„Memoria trandafirului”
5 ianuarie 2013 at 14:35 noradamian 53 comentarii
Visul regizorului Sergiu Nicolaescu n-a fost nici filmul de aventuri, nici cel istoric, ci filmul de artă. O spune într-un interviu. Dar nu spune şi de ce a preferat să facă filme de duzină, cu costuri uriaşe, pe gustul şi indicaţiile tovarăşului Ceauşescu. Probabil succesul superproducţiei Mihai Viteazul (de un tezism care-i anula pur şi simplu valoarea istorică) la care mergeam cu şcoala, l-a făcut să uite de „Memoria trandafirului„, un film remarcabil, de doar şapte minute, o dramă poetică cu care se lansase la vârsta de 33 de ani. S-a decis, totuşi, pentru filme de altă factură- care-l vor consacra, programatic, ca generator al unei „realităţi” de carton-beton ceauşist; cu extindere, după’89, în carton-beton naţionalist dacă ne gândim la „Oglinda”, iute ascunsă-n debara de-ndată ce securitatea s-a răzgândit şi i-a făcut avansuri regelui Mihai văzând în el „duda” de consum. Fiind unul din regizori şi, totodată, actor, în superproducţia din decembrie ’89, regizorul n-a tăgăduit nicio clipă că ştie adevărul întunecat al celor petrecute atunci ca şi al sinistrului martie ’90 de la Tg. Mureş, dând la iveală, însă, în intervenţiile sale publice, doar ce bătea cu scenariul. Omerta! Pe de altă parte, povesteşte sincer, cu detalii, faptul că a fost turnat la securitate de propriul tată. Dar nu spune de ce grozăvia asta nu l-a-mpiedicat, sau, cine ştie, l-o fi făcut, să devină unul de al lor, răsplătit cu favoruri, permiţându-i-se să acceadă la statutul de „dictator luminat” al cinematografiei româneşti.
O conduită de comisar cultural care aminteşte izbitor de a lui Adrian Păunescu, fiu de politician ţărănist, după mărturisirile lui publice, ajuns celebru ca poet de curte comunistă şi animator politico-cultural de mase; iar după ’89, politruc iliescean fesenist. Într-alt mod, trimite şi la carismaticul Marian Munteanu, liderul-icoană al Pieţei Universităţii, dispărut de pe scena publică după ce a fost terorizat şi torturat în mineriada din 13-15 iunie ‘9o. A reapărut după un timp, rebrenduit în soldăţelul favorit al securistului Virgil Măgureanu. Ipostază incredibilă pentru martirul idealizat al zonei libere de comunism! Apoi Mircea Dinescu, poet, alt personaj celebru din serie, simbol romantic al revoluţiei, rebel ale cărui versuri au pus pe fugă bestiile securităţii, beneficiar, ca erou învingător, de onoruri şi răsfăţuri imediat după ’89, aterizat -ca-ntr-un cuib de familie, în tagma penelist-securistă, ajuns suporterul-canish al unor finanţo-politruci şi prieten cu torţionari îmbogăţiţi prin rapt. În fine, să nu-l uităm pe mult mai modestul Ciuvică, cu acel intermezzo meteoric al lui de cetăţean liber şi integru apărat de popor pe când era hărţuit samavolnic de oamenii tartorului Năstase, mai-nainte să-şi ofere libertatea şi neînfricarea într-o gură de canal la televizia celui mai notoriu, mai lipsit de scrupule, rapto- securist care-şi perpetuează în prezent dominaţia prin reţeaua sa mediatică şi financiar- politică.
va urma…
Entry filed under: 7301634. Tags: "dictator luminat" al cinematografiei", ciuvică, Dinescu, marian munteanu, oglindă, păunescu, realitate de carton-beton ceauşist, sergiu nicolaescu.
53 comentarii Add your own
Lasă un răspuns
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 16:18
Cazul mortii lui Sergiu Nicolaescu depaseste limitele normalului….
ce am citit azi este de-a dreptul incredibil dar …..românesc de adevarat:
Important este ca la înmormântarea lui s-au strâns niște vite încălțate, care au început sa huiduie…pentru ca familia a decis sa incinereze cadavrul, in loc sa-l îngroape, cum predica madam Ortodoxia româneasca.
(Si știți de ce condamna BOR incinerarea? Pentru ca pierde o grămada de spăgi!).
De fapt, e clar ca exista doua popoare si doua Românii. Care nu au nici o legătura una cu alta, decât ca trăiesc întâmplător pe aceeași bucată de pământ.
Iar eu vă asigur ca România mea o s-o extermine pe România voastră!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/01/05/sergiu-nicolaescu-popor-roman-esti-un-cacat/
asta patesti, daca nu te uiti absolut deloc la televizor….afli de pe bloguri, ziare, etc….chestii absolut dezgustatoare, halucinante despre oamenii din aceasta tara…
ApreciazăApreciază
2.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 16:25
Moartea lui SN m-a lasat absolut rece…
Nu am fost niciodata fan al lui, in afara de DACII nu am mai vazut nici un alt film creat de SN.
Nu l-am agreat nici dupa decembrie 1989 cind s-a bagat alaturi de iliescu, alaturi de comunisti, alaturi de oamenii securitatii…
dar de aici pina la circul de la inmormintare… mi se pare ca bucurestenii (n-as zice ca tot poporul) au mari probleme la bibilica…..iar preotii pling (+ instiga) pentru ca in loc de 12 preoti la inmormintare inmultit cu „y” – spaga…., omul_SN a preferat sa scape de viermi….atit circ pentru asta! Inseamna ca biserica a simtit ca pe o imensa pierdere, teama ca si altii se vor lua dupa SN… posibil ca si acesta sa fie motivul pentru incrincenarea ei (bisericii)
ApreciazăApreciază
3.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 16:26
Salut, Nora!
adaug la articolul tau doar un link
http://www.evz.ro/detalii/stiri/nemuritorul-sergiu-nicolaescu-isi-para-colegii-lui-nicolae-ceausescu-959359.html
Daca era atat de revoltat de gestul propriului sau tata,
de ce i-a turnat pe Pintilie si Visarion la Ceausescu, prin scrisori?
A tinut cu obstinatie ca banii alocati productiei de filme romanesti sa se aloce numai pentru capo-d-operele lui faraonice.
Si dupa `89 a procedat la fel.
Cenusa lui o sa ramana intr-o urna sau o sa zboare cateva secunde deasupra marii…
Dumnezu sa-l ierte.
ApreciazăApreciază
4.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 16:41
Salut, skorpion!
cu privire la filmele lui SN nu ma pronuntz, nefiind cinefil.
Ca amatoare ce sunt le-am vazut pe toate, inainte de 1989, pentru ca rulau la cinematograf si se dadeau si la televizor.
Dar nu m-au impresionat la modul ca mi-as fi dorit sa mai revad vreodata vreun film de-al lui.
Asta poate fi si chestie de gust, nu stiu cum altfel sa-i zic.
ApreciazăApreciază
5.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 16:51
Ziua bună! 🙂 Skorpion, obscurantism religios+ tembelism politic=
o lume de cavernă… 🙄
ApreciazăApreciază
6.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 16:54
si-n lumea asta de caverna traim si ……noi
😦
ApreciazăApreciază
7.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 16:55
Lumi, da, la-ntrebările astea ar trebui să răspundă cei care-l idolatrizează si acum. Nici eu n-as putea face o apreciere critică a filmografiei lui, însă cele patru, cinci filme văzute, de tipologii diferite, mi-au conturat o imagine generală.
ApreciazăApreciază
8.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 16:58
Skopion, nu trăim toţi în cavernă dar simţim cu silă că atmosfera ei e tot mai invadatoare în lumea noastră 😉
ApreciazăApreciază
9.
Sergiu Magnificul, n-a crezut în Dumnezeu ! Nici în Allah, nici în Budda, dar , ce-i mai rău , nici în Adevăr ! « Dictatura justitiei | 5 ianuarie 2013 la 17:26
[…] Cu alte cuvinte, mult mai artistic decât mine, vă recomand un articol scris de noradamian : “Memoria trandafirului” […]
ApreciazăApreciază
10.
dictaturajustitiei | 5 ianuarie 2013 la 17:32
Bună !
Mi-ai amintit, uitasem cu desăvârșire, când am fost duși cu întreaga școală la cinematograf să vedem filmul „Mihai Viteazul. ”
Abia acum revăd, cu ochii minții, cum ni s-au ținut și ceva discursuri care aveau scopul și s-a și reușit să ne umple de mândrie patriotică.
ApreciazăApreciază
11.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 17:47
Carmen, servus, da, toată scolărimea din vreo două generaţii a fost dusă la cinema să vadă „Mihai Viteazul”. Pe urmă venea ora de dirigenţie cu acelasi subiect. Coreea de Nord nu era, mental, atunci, prea departe…
ApreciazăApreciază
12.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 17:51
Daaaa, in secventza cu marea, din „Mihai Viteazu”,
in larg trecea un vapor de ultima generatie. 😆
Asta i-a scapat maestrului la montaj, deh.
N-ar fi un capat de tara.
Dar despre cum l-a zugravit pe Mihai Viteazu fata in fata cu dragostea, 😀
in scene care nu au mai aparut in film, pentru ca Ceausescu iubea planurile cincinale iar Sergiu s-a conformat politicii de partid si de stat, ca sa primeasca finantarea filmului, deh:
Poate sau nu poate Mihai Viteazul?!?
„Dincolo de dezbaterea despre starea cinematografiei, din stenograma şedinţei reies câteva aspecte surprinzătoare din relaţia pe care dictatorul o avea
cu arta filmului şi cu regizorii agreaţi de regim.
Pe alocuri, discuţia capătă accente comice.
Aflat pentru prima dată în faţa lui Ceauşescu, regizorul Sergiu Nicolaescu – care tocmai înregistrase un succes de casă cu filmul „Dacii” şi intrase în graţiile partidului – îi mărturiseşte acestuia că se loveşte în ultima vreme de două dileme: una ar fi de ce armata nu-i oferă mai mult sprijin în scenele de luptă iar a doua, mult mai îndrăzneaţă, sună cam aşa:
poate sau nu poate Mihai Viteazul să evolueze pe marele ecran într-o scenă de dragoste?!?
Cenzorii se dovedeau extrem de pudici şi astfel de imagini, botezate cu oarecare timiditate, în şedinţă, „sexy”, cădeau printre primele la montaj, dacă vreun regizor se mai încumeta să le filmeze.
Nicolaescu, care avea în pregătire pelicula cu Amza Pellea în rolul voievodului, insinuează că succesul filmelor din alte state socialiste, cum ar fi Cehoslovacia, era strâns legat de astfel de scene.
Conducătorul suprem contracarează sec:
„Sunt de acord că şi Mihai Viteazul a făcut dragoste”,
dar asta nu făcea în niciun caz parte din vreun plan cincinal. Dictatorul şi-ar dori ca „tovarăşii” să fie mai degrabă sensibili la problemele muncitorilor şi la ideile socialismului. Drept urmare, şedinţa capilor PCR decide soarta filmelor pentru următorii ani: dramele din uzină şi dilemele muncitoreşti primesc rolurile principale în filmele comunismului.”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/scheletul-din-dulapul-lui-sergiu-nicolaescu-secrete-care-ar-putea-sa-ii-umbreasca-memori-101790.html
ApreciazăApreciază
13.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 17:56
Lumi, perfectă viziunea toaşului transpusă filmic… 😆 N-am urmărit telenovela cu incineratu’, am fost plecată ieri şi alaltăieri, dar e cumplită!:P Skorpion are dreptate, motivul cauzei e că aceia care nu respectă obiceiurile (spăgile) pot produce falimentul bisericii strămoşeşti (financiar vorbind)
ApreciazăApreciază
14.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 18:00
Eeeeiii, s-a dus si Sergiu Nicolaescu…
a ramas nea Nelu fara sa-i manance coliva azi.
Ca BOR-ul nu crede in incinerare.
Si nu admite slujbe si coliva aferenta la o asa plecare pe lumea cealalta.
Abia asta ar fi un subiect de discutie, cred eu.
Cei care mor arsi de vii, in accidente auto, sau in urma unor explozii,
sunt primiti in Imparatia Cerurilor?
De ce ei da, si altii, nu?
ApreciazăApreciază
15.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 18:25
Dan Turturica
„a facut ce a facut sergiu nicolaescu si a reusit sa-si aranjeze o iesire din scena cu mai multi spectatori decit a avut oricare dintre filmele sale.
trei observatii:
1. si daca se publicau milioanele de turnatorii din spovedanii facute la securitate de popi in anii comunismului biserica ortodoxa nu ar fi iesit mai sifonata decit se intimpla acum pentru ca nu au vrut sa ii faca slujba de inmormintare lui nicolaescu.
2. si acest scandal, ca mai toate din romania, are la radacina o cantitate gigantica de ipocrizie si superficialitate. din moment ce nicolaescu a ales sa fie incinerat, inseamna implicit ca nu da doi bani pe canonul religios. si atunci de ce a vrut familia sa i se faca slujba? de ochii lumii? pentru ca vrea boborul patriot si musai ortodox care nu poate tolera posibilitatea ca REGIZORUL sa fi fost ateu sau, poate, budist?
3. cine crede ca romania si-a epuizat apetitul pentru o miscare fundamentalist religioasa sa se uite bine la ce s-a intimplat zilele astea. sa ne fereasca cine vreti dumneavoastra de un alt politician pe cal alb, cu crucea intr-o mina si cu spada in cealalta!”
ApreciazăApreciază
16.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 18:42
“Ultima oră! Sergiu Nicolaescu s-a stins a doua oară.
PS – mai mulți cetățeni români au cerut ca și Ion Iliescu să fie incinerat înainte de moarte.”
(Adrian Sandu)
ApreciazăApreciază
17.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 18:54
skorpion,
👿
sadic,
ca-n bancurile cu Alinutza,
care o incinerase pe bunicutza si isi facea, in fiecare dimineatza, ness frecat din cenusha ei….
bleah!
horror!
ApreciazăApreciază
18.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 19:12
Nora, 18:25,
intr-adevar.
Una e traditia crestineasca a inmormantarii-despartirea de cel plecat la cele vesnice-
si alta e inchistarea BOR in canoane, si precepte, si propaganda de ev mediu intru pomenirea pe bani grei a defunctului, sarmanul de el,
si vai de supravietuitorii lui, din familie, dupa!
Traiasca evaziunea fiscala a BOR!
ApreciazăApreciază
19.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 19:12
cafea cu cenusa
👿
ApreciazăApreciază
20.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 19:15
si o chestie serioasa
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) nu este de acord cu alegerea unui procuror in functia de presedinte al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si a decis convocarea, miercurea viitoare, a Consiliului Director in vederea discutarii acestei probleme
ApreciazăApreciază
21.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 19:26
vvponta baga udmr-ul pe usa din dos in guvern, iar udmr prin frunda, gered beatrix, tipul de la sanatate….accepta intrarea in guvern pe usa din dos!
miscari interesante, nu?
ApreciazăApreciază
22.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 19:59
he, he, ce premoniţie: http://www.ziare.com/sergiu-nicolaescu/murit/cenusa-ultimul-film-al-lui-sergiu-nicolaescu-1210634
ApreciazăApreciază
23.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 20:03
skorpion, 20, AMR este o asociaţie, nu cred că poate decide asupra funcţionării interne a CSM- dar, cu siguranţă, madam costiniu & gasca pot face gălăgie cum au făcut de fiecare dată cât interesele lor personale si de grup au părut ameninţate.
ApreciazăApreciază
24.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 20:06
skorpion,
Asociatia Magistratilor din Romania poate sa nu fie de acord cu alegerea procurorului Haineala,
asa cum si Asociatia Groparilor s-a indignat azi de incinerarea lui SN , care i-a lasat fara pomana aferenta.
Insa miscarea lui Ponta cu privire la cooptarea lui Frunda ca si consilier….
eeee…asta ar trebui sa-i strice somnul Crinului, ca tot e el floarea mortului.
Varanu n-are liniste.
I se apropie ziua.
ApreciazăApreciază
25.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 20:08
de galagie vorbesc si eu….
nu ai observat ca toata uslinimea, ponta, căcărău, politrucii si sustinatorii lor……………..reprezinta doar o uriasa perdea de galagie???
o infioratoare galagie non stop, de fapt doar campanie electorala perpetua inceputa in aprilie 2012 si neterminata nici azi…
pentru ca prin tipete, campanii permanente incearca usl-ul sa se tina la suprafata inca vreo 2 cincinale si s-ar putea sa si reuseasca cu acest ”bobor”
ApreciazăApreciază
26.
theo | 5 ianuarie 2013 la 20:09
cei ce au huiduit si vagabondat la moartea lui SN, sunt figurantzi dela revolutzie. ce grotesc, ce primitiv.
iar biserica ortodoxä o mizerabilä si primitivä declaratzie.
ce nerusinare. biserica nu pune conditzii, dumnezeu nu pune conditzii. ce rusine.
ApreciazăApreciază
27.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 20:10
da, nora, ai dreptate,
frunda, beatrix gerex & alti udemeristi prin guvern inseamna multe, chiar foarte multe, bune si rele pentru PNL, dar si pentru PDL…
mai degraba rele pentru PDL
ApreciazăApreciază
28.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 20:13
si luminita are dreptate
🙂
acum am vzut ca ea a scris despre asociatia groparilor,
este pe bune stirea???
ApreciazăApreciază
29.
theo | 5 ianuarie 2013 la 20:21
frunda , este comunist panä in mäduva oaselor si un
dusman inräit a presedintelui.
ApreciazăApreciază
30.
theo | 5 ianuarie 2013 la 20:23
nu mä mai mirä nimic, perversiunea curvelor UDMR,
este de pominä.
ApreciazăApreciază
31.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 20:24
Acumaaaa, fie vorba intre noi…
Sergiu Nicolaescu si-a regizat bine propria „inmormantare”.
Sunt convinsa ca a fost dorinta lui expresa asta.
Participase si el la asemenea „evenimente”, cand murisera confratii lui, artisti.
Sigur nu i-ar fi placut alaiurile cu nu stiu cati popi in frunte, cu bocetele, pozele, filmuletzele,
transmisiile tv, comentariile si restul.
Asa si-a dorit el sa plece dincolo.
Discret.
Aruncandu-se in mare.
Eu il inteleg.
Si chiar cred ca asta a fost dorinta lui.
RIP.
ApreciazăApreciază
32.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 20:28
skorpion, 20:13
ce naibilii, habar n-am daca iegzista, era o figura a mea de stil. 😉
ApreciazăApreciază
33.
skorpion | 5 ianuarie 2013 la 20:31
hăhăhă, luminita,
yuhhhhik (asta-i motanul meu Fane calcind pe tastatura :)),
intrucit nu am urmarit absolut nimic la tv despre cazul SN si cum in eterna si fascinanta Ro, mereu surprinzatoare, orice este posibil,
m-am gindit ca greva groparilor este si adevarata!
ar fi ceva tipic romanesc
🙂
ApreciazăApreciază
34.
fini | 5 ianuarie 2013 la 20:56
Bună seara, tuturor! 🙂
Astazi e ziua ta… Florian Lungu. LA MULŢI ANI!
A 70-a aniversare
ApreciazăApreciază
35.
fini | 5 ianuarie 2013 la 20:57
ApreciazăApreciază
36.
fini | 5 ianuarie 2013 la 20:58
ApreciazăApreciază
37.
luminita | 5 ianuarie 2013 la 21:16
fini,
linistitoare muzica.
ApreciazăApreciază
38.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 22:12
Fini, plăcut 🙂 La mulţi ani lui Florian Lungu!
Faine toate trei 🙂
ApreciazăApreciază
39.
Nora Damian | 5 ianuarie 2013 la 22:31
somn usor 🙂
ApreciazăApreciază
40.
Maria | 5 ianuarie 2013 la 23:42
Bună seara! 🙂
Nora, n-am ştiut până acum de ,,Memoria trandafirului”. Îl voi căuta, cu siguranţă. Nu-l ştiam deoarece nu m-au interesat producţiile lui SN de la începuturi. Cele pe care apucasem să le vizionez, odată ce am făcut ochi în lume, m-au plictisit îngrozitor. Abia după ’89 am înţeles mai bine de ce. Probabil că în viitorul apropiat se va scrie o biografie onestă, nemitizantă, a regizorului, actorului, inginerului mecanic etc. pe nume Segiu Nicolaescu şi toate chestiunile controversate vor fi elucidate, inclusiv relaţiile sale cu securitatea şi cu propagandiştii oficiali ai sistemului.
ApreciazăApreciază
41.
Maria | 6 ianuarie 2013 la 00:08
Fini, ,,La mulţi ani” îi spun şi eu lui Florian Lungu. 🙂 E superbă muzica de jazz audiată, iar cuvântul de deschidere la piesele din cel de-al treilea videoclip m-a emoţionat. E lăudabil ,,crezul artistic” al acestor ,,muzicieni cinstiţi, care nu fac compromisuri”.
ApreciazăApreciază
42.
Maria | 6 ianuarie 2013 la 00:19
Acum, după Florian Lungu, Mike Godoroja, Cătălin Tircolea şi Sidney Bechet, fix Queen-ul meu pare că nu lipseşte. 🙂 Dar, nu ştiu de ce, astăzi (ieri) am tot fredonat piesele formaţiei. În special una, mai recent descoperită, cu un clip special, despre lumea de ieri şi de azi.
ApreciazăApreciază
43.
Maria | 6 ianuarie 2013 la 00:24
Şi un omagiu adus lui Freddie Mercury, una din cele mai mari voci ale secolului trecut. 🙂
Noapte bună! 🙂
ApreciazăApreciază
44.
fini | 6 ianuarie 2013 la 06:55
Maria, Nora, Luminoso,
Florian lungu este considerat „al treilea monstru sacru al jazzului românesc”, după Johnny Răducanu şi Marius Popp; mă bucur că vă place.
ApreciazăApreciază
45.
fini | 6 ianuarie 2013 la 06:57
Neaţa! 🙂
O cafea plăcută:
ApreciazăApreciază
46.
skorpion | 6 ianuarie 2013 la 10:23
neata,
varianta
Brian May – Too Much Love Will Kill You
ApreciazăApreciază
47.
Maria | 6 ianuarie 2013 la 11:42
Neaţa! 🙂
O cafeluţă în stil franţuzesc? Arrromatăăă! Mmmm…
Merci beaucoup, Fini! 🙂
ApreciazăApreciază
48.
Maria | 6 ianuarie 2013 la 11:47
Skorpion, ştiam varianta interpretată de Brian May, nu însă şi acest videoclip. O plăcere să-l revăd pe Brian May, unul din marii chitarişti ai timpurilor noastre. În afară de muzică este pasionat de astronomie. Şi-a luat un doctorat în astrofizică la Imperial College din Londra. Mulţumesc pentru semnalare şi aducere-aminte!
Cât despre varianta Freddie Mercury, stă foarte bine acolo unde am pus-o. Fii foarte atent în continuare şi ai puţintică răbdare. Merită! 🙂
ApreciazăApreciază
49.
Mih | 6 ianuarie 2013 la 12:08
Buna dimineata!
Nora,
Plecand de la SN, ai realizat o galerie de personaje care ar putea primi numele „Galeria cu deceptii”. Cei mentionati (unii, cel putin, ca dpmv SN si Paunescu, de ex. sunt exclusi din capul locului) si din pacate, inca multi altii ( daca ne-am face fiecare o asemenea galerie ea ar include de la personalitati de notorietate pana la rude, colegi, prieteni) s-au bucurat la un momentdat de aprecierea, admiratia si, mai ales, increderea noastra…
Pt multi dintre noi, momentul adevarului a fost socant si ne-am intrebat „ce s-a intamplat oare cu oamenii astia?”
Fie ca au fost pregatiti pt „un rol”, fie ca nu, toti au purtat masti si ne-au pacalit, eu asa cred. Nu cred in schimbarea binelui in rau (invers, se poate). Poti sa-ti ascunzi lipsa de caracter, poti sa mimezi ca ai caracter, dar daca il ai cu adevarat, nu-l poti pierde.
Multe masti au cazut in 2012. Din cauza asta cred ca 2012 a fost un an atat de hidos.
Dar mai cred ca este bine ca s-a intamplat asa. Minciuna a fost dezvaluita de catre Adevar si asta e un lucru foarte bun.
Sa aveti o zi frumoasa! 🙂
ApreciazăApreciază
50.
Nora Damian | 6 ianuarie 2013 la 12:37
Ziua bună, dragilor- muzicală şi aromată! 😀 Multzam!
ApreciazăApreciază
51.
Nora Damian | 6 ianuarie 2013 la 12:49
Mih, „Multe masti au cazut in 2012. Din cauza asta cred ca 2012 a fost un an atat de hidos.
Dar mai cred ca este bine ca s-a intamplat asa. Minciuna a fost dezvaluita de catre Adevar si asta e un lucru foarte bun.”
Asa este! Cât timp măstile au fost la locul lor, răul era acelasi dar în siguranţă.
Pornind de la faptul că evoluţia valoric-etică a unei societăţi depinde de raportul între evoluţia şi involuţia persoanelor care o formează se vede că aceia care evoluează ( adică devin mai corecţi, mai buni) sunt cei puţini în raport cu dinamica ratei de crestere a celuilalt segment. La noi se vede foarte bine asta fără să mai luăm în discuţie aspectele particulare si cauzele favorizante. Dar dacă s-a petrecut ceva bun si util e exact această devoalare a celor mai „mascaţi” dintre cei slinoşi care trag lumea-n jos.
ApreciazăApreciază
52.
Nora Damian | 6 ianuarie 2013 la 18:11
Seara bună si linistită, prieteni 🙂
ApreciazăApreciază
53.
Nora Damian | 6 ianuarie 2013 la 18:13
postare nouă
ApreciazăApreciază