Spirala decăderii: cine-i pune capăt?

23 noiembrie 2012 at 16:36 118 comentarii

    Cu opoziţia pe post  de spectator, deputaţii puterii au blocat în camera deputaţilor cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a colegului lor acuzat de şantaj şi corupţie” anunţau  ziarele la jumătatea lunii februarie, 2011, când un număr substanţial de pedelişti şi udemerişti, din coaliţia de la putere, au votat pentru „salvarea” lui Dan Păsat, escroc parlamentar (5.933 de file de dosar!),  de arest. „Votul din Parlament din cazul Păsat a fost o eroare politică care erodează încrederea pe care PDL a câştigat-o stabilizând economia şi asumându-şi reforme curajoase. PDL riscă, să dea pe pere, prin votul contra Justiţiei din Parlament, ce câştigă pe mere susţinând reformele”, a declarat Raluca Turcan, în 14 februarie.” Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL. Un risc pentru PDL, după cazul Ridzi, este să pară c-avem doar declaraţii nu şi decizii politice

În aceeaşi zi, la TVR 1, preşedintele Traian Băsescu, anunţă, total dezamăgit, că „a luat act de lipsa de apetit a conducerii şi liderilor grupului parlamentar al PDL de a mobiliza parlamentarii la vot în cazul Păsat, precizând că acum ştie că nu mai poate avea mari speranţe legate de aceştia.”

Şi tot în luna  februarie 2011, la chemarea lui felix- Voiculescu, lua fiinţă USL-ul.

Prin urmare, 2011- 2012, e perioada în care  corupţia politicului pe de o parte şi slăbiciunea societăţii, pe de alta, au dus la un declin social fără precedent care acum a atins apogeul. Mergând pe traseul procesului (unul preponderent de apărare a corupţiei de către clasa politică în ansamblu, gata să-i linşeze pe cei în stare de a o lua de coarne) cazul Frunză-verde intră-n logica desfăşurării lui.

Într-un moment politic decisiv, când tocmai se pregătea intrarea USL în arenă pentru a-şi salva, odată cu poziţia  în structurile statului, penalii, luând  justiţia în custodie, atitudinea pro-corupţie a majorităţii PDL în cazul Păsat va avea un efect negativ uriaş. Anunţa, fără dubiu, declinul aşa-zisului partid reformator.
Ziceam atunci: „Dându-şi norocul pe păsat, din şansa de a contracara  înfiinţarea useleului, pedeleul s-a ales cu nişte poze din faţă şi din profil. În loc să se fi folosit de pleaşcă pentru a se repoziţiona rapid în zona politică eligibilă electoral, portocalele din parlament au picat exact unde dorea bombo &comp. Mai mult decât criza ori bâlbâelile (deşi favorizat de ele) declinul PDL se datorează corupţiei interne. O cauză care a făcut praf de-a-lungul istoriei, nu doar partide ci şi imperii.”

Fără alţi inamici publici decât preşedintele Băsescu şi Macovei, DNA, ANI,  plus o mână de oameni politici, sorţii cad de partea susţinătorilor corupţiei. Incredibil de slab feed-back-ul  din partea societăţii, inclusiv din mediul on-line de dreapta!
Întrebam aici: „Dar ce se-ntâmplă când, gândind, realist, adică tolerant, binele necoaptei şi prea iute-mbătrânitei noastre societăţi, se optează pentru răul cel mai mic nădăjduind, cu încăpăţânare, în promisiunea lui de a deveni, dacă nu binele absolut (să fim raţionali!) cel puţin, un bine modest şi perfectibil? …Dacă răul cel mai mic vede aici o slăbiciune pe care o exploatează repetat şi fără scrupule? Nu seamănă asta a vinde un bine utopic? Nu-i un soi de şantaj? Şi la ce altceva duce această ipocrizie decât la creşterea concurenţială a ambelor rele, drept care alegând răul cel mai mic, e posibil, de fapt, să perpetuăm o spirală a răului?”

Orb să fii ca să nu vezi că grosul PDL nu şi-a schimbat nici acum atitudinea faţă de corupţie (Cum să voteze corupţii pentru înlăturarea corupţilor?)… deşi comisia Macovei le-a oferit prilejul. Au mimat-o, doar, şi asta le-a făcut mai mult rău decât dacă recunoşteau ce sunt, de fapt: un sâmbure de usele sub alt nume. Din acest motiv n-au reuşit nici până-n ziua de azi să iasă din complexul păsat-trăşculescu (chiar dacă pe cel din urmă nu l-au mai apărat în parlament).  Oricum pătaţii au scăpat de evaluarea preelectorală a comisiei Macovei. I-a salvat dl. Blaga&comp!

Semnalam aici: Vorbim de „partidul care promisese că el e cel ce va răpune corupţia. Se vede însă, că s-au înţeles atât de bine, încât dumneaei, Corupţia, e cea pe cale să-l răpună. Dacă cei care au intrat acolo se vor lăsa folosiţi, dându-i credit, atunci, ori sunt din acelaşi material cu ei, ori au vocaţie de martiri”.
La ora asta nici nu-i nevoie să-i nominalizăm. Ştiu şi ei, ştim şi noi cum stă treaba.  E destul să ne gândim că dacă în iunie, PDL (ARD) înregistrase 25 % din totalul voturilor iar acum, după mai bine de o jumătate de an de guvernare dezastruoasă a USL, inclusiv ca efecte asupra traiului populaţiei (cu inflaţie,  creşterea preţurilor, creşterea şomajului, proteste-n stradă etc) totuşi nu Useleul e cel care scade ci ARD !! Doar antenele să fie, atunci, de vină că discursul electoral al şefimii PDL nu convinge? Fără suportul unor săraci cu duhul, plafonaţi în ideea că „ai lor” nu trebuie atinşi, barosanii ar fi înţeles măcar în ultimul ceas c-o să-şi facă partidul praf! Nu, n-au priceput asta asta şi nu pricep nici acum!  Nici ei, nici jupânii pe care contează şi acum. Exact cum a contat şi Păsat pe ei, în februarie 2011!

Închei cu aceeaşi concluzie, din februarie 2011, din păcate  la fel de actuală:

Cu cât numărul îndrăgostiţilor, necondiţionat, de un partid, oricare, scade, cu atât cresc şansele de maturizare şi responsabilizare civic-electorală. Pentru că nu ştiu ce forţă de cucerire ar mai avea maşinăriile d-lui blaga&  grivco, într-o societate în care segmentul electoral care refuză compromisul cu corupţia devine factor decisiv.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Urma şi turma Dincolo de panou

118 comentarii Add your own

  • 1. neax  |  23 noiembrie 2012 la 17:14

    Care segment electoral care refuză compromisul cu corupţia?
    Aş fi curios să-l văd la faţă. 99,9% din cei care votează usl şi 50% din cei 20% care votează PDL sunt t6otal amorali. Le pasă de corupţie cât îmi pasă mie de şancrul lui Crin.
    Şi segmentul anticorupţie e în scădere în ultimii ani.

    Apreciază

  • 2. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 17:43

    Salut! Neax, tocmai de-aia am scris postarea! Sperând c-o să mai crească segmentul ăsta! Fiindcă am ajuns aici din cauza împăcării cu corupţia. Opoziţia la corupţie, atâta câtă este, nu e din partea societăţii civile, ci a instituţiilor ( într-o oarecare măsură) si a justiţiei, mai ales. Boc a făcut tot ce a putut, în condiţiile infernale datorate nu numai opoziţiei useliste ci si a greilor pdl. Dovadă, felul în care a sters-o frunză verde si tot ce a urmat. Faptul că Boc a fost rapid reevaluat cu toate acuzaţiile infernale e totuşi un semnal social încurajator! …Cât despre DNA,ANI şi CSM, astea nu sunt opera aripii Blaga, ci a condiţiilor create de Macovei susţinută de Băse.(şi excelenţilor Morar si Kovesi) Din acest motiv pe Macovei o urăsc straşnic respectivii, mai ales de când sunt nevoiţi „s-o suporte”, iar la Băse mârâie mai ales pe din dos. Şi-i trag clapa în momente ca acel din februarie 2011, ca şi în cel de acum. Disimularea lui Blaga nu mai ţine decât la bătuţi în cap. Şi n-ar fi nimic, dar cu asemenea sprijin o s-o luăm la vale pe tobogan şi nu stiu cine va mai reusi să oprească declinul.

    Apreciază

  • 3. Diana şi Dan  |  23 noiembrie 2012 la 19:24

    Întreb la modul absolut serios : tu chiar mai poţi ? Mai crezi ? Mai speri ? Despre ce procente vorbim ? Cele care deja sunt aşezate cuminţi în sacii lui Dragnea ? „Conştiinţele” cumpărate pe câteva bancnote ? Îmi amintesc de zilele anterioare votului pentru suspendare. Am văzut, făcându-mi cruce, bloggeri şi bloggeriţe ( aşa zişi „de top” ) care se dădeau „vocea societăţii civile”, imparţiali, corecţi şi drepţi, cum au cotit-o brusc îndemnând la participare la referendum, indiferent de modul în care vor dori cititorii ‘mnealor să voteze. Ulterior am aflat şi suma pentru care se mânjiseră iar unul dintre iniţiatorii „iniţiativei” s-ar fi lăudat şi cu o listă cu cei care semnând atunci, pentru acei bănuţi, deveneau şantajabili veşnic.

    Apreciază

  • 4. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:05

    Bună seara 🙂

    Nora, foarte interesantă analiză, interesante analogii! Ai observat cu fineţe, din primele momente, deturnările de la orice încercare de combatere şi pedepsire a actelor de corupţie la nivel înalt. E prea târziu acum să se mai îndrepte ceva, când se plăteşte nota pentru zidul uman şi de influenţă clădit drept protecţie celor corupţi. 5933 de pagini de dosar?! Asta înseamnă între 12 şi 15 cărămizi de hârtie. Şi nu mă îndoiesc că erau instrumentate beton, cu fapte, documente, înregistrări, declaraţii, flagrante. Aşadar, majorităţii colegilor nu le-a păsat, în pofida dezamăgirii create electoratului de dreapta, Monicăi Macovei şi lui Traian Băsescu. Acum sunt într-o spirală periculoasă, prin readucerea pe liste a unor persoane ce au fost respinse iniţial tocmai pentru implicarea în fapte de corupţie. În cazul acesta sunt destul de îndreptăţită să vorbesc, deoarece am ghinionul să mă aflu într-un astfel de colegiu, ca alegător trosnit cu un Ghilea pe liste. Dacă dau spirala înapoi, îmi amintesc că, cu exact 4 ani în urmă, în colegiul meu a candidat Petru Filip, un alt personaj cu sabia justiţiei deasupra capului din pricina traficului de influenţă în domeniul imobiliarelor. Atunci m-am călăuzit, prost, după principiul însufleţitului de dreapta, orb şi naiv. ,,E al nost’, trebuie să-l susţinem”. Mai departe, ştie toată lumea. Acum nu voi mai repeta greşeala. Astăzi au aterizat pe clanţa uşii mele fluturaşii electorali, calendarele şi brelocul cu chipul celor doi ce vor să mă reprezinte din partea ARD. Ştiu unde le voi pune. Într-o filială unde fiul fostului preşedinte PDL s-a căsătorit cu fiica mangului naţional, iar rudele greilor intră pe liste, deşi sunt nişte nulităţi cu ştaif, nu ştiu ce mai e de salvat. Mă simt insultată.

    Apreciază

  • 5. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 20:05

    Diana şi Dan, ştiu toate astea, mă dezgustă cumplit, dar nu mă sperie încât să dau naibii tot ce-nseamnă ţara asta cu bunele si relele ei. Uite, făcând o medie ponderată din procentele amoralilor după cifrele apreciate din ochi, de neax, cei 99,9% amorali din cei 80% votanţi ai usele, cu cei 50% amorali din cei 20% care votează pedele, rezultă că 90% din alegătorii români sunt amorali. Adică o majoritate covârşitoare care o să pună stampila pe un candidat fără măcar să se-ntrebe dacă e corupt. ( e de al nostru, nu contează altceva!) În fine,fie si numai fiindcă există încă un 10% (presupus) adică o minoritate sănătoasă, nu trebuie să depunem armele.

    Apreciază

  • 6. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:08

    Diana şi Dan, dacă tot aţi amintit de acei bloggeri şi bloggeriţe ce şi-au dat cinstea pe ruşine, nu aveţi amabilitatea să ne spuneţi câteva nume? Măcar pentru aceia dintre noi ce nu navigăm prin prea multe spaţii virtuale, din lipsă de timp.

    Apreciază

  • 7. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 20:16

    Maria, servus, am publicat pe blog si în presă (Jurnalul de Vineri) – toate cele trei articole la care am făcut trimitere, exact în februarie 2011. Am sancţionat si altele de acelasi soi, ulterior. Am evidenţiat si unele semne încurajatoare. Felul în care ARD cu toate componentele, cu grei si cu mai puţin grei, cu unii cunoscuţi cu alţii mai puţin, au ţinut piept în vară mareii useliste a fost ca o gură de oxigen proaspăt. Păcat că iluzia s-a spulberat în toamnă 😉 Sunt, însă, si oameni care merită susţinuţi, pe ici pe colo, desigur.

    Apreciază

  • 8. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:21

    Nora, nu descoperisem Grădina în februarie 2011. Am recuperat acum lectura articolelor, în această sinteză care le actualizează. Nimic nu mi se pare însă îndepărtat în timp. Eu sunt destul de pesimistă. Aş vrea să am o alternativă, dar nu mi-au lăsat nicio portiţi deschisă.

    Apreciază

  • 9. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:22

    *o portiţă

    Apreciază

  • 10. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 20:24

    Maria, speram să fie de domeniul trecutului cele scrise acolo. Situaţia de acum le reactualizează! Ne-nvârtim ca Moise prin deşert de ani de zile în pustiu. Pustiu, adică ce se vede peste tot: imoralitate &amoralitate& prostie.

    Apreciază

  • 11. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:27

    Nora, parcă au fost şi timpuri mai bune, mai ales în ultimii patru ani. Să nu rămână doar nişte amintiri irecuperabile în haosul spre care ne îndreptăm.

    Apreciază

  • 12. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 20:30

    Nu, Maria! Cât timp există o mână de oameni în politic, o serie-n crestere, în justiţie, si un nucleu social lucid care face ce spune si spune ce face, putem spera. Nu de azi pe mâine, însă! Cred chiar că dând cu capul de pragul de sus, mulţi din societate îl vor lua în seamă şi pe cel de jos, de-aci-nainte 🙂

    Apreciază

  • 13. Maria  |  23 noiembrie 2012 la 20:56

    Spre acei oameni puţini mă uit şi eu mai cu atenţie, Nora. Dar mă întreb cât de multe vor putea îndrepta în viitorii patru ani. Susţinerea noastră o au, îi aşteptăm să se facă auziţi şi cât mai vizibili, dar, mai ales, să conştientizeze lecţia celor două praguri. 🙂

    Cred că mă voi refugia în lectură. Am primit o carte şi pare interesantă: ,,Rosteşte-i numele” de Francisco Goldman.

    Ce-mi mai rămâne de făcut…?

    Apreciază

  • 14. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 21:21

    buna seara,

    totuşi nu Useleul e cel care scade ci ARD !!

    oricite argumente logice, corecte, normale, adevarate as primi, eu tot nu inteleg de ce se intimpla astfel…
    singura explicatie – oare – masina de propaganda nazisto_comunista a lui rasputin cu latrinele_tv & iRealitatea ghitilor????

    sau poate ar mai fi ura pentru Basescu din cauza
    Condamnarii comunismului?
    Predarii celor peste 1 milion de dosare la CNSAS?

    si apoi scaderea salariilor bugetarilor???

    Apreciază

  • 15. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 21:22

    nu bag mana total in foc ca in 9 va cistiga usl-ul……

    Apreciază

  • 16. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 21:27

    Maria,contez pe elementele menţionate, sănătoase din politic, instituţii, justiţie. Şi din societate. Fără un aport mai viguros din partea societăţii, fără ca nucleul ei sănătos să devină o voce suficient de puternică ca să fie luată-n seamă, viitorul e nesigur.

    Apreciază

  • 17. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 21:34

    Skorpion, raportarea e la acel 25% din iunie al PDL, din iunie, la locale.
    Cu scăderea salariilor în vremea lui Boc duce la scăderea de acum a procentajului ( în sondaje) a ARD, de vreme ce Boc însuşi a recâstigat Clujul la locale si se bucură nu numai la Cluj, de susţinere si simpatie. Să fi dat chix doar în cazul lui Antenele? 🙄

    Acelasi lucru si cu ura faţă de Băsescu. Mă-ndoiesc că a crescut taman acu’ în vară, chiar dacă la antene creste la paroxism, de crapă fierea -n gâdea&comp.

    Apreciază

  • 18. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 21:35

    Maria, somn usor 🙂

    Apreciază

  • 19. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 21:36

    Ura cultivata impotriva lui Basescu dureaza de citiva ani buni,

    cam de la sf. anului 2006….deci 6 ani!

    Apreciază

  • 20. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 21:37

    Skorpion, atunci spun altfel: în 9 decembrie cele mai mari sanse le are PTC, adică partidul transpartinic al corupţilor. Cu baza în USL.

    Apreciază

  • 21. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 21:38

    Cam tot de atunci si ura împotriva lui Boc, cu alte nuanţe, însă ( mai batjocoritoare) Şi uite că a trecut! Şi Băsescu va fi reevaluat în percepţia publică. Problema în cazul lui nu e dacă ci când…

    Apreciază

  • 22. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 21:47

    PTC???

    😛

    azi a fost usl-ul la mine la poarta cu o punga uslinoasa, i-am spus sa faca pasi ….urgent!!! am intimpinat 2 ochi mari si mirati/uluiti, oi fi prima persoana din ziua asta refuzind o punga uslinoasa? mai stii?
    😛

    iar la telefonul fix ne-a sunat intr-o seara o voce duioasa de tinara domnita cu dorinta de a ni-i prezenta pe candidatii uslinosi, i-am spus multumesc, nu vreau….si domnita mi-a multumit si nu m-a mai tocat la cap…:)

    deci uslinosii se misca …..
    ardeii dorm?
    🙂

    Apreciază

  • 23. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 22:09

    Skorpion, şi ardeii folosesc de astea, dar de când cu chiloţarul de care ne-ai spus zilele trecute, poate si alţii cu fantezii de astea, s-or fi potolit 😆 Şi între timp l-a agăţat DNA-ul si pe pesedistul Stan, pentru mită electorală.

    Apreciază

  • 24. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 22:11

    Uite cine va schimba România: https://www.facebook.com/pages/Cine-cand-si-cum-Schimba-Romania/373143456107159?fref=ts

    Mai sunt si alţii care pun problema formării si cresterii unui nucleu de societate civilă care să nu-i accepte pe corupţi din orice partid ar fi. Destul cu şantajul! Ştiu că mulţi nu cred că se poate, după cum multi, inclusiv din blogosferă nici nu concep că au o vină în acest declin şi că poartă o răspundere pentru continuarea lui. Nu le place ideea cum nu m-astept să le placă nici postarea asta! Din fericire,cum spuneam,mai sunt si alţii care promovează o gândire a îndrăznelii, proactivismului civic si a toleranţei zero faţă de corupţie. 😀

    Apreciază

  • 25. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 22:35

    @Nora,

    deci ca sa tragem concluziile necesare:

    – mergem sau nu mergem la vot pe 9 decembrie?
    – votam sau nu votam ARD pe 9 decembrie?

    Apreciază

  • 26. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 23:02

    Nu votez ARD,aleg omul. Votez selectiv, Skorpion. Aplic criteriile de integritate 🙂

    Apreciază

  • 27. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 23:10

    nu prea ai de unde sa alegi.
    la tine la colegiu vor fi maxim 2 candidati…
    deci nu ai ce alege..
    unul o fi bun, altul n-o fi bun,
    pe unul il votezi, pe celalalt nu,

    dar si ala bun este posibil sa nu intre in parlament, iar votul tau va contabiliza intrarea in parlament a unui parlamentar blagist
    😛
    🙂

    Apreciază

  • 28. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 23:12

    oricum o să reduc din uselism ca si din blagism 😛

    Apreciază

  • 29. luminita  |  23 noiembrie 2012 la 23:17

    Nora, te salut!

    –iti mai amintesti perioada cand nu dadea bine sa afirmi ca „toti sunt la fel”, vis-a-vis de politicieni?
    –vezi tu ca de de fapt, in toti anii acestia, toti au fost la fel si numai in ochii nostri unii, „ai nostri”, erau mai buni decat ceilalti?
    –in tot acest timp, „ai nostri” nu au dovedit ca vor si ca pot fi mai buni decat ceilalti?
    De fapt noi pe cine ne mai bazam?

    Apreciază

  • 30. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 23:22

    @luminita,

    citiva din ai nostri:

    MONICA MACOVEI,
    Daniel Morar (stiu ca nu este politician),
    Sever Voinescu,
    Daniel Funeriu,
    Cristian Preda,
    poate si Anca Boagiu….
    un viitor Papahagi

    astfel de oameni de calitate nu vei gasi niciodata in USL!!!!!

    deci nu toti e la fel, sic
    😛

    Apreciază

  • 31. luminita  |  23 noiembrie 2012 la 23:24

    skorpion,
    eu am inteles ca daca tu vei vota ARD, indiferent de cat te va strange inima,

    mai reduci ceva din procentul USL.
    Daca tu vei sta acasa vei da prin redistribuire ceva in plus USL-ului.
    Asta pentru ca USL-ul isi va aduce cu arcanul la vot toata prostimea.
    Nu stiu cat anume vei da tu prin neprezentare.
    Dar presupun ca vor fura ei destul ca sa nu mai conteze anume cat.

    Apreciază

  • 32. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 23:27

    luminita,

    reciteste postarea norei in intregime…
    nora ne invata sa nu facem compromisuri

    si

    Cu cât numărul îndrăgostiţilor, necondiţionat, de un partid, oricare, scade, cu atât cresc şansele de maturizare şi responsabilizare civic-electorală. Pentru că nu ştiu ce forţă de cucerire ar mai avea maşinăriile d-lui blaga & grivco într-o societate în care segmentul electoral care refuză compromisul cu corupţia devine factor decisiv.

    Apreciază

  • 33. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 23:33

    Bun, recunosc că problema mă depășește complet și nu înțeleg cum funcționează sistemul ăsta de vot. Așadar: am drept candidați USL pe Gabriel Oprea și Rodica Nassar; și de la ARD pe un șmecher de nivel doi de-al lui Videanu și pe the Ultimate No-Name, Ioan Mihăilă, de negăsit pe Google. Pe scurt, sunt în situația asta: http://lacoltulstrazii.ro/2012/11/06/tu-cu-cine-ai-vota-bucuresti-colegiile-cd-6-si-s-3/.

    Vreau să votez anti-USL (în principal din cauză că mi-e frică de ce ar putea face gașca pucistă dacă mai are și majoritate constituțională); dar mi-e o scârbă de nedescris de Blaga-Videanu-Oltean și sunt aproape la fel de împotriva ARD ca și împotriva USL; bașca detest gașca penală de la vârful PPDD și platforma lor ultrapopulistă, dar detest și gașca penală anti-ANI, anti-DNA de la vârful UDMR.
    Am convingerea că ARD-Blaga-MRU etc. nu va înțelege nimic nici din votul contra, nici din votul pro, că nu se va reforma niciodată indiferent de ce va face electoratul lor cât sunt ei pe locuri eligibile, și că de fapt li se rupe de statul de drept și se vor da de partea cui trebuie, inclusiv votând cot la cot cu USL pentru modificarea Constituției dacă obțin prin negociere ceva mișto la schimb.

    Și acum nelămuririle:
    – presupunând că acești doi loseri din gașca Videanu-energie n-au șanse să intre în Parlament (că e blat cu Nassar-Oprea, câștigători siguri), eu de fapt cu cine votez punând ștampila pe ARD? Adică – cine sunt candidații eligibili pt Senat și CDep ai ARD la care va ajunge votul meu prin complexul sistem de redistribuție pe care nu-l pricep? Cu nume, vă rog.
    – recunoscând sincer că-s depășită de dilema dacă și cum ar trebui să votez, vă întreb mai ales pe Dvs, Paul Dragos Aligica, Mirel Valentin Axinte și Miron Damian, care ați scris mult pe tema asta și toți aveți argumente cu care sunt de acord, deși nu sunteți de acord între Dvs. Cu cine ați vota? ARD-contra-naturii-dar-și-contra-USL? PPDD? UDMR? Minorități? V-ați anula votul? Ați sta acasă? Please advise, sunt pierdută.
    Mulțumesc.

    Ana Otilia Nutu

    http://lacoltulstrazii.ro/2012/11/06/tu-cu-cine-ai-vota-bucuresti-colegiile-cd-6-si-s-3/

    Apreciază

  • 34. skorpion  |  23 noiembrie 2012 la 23:34

    Bun, recunosc că problema mă depășește complet și nu înțeleg cum funcționează sistemul ăsta de vot. Așadar: am drept candidați USL pe Gabriel Oprea și Rodica Nassar; și de la ARD pe un șmecher de nivel doi de-al lui Videanu și pe the Ultimate No-Name, Ioan Mihăilă, de negăsit pe Google. Pe scurt, sunt în situația asta: http://lacoltulstrazii.ro/2012/11/06/tu-cu-cine-ai-vota-bucuresti-colegiile-cd-6-si-s-3/.

    Vreau să votez anti-USL (în principal din cauză că mi-e frică de ce ar putea face gașca pucistă dacă mai are și majoritate constituțională); dar mi-e o scârbă de nedescris de Blaga-Videanu-Oltean și sunt aproape la fel de împotriva ARD ca și împotriva USL; bașca detest gașca penală de la vârful PPDD și platforma lor ultrapopulistă, dar detest și gașca penală anti-ANI, anti-DNA de la vârful UDMR.
    Am convingerea că ARD-Blaga-MRU etc. nu va înțelege nimic nici din votul contra, nici din votul pro, că nu se va reforma niciodată indiferent de ce va face electoratul lor cât sunt ei pe locuri eligibile, și că de fapt li se rupe de statul de drept și se vor da de partea cui trebuie, inclusiv votând cot la cot cu USL pentru modificarea Constituției dacă obțin prin negociere ceva mișto la schimb.

    Și acum nelămuririle:
    – presupunând că acești doi loseri din gașca Videanu-energie n-au șanse să intre în Parlament (că e blat cu Nassar-Oprea, câștigători siguri), eu de fapt cu cine votez punând ștampila pe ARD? Adică – cine sunt candidații eligibili pt Senat și CDep ai ARD la care va ajunge votul meu prin complexul sistem de redistribuție pe care nu-l pricep? Cu nume, vă rog.
    – recunoscând sincer că-s depășită de dilema dacă și cum ar trebui să votez, vă întreb mai ales pe Dvs, Paul Dragos Aligica, Mirel Valentin Axinte și Miron Damian, care ați scris mult pe tema asta și toți aveți argumente cu care sunt de acord, deși nu sunteți de acord între Dvs. Cu cine ați vota? ARD-contra-naturii-dar-și-contra-USL? PPDD? UDMR? Minorități? V-ați anula votul? Ați sta acasă? Please advise, sunt pierdută.
    Mulțumesc.

    Ana Otilia Nutu

    Apreciază

  • 35. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 23:45

    Lumi,servus,si acum spun tot asta, dear! Încă nu poţi pune semnul egal, ci < decât la usele! Dar acum ne-am apropiat de punctul de omogenizare! De acel groaznic "toţi sunt la fel" Mai e doar foarte puţin până o să se uniformizeze!

    Acest "mai mic"(la partea cu mai puţini corupţi)ar fi avut nevoie de o singură condiţie pentru a se mări diferenţa si a se reduce corupţia! de mărirea segmentului de populaţie care nu tolerează corupţia de nici o parte si sub nici un motiv. Iar asta nu s-a întâmplat! Ba mai mult, pare că nu contează nici acum 😉

    Apreciază

  • 36. noradamian  |  23 noiembrie 2012 la 23:51

    Skorpion, sinceră, pe deplin raţională, întrebarea Anei Otilia Nuţu ( Work project la Expert Forum EFOR, CEU, Central European University, colaborator la Contributor’s, HotNews) e cea pe care ne o punem o mulţime dintre noi! Iar ea o pune direct, fără să apeleze la argumente gen votaţi ARD că ne papă bau-baul uselist, ca o persoană onestă care nu suportă compromisurile cu corupţia! Nu le mai suportă!

    Apreciază

  • 37. luminita  |  24 noiembrie 2012 la 00:02

    Nora,
    tu stii ca votul din 9 decembrie este foarte important.
    Aici nu mai este ca la boicotul din vara la referendum.
    Va conta orice vot.

    Apreciază

  • 38. skorpion  |  24 noiembrie 2012 la 00:09

    antonescu atipeste la discursul lui ponta – minutul 5:

    http://www.telem.ro/telem/local/63778-video-asalt-electoral-usl-la-iasi-antonescu-a-adormit-in-timp-ce-vorbea-ponta.html

    Apreciază

  • 39. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 00:30

    Luminiţa, please, citeşte postarea! Ne-ntoarcem mereu în aceeasi cloacă. Şi pe urmă o să plângem că toţi şi n-o să mai schimbăm nimica! ARD-ul merita încredere doar dacă făcea dovada că nu vrea corupţi! Dacă scăpa de ei, că doar a avut ocazia! Din momentul respectiv nu mai prezintă nici o garanţie, în mare vorbind! Nu procentul contează ci ce e în cadrul procentului. Blaga vrea mariaj cu peneleul (ori cu crin ori cu tăriceanu, nu contează) Deocamdată îl ţin la uşă. Altfel spus, corupţii de ambele părţi ne spun de acum că vor forma o singură mare familie. Nu e nevoie nici de bau-bau, nici de obedienţa tradiţională faţă de răul cel mic. Care numai mic n-o să mai fie! Fără altă atitudine din partea electoratului ne ducem naibii! Boicotez corupţii, nu votul! Bine că am un personaj pe care o să pun stampila.Alţii poate n-au.

    Apreciază

  • 40. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 00:37

    Am eu o bănuială că nici Băse nici Macovei n-ar vota pe oricine numai că e de la ARD! 🙂

    Skorpion, 37 😆

    Apreciază

  • 41. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 00:49

    Stefan Vlaston:

    Daniel Morar a scris pagini importante in istoria Romaniei, este cel care a demonstrat magistratilor ca este posibil sa-si pastreze independenta si demnitatea.

    Au trecut alegerile din 2004. Un telefon pornit de la Traian Basescu o aduce pe Monica Macovei la Ministerul Justitiei, un alt telefon dat de Monica Macovei il aduce pe Daniel Morar la DNA.

    Ce a urmat, consecinta acestor doua telefoane, se stie.

    In sase ani au fost condamnate 1496 de persoane. Au fost achitate 176 de persoane.

    Din cei 4738 de inculpati trimisi in judecata, 2101 reprezinta inculpati cu functii importante: un fost premier, 9 ministri si 5 secretari de stat, 23 de parlamentari, 8 presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, 105 primari si viceprimari, 469 de ofiteri de politie, 134 de lucratori vamali, 53 de magistrati.

    E mult, e putin? La cat se fura in tara asta, probabil e putin. Dar inceputul a fost facut.

    Important este ca si alti magistrati au prins curaj, vazand exemplul Daniel Morar.

    Cinci doamne judecatoare nu s-au temut, in plin regim USL, sa-l trimita dupa gratii pe Adrian Nastase. Daca faceam un pariu pe tema asta, in 2004, acum eram bogat.

    ( http://www.contributors.ro/fara-categorie/multumim-daniel-morar/)

    Apreciază

  • 42. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 00:50

    Somn usor 🙂

    Apreciază

  • 43. luminita  |  24 noiembrie 2012 la 01:13

    Va e somn?

    Apreciază

  • 44. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 02:29

    Apreciază

  • 45. luminita  |  24 noiembrie 2012 la 10:34

    Buna dimineaaaaaaaaataaaaaaaa!
    😀 😀 😀

    Apreciază

  • 46. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 13:07

    Opt repondenţi răspund întrebării puse de Ana Otilia Nuţu, ( vezi Skorpion, 33) Le aduc aici, poate ajută. Ideea e că la această întrebare, perfect justificată, nu poate fi dat un singur răspuns, situaţiile, colegiile, oamenii fiind extrem de diferite.

    R1 Otilia, eu votez ARD fara discutie. Sa nu uitam ca in timpul guvernarii PDL nu s-a pus problema subordonarii justitiei, iar rapoartele MCV erau din ce in ce mai buna. Daca te-ar pune cineva sa alegi intre gripa si cancer, ai ezita? Sa ne alegem acum cu gripa, ca pe urma o tratam, dar de cancer riscam sa nu mai scapam. In concluzie, eu zic ca dilema ta e de fapt o falsa dilema. Ce e trist, este ca am ajuns dupa 23 de ani inca sa traim alegerile cu mare emotie si frica sa nu ne intoarcem in anii ’90.

    R2 Uite ca au pagini pe fb astia de la ARD, poti sa ii intrebi ce program au 🙂 https://www.facebook.com/pages/Mihaila-Ioan/110157652481567 si https://www.facebook.com
    …in alta dezordine de idei sa presupunem ca ARD ia 25% in Bucuresti; atunci va avea 7 deputati si 3 senatori; eu zic ca cine reuseste sa traga USL sub 50% in colegiu cam are asigurat mandatul, altfel se dau mandate duble si va conta numarul efectiv de voturi, deci avantaj pentru cei din colegii mari in zone cat de cat favorabile ARD-ului; la deputati facuse Mirel niste calcule pe pagina lui de fb, al saptelea deputat probabil era Paleologu; deci practic votul tau il ajuta pe Paleologu, caci daca scorul pe Buc e sub 25% atunci vor fi doar 6 deputati (sub 21,5% 5 deputati, etc), restul se duce la redistributia nationala si se va da intr-un judet unde nu sunt mandate duble, probabil in Transilvania; in plus orice vot valabil exprimat non-USL scade probabilitatea dublarii mandatelor in colegii si deci cresterii numarului de parlamentari; la deputati exista si optiunea votului pentru minoritati (germanii lui Iohannis, Pambuccian de la armeni, etc.), deci vezi ce multe optiuni ai, e pe alese 🙂

    Ana Otilia Nutu: I-am intrebat ce program au si ce au facut pana acum. Sunt curioasa daca raspund.
    știam că sistemul de vot e foarte complicat și bănuiam eu că se redistribuie într-un mod complex și plin de aspecte, dar –
    Nu imi fac iluzii ca multi candidati ARD sunt cum am vrea noi sa fie. Aici eu vad doua aspecte: 1. daca oameni cum am vrea noi nu se inscriu in partide, de unde sa-i ia partidele sa-i puna candidati? 2. e o diferenta mare intre conducerile ARD si USL, ceea ce face sa existe o mare diferenta intre atitudinile acestora fata de justitie si statul de drept.

    R1: uite p pagina de FB excelenta a unui candidat ARD: Iulian Craciun, http://www.facebook.com
    Important e ca la ARD gasim astfel de oameni, care ii vor conduce pe ceilalti. La ceilalti ma intereseaza numai sa fie de buna-credinta, sa-i urmeze pe lideri.
    Ana Otilia Nutu: la ARD gasim astfel de oameni pe locuri neeligibile. De asta m-a si distrat expresia aia, „75% oameni noi, ailalti 25% pe locurile eligibile”

    R1: Nu sunt chiar neeligibile, tocmai din cauza redistribuirilor. Exact cum a intrat Antonescu in Parlament vor intra si multi de la ARD. Important este sa nu ia USL-istii peste 50%. Eu zic ca USL a avut maximul la locale, cand a avut 49%. Este imposibil acum sa ia peste locale. Certitudinea mea este ca in aceste luni de guvernare dezastruoasa a USL, multi votanti potentiali ARD, care nu ar fi venit la vot, fiind dezamagiti de PDL, vor veni acum pentru ca s-au speriat de atacarea justitiei, a statului de drept si de posibilitatea izolarii Romaniei in UE. Pe de alta parte, sunt sigur ca exista votanti USL care, scarbiti de rezultatele guvernarii, vor sta acasa (inca ii urasc pe Presedintel si pe PDL). Oricum, asta inseamna ca relativ, procentele ARD cresc iar ale USL scad. Sa zicem ca aceste procente sunt doar 2%, asta inseamna ca USL va avea 47% si ARD 26%. Desi impresia mea este ca USL va lua maxim 42%, iar ARD in jur de 28-30%.

    Ana Otilia Nutu: Asta se cheama wishful thinking. Inainte de locale ziceam ca nu stiu daca votez. Inainte de alegerile interne in PDL ziceam, o sa votez probabil PDL, apoi au iesit ei din nou cu Blaga etc. Din septembrie ARD nu mai castiga nimic, s-a dezumflat, mai ales prin non-combat, n-o sa uit mutra lui Blaga bronzata si relaxata in septembrie dupa ce noi toti ne-am dat de ceasul mortii cu suspendarea, omul isi luase concediu, ca toti PDListii de frunte. Ar fi avut ceva sanse daca ARD era formata din PDL curatat de Videanu-Blaga-Oltean + astia mici si noi, dar nu cu MRU cumparandu-si partid, Videanu sef de campanie si Blaga sef de partid dupa ce a facut dezastru la locale, cand a fost sef de campanie

    R1: Repet comparatia cu gripa si cancerul. Hai sa evitam cancerul, ca de gripa ne putem ocupa apoi. Si nu sunt de acord cu wishful thinking. Sunt un om realist si am vazut destule cazuri in viata, aparent fara iesire, care pana la urma si-au gasit solutii. De ce ne plangem de Blaga si Videanu? Noi de ce nu intram intr-un partid? Uite ca sunt oameni ca Iulian Craciun, un invingator, si sunt sigur ca nu e singurul, care au facut pasul. Iar un astfel de om sunt sigur ca nu se va lasa dominat de politruci.

    R1:Mai vorbim in 9 decembrie seara, sau pe 10 – 11 decembrie, pana se calculeaza exact cine intra in parlament.

    R2: wishfull thinking relativ la procentele pe care le pomenesti…

    R3: Un mare adevar exista, oamenii intradevar de calitate si care ar fi benefici pentru insanatosirea clasei politice actuale…nu se implica din cvasimotive, mai mult sau mai putin pertinente, asa ca vom avea un parlament exact cu caracteristicile si moravurile celor care voteaza nu din constiinta si intelegere (sunt si din acestia dar…putini) ci voteaza pentru amarata de mita, spaga, care a devenit o a doua natura in tara asta, sau cei cei ce din cauza incuklturii se uita la „antenele” lui Voiculescu sau la „zero” TV, avizi de cancanuri, prostitutii, crime, promiscuitates.a. ce sunt ridicate la nivel de…virtute la amintitele televiziuni.

    R4(Miron Damian): Otilia, ce pot eu să spun este CUM aș vota: din calcul sec, rece și detașat. Heuristic. ”Ce comportament electoral produce cel mai bun rezultat, din punctul meu de vedere?” Mă îndoiesc că, în orice condiții, acest calcul ar recomanda absenteismul.
    Am scris la un moment dat un șir de articole pe tema asta, le voi relua.
    Or, de aici se deduce și de ce nu pot eu să răspund la întrebare: calculul are o componentă personală și subiectivă…
    http://doc.hotnews.ro/absenteismul-ca-afectiune.html

    R2: Miron nu o sa iti zica niciodata nimic 🙂 In loc de un raspuns clar: pune dom’le stampila in casuta 3, el iti zice ca tre sa faci un „calcul sec, rece si detasat”. Si daca ne trezim ca da cu rest, sau intram, Doamne fereste, in ciclu infinit (ca robotul lui Asimov) tot calculand ce sa votam ce ne facem? 🙂

    R4: Si eu m-am luptat cu dilema asta. De fapt, inca, ma mai lupt. Sunt in alte colegii. In principiu, voi vota candidatul ARD pentru CD (fara mare bucurie), dar nu pot sa votez cu propunerea lor pentru Senat (si nici cu candidatul altui partid sau aliante). Nu votez cu candidatul ARD la Senat si pentru ca prin sistemul de vot de la parlamentare votul meu ar ajuta, mai degraba, pe unul ca domnul Cristian Radulescu care e candidat intr-un colegiu cu mai multi votanti. Pentru echilibrarea scenei politice votez cu ARD-ul, dar nu pot vota doar asa, contra USL. Tot votand noi „contra” si „raul mai mic” am ajuns acum in 2012 la aceasta „minunata” oferta electorala. Dumnezeu cu mila!

    Ana Otilia Nutu: Miron Damian: mulțumesc. Intrebarea mea era, din calcul sec, detașat și rece, care e cea mai bună dintre opțiunile de mai sus? Pt acest calcul îmi trebuie să știu, de ex., și Marea Necunoscută, concret, la cine se duce votul meu dacă cei doi nu intră în Parlament? (chiar, câți alegători or fi știind?)

    R2: de unde aș putea să aflu cine sunt primii 5-7 senatori și deputați pe lista aia unde se duc voturile noastre când se duc? Și chiar, habar n-aveam de chestia cu dublarea mandatelor în colegii, asta înseamnă cumva că dacă X și Y sunt cei doi candidați USL și ARD, USL are peste 50% deci X câștigă direct, Y poate să intre și el în Parlament prin redistribuția voturilor ARD?

    R4: http://sociollogica.blogspot.ro/2012/10/legea-electorala-in-cateva-cuvinte.html
    http://sociollogica.blogspot.ro/2012/11/lamuriri-in-ceea-ce-priveste-legea.html

    Miron Damian: Otilia, există și candidații minorităților. Dl Pambuccian, de exemplu.

    R4: o predictie facuta de Barbu Mateescu : Bucureşti (premiza apropo de Capitală este că ARD se descurcă un pic mai bine decât a făcut-o PDL la locale şi obţine 20%, un rezultat relativ prost dar în linie cu premiza întregului exerciţiu): Costică Canacheu, Ioan Mihăilă (PNŢCD), Maria Dinu, Udrişte, Mircea Raicu, Doru Tufă, Cristi Rădulescu, Sandra Pralong. textul integral:http://sociollogica.blogspot.ro/2012/10/lista-celor-care-ard-deja-de-bucurie.html

    R2: Asta e analiza facuta de Mirel pentru deputati pe baza rezultatelor din 2008, o estimare mai buna am avea pe baza a ce s-a votat la locale: https://www.facebook.com/blogarypage/posts/425889160800411 Ordinea aia se aplica in caz ca USL are peste 50% pe…

    R5: Voi merge la vot si voi vota ARD. Dar nu pot recomanda altora ce conduita sa adopte. E o situatie aiurea.

    R6: 1. Votezi pentru PD.
    2. Eu votez UDMR.

    R7: Toti intelectualii si semi-intelectualii subtiri care au strambat din nas pentru ca Base este cam grobian si „se hahaie” vor avea ocazia sa-si verifice convingerile cand vor lua in freza sau peste bot argumentele subtile dar din esente tari ale guvernarii USL.

    R8: sunteti, unii dintre voi, prea tineri dar trebuie sa stiti ca intelectualii subtiri Ponta si Antonescu se revendica direct din strigatele pline de miez ale minerilor din ’90 : Noi muncim, nu gandim. A-l numi pe Marga la ICR nu inseamna altceva decat o reinnoire a juramintelor in acest spirit.

    Apreciază

  • 47. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 13:26

    Ziua bună, dragilor!

    Luminiţa, Maria, pentru mine e chiar faină, acum că m-am delectat cu clipurile aduse de voi… 🙂

    La Sibiu se deschide târgul de iarnă cu concerte-n Piaţa Mare.

    Plus Nicu Alifantis, mâine la teatrul Gong.

    Weekend plăcut! )

    Apreciază

  • 48. luminita  |  24 noiembrie 2012 la 13:33

    Zile frumoase si tie, Nora!
    Votam ARD.
    Apoi il asteptam cuminti pe Mos Craciun. 😀

    Apreciază

  • 49. Pe FB noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 14:13

    Luminiţa, votăm. Dar fiecare stie ce e la el în parohie. Repet, oamenii pun întrebări, stiu cine candidează, au cap să gândească, au criterii.Pe FB sunt activisti proARD care fac mai mult rău decât bine. Cum simt pe cineva că are dubii, nemulţumiri, că e critic, că pune întrebări, că-l supără dom Blaga ori programul debil al ARD, cum se lansează în ocări! De asemenea suporteri, mai bine lipsă!
    Nu pot spune, deci, la general „votează ARD pentru binele ţărisoarei”, fiindcă există situaţii în care e de ales între o canalie si o lichea! În cazul ăsta un îndemn de acest fel poate fi deranjant.
    Dar să sperăm că astea nu-s prea multe.

    La mine -n colegiu, încă se poate , ARD ( fără entuziasm ;))

    O zi luminoasă şi pentru tine, adică pentru Luminiţa si prietenii ei.

    🙂

    Apreciază

  • 50. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 18:55

    Bună seara 🙂

    Nora, îmbietoare noutăţi ne aduci din Sibiu. 🙂 În curând voi ajunge şi eu acolo, în Piaţa Mare.

    Până atunci va trece şi dilematicul 9 decembrie. Având în vedere total neinspirata ofertă din colegiul meu, nu ştiu dacă voi vota de data aceasta. Dacă totuşi mă voi hotărî s-o fac, gestul îmi va fi guvernat de două principii: propria-mi conştiinţă, care exclude din start oferta ARD, şi libertatea exprimării. În virtutea acestei libertăţi – şi, deopotrivă, drept – voi spune până la capăt adevărul. Adevărul trebuie cunoscut, şi cu cele merituoase din viaţa oamenilor publici, dar şi cu cele sordide. Le aparţin, li le oferim. Iar dacă altora nu le place ceea ce comentez, să le fie de sănătate. Ocările nu sunt argumente. Şi, în plus, se neantizează în faţa faptelor reale, a datelor concrete şi verificabile pe care le voi aduce în continuare la lumină. Nu toţi ne închinăm la viţeii şi viţelele de aur cu picioare de lut. Conştiinţa mea nu poate fi cumpărată.

    P.S. Am citit cu mult interes răspunsurile la perfect legitima întrebare a Otiliei Niţu, întrebare pe care, de altfel, mi-am pus-o şi eu. Ea şi Laura Ştefan sunt vocile feminine de pe Contributors pe care le admir şi le apreciez foarte mult.

    Apreciază

  • 51. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 18:55

    Mă bucur foarte mult că ţi-a plăcut Axul Nahual. 🙂

    Apreciază

  • 52. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 18:58

    *Erată la 49: …Otiliei Nuţu…

    Apreciază

  • 53. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 20:11

    *Şi Alux Nahual la 50. 🙂 Drept canon, o să mai ascult vreo 10 masterpiece-uri ale formaţiei. 🙂

    Apreciază

  • 54. skorpion  |  24 noiembrie 2012 la 20:18

    Mark Twain:

    “Dacă nu citești ziarele, ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat”…

    http://www.reportervirtual.ro/2012/11/moartea-lui-serban-ionescu-si-un-caz-scoala-de-manipulare-prin-presa.html

    Apreciază

  • 55. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 20:30

    Seara bună 🙂 Maria, azi s-au aprins luminiţele pe străzile principale si ghirlande uriase deasupra Pieţii mari. Am intrat, deci, în atmosfera sărbătorilor de iarnă, cam devreme, dar e foarte plăcut. Sibiul te aşteaptă 😀

    Apreciază

  • 56. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 20:36

    E o lecţie. Înseamnă că trebuie să fim atenţi de unde ne informăm.

    Apreciază

  • 57. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 20:36

    Skorpion, urâte treburi! pseudojurnalismul dezinformator a devenit un dusman al societăţii căruia, se vede, nu i se poate veni de hac. 😉

    Apreciază

  • 58. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 20:38

    Nora 🙂 , o să intru pe webcam! Şi în… maxim patru săptămâni o să văd live toate ornamentele acelea spendide!!! 🙂 Abia aştept să revin!

    Apreciază

  • 59. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 20:38

    Răspunsul de la 55 era pentru articolul semnalat de Sk.

    Apreciază

  • 60. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 21:00

    Apreciază

  • 61. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 21:04

    Maria, Crăciunul e aproape 🙂

    Dar deocamdată avem în faţă două săptămâni ciudate, ca să nu zic neplăcute! Da’trec şi astea 🙂

    Apreciază

  • 62. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 21:06

    Apreciază

  • 63. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 21:16

    Nora, cea mai frumoasă ,,Poloneză” din toate timpurile! 🙂

    Ieşim noi cumva la lumină în următoarele două săptămâni. Ţin în braţe ,,Rosteşte-i numele” şi mă bucur de refugiul ivit ca o binecuvântare. Apoi mai am muzica şi câţiva tineri minunaţi în jur pentru care orice efort merită.

    Acum fug la Brahms. 🙂

    Apreciază

  • 64. noradamian  |  24 noiembrie 2012 la 21:49

    …Si cea mai frumoasă „fantaisie impromptu” cred, Maria 🙂
    Somn usor 🙂

    Apreciază

  • 65. Maria  |  24 noiembrie 2012 la 22:08

    E cea mai frumoasă, Nora. 🙂 O ,,fantaisie impromptu” la a cărei virtuozitate se ajunge după ani de muncă…

    Somn uşor 🙂

    Apreciază

  • 66. ovidiu  |  24 noiembrie 2012 la 23:28

    Bună seara:
    Deși nu aveam dubii, mi-a confirmat si pontanacu’:
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Ponta-Udrea-Guvernul-PDL-Basescu_0_816518461.html

    Apreciază

  • 67. skorpion  |  24 noiembrie 2012 la 23:35

    @ovidiu,

    chiar crezi tot ce spune mitomanul ponta??????????????

    Apreciază

  • 68. skorpion  |  24 noiembrie 2012 la 23:39

    o sapa pe udrea si tu crezi minciunile acestui imbecil????

    Apreciază

  • 69. maya  |  25 noiembrie 2012 la 12:54

    Buna ziua si buna sa va fie inima!
    😆

    Apreciază

  • 70. maya  |  25 noiembrie 2012 la 12:54

    Angela Tocila
    Super!
    😆

    „Votantul USL nu vrea să voteze cu inima, în concluzie votează așa cum face de când se știe: cu curul. Așa va face mereu pentru că el e deștept și știe cum merg lucrurile în țara asta. Lui i se pare normal să decidă el pentru toți. Cui nu-i place, să plece din țară, Să rămână el cu băieții ăștia doi care le zic bine, care vor să îndrepte Constituția, să-l dea jos pe Băsescu ca mai apoi, să deschidă în sfârșit robinetul cu lapte și miere doar pentru el, votantul USL”.
    http://politicstand.com/votantul-usl-caracteristici-generale/

    Apreciază

  • 71. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:01

    skorpion
    😆

    Eu nu il cred pe premierul plagiator si mitoman nici atunci cind spune buna ziua!

    Apreciază

  • 72. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 13:03

    Bună ziua 🙂

    Mesaj aterizat în spam la mine pe blog. Semnat: piracetam. Cu un id kilometric plus yahoo.ca.

    ,,Înainte de a vorbi despre Cristina am să redau (sper din suflet să nu se supere) un articol aparţinând domnului Florin Avram, postat pe blogul său. Pentru că au trecut 4 ani şi tot nu pot să-l uit pe Andrei . Avea 19 ani, o viaţă înaine, o carieră muzicală de urmat, l-am implorat să trăiască, să se facă bine şi să cânte. Avea leucemie. Vroiam să-i aud vioara, mi-a promis solemn că va cânta Balada pentru vioară a lui George Enescu. Apoi a murit. Într-o clinică din Italia, unde aştepta cuminte nişte bani, mulţi bani, pentru un transplant. Nu leucemia l-a învins. Andrei a luptat cu toată puterea şi cu mare încredere în Dumnezeu şi în oameni. Ajutorul a venit prea târziu, dosarul ăla nenorocit cu aprobarea de la minister nu i-a mai folosit. Prea târziu. Prea târziu am aflat de el şi suferinţa lui, prea târziu a fost totul… Andrei a fost omorât de 100.000 de euro şi de nepăsarea autorităţilor. Eutanasiere pasivă.”

    Apreciază

  • 73. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 13:03

    Nora, scuze, dar nu mă pot abţine. 🙂

    Apreciază

  • 74. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:09

    Apreciază

  • 75. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:14

    Maria
    😆
    Servus!

    In memoriam… Andrei!
    Doamne, Doamne sa-l odihneasca in pace!
    Acum….cinta ingerilor!

    Apreciază

  • 76. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 13:20

    Servus, Maya! 🙂
    Abia acum te-am văzut. 🙂

    Apreciază

  • 77. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:22

    Puterea dragostei in varianta ungureasca ,cintata de o mare voce, din pacate timpuriu disparuta!

    Apreciază

  • 78. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:28

    Apreciază

  • 79. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 13:28

    Ziua bună, prieteni 🙂
    Maria, 71, din păcate, de această „eutanasiere pasivă” nu răspunde nimeni! Milioane de euro de la stat se duc în buzunarele fără fund ale unor killeri- penali din sănătate interesaţi să amâne la nesfârsit o nouă lege a sănătăţii susţinuţi chiar de potenţialele lor victime! Asa cum s-a petrecut şi în ianuarie 2011, când cu fitilul „calafat” 😦

    Apreciază

  • 80. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:36

    Maria
    😆
    Nu-i nici un bai! 😆

    Apreciază

  • 81. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 13:37

    Maya, 69, corect portretul votantului usele ( 99,99% amoral, cum zice si neax, ieri!). În privinţa atitudinii faţă de zona opusă, din păcate, p stand se-ncadrează în” ideea că “ai lor” nu trebuie atinşi”.

    O s-aduc niste lămuriri, adică o să transfer şi niste opinii susţinute de analize, privitoare nu la persoane ci la idei si atitudini bine de luat în seamă.

    Apreciază

  • 82. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 13:39

    Între timp am dat drumul la muzică, minunate clipuri, mulţumesc Maya! 🙂

    Apreciază

  • 83. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:42

    Apreciază

  • 84. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 13:50

    Ovidiu, 65. 1 : Udrea nu e pe lista penalilor. 2: ţinutele ei mai puţin sobre ( ca să nu zic nepotrivite, din unele apariţii) n-au fost inspirate dar nu sunt o preocupare obsesivă decât pentru ponta& acoliţi si pentru alţii cu ceva obsesii freudiene. 3. Ministerul condus de Udrea a avut maxim de absorbţie a fondurilor EU (nu cât ar fi trebuit, însă) 4. Udrea a dat-o rău în bară când cu gestionarea proastă a alegerilor locale în Bucureşti. 5. Udrea e între puţinii pedlişti care a rămas permanent fidelă presedintelui Băsescu.

    ps. Nu reţin ca ponta să fi spus altceva decât minciuni în cele 7 luni de guvernare.

    Apreciază

  • 85. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 13:51

    Nora, aşa este. Singura problemă e că spămuitorii de bloguri n-au nicio legătură cu adevărata compasiune faţă de cei aflaţi în adevărata suferinţă. Există un cadru factual, al unor date şi fapte certe, dar ce scriu ei nu are legătură cu realitatea.

    Apreciază

  • 86. maya  |  25 noiembrie 2012 la 13:55

    Nora
    😆
    Servus!

    Imi place foarte mult cum scrie Angela Tocila!

    In ceea ce priveste – „ai nostri ca brazii” – desi nu imi prea place, trebuie totusi sa admit ideea ca ei vor trebui „descrisi” in amanuntime dupa ce trece furtuna.

    „Masa critica” dorita de noi si care este in formare de multi ani este mai selectiva/pretentioasa in sensul bun al cuvintului, fata de masa votantilor USL, doar de aceea este critica! 😆

    Apreciază

  • 87. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 13:57

    Preluat de pe FB – important de citit:
    :mrgreen:
    http://www.oradeapress.ro/2012/11/votati-ne-pe-noi-sa-ne-batem-joc-de-voi/

    Apreciază

  • 88. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 14:03

    maya, nu m-am referit la stilul scrierii, ci la o atitudine ostilă faţă de luarea în discuţie a unor deficienţe a ARD-PDL, în primul rând a integrităţii unor candidaţi. Ca material ajutător e si articolul de mai sus cu situaţia absolut catastrofală din Oradea, fieful d-lui blaga. Repet, am să vin cu niste opinii-analize interesante.

    Apreciază

  • 89. maya  |  25 noiembrie 2012 la 14:07

    Nora

    Ponta decit sa tot vorbeasca despre Elena Udrea, mai bine s-ar uita in propria-i ograda!

    Desi nu sint o mare fana Elena Udrea, admit faptul ca a fost supusa unei continue campanii de publicitate negativa.

    In general, importanta in evolutia unui individ, este… devenirea.

    Nimeni nu/putini ar fi spus in 1996, de exemplu, ca Traian Basescu o sa ajunga presedintele Romaniei, dupa cum poate ca putini s-ar fi asteptat la gravele derapaje ale lui Ponta@Antonescu.

    Traian Basescu, in ani, a devenit un om de stat,iar ceilalti doi, doua paiate!

    Problema este (cred) ca in marea masa a electoratului, unii sesizeaza devenirea mai repede, iar altii mai tirziu, poate ca….niciodata!

    Apreciază

  • 90. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 14:08

    Super, Nora!!! 😀 86 Super! Punctul pe i.

    Acesta este exact colegiul meu, cu propunerile din pricina cărora mă revolt eu de câteva zile. Deci băiatul acesta, Ichim Vasilică, mi-e vecin pe undeva, pe aproape.

    Maya dragă, ca orădeancă prin adopţie, dar care-şi iubeşte mult oraşul adoptiv, îţi recomand să ai grijă la două lucruri:
    1. de unde şi de la cine te informezi în toată această perioadă preelectorală;
    2. ai încredere în Nora pentru că ştie precis cum stau lucrurile.

    Apreciază

  • 91. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 14:11

    Vreau să aduc o completare la articolul din link, pentru cei ce nu sunt din Oradea. Băiatul acela propus de PPDD, Marius Pop Blaga, nu are absolut nicio legătură de rudenie cu Vasile Blaga. Este fiul unei judecătoare acuzate, parcă şi închise, pentru corupţie. Trebuie să-mi împrospătez memoria. Copilul are mari probleme de o anume natură.
    Ăştia alcătuiesc oferta noastră electorală.

    Apreciază

  • 92. maya  |  25 noiembrie 2012 la 14:18

    Nora

    am inteles la ce te-ai referit si chiar iti inteleg atitudinea..Sint si eu intr-o situatie similara. Totusi dupa ce am tot stat… m-am tot gindit si …..m-am tot socotit, 😆 ideea este ca trebuie sa trecem inca un hop si sa inghitim broasca riioasa.

    Altfel riscam sa aruncam odata cu zoaiele din copaie si …..copilul!
    Nu stiu daca am dreptate, dar asta cred io! 😆

    In Duminica Orbului, opozitia a avut 15%…am vazut cea urmat;nu vreau sa ajungem din nou aici!

    Apreciază

  • 93. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 14:28

    Maria, 84, cel puţin ne-a oferit prilejul să readucem în atenţie o problemă nerezolvată care ne doare pe toţi! Şi pe responsabilii ei aplaudaţi cu deplină inconstienţă de poporul uselist.

    Apreciază

  • 94. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 14:30

    Marius Pop-Blaga a fost coleg de clasă în liceu cu fiul lui Ghilea. Două pramatii. Mari. 🙂 Vă daţi seama ce bine se înţeleg în colegiul mei băbătâiul Ghilea cu junele de la PPDD?

    Apreciază

  • 95. maya  |  25 noiembrie 2012 la 14:30

    Apreciază

  • 96. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 14:32

    Plus: singurul teren de fotbal din România construit în pantă se află la Finiş, judeţul Bihor. Realizat de firma de construcţii a lui Gavrilă Ghilea cu fonduri europene.

    Apreciază

  • 97. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 14:48

    În calculatorul meu s-a aciuit un sabotor, bag de seamă 😆 de un sfert de oră mă chinui să-l deblochez, abia acum am reusit! Dacă nu mai apar o vreme , să ştiţi că asta e cauza.

    Apreciază

  • 98. Maria  |  25 noiembrie 2012 la 14:54

    Nora, nici eu n-o să mai apar o vreme. Însă din cauză de corectat lucrări şi teze. 😀 Da’ mă-ntorc cu veşti proaspete de pe frontul de campanie. 😀

    Apreciază

  • 99. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 15:26

    Da, dragilor, vom înghiţi din nou, dar de data asta, pe ici pe colo, nu doar broaste ci chiar crocodili! Totusi pe unii din ei, ca ăla de la Oradea n-as putea!!! De-aia spuneam că ar fi cazul să ne oprim si să privim în urmă gândindu-ne cum de am ajuns în acelasi sanţ, acum si mai adânc. Asta am încercat să fac în recentele postări. concluzia este cea ( reluată din 2011, de fapt) a postării de acum. Nu mă mulţumesc criticile ( absolut justificate!) oricât de nimerite ar fi la adresa usl-ului si votanţilor săi dacă vin din partea unora dispuşi să treacă cu vederea orice neajuns al partidului pe care-l susţin. Si nu pot să nu observ că de la atitudinea asta părtinitoare devenită tradiţională, vine tot baiul. Un soi de partizanat păgubos care n-are efect nici în zona uselistă, nici în cea a nehotărâţilor- cărora, posibil să nu le stârnească mare încredere o atitudine părtinitoare.

    Apreciază

  • 100. Ovidiu  |  25 noiembrie 2012 la 15:43

    Bunā seara tuturor,
    si eu cred cā nu mai existā un jeg mai mare decāt pontanac, eu intelesesem din articol ca ei furā impreuna. Din punctul meu de vedere lenuta este prima vinovatā dupa buldog, de cāderea guvernui MRU.

    Apreciază

  • 101. andrzej  |  25 noiembrie 2012 la 15:49

    …Apropo, A. Nastase are atata timp si mijloace de
    comunicare ca isi permite sa faca editoriale in ziarele varanului, sa scrie carti si sa fie extem de activ pe bloguri. In vechime condamnatii de rang erau incarcerati in manastiri si erau obligati sa participe activ la la viata manastiresca , adica sa muncesca fizic, sa participe la rugaciuni, etc. pe cand bombonel sta la Jilava avand regim de oaspete de onoare beneficiind gratuit de toate facilitatile pe care orice om liber le plateste(casa , masa, caldura abonamente la tv , cablu gaz, etc) cu bani buni munciti cu greu, ca sa ne sfideze cu nesimtirea si tupeul sau si ne da sfaturi despre cinste, loialitate si patriotism.
    Ce regim de dententie are A, Nastase daca poate
    comunica liber oricand? Daca orice infractor de drept comun ar beneficia de acelasi regim insemna ca orice sef de clan infractional si-ar putea conduce nestingherit afacerile pe perioada detentiei astfel incat la eliberare ar fi mult mai bogat si mai influent. 😦
    Portitele lasate libere de catre regimul „dictatorial” al
    lui Basescu lasa camp larg de activitate unor viitori adevarati tirani. Pe acelesi slabiciuni s-au bizuit si comunistii lui Dej in anii cand au fost incarcerati pentru tradare si spionaj la Doftana si Tg. Jiu, Hitler si Hess, pentru complot la Spandau, iar rezultatele le stim.
    Ca maine A. Nastase va fi eliberat (inaite de termen –
    pentru buna purtare 😦 ) si cand vaiesi ne va spune ca inchisoarea –
    la intarit in convingeri si ca este gata sa reia lupta. Pentru A. Nastase inchisoarea nu este si nu va fi penitenta, pentru simpul motiv ca pedeapsa extem de blanda , dar si regimul de „client de lux” nu i-au dat ragazul sa intelega ca nu este decat un borfas cu ifose.

    Apreciază

  • 102. skorpion  |  25 noiembrie 2012 la 16:09

    andrzej,

    ai dreptate, ai dreptate, ai dreptate,
    ai dreptate de o mie de ori…..

    nu stiu de ce N0049 are acces la internet, acces la telefon mobil,
    acces in spatiul public desi este incarcerat…

    da, dictatura lui basescu este de vina….

    urmeaza una adevarata, daca …..pe noua decembrie nu se intimpla ce ar trebui sa se intimple……

    Apreciază

  • 104. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 17:26

    am intrat doar pentru câteva minute 🙂 La ora asta, Macovei e pe Realitatea. De la 19, pe B1Tv. Fiindcă nu voi fi acasă, poate o să aflu câte ceva de la voi.
    Şi ceva ceva legat de beţele-n roate puse de buldog propriei formaţiuni:

    Mihai Politeanu:
    Avand in vedere emisiunea Dosar de candidat difuzata de Realitatea TV si afirmatiile cu privire la candidatura deputatului PDL Stelica Iacob Strugaru (“Ce face însă comisia de integritate a partidului condus de Vasile Blaga-
    un monument şi el de moralitate politică- acea comisie prezidată de doamna Macovei, intransigenta luptătoare pentru valori şi principii în politică: în prima fază comisia de integritate îi respinge candidatura lui Stelică Strugaru, pentru ca apoi, ca în pisele lui Caragiale, să îi retragă retragerea.”):

    1. Stelica Iacob Strugaru a primit aviz negativ din partea Comisiei de etica a ARD;
    2. Acest aviz negativ nu a fost rediscutat si nici schimbat;
    3. Monica Macovei a votat impotriva candidaturii acestuia.

    http://www.monica-macovei.ro/blog/2012/10/25/comisia-de-etica-a-aliantei-romania-dreapta-ard-a-finalizat-verificarea-candidatilor-soarta-celor-cu-aviz-negativ-este-in-mana-co-presedintilor-ard/

    Ps.Nimic despre toate astea, nici o tresărire de revoltă privind candidatul lui Blaga de la Oradea n-a răsuflat de la P.stand (orădeni) probabil pentru a nu demobiliza votanţii ARD (considerându-i probabil, retardaţi!)

    Apreciază

  • 105. andrzej  |  25 noiembrie 2012 la 17:27

    Salut Skorpy! N-a prea dorit sa am dreptate, dar dreptate pot avea toti cei cu ochii larg deschisi.
    Poatarea me a fost provocata de „evenimentul” lansarii cartii lui Nastase care chiar a fost prezentat ca un eveniment. Ma doare cand vad atata ticalosie.

    Apreciază

  • 106. andrzej  |  25 noiembrie 2012 la 17:29

    Lansarea cartii a avut loc la targul de carte „gaudeamus-carete de invatatura” patronat de Radio Romania Actualitati.
    Ce chestie?…, carte de inavatatura…
    Halal!

    Apreciază

  • 107. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 17:32

    andrzej, salut! Ai perfectă dreptate 😉

    Apreciază

  • 108. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 17:40

    În sfârsit, înainte de a parcurge analiza la care trimite linkul dat de skorpion mai sus, un preambul binevenit tot de la DPA:

    Paul Dragos Aligica
    Am calatorit o zi si acum reconectandu-ma la dezbaterile din tara constat o mica furtuna. Sa precizez: Am spus-o public si o repet: Merg la vot, votez ARD. In cursul zilei de azi voi reveni cu un articol despre necesitatea votului si logica sustinerii ARD.
    Intre timp vreau sa notez doua lucruri:

    1. Sa spui ca sustinatorii reformismului, occidentalismului si dreptei in politica romaneasca nu ar fi sesizat problemele campaniei ARD si ca totul era bine-mersi daca subsemnatul sau Axinte nu am fi scris despre aceste probleme, insulta inteligenta acestor sustinatori. Ceea ce am scris a avut ecoul avut pentru ca a rezonat cu ceea ce ei vedeau si gandeau deja.

    2. Vezi mai jos aceasta evaluare facuta de Mirel Axinte, cu nota ca repet, ea nu trebuie sa demobilizeze. Exista o ratiune mai adanca ce obliga sustinatorii reformismului, occidentalismului si dreptei in politica romaneasca sa iasa la vot. Revin in cateva ore in Revista 22 si Blogary.

    Apreciază

  • 109. noradamian  |  25 noiembrie 2012 la 17:44

    Despre evaluarea făcută de Mirel Axinte şi analiza d-lui Aligică, însă, ambele remarcabile, mai târziu. 🙂

    Apreciază

  • 110. maya  |  25 noiembrie 2012 la 18:20

    Radu Vasile la Ora de veghe/Nicoleta Savin
    Poporul roman are in structura ADN:
    1. fuga – la propriu si la figurat
    2. enorma capacitate de a se lamenta
    3. jocul la 2 capete

    Apreciază

  • 111. andrzej  |  25 noiembrie 2012 la 18:34

    Noapte buna prieteni!

    Apreciază

  • 112. ovidiu  |  25 noiembrie 2012 la 20:30

    Blatistului de Blaga nu-i plac ziaristii liberi:
    http://badeadan.blogspot.ro/2012/11/cenzura-mihai-si-mirela-iacob.html#comment-form

    Apreciază

  • 113. fini  |  25 noiembrie 2012 la 22:30

    Noapte buna, tuturor ! 🙂

    Apreciază

  • 114. lastnightmusic  |  26 noiembrie 2012 la 05:04

    Sa concluzionam: faptul ca lucrurile nu se vad clar in dezbaterea publica nu inseamna ca ele nu sunt clare: Sunt multe mize in joc pe 9 Decembrie dar pana la urma totul se reduce la o chestiune ultima si fundamentala: lupta statului de drept cu un Conglomerat economic-politic-mediatic nefast intrat in panica decapitarii.
    Aligica

    Apreciază

  • 115. skorpion  |  26 noiembrie 2012 la 10:27

    have a wonderful day!

    All of you!
    🙂
    🙂

    Apreciază

  • 116. skorpion  |  26 noiembrie 2012 la 23:50

    Fiat lux!

    Apreciază

  • 117. noradamian  |  27 noiembrie 2012 la 11:05

    Ura, am deblocat calculatorul! 🙂 Tks, Skorpion! O zi faină şi ţie , si vouă, prieteni!

    Apreciază

  • 118. noradamian  |  27 noiembrie 2012 la 11:07

    postare nouă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: