreciază

 • 33. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 20:33

  Bună seara 🙂

  Nora, Skorpion, zilele acestea am văzut şi alte ciudăţenii prin mesajele lor electorale. Eu tot stau şi mă întreb cui se adresează, de fapt. 🙂

  Ca să se vadă mai bine ce au avut la sfârşitul verii, adică toate pânzele sus, şi ce au acum, respectiv steagurile în bernă, amintesc un articol care mi-a plăcut foarte, foarte, foarte mult. Nu poate fi accesat direct, trebuie să intraţi aici:

  http://arhiva.revistafamilia.ro/

  şi să daţi un click pe Nr. VII Iulie-August 2012, apoi să confirmaţi deschiderea într-o nouă fereastră. Este editorialul lui Traian Ştef, ,,Căldură mare. Politică”, de la pag. 5 la pag. 14. Citez doar sfârşitul:
  ,,Guvernarea Ponta-Antonescu a fost, până acum, o aplicaţie în care cartuşele de manevră au fost înlocuite de multe ori cu altele reale, în care a fost atrasă pe front populaţia ţării, în care s-au încercat alianţe externe, dar totul a ieşit prost, într-o perfectă definiţie a ridicolului, unde prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”:
  Traian Ştef este un scriitor, publicist şi critic literar pentru care am un mare respect. În momente în care umorile antibăsesciene se agitau să iasă la suprafaţă, el a păstrat mereu echilibrul şi dreapta măsură la Familia.

  Apreciază

 • 34. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 20:36

  Prin analogie, tare mi-e teamă că acum e rândul ARD-ului să se joace pe frontul de campanie, dar cu pocnitorile de Crăciun…

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 20:47

  Maria, salut 🙂 Multzam de link! E ceva de răsfoit acolo, dar merită 🙂
  Remarcabile observaţiile luiTraian Stef, cu atât mai mult cu cât ieri si azi am avut senzaţia că ne-ntoarcem la canicula de la-nceputul lui iulie… 🙄

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 20:48

  Am si eu câteva mesaje si slogane de colecţie, ar merita să le „recoltăm” pentru o expoziţie…funny 🙂

  Apreciază

 • 37. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 20:52

  Servus, Nora 🙂 Acum văzui şi eu că e rost de dat mai multe click-uri, dar aşa e, cum spui. Merită. 🙂

  De restul… ar fi cam dificil pentru mine dacă mi-aş aminti. În iulie am căutat cumva să ocolesc canicula, refugiindu-mă zi-lumină în arhivă… Dar acum nu prea mai am cale de scăpare. 😦

  Apreciază

 • 38. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 20:58

  Nora 36, a propos de colectii cu bulinuta rosie 🙂 .

  http://www.rtv.net/prezervativul-electoral-protejeaza-te-si-arde-i-in-cabina-preda-nu-e-bine-ca-nu-intelege-taranul_54049.html

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 21:14

  Măi, măi! Numai de asemenea „excentricităţi” n-avea nevoie ARD în campanie! Sunt duşi cu capu’ ! Au încercat o trimitere subtilă la sloganul de succes din 2004, cu îndemnul „ardei!” inadecvare, lipsă de inspiraţie sau mai curând, proastă inspiraţie 🙄

  Apreciază

 • 40. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 21:18

  Asta divulgă ceva despre agenţii lor de comunicare, despre felul în care n-au învăţat nimic referitor la selecţia oamenilor din echipe. Mai ales din cele de campanie. Din păcate, acestea sunt strategii perdante.

  Apreciază

 • 41. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 21:21

  Tot aşa, din primăvară până în vară, au scos la înaintare nişte voci propagandistice bizare, unele de o vulgaritate dezgustătoare, pe seama cărora au lăsat comunicarea în spaţiul virtual şi mediatic. În acest context, nu mă mai miră discursul electoral propus.

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 22:38

  Maria, asa e: n-au reusit să se-nchege convingător ca alianţă, să-şi promoveze candidaţii să se familiarizeze cu specificul spaţiului electoral pe care vor să-l cucerească ( cei care au ales locuri departe de casă) presedinţii nu se plac între ei, comunicarea e neconvingătoare si pe alocuri bizară, senzaţie de amatorism, de improvizaţie, dezlânare, dezarticulare. Nu rămâne decât să ne fixăm noi criteriile, uninominal si să vedem pe unde se potrivesc 🙄

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 22:38

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 44. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 22:54

  Nora, poate prin anumite colegii din ţară oferta e mai generoasă. Aici, la mine, e jale mare!!! Tocmai am demarat o cercetare electorală şi l-am descoperit în colegiul meu, drept catindat la scaunul senatorial, pe nimeni altul decât avizatul negativ de către Monica Macovei, cel certat cu orice aduce a brumă de cinste şi corectitudine, Ghilea. Gavrilă. Eject! Nici cu aspiranta la deputăţie nu mi-e ruşine. Eject! Despre opozanţi nici nu vreau să aud. Aşa că îi voi vota pe slovaci.

  Sinistru sfârşit de toamnă…

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 23:06

  Maria, din păcate, dacă n-au fost ejectaţi la vreme, înainte de campanie, acum trebuie să rezolvăm noi (cel puţin unii) lucrul ăsta. Nu exagerezi când spui jale! şi-au asternut-o singuri, cu efectele previzibile asupra noastră. Gafele monumentale ale USL.ar fi trebuit să-i ajute enorm. Dar n-au reusit sau n-a avut cine să le valorifice.

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  20 noiembrie 2012 la 23:06

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 47. Maria  |  20 noiembrie 2012 la 23:13

  Nora, pe Ghilea l-au ejectat la testul de integritate. Drept cadou, panarama politico-afaceristă a fost repus pe listă. 😦 Vor culege ce-au semănat, din păcate… Îşi bat joc de viitorul nostru.

  Noapte bună…

  Apreciază

 • 48. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 18:31

  Bună seara 🙂

  Nora, mi-am imaginat astăzi, într-un registru amuzant, cum concep oamenii aceştia reţeta succesului în politică. Să vezi ce-a ieşit! Aşadar, se ia o panaramă politică, se fazandează bine, se spală, se piaptănă, se îmbracă frumos, se fabrică o imagine care n-are nici în clin, nici în mânecă cu realitatea şi se dă drumul în lume. Să vorbească, să scrie, să cânte, să danseze, să… facă ce ştie mai bine. Dacă e agramată, cu atât mai bine. Prinde. Mai ales la nesatisfăcuţii de viaţă, adunaţi ciorchine seară de seară în faţa antenelor. Din păcate, rezultatul nu va fi niciodată cel scontat. Pentru că la un moment dat panarama va da ochi cu electoratul lucid şi cu capul pe umeri, care va constata că ficţiunea nu-i realitate şi o va lua la fugă, lăsând în urmă şi prezervative, şi chiloţi şi dresuri. Fuga e ruşinoasă, dar e sănătoasă.
  Fug şi eu acum, că mă chinuie o viroză şi-o durere în cotul stâng de nu mai poci.

  Apreciază

 • 49. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 18:33

  *se fezandează, bineînţeles

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  21 noiembrie 2012 la 19:23

  Seara bună 🙂 Maria, exact! Când alegătorul îşi dă seama că imaginea confecţionată a celui propulsat politic e total diferită de omul real are o reacţie firească de revoltă şi respingere. Ce-i drept mulţi de la noi au ajuns să ia drept realitate confecţia si să refuze să creadă realitatea.

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  21 noiembrie 2012 la 19:27

  Maria, ceaiuri, muzică faină, paracetamol si gânduri bune. Please, ai grijă de tine!

  Apreciază

 • 52. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 20:22

  Nora 🙂 , aşa este! Imaginea răsturnată a realităţii e pricină de multe confuzii până când adevărul se arată necontrafăcut, în toată urâţenia sa. În plus, panarama politică e şi uşor de recunoscut prin peisajul mediatico-virtual pe unde-şi face veacul, fiindcă are idei fixe, dar puţine.

  Apreciază

 • 53. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 20:24

  Mulţumesc mult pentru grijă, Nora! 🙂 Am deja alături coldrex-ul şi cetebe-ul. Sper să treacă repede, cu ceai şi muzică dulce, de care tocmai îmi adusei aminte. 🙂 Niţică muzică românească mai actuală, cu rădăcini înfipte în armoniile Phoenix-ului de altădată. 🙂

  Apreciază

 • 54. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 22:12

  Diasporei nu-i spune nimeni cum stau, de fapt, lucrurile cu confecţionarea falsei ,,realităţi” a propulsatului politic de la noi?! Şi că există vecinătăţi compromiţătoare?! Întreb şi eu…

  Apreciază

 • 55. luminita  |  21 noiembrie 2012 la 22:41

  Maria,
  diaspora stie tot.
  Stie cum stau lucrurile, iti spun din interiorul ei aflandu-ma.
  Numai ca si in diaspora, ca si acasa, exista oameni sedusi de gargara, cu piuneze si flegme, propagata prin intermediul televiziunii.
  Nu am intalnit nici un „roman fericit” aici, apropo de clisee, care sa nu aiba adus de acasa un receiver, ca-i pe DIGI, ca-i pe SAT…nu conteaza pentru ei cat costa,
  ei platesc abonamentul in Romania,
  ca sa se desfete seara, la un spritz, cu ideea ca USL-ul acum are de indreptat toate greselile guvernarilor Boc,
  ca USL-ul vrea binele natiunii si pensie mai mare pentru toti tatii nostri , care abia ce implinisera, saracii, 54 de ani, dar erau deja distrusi de evolutia postdecembrista a natiunii.
  Intelegi, Maria?
  Noroc ca nu suntem decat vreo 3 milioane in afara TARII,
  din care un anumit procent, sper eu mic, e indoctrinat pe sistemul asistentei sociale.
  Eu votez ARD.
  Ca sa fim bine intelesi.

  Apreciază

 • 56. luminita  |  21 noiembrie 2012 la 22:47

  Maria,
  voiam sa iti spun de fapt ca si din diaspora se vede la fel de bine ca si de acasa.
  Cine are ochi de vazut, vede.
  Cine nu, ramane surd.

  Apreciază

 • 57. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 22:50

  De ce n-aş înţelege, Luminiţa?

  ,,Numai ca si in diaspora, ca si acasa, exista oameni sedusi de gargara, cu piuneze si flegme, propagata prin intermediul televiziunii.”

  Exact la asta se referea întrebarea mea. Mulţumesc de răspuns.

  Apreciază

 • 58. skorpion  |  21 noiembrie 2012 la 22:52

  ce splendori !!!

  http://www.youtube-nocookie.com/embed/Y5XJbSqwriM?rel=0

  Apreciază

 • 59. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 22:53

  A, şi eu, aici, acasă, nu pot să votez ARD. Mi-au pus pe listă, în colegiul meu, doi mafioţi.

  Apreciază

 • 60. skorpion  |  21 noiembrie 2012 la 23:01

  cine-s mafiotii?
  cit de naspa poate sa fie… sa nu poti vota,
  cit de nesimtiti sint cei care au pus 2 mafioti…

  noi nu sintem in stare sa construim niste autostrazi banale, in schimb altii…. http://www.youtube.com/embed/4T4vc1QqiPM?feature=player_embedded

  Apreciază

 • 61. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:11

  Skorpion, despre unul am scris mai sus, într-un comentariu de aseară. Nu exagerez. E jale!
  Dacă aş începe să scriu… ar fi urgie.

  Apreciază

 • 62. skorpion  |  21 noiembrie 2012 la 23:16

  @Maria,
  cred ca ar merita putina …URGIE, o spun cu toata seriozitatea

  Apreciază

 • 63. luminita  |  21 noiembrie 2012 la 23:19

  Maria,
  nu am putut inca descifra tainele sistemului uninominal, inveterat acum la noi,
  (nici nu m-am straduit, dar asta ramane intre noi 😛 )
  nu stiu cum e cu redistribuirile de dupa numaratoarea finala.

  Insa, din ce am priceput citind expertii blogosferei,
  am inteles ca daca nu-i votam pe ARD-isti, acolo unde sunt ei pe liste,
  ramanem doar cu Toanta si Crizel.
  Si cu dintele lipsa al lui DDSenzationescu.
  Si cu un ghimpe-n coasta dinspre unguri.
  Ai nostri, ARD-istii, vor da cu mopul.

  Apreciază

 • 64. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:25

  Skorpion, nu ştiu la ce ar mai ajuta urgia… Acum e prea târziu. Omul a primit aviz negativ pentru motive reale. Traseism politic, contracte dubioase cu statul. Cu toate acestea a fost repus pe liste. Cealaltă, e fina unui greu al alianţei. A mai trecut prin camera deputaţilor, soţul a fost prins cu evaziune fiscală şi pus sub urmărire, doamna a divorţat ca să rămână curată. Acum vrea iar în cameră, la Bucureşti. Niciunul nu mă reprezintă.

  Apreciază

 • 65. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:29

  Lumi, atunci ARD-iştii să dea cu mopul, dacă nici în ceasul al 12-lea n-au înţeles NIMIC.
  Nu i-am tot avertizat să-şi schimbe oamenii, vocile şi agenţii de comunicare?!
  Ieri ce mama naibii am tot scris, eu şi Nora, pe aici?!
  Şi azi, iaca… toate-s bune şi cocoţate în media în toată hidoşenia lor reală.

  Apreciază

 • 66. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:30

  Că tot am pomenit de urgie…

  Apreciază

 • 67. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:46

  Lumi, despre sistemul uninominal nici eu nu am ştiut prea multe până zilele trecute. M-am mai dumirit citind comentariul acesta:
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/emotii-si-nu-prea-pentru-cativa-lideri-ard-situatia-trend-ului-usl-se-complica/#comment-110420
  M-a ajutat să înţeleg mai bine. De informat, mă informez. Nu sunt indiferentă. Tocmai de aceea mă supără ce se întâmplă…

  Apreciază

 • 68. Maria  |  21 noiembrie 2012 la 23:48

  Vă spun acum ,,Noapte bună!” Mâine am o zi lungă şi grea…

  Apreciază

 • 69. skorpion  |  21 noiembrie 2012 la 23:56

  noapte buna,

  si zi frumoasa tot ……de 24 de ore,
  nu mai lunga
  🙂

  Apreciază

 • 70. luminita  |  22 noiembrie 2012 la 00:19

  Maria,
  pe maine!

  Apreciază

 • 71. luminita  |  22 noiembrie 2012 la 00:20

  skorpion,
  pe maine, pe curand, noapte buna! 😆

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  22 noiembrie 2012 la 13:46

  Ziua bună, dragilor 🙂 Maria, 67: Barbu Mateescu, concret si la obiect. O sursă responsabilă si obiectivă.

  Nu au valoare sfaturile global-partinice, într-adevăr! Pentru simplul motiv că nu toţi consideră benefic să votezi un corupt doar fiindcă aparţine, doctrinar :), zonei pe care o preferi.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  22 noiembrie 2012 la 13:46

  postare nouă

  Apreciază

 • 74. Maria  |  22 noiembrie 2012 la 18:10

  Servus, Nora 🙂

  Aşa este. A trecut vremea aceea. Suntem destui care refuzăm să ne ne dăm orbeşte votul. Acum, în încheiere la tot ce constatasem în ultimele două zile pe această temă, nu pot să nu remarc compromisurile şi alăturările absolut ruşinoase şi odioase din unele spaţii politice – fie ele alianţe concrete sau platforme virtuale. Nu-mi mai vin în minte decât câteva cuvinte: ,,Sic transit gloria mundi…”
  Şi cu asta am încheiat subiectul, că iar mă cuprinde scârba şi oroarea. Ce am avut de spus cred că s-a înţeles cu claritate. 🙂
  Să mergem înainte.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: